Új privát üzeneted érkezett!

Irdab, Jimbone (és madaran?) - sajnálom, hogy rezeg a léc a párotok alatt, ill. Jimbone esetében már be is ütött a mennykő.

Tudjátok, én pont arra gondoltam még az elején, hogy de jó időben jöttünk el szülni, szépen kibekkeljük a válságot a hátországban. Az csak most kezd leesni, hogy ettől még bőven érintettek lehetünk mi is... :evil:

Kép
mocorgó

Irdab, Jimbone: Remélem nem lesz semmi gáz a munkahelyeken!!!

Oui, Irdab: Zarus a babaúszáson ismerkedik a babákkal. Pl amikor megérkezett Dbea és Marci ő rögtön "lecsapott" rá. :lol: Odafordult hozzá, megfogta a kezét. Nagyon édesek voltak. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok lányok!

Bori,
a kóstoltatás, hozzátáplálásnál az a cél, hogy egy étkezést kiváltsunk, tehát eljön majd az idő, amikor annyi pürét eszik a babóca, hogy már nem lesz éhes és csak vízzel kell megkínálni, hátha szomjas. A Baba magazinban olvastam, hogy 1 éves korra kb. úgy néz ki a baba napi étkezése, hogy reggel és este szopi/tápi, délben zöldségpüré, uzsonnára gyümölcs.

Gyakorlatilag mindenféle kombinációt lehet adni. Én egyféle kaját 2-3 napig adok, utána váltok. Persze a legelején az almát kapta kb. egy hétig. (Most hanyagoljuk egy kicsit, mert kaksigondot okozott.) A barátnőm kislányának a banán-spenót kombináció volt az egyik kedvence :).

Adri, Zsuzsa -nagyon rosszul hangzik ez a (várható) elbocsátás :(! Mi 2008 telén mentünk ezen keresztül, akkor hónapokig otthon volt a férjem, aztán szerencsére tavaly áprilisban sikerült elhelyezkednie. Kívánom, hogy mindkettőtöknél mihamarabb rendeződjön ez a téma!!

Kép
angelita

Bori, ha az almát lereszeled (a legapróbb lyukú reszelőrészen, ami nem szálakat csinál), akkor már nem kell mixelni, elég apró reszelve is.
A botmixernél úgy tapasztalom, hogy csak nagyobb mennyiségnél használható, pl. tegnap a céklafőzeléknél jól működött.

Anna, ha levet szeretnél, akkor nyersen reszeld le a céklát, ha főzeléket, akkor főzd meg. Nyersen magát a céklát szerintem ne add.

Jó, hogy írjátok, hogy kíváncsiak egymásra a babák már -Emma már egy ideje -hetek óta- nem találkozott gyerekekkel, talán most hétvégén sikerül eljutnunk az unokatestvéréhez, kíváncsi vagyok, ő is örülni fog-e neki, barátkoznak-e majd egymással :)!

Kép
angelita

Én az almát almareszelőn reszelem:). Teljesen pépes lesz.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Csatlakozom a felmosó/mosogatórongyok társaságához :( Nem tudom mi volt Marcival éjjel, de felkelt fél kettőkor, elkezdett dumálni, negyed háromkor szopiztunk végül egyet, mert nem akart visszaaludni. Ettől persze beájult, ágyba vissza. Majdnem eludtam, amikor Apa mellettem rosszat álmodott, elkezdett hangosan dumálni ő is, gyors simi-simi, Marci nehogy felébredjen. Ezt eljátszottuk mégegyszer. Aztán Marci háromnegyed ötkor megint felébredt, megint szoptatás. Háromnegyed hétkor ismét kelés, utána elaludt még félórára, de negyed nyolctól fent volt...
Hát összvissz 4 órát sikerült aludnom.

Voltam ultrahangon. Kiderült, hogy a fájós mellemben apró ciszták vannak, kicsit be vannak gyulladva, ezért lehet a fájdalom, de ez nem biztos. Majd konzultálok még az orvosommal.

Végre megfőztem a paprikás krumplit.

Orew: nem jött privi!

Kép

Kép
dbea

Orew: De jött, bocsi :D

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Köszi a válaszokat az itatással kapcsolatban is. Már csak az a kérdés, hogy honnan fogom tudni, h jóllakott és elég vízzel kínálni és nem cicivel? És ez csak zöldségpüré után lehet? Merthogy úgy tudom, gyümire nem jó vizet inni...

Ágota, ha esetleg olvasol még minket, boldog névnapot! Mesélhetnél, mi van veletek, mekkora már Villő?

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
Ágotáék költözőben vannak, most albérletben laknak, és nincs net, ha jól tudom.
Bori, én gyümi és Sinlac után is megkínálom Levit, igaz teával, mert a vizet kiköpdösi. Kb. 20 ml-t iszik rá. De Levi már egy-egy adagot megeszik. Egy bébiétel adag, az vagy egy üvegnyi (ha megnézed a 8 hónapnál idősebb babáknak való kaják nagyobb üvegben is vannak), vagy ha te főzöd, akkor kb. egy Aventes pohárnyi. Ez 180-200g, na ez elég egy babónak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bea, ez a ciszta-dolog nem hangzik túl jól! Javasoltak rá valamilyen kezelést? Vagy mi most a teendő?

Én ma kétszer porszívóztam: délelőtt terveztem, délután pedig végső megoldásként vetettem be, mert Emma csak nyűglődött, egyszerűen nem tudtam elaltatni és bevált! Már lassan enni lehet a szőnyegről :)!

Tündi, hogy sikerült tegnap a búcsúbuli? Mikor utazik ki a férjed? Biztosan nehéz lesz az elválás, ráadásul ilyen hosszú időre :(!

Linácska
, még tartanod kell a tejmentes diétát? Sikerült a reggeli tejeskávét kiváltanod valamivel?

Kép
angelita

Bori, ha kb. tudod, hogy egyszerre mennyit eszik Betti anyatejből, akkor ahhoz tudod viszonyítani, hogy püréből mennyit kell ennie. Abból azért valamivel kevesebbet, mint tejből. Nem lesz ezzel gond, gyakorlatban úgyis belerázódunk :wink: .

Kép
angelita

Még azt akartam írni, hogy a Tescós pelust most már tutira hanyagoljuk, mert már kétszer is kipisilt belőle Emmus, pedig gondolhatjátok, hogy nem félnaponta cserélem...

