Új privát üzeneted érkezett!

Segítség kellene:
védőnő mondta, hogy mérjem minden szopizás előtt és után Dorinát.
Meg is történt, 50-et evett, majd aludt és mikor ébresztettem,mert jött a következő etetés megmértem és pont ennyivel volt kevesebb. Hogyan van ez?

Kép

Kép
buba*

Szia Andi!

Nekem sem sikerült Mátét etetésenként pontosan lemérni. Sok mindentől függ a súlyingadozás. Pl. pisilt vagy kakilt a két evés között, de nekünk hiába volt elég jó mérlegünk (10gr-os léptékkel) sokszor etetés előtt és után megmérve is 30 gr-os csökkenést mutatott ki pedig ugyanaz a pelus és ruha maradt rajta. Mivel éppen elég volt a tejem ezért engem megnyugtatott a naponkénti mérés. Mi mindig este, fürdetés előtt mértük meg pucéran és jegyeztük fel még azt, hogy ha tápszer pótlásra is szükség volt (ml). Összességében a heti változást figyeltük. Ez már sokkal jobban mutatta a tényleges változást.

Üdv.
Móni

Móni

Kép

Kép
momo73

Szia Móni!
Nálunk az a gond, hogy kaki csak 4-5 naponta van, pisis pelus annál több és Dorina 2 hetesen sem érte el a születési súlyát.
Viszont nagyon nyugodt baba, mintha minden rendben lenne, de közben aggaszt, hogy nem hízik.
Lehet nem elég a tejem, bár soha nem sír, hogy neki kellene még tejcsi. mintha épp elég lenne neki amennyi most van. épp csak nem hízik semmit:(

Kép

Kép
buba*

buba szerintem ne aggódj. a stressz is csökkentheti a tej mennyiségét
meg nekem a védőnő mondta, hogy csak egy ciciből egyen minden kajánál, mert az eleje vizes a tejnek, és később jön a zsírosabb tej. mert ezt én sem tudtam, aztán rakosgattam két cicire etetéskor, de az meg annyiból nem jó, hogy a vizes, nem tápláló tejből zabbant be. viszont ugyanúgy eltelik vele a gyomra. így etetésenként felváltva adagolom a cicit, hol az egyikből kap, hol a másikból.
de ne aggódj felszedi magára amit kell nyugi.:)
cicátok hogy áll a gyerkőchöz?
amúgy nagyon cuki, és mekkora haja van! csípem a hajas babákat. felénk a kopaszság a módi. :)

és örömmel olvasom, hogy két újabb baba érkezik a fórumra, ez aztán a haladás! gratula nekik!

tegnap voltunk ultrahangon, megnézték Ábel csípőjét, szerencsére minden okés vele. a dokinő kérdezte, hogy miért nincs rajta a terpesztőpelus. amúgy állandóan rajta van. mondtam neki, hogy gondoltam a vizsgálatra nem teszem fel neki, meg fele sem férne a meleg rucijába. de akkor is kell! - mondta. na jó, gondoltam, szerintem mindenkitől megkérdezte, de a kint várakozó gyerkőcök egyikén sem volt rajta ilyen pelus.

meg közben intézem az anyatej leadás procedúráját, hát...őszintén szólva nem csodálom, hogy nem sokan adnak le (mármint azok közül, akik megtehetnék), rohangászni ide-oda, ilyen minta, olyan minta, ha nem lenne segítségnek az anyós, be sem tudtam volna vállalni.

Ábel már tud ilyet
Kép
plömi

Tyűha! Orsi, Bea! Gratula az újdonsült babákhoz! Várjuk az élménybeszámolókat és a fotókat! Olyan jó nézegetni a babákat! :D

Kriszti! Hogy Ábel már milyen nagyfiú! nagyon cuki! :)
Igazad van a tejleadással kapcsolatban, lehet, hogy én is adhattam volna anno, de nem tettem. :oops:

Alma! Hogy vagytok?

Andi! Szerintem nem gond, hogy mást mérsz néha, gondolom azért kérik etetésenként, mert az azért elég stabil kell hogy legyen, és kiderül, hogy keveset eszik Dorina vagy valami más oka lehet hogy kicsit lassabban gyarapszik! De ne aggódj, mindenképp be fogja hozni a lemaradását!

Kriszti! Na hogy bírod az otthonlétet? :) Én az előző terhességnél is otthon voltam, és tök jól sikerült lekötni magam... jártam a bababoltokat, nagyokat csavarogtam, csinálgattam babaszobába dekorációkat... nagyon elment az idő. Viszont én előtte nem éreztem jól magam (és akkor enyhén fogalmaztam) már a munkahelyen, úgyhogy talán nem véletlen, hogy nem is vágytam bemenni.

Niki! Nekem is elegem van a hóból. Nagyon bepótolja ez a tél az utóbbi évek hó és hidegmentességét.
Tegnap este elég sokat voltak rendszertelen fájogatások, de kicsit túl is hajszoltam magam. Már ahhoz képest, amit most bírok, mert a reumás csiga kutya füle hozzám képest ahogy mozgok. :lol: :oops:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

plömi, nagyon édes Ábel. Még most jött a hír tőled, hogy megszületett és milyen gyorsan telik az idő:)
nagyon cuki ezen a képen.
Most 2 óránként kell cicire tenni Dorinát, legalább is ezt mondta ma reggel a dokinő és mondta, hogy kicsit nyűgös lesz a hétvégénk, de hétfőre tuti beindul megint a tejem, mint az elején és nem lesz szükség tápszerre.
A cicusunk nagyon jól viseli a babát. Megnézte magának amikor hazahoztuk, kicsit félt az elején, ha sírt picit Dorina, de ma reggel is már hallottam, hogy ébredezik,nyüszögött kicsit,de nem sírt, a cica azonnal jött hozzám és jelezte, hogy ébredezik a kiscsaj, majd odalült az ajtaja elé és addig ott vigyázott rá, amíg nem mentem be hozzá. Tiszta édes a cica:)

Dolli,
most megkaptuk a védőnő benti mérlegét, azon mérlegelünk, meglátjuk mit mutat a hétvége folyamán.
De az is igaz, hogy nem minden baba gyarapszik ugyan olyan ütemben. Remélem a kis Dorina is behozza a lemaradását.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Jó régen nem jártam itt nálatok, annyi minden összejött, hogy hiába vagyok itthon, sosem jutottam el idáig!

Öröm nézni, hogy jönnek az újabb babák, gratulálok a már babázóknak.
Mi kedden megyünk 30 hetes ultrahangra, hihetetlen hogy így repül az idô, lassan ctg, és szülés.
Nôvérem pl 8 héttel van elôttem, és ô szerdán szül (császár)!
Úgyhogy ez azt jelenti, hogy már lassan én is vághatom a centit! :)

Képzeljétek, egy ismerôsöm felesége pár napja szült, 1 hónappal elôbb jött a baba, és 54 cm és 3000 gr volt még így is a kislány.
Mondjuk én 34 hétre 3150 grammal és 46 centivel születtem, úgyhogy valószínûleg nálunk is van esély nagy babára!

