Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gratula az ujszülöttekhez, nagyon szépek. Sok boldogságot és sok tejet kívánok.

Buba igazad van: mentőt kell hívni abban segítség is van, taxi az csak taxi. A mentő közvetlenül visz a bejárathoz és bármi gáz van utközben törődnek a beteggel.

Jó babázást, kismamiknak kitartást!

Üdv

kispatak
Vendég

Orsi, te iszol málnalevél teát?
Én ma kipróbálom, hátha megfogja a hasmenésem. :?

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Andi, valaki azt mondta, hogy a mentő csak az ügyeletes kórházba visz. Mi van, ha nem az Uzsoki az ügyeletes? Ezért gondolkoztam inkább a taxin.
Meg lehet mondani a mentősnek, hogy nekem ebben a kórházban van az orvosom és ide vigyen?
Jó lenne, mert tényleg biztonságosabb egy mentő, mint egy taxi.

Ildikó
limi

Hahó!

Nagy-nagy gratula minden új anyukának! Nagyon cukik a babák, meg is könnyeztem őket, hiába no, még biztos dolgoznak bennem az érzékeny hormonok. :)
jó rég voltam itt, volt néhány igen zűrös napunk, volt olyan két nap, hogy szinte semmit nem aludt egész nap, és az éjjel is húzós volt. persze no kaki és no puki, na, tornáztatás, hőmérőzés, espumisan (emilzió van, amit az Ábel kap, én igyekszem nem enni fingós kaját) - ennek örömére volt, hogy egy este 3x kakilt, majd másnap is kétszer, persze átöltözéses kakirobbanás. az a nyakig típus.

viszont szegénykémnek kötött a jobb csípője, most tornáztatás, és terpesztőspelus, annyira sajnálom, bár úgy tűnik őt nem zavarja. szerdán vissza csípő uh-ra, csütörtökön meg vissza az ortopédiára. amúgy a doktornő nagyon kedves, megmutatta a tornáztatást is, remélem nem lesz gond.
amúgy megfigyeltem, hogy a kötöttebb felén vastagabb a combja, és egyel több hurka van rajta, szóval otthon is lehet figyelgetni, bár úgyis lesz kötelező vizsgálat 6 hetesen. a doktornő nem is hitte el, hogy 6 hetes Ábel, olyan nagy baba lett belőle. már olyan 5 kiló körül járhat, bár nincs otthon mérlegem, de a hátam állapotából levonom, hogy tuti hízott megint. :)

ja és az Örsre bejutás babakocsival egy horror volt, a fene sem gondolta, hogy a troli, busz és egyéb megállók, meg a Sugár környéke ennyire sávosan van takarítva. sőt hazafelé a buszról leszállva, nem tudtam eltolni a zebráig a járdán a kocsit, le kellett menni az útra, még jó, hogy anyum ott volt velem ő állította meg a kocsisort, én meg futottam a kocsival a zebráig.

tegnap éjjel itt nálunk két órás áramszünet volt éjszaka, kiment a fűtés is, mert a gázkonvektor azzal megy (mármint árammal), nagyon féltem, hogy kihül a lakás, de amikor beszóltunk az áramosoknak ők két órát jósoltak. ami szerencsére be is jött, két óra múlva (hajnali 1-kor) visszajött az áram. apa teljesen ki volt akadva, hogy mi lesz a babával, de mondtam neki, hogy no problemo, magam mellé veszem majd, és ha kell majd őt is áthívom, hogy fogjuk közre Ábelt. de szerencsére erre nem lett szükség.

szóval zajlik az élet felénk is, amiatt tudok ritkábban jönni ide, viszont örülök, hogy mostmár más is megosztja majd a babás élményeit. :)
plömi

Halihó!

Ildikó! Engem a vastabli eleve fog valamennyire, nem vettem észre változást a málnalevél óta!
Sőt! Ezt találtam, rákerestem, mert én az ellenkezőjéről tudok… szóval:
· méregtelenítő, salaktalanító hatású;
· elősegíti a megfelelő bélmozgást;
Lehet, hogy hasmenésre is azért ajánlják esetleg, mert salaktalanít és utána a gyomrot nem izgatják mindenféle bacik stb. De ez csak okoskodás, bocsánat! :oops:
Szerintem mindenképp próbáld ki, valaki azért nem issza, mert nagyon meghajtja… Max nem iszod tovább, ha kellemetlen tüneteket tapasztalsz!
Szerintem ez még nem a szülés előtti hasmenés. Mondjuk én nem is emlékszem olyanra, hogy lett volna. :roll:

Ági! Ez egy jó kérdés, hogy mi van, ha az ember betegen megy szülni! :roll:

Orsi! Fogad?

