Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Megérkeztek Kendra ajtajára a betűk és Malacka!
Gondoltam feldobom Nektek! Remélem tetszik majd!
Akit érdekel írjon privit és dobom a csajszi mail címét! :)

Kép

Kép

Kép

Majd még jövök! Addig is PUSSSSSZ!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Miciona! Apukád eredményeinek örülök, és annak is, hogy anyósodnál is megtalálták a baj okát. Igy tudják kezelni!
Remélem neked is csak elmérték a hormont!!!

Kép
kislibus
 
 


Kata! Nagyon aranyos!!!

Kép
kislibus
 
 

 
 

Sziasztok!
Bejelentkeztem a dokihoz, jövő héten szerdán megyek! Már alig várom. Kíváncsi vagyok mit mond majd a cukorra! Előtte viszont - kedden - megyek a védőnőhöz, mondjuk nincs sok kedvem, de hát a kötelező köröket le kell "futni"! Annyiból jó a védőnő, hogy meghallgatjuk Kendra Nina szívhangját! Annyira szeretem hallani! Már gondolkodtam rajta, hogy veszek én is egy minit itthonra, de sajnálom kiadni a pénzt érte! :( Inkább másra költöm - mondjuk a kislányomra :)!

Bodzi!
A Margitszigeti tali tényleg jó ötlet! :) Lennénk egy jó páran! :) Most már csak azt mondd el nekem, hogy hol találtál rá ezekre a szép babaszobába való bútorokra! Nagyon-nagyon Tetszik! :)

Miciona!
Sajnálom a rossz eredményt, de bízom benne, hogy holnap ha újra leveszik akkor már szupi lesz az eredmény! Én nagyon-nagyon drukkolok! Annak viszont örülök, hogy apukád és anyósod is "rendben" van! :)

Chilike!
Jövő héten csütörtökön császár? Jól olvastam? Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen! :) Mész még előtte Apánkhoz? Nyugi minden rendben lesz! :)

Kislibus!
Szupi lenne, ha készen lenne a kocsitok, és akkor sem a taxi sem a busz nem kéne! Azért jóval kényelmesebb az autó! :) Bár holnaptól újra káoszt mondanak, hiszen 20 cm-es hó is lehet akár! Már nem nagyon hiányzik, de úgy vagyok vele, hogy inkább most tombolja ki magát, mint mondjuk márciusban, amikor már tényleg kéne jönnie a tavasznak! Pocis képet mikor látunk? Mi valószínűleg a 7végén veszünk egy újat és akkor már tudok én is friss képet feltenni! :)

További szép napot!
Pussz Mindenkinek! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Kata,
aranyos lett a malackás név tábla :)
már írtam mi tigrisesek vagyunk !
Most már csak rólad kéne egy foto!!

Bodza,
most olvastam vissza, hogy írtad a spárgát , képzeld apu már 8 hete eszi minden nap 2x . És állítólag a fehér a jobb!
Tudtam ám, hogy Te a szopizásd javasolod majd Mónikának.

Libus,
remélem az oltással nem hoztam rád a frászt nagyon. Jó hülye vagyok. Még nem tudják a pontos eredményt, csak a hemolízist végző dokinő kérdezte, hogy nem kapott-e oltást pár éve. De ez csak pár százaléka az embereknek akiknél így reagál a szervezete vagy maga az oltó anyag volt hibás. Kizárt ,hogy neked bajod legyen!
miciona
 
 


Miciona!
Tigrisből is elkészíti! :) :wink: És tudom, hogy Tigris fan-ok vagytok! Egy időben én is, de malacka annyira megtetszett! És képzeld már egy csomó ruhája is van, ami Malackás! :) Sőt már néztem Malackás ágyneműt, fejvédővel, baldachin-nal...stb. Jó lökött vagyok mi? Holnap mikor mész a Nyírőbe újra csapoltatni? Akkor úgy látom, most a pozitív energiák éjszaka a jó eredményre kell hangolnom! :) Majd odafigyelek rá! :) Aztán gyere majd a hírekkel! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Ugy orulok,h tetszik a talizos otlet! :D
Micike! Tenyleg? De jo!!! Szuper,h jol van!!!
Anyosod:mik tudnak tortenni...
De edes vagy! Tudtad? Imadlak!
Katas! Ugye,milyen kis kulonleges?
E-bay. ;-) Elkuldom majd ahol meg lattam ilyeneket!
Esztinek is Malaczka a kedvence! ;-)

Kép
bodza2005
 
 


Micike! Mensmentis,igen! De:tudok sokkal jobbat!!! Dr.Solymosit!! Hanyinak is ajanlottam korabban,maximalisan meg volt elegedve. Bartokon van O is! Szuper doki es korrekt/nem lehuzos,mint a Mens/.
Chilike! Sejtbanknal sajnos nincs kapcsolatom. A szulesznom intezte.
Ok,holnap kivesezzuk Apank utan!!!

Kép
bodza2005
 
 


Ajanlottam Nektek a Babe furdetot! Ne felejtsetek el, mert annyira tuti! Babci bore gyonyoru ,selymes,rugalmas,barsonuos es puha,semmivel nem kell kenegetni. 1eve hasznaljuk es meg felig van. 2-3e kozott volt egy flakon. A gyogyszertari krem,ami uszik a vizen, nekem nem jott be. Meg a kifejezetten konzervativ es puritan vedolany is ezt javasolta.

Kép
bodza2005
 
 


A kadnyi vizbe egy nyomika,a hajat is ezzel a vizzel "mosom".
Arcocska, tobbi alkatresz, majd hajacska, vegul puna es fenekecske. Csillogo,gyonyoru,dus a hajacskank is. Ha koszmo lenne /nekunk nem volt/, van samponja, tobbektol lattam itt a babaneten, h szuperjol bevalt naluk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2010.02.09 21:28-kor.

Kép
bodza2005
 
 


julcsika
Én sem azt mondtam, hogy úúgy nagy a pocid,
hanem úgy mondtam, hogy pont jó nagy, érted? :lol:
Ja sztem is tökéletes vagy, úgy ahogy én is, :lol: :lol: (belőlünk oroszlánokból nem hiányzik az önbizalom :lol: :wink: )
na jó a többiek is lehetnek tökéletesek :wink:

A szoba kérdést én is igy gondolom, a 2 ágyasba nem vagy egyedül, de mivel, úgyis jönnek csomóan látogatni jobb külön, én sem zavarok mást meg engem sem zavarnak.

Képzeld , ma szóltak a férjemnek, munka ügyben(ő elég sokat utazik vidékre)hogy 19-én mennie kéne szegedre és még úgy is tünt, hogy ő akar menni , ki is akadtam, remélem nem gondolta komolyan, hogy a szülés másnapján elutazik, engem meg ott hagy a kórházba a két újszülöttel! Ezek a pasik néha olyan hülyék tudnak lenni. Meg is kellett kicsit fenyegetnem, hogy küldjön magam helyett mást. :lol:

Ja köszi a dicséretet. :wink:

póci
Igen már kezd izgi lenni a dolog, nem akarom magam paráztatni, igy próbálok nyugodt maradni, de jövő héten már biztos ideges leszek. :lol:

Nagyon jó lett a tűzhely :wink:
chilike1
 
 


Kepzeljetek,Eszti ma is 6 ujabb szot mondott,koztuk nagy vigyorral a pofijan: czici. :lol: Alig gyozom felirni a dolgait. A parnat mar regota mondja, ma mondom, h latod, masni van rajta. Elismetli. Ez de.volt. Du. mutatja es mondja. Elvileg kb.80x kell hallani dgy szot, h ne csak felismeres szintu passziv szokincsben legyen, hanem az aktivban. Ehhez kepest 1x mondtam es maskor nem hasznaltam... Ujabban szopizas utan lehuzza a polomat. :D
Ma tobbszor is ugy csikorgatta a kis szepsegescukisagos fogacskait, h fraszt kaptam, h el ne torje.

