De jó, hogy újra itt van mindenki!
Gabi, Zéti BCG oltásának a helye még nem fakadt ki. Azt tudom, ha majd kifakad, akkor nem érheti víz. De kell olyankor valami pluszt csinálni vele? A ruhához nem tapad?
Olga! Maradj velünk. Nekem is hiányoznál. Szeretem mikor több gyerekes anyukák írnak, árad a tanácsaitokból a magabiztosság, a nyugalom. És erőt ad, ha nektek megy több gyerek mellett, akkor nekem is boldogulni kell.
Judit! Mi Home márkájú bébiőrt kaptunk. A bajom vele az, hogy két frekvenciát lehet beállítani. Az egyik recseg kicsit, a másik tizta, viszont nem tudom miért, de nem Zétit, hanem az egyik utcabeli gyereket halljuk benne!
Szóval ilyet inkább akkor vegyetek, ha le akarjátok hallgatni a szomszédokat!
Pumi, szerintem ha heti 300-t hízik Azurra, nem eszik keveset. Hiszen az havi 1200 g hízás. Az sok nem? Zéti is nagyon nyáladzik, és szintén az öklét (vagy tegnap este a vállam) szopogatja, "rágcsálja".
Többen írtátok, hogy rá akarjátok szoktatni a gyerekeket a 4óránkénti evésre. Miért? Nálunk Zéti még a 3órát sem mindig bírja ki. 4óránkénti evés úgy tudom 4 hónapos kortól "elvárás". Tdom, hogy Gio a bukások miatt tért át rá, de én ezt a logikát sem értem, bár nálatok bevállt. Ha ritkábban eszik, akkor elvileg nagyobb mennyiséget eszik a gyerek nem? A nagyobb mennyiségtől pedig több esélye vvan a bukásnak szerintem, mintha gyakrabban eszik kevesebbet.
Zéti az utóbbi napokban nyűgösebb. Vagy létezik, hogy már most elkapattam? Nappal kb. 3 óránként eszik, ami azt jelenti, elvileg 1,5 órát van ébren, 1,5 órát alszik. Eddig. Most viszont 3 napja alig alszik, pedig fáradt. Az ölemben viszont képes 2,5 órát aludni. Ha fel van, ölben szeretne lenni. De csak az enyémben és a férjemében. Nagypapa már nem jó. Ma este visszaiktatott egy esti kaját (9-kor feküdt, 1-kor kelt), bár alig evett, és szerencsére vissza is aludt. de kelt 5-kor is, és onnantól kezdve nyöszörgött, felsírt. Mire a kiságyhoz mentem, már aludt is újra. Lefeküdtem, újra nyöször. Reggel 7-től a szopi után az ölemben aludt egy órát. És most is alig aludt el. Nem tudom mi van.
anita, Csillag, nagyon édesek a fiúk. Anita ez a kenguru fekvő? Mert nem tudom elképzelni, hogy lett a pici lefényképezve.
háton alvás: szerintem ha nem szeret úgy feküdni a baba, elég napi 5-10 percre hasra tenni, mikor jó kedvű, nem fáradt. Így nem nyűgösködik, próbálja emelgetni magát, aztán ha már megszokta, hogyan forgassa a fejecskéjét, talán hason is megszeret aludni. Gondolom az a bajuk, hogy úgy nehezebben tudnak mozogni, és egyik gyerek éppen ezért szeret úgy aludni (háton vagy oldalt fekve Zéti felkelti magát a kalimpálásával, így nem tud kalimpálni, csak lekúszni a kiságy végébe), más babát meg zavar.