Andi! Hú, ez tényleg villámszülés volt! Örülök, hogy ilyen szépre sikerült ez az élmény! :D Annyira jó olvasni, többször is elolvastam…
Jaj, és ez a kicsi lány! Gyönyörűséges! :D

Niki! Ezen a beérésen én is gondolkodtam, hogy remélem, azért nem leszek ennyire villám mint Andi, de csakis azért, hogy beérjünk. :)
Én taxiban gondolkodom, ha csak fájásokkal indul a dolog. Ha a magzatvíz is elmegy, akkor mentő talán, illetve nem tudoooooooooom! Én is tök tanácstalan vagyok! :roll: Asszem doki írhat valami szívhez szólót a mentősöknek, hogy hova vigyenek be szükség esetén.

Erika! Streptococcus baci, amit a 36. héten vesznek kenetet, abból vizsgálják, van-e.

Plömi! Elég sok babáról hallottam, hogy kötött csípősek, de szépen ki lehet tényleg tornáztatni őket. A terpeszpelust elképzelni sem tudom! De jó, ha Ábelt nem zavarja! :wink:

Alma! Végül akkor Halász jött hozzád szülni? Ha jól emlékszem 2-kor szültél, akkor behívták őt? Vagy hogy alakult végül?

Megvan a vérképem, hívom 11 körül a dokit, elég car. :roll: Kíváncsi vagyok, mit mond!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Mentővel kapcsolatban:
A terhes kiskönyv hátuljába be kell íratni a dokival, hogy szülés megindulása esetén az Uszokiban fogadnak. Így oda visz a mentő, különben a legközelebbi kórházba. Én már be is írattam, mert nem szeretnék Fehérváron szülni, ha véletlenül mentőt kéne hívni.

Plömi:
Látom, akkor zajlik az élet nálatok. Ábel csípője biztos rendbe fog jönni. Anno nekem is volt hasonló csípőproblémám pici koromban és anyuék tornáztattak sokáig. Minden OK lett :)

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Buba nagyon-nagyon édes kislányod van! :)

Jusztina,én lennék akinek a délutáni jóga jó lenne,de mivel váltott műszakban dolgozom ezért jövő héten tudok menni pénteken utána hétfőn(ha lenne)délután akkor szeretnék csatlakozni hozzád.Tegnap a felkészítő után taliztam egy kedves lánnyal talán ő is írni fog ide és akkor megkérdezhetjük őt is! :wink:
hodo

Hodo: Oké, köszi, bár egy ember még mindenképpen kellene azokra a hetekre, amikor nem tudnál jönni.
Valaki esetleg? :-) Hátha az új lány is jönne...

Tegnap én is befutottam a felkészítőre, kb. 2 percet késtem és addigra már javában ment. Egyszerűen azért nem értem oda időre, mert "konferencia" felirat még csak véletlenül sem volt sehol, hála Istennek jött egy pasi és ő útba igazított...

Érdekel esetleg valakit a tegnapi felkészítőn említett "4 in 1' szülésre. és szülői szerepre felkészítő 10 hetes képzés? Férjem nagyon lelkes, azt mondta, jelentkezzünk be rá :-)

Jusztina
mjuszti

Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van, én már ki se látok a fejemből, levert teljesen a nátha. Deb kabok lebegőt... :wink:

A másik szar hír, hogy megvan a cukros eredményem is. Éhgyomi:4,5 majd két óra múlva a 75g glükózos eredményem:7,8 :cry: :cry: :(
Most nem tudom mi lesz, a dokihoz 12-én megyek, addig igyekszem jobban diétázni.
Szerintetek csináltat egy zsömle+tejes cukorvizsgálatot is? Vagy rögtön dietetikushoz küld?
Az a 75 g glükóz nagyon gáz, egész héten nem eszem annyi cukrot, csoda, hogy rossz lett az eredményem? :?: Anyu szerint ez inkább egy figyelmeztető érték, hogy egyszerre ennyi cukrot már nem tudok jól feldolgozni...
Á, kivagyok...
:(

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

hahó

ági_zsófi: nyugi. nekem a zsömlés lett 8.1 :S
kemény diétára fogtak (dietetikus, 160 gr-os diéta elég durva volt, persze én nem számolgattam)
be is tartottam, és a cukros löttyös már jó lett, de a diétát tartani kellett. így a 26. héttől én már egy dekát nem is híztam a szülésig. úgyhogy ez vígasztaljon. :)

amúgy én is kivoltam az elején, el sem tudtam képzelni, hogy mit egyek, de hamar belejöttem. sokszor egyél picit, kevés rizs, kevés krumpli, kevés tészta, sok zöldség, sok husi, gyümölcsből az alma tutira mehet, de a befőtteket inkább ne.
cukrosat persze ne. de vannak nagyon tuti édesítők, de a szorbitossal vigyázz, én egyszer iszonyatosan megszívtam. (onnantól nem volt szorulásom :D)
meg rászoktam, hogy mindennek megnézzem a szénhidrát tartalmát a zacskón. pl van az a jóreggelt keksz, a kakósból csináltam, hogy tízóraira a 4 db-nak a felét kajáltam meg, a másik fele meg uzsonnára.

cukorhelyettesítőnek ajánlom a nyírfacukrot, bioboltokban lehet kapni, csak egy gáz van vele, hogy bazi drága. én mondjuk egy fél kilós adaggal elég sokáig elvoltam (úgy voltam vele, hogy egy próbát megér). az íze teljesen olyan, mint a rendes cukornak, sőt én picit édesebbnek találtam.