Kép
angelita

Ma én is depis vagyok, elegem van a télből, a hóesésből, a hidegből... :evil:
Jövőhétre megint baromi hideget mondanak, meg havazást. Egész héten csak itt voltunk sétálni a ház előtti járdán, már minden kockát fejből ismerek :? A környéken seholsincs eltakarítva a hó a járdákról, így nem tudunk menni semerre.

Meg ez a ciszta dolog sem dobja fel a kedvem...

Kép

Kép
dbea

Sziasztok,

dbea - Teljesen megértelek. Ma, amikor az utca közepén próbáltam a csüdig érő hóban bekanyarodni az utcánkba (nálunk a járdán alig takarítanak...), és totál elakadtam, már a Sárga angyalt akartam hívni: se előre, se hátra. Persze jött egy autó is, a sofőr pedig úgy mutogatott a kormány mögül, mintha egy szerencsétlenkedő mazsola lennék. Az is voltam :cry: , de megjegyeztem a rendszámát. Legközelebb beverem a pofáját egy hógolyóval.

A férjem ma azzal távozott, hogy néha társadalmi életet is kell élnie, és délután felavat egy csocsóasztalt a barátainál.
Én ma csak a cinegékkel beszélgettem...

Tücsök éjjel hatszor kelt!!! :shock: A végén azt álmodtam, hogy a Titanicon vagyok, nagy a tömeg, és sürgetem a párom, hogy siessen, mert elfogynak a jó helyek! :lol: Asszem, ehhez nem kell pszichológus...

Most is tülköl a drága, megyek, lehet, hogy még sikerül jönni. Akinek a babája már átalussza az éjszakát nagyjából és még szoptat: mit adtok estére? Mi most még szopizunk, de teljesen egyértelmű, hogy már nem elég: nappal is alig három óránként éhes, szopi után is vígan eszi a gyümit, és bármit eszünk, neki is mozog az állkapcsa vagy nyüszikél. arra gondoltam, hogy egy kis Sinlac tisztán? Vagy tejpép? Szopi előtt vagy után adjátok? Akkor már elég álmos. Sajnálom szegényt, és magunkat is...

Kép
goldplast

Jelentem, ma megvettem a Liliputi háti hordozót, és minőségi változást hozott az életembe! Nincs több 30 centis hóban elakadt babakocsi, szerencsétlenkedés az ormótlan járgánnyal, megyünk, amikor csak kedvünk tartja! :)

Már csak azt kell megtanulnom, hogyan rakom a hátamra, és akkor lehet, hogy végre átrendezem a gardróbot is, és elrakom a nyári ruhákat? Bár lassan minek...

Goldplast, hát, ha a csocsóasztalos sztori pontosan így zajlott, akkor mélységesen felháborodtam! :(

Bori, ha még nem elválasztani akarod Bettit, akkor bátran adj cicit evés után. Annyit fog "inni" belőle, amennyi jólesik neki. Szerintem.

Kép
mocorgó

Halihó,
Tücsök elaludt, gyorsan visszaolvastam, bocs, ha még nem mindenkinek reagáltam.

Oui - Remek a kép Miráról! Nálunk is lekerül holnap Tücsök a padlóra, mert két perc alatt átvágtat az ágyon és a szélén érdeklődve rám néz: itt vagyok, Anya, most mi jön? Szóval: nagy pakolás, és bútortoliga várható (+ 6 felmosás, azért féltem őt...).

Angelita - Ügyesen csinálod ezt a hozzátáplálást, Emma biztosan értékeli a hozzáállásod és találékonyságod. Mesélj még, szerintem is jó tudni, mi jön.

bikmakk - Séta: Amikor olvasgatom itt a 3-4 órás sétákat, lesül a bőr a képemről. Olyan büszke vagyok egy egyórás sétára, mint Louis Armstron Tour de France-ra. Általában a felénél azt érzem, hogy már egy fél napja megyek, mint a régi Delta elején az eszkimók, ráadásul valljuk be, nem túl szórakoztató egy alvó csecsemőt toligatni 6 km/óra sebességgel. Azért rendületlenül kitartok, de már nagyon várom a jó időt. Én is piszkosul ismerem már a házam táját. A környékbeli kutyák már csak bágyadtan csóválják a farkukat, ha meglátnak: ja, csak te vagy az? A postást vártam...

Jimbone - Anyósod megjött? Két hét? Te, azért ez már a lélektani határ, nem? :wink:

Madaran -Jó, hogy becsúszott a hordozó, biztosan praktikus lesz. Nálunk is meglepően kellemesen tud reagálni a férjem egy-egy vásárlásra, amit kicsit küszöb alatt bekúszva és alkalmas pillanatban adok elő. :) Korzika? Nagyon bátrak vagytok, én még nem is tudom, mi lesz a nyárral, de igazad van!!! Tervezni és gondolni kell rá: egyrészt ez olyan jó érzés, másrészt miért ne lehetne megoldani? Ráadásul van már jó kis napernyős hordozótok is hozzá! Irigyellek. Át is gondolom a férjem augusztusi nyaralási javaslatát, amit múltkor tőből metszettem ki az ötletei közül.
Futsz? Hogy megy? A fektetéssel mi a gond? Nem alszik Zsigi? Hosszan kell altatni? Mit csinálsz? Nálunk még csak gyűlnek a viharfelhők. Van egy-egy este, mikor Tücsök csak mosolyog rám, amikor lerakom: jó, jó, de most mi jön, Anya? Kimegyek, kis villanyt nem kapcsolom le, úgyis tudom, hogy felesleges. Pár perc múlva benézek: bontogatja az ágyvédőt, vagy a báránya fülét morzsolgatja ide-oda hempergőzve. Máskor az ágy túlfelére csatangol és onnan vigyorog rám, mint egy felfedező.

Megyek, hátha bele tudok pillantani a hírekbe. Eddig mindig! volt valami. Már el is könyveltem, hogy én már sosem fogok megnézni egy Tények-et, de a férjem legalább megköszöni, hogy felhívom a figyelmét rá, és rögtön letelepszik a fotelbe. Nem baj, utána úgyis kikérdezem. Nektek van időtök tévét nézni? Nekem a nullánál is kevesebb....

