Új privát üzeneted érkezett!

Angelita, én az almafoltot úgy szedtem ki, hogy azonnal Vanisht öntöttem rá, állni hagytam pár órát, majd picit megdörzsöltem, és egyből ment a mosógépbe. Kijött. :D

Banánnal nincs tapasztalatom, viszont az őszibarackra mondják, hogy esélytelen...

Kép
mocorgó

[quote="mocorgó"]
írta:
mocorgó
Mimi, Te mikor kóstoltatsz a szopihoz viszonyítva? És egyszerre maximum mekkora mennyiséget? Azóta kevesebbet szopizik már Regi?

Szopi után kb fél órával.
A Regi azóta mióta kap mást is,még többet szopik :lol:
No de tényleg.Én kettő szopi közt ha lehet szopi után adok valamit,és annyit amennyit megeszik.
A Regi nem iszik még vizet teát,ő ha szomjas akkor is szopizik.

mimi12

Megvolt a minitali, végül Orew és Zara jöttek el, a csajok nagyon jól kijöttek egymással, a végén egymásra akartak mászni:). És mind a ketten aludtak egy jót itt nálunk. Kár, hogy nem tudtatok többen jönni!

Mirával próbálom a kóstoltatást, de nem mondhatnám, hogy nagy sikerrel. A reszelt almából csak a leve megy le, a rostokat kitúrja a szájából. De úgy látom, hogy a levéért sincs nagyon oda. Viszont reggel (bio)répát ettem, kikuncsorogta a kezemből, azt szopizgatta nagy átéléssel.

Kép
Kép
Kép
oui

Ádibaba,
bocs, pont az én hozzászólásom fölé került a tied, és így nem olvastam.
Szóval Levinek azonnal első alkalommal kiütéses lett a bőre. De pont a babaszakácskönyvben példálóznak azzal, hogy lehet, hogy 5 hónaposan allergiás a banánra, de lehet, hogy 7 hónaposan már nem. Eddig én sem tudtam, hisz a banán az elsők között szerepel a hozzátáplálásnál.

Mocorgó
hangsúlyozom, csak a saját véleményemet írom, hogy én ezt a cumizavar dolgot kicsit viccesnek érzem, és olyan jól hangzik a mai szoptatáspárti világban. Félre ne érts, nincs bajom a szoptatással, csak az nem tetszik, ha túl van misztifikálva. Nekem mind a két gyerekem kezdetektől szopik, cumisüvegezik, és cumizik. Semmi gond nincs belőle.

Oui,
teszel fel képeket, csináltatok?

Mimi,
ezt én is észrevettem, hogy mióta Levi kap mást is, többet szopik. Igazából nem számolom, hogy hányszor. Hivatalosan négyszer, a reggel, este, éjszaka tuti, meg egyszer napközben, de ma vagy 3-szor szopizott napközben már. Lehet, csak szomjas volt.

Olyan édesek, Lili ül a bilin, játszik a kis barátaival (Little Pets Shop), Levi meg áhitattal nézi a játszószőnyegről, és meg sem mukkan, hogy hason van, ilyenkor már rég nyűglődni szokott :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na én a szopipárti...én is a cumizavart hót eltúlzott dolognak tartom....
bővebben holnap...
de én még úgy igazán nem találkoztam olyan gyerekkel az elmúlt 14 évben,akinek a cumi zavart volna be.Bár biztos van ilyen...

mimi12

Cumizavar: csak egy konkrét esettel találkoztam, de az 2 hónaposan történt, nem 6. Ááááá, nem értem félre, sőt, tök örülök, hogy az itteni babák egyikénél sem zavart be. :D

Túlmisztifikálás nélkül, de engem baromira zavarna, ha a babám egyik napról a másikra úgy döntene, hogy ő bizony nem akar szopizni, mert sokkal egyszerűbb a cumisüveg. Így is fejek épp eleget, de ha emellett még napi egy litert kellene fejnem, plusz a cumisüveget is adni utána, hát az nagyon kényelmetlen lenne. (Hiába, megszoktam a jót.) És mivel mindenben a jobb félni mint megijedni elvét követem, így inkább amíg szopi van, próbálom hanyagolni a cumisüveget. Majd beszámolok, mekkora sikerrel...

Kép
mocorgó

Oui, nálunk is egyelőre még a rostok kitúrása megy, de én buzgón visszakanalazom a szájába, mert látom, hogy ízlik neki, csak kicsit ügyetlen. Nem tudom, hogy jól teszem-e, de pár napig szeretném még "erőltetni" az almát (van házi, vegyszermentes almánk, de elkezdett romolni, azt meg sajnálom), és ha nagyon nem megy, áttérünk a sütőtökre. Vagy pihenünk pár napot.

De jó lenne kép a taliról! Linácska, végül nem gyógyultál meg, hogy Ti is tudjatok menni?

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Nagyon jól éreztük magunkat ma Oui-éknál. Édesek voltak a lányok ahogy figyelték egymást. Érdekes volt látni, hogy mennyire ugyanolyan dolgokat csinálnak, meg hallani azt, hogy mennyire hasonló a hangjuk és, hogy majdnem teljesen ugyanolyan hangokat hallatnak. :)
Kifejezetten tetszett, hogy olyan békesség volt náluk, tényleg olyan otthonos volt az egész. :)

Köszönjük (Zarus és én) mégegyszer a meghívást! :)

Linácska: Képeket nem csináltunk, bevallom nekem teljesen ki is ment a fejemből... :(
A babatabló nagyon-nagyon jó! :) Ha küldök email címet priviben akkor el tudod nekem küldeni az eredetit?