én amikor a cukros löttyös vizsgálatra mentem, már annyira édeshiányom volt, hogy jól esett azt a borzadályos lötty is.

ja és vettem egy vércukormérőt, főleg az elején napjában megnéztem többször is, hát néha ijesztő volt az eredmény, pedig nagyon ügyeltem. aztán már az a lehetőség is felmerült már, hogy inzulinozni kell.:S de szerencsére ez nem következett be.
plömi

Niki! Jaj, de jó ez az info a mentőről..... sejtettem, hogy van valami megoldás. :)

Ági! Sajnálom ezt a cukros dolgot. :( Gondolom, szükség lesz valami diétára, de legalább nem fogsz hízni (bár tudom, az most nem vigasztal annyira). Én most kezdtem el nagyon belehúzni! :oops: 4 hét alatt 5 kilo jött fel, és nem látom, hogy megállna. :? Épp most néztem, hogy a karikagyűrű alig jött le az ujjamról, pedig eddig mindig lötyögött! Mondjuk érzem is, hogy nehezebben hajolnak az ujjaim. :roll:
Én is megyek 12-én... fél 3-ra! Neked mikorra van időpontod?

Kép
Kép
tekiroll

Mentők
Én utána jártam még szülés előtt ennek az egésznek, és sajnos azt nmondták, hogy persze beírathatom az orvosommal a kiskönyvembe, hogy melyik kórházban van a fogadott orvosom és melyik kórházba szállítsanak, de a mentősök nem tehetik meg ezt állítólag. De persze mentőse válogatja. Biztonság kedvéért nem árt zsebben tartani egy kis pénzt, ha esetleg mégis ellenkeznének, meglátják a lóvét és azonnal visznek abba a kórházba, amelyikbe kéred.

Kérdés:
két napja nincs kakink, vagyis a mai a harmadik. Még nem bántja a hasát, de idegesít, hogy nem tud kakilni.
Védőnő és doki szerint az sem baj, ha csak 3-4 naponta van kaki, de nekem ez annyira bizar.....
tapasztalat esetleg valakinek?

Egyébként nagyon nyugodt baba. Este lefektettem 11 körül és hajnal negyed 6-ig aludt. megetettem és azóta még húzza a lóbőrt.

Kép

Kép
buba*

Sziazstok!

Találtam egy hasznos linket babás ellátásokról, remélem hasznát veszitek

http://www.babafalva.hu/download/TB_kisokos.pdf

üdv

kispatak
Vendég

Plömi, köszi a tanácsokat, már a múltkori 6,9-es nem túl jó eredményem után próbáltam kevesebb kenyeret, cukrot enni, mégis most ilyen rossz lett az eredményem... :? A répacukorról áttértem a fruktózra, az is kicsit édesebb, így kevesebbet kell használni belőle. Kenyeret szinte már alig eszem.
Na, ha a szorbit hajt, az aszpartam meg árt állítólag, akkor milyen édesítőt használjak?
Plömi, neked most már rendben van a cukrod? Ellenőrizték már?

Dolli, azt a gyűrűt már fel se vedd, különben vághatják le rólad... :P Én Zsófi óta nem tudom hordani a karikagyűrűmet. :?
A dokinak már eléggé betelt a naptára 12-ére, így este 6-ra megyek hozzá. Jobb is, talán elvisz a férjem.

Buba, az anyatejes babáknál akár 1 hétig, 10 napig is kimaradhat a kaki. Ez csak annak a jele, hogy minden csepp tejet hasznosít a babád. Addig nincs semmi baj, amíg jókedvű, nem kínlódik, nem kemény, puffadt a hasa, nem fájlalja. Tornáztasd minden nap, masszírozhatod a pociját, egyszer majd lesz végtermék, hidd el. :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági,
köszi amit írtál. remélem nem lesz gond vele és beindul a kaki nála.
Szerencsére nagyon nyugodt baba. Eszik, alszik, néha már nézelődik, eddig úgy néz ki nem bántja a kicsi pocakját.
Este 11 körül megetettem, letettem aludni és reggen negyed 6-ig aludt, akkor evés, büfi, súlymérés és utána negyed 11-ig húzta a lóbőrt. Nagyon édes kisbaba:) Persze biztosan lesz ez még másképp is, de most jó, hogy ilyen gördülékenyen mennek a dolgok.
Ma hazamegy a segítségem, anya volt nálunk pár napot és most lesz az első éjszakánk hármasban.
Remélem gyorsan belerázódunk férjemmel a dolgokba.

