Új privát üzeneted érkezett!

Háát, csajok, nem alszik...Kép Szopi után tök jól le tudtam tenni, már szépen szuszogott, amikor elindultam kifelé, de megint felkukorékolt. Passz.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom !
És ha melléfeküdnél az ágyba mig elalszik?
probáld ki hátha beválik Kép
tifics
 
 


M.ildikó:Itt vannak az első képek a lányomról.Nikolett Petra a neve KépKésőbb teszek még fel KépKépKépKép
tifics
 
 

 
 

Ildikó!

Tündéri a lányotok! Nagyon szép, és egyáltalán nem néz ki aprócskának! És milyen nyugodtan alszikKép

Nem tudok Miksa mellé feküdni, mert kiságyban alszik. A nagyágyban (a miénkben mondjuk) meg nem altathatom, mert pillanatok alatt le tud mászni. Fürge, mint a csíkKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mildi!

nagyon cuki a kislány, és tényleg nem tűnik egyálatlána prónak. Szép arányos.

Hanzi!

na iegen, ezért mondtam hogy jelntkezz minél előbb. Azért éna helyedben a nyakukra jármék, ha komolyna gondolod a bölcsit, mert mindíg van üresedés, csak épp azt szokták betenni olynakor akinek van ismeretsége, nem feltétlen rokonra gondolok, hanem pl nálunka játszósosat mindíg felvették avalhoyg év közben, illetve szólatk ha volt hely: és üresedés mindíg van mert olyna nincs hogy egy csoportból egyetlen gyerk sem marad ki a tél folymaán, mindíg van olyna anyuka aki amikro látja hoyg mennyit beteg a gyerek kiveszi. Szóval ne hagyd magad.
(pl tegnap mesélte egy anyuka a játzsóban (most volt ott először) hogy ők tavaly május óta fel vannk iratkozva listára hoyg szólnak neki ha van üresedés, de nem volt. na most én minimum 3 gyereket ismerek személyesen aki nem volt feliratkozva és bevették május ótaKép

Mildi!

emmánaks em volt soha elég ami a tápszerre volt írva, általában az eggyel utána lévő adagot ette. aztán szépen utolétre magát valahol 180+6-nál, annál többet most sem eszik meg.
De 3 hetesen képes volt 120-at enni. pedig a gyerekorvos azt mondta hogy nagyonmaximuma 100 legyen.

Szirom!

Háynszor akarod altatni nappal? csak mert ha 2x az lehet már sok neki, emma is kbennyi idős kora óta csak ebéd után alszik 1x. ha erről van szó jobbha megadod magad és ebéd után fekteted csak. Azért látszik álmosnak mert még olyna köztes állapotban van, a 2x az sok, az 1x még picit kevés, de majd átáll az egyszeri alvásra.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó! Eddig olyan klasszul aludt kétszer. De asszem megbarátkozom a gondolattal, hogy ebéd után alszik csak Miksa. Különben jelenleg horpasztKép

Ildikó! Még akartam írni, hogy tök jó, hogy szopizik is Niki. Különben van tejed rendesen? Az lenne a jó, ha igazán rákapna a dologra, nem? De ha már megnyugtatja, az is nagy dolog. A szelet és a hidegfrontot különben Miksa sem bírja, és még a telihold is gáz, ne kérdezd miért. Tápiügyben Manó és Hanzika, meg Marycus tudnak neked tanácsot adni. Bár Manó már meg is tette.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

na ja, eddigKép én is sajnáltam bizony mikor átállt az 1 alvásraKép De ez ennyi idősen sajna természets, kár kínozni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ildi,
Gyönyörű ez a leányzó és tényleg nem látszik rajta, hogy pici lenne, sőt Kép Tápira mi Mildibét használtunk és használunk a mai napig. Én nem is próbáltam mást, Marcusnál nagyon bevált. És ő is volt, hogy egyszer többet evett, mint az adag, egyszer meg kevesebbet, ne aggódj. Lehet, hogy azért lesz 7x evés, mert nem eszi meg egyszer-egyszer mindet. Ha meg igen, akkor sincs gond, főleg nála, hogy viszonylag kis súllyal született! Ha szopizna csak, akkor sem tudnád "szabályozni", hogy csak 90-100at szopizzon és ne mondjuk 120-150-et, nemde?
Marcinak nem volt gond a szeles idő, főleg, mikor már sétálhattunk Kép Ő szereti a hideg, szeles időt - jobban, mint a meleget.
Vérezgetés: lehet, hogy nálad így működik. Lehet, hogy kisebb volt a seb, ahol a méhlepény tapadt és jobban gyógyult Kép Ne aggódj!
Öltözködés: inkább rétegesen öltöztesd Nikit, minthogy túl. Sógornőm melegben a 3 hetes unokahugira pl. body-t és hosszú ujjú rugit adott.

Manó,
Persze, ha muszály lesz, úgyis a nyakukra fogok járni Kép

Marycus???????

H.

Krisz,
Nekem is mostanában kezdte nézni a kukiját. De azért annyira nem aggódom Kép Doki meg az SZTK-s főorvos volt.... Kép No comment! Ma meg ortho-n voltam, ott megvizsgált a doki alaposan, de nagoyn lassú volt... majd elaludtam! Kép
Bölcsi: ezt nem bölcsiben, hanem a központi bölcsiben mondták, ahol be kell iratkozni. Bölcsibe szerintem majd akkor megyek be, ha már biztos, hogy vissza kell/akarok menni. Jelenleg nem akarok Kép

Szirom,
Ebéd: mondjuk tedd azt, hogy tízórai kicsit kevesebb, vagy nem nagyon laktatós gyümi (pl. nem banán) és már 12-13 között ebéd. És ebéd után rögtön el fog aludni. Ezt nem én tapasztaltam, a nyár végi babákban írta valaki asszem és bevált. Most így műxik a gyerkőc Kép Egyébként Marcus nálunk is már kevesebbszer alszik délelőtt, bár a kocsiba még húzza, ha reggel korán kel (5-7 között vmikor).
Lábát tornáztatjuk Marcusnak, de nem nagoyn javul. Egyébként ugyanúgy behúzza a lábát, lábujjait, mint én. De azért jó lenne, ha nem lenne olyan bénalábú, mint az anyja Kép
Kuki: egyik könyvben olvastam, hogy 4 éves korára kell igazán működnie a bőrnek. Viszont most doki néni azt mondta, hogy jobb majd, ha másfél éves koráig megműtik, mert később emlékeznek rá és ez felnőtt korában okozhat impotenciát. Hát nem tudom, majd meglátjuk.
Derék: kentem én, meg gyógyszer is van, volt. A földönfekvés az tényleg jó, én imádom! Kép

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Manó,
Te most melózol már? Vagy szabin vagy?

Szirom,
Hogy álltok? Kép Az egyébként, hogy délután 3 órát lehúz, nem jelenti azt, hogy délelőtt is kéne, mert Regi a mai napig simán alszik 3 órát délutánonként!!! Legalább jól kipiheni magát. Szerintem se erőltesd már a délelőttit.

Hanzi,
Derekad jobban vagyon? Nem írtál az off-kérdésemre, hogy ki foglalkozik szponzorációval a cégnél Kép Léccccciiii Kép
Na és hogy-hogy jelenleg nem akarsz visszamenni? Kép Egyébként kb másfél évig Reginél én is mindennap máshogy éreztem, hogy hiányzott a cég, hol nem...most már nem vagyok így vele Kép

Képzeljétek, tegnap Máté ismét felállt kétszer is, és vagányul egy kézzel kapaszkodott, majd pár mp perc múlva pofira is zúgott Kép Kép
Úgyhogy örülök, mert igaz, hogy egy hónapja már bemutatta eme tudását, de azóta sem Kép

MIldi,
Csatlakozom a többiekhez, ránézésre kb 4 kg-nak néz ki Niki, és nagyon boldog első névnapot neki!!!!! Kép

Marycus, NIldi, Mese??? Tessék előkerülni!!!!

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Nagy gratula Máténak az álldogáláshoz!Kép Nekem ez az időszak volt a horror, baromira be voltam tojva, hogy szétveri Miksa a buksiját, akkorákat esett. Most is sokat zúg, de sokkal ügyesebben tompítja az esést.
Különben jelenleg úgy állunk, hogy Miksa húzza a lóbőrt a kiságyában kb. 2 és negyed órája. Ezt a kölykötKép Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy ma fél 7-kor felvert minket, pedig van, hogy máskor 8-fél 9-ig is alszik. Úgyhogy bazira álmos volt, simán beleájult a szopiba.
Most várjuk, hogy felkeljen, mert szülinapi ebédemre megyünk Dunakeszire, meg előtte kicseréljük az embertől ajiba kapott telefonomat... van egy függőleges kék csík a képernyőn, ha gyenge fényben akarom használni a kameráját. Én így is örülök nagyon neki, de nehogymá azé ilyen maradjon.

Hanzika! Tényleg most akkor mégse mész vissza? kaptál újabb fülest, vagy elment a kedved az egésztől?
Tanácsot köszi, lehet, hogy kipróbálom, ha lehetőségem lesz ráKép Jelenleg megint borított mindent a kissrácKép

Követelem, hogy a többiek kerüljenek elő!!!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

boldog szülinapot Kép Nikinek meg boldog névnapot Kép

Hétvégén nem megyünk sajna, besűrűsödött a program Kép De jövő héten bepótoljuk Kép

Kriszti,
Boros Anita az illető, nála érdeklődj.

H.

Kép
hanzika
 
 


Lányok,

Ezt most olvastam az Indexen és milyen élethű Kép

"Csak csondesen idesuttogom, hogy nyugi, ez csak a jeghegy csucsa! Utana jon a

- hogyan altassuk a gyereket (hason, oldalt, felig balra dontve), hogy ne fulladjon okvetlenul meg,

- mikor kezdjuk es mivel a hozzataplalast (egyen-e glutent vagy sem, husit mikor, meddig szopjon, igyon-e teat),

- mit egyek, hogy jo legyen a tejem,

- enekeljek-e a babanak vagy ettol megserul,

esatobbi. Sosincs vege. Egy ido utan az ember eltompul es megeteti pecsenyezsiros krumlipurevel a kolkot.

Kép"

Pataporc a szerző, lehet, hogy itt is ír ilyen néven asszem Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


És akkor válaszolok én is valójában, mert előzőleg Ádámot kértem meg, hogy írjon be, amit mondok Kép

Szóval, derekam még nem javul, hétfőtől járok kezelésre, minden nap 10 napig. De igyekszem. Csak hát majdnem 10 kilós deddel + 8.5 kg babakocsi alapból (ha nem vásárolok semmit sem) nem egyszerű nem emelgetni.

Most úgy érzem, hogy mégsem akarok visszamenni Kép De ez a hétvégi fíííling Kép Aztán ki tudja! A suli miatt azért nem sürgetném, mert lenne időm levizsgázni addig...

És gratula Mátéhavernak az álláshoz!!!!

Szirom,
Boldog szülinapot! Kép És hogy sikerült az ebéd?
Hát, ha babus korán kel, akkor kell még neki a délelőtti alvás. Marcus is ezért alszik még. De egy idő után ez biztos megszűnik.

No, megyek, még tésztaszószt kell gyártanom.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

Én még gyeden vaygok október 10-ig, és október 11t--től dolgozom, elvileg, nem adják ki a szíbim, vagyis papíron igen,d e mennem kell be, mertmeló van. De msot akarok egyeztetni a főnöknőmmel hogy csak oltóber 18-án kezdjek, mert akkor lesz vége a bölis beszokattásnak.

