Új privát üzeneted érkezett!

Buthu!
Hajrá!Hátha a róka kómák eltüntek!!!


Nyuszmusz!
Ez jó hír!!!!
Erről a betegségről még nem hallottam,írnál róla részletesebben!


Dorka!
Nálunk most Robika kezdett köhögni,majd összehozzuk még valamikor!!


Virág!
Nem tudom megnyitni az oldalt!
2hét múlva megyek uhura,majd előtte hívlak! :wink:

Vera!
Köszi a postai költségeket!!!Este fel is pakolom a ruhákat,hátha elkelnek!


Mi meg fánkevésre mentünk volna az egyik barátnőmhöz de így hogy Robi köhög,kihadjuk,pedig annyira ráéheztem,de holnap hoz nekem belőle :wink:

Kép

Kép
katlina
 
 


Katlina!

Ez egy genetikai "betegség". Teljesen véletlenül derült ki nálam, az egyik nőgyógyászom kérte ezt a vizsgálatot, akkor derült ki, hogy pl fogamzásgátlót nem is szedhettem volna soha... Két formája van heterozigóta és homozigóta. Én heterozigóta vagyok, ez annyit jelent, hogy nekem 10%-kal nagyobb esélyem van a trombózisra mint az "egézséges" embereknek. Ez a hétköznapokban semmi gondot nem jelent, csak a terhességnél, műtéteknél illetve repülőútnál. A homozigótáknál 80%-kal nagyobb az esély a trombózisra, nekik életük végéig gyógyszereket kell szedni, hogy elkerüljék a rögképződést. Úgyogy nekem eléggé mákom van. :) Ja, és a családban senkinek nem volt még trombózisa, úgyhogy nem tudom nálam ez hogy jött elő. A terhesség alatt vérhígítótablettát nem szedhetek, mert az árthat a babának, csak ez a szuri van erre. Bőr alá kell beadnom, először pocakba, később karba, combba. De valahogy majd csak túlélem. :)
Hirtelen ennyi, ha van még kérdés, írjatok!

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


Sziasztok!

Rita és Kriszti! Örülök a jó híreknek, és mégegyszer gratula!

Rita! Ez a betegséges-szuris dolog nem hangzik jól, de egye fene, ha ez az ára! Szorítok, hogy semmi gond ne legyen veletek! Down-szűrés miért kell, ha nem vagyok túl indiszkrét?

Vera! Pü-t mindjárt olvasom!

Katlina! Jó, hogy veletek is rendnem minden! Robikának jobbulást!

Nálunk nagyon semmi. Apa németben, én tartom a frontot. Úgy-ahogy. :lol:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 

 
 

Sziasztok!
megjöttünk, sajnos.....

Képeket hoztam:
Kép Egy nagy apartmanunk volt

Kép a lányok rezidenciája ( na persze egy napot nem aludtak benne....)

Kép minden nap kreatívkodtunk valamit az oviban

Kép Gréti végeredménye

Kép játszóház (esténként a nagyfiúk és lányok miatt kiszorultunk, volt egy pár nemokos pesti kölyök)

Kép iylen folyosókon közlekedtünk, így nem kellett kimenni a szabadba, hogy egyik épületből csatangolj a másikba. A fürdő 15percre volt...)

Kép Bobóval ( a hotel kabalája)

Kép a csajok "oviban"

Kép ott laktunk, a fiúk csak kicsit merészkedtek ki a hidegre

Kép újabb kreatívkodás

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Vaú! Az az oroszlán nem semmi! Már raktároztam is! :lol:
Nagyon szép helyen voltatok Judit!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Kép

Kép ott vagyunk megörökítve a folyondáron majd az apeh ha egyszer levési a neveket! :lol:

Kép

Kép

Kép a fürdőben

Kép

Kép

Kép fürdő melletti játszóház, ideális száradásra...

Kép

Kép

Kép Bobó-őrület naponta kétszer

Kép Balaton

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Olga, Balázsnak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Judit, Niki!
De jó képek!! :):) Ugye hogy jó volt? ;)
Nekünk is pont ilyen apartmanunk volt, de tuti nem ez mert ez fordítva van. Mármint nekünk a másik oldalon volt a gyerekszoba, de pont ilyen narancssárga :) Ezért az ágyért reklamáltam az első percben, hogy nem gondolták komolyan hogy a másfél évesem ebben fog aludni :lol: Akkor ezek szerint a lányok veletek aludtak? De gondolom azért az emeletes ágy élmény volt! Főleg nektek :lol:
És 15perc volt a fürdő? :shock: Olyan sok lenne? Lehet mi siettünk és azért nem tűnt annyinak :lol: Bár messze volt az apartmanoktól az tény... Voltak akik vittek kismotort és a gyerekek azzal száguldoztak a folyosókon.