Kép

Kép
buba*

Buba, egészen biztosan belejöttök a dologba. :wink: :D Néha majd lesz egy kis elbizonytalanodás, de az is megoldódik. :wink:

Plömi, a tejtermékekkel mi a helyzet? Lehet enni? Tej, joghurt, sajt, túró?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

ági_zsófi: asszem a fruktóz sem túl szerencsés, szinte minden, ami cukros azt kerülni kell(ene). tejtermékeknek is van szénhidrát-tartalma (úgy emlékszem), de a sajtok mehetnek, én a túrót is ettem (úgy emlékszem, hogy 1 db normál túrórudi 7g-ot tartalmaz) a tejjel módján, én napi kétszer ittam két decit.
ja és a tejbepapit is módjával, mert a búzadara is tartalmaz szénhidrátot. :-/
de a neten nézelődj szénhidrát-táblázatok után, azokban jól benne van, hogy miben van sok. ja igen a méz is "tilos".sajna

teljes kiőrlésű kifli és társai az mehet(az Árkádos intersparban csak egy db ilyen van, a lenmagos kifli, megkérdeztem anno). meg a diebatikus részlegen mászkáltam sokat.:)

a szorbitos édesítő amúgy nem rossz, de én egy komplett mákos gubát csináltam belőle, utána 4 órán keresztül ültem a klotyón.

de mondom, először én is teljesen kétségbeestem, hogy most mit fogok enni, aztán ettem (a cukros-édes dolgok kivételével) ugyanúgy mindent, csak piciket. és többször.
plömi

Lenne kérdésem szopizással kapcsolatosan.
Kölcsönöztünk mérleget, mérem a babót minden szopi előtt és után, eddig 40 grammal mutatott többet minden szopizás alkalmával a mérleg mióta hazajöttünk, a mostani utolsó két szoi után egyszer 110 grammal mutatott többet, most az utolsó szopi alkalmával meg 160grammal.
3150-el születtünk, 3000-el jöttünk haza, eddig mindig ilyen 3070-3150 köröl mozgott a súlya, most mikor megmértem már 3330-at mutatott.
Létezik, hogy ennyit evett volna ma?????

Kép

Kép
buba*

SZiasztok!

Buba! Ahogy a lányok is mondták, nem kell izgulni, minden cseppet hasznosít a babád, azért nincs kaki. De tényleg normális ez szopis babáknál, és amíg nem jelzi, hogy fájdogál a poci miatta, addig nincs gond. :wink:
Szerintem a hízás is tök normális, most nagyon sokat gyarapszik. Gézu az első 2-3 hónapban több, mint egy kilokat hízott havonta.
De jó, hogy ilyen jól alakulgatnak az éjjelek. Persze ez nem mindig marad így, de most legalább kicsit ki tudod Te is pihizni magad a szülés után! :D
Majd írj, milyen volt az első hármasban éjszaka. :)

Ági! De jó, hogy Plömi ilyen profin tud segíteni cukorügyben, amíg nem jutsz el dokihoz... :)
Akkor nem futunk össze dokinál.
Gyűrűt majd átteszem másik ujjamra, keresek neki helyet! :D A bal középsőn hordtam eddig, arra volt jó, lehet, hogy most jó lesz a rendes helyén is. :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Orsi: hogy van a fogad? vagy a szülési fájdalmak már elnyomták a fogfájást? :roll:

ezt a mentős dolgot nem tudják a dokik megoldani? nekik biztos van tapasztalatuk, hogy mi a teendő, bár sajnos igazatok van, egy kis pénz segít a megfelelő útvonal kiválasztásában :evil:

Plömi: reméljük tornával rendbejön Ábel csípője, a terpeszpelenka biztos nem kényelmes, jó, hogy Őt nem zavarja
a babakocsis közlekedés sokszor katasztrofális, amíg nem volt gyerekem nem értettem, hogy miért tolják az úttesten a babakocsit, mikor az olyan veszélyes :(, dehát a járdák állapota :!:

Dorka: hogy sikerült a névnapi uh? Boldog névnapot!

Ági: remélem már jobban vagy, ááá ez a cukor olyan gáz, az ember tök depis lesz tőle, de vígasztaljon, hogy már nem sok van hátra és talán nem lesz szükség drasztikus diétára
nem akarok okoskodni, de szerintem ez az érték még határeset, lehet, hogy megismételtetei, de szerintem nem kell dietetikus

Buba: én is úgy tudom, ahogy a lányok is írták, anyatejes babáknál nem gond, ha több napig nem kakil, annak úgyis lesz jele, ha Őt zavarja
a hízás az első hetekben rohamos :), nem tanácsolták Neked, hogy 1 héten csak 1x mérd a babát?
már most irigylem a nyugalmas éjszakáitokat :D

Dolli: hogy vagy? már csak 19 nap, Te is nagyon a finisben vagy már! :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.
nováky_rita

fúúú, az én szülésznőm nagyon jó volt, de sajna nem tudom a nevét, mert nem volt választott szülésznőm, hanem aki az ügyeletes volt, de ha lesz következő gyerkőc, tuti őt kérem majd meg.:)
ha jól emlékszem az ő neve is Krisztina.

más: Ábel tegnap iszonyat volt, szegény nagyon frontérzékeny, gyakorlatilag kézben volt egész nap. már olyan izmos a kezem lábam, mintha soha nem lettem volna terhes. ahogy leesett a hó, azóta nyugis.

ja és képzeljétek, ha csuklik, onnan tudjuk, hogy most alvás jön, mert utána mindig bealszik. tök cuki.
itt egy ma reggeli friss kép róla.

