Új privát üzeneted érkezett!

Kép A nagy

Kép A kicsi- Ha már lány, akkor Hello Kitty

Kép Ilyen arcot vág simi közben

Kép Reggeli üdvözlés

Kép Szánkózni aaaazt szeretünk [/img]

macianyu
 
 


Sziasztok!

Macianyu...de jó hogy jöttél! :lol:
OLYAN SZÉP A NAGYLÁNYOD HOGY RAJZOLNI SE LEHETNE SZEBBET! :D
Ha lesz lányom remélem ilyen lesz. Meg van rá az esély, mert norbi is hasonló "gumibaba pofival" vigyorog :wink: :lol:
Húúú, hát tényleg kimerítő lehet ez az állandó készenlét.
Ha tehetnéd, és újrakezdenéd várnál még a második terhességgel??..na csak azért kérdem, mert mi lassan belevágunk a tesó gyártásba, de még vannak aggodalmaim, hogy fogom bírni két kicsivel? :oops: :roll:
El se tudom képzelni hogy bírod ezt?
Mert a 2 év korkülömbség se sok, de a 14 hónap :shock: ...le a kalappal a helytállásodért. :lol:
Zengőnél is ilyen hamar fogytál le? Nem emlékszem. De azért eszel rendesen , nem? Vigyázz magadra, beteg ne legyél!
Aranyos lehet a két gyermek együtt. Jobban rohan az idő most hogy kettő van nem?
Észre se veszed és már a hugica 1 éves lesz!

Szöszke...nagyon sajnálom a nagymamád! :( Idős már? Vagy krónikus betegsége van?
Próbálj megnyugodni!Nagyon nehéz tudom, de először ők mennek el...ez a jobbik eset :roll: :(
Aztán az is lehet hogy fel tudják erősíteni infúzióval...vagy valami kezeléssel, nem?
Mamám is volt már nagyon beteg, amúgy meg szives is és asztmás is...de még köztünk van! :D 84 éves! Ő az egyetlen aki él a nagyszüleim közül, és nagyon féltem...ezért átérzem a helyzeted! :cry:
Sajnálom!

Norbi ma is csak 1x aludt, ezért a fürdést is előre kellett hozni, a felét végigbőgte, nagyon hisztis volt....fél 8 kor már aludt.
Nagyon ki volt fáradva! :?
Holnap viszem a Pulmonológiai kontrollra a kórházba.

Közben meg két unokatesóm gyermeke is ma került kórházba, egy 7 hónapos(véres széklettel, hasmenéssel) és a kis Mira 15 hónapos(magas lázzal 39,8 meg ilyenek napok óta) :( :( :(
Aggódom értük! :(

Többiek?
Szép jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Norbi fürdés elötti vetkőzésnél
(Kis görbe lábaival) :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

Macianyu, édesek a gyerekek! Nem is tudom, hogy bírod! :roll: Ahogy olvastam az írásodat, még egyértelműbbé vált, hogy egyelőre nem akarok még babázni újra :oops: :lol:

Szöszke, sajnálom nagyidat, remélem mihamarabb jobban lesz és kikerül a kórházból!!!
Gyere holnap játszóházba, ha gondolod!

Akinek még van kedve, mi fél 11-re ott vagyunk szerintem és kb. 1,5 órát szoktunk maradni.

Veronika, ti hogy éreztétek magatokat tegnap???

Mi megvagyunk, várom hogy leessen végre a hó és viszem Lottit szánkózni. Tegnap lementünk gyalogosan a játszóra, 1 órát voltunk lent és Lotti elvolt babakocsi nélkül, amúgy se bírnám tolni a hó miatt :?

Na megyek, mert épp szétszedi a lakást :evil:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi,
igen, neked szupi, hogy már le tudod vinni babakocsi nélkül is. Már alig várom, hogy Pálmi is menjen rendesen. Valamelyik nap kivittem csak ide a teraszra, de hiába akartam lábra leállítani, végül bele kellett ültessem a hóba, mert még állni sem akart, nemhogy lépkedni :?

Mi jól éreztük magunkat, össze is haverkodtunk egy Pálminál 10 nappal idősebb nagylánnyal :)

Szöszke,
nagyon sajnálom :( Iszik eleget? A kiszáradáskor szoktak így össze-vissza beszélni. Nagymamámnál is ez volt. Vigyetek be neki innivalót, sőt itassátok is meg mikor látogatóba mentek, mert ott nem figyelnek rá, mennyit kap.

Macianyu,
na a leírásod alapján nem bánom, hogy nem álltunk neki ősszel a másodiknak, mint eredetileg tervben volt. A költözés miatt halasztottuk el, most úgy néz ki majd idén ősszel.
Ha Pálmit felveszik bölcsibe, akkor októbertől járni fog, és akkor szép nyugisan lehetek itthon a következő terhesség alatt, tudok majd aludni, pihenni. És akkor lesz háromnegyed évem felkészülni a következő roham előtt :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Tényleg, Marekről tudunk valamit?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Voltunk a pulmonológián kontrollon, 8.40 re volt időpontunk, és fél 10 kor szedték be a papírokat :twisted: 3/4 12 kor kerültünk be, csak azért hogy elmondja a doktornő hogy Norbi jól van teljesen elmúltak a laryngitis tünetei. :roll:
Majd ősszel fog kapni ilyen immunerősítő kezelést.
Már olyan nyügös volt Norbika, azt se tudtam mivel kössem le a figyelmét.
Ráadásul ha most nem lettünk betegek akkor soha...csomó gyerek volt köhögtek tüsszögtek :roll: :(

Én is voltam a pajzsmirigy eredményemmel kontrollon, doki szerint csak akkor kell műteni ha 3x ekkora lesz.
:lol: Most hagynak!Nem rákos a tuti!
Nem tudni mitől nött, és még fog e? :? Majd egy év mulva kell Uhot csináltatni.

