Új privát üzeneted érkezett!

Laptető postázva Micikének.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok!

Rencsi! Én el is felejtettem boldog évfordulót kivánni! :oops:
Milyen volt??

Melania! Hát gyalog kb. 2 és fél óra az ót apánkhoz. 20 p séta a vonathoz, egy óra vonat, onnan meg metro, meg busz...
Citromot én is gondoltam vinni.
Igazából a szülésznő az, aki végig ott lesz veled, ellenőrzi CTG-vel a baba szivhangját, vérnyomásodat, segit a megfelelő vajjúdási pozició megtalálásában, (van ahol megnézi a méhszájat is), szüléskor az orvosnak segit, meg varrásnál is segédkezik. Az a lényeg, hogy végig ott van veled, tudod kinek-kihez szólj, ha valami bajod van, tudsz kitől segitséget kérni, kérdezni, ha a szülés folyamatában bármi gondot lát, értesiti a dokit. Az orvos többnyire már csak akkor jön be, ha megindult a kitolási szak.

Julcsi! Mondtam a férjemnek, hogy nem szeretnék végig bumlizni az egész városon, de nem veszi a lapot... Pedig két napja mást se hajtogatok. Szerintem a péntek reggelig nem lesz kocsi, akkor benyögöm neki, hogy most nem érdekel, hivjon taxit... Ha nem ért a célzásból, majd ért a tiszta szóból... :twisted:
Ügyi vagy, hogy igy betartod a fekvést, már csak 1,5 hét! Örülök neki, hogy azért jelentkeztél, már-már kezdtem attól tartani, hogy Szonja előbb jön mint Nimród és Cshilike babái!!!

Fekvés-alvás:Én nem csinálok belőle gondot, ott fekszek ahol épp kényelmes, Anna meg úgyis mindig jelez, ha nem tetszik neki valami, akkor váltok. Egyenlőre még a háton fekvés is megy, bár általában felhúzom a térdeimet (úgy nem feszül a poci) és neki döntöm apjának. Mondjuk sűrűn felébredek az biztos, hol a kényelmetlen póz, hol a pisilés, hol Anna bulizik, hol meg a lábikragörcs miatt, de ezek abszolúte viselhető dolgok. (Remélem később is igy gondolom majd)

Diéta: Most én is bele húztam, nálami is csak husi-zöldség-gyümi, igaz, regelire megeszek egy fél szelet kenyeret is (ha nem, akkor felborul az emésztésem totál).

Póci, Zel! Nagyon aranyosak a gyerekek és nagyon szeretek olvasni róluk!!

Andi! A kosarazás egy klassz sport, a méretek már megvannak hozzá!!! Hogy áll Peti a labdákkal??? :lol:

Hát a mai napom a ne menj orvoshoz, addig jó neked tipikus példája. Megjártam a háziorvost-fogászatot. Fáj mindkét karom (influenza oltások) és a fogam is (sikerült egy olyan tömést kiszedni, amihez túl közel volt a gyökér, igy csak gyógyszeres tömést kaptam bele.) Közben meg majd éhen halok, de persze enni még nem lehet...
És leszólta a hasamat a dokinál egy másik kismama, mondván milyen kicsi a hasam, mert ő még csak 13 hetes, és neki is akkora, mint az enyém. Én montam neki, hogy kicsi vagyok én is, nem kell ezen csodálkozni. No mindegy, igaziból csak nevettem az egészen, és csodálkoztam, mert nekem eszembe sem jutna ilyen lebecsmérlően nyilatkozni más kismama hasáról.Dehát ilyen emberek is vannak úgy néz ki...

Kép
kislibus
 
 


Andi
Minden kornak megvan a maga varázsa.Mikor Robcsi pici volt sokszor megállitottam volna az időt,vagy legalábbis lelassitottam volna,imádtam vele nagyokat sétálni a babakocsival,vagy bárhova elmenni,vagy nézni ahogy alszik,nézelődik figyel ránk és mindennap valami uj dolgot produkál,és aztán jöttek a nagyobb dolgok és mindez csak most volt és már itt dumál egész nap be nem áll a szája és ugy tudok beszélgetni vele mint egy felnőttel és minden érdekli,mindent megfigyel.Nyugi eljön nállatok is ez a dumálos korszak csak ne siettesd az időt :).
Petinek nagyon szép méretei vannak,és kellenek a jó kosarasok :D.

Moncsiga
Sajnálom hogy nem birtad elintézni a belgyogyit ,de majd holnap .Vérnyomás rendben?
Szülésznővel tudtál beszélni?

Kislibus
Borogasd a szurik helyét hátha nem fog annyira fájni,a fogászat miatt se irigyelek,én mindig nagyon félek fogorvoshoz menni.
Az ilyen hülye beszolásokkal meg ne is foglalkozz.Nem a pocak a mérvadó hogy kinek milyen és mekkora babája lesz.

Kép
póci
 
 

 
 

Sziasztok!

Most éppen nincs itthon Fanni, úgyhogy kihasználom az időt, hogy írjak pár sort nektek.
Sajnálom, hogy én ilyen ritkán tudok írni. Az olvasás még megy, mert azt "titokban" is lehet csinálni. :wink: De az írás már nem megy, mert Fanni azonnal az ölembe pattan, hogy : "Fannyi oda!" és mutatja a klaviatúrát, hogy írni akar. :D

Hanyatka:
tiszta szívemből gratulálok ehhez a gyönyörűséges Patrikádhoz!!! Nagyon szép, formás pici lány. Kívánok nektek sok-sok tejcit és jó egészséget!


Jaj, csajok, úgy örülök, hogy mindenkinek szimpatikus volt Mártika. Anno én voltam az első, aki nála szült és én ajánlottam őt. Olyan jó érzés, hogy Melcsikének és Rencsinek is bevált. Remélem Chilikének, Julcsinak és Moncsigának is szimpi lesz!!!

Nagyon szépek a babaszobák, a ruhácskák, a kézi munkák! Na és a pocik!!! Olyan jó látni, hogy szépen gömbölyödtök! :D


Andi, Zel, Póci:
Nagyon édesek a kispasik!!! Majd foghatjátok a fejeteket, amikor a sok csajt kell "elhessegetni" mellőlük. :lol: :wink:


Chilike:
megnéztem a kórházi számlámat az 1 ágyas szobáról. Nekem nem volt ráírva, hogy hotel szoba. Szerintem kérdezz rá a császár miatt!!!


Rencsikém:
sajnálom, hogy a bogyók sem tudtak igazán sokat segíteni... :cry: Sajnos az lesz nálad is, ami nálunk volt. 3 hónapot kivárni és akkor jóra fordul minden, meglátod!!!
Annyira átérzem, amikor leírod a napotokat. Az az érzés, amikor a kisbabád könyörögve néz rád, hogy segíts és nem tudsz mit csinálni... A mai napig elszorul a torkom, ha Fanni első 3 hónapjára gondolok. Igaz, készítettünk rengeteg fotót róla, de a mai napig sírva fakadok, ha megnézem őket. Nincs olyan fotó róla, ahol mosolygós, vidám baba lenne. Mindegyiken egy karikás/árkos szemű, fájdalommal küszködő baba van... :cry:
Nyugodtan hívj továbbra is! Nemsokára itt a 3. hónap és minden jó lesz, meglásd!!!