Jó volt nézegetni a képeket, kis nosztalgia ;)
Kaja milyen volt? Lányok mit élveztek a legjobban? Bobotól nem féltek? Jázmin kicsit tartott tőle tavaly, de azért mindig odamerészkedett kicsit :)
A nagy játszóházban pedig sajna nekünk is ilyen "élményeink" voltak hogy sok volt a nagy gyerek akiknek néha kicsit elment az eszük... Persze anyuka, apuka sehol :roll:

Olga, nagyon röhögtem magamon, mert ahogy írtad hogy oroszlán, visszanéztem a képeket hogy milyen oroszlán... azt hittem a vízilovat nézted be :oops: :lol:
Ilyen kreatívkodós cuccokat én is tudok neked ötletnek adni ha érdekel, a Gekkoban annyira jókat csinálnak mindig! Tök egyszerűek, 10perces meló kb., de magamtól mégsem jut itthon ilyesmi az eszembe :oops:

Rita, ez a szurkálás nem hangzik túl jól :( Magadnak fogod szúrni? Volt egy ismerősöm akit a férje szúrt minden nap.
Viszont jó hír hogy minden rendben :)

KépKép Kép
76vera
 
 


Olga, tééényleg!! :)

Balázsnak nagyon boldog névnapot kívánunk!!


Kép

KépKép Kép
76vera
 
 


és a mi beszámolónk:

A szoba nagyon szupi volt, extra! de mondták is, hogy legjobb házban laktunk.

A gyerekeknek a lehetőségek bőségesek a szórakozásra, de sok a gyerek, kevesebb figyelmet szánnak rájuk az animátorok, de próbálkoznak...

A kaja, első nap elkeseredtünk, kevés felhozatal volt, és nem si a szája ízünknek, a többi napon alakult, de...

A fürdők jók, bár hiányoltuk az igazán meleg vizet, a szaunák okésak, bébi, családi, és egyebek, de nincs igazi kultúrájuk, nincs szaunamester, nincsenek felöntések, mindenki megy a saját feje után...

a bár, ami most nyitott, nagyon impozáns, ügyesek a mixerlányok is.

Nagyon jól éreztük magunkat, sokat röhögtünk, nagyokat ettünk, jól elvoltunk kipihentük magunkat egy időre! de továbbra is azt gondoljuk, nincs arányban az ára a nyújtotta lehetőségekkel. Nyáron biztosan több a lehetőség viszont az ára a csillagokat veri. Érdemes elmenni, de csak akcióban! Viszont aki ilyesmiben gondolkodik, egyértelműen Mendán! Bár ha fordítva lettünk volna, most el lennénk ájulva! Ahogy beszéltük jövő tavasszal, vagy ősszel visszamegyünk, persze, ha lesz akció!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Vera!
két este Misi aludt a lányok helyén, kettőn én. a matrac ott kényelmesebb volt, de megtaláltuk az ágy alatt beépítve a rácsos kiságyat

a kajától nem voltunk elájulva a mendános 33 méter után, de mondta egy már többször ott nyaraló (sztem pesten egyes körökben ez státusz) anyuka, hogy nagyon csalódottak voltak, nem értették hol a többi kaja, az elmúlt évek tapasztalata alapján...

a kölykökről nekünk si volt véleményünk, meg a szülőkről is..

foglalt asztalunk volt, de kétszer is odaültek, az egyik iq-vadász anyuka azt mondta, hogy olvasta a foglalást, hogy 3-a, de mivel másodika volt, úgy gondolta, majd holnapra szól! 3.-ig volt ráírva! súlyos!

15 perc volt az, mert lemértük, bár egyszer Niki rekordot ment gyerekek nélkül

az egyik nap, ahogy sétálni indultunk Letivel, találtunk egy 2 éves kislányt a liftben szerencsére meglett, hogy honnan tűnt el, részünkről nagy volt az ijedelem, de sem a kislányt, sem a családját nem zavarta a dolog különösebben...

lányoknak az ugráló, meg a fürdő jött be legjobban. Leti tartott Bobótól, de legyőzte mindig a félelmét, és odament hozzá.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Balázsnak sok boldog névnapot kívánunk!
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!

Olga: Először is csatlakoznék az előttem szólókhoz, és én is nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánok Balázsnak!!!Ezt a down szűrést tőlem kérdezted? Nem tudom miért mondta, hogy kell, de nem bánom, mert így is bennem van a félsz, látom őket mindennap és (azt nem mondom, hogy jobban megfordul a fejemben) kicsit parázok ezektől.

Mindenki: lenne egy kérdésem, pontosabban kettő. 1. tényleg nem lehet az első trimeszterben beleülni a kád vízbe? Mert ezt ma hallottam, és csak pislogtam, hogy vérbőséget okoz, meg fertőzés veszélyes. 2. milyen fájdalomcsillapítót szedhetek be ha fáj a fejem nagyon? Persze ma voltam a körzetinél csak naná hogy elfelejtettem megkérdezni. Köszi.
buthu
 
 


Buthu, nekem is mondott ilyet (1.) a védőnő, megkérdeztem M. dokit, ő annyit mondott rá, hogy a saját fürdőkádamban majdcsak nem szedek már össze semmiféle fertőzést, s lehet meleg az a víz, de a nagyon forrót hosszú időn át ő sem javasolta. A másikban nem tudok segíteni, nem vagyok fejfájós.