Sajnos mennem kell, mert Norbi nem akar aludni, és ma még csak az autóban aludt fél órát :( nagyon nyűgös.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
nagyon jó, hogy rendben vannak az eredmények, de az őrület, hogy ennyit kellett várnotok! :evil:

Ma 17:30-ra eljöttek a párom szülei, hogy megnézzék Pálmit. Na, mit gondoltok mikor aludt el? A nagymamáék megérkezése előtt 5 perccel :oops: Tök ciki :oops: Reggel 9 óta volt fent és nem volt hajlandó aludni. Kizárólag most. Azért is kínos, mert a párom anyukája úgy érzi, hogy nem nagyon hívom a gyerekhez...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok
csak gyorsan életjelet adok magunkról,mert már tobb mint egy hete nem voltam.

múlt héten hétfon hivtam a gyerekorvost, hogy mikor menjunk szurira,de nem tudtam oket elérni,ki se csengett,ezért elmentem, novérke mondta,hogy nem jó a vonal, de már gondolt ránk,hogy ir meghivót,de mondta,hogyha nekunk jó,kedden mehetunk.
szóval kedden megkapta a szurtit,szerencsére nagyon jól viselte,láza se lett /pedig nagyon féltem tole,mert majdnem mindenki rosszat irt róla/.meg is mérték, de most nem tudom a pontos adatot,majd holnap megirom.utánna én is bementme szurira a korzetihez,most kaptam meg a tetanusz ellenit.

a hutonk AZ ÚJ bekrpálr,nem hutott,nem fagyasztott.egy csomó futkosás és telefonálgatás utánn kiderult,hogy nem rossz, csak túl hideg van a konyhában, ezért nem hut.
kipróbáltuk, betettunk egy villany melegitott, beállitottunk 14fokra és láss csodát, elindult a huto. most futenunk kell a hutore, jó mi?
de legalább már nem fázok a konyhában, csak egy kicsit meg fog ugorni a villany számlánk.

fiam még mindig ráér, inkább mászik a járás helyett.megvolt a bemutató,hogy o ha akar tud járni és ennyi.
még mindig aktivan szopizik,de azért eszeget is mellette.
minden nap kimegyunk sétálni,nem zavarja a hideg.ha van hó,akkor szánkózunk.
éjjel még 2x felébred,de pár perces szopizás utánn vissza alszik.

egyenlore ennyi, most megyek,mert még mosogatnom is kell.

holnap megpróbálok jonni és szeretnék vissza olvasni is.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Lkata, örülök az eredményeknek.Szörnyű ez a megváratás. Komolyan mondom, ez a magyar munkamorál felháborít, ami az egészségügyben van. Sz@rnak bele, hogy kisgyerekkel vagy...ők ráérnek, nem szalad el a folyosó, meg az épület.

Sz.veronika, fogalmam sincs, mennyit iszik, de ez a meglátogatósdi sem olyan egyszerű (tudod, ő van Salgótarjánban 108 km). Kénytelenek vagyunk arra hagyatkozni, amit kap. Különben szerintem nem is iszik eleget. (Hogy ne kelljen wc-re kijárkálnia...ez ilyen tipikusan időskori hozzáállás). A katétert nem bírta, úgyhogy most pelenkázás van. :(
Nem tehetsz róla, hogy Pálmi elaludt.
Az, hogy nem hívod gyakran a gyerekhez anyósodat: szerintem sosem az okozat a kínos, hanem az ok. :roll: Biztosan nem gondolkozott el azon, hogy miért nem hívod Pálmihoz.

Timi, szerintem ne fűtsetetek a hűtő miatt a konyhában. Igazából nem is kellene hűtő, nem? Gyerekkoromban még volt olyan, hogy télen kinti szekrényben tartották a holmit a nagyszülők.
Nálunk sincs olyan meleg a konyhában, sőt, csak akkor fűtünk be, ha kimegyünk enni, és ha véletlenül kint marad étel, akkor nem is szokott megromlani. Ennyi előnye van a télnek...más semmi.

Ildi, nekünk sajnos ez az az idősáv, amikor Gergő először (vagy a nap folyamán egyszer) aludni szokott. pl. most is erőteljesen agonizál a kiságyban, nemsokára alszik (11:07 van épp). Úgyhogy ezért nem merem vinni. A másik, hogy közlekedésileg még nem néztem utána, hogyan mennék a Blahától...majd megnézem. Mert az éves állatkerti bérletet is jó ötletnek tartom különben.

Kép
szöszke
 
 


Nem is írtam, hogy Gergőke tegnap a nagy két lábon való igyekezetben elesett, és a buksijával beleütődött az asztal peremébe. Először csak azt hittem, túlreagálta a dolgot, azért ordít, aztán láttam, hogy buborékol a vér kifelé a szájából. :cry: :cry: Az a szerencse, hogy kb 1-2 percen belül elállt a vérzés, csak a felső fogai között lévő kis lebeny rész repedt meg kicsit, ami összeköti az ínyt és a száját... Nem is sírt sokáig...de azért nagyon rossz érzés volt ám ezt látni. :( Éjjel sem vérzett neki.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort, mert - mint mindig - rohanok.