Hízással kapcsolatban, szerintetek belefér a 30. héten közel 9 kg?

Szép napot, kevés havat!

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Anita: gyere sűrűbben! :) Látom, hogy mi hasonló időre vagyunk kiírva, én magamnak 28-át számoltam, de a legutóbbi uh pl 24-25-re teszi. Lehet h együtt leszünk majd bent a kh-ban!
Sztem a 9 kg teljesen jó! Simán benne tudsz maradni a 12-13 kg átlagban. Én is kb. 7-8 kg-nál tartok (inkább 8 sztem :oops: ).

Dolli: köszi, jól, ez remélem, hosszabb távon is így marad. El lehet tölteni az időt szépen! :wink: Amúgy én is azért nem erőltettem ennél tovább a munkát, mert nekem sem votl épp szuper hely a munkahelyem az őszi átszervezések óta. Ha nagyon akartam volna, végigdolgozhattam volna még a februárt, v még picit tovább is, de annyit nem ér a napi szaladgálás és idegeskedés és ilyenkor már csak jobb a több pihenés és több energiám marad estefelé Mátéra is.
Kisfiad várja a tesót? Tényleg, nálatok van már név, most nem is tudom hirtelen?

Andi: ne aggódj, biztosan nem lesz gond, még ha az első napok nehezek is lesznek. Biztosan jobb, ha sűrűbben eszik és tök jó dolog, amit Móni illetve Kriszta leírt. Én is gutát kaptam anno a szopi utáni méregetésektől, mert tényleg tök összevissza mutatott mindent a mérleg. Így átálltunk mi is az esti kb ugyanabban az időpontban történő mérésre, ami megbízhatóbb volt, aztán meg heti egyre. Nekem sem volt dögivel tejem, de elég volt és összegészében véve folyamatosan gyarapodott Máté és végül csak 13-14 hósan hagyta abba teljesen a szopit. Az etetésenként váltott mell is mindenképp hasznos. Menni fog, hidd el!

Kriszta: nagyon cuki Ábel, mint mindig :), nagyon ügyi már!

Na megyek, összeszedem magam a délutáni indulásra, ma lesz még egy kis céges búcsúztatóm a szűkebb körű kollégák szervezésében.

Vigyázzatok magatokra, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta, én nem bánnám a korábban leírt méretekbôl kiindulva, ha egy ici-picit elôbb jönne Dóri! 1 hét bôven jó lenne!
A súllyal kapcsolatban az az érdekes, hogy eszméletlenül ingadozik, van hogy 1 nap alatt a mérleg szerint 1.5 kg feljön, aztán lemegy, úgyhogy ez még víz is lehet! Gyûrûmön érzem, hogy nehezebben jön le, de nem olyan durva mint amit sokan írnak, mint vizesedés!

Igen benne van a pakliban, hogy egyszerre leszünk bent, most hirtelen nem emlékszem, de azt hiszem van még valaki, aki 24-25 körülre van kiírva!

Felújítással kapcsolatban csak bejön az amit a nagybátyám mond, hogy október környékén jó ha átadják! Bár ne legyen igaza!
Az a baj, hogy amikor azt mondják a kórházban, hogy tavasszal átadják, az a nagybátyám szerint egy amolyan ünnepélyes átadás lesz, de használatba venni nem lehet majd, csak jóval késôbb!
Ô biztosra veszi, hogy nem lesz kész szülésig. :cry:

Uh-ra Te mikor mész? Vagy neked nem az uzsokiban csinálják?
Én kedden megyek, meg szerdán császározzák a nôvéremet, majd jól felmérem a terepet!

Munka: én is maradhattam volna, de megmondom ôszintén nem akartam. Egyrészt nekem napi 3 órát vett az utazás igénybe, másrészt én ügyfélszolgálaton dolgoztam folyamatos munkarendben, és mivel ügyfélszolgálat: én sokat stresszeltem már az ügyfeleken, és nagyon magas kvótákat kellett hozni, ami szintén stresszelt, hogy sikerüljön hónapról hónapra!
Úgyhogy mi férjemmel megbeszéltük, hogy nem ér annyit az egész, inkább pihenek itthon és várom a picit. Így is gyorsan telik az idô, hát még munka, robotolás mellett!

Mérés: Mindenképp kell mérni otthon a babák súlyát? Ehhez ragaszkodnak a védônôk, orvosok, vagy ne vegyem készpénznek, hogy szükség lesz mérlegre?

Légzésfigyelôt vesztek? Én mindenképp szeretnék, de nagyon vacilálok, hogy melyiket! Angel care-tôl gondoltam az AC 301R-t, mit gondoltok errôl? Ráadásul ha jól tudom, ezt lehet egészségkártyára is! Még pont van annyi rajta....

Na, sziasztok!

Anita

KépKép
fuoco

Hali Lányok!

Örülök a két újabb csemetének, nagyon várom a beszámolókat!

Én már kezdek belenyugodni, hogy nem lesz kész a szülészet, mire szülni megyek. Rákészülök a gusztustalan zuhanyzóra és wc-re, majd viszek egy kiló fertőtlenítőt. 8) :roll:
Nem szándékozom 5 napnál tovább bent maradni, sajna Zsófival 9 napot kellett átvészelnem a "nem túl jó" körülmények között.

Ezt a szénhidrát számolgatást nem nekem találták ki... :? Pedig most még csak önszorgalomból csinálom, holnap megyek dokihoz. Remélem nem zavar el dietetikushoz...

Én ha veszek légzésfigyelőt, akkor Baby Control lesz, az is nagyon jó állítólag és olcsóbb is.

Nekem azt mondta a védőnő, hogy bőven elég a gyereket hetente 1-szer mérlegelni, addig se stresszelem magam, hogy eszik-e rendesen. Azt mondta, hogy a heti 100-150g hízás már jó. Én nem veszek mérleget, amit kölcsönöztünk Zsófinak, azzal is csak szenvedtünk.
"Fogj egy izgő-mozgó gyereket, majd tedd a mérlegre és olvasd le azt a pár tíz grammos eltérést..." Ááááá.... :roll:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Ági:hát, megértelek, én is utálnám a számolgatást! A húgom dietetikus, úgyhogy ha segítség kellene vmiben, csak szólj bátran!