Judit, üdv újra itthon! És Nikinek is! Mi a hétvégére kértünk oda ajánlatot, gondolkodtunk nagyon, de aztán csak nem megyünk. Mivel sokan vagyunk(ide Jázminnal együtt terveztük), nekünk a bioházat ajánlották, hogy még az szabad, de én úgy értelmeztem, sőt, úgy láttam a képeken is, hogy az nincs folyosóval összekötve a fürdővel, ilyen hidegben meg nem akarom kint sétáltatni őket, különösen nem ezzel a hajmennyiséggel. Így a hétvégén Kisbérre megyünk, ahol tény, hogy nincsenek gyerekprogramok(igaz, Jázmin most itthon marad, olyan rövid időre megyünk, most egy kicsit a nagyoknak szeretnénk kedvezni), a kaja sem annyira változatos, bár bőséges és a fürdő, meg a szobák se annyira extra, de itt a 3 éjszaka kevesebbe kerül, jóval, mint ott a 2...

Rita, én cukorbeteg voltam az utolsó terhességem alatt és napjában 5-6-szor mértem a cukorszintem (ez ennyi szúrás), de tényleg úgy van,a hogy mondod, az ember ezekért a csöppségekért bármit bevállal! A lényeg, hogy Neked se legyen semmi bajod, s a kicsi is szépen fejlődjön! Szurkolunk Neked!

Vera, így van, annyira jó dolgokat csinálnak! Néha még én is ámulok! :shock: :lol: Viszont a következő kurzus árától kishíján sokkot kaptam... Megszűnik a VIP kedvezmény, úgyhogy nekünk nem kevéssel lesz drágább... :roll:

Dorka, Katlina, jobbulást a gyerkőcöknek!

Holnap megyünk Annával az első iskolaelőkészítő foglalkozásra a választott tanító nénihez. Kiváncsi leszek, hogy tetszik majd neki!

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Balázsnak Boldog Névnapot!!!!!

Kép

Kép
katlina
 
 


Judit,
ezek után a Mendant mi is ki fogjuk próbálni, már annyit dicsértétek! ;)
Pont az előbb akartam írni hogy a Kolping többeknél sztem is státuszszimbólum, hogy bezzeg ők ott nyaralnak-telelnek, évente kétszer, de minimum egyszer egy évben :roll: Mi meg inkább szeretünk több helyet kipróbálni.
És sztem is drága nagyon! :roll:
Viszont nekünk a kaja nagyon jó volt tavaly! Ezek szerint abból visszavettek? :?
Belefeküdtetek a rácsos ágyba? :lol: Ja, de le lehetett engedni a rácsot, ugye? Hol volt ott beépítve kiságy???
Mi rögtön reklamáltunk hogy ebből a gyerek fejjel kizúg, mivel simán átlépte a korlátot... és egyből hoztak is egy szóló kiságyat.

2éves gyerek a liftben érdekes... :roll: Vannak olyan hmmm.... szülők :x

Szami
, a Bioház tényleg különálló, nincs összeköttetés. De azt mondják hogy egyébként kafi ;) Nyáron legalábbis.

A Gekko tényleg jól megemelte az árait, de van valami családi árkalkuláció, valami ilyen szöveggel hogy akár mind a 6testvér mehet :roll: Szeretem a Gekkot, tényleg klassz, de a hirdetéseitől a falnak megyek :? Mikor azt írták hogy ugyanolyan fontos és nélkülözhetetlen mint iskolába járni :roll: Most meg ez a 6testvéres duma hogy "ugye ön sem akarja megkülönböztetni gyermekeit?" most érezzem magam szarul amiért csak az egyik gyerekemet járatjuk? :roll:
Na szóval ennek keretében akármennyi gyereket járatsz, havi 42ezret kell fizetni. Mármint egynél több gyerek esetében ;)
6testvérnél gyerekenként már csak 7ezer Ft havonta :lol:

Ez az iskolaelőkészítő mindenhol van? Vagy csak néhány suli tart ilyet? Mert olvastam hogy a Széchenyi ált.iskolában is indul heti egyszer ilyen. De nem tudom hogy ide bárki mehet? Vagy csak aki abba az iskolába készül??

Buthu, én úgy emlékszem Algopyrin mehet terhesen... Én nagyon fejfájós vagyok, a mai napom is egy rámálom volt ilyen szempontból :?
És csak egészen forró vízbe nem szabad ülni mert az okozhat méhösszehúzódásokat és emiatt görcsöket. De én fürödtem végig, ki sem bírtam volna csak tusolással :oops:

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

OLga:Balázsnak boldog névnapot kívánok!

Judit:klasszak a képek,szép helyen voltatok!

Katlina:én meg tudom nyitni az oldalt!

Katlina,Jaimee:hogy vagytok???

Dorka:gyerekek????

Kati Kép
virag9
 
 


Vera!
aha ott aludtunk. a képen leengedve van a rács, és 180-as így mi kicsik bőven fértünk. az alól lehetett előhúzni egy ágyat, ami görgőkön volt aláépítve! de Misi is ma vette észre, ahogy felhúzta a rácsot.

Szami!
pedig éppen az elveszett kislányék is hárman voltak, plussza szülők, meg a nagyi, és az ő apartmanjuk emeletes volt.
Azért menjetek el egyszer, de hosszabb időre, két nap kevés sztem már csak a hosszú út miatt is!

Hétvégére jó pihizést Nektek!