Kép
bodza2005
 
 


andi
Húú én is pont ilyen vagyok. Volt, hogy rajzoltam kutyát és lónak nézték, mindig kinvetnek, ha rajzolok valamit. :wink:
Hát jövő hét ilyenkor már nagyon fogok izgulni az tuti :lol:

micike
Sajnálom, hogy nem tudsz kezdeni... mi a legközelebbi időpont?
Na jól van legalább apukád meg anyósod egészsége rendeződni látszik :wink:
Mit csinál az endrokrinológus?

kislibus
Na akkor drukkolok a kocsi miatt.
Köszi a dicsérő szavakat, egyébként ez szerintem is a hit kérdése, sokszor nagyon idegesitett a tesóm például mindig noszogatott, hogy mikor szülök már, nem is értettem, hova ez a siettség én meg mindig felhúztam magam és jól elküldtem :lol: , és megfogadtam, hogy csak azért se fogok idő előtt szülni. Igy is lett. Tudom, hogy a tesóm is csak jót akart, de nagyon fárasztó, ha valaki folyton osztja az észt, főleg, ha nincs is igaza.(ő mindig úgy gondolta, hogyha megszülök, akkor oké, már minden rendben, itt vannak a gyerekek, baj már nem történhet, stb, arra meg sose gondolt, hogy mennyire nem jó egy babának, ha koraszülött, csöveken van, tűdőérlelőt kap, stb).

ercsikati
nagyon cuki malacka is meg a felirat is.
Lehet kapni malackás ágyneműt is, tudtad?
Igen megyek holnap apánkhoz, pénteken ctg, gondolom kedden is kell még mennem ctg-re, szerdán befekszem csütin megszülök, hétfőn pedig jövünk haza, mint egy kis család a lányokkal. :lol:
Ez a terv, bizom benne , hogy igy is lesz. :lol:
chilike1
 
 


Mivel irtatok, h orommel veszitek a sztorikat,felbatorodtam es leirok egyet, prezentalva, h milyen kis okos ez a pici Babcika. Szoval. Ma egy trening felso volt rajtam, a nyak resznel osszehuzhato egy "pertlivel", de ez soha nem volt benne, csak egy fem gyuru fog kozre egy lukat, mintha valami funkcioja lenne, de nincs. Ez rasimul az anyagra, nem all el, a luk nemlatszik, csak tudod, h van. Na. Erre ramutat Eszti, kerdezve, mi az. Kinomban azt mondtam: luk. Erre mondja is: ku. :D Kesobb odamaszik az ellipszistrenerhez es mutogat nekem valamire, hogy ku. Odamegyek es latom, van rajta egy luk egy csavarnak... Meg jo, h kapcdoltam, h a ku=luk. Megdicserem, h milyen kis ugyes, okos. Este elovettem egy olyan kis piros bohoc orrot, ami keresztbe van vagva, kozepen luk es az orrodra tudod huzni. Eszti boldogan mondja: labda. Dobalja, jatszik vele, majd hallom, mkndogatja: ku. Latom am, h a kozepen levo lukba dugja a kis ujjat es mondja, h luk... Ez dobbenet, mert 1x mondtam Neki de. es elkepeszto, mert a luk azert elegge elvont dolog, meg abrazolni is bonyolult, a pertli helye nem is jol lathato luk, de O azonnal ertette es nrm a fem karikara gondolt, nem barmi masra, tudta, mit mondok.
Allandoan ilyen dolgai vannak.
Cukisag: a hajunkat annyira finoman simitja vagy fesuli, kozben ahitattal sohajt mindig. Megeszem. Es azert van, mert eloszor igy tanitottam Neki, h majd ne huzza. Soha nem is tette.
Ha valamiert eroskodik, h azt szeretne, de nem lehet, mert mondjuk veszelyes, ha elmagyarazom, elfogadja!!! Ha nem, akkor sir erte. Nagyon figyel es megerti. Nem is tudom, h lehet ez. Amire mondom, h ne nyuljon oda, mert mrleg, azt hetek milva is mutatja, csucsori szajjal es mondja: hu. A havat imadja, reggel az elso, h mondja es mutatja:ho. Ma a pottyos harisnyajan mutat a pottyokre es arra is azt mondta:ho. Milyen kis ugyes, tenyleg hopihekre hasonlit, mert nem erosen korulhatarolt pottyok... Annyira koszonom a Joistennek ezt a kis Tundert. Olyan kedves,soxor odanyul es megsimogatja az arcunkat csak ugy. Annyira halas, ha pl. Anyum jatszik Vele. Kis szeretetgombococska. Kozben annyira jo kis hatarozott, eros egyeniseg is + nagy huncut! Rancolja az orrat es tudja, h aranyosnak talaljuk. :D

Kép
bodza2005
 
 


Hat, ebbol kihamozni a lenyeget... Sajnos errol nem latom at az oldalt, ezert jo sokat melle utottem, bocsi es nem is tudom, h igy mas is erti-e a leirtak alapjan a szitukat. Remelem.
Chilike! Tiszta izgalomba jottem, ahogy irod, h mikor, mi lesz. Eljott az ido es Csaladka lesztek! Szerintem a Parod Lanya igy meg kevesbe lesz feltekeny, h ikrek erkeznek. Biztosan O is imadni fogja a ket Kislanykat!

Kép
bodza2005
 
 


Jó reggelt!

Bodzika,
Hihetetlen milyen kis értelemes, ügyes kislány Eszti, és milyen szeretetreméltó!
Sajnos mostanában ritkábban találkozom az unokahugaimmal, de hogy Lizusról mesélnek, az is olyan fantasztikus! Olyan dumái vannak neki is, hogy elképesztő, nem is tudja az ember honnan halloott bizonyos szavakat, mert eszméletlen választékosan beszél (apukám újságíró, valószínűleg tőle sokmindent hall).
Sajnos én azóta sem tudok (újra) bemenni a levelezésembe, így még mindig nem láttam Esztiről a szülinapi képeket :(

Chilikém,
Tudom hogy értetted a has doldot :) És igen, persze hogy tökéletesek vagunk:D
Hányra mentek pénteken ctg-re??? Mi is megyünk, reggel 8-ra. Lehet h összefutunk?

Micikém,
Köszi a szobadícséretet (másik topikon olvastam:)), igen, szerintem is nagyon jellemző rám a szoba, és remélem hogy Szonjusra is jellemző lesz (amennyiben olyan jó hangulatú, vidám, színes de mégis nyugis a szoba:))
Szuper, hogy apukád jól van! Ez nagyon nagy szó!

Drukkolok neked nagyon, hogy az ismételt vérvétel jó értéket hozzon!!! Úgy szeretném ha kezdhetnél!!!

Libus,
Akartam már írni hogy szerintem ne nagyon várd meg, mire a férjed kitalálja, h mire célozgatsz... a férfiak ebből nem mindig értenek, szerintem sokszor egyszerűen meg kell mondani, hogy ezt most így meg így szeretnéd :) Biztos nem lesz a taxi ellen kifogása, ha netán mégse készülne el a kocsi, de remélem elkészül!

Chilike,
A férjed biztos nem gondolta komolyan a szegedi utat... vagy nem gondolta át...De nem féltelek, úgyis megmondod neki a tutit :)
Én azon gondolkodtam, hogy mi lesz ha beindul majd valamikor a szülés..... párom is vizsonylat sokat jár vidékre, és mivel az elkövetkező hetekben már tulajdonképpen bármikor jöhet a baba, azt nem lehet, h emaitt hetekig ne menjen. Hát remélem majd este, éjjel vagy hajnalban indul be a szülés, amikor tuti itthon van.
vjulcsi
 
 


Bodzi!
Eszti nagyon édes, csuda pofa kislány lehet! Mennyi foga van már? Nálunk, vagyis Tesóméknál Benedeknek még "csak" 2, de már a felső kettő is talán áthatolt az ínyen, úgyhogy már alakulóban van még 2! :) Ha belegondolsz olyan édesek fog nélkül, ha meg meglátsz egy öreg embert fog nélkül.......hát azért az nem ennyire édes! :D:D Várom a címet, ahol rátaláltál ezekre a cuki kis szekrényekre! Nekem is nagyon bejön! Kendra szobájába is el tudnék egyet képzelni! :)

Chilike!
Szuper "menetrended" van! Remélem, hogy minden úgy lesz, ahogyan eltervezted. A férjed meg tuti nem fog elmenni pont a szülés napján vidékre! Bár mondjuk egy férfitól minden kitelik! :) Tudtam, hogy Malackás ágynemű is van, már rá is vetettem magam egyre. Holnap meg érkezik a malackás ágykilépőm! :) Már nagyon várom! :) Ha megjössz Apánktól gyere és mesélj, hogy mi volt, mit mondott. Nagyon kivi vagyok! :)

További szép napot mindenkinek! :)
Ugye hallotta mindenki, hogy a héten ismét nagy havazás várható! Vigyázzatok magatokra! Na! Pont én mondom, aki már zakózott egyet idén télen! :D:D:D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


ercsikati
Jó az összehasonlitásod(kisbaba kontra öregember) :lol: :lol:
Nem a szülés napján akart menni, hanem másnap, pont amikor fel kell majd kellnem(mindenki azt mondja az a legkellemenetlenebb a csészár után), meg úgy egyáltalán nem aláltam helyén valónak, hogy "első" nap leszünk kis családként erre ő meg le akar lépni.
Sztem se gondolta komolyan, (főleg amikor meglátta a szikrákat a szemembe :lol: ), csak néha tényleg úgy van, mint ahogy julcsi irja, hogy kicsit hülyék a pasik és meg kell mondani nekik szemtől szembe mit akar az ember. :wink:

julcsika
Hogy vagy? Nem fáj semmid?
Képzeld nekem teljesen elmúlt ez a nyomás a hasamból, éjszaka is úgy forgolódtam, hogy nem is vettem észre, még a hasam se zavart semmiba, sztem teljesen lecsúszott az egyik baba, de a másik is lejebb lehet.,mert mindig meséltem, hogy nyomja a bordám mostmeg semmi. Viszont álmomba elkezdett vérezni az orrom, gyorsan megmértem a vérnyomimat, de nem volt vele gond, szóval sztem csak a szokásos dolog, hogy meg van duzzadva a nyálkahártya amiatt van.