Kép
goldplast

Goldplast, nekünk nincs tévénk, tudatosan. Amíg gyermektelenül éltünk, legalább jutott időnk egymásra a napi munka taposómalma mellett is. De ha lenne is, nekem sem lenne időm nézni. Mire lefektetem Liát, már csak egy gyors vacsora, esetleg olvasgatás, és zuhanok is be az ágyba, hogy picit készüljek az éjszakai műszakra.

Kép
mocorgó

Szia, Mocorgó,
jaja! Az én férjem egy remek, családcentrikus és szeretetreméltó emberke, de néha olyan ütődötten tudja magát kifejezni, hogy attól még Teréz anyának is kinyílt volna a bicska a zsebében. Én már fel sem veszem, mert ha nekiszegezem, mit mondott, teljesen elképed és feldúlja a dolog, aztán pedig megmagyarázza, hogy nem úgy gondolta.
Régebben nekünk sem volt tévénk, sőt, miután a párom vett egyet a hírek és a természetcsatornák miatt, csak fejhallgatóval nézhette, annyira idegesített engem a zaj. Most már mosolygok, milyen merev voltam, hiszen idővel én is élveztem, ha jó műsorokat találtunk, és remekül el tudtunk beszélgetni vagy vitatkozni rajta, arról nem beszélve, hogy mindkettőnk munkájához ad inspirációt és persze tudást a televízió. Ennek ellenére mi is keveset nézzük, főleg mostanában. Szerintem egyébként sok csatornán lehet találni jót, csak meg kell válogatni és persze tudni kell elzárni! :wink:
goldplast

Sziasztok lányok!

Hát elég régen voltam már, de azért olvasó üzemmódban itt vagyok ám! :oops:
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nagyon nincs semmire időm!Próbálok magamra is szakítani egy kicsit, de valahogy nem jön össze!Az este marad csak, de akkor meg azt próbálom megcsinálni, amit napközben Dorcsi mellett nem tudok!
Szeretnék már főzni, de azt sem tudok!Hétvégén tudok egy kicsit, mert akkor Párom itthon van és ha úgy adódik, akkor tud a Manóra vigyázni egy kicsit!
Nincs valami ötletetek, hogy tudnám ezt megoldani, aki főz a gyerkőc mellett?

Rólunk:Dorcsika nagyon ügyes!Meg tudnám Őt zabálni, mikor be nem áll a kis szája! :lol:
Imádom ilyenkor Őt hallgatni!
De a forgatás nem nagyon akaródzik!Mármint a hasról hátra nagyon ügyesen megy, azzal nincs gond, de fordítva....?!?!?Probálom pléddel egy kicsit ösztönözni Őt, de nagyon nem akaródzik!Végülis az elején még fordítva se nagyon akaródzott!Most meg olyan ügyesen borul hasról hétram, hogy csak na! :lol:

Lányok:Nagyon aranyosak a baba fotók!Istenem, hogy nőnek ezek a gyerkősök!Nekem is kellene már feltenni a kis Manóról, és most is lehetne, de az az igazság, hogy át kellene alakítani a méretét, és ez a Párom gépén nincs!Na de mindjárt megpóbálkozom vele!

Csajok szavaztam mindenki babócájára!

Kajcsi:Dorcsi nagyon örül szinte minden gyüminek vagy zöldségnek!Aminek persze Anya is örül!Nem egy válogatós Babóca!
Én főzni, majd mixelni szoktam neki a dolgokat!
Csajok!A főzelékek bevezetését hány hónapos kora körül szokták bevezetni?!
Szerintetek ha veszek egy kis üveg barackot nem fog a Kicsi hozzászokni a bolti kajákhoz!?Én a hazai koszt híve vagyok és hallottam, hogy van olyan baba, aki ha megkóstolja a bolti kosztot, utána a házit nem fogadja el!!Nem nagyon örülnék neki!

Hmbori:Ismerős ez a bevásárlásos dolog!Én is bevásároltam mindent, amit csak lehetett (pl.: mikrós sterilizáló) és lásd max. kétszer használtam!!Rájöttem, hogy sokkal pénztárca kimélőbb, ha kifőzőm!De hát első gyerekes Anyukának aztán lehet magyarázni! :lol:

Jimbone:Anyós?!?!Két hét?!? :shock: Nekem még egy óra is sok lenne belőle! :lol: Kitartás!:)

Madaran:De irigy a kis mozgás miatt!Én is szeretnék egy kicsit tornázgatni vagy valami hasolót!Rámférne egy kis alapforma visszahozás!Eddig nagyon ügyesen tartottuk magunkat a súly terén!De az utóbbi egy hónapban.......!?! :roll:

Kép
bener

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Felesleges dolgok:
nekünk 4 cumink van (na jó, az egyiket ajándékba kaptuk), cumiláncunk és Aventes kézi fejőnk, ami mind tök felesleges, lévén Emma nem cumizik, nekem meg a kezdetektől gyakorlatilag nulla a tejem... Most legalább a kis Aventes poharakat tudom használni a pürék fagyasztására.

Tévézés: bevallom, nálunk elég sokat be van kapcsolva, amit szeretnék, azt Emma mellett is meg tudom nézni -ő a kanapén vagy a játszóján, én mellette és úgy játszunk (lapozgatom a könyvét, felhúzom a zenélő játékait, stb.).
Még néha 1-1 filmet is megnézek, mikor alszik :oops: .

Nálunk a "séta" most inkább csak levegőzés a teraszon -már én is nagyon várom a jó időt, hogy mehessünk egy kicsit, pl. most még a boltba se merészkedek le a havas-csúszós lejtőn.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Goldplast :lol: :lol:
hát ez a Titanicos álom nem semmi! :wink: én pont ma éjjel álmodtam, hogy cápák között kellett úsznom, és valaki magyarázta nekem, hgoy ezek nem olyan cápik, hanem kedvesek és szeretik az emberek közelségét.... :shock: :shock: és én majd' bef..sva, de úszkáltam közöttük.... :? :shock:
az esti etetés nálunk úgy működkik, hogy Zsigi olyan 6-7 között eszik egy annyit, amennyit, azzal ált. beájul, mert baromi fáradt. És a fürdetés 8-9 körül van, addigra meg már jól megtelik a cickóm, mert az eltelt időben iszonyat sokat iszom, vacsizom és szigorúan vízszintben vagyok (pl. tv-zem v. olvasok). Fürcsi után meg jó alapos evés következik és a végére teljesen kész van.... és jó esetben 5-6-ig alszik mukk nélkül (pl. ma is)....
HÁt, azért tudod a csocsózásra nekem is kinyílna a bicska a zsebemben!!!!! én ezért is szoktam szépen -ha evett, aludt, elvileg játszás jön időszakban- odaadni az ölébe, hgoy akkor most ő jön, én meg megyek (most pl. futni, de van, amikor csak egyszerűen felmosni vagy mosogatni vagy porszívózni, mert az is baromira kikapcsol, mikor már fáradt vagyok és arcizmaim képtelenek mosolyogni..... :roll: )
szóval tv-zés minimálisan, de van.... :oops:

bener :lol: ma v. holnap is megyek futni ---sz@rok én a rossz időre, velem nem fog kibabrálni!!!-- mert az edzéstevben, amit kinéztem, heti 3 edzésnap van. 3x fél órát meg nehogymá ne tudjak elszakadni itthonról valahogy!!!!!!!!!!!

ha gondoljátok, belinkelem, melyik primkó futitervet néztem ki magamnak!!!!(6 hét alatt fél óra folyamatos futás, úgyhogy bárkinek jó, aki már jó rég óta semmit nem mozgott, annak is) :wink: én régebben 12 kilcsiket is futottam, de mióta a lombikok elkezdődtek, semmit, mert mindig feküdni kellett..... volt, hogy 3 hónapig ki sem mentem a lakásból, hogy ne lépcsőzzek :roll: na, az iszonyat volt!

na, felkelt......

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

azér' is belinkelem:

http://www.edzesonline.hu/edzesterv/5/e ... ilometerem

szóval nem egy egetverő nagy futi, hanem inkább kikapcs egyelőre!!!Próbáljátok ki!!!!!

madaran

Sziasztok!

Van most egy cseppnyi időm...csatolok pár képet...

Lina,a bady-s is meglesz,este lefotózom a fiatalembert,ha még lehet csatlakozni a badys tablóhoz :oops:

A múltkori szánkózásunk:
Kép Kép Kép

Búcsúztató-állófogadás:
Kép

Zsombi első almaevése:
Kép Kép Kép

A búcsúztató jól sikerült,meg az utána lévő bográcsolás is :wink: Jókat beszélgettünk a csajokkal,a gyerekek játszottak,a fiúk meg főzőcskéztek+forralt boroztak :D
Csak ez már azt jelenti,hogy vészesen közeleg az idő :cry:

Anna,megnéztem a futástervet,majd ha elkezdem az akupunktúrát lehet nekilátok :wink:

Na eddig jutottam..el kell szaladnom keresztanyámékhoz...utána igyekszem jönni és reagálni...[/u]

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Mi is itt vagyunk. Kissé fáradt vagyok még mindig, Marci ismét műsorozott éjjel. Hajnali háromkor felébredt és elkezdett nyöszörögni. Apa odament, kiderült, hogy hasrafordult és baromira nem tetszett neki. Apa visszafordít, vissza az ágyba. Aztán kezdődött Marci saját altatási rítusa: elkezd bőgni (nem sírni), mint egy kis oroszlán, kb fél órán keresztül, egyre hosszabb szüneteket hagyva... Hát jó kis műsor ez hajnali háromtól fél négyig... Aztán aludjon vissza az ember. Hát mi rácsuktuk Marcira az ajtót, mert így is hallottunk mindent, de legalább nem gondoltuk, hogy beköltöztünk egy oroszlánketrec mellé :D :D Aztán még felkeltünk enni egyet hatkor, más nem történt.

Az esti altatások megnehezedtek. Eddig tulajdonképpen nem altattunk, mert megetettem Marcit a fürcsi után, aztán becsempésztem az ágyba, puszi, simi, gyorsan kiosontam, aztán kész. De most leteszem, Marci óriási szemekkel néz rám, hogy Anya hová mész most? Aztán elkezd tekeregni, nyögni, sikítozni és indulhat az altatásprojekt :shock:

(Őszintén szólva mikor még terhes voltam, nem gondoltam, hogy ez a gyereknevelősdni ennyire nehéz meló... Kissé naív voltam, gondoltam megszületik, eszik, alszik, mi meg örülünk neki... Hát kicsit másmilyen :D :D :D )

Goldplast: ne haragudj, de én először megmosolyogtam a párod kijelentését. Mondja ezt ő, aki egész nap emberekkel foglalkozik (ő borszakértő vagy valami ilyesmi, ugye? és megy borkostolókra, meg minden). Még jó, hogy neked ott vannak a cinegék :lol: Egyébként meg tudom érteni a másik oldalt is (már a férjeket), mert az sem lehet túl jó, hogy ők meg egész nap dolgoznak, nem lehetnek a családjukkal, pedig akarnak, este meg mikor hazaérnek, egy a magánytól megcsömörlött, kicsit kiégett nőt találnak, aztán ott a gyerkőc, aki éjjel is társaságot igényel, hol itt a pihenés, kikapcsolódás??

Mennem kell, majd jövök még...

Kép

Kép
dbea

Tünde :lol: jók a képek! Zsombi tiszta apja, Luca meg Rád hasonlít!!!!
nem inog így a hordozó? Luca nem dőlt rá??

dbea :lol: Jesszus! ez az oroszlánosdi nem hangzik valami jól!!! Lehet, hogy nem sokára ránk is ez vár, ha már a beájulás nem jön össze???? már én is gondoltam rá, hgoy valami ismétlődő szertartást ki kellene találni lefekvés előttre, de valahogy nem tom, hogy is kellene elkezdeni....

madaran

ja, még az akartam írni, hogy vettem baba magazint, abban is ilyen Nestlé kanál van!! Tünde :lol:

Mocorgó :lol: ígértem a bukta recit már régen, bocs :oops: még a 2009 januári babásoktól szedtem, kenyérsütő gépben szoktam én is (eddig kb3x) csinálni.
300ml víz
50dkg liszt
3dkg élesztő
3 tojás sárgája (én a egészet bele szoktam tenni)
6dkg margarin
1 kismérő só
3 kismérő cukor
kenyérsütőbe bele :arrow: normál program :arrow: dagasztás :arrow: kelesztés :arrow: ha megkelt, kiszedni, kinyújtani :arrow: kis négyszögeket vágni, töltelékkel felgöngyölni :arrow: kivajazott tepsibe tenni :arrow: olvasztott margarinnal megkenni :arrow: 20 percig még keleszteni a sütőben :arrow: majd 25-30 perc alatt kisütni....
isteni....

