Új privát üzeneted érkezett!

NAgyon köszönöm a köszöntéseket a kisasszonyunk nevében :)
Vendég
 


Anna
én is mindig aggódom ilyeneken. Ha alszik azér, ha nem azér...és még sorolhatnám. De majd szerintem ahogy nőnek lehiggadunk, megértjük, látjuk hogy életben maradtak :) és hogy jól csináljuk amit csinálunk 8)
milyen öblítőt használtok ami kiütést okozhat?
Mi Gabit, és úgy tűnik bírja a gyerek bőre.
Vendég
 


Sziasztok! Csak egy gyors bejelentkezés, mert most együtt a kis család. Gyermekem megsajnált engem, mert tegnap kivételesen nem éjfélkor aludt el, hanem 9 után és nem is ébredt hiába vártam, csak fél 3-kor, aztán fél 6-kor. :D Nem bánnám, ha ez megismétlődne párszor. :lol: Plusz pár napja délután 1-kor bealszik a kanapén és 3-ig vagy 4-ig nyomja a szundit. 8) Lehet, hogy tényleg csak a betegség miatt volt olyan nyűgösködő, rossz alvó vagy most jött el ennek az ideje. :?: Már befejeztük az antibiotikumot, hétfőn megyünk dokinénihez, aki gondolom ad majd beutalót laborba és kiderül sikerült-e kinyírnunk a staphylococcust és lecsökkent-e a CRP-je?

Ja és a nagy hír: reggel dobott felém egy halovány mosolyt a kis Drágám! :D :D :D Hát eljött a mi időnk is. 8)
csillag25
 
 

 
 

A Dóriknak nagyon boldog névnapot kívánok én is! :)
csillag25
 
 


Én is boldog névnapot kívánok a Dóráknak! :)

Mi most voltunk végre sétálni. Csak húsz perc volt, de mindannyian nagyon élveztük. Bébi már két órája alszik :)

Viszont elkezdett éjjel azért sírni, mert lerakjuk. Nagyon (na jó nem annyira) vicces volt éjjel, hogy felvettem, elaludt, letettem nyivákolt, de egy pillanat alatt. Úgyhogy amikor három fel le rakosgatás után elaludt, én meg boldogan követtem, majd húsz perc múlva felébredt, magamra pakoltam, és úgy aludtunk másfél órát a következő kajáig. Még sosem aludtunk így, de most sikerült nekem is elaludnom, olyan álmos voltam :oops: Ja, bocsánat, a kórházban aludtunk így nagyokat, de azóta nem. Reggel ugyanezt játszotta apjával, csak épp reggelizés közben. Úgyhogy végül síró gyerek mellett reggeliztünk, ő az étkezőasztal közepén a székében. Mi meg felváltva adtuk neki a cumit, meg ringattuk. Nyitott szemmel sírt. Mintha figyelte volna, meddig bírjuk még hallgatni :lol: Eddig nem volt ez jellemző. Ha sírt, akkor a karunkban is nehezen nyugodott meg, mert valami baja volt. Úgyhogy férjem kimondta, el van kényeztetve már tuti :lol: Egyelőre nem bánjuk, még csak négy kiló
:P

Én nem használok öblítőt. Drefttel mosom a ruhákat, és ecettel öblítek. Isteni illatuk van.

Négyóránkénti kajálást én is meg tudnám szokni... 8) De nálunk most fix a három óra, pár perces csúszásokkal. Jó sok alkalom ez így, főleg, hogy éjjel is ez van. :?

briell
 
 


Anna, nálunk is volt, nem is olyan rég, mikor két ciciből evett Áron, 70-80-akat, akkor nyúltam a tápszerhez. Hol kellett, hol nem. Legtöbbször a fele a mosogatóban landolt.
Tegnap, tényleg nem tudom, mi volt, de ma megint csak kisebbeket eszik. Ja, és ébren van 1 óra óta, kicsit aludt, mikor elmentünk Auchanozni, de ennyi. Megint korán fog beájulni, és 2-kor majd kukkorékol nekem...

Csillag, éljen a PB. mosoly!!

Briell, idilli lehetett a reggelitek :lol: :lol:
Vendég
 


Lányok, ki mikor kivitelezi a körömvágás és hasonló macerákat? Én szopi közben szoktam nyaggatni, mert az eddig oly ritka alvásokat nem kockáztattam ilyennel. :oops: A babaolló viszont olyan "vastag" hogy oda sem fér a kis körméhez, így a szettből a csipeszt használom. Viszont ma sikerült megcsippenteni a pici bőrét is, még vérzett is kicsit én meg úgy elszomorodtam, hogy fájdalmat okoztam neki. :cry: Azóta is kérdezgetem tőle, hogy ugye nem haragszik anyára? Igaz, hogy épp csak felnyikkant szopi közben, de akkor is utálom magam, hogy ilyen béna voltam. :(

Valami praktika, tanács ezügyben? :idea:
csillag25
 
 


Csillag, ugyanígy vagyok. Csak én alvás közben szoktam, de persze ezt csak akkor tudom, ha a pihiszékében alszik. A kiságyban nem férnék hozzá. A csipesz tényleg jobb, de nem tökéletes, én is éreztem már, hogy a bőrét csippentettem meg :oops: A védőnő szerint a legjobb a sima körömvágó olló, csak le kell fertőtleníteni mindig. Azt még nem próbáltam, de lehet, hogy tényleg azzal egyszerűbb lenne.