Dorka, Katlina!
Jobbulást mindenkinek! mi is nyomjuk a sinupretet, de a stodal si megy ha köhögnek. sinecod csak száraz köhögésre jó. utána köptetőnek acc100 vált be nálunk. választék a palettáról...

Buthu!
aspirin szedhető, csak a terhesség utolsó harmadában nem. meg a homeopátiás szerek biztosan.

Nyuszmusz!
sajnálom az injekciót, de ha muszáj... a betegségedről én sem hallottam.

Vera!
hajrá! most van a mendánban 3=4 és 5=7 akció!

na megyek esti tortúra, húúú de nehéz lesz reggel felkelni!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Judit, most hétvégén nem volt már más helyük, csak a bioház - ennyiőnknek. Amúgy van az a nagy apartmannak mondott, az lehet a kétszintes. Igen, leginkább az idő rövidsége miatt mondtunk le most a helyről. Bár, csak hétfő reggel jövünk vissza, mert Máténak csak a 3. órától van tanítás az új órarend szerint.

Vera, én is kiütést kapok a reklámjaiktól... Engem bosszant, hogy úgy tüntetik fel, hogy az a szülő, aki nem áldoz a Gekkóra, az nem is tesz meg mindent a gyerekéért. Pedig meggyőződésem, hogy nagyon sokan "csak" az ár miatt nem járatják a gyereküket. És pont jövőre lesz, hogy Annának a suli mellett már nem tudom, hogy fog beleférni a Gekko (leginkább időben), valószínű, hogy sehogy. Már pedig akkor csak Jázmin fog járni.

Olga, még nem is meséltél, milyen volt a "megnézésed"?!

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Balázs! Boldog névnapot!!!

Judit: nagyon jó lehetett nektek...

Szami: Maja még jár tornára. Sztem még májusig tuti, aztán nyári szünetben nem tudom. A frei-es kiruccanásban én is benne vagyok, csak lennének már jók az utak!

Én is fürödtem végig a terhességek alatt! De én nagyon kádas vagyok. Az a 10 perc lazulás felér nekem 2 óra alvással.

Mi most itthon vagyunk. A lányok köhögnek, de egyébként még hőemelkedés sincsen, tehát nagyon aktívak. Lekötik minden percemet.

Minden kisbetegnek jobbulást!

Andi

Kép
Kép
andii
 
 


Köszi a drukkolást csajok! Én sem örülök a szurinak, de ez van. :( Mindent a bébiért! :) Én is rögtöna cukrosokra gondoltam, ők sokkal többször szurkálják magukat naponta, nekem meg csak egyszer kell.

Vera: A párom mindenféle tűtől retteg :) kizárt, hogy ő beadná nekem. Kolléganőm is magának szúrta, azt mondta úgy jobb is, nem fáj annyira. Majd ma kiderül....

Olga: Én Downról nem írtam, nem olvastál félre valamit?

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


HAli mindenkinek,

BAlázsnak boldog névnapot kívánunk!!!!!!

Rita, gartula a kis aprósághoz, és kitartást a szurikhoz :(

Buthu, meleg víz: az átlag 36-7 fokos víz simán mehet, nekem a védőnő azt tanácsolta, csak a legutolsó hónapban legyen inkább zuhi (összehúzódás meg fertőzésveszély miatt). DE pont arra gondoltam, hogy jól is néznénk ki, ha a saját kádamban szednék össze valamit :) Igaz, Szami? Mint amit Mosonyi is mondott...
Fejfájás: nekem a paramax nevű gyógyszert ajánlották, ennek a papírján is rajta van, hogy első trim-ben is szedhető. NEm egy lórugás, de azért hatott. Mindkét gyerkőcnél ezt használtam, ha kellett.

Andi, jobbulást nektek! Bár ilyenkor a "kicsit beteg-nagyon aktív" napok húzósak :) De inkább ez, mint a komoly lázas, ágybanfekvős betegség!

Judit, Niki, nagyon kalsszak a képek, bár a beszámolótok kicsit elvette a kedvem. Én pályáztam üdüllési csekkre, és azt beszéltük, ha megkapnánk, oda mennénk el pár napra (amúgy nem tudnánk ennyit áldozni rá), de így meggondolom.. Ennek a mendannak meg utánanézek.
KÖszi a gyógyszereket, mi most még ambroxolt és Spiropentet szedünk, ill. SZabi éjjelre kapott izlandi zuzmót (homeopátiás cucc, hááát....) Ez köhögéscsillapító, de nem igazán használt. MAjd legközelebb mást próbálok ki.

KAtlina, nektek is jobbulást, most annyi gyereknél a köhögés a probléma!!!! Egyszer remélem még szülés előtt öszefutunk! JA, álmomban a 3. gyerkőcöt szülted, aki kislány lett :wink:

Szami, annánka bejött az új tanítóéni és a foglalkozás?

Vera, előkészítő ügyben nem tuok segíteni. AZt tudom, hogy a gimben bárki mete (hmm, aki fizet), nem muszáj oda jelentkeznie.

KAti, vendégeknek ízlett a menüd?