Anita: 1 hetet én sem bánnék, de túl korán se jöjjön persze. De a lényeg, hogy ne csússzon már át májusra! :wink:
Ünnepélyes átadás, na szép... annak van értelme, ha konkrétan nem lehet még használni, csak hónapok múlva? :evil: Azt hiszem, nem árt tényleg arra hangolni magunkat, h káoszban szülünk.... :cry:
Babamozis uh-n voltam legutóbb 1-jén, aztán gondolom, hétfőn, ha megyek dokihoz, akkor kapok majd a rendes uh-ra beutalót. Majd írd meg, h mi volt kedden!
Mérni időnként azért mindeképp kell, de amint a fentiekből látod, nem feltétlenül jön be mindenkinél a napi többszöri mérlegelés. Heti egyszer azért sztem muszáj, tudni kell, h gyarapszik -e.
Mi anno eladtuk a légzésfigyelőt, de most kapunk majd a családból, nem tudom igaz, milyen típus. Megnyugtat azért, ha van!

Jók legyetek, készülök tornára ebben a szép időben! K.

Kép

Kép
tkrisz

Jó reggelt!

Azt mondta nagybátyám, hogy muszáj így tessék-lássék módon átadni, hogy ne nyaggassák ôket a csúszással. Már ô is teljesen kivan ettôl az egésztôl, pedig csak szülni jár be, ügyelni nem.
Kriszta, fura hogy még nem beszéltétek le a 30. heti uh-t, nekem 1 hónapja mikor voltam nála, mondta, hogy nyugodtan jelentkezzek be 2 héttel elôtte, hogy normális idôpontot adjanak!
Mérés: Vajon elég, ha lemérem magam szopi elôtt gyerekkel és nélküle is, és ugyanez szopi után? És akkor nem mocorog annyira...
Vagy megéri bérelni mérleget? Van valaki akinek nem lesz külön babamérlege?
Tornázni mit szoktál? Nekem is kéne...
Valaki csinál intim tornát?

Na megyek olvasgatni! Sziasztok
A.

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Egy gyors kérdésre ugrottam be.

Nagyon édesek a babucik! :D

Mi most betegeskedünk. Bogi náthás és köhög, láza is volt. Én is elkaptam, de lázam nincs (lekopogom). Alig volt oviban és mindjárt hazahoz mindenféle nyavaját.

Kérdésem: A kórházban a csecsemősöknek milyen ajándékot vittetek?

Köszi: Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Gratulálok a két új anyukának! Kíváncsi vagyok a történetekre én is :)

Buba: tök jó, hogy a cica ilyen jól fogadta kicsit. Remélem a kutyák is ilyen nyugisak lesznek nálunk!

plömi: Ábel már sokat változott. Aranyos nagyon :)

Évi: jobbulást kívánok, gyógyuljatok meg hamar!

Volna pár kérdésem azokhoz, akik már túl vannak a szülésen:
1. Lehet inni (esetleg enni) vajúdás alatt? Valahol azt olvastam, hogy igen, máshol, hogy nem.
2. Esténként néha jön egy-egy fájás, de nem tudom eldönteni, hogy ez már jósló-e vagy nem. Annyira nem tart sokáig, nem is elviselhetetlen, csak olyan, mintha a hasamat szurkálnák alulról és oldalról. Még csak pérszor fordult elő.
3. A kórházban most melyik emeleten zajlik az egész? Ugye a régi épületben van ugyanúgy minden? Ezt még elfelejtettem a dokitól megtudakolni.

Előre is köszi a válaszokat.

Szép napot mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Ildikó: ezek aztán a jó hírek, köszi, hogy megosztottad velünk.
Gratulálok az két új babának és anyukának! :D
Ti ismeritek egymást egyébként, vagy véletlenül derült ki?
Neked is közeledik a nagy nap :!:

Buba: én is sajnálnám felébreszteni, főleg éjjel, attól tartanék, hogy pár hónap múlva meg azzal kell kínlódni, hogy aludjon éjszaka :shock:
nekem mindig azt mondták, hogy 1 héten, csak 1x mérjem, azért jó lenne a védőnők között valami összhang :?

Plömi: milyen nagy már Ábel, rohan az idő, nagyon édes :)

Dolli: az én tempóm is hasonló, ne aggódj, épp a kolléganőimmel beszéltem, hogy azért a 2. terhesség nem olyan, mint az első, ugye?
publikus, hogy melyik játszóházban dolgoztál? mi elég sokfelé járunk :)

Anita: jó, hogy jöttél! én is kedden megyek uh-ra, fél 9-re van időpontom
ez a kórház helyzet elég gáz, de ez van :? , nem furcsa a nagybátyádhoz járni?
nálunk lehet a védőnőktől kölcsönözni mérleget, így azt biztos nem veszünk, de légzésfigyelőt mindenképpen
a lányommal baby controll volt, nagyon jó, megbízható, de nem olcsó, most az angelcare-t ajánlották, hát nem tudom hogy döntünk
amúgy most sok helyen akciós az angelcare, babaőrrel együtt és ajándék peluskukát is adnak hozzá

Kriszta: milyen volt a buli? úgy látom jól érzed magad otthon :D
én is beszállnék egy ápr. végi szülésre, nagyon szeretném, ha nem csúsznánk át májusra a gyeses téma miatt :cry:
azt azért már megbeszéltem a kisfiammal, hogy ápr. közepéig marad, remélem betartja a szavát :D

Évi: szegény Bogi, pár nap ovi után újra beteg :evil: , jobbulást Nektek!

Niki: fodrász ügyben mi újság?

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Szia Erika!

Fodrász ügy megoldva :)
Reggel felvisz apu az Örsre a dokihoz, aztán onnan elmegyek BKV-val a fodrászhoz és a férjem értem tud jönni mégis kocsival, úgyhogy nem kell hazavonatoznom.
Remélem, minden OK lesz és nem lesz gond útközben, mert jövő hét kedd már a 37. hét lesz.

Niki

Kép
lina81

hahó

először is, Ábelnek jelentősen javult a csípője, így nem kell már a terpeszpelus. juhéjj

mérleg: nekünk nincs mérlegünk. a védőnőm azt mondta, hogy ha eszik rendesen, tele a pelus, nem nyűgösebb a kelleténél, látszik, hogy fejlődik stb stb akkor ő szerinte ne paráztassam magam vele. én is így gondolom. csak felesleges idegeskedés lenne belőle, hogy miért nem eszik most annyit, mint előző nap, most miért kevesebb, miért nem hízik stb
tesótól kérdeztem, mert emlékszem nekik volt (bérelt). először tele volt a naptáruk, mert oda írták a súlyt. a második gyereknél már nem volt mérlegük. nem írogattak.

lina: én csak nagyon keveset ihattam a szülésnél, vagyis a vajúdásnál. egy-egy fájás között max 1 korty vagy annyi sem. amikor a párom kérdezte a szülés után, hogy mit hozzon majd be azt vágtam rá kapásból, hogy vizet!. :)
én sosem tudtam, hogy most fájásaim vannak (a jóslóknál) vagy mi az, nekem annyira gyorsan ment, hogy még a magzatvizem sem folyt el, sőt, nekem a nyákdugó sem ment el.
a szülészet az elsőn van, a nagybejáraton ha bemész, akkor ha felérsz az elsőre balra kell fordulni. (mi kapásból felcsattogtunk a másodikra, király volt, 20 percet kóvályogni éjjel, 2 perces fájásokkal, mire megtaláltuk a szülészetet) :)
azt hiszem csecsemő osztály vagy mi van kiírva, nem is figyeltem. ott mész, majd egy bal kanyar, mész majd újabb bal kanyar, ott már ki van írva, hogy szülészet és csecsemős. becsengetsz és jelented, hogy épp fájásaid vannak. nálam így volt, bár mi éjfél körül estünk be. :] ja és a régi épület az uzsoki utca felől.
plömi

Köszi az infót plömi.