Amúgy a gondozónők a régi kapcsolatra tekintettel (játszó)most megengedták hogy délelöttönként 1 órát kint legyünk az udvaron a leendő csoportunkkal, eddig 3 napot voltunk, hááát, Emma nincs elragadtatva, pedig még semmi sem történt csak ott vagyunk az udvaron együtt. de zavarja a sok gyerek, tiszat rémülten néz rám időnként, enm tud feloldódni. ja, és 2 nap utánma reggelre be is taknyosodott, pedig csak az udvaron voltunk, mi lesz később? Szóval nem olyan rószás a helyzet.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Köszi Hanzika!Kép Ebéd jól sikerült, ha nem is pecsenyezsíros krumplipürét evett Miksabuckó, de a libacombomból kapottKép Nagyon nyami volt neki. Csak az szar egy kicsit, hogy az embernek megint dolgoznia kellett menni. Evvan. Én is megyek lefeküdni, hátha ma kialszom magam.

Nikinek boldog névnapot! Ilyen kis pöttöm, és máris ünnepe vanKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nem vesztünk ám el, csak jó sokat voltunk Sarudon. Eredetileg 1 hétre terveztük, de ugye előbb mentünk és csak most jöttünk vissza.

Csomó dolog történt velünk, azt se tudom hol kezdjem. Vikó szuper aranyos volt, de írtó fárasztó kölyök, egy percre se áll meg.

Mildi:
Gratulálok kislányodhoz! Sok örömet kívánok nektek! A képek Nikiről nagyon jól sikerültek!

Nildikó:
Tomi nagyon helyes srác. Nem akarlak elkeseríteni, de mi is azt mondtuk, mikor először átfordult a pelusozón, hogy még most kell megfogni a forgolódást, meg a hisztijeit. Azóta is modjuk és majdnem futunk utána, miközben próbáljuk a pelust és a ruhát feladni Vikóra. Azért drukkolok, hogy nektek sikerüljön rendre szoktatni.

Hanzika:
Remélem már jobban vagytok!
A szabi alatt volt időm bulvár sajtót is olvasni, amit itthon nem teszek, mert örülök, ha a normális hírekre jut időm. Mindig ámulva olvasom, hogy micsoda szuper anyák vannak, akiknek sikerült összeegyeztetniük a munkát-karriert és a gyerkőcö(ke)t. Már a gyerek 3 hónapos korában világkörüli túrán vesz részt, munka gyanánt, vagy a gyerek már 5 hónapos és amúgy jogi egyetemre jár, ja és napi 5 órát vesz igénybe, hogy felkészüljön a Jó estét Magyarország!-ra. Elmegy Brüsszelbe, család meg itthon, de itthon is dolgozik, a hét nyolc napján. Tudom, hogy ezek kiragadottak és nem is általánosak és nem is feltétlenül a Te gondoddal illik egybe, de talán így jobban tudom érzékeltetni amit mondani szeretnék. Én kb. minden 2. nap gondolok arra, hogy jó-e, ha itthon maradok Vikóval, mert hiányzik a munka, agyilag kevés, fizikailag és szellemileg rettentő fárasztó, kellene valami más is. Várnak is vissza, de aztán jön egy pillanat mindig, ami miatt felébred bennem, az, hogy elszalaszthatok olyan dolgokat, amik nem jönnek vissza soha. Arról nem is beszélve, hogy Vikó esetében abszolút igaz, hogy egyre aranyosabb, egyre jobban érzem vele magam, s én úgy érzem, hogy az elkövetkezendő időszak lesz, ami kárpótolja, elhalványítja az eddigi nehézségeket. Látom, ahogy egyre klasszabb kiskölyök lesz és nekem mutatja meg először amit már tud, megtanult. No és előjön belőlem az anya is és mindennél fontosabb lesz, hogy vele legyek, mégha minden nap fel tud valamivel bosszantani is. Azon is elgondolkodtam, hogy milyen érdekes, hogy a fent említett szuper anyák szuper gyerekeivel olyan gondok, mint amiket mi itt összeirogatunk fel sem merülnek. Vajon miért? Mert más éli meg őket... Persze az anyagi okok azok nyomósak, de attól az érzés még ugyanaz. Sajnos...
De mindezzel nem befolyásolni akarlak, meg lelkiismeretfurdit okozni, csak leírtam én mit érzek.


Szirom:
Boldog szülinapot!

Alvás: Vikó nappal a nem alvásban a nagy spílerek közé tartozott és tartozik. Napirendünk az azóta nincs, mióta megszületett, aludni akkor alszik amikor ép eszébe jut, akkor is általában félóra keserves óbégatás és kapálózás előzi meg, majd ezt követően jó esetben alszik 1 órát, általában 15 és 30 perc között mozog az eredmény. Ezt max. kétszer teszi, de inkább egyszer bírja elkövetni. Mióta mászik éjszaka is eszik, így akkor is kel. Már áldom hogy külön szobája van, mert Sarudon össze voltunk vele zárva, hát eszméletlen, hogy álmában mit össze nem mászik.
Szóval én ezen a területen inkább tanácsra szorulnék, minthogy adjak.
Gratula a lépegetésekhez!!! Az éttermi mászással kapcsolatban én biztosan nem kérdezem meg, miért hagyod... Sajna egy cipőben járunk, ha Vikó valamit a fejébe vesz, akkor kő kövön nem marad... Pedig én se hagyom...

Krisztocs:
Remélem már rendben vagy. A virágborogatás jó móka lehetett.

Na, és címszavakban ízelítő a nyaralásból:
Voltunk kisvasutazni Szilvásváradon és Lillafüreden. Lillafüreden a barlangot is megnéztük. Pancsiztunk a Tisza-tóban, majd homokoztunk is. Kapaszkodás nélkül álldogál és egyet-kettőt már lépett is Vikó, persze aztán eldőlt. Megtanulta, hol az óra. Persze itthon nem találja... Szedett diót a diófáról. Összeszedett egy csomó horzsolást a beton lépcsőn való mászástól, amit már lefelé is megpróbált. De igazi kislány, mert a térdét félti, a fűben, a betonon, a kövön csak négykézláb volt hajlandó menni, a térdét egy másodpercig se tette le.
Mielőtt elmentünk voltunk a koragondozásos dokinál és megkérdeztem adhatunk-e neki tejterméket és gluténes cuccokat. A doki azt mondta, hogy tojásfehérjén, málnán, epren és mogyorókrémen kívül bármit ehet. Bízom a dokiban, mert mégiscsak állandóan problémás gyerkőcök veszik körül, úgyhogy szeme van arra, ha gond lehet. Így aztán megismerkedett a joghurttal, a szilvával (fáról szedett friss), a babapiskótával, vajas kenyérrel, sajttal, meg szinte mindennel amit mi ettünk. Szilvásváradon a húslevesemből kiette az összes répát, igaz, hogy csak úgy maradt nyugton, ha olvashatta az étlapot, téphette a tuja levelét, ehetett a levesemből, és a sültkrumpliból. Még palacsintát is evett, meg meggyes-joghurtos lepényt, amit anyu sütött.
Szóval mozgalmas volt.
Még felteszek néhány képet ízelítőül:

Egyedül áll és kardozik egy fűzfaággal:
Kép

Az első babapiskóta, láthatóan ízlik neki:
Kép

Az első homokozás:
Kép

Felmásztam a lépcsőre, szereztem egy csokit, és még apura is mutatok, miközben álldogálok. Anya féltő kezei azért mögöttem, mégiscsak betonlépcsőn tettem mindezt:
Kép

Négykézláb az igazi! Klassz ez a víz! Jó nagy fürdi kád... Bazi hideg, de azért bemegyek. (Mellesleg senki nem fürdött...)
Kép

Hideg, de nagyon jó benne üldögélni: (Na, kb. ennyien voltak a strandon, amit itt láttok, tök jó volt!!!)
Kép

Kicsit hosszúra sikerültem, de majd két hete nem voltam...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Nagyon sok boldogságot, utólag is! Kép Milyen telót kaptál? Én is most kaptam egy újat a házasságinkra Kép

Hanzi,
Köszi, és ez a nőci melik osztályon leledzik? Ari? Csak ha már zaklatom, tudjam kivel állok szemben Kép

Manó,
Aha, most már értem, és mit is csinálsz te tulképp? Kép Emma majd megszokja biztos a társaságot, de azért érdekes, mert a játszóban bírta a nyüzsit, nem? Nem írtad, mi újság krém-ügyben?

Marycus,
Na véééégre Kép Csúcsszupik a képek!!! Igazán ügyes kiscsaj Vikó, lepipálja a fiúkat Kép És milyen kis husi lett, vagy csak nekem nem tűnt fel eddig? Eddig olyan "normi" (na érted, hogy mondom) volt az alkata, most meg olyan jó gyúrnivaló lett Kép
Kaja-ügyben nekem is detto ezeket mondta a védőnő, bár Máténál a szilva pl nem nyerő Kép De a piskótát, sajtos, joghurtot nagyon tömi ő is Kép Biztos nem lesz bajuk, Reginél arra emlékszem, hogy egy évesen már nem főztem külön neki, azt ette amit mi, még ha pöri is volt, akkor is! És hát közeledik ez az időszak...
Szóval örülök, hogy újra vagy, hiányoztak az írásaid Kép

Jaj csajok...Máté megint dinka volt éjjel Kép Egyfolytában nyüszögött (Regi szavaival élve...), és állandóan a kiságy felső sarkaiba kotorja be magát, ahol persze megmozdulni nem tud, akkor meg az a baj. Ja, és 5 (!!!) órakor kelt Kép Rendes volt apája, felkelt hozzá, én még alhattam. Kép De hogy megint mitől volt ez? Kép Szerintem fog most nem jön, bár nyáladzik, de nincs bedagadva az ínye meg nem is piros.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Végre, végre, de jó, hogy vagytok Marycus! Klassz, hogy jól éreztétek magatokat. Vikó nagyon-nagyon ügyesKép (Ma ilyen szóismétlős vagyokKép) Nekem a fűzfaágas kép tetszik a legjobban, olyan kis vagány azon! És fantasztikus, ahogyan igyekszik a céljai felé a többi képen is! 26-ás tali áll még?

Kriszta! Miksa már este 11-kor ébredt, nem tudom miért. Viszonylag simán visszaaltattam, onnét egy-két nyüszitől eltekintve fél 9-ig szunyáltunk. Tök jó, hogy meg tudjátok nézni Máté ínyét meg fogait, mi csak sejtjük, ha fogzás vanKép Majd szerdán megyünk doktorhoz, és akkor megkérdezem, hány foga van a kölyöknekKép

Gratulát köszi mindenkinek, csak az a baj, hogy ez már a 35-ik.KépKép Kriszta Motorola V600-ast kaptam, mindent tud, tán túl sok mindent isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Aztat nemtom melyik, majd meglesem a neten. Én "csak" Motorola T720-ast kaptam...bár amennyit telózok, nem tudom minek akartam lecserélni a régit Kép

Máté se engedi, csak mikor vigyorog, látom, de jobban megszemléltem délután, és mégis csak jön a másik felső fog is, nagyon fehér...

