Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Solya,
nagyon aranyosak a gyerkőcök. Nagyon tetszik Sára göndör hajacskája. Kép

Maszat,
pasizás: nincs ehhez egy kicsit korán? Kép Szívesen beajánlanám a fiamat, de sajnos ő három hónappal fiatalabb Annánál. Kép Kép

Annamari,
nekem mindkettő tetszik, de ha választani kellene, szimpatikusabb a hosszabb. Az szerintem valahogy vagányabb stílust kölcsönöz. Kép Kép

Shine,
nagyon köszönöm a felajánlásod pocifájás ügyben, de kiderült, hogy nem is olyan drámai a helyzet, mint ahogy azt a fiatalember tálalja. Kép

Beni vasárnap volt 3 hónapos, a doktornéni tegnap jött az oltással.
Még szerencse, mert már reggel hasfájósan ébredt, megint enni sem akart, tekergett, sírdogált...
A doktor nénit úgy üdvözölte, hogy miután levetkőztettem, nyíl egyenesen belepisilt a táskájába. A doktor néni meg is dícsérte, hogy páratlan a célzóképessége. Kép
Majd megint jött a tekergés, sírás, hogy mennyire fáj a pocak. Felvettem, nagy csend..
Majd ez még vagy háromszor: felvettem, sírást mintha elvágták volna.
Doktor néni megvizsgálta, azt mondta, hogy tény, hogy feszít a pocak, de a hasfájása többnyire lelki eredetű, ugyanis ha anyája felveszi, már nem is fáj annyira az a pocak... Kép
Szóval, így szédíti anyáját, aki persze hagyja magát... Kép Kép

Pusza,
Gabi
k_gabi

sziasztok!

most csak két kép

1.) a ninóautó még finomabb

2.) bögréből iszunkKép - nem tudjuk mi az a cumisüveg szerencséreKép

pusz maszat

ui: nehogy azt hidjétek, leszólom a cumisüvegeseket, csak peti lovacska még mindig abból kakaózik, szerencsére kb 2 hónapja szokott le a nappali vízivásról üvegből

képek:
Kép

Kép
maszat

higyjétek persze...asszem..

nyelvtan buktaKép

ahoz képest, hogy dícséretesre érettségiztem..
maszat

ahhoz?

na jó beégtem...

dugulok
maszat

Sziasztok!

Nagyon köszönyöm a válaszokat és a tanácsokat elhelyezés-ügyben, nehogy azt higgyétek, hogy csak most olvastam el, tegnapelőtt végigolvastam minden hsz-t, csak nem volt időm írni.
A dicséreteket is nagyon köszönöm, nagyon jól estek! KépKép

Maszat!
Higgyétek Kép

Annamari
muter

Sziasztok!

No, mi is itt vagyunk, megjártuk Szegedet és végre sikerült az a nyamvadt szigorlatom, amit két éve próbálok megcsinálni. Ha nem vigyázok, a végén diplomás leszekKép.

Szabolcs tíz hónapos lesz vasárnap, el sem hiszem, lassan tervezhetem a szülinapi buliját... Tegnap harapta az almát, amikor jöttünk a vonaton. Persze csak azt, amit én is ettem. Minig az kell neki, amit mi is eszünk... Járkál a bútorok mentén, meg a kezemet fogva, és a négykézlábtempója szerintem világcsúcs. Legalábbis sokszor gyorsabb, mint az én kétlábtempómKép.

Annamari! Balázs továbbra is csúcs kis krapek, nekem is a hosszúhajú tetszik kicsit jobban, bár voltaképpen édesmindegyKép. Olvasva a bölcsis-otthonhagyós szorikat, már előre félek. Nálunk tegnap volt először olyan, hogy reggel héttől délig Apára volt bízva a kölök, mert vizsgáztam. Írásbeli, javítási idő, szóbeli, szóval hosszú volt, még bent voltam a tanárnál, amikor megérkeztek az egyetemre a fiaim, pont megláttam őket a folyosón, amikor kiment valaki, rögtön jókedvem lett, pedig olyan sz@r tételeim voltak! Szóval apa és fia megállták a helyüket, valahogy sikerült a cicihiányt kompenzálni. Mire kijöttem, pont elaludt a gyerek, így voltaképpen csak délután kettőkor "találkoztunk" - azt az örömöt! Szóval félek, mert két éves korában én is dolgozni készülök - ha csak nem kistesózunk, ami mostanában egyre gyakrabban felmerül, de még nincs végleges döntés...

