Új privát üzeneted érkezett!

Annyit nevetek most....Matyika négykézlábra áll és billegteti a fenekét-magát és próbál felülni, elindulni, erőlködik. Máté nem tudja hova tenni. Ugye még ő sincs két éves, marhára nem érti, hogy mit szeretne Matyi. És mint a Sport szelet reklámba....Máté segít neki mindig. Csak épp pont nem azt, amit a Matyi próbál.

Ha látnátok Máténak azt az aggódó fejet, hgy mi van a Matyival???? VIszi nkei a játékot, fordítja hasra, strb. Hisz eddig ugye ezeket akarta még Matyi..... :D :D

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Hát a tegnapi kimenőm jó volt :lol: Megcsináltattam a szemüvegem, vettem kontaktlencsefolyadékot, névnapi ajándékot, szoptatós melltartót, mérleget, ...
Mire hazajöttem kiderült, hogy Marci egy cseppet sem aludt, mert apósom nem tudta levinni sétálni, mert nem tudta összerakni a babakocsit. Marci tiszta nyűgös volt... Csak nem értem, hogy miért nem hívott fel telefonon??? Az a "vicces", hogyha felhív még haza is tudtam volna jönni, mert korábban végeztem mint terveztem, csak úgy voltam vele, hogy nem sietek, inkább leülök iszok még egy üdítőt, nézelődök... Úgyhogy jó kis lelkiismeretfurdalásom volt, miután hazaértem, Marci meg szegény belealudt a szopiba, annyira fáradt volt.

Orsi: nem felejtettem ám el a közös sétát, csak vacakolunk még mindig az autóval, remélem a hétvégén már tényleg meglesz.

Anetto: édesek lehetnek a gyerekek :lol: Lassan azért már kezelhető lesz együtt a két gyerek?

Kép

Kép
dbea

Főzés: én tegnap halat csináltam. Fogtam egy lapos jénait, teleraktam az alját karikára vágott krumplival meg hagymával. Megsóztam, elősütöttem kb fél órát. Utána megpakoltam hekkfilével, fokhagymával, paradicsommal, citromkarikákkal. Megsóztam, tettem rá majorannát és még fél órát sütöttem. Nagyon finom volt.

Ma meg csirkemellet sütök. Ugyanígy fogtam egy jénait, raktam az aljába szalonnát, rá a csirkét, arra hagymát, a tetejére meg egy sor bacont :lol: Ez a mai kevésbé diétás nap lesz :lol:

Valaki sétáltat már sportkocsiban?

Orsi: ti jöttök holnap usziba?

Én nagyon aggódom a szombati napunk miatt. Reggel ugye megyünk úszni, aztán kicsit haza, utána egy ismerős családhoz ebédre, majd még délután az unokatesómékhoz. Félek, hogy sok lesz ez Marcinak, de a férjem hajthatatlan. Megkértem, hogy legalább az uszit hagyjuk ki, de azt mondta, hogy Marci mindjárt hat hónapos, nem lehet mindig burokban tartani. Ebben igaza van, de szerintem nem kellene össze-vissza rángatni a gyereket :?

Azt nem tudom mondtam-e, de mégis úgy néz ki, hogy megyünk síelni :shock: Hogy attól hogy parázok már előre....

Kép

Kép
dbea

Hú, de jó nektek, hogy síelni mentek!!!
Tény, hogy lesznek olyan pillanatok, elég sok is, hogy azt érzed majd, hogy nyűg az egész "nyaralás", de a nyugis részeket élvezd ki. Te is síelsz? Ki vigyáz addig Marcira?
Én már ilyenkor Mátét sportkocsiba toltam. Most Matyit még nem, mert a babakocsi kint van az erkélyen, az hideg lenne neki, úgyhogy a mózesbe rakom ki és tologatom, de már nem nagyon tetszik neki. Mátét ilynekor már nem is lehetett belerakni, ő ordított, hoy nem akar ott feküdni.

Illetve szerntme Marci már ahogy láttam nagyon szépen ül, úgyhogy nálatok már szerintem simán mehet a sportülés, mivel gondolom úgysem tök függőleges az sem.

Madaran - bicajülés - mi végül Römer-t vettünk, 15eFt volt egy darab, mert régi, raktárba állt, de használatlan, (szóval új). Abból vettünk kettőt, mind a két gyereknek. Nagyon biztonságosnak tűnik. (ebay-en) A bicajok még csak most érkeznek, úgyhogy még nem próbáltuk, bár a havazás és a hideg is nagyban tolja a próbautunkat.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Anetto: az Beusmimi Marcija, aki szépen ül :lol: :lol: :lol:

Lányok, ti miket játszotok a gyerkőccel? Én kezdek kifogyni az ötletekből :oops: :oops: Az éneklés, mondókázás nem mindig köti le. Marci mondjuk egyedül is sokáig jól elvan, de azért szoktunk játszani is, csak nincs nagyon már ötletem...

Kép

Kép
dbea

Sziasztok, tegnap írtam egy csomót de elszállt :twisted:
Vázlatosan mi van velünk:
- apa munkája egyenlőre marad, de mivel a főnök lebetegedett, ezért még a munkaidő beosztásról nem mondtak semmit neki, így most két ember munkáját látja el (addig remélem csak még meggyógyúl), így minden nap 8-18ig van+minden szombaton 13ig.
-Zorának közben egyszere töri át a két alsó foga az innyét, egész nap nyüszög, ha nem lát, akkor meg ordít :roll: , elég idegesítő....
- vasárna átrendeztük a lakást, és külön szobába költöztünk, most nincs nagyszobánk, de van egy hatalmas hálónk :P , (2 szobásban lakunk.)
-2 napja éjfélkor nyüszög Zora, (a szobájában van egy + ágy) ott magam mellé veszem, és fél 9ig alszik így mellettem este fél 9-9től, úgy hogy nem kér cicit :roll:
- így 2 napja csak 4x eszik, de nem kér napközben sem többet-igaz az egyik étkezés pont dél körül van (amikor mostmár megeszik egy krumplit egy almával 2-3 napja, iszik rá vízet kb 20 ml) és fél óra múlva kiszívja mind a két mellemet.

