Új privát üzeneted érkezett!

Linácska :lol: szerintem is tuti az ötlet!!! Ha van kedved hozzá, meg kell csinálni!!!
annak idején mi is így hirtelen felbuzdulásból vágtunk bele egy bizományosi könyvesbolt létrehozásába - a földszinten kialakítottunk két helyiségből boltot. és szuper volt. Három évig működött, nagyon szerettem, sokat tanultam belőle, láttam, hogy meg lehet csinálni, amit az ember megálmodik!! csak aztán nem bírtam a tanítás mellett és döntenünk kellett. De klassz volt kipróbálni, mire is képes az ember, ha akar!! Úgyhogy szerintem is mindent bele!!!!! :lol: :lol:

dbea :lol: Sajnálom, hogy az uszi most nem jött össze. Lehet, hogy a tömeg zavarta Marcit.....
Tényleg, én is akartam kérdezni, hogy a cisztával mit tudnak csinálni??, Masszírozni kell?? most akkor abból szünetelteted a szopit? Tápival pótolsz???
hajrá, gyúrás!!! :lol: én tegnap du. léptem megint futni, így megcsináltam a heti három edzésnapot.....huh! de hogy ezen a héten hogy hozom össze, még nem tudom, mert a férjecském eléggé be lesz táblázva...

beusmimi :lol: Tényleg jó régen voltál, gyere gyakrabban, ha lesz időd!!! Sajnálom a pajzsmirígy és a tejci problémát.. A kettő gondolom összefüggött, nem??
és hogy milyen szépen ül Marcusod egyedül... :shock: hát, mit ettől még baromira távol vagyunk.

sziszka :lol: Érezted is hogy kevesebb a tejci, vagy csak a védőnőnél derült ki a súlya miatt...? hát, igen, azért a 6 hónap szoptatásért sokan mit nem adnának!!!! úgyhogy szerintem sem kell depizni emiatt!!!

Anettoo :lol: ha jól emlékszem, Ti vettetek kerékpárhoz gyerekülést, ugye??? Milyet érdemes??? szerinted hülyeség a bicóra szerelhető hordozó(utánfutószerű)??? nekem tök tetszik, csak egyelőre drágán láttam, még utána kellene nézni...

rólunk: hát, Zsigi meg kicsit sztem hasmenéses lett az utóbbi napokban( volt, hgoy legalább 8x kakilt és elég hígat), úgyhogy úgy döntöttem, kicsit leállok a kóstoltatással. A répa-alma kombináció után vettem észre... :shock: Most már jobb, tegnap már csak tejcit adtam neki, ma is azt kap. Tegnap 3x normálisat makkázott, ma még csak 1x.....

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

ja, és a cigány-kérdésről lehet, hogy jobb lenne, ha nem írnék, de írok....
én ki nem állhatom őket!!! már a szaguktól is rosszul vagyok. Tuti, hgoy nem vinném a gyerkőcömet olyan oviba, ahol sok cigány van! Van rendes is, persze, de a többség igénytelen, koszos és közönséges.....
bocs.... :oops:

madaran

na, de hogy ez a hozzászólásom került a lap tetejére, pedig még azon gondolkoztam, hogy apró betűvel írom....ááááááááááááá!!! :roll: :evil: :? :twisted:

madaran

Sziasztok!

Hogy ne érezd magad kellemetlenül Madaran osztom a véleményedet és teljesen egyet értek veled.
Én értem amit Lina irt mert vannak tipikus "régiók" ahol nem a legjobb oldalukat mutatják.És bizos én is megválogatnám az ovi kérdését ez ügyben...sőt én már (biztos csúnya dolog ez :oops: ) erről a kérdésről már beszélgettem Nolival.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Hoztam én is almaevős képet. :D

http://picasaweb.google.hu/babamamaklub ... r-RlPHTeA#

Hát, lement pár kanállal, de azért még nem az igazi. Első alkalommal fintorgott, de azért hősiesen nyelte, ma kapott harmadszorra, de tologatta ki a pépet a kis nyelvével. Azért még próbálkozunk, végülis nem úgy látom, hogy trauma volt számára. Csak azt reméltem, ennél azért picit gyorsabban fogunk haladni, mindanellett, hogy nem akarom elsietni...

Mimi, a link alatt van egy hordozós kép is, egyelőre csak hátulhordozós.

Na visszaolvasok, aztán reagálok is, ha hagynak...

Kép
mocorgó

Anna -érdekes, amit írsz, mert pont az alma és a répa hasfogó :)! Mi pont ezért hanyagoljuk őket. Ma céklafőzeléket kapott Emmus, bement 100 gramm, ennyit még semmiből nem evett :)!

A cigánykérdés: nem a bőrszín számít, hanem az, hogy a nagy többségre az a jellemző, amit Anna ír, hogy koszosak, igénytelenek és primitívek! Szerintem ez nem rasszizmus, puszta tény és ezt tudja mindenki, csak hát nem mindegy, kire adják a szavazatukat... A cigánykérdés eldurvulásáért nagyrészt a kormány a felelős, mert mindenkin felül védi őket! Ha egy fehér magyar bánt egy cigányt az rasszizmus, fordítva meg bele se teszik a hírekbe! Erről a témáról nem is írok többet, felesleges mélyebben belemenni.

Kép
angelita

Eni, ügyesek voltatok :)! Csak kitartás, menni fog ez, mint a karikacsapás! Türelem a kulcsszó :)!

Kép
angelita

[quote="angelita"]S írta:angelitazerintem ez nem rasszizmus

A rasszizmus az, amikor egy embercsoport egyik külső tulajdonságához (pl. származás) morális, társadalmi, stb. egyéb tulajdonságokat rendelnek hozzá, és ez alapján elítélik őket.

Ami most megy itt a babaneten, az rasszizmus.

Sajnos.

:(

Kép
bikmakk

Oui, sajnos mi most kihagyjuk a babatalit, de már nagyon várom, hogy tavasszal szervezzünk egy szabadtérit. Arra már biztosan el tudunk majd menni... Jó kis baba-piknik a Margitszigeten - de jó is lenne! :) Remélem, azért mennek elegen, de nem lesz nálatok nagy zsufi.

Bori, Nektek jobbulást (remélem, azóta már senki nem beteg Nálatok!), Bettinek meg remélem, gyorsan kibújnak azok a kellemetlenkedő fogacskák!