Solya! Gyönyörűek a gyerekek! Annyit nőttek! Megmutatom ezt a képet apának, már alig várja a Lego-Duplo korszakot... A nagy klinika-gyepálásban elmaradt a részletes fotókkal illusztrált beszámolód! Azért engem érdekelne minden kalandotok, ha van türelmed leírni.

Maszat! Ne aggódj, én elvileg magyartanár leszek, de amióta sokat gépelek, borzasztó sok hibát ejtek géppel és kézzel is. És el kellett gondolkodnom bizony, hogy higgyétek, vagy higyjétek, de Annamari nyert... Annus igazi nőci! Apropó: Szabolcs amúgy petisen egy nap alatt leszokott a cumiról, minden külső hatás nélkül. Csak alváshoz kellett eddig, most már ahhoz se... Üveget mi sem használtunk soha, de lelkesen csőröspoharazunk, mert abból már egyedül is tud inni, ha nincs rajta a teteje még magára borítja...

Gabi! Szabolcs is elhallgatott anno, ha felvettük, de főleg akkor, amikor maszíroztuk. Bármire képes volt egy pocakmasziért. Amikor vetkőztetni kezdtem, már vágta is az elégedett arcot... Aztán egyszercsak már nem kérte, egyszerűen elmászott a kezeim alól...

Ági! Dani mutatványok?

Tali?
Fulescsacsi

FCS,
nem maradt el, á dehogy! Nincs rá idöm. Még várni kell. A fényképesre meg pláne! Kép Most hétfötöl oviba szoktatás ezerrel, utána Máté bölcsibe. Most ott, a lakótelep közepén nyílt egy új bölcsi. Máté szeretné, én el tudnék menni dolgozni, hát hagyom. Persze ha találok melót. Bár akkor is bölcsis lesz, ha nem. Szóval zajlik az élet.
solya

Sziasztok!

Előkerültem én is.Kép Véget ért a nyaralás, úgyhogy most megpróbáljuk kipihenni magunkat - itthon.KépKép

Solya!
Örülök, hogy újra itt vagy!Kép

Fcs!
Gratula a szigorlathoz!Kép

Megígérem, legközelebb részletesen beszámolok, merre tekeregtünk, és elolvasom az összes hsz- t is. (amint látom, aktívak voltatok )

ui.:új képek Bobóról az albumunkban

Terika
terika

sziasztok !

csak ezt akartam mutatni.

szerencsére nem mi vagyunk.

Kép
maszat

Juj, ez elég durva... Kik ezek? Szegény kicsinek elég húzós lehetett kitisztítani a szemét! Meg csókoltatom apukát is, aki ilyenkor képet készít, nemhogy gyorsan mentesítené a kicsit.
kíváncsi

Nem ismerem Őket. A funpicen találtam.

Nekem egyébként az a gyanúm, hogy csak a baba homloka lett kidekorálva, a többitt vicces apa csinálta számítógéppel, mert akkor szegény baba szeme nem hinném, hogy megmaradt volna...

bár ki tudja..
maszat

egyébként tuti apára voltak bízva a gyerekek...
már gyanús, ha a nagy ennyi ideig csendben van, amire a mű elkészült.

Saját tapasztalat....

csak egy számítógépező apuka mellett fordulhat ez elő....Kép

Pusz: Maszat
maszat

Igen, az bennem is felötlött, hogy talán csak technikai trükkről van szó. Tudod mit? Inkább legyen az, és akkor csak nevetünk egy jót! Kép
kíváncsi

Sziasztok!

Ez bizony nem 'manipulált' kép.
Már néhány éve is körbejárta a levelező ládákat.
Az a baj, hogy ilyen alkotásra bizony nem elég egy-két perc, és ilyenkor biza CSÖNDBEN van az a gyerek... Azt, hogy ez anya vagy apa felvigyázása alatt történhetett majdnem mindegy.

Solya, Terka, Picus, Ágiboszi, Fcs, ... jöhetnek a nyaralós sztorik!!!