Kép
s.mónika
 
 


Kérhetek most én is tanácsot tőletek?
Olyan tanácstalan vagyok... Nem is tanácstalan, csak a döntés nehéz.

Fanni most lesz 1,5 éves és még szopizik (szerencsére). Általában reggel és este. Mivel sorban jönnek a fogai és sajnos fájdalmasan, ezért az elmúlt hetekben sokszor jön, hogy "Anya! Cici!". Emiatt most megint több lett a tejem. Múltkor pl. ahogy felvettem őt (nem cicire), magától csöpögni kezdett a tejci. Szóval ennyi tejci van mostanában.
És emiatt kerültünk most egy kicsit nehéz helyzetben.
Én idén már betöltöm a 39. évemet. Fanninak szeretnénk testvért. De Apánk azt mondta, hogy csak akkor mehetek újra hozzá kistesóért, ha már nem szoptatok és még azután eltelik 2-3 menzis ciklus.
Nem hormonozhat, ha szoptatok... Viszont az idő nagyon rohan, elmúltam 38 éves.
Nem tudom, hogy Fanni meddig fog még szopizni. Örülök, hogy van tejem, annyi mindentől megvédi őt. És azt az érzést, amikor szopi közben néz rám a szemeivel és annyira egyek vagyunk. Jaj, ezt nem akarom még feladni...
De ugyanakkor a kistestvért is szeretném neki megadni. (Meg magunknak is. :wink: ) Viszont mi van, ha pl. a következő baba nem jön össze ilyen hamar? Mi van, ha kifutok az időből?
Állandóan ezen zsong az agyam... Képtelen vagyok arra, hogy "elszakítsam" a cicitől és nemet kelljen mondanom, amikor kéri.
De az idő közben nagyon megy...
Kb. 1 éve menstruálok újra. Soha nem védekezünk, de természetes úton változatlanul nem jön össze. Apánk kell hozzá megint. Ráadásul kb. 2 havonta jön a vérzés, tehát ha 2-3 ciklust várok, azt kb. fél év lesz még...

Közben azt látom, hogy Fanni imádja a babákat. Olyan finoman és ügyesen nyúl hozzájuk, hogy még a legparásabb anyukák is megengedik, hogy Fanni simogassa a picijüket. Tudja, hogy a babák fejét csak hátul simogatjuk, hogy lassan közelítünk feléjük, stb.

Itt van 2 fotó, hogy mennyire szereti a babákat:
Kép

Kép

Ti mit tennétek?
Minden választ előre is nagyon köszönök!!!

És előre is elnézést, ha nem tudok rögtön reagálni (habár olvasni fogom), dehát az ismert okok. :wink: :lol:

Kép
s.mónika
 
 


Igazad van Póci,minden korszakuknak megvan a maga szépsége..Most nálunk a mutogatás megy mindenre..olyan édes!
Ésbiztos vagyok benne,h az ember visszasírja majd még ezeket az időket.Csak olyan kiváncsi vagyok,milyen lesz ha beszélni fog.
Egyébként Rencsikém,tényleg én is csak azt tudom mondani,h ezeket a nehezebb időket sajnos túl kell élni,hidd el elmúlanak ezek a nehézségek.Én pont tegnap mondtam anyunak(mert végül eljutottunk hozzá),h én azt hittem,soha nem lesz 3 hónapos a Pötyi,aztán tessék.
Egyébként valami"csodaszert"(infacol,espumisan,gripe water)próbáltatok?Mondjuk nálunk ezek nem használtak,én írattam a dokival valami kutyult löttyöt,na talán az használt.De másoktól hallottam,h nekeik ez vagy az nagyon jól bevált,csak kikellett tapasztalniuk.
Vagy még a köményes tea,az is jó..
Kislibus,az ilyenekkel ne foglalkozz(a fogorvos miatt nem irigyellek,én 3 hete járok.. :cry: ),vannak ilyen"bunkesz"emberek.Miért nem mondtad neki,h igen,lehet,h kisebb,de te már most annyit híztál,mint én+10 héttel?? :lol: Ha már ilyen otromba..
Nem mérvadó ez,nőni fog neked is a pocid szép nagyra,de a te kis törékeny termetedhez még jó,h nincs gigapocid még!!És nem is baj,ha nem lesz.Én tudom milyen az a nagy dinnye,így utólag visszanézve az enyém is hatalmas volt,mindenki mondta,h nagy gyerek lesz,de nem volt vmi egyszerű az uccsó pár hét vele.Minden útban volt.. :lol:
Te meg majd szépen kis könnyedén,fogsz"libegni",és egy csodaszép formás,hosszúlábú kislány mamája leszel.
Na jók legyetek.

Kép
cs.andi
 
 


Jaj,Mónika,olyan aranyos Fanni!!!!!!

Kép
cs.andi
 
 


Mónika
Nagyon aranyos,szép kislány a Fannika.
Hát megértem hogy nehéz a döntés,Robcsi is 18 hos koráig szopizott és olyan nehéz volt amikor nem adtam neki többé mert az utolso időszakokban már csak este szopizott a végén meg már ugy éreztem hogy nagyon kevés van pár csepp és igy abba hagytuk,de nekem nagyobb trauma volt mint neki mert imádtam azt az együttléteket amikor szopizott.
Itt jó tanács nincs szerintem ez a te döntésed kell legyen.

Kép
póci
 
 


Na jó csak nem birtam ki és feldobog pár képet a Róbcsi volt kiságyáról.
Remélem nem haragszatok meg :oops: . Kép Kép Kép

Kép
póci
 
 


Szasztok!

A beszólós csaj miatt nem akadtam ki, csak meglepett, meg ettől még bunkó beszólásnak tartottam. A visszaszólás meg nem az én műfajom, mindenkit minősit az ilyen beszéd. Ami a hasam méretét illeti, már csak azért sem akadok ki, mert anyu meg mindig azzal fogad, hogy hú de nagy a hasam, neki csak később volt ekkora. Megaztán láttam is már ilyen, meg olyan hasú kismamát is, gömbölyűt, csúcsost, picit, nagyot, hordót, de mind-mind olyan szép, pont mert az élet csodáját hordozza! :D

Póci! Azért a pocakod sem semmi azon a képen! Csini voltál! Szépek nagyon a babatextilek, amiket varrtál, ilyen zsebes cuccot én is varrnék, mert a fürdőben jó hasznát tudnám venni. Meg ilyen fejvédőt is, mert az egyik oldalra akarok rakni, hogy a fal felől ne jöjjön a hideg Annának.

Mónika! Hát nehéz kérdés, de tényleg neked kell döntened! Ezt sajnos nem dönthetjük el helyetted. Én annak idején négy gyereket szerettem volna (férjem is), de ahogy ilyen nehezen jött Anna (és még viszonylag könnyű eset voltunk) rájöttem, hogy hálát adok a Jóistennek, ha egy lesz. Nem mondom, hogy nem szivem vágya, hogy legyen még tesó is, de ha csak ez a baba van nekünk elrendelve, akkor is hálát adok, hogy lehet nekünk. Viszont a másik fele, hogy engem ugye nem sürget az idő...
Remélem sikerül hamar jó döntést hoznod!