És jelentem, Máté megette ma ebédre élete első naaagy adag paprikás krumpliját, és naon csúszott neki Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

Nálunk mára beteljesedett a takonykór, pedig 4-jkor indultunk volna jó ksi játszóházba több babávalKép éjjel Emmának 2x szívtam le az orrát, ma tul képp folymatosan szívom. épp most próbál aludni, nem nagyon megy neki. más baja nics, csak dől az orrábólKép ja, és én ismegfáztam, nekem a torkom is fáj. Úgyhogy elrobogtam reggel sé vettem egy pár homeopátiás cuccot, ma óránként kapja megfázás elleni bogyót, meg orrcseppet. ja, és vettem hirtelem felindulásból egy fülhőmérőt is, mert elegem lett hogy nem tudom megmérni a lázát, mert a fenekéneka közelébe se lehet mrá vinni jó ideje, a hónaljában meg alig tudom lefogni, üvölt az egy perc alatt amíg mérem.

Így álatlában csak akkro mértük enki, ha már holoksimi alapján melegnek érztem, és éjjel is csak erre hagyatkoztam, de így nem vágok neki a bölcsis nagy beteges időszaknak. hát bevallom éneddig sajnáltam rá a pénzt, mert hoyg meg lehet mérni siam digitálissal is, d emost már bánom, hogy pl a tavaly télen nemvettem meg. Egy álom, odateszem, 1 mp és már kész is. És nincs hiszti, meg lefogás, és akkor mérem amikro csak akarom, mert nem nehéz. Gondolkodtam még a homloklázmérőn is (ez a legújabb digitális, végig kell húzni a halántékánál , és úyg már, árban kb ugyanennyi) de végüla fül mellett döntöttem, mert éjjel hason alszik, a füle kint van, a homlokát viszont nem biztos hoyg elérem úghy hogy nem fordítom meg.

Krém: én olyna nagyon lökött vagyok, csak amikor artad a srác elérhetőségét,a kkor esett le hogy mi is az az FLP, énm eddig azt hittem hoyg ez olynamint pl nívea, vagy hasonló. na, amikro rájöttem, hogy ez az aloe verás cég abban a pillantban arra is rájöttem hogy az Emma keresztanyukájáéknak van hozzájuk kártyája, tehát ők valami kedvezméynesen vásárolhatnak a "boltjukban", személyesen, úgyhoyg már bezséltem si velük. Van is otthon nekik ilyen krém, elhozzák kipróbálni és ha beválika kkro veszek. Úgyis szertnék aloe first-öt is, állítólag jó torokfájásnál is, meg a multivitaminukon is gondolkodom, mert lehet 2 éves kortól szedni,a béres aktivál kid-et meg csak 3 éves kortól

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,
Hát sajnos kezdődik ez a "takony" időszak Kép Nekem is kapar a torkom már napok óta, esténként fájogat is. A gyerekek is szürcsögnek már, de még nem folyik sehol semmi Kép Emmának gyors gyógyulást!!!

Igen, ez az FLP-s cucc Kép Tényleg nagyon jó motyóik vannak. Vitaminból Regi már a Béres Aktivál Kid-et kapja, amit te is írtál, remélem, bejön, már nyáron elkezdtem adni, mert sokszor mondják, hogy az a probléma hogy minden szülő akkor kezdi adni, amikor már megvan a nyavalya. Tavaly Vitacolan-t kapott, de az semmire nem volt jó, viszont Máténak lehet, hogy már fogom adni, mert tavaly még az anyatej védte Regi bacijaitól, de idén már nem fogja Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Csajok, mi az az FLP?Kép Vannak dolgok, amikre sosem jövök rá magamtólKép

Képzeljétek, tegnap Miksabuckót délelőtt nem vittem föl aludni, uzsi után mehetett vissza játszani. Így eggyel kevesebb szopi lenne, de asszem nem működik még. Ebédre már baromira fáradt volt, azt hittem, délután megint lenyomja a 3 óráját, de nem, csak 1,5-et aludt. Estére dőlt-borult, nyüszített, még a konyhát sem tudtam rendbetenni, mert kézben akart lenni, illetve még ez sem igaz így, hanem mászni akart rajtam, meg nyűglődni. Pedig itthon volt az ember is, akit imád meg minden, de tegnap utánam nyüszizett. Aztán reggel 8-ig aludt, ez nem kirívó, hanem tök normális. Szóval ez sem nagyon jó így, lehet hogy inkább mindig megpróbálunk aludni, aztán vagy sikerül vagy nem. Bonyi a kölyök, az már egyszer biztos.Kép

Manó! Én is gondolkodom már régóta a fülhőmérőn, mert ha popsiban kéne mérni, nem is tudom, mit csinálnék. Szerintem őt is le kellene fogni. Szerencsére Miksa csak az oltásokkor volt lázas, azóta nem kellett (kopp-kopp-kopp). De jön a tél, és lehet, hogy szükség lesz rá. A cumisunk (ajiba kaptuk, de akkor különben még cumizott Miksa)az csak félálomban működik, ha ki nemköpiKép Mennyiért vetted és milyet?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Kriszta!

na igen, utálom az ősztKép De azt hittem még meleg van, még nem kezdődik.

A vitacolan én is adom prá hetem, tavaly is szedte,de az tényleg majdnem semmits em ér. A védőnő málunk sküszik a béres vitakidre, de a gyóygsuzerész azt mondta ne adjam 3 éves korig 8a védőnő szerint nyugodtan lehet már 2 évesnek is).

Szirom!

na nekem is 2 hónap kellt mire leesett forever living product, aloe vera gél, aloe first, így sem ismerős?

Alvás: Emma meg most lelkesenpróbálkozik azzal hoyg már 1x sem alszik napközben, épp most szóltam rá hoyg azonnal feküdjönle az ágyban és aludjon, mert nem jöhet ki. kb 2 -3 hete próbálkozik,a ddig simán elaludt. de nem szokhat le, merta bölcsiben muszáj aludni délután.

Én braun fülhőmérőt vettem, mert erről hallottam már, a media markt ban, valami 12, 13 ezer körül volt. Volt 10 ezerért is samsunk gajól emlékszem,meg omron is volt 11 körül, d eazokól még nem hallottam. Cumsi nekünk sosem volt, nem cumizott sose, amíg pici volt akko rvolt beteg, de posiban sima ügy volt, a tavalyi tél volt az elős maikro kezdtek ilyengondjaink lenni, hogy s eposi, se hónalj nemment. Ő sem volt annyira beteg, de a szmfogaktól belázasodott pl, na meg azért egy két nátrha előfordult, nem mags lázzal, de hőemelkedés volt.

Amúgy nagyon tezsik neki ez a lázmérő, megmértem neki reggel mikro felkelt az egyik fülében és mutatta hoyg mérjem mega másikban is Kép

Ami hátrábnyát látom (de ez mindne digitálsira igaz, cskaa higanyos a teljesen megbízható), hogy nem mér teljesen pontosan, tehát ha többször megméred akkor különbözőeket mér, de azért olyna nagyonagy eltérés nincs, pl 37,5-37,8 volt Emmának tegnap ste. Arra épp jó hogy megnézd hogy vane gond. És én csináltam egy próbamérést és úgy tűnik hoyg ez is magasabbat mér mint a hónalj, tehát kb 0,3 fokot le kell vonni. Ezt egyébként írják si a használatijában. (mondjuka popsibanmértből is le kell vonni 0,3-0,5 fokot.)

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Üdv újra itthon! Kép Nagoyn aranyosak a képek Vikóról! Kép
És tudom, hogy mire gondolsz, amit a munkával kapcsolatban írtál. Még nem tudom, hogy hogyan lesz, majd elválik.

Krisz,
Tök jó fej az Anita, nyugodtan hívhatod. És a Research osztályon van (ahol annó a Simi Ági is volt, tudod, a Kermi engedélyes rész). Fogzás nálunk is van, éppen a rágó- és szemfogak vannak soron, tegnap egész éjjel nyafizott, nyüglődött Marcus.

Manó,
Jobbulást nektek! Nem is csodálkozom, olyan hülye idő van megint. Az ember nem tudja, hogy hogyan is öltözzön.
Nekem egy hátrányát mondták a fülhőmérőnek, hogyha nagyon fülzsírra hajlamos a gyerek, akkor eléggé fals értéket tud adni. De mindnek van előnye, hátránya szerintem.

Képzeljétek, hogy jártam ma délután! Van itt egy ikres kismama, akinek a gyerkőceit én végig lánynak néztem. Na most, ő nyitott kaput a játszótéren és én megkérdeztem tőle, hogy hol vannak a lányok. Erre furcsán rám nézett és közölte, hogy milyen lányok, biztos összekeverem. Aztán néztem őket és rájöttem, hogy bizony rá gondoltam, csak a lányok azok fiúk! Tök ciki volt! De aztán odamentem és bocsánatot kértem Kép

Aztán meg, jöttünk hazafelé és a 20-as buszmegállóban egy fiú cigizett a járda közepén. Pont jött a busz, gondoltam, hátulról kikerülöm. Erre fogta és az égő csikket, ahogy volt, eldobta, pont Marcusra! Hát a frász jött rám! Szerencse, hogy a babakocsi csatjára esett és onnan továbbpattant! Legalább elolthatta vagy figyelhetett volna! Jól rámordultam, hogy máskor figyeljen oda. Eddig is nagy cigiellenes voltam, de ez még rátett egy lapáttal...

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Természetesen a 26-ai tali áll még legalábbis részünkről.
Az FLP-t jó hogy megkérdezted. Nekem se mondott túl sokat.
Nálunk még működik a popsis hőmérés, bár megkűzdünk, de valahogy érezheti, hogy jót akarunk, mert mikor érzi a hőmérőt, kicsit visszafogja magát. Én viszonylag sűrűn mérem, mert sokszor érzem melegnek a homlokát, a kezei meg sokszor hidegek. De sosincs semmi gond (kop-kop-kop). Mondjuk az én kezeim is ált. hidegek és lehet, hogy ezért érzem őt melegnek...
Most hányszor szopizik még Miksa?

Krisztocs:
Igazad van, mostanában meghusisodott a kisasszony. Most kb. 70 cm és ehhez 7800 g.
Gratula a paprikáskrumplihoz. Legalább kolbásszal, zsírral (szalonnával) készült vagy amolyan light-os volt? Én csak a light-osat bírom megenni, ha már muszáj...

Manó:
Remélem jobban vagytok már!
De jó, hogy már tudod mondani Emmának, hogy aludjon. Vikó még butuska ehhez. De sajna ha rám ütött, akkor semmi jót nem várhatok. Ja, és nem is panaszkodhatok, mert anyu mondta, hogy én se voltam hajlandó nappal aludni, még ha besötétítettek akkor se. Én is emlékszem, hogy az oviba mindig baj volt velem az alváskor, mert én nem tudtam aludni és mindig akadt a környezetemben, aki szintén nem szunyált (vagy én nem hagytam őket?!), és persze, hogy rakoncátlankodtunk. Ovónénik réme voltam alvásidőben. Egyébként a mai napig képtelen vagyok nappal szundizni, ezért is gáz, ha éjjel nem alszom ki magam.