Üdv: Krizsi
krizsi

Sára mától ovis lett!
Délben úgy döntött, ott alszik! Kép
solya

Solya!
Gratula !
Majd részletezd, jóó? Mi október 18-tól megyünk..

Krizsi: A szeme-szája körül is tuti "eredeti"?? Mert akkor tényleg nem normális a kedves felmenőági, hogy nem rögtön mosdatni vitte...szegény pici olyan beletörődötten ül...Nameg a nagylány máshová néz, tehát minimum kettő ember van még ott rajtuk kívül...

én is csak addig puffogok, amíg velünk elő nem fordul...

Ja, képzeljétek, lecserélték a radiátorjainkat, tök jóóóKép Csak kicsit elb*szták, mert a fürdőbe törölközőszárítós lett, és ugyanazon az oldalon van fenn és lenn is bekötve.
(értsd: Úgy néz ki, mint egy H betű, csak vízszintes csíkból sok van. és a jobb oldali cső van alul, felül összekötve, tehát ha befolyik a víz fenn, rögtön lefolyik lenn, és nem megy át a vízszintes csövekbe..... holnap felhívom őket - szomsszéd házban vannak, mert a lakásszöv. munkásai csinálták - remélem megycsinálják...ha nem mit lehet csinálni? Holnap engedik fel ugyanis a rendszert....

puszpusz, mert hulla vagyok

Maszat
maszat

Sziasztok!

El sem hiszem: már 20 perce alszik a fiam. Kép Nálunk ez nagy szó! Nem tudom, honnan veszik a babakönyvek az adatokat, de hogy az én gyermekem nem alszik napközben 6 órát, az tuti! Jó, ha kettő összejön, és ebből egy óra a babakocsiban telik, de csak ha tologatom . Kép De lényeg, hogy végre tudok írni!Kép

Solya: gratulaKép

Maszat: ne is törődj a nyelvtani hibákkal! Kép Én is magyartanár vagyok, de olyan hibákat követek el itt, hogy azért egyest adnék a tanítványaimnak. Kép Á, nem is vagyok szenyó! Kép

Fcs: gratula a vizsgákhoz! KépKistesó? Szerintem, izgisebb, mint tanítani. Kép (Tudom, ha csak ezen múlna! )Én sem döntöttem még, hogy suli vagy baba. És ha suli, akkor most szeptember, vagy utána. Ha a 2. szeptember, akkor 3 hónapig csak gyest kapnék, ami nagyon gáz.

AnnamariKép Nekem mindig is nagyon tetszett Balázs, és a hangját is nagyon bírom. Kép Iszonyú jó pasi lesz! Az oviban csak úgy dögleni fognak érte a csajok! Kép Olyan ritkán írsz! Kép

Mi egyébként jól vagyunk. Ádám tegnap kapta a 3hós di-per-te oltást. Kép Hát volt nagy bőgés utána, ma meg nyügi, de remélem, ez elmúlik. Ja! 2 hós oltást még nem kaptunk, mert a dokinéni nem kapott oltóanyagot. Jó vicc, nem? Meddig lehet húzni? Most 2 hét múlva mehetek vissza, hátha addigra megérkezik az oltóanyag. Pedig jó lett volna egyben lezavarni.
Mostanában az oldalra fordulással próbálkozunk, de nem sok sikerrel. Csak a testét dobálja ide-oda, a feje meg marad. Kép Nagyon felbőszíti, hogy nem tudja megcsinálni. Morcog, nyöszög, sikongat, a vége meg sírás. Kép Nagyon édi. De mindenre ez a reakció, ha nem megy. (Pl. kiszemel magának valamit, és nem éri el.)
Lányok, nektek is hullt a hajatok szülés után? Nekem iszonyat mennyiség hullik ki? Lehet, hogy kopasz leszek? Kép
A szeptember hónap nagyon sűrű lesz, már előre félek: férjem elmegy Néetországba 4 napra, és pont akkor, amikor a tesómék , anyuék és anyósomék is nyaralnak. Kép Remélem, nem lesz semmi gáz! Aztán kiveszik szegénykém manduláját is (mármint a férjemét). Akkor is magányoskodunk majd. Szerencsére Ádám egyre jobb kisfiú. Pocifájás megszűnt. Most már "csak" a frontok, a fogacskák, és az unalom zavarnak be. Meg az, hogy imád anyarabszolga vállán lenni, de csak akkor, ha hurcolva is van őfelsége. És valahogy mindig sikerül neki elérnie, nem is értem, hogy! Kép