madaran

Végigolvastalak benneteket és jókat nevettem :roll: magamban, hogy nem csak nálunk ilyen felborult a világ. Úgy érzem minden nap csak egyre rosszabb lesz!
Zora 3 napja (vagyis 3 éjszaka) nem alszik. Azaz a 3 éjszaka alatt ha alszik is vergődik, és 2-3 fele felébred és kurjongat............ :shock: :roll: :twisted: Az elmúlt 3 éjszaka alatt kb 9 órát aludtam :twisted:
pl Reggel is felkelt fél 8kor (kb fél 7kor aludt el)és már nem aludt vissza, ebédre mentünk ma a szüleimhez, gondoltam elötte sétálok vele egyett, (hogy ott legalább másfél órát kibírjon) hát fél órát aludt a többiben meg kamillázott rám :twisted: Persze a másfél órát sem bírta ki annyira fáradt volt már, h még a kis szemöldöke is vörös volt már.
Szóval éjjel ha vergődik én azért nem alszom, ha meg fönnt van akkor azért, így holnap átköltözünk a másik szobába. Nagyon kiváncsi leszek rá, hogy így mi lesz.
Most apa sétál vele...szegénykém 13 ig dolgozott.
Na megyek is egy órácskára megpróbálok lefeküdni.
Szép hétvégét mindenkinek

Adri

Kép

Kép
irdab

Angelita,
nem tudom, kellene-e tartanom a tejmentes diétát, de a lényeg, hgoy nem tartom. Se vérből, se fújásból nem tudták kimutatni a tejallergiát Levinél. Valami tuti van, mert a tejalapú tápszertől nagyon hasmenése lett, de az, hogy én eszem, nem zavarja. Most már szerencsére naponta kakil a gyümik hatására, igaz még ki lehet borítani a pelusból, olyan kemény.

Képzeljétek, ma először adtam Levinek husit. Főztem krumpli-répa-csirkemellet. Úgy falta, hogy csak na. A csirkehusi már kész volt, lefagyasztva jégkockatartóban, csak ki kellett venni egy kockát.

Bébiétel vs otthoni: Lilinek először bébiételt vettem, hogy az tuti jó, tuti ellenőrzött minőségű, olyan állagú, amilyennek lennie kell, nehogy én elbénázzak valamit (visszagondolva Lilinek nagyon sűrű kajákat gyártottam, még vagy fél deci vizeket hozzá kellett volna keverni). Na nem is ette meg utána csak az üvegest. Már olyat is csináltam, hogy áttöltöttem a házit az üvegbe, de nem lehetett becsapni.
Levinél most tudatosan figyelek rá, hogy ha lehet, akkor itthonit kapjon, főleg, hogy 4 év alatt kb. 70-100Ft-tal drágult egy üveg étel. De úgy látom neki tök mindegy. Tegnap üvegest kapott, ma itthonit, de eszi mindegyiket. Csak kanállal együnk, ez a lényeg. Szopiból meg tápszerből épp csak annyit, hogy ne haljon éhen.

Csajok,
fokozódik az ovihelyzet. Tegnap összeültünk, és komolyan elképedtünk, hogy mik zajlanak egy fizetős oviban. Gyereknek csak vajaskenyér a tízórai és uzsonna, max. ha már 3 napos a kenyér, akkor pirítós. Felvágott, ha véletlen van, akkor is az egész ovira 120Ft-os, hát könyörgöm, olyat max. a kutyának veszek. Néha a beosztott óvónő a saját pénzén vesz a gyerekeknek párizsit, mert már nem bírja nézni a vajaskenyeret. Aztán fény derült tettlegességre is, igaz egy alkalommal, de könyörgöm, az a kisfiú még 3 éves sincs... Én úgy terveztem, hogy Lili, de még Levi is majd innen megy iskolába, most meg teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi legyen...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, nincs Kecskeméten másik ovi? Vagy ez ott van? :oops: Úgy emlékszem elég sokszor játok be oda, ott biztos nagyobb a választék. Milyen ebédet kapnak? Az jobb? Gyümölcsöt kapnak napközben? Nekünk úgy van, hogy felváltva minden nap valamelyik anyuka visz be gyümit, a gyerekek azt eszik tízóraira és ha marad uzsira a rendes uzsi mellé. Ezt ti is csinálhatnátok, pár szem idénygyümölcs nem olyan vészes.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
az a baj, hogy Kecskeméten a kecskemétieknek sincs hely, biztos nem minket vennének fel. Na meg minden nap reggel két gyerekkel 9-re beérni 20 km-ről, szóval nem lenne egyszerű. Aztán hazajönni, délután értemenni. Ez napi 80 km autózás. Igazán nem alternatíva. Bár tervezem, hogy januártól dolgozom, akkor már lehetne, ha én is ott dolgozom.

Csajok,
én most sírok...az elmúlt percben sikerült Levinek visszafordulnia a hasáról a hátára. Hogy ezért mennyit küzdöttünk csütörtökön a tornán, meg azóta is... :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Írnék sokat de nincs időm..

Lina!Én ezt az ovi dolgot nem hagynám annyiban.Eléggé felháborító!!!Azért ennyi pénzért,nehogy már ne teljen legalább friss kenyérre..

Mocorgó!Majd mutass képet a hordozóról.Nekem tegnap nekem sikerült egy Mei-Taiba a hátamra tenni a Regit,és jó el is alukált benne.
Amúgy egy tök egyszerű merevítés nélküli MT volt,és sokkal sokkal kényelmesebb mint ezek a túlmerevítettek.