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Moncsika,
Sajnálom h nem sikerült elintézni a belgyogyit :(

Libus,
Ez olyan hülyeség, mintha ez egy verseny lenne... nekem pl. szerintem nincs nagy hasam (bár volt aki azt mondta nagy), és én ennek kifejezettn örülök, szeintem sokkal könnyebben vagyok, mint akinek óriás pocija van. Legalábbis én nem érzem magam még 'bálnának', jól tudok aludni is, mozogni is, stb. (már ha szabadna mozognom).

Mónika,
Megértem a problémádat, és előre tudom,hogy valószínűleg mi is ezzel fogunk szembesülni nem is olyan sokára. Mi 3 babát szeretnénk, és nem szeretnék sokat várni Szonjus után a másodikra. Tehát lehet, hogy abbahagyom majd én is a szoptatást 1 év után. Persze ezt így nehéz megmondani, mvel még nem volt babám, nem tudom mennyire nehéz erről lemondani (a baba és magam miatt is), mindenesetre egyelőre ez a terv. Fontos a szoptatás, de számomra mindennéll fontosabb, hogy legyen tesója a babámnak. A férjem egyke, és nagyon nem szeretnénk, ha a mi gyerekünk is az lenne.
Ettől még persze én is hálás vagyok a sorsnak, hogy itt van egy baba a pocimban (ezt Kislibusnak írom), de ez nem zárja ki, hogy megpróbálkozzunk egy másodikkal is.

MOst mennem kell, puszi!
vjulcsi
 
 


Halihóóó!

Pócikám, sajnos közel nem volt rendben a vérnyomásom (153/103). Itthon azért szépen lement. De attól tartok, ha sokat cirkuszol, Apánk úgy befektet, csak lesek majd. Ha arra volna szükség, nem tiltakoznék. Fő a biztonság.
Nagyon szép a kiságy, a pocakod se volt kismiska!

Libuskám, ne figyelj a hülyékre! A fogad jobban sajnálom.

Mónika,sajnos nem nagyon van tanácsom. Komoly dilemma...
Hátha az anyukák, akik tudják, mit jelent szopiztatni egy csemetét, okosabban látják a szitut.
Attól tartok, én is hasonló szituban leszek (ha nem a tej, akkor más miatt), mert én is most leszek 36., ha tesót akarunk nem lesz időnk vacillálni.
Gyönyörű, édes Fannikád van!

Chilike???? Most én kezdek aggódni-izgulni! Egész nap sehol??? Telefon kikapcsolva???
(arról nem is neszélek, hogy hiába vártam Mártika számát)
Rencsike, Julcsika, vagy aki tudja kérlek írjátok meg Mártika számát priviben, holnap hadd hívjam föl.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


moncsika
átküldtem privibe a számot. :wink:
chilike1
 
 


Na, hol voltál ma te kis csavargó?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Nem is kaptam privit. :shock: :shock:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Na, jó mégis! Lécci még egy választ dobjál! (a többiektől bocsi az offért))

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


zel
Na mostmár én is lemondtam a mikrós sterilizálóról :lol: , egyébként utálom a mikrót, most terhesen sem vagyok a közelébe, ha melegitek valamit, mert úgy tudom, nagyon nem tesz jót.
Ma vettem Chicco fertőtlenitőt, nem is volt drága, elég nagy olyan 1 liter kb. és 1400 körül volt. Már csak egy műanyagot kell beszereznem, azt meg veszek majd a tescóba vagy a corába.
Jó, hogy mondtad , hogy a játékokat is le lehet vele fertőtleniteni majd úgy csinálom, én is.

póci
Nagyon édes amiket mesélsz, olyan jó, hogy minden kornak meg van a maga szépsége. :wink:

sajó
Már akartam múltkor is irni, hogy jövő hét csütin jönnek ki a tojásból(akkora vagyok kiirva) :lol: :wink:
Úgyhogy mostmár tényleg a hajrába kerültetek, mert már nagyon születnek a babák, kellenek az új kismamik, szólj jucusnak, hogy készüljön. :wink: :lol:

cs.andi
Jaj, de cép nagy baba lehet Petike. :lol:
Nem is baj, az a jó, ha fejlett :wink:
A diéta tényleg nagyon nehéz, de én azért szoktam adni magamnak minden nap valami "jutalom falatot", úgy, mint a kutyusoknak szokták :lol: .
Ma például ettem egy fél browniet(a másik felét a párom ette meg)
igy azért kicsit könnyebb, de ez a sok hús... hát nem is részletezem.
5-öt(!!!)kéne megenni naponta, de 3 -nál már jó vagyok, de az is nagyon sok, főleg, hogy össze van szorulva picire a gyomrom.

moncsikám
A belgyógyászatra minek beutaló??? Neked a házidokid nem belgyógyász, ezt most nem értem.
A számot már elküldtem, bocsika, hogy nem délelőtt küldtem , de nyugodtan hivhatod most is, csak éjfél és 2 között csak nagyon vészhelyzetben lehet hivni, de egyébként bármikor.

kislibus
A bolondokkal ne foglalkozz! :lol:
Pont akkora a hasad , amekkorának kell lennie, elvégre nem lehet akkora, mint az enyém. :lol:
Na akkor ma jól belehúztál, egy napra tettél minden fájdalmat, holnapra már jobb lesz.

moncsi most jut eszembe, hogy ma hétfő van te meg csak csütin mész a jánosba, óó akkor tökre ráérsz még, de mindegy azért csörögj rá Mártikára, mert megy szabira, jó lesz ha még azelőtt tud rólad.

bodzika
Ma rákérdeztem erre a császáros témára, de azt mondták a jánosba, hogy nem támogatják ezt a féle módszert. Azért apánktól is megkérdezem szerdán, persze tudom, hogy ő a lehető legjobbat fogja nyújtani nekem, de azért ha tudsz segithetnél, neked miért ezt csinálta?
Vettem ma császár utánni tapaszt a gyógyszertárba, te használtál ilyet? Azt mondják fürdésnél szuper, vizmentesen lezárja a sebet.

na olvasok tovább...
chilike1
 
 


s.moncsi
De jó, hogy be tudsz ugrani néha. :wink:
Elküldhetnéd az infókat nekem, ha van egy perced(akár privibe is), hogy mik voltak a tarifák, mennyire voltál megelégedve a szobával, mire érdemes odafigyelni meg ilyesmi, a szülésznőn kivűl másnak kell adni pénzt? A csecsemősöknek vagy nővérnek vagy ilyesmi. Velem nem tud majd másnaptól ott lenni Mártika, mert pont szabin van, de mondta, hogy "kirendel" mellém valakit, aki majd felügyel, hozza a fájdalom csillapitót, ha kell, nézi a gyerekeket, stb.
Veled hogy volt? Csak szüléskor volt ott vagy utánna is?
köszike
Nagyon cukik a képek. :wink:
Hát a baba kérdésben nem nagyon tudok tanácsot adni, nincs még annyi tapasztalatom, remélem a tapsztaltabb kismamik fognak tudni segiteni. :wink:
chilike1
 
 


magunkról irok még 1-2 sort aztán mára befejezem... :lol: :lol:
Minden rendben volt a ctg-n, megint nagyon virgonckodtak a kicsikéim, olyan aranyosak, úgy rúgják a gépeket, hogy még a férjem is bejött megnézni mi ez a ramazúri odabennt. :lol: :lol:
Néztek méhösszehúzódást is, de az semmi nem volt.
chilike1
 
 


na látom közben mindenki lelépett és egyedül levelezek magamban. :lol:

Közben irt melcsike, lekicsinyitettem a képeket, feldobom Marcika képeit.