Húú, én nem vagyok ám ilyen korai ember :lol: , mi 11:30-re megyünk ctg-re.
Kicsit meg is kell majd emberelni magam, mert amikor megszületnek a babák nem alhatok, pedig én úgy utlok hajnalban kellni, meg reggel van ey kis szertartásom , megcsinálom a kávém(most koffein menteset iszom), nyugiba megiszogatom, stb. Hát erre biztos nem lesz időm :lol: , de már arra is gondoltam, hogy lehet felkeltem magam előbb, mint ahogy a csajok kellnek , hogy legyen pár percem magamra.Persze ezt csak akkor lehet, ha meg van már a "napirend" és tudom, hogy kb mikor ébrednek.

Én is mindig abban reménykedtem, hogyha magától indul be a szülés akkor jó legyen az időzités. Tudod erősen hinni kell benne, hogy igy lesz és akkor nem lehet gond. De sztem nem fog beindulni nálad, kipihened most magad, a 36. hét után meg már csinálhatsz bármit, úgyis csomószor kell majd menned ide oda(ctg, apánk, stb) kontroll alatt leszel, úgyis látni fogod, hogy áll a helyzet, abból meg lehet következtetni, hogy mi várható, érted?

Mindig úgy jön ki, mintha én egy sárkány lennék a párom meg egy ártaltlan kisbárány :lol: :lol: , pedig nagyon nem igy van, őt se kell félteni Bika, úgyhogy van akarata rendesen... Én abban a "bölcsességben" hiszek, hogy: A férfi a fej, a nő pedig a nyak ami a fejet irányitja! :wink:
Szóval mindig finoman próbálok ráhatni, de sose vagyok erőszakos, azt a pasik amúgy sem birják.

bodzi
Nagyon aranyos kislányod van, okos , értelmes. :wink: Tényleg kis cukiság. :wink:
Párom lányával már beszélgettünk sokat erről a testvérke dologról, nayon nehéz a kamaszkor csajok készüljetek fel, egyszerre önfejűek, erőszakosak, okoskodóak és közben meg ki vannak éhezve a szeretetre, figyelemre, babusgatásra. Nem egyszerű eldönteni mit akarnak a kamaszok.
Ő edig tök jól tanult, most belecarik az egészbe, de közben küldjük, hogy menjen ide oda a barátaival, de nem megy, csak az internet... amikor letiltjuk róla megsértődik napokig, stb.
Múltkor viszont úgy megsajnáltam, pont egy vita után mondta, hogy az apukája őt nem fogja úgy szeretni, mint a kicsiket, ...elmagyaráztam neki, hogy ez teljesen más, ők még kisbabák, szeretere méltóak, nem is lehet rájuk haragudni, viszont ő meg már egy nagylány majdnem felnőtt 17 éves, vannak elvárásai az embernek vele szemben, amit ha nem teljesit adódhatnak nézeteltérések, de ez nem azt jelenti, hogy őt kevésbé szeretik. Mondjuk a párom elég keménye fogalmaz, nagyon szókimondó, a kislánya meg Rák, tök érzékeny, de hát ismeri az apját, hogy ilyen.
Na mindegy, most nyugi van a téma körül én is bizom benne, hogy jól ki fognak jönni, sőt szeretném is rábizni majd a lányokat, hogy úgy érezze, hogy neki is fontos feladata van, hogy szükség van rá is, stb(viszont sokszor meg amikor most is bele akarom vonni valamibe ami a gyerekekkel kapcsolatos, akkor azt válaszolja, hogy most nem ér rá, vagy őt ez nem érdekli, akkor meg úgy megbánt vele, hogy jól össze is veszünk emiatt). Na szóval nem tudom mi lesz a helyes.
chilike1
 
 


Chilikém,

Nem panaszkodom, szerencsére én még nagyon jókat alszom, éjjel mindig 8-10 órát egyfolytában. Pisilni is max 1x kell felkelnem, de általában azt sem, és Szonjus és végig alszik :) Most gyomorsavam sincs. Igazából csak a fordulás nehéz, mert álmomban vaalhogy mindig elfeljtem hogy nagy a pocim, és nagy hévvel fordulgatok, aztán amikor nagy feszül meg belefájdul a hasam akkor jövök rá, hogy hoppá, itt pocak van :)
Amúhy olyan hülye vagyok, néha még lelkifurdalásom is van emiatt, hogy ébredés után rögötn sokszor ösztöntösen nyújtózkodom, mert az első 1-2 mp-ben még nem emlékszem rá, hoyg baba van a pocakban... és ilyenkor mindig elszégyellem magam, hogy hogy lehet ezt akár csak egy pillanatra is elfelejteni???

Szuper ha lejjebb ment neked egyik vagy mindkét baba. Ettől még gondolom simán maradhat a jövő csüt-i szülésnap, viszont azt hallottam ilyenkor már sokkal könmyebben van az ember. Ezen a héten a sok dokilátogatás meg adminisztráció mellett pihensz is mész sokat?

Ja, hát igen, mi is azért megyünk reggel 8-ra ctg-re, mert utána páromnak még haza kell hoznia (ez egy óra), és még be kell mennie dolgozni, és nem akar szabit kivenni.

Ebben egyet értek, hogy koncentrálni kell arra, hoyg mikor akarom hogy meginduljon a szülés. De azért ennek ellenére előfordulhat, hogy mégis máskor indul meg:) Tudod a múltkor meséltem, hogy kinevetett Apánk meg a párom, mikor mondtam nekik, hogy március 18-án csütörtökön, 2 órás vajúdás után fog megszületni Szonjus. Na midnegy, azért én csak koncentrálok :D:D
vjulcsi
 
 


Miciona! Jaj, ne aggódj, már megnyugodtam, csak tudod, én úgy adattam be az oltást, hogy még mindig nem vagyok meggyőződve 100 %-ban annak helyességéről, igy bármi felboritja a lelki egyensúlyomat, szerencsére csak igen rövid időre! :) Aztán megbeszélem magammal, hogy egészségesek vagyunk, szedem a C vitaminat, az immunrendszerem végzi a dolgát ahogy azt kell és termelődnek szpen az ellenanyagok, amik majd Annát is megvédik.
Szóval ne aggódj, semmi baj, csak igy hirtelen volt kicsit sokkoló a hir, de én is hiszem, hogy semmi bajunk nem lesz!!!
Hormonod milyen lett???

Ercsikati! Kép majd csütörtökön lesz, ha a technika ördöge nem szúr ki velem. Legutoljára férjem elállitota a fényképezőt, én meg nem tudom hogy kell vissza állitnai... Remélem azóta rendben van. :)
Hát te is vigyázz magadra!

Chili! Még szép hogy nem megy el... Én nagyon-nagyon béketűrő vagyok, de nemcsak a szemem hányott volna szikrákat, hanem valószinűleg tüzet is okádtam volna, mint egy sárkány.... :lol:
Le a kalappal, hogy a nagylánnyal is ennyit foglalkozol, meg a lelki világával! Bár ha jól meggondolom irtad, hogy elég régen "neveled" ahhoz, hogy ez igy legyen. Amit a kamaszokról irsz: Talán mi nem ilyenek voltunk??? Vagy még rosszabbak??? :D
Én még emlékszem rá, és nem is fogom elfelejteni.
Hú, de közel van az a jövő hét, nekem most esett le.... :lol:

Bodza! Eszti nagyon aranyos! Hihetetlen ütemben fejlődik, mint egy kis szivacs, úgy szivja magába a tudást! Amikor irsz róla, néha elméázom, hogy vajon anna milyen gyerek lesz. Szeretni fogja-e a társaságot, nyugodt, vagy nyüzsgős lesz, meg 1000 dolog megfordul a fejemben és már annyira várom, hogy megismerjem a lányomat. :D
Bár annyit már most sejtek belőle, hogy bújni szeret, meg nagyon nyüzsis, sokat mocorog és bizony felhivja magára a figyelmet rendesen, akarat érvényesités már most van. :D

Póci! Neked akartam irni, hogy az a tűzhely fantasztikusan jó lett! Te találtad ki-tervezted meg, vagy volt valami alap amiből kiindulj, hogy mégis hogyan csináld meg???
Nekem az a gond, hogy bármit megcsinálok, jó a kézügyességem, de a kreativitásom nincs olyan szinten, hogy magam tervezzem meg a dolgokat.

Párom már elment a kocsiért, még haza is kell vele érnie, meg megy vele egy-két kört, hogy lássa, hogy milyen...

Kép
kislibus
 
 


Julcsi! Ez a nyujtózkodás miatti lelkifurdallás butaság! Ezek ösztönös dolgok, és ha benned van, hogy életed első 20-30 évében reggel nyújtózkodsz, akkor ez nem fog megváltozni 9 hónap alatt! Meg szerintem a babának nem lesz tple gondja, az inkább csak neked lehet kellemetlen, hogy fáj utána...
Szerintem nem baj, hogy koncentrálsz, én május végére koncentrálok, nem is június 6-ra. Meg nem mondom miért, de valahogy az van bennem az elejétől, hogy május végén meglesz Anna. Aztán meglátjuk kit igazol az élet. :D
Mondjuk a 2 órás vajjúdás helyett koncentrálhatnél esetleg 4 órásra, az megsem hangzik annyira rohamos szülésnek, ami azért nem biztos, hogy olyan jó.