Rólunk: Bálint lassan, de javul, de még rengeteget köhög, de talán már kievesebb cuccos van neki lerakódva. Holnap a dokinéni még egyszer ránéz.
Szabi mostanában kicsit nyűgösebb volt, rosszabbul is aludt, de ma végre nyugodt éjjele volt, bölcsi továbbra is nyerő nála :)
Ki mit tervez hétvégére??? Valahov el is mennék, de nem szánkózni a hegyekbe a kisbeteggel, nincs valami jó benti programjavaslatotok?

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Judit, ááá, sajna most nem megyünk nyárig sehova. A kutya miatt elsősorban :) Így annyira nem sajnálom. Még a nyaraláson is agyalunk hogy hova és kutyával-e vagy nélküle. Érdekes lesz itthon hagyni, úgy megszerettük :)
De valószínűleg nem visszük el, elég nehéz lenne a fürdőzést, éttermet megoldani egy kutyával. Hagyjuk mindig a szobában? És nem is sok helyre lehet állatot vinni.

Szami
, szerintem ti már eddig is mindent megtettetek Anna fejlődése érdekében! ;) Suli mellett mi sem hiszem hogy fogunk gekkozni...
Hétvégére jó pihenést! :)

Andi, jobbulást a lányoknak!
Te csak 10percig áztatod magad? Én 1óráig is ha jut rá végre időm :oops:
Frei-ben én is benne vagyok, hátha egyszer már mi is találkoznánk ;)

Dorka, a játszóházról akartam írni neked, hogy mi már voltunk kétszer. Tudod, amit írtál hogy most nyílt az Ady-n.
Eddig mi csak játszóbölcsiben voltunk, holnap megyünk először 2-3 éveseknek szóló foglalkozásra. Ezen Jaimee is volt már Rékával :)
(A blogban olvastam, mert ide nem írta le sajnos hogy milyen volt :( )
Nekem maga a játszóház tetszik, rengeteg játék van, a berendezés is nagyon szép. Viszont tegnap egy kisfiúval voltunk együtt, akit otthagyott az anyukája 2órára. És a gyereknek erősen folyt az orra és köhögött. Ráadásul egyszer a Jázmin kezére fújta a nyálát direkt :roll: Úgyhogy én sajnos szóvátettem hogy ha beteg gyerekeket is bevesznek akkor mi nem fogunk jönni...
Azt mondták majd beszélnek az anyukával, de mikor otthagyta akkor csak annyit mondott hogy picit folyik az orra de nem beteg :?
Én magamról tudom hogy biztos nem vinném a gyerekeimet ilyen helyre ha csak egy kicsit is náthásak lennének.

KépKép Kép
76vera
 
 


Vera! Nekünk is kistestű kutyusunk van, ma már nagyon sok helyre beengedik őket is. Nyáron főleg nem probléma, mert az éttermek kerthelységébe biztos, hogy beengedik! Elvileg a szobában is ki kell hogy bírjon pár órát, bár nem tudom, hogy nálatok szokott-e egyedül lenni. Nálunk egész nap egyedül van, mert a párommal napközben nem vagyunk otthon, már hozzászokott. Mi Horvátországban is voltunk vele, még a tengerben is úszott, és semmi gond nem volt vele.

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


hmmmm, egyszer nem nyitom ki este a gépet, akkor is annyit írtok, hogy felére sem emléxem... :oops: 8) :lol:

Olga: boldog névnapot kívánunk Egyetlen Szülöttednek!!!

Bbj: nagyon kerály helyen voltatok! Én meg a Mendánt nem is értettem, de már felhomályosítottam magam... az a 3=4, nagyon jó akció tényleg! Most mi van, neked most már nincs több vizsgád?! :roll:

Vera: én úgy tudom, hogy a Széchenyi krt.-i ált.isk.-be szándékozóknak van az ovis foglalkozás. De egyébként kettő van, egy hétköznap du. valamikor, egy meg szombaton délelőtt, a leendő tanító nénikkel. Épp olvasgattam, amikor egy tanító bácsika-féle ragasztgatta ki a suliban... nem volt rossz pasi... :wink: De! azért tök konkrétan nem tudom.

Dorka: jobbulást nektek!!! Az én gyerekeimnek még homeós cucc nem jött be. Gyógynövényes az igen, de homeós nem. Köszi a foglalkoztató infót, már én is láttam, majd benézünk oda is valamikor. Ja! De hol is van ez pontosan? Mert a térképen a nyil az úttes közepét mutatja... Ez egy lakás a 10 emeletes aljában vagy a fősuli épületében van?! Hol van az Ady 20?

Rita: jó szurka-piszkálódást neked!!! Ha már így sikerült, még jó, hogy tudsz róla!

Láttam ma Ditkééket a meki zebránál (váratlan fordulat... :lol: ) Zsófi sétafikált a babakocsi előtt... nagyon cuki kis hármas volt!

