Új privát üzeneted érkezett!

judi én írtam levlistára,de akkor írom ide is .nekünk angelcar 301r van így az bébiőr is.Áki is 10-11 körül alszik és 3-4 köröl kell eszik aztán alszik tovább

Kép
Kép
anitaaa03

De jó újra itt :D

GABI!
Én jövőhét hétfőn megyek a 6 hetes konrtollra.Mehetünk együtt,találkozunk megint ott ahol múltkor.Akkor legalább a babók is találkozhatnak:-)Persze csak ha jó neked a hétfő.

ANITA!
Sikerült a pihiszéket megvenni?
Vendég

Hello Mindenkinek!
Ma én is kialudtam magam: kilenckor-négykor és nyolckor ébredt. Én meg arra, hogy elönt a tej. Nagyon jó volt, bár éjszaka kicsit nehezen aludt vissza, de ez legyen a legnagyobb problémám.
Judy, nekünk Angelcare 401 van, az is bébiőrös légzésfigyelő, és mi nagyon meg vagyunk vele elégedve.
tedorka

olga
találtam egy másikat expressen 7000ért mindjárt próbálok róla képet teeni ez szerintem jobban megérte :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

hú péniszt olvastam :oops: én is ma megyek a kontrollra, lehet, hogy már a tudatalattim csinálja :lol:

Kép
Kép
Kép
endaaj

Hahoooo!

NNa, itt talan majd en is tudom kovetni a dolgokat, bar biztos nem jovok gyakran...valahogy olyan telt az eletem :):)

Mi majd csak marcius elejen megyunk az elso oltasra...3 honapon belul kell, de akkorra van az elso idopont, eppen belefer...meg csiposzuresre is akkor megyunk. Sot, nalunk bcg sincs!!!

Hat, Azzurra nagyon kilog...nem egy nagy kajas, bar imadja a cicit. En ugyan nem merem, de par percig csung csak rajtam, es mikor egesz napra itt hagytam anyospajtival, akkor sem evett sosem tobbet, mint 80, de altalaban inkabb 60 ml. Mondjuk masfel-2 orankent eszik, a harmat sosem varja meg...de enekem ezzel semmi bajom nics, es ahogy elnezem, neki sem. Sosem fajt meg a hasa, vigan elvan kakilas kozben (meg mindig vagy 5 pelus naponta) es sosem bukik, csak neha jon vissza 1-2 csepp, ha kajalas utan elkezd csuklani. Ugyhogy en ez miatt nem parazok. Ejjel kicsit ritkabban eszik, es raadsul mindig csak felalomban, szerencsere sosem ebred fel :):) Mikor elkezd mocorogni, kozel rakom a cicit, o ramozdul, aztan 3-4 perc mulva mar horkol is (de neha en alszom vissza hamarabb) :):) Ugyhogy ezzel is elvagyunk. Mindig egyutt megyunk az agyba, attol fuggoen, csimotanak hogy van kedve hozza :) 9 utan mar ritka, hogy talpon vagyunk meg (na aert ha kesz lesz a sajat keronk 2 het mulva, akkor mashogy lesz kicsit), altalaban 8 es 9 kozott fekszunk, de szombaton mar delutan 6-kor bealudtunk mindannyian...es persze reggelig huzzuk a lobort...Azzurra kel eloszor, 5 korul az elso tornara...vagy az ebresztore egyszerre, 6-kor :):) Ugyhogy jol elvagyunk igy :):)

Kép
pumipumi

Kép

Kép

Kép
Kép
anitaaa03

Judy
akkor viszont 9-2ig aludtatok 5 órát!!! Az is nagyon jó! má kérdés hogy le tudsz-e feküdni 9kor. Nekem nehezen megy akkor ágyba menni mikor a gyerek
Vendég

Köszi, sajna nekünk Angelcare-ből a sima van, használtan vettük, és ehhez nincs bébiőr, külön kell majd vennünk.