Nálunk ma a hisztis reggel óta Kisangyal nap van :) Remélem, ő is úgy érzi, hogy ennek minimum holnap reggelig így kell maradnia. :lol:

briell
 
 


Akkor megnyugodtam picit. :) Én is gondoltam már a saját ollónkra -fertőtlenítve- vagy venni neki sajátot, mert ez a babaolló olyan durung...a csipesszel meg sokszor úgy érzem csak a tetejét csípem le, bár nekik talán nem is szabad oldalt a szélénél vágni?

Nekünk is elég jó napunk volt, apa csodálkozott is, 1 órától 5-ig aludt a kiskrapek. :lol: Megdícsértük őt nagyon.
csillag25
 
 


Nem tudom, hogy csináljátok, nekem az lett a titok nyitja, hogy szemből vágom a körmét, és akkor jól odafér az olló(babaolló).
Persze alvás közben.
Védőnő azt mondta, csak egy db vízszintes nyissz, az elég is, nem kell manikűrözni. :lol:

Ja, Csillag, tuti nem haragszik rád, hisz te vagy az édesanyja :lol:

Képzeljétek, egy bnőm azt mondta, h. mikor második-harmadik oltásra viszem Áront, már tudni fogja miért megyünk, és már előre sírni fog :shock: :shock: :shock:
Hát, remélem, ez nem igaz!

Apa ma sokat elvolt kisfiával, ezért belefért egy dupla csokis muffin, pesze teljesen tejmentesen, csak étcsokival, hogy én is belakmározhassak belőle. :oops:
Vendég
 


Gio, Lenor sensitivet vettem, mert a védőnő szerint mehet a mosás bármivel csak sensitiv legyen. Na, erről ennyit... Holnap veszek valami neki valót.

Csillag én is úgy csinálom, ahogy Judyka írta, csak egy nyissz és kész is. Ha nagyon csikargatja magát rá szoktam adni a kiskesztyűjét. A védőnő szerint reszelni is lehet, ha félünk, hogy megvágjuk őket. Hát nem tudom mennyire örülne, ha elkedeném reszelgetni az apró körmöket... :D És tuti, hogy nem haragszik rád, mert te vagy neki a minden! :wink:

Én olyan fáradt vagyok lányok, most egy kicsit besokalltam, úgy elkeserít a méricskélés. Az idegeskedésbe fáradok ki, amellet, hogy manóka nyüstöl. Tudom, hogy hülye vagyok, de nagyon zavar. Ma még tápit is adtam neki 30 grammot, mert a mérleg szerint csak 60-at evett legutóbb... Hozzá kell tennem, hogy nehezen gyűrte le a pótlást, lehet nem kellett volna már neki. Csak azt nem értem, hogy a cicizést abbahagyja, vagyis vagy kilöki a nyelvével vagy elfordítja a fejét. Utána már hiába próbálom nem akar tovább szopizni és mégis keveset mutat a mérleg. Nem értem... :cry:
Vendég
 


Én nem merem vágni a körmét, olyan kis vékony még, félek, hogy beszakadna vagy megvágom. Ezért amelyik túl nagyra nőtt, azt (...most a könnyen kiakadósak ne olvassanak tovább...) lerágtam. Lehet, hogy gázul hangzik, de így az ember pontosan érzi, hogy mit csinál, és nem tudja megsérteni sem a kezét. Legalábbis vigyorgott közben, mert amúgy is szoktam puszilgatni a kezét (ki nem??), és neki nem nagy különbség, hogy éppen mi történik. :lol:

A kölök egyébként négy nap mintagyerekség után ma kissátán üzemmódba kapcsolt, szerintem egész nap nem aludt egy órát összesen, azt is szigorúan max 10 perces bontásokban. :twisted: Remélem holnapra megjavul, mert vendégségbe megyünk. :lol:

/
lemonsong
 
 


Köszi lányok, már megbékéltem a dologgal. Azért lemosogattam neki kamillával, hogy szépen gyógyuljon. :oops:

Judy, ügyes vagy nagyon! Mi ma szárazat ettünk, nem főztem mert inkább lustiztunk. :oops: Olyan jó volt, hogy nem kellett rohanni a kajával vajon mikor ébred picúr, csak úgy elvoltunk amíg aludt.

Anna, én a dm-ben kapható Norit baby folyékony mosószert és Gabi babaöblítőt használok Bence ruháihoz. Eddig semmi probléma nem mutatkozott, bár lehet ő a többire sem lenne érzékeny, ez is gyermekfüggő.