Buthu: 1. szerintem az a biztos, ha zuhanyzol, de ez függ attól is, mennyire szoktál bekapni gombát... egyéb folyást, fertőzést... úgy alul. Ha érzékeny vagy, akkor inkább hanyagold. 2. szerintem elsősorban tűrjél, másodsorban kérdezd meg a nőgyógyidat (esetleg gyógyszerészt)... és mielőtt mész hozzá vizsgálatra mindig írj fel mindent magadnak egy kis papírra, hogy el ne felejtsd. Én is így csináltam és a gyerekorvoshoz is így járok most is. Hidd el, a dokik nagyon örülnek az ilyennek, mert úgy is izgulunk a dokinál... és kijövet arra sem szoktunk emlékezni, amit kérdezünk, nemhogy a válaszokra, de ha már a kérdéseidet el tudod olvasni, a válaszok is eszedbe jutnak. Sőt a mi gyerekorvosunk le is szokta nekem írni (de szerintem másnak is) a válaszokat, meg a terápiákat. (na ez jó hosszú lett :oops: ) bocsi)

Kép

Kép
szolkata
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a tanácsokat, rendesek vagytok, mint mindig. Azt hiszem ezt a felírós dolgot meg fogom én is csinálni, mert mire odaérek kicsit kiesik minden.
buthu
 
 


Na akkor a másik felét is leírom amit akartam. Ha érdekel valakit, akkor a volt 1-es boltnál a turiba nagyon kis cuki jelmezek vannak, elég vegyes a méret, de volt nyuszi, katica, balerina meg valami szuperhős féle is.
buthu
 
 


Sziasztok!

Névnapos köszöntéseket köszönjük szépen!

Igen Kriszta a Down-szűrést tőled akartam kérdezni! :lol: De lehet Ritát interjúvoltam meg! :oops: :lol:
És ez az 1-es bolt hol is van? Bár mi lehet kapunk kölcsönbe egyet Veráéktól. :)

Judit, Niki, nagyon szép helyen voltatok!

Fürdés: én végig fürödtem. Jó sokáig! Saját kádban. Gyógyszer szerencsére nem kellett fejfájásra.

Vera! Ja, ja kreativitás ötletek jöhetnek!

Dorka! Mit tervezek hétvégére? Takarítást! Sajna én sem érem utol magam. Fiúknak gyógyulást!

Szami! Köszi a kérdést. Végül nem jöttek nézni, mert rendesen megcsappant a csoport létszáma. Holnapra már csak 8 gyerekre kellett ebédet jelentenem. :? De a bölcsiben is ma mondták, hogy Balázsék is csak 5-en voltak ma már.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Egész pontosan 6 hetes vagyok, most már ezt is tudom! :lol:

Megvolt az első szurim, a kolléganőm anyukája beadta nekem, holnap már én szúrom magam a felügyelete mellett. Nem vészes a dolog egyébként, akkor lesz rossz mikor már szétszurkáltam a combjaimat... mert kb 300 szuri lesz a végén.... De próbálok pozitívan hozzáállni, mert ez kell ahoz, hogy minden rendben legyen velem és a pocaklakómmal is! :)

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


Rita! Akkor már kezdheted is csinálni a várandós vonalzódat, hogy nyomon tudjunk követni! :D

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Épp ezzel próbálkozom... :) Bár a szülés idejét még nem tudom pontosan, úgyhogy nem lesz tökéletes a dolog. Azt ilyenkor már megmondja a doki?

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


Olga: az 1-es bolt, ami ott van a Baross úton, ahol van a Tmobile, régebben Heliker volt, most Coop lett.

Rita: nekem kedden megmondta Zoboki, hogy várhatóan szeptember 23, de nagyjából egyidősek vagyunk.
buthu
 
 


Kata!
ne izélj már! vége a vizsgaidőszaknak! milyen vizsgát akarsz még a nyakamba varrni? 7 vizsgát tudtam megcsinálni a kilencből... nekem asszem ennyi doszt elég.

Kati!
én ma kezdtem a 90 naposat. eddig jól bírom! :lol: még tart a kolpingos feltöltés... :oops:

Olga!
én is érdeklődtem ma a bölcsiben, hogy hogyan tartják a szülinapot, mit vigyek, mit lehet, és közölték velem, ne sok mindent, mert ma már 4 gyerek hiányzott, és sokan köhögnek...lehet mi sem leszünk ott?

Dorka!
jobbulást! ez a köhögés olyan makacs egy dolog! Bálint hogy viseli?
hétvége? nemtom még. semmilyen ötletem sincs. Hetek óta első szabad hétvégém, valszeg filmnézéssel töltöm. Ötletek, mit nézzek?

jövő héten szombaton már megvan a progi, Grétinek néptáncfellépés, vas-ra Leti bulit akar a szülinapjára...21 meg az azt követő héten Békéscsabán illetve Kecskeméten babaruhabörze. az egyiket tutira bevállalom. inkább az előbbire hajlok ott voltam többször, szimpatikusabb...

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég
 


Sziasztok!

Judit, Niki! Hát ezért nem jutott nekünk hely, mert ti foglaltátok le :lol: :lol: Habár ez a kaja dolog... Ez az egy fogta volna meg apát. A mi kis családunk ára 1 éjszakára 50.900,- Szóval nem óccccsssóóóó.
Mendan átgondolós.

Judit, a nagybörzére már van korai jegyem :))

Dóra, hová pályáztál üdülési csekkre? Nem csak 3 gyerekeseknek van lehetőség +idősek, stb?