Adri

Kép

Kép
irdab

Dbea,
mi december óta sportkocsizunk, de vízszintesig dönthető szinte. Na meg olyat, hogy igazán sétálni nem szoktunk, csak ügyeket intézni.

Voltunk ma mázsáláson, Levi 3 hét alatt kemény 10 dekát hízott, úgyhogy a percentilise már csak 75 :lol: Most 8600g és 69,5 cm. Pedig enni eszik rendesen, egy üveg bébikaja után még símán szopik is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

De jó, hogy tettetek új képeket!!!! Olyan gyönyörűek!!!Hajnus jó husis!!! :lol: Zara meg kis törékeny tünemény!! :lol: :lol:

Dbea :lol: hmmm ezek a receptek..... :P :P :P :P :P Lassacskán én is kezded újra főzni, úgyhogy jó, ha vannak gyorsan, egyszerűen elkészíthető receptek... :wink:
sportkocsi: már én is emeltem a támlán, de még nem olyan nagyon. Így jobban kilát, és sokkal inkább élvezi a sétát.

Anettoo :lol: húú, de ügyik vagytok már!!! négykézláb???? :shock: nem semmi!
mingyá megnézem, melyik az a Römer...

Adri ma sem jött még??? már napok óta nem jelentkezett...

képzeljétek, a férjem becsúszott az árokba Zsámbéknál. Teljesen lebénult a forgalom, be sem jutott a munkahelyére. Kihúzták, nincs neki sem, a kocsinak sem baja.....és már legalább itthon is van :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

El kapott minket az influenza.. :? sajna én is meg Csillus is benne vagyunk..Noli haza hozott valamit az oviból...

Amióta Csillus kuszik mászik nálunk kezdődnek a tesó között az aprób "nézet eltérések" :roll: Csillának csak az kell ami Nolinál van és a csajszi határozottan el is veszi..na ebből vannak sikitózások hol Noli hol Csillus... :shock:

Lina:ovit sajnálom ...a vezető óvónénihez menjetek be szerintem ..hát remélem okés lesz :wink:

Éjszaka:rémes volt...hol én ,hol Csilla,hol Noli orrszívás,fújás..hasonló dolgok..apa végig horkólta az éjszakát :evil:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ja és még valami...A céklát Ti hogy csinájátok a bbabáknak?
Megfőzitek és kész?Héjában vagy hogy?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

na, pont egyszerre írtunk...
Adri :lol:
külön ágyon alszol nála? Te tudsz így pihenni? De legalább nem kel fel éjjel!!!
a kajálás is jól hangzik! Tök ügyik vagytok, hogy már így csúszik a krumpli.... nálunk semminek nincs nagy sikere egyelőre... vagy valamit bénán csinálok.
te Ízesíted valamivel a kajákat? LEhet, hoyg egy kicsit sózni kellene? mert én nem szoktam semmit hozzátenni.
Bébivizet adsz, vagy simán forralsz és lehűtöd?

Linácska :lol: mi is tegnap voltunk mázsáláson (percentilis nálunk is lejjebb ment: súly: 50%, hossz:75%) 8 kiló és 70 centi... mondjuk még nem töltötte a 6 hót.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

És pár kérdés (remélem a visszatérő kérdések miatt nem készítelek ki benneteket :oops: )

- Angelita a céklafőzit hogy csináltad?
- Linácska írtad h Levinél jobban hígitod a kajákat mint Lilinél.
kb milyen hígra csinálod? Mert észrevettem h Zorának is annál jobban csúszik minél hígabb a kaja.
- a gyerekem füle viszket. Fülcimpa, és a kis füle mögött. Mindig piszkálja, mosom, meg olajozom, meg rendesen tisztítom, Ti hogy tisztítjátok a kis fülecskéjüket?
- mióta Zora hason kúszi, négykézláb riszálja a valagát, nagyon sokat bukik, ez normális?
- (és bocs a kérdésért, de amióta mozog, meg betöltötte a 6 hónapot, úgy érzem megváltozott a hőigénye :oops: )
-20-21 C lakásba mit adjak a gyerekre aki a főldön van, mozog, de már lemászik a lamináltra a kis takarójáróL?
- Anna Zsigire mit adsz ha kenguruba viszed k?
-És pl egy 3 órás sétára mit adjak Zorára, először bealszik, 2 napja meg ordít az utolsó fél órában mert melege van. Idáig meg ua a szerkóban tök jól elvolt?! :roll: (anorák bundazsák, harinnya, bady+vékony pulcsit adok rá)

Remélem válaszoltok a kérdéseimre :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Dbea, most olvastam, hogy lehet kapni a Brendonban babakocsira szerelhető sítalpakat. :D

Ugye pályaszállásotok lesz? Csak hárman mentek, vagy társasággal?

Kép
mocorgó

Anna Jana vízet adok neki, és utánna azt is forralom
Az itteni csapvízet én sem iszom meg, itt nagyon vízköves a víz. Kb 1 hete kínálom vízzel és elfogadja. Az aventnek van ilyen szipókás feje 6 hótol abból. Nagyon élvezi, mert puha és csak akkor jön belöle ha szívja.És rágni is tudja a kis innyével, nagyon megszenvedjük a fogacskákat...
Anna én almával 2xkezdtem próbálkozni, Zora csak turmixolva és sütve eszi meg, meg hígitva. Szerintem tök örült már h új ízt is kap az almán kívül.
Nagyon pici sót teszek bele.
Holnap répával próválkozom, majd a sütőtökkel, és a céklával.
Sütőtökkel már volt próba majdnem hányt tőle....
Egy ágyon alszunk, összebújva, szinte megölel :oops: :roll:

Jó h nem lett semmi baja a férjednek, meg az tónak, egyszer én is jártam így, jó car volt.... :roll:

ja és egy kérdés lemaradt
voltam már dokinál ő azt mondta minden ok, de nekem még mindig fáj a keksz, és szerintem ez már ilyenkor nem normális ugye?!