Kép

jaigen a cukrom. azóta nem nézem, meg elfogyott a cukormérőmből az a kis kütyü, amire cseppenteni kell a vért. de mindig tudtam, amikor felment a cukrom, mert akkor dübörgött a pulzusom, szédültem, hányingerem volt, és vert a víz. mondjuk ha ekkor néztem, volt hogy 10 felett volt az érték. és édes kaja nélkül.
szülés óta nincs ez, pedig azért becsúsznak az édes kaják néhanap.
plömi

sziasztok!

Plömi, Neked a zsemlés tejes verziónál 1 órával evés után vettek újra vért vagy 2 óra elteltével?
Nekem is magasabb lett a kelleténél 1 óra után: 7,7. A doki erre azt mondta határeset. Azóta viszont el sem küldött újabb tesztre. Én is próbáltam diétázni kicsit. Mondjuk alapból sem ettem sok cukrot. Hízni sem sokat híztam eddig szerintem (10 kg), átlagos.

Milyen kis pufi Ábel :) Aranyos.

Mentő: akkor lehet nem is ér semmit, hogy a doki beírta a kiskönyvbe, hogy az Uzsokiba vigyenek? Pedig neten is olvastam erről.

Niki

Kép
lina81

Hm... Orsi 3-án írt utoljára... baba van? :wink: :)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Lehet, hogy Orsi azóta már tényleg babázik :) Kíváncsi leszek mikor jelentkezik.

Nálunk még mindig nincs kaki és ez már az 5. nap.
A hasát nem háborgatja, nagyon nyugodt és sokat alszik. Éjjel is csak 4-kor ébredt fel egyszer, 5 óra óta meg még mindig húzza a lóbőrt, de attól tartok nehogy besűrűsödjön neki és utána meg emiatt ne tudjon kakilni.
Nem tudom meddig várjak ezzel a kaki dologgal....tanácstalan vagyok kicsit, védőnőt még nem akartam felhívni ezzel, de lehet a vége az lesz.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Valaki esetleg tudna nekem segíteni abban, hogy a Novorin orrcsepp csak receptre vagy anélkül is kapható? Kicsit sikerült megfáznom és visszaolvasva láttam, hogy ezt ajánlottátok.
Előre is köszi a válaszokat :)

Zsuzsi
zsukka75

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Köszönöm

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Eljutottam én is addig, hogy leírjam a szülés történetet, bár nem sok mindent tudok írni.

Buba, gratulálok a pici lányhoz. Akár össze is futhattunk, de sajnos nem ismerjük egymást. :(

Többen kérdeztétek, Lajis doktornőhöz úgy kerültem végül, hogy egy kedves ismerősöm ajánlotta a 35. héten (szülésznőt akartam fogadni), akkor találkoztam is vele, és végtelenül szimpatikusnak tűnt. Nagyon fiatal, és nagyon lelkes, szülés után is többször is bejött hozzám, hogy megnézze, hogy vagyok. És mind ő, mind a szülésznő, rengeteget segítettek a szülésnél.
A szülést röviden már leírtam, ennél többet most sem tudok, azóta is csak az a pillanat él bennem nagyon intenzíven, mikor először megláttam Kristófot. :) csodálatos érzés!

A kórházzal én teljesen elégedett vagyok. Rengeteg baba született azokban a napokban, mikor én szültem - állítólag a havazás csalhatta elő őket - a kórházi dolgozók mégis, 1-2 kivételtől eltekintve, maximálisan segítőkészek voltak. Nekem a csecsemősökkel voltak gondjaim, de általánosságban ők is rendesek és segítőkészek voltak.

Kristóf nagyon nyugodt baba, remélem, ez így is marad. :)

Íme egy kép róla:

Kép

Melinda
urbanmelinda

Sziasztok!

Andi, Melinda, Kriszta: egyik babóca gyönyörűbb, mint a másik, nem semmi! :D Még egyszer gratulálok mindnyájatoknak.

Melinda, jó hogy ilyen pozitív volt a kh-i tapasztalat, még a felújításos átmeneti állapotok ellenére is.

Hallott azóta vki vmit, hogy esetleg mégis elkészülne a szülészet a közeljövőben?

Amúgy mi most a szokás, hány napig kell bent maradni normál szülés után? Régebben 5 nap volt v esetleg 4, azóta lehetett hallani, h sok kórházban már csak 3 napot szánnak erre. Milyen hosszú idő lesz ez a nagyobbik gyermek nélkül...