Kérlek ne idegesítsd magad, mert akkor megcsappan a tejcsi. A legtöbbet azzal teszed ha pihensz amikor csak tudsz. Ha kiköpi vagy elfordítja a fejét, akkor elég neki. Az én gyermekem is ilyen keveseket eszik (egy 24 órás mérlegelés volt mikor a dokinőtől kölcsönkaptuk a mérleget) és általában 60-at evett, kétszer volt 80 a hosszabb alvások után. Ha nem sírnak, elégedetlenkednek szopi után, akkor ennyi elég nekik. Gondolom szépen gyarapszik Noel, akkor pedig nincs min aggódni. :wink:
csillag25
 
 


Mostanában nekem is rángatja a fejét 10 perc elteltével, elengedi majd újra visszaszippantja a végét, :twisted: teker egyet a fején újra elengedi... azt mondta a védőnő ne hagyjam, hogy rángassa, mert akkor megszokja és ha foga lesz, nem bírom majd ki röhögés nélkül ezt a játékot. Ilyenkor szóljak rá, hogy "nem szabad" és ha tovább csinálja akkor vegyem el a cicit. Ma többször is alkalmazni kellett: leválasztottam, föltettem a vállamra -persze elkezdett nyüszögni- és akkor mondtam neki, hogy ha nem rángatja akkor visszakapja és visszatettem. Ha újra elkezdte rángatni, újra fölvettem, nyüszi, kis simi és meg is nyugodott, nem kellett tovább neki, jól volt lakva. :)
csillag25
 
 


Dóri is szokta rángatni a fejét a cicin, tök ideges fejet vág-sztem nem játszik-, mintha épp nem lenne benne semmi - először meg is riadtam, de rájöttem, hogy ilyenkor rossz neki a vízszintes, mert beszorul egy kis puki vagy vmi, úgyhogy azt csinálom mint Csillag, vállra fel, büfi és megnyugszik, utána szopcsizik normálisan.

Köröm: Én bébiollóval vágom mikor alszik vagy szopizik. Nekem bevált.
És Lemon, teljesen oké a lerágás. Én is próbáltam már, de megvallom jobban félek attól hogy többet rágok le mintha ollóval vágnám, mert azt látom legalább:-)

Öblítő:Azért akármennyire is sensitive, lehet babáknak akkor sem való még ilyen pici korban. Ha az öblítőnél maradtok próbáljátok ki a Gabit, sztem jó.

Szopi: akinek 60-80at szopik a baba ezt milyen időközönként teszi? Mert ha 1,5-2 óránként szoptattok akkor az teljesen oké, nem? Mi ugye 5x eszünk egy nap és így 100-140et burkol a kicsike. Ha azt nézném hogy kilónként 150et vagy mennyit kéne ennie a szakirodalom szerint akkor nem hozza a kívánt mennyiséget. De nem sír, nem éhezik úgy látom.

Ma nálunk is élénk nap volt és így 3 nap szundi után én ennek örülök. Tök jól elvoltunk, végre férjemnek sem volt ma semmi munka kivételesen, így itthon bújtunk egész délután 3asban:-)
Vendég
 


Persze a játék idézőjelben, nekem sem mosolyog hozzá, elégedetlen feje van olyankor. :twisted:
Aki bébiollóval vágja attól kérdezném, hogy milyen márka, mert az enyém rossmannból való, lehet más fajta jobban odafér vagy én vagyok béna... :oops:

El sem hiszem, gyerkőcöm a kiságyban csöndesen szundikál. :D Mi történt vele? Fürcsi előtt volt szopi két ciciből, kicsit paráztam is miből adok ha nem nyugszik le utána, de szépen felöltöztettem "pizsibe" és betettem az ágyba, próba cseresznye alapon és nem sírt, elszundított. Nem bánnám ha így maradna és csak hamizni kelne fel. 8) Én most ennek örülök.
csillag25
 
 


Szopcsi: délelőtt és este 1,5-2 óránként simán cicizik, viszont a déli kaja után 5-ig aludt 8) aztán pótolta a hiányzó mennyiséget. :D
csillag25
 
 


Délután a két hímnemű aludt 2 órát, én nem, vhogy nappal nem megy, inkább tettem-vettem.


Normál esetben Áron 6x eszik egy nap, de 10-12 napja nem normál az eset, úgyhogy elég rendszertelen.
Egyszer 60-70, másszor 90-110, ma már nem is mértem, csak 1x.
Amíg rendesen gyarapodik, asszem le is szokok róla, csak 2-3 naponta fogok mérni egyet, illetve heti 1x pucéran.
(a gyerek lesz pucér :lol: )

Ti egymelleztek, vagy mindkettőt bevetitek?