Nagyon édike Kép Kép
chilike1
 
 


Póci! Én megnézném a varrományaidat.
Én most vettem Lukácsnak egy nagyon tutti ruhacsomit tesz-veszen. Napi 2-3 garnitúrát is cserélnem kell rajta. Nem győzök mosni. Ráadásul ott vannak a foltok. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már minden sz@rt megvettem, ami foltttisztít. Valami erős csoda folytán a mi foltjaink csakazértis maradnak a ruhán.. Így úgy gondoltam, hogy egy kis melegítő áráért vehetek 30 db rucit, és nem fogok szívbajt kapni a flekkek miatt. Ráadásul a ruhák tök jók, szépek.
Meló? Mindig pörögtem ezerrel. Ha le kellett állnom az volt a nagyobbik baj. Kicsit fáradok, de elég pár nap pihi, és jöhet megint pár protkó.
van szövege Robcsinak... Nem csodálom a sírást!!!
Szép varrások, szép pocak. Ilyen kép nekem is van. Megkeresem...
( a cuccost nem én varrtam)

Bodzám! Királylányos szék Patríciának! Tök jó!

Andi! Szép nagyfiad van! Lukácsomra is azt mondják, szép szál legény, a maga 77 centijével. Mi súlyban a 8 kilót verjük, mert elég sokáig nagyon keveset gyarapodott a kisgyerek. Kivizsgálták többször, mire meguntam és azt mondtam, eleget izeg-mozog, ahhoz, hogy ne hízzon. Amióta velünk eszik mindent, hízik rendesen. Tőle furcsa módon havi 28-30 dekákat. :lol:
Nálunk Lukács a türelmetlen... Hiába kérem, hogy adjon két percet, amíg felmosok... Nem, összetapossa. És nézi, mit csinált. Még ki is nevet.
sssssss- varázsló! :lol:

Kislibus! Hát milyen kismamik vannak??? Azt hiszi, a pocakmértettől függ valami?!
Sajnálom a kezeid, meg a fogad is. Én a hátsómba kértem a szurit, és egyáltalán nem fájt utána. A húgom a karjába kapta, neki is fájt másnapig..
Enned viszont kell!! Némi kenyérke fontos ám!

Móni! Vagyunk ilyen dilemmában páran. Nem tudok tanácsot adni. Már előre sírok, mi lesz, ha Lukács hagyja el a cicit. Hiányozni fog a szopika. Még nincs 11 hónapos, karácsony előtt elindult, úgy megy egyedül, mint a golyó, de amikor szopizik még a kisbabám. Mármint még egyébként is az valamennyire, de olyankor még "kisbabább". Na értitek.. Fanni édes. Valami játszóházban vagytok?

Julcsi! Az én férjem is egyke... Mi is szeretnénk tesót, csak egyelőre semmi kedvem lombikon gondolkodni. Vagyis tulajdonképpen most azt mondom, nem mennék több lombik-programra. Elég volt 4x. Anno, Lukács előtt a harmadik sikertelen után az öribefogadást is elindítottuk. Lehet, hogy úgy lesz kistesó... De ha az sors "csak" Lukácsot adta, már teljes az életünk!

Moncsi! Tudom, nem vigasztal, de ha Nimókád érdeke a kórházi fekvést jelenti, akkor önként és dalolva fogsz bevonulni! :lol: Mr nem a mi akaratunk az első, hanem a gyerek.

Chilike! Nálunk a mikrós sterilizáló most a mikró tetején van, abban száradnak Lukács tányérkái, kanálkái mosogatás után. Így is mikrós... :lol:
Figyike, lehet, hogy most néhányan felhördültök, de van egy szint ami után én már nem fertőtlenítgettem folyamatosan a gyerek dolgait. Egyszerűen fizikai képtelenség lenne. Az egész napom áztatásból, meg lögybizésből állna. A kisfiam teljesen tisztán van tartva, de nem sterilen. Az edényeit, játékait rendszeresen lekezelem, a kádat minden este. Amíg icibaba volt, áztattam, mikróztam, de amint elindult négykézláb, nem maradt meg a szobájában. Amit csak talált, összenyalt. Aztán elindult egyedül, egész nap jön-megy körülöttem. Így most előfordul, hogy a papagáj ketrecéből kipiszkálja az almát és azt eszi meg, hozta már a szennyestartóból az apja büdi zokniját, megette a virágföldet...
Én utáltam a ctg-t. Volt egy nagyon xar napunk a 38. héten, be is kellett feküdnöm 4 napra.. ( Front volt, tejeskávét ittam, Lukács sem bírt magával és a gépnek is volt kehéje. Azt hitték, szívritmus zavara van a pocaklakómnak. Hiába mondtam, hogy dobják ki a gépet,a gyerek egészséges. :lol: )

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


De édes!!! Kis husika-Marcika!

Ja a képek, a kiságy melletti februárban készült. Egy hónappal Lukács születése előtt. A másik meg az elrettentő, márc. 11-én. Utolsó itthoni pocakfotó. Kép Kép

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Jó reggelt!

Póci,
nagyon szépek a textilek! Nagy bánatom, hogy nem tudok varrni :( olyan jó lenne ha egy csomó midnent meg tudnék csinálni.
A hasad is nagyon szép volt, csinos kismami voltál!

Zel,
Te is nagyon csini voltál! Huh, mekkora pocak! Nem is tudom hogy lehet bírni:) És tényleg ennyit nő még az utolsó hónapban? Jessszus.... :)
Megértem hogy nincs kedved lombikozni, igazság szerint mi is reménykedünk benne, hogy magától jön majd a kistesó. Ha mégsem, akkor meglátjuk majd, hogy lesz.

Sterilizáló: mi sem veszünk mikrósat, hanem a lötyi+ kifőzés lesz. A kórházban lötyi.

Chilikém,
HOgy ez a Marcika milyen édes! Mennyire tiszta apja, hihetetlen :D Melcsi, gratulálok (megint) hozzá!

Szuper, h minden rendben volt ctg-n, mi pénteken megyünk, már nagyon várom. Végre megint történik vmi :)
Amúgy neked voltak már fájásaid? Olyan mensi féle? Moncsika a kérdés neked is szól:)
nekem már voltak kétszer is, hétvégén jól betojtunk Apjával, csak lapítottam negyedórán keresztül, amig a mensis görcsöcske tartott. Azóra szerencsére nem volt.