Örülök, hogy Ábelnek ilyen gyorsan javul a csípője :)

Niki

Kép
lina81

Elvileg akkor a ctg-t ahol csinálják, ott elôtte van egy csapóajtó, és ott kell bemenni. Ott vannak kórtermek, ha bementél a csapóajtón akkor balra a nem mûködô mosdó. Nekem 20 hetesen ott csinálták az ultrahangot, és ott találtam meg az egyetlen mûködô mosdót!

Ha jóra gondolok, akkor gyermekágyas osztály, vagy valami ilyesmi van kiírva az ajtóra! És akkor ott azon a folyosón kell végig menni a szülôszobához?

Anita

KépKép
fuoco

Erika, én 9:45-re kaptam. Most nem értem miért kell felmenni a 2.-ra?
Abszolút nem furcsa, én is azt hittem hogy az lesz, de nem. Az igazság az, hogy én is nála születtem, nôvérem a 3. gyerekét is nála szüli, valahogy annyira evidens volt! Elôször mikor mentem hozzá vizsgálatra akkor még bennem volt egy hülye érzés, hogy de hát ô mégis Apunak a testvére, de még fel sem másztam a vzsgálóra mikor már annyira természetes volt a dolog! És olyan nyugodt is vagyok szülés ügyileg, hogy csak na. Persze szokásos dolgoktól parázok én is, de tudom, hogy nagyon jó kezekben leszünk!

Igen, az angelcare akciót láttam, nem tudom gyógyszertárban is van-e ilyen akció? Már az egészségkártyás fizetés miatt!
Baby controll volt nôvéremnek, sokszor riasztott tévesen, bár ugye inkább tévesen mint ne riasszon mikor kell. Bár ne kelljen, az lenne a legjobb!
Én most angelcare párti vagyok, bár ez a peluskuka nem is tudom, kell-e?! Voltak, akik azt mondták, hogy szörnyû szaga van, mikor utántöltöd, hát én nem tudom mitévô legyek! Mondjuk biztos jobb, mint egy hagyományos mûanyag kuka!

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Mi végre hazaértünk - már el sem tudtam képzelni, mikor történi ez meg.

Örömmel értesítelek Benneteket, hogy február 1-én megszületett Máté hajasbaba. Majd meglátjátok!

Sajnos én megbetegedtem még a kórházban, így végül ma jöhettünk haza. Máté szerencsére nem kapta el a betegségem, de rá 5 napig a csecsemősök vigyáztak, amíg én a "betegszobán" ültem Orsival. Majd Orsi is majd biztos mesél.

Még nem olvastam vissza a történéseket - néhány nap múlva én is megosztom veletek a történetemet - elég gáz volt.

Most pihenünk kicsit...

Üdv. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Niki: ez aztán a szervezés! :)

Plömi: de jó, hogy ilyen szépen javul Ábel, pár nap és el is felejtitek!

Anita: engem sem izgat a peluskuka, szerintem nagyon büdös, mikor üríted, (ráadásul az utántöltő piszok drága), de ha adják hozzá
én arra gondoltam, hogy majd eladom :oops:
nem tudom, hogy patikában van-e az akció, én csak bababoltokban láttam mikor beírtam a googleba
az uh-hoz: az alagsorból van lift a 2-ra, csak át kell menni a neurológián
nekünk sosem volt téves riasztásunk, kop-kop :)

Bea: szívből gratulálok, remélem azóta minden rendben és jól vagytok
ha van erőd és időd írj, és kérünk képet is!

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Na lányok, végre én is gépközelbe jutottam. Bár mi már szerdán hazajöttünk, azóta most van először kicsi időm netezni.
Szóval Alexandra Mira február 4.-én, csütörtökön született és annyira cuki pirinyó baba lett. Ahhoz képest, hogy a 37. héten jósoltak 3200-as babát, mindössze 2600 grammal és 50 centivel született, de azóta mindenki a csodájára jár. A szülés elég gázosra sikerült, de nagyon jó kezekbe kerültem, éppen Lajis doktornő volt az ügyeletes, úgyhogy nagyon hálás vagyok neki, és azóta mindenkinek csak ajánlani tudom! Majd leírom bővebben is a kálváriánkat, de félek, hogy mire most a végére érnék, kifagyna a net, úgyhogy külön leírom és majd be-"Control v"-zem. Megpróbálok feltenni egy képet

Bea: Annyira örülök, hogy téged is elengedtek végül! :D Kíváncsi vagyok hogy milyen volt az utolsó két napod, és hogy bírtad nélkülem. :lol:

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Orsi!

szívből gratulálok Mirához, minden jót kívánok!

nagyon örülök, hogy Te is ilyen jókat írsz a doktornőről

várjuk a beszámolót és a képet!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Itt egy kép Szanikáról. Minden ruha nagy lett rá, amit vettünk, sőt, a pelus is a hónaljáig ér. :P

Kép

Kép
ahsoka

kis.csillag és ahsoka nagy-nagy gratula a babákhoz, várjuk a képeket és a beszámolókat! :)
és jobbulást persze kis.csillag!

fuoco: igen, tényleg gyermekágy vagy valami hasonló van kiírva a lengőajtón. végigmegy az ember, szemben van a nővérszoba, ott ki van írva, hogy szülőszoba és egy nyíl balra. végig a folyosón, majd ismét balra. ott teljesen végig kell menni, két ajtó van, balra a szülőszoba, jobbra a csecsemős részleg.
mindkettőnél van csengő, persze, aki szülni megy, annak a szülőszobán kell csengetnie. :)
plömi