Munka..a páromnak október óta nincs munkája.Esélytelen a munkakeresés.Bárhová küldi az önélet rajzát,még csak válaszra sem méltatják :cry:
6évet húzott le a Sinergonnál...ez a cég talán Linácskának mond valamit...
Raktárban dolgozott de nem pakolás volt a fő meló..
Most semmi hasonló állást nem találni. :cry:

mimi12

Mimi,
hát mi sem akarjuk annyiban hagyni. Csak az a baj, hogy olyan egyszerű lenne, ha leülnénk, megbeszélnénk, és megváltozna. Csak az óvónő eléggé sértődős, attól félünk, hogy akkor másnaptól nem dolgozna már ott az a két kedves óvónéni, és akkor végképp szarban vagyunk, ha kirúgja őket. Nincs kontroll, és komolyan, hogy megütött egy gyereket...
A gyereket meg valahova tenni kell. Az államiba év közben nem fogják felvenni. Én még könnyen vagyok, mert max. itthon tartom. Ami se nekem, se Lilinek nem jó, főleg, hogy ő meg nagyon ragaszkodik ahhoz az ovihoz. De a jó óvónénihez is, jó lenne, ha a kettő együtt maradhatna. Vagy túl naív vagyok? Azért egy szülőit összehivattatunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, nem tudom hol fogsz majd dolgozni, esetleg Bp-en is körülnézhetnél ovi és bölcsifronton, ha itt lesz a munkahelyed. Mi a Bíró utcai bölcsi-oviba járunk, félig magán, és nincs messze a mostani munkahelyedtől (illetve a Bilimbo-ba járt még Zora régebben, az egy bölcsi-miniovi, mindenkit bevesznek, nincs "várólista", legalábbis régen nem volt, az még közelebb lenne neked). Mondjuk ez a kerület baromira túlterhelt, hosszúak a várólisták, az első kerület kicsit jobb, úgy hallottam (ha Bp mellett döntenél). Ha meg más nincs, még mindíg jobb, ha otthon tartod Lilit. Vagy esetleg: kecskeméti ovi, de csak pl 3 nap a héten, akkor nem kell minden nap fuvaroznod, de a gyerektársaság meglenne.
Bocs, hogy ilyen sokat írok, de nagyon sokat szenvedtünk (mi is) az ovi-bölcsi kérdéssel.

Talira ki jönne még?:) Címet elküldeném. Jövő kedd 10-12-ig kb, illetve ameddig nektek jó.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
én mennék, ha meggyógyulok.
Budapesten vannak telekomos ovik is, a díj egy részét állják, vagyis pontosabban a dimenzió önsegélyező talán. De annak azért nem akarom kitenni a gyerekeket, hogy naponta 140 km-t utazgassanak, 7-kor indulás, van, hogy a férjem 7-re ér haza... szóval azt nem. Akkor inkább megkérem a volt dajkát, akit tavaly üldözött el az óvónő hasonló módon, mint a mostaniakat próbálja, mert ő most otthon van munknélkül, hogy vigyázzon Liliékre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelita – banán – spenót ???? aszta boááááá Én mindig megettem a megmaradt kajcsit, de asszem itt a kukában landolna.

Dbea – apró ciszták? És azzal mit csinálnak? Terhességi hormonoktól van? Gondolom majd felszívódik, mint a méhben is szokott lenni, ha valaki terhes lesz az elején (épp a terhességtől) és aztán elmúlik.

Mocorgó – jaj de irigyellek a hordozó miatt, nekem a gerincem miatt nem lehet, és így nem tudok két gyerekkel sehova kimozdulni csak apával. Emlékszem még Mátéval mennyit mentünk. Hasamon, hátamon. Hát ahogy kinéz az idő simán elrakhatod még a nyári cuccokat, viszont ha kezdenek felállni, feltérdelni a gyerkőink mindehova, akkor már még jobban 24 órásojk lesznek, még kevesebb időd lesz visszarendezni.

Én emlékszem, hogy olyan 8-9 hónapos kortól kezdett beindulni Mátécska, amikor már minden másodpercben ott kellett, hogy legyünk és nem azért mert nem volt el egyedül, hanem mert vigyázni kellett rá. Ez egészen úgy 18 hónapos koráig volt. Most már talán jobb egy picivel.

Goldplast – juj de szenya a férjed!

Bener – nekem is az uccsó egy hónapban jönnek a kilók. Asszem besokalltam a télből és legalább eszek, mit van mit tenni idehaza a hidegben. (na, jó, azért nem unatkozom)

Angelita – a cumilánc nálunk nagyon bejött, azt rágcsálta Máté, az egyik kedvence volt, illetve azzal láncoltam a játékokat is a babakocsival.

Madaran – köszi az edzéstervet, azt hiszem, ha javul a gerincem kipróbálom, persze előtte megkérdezem, hgy egyáltaln nekem lehet-e futkosni, de én régen is szerettem.

Tündi – nagyon édes Zsombi is, és mennyire hasonlítanak ők is egymásra. Mondjad csak, hogy a fenébe rögzítettétek a babahordót a szánkóra. Baromi jó ötlet. Ha ez hamarabb az eszembe jut, akkor simán veszünk egy ilyen szánkót, csak feleslegesnek véltem. Viszont itt Berlinben már két hónapja nem láttuk a föld színét, de komolyan. Azóta nem olvadt el a hó. Minimum 15 cm-es hó mindig van, és ugye legalább 3 naponta esik is.
Bár tény, hogy itt minden járdáról azonnal elszedik a havat. Egész nap csak rohangálnak azok a kis sárga járgányok, amik szedik lefelé és ha kell ugranak le az emberek róla és nyomják tovább lapáttal. Hihetetlen.

Linácska – uhhh – ez az ovis dolog elég nehéz. Tényleg mennél dolgozni januártól? Hiányzik vagy muszáj lenne?
Jajj, de jó hogy sikerült Levinek, akkor már egyre ügyibb lesz. Egyébként kúszni kúszik, ugye?

Mimi – sajnálom, hogy nincs meló, annyira durva helyzetek vannak, hogy eszméletlen. Októbertől semmi? Szegények.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Most jutott eszembe, hogy annó egy ismerősömnek is kellett járni Dévény tornára és ott a házifeladatos tornát összeírta és én meg elkértem tőle. Szóval, ha kell valakinek elküldhetem.
Amúgy mi jól vagyunk, csak a hátam miatt elég nehézkes a mindennapok, így nem nagyon tudok netezni, de remélem, hogy már lasssan elmúlik a szenvedésem.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.06 11:09-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Anetto,
nem kúszik még Levi. Igazából ami nagyon megy, az a balra hasra fordulás. Ha nagyon akarja, akkor jobbra is. Viszont azóta nem sikerült visszafordulnia.
Dévényre nekünk is van házifeladat, de szerintem mindenkinek más, attól függ, melyik izomzata gyengébb a babának.