Cumisüveg: Zarus mindig abból kapja a tejet, ha nem vagyok itthon. Davidnek csak az a dolga, hogy megfelelő hőmérsékletűre melegítse a kiolvasztott tejet. :)

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Mocorgó,
én a túlmisztifikálásra azt értettem, hogy ha valaki ilyen-olyan okokból nem tud (vagy esetleg nem akar) szoptatni, akkor azt úgy állítják be, hogy milyen rossz anya...
A gyerek tápszeren is felnő, és valószínűleg ugyanolyan felnőtt lesz belőle, mint aki szopizott. Én Lilivel ezt végigéltem. Őt ilyenkor már csak reggel este szoptattam, de az is lehet, hogy csak reggel, mert ugyan tejem lett volna, ha ő tudott volna szopizni. De nem tudott anatómiai okokból, csak nagyon nehezen. Üvegből is 1 dl 20 perc volt. Na és megkaptam, hogy ha ennyi tejem van, akkor biztos lehetne több is, meg én nem teszek meg mindent... A fejés nekem tök csalódás volt, úgy soha nem jött 20 ml-nél több, és ezzel csesztettek. De senki nem kérdezte meg, hogy szeretnék-e ezen egyátalán változtani. Mi ezt így elfogadtuk, hogy szopik IS a gyerek, kap anyatejet IS, de arról nem tehetünk, hogy milyen a gégéje.
A talira azért nem mentünk, mert apa is beteg lett, itthon van táppénzen, így én Levivel nem indultam útnak. Az úgy lett volna jó, ha apával megyünk, és amíg ő dolgozik, mi babatalizunk, aztán jövünk haza. Amúgy még én sem vagyok százas.

Orew,
persze, írj címet, és elküldöm eredetiben.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt! :)

Linácska
, értettem én, csak pont azért nem akartam belemenni a tápszer-anyatej kérdésbe, mert tudom, hogy sokakban ellenérzést szül, és egyébként is felesleges még ennyi hónap után is azon agyalni, hogy jajistenem tudok vagy nemtudok szoptatni.

Nekem van tejem, és ez nagyon boldoggá tesz, ugyanakkor sajnálom azt, akinek nincs, de ugyanakkor szeretne szoptatni, és megértem azt is, aki egy pillanatig sem akar, bár tudna.

Ha nem lenne tejem, örülnék, hogy olyan korban élünk, amikor a tápszerek összetétele ennyire megközelíti már az anyatejét.

Hiszek abban, hogy akár így, akár úgy, de mindannyian a legjobbat tesszük a gyerekünkért, és senkinek semmi köze hozzá, hogy az egyéni sajátosságok hogyan befolyásolják a szoptatás lehetőségét.

És nagyon nem szeretnék táplálásügyileg senkiben lelkifurdalást kelteni, ez remélem lejött abból, amit írtam. DE ha már megadatott, hogy tudok szoptatni, láthatom, hogy a babám belőlem, tőlem gyarapodik, akkor nagyon rosszul esne, ha ebbe egy cumisüveg zavarna be, nem pedig a természet. :(

Jobbulást Nektek!

Kép
mocorgó

Cumisüveggel kapcsolatban: nem hiszem, hogy így 6 hónaposan bármi zavart okozhatna, ha a baba néha cumisüvegből iszik.:)

A hozzátáplálással kapcsolatban: Zorával ugyanígy voltam, mint sokat itt, hogy minél fokozatosabban, hogy ne az anyatej rovására menjen, mert egyszerűen imádtam szoptatni! Viszont hogy ilyen óvatos voltam (persze más oka is lehet), nagyon nagyon nehezen szokott rá más ételekre, és az anyatejhez is annyira ragaszkodott, hogy csak 2 és fél évesen tudtuk elhagyni, úgy, hogy nagyiéknál volt, én meg Bp-en pár napig. A babáknak kell valami, amihez ragaszkodhatnak az anya mellett. Természetesen az anya az első, de minden babaánál bejön a képbe más is egy idő után, a cumi, a cumisüveg, egy maci, vagy valami rongyika, amihez foggal-körömmel ragaszkodnak, mert erre van szükségük, ez van beléjük kódolva, mert így érzik magukat biztonságban (egyfajta anyapótlék). Nekünk ez a cici lett:). Hát, nem volt egyszerű.:) Még Mirussal nem látom mi lesz, de arra gyanakszom, hogy ő jobb evő lesz, és már én sem félek attól, hogy ha jól belakmározik más ennivalóból, akkor majd rögtön elfelejti az anyatejet. Szóval ha valaki nagyon ősanya-típus, hajrá, szoptassunk sokáig:), tényleg jó a babának, de egy idő után fárasztó a totyogó ilyen irányú kéréseinek eleget tenni (egy bevásárlóközpont vagy az utca közepén például).:)