Ja CSCSI MI VAN VELETEK????????????????????
JELENTKEZZZ
sokat gondoltam rátok

Adri

Kép

Kép
irdab

Zora is 8350 g és 70 cm, az összes ruha amit vettem neki tavaszra most jó rá. :cry:

Zara annyira szépséges, és Hajnus is, "kis" húsgombóc :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Csilla jobbulást nektek!

Munka: hát én sem tudom h mi lesz, a munkám, és a korom miatt jó lenne letudnia 2 bbát, mert annyit szeretnénk, meg a munkáltatómnak sem túl jó h visszamegyek aztán megint lelépek szülni, de a jelenlegi helyzetben tutkó vissza kell mennem.
Be is kéne mennem egyet pofavízitelni, de itt megint esett kb 5 cm hó a tegnapira, meg engedélyt kell kérni h bejussak/bejussunk, ahhhhh nem egyszerű....

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, a bukás ilyenkor tök normális, majd múlik, ahogy egyre több pépeset eszik. A fülét viszont megmutatnám dokinak... Én mögötte olajozom, és ha a zsír megjelenik a külső hallójáratban, jól látható helyen, azt óvatosan kitörlöm biztonsági pálcikával.

Lia még mindig 8-9x eszik egy nap, kb. 1 hónapja. Szopin és almalén kívül más nem nagyon csúszik még sajnos...

Kép
mocorgó

Dbea – juj, tényleg nem a te Marcit, pedig meg akartam nézni, hogy nehogy összekeverjem, de aztán lusta voltam. Mindegy, szerintem már lehet őket úgy rakni, csak ne tök függőlegesre.

Játék – hát nekem ebben külön szerencsém van…Mátécska játszik vele. Jókat kacagnak, bújócskázik, húzza-vonja, viszi neki a játékokat (meg el is veszi persze, épp milyaenkedve van). Ha kezd sírni, akkor azonnal rohan és visz oda mindent. Ha pedig olyan van a szájába, amit nem szabad, akor mondja neki, hogy NEM- NEM, és elveszi tőle. Édesek.
Én leginkább csak mellébújok a földre, aztán szétsókolom meg ezeket a tornákat csinálom, ha olyanom van.

Hú, Adri - akkor zajlik az élet nálatok is. Szegény férjed, Zorácskának meg gyors fogjövést kívánok, mi most egyelőre túl vagyunk az első kettőn.
Hát az tök jó,hogy csak ennyit eszik már. Én most vettem sinlac-ot, lehet, hogy fogok neki adni este a cici előtt, mert éjszaka nekem elég sokat fent van még mindig.

Linácska – biztos lemozogja már Levi, gondolom tornáztatod eleget.

Dbea – milyen lett a csirkés, hal nincs itthon, de ezt a második variációt én is bevállalnám.

Madaran – húú, szegény férjed, még jó, hogy semmi baj nem lett, bár gondolom elég sokk volt így is.

Matyesz négykézláb, ha esetleg van akinek van ideje videót nézni:
http://www.youtube.com/watch?v=fdpLRekFeO4

Bim-bam – sajnálom a betegséget. Talán ezért is jó, hogy Máté még itthon van, de jövőre a bölcsi miatt már tuti nálunk is jönnek majd a járványok.
Céklát még nem csináltam. Én bébikajában adom azokat, ami túl macerás.

Irdab – én csak simán mosom, nem olajozom, Matyinak nem szárad.
Nálunk is megvátlozott a hőigény egyébként, már nem olyan fázós, de kintre én még mindig ugyanazt adom rá, mert Mátét egyszer megfázattam odakint, és még azt sem tudtam, hogy miért sír, keze meleg volt, gondoltam nem fázik. Mégis megfázott, úgyhogy nem merem gyengébben öltöztetni Matyit sem.
Én Matyira adok egy hosszúbodyt meg nadrág és zokni illetve felülre még egy vékony pulcsi. Ráadásul Matyi jobban szeret a lamináltan lenni, mint a szőnyegen, gondolom ott jobban kopog a játék a földön.

anettoo

Ja, a bukás tényleg normális, egyik gyerekem sem volt soha bukós. Sőt talán egyszer-egyszer jött fel valami, de ilyenkor, amikor elkezdték ezt a fenékbillegetést mind a kettő bukott néhanapján.

Ha most ugrott meg a növés, akkor szerintem majd tavasszal kicsit visszaáll, úgyhogy jók lesznek a tavaszi cuccok. Ha egyáltalán lesz tavasz..... :shock:
Bár ha jól sejtem, akkor kb. szerntem úg ykét hét múlva mondjuk berobban egy baromi meleg, a mostani szélsőséges és hirtelen időjárás alapján ezt feltételezem.

Fájdalom - ne aggódj amiatt sem, ha a doki azt mondta, hog yminden ok, akkor az már csak a csonthártya fájdalom. Nekem is nagoyn -nagyon sokáig fájt az első terhesség után (most nem).
Mert ilyenkor csonthártyagyulladást okoz, ahogy a fejük nyomja nekünk ott. NYUUUUGI. Én is féltem, felhívtam a dokim, hogy ok, hogy minden rendben, de nekem még fáj....és ezt mondta.

anettoo

Kép
egy friss kép :lol:

Kép

Kép
dbea

Anettoo: nem, én nem síelek, mert Marci még mindig háromóránként eszik, nem járnám meg a sípályát oda-vissza :lol:

Mocorgó: igen, láttam én is a sítalpakat, de lehet, hogy ott ahol megszállunk nem lesz hó, majd meglátjuk még :D

Irdab: én nem tudok neked válaszolni :oops:

Anetto: szerintem nagyon finom, én imádom a ropogósra sült bacont meg a sült hagymát is :D Főztem hozzá rizst és ez volt az ebédem.
Nagyon jó a videó, megnéztem még párat :lol: Gyönyörű gyerekeid vannak!!