na megyek, esetleg még reggelire is van időm. Kép
shine
shine

Kép
shine

Kép
shine

Kép
shine

Most ez a kedvenc játékunk: a pelusKép
shine

SziasztokKép

Hűű de nagy már Ádi isKép
Majd csak azt vesszük észre, hogy itt a babaneten (hehe) versenyt aggódunk az érettségijük miatt...
Tényleg, ha majd nem várunk - szülünk többet és már ovisok lesznek mind, akkor hol beszélgetünk??????

Anna legújabb tudományok: tud szívószálas üdítőt inniKép

Ééééés: Mamma...... egész nap, nameg: (most közvetlen kapcsolás a hátam mögül): - babááá, bááá , prüüü, ööö, áááh, prüüüfff (nyelv kidug, köpködés),annnuu, ebüüü, Kép de a mamaaa az nagyon megyKép

Pusssz: Maszat
maszat

Maszat,
hogy mehet Peti oviba? Évvesztes, nem? Lehet, hogy nektek nehezebb lesz, azért Sára tíz hónappal idösebb! És két éve vágyik az ovira!

Mátéval ma a bölcsiben voltunk. Repülö lesz a jele. És nekem nem tetszik igazán a gondozó néni. De azt hiszem kettö lesz belölük, nem?
A csoportba járó gyerekeket is kicsinek találtam. Azt mondták 2,5-3 évesek mind, de vhogy mintha mentálisan lettek volna kisebbek. Olyan babásak. Máté már fickós. Ha értitek. A többiek zöme még pelusos, Máté már nem. A mellette levö csoport gyerekei vhogy nagyobbnak tüntek. No mindegy, még lehet, hogy átsírom a maciból a cicába. Kép A vezetönö nagyon helyes csajszi!

FCS,
oda já majd, az egészet megváltoztatták, teljesen új a bölcsi, a gárda állítólag. Felújították, azt is mondhatnám, hogy szép, de szegényes. Minden kezdet nehéz.
solya

Sziasztok!

Shine!
De gyönyörű ez az Ádám gyerek!!! És mekkora hatalmas!!! Jut eszembe, boldog névnapot neki előre is!!!
Ritkán írok, mert a hétvégéket teleszervezzük, hétköznap meg melóóó Kép

Solya!
Éljen az óvodás család!!! KépKép

Votunk szombaton a Vidámparkban Balázzsal, nagyon király volt!!! Nem akarunk ott egy talit???

Annamari
muter

Solya!

október 17.-én tölti a 3-at, 18-tól mehet....KépKép

Maszat

egy kis jókedv:
Kép

Kép
maszat

Sziasztok!

Hát látom milyen szépek és ügyesek a fórumos Babák. Sajnos nem sok időm van manapság. Ugye a Tb -s tanfolyamot letudtam, belevágtam egy munkaügyesbe mostmár a felénél tartok - mármint a kidolgozandó anyagnál másfél füzet van meg még van másfél aztán az angol tanárom elment ma volt itt az új ...hát majd meglátom és hát felvettek fősulira és hát kicsit berettyentem, mert ki tudja, hogy fogom bírni, így egyszerre ennyit meg a Család meg....szóval nem tudom, hogy lesz időm, de nem sok van már most semKép, de muszály csinálni..úgyhogy nyaralási élmény nincs - nem ezért tünök elKép
Jövőhét kedden jönnek ablakcserére úgyhogy lesz elegem..mindegyiket kicseréljük..

Andi jól van - még mindig nem beszél, a pelushoz ragaszkodik erősenKép- de mindent megértet és egyre erőszakosabb az akarata megvalósítását illetően ....
Mostanában inkább a kézi kommunikációt figyeli és utánozza!!!Keresztbe teszi a kezét vagy ha mutatja a falat amit összefirkált akkor azt is megmutatja, hogy anya, hogy szokta azért az ujjával mefenyíteni, hogy nem szabadKép

Most ennyi !!

Picus
picus

Sziasztok!