Kandi,
komolyan, napok óta nem alszom az ovi miatt, és gondolkodom, hogy mi legyen. Én ugye szólnék, eldöntöttük, hogy kérünk szülőit, most már ahogy telik az idő, az anyukák mondják, hogy lehet meg kellene várni, hogy ő hívjon össze...., én nem tudom, de szerintem a problémák végére pontot kell tenni. Félnek, hogy ha szólunk, a jó óvónő szívja meg. Persze, lehet, hogy kicsinálja, de ez megvan most is. Tehát veszteni nem veszthetünk, csak nyerhetünk. Szerintem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.06 11:10-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Szánkó és hordozó páros :wink: apa egy egyszerű gumipókkal rögzítette fel :D

Lina,nagyon örülök,hogy elkezdett forogni Levi :D Viszont az ovis témát annál inkább sajnálom...ennél még lehet,hogy tényleg az államiban is jobb helyen lenne,mégha vannak ott.....is .Vagysi másik közelebbi faluban nincs ovi ahova felvennék?

Kandi,lassan nekünk is esedékes lesz az üléscsere.Igaz nálunk Luca kap majd nagyobbat! :D és amit meg ő használt az lesz Zsombié :P
szavazat leadva :wink:

Anna,nem mozgott a hordozó :wink: Luca volt,hogy nekitámaszkodott,de így sem esett le :wink: A kiskanálból nekünk 2ő van,mind2őt vmi csomagban kaptuk,még anno Lucánál,de én szeretek ezzel etetni.Igaz mondjuk most apa etet vele :wink:

Kép
Kép
tundi24

Lina!
Ovi dolog...Csak annyit hozzá..Bármikor a Te gyereked lehet a soros aki verést kap...
Ezt azért gondolom nem igazán szeretnéd!
Mellesleg meg!!!És mi van akkor ha az állami oviban cigányok is vannak??
Ez annyira nem szép megközelítése a dolgoknak...És annyira már a gyereket kis korban fajgyűlöletre nevelő nézet :cry:
Nem bőrszín szerint kéne nézni az embereket,hanem belső szerint!!!

mimi12

Mimi,
félre ne érts, nem az a baj, hogy egy oviban vannak cigányok is. Sőt, legalább ott jó helyen vannak a gyerekek, fejlesztik őket, kapnak rendesen enni..., csak itt 70%-a az, és hogy is mondjam, nem a legtisztábbak, sok a tetűprobléma...
Egy 4-5 éves cigány kisgyerekkel az égadta világon semmi gond sincs, de nekik vannak szülei is, és ott dolgozó óvónőtől tudjuk, hogy velük viszont vannak már gondok. És annyiban a gyerekekkel is, hogy több foglalkozást igényelnek, és nagyon sok időt elvesznek a többiektől. Ugyanez itt a baj a suliban is. Mondta egy tanárnő, hogy csak 3 van az osztályban, de ők matekóránként 10-10 percet tuti elvesznek, ennyit kell velük külön foglalkozni, hogy lépést tudjanak tartani, és az összes többire marad 15.

Ma délután is beszélgettünk, az a baj, hogy a legtöbb szülő szeptembertől vált, és nem érdekelt a jobbításban, szívem szerint én is váltanék, de már írtam, hogy miért félek ettől. Ha Lilinek csak megemlítjük, hogy pl. a barátaival elmennének másik oviba sikítófrászt kap. De tényleg. Ő itt akar maradni, és a jó óvónéni is maradjon. Nem lát más lehetőséget. Nem tudom, mi lenne, ha szembesülne vele, hogy pedig nem így van, mert vagy az ovi, vagy az óvónéni. Nem tudom.

Viszont mindig is álmom volt egy "Lilibaba óvódák" létrehozása és üzemeltetése. Lehet, hogy ez a mostani helyzet egy jel, hogy akkor most kell nekilátnom. Én hiszek az ilyenekben...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska - milyen szuper ötlet. Most van ez a családi napközi vagy mi.....esetleg egy olyat????? asszem ahhoz nem kell olyan sok engedély. Viszont ott csak 6 gyerek lehet egy csoportban. Épp most hallottam, hogy az egyik ismim ismerőse csinál most egyet.

HAAAAAJJJJJRÁÁÁÁÁÁ!!!!! Sztem tuti jó ötlet !!!

És igazad lehet, hogy mindenkinek más izomzatot kell csinálni, de ahogy olvasom inkább ez olyan, hogy hogyan mutasd meg neki, hogy hogy kell négykézlábazni, átfordulni, stb.....szóval ha valakinek kell majd szóljon.

anettoo

Anetto,
7 gyerek lehet egy családi napköziben. A baj csak az, hogy ugye kellene neki valami hely. Pl. beépíthetnénk a tetőteret, a ház alja alkalmas lenne rá. De belegondoltunk, hogy akkor esténként a tetőtérben kuporogjunk? Szóval nem a legjobb megoldás. Nálunk nagyon egyben vannak ahhoz a terek, hogy mondjuk egy szobát kinevezek családi napközinek. Na meg nincs felesleges 5 millám beépíteni :cry: Pályázni lehetne, de ahhoz előbb valami alapítvány, egyesület kellene.

Az ovikérdésben azt látom, hogy mindenkiben nagy a felháborodás, de valahogy konfrontálódni rajtam kívül senki sem akar, hogy akkor legyünk proaktívak és menjünk elébe a dolgoknak. Pedig vállaltam volna, hogy szülőin előadom a dolgokat, legalább gyakorolnám egy kicsit a szakmámat. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy ha nem borul a bili beiratkozásig, akkor mielőtt beiratnám Lilit középsőbe meghívom ide hozzánk a vezető óvónőt, hogy akkor egy kávé mellett beszéljünk már kicsit róla, hogy mi várható, mert ugye egyre kevésbé mindegy, hogy mennyire fejlesztik őket..., rákérdeznék dolgokra, pl. hogy miért van ott a lánya, hogy ha tavaly kiderült, hogy nem alkalmas rá. (ezen össze is vesztek, és a lánya zsarolta az unokákkal. Lehet, hogy most is csak ennyi a feszkó forrása)
Aztán ha nem látok reményt sem a változásra, akkor Lili akarata ellenére átviszem az államiba, a pici két csoportosba a többiek után. Lehet, ha azt látja, hogy nincsenek ott a barátai, meg esetleg a megszokott óvónéni, akkor könnyebben menne. De addig nem akarok belegázolni a kis lelkébe, ez az egyetlen bajom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Kinek hogy telt a hétvégéje?