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Megérkeztük a sielésből. Minden nagyon szuper volt csak elég hideg lett hétvégére. Kitti nagyon élvezte a havat és a szánkózást. Ő még nem síelt, mert az oktató azt mondta, hogy csak 3 éves korától ajánlja, úgyhogy majd jövőre esetleg próbálkozunk. Apa sielt és meg csak sóvárogtam, de azért nagyon jól éreztük magunkat. (9-en voltunk, úgyhogy volt buli, szórakozás minden mennyiségben!)

Még nem volt időm teljesen visszaolvasni, de iszonyat sokat írtatok! Igyekszem pótolni.

Bodzi: Kaptunk overált, de még így is fázott az én pici csibém! Így többször voltunk kint vele kevesebb időre. Nagyon jól néz ki a szekrény!

Vjulcsi: Gyönyörű a szoba!

Ercsikati: Kendra nagyon szép kislány!

Chilike: Jövő csütörtökre egy nagy kalappal!

Most megyek, mert még mindig mosok és pénteken megint vidékre megyünk és csak vasárnap jövünk haza. Úgyhogy kezdem elölről a csomagolást!

Addig is puszi mindenkinek és szép napot!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!
Huh, Csajok, mennyit tudtok csacsogni! :D Csak pár dologra reagálnék.

Chikike!
Már korábban is akartam írni, mennyire stramm vagy, hogy ennyi ideig pociban tudtad tartani az ikreket!
Állítólag Dévai nagyszerűen csinálja a császárt. Egyszer mikor fenn voltunk, Jucus "irigykedett" egy anyukára aki előtte volt bent a babájával, mire Dévisz büszkén mondta: Látná a hasát, semmi nyoma a császárnak! Úgyhogy ne aggódj! Ha ilyen nagyszerűen csináltad végig a terhességet, a szülés sem fog ki rajtad!
Párod lányával kapcsolatban csak azt szeretném mondani, remek, hogy figyelsz rá! Idáig "egyke" volt, nem kellett "osztoznia" senkivel a szeretetben odafigyelésben. Kamaszként (ez a lázadó kor) nem biztos, hogy túl segítőkész lesz a lányok gondozásában. Ebben az életkorban kezd igazán önállósulni az ember, ezért ne hargudj majd rá, ha vonakodik ezt, vagy azt megcsinálni. Valószinűleg inkább félre fog vonulni a saját szobájába. De ha azt érzi, hogy ő sem szenved hiányt szeretetből és odafigylésből, talán kioldódik ez a görcs, ami most teljesen természetesen van benne. Ez nem egyszerű helyzet! Neked sem, aki teljesen érthetően a kicsikkel leszel elfoglalva és élvezni fogod az anyaság boldog állapotát.
Néhányan, azt csinálják, hogy az új jövevény "ajándékot" hoz a nagyobb testvérnek. Szerintem ez a pótcselekvés, nem segít a nagyobb gyereknek megküzdeni az érzelmeivel, amiről beszélnie is nehéz, pláne, ha kamasz az illető, amikor amúgy is inkább befelé fordul.
Nem ismerem a kapcsolatotokat és csak azért írtam ennyit, mert már nagyon régen is elgondolkodtam ezen, de most, hogy írtál erről, okvetlen fel akartam hívni rá a figyelmed.
Beszéljetek erről a pároddal, mert szerintem leginkább neki kéne éreztetnie a nagylányával, hogy őt továbbra is ugyanúgy szereti. Szerintem a nagylány is várja ezt, ezért beszélt Neked a félelmeiről. Lehet, hogy Veled bizalmasabb viszonyban van mint az apjával? Mert, hogy nem neki mondta!
No, nem okoskodom tovább. Ne haragudj, hogy ezeket elmondtam, csak azért tettem, mert Te olyan körültekintő vagy mindenben!
Nagyon izgulunk értetek!

Kislibus!

A rohamos szülés sokszor egy óra alatt lezajlik, tágulással mindennel együtt. Nem is olyan rossz dolog az. Nálunk volt a családban, onnan tudom, hogy a magzatvíz elfolyása után szinte szenvedni sincs ideje az anyukának.

Sajo
sajo
 
 


Sajó! Azért megvannak a vezélyei, nem véletelen van külön kezelve a szülészet-nőgyógyászatban. Most nem irogatom le, de csak elő kell venni a Papp tankönyvet, meg a Szülészet-nőgyógyászti Protokollkönyvet, abban megadja rendesen... Én nem szeretnék olyan szülést, még ha rövidebb ideig tart, akkor se...
De örülök, hogy a családodban ezek szerint egy szerencsés esetet láttatok! :D

Vettem ma két könyvet:
Babaszakácskönyv
Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell

Remélem jók lesznek. :)

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs van kocsink!!! Jó sokat kellett rákölteni, mert a biztositó nem állt mindent, de még igy is örülünk neki nagyon, hogy nem kell átbumlizni a várost gyalog!! :D

Kép
kislibus
 
 


sziasztok csajok,

próbáltam visszaolvasni,de sajna még nem vagyok teljesen képben.

Julcsika,sztem.is jól gondolod,hogy egy ágyas szobát fizetsz,én is azt szerettem volna,de sajnos a múlt héten meg azelőtt olyan sokan szültünk,hogy nem volt lehetőség családi szobát fizetni,ketten voltunk és ha éppen sikerült Patrikának elaludni és tudtam volna egy fél órát pihenni,akkor a másik baba sírt.
Volt egy olyan eset,hogy a 3.éjszaka már nem bírtam,éreztem,hogy össze fogok esni,ha nem pihenhetek kicsit(előtte 2 éjszaka alatt össz. 2 órát aludtam),így leadtam egy órára a babát,bevackoltam magam az ágyba és kb. 2 perc múlva elkezdett sírni a baba és nem tudott mit kezdeni vele az anyuka,gondolom kimenni már nem volt ereje,szegény császáros volt,meg a mellei is bedurrantak,na meg előtte ő is a folyósót rótta,így 1 órán keresztül megállás nélkül sírt a baba.Éppen,hogy elhalgatott,nyílik az ajtó és a nővér tolta be Patrikát,hogy ismét éhes :)
Ne tudjátok meg,hogy milyen állapotban kelltem fel,mentem ki vele a szopiszobába,adtam egy kis cicit,de persze nem volt elég,majd egy kis tej,egy kis séta és mikor bealudt,akkor a folyóson levő kanapéra dőltem fel,mellkasomon a babával és úgy sikerült aludni majd egy órát :) (bemenni a szobába nem mertem,mert a másik kislány akkor is sírt)
Amúgy a csajszi nagyon aranyos volt,soha nem szólt semmit,hogy a férjem kb. éjfélig ott volt velünk,aztán reggel 7-8kor már jött újra.
Tehát a korházi napkok nagyon nehezek voltak tejci hiányában,de itthon napról napra jobb és sikerül kipihenni a fáradalmakat.
Most már tejci is van bőven és éjszaka,ha 4 órát alszik két etetés között,akkor már annyira tele lesznek a cickók,hogy szakad le,fognom kell őket :)

Sajnálom a fekvést,de már nincs sok.Az azért nagyon jó,hogy tudsz aludni ,könnyen mozogsz.A nyújtózódásért meg ne aggódj,én is ilyen voltam és mindig nyujozódtam,nekem jól is esett :)

Chilike,uh nagyon drukkolok nektek,mindjárt itt a nagy nap.Nagyon ügyi vagy,hogy kihúztátok eddig,na meg persze a csajszikáid is nagyon kis ügyik,jól érzik magukat a pociban.
Jó sok progi van így az utolsó napokra.

Micike,örvendek apukád eredményeinek,meg,hogy anyósod problémájára is rájöttek,talán így már tudják is kezelni.
Sajnálom a TSH.Nagyon tudom ajánlani a Bodzi által javasolt Solymosi dokit,én 2 éve egyszer voltam nála,azóta a mai napig emailben tartjuk a kapcsolatot,megírom 2-3 havonta az értékem és ő rögtön válaszol és adja az utasítást az újabb adagra.

Bodzi,még egyszer köszi neked.
Még nem jutottam el arra az oldara,ahol az említett bútorokat ajánlod a lányoknak,de majd meglesem.
Jól vagytok?Cuki lehet Eszti,nekem az teccik a legjobban,hogy lehúzza a pólóda szopi után ;-)

Kislibus,szupiiii,hogy van autó!!!A te törékeny alkatodhoz meg egyenes gyönyörű a pocid,uh én tuti úgy beszóltam volna annak a kismaminak,nem bírom elviselni,ha valaki ennyire neveletlen.

Rencsike,hogy van Domika?kaki rendeződött?és te,sikerül kicsit pihenni?