Hát én (mint mindig) időhiányban szenvedek. 28-án elkezdődött a sulim. Sajnos nagyon sok tantárgyam van, erre nem számítottam. Kép

Azért bekukkantottam, hogy eldicsekedjek a legnagyobb szenzációval: Nándi pénteken elindult! Ma már 14 lépést megtett önállóan. Kép

Nem tudtam visszaolvasni, de az feltűnt, hogy Solya Sárája ovis lett. Kép Gratulálok, az ottalváshoz is! Nagyün ügyes a kiscsaj! Máté mindezt hogy viseli?
Kedves Anyuka! Ha van egy kis szabadideje, írhatna ám privibe is nékem. Kép

Muter és Maszat! Balázs is és Anna is nagyon szép!

Üdv: Benő
beno

Benö,
nagyon szívesen, csak nem müxik még a mélezésünk vmi miatt. Freemailröl meg macerás. A múltkor egyébként írtam. Kép
Na majd újra!
solya

Sziasztok!
A babák gyönyörűek a fényképeken, Annának milyen kis huncut mosolya van! Kép
Nándinak óriási hurrá, Benő, most már minden percben lesheted, hogy merre jár a fiad! Kép
Gratula a friss ovisoknak és bölcsiseknek is! Kép

Nálunk a nagy esemény az első tudatos mosoly volt a múlt héten. Kis fogatlan vigyor, de az ember teljesen ellágyul tőle. Kép Kép
Ja, és átléptük a 4,5 kilót! (Ezen információt Benőék mérlege szponzorálta. Kép) A dokibácsi el sem akarta hinni, hogy csak anyatejet kap a gyerek. Kép
PP
pöttöm_panna

Sziasztok!

Úristen Solya! Mekkora Ádi?!!!! Maszat, azért neked sincs mire panaszkodni Anna miatt.
Nagyon szépek vagytok. :-) :-) :-) :-O
Pöttöm azért nektek sincs mire panaszkodni :-)

Jaj, csajok. Annyira kedvet hoztok a pocakosodáshoz, hogy fogyókúra helyett lehet, hogy babaprojekt lesz?!?!?!

Tali?????

Mi van Terikával, Pirussal, FCs-vel, Delike?, na meg Ágiboszi is nagyon rég írt.
Mi van öreg motorosok???? Tessék írni, nem érdekel, hogy priviben, vagy ide, de TESSÉK JELENTKEZNI!!! - na, ezt jól megaszontam.

Mostanság majd minden este a Kórház előtt jövök el (köszönhetően az Orczi út felújításának) és olyan jó élmények tolulnak fel bennem :-)
Persze az én szülésem könnyű, gyors és nagyon szép élmény maradt.

Azt hiszem tényleg babázni kellene.
Van aki velem tartana? Pocakosodjunk együtt. - ez ám a szép program.

Maszat - majd nyitunk egy - Éretségiznek a II. női klinikás babák - topicot. Nincs veszve a világ :-) :-) :-)

Na, mára már megváltottam a magamét, így dugulok.
Puszi Mindenkinek!

Üdv: Krizsi
krizsi

Sziasztok!Kép

A teljesség igénye nélkül reagálnék néhány dologra. (csak azért nem mindenre, mert az rettentően hosszú lenne... - bocsi ezért azoktól, akik kimaradnak)

Krizsi!
Nagyon ügyes Panna, hogy képes már ilyen társításokra is!Kép ( térkép - tenger)
Ne aggódj a bilizés ( hiánya ) miatt! Majd, ha valóban érdekli őt a bili, akkor biztosan fogja használni is.
A nyaralás előtt Bobó már szólt, ha pisilnie kellett. Szaladtunk is hol a bilihez, hol pedig a WC-hez. Legtöbbször időben odaértünk....Kép Mióta hazajöttünk, még egyszer sem szólt, hogy menjünk. Mindent a pelusba intéz el. Ez van. Az a lényeg, hogy mire óvodás lesz, szobatiszta legyen!Kép
Hidd el, sokan vennének részt a "Pocakosodjunk együtt" elnevezésű programban! (pl. én is Kép)

Benő!
Gratula Nándi első lépéseihez!Kép
Hajrá - már ami a fősulit illeti.

Picus!
Nem semmi, amit bevállaltál! Megy a drukk, hogy minden jól sikerüljön.Kép
Nagyon aranyos Andika a motoros képen.Kép Bobó is pont ezért a kis gagyi motorért van megőrülve.