Kép

Kép
dbea

Irdab,
én most pl. cukkini-répát főzök csirkemellel (na ezt csak elővettem a fagyasztóból, egy jégkockatartónyi összeturmixolva, előre eltettem már). Feltettem a répát-cukkinit főni, egy kb. 4 dl-es lábasban, és annyi vízzel, hogy ellepje. Én mindig a teljes főzővizet hozzá szoktam adni, így ami esetleg kifőtt vitamin..., az mégis belekerül (na lehet, hogy ez amúgy hülyeség, de jól hangzik :lol: )
Szerintem anno Lilinél túl fujtósra csináltam.

Anetto,
annyira nem tornázunk, most már inkább szabadon kell csinálnia, és ha nem megy, akkor segíteni, csak teret, időt, lehetőséget, motivációt biztosítani számára. De persze jobban mozog, mint eddig.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Most nézem, hogy Levi elveszítette a topic legsúlyosabb babája címet. Hajnus 3 dekával beelőzte...

Tényleg, hol van Sissi, én mindig azt vártam, hogy majd Atika beelőzi Levit :lol:

A fiam 2,5 órája alszik. Normális ez???? :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Csak nehezen tudok ide szabadulni, keveset és száz részletben alszik Domcsi!

Kaja: sütötök sűlve nagyon megy a kiscsajomnak, barackos tejberizspép uzsira, ez is ízlik neki! Tegnapelőtt és tegnap brokkoli, csirkemellfilével turmixolva, kis anyatejjel! Ez is elég jól ment! Ma sütötök-alma csirkehúsival

Bébiételbe a cukkinifőzelék az nagyon nem jött be neki!
Van céklám is! Ja a főzelékbe egy pici vajat, vagy olajat lehet már tenni! Floriol van erre a célra, de inkább még csak vajacskát tettem bele neki!

Valamelyik nap kiflit ettem, nagyon puha volt, Domi meg csurgatta a nyálát, hát adtam neki egy lencse méretű darabkát, utána még kellett neki egy pár! Nagyon tetszett neki!

na sír, megyek is

kovisziszka

Sziasztok lányok!

Csak felületesen tudtam visszaolvasni, a céklafőzelékes kérdést láttam, én így készítem:
Egy céklát és egy közepes krumplit meghámozok, apró kockára vágok és felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje. Későbbiekben pótolom a vizet, mert elég sokáig kell főzni, szerintem 1,5-2 órát simán, a cékla nehezen puhul meg. Ha kész, hagyom kihűlni, majd botmixerrel összeturmixolom (főzőlével együtt). Ha kell, még babavízzel hígítom.

A képek nagyon aranyosak :)! Hajnus jó húsban van, nagyon édes :)! Ezek szerint szorgalmasan jártok babaúszni, Piroska!
Orsi, én is néztem, hogy a 4. képen az David lenne-e, de biztosan a testvéred, mert hasonlít Rád!

A hétvégénk mozgalmasnak ígérkezik, legalábbis a szombat, jönnek még családtagok, akik nem látták Emmust :).

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

El kell mesélnem, hogy ma nagyon jó napunk van, kicsi fiam magától hasra fordult mindkét irányba többször is, segítség nélkül!!! :P :P :P :P :D :D :D :D :D Annyira örülök neki. Szépen tartja magát, sőt szemközt néz, ha karban van, és kicsit "pofozkodik", közben nagyokat kacag rajta! :P Ma sokkal jobb napunk van, remélem túl vagyunk az elmúlt 10 nap nyűgjén. Fogunk még nincs, de gondolom, hogy lesz hamarosan. Sőt kúszó mozdulatokat kezdett ma, nyúlt a labda után, odatettem a kezem a talpához, úgy úgy tolta magát felfelé, hogy elérte a tárgyakat!! :P Ebédre sütőtökös májat kóstoltunk, nagyon ízlett neki. Egyébként most sokat alszik, szerintem piheni az elmúlt napok nyűgjeit.

Lina, persze Dávid is szokott néha 2 órát is aludni, máskor meg egész nap kétszer 20 percet. Elég változó. Ma sokat alszik ő is, szerintem tuti front van! Örülök, hogy nem kell intenzíven tornásznotok és szépen erősödtök! :D

Madaran az autós eset elég ijesztően hangzik, jó hogy nem történt semmi baj. Ez az állandó havas latyakos idő már annyira unalmas és fárasztó, jöhetne a tavasz végre!!! Múltkor engem is fékezésre kényszerített egy agresszív sofőr a csúszós úton úgy, hogy nekem volt elsőbbségem és 40-nel közlekedtem. A torkomban dobogott a szívem és legszívesebben megpofoztam volna!

Anetto, nagyon ügyesek vagytok, hogy már így megy a négykézlábazás!!! :)

Irdab: bukás témában szerintem nem lesz gond nálatok, ha Zora eddig sem volt bukós, biztos el fog múlni. Gondolom, hogy a több mozgás és a helyzetváltoztatás miatt másként igazodik nála a kajcsi a gyomrában, és szoknia kell még. Egyébként mi 6 hetes korunk óta állandóan bukósak vagyunk, mindig visszajön egy kis kajcsi, legyen szó tejről, teáról, főzelékről. Már megszoktuk, majdcsak kinőjük. Állítólag a fiúknak általában gyengébb a gyomorszájuk, ezért a bukás. Nem gondolom, hogy nálatok tartós gond lesz. Öltözködés: szerintem odabenn kell még a két hosszúujjú roha (body és pulcsi) mindenképp, még akkor is ha mocorog a babó.