Nekem az egész dolog szerda éjjel kezdődött, amikor arra ébredtem, hogy valami iszonyat módon belázasodtam. Nem tudom hogy mitől és sajnos azt sem, hogy hány fokos lázam volt de így utólag legalább olyan 39 fokra tippelek. Nem tudom, hogy miért nem mértem lázat, a férjemet sem keltettem fel, ami tényleg elég felelőtlenség volt. Hajnalra lejjebb ment a láz, de még mindig 37,9 volt, a párom viszont azt mondta, hogy addig nem megy dolgozni, amíg nem rendeződünk valahogy. Először felhívtuk az orvosi ügyeletet, ahol egy kedves fickó azt mondta, hogy ez még nem láz, nem kell vele semmit csinálni, telefonáljak, ha följebb megy…
Köszi. :? A fájásokra először nem is figyeltem, mert a lázzal voltunk elfoglalva, de egy idő után feltűnt, hogy nem akarnak elmúlni, és eléggé gyakorinak tűnnek. A lázra bevettem egy Rubophent, ami le is vitte 37-re, a fájások viszont nagyjából 2 percesekre redukálódtak. Telefonáltam anyumnak, hogy mi van, ő gyorsan át is jött és utána együtt mértük. Közben elmentem zuhanyozni is, de ettől sem múltak el, úgyhogy betelefonáltunk a kórházba, hogy most mi van. A nővér aki felvette, azt mondta, hogy szerinte ha tényleg 2 perces fájásaim lennének, akkor nem lennék ilyen nyugodt, de azért menjek be, aztán majd meglátjuk. Akkor jött a mizéria, hogy mentő vagy taxi legyen, végül hívtunk egy mentőt és összekészültünk. Elég gyorsan kiértek, (ti tudtátok, hogy ilyen esetben a mentős is megvizsgál, hogy mi van?) Neki is bugyit le, beterpeszteni, meg minden. :shock: ) Közben folydogált is belőlem valami, de azt sem lehetett egyértelműen magzatvíznek mondani, mert elég kevéske volt, de folyamatos. A mentős azért magzatvíznek mondta, és bevittek a kórházba, azon viszont kicsit meglepődtünk, hogy a párom sem jöhetett velem, úgyhogy ő és anyu busszal jöttek utánam. A kórházba kb 9.30 körül értünk, és hordágyon vittek fel, bár tudtam volna a lábamon is menni, a fájások közben szép rendszeresen jövögettek, de nem voltak nagyon fájdalmasak. A szülőszobán elmondtam hogy mit történt éjszaka és reggel, egy brutál nővér megvizsgált, de a folydogálás egyre sárgásabb lett közben. Annyira durván nyúlkált belém, hogy rögtön vérezni is elkezdtem olyan emberesen, mintha megjött volna a vérzés. Doki sehol, közben befutottak a férjemék is. Engem felkötöttek egy nst-re, de szerintem a fájás-érzékelő tappancs rossz helyen volt, mert bár a fájások egyre erősebbek lettek, alig mutatott valamit a kütyü, a nővérek meg nem értették, hogy mit nyavajgok. Aztán jó sokára befutott Lajis doktornő is, ekkor már legalább 11 óra volt. Akkor már nagyon véreztem és nem akart elállni az egyéb csordogálás sem. Annyira folyt belőlem minden, hogy a vizsgálat közben végig vattázni, meg törölgetni kellett, hogy szegény egyáltalán lásson valamit. A végeredmény: a burok magasan repedt, a baba feje nincs rendesen beékelődve, viszont valószínűleg belekakilt a magzatvízbe, ezért minél hamarabb ki kellene szedni. Ha viszont burkot repesztenek, félő, hogy a köldökzsinórt hamarabb kihozza a víz, ami nagyon nem lenne jó. Egy konzílium után mégis a repesztés mellett döntöttek, ekkor már ott volt Gerencsér doktor és Alexanjan doktornő is. A repesztés végül sikerült, a doktornő közben nyomta a babót egyre lejjebb. A víz tényleg tele volt kakilva, viszont még csk kb 2,5 ujjnyira voltam kitágulva, és a fájásaim szinte elviselhetetlen mértékűre erősödtek. Komolyan azt hittem, hogy elájulok, amikor jött egy. Közben próbálták mondani a nagy levegőt, de egyszerűen képetelen voltam rá, pedig itthon is gyakoroltam, de az teljesen más. Felkötöttek megint egy nst-re, közben ott feküdtem az egyik ágyon és a görcsöktől már félájult voltam, míg a dokik a fejem fölött tanácskozták, hogy mi legyen. Végül az egyetlen megoldás a császár maradt, összetrombitálták a gárdát, és már vittek is át a műtőbe. Szerencsére előtte csak szerdán este vacsoráztam, ez nagy mázli volt. Ja, közben a lázam is elkezdett alattomban újra felfelé kúszni. Úgyhogy műtő, érzéstelenítés és már vágtak is. Tényleg egyáltalán nem fájt, három doki is sürgölődött körülöttem, aztán délután 1 órakor kiszedték belőlem a kis babámat. Akkor nem is láttam, rögtön elvitték, lemosdatták, meg minden és valamivel később hozták vissza megmutatni, amikor engem még javában foltoztak. Csak alig láttam, aztán kivitték megmutatni a pároméknak is. Engem kb kettő körül toltak ki a műtőből, egy elkülönített szobába, mert mivel nem tudták a lázam okát, nem akartak a többi egészséges császáros kismama közé fektetni. Én végig ébren voltam, utána 6 óra volt a lábadozás, amíg visszatért az élet a lábamba és elkezdem érezni, hogy állatira fáj a hasam. Este 8 után vitt el egy nővér zuhanyozni, persze már egyedül kellett felkelnem az ágyból, ami nem volt egy egyszerű mutatvány, ráadásul azok az ágyak elve nagyon magasak. Aludni persze egyáltalán nem tudtam, mindenem fájt, a forgás nem ment, a háton fekvéstől megfájdult a hátam, a derekam. Elkezdődött az infúziózás, és tanakodtak, hogy mi a pikula bajom lehet. Ez végül ha jól emlékszem talán szombatra derült ki: megkaptam a srteptococus-t, bár a 36. heti szűrésen ugye még nem volt semmi bajom. Úgyhogy mindkettőnket (engem is és Szanikát is) elkezdtek antibiotikumozni, és persze ezért nem is nagyon láthattam, az első nap, amikor velem lehetett egy kicsit, az hétfőn volt. Addig, ha látni akartam, akkor elblattyogtam az újszülött osztályra és kikértem 10 percre oda az ajtó elé. Felvenni persze nem volt szabad. Úgyhogy elég siralmas volt az egész, de azért próbáltam pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Bea péntek este került be mellém, ezután mi voltunk a babátlan anyukák. De végül minden jól alakult, nekem ugyan kell még gyógyszert szednem, de ezzel már lehet szoptatni, Szani pedig teljesen meggyógyult, szerdán jöhettünk haza.