Sajnos Áron hétfő óta beteg, nyirokcsomó gyulladása van, a jobb füle alatt egy nagy dudor van és 39,5 a láza :-(((
Minden nap szurira járunk, ha hétfőig nem javul sajnos be kell feküdnünk a kórházba. Az az érdekes, hogy nem piros a torka, nem gyulladt a füle, nem taknyos, nem köhög, semmi tünet nincs csak a magas láz és a duzzanat a füle alatt...
Légyszí szorítsatok, hogy javuljon az állapota!!!

Közben meg ezerrel készülünk a farsangra, ma lesz kettőkor.

Puszilok mindenkit!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva75 drukk Áronnak ++++++++++++++++

Kép
szöszke
 
 


Éva,
ó, szegénykém, drukkolunk!!!

Timirosicka,
én is arra gondoltam, hogy akkor nem is kell bekapcsolni, ha ennyire hideg van a konyhátokban, nem? :) Tiszta energiatakarékos :)

Szöszke,
szegény Gergő. Mi ma láttuk Lottit a játszóházban, szép kis piros seb van az orrán egy eséstől... már én is felkészültem lelkileg, hogy lesz egy-két-sok ilyen eset... :?

Anyós,
hát igen... remélem nem olvassa ezt egy rokon se, de Pálmi nem nagyon bírja :roll: Bezzeg a takarítócsajra úgy rá van kattanva, azért is mentünk ma el a játszóházba, mert folyton a nyomában van és dolgokat adogat neki, meg feltartja :lol: Pedig még sokszor az apjával se marad meg nélkülem, ha megyek ki a szobából, jön utánam... bezzeg ha Alexa itt van, észre se veszi, ha eltűnök :lol:

És emögött nem az van, mint a Párom mondogatja, hogy ritkán látja a nagymamát. Van akivel azonnal haverkodik elsőre is, van akit meg azonnal elutasít...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szöszke,
nem tudtam, hogy ilyen messze lakik nagymamád... hát akkor persze, hogy nem tudjátok látogatni. Remélem normálisan ellátják!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szöszke,
eszembe jutott valami, mert most elkezdett görcsölni a hasam. Eddig nem ugrott be, de ez nekem szülés óta van, peteéréskor. A doki azt mondta, hogy középidős fájás, ilyenről én korábban nem is hallottam. Nem lehet, hogy neked is ez van?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szveronika, nekem másmilyen a peteéréses fájásom. Petefészekben 1-2 napig nyomás, szúrás-szerű. Legalábbis terhesség előtt ilyen volt. :roll: Remélem, nem borul fel a rend, mert Gergőt így tudtuk tökéletesen időzíteni. :) +gyertyaállás :oops:

Nemrég jöttem haza a Corából, és óriási tűz volt Újpalotán a MOL kút közelében. Nem tudom, mi gyulladt ki, de iszonyat magas lángok voltak.

Kép
szöszke
 
 



Kép
szöszke
 
 


Sziasztok,
gyors bekukk,

Szöszke, előttünk ment el az a kb. 20-25 nínónínó, úgyhogy gondoltam, hogy valami hatalmas tűz van :?
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni a játszóházba! :cry:
Gergő bibijére puszika!!!

Veronika, nagyon örültem, hogy jöttetek a játszházba!!! Pálmi nagyon édes volt és cuki a haja nagyon :lol: Kis csajos frizurája van :wink:
Akkor jövő hét kedd, ugye?

Timi
, hűtő fűtő :lol: :lol:
Még bírod ennyiszer a szoptatást? Mert nálunk reggel-este volt, de most már az estiről is 3 napja szokunk le, már csak a reggeli marad, bár az is nagy szó, hogy eddig szoptatni tudtam, hiszen már nagy cula ő is :lol:

LKata, tudott aludni Norbi? Amúgy ma Lotti is csak 1 órát aludt napközben, és estére teljesen kikészült szegénykém :?

Mi megvagyunk, Lottinak ma beszakadt elég mélyen a körme, vagyis leszakadt és csúnya, szegényt alig bírtam fürdetni, úgy sírt végig, mert vizes lett neki az ujja, úgyhogy kb. 2 perc volt a mai füri :cry: Minden napra van valami sérülés esküszöm :cry:

Megyek, elfekszem az ágyban, mert kész vagyok, ma a fejem is fájt, biztos ez az undormány idő :cry:

Ja, és eszembe jutott, hogy milyen vicces, hogy ketten is bejelentkeztek ide, hogy csatlakoznának és azóta eltüntek, mint szürke szamár... :twisted:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szöszke,
akkor ez a gyertyaállás nektek is bejött :lol: Bár akkor még nem tudtam, hogy hátrahajló méhem van, de gondoltuk menjünk biztosra :)

Épp az ugrott be a minap, hogy októberben kezdtünk neki Pálminak és január végén estem teherbe, és ugyanez történt a lakásunkkal, októberben kezdtük árulni és most ment el :lol: :lol: :lol:

El tudom képzelni mekkora lángok lehettek, itt nálunk tavaly kigyulladt egy konténer és a negyedik emeletig csaptak a lángok. Illetve nem tudni mitől gyulladt ki, mert ugye a sitt nem gyúlékony, ráadásul egy hatalmas robbanás előzte meg, amiatt szaladtunk ki az utcára, hogy mi történt és láttuk a szemközti oldalon a hatalmas tüzet.