Hány ágyas kórtermek vannak most berendezve? És a rooming-in működik v csak 1 nap után lehet veled a gyerek?

Ági: sajnálom a cukrodat, de remélhetőleg komoly probléma nem lesz belőle, ha picit diétázol.

Andi, sztem nyugodtan hívd fel a védőnődet, hátha meg tud nyugtatni! Drukkolunk a kakinak! :wink:
Nekünk is összevissza mutatott mindent a mérleg annak idején, tényleg érdemesebb ilyenkor heti egyszer mérni és az megadja szépen a rendszeres gyarapodás mértékét. Amúgy az anyuka csak összevissza parázik h na most akkor eszik a gyerek rendesen v nem...

Ma van az első munkamentes napom, olyan jó!!!! :)

Üdv mindenkinek,Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Melinda, nagyon édes Kristóf:)

Kriszta:
A kórtermünkben ki volt függesztve egy papír, miszerint ha a szülés az adott napon 12 óráig megtörténik, akkor a 4. napon már hazamehet az anyuka és a baba, ha a szülés az adott napon 12 óra után történik, akkor csak az 5. napon lehet hazamenni.
Mi este 19:33-kor születtünk, így csak az 5. nap reggel lehetett eljönni.
Én egy 6 ágyas kórteremben voltam, 2 napig csak 3-an voltunk (mind ugyan azon a napon szültüünk) majd 4-en lettünk és utolsó előtti nap csatlakozott az 5. anyuka.
Az első nap is veled lehet a baba, de éjszakára elviszik, majd másnap reggel 6 után lehet érte menni és onnantól már éjjel nappal melletted lesz a picúr.

Remélem tudtam segíteni.

Munkamentes nap...pihenj amennyit csak tudsz.

Kép

Kép
buba*

Hahó,

Köszi, Andi, akkor ezek szerint nem sok minden változott a hazamenetel szabályait illetően.
6 ágyas, az azért húzós, nem? Vannak ennél kisebb termek is? Bár gondolom, ahogy minden össze van zsúfolva, nem sok lehetőség van egyébre...
De jó lenne, ha vmi csoda folytán mégis kész lenne tavaszra! Nem értem, h M.o.-on mért csúsznak mindig mindennel ennyit... Amúgy meg tök úgy néz ki az egész épületrész, mint ami kész van, ablakok, tető, külső fal, miegymás, csak mintha kifestésre és bepakolásra várna a belseje, ahogy ott be lehet kukucskálni az uh-nál egy résen... Hát nem tom...

Többiek, hogy vagytok?

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta,
Láttam még egy 4 ágyas szobát is ha jól emlékszem és a nővérkék mondták, ha minden igaz március végére tervezik az átadást.
Mindenki a haját tépi, mert már decemberre ígérték, hogy kész lesz, de Mo-on mi készül el a kiírt időpontra?!
Én drukkolok, hogy Te már az új részlegen szülj.
De ha mégsem, itt is kibírható az a pár nap. Én tartottam nagyon tőle hogyan fog eltelni, de szerencsére 2 nagyon jó szobatársam volt és mivel a kislány ott lehetett velem éjjel nappal, így gyorsan eltelt, észre sem vettem.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Buba köszi a kórházi infókat.

Nekem közben eszembe jutott, hogy a babának mennyi ruhát kell bevinni?
Én már ezer éve nem voltam bent a kórházban. Ugye még mindig a régi épületben van minden, az Uzsoki utcában? Majd jövő héten a dokit is kikérdezem, meg lehet be is kéne menni kicsit körülnézni.

Amúgy mindenki jól van? Én már nagyon unom ezt a hideget meg havat. Jöhetne a tavasz.

Szép napot mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

Niki,
a babának csak popsitörlőt kell bevinni, meg én pluszba vittem be 4 db textil pelust is, hogy ha lebüfizi ne kelljen mindig rohangálni a csecsemősökhöz újért.
Ruhát nem kell, sőt nem is szabad bevinni neki. Ott adnak neki, mindig új rucit kapott Dorina is, fürdés után, sőt ha lebüfizte, nyugodtan lehetett menni új ruciért. Ez főképp a higiénia miatt van.
A hazajövős ruhát sem szabad bevinni a kórteremben.
Mikor majd eljön a hazamenetel napja, akkor beviszi apa a ruhácskáját, és a csecsemősök fogják majd levenni a kórházban ráadott rucit és ők öltöztetik majd át a csecsemőosztályon a picúrt a saját rucijába.
Remélem tudtam segíteni.

Kép

Kép
buba*

Köszi szépen az infot. Akkor visszateszem a szekrénybe, amiket kikészítettem :)

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Plömi: nagyon édes Ábel, és olyan kis értelmesen néz!