Mónika,
Nagyon édesek a képek, látszik h nagyon gyengéden bánik a babákkal Fannika!
vjulcsi
 
 


Zel,Gyönyörű nagy pocid volt neked is!!!!Nekem csak 2 héttel szülés előtti van az uccsó"rendes,azt már mutattam a lányoknak anno,hát hihetetlen h tényleg mekkorák voltunk.Neked nem fura látni?? :lol: És így különösen,h neked h látni a 2 kép közötti növekedést!!
Hát,elhiszem,h nincs kedvetek lombikozni mégegyszer,engem az a 3 inszem is"kiborított",pedig z a szervezetnek sem olyan megterhelő..
Én úgyérzem,ha nem jön a kistesó magától,biztos belevágunk újra.Így én is úgy"tervezem",h egy éves koráig szoptatom Petit még.
Mónika,ha szeretnétek,szerintem a kistesó"fontosabb",mint a szopit elhagyni..De ze a ti döntésetek kell legyen.
Köszi,Chilike a képet Marcikáról!!!Nagyon édi,pusziljuk őket!!

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok!

Julcsi! Remélem ez a görcsike nem jelentkezik többet, biztos ijesztő lehetett! A pocival kapcsolatban igazad van, szerintem is jó, hogy könnyebb mozogni, meg aztán elvégre méegis kisleánykáink vannak, nem jól megtermett fiaink. :lol:

Zel! Tényleg nagyon csinos kismami voltál! El sem tudom magam képzelni igy a vége fele. :D

Moncsiga! Mártival sikerült beszélni? Kaptál beutalót belgyogyihoz?

Chili! Nagyon édesek lehettek a lányok, ahogy ficánkoltak! Még jó, hogy tudják nézni a szivhangjukat!
Majd a kapott infókat (Márti száma, hálapénz kérdések, mire számitsunk stb.) átküldhetnéd nekem is privibe!
Mondd meg Melcsinek, hogy Marcika husiját puszilom!!! Gyönyörűen tartja a kis fejét!

Nem fáj már semmi, csak álmos vagyok. Éjszakai piss után egymás után vagy 5x bekeményedett a hasam, pedig bevettem a gyogyit. Ilyet még nem csinált. Mondjuk nem volt abszolúte vészes, csak nem tudtam vissza aludni.

Kép
kislibus
 
 


Haligali Csajszikáim!

Belgyogyi elintézve. Azt mondta, így hogy egyedül a GGt nem stimmel -feltételezve, hogy nem vagyok alkoholista- semmit sem jelent. Akár a labor is elmérhetett valamit... csináltassak kontrollt.
A billentyűproblémám nem indokol császárt.
Nála is giga volt a vérnyomásom. Hogy ebből mi lesz....a végén emiatt fognak megcsászározni....

Beszéltem Mártkával. Csütörtökön találkozunk, úgyis akkor megyek Apánkhoz a Jánosba. Tényleg aranyos volt.

Julcsika, nekem csak egyszer fájt a derekam egy percig, semmi más különöset nem éreztem még.

Libuska, ez a hülye keményedés ilyen. Majd kitapasztalod, hogy mikor erősebb, mikor szinte nincs is. Gondolj arra, hogy természetes folyamat. Az egyik doki mondta nekem, hogy így a 24. hét környékén gyakori, hogy erősebb , mert ilyenkor valamiért lezuhan a kismamák szervezetében a magnéziumszint. (én is akkor voltam kh-ban)

Bodzikám, nagyon ritkán látlak! Mizujs, Anya?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Szijjja Kiscsiguszocskam! :D
Nem nagyon tudok jonni,mert Esztlil is,mint Fannyika ;-) ,rogton jon es O is irni szeretne+Babcikanak igen sok a dolga a lakas kulonbozo szegleteiben es pontjain,torolget,etet,mos es ilyesmik,igy en sem erek ra. :lol: ;-) Naponta tobb uj szoval lep meg bennunket. Annyira kis okos,ugyes es kedves,annyi szeretet van Benne,amit ki is fejez.
Nagyon szepen koszonom Nektek a kedves sorokat,ahogy Eszti dolgaira reagaltatok,annyira kis cukik vagytok!!!!
Sterilizalasra,tejcire es a csaszarra emlekszem,h valaszolnek,mi is volt meg???
Hat,akkor en kilogok a sorbol,mert nekem nagyon bejott a mikoros... Semmi masra Esztinek nem hasznalom,kajat termeszetesen nem melegitek Neki benne,de ahogy Sajo is irta,a leggyorsabb es szaz szazalekos+nem vegyszer. En is vettem Chiccosat,de az maceras. Forralgatni eszelos sok ido. Ez 4perc es kesz!!!
Nincs vele semmi plusz teendo. Amig fejtem,aranyat ert.
Folyt.

Kép
bodza2005
 
 


na vagyok én is, de csak gyorsan jövök, mert csomó dolgom van.

Védőnőt elintéztem, még ki akar jönn, kicsit későinek találom ezt a család látogatást, mert már nem nagyon érek rá minden napra van valami intézni való, de azért csak leegyeztettük az időpontot.
Ő elintézi a gyerekdokit, úgyhogy arra sincs gond, köv. pénteken meg majd beszalad a férjem a védőnőhöz és elhoz minden receptet, stb ami kell az újszülőtteknek. Ha minden jól megy vasárnap vagy hétfőn engednek haza a kórházból , hétfő délután jön ki a védőnő meg a dokibá. :wink:
Olyan furi már ilyenekről mesélni, igaz mindig hittem benne, hogy lesznek gyermekeim, de most mégis olyan érdekes érzés ez, hogy ilyeneket intézek! Tök jó! :wink:

Sajna emellett van még csomó hülye munkahelyi elintéznivalók (céges adminisztrációk), máskor szivesen csinálom, de most a hátam közepére nem hiányzik, főleg igy itthonról intézkedni nagyon nehéz.

Közben át kell pakolni a táskám is, én hüle azt hittem a kis Channel utazómba be tudok rakni mindent :lol: , most sikáltam ki helyette egy nagy adidas-sport táskát, a mosógépbe nem fért be, csinálhattam kézzel a zuhany alatt, hajolva, jól el is fáradtam, most szárad, utánna átpakolok mindent. :lol:

moncsika
Na jól van akkor , ha minden rendben, gondoltam egyébként, meg már annyira a végén vagy te is, hogy nem hiszem, hogy nagy gond lehet.
A vérnyomid mennyi volt? Egyébként amiatt tényleg császározhatnak, a sogornőmnek vajúdás közben ment fel, ezért császározták a végén.
Mondjuk én már a császártól is nagyon félek, próbálom nyugtatni magam, de tegnap is megvettem ezeket a tapaszokat amik fürdés utánra vannak és akkora bazi nagyok, hogy meg is ijedtem. Holnap sztem lefárasztom kicsit apánkat, hogy hogy vágjon meg hol meg mekkora lesz a seb meg ilyenek.
Örülök, hogy Mártikát elintézted. :wink:
chilike1
 
 


A tejcizest sem igy gondolom,ne hari erte!
Belolem kiindulva ;-) , a kor azert annyira nem surget. Par honapon semmi nem mulik teso-ugyben, viszont Fanni kiegyensulyozottsaga,biztonsagerzete,onbizalma,elegedettsege, a vilaggal rendben levosege,Anyaval valo kapcsolata igenis mulik rajta. En biztosan varnek par honapot. Azt gondolom,h annak, aki mar megszuletett "jar" az, h ne vegyek el Tole semmi olyat,amire Neki meg szuksege lenne. Kesobb ebbol gond lehet. Ez is leegyszerusitve nem biztos, h ertheto, de errol a nyamvadt iPhonrol,feltartott kezzel irva, nem tudom reszletezni.