Jimbone, most nem jutsz gyakrabban géphez, hogy anyósod nálatok van? Vagy nem segíteni jött?

madaran, gratulálok a múlt heti kitartó futáshoz! Nem lett izomlázad? Tej nem csökkent? Ja, és nagyon köszi a buktareceptet! Ki fogom próbálni. Ahogy látom az enyém annyiban volt más, hogy margarin helyett vaj, víz helyett tej... Ez ennyit számítana? Mindegy, most azért sem változtatok a recepten, mint ahogy egyébként szoktam. :) (Amit egészségtelennek tartok, azt kiváltom mással.. ;-) )

Kép
mocorgó

Jimbone, egyszerre írtunk. :) Szegény Áron, nem semmi, hogy mennyi minden összejön... De a képen nem úgy néz ki, mint akit nagyon letört a baleset. ;)

Kép
mocorgó

Tünde, tetszett ez a hordozós szánkó megoldás!!! :) Lehet, hogy mi is kipróbáljuk jövő hét végén. Zsombi megette az összes almát, ami a tányéron van? Jó soknak tűnik...

Evőeszköz/tányér: Ki milyet használ? Melyik igazán praktikus? Milyet vegyek? :shock: Kérlek segítsetek! :)

Hordozás: múltkor nem vallottam be, hogy egyedül még a hátamra nemigen tudom felapplikálni a cuccot, de ma ez is sikerült! (Kellékek: egy ideges, de önuralmat gyakorló anya, egy bömbölő csecsemő, egy franciaágy, és egy háti hordozó.) Amint meghúztam a pántokat, csend lett. Mondjuk 10 perc után elunta a nézelődést (biztos nem elég szórakoztató a mosogató (de éneklő!!!) hátam), és inkább bekéredzkedett az ágyába. Hát, nem bántam a cserét.

Kép
mocorgó

Na a babatali így akkor nem is lesz babatali, mert csak Linácska (feltételesen) és Orew tud(na) eljönni:(. De mindettől függetlenül mindkettőtöket szeretettel várlak egy koffeinemntes kvra, vagy teára, az "igazi" babatalit pedig remélem meg tudjuk tartani tavasszal/nyáron szabadtérben:).

Képzeljétek, Mirussal már csak 2 hetente kell menni dévényezni!

Jimbone, szegény Áron... Most rendeltem 20 szeletes tortát Zorának, 8 ovistárs jön pénteken a 4 éves zsűrra, anyukákkal együtt. Hú, már most izgulok mi lesz. Sütök is egyet, de biztos ami biztos:).

Kép
Kép
Kép
oui

anettoo, és mesélj, hogy zajlik egy napotok így a négy fal között? Milyen módszereid vannak a gyerkőcök kordában tartására így, hogy nem tudod őket emelgetni? Hátha tanulunk valami jó dolgot... :) Amúgy tényleg nagyon sajnálom, hogy nem tudtok kimozdulni, és ez pláne ott nagyon rossz, ahol nincsenek rokonok, barátok, akik jönnének látogatni, babavigyázni egy picit. Vagy sikerült már esetleg megismerkednetek kedves emberkékkel?

Engem ez a dévényes leírás érdekelne, a tornáztatás sosem árt, nem igaz? Szerintem a torna is egyfajta lehetőség a közös ténykedésre...

bikmakk, tényleg, Ti (is) még mindig Németországban laktok?

Sziszka, nem az van, hogy ilyenkor már az sem gáz, ha nem nagyon híznak a babák egy darabig? Hiszen lemozogják... Kicsit megijedtem én is attól amit írtál, aztán rájöttem, hogy az én babám nem egy hónap alatt, hanem egy hét alatt hízott 110 grammot. Mondjuk az is kevesebb, mint a nagy könyvben, de persze egyre többet mozog, így nem is csodálkozom. Ügyes vagy nagyon, hogy ment a szopi 6 hónapig!!!

Angelita, hogy csinálod, hogy mindig van időd írni? :)
Olyan jó, hogy ilyen sok mindent adsz már Emmusnak, és köszönöm a sok-sok jó tippet!

Mosogatórongy anyatársaknak kitartás, én ma naaaagyot készülök aludni!!! :)

u.i.: cscsivel mi lehet? Nem jöttek még haza a kórházból?

Kép
mocorgó

Mocorgó: igen, még itt lakunk. Úgy néz ki, hogx még maradunk is vagy 2 évet...

Ügyesek vagytok a háti hordozással, én még nem merem egyedül úgy felvenni. De mrá az is nagy haladás, hogy Dani már egész júl tűri az elöl hordozást a mei taiban. Napok óta ezt gyakoroljuk...

Angelita: köszi a hozzátápi részletes leírását: tényleg nagyon ügyesen csináljátok Emmával! Mi még mindig az almánál tartunk, olyan édesen megborzong tőle... MEg fintorog, de azért tátja a kis száját. Szóval talán nem utálja annyira nagyon... De hogy mikor térjünk a következőre, nem tudom.... Az még ezer év, mire ebből 5 kiskanál lesz....

Linácska, Oui, Orew: érezzétek jól magatokat a minitalin! Irigykedek ám... Én itt folyton egyedül tolom a bbkocsit...

Mosogatórongy: én rákaptam, hogy egyszer minden nap lefekszem Danival együtt. És ha szerencsém van, akkro az épp másfél órás alvás...

Jimbone: szegény Áron! De milyen nagyfiú már a képen!

Anettoo: priviben elküldöm a mailcímem - engem nagyon érdekelne, hogyan kell négykézlábazást tanítani... :)

Dani már egész rendszeresen fordul hasra. Csak hátra nem :)
De nem is ezért kell folyton "megmenteni", hanem eltolja magától a játékokat a játszás közben olyan távolságra, hogy már nem éri el. És akkor megy a nyüszi utánuk. Folyton ott kell lennem és visszaadnom a játékokat. :)

Kép
bikmakk

Eni, Emma napközben általában kb. 4 órát alszik (2 bontásban), így ilyenkor sokmindenre jut időm, pár perces bekukkantásra és hozzászólásra pedig még akár akkor is, ha ébren van, mert szerencsére jó, nyugodt baba, egyedül is szépen eljátszik egy darabig :).

Anna,
a tornagyakorlatokat átküldenéd nekem? Írok email-címet.