Nyári nyaralásunk szerveződik, Balaton lefoglalva, Pécsre és Sopronba keresek még jó, klassz, nem túl horror áras szállást. Ötletek? Tapasztalatok?

Olga, Balázsnak Boldog Balázs napot! Hűűű, ezzel kellett volna kezdeni :oops: :oops: :oops: :oops:
Derékmelegítőkkel mi lett?


Pocakos kismamáknak gratula, boldog babavárást, hajrá rókák!! :lol: :lol: :lol:


Holnap is Pestre megyek (ma is ott voltam), és megnézem a Reneszánsz kiállítást, tárlatvezetéssel ! Már annyira várom...
Lehet, annyira beindulok, hogy a Degas-tól Picassóig kiállításra is benevezek :) Tiszta kultúra!
Előtte meg turka a Hádánál, ha nem tudnátok :
http://www.hadakft.hu/dindex.php?id=60
(1000 nm) na ez is kultúra :roll: :lol:

A tavaszi Alma koncert már a zenekar honlapján!

Judit

KépKép
Kép
jlevay
 
 


Judit!
Sopron továbbra is szieszta! közelben sonnentherme, amit vétek kihagyni! itt az ár abszolút nem húzós 40700/fő 7 éj fp-vel! gyerekeknek asszem 6 évig ingyenes!

Pécset nem ismerem. illetve csak Orfű "száztelek". Ott talán tudok kiadó házat ha még megvan...

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Buthu! Én is szeptember 23 körül számoltam, csak akkor a vonalzó már 7 hetet mutat. Szerdán megkérdezem Úri Szabót, hogy szerinte mikor lesz a szülés időpontja.
Tegnap nem tudták megmondani, hogy melyik védőnőhöz tartozom, ma hívom az SZTK-t. Te voltál már terhesgondozáson?

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


Sziasztok!

Rita: nem voltam még, mert azt mondták, addig kár menni, míg nem vagy 12 hetes, addig nem foglalkoznak veled. Bár én már múltkor kiderítettem a mi védőnőnk számát, majd 9-én megyek vissza Zobokihoz, 10-én vérvétel és aztán szerintem már hívom is.
buthu
 
 


Hali,

Vera, mikor megálltunk a játszóház előtt, és olvastuk az órarendet, már ki is jöttek, hogy menjünk be nyugodtan, nézzünk szét, ha nem beteg a gyerek. szóval sztem ők is tanultak az esetből, és a "csak az orra folyik" gyerkőcök sem mehetnek be játszani.

Kata, az Adyn a 2. 10 emeletes aljában van, a kismamaruhabolt mellett. Széép nagy gomba díszíti, könnyen megtalálod.

Judit, jó Pestezést! A turira ráklikkeltem, én imádok turizni, d ez már nekem is sok volt a képek alapján :)
Sopron: mi idén nagycsaládilag 2 hóra kibérelünk egy lakást (nyáron sok kiadó van, az egyetemisták júl-aug-ban nincsenek ott), mindenkinek jut egy hét egy 3 szobás lakásban, kb. heti 10.000 FT-ért.... És onnan aztán irány Bécs, Sonnentherme, Pozsony stb....
Üdülési csekk: NEmzeti Üdülési Alapítványnál pályáztam, két gyerkőc volt "csak" az egyik feltétel.

Judit, filmötletek - hmm, sajna ezer éve nem vagyok képben...... :)

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Kismamik: ne kapkodjátok el a terhesgondozót tényleg! Csak olyan jónak hangzik, de ott annyi kellemetlenség és bunkóság fog érni titeket.... toljátok, amíg lehet! Szerintem...

Dorka: az ücs.-vel kapcs. ... a feltételeknek együttesen kell megfelelni a pályázáskor.... én is néztem... tehát pl. a pályázónak teljes munkaidőben kevesebb, mint 130e bruttóval kell rendelkeznie... szóval pl. a gyed nem számít keresetnek, hiába kevés :twisted: Apukánk meg többet keres bruttó 130e-nél. Köszi a felhomályosítást... ma pl. el szerettem volna vinni Marcit.... öööö azt hiszem 10-től van 1-2 éves kor között...., de most épp alukál... Ez a délelőtti alvás olyan kiszámíthatatlan nála.

Kép

Kép
szolkata
 
 


Nekem Tura Edinát kell keresnem, róla tudtok valamit?

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


Dorka, tök jó ez a lakásbérlés! :) Így tényleg olcsóbban jöttök ki mintha szállodában foglalnátok.

A játszóházasok remélem is tanultak az esetből! És bementetek körülnézni? ;)
Bár most az hogy tanultak-e vagy sem, engem most nem vígasztal mert mondanom sem kell hogy Jázmin tegnapra fulltaknyos lett :( Egy felelőtlen anyuka miatt szívok most majd 1-2hétig. Remek :?
Szegénykémnek óránként szívom az orrát, és a kedve is ennek megfelelő :(

LévayJudit, ti a Balatonon hova mentek?

Már én is nézegetem az ajánlatokat, van egy csomó katalógus itthon, sok jó van, csak győzze az ember pénzzel... :roll:

Rita
, milyen kutyusotok van? ;) És hol voltatok már vele nyaralni? Tudsz konkrét helyet javasolni ahova beengedik? Éttermek kerthelyiségébe biztos, csak szállodát nem tudok egyelőre.
Amúgy napközben ha dolgunk van, egyedül van itthon és semmi baja (sztem). De eddig max. 5óra volt amit nélkülünk töltött.