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok,
oui - Teljesen egyetértek veled: nyitottan és rugalmasan kell kezelni a dolgot, bár ez első gyereknél szinte lehetetlen.... :wink: A negyediknél - ha attól nyugszik meg - tán még disznósajtot is ad a rutinosabb versenyző, és ettől még ugyanolyan remek emberke nőhet fel.
Most mennem kell, ahogy Bikmakknál és másoknál is: beborulni látszik a napirend: Tücsök kerek 15 perces délelőtti alvás után most a kenguruban "anyázik". Mostanában ez nyugtatja meg legjobban + persze, ha játszom vele a szőnyegen, de akkor este bámulhatjuk a vajas kenyeret.
Még próbálok jönni.
Szép napot mindenkinek!
Ági
Kép
goldplast

:?:
Csajok, akinek van már tapasztalata: mit csináltatok, ha olyan programotok volt, hogy az esti altatásnál nem tudtatok ott lenni, és másnak (nagyszülők, rokonok, bébiszitter, stb...) kellett elvégeznie? Ráadásul nem a baba saját, megszokott környezetében, hanem máshol? Mennyire zavarta a bébit? Előtte csináltatok valami próbát, vagy szoktatást?
(1 hónap múlva a legjobb barátnőm esküvőjére vagyunk hivatalosak, szűk körű, csak a férjem és én leszünk az egyetlen nem-rokonok. A szertartás 17 órakor kezdődik és utána lesz vacsi. Tehát a szokásos 19 órás fürdetés, 19:30-as nyugi szopi és belealvás elmarad, addig szüleimnél lesz Betti. Fel tudom rá valahogy készíteni Bettit? Várom a tippeket, javaslatokat! Előre is köszi mindenkinek! :D )

Kép

Kép
hmbori

Hű, Bori :lol: Egy kalappal a szüleidnek, szerintem nem lesz egyszerű dolguk... Nálunk ilyen nem volt, de nem is tervezzük. Ha elmegyünk is valamerre, mindig az esti szertartás után megyünk.

Kép

Kép
dbea

Engem ma kicsit fura érzések tartanak fogva. Látom, hogy a férjem karrierje szépen ível felfelé, látom, hogy milyen sokat dolgozik, hogy megállja a helyét és látom, hogy szereti is csinálni. Én meg olyan szerencsétlennek érzem magam, mert én is sokat dolgoztam, tanultam, hogy jobban boldoguljak, és szerintem már reményem sincs arra, hogy munka terén nagyot alkossak. Nem tudom érthetően fejeztem-e ki magam :oops: Szóval nem feltétlen akarok én vezérigazgató lenni, de azért jó érzés, ha nem csak azzal telik el a munkahelyen az ember napja, hogy na jó ma is bent voltam, megcsináltam amit kellett, aztán megyek haza, hanem kellemes, ha úgy érzed, hogy én is letettem valamit az asztalra, ezzel elégedett lehetek. Félek, hogy nekem ilyenben már nem lesz részem, örüljek egyáltalán, ha egy, kettő, három gyerek mellett visszavesznek dolgozni... :cry:

A napirenddel nekünk is vannak újabban gondjaink :D Marci néha konkrétan fittyet hány rá. Eddig mindig fél nyolc és nyolc között ébredt, megvolt a reggeli szopi, aztán ment tovább a nap. Ma reggel fél hétkor úgy gondolta, hogy már elég volt az alvásból, nyolcig kukorékolt a kiságyban, aztán megettem, és közben bealudt :shock: Hát elkezdtem gondolkozni, hogy hogy is lesz itt a délelőtti alvás :?: Aztán szerencsére elaludt, de nem tudom mitől lehetnek ezek a fura dolgok...
Éjjel is ha felébred nem alszik vissza, hanem elkezd tornázni... Fél ötkor arra ébredtünk, hogy nagy puffanások hallatszanak a másik szobából, hát Marci éppen a hasra és vissza hátra fordulát gyakorolta, mintha fényes nappal lett volna :shock:

Kép

Kép
dbea

Oui, az a gáz, hogy az anyaság nem (sem) kívánságműsor. Persze szeretnék sokáig szoptatni, na de azért legyek kellően mobil, ráhagyhassam másra a babát, na de ha együtt vagyunk, nyílt színen ne tépje le a melltartómat, ahogy jimbone-éknál... Nehéz ügy.

Mennyi idő után kellene a babáknak értékelhető mennyiséget enniük valamiből? Nálunk ma (5. nap) 4 fél kanál almapüré ment le, aminek egy része az előkén landolt, és többször szedtem vissza az arcocskájáról, hogy újra beügyeskedjem a szájába. Lehet, hogy türelmetlen vagyok, de azt hittem, gyorsabban fog menni. :shock:

Bori
, hűűű, nem irigyellek, szerintem 1-2 főpróba mindenképpen kellhet, úgy, hogy Te is ott vagy a lakásban szükség esetére, nehogy a nagy napon érjen meglepetés. Remélem, hogy a tapasztaltak írnak majd jó tippeket.

Dbea, munkaügyileg én is szokom a gondolatot, hogy egy 10 évig most nem én leszek a karrierista a családban (a szó nem pejoratív értelmében). Ez van. Még ha vissza is mennék dolgozni, valószínűleg én lennék a gyerek(ei) miatt megbízhatatlan munkavállaló, akire átfogó projekteket elég nehéz építeni az első időkben.