Ildi,
igen, kedden jövünk! Aztán csütörtökön 15 hós oltás, úgyhogy utána egy ideig nem, de aztán folytatjuk!

Beszakadt köröm - Pálminak is folyton beszakadgat, hálistennek nem fájdalmasan, csak egy picit, hiába vágom folyton.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik pénteken mindenki nagyon elfoglalt :)

Ildi, Kata,
az jutott ma eszembe, hogy szörnyülködtünk, mikor a gyógytornász azt mondta, hogy majd akkor vigyem legközelebb Pálmit vissza, mikor egy hónapja már stabilan jár, és ezt úgy 18-20 hónapos korára prognosztizálta. Még a végén tényleg úgy lesz :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Voltunk kinnt szánkózni Norbival, úfgy elfáradt hogy ma 2x aludt! :D Amúgy otromba idő van, mert már olvad is, és lucsok minden. :?

Borzalmas napom volt!Unokatesóm kislánya, Mira nagyon beteg.
15 hónapos, kicsi mint Norbika, és már napok óta magas láza van.
Kórházban vannak. Semmi egyéb tünet nem volt, nem tudták mi baja, ma délelött hányt sugárban, és azóta tök kábult. :cry:
Agyhártyagyulladás gyanús!
:cry: Vesznek tőle gerincvelőfolyadék mintát, hogy kivizsgálják milyen kórokozó okozta, mert sokféle okoz agyhártyagyulladást.
mi csak pneumococcusra vagyunk oltva....de tök féle van. :roll:
Ráadásul norbi és mira nemrég együtt játszottak, Norbi véletlenül bele is ivott Mira poharába :roll: :(
Tök ideg vagyok, remélem nem kaptuk el.
Nagyon sajnálom a kis mirát és az aynukáját, annyira sírt!
Borzalmas lehet látni így a gyermekünket! :cry: :cry: :cry:
Már én is bőgtem, folyton ezen jár az eszem. :(

Norbi most kelt fel, úgyhogy mennem kell. Jó étvágya volt ma, és vidám, remélem így is marad! :roll:
Bocsi hogy ilyen szomorú dologgal jöttem. :oops: :cry:

Éva..remélem Áron gyógyul és nem kell kórházba menni! :(
Jelentekzz mi van veletek!

Clau, Dalma,Betti, Bangham, borkaby, Kata, Tercsi...többiek,írhatnátok mi van veletek??????

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort:
Szerencsére Áron ma már nem volt lázas, így ma kapta az utolsó adag injekciót :lol: :lol: Köszönöm, hogy drukkoltatok, hatott!!!
Sajnos a duzzanat még mindig megvan a kis nyakán, most zinnat szirupot kell szednie és kedden kell visszamenni az orvoshoz, remélem, addigra eltűnik és nem kell kórházba mennünk.

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Rohanok fürdetni.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Lkata, fúúúú, ez nagyon rossz... Mira az, akivel szánkózott a videón Norbika?
A lázzal kezdődött minden? Úgy értem, azon kívül nem volt tünet?

Éva 75,
nagyszerű!

Tegnap is voltam kutyázni -most Gergő nélkül-, és egy kisteherautó elakadt a hóban a ház előtt. Eleinte hagytam, hátha ki tud jönni egyedül, de nagyon kapart, így kimentem, hogy segíthetek-e, esetleg a lapátot fel tudom ajánlani. Mire a fickó azt mondta, inkább sofőrszolgálat kellene neki, :roll: és üljek be. Mondtam, hogy fogalmam sincs, hogy kell kisteherautót vezetni. Rückwärtsben próbálkoztam először, addig előről tolta a teherautót, utána próbáltam egyesben nagy, latyakelkerülő ívet csinálni, addig hátulról tolta. Még párszor eljátszottuk ezt, aztán nagy nehezen sikerült kitolnia. :D:D Hát ez nekem akkor élmény volt: egyrészt az, hogy legyőztem magamban az érdektelenséget, hogy elakadt, és kimentem neki segíteni, másrészt a kisteherautó vezetés. :D:D
Utána hálálkodott...egész nap elkapirgálhatott volna ott. Alig szokott egy-két autó abban az idősávban arrafelé jönni...

Még mindig fáj a hasam. :? Elég érdekes a dolog, mert ennyi ideig még sosem volt aktivitás...febr. 3 óta van ez, tehát 10 napja...amikor elkezd fájni, akkor veszek be Algopyrint, ami 45 perc múltával hat. Naponta 2-szer, durván 12 óránként kell bevennem. Nem tudom, meddig fog tartani ez. Remélem, tényleg az utolsó ilyen ciklusom, ami vérzés nélküli...

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!!

Macianyú!
Le a kalappal előtted!!!!!!! én tudom ilyen két gyermekkel, de ugye az enyémek közt nagyobb a korkülönbség. A lényeg, h nagyon örülök, h időt szánsz ránk, fogadj el tőlem egy nagy ölelést!!! :)

Zengő csúcs!!!! :lol: Annyira vagány, életrevaló és huncut, h csak na. Ha választhatnék ilyen menyet szeretnék magamnak!!! :lol: :lol: :lol:
Hajna pedig még pici, de tündéri aranyos.