Judit, 90naposat végül egyedül csinálod? Kitartást hozzá! ;) De neked van, úgyhogy biztos be tudod tartani! :)

KépKép Kép
76vera
 
 


Rita, ha ő az akire én gondolok, akkor ő nagyon-nagyon aranyos! :) Egy fiatal védőnő, csupa kedvesség! Szerencséd van :)
76vera
 
 


Kata, ez az, bepróbálkoztam, hátha... Végül is a munkaviszonyom fennáll, attól még, hogy gyeden vagyok, és így 130e alatt vagyok. HA a gyed nekik nem jó, mert nem kereset, akkor vegyük úgy, hogy a keresetem 0 Ft... Nem? Akkor tuti jogosult vagyok.. Na, ez csak az én logikám...
JA, 10-től 11-ig van az 1-2 éves gyerekeknek.

Vera, jobbulást Jázminnak... :(

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

Beköszönök. Majd jövök, ha tudok, Zoli két napja lefoglalja a gépet.

Kolping: Jó volt, jól éreztük magunkat, nem szívesen jöttem haza, de Dorka sem. Majd élménybeszámolok én is.

Betegeknek jobbulást!

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Vera! Iwiwen megnéztem a védőnőt, 40 éves, aranyosnak tűnik, délután felhívom, hogy mikor menjek.
Nekünk egy yorkienk van, 3,8 kg, nem a nagyon mini méret. Legmesszebb Horvátban voltunk, Mo-n ahova tuti viheted Galyatető, Grandhotel Galya (nagyon szupi szálloda wellnes-szel); Parádfürdő, Erzsébet Park Hotel. De nagyon sok szállodába beengedik, soknak a honlapján is ott van, hogy kutya-macska bevihető. Fizetni általában kell érte pluszban. De szerintem megéri, mert úgy kerek a család! ;)

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


Sziasztok!

Látom, hogy van aki 90 napos diétázik, csak segíteni szeretnék. Nagyon jó diéta szerintem, csak arra kell figyelned, hogy tényleg csináld végig, mert ha nem, akkor nagyon hamar visszajön a duplája. Én csináltam, az első két hét alatt 5kiló ment le, ami nagyon feldobja az embert, csak aztán jön a lassulás. A víznapot könnyítheted azzal, hogy eszel sima pörkölt mogyorót, a 0-s napot meg lehetőleg úgy intézd, hogy aznap ne nagyon legyen dolgod, mert végig alszod (legalábbis nálam és akivel csináltam, így történt). De nem akartam beleszólni.

Kép
buthu
 
 


Rita, nna hát én nem rá gondoltam (én is megnéztem most) :oops: Bocsánat a félretájékoztatásért!
De most megvilágosodtam, én A. Beátát gondoltam eddig Edinának :?

Köszi a szállodákat, mindkettőben jártunk, nem is olyan régen, ősszel ;) Galya nekem annyira nem jött be, az Erzsébet Park Hotel szép volt és most már emlékszem hogy tényleg ki volt írva hogy a régebbi szárnyba lehet vinni állatot ;)

Andi
, tőled pedig már régóta akarom kérdezni hogy Majának a szandai oviban kik voltak az óvónői és a dajkanénije?
Mert tudom hogy ti az ovi "túlsó" felébe jártatok, nem oda ahova mi ;) Csak ezen az oldalon ismerem az óvónőket...

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Beszéltem a védőnővel, telefonon szimpi volt, a 8. hetesen kell mennem először, akkor megbeszélünk mindent, ideadja a beutalókat a többi dokihoz. Ebben a kismamaságban ez a legrosszabb, annyi helyre kell rohangálni. :?

Ma beadtam magamnak az első szurit, egyáltalán nem fájt, szerintem menni fog. 8)

Rita

Kép
nyuszmusz79
 
 


Buthu!
én csinálom, nem szóltál bele, csináltam már egyszer, de vároma kajaötleteket. Azt hiszem a főzőtudományom oly sokat fejlődött az eltelt idő alatt, hogy csupa finomságokat fogok enni. ma pl lencselevest ettem, most meg sül a tepsis hagymás-krumplim. ez már ad egy nagyobb erőt, hogy nem egyhangúan étkezem, mint anno. víznapot is tartottam akkor, nem volt szörnyű....mi az a 0-nap? ne tervezzek akkorra semmit? elég nehéz kivitelezni, de majd megtudod! :lol:

Vera!
Jaj de rendes vagy, hogy ilyen nagy a belém vetett hited! majd olvasgatom a hsz-edet, ha már nagyon éhes leszek! még 88 nap! :lol: gondoltam rá, hogy veszek vágnivaló centit!

Most a halak miatt nálunk is kellett etető minden napra. én nem nagyon szeretem, hogy "kell" valakinek jönni....

tudja alaki pontosan hol van az a volt, ami most nyílt/nyílik valahol a bíróság környékén, és vadonatúj next/ladybird/george cuccokat árulnak?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?