Solya!
Milyen ügyes lányod van!Kép
Máté hogy érezte magát a bölcsiben?

Fcs!
Hogy telik az idő!
Édes lehet Szabolcs, ahogy négykézlábazik.Kép
Minket is érdekel a tali.Kép

Maszat, Shine, Gabi!
Annyira szépek a babáitok!KépKépKép

Shine!
Nekem is erősen hullt a hajam a szülés után, így aztán folytattam az ELEVIT szedését néhány (talán 2- 3 hónapig). Az segített.

Ági!
Aranyos lehet a tapsoló Dani.Kép Hány fogacskája bújt már ki?
NAGYON tetszett az általad készített szülinapi ajándék!!!! Gondolom, a Nagyit is sikerült jól meglepni vele.

rólunk: Horvátországban nyaraltunk (Zadarban). Rengeteget kirándultunk - nagyon jól éreztük magunkat. Bobó nagyon élvezte a locsizást: már remegett, mert annyira fázott, de alig lehetett kivonszolni a tengerből.
Mostmár mondatokban beszél - bővített mondatokat is használ. Ami a legnagyobb örömet okozza nekem: elkezdte visszamondani azokat a mondókákat, dalokat, amiket az eltelt két év alatt tőlem hallott.KépKépKép

Terika
terika

Mamik Kép
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy milyen telefonszámon lehet érdeklődni a szülésre felkészítő tanfolyamok felől??
Előre is nagyon köszönöm

Orsi + 2 Kismaczkó
29+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia OrsiKép

A II-es klinikán szeptember 14-én, 14:30-kor kezdődik újra az ingyenes szülésfelkészítő. Utána meg lesz kismama torna.

Telcsiszámot nem tudok... A helyszin a földszinti könyvtár szokott lenni

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Orsi,
a 2100290/3246 melléken vagy a 30/8509965 mobilon tudod elérni Németh Éva védőnőt, ő szervezi a felkészítőt.
PP
pöttöm_panna

Ági Kép Panna Kép
Köszi az infót. Akkor a jövő héten megyünk is.
A tornáról sajnos már a legelején letiltottak, de azért rákérdezek a dokinál.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Itt vagyunk, de a hetek felét Szegeden töltjük. Anyósék örülnek, hogy végre ilyen sokat láthatják az unokát. Bár tagadhatatlanul a legboldogabb Orsi, a nyolcéves unokanővér... Szabolcs élvezi, hogy annyi mindenki csak vele foglakozik a sok állandó édeskettes után... Az egyetemen elég fárasztó volt Szabolccsal, nem volt kire bízni, így jött velem mindenhová - konzultációra (Weöres: Teljesség feléjéből szakdolgozom, tudom, hogy ez itt nagyon off, de úúúúgy örülök!!!!!!KépKépKépKép), a tanítási gyakorlat megbeszélésére, tanárok vadászására... Még mindig van mit elintézni, de jövő héten már lesz felügyelet.

Szegeden megtanult cuppogni, sőt már azt is tudja, hogy puszinak hívják, de csak a levegőbe csinálja, arcra nem...

Solya! Gratula mindkét nagy gyerekednek! Örülök, hogy végre megnyílt a bölcsi, sokáig csak hevert parlagon az épület... Önkormányzati lett, ugye?

Benő! Nagy-nagy gratula Nándinak! Szabolcs egyelőre nem erőlteti a dolgot, csak kapaszkodva araszol, nem is sürgetem...

A képek szuperek mindenkiről. Majd teszek fel én is egészen frisseket, de még kicsinyíteni kell...

Terika! Elkezdtünk Ringató foglakozásra járni!(ez olyan, mint a zenebölcsi). Nagyon klassz, bár Szabolcs az elsőt végigüvöltötte, amásodik már egészen jó volt. És nagyon jó volt, hogy sok mondókát, dalt már ismertünk. Alig várom a következőt!
Fulescsacsi

egy kép a pancsoló etiópról:

pusza: MaszatKép
maszat

Terika!
Mi is Zadarban voltunk!!! Ugye, milyen szép helyÍ? KépKépKép

Maszat!
Éééédes!!! KépKép
muter

Maszat! Tündéri! Hát tényleg milyen etióp... Ezt küldted magánban is? Sajna nem nyitotta meg a gépem, most installáltuk újra, s még hiányzik pár program...
Fulescsacsi

Sziasztok,

Lányok, szépek a babáitok és hogy nönek!