Ja Julcsika,még azt akartam írni,hogy tudod anno beszéltük,hogy nem biztonságos,ha magunkhoz vesszük a babát az ágyba...hát bevallom ez nálunk rögtön meghiúsult,ugyanis Patrika,mint a legtöbb baba nagyon igényli a testkontaktust,a legnyugodtabban mellkason laszik és éjszakára többnyire ott van melletünk az egyik szélen,mi meg Apával felváltva kerülünk mellé,mert amíg egyikünk felügyeli minden mozdulatát,addig a másik nyugodtabban tud aludni.
Tudom úgy lenne a legynugisabb,ha a kis bölcsőben aludna,de így annyira nyugodtan,békésen alszik,hogy nicns szivünk berakni. :)

Kép
hanyatka
 
 


Szóval annyira jó,mikor látjuk,hogy milyen édesen alszik,mi meg mellette szorosan összebújunk és csak mosolygunk,hogy ez is megadatott nekünk,hogy 3an vagyunk,érezzük őt,hallhatjuk ahogy szuszog és rögtön látjuk,ha ébredezzik és olyan cukin nyujtogatja a kis nyelét,úgy jelzi,hogy jöhet a cici,én meg tök kómásan az éjszaka közepén fél perc alatt,boldogan rakom mellre :)

Kata,nagyon széépek a betük,malacka.Malacka nekem is kedvenc.
Apa be is igérte anno,hogy majd vesz a lányának egy nagyot.

Ja Micike,azt hiszem te írtad anno,hogy a párod a lányának minden évben a szülinapján megveszi az aznapi újságokat.
Nekem ez annyira teccett,hogy akkor elmeséltem a páromnak és képzeld múlt kedden felhívta otthon az egyik kollegáját/barátját és megkérte,hogy vegye meg az össze aznapi újságot :)
Nagyon köszönöm,hogy akkor ezt megosztottad velünk!

Moncsika,még mindig gond van a vérnyomiddal? Nimóci azóta is szépen be van fordulva?
Uh,lassan neked is közeledik a csodás pillanat,a nagy találkozás.
A szíved mélyén te melyik szülést szeretnéd?Inkább a császárt preferálnád?
Tudom tartozom a szüléstörténettel,ha még Patrika engedi le is írom,most csak annyit,hogy akkor ott vajúdás közben,mikor két hosszú fájás között nem volt szünet és éreztem,hogy meghalok,megbeszéltem magammal,hogy elég lesz nekünk ez az egy baba,boldogak leszünk mi hárman is,ez nekem még egyszer nem kell,aztán már rögtön másnap,ha ránéztem,mindent elfelejtettem.
Azelőtt nem értettem,hogy hogy mondhatják ezt,hogy mindent elfelejt az ember,hogy lehet azt a nagy fájdalmat elfelejteni,de tényleg így van.A legfájdalmasabb,de egyben a legcsodálatosabb dolog a világon életet adni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hanyatka 2010.02.10 18:06-kor.

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok Pletykások!

Csak egy gyors lejelentkezés mielőtt azt gondoljátok szülök. :)

Ma voltam a véremet szipolyoztatni, meg CTG-n. Nimóca szíve szépen ketyegőzött. Ezen felül a napot gyakorlatilag átaludtam.
De szó szerint így, ahogy mondom. Ha éjjel nem bírok aludni, jövök és jól megírom mindenkinek a személyes puszikákat.

Holnap 7-re vonulunk a Jánosba. Első randi Mártikával, a második Apánkkal. Ha valami csoda folytán mégis aludnék az éjjel, akkor holnap mesélek.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Moncsika,örvendek,hogy minden rendben,aludj csak drága,mert nemsokára erre lesz a legkevesebb időd :)
Jó randizást holnapra Apánkkal meg a Mártikával,remélem sikerül minden lebeszélni.

Kép
hanyatka
 
 


Most látom itt a Hanyi alján, hogy kérdezett.Áh,vérnyomi gáz.Tegnap a belgyógynál is 160/103 volt! Itthon meg jó. Ebben a pillanatban mértem meg 125/85...Nem tudok én ezzel már mit kezdeni...
A szüléssel kapcsolatban én rábíztam magam a sorsra. Úgy néz ki, hogy természetes lesz, de azt sem bánom. Végül is ez a természet rendje, a császár meg ott van mentőövnek, ha mégsem működnek megfelelően a dolgok. (mondjuk a vérnyomásom beleszól a történetbe)
Chilikénél más két babával, meg az óriásbébikéknél 4 kiló körül, de Nimóca átlagos súlyú kisbaba lesz, miért is avatkozzunk bele a természetbe, ha semmi nem indokolja?
Ebben én már megnyugodtam, csak az elején akartam annyira a császárt.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Julcsi! Valahol pár oldallal előrébb én is írtam a nyújtózást! :) már nem probléma, örülök, ha élek, nincs kedvem nyújtózni.:)

Chilike, már csak egy hét és bébikéid lesznek! Hihetetlen!
Sokszor csak ülök, nézek magam elé és ezen gondolkodom, hogy ki hitte volna hogy ez ilyen gyorsan elérkezik. Most volt, amikor naponta remegve teszteltünk, hogy megvan-e még a két csík...
Most meg mindjárt szülünk...
Sőt, én legmerészebb álmomban sem hittem volna, hogy egyben megérjük a 37. hetet. Mikor 24 hetesen sírdogáltam a Jánosban a paplan alatt, kérve a kisbabámat, hogy legalább picikét maradjon még a pocakomban... úgy félek, hogy elveszítek ezekből az emlékekből valamit. Pedig sajnos halványulnak idővel, az emlékek már csak ilyenek...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Libuska! Hurrá autó!!! Autószerelőnek ennyien még nem szurkoltak, hogy gyorsan dolgozzon, mint mi itt!

Kata, nagyon szépek a Kendra dolgai.

Micike,sajnálom, hogy nem kezdhetsz, pedig volt egy zsák laptetőd! Viszont tényleg nagy öröm, hogy apukád jobban van.
(kérhetek valamit? Légyszike a méhszájsebes Moncsit helyesbítsd nekem műtött méhszájú Moncsira. Nincs nekem most sebem, nehogy bevonzzunk valamit...jó? Bocsi! tudom, hogy nem akartál semmi rosszat! Sőt köszi a felajánlást)

Bodzi, Eszticica megállíthatatlan! Úgy fejlődik mint egy expressz! Csodacsaj!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


És akkor:
Vasárnap reggel Apa azzal keltett fel,hogy több mint fél órája hívogatja Patrikát a szokásos hétvégi hancúrra,de semmi visszajelzés,akkor már nagyon készen volt amúgyis,így gondolhatjátok,rögtön én is hallgatóztam,simiztem,én éreztem 2 picinyke mocorgást,mondtam neki,hogy nagy baj nem lehet,de rögtön bementünk a korházba.Bár a ctg-n,uh-on minden rendben volt ,az éppen ügyeletes dokinő,nagyon körültekintő volt,sztem. az addig megismertek közül a legjobb és azt mondta,hogy másnao úgyis befeküdtem volna,ő azt javasolja,hogy ne menjek haza,ami valóban nagyon jó döntés volt.

Folyamatosan figyeltek ctgn,majd kaptam egy gyogszert a beindításhoz,amit elvileg 4 óránként lehetett volna ismételni,de sajnos 1 óra után kiderült,hogy a baba nagyon rosszul reagált rá,iszonyat stresszes állapotba került,az addig normális 128-130-as szívfrekvencia felugrott 170-180 közöttire és nem akart csökenni.Szegénykém nagyon szenvedhetett,később kiderült,hogy a magzatvízbe is bekakilt,mert zöld lett mire megszületett.
Vártuk,hogy leteljen a 4 óra,kimenjen a gyógyszer haátsa és próbálkoztak egy másik,hüvelyi,tampon szerű gyógyszerrel,ami anyibban volt jobb,hogy azt bármelyik pillanatban el lehetett távolítani,igaz az is csak max. 24 órát lehetett fenn és ha nem indul be,akkor szigorú 24 órás pihi következett volna.
Ez már este 8 volt és szerencsére éjszaka kezdett beindulni a fájás,de igazából csak másnap,hétfőn délután lett durva,ami azt jelenti,hogy annyira felerősődtek a gyógyszertől,hogy 1,5-2 percesek voltak,így délutántól mikor kezdtek sűrűbben jönni,konrétan nem volt szünet két fájás között,éreztem,hogy elájulok,mert egyszerűen levegőt sem tudtam venni már jött is a következő.Sajnos mondták,hogy a gyógyszerek miatt ennyire sűrű és hosszú :(