Bikmakk,
szerintem ebbe ne is bonyolódjunk bele, ez a topic valóban nem erről szól/ nem erről kell, hogy szóljon. Mindenesetre én nem tartom magam rasszistának és tiszteletben tartom mindenki más véleményét.

Megyek, mert lassan itt a fürcsi-idő :)!

Kép
angelita

Anettnek vannak gyakorlatai, most látom, hogy elnéztem!

Kép
angelita

Sziasztok!

Ciszta ügyben a doktornő szerint, aki a vizsgálatot végezte sajnos nincs teendő. Azt mondta, hogy ha abbahagyom a szoptatást magától el fog múlni. Azért még akarok beszélni a nőgyógyászommal, a szopis tanácsadóval és a háziorvosommal is :lol: A fájdalom még mindig megvan, így Apával úgy döntöttünk, hogy az elválasztós hozzátápit csináljuk, szopizás előtt adjuk a kajcsit és a napközbeni étkezéseket kiváltjuk, a reggelit és estit még megtartjuk. Hátha így meggyógyul a mellem.

Lányok: aki tápival egészít ki, hogy adjátok a babának a tápit? Cumisüvegből vagy pohárból vagy kanállal??

Bea

Kép

Kép
dbea

Mocorgó,
nekünk Babylove-s kanalunk van. 5 db-os csomagban van a DM-ben. Én sokat kipróbáltam még Lilivel, de ez valahogy olyan nagyon jó. Nem túl mély, nem túl nagy, szóval kényelmes.

Dbea,
mi cumisüvegből isszuk a tápit. Még Lili most is a nyuszikakakót.
De egyre ritkábban. Most úgy eszik Levi, hogy 4 szopi, és a gyümölcs-főzelék-Sinlac-tápi négyesből valamelyik kettő. Lehetőleg úgy, hogy a gyümölcs és a főzelék ne essen egy napra, szóval rendes kajából napi egy van.

A répa és az alma magában hasfogó, de pépben nem. Ezt a gasztroenteorológián tanultam. Csak banánt nem szabad ennie Levinek a kaki miatt. De mondjuk egyszer adtam neki, aztán jó pöttyös is lett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Kicsit elszomorít amit most olvastam... Nem gondoltam, hogy ide jutunk egy idő után.
Én olyan iskolába jártam ahova viszonylag sok kisebbségi járt akkor is és most is. Mégis angol tagozatos osztályba jártam, és soha életemben nem szerettem annyira iskolába járni mint az alatt a 8 év alatt. A mi osztályunkban is volt olyan aki bizonyos kisebbséghez tartozó volt. De soha semmi gond nem volt sem vele, sem a családjával. Mindig tiszta volt, mindig igyekezett az órákon és a leckéje is mindig kész volt. Később leérettségizett majd még főiskolát is végzett. Tavaly volt az esküvője, és augusztusban született a kislánya. Az ő kislánya az a beteg kislány akiről már írtam korábban. Soha egyetlen percig sem okozott gondot barátkoznom vele, és soha nem voltak előítéleteim amiatt, hogy bizonyos dolgok alapján hova tartozik. Azt hiszem az iskola ahova jártam megtanított arra, hogy az embereket ne a bőrszínük, nevük, vallási hovatartozásuk, szokásaik alapján ítéljem meg, hanem a viselkedésük és az irántam és más embertársaik iránt tanusított hozzáállásuk alapján ítéljem meg.

Ha már itt tartunk, mi van azokkal a "magyarokkal" akik parlamentet és tv székházat mennek "lerombolni" és több ezer ember életét teszik élhetetlenné a viselkedésükkel? Mi van azokkal a "magyar" apukákkal akik a családjuk minden pénzét elisszák és még meg is verik őket amikor hazaérnek a kocsmából? Ők mennyiben különbek a kisebbségtől???

Nahh... Bocsánat, de ez nekem mindig is érzékeny pontom volt.

:(

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sajnálom, hogy ennyire nem jött össze szinte senkinek ez a babatali... :(
Mi azért megyünk. Remélem Linácska is el tud jönni. :)

Orew

orew

Ja, még eszembe jutott, hogy igénytelen, koszos és közönséges lakik a mi házunkban is. Annak idején az ÁVH tagja volt és rém büszke magára... Mellesleg egy perverz, nekem anno többször felajánlotta, hogy üljek az ölébe, meg tanácsokat osztogatott amikor tini voltam, hogy többet kéne szexelnem a barátommal, mert akkor nem lenne annyi pattanásom. Ezenkívül, ha netán nyitva van náluk az ajtó akkor ömlik a tömény húgyszag a lakásukból. Veri a kutyáját, stb, stb.

Öcsém barátnője is félcigány például. Ők sem koszosak, nem büdösek. Az apja is és az anyja is folyékonyan beszél angolul.

Anno amikor szállodában dolgoztam a takarítónők közül kettő is volt aki kisebbségi volt. Életemben még két ilyen dolgos nőt nem láttam. Az egyik egyedül nevelte a 15 éves lányát, tisztességben, szeretetben. A másik pedig zenei általános iskolába íratta a fiát, mert az óvodában mondták neki, hogy tehetséges. A kisfiú azóta is kitűnő tanuló.
Eközben volt egy kolléganőnk aki folyton ivott, olyan büdös volt, hogy a görények könyörögtek a receptért. A lánya nem beszélt vele. Ő nem kisebbségi.

A lényeg: ÓRIÁSI HIBA ÁLTALÁNOSÍTANI ÉS ERRE NEVELNI A GYEREKEINKET IS!

Számomra kicsit félelmetes belegondolni, hogy mi lesz majd egyszer az én kislányommal ebben a "nagymagyarságban", mivel ő "csak" félig magyar...

Sosem felejtem el a spanyol matektanáromat a gimnáziumból, aki rettegett anno, hogy mi lesz, ha a MIÉP hatalomhoz jut, mert ő anno Franco diktatúrája alatt nőtt fel... Aggódott, hogy mi lenne például a lányaival, akik "csak" félig magyarok.

Azzal sem értek, egyet, hogy csak az a hír, hogy ha egy fehér támad meg egy cigányt... Arról például már kevesebbet hallunk, hogy akár egy állásinterjún mekkora eséllyel indul egy cigány és egy fehér, ha teljesen ugyanaz a képesítésük...

Most már tényleg befogom...