El is felejtettem írni, hogy voltunk a miskolci vadasparkban is. Ez arról jutott eszembe, hogy ma voltunk állatkertben. Fantasztikus, hogy Vikót mennyire le tudják kötni az állatok, márha mozognak. A legjobban az akvárium tetszett neki (klassz szines halak voltak, meg növények és mindig úszott előtte valami). A másik a pingvin volt. Persze itt is lehetett a víz alatt figyelni és egész közel úszkáltak az üveghez. Dobolt, meg tapsizott nekik. Csináltunk képet is, majd feltöltjük és, ha jó lett felteszem.
A pálmaház is tetszett neki. De végig egy nyüszi se volt, aztán a sok látnivalótól elfáradt és csöndben elszunyált.
Jó napunk volt megint... de vége Zoli szabijának, jönnek a hétköznapok...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus! Miksa 4-szer szopizik: reggel, a délelőtti alvásnál, a délutáni alvásnál, és este, az est lezárásaként. Egyetlen okból szeretném, ha kicsit kevesebbet szopizna, de azt majd elmondom asszem élőbenKép Olvassák ezt annyian, hogy inkább nem teregetek ki mindentKép
Az állatkertet jó, hogy írtad, mi is gondolkodtunk már rajta, csak az ember felvetette, hogy nem kicsi-e még hozzá Miksa, és szerinte talán jövőre jobban élvezné. Viszont a kutyákat, macskákat imádja, szóval szerintem érdemes egy próbát tenni. Szeretném megnézni a játszóházat is, annyian dicsérik. Ti voltatok?
Tali: 26-a nekünk még mindig jónak tűnik.

Manó! Én nekem így sincs fogalmam erről az FLP-rőlKép De ha egy aloe verás zöld kencéről van szó, ami szinte mindenre jó, akkor a sógornőm akart rábeszélni, hogy annak mindig lennie kellene itthon. De ez csak sejtésKép

Hanzika! IkrekKép És mennyi ideje hiszed őket lányoknak?Kép
A cigis srác az nagyon gáz. De ez nem a cigis társadalom bűne, hanem csak azé az egy figyelmetlen fiúé. (Én is bagóztam Miksa előtt, de amikor terhes lettem, azonnal letettem, nullára redukáltam.) Szerintem intelligensen megférünk nem cigisek és cigisek, de ehhez figyelni kell a másikra. És a környezetünkre.

Lányok, leírnátok, hogy hogyan altattok este? A kérdés hátterében az áll, hogy Miksa tegnap visszatért a kétszer másfél órás alvásra, meg ma is működik a dolog, tegnap este viszont beintett nekem, és nem akart a szopin elaludni. Bemutatta az egész repertoárját egy-egy korty között, integetetett, brümmögött, pacsit adott, piszkálta a kis mutatóujjával a mellemet, a ruhámat, a gombomat, nézte a plafont, a lámpát, hűűű, meg haaa, meg hááá, nagyokat meglepődött, mint aki ezt most veszi észre, és érdeklődve nézett rám, hogy nekem mi a véleményem errőlKép Asszem ezt már egyszer leírtam nektek, hogy milyen, amikor a kissrác figyelemelterelő hadműveletet hajt végreKépNaszóval ilyen nem is tudom, mikor volt utoljára, mármint hogy nem aludt el. Muszáj volt ágyba tennem, először azt hitte, hogy ez vicc, de aztán rájött, hogy nem, majd 1,5 óra nyűglődés, ének, hátsimi, százszori visszafektetés után végül újra szopiztunk, és akkor 11 után végre bealudt. Szóval ti hogy csináljátok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Tali részünkről is áll. Igyekszem addig redukálni, minimalizálni a hideg szénsavas üdítők ivását! Kép
Állatkert jó lehetett, nekem egy bajom van vele - nagyon drágállom. Persze, sok pénz eltartani az állatokat stb., de ha olcsóbb lenne (1000 alatt), szerintem többen mennének. Meg miért csak 2 éves korig ingyenes a gyerkőcöknek???? De én is szeretnék majd Marcussal menni, mert ő is nagy állatbarát Kép

Szirom,
Ikerlányok: Hát kb. 10 hónapja :D
Cigi: Tudom én, hogy ez a srác bűne... igazából ez mindig is bosszantott, hogy ott az a vacak kuka minden megállóban - meddig tartana ott eloltani és beledobni a csikket???? Az én bátyám is dohányzik (ő az oka fő tekintetben, hogy én nem igazán állhatom a cigit, füstjét), de ő is kint dohányzik mindig és a csikket összegyűjti, a megfelelő helyre dobja mindig. Gondolom, hogy a srác otthon sem a szőnyegre, meg a padlóra dobja az égő csikket.

Altatás: Nálunk viszonylag egyszerű az esti menet. Fürcsi pancsival, aztán tápi és alvás az ágyban (cumival, ha nem nagyon fáradt). Nálunk az ágyban van egy-két állatka, játék, azzal még szórakozik egy kicsit, de alszik. Ha nem, volt már ilyen 1x, akkor kiveszem és még játszunk negyed órát, húsz percet. Aztán megint próba Kép Általában beválik.

Ma Marcus délután több, mint 3 órát aludt. Le voltam hűlve Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Na ok, Hanzika, tápi és alvás az ágyban, de Marcus fekve lelöki a tápit és akkor már fekve is marad? Ott vannak a játékok, ezt értem, azokkal elmütyürkézik, de ott maradsz vele, vagy egyedül hagyod egy jóéjtpuszi után? Mese, ének vagy valami van? Égve hagyod a villanyt vagy hangulatfény van vagy sötét? Én részletesen vagyok kíváncsiKép Miksa mindig belealszik (belealudtKép)a szopiba, így nekem fogalmam sincs ezekről. Régebben volt olyan, hogy nem aludt teljesen, ébren tettem a kiságyba, de akkor meg még ne tudott állniKép Akkor elmolyolt a játékaival, kis tompa fény mellett simán ott lehetett hagyni és be is aludt. De most valami mást kell kitalálnom. Segíccség!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Ma megjártuk megint öcsivel Bécset, nagyon jól bírta, összetehetem kezem-lábam Kép Egy hangja nem volt, vagy aludt, vagy játszott, szerencsénkre a mekiben még itthon kapott lufit, úgyhogy azzal jó sokáig elszórakozott hátul Kép
Regi meg oviban volt, anyumék mentek érte, este hoztuk el.

Szirom,
Nálunk altatás úgy megy, hogy 7 körül fürcsi, aztán kb fél 8-kor irány az ágy, ott megkapja a tápit, aztán ha nagyon hulla, akkor már a felénél elalszik, ha nem, akkor megissza, és utána még halljuk, hogy dumál, ill. ő is játszik a plüssökkel, amik az ágyában vannak. De már nem megyünk be hozzá. Ja, és mindez ugye sötétben zajlik, és nincs mese, se ének Kép Reginél se volt, kb két és fél évesen kezdte igényelni, azóta van neki mindennap.

Marycus,
Sajnos ismét nem tudok tutit ígérni, mert most hétvégén jönnek anyumék nagy családi hepajra (Regi névnap, Máté névnap, házassági, apum szülinapja..Kép ), és jövő hétvégén anyósékhoz megyünk ünnepelni...ja, és vmikor szüret is lesz, úgyhogy egyelőre passz...Kép

FLP...az kb olyan, mint az Amway termékek (azokat ismered, Szirom?), csak mindenféle kencefice, amik elég jól hatnak az egészségre, tehát, ha bőrről van szó, akkor lsd ekcémára van tök jó krémük, aztán az Aloe First nevezetű az nagyon jó sok minden mellett égésre pl. De tényleg nagyon jó! Akkor van mindenféle vitamin, meg lötty stb. stb. Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Esti alvás nálunk sem egyszerű. A 7 órás fürdit egyszerűen kiköveteli, ha olyankor eltűnik apukája a közeléből olyan sivákolásba kezd hogy csak na. Olyankor én nem számítok, igaz 98%-ban Zoli fürdeti én csak játszani megyek.
Aztán szigorúan kézben hajlandó tápizni. Ha álmos, akkor a tápi végeztével elalszik simán és akkor le lehet tenni a kiságyába. Ha nem álmos, akkor nyüglődünk még kicsit, cumit kap és le kell fogni, mert különben jár keze-lába, úgy meg nem tud elaludni. Ilyenkor kis hiszti, de 50%-ban a hiszti után hm-hm-hm és elalszik. És a maradék, amikor csak nyüglődünk, akkor vissza a nappaliba játszani, míg ki nem dől. Ez 1-1,5 óra szokott lenni. Akkor már én is nyügi vagyok tőle... Így nehezebb újra a fenti mókát eljátszani. Ja, és szigorúan tilos hozzá beszélni, mert akkor tuti nem alszik el, max. a popsi veregetés és a kölönböző ringatások mennek. Vikó sajnos nem tehető le a kiságyba anélkül, hogy már kézben el ne aludt volna, mert azonnal felpattan, mászik, álldogál és bömböl teljes erejéből, még levegőt se vesz.
Ha éjszaka kel, akkor ki se vesszük a kiságyból, benyomja a tápit és mikor elég volt neki elfodul és durmol tovább, viszont tápi nélkül nem alszik vissza, a víz se jó. Mondjuk ezt lehet tudni az esti megevett tápi mennyiségéből.
Ha este is működne a dolog, akkor tök jó lenne, de szerintem az a gond, hogy ugyanúgy szopival aludt el korábban, mint Miksa és megszokta, hogy már alszik mikor leteszem. De valahogy úgy nem tudtam szoptatni, mint mikor a tápit benyújtom a kiságyba...
Kiságyba játszani csak reggel hajlandó. Ő sokkal korábban kel, mint én, csak mivel nem éhes elvan. Hallom, hogy beszélget, de amíg nem nyekereg nem megyünk be hozzá.
Hát ennyi.

Kiváncsi lettem miért akarsz kevesebbet szopiztatni..., de megértem, hogy nem minden ide való.

Játszóházba még nem voltunk. Ha minden igaz lesz itt Káposztáson valami angol tanfolyás, ahol vigyáznak a gyerkőcökre, míg tanulunk. Nekem nagyon tetszik az ötlet és mivel hadilábon állok az angollal, így megpróbálom, már ha indul. Tényleg nem érdekel valakit? Tegnap még kérdezte az ember, hogy nincs-e akit még érdekelne.
De ha ez nem jön össze akkor is szeretném kipróbálni Vikóval, itt több is van a környéken. Csak attól félek kicsit, hogy összeszed valami nyavalyát, aztán még kicsi hozzá, mert a játszóházakba azért idősebb manókat szoktak vinni.

Szirom, Hanzika:
Megkérdezhetem miről beszélgettek? Milyen ikrek, milyen cigis srác? Vagy titok???

Krisztocs:
Na, tök jó, hogy bírta az utat Máté. Vikóval azért nem volt könnyű, ha ébren volt. Odafelé még csak-csak elvolt, de visszafelé ha ébren volt, akkor nyekergett. Bár szerencsére sokszor annyira kifáradt a nagy élmények hatására, hogy végig aludt hazafelé.
Vásárolgattatok vagy inkább kirándulás jellege volt a dolognak?

Hanzika:
A belépő tényleg borsos. Csak az nyugtat meg, hogy tényleg látszik, hogy az állatkertre költik a pénzt, mert minden évben szebb és szebb. Az állatokank is jobb helyük van. Mi azért minden évben elmegyünk legalább egyszer. Abban igazad van, hogy többen mennének, ha olcsóbb volna, de látnod kellett volna vasárnap délután zárás előtt 3 órával még mindig kígyóztak a sorok. Persze hétközben biztos nincsenek annyian, meg gyönyörű szép őszi vasárnap volt, és a budapesti hová megy ilyenkor? Állatkertbe...