Dbea, igen már sportkocsiban ülcsizünk úgy két hete. Persze eléggé hátradönthető és jót is szokott benne aludni a bébikém. Jó lesz Nektek a sielés!!! Marcibaba nagyon édes!!

Bim-bam: Jobbulást Nektek!

Hozok már én is fotót bébibogyóról!

Este kimozdulunk végre kb. 8 hónap után. Elmegyünk a párommal pizzázni kettecskén, szerelmes nap közeledtével. Előtte persze fürdetés, vacsi, altatás, csakis utána következhetünk... :D

Jó 7végét mindenkinek!

Üdv, J

Kép
judi79

Sziasztok!

Most csak gyorsan, egy tipp irdabnak a 3 órás sétához:
Babakocsival jártok sétálni? Ha igen, akkor a sok-sok ruha helyett lehet, hogy célszerűbb pokróccal betakargatni Zorát. Eleinte pl. 4rét hajtva, aztán, ha melege lesz, kihajtani duplára, ha úgy is sok, 1rétegben, végül pedig levenni róla! Na? :roll: :D

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Egyesevel reagalok, szepen lassan, mert sokat kell olvasnom, ma nagyon aktivak voltatok! :)

Linacska: Az egyik pasi az ocsem, vagyis Zara nagybatyja. :) A sotet polos David. :)
Megprobaltam ugyis etetni, hogy nem az olemben volt, de akkor semmit sem fogadott el... Majd kesobb probalkozom meg azzal, hogy etetoszekbe teszem. :)
Ocsemnek is olyan jo etvagya volt mint Levinek. Annak idejen ket kanallal kellett etetni... Amig az egyik a szajaban volt a masikat mar kesziteni kellett, hogy amint megette a szajaban levon a kajat mar mehessen is a kovetkezo adag. Ha nem igy etett anyu akkor jott az uvoltes. :lol:

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Dbea: Amikor szinhazban voltam, utana meg setaltunk egyet baratnommel a havas belvarosban meg ettunk is. Aztan mire hazaertem Zara orditva sirt. Kiderult, hogy akkor mar vagy 45 perce... Se kaja nem kellett neki, se ringatas semmi... Ahogy levetkoztem es a karomba vettem kb fel perc alatt abbahagyta a sirast. Utana mar meg is tudtam szoptatni. Anya hianya volt... :( David azt mondta azert nem hivott, mert nem akarta, hogy aggodjak. Lehet, hogy aposod is ezert nem telefonalt. :?
Seta: Semmi gond, ilyen hulye idoben ugyse nagyon lehet sokat setalni sajnos. :(

Mi lassan atterunk a sportkocsira, csak varom meg a jobb idot, meg azt amikor mar stabilabban ul egy kicsit. :)

Jol hangzik ez a hal, meg a csirke is. :lol:

Megyunk uszni holnap, es nagyon remelem, hogy most ugy fog ebredni ahogy szokott, hogy a 9 orasi orara mar odaerhessunk.

Szerintem nem lesz gond a mozgalmas nappal. Zara teljesen jol viseli a dolgot. Csak estere hamarabb farad el.
A sieles meg biztos nagyon jo lesz. Persze en is aggodtam mikor mentunk Angliaba, hogy majd mi lesz, meg hogy lesz, hogy nem a megszokott, ismert helyen van, de nagyon jol alkalmazkodott. Szerintem neha nem is gondolnank mennyire jol tudnak alkamzkodni a megvaltozott korulmenyekhez ezek az apro emberkek. :)

Orew

orew

Anetto: Nagyon edes lehet Mate ahogy segit Matyinak. Biztos nagyon meghato lehet latni, hogy szeretik egymast. :)
Megvannak az elonyei a kis korkulonbsegnek is a tesok szempontjabol, mert hasonlo dolgok erdeklik oket, igy jol eljatszanak egymassal. :)

Irdab: Nekem is egyre tobbszor jut eszembe, hogy Zara visszakoltozzon a sajat szobajaba, de o meg eleg sokszor ebred este enni, raadasul en 7 ejszakabol 5ot egyedul toltok, mert David ejszakas, es olyan jo erzessel tolt el, hogy legalabb nem vagyok egyedul a szobaban. Amugy mi masfel szobas lakasban lakunk, a fel szoba Zarae, a nagy meg a mienk... Szoval most szinte az egesz eletunket egy szobaban eljuk, mert ez a nappali, a haloszoba es a gyerekszoba is...:?

Madaran: Jo, hogy ilyen szerencsesen meguszta ezt a balesetet a ferjed!
En ugy tudom, hogy NEM SZABAD sozni, sem cukrozni az ilyen pici babak eteleit...

Bim-bam: Jobbulast nektek!

Dbea: Tok jo ez a kep rolatok! :lol:

Judi: Gratulalok Davidnak, nagyon ugyes!!! :)

Orew

orew

Orew,
Davidet megismertem, láttam élőben :lol:
Tényleg nagy étvágya van Levinek. Ma a tízórai egy barack, fél körte, fél alma volt, meg szopi. Az ebéd egy cukkini, egy répa meg csirkehusi. A többi az anyatej a nap folyamán.
Ennek ellenére 3 hét alatt 10 dekát hízott.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Egyszerűen nem jutok ide rendesen,de majd ha kedden apa elutazik lesz időm nyomon követni a dolgokat.Addig meg el vunk havazva.Ma is voltak vendégeink,holnap mi megyünk ebédre,este meg moziba valentin nap alkalmából.
Vasránapra talán nincs semmi :roll: Hétfőn még ügyintézés és kedden délre kell bevinni apát a laktanyába :cry:
Luca már el is meséli mivel és hova és meddig nem lesz itthon apa.Persze az időt még nem érzékeli...