Néhány szó a kórházról: a személyzet legnagyobb része nagyon rendes és segítőkész, de mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha valami kérdése van, érdemes több embertől is megkérdezni. A szoptatást én legalább 5 csecsemőstől kérdeztem meg, és mindnek voltak jó ötletei, ráadásul így többször, több technikával lett megmutatva a masszírozás. A dokik is rendesek, ha valami probléma van, szólni kell a viziten és megnézik.
A negatívum viszont az egész hely: a babákat a folyosón lehet csak mutogatni a látogatóknak, ezért folyton mindenki belekukkol a kocsiba, nagy a zaj, a felújítás miatt kosz van. A takarítás nem valami meggyőző, a két wc közül az egyik tök gáz, koszos és hideg, viszont mindenki a másikat használja, ami ugyan tisztább, de mindig egy egységcsomaggal kell menni, mert még wc papír sincs. Folyékony szappanok is csak a szobákban (legalábbis azokban volt, ahol én voltam.) Amiből nekem a legtöbb kellett, az a wc papír, úgyhogy jól szerelkezzetek fel belőle. A fűtésről már volt szó korábban is, a szobákban nagyon meleg van, de a babák miatt nem nagyon lehet szellőztetni, a folyosón meg néha süvít a szél. Remek volt, hogy a takarítóknak minden nap pont reggel 7-kor jutott eszükbe szellőztetni a folyosón, amikor a babákat vissza kell tolni a reggeli ellenőrzésre. A fürdés is elég gázos, ráadásul a mamák általában csak az esti bableadás után tudnak elmenni fürdeni, úgyhogy ilyenkor sorállás van, és a későn jövőknek lehet hogy elfogy a meleg víz. A kaja egész tűrhető volt.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de látom, hogy így is kisregény lett.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Orsi, Bea, nagyon gratulálok! Megszenvedtetek a babókért, de már minden rendben van. Legyen így!
Orsi, gyönyörű a kislányod!!!

Erika, én Orsival még az ősszel egy szülésfelkészítőn találkoztam, így szerdán könnyen megismertem a kórház folyosóján.

Nos, nekem is van egy kis történetem. Említettem, hogy szerda délelőtt uh-n voltam az Uzsokiban, este meg már betegen bent feküdtem. A nőgyógyászati osztályon egy ágyas "lakosztályt" kaptam, ugyanis valami hányással, hasmenéssel járó vírust összeszedtem. Nem maradt meg bennem semmi, alul, felül egyszerre jött, ezért infúziót kaptam, hogy ki ne száradjak. Hát, nem volt kellemes... Szerencsére már a folyadék és a szilárd étel is megmarad bennem, így tegnap este hazajöhettem.
A kis bébit folyamatosan figyelték, úgyhogy ez megnyugtató volt számomra, mert neki semmi baja nem lett.

A nőgyógyászati osztály a második emeleten van, és sokkal jobb állapotban, mint az újszülött osztály, a fürdő, mellékhelység is kulturált, igaz, az én szobámnak volt külön wc, zuhanyzója, de megnéztem a közöst is. Szóval, a komforttal nem volt gond. Jó volna, ha szülés után is oda lehetne menni....

Mi kaptunk kölcsön légzésfigyelőt Angelcare. Állítólag nagyon jó.
Mérleget én sem akarok venni, kölcsönözni is csak akkor ha muszáj, amennyiben nem gyarapszik rendesen a baba.

Szép hétvégét!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Sziasztok!

Úristen, lányok, nem semmi! Mindenki betegeskedett? :shock:
Orsi, nagyon durva a sztori, sajnálom, hogy így alakult, de a kislányod egy gyönyörűség, így reméljük, feledteti a rossz élményeket! Akkor ezek szerint az Alexandra a fő neve és azt becézitek, ugye?
Szóval a körülmények mégiscsak spártaiak... ilyenkor mindig ingadozni kezdek h másik kh-at kellene mégiscsak keresni? Hmmm.

Kíváncsi vagyok ezek után Bea történetére is...

Ildikó, remélem, hogy ezek után már veletek is minden rendben lesz!

Nálunk is taknyos-torokfájós az egész család, még jó, h láznak nyoma sincs. Amúgy is sokszor úgy érzem, alig van levegőm, úgy nyom a kis tökös mindenhol :shock: , de a náthával együtt meg még remekebb a dolog. Úgy látszik, ez egy ilyen időszak....

Évi: nektek is jobbulást!!!

Anita: én kismama ill. terhestornára szoktam menni a Nagy Lajoson a BBGo-ba, tök jó, jól is esik a mozgás. Intimtornára nem járok, de ezeknek a tornáknak sokszor van ilyen része is a végefelé. Igaz, nekem vhogy sosem ment túl jól, nem szeretem... :oops:
Igazából az uh miatt nem aggódom, mert most voltunk a 28.héten, igaz, ez nem kötelező uh volt, és anno Mátéval is a 32-33. héten voltunk, nem a 30.-on. Az időpontom a dokinál kicsit el lett tolva, mert végül úgy alakult, h 15-től indul a táppénzem és akkor nem kell kétszer mennem, hanem egy füst alatt tp és vizsgálat, beutalók, stb. is megvan.

Erika:köszi, nagyon jó volt a buli. És hát tényleg jó itthon, bár az első héten még elég sokat mászkáltam, de majd lesz azért több pihi is. :)
Milyen jó lenne tényleg találkozni a kh-ban, úgyhogy hajrá áprilisi szülés! :lol:

Andi: hogy álltok azóta a szopival?

Jó hétvégét mindenkinek! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta: Igen végül a Mira második név maradt, bár erősen gondolkodtam, hogy fel kellene cserélni, de mivel nem lett apával megbeszélve, inkább maradtam az eredeti elgondolásnál. :wink:

Kép
ahsoka

Orsi, Bea gratulálok a babákhoz!!!!
A legfontosabb, hogy már mindenki otthon van.
Sok boldogságot a babákhoz és tengernyi tejcsit!

Ildikó, hol sikerült ezt összeszedned? A lényeg, hogy rendben vagytok mindketten. Vigyázz nagyon magadra!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
buba*

Kriszta,
tegnap kaptam egy tanácsot, ami segít beindítani a tejcsit.
Fejés 7-7 perc egyik és másik ciciből, majd ugyan ez 5-5 percig, 3-3 percig és 1-1 percig. Tegnap a kiscsaj csak 10-et tudott leszívni, így neki álltatm ennek a módszernek és tegnap sikerült 30-at még mellé leszívni mellszívóval.
Ma már 80-at sikerült, bár így sajnos a szopizás helyett a lefejt tecsit kapja cumisüvegből, de legalább mindig megvan az adagja 3 óránként.
Lehetséges, hogy nekem nehezebben jön a tejem, mert mellszívóval is fél óra, mire 80-at leszívok, így nem is csodálom, hogy Dorina nem bírt megküzdeni vele. Kicsit nehezen jön a mellemből a tej, de legalább van.
Bízom benne, hogy jövő héten már megint szopizhat és elfelejthetjük majd a cumisüveget.