Nem akarok konkrétumokat írni itt, hisz sokan olvassák, de megosztom a lényeget veletek.

Anyukám egy hete találkozott az egyik, velünk anno, kapcsolatban volt orvossal a klinikáról. Egy fényképet el is kért Krisztiröl, nem akarta elhinni, hogy ö az. Mondta, hogy nem hitte volna, hogy ilyen gyerek lesz belöle.

Üzeni, hogy ha majd legközelebb Mo-on járunk keressük meg a klinikán.

Öt megkeresem. Ti tudjátok, hogy mennyi minden nyomta, nyomja a lelkemet és mi a véleményem a klinikáról.

Élni fogok a lehetöséggel. Végre az illetékes személyekkel beszélhetek és minden görcsölés nélkül, hisz Kriszti nem fekszik ott.

Hogy mi fog majd elhangozni, arról itt a nagy nyilvánosság elött nem fogok beszámolni, hisz négyszemközti vagy többszemközti beszélgetés lesz és már ezen a szinten nem akarom kitárgyalni öket.

Más. Kriszti, esete itt is különlegesnek számít az orvosok körében. Nem az a csoda, hogy koraszülött volt és életben maradt, hisz manapság a gyerekek túlélik. Hanem az, hogy egy nagyon erös agyvérzése is volt pár naposan és így megúszta.

Csütörtökön a lundi klinika szemészetén voltunk. A jobb szemével alig lát, a balon kicsit rövidlátó, szemüveget fog kapni.(nem az agyvérzéstöl)

A vizsgálat azzal kezdödött, hogy egy drnö különbözö babákat, autót, mentöautót, tüzoltót, macit, labdát stb mutogatott Krisztinek különbözö távolságból, szögböl. Kriszti nem csak figyelt, de helyesen (!) meg is nevezte a dolgokat, pedig nem kellett volna, hisz még kétéves sincs.(holnap tölti)

Ezen a szövegelésen a drnö nagyon meg volt lepödve. Utána fehér alapon fekete alakokat mutotgatott neki, majd egy fekete tábla elött fehér alakokat.

Amikor Kriszti elunta az ülést, bemutatta, hogy menni is tud már. És csak szövegelt egyfolytában.
A drnö mondta, hogy hihetetlen, hogy ennyit fejlödött fél év óta.

Ezután egy félórás várakozás volt, mert kapott pupillatágító cseppet, majd mentünk a következö szobába. Itt egy másik drnö vizsgálta belülröl a szemeit. De ez már az elözö drnötöl hallotta, hogy milyen ügyes Kriszti.

A drnö kérdezte, hogy ráérünk-e még egy kicsit, mert szól a prof.nönek is, mert ö is szeretné látni a gyereket, mert ö is hallotta, hogy egy kis csoda.

Kriszti járkált, beszélgetett, mindent megnézett a vizsgálóban, szemüvegeket rendezgette, számolta. Tízig elszámol mindkét nyelven, tíz felett még keveri. (Daniellától lesi el ezeket a dolgokat).

A prof.nö is megvizsgálta és konzultáltak. Ezután csak álltak és nézték a gyereket és mondták, hogy hihetetlen. A prof.nö felkapta, megpuszilgatta, megdögönyözte és úgy beszélgetett vele, mondta, hogy nagyon tehetséges gyerek, milyen sokat és tisztán beszél, 2-3 szavas mondatokban.

Elmondta azt is, amit Kriszti másik orvosa is mondott már, itt Helsingborgban, hogy milyen jó látni, hogy így is végzödhet, hogy mindig van remény.

Mondta, hogy egész délelött, csak beteg gyerekekkel találkoztak és megviseli öket és milyen jó egy ilyen gyereket is látni. Orvosilag nem tudta megindokolni, csak imára kulcsolta a kezét és felfele mutatott.

23-án megyünk az idegsebészhez a lundi klinikára, de ö már fél évvel ezelött elmondta a véleményét, le is írta, amikor a többi orvos még nem akart nyilatkozni. De biztos lesz addigra néhány újabb kérdésem a számára, ahogy magam ismerem.