Mi hétfőn voltunk fél éves státuszon,igaz még nem töltöttük be...de nem baj :D Zsombi 8520g és 77cm :D

Igyekszem jönni,de most nézzétek el nekem, hogy nem tudok visszaolvasni...reagálni...

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Bocsi olvasni szoktalak benneteket :oops:

Ati snkit nem fog beelőzni a héten volt 6640 gr. Már 68s ruhákat hord.
Étvagya van azzal nincs gond.Még mindig fejek neki napi 4szer még az utolsó hátra van.
:wink:

Mozgásilag kúszik ezerrel és már próbál négykáézlábazni.Ha fogjuk akkor egyfolytában állna.
Nagyo kell figyelnem,mnert persze,hogy Márk játékai kellenek neki.De Márk édesen mindig mondja neki,hogy nem szabad.

Mai nap nagyon keveset aludt vszinű a tegnapi tiramisu tett be neki ill. a benne levő kv. A 3ai 1től semmi baja,de a kv-tól rossz hatással van rá.

Héten volta szinhézban anyum vigyázott a fiúkra mert apa dolgozott
Márc-ban egymás után 2szer megyek 1szer apával msánap pedig a bnőmmel.

Képek szupik ha lekicsinyitek párat akkor teszek fel.Most mennem kell fejni.
Vendég

Sziasztok!

Mi történt, hogy SENKI nem írt ma? (Sissy szerintem még péntekhez számítja a hsz-ét...)
Na, majd akkor én! :)

Tündi, azt a mindenit, Zsombi 77 cm? :shock: :shock: Ha így folytatja, mire apa visszajön, már eléri az egy métert!? :lol:

Nálunk semmi különös nem törént ma, párom szüleinél voltunk, minden rendben volt. Anyósom megint nem tagadta meg önmagát... Én nem tudom, milyen megfontolásból, de mindig kékes ruhákat vesz Bettinek. :roll: Kicsinek még csak-csak elment, de ahogy egyre nagyobb lesz, egyre fontosabb szerintem, hogy mások is egyből lássák Bettin, hogy kislány. Márpedig egy sötétkék melegítőből nem ez látszik... Na mindegy, ez legyen a legnagyobb gondom!!! :)
Úgyhogy ezen annyira kiakadtam, hogy vettem is egy 3 db-os rózsaszínű hosszúujjú body-szettet, mert ilyenből elég kevés van neki. :) Nagyon cukik, az egyiken hatalmas pöttyök vannak, ez olyan jampecos! :wink:

Na, és akkor a hiánylista: Itigram, Noki&potyi, earhart, zsizsa - a legrégebben nem jelentkezők és a többi elkószált anyuka!!! Tessék jönni életjelet adni! Mi van veletek???

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Tényleg nagyon elfoglalt ma mindenki! :shock:

Nekünk ma megint klassz, front - és nyűgmentes napunk volt, egész jó forgolódással. Videóztam és fotóztam is, mert ebédnél végig mondta a hamm-ot az etetőszékben, olyan édes volt. Este labdáztunk, nagyokat kacagott, ahogy megkapta a labdát, és alig várta, hogy elejthesse. :P

Orew: milyen volt az úszás??

Tündi: Zsombinak gyönyörű méretei vannak!! Ti már 80-as rucit viseltek??

Sissi, nagyon ügyes Ati a mozgásban! Gyere gyakrabban, várjuk a fotót!

Bori, anyós nem színtévesztő??? :wink: :wink: :wink:

Hoztam egy fotót, ma készült bébibogyómról.
Kép Kacagós

Kép
judi79

Sziasztok!

Linácska: Levi 69,5cm :?: az nem rossz :lol: Lehet hogy súlyban Hajnus vezet, de hosszban meg ti köröztetek le minket :) Tündi Zsombijáról nem is beszélve :wink:
Tényleg, van nála hosszabb baba?

Tegnap Hajnus nagyon nem önmaga volt :!: Nyűgös is volt, szerintem a fogacskák miatt, még a mamival sem nagyon foglalkozott. Most úgy néz ki hogy újra a régi.
Volt másnál is tegnap valami változás :?:

Angelita: igen járunk Hajnussal úszni, nagyon élvezi és nekem is jót tesz kicsit kimozdúlni itthonról, és másokkal is beszélgetni.

Van a babaúszáson egy kislány aki fiatalabb Hajnusnál és áll, mondta az édesanyja hogy otthon is fogja a kiságy rácsát és áll :!:
Tiszta durva, mármint hogy mennyi különbség van a gyerekek között :!:
Vendég

Sziasztok!

Jól eltűntünk megint, de sajnos mostanában nem sok időm volt fórumozni. Kicsit visszaolvastam, jó látni, hogy mennyit fejlődtek már a babák, a képek pedig nagyon elragadóak :D

Anettoo,
nagyon cuki lehet, hogy a fiúk így eljátszanak egymással. Ábelt is nagyon leköti, ha itt van nálunk a féltestvére, vagy valamelyik unokatesója. Annyira szereti a gyerekeket!

Bori,
én direkt veszek Ábcinak színes ruhákat, hogy ne mindig csak kékben legyen. Külön élvezem, ha pl zöld vagy narancssárga van rajta, de én mondjuk pasikon is bírom, ha hordanak színeket.