Ezt megosztom veletek, de nem ér röhögni, ugyanis néha akkora baromságokat mondok a gyerkőcömnek, de hát, igyekszem mindig beszélni hozzá. Ami éppen kipattan a fejemből. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Zi2AHwEgiys&feature=channel

Lányok, a Diftériát ugye comb-ba kapják? És hová megy a Pneumococcus elleni?
Izgulok az oltások miatt, jó tudom, nagyobb korban nehezebben viselik, mint ilyen picinek, de én nem nagyon bírom a tűt, magamban sem, nemhogy benne.
Vendég

pumi megvettem a kengurut örülök hogy hallgattam a tanácsodra a márkát illetően :D

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok! Ha ma nem leszek sokat azért lesz, mert próbálom pótolni az éjszakát. Éjfél körül elpihent gyermekem, mi még beszélgettünk kicsit apával és 1 óra táján beszundítottunk. Mi kis naivak gondoltuk ha ilyen későn evett megint kibírja 4-ig mint a régi szép időkben, de a kis piócám 2-kor kelt, szopi aztán sírás, nyüglődés, cumivisszatologatás, kiságyba csempészés, pihiszék, újabb szopi és fél 6-kor visszaalvás volt a program. :( :evil: Apa is fent volt, ő is próbált helyt állni, főleg mikor én már morcanyu voltam és nem túl szépeket mondtam. :cry:
Szóval az éjszakai kemény 1 óra alvás után még reggel 8-ig aludtunk -apa szegény csak 7-ig- de még mindig kómás vagyok...

Judyka, köszi! Este még képeket töltöttünk fel a dm oldalra, ezért is szaladt el az idő, de azt hiszem a ma éjszaka után semmi beszélgetés csak vágódunk be az ágyba. :oops:
Ahogy olvasom nektek sem volt fényes éjszakátok! Vagy túl fényes is volt. :)
csillag25

szerintem mindenkinek telt az élete a kis tündérekkel:)
Vendég

Judy
nagggyon cuki!!! :-)

Csillag
mi lenne ha kipróbálnátok egyszer hogy veletek alszik el és utána rakjátok a kiságyába? Vagy már próbáltátok?
Vendég

judy mi a Pneumococcus ellenit csak 1 éves kor után adjuk mert nekünk azt tanácsolták hogy akkor jobb mert így 3 kell akkor meg elég 1 minek kínozzuk a gyereket.aztmondta a védőnőm hogy nagy közösségbe/bölcsi/úgyse járunk a körülmények nem olyanok így nem fontos ilyen picinek.én megfogadtam a tanácsát minek szenvedjen az a gyerek 3x mire meg oviba megy addigra már védett lesz.André is 2 évesen kapta meg.

Kép
Kép
anitaaa03

Judyka, nagggyon édeeees! :D :D :D Semmi röhögni való nincs rajta, mindig olyan kedvesen beszélsz Áronhoz, hogy jó hallgatni. :)
csillag25

Igen, én nem bírok fél 11-nél előbb elaludni, gondolom, megszoktam az évek alatt.
Meg előbb vagyok fent, mint ő, mert 1-2 nyekkenésre már fülelek, de ő még alszik utána fél órát, abban a vergődős stádiumban.
Majd, ha nagyobb lesz, jól kipihenem magam. Bár, bnőm azt mondta, h. legalább 2 éves koráig nem fogok mélyen aludni...

Anita, jó az a pihiszék!

Pumi, jó, hogy jöttél, adtál te is egy kis pozitívat, mert Áron sem egy nagyevő, csak én nem veszem ilyen lazán :D Lehet, kellene.
Vendég

Sprite! Te mivel mosod a pelusokat? En szodabikarbonat teszek, meg ecetet (amibol ezidaig csak borecetet talaltam), meg hozzadobom a mosodiot is. Nem lesz pihepuha a cucc :( De azert o szereti :)

Kép
pumipumi

Van azért jó oldala is a tegnapnak, nem igazán fájt a pocak, de lehet, ez amiatt tűnik fel, hogy többet aludt, így nem sírt annyit :shock:
Vendég

csillag mi van a dm oldalán h képeket töltesz?nálunk esténként apa bealszik miközben Andrét altatja én meg várom mint a messiást hogy legyen Áki melett valaki ne sírjon mert álltalában akkor még nem alszik és én is akkor jutok el a tusolásig