És még egy: K vitamint hogyan adjátok be?
Én kiskanállal próbálom, az első kettővel nem volt gond, de most már annyit mozog, hogy elég necces volt.
Vendég
 


Csillag, mi Tescoban vettük, Disney-s, Micimacis, csipesszel, reszelővel együtt volt.
Vendég
 


Csillag
annyira örülök hogy nyugodt a picikéd! Akkor lehet "csak" a betegség miatt volt nyűgös a drága és most új fejezet kezdődik!
A mi ollónk bébé confort, de ezt eddig nem is tudtam, most néztem meg:-)

Judy
bírom a humorodat. Tényleg, lehet hogy nekünk is úgy kéne hogy hetente 1x pucéran méretkezünk :D
MI a k-vitamint úgy adjuk - azaz a lazaférjem - letöri az ampulla tetejét, babó cicire rákészítve, eltátatjuk vele a száját, ölemben van, így annyira nem tud ficánkolni, férj pedig beledobja a szájába - sztem a torkába- szegénykémnek:-) - az ampulla nélkül természetesen , csak az anyagot :) Úgyhogy mire feleszmél DÓra hogy ez igen keserű már cicin van és szopcsizik :)
Vendég
 


Csillag!
Ügyes vagy! Szerintem ne add fel, próbálgasd, még ha nehezen megy is néha majd a kiságy szundi.
Én sima saját ollóval vágok körmöt fertőtlenítve. Szerintem az a legjobb. És éber de nyugodt állapotot próbálok hozzá keresni. Én már mindig kiságyban altatom itthon, ott meg sanszom sem lenne levágni. :P

Dóriknak boldog névnapot kívánok én is!!!!

Olga!
Szívesen rakok képet, de ez még nem az én véglegesem. Ez egy kölcsön bébi méret, amíg szükséges, és csinálja közben az enyémet. De ugye a normálban még annyira nem jó egy 2 hós picinek. De abban mentünk a dokinénihez, és nagyon tetszett neki is, nekem is.

Alvás.
Nálunk sem minden nap egyforma. Nekikezdtem a suttogónak, és egészen magamévá tudom tenni a nézeteit, valahogy ösztönből is hasonlóan műveltem 1-2dolgot. De bevezettem néhány általa javasolt változtatást, módszert, és a kicsim ma már este is teljesen önállóan aludt el a kiságyban. (bár még nemsokára tuti kelni fog, mert ma még nemigen volt számottevő kaki :roll: ) Következő lépés lesz a "hogyan aludjuk végig az éjszakát" dolog. Na majd beszámolok.
Ja, és sikerült beiktatnunk így egy plussz alvást. Így kevesebb az esti nyüszikór. :)

Ma egyedül fürdettem, mert apa kicsit kimozdult itthonról. Hozzáteszem én is, együtt mentünk, csak épp én 1,5 órát maradtam. Addig anyukámék vigyáztak a kis alvó lányunkra. Olyan jól esett kicsit a barátokkal találkozni!!! :D

Allergia
Én száműztem a mosószert és az öblítőt is. Vettem a dm-ben mosódiót, és ecettel öblítettem. MAjd még mosószódát akarok beszerezni. Szegény csajom bőre nagyon csúnyácska, ahol a kiütések jöttek. Már át is mostam minden ruciját. Volt ám vasalás nagyüzem!

Tényleg Olga!
Mivel is szoktál illatosítani ruhát? Nem a gyerekét akarom, hanem a miénket. Száműzöm a mosószert az életünkből teljesen!!! Teljes leszámolás!!! :twisted:
Vendég
 


Huh, nálunk az orrszívás a négykezes. Eleinte ez is ment egyedül, ---sőt kell is, mert van, hogy muszáj,----de ma ez sem volt szimpla. Pedig volt benne anyag rendesen, és meg sincs fázva.
Én is nyugodtabban alszom, ha kiszívjuk.

Tehát közvetlen az ampullából? Tényleg laza...
Én ma elvágtam vele az ujjam :oops: :shock:
Vendég
 


Mi kanállal adjuk és eddig simán bevette a kis gyomra egy kis fintor kíséretében. Mire észreveszi, hogy keserű már lent is van, mert rögtön nyelte, azt hitte valami fini jön. :oops: :lol:
Viszont most a normaflore beadásával megszenvedtünk. Azt is simán próbáltuk mint a gripe watert, a jó ízű antibiotikumot, de ebben többször fuldokolt, pedig óvatosan adtuk. Egyszerűen nem nyelte rendesen vagy félrenyelte vagy kiengedte a szájából. :shock: Nem hiszem, hogy a gripe olyan jó ízű lenne, de azzal még soha nem volt gondunk.

Én általában egy ciciből adok neki, akkor van kettő ha nagyon gyakran eszik (másfél óra) és még nincs elég az egyikben, akkor kettőből hozom össze, de valahogy nem izgulok. Még él a gyerkőc és szépen növöget, olyan nagy gond nem lehet. :D

Köszi az ollós kommenteket! :wink:

Gio, bírom hogy ilyen laza a férjed! :lol: Az enyém a héten adott először gripe watert kis kupakból babónak, mert hiába etettem meg és úgy léptem le vásárolni, nagyon ordított minden foglalkozás ellenére. Apa hívott, hogy lassan induljak haza, már nem bír vele, erre mondtam, hogy adjon neki egy kis gripe-t -úgy is adnék szopcsi előtt- hát ha elhallgat míg hazaérek. Rohanok haza (sántítva a derékfájás miatt) belépek, csönd. Kérdezem mi történt? Megitatta vele és lenyugodott. :lol: Féltem, hogy nem fogja odaadni neki, mert még nem próbálkozott ilyennel, de úgy ordított a gyerkőc, hogy inkább megpróbálkozott vele és bevált. 8)