Nekünk elég rosszul, apa beteg lett: hányás-hasmenés-láz... :( Elég nehéz volt egyszerre őt is ápolni, meg Bettivel is foglalkozni. Talán így kicsit belekóstoltam, milyen lehet az élet két kisgyerekkel. :roll: :)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!
Nekünk mint mindig, nagyon nyüzsis hétvégénk volt.
Szombaton voltunk úszni, de valamiért Marci most végigsírta... Úgyhogy nem is voltunk sokáig. Pont váltottuk egymást Orsiékkal :lol: Nem tudom mi lehetett, de nagyon sokan voltak, az öltözőben is, meg a medencében is, így nekem nem tetszett már annyira.

Aztán megvolt a heti angolóra is, most egész ügyes voltam. Délután leadtuk Marcit a papának és elmentünk a férjemmel gyúrni :lol: :lol: :lol: Jó volt nagyon, remélem hamarosan megerősödöm annyira, hogy újra elkezdhessek aerobikra járni.

Vasárnapra a szüleimet vártuk volna ebédre, de a nagy hó miatt nem mertek elindulni, viszont a rengeteg gombát, amit vettünk meg kellett csinálni, így apósomék jöttek át ebédre. Finom gombapörit ettünk :lol:

Tegnap eszembe jutott Baratodildi, nem jelentkezett a babatalis ötlet óta, remélem minden rendben van náluk???

Rilla sem jelentkezett, Kristóf vajon jobban van már?

Oui: nincs még mindig autónk, úgyhogy mi sajnos nem tudunk menni a talira... :(

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok Lányok!

Jó régen nem írtam már de olvasni olvasgatlak bennetket. :oops: :oops:

Sokáig nem volt netünk aztán betgek lettünk, nekem megvolt az izotóp vizsgálat sajna kiderült, hogy az egyik pajzsmirigyem nagyon megnagyobbodot úgyhogy, lehet megműtenek ha nem használnak a gyógyszerek. :( Tejem egyenlő lett a nullával úgyhogy már nem is szopiztathatnék ha lejárna az idő, hogy nem sugárzok :shock: szóval tápi van főzelék gyümölcs és tejpép.

Na meg depis is lettem nagyon megviselt, hogy nem tudok szopizatni és ez a kötelék elszakadta köztem és Marcusom között.Hála az égnek azért ez múlóba van.

Na de nem rontom a hangulatot.

Hát dióhéjban rólunk:Jázmin ovis lett itt Tárnokon jár oviba múlthét hétfőn kezdtük nagyon hamar megszokta az új helyzetet, meg az óvónéniket.

Marcusról, hát mi nem vagyunk valami óriás súlyban 6700gramm és 68cm. Nem akar forgolódni csak felülni mindenben kapszokidik, hogy felhúzza magát csak feküdni ne kelljen. Egész stabilan üldögél de azért játszunk még keljfel jancsit. Alul két fogacskánk már elég jól látszik. Nálunk is nagyon carok az éjszakák Marcus kel 2 óránként de beteszem a cumit a szájába kicsit ringatom azán visszaalszik. Gondolom fogacskájától nyugtalan, vagy csak hiányzom neki ki tudja. Én is úgy érzem magam mint egy kicsavart mosogatórongy.

De amint olvaslak titeket nemcsak én érzek így.

Most mennem kell mert Marci üvölt.

Sziasztok
Beus
Kép

Kép
Kép
beusmimi

sziasztok!

most csak egy kis helzetjelentéssel jövök!

megkapta Domi a meningococcus elleni szurcsit, egy pillanatnyi nyek volt csak, de az is fázis késéssel. utána vigyorgott meg magyarázott, mintha mi sem törtrént volna
viszont rá kell állnunk délben a főzelékre, uzsira meg tejpépre, mert csak 10 dkg-ot hízott az elmúlt hónapban, és egy kis tápit kell adni szopi után!
De nem tudom, hogy milyen tápit adjak neki! majd elmegyek és körül nézek! kicsit egy pillanatra majdnem zokogtam, hogy kell neki valami plusz, de most megbeszéltem magammal, hogy azért 6. hónapig szoptattam ez nem a világ végem és csak potólni kell! Ennyi gond és baj között szerintem ez is maga volt a csoda! Szóval most meg is békéltem a dologgal!

kovisziszka

Sziasztok lányok!

A hétvégén nálunk is gomba volt a menü, tejfölös gombát csináltam, nagyon fincsi lett :).
Megint havazott, leesett vagy 5 centi. Férjemre kicsit berágtam, mert tegnap este úgy ment ki, hogy ellapátolja, erre ma nekem kellett délelőtt megcsinálnom a nagyját, mert gyakorlatilag csak kapun belül hányta el, de kint a járdán, meg az utcán már nem...

Szilvi
, szerintem se aggódj a pótlás miatt, már úgyis eljött a kóstoltatás, hozzátáplálás ideje és mellette marad azért a szopi is :)!

Beus, jó, hogy jöttél :)! Remélem, nem kerül műtétre sor, sikerül helyreállítani az egyensúlyt a bogyókkal! Milyen ügyesen ül már Marci :)! (És milyen nagy a kádatok! Nálunk már felteszi Emma a lábát a kád szélére fürdéskor :)!)

Tündi, aranyosak a fotók :)! Férjed itthon van még?

Anna,
nálunk úgy megy az altatás (éjszaka), hogy fürdés, vacsora, büfi, aztán irány az ágy. Ha még nyűgösködik Emma, akkor felveszem, sétálunk, de nem hozom ki a szobájából és villanyt sem kapcsolok. Ha kell, akár 3x is felveszem, de általában rögtön bealszik, max. egy kis simi kell. Persze ehhez az is kell, hogy a fürcsi előtt legalább 2 órát fenn legyen, hogy kellőképp elfáradjon!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Még annyi, hogy tegnap 2 kép végre felkerült a falra :)! Csak félévet kellett rá várnom :)!

Kép
angelita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?