Tali ügyben én tartom a 26-át, de ha nem jön össze egy központi tali, azért talizhatunk nem ennyire szervezett keretek között is. Mit szóltok hozzá? Csinálhatunk saját játszóházasdit is egyszer-egyszer. De ha nem jó ötlet mondjátok meg nyugodtan.

Na, mára ennyi voltam.
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus! Dehogy titokKép Csak nem figyeltél, de idemásolom neked, amit Hanzika vasárnap írt:

"Képzeljétek, hogy jártam ma délután! Van itt egy ikres kismama, akinek a gyerkőceit én végig lánynak néztem. Na most, ő nyitott kaput a játszótéren és én megkérdeztem tőle, hogy hol vannak a lányok. Erre furcsán rám nézett és közölte, hogy milyen lányok, biztos összekeverem. Aztán néztem őket és rájöttem, hogy bizony rá gondoltam, csak a lányok azok fiúk! Tök ciki volt! De aztán odamentem és bocsánatot kértem

Aztán meg, jöttünk hazafelé és a 20-as buszmegállóban egy fiú cigizett a járda közepén. Pont jött a busz, gondoltam, hátulról kikerülöm. Erre fogta és az égő csikket, ahogy volt, eldobta, pont Marcusra! Hát a frász jött rám! Szerencse, hogy a babakocsi csatjára esett és onnan továbbpattant! Legalább elolthatta vagy figyelhetett volna! Jól rámordultam, hogy máskor figyeljen oda. Eddig is nagy cigiellenes voltam, de ez még rátett egy lapáttal... "

Köszi, hogy leírtad az altatást, meg persze Krisztának és Hanzinak is köszi! Kicsit megnyugtató (gondolom neked nemKép), hogy Vikóca sem marad fekve.

Ami feltűnt, hogy mindannyian jó korán leteszitek a gyerekeket aludni. Nálunk úgy alakult ki ez a 9 órás fürcsi, hogy az ember sokszor este 8 után ér haza a munkából. Én azt nagyon nem szerettem volna, ha nem találkoznának és nem játszanának egy kicsit, hiszen erre mindkettőjüknek szüksége van. Pedig talán kevésbé lennénk fáradtak, és több időnk maradna egymásra este(mármint az emberrelKép, de egyelőre nem tudok jobbat. És olyan vidámak az estékKép

Marycus! Én az állatkerti játszóházra gondoltam, a nyár végi topikban a mieinkehez hasonló korú gyerekeket láttam ott boldogan játszani. Állítólag nagyon klassz, piciknek is jó. A minitalira meg csak azt tudom mondani, hogy nekem van hozzá kedvem, ajánlgattam is hányszor Horányt, de senki se akart jönni. Más lakását mégsem ajánlgathatomKép Na jó, Hanziékkal randizgattunk azért.Kép

Kriszta! Ügyes srác Máté, de ezt eddig is tudtátok, nem?Kép Tényleg, miket vettetek? Érdemes kimenni? Nem mintha nem járt volna le tavaly az útlevelemKép
És igen, az Amweyt azért ismerem, nem vagyok annyira béna azér, csak ezt az FLP-t nem, bocsikaKép

Többiek, hahóóó!!!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Azt el is felejtettem írni, hogy mennyire kiakadtam ezen a cigis dolgon!!! Rettenet, komolyan mondom Kép És te egyedül buszoztál a babakocsival? Én még csak villamosra meg metróra mertem felmászni Kép Az is elég volt Kép
Bár azért elég segítőkészek az emberek, többnyire ez a tapasztalatom.

Szirom,
Szerintem Ausztriába a mai napig érdemes kimenni. Az árak se utolsók, de a választék....még sajnos közel se vagyunk Kép Pl összehasonlításképp egy C&A....mert ugye az itthon is van. Na, kb húszszor annyi ruha, és kb fele akkora ár! Főleg most a nyáriak 1-2 eurora voltak leértékelve, Reginek vettem is pólókat az oviba.
Máténak meg olyan kocsicipőt vettem 6 euroért a H&M-ben, hogy megszólal! Szóval mindenképp érdemes, látod, még eladásra is!

Marycus,
Vásárolni voltunk, még karácsony előtt is tervben egy út! Jó lenne Parndorfban cipőket venni, főleg, hogy két gyerekre kell már, és mindjárt nem is egy Kép

Apuci beteg, ebből kifolyólag Regi is taknyos picit, és ma Máté is elég sokat köhögött Kép Robi volt dokinál, vmi vírus, holnap megy vérképre és hasonlókra, meg most vizsgálják a légiós betegséget is minden gyanús esetnél. Kép

Szegény REgit ma az oviban pofonvágták, és még a küszöbben is elesett, ráadásul hétvégén meg kiesett a kocsiból, ahogy szállt ki az űléséből...szóval most egy hadirokkant kinézete van Kép Kép

Nem is meséltem, hogy hétvégén voltunk ezen a Tollas Dínó kiállításon...hát nem ájultam el tőle, főleg nem 1200 ft-ért....bár ezért a lóvéért a többi kiállítást is meg lehetett nézni, de akkor is...

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Állatkerti játszó helyett ilyen picikkel tudom ajánlani a Récsei bevásárlóközpont galériáján lévő játszóházat. Kissebb, tehát nem kell annyit loholnod, és nagyon sok nagyon jó játék van. (chixxo, fisher price, sorolhtnám) És kevesen vannak, kedvesek a dolgozók, szóval én eddig ezzel voltam legjobban megelégedve. 700 ft/óra. Az állatkertiben az nem tetszett hogy túl bagy, állandóan loholtam Emma után, mert ott nem figyelnek rá, és egyszer lemaradtam és majdnem beesett a horgász tóba, mert ott az is van, meg vizimalom attól meg csuoa víz lett a zoknija. Szóval nekem az annyira nem tetszett. Bár emmának igen, de ennyi pénért legyen már szülőbarát isKép
Bár enm tudom 1 éve skor alatt be lehet e menni bármelyikbe is.

Kriszta!

De jó, én tuti nem bírnám rávenni a férjem ilyen bécsi bevásárlásra, hiába van féláron, ami nekünk kell az nem éri meg a benzinköltséget.Kép pedig úgy imádok babcuccokból válogatniKép

Éna pesti cand a ban vettem ma a keresztfiának egy tök jó póló 390 Ft-ért, meg is jegyeztem hoyg Emma méretébens osincs ekkora leárazás.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Krisz,
Így terjednek a pletykák Kép Nem buszoztam, csak a buszmegálló mellett sétáltunk el Kép A srác akart és szállt is fel a buszra.
Egyébként örülök, hogy Máté jól viselte az utat megint Kép És tényleg, miket vettetek azokon kivül, amiket írtál? Eladásra is?
Betegeknek jobbulást!

Szirom,
Esti program: 7-1/2 8 között fürdés, pancsi, játék a kádban. Aztán tápi kizárólag kézből (én még soha nem etettem úgy, hogy csak beadom neki a kaját és szolgálja ki magát, még éjjel sem). Csak ha nagyon hulla, akkor alszik el rögtön kézben. Egyébként büfi, aztán be az ágyba, rögtön hasra fordul legtöbbször, cumit a szájába adom és alvás. Egyébként nálunk is úgy van innentől, mint Kriszéknél. Sötétség (kivéve a sötétítő nincs behúzva), nem megyek be hozzá, de ajtó nyitva (tehát a TV hangja, a beszélgetésünk behallatszik). És magától elalszik legtöbbször. Ő is fel-feláll, de aztán visszafekszik. Legtöbbször persze én rakom be az ágyban a "helyes pozícióba", miután elaludt.

Marycus,
Részünkről is áll még a tali és a mini talikban is benne vagyok Kép

Manó,
Na akkor ezt a pólót én is megnéztem magamnak Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom, Hanzika:
Bocsi, akkor tényleg figyelmetlen voltam, vagy amikor visszaolvastam valahogy kiment a fejemből, mire írni kezdtem...
Apu és anyu is dohányzott mikor kicsik voltunk, apu középiskolás koromban hagyta abba egyik napról a másikra, mert volt egy szívkoszorúér műtétje. Anyu viszont még most is dohányzik, kettőjük helyett is. Na sem én, sem a hugom nem dohányzik, úgy megutáltuk. Én mindig csak azt hallom a dohányosoktól, hogy nekik emberi joguk dohányozni, ha akarnak. Ezzel semmi bajom, csak a nem dohányosoknak meg emberi joguk, hogy ne legyenek dohányfüstben, ha nem akarnak. Itt az ellentét, és igazából csak odafigyelés kérdése lenne hogy megférjünk egymás mellett.

Minitali? Mikor? Hol? Mi egyenlőre tudunk alkalmazkodni és szívesen látunk mindenkit.

Szirom:
Igazad van tényleg ajánlgattad Horányt, csak valahogy sohasem jött össze.
A korai fekvést nem mi találtuk ki, hanem Vikó. Ez az egyetlen napirendi pont amihez ragaszkodik. Ha akarnánk se tudnánk később vinni fürdizni, mert olyan hisztis, hogy csak na. Fürdi után persze nem mindig alszik el azonnal, tegnap is csak 9 után szundizott el.
Amúgy nagyon jó, hogy ilyen korán elalszik, mert akkor kettőnkre is marad időnk, meg egy csomó dolgot meg lehet még csinálni, és nem Vikótól veszem el az időt. Korábban, mikor még később feküdt le mindketten elfáradtunk és csak mentünk aludni és a nappal is rohanó volt.
Persze más lenne a helyzet, ha Zoli később érne haza, de lehet, hogy Vikó akkor is ragaszkodna a korai fekvéshez, mivel ezt ő találta ki.

Látod én az állatkerti játszóházra nem is gondoltam. Egyrészt, mert azért viszonylag messze van, másrészt ahhoz tényleg kicsinek tartom még Vikót.

Hanzika:
Én se úgy adom neki éjszaka a tápit, hogy ha gondolja egyen, hanem lefektetem szépen és végig én tartom a cumisüveget, és kicsit simogatom is. Csak nem veszem ki, mert ha kivettem, akkor nem mindig aludt vissza könnyen, így pedig mindig visszaalszik, amint elég neki a tápi.
Mi sajna, ha nem alszik egyáltalán nem hagyhatjuk a kiságyába, hogy majd elalszik, mert iszonyú üvöltésbe kezd és teljesen felesleges üvöltetni, ha van megoldás a dologra. Nekünk nem nagyobb fáradtság szerintem 5 percig a karunkban tartani, míg elalszik, mint hallgatni, hogy esetleg órákig üvölt, mert akármilyen fáradt, nem hagyja abba, hogy lefeküdjön magától aludni. Ha meg még nem fáradt, akkor én személy szerint nem vagyok oda érte, hogy a kiságyban játszon, erre van a nappali, vagy majd később a szobácskája.

Krisztocs:
Jobbulást mindenkienk!
Mi tavaly tavasszal voltunk utoljára az osztrákoknál amikor Sopronban töltöttünk egy hetet. A huginak néztünk cipőt, de semmi jót nem találtunk, ami árában is jobb lett volna mint itthon. Akkor babacucc ügyben még eszünkbe se jutott nézelődni. Meg inkább kirándulni voltunk, mint vásárolni.
Voltunk a szlovákoknál Pozsonyban is és bizony meglepődtünk, hogy a választék ott is jobb mint nálunk és jóval olcsóbb is. Mondjuk venni nem vettünk semmit, mert ép nem kellett semmi. Inkább megnéztük Pozsonyt, meg a gabcsikovói vízerőművet. Amúgy azt szerintem mindenkinek meg kellene nézni egyszer, mielőtt bármit mond.