Tündi,
Zsombi hatalamas! Nehéz lehet majd megint a hosszabb egyedüllét. Mennyi időre megy el megint a párod? (Bocs, ha írtad, annyira nem tudtam még visszaolvasni)

Lina,
Nálunk is belassult a hízás egy kicsit, különösen az 5. hónapban, miután megduplázta a súlyát. Én akkor még kizárólag szoptattam, de el is kezdtem a kóstoltatást. Azóta megint megindult a súlygyarapodás rendesen, de a védőnő nagyon rosszallóan nézett rám, hogy nem vártam ki a 6 hónapos kort, és Ábel kapott már gyümölcsöt 5 és fél hónapos korától.

Judi,
gratula a hasraforduláshoz. Nálunk Ábel annyira próbálkozik, de nem nagyon megy neki.

Gyorsan rólunk. Ábci most 8780 gramm és 74 centi. Van elöl két foga, most jön neki felül a kettő. Megtámasztás nélkül ül,de forog nem annyira szeret. Most épp a négykézláb állással próbálkozik, meg egyfolytában próbálná magát kinyomni állásba, ha az ölembe veszem. Amúgy nagyon cuki, persze csöppet sem vagyok elfogult :oops:

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok lányok!

Judy,
nagyon helyes Dávid a hatalmas barna szemeivel :)!

DBea, hogy viselte Marci a zsufis napot? Biztosan jól elfáradt estére :)!

Tegnap nálunk is voltak vendégek, Emma nagyon élvezte, hogy ennyien vették körül, szereti hallgatni a felnőttek beszélgetését és bárki ölében szívesen elvan, a lényeg, hogy foglalkozzanak vele :). Estére jól le is fáradt (pedig a napközbeni két alvása megvolt), 7-től 7-ig aludt, így én is kipihentem magam :).

Pénteken vettem Emmának őszibarack-alma pürét készen (csak őszibarackot akartam, de az egy gyártótól volt és cukrozott...), azt kapta banánnal (3 napon keresztül), nagyon ízlett neki, utána már csak nagyon kevés tápit kért, sőt tegnap semennyit.

Bori, én Emmát rózsaszínben, fehérben szeretem a legjobban, de vannak más színű holmijai, pl. kék is, mert az szépen kihangsúlyozza a kék szemeit :). A lényeg szerintem, hogy azért kislányos, babás legyen az a ruha, akármilyen színű is :). Most egy nagyon édes farmerruhát kapott ajándékba, már alig várom, hogy ráadjam :)!

Flake Adri, jó, hogy jöttél, gyere gyakrabban és ha tudsz, hozz friss fotót :)!

Most megyek teregetni, még egy adagot mosnom kell, aztán jó lenne valami ebédet is rittyenteni, de annyira nincs most kedvem hozzá, meg hát azért van mit enni, szóval éhen semmiképp nem halunk...

Kép
angelita

Na úgy látom Levi lassan a dobogóról is lecsúszik :lol:
Amúgy Lili után sejtettem én, hogy az én gyerekeim csak bekezdenek a nagy súllyal...

Ma voltunk négyesben babaúszáson, Lili 2,5 órán át nem jött ki a medencéből. Levi egy óra után aludt egy nagyot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Judi: Jo volt az uszas, most mar egyre jobban kiderul, hogy melyik gyakorlatokat nem szereti annyira Zarus. Viszont, most is vegig birta az orat es meg is lett a jutalma a vegen, a jatek, amit rendesen megcsocsalt. :lol:
David nagyon helyes fiucska. :)

Uszas utan egyik baratnom elvitt egy kozos baratnonket meg engem a Csodak Palotajaba. :) Tok jol elvoltunk, mindent megneztunk, kiprobaltunk, mint a gyerekek.

Ma a jo idore valo tekintettel atsetaltunk dediekhez, es ezzennel ki is probaltuk az sportbabakocsit. Zarus nagyon jol erezte magat benne, persze el is aludt ahogy szokott.

Kivancsi vagyok, hogy holnap mi lesz, mert akkor megyunk a 6honapos kontrollra. :) Most ugy erzem, hogy eleg sokat nott az elmult egy honapban, hosszban is meg sulyban is, ugyhogy kivancsi vagyok, hogy mennyire jottek be a megerzeseim. :)

Bori: Azert eleg furcsa, hogy direkt sotetkek ruhakat vesz Bettinek az anyosod... :? Zarusnak van egy csomo fius ruhaja, baratnomtol akinek decemberben volt 1 eves a kisfia, ugyhogy mi csak lanyos ruhakat veszunk neki. Ezeket szoktam kombinalni. Pl ha a rozsaszin body van rajta akkor mehet hozza kek nadrag vagy forditva. Szerintem ez meg igy jo, mert a tul sok rozsaszin sem mindig jo. De azzal egyetertek, hogy egyre fontosabb lesz, hogy lanyos ruhaban legyenek a lanyok es fiusban a fiuk. :)

Udv,

Orew

orew

Flake, jó régen jártál erre, gyere többet:)!

Bori, a kék is szép szín, és tényleg kombinálhatod valami lányos színnel! Ha más nem, majd a tesóra ráadod:).

Nálunk Zora-szülinapozás volt, mindenki kipurcant, de nagyon jól sikerült. Mirus pedig hátrafelé tolat, a múltkor a konyhaszekrény alá ment be a nappaliszőnyegről (kb 4 méter). :) Éjszakáink "szuperek", annyiszor kel, hogy nem is számolom. Enni pedig csak az anyatej megy, se alma, se őszi. Nem hiszem el, hogy egy ekkora és ilyen mozgékony gyereknek elég csak az anyatej.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Judy79
, de jó, hogy tettél fel képet Dávidról, nagyon szép kisfiú, büszkélkedj csak vele! :wink:

Piroska, ma hogy viselkedett Hajnus? Ma lesz telihold/újhold, lehet, hogy az hat rá!? (Sajna Betti érzékeny erre, ma sokat kellett vigasztalni. :( )

Flake, de jó, hogy megint írtál! Ábcinak is szép méretei vannak, no meg a sok-sok fogacska... Nem teszel fel képet róla, hogy láthassuk?