Kb. 3,5 óra durva szenvedés után,mikor már ülin,feküdni,állni nem bírtam,a tréningruha csurom víz volt rajtam,reszkettem mint a nyárfalevél és megvizsgáltak,majd közölték,hogy ez idő alatt 4 cm-re tágultam és min. még egy ennyi ideig el fog tartani a teljes tágulás,fel is ajánlották az EDA-t ,mert tudták,hogy még egy ennyit nem fogok kibírni,nem fogom tudni megszülni,annyira legyengülök.
Közben kértek,hogy eggyezzünk bele egy vizsgálatba,ami abból állt,hogy benyúlt és megkarcolta a baba fejét és vért vett,majd fél perc alatt valami gép megviszgálta,hogy milyen állapotban van a baba,képes-e megszületni vagy császárra lesz szükség.Szerencsére még jó volt az érték,így mentünk tovább.
(A doki aki akkor ügyeletes volt,egy fiatal 35-38 körüli,végtelenül lelkiismeretes,kedves volt,nagyon elégedettek voltunk,ahogy bánt velünk,igazából mindenki az volt,meg segítőkész,de az egész csapatból mondhatni,hogy kifogtuk a legjobbakat,a dokit is és a szülésznőt is.)
Nagyon féltem az érzéstelenítőtől,folyamatosan az volt bennem,hogy le fogok bénulni,mert görbe a gerincem és rossz helyre szúrnak....de akkor már nem érdekelt semmi,mondtam,hogy kezdjenek hozzá,mert nem bírom tovább.
Jött egy másik végtelenül kedves,tündér dokinő,aki elkezdte magyarázni,hogy pontosan micsoda,hova szúrja,hogyan hat stb,közben meg számoltam visszafele,hogy kb. hány fáját kell még túlélnem :)
2x szakítottam félbe,hogy nem lehetne,hogy befejezi a szövegelést és elkezdi berakni,mert mindjárt leharapom a fejét,persze mindezt magyarul :)Szegény párom meg mondta neki nétmetül,hogy nem rakná be,azátn majd aláírunk meg ami még kell,de ő csak mondta,mert ez a szabály,hogy mindenről tájékoztatni kell :)
Végül elérkezett a pillanat,nagyon profin csinálta,mindent mondott,hogy most mit fog tenni,mit fogok érezni,a szülészcsakszi fogta a fejemet...cicahát és már szúrta is és képzeljétek amennyire féltem tőle,annyira nem is volt vészes,csak kicsit kellemetlen volt,de mikor 10 perc múlva megszünt minden fájdalmam,háát áldottam azt aki kitalálta és hogy rábeszéltek :)
2 órás folyamatos ctg megfigyelés,majd sétálhattunk,lefotózgattuk a szülészetet, a zöld szülőszobát,még utoljára a pocakomat..:) (4 kül. színű szülőszoba volt,ez azt jelenti,hogy ott minden olyan színű volt, a lámpák, a szülőágy, a vajódáshoz a kellékek, a bútor között a mozaik csempe stb.)Ez is érdekes volt,mert előzö napokon az üsszes szülőszobában feküdtem már ctg-n és elöző nap mondtam,hogy nekem a zöld teccik a legkevésbé,erre mondta a párom,hogy na akkor tuti abban fogunk szülni és háát be is jött :)
Újabb 4 óra vajúdás után,de ezek már fájdalom nélkül,elkezdődött a tolási szak,jöttek is rendesen a tolófájások,én meg elkezdtem tolni,az elején 3-4 tolás volt,ami nem ment igazán,nem tudtam sokáig bent tartani a levegőt és hosszasan tolni,majd szóltak,hogy kezd romlani a szív frekvencia,próbáljam hoszabban.Utólag derül csak ki,hogy a köldökzsínór is fojtogatta,amit akkor nem mondtak,nem akartak pánikot,hogy tudjak koncenrálni.Aztán minden erőmmel eszeveszettül csak toltam toltam,éreztem,hogy már nicns levegőm,de én még akkor is csak toltam,tudtam,hogy mielőbb meg kell születnie.A doki a hasamon,tolta a kis fenekétől lefele, a szülésznő meg várta és csak "kiabálta",hogy ne hagyjam abba, a férjem meg a fülemben bíztatott,hogy nagyon jól csinálom...és a következő 2-3 tolásból sikerült megszülni,mielőtt nagy baj lett volna.Az utolsó előtti tolásnál vágtak,így biztosabb volt,hogy mág egy tolás és kibújik az én drágám.
Ezután 2-3 olyan perc következett amit nem kívánok senkinek,ugyanis a baba szinte élettelenül jött világra,a doki rögtön felkapta és el is rohant vele,majd nem tudom nenyi idő múlva,de egy örökkévalóságnak tünt,halottuk felsírni a kis gyönyörűságünket.Alaposan megvizsgálták és csak percek múéva hozták nekünk vissza,Apa kezébe adták,de mi annyira meg voltunk ijedve,hogy csak később tértünk igazán magunkhoz.
A lepény nagyon hamar levált,egy tolásból meg is született,majd körbeinjekciózták a területet és kb. fél órán keresztül,alaposan,lelkiismeretesen,nagyon szépen varrt össze,levették a köldökvért, a lepényből a vért-ez elküldik valahova és kül. vizsgálatokat végeznek el,diabétesz és még nem tudom miket.Közben a szülésznő felöltöztette a babát,előtte persze megcsinálta nekünk a képeslapot a lábnyomatokkal :) és végre karomba zárhattam,úgy toltak fel a saját ágyikámban a szobába.
Szóval nehezen,de itt van nekünk egy kis Tündér,aki ha ránk néz,elovadunk mindketten :)mosolyog,a kezeivel végig gesztikulál,olyanok nyújtózódik,hogy készen vagyunk ,na és a nyelnyújtások mikor kéri a cicit,annyit nevetünk,hogy el sem tudom mondani.
Sajnos nekünk a beindítás miatt eléggé rosszul alakultak a folyamat,(és én ettől féltem nagyon)de a lényeg,hogy jól végződött.
Bocsánat,hogy ennyire részletesen leírtam,remélem nem rettentek el senkit,nem az volt a célom,csak annyi,hogy bármennyire is nehéz lesz és majd azt érzitek,hogy ezt nem lehet kibírni,akkor az jusson eszetekbe,hogy de igen,ki lehet és percek múlva teljesen megváltozik az életetek és onnantól kezdve,minden percben ha ránézel a babádra,elszorul a szíved,hogy Jézusom,ő az enyém,a mindenem,az Életem.

Kép
hanyatka
 
 


....

Kép
rencsi79
 
 


csajok irtam mindenkinek külön egy csomót erre az utolsó gondolatomnál elszállt az egséz nem is éértem mi történt nem ment el a net és nem is lépett ki a babanetről , de az irásom sehol nincs. nagyon bosszantó, rohadjon meg ez a szemét. :lol:

Most nincs türelmem újra megirni holnap irok, oké. puszi mindenkinek.

Egyébként minden oké velünk, képzeljétek a lányok már több, mint 3 kilósak!!! :lol: :lol: Nagyon szupi, koncentrálo a jövő hét csütörtökre, addig is elég zsúfolt a program, péntek, hétfő ctg, kedd mondjuk nyugis, szerdán befekszem aztán csütin szülünk! :lol:
Na majd holnap mesélek meg irok mindenkinek.
puszi jó éjt!
chilike1
 
 


"......és percek múlva teljesen megváltozik az életetek és onnantól kezdve,minden percben ha ránézel a babádra,elszorul a szíved,hogy Jézusom,ő az enyém,a mindenem,az Életem. ....."


Szeretlek Hanyatkám!
Ezzel a pár szép szóval mindent leírtál.
Jól meg is rééékattál, szokás szerint .

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Hanyikám,tényleg nagyon szépen fogalmaztál!!!kicsit elpityeredtem.. :oops:
Sajnálom,h kicsit zűrősre sikeredett a szülésed(átérzem a soraidat),de a lényeg,h egészségesen ott vagytok immár hármasban!!!
Sok boldogságot nektek!
Chilike,nagyon ügyik vagytok!Hajrá,18!!!
Kislibus,örülök,h van végre kocsitok,így kicsit könnyebb mozogni!
Bodzi,SUPERESZTI.. :lol: Nagyon okos kislányotok van!
Micikém,ide írok,mert tudom,h olvasol,sajnálom h nem jó az eredményed,lapozzunk egy hónapot és tegyük el a laptetőidet!!!
Örülök,h a családban viszont kicsit alakulnak a dolgok,és meggyógyúl mindenki(remélem nem maradtam le semmiről,mert odaát még nem olvastam)
Bocsi,most másnak,máshoz,másról nincs időm.
Vigyázzatok magatokra.

Kép
cs.andi
 
 


Hanyatka!! Hát én most bőgök, pedig nem szoktam, tényleg nem..... :roll: Bennem csak az erősödött, hogy de nagyon szeretnék már ott lenni, hogy a kezemben tarthassam!!!
És még egyszer nagyon gratulálok nektek, neked! Csodálatos érzés lehet... :D
Pont ezen gondolkodtam, hogy nekünk külön ágyban lesz Anna (közvetlen a mi ágyunk mellett), de egyfojtában a kiságya szélén fogok lógni, nem fogok tudni betellni vele!

Moncsiga! Köszönjük a drukkokat, amit a kocsiszerelő fele intéztél-intéztetek!!! :D
Remélem ugyanolyan jó érzéssel jöttök majd haza a kórházból, mint Hanyatka! És annyira jó, hogy mégis eljutottatok idáig!
Ma éjjel nekem is megvolt az első "nem mozog" rémület. Megszoktam, hogy mikor kimegyek pisilni, mindig kapok 1-2 jól irányzott rugást, de most átaludta valahogy, én meg persze neki álltam parázni, alig tudtam vissza aludni, miután vagy fél óráig tudatositottam magamban, hogy "Te hülye liba, csak alszik szegény, valamikor azt is kell neki...". Aztán perze most reggel rugott rendeseket hála a Jóistennek... :D

Chili! 3 kilósak??? Atyavilág!!! Hát te tényleg hizókúrára fogtad őket!!! :lol: Már mi is nagyon koncentrálunk, csuriba kezünk-lábunk!!! :D

Kép
kislibus
 
 


Hanyikám,

Ezt annyira szépen írtad! Én most kivételesen nem sírtam, de már majdnem át tudom érezni amit írtál :) hogy milyen fantasztikus lehet, amikor ott a baba, és az ember csak nézi órákon keresztül, hogy Ő a mi babánk. Nagyon várom már én is.
A szülés nagyon húzós lehetett, de én sem rettentem meg tőle, ne aggódj, ettől egyáltalán nem félek jobban tőle.
Gratulálok még egyszer ehhez a kis Tündérhez, erős, ügyes kislány, nagyon boldoggá fogja tenni egész életeteket!