Emlékszem kicsit bajban voltam, h egyedül, hogyan kössem le a nagyot, de a kicsivel már nem voltam annyira óvatos, 12 naposan lazán kint aludt a babakocsiban, miközben Ábel kitombolta magát a játszótéren. Igaz akkor október volt.

L.Kata!
Nincs is görbe lába!!! :) Én is azt hittem, h Ábelnek milyen o lába van, de aztán lazán kinőtte....

Bosszantó, ha várni kell, igazából nem tehetsz semmit csak bosszankodsz!!!
(emlékszem anno amikor Ábelt vártam, órákat vártam a kardiológián arra, h egyáltalán beszedjék a papirom, vagyis tudják, h ott vagyok. időpontot nem adtak, még pisilni sem mertem elmenni. 30-33 hetes voltam. utánna persze pocsék lett az EKG-m, mert annyira felbosszantottam magam. Konstival már inkább elmentem magánrendelésre 4 ezerért)

Szuper, h rendben a pajzsmirigyed!!!

Szöszke!
Hogy van a nagymamád?????

Gergőke??????

Rólunk:
Ábival voltunk szemészeti kontrollon. nagyon ügyes volt, szépen megnevezte amit látott a képen (kutya, cica, autó, fa....). Új doki volt, fiatal, kedves. Annyit mondott, h hordani kell a szemüveget, ősszel kontroll. Kapott matricát, egy leragasztot szemű macit :lol:

Egyre többet beszél, csacsog, de még sokszor nem értjük. Ha valaki mi tudjuk értékelni a beszédet, de néha már fárasztó. :lol:

Konsti egyik nap kibukfencezett a járókából....
:evil: :cry: A lényeg, h semmi baja nem lett. Előtte kidobálta a nagy plüsmacikat és azokon landolt hanyatt. Ott voltam a szobában, háttal pakoltam el a vasalt ruhát. Valószínűleg az történt, h felállt egy formabedobós csigára, lábujjhegyen rugózott és a lendület kiborította. Rögtön sírt, felkaptam, 20mp után már kérezkedett le játszani.
én annyira rosszul lettem, h este még a mentőkkel is beszéltünk, de végül jobban lettem és nem mentünk az ügyeletre)

Betegség: az egyik szomszédasszony mesélte,h egy pénteki napon reggel közel 40 fokos láza volt a 20 hónapos lányának. Lázcsillapítás után 38 fok lett és mentek a dokihoz. Annyit mondott, h FOGZIK!!! Nem kaptak gyógyszert csak szedjen vitamint, a fogzásra gélt... Estére megint közel 40 fokos láz és bementek a gyerekkórházba. Ott iszonyatos szidást kaptak, mert állítólag olyan hörghurutja volt a babának, ami nem egy nap alatt alakult ki. Nem hitték el, h délelőtt látta orvos.....

JOBBULÁST MINDEN BETEGNEK!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu, nagyival beszélek minden nap kb. 10 percet telefonon. Most nem olyan vészes a helyzet, jobban is beszél, mint hét elején. Akkor nagyon el voltam keseredve. Mondjuk innentől kezdve sajnos folyamatos lesz a romlás szerintem, 86 éves múlt augusztusban, ennyi idős korban az ő életvitelével már nemigen lehet csodákat remélni. (Életvitel alatt a sok evést, kevés mozgást, sok gyógyszerszedést értem).

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Semmi mentsegem az elmaradasra, borzasztoan lusta vagyok az irasra, es azert az eletmodunk sem unalmas mostanaban. :roll: Most epp Angliaban vagyunk marcius kozepeig, aztan en a fiukkal otthon leszek tobb mint egy evet, ferjem is tobbe-kevesbe, es kozben remeljuk, h osszegyujtjuk a hazra valot itt. (pontosabban az elolegre valot, h hitelt tudjunk kerni) Harmaska jol van, minden eddigi Uh, vizsgalat stb egeszsegesnek nyilvanitja, es valoban fiu, ahogy mar kata ertesitett is :lol: Termeszetesen szerettunk volna lanyt, hazudnek, ha azt mondanam, h nem, de mar megbaratkoztunk a gondolattal. Tudjatok, egy boszorka van... 8)

Miklos ugyes nagyfiu mar, 14 honaposan indult el, ezzel egyidoben maradt el a szopi is, szerintem egyszeruen elfogyott a teso miatt, de egyaltalan nem viselt meg senkit. Beszelni egyaltalan nem beszel meg, es van egy komoly gond vele (nem er kirohogni egy aggodo anyukat): rengeteget eszik! :o :shock: :shock: Valamifele egyensulyra valo torekves lehet ez a reszerol (igazi merleg), mert Zsolti viszont levegon el ugy fel eve. :roll: Miklos pedig mar kezd kellemetlen helyzetekbe hozni az evesi maniajaval :roll:

Minden baba nagyon ugyes es nagy lett :D
Macianyu!
Nagy gratula a csoppseghez, gyonyoruek a lanyok! Es olyan erdekes, ahogy a kicsi egyszeriben naggya valik a pici mellett! Nemcsak fizikailag. Kitartast! majd en is kerek biztatast egy par honap mulva! :wink:

Lkata!
Norbika meg mindig jo pasi a kis szerinted karika labaival is (Mikinek is iluyen :wink: ), a tortaid pedig kiallitasra valok! Mostanaban ugy meg tudok kivanni ilyen finomsagokat, itt pedig eselyem sincs ra :?
Irtad, h Norbika hurutos volt, es mondtak vmi tuti megoldast, ha roham jon. Zsolti horghuruttal kuzdott regebben, azt hittem mar szerencsesen kinotte, erre most nagyon ratort. Itt nincs semmi gyogyszerem, hirtelen gozom sincs mit csinaljak vele :? Csunyan kogog, fulladozik, itt a szombat este... Nem tudom hogyan eljuk tul az ejszakat. Miki is kohog, lazuk is volt, jajjj.... Amugy miki epp tul van egy skarlaton, pedig allitolag az o korosztalya nem veszelyeztetett

Szoszke!
Nagymamadnak gyors felepulest!

Most mar jovok, nehez igy vaktaban reagalni
Jol esett, h hianyoltatok, a tobbi mea culpa
:oops:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


sziasztok!
Nagyon gyors leszek, mert Norbi nagyon nem bír magával.
Bangham...végre, örülök hogy írtál.
A köhögésre való gyors válaszom/ első segély :!:
Ha kruppos, ugató köhögés ami fulladással,rekedtséggel, nehéz légzéssel jár az vagy légcső vagy gégegyulladás!!!
erre a legjobb a hideg pára, inhalálószer....
Mi vettünk is ilyen inhalátort a gyógyászati boltban kapni, de receptre olcsóbb. egy pulmonológussal kell felvenni a kapcsolatot!
De ha gáz van és nincs ilyesmi otthon, akkor gyerek becsomagol takaróba és ablak kinyit!!!!!
Vagy ki kell menni az udvarra!!!!
Éjjel ne legyen 20 foknál több a szobában!
A hideg, friss levegő segíti a légzést. Van erre egy szteronidos kúp(rechtodert(lehet nem így írják) nekünk azt orvos írta ki, hogy legyen itthon. :wink: A hűtőszekrényben lapul.
Remélem tudtam segíteni! Puszi, örülök hogy jól vagytok.
Norbi is falánk, de csak a nasira, a főtt étel nem megy annyira. :?

szöszke...szupi hogy jobban van a nagyid!!!Hurrrá!!! :lol:

Éva...örülök hogy Áron is jobban van!!! :lol:

Most már csak a kis Mira lehetne jobban!Semmi hír róluk, telefonon meg nem merek zavarni, az Smsre nem válaszolnak! :cry:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Hírt kaptzam Miráról, nem agyhártyagyulladás! :D
A laborok alapján vírus fertőzése van, amit ott a kórházban szedhettek össze, mert több tipegőnek ez a baja.
:? valószínű előzőleg középfülgyulladása, torokgyulladása volt, ami a lázat, nyűgösséget okozta,csak már a gyerekorvostól kapott 3 napos antibiotikum szedés félig meggyógyította, ezért nem voltak olyan erős jelei, csak a láz... :(
Plussz benyalta ezt a vírust is... :roll: Még nagyon magas a gyulladás a vérébeCRP szint, (vagy mi?)és a láza 39 körül van.
De már mosolyog és eszik! Hurrrrááá! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


BOLDOG VALENTIN ÉS BÁLINT NAPOT!!! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata!

Koszi a gyors valaszt! Annyi nevet adnak ezeknek az izeknek, h alig lehet kiigazodni bennuk :? Nekunk mindig azt mondjak, h horghurut v legcsohurut, illetve bronchitisz. (szpasztikus?) Alltalaban Ventolint szokott kapni a konnyebb legzesre, valamilyen koptetot, ill antibigyot. Csak itt ezek nincsenek, orvoshoz meg nem juttunk el, mert csak most kezdett ez a fulads jonni.No meg itt hazakuldenenek paracetamollal :? Pulmonologia... almodik a nyomor. :roll: Most mindketten nyomjak, Zsoltinak az ejjel volt laza, de ahhoz kepest jol birtuk. Holnapig kihuzzuk, aztan ha nem javul csak doki lesz a vege. Marciusban hazafele akkor beszerzek ebbol a kupbol! Erdekes, h ezt a hideges dolgot eddig senki szaki nekem nem mondta, csak innen a netrol hallom. :roll: Otthon non-stop megy ejjel a sos parasito, itt csak vmi gagyi van, inkabb arra hasznaljuk, h alapzajt adjunk Mikinek az alvashoz :?
orulok, h Miraval minden rendben, no meg Aronkaval, akkor ez most a gyogyulos idoszak :wink:
Meglesem itt a neten, h mi a kulonbseg ezek kozott a betegsegek kozott :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Bangham, jó, hogy jöttél. Nem csoda, ha elfoglalt vagy. Két fiú mellett+egy édes kis pocaklakóval. :)
Sensivel nem tartod a kapcsoaltot? Ő is kint van már, nem? :roll:

Lkata, teljesen rákattantunk a Philadelphia tortára. :D Igaz, kicsit másképp csinálom, mint ahogy kell (pl. nem használok zselét hozzá, és piskóta helyett zsemlemorzsával, cukor helyett mézzel csinálom), de még így is nagyon jó!
Hogy állsz a szétválasztó étrenddel? Én tegnap gyümölcs és rizs napot tartottam. Annyira jó volt! Érzem, hogy tisztulok. Na, este egy tormás sonkatekercset is benyomtam, :oops: de az igazából nem számított.
Amikor Mezőkövesden voltatok, hol szálltatok meg?