Orew

orew

Egyébként Zarus az utóbbi két-három napban mondogatja, hogy "ma-ma-ma". Az a vicces, hogy ha mondom neki, akkor általában ő is rákezd. :)
Nálun is megy az ami Bikmakk-nál, hogy eltolja a játékait. :) Megfigyeltem már, hogy ez azért van, mert nem ráfog a játékra amikor hason van, hanem amikor már majdnem elérné akkor kinyitja az ujjacskáit, hogy tutira elérje, de pont ezzel tolja el magától. :)
Mostanában már volt amikor végre magától visszafordult a hátára a hasáról.

Pénteken mi is nekikezdtünk a kóstolgatásnak. :) Neki az alma így pépesítve egyáltalán nem ízlett, úgyhogy őszibarackot kapott végül, amit majd bekeverek almával, hogy azt is megszeresse. Szombaton az úszás utáni délutánon nagyon sokat megevett a trutyiból. :)

Dbea: Sajnos a későbbi órán is baromi sokan voltak... Nekem sem tetszett ez a tömegnyomor. Főleg, hogy vannak olyan szülők akik képtelenek hátrafelé nézni, és folyton nekünk jöttek volna, ha én nem néztem volna hátra. Zarusnak sem tetszett annyira a tömeg. Bár nem volt nyűgösebb mint szokott. De sok baba nagyon sokat sírt, úgyhogy elég nagy volt a hangzavar is.
Viszont sikerült végig maradni. Így játszani is tudott a végén, azt pedig nagyon élvezte. :) Kiengedett az edző egy csomó vízen úszó játékot (kis labdákat, kacsákat, delfineket meg más állatkákat) és a gyerekek kihalászhatták azt ami nekik tetszik. Zarusnak sikerült egy kis delfint megkaparintania ami kb fél perc nézegetés után végül persze a szájában kötött ki, mert ízmintát is vennie kellett róla. :) Volt egy kacsája is, azt mondjuk én segítettem neki elhozni a többi játék közül és végül a medence szélénél nézegette és kóstolgatta őket. :lol:
Utána még 5 percre a szaunában is voltunk. :)

Azt hiszem én is megkezdem az úszást. :) Már alig várom. Mondjuk leginkább a szaunázás hiányzik, mert azt nagyon-nagyon szerettem régen, és úgy rendesen 2008 novemberében voltam utoljára... :?

Orew

orew

Mocorgó: Én még sose próbáltam magamra kötni Zarust házimunka közben. De lehet néha jó lenne, mert akkor közben esetleg tanulhatná a dolgok nevét vagy ilyesmi. Bár nem tudom, hogy lehet megoldani, ha hajolgatni kell... :? Nekem a guggolás annyira nem jó, mert így is teljesen roncsok a térdeim... :(

Jimbone: Áron tényleg nagyon nagy fiúnak tűnik ezen a képen és szerencsére ahogy Mocorgó is mondta tényleg nem úgy néz ki mint akit megviselt a dolog. :)
(Amikor 6 éves voltam, pont akkor voltam bárányhimlős, úgyhogy tök pöttyösen ültem a szülinapi torta mögött, de mégsem hagyott bennem mély nyomot a dolog. :))
Szerintem a gyerekek sokszor sokkal könnyebben túl teszik magukat bizonyos dolgokon mint mi felnőttek. Ők még nem mesélnek be maguknak dolgokat, nem stresszelik magukat fölöslegesen. :)

Orew

orew

Sziasztok Lányok!

Hát érdekes témát találtatok.

Etnikummal kapcs énnekem sosem volt bajom velük míg a férjem ide nem költözött. Sajnos járt hozzánk egy lány aki árult dolgokat vettem is néha tőle. Aztán egyszer mondta anyukámnak, hogy adja meg a számát a férjemnek mert hozott valamit és hogy jó lesz-e anyukám naívan meg is adta. Rá kb 2-3 hétre mikor már el is felejtettük az egészet a férjem kapott egy telefont, hogyha nem virít délutánig 300000 ezret elviszik kocsikázni és eltörik kezét lábát. Szegénykém gondolhtjátok mit élt át. Aztán jött a lány hogy mi újság, ez már feltünő volt nekem, meg is mondtam neki, hogy engem nem érdekel, ha az ő férje vagy más volt nekem is vannak ismerőseim akiket értesítek a dologról és nem vállalom a felelősséget a tetteikért ha kiderül ki volt. Ezután hazament eltelt fél óra és telefonáltak a férjemnek, hogy csak vicc volt. Beigazolódott a gyanúm azóta nagy ívben elkerül a lány most pl emberölés vádjával van előzetesben a srác.
1-2 hónapja meg majdnem bejöttek a házba az udvaron leskelődtek, feltünően lassított kétszer is egy autó a ház előtt aztán azt láttam a konyhaablakból, hogy valaki kiugrik a kerítésen a lábnyomokból ítélve jól körbe járta a házat de elkapták őket, mert én is megjegyeztem a rendszámot meg máshová is bementek és azok is , Ercsiből jött az etnikum lopni. Szerintetek, hogy éreztem magam, rémálmaim voltak rettegtem a saját otthonomban mind a két alkalommal.

Na én is abbahagyom, persze mindenki más véleményen van az etnikumról. Vannak érvek és ellenérvek. Én is ismerek olyanokat akik rendesek tiszták miliomosok. Itt sok olyan van. De amikor az ember családját bántják akkor nincs mentség. Én ezmiatt megutáltam őket.

Babatali:Szerettem volna én is elmenni de most én sem tudok sajna. De majd a legközelebbire.Ami pl lehet itt is nagy a kert:-)

Mi is cumisüvegezünk, amire kanállal megetetném a tápit vele feljöne a nap:-)

Na jó megyek aludni. jövök remélem többször.
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Na jó kis lavinát indítottam, pedig nem ez volt a célom. Csak annyit írtam, hogy számomra 40 fős oviscsoport 70% etnikummal nem alternatíva egy 15 fős ovival szemben. (ja, és nálunk az etnikum nem feltétlen roma ám, azzal talán még nem is lenne gond, hanem román. Idejönnek idénymunkára a jobb megélhetés reményében, aztán ha már nincs meló, akkor sem mennek haza, hanem beköltöznek valami üres romos tanyába, és "megélhetési bűnöznek". Hozzánk is a szembeszomszéd akart bejönni nyáron. Sose gondoltam volna, van egy kb. 7 éves kislányuk, iskolába nem jár, de ha még értetek jólnevelt, udvarias kislányt, akkor ő az.)
Mondjuk igaz nem az oviból, de az iskolából már hallottunk sajnos olyan dolgokat, ami miatt aki teheti behordja a gyerekét Kecskemétre. Pedig maga az iskola tuti jó, meg a tanárok, mert pl. a tesóm is mondta, hogy mikor középsulis volt, a lajosmizsei négy osztálytársa na az tényleg jó tanuló volt, és pl. a matekkal sem volt semmi gondjuk.
Na téma lezárva, tényleg nem ez volt a célom, csak kerestem a jó megoldást az ovitémára.