Moncsika,
Én is átaludtam a napot tegnap, szerinem volt vmi a levegőben. És Szonjus is nagyon passzív volt, meg is ijedtem, ez volt az első nap, hogy két napszakban sem volt meg a 20 feletti mozgás.

Chilike,
Aztabetyárját! 3 kiló felettiek???? Több mint 6 kiló van a pocidban? Te jó ég. Nem vagy semmi, nagyon ügyes vagy! :)
Na gyorsan gyere a részletekkel, UH volt, azért tudod így a méreteket?
Kicsit irigyellek, hogy már jövő csüt-ön találkozol a kislányaiddal. Én is már egyrészt alig bírok magammal, annyira szeretném, ha végre megszületne, másrészt meg remélem, hogy minél tovább, akár még egy hónapot is bent marad.
vjulcsi
 
 


Na sziasztok kismamikák!

pár szóban magunkról:

Hála Istennek minden rendben velünk, koncentrálok a 18-ra, de megmondom őszintém már szinte mindegy is mikor jönnek a csajok csak azt kérem tőlük, hogy akkor jöjjenek amikor apánknak is jó.Nagyon nagyon szeretnék nála szülni, annyira szeretem, olyan jó fej. :wink: Bizom benne, hogy szót fogadnak a lányok és úgy lesz ahogy mindenkinek jó. De azért jó lenne, ha minden a terv szerint alakulna és maradna a csütörtök.

Igy, hogy már nem szedem a magnéziumot, azért kicsit nehezebb a várandóság vége, de ki lehet birni, elhatározás kérdése az egész. Éjjel fordult egy nagyot az egyik baba, hát az sem egy fájdalom mentes érzés már, a másik meg bejött középre a gyomromat átrakta máshová, ettől egy nagy korty szin tiszta sav feljött, nem is részletezem az érzést. :lol:
chilike1
 
 


julcsika

Igen ezzel mindenki igy van, hogy már nagyon várja a nagy találkozást, másrészről viszont minnél tovább bennt akarja tartani a babát.
Most nem volt uh csak múltkor, apánknak a jól ismert kézrátételes módszere alapján állapitotta meg a súlyt(azt hiszem rencsinek és melcsinek is igy csinálta :lol: ) a méhszájamat nézte az olyan amilyen szokott lenni, ki van nyilva, úgyhogy tulajdonképpen bármikor szülhetek( de mi kivárjuk a csütörtököt :lol: :wink: ).
Nagyon lennt vannak már a babák, amelyikről azt hittem, hogy feljebb van az van lejebb a jobb oldali, a szivhangját is teljesen lent találta meg(ott ahol a vakbél gyulladást szokták nézni, tudod :lol: ), nagyon kis virgoncak, de már nincs annyi helyük mozogni, kis finom mozdulataik vannak. Húú én hiába csináltattam a 4d-t, akkor sem tudom elképzelni hogy fognak kinézni a csajok, egyik szőke lesz-e mint én a másik meg barna, mint a férjem vagy nem tudom, nagyon kiváncsi vagyok. :wink:
Apánk azt mondta (miközben tőle szokatlan módon agyon dicsért a sok húsevés miatt, rögtön látta, hogy lement a viz, a súlyom se változott és a vérnyomim is 120/68 volt, szóval minden tökéletes volt), szóval azt mondta, hogy igazi kis modell csajok lesznek ezek után, hogy igy megtettem mindent amit mondott. Bizom benne , hogy igy is lesz. :wink: Tényleg figyelj oda julcsika te is a húsevésre, attól az egytől fejlődnek a babák rendesen, nem hiznak el, hanem izmot épitenek, az agyuk fejlődik, nem lesznek vizesek, stb szóval tényleg nagyon sok előnye van a húsevésnek.

A hasam súllyát már én is érzem, meg látványos is :lol: , de legalább karcsú maradtam, a derekam nincs egybe a hasammal, hanem úgyanúgy megmaradt csak előlről van egy nagy hasam. :lol:
Tegnap a közértbe kijöttek a pultból a nők, kb 5-en és "csodálták" a hasam, vihoráztak, dicsérgettek, mindenkinek volt egy kedves szava, kérdezték, hogy fiúk lesznek-e vagy kislányok, mondta a párom, hogy lányok, igy már 3 kislány van, erre mondták a nőcik, hogy egy szerszámmal egy féle gyereket lehet csinálni, már én is röhögtem közben meg szinte már zavarba is voltam ahogy körül álltak. :lol: De azért nagyon jó érzés! :wink:

Örülök, hogy jól alszol, használd ki amig lehet.
Igen már igy könnyebb, hogy lejebb vannak a babák, kapok levegőt meg ilyesmi, viszont ez a szemérem csont fájdalom se jó érzés, tényleg lassan úgy megyek, mint egy kacsa.

Biztos vagyok benne, hogy nem fogsz előbb szülni csak pihengess meg egyél rendesen.

Most a hétfői ctg-vel én is gondban vagyok, mert a párom nem tud elvinni, lehet taxival megyek majd, vagy a sogornőm elvisz , majd meglátjuk. De igy már értem a reggel 8 órát! :lol:
chilike1
 
 


kislibus
jót nevettem azon amit irtál, még a férjemnek is felolvasta(csak, hogy érzékeltessem vele, hogy milyen kis "szende" vagyok más nőkhöz-például hozzád -képest) :lol: :lol: :lol: :lol:
Párom lányát 3 éves kora óta nevelem, akkor voltam 19, szóval, régi csapat vagyunk. :lol: :wink:
Igen tudom, hogy mi is ilyenek voltunk, sőt... annak idején nem is gondoltam volna, hogy én ugyanezeket fogom mondani a gyerekeimnek amit anyuék mondtak állandóan(tanulj, csinálj rendet a szobádba, hogy lehet, úgy tanulni, hogy megy a zene, pakolj be este a táskádba, feküdj le időben, stb, stb :lol: ) és mennyire igazuk volt!

csomeekám
Köszike!
Na látom, kihasználod még az időt! :lol:
Azért vigyázz magatokra. :wink:

sajó
Olyan kedves vagy, köszi a biztató szavakat!
A császárral kapcsolatban ár megnyugodtam nagyjából, átbeszéltük apánkkal, hogy mi fog történni, hogy lesz, mint lesz, azért igy jobb, hogy tisztán lát az ember.
Azért is fontos, hogy ne legyen vizes a kismama, mert a szövetek gyorsabban regenerálódnak. Megigérte apánk, hogy amikor haza jövünk a kórházból, már nem fog annyira fájni :wink: , rá egy hétre meg kiveszi a varratokat. Persze nyilván marhára izgulok, sztem ez életem legnagyobb lépése, mármint a gyermek vállalás, a szülés, az, hogy anyuka leszek, stb, de azért próbálom tűrtöztetni magam és nem nyüzsögni, parázni túl sokat ezen a témán.

Örülök, hogy irtál meg elmondtad a véleményed a nagylánnyal kapcsolatosan, abszolút jól látod, tényleg ezek a tipikus reakciói. (úgy látszik akkor ő is csak egy kamasz nem különbözik a viselkedése a többi kamaszétól. :lol: ).
Nem az apukáját nagyon imádja, nem véletlen, hogy mi neveljük, csak akkor pont össze voltak veszve én meg "kéznél voltam, plussz nő is vagyok, megértőbb, stb, úgyhogy azért is nekem mondta el a kis félelmeit.
Egyébként nálunk bevett szokás, hogyha valamit nem "mer" az apukának elmondani vagy kérni valamit vagy el akar menni valahova ahova tudja, hogy nem biztos, hogy elmehet akkor amikor ő akar, akkor általam célozza meg az apját. Előszőr nekem szól, hogy mit gondolok, ha jónak látom akkor jelzem az apukájának, ha nem akkor rögtön le is beszélem ról. mármint mondom neki, hogy megkérdezheti, de nem hiszem, hogy elmehet vagy ilyesmi, ebből általában érteni szokott.
Még tanulnia kell a "jó időzitést" sokszor akkor szól amikor nem kéne, és akkor már eleve a válasz is nem lesz, érted?
De ezért vagyunk mi szülők, hogy ezekre megtanitsuk a gyerekeket. :lol:

Ti hogy álltok? Mesélhetnél kicsit, mert a másikat már nem nagyon tudom olvasni? Jól vagytok? Mikor kezdtek megint?

hanyatka
egyáltalán nem elrettentő amiket a szülésről irtál, nagyon szépen megfogalmaztad, és nagyon büszke vagyok rád. :wink:


moncsika
A vérnyomid tényleg nem kevés, a fenébe...
Majd gyere mesélj hogy tetszett Mártika meg a pót doki?
A szülésben egyetértek, tényleg úgy lesz ahogy a legjobb lesz, hidd el. Mondjuk én a vérnyomi miatt rákérdeznék apánktól azért , hogy mire számithatsz?
De sztem a sima szülés is szép dolog, látod hanytka is irja, hogy csak akkor rossz aztán el is felejted, azért felkészülhetnél előre, a légzésre meg ilyenekre, Mártikától kérhetnél tanácsot hogy mit hogyan csinálj, stb.