Melinda: nagyon édes Kristóf, gartulálok! köszi, hogy írtál a doktornőről, bízom benne, hogy nekem is ilyen jók lesznek a tapasztalataim, ill. eddig nagyon jók :)

Kriszta: milyen otthon? tudsz azért pihenni? Máté tudja , hogy otthon vagy? mit szól hozzá?

azért remélem, hogy átadják az új helyet, mire mi jövünk majd
engem kicsit megrémít a 6 ágyas kórterem, mert az azért 12 embert jelent és bizony tekintettel kell lenni a többiekre, ez nem biztos, hogy segít abban, hogy pihenni is tudjunk kicsit :?
persze ki lehet bírni

Buba: adnak légzésfigyelőt a kórházban? mert a szabolcsban csak akkor lehetett ott a baba éjjelre, ha volt
mi van akkor, ha nem szeretné az ember, hogy éjjel is kint legyen a baba :oops:
légyszi ne kövezzetek meg ezért a kérdésért :roll:

Niki: én is nagyon várom már a tavaszt, erre most olvasom, hogy újabb 20 cm hó vátható (bömbölő smile)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika,
Engem is kicsit megrémísztett a 6 ágyas kórterem, de én a jó oldalát néztem a dolgoknak, nagyon sokat segítettünk egymásnak, sokat beszélgettünk, amíg a kicsik aludtak és aludtunk amíg a kicsik viziten és pancsolni voltak.
Nem kövez meg senki azért, mert éjjel aludnál, de ha a te csöppséged nem lesz ott és a másé igen és az sír, akkor nem nagyon tudsz aludni.
Nem adnak légzésfigyelőt, itt legalább is nem adtak.
Ez úgy működik, hogy aznap amikor megszületik a pici még nincs veled meg természetesen éjjel sem, másnap napközben már el kell hoznod, de mi másnap éjszaka még vissza vihettük a szobatársnőmmel a porontyokat. A következő éjszakán már el kellett hozni, nem lehetett bent hagyni a csecsemősöknél.
Csak így tudtok minél hamarabb összeszokni, és hidd el nem lesz szíved visszavinni éjjel a kicsidet. Hiányozni fog még arra a két órás fürdetésre is amíg nem lesz melletted.
Nekem legalább is meg a többieknek is hiányoztak a babák.
A picinek is sokkal jobb melletted, mint idegenek közt.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Én 4 ágyas kórteremben voltam, nálunk végig teltház volt, nagyon jó kis társasággal. Igaz, a "szoba" 8 főre kicsit szűkös, de az ember úgysem akar messze lenni a babájától, nem?
A rooming-in rendszernek egyetlen hátránya van, ha mondjuk a te babád nyugis, jó alvó, és csak enni kelne fel, de a szobatársadé végigsírja az éjszakát. Szerencsére nálunk csak ez első éjszaka volt ilyen, másnap hazamentek, és egy nyugis baba és anyuka jött a helyükre.
Ami nagyon rossz volt, az a fűtés. Tényleg borzasztó meleg volt, egy idő után már nyitott ajtónál szoptattunk. :(

Az új részleg átadását továbbra is márciusra ígérik. Akkor lesz esedékes a hat hetes kontroll, majd megnézem. :)

Erika! A nagy havazás jó, kicsalogatja a babákat. :) Kristófot is a havazás hozta. Méghogy a gólya hozza a gyereket... :o
Remélem, te is elégedett leszel a doktornővel.

Melinda
urbanmelinda

Melinda, Te hányas kórteremben voltál?
Ott a sarkiban?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Lányok, köszi az infókat. Az biztos h sokszor jól jön a társaság is, de nyilván nagy nyugira nem számíthat az ember 3-5 fő plusz babák társasága mellett. :lol: Azért megnyugtató, h ti ilyen jól bírtátok és ilyen kibírhatónak ítélitek az átmeneti körülményeket is! Ennek ellenére folyamatosan reménykedem, hogy legalább ezt a március végi átadást tartani tudják és az uh-s csak a legrosszabb eshetőséget vázolta a nyárral... Nekem ápr. közepén van a szülinapom is, így azt hiszem, a kórház elkészülte lenne a legszebb ajándék, mást nem is kérnék!!! :lol:

Erika: köszi, jó itthon, bár sztem még nem fogtam fel, h ez végleges, ehhez kell még 1-2 hét. :oops: De sztem nem lesz gond, mert a napi jövés -menés oviba, boltba, főzés, némi házimunka, rendezkedés, tornára járás, sőt még az előttünk álló felújítás elviszi majd rendesen az időt. A végén nem is jut így sem pihire. :lol:
A tavaszvárással nem vagy egyedül, tényleg egyedi ez a tél ezzel a folyamatos hóval és hideggel, megkaptuk az elmúlt pár év
kimaradt téli időjárását is... :shock:
Te amúgy hogy töltöd a napjaidat otthon, elvagy? Gondolom, Lili oviban van napközben, ugye? Én nem is tudom , milyen lehet sok hónapot otthon lenni a szülés előtt, de gondolom, hogy azért feltalálja magát az ember.