Amúgy úgy néz ki családilag dűlőre jutottunk. A sok kiscsoportosból úgy néz ki, hogy azért 3-an maradnának ebben az oviban, a többiek így is úgy is mennek a másikba, ki anyagi, ki egyéb okokból. (sokan csak addig hozzák ide a gyereket, még ovis korú nem lesz, addig fizetik, de ha lehet, máris viszik át az államiba). Na a lényeg, hogy ahogy ülepednek a dolgok azt látom, hogy akik amúgy is elmennek, ők csak a kivárásra játszanak, hogy húzzák ki év végéig, nem nagyon érdekeltek a változtatásban és nem akarnak konfrontálódni. Úgyhogy azzal az anyukával aki még maradna megbeszéltük, hogy ok, kivárjuk a szülőit, úgyis lesz hamarosan, és ha ott nem történik semmi, akkor csak mi ketten meghívjuk az óvónőt valahova, egy vacsira, vagy bárhova, hogy beszéljünk arról, hogy mi várható, mint személyi kérdésekben, mind fejlesztésben, lehet-e változtatni bizonyos dolgokon, és akkor majd meglátjuk. Lili azt mondta, hogy nem baj, ha nem lesz ott az összes barátja, mert azért kettő kedvenc ottmaradna, a többivel meg angolra úgyis együtt járna majd.
Ja, nem tudom, hogy valaki beárult-e minket, de tegnap látványos változások voltak. A hó úgy el volt takarítva, hogy csak na, hogy az autók le tudjanak parkolni, foglalkozás volt a gyerekeknek, ki volt írva, hogy köszönik a szülőknek a befizetett pénzt, és kalács volt az uzsonna. Na a többiek ezt is nyalizásnak tekintik, hogy úgyis csak két napig fog tartani...., én a pozitív változást szeretném benne látni, és remélem sokáig így marad.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Hűha, kemény téma! Szerintem nagyon durva ami ebben az országban folyik! És nem kell ahhoz cigánynak lenni, hogy valaki bűnőző és stb legyen! Sajnos a magyar a magyarral is gusztustalanul tud viselkedni! Én most ezt az utóbbi két évben igen csak megtanultam! Sajnos! Bár ne így lett volna! csak sokáig én is hittem abban, ha valaki jó, az jót kap cserébe! De nem!
Barátok hoztak olyan helyzetbe, hogy az már egy kisebbségnek sem ment volna, lehet!

Tudjátok a párom a "munkahelyét" ott hagyta, hogy csináljon egy műhelyt és bejött a képbe egy ismerős, hogy ő is megfogná a két kezi munkát(eddig nem azt csinálta), mert ő ért nagyon az autókhoz! Na ebből az lett, hogy három hónap ment rá erre a műhely dologra, és így a végén, amikor már majdnem kész volt minden, és ott volt a páromnak az első munka már, kitalálta, hogy ő úgyan nem hajlandó dolgozni, majd a párom húzza az igát, és eltart két családot, meg egy bazi nagy műhelyt rezsivel, járulékokkal mindennel! És ezt csak így utólag kitalálta, amikor már megérezte a pénzszagot! Ja és neki van több más bevételi forrása is (nekünk ugyebár csak ez lett volna) Szóval rettentő padlóra kerültünk emiatt! És ő ezzel élt vissza, mert amikor a párom kiállt, amellett amit az elején megbeszéltek, közölte, hogy egye-fene, ha más nem lehetsz az alkalmazottam, valami kis pénzért! Persze, az hitte a hapsi, hogy ha teljesen lenullázuk magunkat, akkor majd a párom kényszerből, rábólint arra, hogy majd lesz a csicskája! EZ NAGYON CSÚNYA DOLOG VOLT! És bevallom baromira fáj ez az egész! Nagyon nagyot csalódtunk ismét! És komolyan azon gondolkozunk, hogy el kell innen mennünk, ebből az országból, mert itt sajnos az emberek egyre durvábban viselkednek egymással! Nem akarom, hoy ebbe nöjjenek fel a gyermekeim! És szeretném, ha tanulhatnának, ameddig csak szeretnének és azt amit szeretnének!
Szóval most egyedül próbál a párom egy műhelyt összehozni, de mellette kell egy állást találnia, amíg kicsit fel nem fut a dolog! Hát nem lesz könnyű! Ha valaki hall esetleg sofőr állást, vagy hogy valahol alkalmazottként fényezőt keresnek, légyszi szóljatok!

De mellesleg tényleg úgy van, hogy a hiradóban azt mutatják, ha egy magyar bánt egy kisebbségit, de fordítva egyszer nem! Pedig van jócskán ilyen!

Óvi: nálunk nagyon jó az egész óvoda, nem panaszkodhatom, pedig államiba jár a fiam! Az iskola...hmmm, ez nehéz ügy! A tanárnő a pénzeseket részesíti előnyben! Szombaton volt a lányom névnapja! A suliba sütit szoktunk vinni ilyenkor! Én mondtam, hogy majd kedden, mert 4 Dorka van az osztályban és a többiek péntekre és hétfőre mondták, hogy visznek, és közölte a tanárnéni mindenki máskor vigyen, hogy akkor 4 napig tudnak sütizni! Aki nem vitt pénteken, le van..., nem is köszöntötték fel! Ma vitte a lányom a sütit, de a 2 lány még aki nem lett felköszötve nem! Ez milyen dolog, hogy aki nem visz sütit, az nincs ünnepelve!
Ja és a lányom, majd kiesik a padból annyit jelentkezik, és alig szólítja fel, csak mindig úgyanazt a 3 lányt! és tegnap feketét kapott, mert állítólag nem tudta a szorzótáblát! Na ez is érdekes, mert jöttünk hazafelé és elmondta, hibátlanul! A lányom szerint nem hagyta hogy egy pillanatig is gondolkozzon, direkt beszélt hozzá a tanárnő! Nem értem miért kell ezt! És sok ilyen van sorolhatnám! Tavaly azért vettek ki egy kislányt, mert fejen vágta a tanárnő egy könyvel! Szerintem jövőre átmegy abba az osztáyba, ahol a tavalyi napközis tanítónénije van( elüldözte a tanárnő) mert ő nagyon aranyos!

bocsánat a kiakadásomért, de az elmúlt időszak kicsit sok volt már bennem az elfojtott dolgok!

kovisziszka

SOS!
Nincs meg valakinek Orew telefonszáma? Elküldenétek priviben?
Köszi!