Kép

Kép
buba*

Hát, a férjemen ment keresztül kedden, hogy ő honnan hozta haza nem tudom. Munkahely, tömegközlekedés, vagy fürdő, ki tudja. A háziorvosunk azt mondta, hogy most a legtöbb betege hányás-hasmenéssel fordul hozzá. Úgy látszik most ez dívik a megfázás mellett.
Az aggodalom inkább a baba miatt volt, hogy neki ne legyen semmi baja. Szerencsére láz nélkül megúsztam.

Jó babázást!!!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Buba: köszi a tanácsot, majd kipróbálom, mert még én is tejproblémákkal küzdök, aztán beszámolok az eredményektől.

Kép
ahsoka

Nekem úgy néz ki bevált ez a módszer, remélem neked is segíteni fog.
Kérdés:
Nálunk hétfő óta megint nincs kaki. Mindenki nyugtatgat, hogy semmi gond, olyan is normálisnak számít, ha 7-10 napig nincs kaki. Ez mondja 2 védőnő meg gyerekorvos is, meg szakoldalakon is ezt olvasom, de családba van egy másik baba is, aki most 1,5 hónapos és náluk minden etetés alkalmával van kakis pelus.
Szerintetek?????

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Orsi: tényleg elég durva lehetett a helyzet, reméljük egyre jobb lesz, az emlék is halványul
a kislányotok viszont gyönyörű! nálunk is van második név, de nem használjuk, Lili hallani sem akar róla

Ildikó: remélem azóta is egyre jobb, gondolom nem hiányzott 2 héttel szülés előtt :? , lényeg, hogy a baba is jól van

Kriszta: Nektek is jobbulást! lekopogom, náiunk mindenki jól van, bár Lili köhög 2-3-mat naponta, remélem holnapra sem lesz roszabb, mert hétfőn farsang, már nagyon be van sózva :)
tényleg jó lenne együtt szülni ÁPRILISBAN! azt hiszem kevésbé bánnám, ha nem lenne kész a felújítás :)

Buba: reméljük beválik az új módszer :wink: , homeos bogyókat szedsz?
kaki ügyben azt hallom, hogy ez a két véglet van, vagy napokig semmi, vagy minden etetésnél, de biztos nagyon aggasztó lehet

szép hétvégét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Igen, szedem a homeos bogyot, meg tejserkentő teát is iszom.
Már most is érzem, hogy bevált ez a fejési technika. Remélem egyre több tejem lesz.

Kakis pelus:
Az olvastam most több szakoldalon is, meg többen mondták már, hogy a hőmérőzés és a glicerines kúp helyett humánusabb megoldás, ha pici kamilla teát adok neki egy mokkás kanálnyi cukorral, az megindítja neki a székletet.
De azt sehol nem olvastam, hogy 2 hetes babának lehet-e egyáltalán ilyet adni.
Hallott erről valaki? Vagy esetleg tapasztalat?

Kép

Kép
buba*

Nem rossz a tejes módszer, most próbáltam a 4 órás etetésnél és sikerült 60-at kipréselnem a két cickóból, igaz, hogy most ápolgatnom kell őket, mert kicsit megviselődtek. :lol: ezt gondolom minden etetés előtt el kell játszani. Én bogyókat nem szedek, teát iszom meg alkesz mentes sört. Anyum meg folyton hozza a tejserkentőnek nevezett levest a madártejjel.

A kakiról én is kérdeztem a védőnőt, ő azt mondta, hogy a tejes babáknál előfordulhat, hogy napokig sincs kaki, mert az anyatejet szinte teljesen hasznosítani tudja a baba.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni a méregető mamiktól, hogyan kell a grammokat ml-re váltani.
Nekem Máténak a kiesett idő miatt most vissza kellene nyernem a tejet, és addig pótolni kell tápszerrel. Viszont a védőnő csak a mérleget hozta, de azt nem mondta el, hogy mit mérek. Én csak grammot tudok, de az hány ml?

Szerinetek a módszeretek szopizásnál is működne?
Én most két ciciből szoptatok és a másodikat alig szívja meg, bealszik.

A kórházban azt mondták, szotassam 10-10 percig, majd a kezdő mellet még fejjem le. Utána a másikkal kell kezdeni. De ez így kicsit kevés neki, és sok pótlás kell, mert lassan már kéthetes a babám, és sokat eszik.

Másik kérdés a kakizáshoz: nálunk majdnem minden evés előtt van a pelusban. Jól tudom, hogy a sárga az anyatejes és a zöldes a tápszeres kaki?

Köszi. B.
u.i: a képen dolgozom, mert nem tudom produkálni azt a felbontást, amit enged a rendszer. A történetem is jön hamarosan: csak erős idegzetűeknek.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Buba: nem szeretnék okoskodni, de én úgy tudom, hogy vagy bogyó, vagy tea, mert hatástalanítják egymást
a lányom szinte az első perctől kezdve kamillateát kapott, tápszeres volt és kánikula is volt akkor, így kellett
valóban lágyítja a székletet

de Te főzd és éppen csak meg kell lóbálni benne a filtert, a kész instant teákat még nem szabad adni

Kis.csillag: minden jót Nektek, azért várjuk a képet és a beszámolót!

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika
Akkor csak az egyiket fogom használni.
Nemrég adtam neki egy kis kamilla teát pici cukorral és láss csodát, tele lett a pelus :D

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Én kérek elnézést, hogy falra festettem az ördögöt, amikor megemlítettem, mi történik akkor, ha betegen kell szülni... legközelebb nem rinyálok... :roll:
Nálam még mindig takonykór van, szerencsére láz nélkül. Nagyon elhúzódik ez az egész...

Orsi, Bea gratulálok a babákhoz! Kívánok nektek sok-sok tejet! :D Csak olvasom a sztorikat és abban reménykedem, hogy simán megszülök, ha eljön az ideje, de úgy tűnik, mindig mindenkivel történik valami...

Én nem értek egyet a kamillatea, cukor variációs "hashajtással", de talán nem árt meg a babának egy-két ilyen alkalom, ha már nagyon muszáj. Viszont semmiképpen nem alkalmaznám rendszeresen.

Tegnap este voltam dokinál, méhszáj okés. A cukrom miatt nem küldött el dietetikushoz, de megbeszéltük, hogy még később ismétlünk cukorvizsgálatot, addig is tartsam a 180g-os szénhidrát diétát. Két hét múlva megyek az első ctg-re, akkor fog levenni kenetet is.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

[quote="kis.csillag"] írta:kis.csillagÉn csak grammot tudok, de az hány ml?