Kép
bodza2005
 
 


Az elso harom ev meghatarozo a gyermek eletere nezve, igy ebben az idoszakban nagyon fontos,h mi,hogy tortenik Vele,korulotte. Alapvetoen dolnek el a dolgok ebben a szenzitiv idoszakban.

Kép
bodza2005
 
 


Chilikem! Erre kivancsi vagyok,miert ellenzi a Janos ezt a modszert. Telkiben ezt csinaljak. Gondolom,orvosa valogatja, melyikben hisz, biztos mindkettonel van pro/kontra. A tapasz biztosan jo lesz. Ha irritalna a borodet, kend be Sudoval,1 nap alatt helyrehozta nekem. Beszeljunk es elmondom,h tudsz jol ellazulni a spinalis elott,h ne mozdulj meg. Ne felj!! Minden szupi lesz! Jaj, de izgulok, mindjart meglathatod a Csajokat! Cuki neveik vannak!!!
Esztinek csinaltattunk nevre szolo takarot,felteszem majd, jo? Hatha Ti is szeretnetek.
Pocika! Zsenialis vagy!!!! Tedd fel a tuzhelyedet!! Marmint Robciet! Annyira draga Csillag, h ezt mondta!!!
Andika! Petid seroja szupercuki! Milyen szep szal legenyke a kisVejemmel egyutt!!! :D Zelecskem! Puszikak! Apudnak is kulon!

Kép
bodza2005
 
 


moncsi
válaszoltam

bodzi
Válaszolhatnál nekem is, irtam egy-két oldallal ezelőtt a császáros kérdéseimet, nézd meg légyszike, köszi.

kislibus
Sztem melcsike is olvassa a fórumot csak nincs ideje jönni, de azért majd megirom neki a bókokat. :wink:
Hát egyszerre jó is a ctg-s kergetőzés meg nem is. Egyrészről marha jó hallani ahogy hancúroznak meg az a kis szép erős szivük ahogy ver, másrészről kicsit "idegesitő" hogy el tünnek percekre a gépről meg mindig féle, hogy nehogy egy szivhangot mérjenek be 2x vagy ilyesmi. De ez csak biztos nekem laikusnak bosszantó, akik ott dolgoznak tudják a dolgukat. :wink:
Persze átküldöm majd a részleteket... :wink:
chilike1
 
 


Libuska! Amugy Neked van igazad, nem szabad ezekbe beleszolni /teso,cici stb./
Drukkolok,h taxi legyen! Ne gyalogolj ennyit!
Kerek szepen pocifotot! Nekem nagyon szep a pocid, ebben is egyetertek, minden pociban egy kis Csoda lakik! Ezt latja egy normalis ember.
Moncsikam! Akkor Apankhoz is es CTG-re is mentek csutin???
Julcsika! Jo lehetett Ferjecskevel dagonyazni. :D

Kép
bodza2005
 
 


Micike! Olvastam, h a sparga milyen eszmeletlenul io a rak ellen es preventiv is! Sok nyers zoldseget egyen Edesapad!!!
Anyoskaek hogy vannak?
Pusza!
Emerenc! Hali! Nagyon csendben vagy sielokem!
Rencsikem! Tarts ki draga! Mindjart vege! Tenyleg, sosem irod, h Infacol vagy mas sem hasznalt? Ugy sajnalom Domikat!
Puszilgasd meg a nevemben a kis pocikajat!
Mucika! Marcus cukkancs! Ezeket kuldted nekem is, majd kerunk ujakat is!!

Kép
bodza2005
 
 


Melike! Te is tehetnel vegre kepeket Csajocska!!!
En nem vennek be semmit a hanyas ellen a barinod helyeben, nem kellenek az ilyesmik a lepenynek. Hacsak nem veszelyezteti a babat,annyira gaz a hanyasa. Ha jol remlik,Rencsike sem szedett semmi,pedig Neki kijutott rendesen ez ugyben...

Kép
bodza2005
 
 


Chililany!1xre irtunk! :lol:

Kép
bodza2005
 
 


ja még annyit akartam kérdezni moncsi tőled, hogy neked nem nyom itt alul? Csúszik szét vagy mit csinál a csipő csont vagy szemérem csont vagy mi ez, de én már nem is tudok menni összezárt lábakkal... :lol: nem túl kellemes.

julcsika
Ja sztem is cukika Marcika, tényleg olyan, mint az apukája. Jó lenne, ha tudna jönni néha melcsi is mesélni, de biztos nagyon elfogalt, irta, hogy lekényeztették Marcikát én nem akar már sehol ellenni, nem érdeklik a játékok, csak anyuci vagy apuci karjába jó neki. :lol:

Igen voltak fájásaim, nagyon kemények, rendesen szúrtak alulról. De már nincsenek, ezek akkor voltak amikor a szalagok nyúltak. Mostmár csak ez van amit az előbb moncsinak leirtam, meg nagyon nyomnak belülről a babák.De ez nem olyan jellegű fájdalom, hanem érzem, hogy össze van minden préselve belül és az fáj ahogy tapossák a szerveimet.

Sztem neked is nagy pocid van, pont akkora amekkora kell Szonjának. :lol:
Igen a ctg azért is jó, mert tényleg történik valami, meg láthatod, hogy minden okés.
Te gondolkoztál már a szülésznő, különszoba témán?

zel
Szerintem inkább bájos, mintsem elrettentő az utolsó pocakfotód. :wink:
Én is akarok majd csinálni a kórházba még egy képet csak el ne felejtsem. :wink:

A ctg-vel kapcsolatban vannak nekem is aggályaim, az előbb irtam libusnak.
A fertőtlenitéssel én is igy vagyok ahogy te irod, az elején azért mindent lefertőtlenitek, aztán úgyis ki fog alakulni az immunrendszerük. Meg én a nyáron szeretnék már utazni velük, szóval addigra fel kell erősitenem őket. :lol:
Nálunk mostmég úgy van, hogy a férjem mindenre rámondja, hogy hülyeség(neki már van egy nagy lánya akit felnevelt, szóval van tapasztalata, de engem sokszor idegesit amikor mondja, hogy mi ezt igy csináltuk vagy úgy, meg ez se kell meg az se, múltkor már kénytelen voltam elmagyarázni neki, hogy mostmár másik nővel él, ha nem vette volna észre és nekem vannak saját elképzeléseim, nem úgy akarom csinálni, mint a lányának az anyja :lol: ), mondjuk én ezeken nem sértődöm meg csak, ha pont rosszkor mondja akkor felbosszant vele. Én meg a másik fele vagyok egyenlőre, mindent szépen precizen szeretnék csinálni, igy pont kiegészitjük egymást, nem megyünk el egyik irányba se, hanem maradunk a közép úton.
chilike1
 
 


Monika! Fanni edes! Repul az ido,ugye?
Tavasszal csinaljunk egy Margitsziget-i nagy talit a topikos gyerekekkel /pocin kivuliekkel es beluliekkel/addigra Micikenek es Emerencnek is lesz/. Akkoriban Patrika is hazanez talan Hanyiekkal. Itt is irom,mindkettotoket latom a kis Patribababan Hanyi!
Tunderi kislanyka!