Kép
Kép
Kép
oui

Szilvi!
Tényleg ez a szomorú itthon, hogy ha pénzről van szó, nagyon sokszor még a barátság sem számít. Hát ha még ismeretlenekről van szó. Remélem ez az év jobb lesz nektek!

Kép
Kép
Kép
oui

Oui: elküldtem!

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Eni,
csak most vettem észre az evőeszközös kérdést: nekünk kis tálkánk van, aminek van egy gumis alja, ami az etetőszék tálcájára tehető, így elvileg a gyerkőc nem tudja leverni. Most még nem használjuk az alját, mert az ölemben ül Emma és úgy etetem. Műanyag kanálkával etetek, mi is 5db-os csomagot vettünk, azt hiszem Baby Bruin a márkája.
Még régebben vettünk szilikon végű kiskanalat -valaki használ ilyet? Szerintem olyan lágy, hogy semmire se jó...

Ki mit főz ma? Adhatnánk egymásnak tippeket :)! (Ahogy már eddig is.) Én ma nem viszem túlzásba a főzőcskét, éppen spagettit főzök, sajtos-tejfölös tészta lesz, Anyukám pedig krumplis tésztát hoz majd nekem.

Teszek fel egy tegnapi képet :):

Emma Seherezade

Kép

Kellemes napot mindenkinek :)!

Kép
angelita

Szilvi, tényleg szomorú, ami Veletek történt! Ilyenkor tényleg meginog az ember bizalma embertársaiban... Én hiszem, hogy az élet visszaadja azt, ahogy Te bánsz másokkal.

Kép
angelita

Orsi, merülnötök kellett már az usziban?

Kép
angelita

Angelita, gyönyörű szemei vannak Emmának! :)

Én ma puliszkát főzök magamnak, pirított hagymával... :D
Én sem viszem túlzásba, mert úgy alakult, hogy hirtelen mindenből kifogytunk itthon.. Ráadásul a férjem keddenként csak fél 9 körül ér haza, elég fáradtan, nincs szívem akkor még bevásárolni küldeni... Úgyhogy holnap mi, lesz, azt sem tudon... :?
Nekem kéne összekapnom magam, és eltolattyúzni Danit a közértbe, csak az negyedóra sétatáv, oda-vissza fél óra, még vásárolni is, és esik a hó. Épp megy egy mosás, és sül a sütőtök, ma ezt fogjuk kipróbálni.
Tényleg, ti azt higítottátok anyatejjel? Mert én úgy képzelem, ez sokkal sűrűbb lesz, mint az almapép...

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Mi az IKEÁ-ban vettünk kiskanalat, de nem olyan jó, mert igaz, hogy kicsi, tehát belefér a babák szájába, de túl mély, nem tudják az aljáról kienni a pépet. Úgyhogy kaptunk valami pink Hipp-mintakanalat, bár az nagyobb, de laposabb, de ezt Betti is jobban kedveli, úgyhogy azt használjuk.
Egyelőre még nincs külön étkészlete Bettinek, tehát még nincs műanyag tálkája sem. Átlátszó (kompótos) üvegtányérból kapja a pépet, így legalább alúlról is látja, mit kap enni. :)

Csatlakozom Bikmakk kérdéséhez, hogy adjátok a sütőtököt a babáknak? Nekünk is ez fog következni a héten.

Angelita, milyen aranyosan kukucskál Emmus! :)

A romákkal kapcsolatban nekem is az a véleményem, hogy nem szabad általánosítani! Oviban volt több roma ovistársam is, ők nagyon csúnyán beszéltek (erre emlékszem velük kapcsolatban), meg durván viselkedtek (rugdostak, vertek mindenkit). Aztán suliban is voltak roma osztálytársaim, ők elég gyengécskén tanultak, de igyekeztek és velük pl. jóban is voltam. Az egyikük aztán zenész lett, mert tehetsége van hozzá. És a szomszédunkban is zenész roma család lakott, ők nagyon szimpatikusak voltak! De pl. ha mostanság sötétedés után Pesten szembejön velem egy roma társaság, inkább átmegyek az utca túloldalára, mert szabályosan félek köztük/mellettük elmenni... De ugyanígy kikerülöm este a láthatóan ittas, vagy nagyhangú magyar fiatalokat is, ha bandában vannak... Szóval nem kezelem őket megkülönböztetetten, és nehéz is lesz majd ebben a kérdésben dűlőre jutnom a párommal, hogy Bettit hogy neveljük, mert ő kicsit máshogy vélekedik.

És sajnos mi is tapasztalunk olyan dolgokat, amikről kovisziszka is írt, és néha eljátszunk mi is azzal a gondolattal, hogy milyen lenne külföldön, de biztos, hogy tettekig sosem fog fajulni a dolog. Annál sokkal jobban ragaszkodunk a családjainkhoz, akik pedig itt élnek, nem fogjuk őket cserbenhagyni, hiszen ők is ugyanígy megvívják a maguk kis mindennapi csatáikat az életben. (És hiába mondogatja egyik rokonom, hogy Bettit majd Szingapúrban kell iskolába járatni, mert ott milyen magas színvonalú a tanítás, és milyen profi minden, én nem szeretném azt. Se azt, hogy egydül járjon ott suliba, se azt, hogy mi is kiköltözzünk. Természetes, hogy a legjobbat szeretném Bettinek, de ebben pl. nem értek egyet vele, hogy már olyan fiatalon kiszakítsam a lányom az addig megszokott életéből. Persze nem mondom, ha Betti könyörögne, hogy mehessen, azért elgondolkoznék az ügyön, szóval azért rugalmas is vagyok.)