Én úgy tudom, kb. ugyanannyi. 100 ml=100g

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Kép Máté

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Bea, Orsi! Még egyszer gratulálok ezekhez a gyönyörűséges babákhoz! :D
Sajnálom, hogy a szülés időszaka így alakult nálatok, de remélem, mihamarabb elfeledtetik a csöppségek a sok izgalmat és rosszat.

Ági! Örülök, hogy minden rendben a dokinál. A diéta meg... :( De kitartás, hátha a legközelebbi érték jobb lesz. Mikor mérnek legközelebb?

Bea! Bár én nem ismertem ezt a módszert tejszaporításhoz, ha fejéssel működik, akkor szopival is kéne szerintem! Hajrá! Egy próbát megér! :)
Az elején nekünk is napi sok kakis pelusunk volt, aztán beállt a napi/kétnapira emlékeim szerint. De ez pár hetes kor után volt már, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne. A tápszeres kakihoz nem tudok hozzászólni... :oops:

Erika! Mi lesz Lili a farsangon?
IKEA játszóházas voltam az Örsön. :)
Hát én azt hittem, hogy nagyon fitt mami leszek a másodikkal, mert az előző terhesség után ledobtam jó 20kilót, sportoltam, egészségesen éltem, aztán jött a krach. No de már látom a végét legalább. :)

Ildikó! De jó, hogy jobban vagy, és a babának sem okozott gondot ez a betegség!

Kriszta! Addig csavarogj, amíg bírsz! :) Persze azért módjával, de gondolom, hogy jólesik egy kis aktív pihi a munka után. :)

Nálunk is minden okés, Réka baba 3000 gramm, koponyavégű fekvés, és mivel nem óriás baba, ezért meg lehet próbálni a normál szülést! :D Csak induljon meg magától két héten belül! Nagyon szeretném! Még 23-án mér egy hegvastagságot, és utána hajrá! Bár én addigra már szeretnék itthon babázni! :wink:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Anita4 Én nem tervezek mérleget, a fiamnál sem volt. Persze ha valamiért úgy tűnik, hogy nem gyarapszik vagy éhes a csöppség, akkor bérelünk egyet, de alapból nem szeretném magam idegesíteni méricskéléssel.

Kép
Kép
tekiroll

nagyon cukik a babák! ahsoka babájáról most láttam csak a képet, pedig utána írtam, de lehet, hogy pont egyszerre írtunk és nem vettem észre. nagyon cuki! sajnálom, hogy így alakult a szülésed, remélem hamarosan rendbe jössz mindenhogyan.

kis.csillag várom én is a beszámolót. neked is jobbulást, vagy ha már rendbejöttél, akkor jó babázást. :)

kakitémához sajna nem nagyon tudok hozzászólni, vagyis nálunk is van, hogy kimarad egy-egy napra a kaki, de akkor rá kell segíteni, mert különben iszonyú hasfájós. (mint ma hajnalban) szegény erőlködik, tekereg, nyög, nyom, de semmi. na ekkor bevetem a hőmérőt, komolyan, látszik a fején, hogy megkönnyebbül.(és lent is) de ő csak anyatejet kap, a kamillás cuccot nem próbáltam. még.

viszont szokott nemrég óta olyat csinálni, hogy ha (szerintem) nem jön neki elég intenzíven a tej, akkor rá"harap" a cicire, és elkezdi rángatni a fejét. én meg majd' összecsinálom magam. közben morog. én vadállatkodásnak hívom. akinek van már nagyobb gyerkőce, csinált nekik ilyet valaha is?
ilyenkor megmasszírozom a cicim és ismét nyugis. de feltételezem, hogy lusta, mert tej van neki bőven, az elején sprickolva jön, emiatt hozzászokhatott, hogy nem kell neki megdolgoznia a kajáért?

viszont nem tudom a friss babásoknál lesz-e ilyen, de felém most nagyon mélypont van. rosszkedv meg minden ehhez hasonló, ami kell. pedig, ha itt van az anyós, akkor ki szoktam menni, direkt emiatt, hogy ne zombuljak be itthon. szegény párom, nem győz kirángatni a rosszkedvből. emiatt nagyon várom már a jó időt, amikor nem kell x réteg ruha a gyereknek, ha ki akarunk mozdulni. szegény tök utálja.
most azt várom épp, hogy felkeljen és megetethessem, mert most tervezünk egy nagyobb sétát kinn a ligetben.
plömi

Sziasztok!

A két uj csöppség is csodaszép,nagy-nagy gratula. Bármennyire is sokat szenvedtetek, nézzétek a babátokat és idővel minden halványulni fog.

Kívánok nagyon jó egészséget, hosszu boldog életet, mostanra pedig sok tejet, és kitartást.

A többieknek is minden jót

kispatak
Vendég

Hali, csak villámgyorsan: :wink:

Bea: ez a kis Máté hajasbaba egy gyönyörűség! :) Lehetne szépségverseny rendezni a topicban!!! :lol: Jól fel kell kötnünk a gatyánkat, hogy hasonló szépségeket szüljünk! :lol:
Egyre kíváncsibb vagyok a történetekre!

Andi, Orsi: örülök, h alakul a szoptatás, csak ügyesen! :wink:

Kriszta: fel a fejjel, ez sokszor normális az elején meg persze téli időben, amúgy sem könnyű az első pár hónap. Jól teszed, ha kimozdulsz amikor lehet. Aztán mindjárt itt a tavasz!!! :wink:

Dolli: ez jól hangzik, drukkolunk h simán menjen és mihamarabb! :)

Erika: ezt megbeszéltük akkor! :lol: Tényleg, farsangon túl vagytok már? Máténak holnap lesz és kis kalóz lesz, lényeg h vmi fegyverféle legyen, meg vannak őrölve ezek a fiúk... :roll:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Halihó!

Kriszta! Köszi! :)

Kriszti! Teljesen normális, hogy le vagy kicsit hangolva, sajna az időjárás sem kedvez a jó hangulatnak, de mindjárt itt a tavasz, nagyokat lehet csavarogni a babákkal. :)
Nekem az elején nem volt ilyen, hanem 5-6 hós korban jött, amikor tél volt, apa alig volt itthon, éjjel járt haza. Ja, meg a legelején volt kb másfél hetes korában, hogy nem tudtam, meg tudok-e "birkózni" az anyai szereppel, de az csak átfutó 1-2 napos dolog volt.
Ügyes vagy, hogy nem hagyod magad, amikor csak tudsz, mozdulj/mozduljatok ki, mutogasd a világnak a csodaszép Ábel babát! :D
Cicire harapás szintén 5 hós kor körül volt, előtte nem. Nem tudom, mitől lehet, de lehet valami abban, amit írsz, hogy megszokta, hogy ömlik a tej... :roll:

Kép
Kép
tekiroll

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?