Kép
Kép
anitaaa03

Judyka! Ne aggodj, en is beszelek hozza hulyesegeket. neha az emaileket olvasom fel hangosan (mert ha elveszem a tekintetem, mar rofog...), es azt hiszi, neki meselek olyan kedvesen :):) En nem erzem ugy, hogy lazan vennem ezt a kajalas dolgot, hiszen a baba jol van, szepen no, 300-g-t hetente es total elegedet, semmi baja...lehet, a szervizkonyves megoldassal meg jobb lenne, de mivel nekunk igy megfelel minden, eszemben sincs massal probalkozni. Nyilvan, ha sokat bukna, vagy ilyesmi, akkor maskepp csinalnam. Amugy neki egyaltalan nics az a hatalmas kerek pocija...a combija es karja kis dundus, de egyebkent azt hiszem, o zarna sort itt a forumon...viszont hosszra eszmeletlenul no. A korhazban 50-t mertek szuletesnel, azt nem tudom ellenorizni, de az itteni dokit igen. 12 naposan volt 52 cm es most 60. Mar a 6-9 honapos rucit hordjuk es az eldobhato pelussal picit lazak, a moshatoval epphogy jok...mondjuk itteni markak es itt kisebbek altalaban a babak...de a 62-es brendonos cuccokat is kezdi kinoni. Jo lenne, ha ilyen maradna...vagyis hogy nem szelteben no, mint az anyja :):)

Anita! orulok, hogy bevalt a kenguru :)

Ja, elkezdett eleg durvan nyalazni...ahhoz kepest, hogy elotte smemi nem volt, most eleg sok folyik neki..es az okle egyfolytaban a szajaban..szegenyke, az ujjat meg nem talalata meg...nna es sajna a cumit sem fogadja el...Ezt sem gondoltam volna, hogy azt mondom, sajna :):) De neha azert jo lenne a cumi, de ha nem...

Kép
pumipumi

Gio, próbáltuk már, de ha nyüglődik az sem jó...

Anita, online fotókidolgozás :)
csillag25

ja értem :) .mi csak lemezre mentsük a képeket pedig lenne mivel nyomtatni is :?

Kép
Kép
anitaaa03

Pumi, nem úgy értettem, hogy te veszed lazán, hanem, hogy én vagyok túl görcsös. A heti 300 az teljesen jó.

60 centi, az nem semmi, küldj képet, régen láttuk Azzurrát.

Áron is nyáladzik-nyálzik-nyálazik,--- na itt bajba kerültem, melyik jó---és a cumit, bár eddig nem volt vele baja, mostanában kiköpi.

Mellesleg, nekem is jobban esik most itt olvasni, nem kell annyit klikkelni :lol:
Vendég

A heti 300 az én dokim szerint már túletetés:-)) Dóra is ilyen ütemben hízik.
Pumi
akkor hetente mégis méritek ha tudod hogy mennyit hízik, nem? :wink:
Vendég

hát igen sokkal egyszerűbb mint az emailek

Kép
Kép
anitaaa03

Judy mindkét oltás a combba megy, egyik az egyikbe, másik a másikba. Nekünk annyira jól sikerült, hogy a helye sem látszott meg :)

Gabi
Vendég

Judy, mi is dettó ugy jártunk éjjel,mint ti, a Pöcsös este fél7-kor evett, majd gondoltam én kis naiv, h 21 körül kel, akkor fürdünk, és hami, alvás.. És vártammm.......vártam...... :?
Persze hajnali fél 1-kor kelt :shock: , hát nem fürdettem :shock:
És a kis vérszívó persze a többi szokásos kelést is beiktatta ennek ellenére.... :evil: Persze most húzza a lóbőrt....

Ja és mi csütörtökön megyünk oltásra, én is aggódom, h hogy viseli, én hülye ráadásul arra a napra tettem a sérves kezelését Dévénnyel, háááát, nem tudom, h esélyes-e?

Csillag, már nem emlékszem, h hason altatod, vagy háton?