Judy, tényleg nagyon jó a szöveged, mindig mosolygok rajta. :)
csillag25
 
 


Judy!
Én egymellezek, mert a védőnőm még az elején mondta, hogy az lenne a cél, hogy egyszer egyik, másszor másik. Így én rögtön így csináltam ahogy hazajöttünk. Eddig még működik. Remélem ezután is fog. Pedig elég hülyén táplálkozok. Egyrészt a hasfájás miatt, másrészt a kilóimtól is szabadulnék. Szóval az én szénhidrátfogysztásom a zéróhoz konvergál. (csak reggel egy kicsi pur-pur búzás császárzsemle.) Jah, persze így is van még 11kg rajtam. Alig bítok hetente leküzdeni 1 kg-ot. Bár elvileg ez is soknak számít. Remélem nem fogom visszaszedni.
Na jól elkanyarodtam a témától. :oops:
Vendég
 



JAh, igen, a tele orr. Mi ezt is drasztikusan csináljuk...Mikor szörcsög és látom hogy ott az anyag elől akkor megnyomom az orrát - utálja, majd pelus végével kipiszkálom, majd nemes egyszerűséggel kihúzom az orrából. Ez egykezes:-)
na nem rémisztgetlek benneteket. Ezt is a férjemtől tanultam- Egyre bátrabb vagyok - szerinte meg mániákus aggódó. Hát igyekszem szem előtt tartani, hogy végülis élnek még a gyerekei, tán nem csinálja olyan rosszul 8) De azért elég sok a vita közöttünk..ami azért a legtöbbször röhögésbe torkollik, mert vmelyikünk extrém hülye
Vendég
 


Kriszti, rajtam is van még bőven, erre muffinozok, jó, mi?

Én is naponta 1x eszek zsemlét, v.teljes kiőrlésű akármit, a többi Abonett v. Hamlet.
Az üdítőket is vízzel higítom. Kellene már tornázni egy kicsit, de nem akarom a szopit kockáztatni, így is olyan rapszódikus a tejtermelésem.
Az elején nekem is ment az egymellezés, de mikor többet evett volna a drágám, kellett mindkettőt adnom. Most hol így, hol úgy.

No, lépek, jó éjt!
Vendég
 


Csillag!
A gripe szabályosan finom. Édes Anna még cuppog is hozzá. (én is megkóstoltam :oops: Mint ahogy mindent amit eddig adtam a gyerekemnek)

Basszus! Olyan hangosan szopizza az öklét most, hogy a bébiőr közvetíti. :shock: :lol: :lol: :lol:

Orrszívással én elvagyok egyedül, bár kíséri némi hangverseny! :D

K vitamint én is kanállal adom. Még nem volt gond idáig.
Most calcimuscot kell neki adnom, azt fecskendőből kapja szinte cseppenként. Így működik. :D
Vendég
 


Mikor kiütése lett allergiától, kellett adnom Calcium-kid szirupot. Málna ízű. Áron meg volt veszve érte, imádta. Mikor közelítettem a szája felé a kis kupakkal, megőrült :lol: . Úgy hívtuk, jutalom. De ennél is 3 hét a szavatosság, meg hát nem is kellett tovább, így most nincs jutalom. :(

A Calcimusk is hasonló?
Vendég
 


Jó éjt Judy!

Gio!
Nem rossz a módszered! :lol:
Én egyenlőre a porszívót részesítem előnyben, viszont ma én is kipiszkáltam egy szép példányt, csak én fültisztító pálcikával. És utána én is kihúztam. :oops: :lol:
Háááát van ilyen.

Nekem nagyon éberen alszik a gyerekem. Csak tudnám hogy tényleg a kaki bántja-e!!! Nem merek lefeküdni aludni, mert tuti rögtön kelni kell, mert lesz valami akut "probléma"! :o
Vendég
 


Sajna nem. Ez injekció, csak szájon át kapja. Elég sz.r íze van. Fintorog is Anna! Nem is tudtam hogy van ilyen málnás cucc. Nekünk is allargia. Miért nem ilyet írt fel a drnő???!!! :evil:
Vendég
 


Életemet egy muffinért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Én csokifüggő vagyok...Tiszta gáz módon. Napi egy táblát is megeszek olykor. Ilyenkor DÓri is pöttyösebb, gondolom a mogyorószármazékok. Szégyellem magam. Szerdán megyek vissza dokihoz, remélem okés vagyok odabent és akkor végre utat nyithatok néhány dolognak :oops: 8)