Manó:
Te aztán jól fel vagy készülve játszóházilag. Köszi a tippet, ha bármilyen más dolog van, amit csináltatok Emmával és bevált, szerintem dicsekedj, hátha tudjuk hasznosítani később.

Amúgy hogy viseled az utolsó heteket?

Hát nem a legjobb, de kép a pingvinekkel:
Kép

Na, mára ennyi. Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Igen, eladásra is hoztunk, főleg nagyobb méreteket, azt tapasztalom, hogy a kicsiket nem nagyon viszik újonan. De nemsokára lesz használt angol motyóm is Kép

Ha bárkinek kellene vmi, szóljon bátran! Kép

Marycus,
Szerintem meg nagyon jó kép, hogy tapad Vikó az üvegre Kép

Mára én is egy merő t.kony lettem, és a torkom is fájt reggel...remélem, nálam is csak pár napig tart!

Máté a mama,pápá és autóberregés után a baba szót is megtanulta Kép Bocsi, de muszáj voltam leírni Kép A tv-ben látott babát, és mondta, hogy ba-ba Kép Na, elhallgattam Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Miksabuckó 8930 gramm, és kint van az egyik szemfoga isKép A doktor szerint a másik is majdem, azért ennek örülök. Különebn mindennel elégedett volt, meg én is az vagyokKép Voltunk kettesben vásárolni is, hát Miksa kimászott a hordozóból bele a tologatós kosárba. (Nagyjából derékon, csípőcsonton kell vinni ebben a zsákszerű hordozóban, amit egyébként nagyon szeret). Először csak a kocsit rángatta, már az se volt semmi, de akkor még haladtunk. A pénztárnál viszont belekapaszkodott és nem volt meseKép Kénytelen voltam hagyni a bevásárlókocsiban üldögélni, szépen végigtapizott mindent, amit vettem, aztán föl akart mászni a futószalagra, de arról lebeszéltem. Aztán a pénztárnál nem akarta odaadni a néninek a csomag baromfivirslit, úgy kellett elszedni tőle, persze visított, mint akit nyúznakKép GondolhatjátokKép

Kriszta! Jobbulást! És csak írjad szépen, hogy miket tud Máté, aki mellesleg szuperügyes! Én is leírom, hogy Buckovics végiggyalogolja a szobátKép

Marycus! szerintem is csúcs a fotó! Minitalira most nem tudok semmit sem mondani, mert nem bírok így gondolkodni, hogy Miksabuckó után felugrok minden harmadik begépelt szó utánKép Megint kettecskén vagyunk.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hajnalban netezek...

Vikó jól felébresztett fél 7-kor, aztán mire rendbeszedtem magam fogta magát és visszaaludt. Ami jó, csak én már teljesen felkeltem...

Krisztocs:
Szerintem is írd csak nyugodtan, hogy Máté miket csinál. Nagyon ügyes Máté. Vikó is használja minden félére már a szájberendezéseit, de mostanában nem olyan egyértelműek a dolgai, mint korábban voltak.
Ja és inkább "mutogatós" lett belőle. Megmutatja Vöri kutyát, az órát, az őzikét és az őzike fülét megfogja, ha kérdezzük tőle hol van. És mostanában váratlanul egyszercsak rámutat dolgokra, mintha kérdezné "Mi az?". Ha megmondom mintha nyugtázná és leteszi a kezét. A sziára integet (bár szerintem inkább örül), de a pá-pá-t nem hajlandó se mondani, se reagálni rá. Jaj, még egy aranyos dolog volt Sarudon. Anyu (ugye a cigi miatt sokat köhécsel) és reggelenként ha meglátta őt, azonnal köhintett szigorúan hármat. Tök aranyos volt. De itthon nem csinálja. Egyébként sok dolog van amit Sarudon csinált, itthon meg nem és fordítva.

Jobbulást mindenkinek!

Szirom:
Ha majd tudsz gondolkodni, akkor azért majd írj valamit minitali ügyben. Jó?
Gratula Miksa fogacskáihoz!
A bevásárlás nem lehetett semmi. Mi egyszer vittük be babakocsi nélkül Miskolcon a Tesco-ba, ugyanis nem volt kedvünk kibányászni a babakocsit, mert a Bergon volt nálunk és hát azzal nagyon macerás lett volna. Beültettük a bevásárló kocsiba, de olyan kicsi volt még, hogy szerintem egy lábnyi oldalon simán ki tudott volna csúszni, úgyhogy valakinek mindig fognia kellett. De mászott volna ő is mindenfelé. Aztán a sorbanállást a pénztárnál már egyáltalán nem bírta idegileg, mászni akart. Kivettük és végig dobáltuk, meg játszottunk vele, biztos hülyének néztek minket, meg rossz szülőknek, mert tényleg kívülről brutál-totálnak nézhetett ki miket csinálunk vele, de hát csak így maradt csöndben.
És minden keze ügyébe kerülő dolognak nekiesett, ha egy ember haja volt, ha egy rágógumi akkor is.

Jó babázást mindenkinek!
Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Hát a 26-a ha nem lezsünk náthásak a bölcsitől akkor elvilegnekünk jó lenne, akár Marycuséknál, akkár játszóházban. A férjem valószínűleg versenyen lesz, mert ezena héten lesz itthon, így a jövő hét vége mehet.

Képzeljéek ma voltam bent a munkahelyemen, és meglepett a főnöknőma zzal hoyg ráérek novembertől menni dolgozni. Így bőven lesz időm Emmát beszoktatni rendesen (eddig úgy volt hogy október közepétől mennem kell, ezért is dühített hogy csak okt 4-től tudták felvenni bölcsibe) Szóval bejött hogy ami rossznak tűni annak mégiscsak oka van, miért járt volna szeptember elejétől szegény.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Újra itt, bár azért olvasgattalak titeket.

Nem tudom hogy ti hogy csináljátok, de van hogy én napokig be sem kapcsolom a gépet. Hogy van időtök?? Hogy csináljátok??
Este a szopi után én már sokszor nagyon álmos vagyok. Vagy éppen akkor hozom be a mosogatás, vasalás stb lemaradásaimat.
Szóval minden elsimerésem!!

Esti lefekvés;
Mi 8 körül fürdetjök Tomit, s ált. 9-re már alszik. Kézben szopi közben alszik el, de ha mégsem akkor is beteszem az ágyába. Általában el is alszik. Most már sötétben is, korábban olvasólámpa fénynél. Az ajtó nálunk is nyitva marad, zajokat TV-t hallja. Ha mégsem alszik el, akkor énekelgetek neki, ringatom az ágyat. De ilyenkor az a fontos, hogy ne menjek ki a szobából.
Mostanában rendszeresen 7-ig alszik. Kaja, játék, aztán 9 körül újra alszik. 10-fél 11 kaja, 2-kor kaja, aztán 3-körül alvás. Volt már hogy fél hatig is aludt.
Ennyi.

Én mini talikat jobban is díjaznám, mert a párom mostanában még a szüleinkhez sem akar menni, nem hogy babatalikra!! Ezért nem is tudok mit mondani a 26.-ra. Viszont hétközben szívesen megyünk. Lehet hogy még nálunk is lehetne?? Átgondolom ilyen mozgó csemetékre mennyire vagyunk berendezkedve. Tudok kritikus pontokat a lakásban, amik igenis veszélyesek.

biztos csomó mindenre akartam még reagálni, de most nem jut eszembe egyik sem.

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

A korai kelés és rövid visszaalvás megtette hatását. Jelentem Vikó alszik, ma már kétszer...

Manó:
Nagyon jó hír, hogy mehetsz később dolgozni. Ez Emmának és neked is biztosan jobb így. És tényleg, már hányszor hallottam, hogy az életben mindennek meg van az oka. A Ti esetetek is ezt támasztja alá.
A 26-ai tali az még mindig áll és még mindig szívesen látunk mindenkit.

Nildi:
Néha én sem tudom hogy csinálom, csak talán azért is jövök, mert személy szerint nekem jó netezni. Mivel Vikó ennyit nem alszik nap közben, mint Tomi vagy eddig pl.: Miksa, én általában akkor netezek, ha valamiért hazajön vagy itthon van Zoli és vigyáz Vikóra helyettem. De vannak jó napok is, mint a mai, amikor Vikó kitesz magáért és végre hajlandó nappal is szundizni. Mondjuk ez egyszerre fél óránál nem több, de arra elég, hogy netezzek, másra ált. kevés. A takarítást mosogatást és egyéb házimunkákat pedig mikor már este Vikó alszik akkor csinálom, illetve csináljuk meg, mert bevallom nálunk Zoli maximálisan kiveszi a részét mindenből. Az egyetlen ami igazán problémás az a napi melegétel elkészítése. Azt ugye fél óra alatt nem lehet összedobni, így általában mikor hazajön estefelé Zoli akkor vagy ő vagy én nekiállunk összedobni valamit és mire Vikó elalszik akkorra a kaja is készen van. Egy hátránya, hogy 9-10 előtt nem eszünk, ami nem egészséges, de ez van. Ha Zoli későn jön, vagy kivagyunk mind a ketten, akkor meg marad a rendelősdi.

Ja, igen az ajtó nálunk is mindig nyitva van. Vikó, ha nem álmos, akkor kifejezetten rossznéven veszi, ha berakjuk a kiságyába, hiába maradnék vele a szobában, akkor is áll és bömböl, hogy vegyem ki. Ha kiveszem boldog és játszik ezerrel. Most már félek is, hogy nem lehet majd este letenni szundizni időben, mert túlalussza magát. Ilyenkor szinte mindig eltolódunk 11 körüli fekvésre, szóval nem lehet rövidebb a napi játékidő, azért mert napközben hajlandó aludni.

Nálunk Vikó már feltérképezte az alsó szintet töviről hegyire és így a veszélyes dolgok likvidálásra kerültek. Egy-két dolog van, ami nem veszélyes, csak nem szabad, ezek nevelő célzattal lettek meghagyva. Amúgy a nappalinkat teljesen Vikó uralja, még a könyvespolcot is felvittük az irodába, mikor a ketrecet felállítottuk neki, amibe egyébként közel 3 hónapja összesen 1 órát töltött, szóval teljesen szabadon van, semmi póráz... Mondjuk azért ált. megyek utána, mert azért mindig talál valamit, ami nem neki való, pl.: lépcsőmászás. De a lépcsőt nem kívánjuk előle lezárni, a védőnő is azt mondta, hogy jól tesszük, és figyeljük majd meg, milyen ügyesen fogja használni, mert így nő fel. A gáz, hogy figyelni kell rá. De ha minitalizunk, akkor úgyis mindenki figyel a saját gyerkőcére és a másikéra is.