Nálunk tegnap volt a védőnő, azt mondta, h nem úgy néz ki, mint egy kéthónapos, vannak méretei :D

KépKép[/url]
domi06

dominik egy napon született Ákival?mi csak jövőhéten megyünk oltásra akor jön a gyerekorvos

Kép
Kép
anitaaa03

Ja, és a pocak nálunk sem fájt tegnap, ahogy másnál sem, és nagyon jókat aludtunk, innen látszik, h nem biztos, h a mi evéseinknek van a legtöbb köze a pocifájásuknak, mert gyanús, h valahogy hasonlóan reagálnak a babák azonos napokon.... :wink:

KépKép[/url]
domi06

Anita, tényleg, nem is figyeltem, akkor gratula nektek is a 2 hónaphoz!!! :D

KépKép[/url]
domi06

köszi nektek is :D

Kép
Kép
anitaaa03

Na sziasztok Csajok!

Én is megérkeztem. Nekem nagyon furcsa lesz ide visszaszokni. De megteszem.

Szóval Apukám szerint, aki szintén reumatológus, Mo.-n is hordozni kellene minden babát. Legutoljára múlt héten volt itt nálunk, és pont NatGeo ment, és ott afrikai törzs, háton hordozott négus gyerekek voltak. Akkor kiáltott fel ismét, hogy na, itt is így kéne, kevesebb munkánk lenne csípő ügyben! Azt hiszem ez mindent elárul! :-))) Természetesen Anyukám is mellette van. Csak annyit fűznek hozzá, hogy ne órákig, mert bármennyire is tartja a gerincet, aludni kiságyban jó, viszont naponta pár órát kifejezetten hasznos.

Légzésfigyelőnk nekünk is Angelcare van AC 301R. Én szeretem, bébiőrös, és elég megbízható.

Nem tudom most mi is volt még, meg vagyok kavarodva hirtelen ezzel a fórummal még! :-)
Vendég

Domi, az este eleje nálunk is hasonló volt. 7-kor evett Bence, gondoltam 9-kor megkapja az antibiotikumot szopi és alvás. 9-kor meg is kapta a gyógyszer szirupot és meg is elégedett vele, beszunnyadt és én hagytam, mert ilyenkor szokott még lenni fél óra nyugi. Aztán csak vártunk, vártunk és eljött az éjfél. Akkor megszoptattam és ahogy írtam ő el is aludt, mi még beszélgettünk, aztán 2-kor már jelentkezett is a drága... Hajnalban mikor fölötte görnyedtem apa okoskodott, hogy miért nem mentem be 9-kor aludni? Ha-ha, mert fél óra mulva szopi volt időzítve, ki gondolta, hogy alszik éjfélig? :shock: :twisted:

Még nem sokáig marad meg hason, azt is inkább csak nappal, így oldalt és háton alszik.
csillag25

Pumi, szia, húúúú Róma!? Hogy kerültetek oda?
És milyen ott?

KépKép[/url]
domi06

Judy!

Naggyon édiiii!! :D
Vendég

Sziasztok!

De jóóóóóóóóóóóóóóóóóó!Mindenki itt van!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Én most csak gyors bekukk,mert megyünk tanácsadásra!
Ketteskének két éves vizsgálat,hármaskának pedig egy hónapos !
Majd délután jövök!
Mindenkinek szép napot!
Vendég

Kriszti köszi a választ! Azt nem tudtam, hogy apud is szaktekintély :) de akkor ő nem Szentesen dolgozik ugye?

Olga nemtom még a hétfőt, anyagi oldala is van a dolognak. Most kellene egy kis plusszt adni szülésért.
Gondolom, hogy te is most készülsz hasonlóra... mennyit gondoltál adni?

Gabi
Vendég

KRISZTI!
Örülök,hogy apud és anyud is ismeri a hordozás pozitívumait!Na ugye,hogy ne beszélek a levegőbe? :D

PUMI!
Én mosószódával mosok és mosódióval (kivéve a pelenka külsőket,illetve az AIO pelusokat.Azoknak nem tesz jót a mosódió.(Passzolom,hoy miért,de így van) Az öblítő helyébe vagy 10% vagy 20%-os ecet megy.Bár most megveszem majd a Frosch-nak a mandulatej illatú öblítőjét,valami isteni finom illata van és azt lehet is használni.
Egyébként az ecetbe lehet csepegtetni mosóparfümöt,akkor is illatosak lesznek.