Dóri ma nem kakilt!! Ilyen még nem volt. És ami fura, hogy ugyan átnyögdécselte az elmúlt éjszakát meg olykor nappal is nyögött párat, de semmi hiszti, szélgörcs, ilyesmi. AKkor most átállt a szervezete a ritkább ürítésre vajon?
Kíváncsi leszek, mert tegnap pl. többször korcig szarcsizta magát, 3x öltöztünk, azaz tegnap csak ő, tegnapelőtt én is :)
Vendég
 


Hello!
Gio, most egymást nyugtatjuk, legalábbis mindig amikor olvaslak, akkor megnyugszom, mert Iván is hatszor eszik, én mérlegelek lelkiismeretesen, de nem mindig eszi meg a napi "előírt szervízkönyvi mennyiséget". Eleinte paráztam rajta, de most már úgy vagyok vele, hogy ha nem ordít, nem éhes, és van teli pelenka, akkor nem tömhetem meg a gyereket. Én se örülnék neki, ha valaki folyamatosan állna felettem, hogy mennyit ettem. A mintagyerekeink nem mintaevők...ennyi.
A körömvágás nálunk apai feladat, azt én nem vállalom, cserébe az orrszívást csak én csinálom. És tényleg elég ragaszkodó elemeket kell kihalászni a mini-orrból.
A K-vitamint meg kanállal adom oda neki közvetlen kaja előtt. És tényleg, mire észreveszi, addigra már cicin is van. A D-vitamint is kaja közben szoktam belecsepegtetni a szájába.

Súly...ne is mondjátok. MÉg mindig nem jön rám semmi a régi cuccaim közül. Pedig minden reggel felpróbálom, hátha...de nem. Csakhát nem tudok mit csinálni, mert ha nem eszek, akkor nincs tejem. Így asszem lassan beruházok egy új farmerra, mert be kell látnom, hogy a 26-os farmereim csípőjénél most a combom is vastagabb. Nade minek panaszkodik az, aki több, mint húsz kilót hízott, ugye? (Cserébe akkora melleim vannak, hogy azcsakna :wink: )
tedorka
 
 


Dorka!!! :lol:
Én is próbálgatom a ruháimat. Némi sikerélménnel, de mégsem számottevővel. Én is 22 kg-ot híztam. Szép adag mami lettem! :oops: Na de majd............ :evil:

Gio!
Én is lennék csokoholista, csak a lányom hasfájása és a tükör sem enegedi! :?
Kaki ügyben hasonlóképp állunk. Csak nekünk tegnap épp éjszaka sikerült. Úgyhogy én most azért várom. Hátha...
Vendég
 


:D Nálunk is megérkezett a rakéta kakisorozat. Már 3 peluson túlvagyunk, de öltöztetés nélkül megúsztuk eddig:-)
Lelkifurdim is van a csoki miatt elhiheted, de rámjönnek a cuccaim, és amíg ez így van úgy érzem mehet :) Meg enni kell. Ma hogy elvoltam shoppingolni étlen szomjan 2 órát , érezhetően nem durrantak be úgy a cicijeim mint egyébként.

Dorka
akkor egyformán táplálkoznak gyermekeink. Most én is arra jutottam már hogy rá kéne állni a heti egy mérlegelésre. Mondjuk én sokszor eleve elfelejtek mérni, sőt van amikor csak szopcsi után teszem rá és saccolok hogy ahol tartunk az oké-e:-) Küldtem képet a levlistára Dóráról, de sztem nem érkezett meg, mert én sem kaptam meg. Szval mindig mikor nézem a képeket látom hogy messze van az alultáplálttól:-) És ez sztem valamennyiünk gyermekéről elmondható függetlenül attól hogy tejet vagy tápit kap.

És sokszor eszembejut hogy milyen mákos csapat vagyunk. kb. 30an szerepelhetünk a táblázatban és mindenki egészséges, gyönyörűséget hozott a világra és mégha volt is egy-két kezdeti izgalom, mindenki szépen fejlődik gyarapodik. Ez annyira csodás szerintem. Nem mintha másként kellene lennie, jaj dehogy, csak olyan jó érzés kimondani, leírni, gondolni rá :)
Vendég
 


jah Dorka, és ha mondjuk úgy számolom az evéseket, hogy reggel 6tól éjfélig bezárólag, akkor ebben az időszakban nálunk 5 evés van: 6-10-14-18-22. Mondjuk ma csúsztunk is ide-oda, de nem lett több belőle.
Mégha nincs is meg az előírt szervízkönyv adag, vmitől csak híznak, nem?
Hugom gyerekorvosa mondta minap - mert hugi teljes mérlegfüggő - hogy hagyja a szakirodalmat, ha ránéz a gyerekre láthatja hogy gyönyörűen gyarapodik. Úgyhogy most lazult hugi is - bár méri azért a kiscsávót:-) És szoptat 2óránként :shock:
Vendég
 