Kép
szöszke
 
 


Bangham, Lkatának Norbikája van, Éva 75-nek van Áronkája, de mindkettő nagyon édes, nem csoda, ha kevered őket. :D:D
Jókat írt Kata a levegőről, az mindig sokat segít. Angliában ennyire körülményes orvoshoz eljutni? Vagy ti vagytok olyan helyen? Emlékszem, amikor Sensi mesélt a kinti egészségügyről, eléggé hüledeztünk. Mintha nem lennének olyan alaposak. Mondjuk, ami nálunk megy, az meg gyakran para 1000-rel...

Kép
szöszke
 
 


Szöszke!

Nem, nem kevertem ossze, csak ilyen osszevontan fogalmaztam :lol: Mostanaban ilyen az agyam is, nekem sem artana egy kis tanulas, mint neked (gratula!), de egyelore kilatas nulla :?
Sensirol nem tudok semmit, soha nem voltam vele kapcsolatban az itteni sorokon tul. Amikor intenziven irogattunk, akkor en inkabb otthon voltam :roll: Pedig nem artana a forumnak egy kicsi az o lenduletebol :lol:
Igen, az angol egeszsegugy a masik veglet. Nincs nagy kedvem a kotelezon tul tartani a kapcsolatot veluk, mert az az erzesem, h hulyenek neznek. Mosolygunk nagyokat, mindenki nagyon kedves, anyuka ne aggodjon stb. Ennyi. Surgos esetben is idopontok utan rohangalsz, omlik a ver a gyereked szajabol, kozlik, h anyuka, hat nem latja, h fogzik a baba? Adjon Calpolt! Probalunk mindent megoldani otthon, illetve magyarorszagon, azt legalabb megszoktuk :? Ferjem most haza mewgy magat mutetni, mert az a serv nem igazan tudja az angol egeszsegugyi rendszer adminisztrativ lépéseit kivarni, en meg pislogok, h akkor szegeny Mikim tul van-e a skarlatjan,mmert senki nem hivta vissza ellenorzesre es az is lehet, h a mostani betegseg tovabbi szovodmeny :? Zsolti tavaly volt skarlatos otthon, a kezeles lejartaval vervetel kovetkezett, es csak az eredmeny utan szabadott emberek koze menni. Ehhez kepest itt felirtak a gyogyit es egy szoval sem mondtak, h barmire figyeljunk v menjunk vissza. :?

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Masik: Zsoltinak kalciumhianya van, kaptunk szirupot ra otthon, hoztuk az uvegecsket magunkal. Elso nap eltort, azota probalunk vmi hasonlot beszerezni itt -sikertelenul. Egyszeruen nincs. :shock: Gyogyszeresz otlete: menjunk orvoshoz (idopont keres, majd jo esetben o elkuld egy masik idopontban vervetelre, megvarjuk az eredmenyt, kiderul a kalciumhiany, majd felir valamit es azt kivesszuk) szurassuk meg meg egyszer a 4 evest. Hat, ehhez kepest ferjem ment Pestre konferenciara, bement egy patikaba es kert kalciumszirupot 4 eves gyereknek. Megsporoltunk nehany kort. :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Bangham, bocsi akkor. :)
Ennek a skarlát dolognak utána kellett néznem, mert tájékozatlan vagyok benne.
http://www.babanet.hu/faq/gybeteg14.php
Hát nem semmi...
A férjed jól csinálta a kalcium szirup-vételt. :)

Kép
szöszke
 
 


Nagyon jó gyed/gyes kalkulátort találtam:
http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
tényleg jó a kalkulátor.
Csak én még mindig azt nem tudom, hogy ha az előző 2 évben - ami számít, hogy azalatt legyen fél év munkaviszonyod - végig GYED-en, GYES-en leszek, akkor az a jövedelem számít, vagy még az azelőtti valós fizum?

Bangham,
hú, nem irigyellek az angol egészségügy miatt.

Kata,
jaj de jó, hogy Mira nem agyhártyagyulladásos! Mikor írtad, hogy nem válaszolnak, már a legrosszabbra gondoltam, mert távoli ismerettségi körben nem élte túl egy gyerek...

Szöszke,
az én nagyim is 86 :) Örülök, hogy javulgat!

A kisteherautós sztori meg csúcs :) Biztos én is élveztem volna :)

Rólunk,
úgy látszik Pálmi már megint megússza a 15 hós oltást :) Pénteken hívtam a dokit, hogy akkor csütörtökön mennénk, erre már televan a naptárja, úgyhogy majd azutáni hét csütörtök.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szveronika, mármint ha bejön a következő gyerek? Szerintem az előző év jövedelméből számolják, nem? Ezt én sem értem igazán...Vagy másra gondolsz?

Kép
szöszke
 
 


Csak gyors bekukk!!!

Mostantól keddenként is járni fogunk az állatkerti játszóházba, akinek van kedve, kedden kb. 10-re, csütörtökön fél 11-re érünk oda.

Mirának jobbulást!!!