Szirom:
Még egy dolog altatás ügyben, amit Vikó tegnap este juttatott eszembe. Ha látom, hogy álmos, de nem megy valamiért az alvás, akkor állomba csiklandozom őkelmét. Kerekecske gombocskát játszunk, és folyamatosan kacag 5-10 percig, aztán mikor nyekergésbe fordul a dolog, akkor víz, esetleg tápi, ha keveset evett, cumi és hm-hm-hm, aztán szundi. Szóval nálunk a lényeg a kifárasztás. Énekelgetés az sajna Vikónál nem megy (bár lehet, hogy a fahangomat nem bírja, de verset se akar hallani, úgy kipattan tőle a szeme, hogy csak na. Ha jót akarok magamnak inkább csöndbe maradok). Meg még annyi, hogy megfigyeltem, hogy mielőtt mélyen elaludna a fejét jobbra balra forgatja, elég erőteljesen. Ha már látom, hogy le-le csukogatja a szemét és egyre nehezebben nyílik ki, akkor úgy mozgatom, hogy a feje ezt a mozgást végezze, ez is be szokott válni. Szóval ilyen apró praktikák.

Ja, minitali ügyben én is gondolkoztam és a következőre jutottam: ha valaki reggel úgy ébred, hogy talizni szeretne, akkor telefonon körbeszól és aki ráér és kedve van az megy. Mit szóltok?

A 26-ai tali ettől függetlenül, mint már többször megírtam részünkről áll. Nildi, ha párod nem akar jönni, attól Te és Tomi még jöhettek, feltéve, ha nem azért nem akar a párod sehová menni, mert csak veletek akar lenni. Ez más és ha keveset van veletek ez érthető is.

Na, már megint sok voltam, bocs. Amúgy már ébren van 10 perce Vikó, csak közben hazajött Zoli és gyűrik egymást.

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Ildikó, klassz, hogy előkerültél! Én valahogy mindig tudok jönniKép Nekem nem teher bekapcsolni a gépet, majdnem automatikus. Végülis szinte egész nap megy, korlátlan az elérésünk, mert az ember sokat használja munkára is. Ja, meg itt van a lakás közepén, aki volt itt, látta. Valahogy mindig belebotlokKép Mondjuk főleg akkor tudok jönni, ha a párom nincs itthon, és nem kell neki a gép, ez sajnos gyakran előfordul, mert húzza az igát rendesen. És ha napokig alig látom szegényt, akkor szükségem is van egy kis levelezésre. Most mondjuk focimeccsre ment Újpestre, de szegény olyan fáradt, hogy nem volt hozzá nagyon kedve. Viszont már jó régen megbeszélték többen, és szüksége is van egy kis kikapcsra.
Még valami: tessék írni Tomiról is! Miket csinál mostanában?
A párod pedig nyugodtan jöjjön a babatalira, én is viszem az enyémet, szerintem a múltkor is jól eliszogattak. Persze lehet, hogy csak én láttam úgy, ő meg nem is érezte jól magát.

Marycus! Oké, én vevő vagyok az ilyen minitalikra. Egyetlen gond az lehet, hogy mostanában kicsit kiszámíthatatlan Miksa alvása, de legrosszabb esetben alszik a kocsiban.

Az éjszakánk egyébként megint húzós volt, Miksa ébredt egykor, majd 4-től 5-ig fent voltunk több részletben. magyarul az istennek se tudtam letenni. Remélem kijött a másik szemfog is, csak hát nem bírom megnézni még mindig.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Gyors leszek...Kép

Szirom,
Hát nem mondod, hogy a te párod is jár meccsre? Robi is meg apum is ott voltak kint! Én is jártam kiskoromtól, de utoljára terhesen voltam MÁtéval, már hiányzik picit Kép Hát sajnos kikaptunk Kép

Na ennyi voltam, holnap jövök! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Ildi,
Próbálj meg sűrűbben jönni azért! Kép Én már megtanultam nyitott szemmel meg séta közben aludni, ilyenek, úgyhogy egyszerre akár 4-5 dolgot is képes vagyok csinálni Kép Valszeg így tudok jönni sűrűn. Na, meg azért mákom van Mátéval, de szerintem te se panaszkodhatsz Tomira! Kép Elég nyugis kölkök...

Viszont a nyugis kölköm reggel lerántotta vassal együtt a baldahint, immáron teljesen. Mert eddig is rángatta, de olyan szép, hogy nem volt szívem levenni. Most már muszáj lesz sajnos, átteszem Regi ágyára Kép
Ja, és miután ledöntötte, észrevette a sarokba támasztott falécet, ami Regi falvédőjének lett véve. Szóval belekapaszkodott, és simán kettétörte Kép Na, és ha már a sztorizgatásnál vagyok, elmesélem azt is, hogy kb két napja a du-i alvásnál megkaparintotta az éjjeliszekrényről a pzs-met, kb 100 dbra szedte, és a felét el is fogyasztotta....Remélem azért megmarad Kép
És hogy a másik kölkömről is meséljek, tegnap este -végre- leültem nyugiban, hogy vacsizok (apuci ugye meccsen), bazi nagy puffanás, majd üvöltés...tányér eldob, rohanok be, lányom fekszik a szoba közepén, de annyira bőgött, hogy csak vigasztalni tudtam, fogalmam nem volt, hogy került oda...Na mikor megnyugodott, kiderült, hogy bukfencezett az ágyán, és leesett persze Kép Kép Az orrát fájlalta, reggel jó nagy seb lett rajta...Ez 2 nap termése volt Kép

Minitalikkal én is úgy vagyok, hogy szóljatok, aztán kiderül, hogy éppen mi a helyzet, most ugye nyakig takony mindenkinél éppen Kép

Manó,
Milyen kellemes meglepetés lehetett. Csak nyugisabb lesz így mindenkinek! Kép

Na megyek, leteszem Mátét alszasz...

Szirom,
Gratula a fogakhoz, akkor most mennyi is van összesen? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Jaj, Manó, nem is mondtam, hogy milyen klassz, hogy nem kell rohanvást visszamenned. Már annyiszor felmerült bennem a kérdés, hogy tulajdonképpen hová is mész vissza, mi is a munkád, de valahogy mindig elfelejtettem megkérdezni. Ha nem titok, megmondod?Kép

Kriszta! A papírügy ismerős, Miksa is megeszik minden papírt, ha nem vigyázunk. A múltkor a Kenguruban odaadtuk neki az új cipőjét, mármint dobozban, amíg a pénztárhoz érünk. Hát mire észrevettük, megette a fityegő Siesta-címke felétKép Regi műve pedig a saját múltamból ismerős, én számtalanszor vertem össze magamat hasonló szituban. Egyszer pl. báboztunk madzagon lógó mackókkal a tesómmal, csak hát én fejreestem az emeleteságyról. Egyszer pedig ugrottam az ágyra, de lecsúszott a lábam a matrackról, és fakeretet találtam el vádlival. Na, annak most is megvan a nyoma. Ha gondolod, elmondom, miket csináltam később, hogy biztassalak Regi ügyében, de el is hallgathatom, nehogy infarktust kapjKép

Ildikó! Meg még azt akartam mondani, hogy az örökmozgó sajtkukac Miksa egyedül a reggeli ébredés után bír nyugis lenni egy 20 percre, akkor elszöszöl a járókában a játékaival, és akkor szoktam írni. Vasalni meg akkor, ha alszik. Főzni pedig legtöbbször akkor, ha ébren van, csak kihúzom a járókát a konyhába, és énekelek neki, meg táncolok krumplipucolás közben, meg hülyeségeket találok ki. És sokszor előre gyártott kaja van nálunk, pácolt húsok meg ilyesmi. Persze néha így is ordít. Na össz kb. ennyit van a járókában, egyébként szabadon kószál, én meg utána. És annyira szeretném, ha a nappaliban maradna a szőnyegen, de nem, mert legtöbbször első dolga, hogy kikotor a kőre, a konyhába. Irány a lépcső, meg a macskatányér, meg a terasz, meg a cipők.

Kriszta! 7 vagy 8 foga van Miksának, isten tudja pontosan mennyiKép Az éjjel megint volt fönt, de most sima ügy volt a visszaaltatás. Majd jövő hónapban a doktor megmondja, hány foga is vanKép
Meccsen én nagyon régen voltam, de szívesen mennék. Asszem utoljára a Manchester United- Videotont láttam 1986-ban SzékesfehérváronKép Inkább kézilabdameccsre jártam, amikor én magam már nem műveltem, az ember visozn szereti a focit. De szegény mostanában csak vesztes meccseken járt (nem UTE-szurkoló, hanem jó foci-szurkoló, mi nem vagyunk újpestiekKép). Egyébként a Csepelben focizott még ifjan és fürgén.

Hanzika! Merre vagy? Jöttök hétvégén? Egy kicsit dolgoznom is kell, amire valszeg szombaton lesz esélyem, mert az ember akkor lesz itthon, ma és vasárnap egész nap melózik. A többi marad az éjszakákraKép De rátok most már akkor is szakítok időt, ha nincsKép

Marycus! No, hánykor tudtad elaltatni Vikót?Kép Köszi az altatási javaslatokat. Ezt a nevettetése dolgot én nemnagyon mertem volna megpróbálni, mert félnék, hogy Miksa túlságosan felvillanyozódik tőle, átesik a holtponton, és akkor viszont 1,5 óra kb., mire újra álmos lesz. Mennyire mások a gyerekek!

Húú, csajok, amíg éjjel az embert vártam, elolvasgattam az egy évvel ezelőtti írásokat, hát nagyon érdekes voltKép Én már jártam ctg-re, mindenki más meg úgy érezte, hogy ezer év múlva fog szülni. Aztán Hanzika csak 2 héttel utánam szült végül ugyeKép És mennyit kellett várni Mikabuckóra, 5-ére voltam kiírva, és végül csak 18-án született, akkor se magától. Nem semmi, mennyit szivatott minket a srác. Olyan aranyosan szurkoltatokKép És a fényképKép Még el is pityeregtem magamKép

Szóval reggel így elüldögél egy kicsitKép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Minitali és alvás: Nálunk mindig is kiszámíthatatlan volt az alvás, úgyhogy én ezzel nem tudok tervezni. Vikó amúgy olyan, hogyha tud aludni, akkor alszik akárhol. Az egyetlen probléma, hogy nyügi ha fáradt, de úgy vettem észre, ha valami felkelti az érdeklődését, akkor elmúlik a nyügi.

Meg ráadásul ha 3-4 gyerek jön össze biztos mindegyiknek más a napirendje. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor kizárt, hogy össze tudjunk jönni. Szerintem... De mondjátok, ha nem így van.

Krisztocs:
Jobbulást mindenkienk!

Engem apu már egész kiskoromtól vitt meccsre. Azóta is mindig meséli, hogy a bilit már nem volt hajlandó vinni magával, de anyu rendesen felcuccolt neki miattam. Volt olyan is, hogy a második félidőt nem látta miattam, mert pisilnem kellett és kizárólag egyedül akartam lépcsőt mászni, ami persze jó hosszú idő volt. De akkor még más világ volt, ma azért nem mernék Vikóval kimenni. Már apu se jár ki. Középiskolás koromig jártunk ki, ide Újpestre. Van egy aranyos történet is, ezt is szívesen meséli apu. Kinnvoltunk a meccsen és az Újpest az első félidőben sorra rúgta a gólokat. Mikor gól volt, felpattantak az emberek körülöttem és üvöltöttek, hogy "góóól", én csodálkozva felnéztem, ami megtetszett az egyik bácsinak és nyomban adott egy frutit. És minden gólnál kaptam egy frutit. A második félidőben meg az ellenfél rugott gólt, kiabálás, felpattanás akkor is volt, de én nem kaptam frutit és csodálkozó, kérdő szemekkel néztem apura miért nincs fruti... Persze én úgy nem tudom elmesélni, ahogy apu, úgy sokkal érdekesebb.