Kép
mocorgó

Mocorgó: hát igen... Csak valahol ez elég rosszul esik az embernek.

Szerintem pihizzetek pár napot az almával, meg a hozzátáplálással, hátha jövőhéten ha újrakezditek jobbanesik Liának :lol:

Kép

Kép
dbea

Bori: Nem tudjátok megoldani, hogy ti fürdessétek és fektessétek le Bettit? Utána pedig visszamentek.
Szerintem felesleges dolog próba altatásokat csinálni. Ők még annyira picik.
Ádám 2-szer aludt anyuéknál, harmadik alkalommal hajnal 2-kor mentünk mert egyfolytába ordított. Pedig anyukám nem egy könnyen feladom típus. Mindig azt mondja hogy menjetek, majd megoldom.
Csak ez sajnos nem mindig jön össze.

Ha anyukádék bevállalták, és bízol bennük, akkor majd csak megoldják. Ha más nem majd babakocsiban tologatják, úgy általában minden gyerek elalszik max egy fél óra után.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Dbea: Ertem amirol irtal... Nekem is megfordul ilyesmi a fejemben. Viszont annyibol szerencses vagyok, hogy nekem nem kell feltetlenul itthon maradnom majd vele, ha esetleg beteg lesz, mert a nagyszulokkel itthon tud majd lenni. (Felteve, hogy akkor meg ebben az orszagban leszunk.)

Bori: Mi hagytuk mar Zarat anyuekra, amikor Depeche Mode koncertre mentunk januarban. Teny, hogy ok mindennap latjak Zarust, mert miutan David este elmegy dolgozni egyutt furdetjuk ot.
Plusz mivel ok egy emelettel folottunk laknak, ezert nem idegen helyen vigyaztak Zarusra, hanem itthon, ugyhogy gondolom ezzel egy kicsit konnyitettunk Zarus dolgan. :)
Anyu mondta, hogy nem volt vele gond, de azert latszott rajta, hogy tudja, hogy nem vagyunk otthon.
Szerintem a legjobban ugy tudod szoktatni ot ehhez, hogy ha egy parszor napkozben anyukadek vigyaznak ra egy par orara. Mert akkor ismerni fogja a helyet meg azt is tudni fogja, hogy ott is jo helyen van.
En mondjuk pont ezert probalok nem nagy ugyet csinalni abbol, hogy eppen hol vagyunk, es Zara nem is nagyon izgatja magat, hogy eppen hol alszik el, vagy hol eszik. Szerintem igenis kell a babanak, hogy neha masok is vigyazzanak ra. En nem szeretnem, ha olyan lenne Zarus aki mindig mogem bujik ha meglat egy "idegent", es megszolalni is alig mer. Sajnos a novere ilyen es ez szerintem egyaltalan nem jo. :(

Orew

orew

Bori,
én is osztom Orew véleményét. Egyszerűen nem kell nagy ügyet csinálni belőle. Ha pl. nagyszülőnél lesz Betti, szerintem tutira ötször annyira fognak rá vigyázni, mint Te, ha kell, fél éjszaka a karjukban ringatják. És ahogy apukám szokta mondani, "kell a gyereknek a rendszer, de az is legyen rendszer, hogy néha nincs rendszer".
Mi anno Lilit már 7 naposan otthagytuk anyura, amíg kiválasztottuk az ágyba a matracunkat. 5 hónaposan már egy egész napot töltött vele, 7 hónaposan ottaludt, 15 hónaposan már kettőt aludt ott egymás után, 2,5 évesen meg gyakorlatilag 2 hetet ott töltött, csak hétvégére hoztuk haza oviszünetben.
Levi más, ő jobban ragaszkodik hozzám, meg a lakáshoz, de őt is símán otthagyjuk bárhol. Tesómnál, anyunál, apukámnál is akár. Éjszakára őt még nem lehet, mert szopik. De én pl. ezért nem bánom, hogy Levinek van tápija is, mert ha nagyon kell, bárki meg tudja etetni.

Munka: hát nekem ez olyan fura. Én nagyon jól kereső állásból jöttem el, de így két gyerek után mondtam a férjemnek, hogy szerinte gáz, két diplomával meg tuti állással, hogy ha azt érzem, hogy nekem a gyerekek az elsők, és én őket szeretném nevelgetni? Persze ezt nem tehetjük meg, majd dolgoznom kell, de akkor is, nem vágyom már karrierre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Én is szeretem a munkám és először sokkolt, hogy a gyerek születése után 180 fokos fordulatot vett az életem, haszontalannak és kiszolgáltatottnak éreztem magam. Azóta szerencsére helyrerázódtak az érzéseim, most nem vágyom vissza dolgozni, de az is biztos, hogy egészen 3 éves koráig nem leszek itthon Emmussal, kb. 2 éves korára tervezem a visszatérést. Mindannyian mások vagyunk, sokan az anyaságban/háziasszony szerepkörben teljesednek ki, míg mások számára a karrier az első. Szerintem mi tesszük jól, akik az arany középutat választják :).

Ma ebédre sütőtökpürét kapott Emma (krumplival vegyesen), ízlett neki :). 100 grammot evett belőle, utána még 70 gramm tápit kapott, így tett ez ki egy étkezést.
Ma végre ki tudtunk menni az utcára sétálni: szépen sütött a nap és a hó jelentős része el is olvadt, így ismét járható az utca babakocsival is :).