Jó éjt.

Csilla

Ui.

Az a beteg kisfiú, akiröl itt nemrég írtam, múlt vasárnap meghalt.

Kép
Kép
Kép
csillah

Csilla,
most csak a jó oldalt, OK?

BOLDOG SZÜLINAPOT KRISZTINEK!!!! KépKépKép

FCS,
igen, önkormányzati, de most éppen nem igazán fülik a fogam a mi gondozónéninkhez. Az összes többi tuti, csak ö nem az igazi. Kép

PP,
tiszta takony az egész család, igyekszünk! Kép
solya

Sziasztok!

Solya,
Köszi. Kép

Kép
Kép
Kép
csillah

Kedves Lányok!
Már régóta olvasgatlak benneteket, de most írok először. Több év próbálkozás után végre sikerült, hogy terhes legyek ("kis" segítséggel a kaáli intézetben. Most léptem a 8 hétbe és szeretnék orvost keresni magamnak a Sote II-n. Úgy látom dr. Ács Nándort nagyon sokan dícsérték itt és én is jókat hallottam róla.
Meg tudná mondani valaki, hogy van-e magánrendelője, és ha igen, hol tudom utolérni?
Előre is köszönöm a segítséget és mindenkinek boldog babavárást kívánok!
emma

Kép
emma8

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak most éppen úszom az árral, hisztis vagyok, nyűgös vagyok, stb, stb.
Mindenkinek gratula, édik a babók, remélem nemsokára nekem is lesz!
A druszámat a jó Isten sokáig éltesse!
Sok sikert a bölcsihez, ovihoz!
Előre a babaprojekteseknek!

Emma!
Köszöntünk közöttünk. Ács doki telefonszámát megtalálod a Babanet rendelő rovatában, a szakértők között. A cím nem jó már, elköltözött, de minden infót megad telefonon.
Mindenféle bajtól mentes, csodaszép babavárást kívánok neked!

Kriszta

mohácska

Mohácska!
Köszönöm a jókívánságot és a tippet is, már meg is néztem.
Nem tudjátok, van UH a magánrendelőjében?
Köszi,
emma

Kép
emma8

Sziasztok!

Fcs!
Szerintem csak idő kérdése, és biztos, hogy Szabolcs is élvezni fogja ezeket a foglalkozásokat.Kép Milyen gyakran van? Bobónak leginkább az tetszett, hogy gyerekek között lehetett.

Annamari!
Nekünk is nagyon tetszett Zadar - különösen az óváros. De jó, hogy nektek is kellemes emlékeitek vannak! Kép

Emma!
Üdv itt!Kép Problémamentes pocakosodást!

ami a mútkori hsz - emből kimaradt, pedig fontos:
Ági!
Megnéztem ám a képeket is. Mostmár biztos vagyok benne, hogy modell lesz Daniból.KépKépKép

Csilla!
Gratula Kriszti első lépéseihez!KépKépKép

Minket is - különösen Bobót - elért a vég: köhögés, orrfolyás...Kép Ma már orvoshoz is el kellett vinnem őt. Remélem, hamar meggyógyul!

Terika
terika

Terika!

Hetente egyszer fél óra az aktív "munka", előtte, utána még egy kis barátkozás, kb. egy óra összesen, amit ott töltünk. Szabolcs nem nagyon kedveli a többi gyereket, de mintha lassan valami változás kezdődne ezügyben. Bár ha szemben jönne egy kutya és egy gyerek, ő biztos, hogy a kutyához menne inkább oda...
Fulescsacsi

Terika! Köszönöm! Remélem az lesz.
emma

Kép
emma8

Emma: Nincs a rendelőjébe UH, de a korházban nagyon jó a gép és ott megnézz.
A Margit körúton van a rendelője.

Szia
Andy

Én nála szültem ha van kérdés szívessen válaszolok priviben is. Én nagyon megvoltam elégedve vele.
belagyine@hotmail.com
andy78

Sziasztok!

Emma, és Andy!

Már nem a Margit krt-on van a rendelője, hanem a Szt. István krt-on, azt hiszem 20, és ott sincs UH. A nyári szabi után költözött át. Voltam már ott is.

Kriszta

mohácska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?