Képzeljétek, ha Bettin múlott volna, végigaludta volna az éjszakát!!! A szokásos este 8kor elaludt, én meg hajnali fél6kor érzem, hogy már teljesen átázott a pizsifelsőm a tejtől és majd' szétdurranak a cicijeim, úgyhogy gonosz és önző módon, amikor épp fordult volna Betti a másik oldalára, magamhoz kaptam és rátettem a cicimre. :oops: Micsoda megkönnyebbülést hozott! :lol: Szerintetek mit kellett volna csinálnom? Nem mertem lefejni, mert mi van, ha pont utána ébred és nem tudom megszoptatni? Vajon hogy viszonyulna az anyatejhez kanálból? (Pohárból régebben 1-2x már kapott, de nem nagyon díjazta.)
Úgyhogy ez volt a mai nap nagy eseménye.

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok

Tegnap én is csatlakozni szerettem volna a mosogató rongy klubbhoz, de most már kicsit aludtam, úgyhogy majd legközelebb.

Réka napok óta felkelt éjszaka óránként, csak úgy rákezdett a sakál ordításra. Öklendezett a cumisüvegtől. Szerintem biztos a foga.

Most csak 3-szor kelt.

Ádám katasztrófa, visszatartja a kakilást. Már alig bír menni annyira szorítja, de nem akarja kinyomni (bocsi). Estére ki vagyok idegileg, mert akkor már 5 percenként szól, bilire rá. "nem kell kakilni"Mondom nyomjad! Ő. nem. És így megy újra meg újra.

Ma voltam fodrásznál meg szoliba, úgyhogy most jól érzem magam.

Jimbone: Nálatok is mindig zajlik az élet. Ez a szülinap különösen emlékezetes lesz.

Lina: levi, miért lett kiütéses a banántól?. Én sokszor adtam már Rékának. 3 napja lázas volt, kapott Nurofen szirupot. 2 napja pöttyös, de már nem annyira vészes.
A gyerekorvos az mondta telefonon, hogy biztos a láztól.
De akkor ezek szerint lehet a banántól? Alergia? De eddig miért nem jött ki rajta??

Bikkmak: Én botmixerrel nyomattam szét, és úgy elég híg. Bár eleinte csak villával szétnyomva is megette, mert annyira ízlett neki.

Kép

Kép
ádibaba

Betti,
szerintem nem lenne hülyeség Bettit megismertetni a cumisüveggel. Nem állandó használatra, csak hogy ismerje az tis. Mert akkor ha lefejed, még odaadhatod neki. Ill. hosszútávon sem hátrányos, mert akkor más is meg tudja etetni, ha pl. te ki szeretnél mozdulni. Pl. Lili nem volt még 7 hónapos már aludt egyszer anyunál.

Én nem akarok senkit kiábrándítani, de egy baba két-három-négy éves koráig reggel este követeli a tápszert-tejet-kakaót...
Na én megnézném, mire 2,5 deci folyadékot valaki bekiskanalaz a baba szájába :lol: Lili nekünk kb. 2 éves korára tanult meg pohárból inni. De csak vizet, teát..., a kakaó még mindig üvegől és ágyban.

Most én úgy gondolom, hogy amíg viszonylag rendesen van tejem, addig fenntartom, hogy napi 4-szer szopizik Levi, és valami mást kétszer.

És íme egy kép a fél éves nagyfiúról...
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Linácska:

Levi tényleg egy aranyos kisfickó, ahogy a pólója is írja :)
2,5 dl kiskanállal: :D
Viszont pohárból mehetne, nem?

Bori:
Ebből is látszik, hogy Betti milyen ügyes nagylány már. De ezt meg is szerettem volna kérdezni tőletek, lányok, hogy aki még szoptat, és a babaája átaludja az éjszakát, az mit csinál a melleivel közben? :shock: Merthogy tőlem kb. minden ismerős már Dani 1 hónapos kora óta azt kérdezgeti, hogy átalussza-e már az éjszakát, és én meg mindig azt gondolom, hogy még csak az kéne, kelhetnék éjszaka fejni... Annál azért a szopi sokkal kellemesebb...

Dani sajnos kb. egy hete nagyon rosszul alszik el: óriási sírással, és MINDIG karban, holott előtte már nagyon szépen rászokott arra, hoyg a kiságyában alszik, én meg simogatom. Most meg közvetlenül az elalvsá előtt ölbe kell vennem (ilyenkor törökülésben ülök a mi ágyunk és az ő ágya határán), és cumi, és úgy alszik el.
Szintén egy hete rászokott arra is, hoyg kb. másfél órával az esti elalvás után felébred, és nagyon-nagyon sír. Mégpedig kétszer ébred ilyenkor, negyedóra különbséggel. Néha elég, ha csak ölbe veszem, és megszeretgetem, de többnyire csak úgy alszik vissza, hogy karban ringatom, Dentinox, majd cumi. :shock: :shock: :shock: Nem tudom, a foga-e, de nagyon keservesen sír ilyenkor. Az egész visszaaltatás nem több, mint 3-4 perc, de nagyon sajnálom. És mindegy, mit csinálok az első ébredésnél, 15 perc múlva jön a második.. :shock: :shock:
Most elkezdtem, hoyg ilyenkor szopi van, tehát az eddigi 7-fél 8 körüli utolsó szopi után van még egy 10 körül is. Így kb. éjjel 4-kor kér újra enni. De jobban szerettem a régi verziót, amikor még nem riadt fel folyton, akkor éjjel 1-2 körül evett egyszer, és aztán legközelebb reggel 6 körül...

Na, megsült a tök, mindjárt megyek és pürésítem.
Nem tudom már ki ajánlotta a fokhagymanyomót az almára, de nagyon bejött, még a nyers almánál is, köszi a tanácsot!
A legutóbbi szopinál lefejtem egy kis plusz tejet kézzel, hogy legyen mivel higítanom a tököt most. :)

Viszont az a kérdésem, hogy ti ezt szobahőn adjátok? Vagy melegítitek?
És aki lefagyasztja: hogyan olvasztja ki?? Mikró? Vízfürdő? Én most azt hiszem, vízfürdőzni fogom az anyatejet, mert 2 órája a hűtőben van..