ANITA!
Tényleg szupi ez a pihiszék.AKkor az érkezik is hozzátok? :D
Vendég

Apukám allergiás lett a mosószerre, amivel Anyum mosott, és most én is elgondolkodtam ezen a mosódió/szóda dolgon, mert elég durva Apa háta. Viszont én megőrülök ha nincs jó illata a ruhának, ami sajna nálam az öblítőillatot jelenti. Párom meg azt nem bírja ha nem puha a ruha.
Mi az a ruha parfüm??? És lehet valahogy puhává tenni? És honnan érdemes beszerezni? Bocs a sok kérdésért! Bár asszem már a dm-ben is van.
Vendég

De jó, hogy újra itt van mindenki!

Gabi, Zéti BCG oltásának a helye még nem fakadt ki. Azt tudom, ha majd kifakad, akkor nem érheti víz. De kell olyankor valami pluszt csinálni vele? A ruhához nem tapad?

Olga! Maradj velünk. Nekem is hiányoznál. Szeretem mikor több gyerekes anyukák írnak, árad a tanácsaitokból a magabiztosság, a nyugalom. És erőt ad, ha nektek megy több gyerek mellett, akkor nekem is boldogulni kell.

Judit! Mi Home márkájú bébiőrt kaptunk. A bajom vele az, hogy két frekvenciát lehet beállítani. Az egyik recseg kicsit, a másik tizta, viszont nem tudom miért, de nem Zétit, hanem az egyik utcabeli gyereket halljuk benne! :D Szóval ilyet inkább akkor vegyetek, ha le akarjátok hallgatni a szomszédokat!

Pumi, szerintem ha heti 300-t hízik Azurra, nem eszik keveset. Hiszen az havi 1200 g hízás. Az sok nem? Zéti is nagyon nyáladzik, és szintén az öklét (vagy tegnap este a vállam) szopogatja, "rágcsálja".

Többen írtátok, hogy rá akarjátok szoktatni a gyerekeket a 4óránkénti evésre. Miért? Nálunk Zéti még a 3órát sem mindig bírja ki. 4óránkénti evés úgy tudom 4 hónapos kortól "elvárás". Tdom, hogy Gio a bukások miatt tért át rá, de én ezt a logikát sem értem, bár nálatok bevállt. Ha ritkábban eszik, akkor elvileg nagyobb mennyiséget eszik a gyerek nem? A nagyobb mennyiségtől pedig több esélye vvan a bukásnak szerintem, mintha gyakrabban eszik kevesebbet.

Zéti az utóbbi napokban nyűgösebb. Vagy létezik, hogy már most elkapattam? Nappal kb. 3 óránként eszik, ami azt jelenti, elvileg 1,5 órát van ébren, 1,5 órát alszik. Eddig. Most viszont 3 napja alig alszik, pedig fáradt. Az ölemben viszont képes 2,5 órát aludni. Ha fel van, ölben szeretne lenni. De csak az enyémben és a férjemében. Nagypapa már nem jó. Ma este visszaiktatott egy esti kaját (9-kor feküdt, 1-kor kelt), bár alig evett, és szerencsére vissza is aludt. de kelt 5-kor is, és onnantól kezdve nyöszörgött, felsírt. Mire a kiságyhoz mentem, már aludt is újra. Lefeküdtem, újra nyöször. Reggel 7-től a szopi után az ölemben aludt egy órát. És most is alig aludt el. Nem tudom mi van.

anita, Csillag
, nagyon édesek a fiúk. Anita ez a kenguru fekvő? Mert nem tudom elképzelni, hogy lett a pici lefényképezve.