Eni,
ki fogom próbálni a Vanish-t :)!

Kép
angelita

Sziasztok!

Bocsánat, ....hetes lemaradásban vagyok... :oops:
Olyan jó volna Veletek levelezni mindenféléről, de egyszerűen nem jutok a géphez.
Dáviddal nagyon nehéz mostanában, nem tudom, hogy a frontok, vagy a fogak.... vagy csak egyszerűen rossz??? :roll: :( A múlt héten például 4 teljes nap végig nyűgösködött, sírdogált, semmi nem volt jó neki, alig aludt. Péntekre teljesen kész voltam. Az ébrenlétének a 90 %-át végig jajveszékelte..... Létezik, hogy a fogacskák okozzák ezt a rossz közérzetet? Esetleg valami javaslat, hogy mit tehetnék? Már vettem olyan kenegetős krémet is a fogára (Dentinox, ha jól emlékszem), hátha az bántja. Enni eszik úgy, mint szokott, levegőzik, játszik, de nagyon morcos mostanában. A mai nap is hasonló a helyzet, végre 3 körül sikerült álomba szenderítenem délután.
Azért sem jutottam a géphez, mert a páromnak kellett rajta dolgoznia éjjel-nappal mostanában, így várólista alakult ki....... :?
Amúgy a rossz közérzettől eltekintve bébikém ügyesedik, erősödik, járjuk a tornákat.

Mocorgó: ilyenkor azt szokták javasolni, hogy pár napig ne adjál a kicsinek almát, aztán próbáld újra, hátha már nyitottabb lesz az új ízekre. Kóstoltasd meg inkább többször egy kis kihagyás után. Aztán úgy meg fogja szeretni, hogy két pillanat alatt bekanalazza.

Bea, teljesen érthetőek az érzéseid a munkával kapcsolatban. Nekünk anyáknak sokkal nehezebb, mert egyrészt próbáljuk magunkat "önmegvalósítani" a munka frontján, valami maradandót alkotni, vagy hasznos tagjai lenni a társadalomnak, csakhogy közbeszólnak az anyai érzések és a biológiai óra, ami mindig ketyeg. Így aztán anyaként már sokkal nehezebb megvalósítani magunkat, de legalábbis átértékelődik sok minden. Nehéz ilyenkor megtalálni az arany középutat, de sokaknak sikerül. Most egyelőre főként az anyaság kerül előtérbe, aztán majd nőnek a babókák, és akkor megint visszazökkenhetünk a dolgos hétköznapokba.

Üdv, J

Kép
judi79

Sziasztok!
sajna mi is csatlakozunk a felborult napirendűek táborához...Zsigi is állandóan a cicin lógna, ha tehetné. Akárhová teszem 2 perc múlva már nyűgösködik, két napja éjszaka megébred, pedig okt. óta átaludta... :shock: hát, remélem, csak néhány napig tart, mert már tiszta zizi vagyok... :? front van??????
a kóstoltatást hanygoltam most néhány napig, mert sztem kicsit meghajtotta. Ma adtam újra almát.... háát, nálunk sem csusszant most 4-5 kanálnál több, az is úgy, hogy főleg a leve. a darabkáknál elkezd öklendezni....
úgyhogy nem erőltetem...
Viszont ha szeletre vágott almát tartok a szájába, azt nagyon szereti reszelgetni a két kis fogacskáva...

apropó fogacskák: ahogy nő a két kis rízsszem a szájában, nekem egyre fájdalmasabb a szopi.....nem mondanám, hogy konkrétan harap, de valahogy úgy szívja, hogy érzem.... és néha majd besz@rok... :roll:
akinél már van fogacska nincs ezzel probléma???

Linácska
:lol: jó a tabló :lol: de mi nem kerültünk fel rá, pedig küldtem képet.... :roll: :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Adri hol vagy??? csak nem Tatán is front van??? :wink:

madaran

Köszi a tanácsokat!
Ami bizakodással tölt el, hogy nem egész éjszakára hagyjuk ott Bettit, hanem amint vége a vacsinak, rohanunk érte. (És szerintem az max. 10kor lesz.) Vagy kivörösödött szemekkel találjuk majd, vagy édesdeden alukálva. :) Bízom ez utóbbiban! Egyébként sem jellemző rá a nagy sírdogálás, majd meglátjuk!

Munka: én is valahol középen vagyok, egy kis anyaság és egy kis karrier, amire vágyom. Nekem is viszonylag jólfizető állásom van, ennek ellenére nem akarok visszamenni dolgozni a második baba érkezése előtt. Nekem nagyon bejött az anyaság, sokkal-sokkal stresszmentesebb, mint a munkám, így az is egy szempont, hogy egészségesebb is itthon maradnom minél tovább.

Madaran, nekem is okozott már kellemetlenséget Betti két kis negyed-rizsszemnyi fogkezdeménye. :) Nekem a mellretételnél kell vigyáznom, mert akkor harapott meg egy picit. Szerencsére szopi közben nem érzem. Nem tudom, nálatok mi lehet a gond, hogy közben is érzed a fogacskákat!?