Ádibaba: sajnálom, hogy Ádám ilyen nehéz időket él meg a kistesó miatt. Esetleg gyerekpszichológuson gondolkoztatok?

Bori: Mo-n is vannak nagyon jó iskolák, csak megfelelőt kell választani Bettinek! Én is eléggé így érzem a külföld-dolgot, mint Te, ha rajtam múlott volna, soha nem költözöm el... De muszáj volt a férjem munkája miatt, mert az ő szakmájában a külföldön töltött néhány év egyszerűen elvárás. De nagyon vágyunk haza, és remélnykedünk, hogy 2-3 év múlva már haza tudunk menni. De ez sajna azon múlik, hogy mikor kap otthon megfelelő munkát.. Engem visszavárnának a klinikára, de hát nyilván nem örökké... :( Szóval jó lenne hamar menni..

Kép
bikmakk

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tök jó, hogy ilyen féloldalas a babanet....
Szegény Matyika, pedig fileban pont jó. Na majd kisebbre veszem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Hétvégén én marhahúslevest főztem és jóasszony sertésszeletet ez a kedvenc összeállításom imádom :P :P :P
ja és csináltam még vasárnap lekváros buktát most előszőr és nagyon tuti lett :wink:
Ma megint süti sütés mézes diós pogi .Holnap farsang az oviba :lol:
igy gyorsan csak egy kacsát sütöttem meg ahhoz nem kell semmi extra :roll: .

Hát ezek a munkahelyi problémák nagyon aggasztóak ..most télen ááá remélem nem kerülünk mi is ide vagyis a vállalkozásaink :?
Elég a hitel..ma jött meg a papir 25-el meginnt többet vontak le... :twisted: kicsit kaptam szívbajt....

Szoli meg minden irigy -irigy már nekem is kel...... :oops:

Voltunk múlthéten a Helyszínelő kiállításon...nekem bejött apának nem :oops:

Megyek mert este szülői van addig remélhetőleg a kiscsaj alszik mig a hajamat megmosom...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na ezt nem értem. Most meg nincs levágva Matyi feje... :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Botmixereztem a tököt, tényleg elég jó állagú püré lett anyatej nélkül is, köszi, Ádibaba.
Dani még alszik, kíváncsi vagyok, mennyire fogja díjazni.
Én egyébként imádom a tököt, de ez most elég keserűnek tűnik. Én itt még No-ban nem ettem egy finom sütőtököt sem :( :(

Kép
bikmakk

Sziasztok

Nekünk ilyen kanalunk van
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20137568

Előkénk meg ilyen van
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10121520
Egyenlőre mindkettő bevált nagyon.
Püréket kanalazzuk leveket cumisüvegezzük, meg mióta elkezdtünk kostolgatni van hogy semmi nem kell, még cici se, csak víz üvegből.

Kenderike
Kép
kenderike

Nekem Noli is cumis üvegből itta a tápit majd kakaót..nem pohárból Csillának is abból adom a tápit ..a fene se fog kanalazni meg poharazni ..gyorsabb igy föleg már 2 gyereknél és ..apa meg a mama föleg nem tökölnek vele és amit Lina irt az nagyon jó bár mikor van igy "szabadidő" egy kis csavargáshoz... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Lina :Pont néztem Matyi fejét de nem értettem amit írtál..igy már értem :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bikkmak: Ádám nem Réka miatt csinálja ezt a kaki problémát. hanem azért mert kb két hete olyan keményet kakilt, hogy majd kigúvatt a szeme. Addig ügyesen ment minden. Azóta csinálja a felhajtást, mert fél hogy megint fájni fog.

Lina: Olvasd el az előző hozzászólásomat!!!! Köszi BANÁN

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

No, volt végül mini-babatali?

Szerintem a szopis babák anyukái azért szeretnék kihagyni a cumisüveget, hogy azért ne feltétlenül szokjanak le a picik a cicizésről, ha már egyszer még van tej. Sok ötletem nincs, még a csőrös itatópohár jutott eszembe mint alternatíva, esetleg azt is ki lehet próbálni, hogy ne kelljen vackolni a poharazással. Állítólag abból nem olyan egyszerű kiszívni a folyadékot, hogy cumizavart okozzon. De cáfoljatok meg, sokgyerekesek, mert csak találgatok. :-)

Mimi, Te mikor kóstoltatsz a szopihoz viszonyítva? És egyszerre maximum mekkora mennyiséget? Azóta kevesebbet szopizik már Regi?

Kép
mocorgó

Ádibaba, a banán valóban allergizálhat. Szerintem tégy még vele 1-2 próbát, hogy meglásd, az okozta-e a kiütéseket!

Bikmakk
, remélem, sikere lesz a sütőtöknek :)! Én szoktam hígítani, magában még nem adtam Emmának, eddig almapürével kapta.

Linácska
, nagyon szuper a bodys tabló, köszönjük :)!

Kép
angelita

Tényleg, folttisztításra van jó ötletetek? A banán- és az almafoltok csúnyán megmaradtak :(.

Kenderike, a szüleimtől most kaptunk ilyen előkét, ez tényleg nagyon praktikusnak tűnik :)!

Kép
angelita

[quote="mocorgó"]
Szerintem a szopis babák anyukái azért szeretnék kihagyni a cumisüveget, hogy azért ne feltétlenül szokjanak le a picik a cicizésről, ha már egyszer még van tej. Sok ötletem nincs, még a csőrös itatópohár jutott eszembe mint alternatíva, esetleg azt is ki lehet próbálni, hogy ne kelljen vackolni a poharazással. Állítólag abból nem olyan egyszerű kiszívni a folyadékot, hogy cumizavart okozzon. De cáfoljatok meg, sokgyerekesek, mert csak találgatok. :-)
[quote]

Nekem a nagyok is cumisüvegeztek hozzátáplálás kezdetétől a vizet abba kapták, szerencsére egyik se szokott le a szopiról miatta. Több évig szopi volt a hajnali evés és az esti evés. Persze biztos van akinél bezavar. Így én megszokásból újra ahhoz nyultam. Különben is kaptunk vagy 3 cumisüveget, muszáj picit használni őket. Aztán nagyoknál szívószálazás volt még nagy szám, utána már nem használtunk cumisüveget, de addig még legalább fél évünk van.

Kenderike
Kép
kenderike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?