háton alvás: szerintem ha nem szeret úgy feküdni a baba, elég napi 5-10 percre hasra tenni, mikor jó kedvű, nem fáradt. Így nem nyűgösködik, próbálja emelgetni magát, aztán ha már megszokta, hogyan forgassa a fejecskéjét, talán hason is megszeret aludni. Gondolom az a bajuk, hogy úgy nehezebben tudnak mozogni, és egyik gyerek éppen ezért szeret úgy aludni (háton vagy oldalt fekve Zéti felkelti magát a kalimpálásával, így nem tud kalimpálni, csak lekúszni a kiságy végébe), más babát meg zavar.
Vendég

Naa még jó hogy most írtad a mandulatajas cuccot. Jó képben vagyok!!! :roll:
Az ecet puhít is?
Vendég

totál ki vagyok bukva a postásra. Tegnap be sem csengetett, csak bedobott a levélszekrénybe egy értesítőt, hogy levelem jött. Apósom betelefonált a postára, hogy mégis hogy képzeli azt, hogy egész nap itthon vagyok, ő is és a férjem is itthon volt, és a kézbesítő arra nem veszi a fáradtságot, hogy egy családi házba becsengessen! Menjek be én a 2 hónapos fiammal? Ma elvileg újra kihozza (mellé még jön egy teszveszes kiságyra akasztható játék is), de még mindig nem volt, szerintem megint nem jön, mert délelőtt jár felénk. enyhén szólva is felháborító!
Vendég

Ohara!
Ez a szomszédlehallgatás jóóóó! :lol:

Az én lányom sem alszik nyugodtan az utolsó 2 napban. Alszik Ő, csak folytom mintha ébredne, meg hangicsál alvás közben.
Vendég

ohara igen fekvő a kenguru
olga ha minden jól megy akkor holnap megkapom a széket remélem sikerül ma feladni a csajnak :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

ohara nálunk rendes a postás tudják h én nem megyek le a faluba mert túl sok a szabadon szaladgáló kutya és nekem mindent kihoznak vagy haza viszik és este a párom elugrik érte.bár a pihiszék utánvétes lesz remélem kihozzák azt is :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

De mitől lehet najda? Te észrevettél valamit? Nagyon fárasztó, és ezért a fél óra alvásért is annyit kell küzdeni. Már ébredezik is. :(
Vendég

nappal nekem is keveset alszik :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, ki kell, hogy vigyék, mert nem olyan nehéz. Azt hiszem 20 kg-ig kell házhoz kézbesíteni. Az a kiakasztó, hogy ez a munkája, nem szívességet tesz, hogy kihozza a cuccokat!
Vendég

O'hara nem tudom, mennyire kell az oltás helyének kifakadni. Azt tudom, volt akinek doki szúrta ki :shock:
Ha kifakadt, akkor ahogy írtad is, víz nem érheti, illetve steril gézlappal be lehet fedni, hogy a ruhát ne piszkítsa. Én modernebbre vettem a dolgot, sima sebtapasszal ragasztottam le. Pont egy esti fürcsi után fakadt ki, így csak reggelig volt leragasztva.

Enyém gyerek talán most aludt el reggel óta. Igaz, háton, így korábban is fog ébredni. Eddig folyamatosan cicin volt (szó szerint az elmúlt 2,5 órából 2 órát lógott a cicimen), ezzel próbálkozom, hátha kicsit szaporodna tejcsi mennyisége, és kevesebbet kellene pótolni.

Gabi
Vendég

Azért logikus a 4 óránkénti evés, mert több ideje jut az emésztésre.(by dokinő, bár tudom vki már mondta hogy az anyatej 1,5 óra alatt emésztődik. hát nem tudom.)
Nálunk klasszisokkal kevesebb a bukás, bár nyilván kevesebbet is eszik vmennyire így, de nem nagy gond ha nem hízik hetente 300at mint eddig.(nálunk mérve volt és 1,2 kg lett a hó végére a plussz, ami sztem nem baj, mert nagyon édes kis hurkái vannak:-) de úgy tűnik a kis testének ez most sok(k) volt első hónapra)
Szval a ritkább evés nem jelenti azt hogy akkor dupla annyit eszik. Meg a büfiztetésre is sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?