Akkor Máté is Benőke megint. A papír nálunk is gond. A múltkor egy fél ajándékkisérő ment le Vikó torkán, egy kis részt még sikerült visszaszereznem, de úgy tűnt, hogy azért hiányzik belőle. Volt olyan is, hogy észre sem vettem, hogy papírt evett, csak a pelusban ott volt...

Regivel se lehet könnyű, dehát az eleven gyerekek mindent kipróbálnak. Abban bízom, hogy az ilyen gyerkőcöknek az őrangyaluk jobban vigyáz rájuk.

Nildi:
Szerintem is próbálj többet jönni és mesélj Tomiról. Amúgy nekem is voltak időszakok, amikor nem tudtam jönni, és mondhatom neked, hogy sokkal kevesebb időráfordítás bejelentkezésenként, ha rendszeresen jön az ember. Nyilván kevesebb hozzászólást kell visszaolvasni és ráadásul jobban képben van az ember. Így utólag arra is rájöttem, hogy szervezés kérdése lett volna, hogy tudja jönni.
Nekem napközben nincs semmi dolgom, csak Vikóé vagyok, így ha adódik szabadidő, igazából nincs is mást csinálnom. Újsit olvasok, mert azt imádom vagy netezek.

Na, most megyek mert csomagolnom kell, megyek usziba. Muszáj kis kondit felszednem és sajna a térdeim és a bokáim még mindig nem terhelhetők teljesen. A napi másfél órás sétákat bizony nagyon megérzik (korábban 3 órákat is sétáltam Vikóval és nem volt gond), úgyhogy gondoltam kis könnyű átmozgatással talán tudok javítani rajtuk.

Minitali: én a múltkori tali miatt mindenkinek elküldtem a telcsiszámomat mail-ben, Hanzikáét és Sziromét is tudom, ha nem változtak meg, de a többiekét nem. Nem küldenétek egy mail-t telcsiszámmal? Előre is köszönöm. Gondolom ezzel más is lehet így.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus, meg mindenki akit érdekel! Minitali ügyben fenomenális ötletet kaptam délután, feltéve, ha vezettek. Megjártuk Buckoviccsal a dunakeszi Auchant (rutinosan a kosárban üldögélt, illetve a végén álldogált, úgyhogy asszem ez a jó módszer vásárlásnál, ha csak ketten vagyunkKép) Namost van az Auchanban Pán Péter játszóház, kaptam is szórólapot. Azt mondták, ilyen kis csókáknak is jó, és tényleg láttam elég biztonságosan elkerített helyet, meg apró csúszdát, ilyesmit. Mondjuk be nem mentem. Ráadásul 1 éves korig, illetve a szülőknek ingyenes is. Mondjuk később már húzós azért, mert 1 perc 20 Ft, 10 perc 200 Ft, 1 óra pedig 1200 Ft. Káposztásról, Újpestről sincs messze szerintem, meg tőlünk sem ugyeKép

http://www.panpeterjatszohaz.hu

Ha van kedvetek, akkor mi ide bármikor szívesen megyünk. Máshová is, de ez nekem tetszene. No?Kép Ha többen vagyunk, akkor akár a vásárlást is el lehet intézni simán.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Minitali: Nekünk - főleg sétaidőben - bármi jó, ez kb. 9-10-től délt egyet jelenti. Délután azért húzósabb, mert kb 2 körül alszik el Marcus és van, hogy fél 6-6-ig is ezt teszi Kép

Marycus,
Én is roncs vagyok Kép Jelenleg kezelésre járok a hátammal (még nem sok eredményét érzem), közben a térdem is bedurrant megint, meg előjött a teniszkönyököm (ez nálunk testvér szinten öröklődött) Kép Szóval, rozoga vagyok Kép Megint el kellene kezdenem a gyógytornát, de nem tudom, hogy mikor... esti programbe kell majd beiktatnom.

Szirom,
Nem megyünk most sem, mert Dávid teganp volt 9 éves, megyünk szülinapozni. Vasárnap meg vásárlás lesz, mert kong a hűtő az ürességtől Kép

Manó,
Mázlista bölcsi ügyben Kép Én beszéltem a kolléganőmmel, akit lecserélnék, és hát február végéig szándékozik lenni, amit meg is értek. Kiváncsi leszek, főnököm mit mond, ha megtudja.

Krisz,
Jó kis gyerkőcök Kép De az enyémet sem kell félteni :D Mostanában a fényképező letöltőjét rágcsálja, mondtam is neki, hogy nem kéne ilyen fiatalon letölteni a gondolatait Kép

Marcus mostanában egész nap lámpázna, meg órázna. Apuéknál a kakukkos óra nagyon bejön Kép Ja, és nálunk is nagy siker a macskatányérok, meg az alom Kép

Ja, és még egy. Szerintem azért kis időeltolódásokkal össze tud jönni ez a minitali. MOstanában Ildivel sem vagyunk szinkronban, de azért a séta mindig összejön. És múltkor Krisz is volt - az már 3 baba, ugyebár Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Tőlünk kb. 10 percre van a Dunakeszi Auchan (a 2-es elkerülő mellettire gondolsz, ugye?, mi is oda járunk vásárolni), és megyünk szívesen. Mikor? Nálunk mint mondtam alvás nem gond, Vikó úgy csúsztatja ahogy kell, és 10 perc alatt is úgy kialussza magát (pl.: kocsiban), hogy nincs nyekergés, ha van, ami lefoglalja. Mondjuk előfordul, hogy Vik 9-ig alszik (ált., ha megyünk valahová, pl.: Gárdonyba anyósomhoz), de úgy emlékszem Miksa se koránkelő.
Az 1200 Ft/óra az tényleg durva. Eszembe jutott, hogy Hanzika drágálta az állatkerti belépőt, ami ugyanennyi, de egész nap bent lehetsz. Minden relatív... Mi az Astra Zenecca-ra gondoltuk úgy hogy 500 Ft/óra korizás drága, de az usziban 900-ért úszok (mondjuk egész nap áztathatnám magam ezért, de ha úszni megy az ember 1-2 óránál többet nem tud, a víz is hideg hozzá). Manó írta a 700 Ft-os játszóházat és most Te is az Auchan-ost. Az 500 Ft így már nem is drága, mégiscsak jeget is kell csinálni, még nyáron is, meg az állatkert is árában van. Nem azt mondom, hogy ezeket a szegényebbek meg tudják fizetni, de végülis nem egy-egy dolog ára van elszálva, hanem úgy mindené.

Hanzika:
Jobbulást!
Komolyan irigyellek Marcus alvási ideje miatt. Hát Vikó ennyit még életében nem aludt nappal. Így nem is csodálom mondjuk, hogy reggel 6-kor kel.
Olyan elektromos kezelésre én is jártam a derekammal még középiskolás koromban. Úgy ébredtem, hogy nem tudok lábraállni, aztán szép lassan sikerült, de járni alig tudtam úgy fájt. Nem akarlak elkeseríteni, de ez az elektromos izé nekem nem nagyon jött be. Valószínűleg idegbecsípődés volt és szép lassan magától javult, no meg úszni jártam. De a derekam azóta se 100-as. Igazából ezt az egészet egy gyerekkori csínynek köszönhetem. Hintáztam a széken és egy kedves osztálytársam, kirúgta alólam. A farokcsontomra estem, de úgy, hogy pár percre elsötétült a világ. Utána sokáig fájt mindenem, ami hozzá van kapcsolva a gerincemhez. Még gerincferdülést is megállapítottak utána, ami sohase volt addig.

Minden este felmosok mindenhol, ennek ellenére Vikó mindig talál valamit, amivel feketére összekoszolja magát. Nem tudom hogy csinálja. Úgy néz ki már délben, mintha 1000 éve nem takarítottunk volna. Tegnap volt egy aranyos jelenet. Van egy kisvödre, amit úgy tartott, mintha inna belőle, majd letette és hm-hm (ez finom volt). Szinte egyszerre jegyeztük meg Zolival, hogy az egészet megittad? Aztán elnevettük magunkat. Haláli volt.
Van egy maci játék, amin tükör van és tanítgattam neki, hogy ott a baba. Már mutatta is, ha kérdeztem. A közelében volt a játék és gondoltam megkérdezem tőle hol a baba? Először tanácstalanul körbenézett, hol is lehet, aztán a kis újját mutatásra emelte és tanácstalanul próbált rámutatni valamire, de sehol egy dolog, ami baba volna. Olyan aranyos volt.
Kukucs-ost is sokat játszok vele és már ő kezdeményezi a játékot. Olyan huncut kis szeme lesz ilyenkor.

Na, ennyi voltam.
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Hát csajok, szegény Miksabuckó lebetegedettKép. Tegnap már úgy ébredt, hogy tiszta takony volt, este levonva 39 fok a láz, volt fürdő meg kúp, és egész éjjel ébredt szegénykém. Háromnegyed 12-ig eleve el sem tudtam altatni (igaz, hogy azért, mert ment le a láza, és virgonc lett és a porszívóval garázdálkodott), onnan olyan fél 4-ig fél óránként kelt, majd aludt fél 7-ig. Reggel a mi ágyunkban altattam vissza, majd átcsempésztem a sajátjába és fél 9-ig végül sikerült szunyálnia. Reggel is melegnek éreztem, de levonás után 37,6. Azért ez nem jó előjel gondolom, mármint hogy ilyen korán is magas a hője. Arra még nem kapott semmit, 38 fölött csillapítsunk, azt mondta a doktor. Kap Cebion cseppet, ha kell lázcsillapítót, megy az orrszívás, amit nemigen díjaz, de utána imádottjával, a porszívóval játszhat. Kíváncsi leszek ma hogyna oldjuk ezt meg, mert kettecskén vagyunk, az ember dolgozik. Ráadásul nekem is lenne még munkám, de már meg sem jegyzem, hogy valahogy sosem jön úgy ki a lépés, hogy ne éjszaka kelljen befejeznem. De most nem ez a lényeg úgyse.
Nem tudom, hogy megfázhatott Miksa vagy benyelt valamit, de borzasztó érzés. Ő igazán még nem is volt beteg. Tavaly egy picit megcsípett a mi influenzánkból, de még lázas sem lett akkor. Remélem, ezt is gyorsan legyűrjük. Különben napok óta azon aggódtam, hogy minden sapkát levesz a fejéről, a kötőset is tépi lefelé. Csak hát eddig azért nem volt olyan hideg. A másik parám, hogy állandóan a konyha felé mászik a kőre, és folyamatosan szedi le a zokniját, úgyhogy volt, hogy mezítláb nyomult a hideg kövön. Ezt persze nem hagyom, de időnként mégis sikerült neki. Úgyhogy most beindítottuk a padlófűtést. Éjszaka mostanában egyébként is fűtöttünk már, tegnap reggel itt nem egészen 3 fok volt... Hát nem tudom, mitől lehet, de kúráljuk.

Úgyhogy Marycus, most értelemszerűen passzoljuk a minitalit, 26-ára viszont remélem kutya baja a kissrácnak. Vikó különben nagyon ügyes!Kép A babát Miksa először a Dm-es popsitörlőn, illetve a kecskeméti bébiital dobozán (olyan van a kajákon is) tudta megmutatni, illetve egy pólón, amin az ő képe vanKép

Hanzika! Jobbulást neked! Ha egy Bioptron lámpa szerinted tud neked segíteni, akkor azt szívesen kölcsönzök egyet!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?