Kép
bodza2005
 
 


Chilikem! En is virgonckodtam, egeszen a szulesig, de az utso heten pont igy mentem, mint a kacsak. En sem tudtam osszezarni es ezt ereztem, amit Te. Olvastad a valaszt Bejjbikem?

Kép
bodza2005
 
 


bodzi
Amit ide irtál a fórumra? Azt igen. (mailt nem kaptam)
Oké hivlak szivem, holnap még rákérdezek apánktól, ő mit gondol, stb aztán utánna át tárgyaljuk a témát, jó? :wink:

Csüti akarnék menni a sejtbankba. Nincs ismerősőd ott, akinél hivatkozhatnék rád? Tudod, hogy mégis ne úgy kezeljenek, mint aki az utcáról beesett... :lol:

Ja még azt akartam elmesélni csajok, hogy képzeljétek tegnap is meg lettem dicsérve a Jánosba(na nem akarok hencegni), de mondták, hogy nagyon ügyes vagyok, hogy 2 babát igy kihordtam a végéig, azt mondták átlagba 35 héten meg szoktak születni, az enyémek meg olyan jól el vannak, mintha még 2 évig bennt akarnának maradni, és eszük ágában sincs kibújni :lol: :lol:
Meséltek 2 kismamiról (igaz ők 3-as ikerkkel voltak, az azért kicsit durvább), de a méhszáj záró műtét ellenére is kinyiltak és megszülettek az egyiknél a babák a 31héten, de egsézségesek meg minden, a másik egy inszemes csajszi meg még küzd, de ő még nem szülhet mert csak a huszonvalahanyadik héten jár.

Na szóval én is marha büszke vagyok magamra meg a csajokra is, és biztos vagyok benne, hogy apánknak köszönhetem nagyrészét, hogy ennyit csesztetett én meg szót fogadtam :lol: , és ezért birtam ilyen jól a végéig. :wink:

na mennem kell, mert semmit nem csináltam órák óta és van egy csomó dolgom még majd jövök, ha végeztem puszika
chilike1
 
 


Bodzi,
Taliban benne vagyok :) jaj de várom már, hogy sétálgathassak a kislányommal, annyit gondolok rá, milyen lesz majd, a baberszényben vinni, meg a babakocsiban tologatni:) És olyan jó, hogy a jó idő is jönni fog mindehhez hamarosan :)

Chilikém,
Szerintem pont jó Szonjusnak a hasam :) Assszem bármekkora lenne, én mindenképpen tökéletesnek és gyönyörűnek látnám :)

A szülésznőt már felfogadtam, és én fizetős szobába akarok menni, ha lehet egyágyasba. Bár vannak előnyei a kétágyasnak is (mincs az ember egyedül), de szeirntem sűrűn jönnek be majd látogatni, így nagyon nem leszek egyedül így sem. És szeretnák minél nagyobb nyugiban lenni abban a 3 napban.
vjulcsi
 
 


Chilike,
mi is büszkék vagyunk rád, tényleg nagyon ügyi vagy, de ezt már a múltkor is írtam :) Ritka szerintem, hogy az ikrekesek ilyen sokáig 'kihúzzák', és olyan szuper súlyban születnek a babák, mint nálatok fognak :D
vjulcsi
 
 


Melcsike nagyon aranyos a kis Marcika,és ahogy tartja a kis fejét és nézelődig a nagyvilágban,nagyon cuki :D .

Zel a pocakod nagyon szép volt és ne elrettentő,és a kiságy is ami várta a kis bébit.
A sterilizálásról amit irsz szerintem teljesen rendben van én is csak addig csináltam amig elkezdett járni a Robcsi,és ő is 11 hos volt a mikor már szaladott.Aztán meg ugy is mindent összeszednek,én naponta felporszivozok meg felmosok,gyerek tisztántartva és kész :D .Tul steril lenne ha még sterilizálnánk is :D !

Julcsi az lehet attol is hogy nyulnak a szallagok és kell a hely odabent :D .Fekvés megy még?

Moncsiga jó hogy belgyogyi rendben és szülésznő elintézve :D .
A vérnyomás viszont nem jó :( ,de ne idegeskedj emiatt mert attol is kuszik fölfeleHa meg be kell feküdni akkor be kell.Te igazábol mit szeretnél ha sikerülne természetes uton szülnőd vagy császár?

Libus keményedés normális csak kicsit ijesztő mert ilyenkor egyből arra gondol az ember hogy nehogy valami gáz legyen.

Chilike szupper ügyes vagy tényleg hogy ilyen sokáig kihuzod a kiscsajokkal!És nagyon jó lehet a ctg-én a két kiscsaj hancurozását hallgatni.És nem sokára itt a nagy találkozás,jujj ez nagyon izgi :D !

Bodzi Esztibaba nagyon édi lehet ahogy takaritgat,már most besegit anyucinak :D .
A tali nagyon jó ötlet :D !

Rencsi Jól vagytok,rég voltál?

Csajok köszönöm a pocak és a kiságy dicséreteket nagyon aranyosak vagytok.

Kép
póci
 
 


És ha már Bodzi emlitette a névre szóló takarót akkor megemlittem én is ha gondoljátok kukkancsatok be ide:

www.pokroc.hu

Pár dolog van fent mert most csinálja a párom az oldalt,növérem foglalkozik ilyen Névre szoló takarók varrásával meg sok egyéb más dologgal .Ha valakit érdekel valami szivesen segittek.

Bocsi az offért!

Kép
póci
 
 


És Bodzi a kedvedért a tüzhely :)

Kép Kép

Kép
póci
 
 


Nem tudom, mi az igaz belőle a szójáról, de megosztom Veletek.



*Volt egy nagyon érdekes beszélgetés február 22-én a Tv-ben, Dr.
Csáky István professzorral (Állatorvostudományi
Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről.


Ugyanis több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy
nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is
évente 3-
4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a
szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték
vizsgálni,
mi lehet közös az áldozatokban.

Egyetlen ilyen volt:: az étrendjükben a Szója!

Arányos mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen - 4-5-ször annyi női nemi
hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db
antibébi tabletta. Ez férfiakra nezve még veszélyesebb, mint a
nőkre!

Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30
egérrel. (30 minta és 30 kontrollállat) A 30 kísérleti egér -
melyeket
SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A
kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem
mutatott.

A prof összerakta az információkat, s javasolja, vizsgálják a
sportolókat étrendjük vonatkozásában is.

S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás
megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan
egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával .

Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges
élelmiszerről (kőolajszármazék).

Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya".

Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát
kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még
génkezelik
is, az már abszolút katasztrófa. A Greenpeace --esek épp ma
ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető
cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz.

Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad

Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen....

Szóval ne egyetek szóját, haszáljatok margarin helyett vajat!

Más! Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta vizet?

A vízről:_ Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. Az emberek
37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran
összetévesztik
az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet
kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem
felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók
100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság elsőszámú okozója a
vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és
izületi fájdalmakban szenvedő k 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz
csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a
rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek
elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy
kinyomtatott oldal felfogásánál. Naponta 5 pohár víz elfogyasztása
45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és
50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszol,
mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap
elengedhetetlen.