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Hétfő óta anyóséknál voltunk,ma du jöttünk haza...felületesen visszaolvastam...de fáradt és nyűgös vok...meglátogatott a havi "mikulás" és iszonyatos amióta Zsombi megszületett...pedig előrre semmi problémám nem volt vele...de azóta :roll:

Igyekszem jönni,és reagálni :)

Jó éjt babáknak és mamáknak is! :D

Kép
Kép
tundi24

Dbea, ez a munka-gyerek táma nálam elég neuralgikus pont, a szakmám nem arról hires, hogy könnyen összeegyeztethető lenne a kettő:(. Valójában már most ezen stresszelek, hogy mi lesz ha letelik a 3 év?

Kép
Kép
Kép
oui

Zorával 2,5 évesen mentem vissza. Utálta a bölcsit, ráadásul a nyitvatartás miatt se vinni, se hozni nem tudtam, bébiszitter hozta el, szóval anyagilag majdnem ugyanott voltunk, főleg hogy fizetős volt a bölcsi. Ráadásul sokszor volt beteg, és senki más nem tudott vele itthon maradni, csak én, nincs nagyszülő a közelben. Itthonról dolgoztam a beteg gyerek mellől, el lehet képzelni, milyen volt.:) És olyan, hogy "kicsit" karrier... na szóval ez vicces. Ilyen nincs:).

Kép
Kép
Kép
oui

Madaran,
tényleg, csak írtam, hogy tennél-e fel másmilyet, már pontosan nem emlékszem, és mondtad, hogy igen, de azt nem tudom, hogy végül tettél-e fel. Ha igen, bocsi.
Na de ami késik nem múlik, mindjárt javítom :lol:

Na az ovidolog napról napra változik, úgy néz ki, hogy jó óvónéni már csak két hétig van, és nem is lesz új, csak a vezető meg a lánya. Na ez a helyzet az, amikor az észnek kell döntenie. Így nem maradhat ott Lili, hisz jó suliba szeretném adni, azt meg meg is kellene alapozni. A gyerekek meg érezhetnek valamit, mert állítólag délután nem aludtak el, úgymond őrizték az imádott óvónénijüket. És az indok az, hogy túlságosan kötődnek hozzá a gyerekek meg a szülők. Hát tök jó, ahelyett, hogy örülne neki, mert akkor viszik a szülők őket a pénzzel együtt. Most megint gondolkodhatok, hogy mi legyen. De már Lili azt mondta, ha nem lesz az óvónéni, akkor jó a másik ovi. Holnap megnézzük. De én ebben olyan gyakorlatlan vagyok, hogy kell ezt csinálni? Kell beszélni az ovivezetővel, vagy hogyan?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Elég rég nem jelentkeztem,, gondoltam adok egy ki életjelet magunkról, ha nem bánjátok :?:
Linácska: nagyon tetszik a babatabló :!:
Nem igazán olvasgattalak titeket, úgyhogy teljesen nem vagyok képben hogy kivel mi történt :oops:
Meséljetek :!: Kinél hány fogacska van már kibújva :?: Nálunk még egy sincs :oops:
Tejem még mindig van és Hajnus sajnos csak azon él :cry:
Már annyi mindent próbáltam neki adni, de semmit nem fogad el :cry:
Sem inni. sem enni nem hajlandó mást, úgy érzem elég nehéz lesz majd leszoktatni.
Na megyek mert ébredezik...
Vendég

Piroska,
de jó, hogy jelentkeztél. Nálunk sincs még fogacska. Megnéztem Lili babanaplóját, neki 6 hónap 17 naposan jött az első, addig még van pár napunk, ha Levi is követi.
Sajnos a csak szopis babákat elég nehéz elkezdeni hozzátáplálni, hisz nem ismernek semmi mást. Nekünk anno 3 hónaposan javasolta a gasztroenteorológus, hogy ha épp van rá alkalom, nyalassunk meg vele dolgokat, hogy tudja, más is létezik. Én pl a szilvásgombócom fahéjas porcukrába is beletettem az ujjam, és picit megízleltettem vele, ugyanígy pörköltszaftot egy nyalatnyit, lekvárt. Persze épp, hogy csak a nyelvére jutott pár molekula, szerintem le se tudott annyit nyelni, de érezte az ízét. Hát a fahéjas porcukor azért annyira nem jött be :lol: Aztán öt hónaposan már szépen ette a gyümiket. Most már néhány főzeléket, és kétszer kapott husit is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oui: te mivel foglalkozol?

Kép

Kép
dbea

sziasztok csajok!
na, ma jobb volt az éjszaka valamivel.... Szerintem csak a hóesést érezte meg....Leht, hogy egy ilyen pici baba frontérzékeny??
mindegy, a lényeg, hogy ma jó kedve van és élénk is ---tegnap olyan kis bágyadka volt, hogy egész megijedtem... :shock:

Piroska :lol: de jó, hogy jöttél! A kóstoltatás idejébe simán belefér, hogy nem kér még semmit! Zsigi is hol kér, hol nem. ma megint krumplit próbálok kóstoltatni almával, jó levesesen, mert a pépest nem szereti...

munka: én is szeretem a munkám, de most valahogy nem vágyom vissza még. Szeretnék még egy babócát, mielőtt visszamennék. Persze nem okozna lelkileg gondot, ha hamarabb munkába kellene állnom, mert azt is imádom! Szóval, nálam nem lesz gond szerintem. Úgyhogy most ezerrel babázom, végül is erre vártam 10 évet!!! :D :shock:
munka2: képzeljétek, a férjem munkahelyét is fel akarják számolni...Most épp munkajogászt keresnek......Emiatt most kicsit én is kivagyok...Félek, hogy hamarosan ő is munka nélkül lesz.... Ez most nálunk derült égből villámcsapásként jött, úgyhogy egyelőre köpni-nyelni nem tudunk...

