Sziasztok!
Kösz az együttérzést.
Nyulasz, az az érdekes, hogy sírni ritkán sírnak kiköpködés és csapkodás mellett.... Soha nem teszem le őket éhesen (nem is tudnám, mert ordítanak...).
Szóval vmi angyali (vagy inkább ördögi) sugallatra ilyenkor Rosszcsont Babák összekacsintanak ("kezdjük akkor kikészíteni Anyát"), és elkezdik kiköpködni meg visszavenni a cicit. Nem sírnak (vagyis ritkán), inkább végtelen türelemmel kiköpködik a cicit. És ha Anyának még a végtelennél is több türelme van (ritkán), akkor ő meg folyamatosan visszaadogatja a szájukba. És ha Anya győz, akkor Rosszcsont Babák feladják, és ha jön még egy pinduri tejcsike, akkor mély álomba szenderülnek. Minden jó, ha jó a vége. Ha meg nem Anya győz, hanem sikoltozás helyett (mert ugye azt nem szabad) az immár ősz hajszálait tépegeti némán, kitesszük őket játszadozni egy fél órára-órára, aztán jónapot kívánok, kezdjük elölről.
Nincs most itt a füzet, de kb 300 grammot híznak egy hónap alatt. Most kicsit lelassult a gyarapodásuk, de most néztem a neten, hogy a babák átlagosan 400-600 grammot híznak 3 hónapos korukig egy hónap alatt, 4 hós kor körül ez lecsökken. De hogy mennyire, azt nem írja. Na mindegy, egy ismi gyerekorvos szerint ha nem fogynak, akkor nincs baj.
Én ugyanígy jártam pont, mint te: evés után SEMMI nem jött a cicikből. (Ugyanúgy kétségbe estem, mint te) CSAKHOGY (utánanéztem): nem arról van szó, hogy a cicikben
összesen van mondjuk 200 gramm, és azt a babák kiszívják, és elfogy, és kész, ha meg gond van, akkor mondjuk 240 kéne nekik, de nincs. A tej főleg szopi KÖZBEN termelődik, tehát ha épp nem jön semmi (mert pont kiszívtak egy adagot), akkor várni kell, hogy a babák dudlizgassanak, ez beindítja a tejbelövellést és a tejleadó reflexet, és új tejadag jön. (Legközelebb meg eleve több tej lesz) Ezzel eddig nem is volt gond! A gond akkor kezdődött (gondolom nálad is ezek szerint), amikor a babák már nem dudlizgattak türelmesen a köv. tejbelöbellésig, hanem felmérgesedtek (nem is voltak álmosak annyira), és elkezdtek elégedetlenkedni. Mert azt figyeltem meg, hogy ha elég álmosak, akkor egy "adag" tejci után bealszanak, dudlizgatnak közben, ekkor belövell a tej (jön egy csomó), és újra szopiznak. Majd egyre álmosabban megint dudli, megint szopi, mígnem elég nekik már, és bealszanak. Na szóval csak ezt kell kibekkelni (ezért tesszük ki őket játszani, hogy a cici magához térjen kicsit), míg nem jön a tejci. AMúgy érdekes, mert szopik után egy órával lefejek 50-60 ml-eket egy perc alatt (spriccel, mint a veszedelem 5-6 lukból is cicinként), többet azért nem merek, és ezt adom oda nekik, ha úgy látom, éhesek maradtak. Méregetjük őket, és így eleget esznek. Csak az idegeim rúgják már az utolsókat!
Szóval egyelőre ezért nem kell idegen tej, meg tápi. Mérjük őket, és ha jól fejlődnek és minden okés, akkor remélem kihúzzuk még legalább két hónapig. Ámen.
Majd beszámolok, sikerült-e a kísérlet.
Letti nem maradt éhes hajnalban sztem, merthogy szopi közben teljesen bealudt, ám amikor letettük a kiságyba, elkezdett "tornázni", a felkönyöklést gyakorolgatta, aztán elunta vagy elfáradt és elkezdett bőgni...
Hú, ma viszont mi volt: Ajsi végigaludta az egész napot (szó szerint, csak pelenkázás idején meg szopi alatt volt fenn), Letti meg egész nap fent volt, nagy éber szemekkel nézgelődött, le se lehetett tenni....
Illetve most nagy nehezen Apa elaltatta, és letettük, de Ajsit meg kivettük, mert már sírogatott, hogy éhes (persze aludt volna tovább)....
Mo, kösz a címeket!
Na most bepótoltam a hiányzásomat!