A Coláról: Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t: Az USA több államában a
rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter ) Cola-t
visznek
magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal
távolítsák
el. Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap
alatt feloldódik. A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos
Cola-t
a kagylóba éshagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni,
utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Rozsdafoltok
eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy
Cola-ba áztatott alumíniumfóliával. Az autóakkumulátor pólusairól
könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz.
Figyeld, ahogy pezseg. Egy berozsdásodott csavart könnyen
meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel
rá. Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a
mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a
programot. Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

*Hasznos információ:*_ A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek
pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav
kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás
kialakulásához. A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító
tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző
táblával kell ellátni. A Cola-t már 20 éve használják a teherautók
motorterének tisztítására!

Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy
Cola-t?

Küldd tovább, hogy egészségesek legyenek Mindazok, akik fontosak
számodra!!!!! Életet menthetünk, ha idejében felismerjük az
agyvérzés
jeleit. Ez a levél nem a szórakozást hivatott szolgálni, de a
mondanivalója nagyon lényeges.

Ezért kérem, szánjon rá 2 percet és figyelmesen olvassa el, azután
pedig vagy mentse el, vagy vésse jól az emlékezetébe a következő
esetet.

Egy fogadáson történt, hogy egy asszony tányérral a kezében
megtántorodott, majd elesett. Felsegítették kelni, majd az
asszony azt
mondta, hogy minden rendben, úgy látszik, csak megbotlottam -
mondta.
Nem akarta, hogy orvost hívjanak. Az est hátralévő részét jó
kedvben a
társaságban folytatta tovább. Amikor hazaértek férjével, a férj
mégiscsak felhívta a mentőket. Az asszonyt beszállították a
korházba.
Rövid idő elmúltával még az éjjel az asszony agyvérzésben meghalt.

Ha ott, a szórakozás helyén, valaki ráismert volna az agyvérzés
jeleinek egyikére, annak a következő 3 óra leforgása alatt életmentő
jelentősége lett volna, az egyik orvos véleménye szerint.

Alapjában, négy féle lehetőség van arra, hogy felismerjük az
agyvérzés jelét:

1.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt, hogy mosolyogjon.

2.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy mondjon egy
rövid
**mondatot,** pl. Ma nagyon szép idő van.

3.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy emelje fel
mindkét karját a magasba.

4. Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy öltse ki a
nyelvét.

A fentiek közül bármely elváltozás jeleit mutatja a normálistól, pl.
/*/ha arcának egyik fele görcsösen mozdulatlan marad/*/, vagy /*/nem
tudja kifejezni magát egy egyszerű mondat erejéig sem/*/, vagy /*/ha
valamelyik kezét nem tudja felemelni feje fölé/*/, vagy /*/nem tudja
kiölteni nyelvét/*/, vagy **/az egyszerűen csak kilóg a
szájból.../**
ez mind azt jelzi, hogy **sürgősen hívjuk a mentőket**.

Ez a neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut
legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment.

Kép
bodza2005
 
 


Póci,nem semmi,milyen kézügyességed van!Az ágynemű is gyönyörű,úgy irigylem azokat akiknek van ilyenhez affinitásuk!én olyan béna vagyok,ha majd Petivel rajzolni kell,még egy"normális"kutyát sem tudok majd rajzolni!És azonkívűl tök jó érzés lehet,h na..ezt én csináltam.
Moncsi,ügyes vagy,de hagyd azt a vérnyomit(sztem fehér köpeny szindrómád"van :lol: ),még a végén tényleg ezért fognak megcsászározni.
Húha,Chilike,mindjárt itt a j.hét!Hihetetlen..és tényleg nagyon ügyes vagy,h eddig ilyen fitten kihúztad!
Mónikának én is azt mondom,ezt nektek kell eldönteni,h mi a "fontosabb",h szeretnétek csinálni.
Bodzi,Eszti után is van mit pakolni,mi?Nagyon ügyes kislány lehet!
Nekünk ma a változatosság kedvéért megint sikerült jól esni,és vérzett a szája..hihetetlen fazon,ebben is tiszta apja!!! :cry:
Julcsika,pihziel remélem,jól vagy!
Kislibus,hajrá taxi!Kocsiról semmi hír?

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok Lányok!

nagyon sokat írtok és sok mindenre reagálnék, de nem megy!
Köszönöm a sok laptetőt, de azt hiszem nem fogott rajtam, úgyhogy a szülés előtt álló ikerbabás Chilike, aki nagyon ügyes a 38. hét felé is stramm:), vagy a méhszájsebes Moncsi most több hasznát veszi.
Lányok írjatok sokat a babákról, jó olvasni (Póci, Zel, Andi, BOdza, Rencsi)
Libus, te meg vedd át otthon az irányítást apa felett és nehogy neki induljatok a városnak gyalog!!!
Úgy néz ki apukám ct-je tökéletes lett. Anyósomnál az utolsó percben találták meg, hogy mérgezés miatt bénult le, amit egy régebbi influenza vírus okozott valószínű. Most vérplazma felezést csinálnak rajta. Viszont nekem felment a TSH-m (lehet stressz) és így nem kezdhetek. Endrokrinológushoz kell majd mennem.
Bodza,
Te ajánlottad a mens mentist egyszer ugye???

Mónika,
jó nehéz dolgot kérdeztél! Tényleg csak Te tudod melyik döntés a jó.
Ha úgy érzed Fanni nem sérül (és elvileg már kialakult köztetek egy erős kapocs, miért is sérülne) , akkor probáld meg leválasztani. Talán Bodza vagy Moncsi jobban benne van a gyermekpszhicologiában.
Ha ez segít én egyke voltam és bármit megtettem volna anyuéknak egy testvérért :))
miciona
 
 


Pócika! Te csúcs vagy! Ezt is árulnotok kellene a Nővérkéd oldalán! Én rózsaszínűben kérek szépen! :D

Kép
bodza2005
 
 


Bodza! Jó ötlet a Margit szigeti tali! :D
És talán lesz kocsink, képzeljétek, ha minden igaz párom holnap megy érte. Fú, remélem semmi baj nem lesz vele... Még azért holnapig csuriba kezem-lábam, hogy minden ok legyen a kocsival.

Chili! Tényleg nem semmi, hogy ilyen szépen kihordtad őket!!! De neked meg is van hozzá a magadba-magatokba vetett hited, testalkatod, egyszóval minden! Ezen is biztos nagyon sok múlt, hogy hitted, hogy minden rendben lesz!
CTG miatt ne aggódj, tényleg tudják mit csinálnak, nem hiszem, hogy kétszer ugyanazt a babát mérik be, pléne, hogy te is hallhatod, ahogy zakatolnak, meg ha megnézed a papirt, nem egészen ugyanaz a két görbe, ez is megnyugtathat.
Részleteket előre is köszi!

Póci! Szerncsére nem gondoltam erre, hogy gáz van, csak aludni nem tudtam tőle. Meg nem egészen értettem, hogy ha egyszer fekszem akkor mitől??? Amúgy nem vagyok olyan ijedős, nekem szerencsére nem fáj, mint szegény Moncsigának, meg Rencsinek.

Moncsiga! Örülök, hogy rendben vagy belgyógyászatilag! Vérnyomással remélem nem lesz gond! Erről nem kérdezted Dévait, hogy esetleg amiatt császár? Azért az nem jó, ha szülés közben felmegy...

Kép
kislibus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?