Én is sokszor gondolok ezekre a dolgokra, egyik nap megnéztem a teszteket is, olyan fura, még most sem hiszem el :lol: , én nagyon szeretek terhes lenni, a sok apró nyűg ellenére is.

rencsikém
Gondoltam, hogy van valami azért nem tudzs jönni! Szegénykém!
Ha van egy kis időd azért gyere mesélj, nem vesszük panaszkodásnak.
chilike1
 
 


Chili! Örülök, hogy megnevettettelek titeket! Persze a férjem rátett egy lapáttal ma reggel: Jön be a cirokseprűvel, erre odaszól nekem: "Ezt csak azért hoztam fel, ha netán holnap nem indulna a kocsi, akkor se kelljen gyalog menned a dokihoz!" Hát nem édes??? :lol:
Mondjuk ez is a dolgunk, hogy ugyanazokat mondogassuk. Mi is lenne a gyerekekkel, ha mindig azt és úgy tehetnének amit akarnak, és senki soha nem szólna rájuk igaz? Igy lett belőlünk is ember. :D
No, kiváncsi leszek a kézrátételes súlybecslés helyességére! :D

Hát engem már nem fog agyondicsérgetni, megint hiztam, de hogy a csudába??? :shock:
(Az utolsó találkozásunk óta felhagytam a kolbásznassal, és zöldség-gyümi-husi megy ezerrel. )

Melania! Veled mi a helyzet? Készül a babalak?

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok. :lol:

kislibus:már itt is vagyok. :lol:
Seprű sztorin jót nevettem.Akkor holnap irány apánk.Lesz uh is? Nagyon szupi,hogy nem kell annyit sétálnotok!

chilike:hú már annyira izgulok helyetted is! Ha eddig simán ment minden akkor ezután is úgy lesz.Még egy hét neked már semmi. :lol:

Julcsi:én is elfelejtettem írni neked hogy naon csini vagy és SZÉP a szoba is nagyon!Hogy birod a pihengetést,fekvést?

Kata:szép az ajtódísz is meg a babakocsi is! Nálunk micimackó és barátai filing van,lesz.A függöny és szőnyeg már ilyen.Meg párom vett egy nagy tigrist is plüssből. :lol:

moncsiga:hajrá szülés! Kívánom,hogy úgy szülj ahogy szeretnél! És hogy te még mindig emlékszel,hogy én 4babót kaptam vissza,nem semmi.!

hanyatka:én is meghatódva olvastalak.Én még nagyon kiváncsi vagyok arra hogy a vágás és varrás fájt-e nagyon? És utánna meg most javult-e már? Üldögéléssel hogy vagy?

bodzim:én már nem szedek semmi gyógyszert hányás ellen.Félreértettél valamit! Rencsi kérdezte hogy mit szedtem a kórházba.puszi Esztinek!

Rencsim:miújság,hogy vagytok?
miciona:jaj,ez a fránya TSH! Sebaj március az tuti,hogy jó lesz.Tavasz,szerelem,gyerek!!!

Csajok ti milyen vitaminokat szedtek? Nekem anno apánk az Elevitet javasolta,én azt szedem.Szedi még valaki? Ezt ugye véglg kell?

Kép
Kép
melánia
 
 


Melania! A négy babódra szerintem mindenki emlékszik, még arra is, hogy mit össze paráztunk, hogy hány lesz a végén. Az egy kuriózum volt, szerintem nem felejtjük el egyhamar!
Uh. nem hiszem, hogy lesz, a köv kötelező uh a 28-32 hét közt esedékes, szerintem addig nem csinál.
Elevitet nekem már csak négynaponta kell, de helyette van napi 3x2 MagneB6, 2x1 Béres vas, 1x1 folsav, 2x1 Tovita.
Igazából a saját orvosod véleményét kérdezd meg, mert ő tudja, hogy például a vérképed alapján a vas indokolt-e (nekem nagyon), meg a többit is! Én most nézegettem textileket, nálunk még nem alakult ki, milyen feeling lesz, most kinéztem édi zsiráfos magyar gyártmányú babaágyneműt, a falra az állatkákat ugye én készitem, abból lesz maci, kacsa, kutyus, süni, bárányka, pillangó. Úgyhogy egyenlőre vegyes felvágottak vagyunk, nem hagyjuk ki semmi jóból a babát. :)

Bodzi! Hát ime a kép, de a fényképezőt nem tudtam átállitani, azért ilyen csúnya a kép!

Kép [/img]

Kép
kislibus
 
 


kislibus
Nagyon helyes pocid van, pont akkora amekkora kell.
Tudod van az a hülyes szám: Senem kicsi senem nagy , éppen hozzám való vagy...aztán jön az a helyehúlyázás benne, ismered?

Nem az én stilusom, de most pont eszembe jutattad. :lol: :lol:

melike
Én is úgy szedtem, hogy egy idő után már csak 4 naponta kell 1 elevit, meg napi 2x1 tovita(ez kálcium a csontok, fogak miatt), én ferrogad follicot szedtem ez vas+folsav egyben napi 2x1-et, meg magne b6-ot, az elején kevesebbet napi 3x1, aztán a közepe -vége felé emelkedett az adag a legutolsó az 4x2 volt. De már azt sem kell szedni, mert késlelteti a szülést, gátolja a méh összehúzódást, stb.

Viszont szoptatás alatt is lehet szedni az elevitet, ha nem, hizol tőle, meg a tovitát is, a vasat , magnéziumot csak akkor kell , ha szükséges.
chilike1
 
 


látom a se nem-et egybe sikerült irni, bocsika
chilike1
 
 


kislibus:nagyon helyes pocid van!!!
Én Magnesium Citricidet kapok magneB helyett 2x1-et,folsav1x1,Elevitet minden másnap szedek,Omega3 is szedek,meg Neo Ferro Folgammát 2x1(vas).
Tovitát nem ismerem.

Kép
Kép
melánia
 
 


moncsika??????????????
chilike1
 
 


örülök,hogy tetszett a beszámolóm,kicsit féltem,hogy ennyire részletesen írtam le és ....

Melánia! a vágást tul.képpen akkor nem éreztem,mással voltam elfoglalva :),majd a varrásnál egy pár öltés kicsit fájt,de mondta a doki,ha bármelyik fáj szóljak,mert kicsit hossza lesz,hisz szépen meg akarja csinálni,mert megérdemlem meg egyáltalán...szóval akkor körbeszurizta a területet és onnantól kezdve semmit nem éreztem.
Ééés tényleg annyira szépen csinálta,hogy már 3. nap simán tudtam ülni,azóta is csak néha érzem,hogy picirit húzódik,de biztosan gyógyulgat és azért.Ja és kb. 2 napja merészeltem elővenni a púderos doboz tükrét,gondoltam megkukkolom és pár pillanatig csak kerestem,hogy hol is van,mert annyira nem látszódótt.Szóval sztem.nagyon jó munkát végzett a dokika :)A varratot nem kell kiszedni,aminek örültem,mert az ilyenektől is nagyon tudok ám parázni.

Libuska,naon cuki pocakod van.Tyű de elküldeném valahova azt a kismamit,aki leszólta az aranyos Anna lakot.

Chilike,én már olyan kiváncsi vagyok a lányaidra.
Ugye dobtok majd fel fotókat,nem kell sokáig várnunk rá???

Azt még nem is meséltem,hogy a korházban a fürdőszobába mindenkinek névreszóló zacsi volt bekészítve,tele 2 féle betéttel meg egyszer használatos hálós bugyikkal,amit folyamatosan töltögettek,ha fogyott,sőt mikor jöttünk haza,akkor is telerakták.
Aztán minden nap jött egy dietetikus a zsebcomputerével és mindenkitől felvette a rendelést,hogy másnap mit szeretne enni ebédre meg vacsira,2-3 féle kajából lehetett válogatni.
A reggeli az svédasztalos volt a kis reggelizőszobában,ahol a férjem is velünk ehetett.(itt 2 apáca töltögette fel a tálcákat)Többek között az egyik fiók tele volt bio szoptatós teákkal :)
Nagyon meglepődtem,mert ugye nem vagyunk mi ilyenekhez szokva.Van még mit fejlődnünk sajnos,én csak pislogtam.

Kép
hanyatka
 
 


Jajj,olyan izgi hetek következnek,szép lassan mind anyucik lesztek,átélitek a legcsodálatosabb dolgot a világon.
Micike,Emerenc meg a többiek átveszik a helyeket és csodálhatjuk az újabb pocakos képeket.

Írtam már,hogy tegnap 3510 g-ot nyomott a kis drágánk?de hát egy kis zabagép,mi nem is csodálkozunk,csak a szülészcsajszi mikor leméri :)

Kép
hanyatka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?