Bocsi, ennyi, Lotti nem hagy írni...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szöszke,
igen, arra gondolok, hogy akkor a második gyereknél már az első gyerek által kapott GYED-GYES összege után kapom a második gyerekre vonatkozó járandóságokat? Ugye nem? Mert akkor az nagyon alacsony lenne.

Tegyük fel Pálmi 3 éves korára lesz tesó, akkor az utolsó évben már végig GYES-en leszek, az meg valami 20.000 körüli összeg... gondolom csak nem azalapján számolják az új gyerekre a járandóságokat? Hanem még az egész gyerekvállalás előtti fizumra, amit még a munkahelyemen kaptam?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Mondjuk ezt Macianyu talán tudja már, hogy ugyanannyi TGYÁS-t kap, mint anno a nővérkével, vagy kevesebbet?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szveronika, Macianyunak más a helyzet, mert még nem volt 2 éves a nagyobbik gyerek...azt hiszem, az is számít, mert még jogosult a gyedre.
Az tényleg kevés, ha a gyes alapján számítják, azt hiszem 26 ezer valamennyi most egy hónapra. Az kész csőd. :?

Ildi, jó lenne mennünk, de szerintem még holnap nem jutunk el oda. Ti tömegközlekedéssel szoktatok menni, ugye? Babakocsit viszel?

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
Ildiék már gyalog járnak, nem kell Lottikának kocsi, jó nekik :)
Én voltam Pálmival babakocsival is, van hely letenni a bejáraton belül, legalábbis én ott hagytam, bár rajtunk kívül csak egyszer láttam másik babakocsit, úgyhogy elfér.
A 72-es troli pont ott tesz le a Cirkusz előtt, onnan pár méter, ha azzal tudtok jönni, ideális, onnan még kézben becipelve se nagy ügy.

Mi biztosan jövünk kedden, és így, hogy nem kaptunk időpontot csütörtökre az oltásra, a csütörtök is esélyes :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Lányok!Korai volt az öröm Mira lánnyal kapcsolatban! :(
A magas láz miatt most egy új diagnózis van. Vettek le vért tenyésztésre, mert szepszis azaz vérmérgezés gyanús!
Lányok ez még súlyosabb mint az agyhártyagyulladás. :cry: :cry:
Mira ma rosszabbul van, nagyon kábult....és a láz már kivette az erejét. :(
Kérlek drukkoljatok érte, hogy mihamarabb meglegyen hogy milyen kórokozó támadta meg Mirát, és kezelni tudják! :cry:
Már itt bőgtem! :oops: :cry:

Bangham...hát szomorú ez a kinti eü ellátás! :evil:
A gég és légcsőgyulladás ált. laryngitis, a hörgőszűkület, gyulladás meg bronchitis ahogy te is írtad.
Bronchitis -re és asztmára adják a VENTOLNT , tudom mert az unokatesó kicsi fia asztmás. :(
De mint két betegségre jó a hűvös, párás levegő!
Van egy bizonyos sóoldat és gyógyszer,amit ők a párásítóba szoktak tenni, megkérdehetem neked, de ha nincs orvos aki kiírja akkor vény nélkül nem tudod beszerezni :?
Azonkívül szoktak járni sószobába, ez van a szomszéd oviban.
esetleg nézz utána hogy ott felétek nincs e ilyen lehetőség, és kúra szerűen elvinni a srácokat oda. :roll:
más ötletem nincs sajnos!
Szöszke....a 4. hete csinálom a fogyit, ma husi napom van! :lol: Tegnap bűnöztem először, ideges is voltam és fáradt...ettem gyüminapon egy pár szelet sajtot és felvágottat úgy üresen. :oops: :? Nem bírtam ellenállni. 8)
Amúgy 4 kg-ot fogytam eddig. :lol:
Jó a link, elmentettem!
:wink:
Veronika...én ezt megkérdeztem annó, és úgy mondták hogy a GYED összege nem számít bele a következő TGYÁS -ban vagy GYED-be!
Mert a GYESt az állam adja, a GYED meg a fizu útán TB től jön, nem???
így ha a 2. baba a nagy 2 éves kora után születik meg mikor te sajnos már csak a GYEST kapod, attól még nem kapsz kevesebb GYEDET!

Norbi bőre olyan száraz, pedig fürdető krémet használok mióta tél van, gondoltam lehet vennem kéne Babé terméket...ismeritek???
Tapasztalat? Ti mivel krémezitek a csemetéket?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Pírítós evés!
Kép
No és egy videó:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/n ... hfzZ2DBuuR

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke...a Mezőkövesdet elfelejtettem :oops: Valami Csillagvendégházban száltunk meg.
Csillag apartmanok néven megtalálod, üdülési csekket is elfogadnak, normális,nyugis környék, szolid ár, és közel a Zsóry fürdő is!
Nem egy 4 csillagos száloda, kis hétvégi ház...de nekünk megfelelt. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 



Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata, fogmosás :D:D Amikor Gergő nem hajlandó, akkor egyszerűen ölbe fogom, és úgy mosom meg neki.
Nagyon ügyes vagy, hogy így bírod a szétválasztó diétát. Nekem is elég jól megy a gyümölcs, rizs, méz kevés hús evés. :)

Kép
szöszke
 
 


Lkata, nekünk írtak fel speciális, ekcéma elleni készítményeket. Jelzem, nem sokat érnek. :? Előtte babaolajjal kentem. Az elég jó volt, és Gergő is élvezte a dögönyözést.

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?