Tünde :lol: nekem még nem volt igazi mensim Zsigi születése óta. Neked mióta van??? Na, de legalább nem kellett tesztelned :wink:

Linácska :lol: Azóta nem tettem képet...., de fekvőt küldtem...
na, mingyá utánanézek, ha béjb engedi...

madaran

Kép

talán ez jó... karácsony környékén készült mobillal....ez van csak, amit hirtelen találtam...

madaran

ma asszem kengurus kimenő lesz...
na, felébredt...

madaran

De jó, hogy írjátok milyen nyűgös a gyerkőc. Mostanában nekem is sokat nyöszörög, mikor ébren van, tegnap már kész voltam:). Az arany gyerekem azt hittem megváltozott, de lehet hogy az időjárással van valami, vagy életkori sajátosság, hogy bosszantja, he nem tud elérni valamit. (Nem tud előrefelé haladni, pedig szeretne, de csak hátrafelé megy neki.)

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Piroska
, fogacska még nálunk sincs. Kíváncsi vagyok, Emmát mennyire fogja megviselni, de remélhetőleg pikk-pakk kibújnak majd :)! Gyere gyakrabban és hozz Hajnusról képet, már régen láttuk a leányzót :)!

Szerencsére nálunk ok nélküli nyűgösség nem jellemző, csak hát rá kell jönnöm az okára, ami néha nem megy egyik percről a másikra :)...

Hóhelyzet máshol? Itt esett vagy 5 centi, aztán rá az eső, de most már elállt. Tegnap végre járható volt az utca, ki tudtunk menni sétálni egy nagyot, erre ma itt van ez... Már kivagyok a sok hólapátolástól is, a karom már tiszta izom... :(!

Kép
angelita

Sziasztok!
Nálunk sincs még fogacska. Bár lehet, hogy már nem várat sokáig magára, mert Marci nagyon harap és tegnap este is volt egy nagy sírásunk :shock: Meglátjuk!

Én ma délután kimenős leszek :lol: Apósom átjön vigyázni Marcira én meg elmegyek az Europarkba mindenféle fontos ügyet intézni :lol: :lol: :lol: Már nagyon várom :oops:

Kép

Kép
dbea

húú, de nagy a pangás, csajok!!!

dbea :lol: mesélj, milyen volt a kiruccanás??? :lol: 8)

mi a védőnőhöz ruccantunk el a 10 centis hóban.... Prevenal még mindig nincs az Ántsz-ben, úgyhogy a megerősítés még várat magára, Zsigibogyó 8 kiló és 70 cm. Megcsinálta a 6 hós státuszt is, így nem kell mennünk mostanában, csak ha jön az oltás. Nem tom miért gondoltam, hgoy 6 hósan van valami kötelező oltás?? úgy emlékeztem...
A hasmenésre azt mondta, hogy a napi 8 még leeht normális....HÁtt?? mindegy, ma csak 4x volt :roll: :? eddig...

madaran

Sziasztok!

Ma nagy öröm ért minket: egy közel 3 éve húzódó peres ügyünk jogerősen lezárult és a javunkra ítéltek!!! Úgyhogy pár héten belül egy kis pénz áll a házhoz, ez mindig jól jön!!! 8)
Úgyhogy egész nap Pesten voltunk, jó volt egy kicsit mászkálni, addig Bettire a szüleim vigyáztak (direkt kivettek szabit ezért...). Nagyon aranyos volt, délelőtt is simán elaludt, délután is és egyáltalán nem nyűgösködött - úgyhogy jó eséllyel az esküvő napján is el tud majd este aludni! :)
Ráadásul nekik produkálta magát, állítólag átfordult a hátáról a hasára, majd onnan tovább megint a hátára és egy nagyobb slung miatt újból hasra érkezett, szóval ott hempergett Anyuéknak, bezzeg itthon megvárja, hogy én segítsek neki, nyöszörög, ha sokáig van hason... nagyon rafkós a kiscsaj! :D
Úgyhogy most nagyon happy vagyok - ja, masszázson is voltam, úgyhogy megvolt a testi-lelki feltöltődésem! :lol: :lol:

Kép

Kép
hmbori

Bori :lol: :lol: mennyi klassz dolog egy nap!!! szuper!!!
érdekes ez a hempergés, Zsigi is produkálja magát közönség előtt... Csak nem oroszlánok a drágák :wink: :?:
Gratu a peres ügyhöz! a masszázs nem rossz levezető a sok feszkó után.
a szüleid biztosan megbírkóznak a feladattal az esküvőn is, főleg ha 10 re otthon lesztek!!

madaran

[quote="madaran"]C írta:madaransak nem oroszlánok a drágák :wink: :?:

Nem, Betti még épp rák... :twisted: De mivel nagyon a határon van, biztos az oroszlánokból ez a tulajdonság már benne is megvan! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Linácska: nektek miért kellett járni a gasztro....hez?
Én még mindíg nem tudom eldönteni hogy mi lenne a jobb, ha adnék neki mindent vagy csak szigorúan azt amit lehet.
Ma voltunk a gyerekdokinál is a fél éves státuszon.
Hajnus 8,63kg és 68cm, doki szerint a fogacskái hamarosan kibújnak.
Írták ezt a fluor tablettát, kicsit félek hogy hogy fogjuk beadni neki mivel anyatejen kívűl semmit nem iszik, és azt ugye vagy teába vagy vízbe kell feloldani.
Ma azért babavízbe raktuk neki az elsőt, érdekes azt megitta és még a száját is kinyitotta, nem úgy mint az orvosnál :?
És Linácska hogy álltok a forgolódással :?:
Képzeld Hajnus kedd reggel fogta magát és elkezdett hasrafordulni, és azóta le sem akar állni :lol:
Kerülök fordulok a lakásban és azt látom hogy már megint hason van :lol:

Madaran: tudom nem nekem írtál a mensi dologról, de nekem is jelentkezett már, még jó hogy épp wc-n voltam akkor mert nem vettem volna észre, se hasfájás semmi nem volt. Pedig mielőtt Hajnus jött volna úgy fájt állandóan az első nap. Még csak 1x volt januárban és rendesen ahogy azelőtt és annyi napig is tartott :( nekem mindíg 6-7 napig volt.

Oui: Mira már mászik :?: :?: :?:

hmBori: Gratulálok hogy lezárúlt a per :!: Ez az év úgy néz ki hogy peres ügyek lezárásáról szól mert anyósom ügye is lezárúl és pozitívan :lol:

Nem is említettem hogy meg volt az első betegedésünk. Előszőr én fáztam meg majd átadtam apának és sajnos Hajnus is elkapta. Lázas volt és csak sírt és sírt, nagyon rossz volt látni hogy hogy szenved szegény.
Szerencsére hamar rendbe jött a szamócás gyógyszertől. Amitől egyszer elkezdett fuldokolni és nem vett levegőt sem a hasára kellett fordítanunk és kicsit megütögetni, rémisztő volt :!:
De még nem biztos hogy lezárúlt ez a történet mert az orrát még mindíg szívatni kell, váladék mintát vettek ma hogy megnézzék mi okozza.
Jövőhéten lesz meg az eredmény.

Angelita: teszek fel Hajnusról képet, egészen friss ma készűlt a babaúszáson :lol:
Kép úszás
Vendég

Sziasztok!

Dbea: Jó amikor az ember el tud szakadni egy kicsit otthonról. :) Sikerült minden "fontos" dolgot elintézned? :wink: :P

Piroska: Zarának sincsen még foga, de azt olvastam valahol, hogy általában 6-10 hónapos kor között jön ki az első néhány. Persze vannak kivételek akiknek már akár 3-4 hónapos kora körül beindul a dolog, sőt olyan babák is vannak akik foggal születnek.
Remélem Hajnus hamar meggyógyul.

Bori: Örülök, hogy jól alakultak a dolgaitok! :) És az is nagyon jó, hogy Betti ilyen jól elvolt anyukádékkal. :) Szerintem nem lesz semmi gond vele amikor mentek az esküvőre! :)

Zarus ma sütőtököt kapott. :) Azt hittem ez sem fog ízleni neki, de még a szokásos rázkódása sem volt az első kanálnál. :) Utána meg úgy falta mintha mindig is ez lett volna a kedvence. :lol:
Úgyhogy ő lett a Sütőtök Hercegnő! :lol:

Valaki mondta a múltkor, hogy beszélgessünk főzésről, csak sajnos nem emlékszem ki volt az.
Én most kacsát szeretnék venni, mert narancsos, gyömbéres kacsát szeretnék készíteni. :)

Üdv,

Orew

orew

No meg talán sütök egy kis extra csokis muffint is. :lol:

Orew

orew

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Jaaaaj, orew, nagyon édes Zara!!! :lol: :lol: :lol:
Cuki, ahogy a 2. képen éppen csak sejlik a nyaklánca a tokácskájától!!! :twisted:
A 3. képen pedig attól a vigyortól elolvadok!!!

Kép

Kép
hmbori

Bori: Köszönjük! :) :oops: :roll:

Orew

orew

Orew,
hogy tudtok így enni, hogy az öledben van Zara :shock: Így én tuti bénáznék, és minden kajás lenne. Igaz Levit még nagyon kell tartani, meg ő már sokat eszik egyszerre. Tegnap lecsúszott egy üveg bébiétel, majd nagy könnyek közepedte jelezte, hogy na ne már, elfogyott....úgyhogy még kiszívta rá mind a két cicit. Nagyon jók a képek. Ugye az egyik pasi nem David?

Piroska,
Nagyon szépek vagytok.
Mi gasztróra a tejallergia-reflux-szorulás miatt jártunk. Na majd folytatom, mert egy kezem lett, Levinek meg kettő van szabadon és le akarja nyúlni a reggelim :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hú csajok, olvasok vissza, de már megint rengeteget kell, ha valakit kihagyok légyszi priviben inkább írjon mélcímet és küldöm az iromyánt, Nekem megint bejött. Matyival egy napot négykézlábmondókáztunk, másnap négykézlábra állt, azóta csak azt csinálja.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?