Jók legyetek! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Buba: persze, tudom, hogy nem akarom majd leadni a babát :D , de megmondom őszintén, hogy a lányom hajnalban született (3.15) és akkor este 11-kor már vártam, hogy elvigyék, mert hulla voltam

meg persze sok függ a társaságtól is, egyágyasba biztosan nem mennék :)

milyen a kórházban a "közbiztonság"? a szabolcsban loptak :evil:

Melinda: persze babával a legjobb, de nagyon igaz amit írtál a sírós babákról, ha ez van nem tudsz mit tenni :roll:

lehet, hogy majd április végén visszasírom a havazást :), bár akkor is elég szeszélyes az időjárás, biztos az is segít a csalogatásban

Kriszta: hamar el fog telni az idő :)
Lilivel 9 körül találunk be az oviba, fél 1-re megyek érte, a délelőtt elrepül, aztán du. is van program, tánc, torna, játék, sajnos tévé :oops:, meg várjuk haza Apát
nem unatkozom :), de élvezem az itthonlétet

nagyon reménykedem, hogy átaják a kórházat tavaszra, nekem márc-ban van a szülinapom, a Férjemnek ápr. a névnapja, majd mi is azt kérjük :lol: , hogy kész legyenek

tényleg nem volt ilyen hideg, havas tél jó pár éve :roll:

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Most voltam a kórházban uh-n, és kivel futottam össze a folyosón? Hát, Orsival (ahoska). Szinte sugárzik a boldogságtól. Pár szót váltottunk, ha rendben lesznek az eredményei holnap hazaengedik. Úgyhogy nemsokára várhatjuk a szülésbeszámolóját.
Ja, és Beával (kis.csillag) egy kórteremben vannak.

Üdv!

Ildikó
limi

Ildikó, köszi a híreket!
Várjuk szeretettel az újdonsült anyukákat:)

Nálunk most volt a védő néni, megmérte a kicsi Dorinát csupaszan és mondta, hogy nem szabad hagynom, hogy ennyit aludjon (két etetés közt van, hogy 5 órát is alszik és hajnalban is csak egyszer ébred fel) mivel az itthoni mérkleg pont annyit mutat most, mint amennyivel kiengedtek a kórházból.
Most megyünk délután a védőnőhöz, ott is meg akarja mérni, és mondta ha ott is ennyit mutat a mérleg, akkor 2-3 óránként fel kell ébresztenem és meg kell etessem.
Szegényt sajnálom felébreszteni, de ha tényleg nem hízott (pedig van tejem, jó nem vagyok tejcsárda, de mindig elég volt neki amit evett, különben sírt volna,ha éhes és nem aludt volna ennyit egyhuzamban.
Szóval most drukkolok, hogy csak a mérlegünk legyen rossz.

Akik már babáznak, nálatok hogy zajlik egy átlagos nap? Mennyiszer eszik a babátok és mennyit?

Kép

Kép
buba*

Hoztam egy képet Dorináról Kép

Kép

Kép
buba*

buba! Igen, a sarkiban voltam, azt hiszem, 9-es a száma.

Üdv az újdonsült anyukáknak, remélem, mind a négyen jól vannak! :)
urbanmelinda

Sziasztok!

Ildikó, micsoda hírek! :) Ezek szerint a februári babák nagyon igyekeznek a világra jönni! :lol: De tényleg, eddig mindenki előbb született a vártnál, nem?

Andi: hű, milyen édes! :) Látszik, h iszonyú jót alszik! :wink: Kiderült azóta már bővebb, hogy tényleg ébresztened kell? Mondjuk napközben elég sok az 5 óra, de sztem éjjel nem probléma, az csak jó! :wink: Máté is nagyon jó alvó volt éjszakánként, akkor sosem tartottuk a kb. 3 órát, de ebből semmi gond nem volt. Remélem, h megoldódik nálatok és hízásnak indul ez a kis gyönyörűség! :)

Erika: ja tényleg, csak délelőtt oviztok, így tényleg könnyen eltelik az idő! :D
Akkor majd együtt küldünk imát tavasszal, hogy kész legyen a kh a sok ünnepnapra tekintettel! :lol:

Én is várom az újabb beszámolókat és az új babafotókat!

Ki is akkor a következő?

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta, voltunk védőnőnél és elvileg az ottani mérleg is meg az itthoni is ugyan annyit mutatott. Most vagyunk 2 hetesek és most tartunk ott súly ügyileg, mint amivel kijöttünk a kórházból. (3150-el születtünk és 3000-el jöttünk haza) itthon még fogyott kicsit, de kezdi összeszedni magát.
Most ébresztgetem, de nagyon megborult nála a napirend, szegény nem tud visszaaludni két etetés között, ráadásul ideje sincs, mert mire szopizik, büfizik és mire visszaaludna már ébreszthetem is fel. Szegényt annyira sajnélom. :(

Kép

Kép
buba*

Melinda,akkor még az is lehet, hogy összefutottunk mikor mentünk a csöppségekért reggel meg este. :)

Kép

Kép
buba*

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?