Angelita, egy kis tündér Emmusod, hogy szeret vendégek között lenni! :) Azért ez szerencse, mi lenne, ha félne, meg sírna, meg antiszociális lenne? :?

Linacska, Lili 2,5 órát volt a vízben? Az hány babaúszás óra? Vagy óra után is bent maradt pancsolni?

Orew, ezek szerint bevált a sportbabakocsi!? Lefektetve aludt el benne Zara, vagy ülve?

Oui, utólag is boldog szülinapot Zorának!!!
És hogy képzeled, hogy Mirának elég csak az anyatej? És a bioenergiáddal mi van, amit sugárzol felé, talán attól nem töltődik fel? :lol:
Kedden megyek Boroshoz, véletlen nem mész akkor Te is? :)

Kép

Kép
hmbori

Bori,
hétvégenként egy kis termálfürdőben van a babaúszás, és az úgy van, hogy 9-10-ig babaúszás, a babák nem fizetnek semmit, viszont a felnőtteknek meg kell venni a 3 órás belépőt, vagyis 9-12-ig. A babaúszás oktatónak meg a babák száma után fizet a fürdő vissza pénzt. Elvileg Lili már nem babaúszásos, neki fél jegyet fizetni kellett volna, de 3 év alattinak nézték (olyan hatalmas a drágám :lol: ), úgyhogy mi nem fizettünk érte, az oktató meg kapott érte pénzt, tiszta hawaii.
Meg megismerkedtem egy német családdal, most jöttek először, és fordítottam nekik, hogy mit kell csinálni, aztán megbeszéltük, hogy csütörtökön is találkozunk, mert amióta itt vannak, még nem találkoztak olyannal, aki tud németül :shock: (titkon remélem, hogy a mercigyárban dolgozik a pasi...hátha)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

oui Zarának utólag boldog szülinapot :P :P :P :P

Még mindig takonykor nálunk...
Szerintem engem visel meg legjobban ..igaz Csillának elég "transzformeres"a levegővétele :twisted: meg nem eszik igazán jól.
Tegnap délben evett céklát és igazán ízlett neki szerencsére :P

Apa elvitte Nolit fodrászhoz nagyfiús sérót akart

:P :P azóta ...úgy is viselkedik... :roll: :roll: :roll:

Megyek Csilla nyügi...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: Lia unokatestvére hamarosan egy éves lesz. Milyen szülinapi ajándékot vegyünk egy ekkora lány-babának? Van autósülése, frankó etetőszéke, bébikompja ( :shock: ), olyan készségfejlesztője, amin különböző alakú nyílásokba kell bedobálni a formákat (nem tudom, mi a neve...).

Ruhát nem vennék inkább, csak ha nem lesz jobb ötletem.
Milyen játéknak örül egy ilyen korú gyerek/a szülei? Megkérdezés nem pálya, meglepetést szeretnék! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mocorgó 2010.02.15 10:00-kor.

Kép
mocorgó

Oui, nálunk ugyanez van, csak a szopi kell, az alma akkor, ha én is eszem, és szívogatja a levét (kézbe veszi az egész almát). A püré felejtős. Szerencsére éjjel csak 2x kel enni, de nekem már ez is durva ahhoz képest, hogy 3,5 hónapon keresztül átaludta az éjszakát. Most pihentetjük pár napot a kanalat, ahogy Dbea is tanácsolta...

Babám felvett egy furcsa szokást: fülsértően "mümmög/nyavalyog" egész nap. Ebből lehet pár perces csend, de akár ordítás is, ha nem veszem fel. Az apja meg is jegyezte vasárnapra, hogy ez borzasztóan fárasztó.... (Khmmm. Az.) Az előbb odajutottunk, hogy már akkor is ordított, ha felvettem. Erre beraktam az ágyába, és csodák csodája egyből bevágta a szunyát. :oops:

Linácska, jól emlékszem, azt írtad, hogy januártól dolgoznál? Megvan már, hogy hol? Vagy éppen keresőfázisban? Csak hogy reménykedsz, hogy az emberednek van kötődése az új gyárhoz... Felétek az általános iskolákban angolt tanítanak egyébként, hogy ennyire nincsenek németesek?

Kép
mocorgó

Mi fischer price járássegítőt vettünk neki 1 éves szülinapjára. Lehet csak tolni, illetve motorrá alakítani. Zenél, villog (de ezeket ki lehet kapcsolni).
http://bolthely.hu/manojatek/id/00051_Zenes_jarassegito
Amit még nagyon szeretnek, szintén FP tanuló kutyus.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Köszi a hiányolást :) Hoztam két képet, ezek januárban készültek. Talán a legutolsó képe, amit hoztam, az a születésekor készült. Érdekes, hogy akkor szinte sötétbarna volt, most viszont már határozottan szőke. Kép
Kép

Lina,
azért Levi méretei még mindig nagyon szépek! Ábelnél egyébként a feje hatalmas, mindig meglepődöm, ha hasonló korú gyerekeket látunk. 38-as fejkörfogattal született, most pedig 49-es a feje :!:

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok lányok!

Adri,
nagyon szép kisfiú Ábel :)!

Eni, a járássegítő szerintem is jópofa, nekem az oroszlános változat jobban tetszik, azon később motorozhat is :). Szerintem még a zsiráfos golyópálya is szuper:
http://bolthely.hu/manojatek/id/00014_Z ... golyopalya

Orsi,
boldog féléves szülinapot Zarának :)!

Anett, és ezeket a gyakorlatokat hányszor kell ismételni? Egy gyakorlatot egymás után többször kell csinálni vagy végig sorban a tizenhármat, aztán előlről kezdeni?

Ma céklafőzelék lesz az ebéd babócának :).

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Emma ma féléves :)!!

Kép

Kép
angelita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?