Sziasztok! Hát nem tudok gyakran jönni mostanában. Nagyon leköt Zéti, illetve a házimunka. Szopi közben mindig elolvasom kivel mi történt, de reagálni már nem tudok. Nálunk minden ok. Zéti ma reggel tudatosan meglökött egy babát a kiságya felé kötött foglalkoztatón, úgyhogy most van nagy öröm, hogy már ilyen ügyi. A baba a kedvence (van rajta felhő, labda, nyúl). Nézegette, nézegette, majd meglökte.
Én ollóval vágom a körmét, számomra az irányíthatóbb, mint a csipesz. A márkája BabyOno.
A D-vitamint én közvetlenül a szájába cseppentem. A kis állát ha megsimizem nagyra nyitja a száját egy mosoly kíséretében, így simán belecseppenthető. A pipettáját viszont utálom, mert hiába nem akarok még adagolni, akkor is képes elcseppenni, iletve egyik nap 2 csepp esett a szájába. A K-vitamint kiskanállal adjuk, de annak meg az ampuláját rühellem. A múltkor úgy tört, hogy kis szilánk is került a vitaminba. Jobban is megoldhatnák ezeket.

Ma menni akartunk misére, hogy megbeszéljük a lelkésszel a keresztelőt (húsvétra tervezzük). De annyi hó leesett, hogy felejtős. Babakocsival már eddig is alig bírtam közlekedni, most, hogy ennyi hó leesett, és még nem lapátolják, nem vállaljuk be az utat. Viszont megjött a mei tai amit a teszveszen vettem. Nagyon jó, imádom, Zéti is elaludt tegnap benne, miközben vasaltam. De már várom a 3 hónapot, hogy a lába lóghasson, mert úgy azért jóval kényelmesebb lesz neki.
Vendég
 


O'hara
Gremesétől vetted a MT-t?
Küldesz majd képet magatokról benne a levlistára?
Vendég
 


Megvallom én már nagyon unom ezt a havazást pedig gyönyörű. De ha így folytatja anyuék sem tudnak eljutni hozzánk a jövő heti keresztelőre, mert tök messze laknak és ilyen időben nem hinném hogy be kéne vállalniuk az utazást :-( Szval jó lenne egy kis olvadás és majd "lesz tél jövöre is!" felszólítással jöjjön végre a tavasz.
Vendég
 


Irigykedve olvasom a ritkánevő gyerekekről szóló sztorikat. :lol: A töki 6400 volt a tegnap esti mázsálásnál és egyfolytában csak enne. Egyszerre bepuszil 180-210 között, és ezt úgy 2 óránként tartaná ideálisnak ismételni. Én nem, úgyhogy küzdök a 3-3,5 óránkénti etetésért.

És nagyon úgy tűnik, hogy jön a foga. Alul középen berecésedett és fehérebb az ínye, és mindent töm a szájába szegény. Egyre gyakrabban jut eszembe, hogy ezt a terhességet nálam kissé elszámolták, és idősebb a gyerek, mert minden szempontból előrébb tart, mint illene.

A K-vitamint én simán beletettem a tejébe, nem jutott eszembe, hogy rossz íze van, és ugyanúgy megette mint máskor, még csak nem is fintorgott. :oops: Mondjuk kaja terén hihetetlen a gyerek toleranciája, eddig még mindig mindent megevett, pedig nem kíméltük, volt, hogy az apja a hűtőből kapta ki a kaját és melegítés nélkül odaadta (az éjszakai üvöltés nagyon motiváló hatású tud lenni rá). Mikor kérdeztem, hogy mi volt a reakció, aszondta, hogy eleinte kicsit csodálkozva nézett, de aztán utolsó cseppig. :lol:

/
lemonsong
 
 


Liliputi a mt-junk. Majd küldök képet.

Lemon, én azért félteném a pici torkát a hűtőből kivett tejtől.
Vendég
 


LEmon
ridegtartás? :D
Ha éhes akkor éhes, nincs mit tenni. Lényeg hogy jó legyen a közérzete. A 4 órás etetést sem lehet minden gyerekkel megcsinálni. volt már olyan, mondjuk csak 2x hogy Dóri sírt mert éhes volt és nem telt el 4 óra, akkor én is megetettem, bukás ide vagy oda. Ha éhezés miatt sír olyan nincs hogy nem kap kaját. De ő nem olyan nagy zabagép - bár nem tudom akkor mitől hízik:-)-
Igaz mi még nem értük el az 5kilót pucéran csak ruhában kaja után, de eleve kevesebbel született sztem mint a Te kisédesed. Hány kilóról indultatok?
Vendég
 


O'hara, ilyen csak egyszer történt, és természetesen az apja követte el. :lol: 4250-nel született.

/
lemonsong
 
 


A következő gyereket nem decemberre tervezzük, UGYE??!

Kicsit unom már ezt a zimankót :evil: , legszívesebben kimennék pumihoz szomszédnak.

Gio, a mákos csapathoz: szomszédasszonyommal egyszerre voltunk terhesek, és ők nem voltak ilyen szerencsések... :cry: :cry:

Mikor lesz a keresztelőtök? Úgy elmennék a templomba megnézni titeket. Persze ha ilyen "remek" idő lesz... :?

tegnap voltunk hármasban a váci úti brendonban. 8)
nagyon jó volt!!! ez volt hisztikirálynőnk első nyilvános "szereplése". Nem volt gond, csak hazafelé már nagyon lhes volt. Vettünk neki pihiszéket, úgy tűnik, szereti. :D Ja, és megvettem a suttogó 3. részét, annyira sokat dícsérik. Tegnap már elkezdtem olvasni.

Kép
apkata
 
 


Kriszti, csokoholista, ez tök jó :lol:

Gio, egytértek, jó kis csapat ez, igazad van,30/30 :lol:
Vendég
 


Gio, Csillag köszi az öblítős mosószeres tippeket ma be is szerzem őket. Tudtam én, hogy ezt is venni kése, de a védőnő olyan meggyőzően mondta, hogy nem kell.... :evil: Ja és köszi a nyugtató szavakat igyekszem megfogadni! :wink:

Nekem az elején ment az egy ciciből szopi, de sajna ma már kettőből kell neki. Nekem mindegy, csak jusson neki elég. :)
A grippe tényleg finom, legalább is férjem állítása szerint, mert Noel után mindig lenyalja a kanalat... :lol: Meg babócva is olyan jókat cuppog rajta és utána tényleg megnyugszik ő is. Lehet ez már függőség! :P A D vitaminnal sincs különösebb problémánk, de a K-vitamint egyszerűen kiköpi, hiába próbálkoztunk kiskanállal tejjel, nem hajlandó megenni :? . Most esedékes lenne a következőt beadni, de még nem szántam rá magam. :) l

Lemon, azt hittem biztos félre értelmezem, de Noelnek is olyan mintha jönne a foga. Egy csomo fehér gömböcske van a felső ínyén, és tömködne mindent a szájába, és az öklét rágja folyton. Ez normális ilyenkor, nem korai egy kicsit??? :? :shock:

Gio, csatlakozom az előttem szólóhoz, elég a télből jöheta tavasz!!! :lol: Unom már a szar időt és vároma jó kis tavaszi sétákat, meg végre kevesebb ruhát kelljen szegényké,re ráerőltetni a sétákhoz.

Najda, Tedorka csatlakozom a sok plussz kilóval rendelkezőkhöz, sajna rám sem jönnek föl a régi rucik. Most két hét alatt fogytam 4 kilót, merta szénhidrátot én is max reggelire engedem meg magamnak, és este 6 után nem eszem semmit. emellet semmi cukor, kenyér, krumpli, rizs, szinte salit eszem hússal. Na jó néha párolt krumplit eszem ebédre... Közben meg úgy kívánom az édességet, hogy majd meg veszek, ugyanakkor rosszul vagyok a tükörképemtől. :? Én már járok heti 3szor kardiózni meg kicsit kocogni, hátha előbb lesz elfogadhatóbb formám.De igen életemet egy kis csokiért, vagy sütiért!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :oops:
Vendég
 


Ja és én is nagyon bírom a szöveged Judy! Olyan jókat mulatozok rajta! :lol:

A csapatunk pedig szerintem tényleg irigylésre méltó, ennyi gyönyörű babát válogatni sem lehetett volna jobban és persze a jófej kismamikról nem is beszélve! :wink:
Vendég
 


KAta,
vasárnap, 14én lesz, tudod ott a XV. kerben amit írtam Neked.
Most próbálom kisakkozni egyelőre agyban hogy mikor kellene ahhoz szoptatni, hogy kibírja ezt a majd 2 órás mulatságot, mert keresztelő előtt Istentisztelet is van, ami kb. 50 perc a nótázásokkal együtt, utána a barátunk csinálja a keresztelőt és attól félek nem lesz rövid, mert az esküvőnk is másfél órás volt :shock: MOndjuk haláli a szövege és nagyon életszagú.tehát megéri - már ha Dóri is bírja.

Anna
már jársz tornázni? - irigy-iriiiigy!!!Istennő vagy, én még sem megszervezni, sem elmenni nem tudnék
Vendég
 


Lemon ridegtartás?
Az én jó evő, nagy étvágyú gyerekem csak a testmeleg kaját hajlandó megenni bármennyire éhes. Na, ez éjszaka érdekes szokott lenni, főleg, hogy annyira tud ordítani már abban a pillanatban, amikor kipattan a szeme. És inkább 2,5 óránként, mint 3.

Az én súlyom, annyi mint terhesség előtt :D és mivel én a centikben mérhető gyarapodásomat naplóztam a terhesség alatt, így most tudom, hogy a hasam még +2 cm, a cicijeim pedig +4 centin állnak a kiinduláshoz képest. Így örülhetnék is... de ennek az az ára, hogy terhesség előtt sem voltam vékony :(

Mosolyogva olvasom a hogyan adjuk be a vitaminokat gyerekünknek című kérdéskört. Tápszeres baba anyjának ilyen gondja nincs 8)

Jaj, de szeretném én azokat a keresztelőket megnézni :D sosem voltam még (kivéve mikor engem kereszteltek) de gyermekünknek nem is lesz :(

Gabi
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?