Sziasztok!
Nem, nem fogtak ott szülni.
Na, mesélek:
Először is, mikor felmentem, épp látogatási idő volt, tele volt a társalgó. Aztán mint kiderült a szülőszoba és az osztály is, volt vajúdó kismama, akit egyszerűen nem tudtak hova tenni, így jobb híján az ebédlőasztalnál üldögélt szegény. Mesélte a szülésznőm, hogy a 3 ágyas kórteremben 5-en vannak... tényleg tömegnyomor volt, ez látszott. Nem tudom, talán a hó hozta meg a babákat, vagy mi van, de én még ilyet nem is láttam. Mikor Bencét szültem emlékszem pangott az osztály, tök egyedül szültem, egyedül az a szülőszoba volt foglalt ahol én szültem, még a vajúdóban sem volt senki. Na mindegy, ez akkor volt.
Szóval bementünk, rámtette az NST-t Rita (szülésznénim), és közben beszélgettünk, rázúdítottam a kérdéseimet.
A babák látogatási rendje teljesen máshogy van, mint volt.
Csak tévében mutogatják őket, és ezért van az, amit azt hiszem Edit írt, hogy fél 5-kor elviszik őket, mert akkortól van látogatási idő. Aztán fél 6-kor visszahozzák őket, de addig mutogatják őket a tévében a kedves családtagok részére. Olyan mint régen, hogy kivisszük az ajtóig a babát meg ilyenek nincs, egyáltalán a szobából nem szabad kivinni, és így oldják meg, hogy még véletlenül se vidd ki, hogy addig elviszik a "bekamerázott" szobába, anyuka kimehet addig a látogatóihoz, és közben jól megvizuálják a babát a tévében.
A látogatási idő végeztével pedig visszaviszik anyukáknak a babákat, és maradnak is éjszakára.
A szüléskor kiviszik ablakon keresztül megmutatni annak aki ott van, persze apuka bent már megfoghatja, de ha esetleg van még odakint valaki, aggódó nagymama, vagy bárki, akkor annak megmutatják. Utána 24 órán át kérésre tévén, ennek elmúltával marad a napi 16.30-17.30-ig.
Azt mondja a szülésznő, hogy azért van erre szükség, mert nagyon elharapóztak a látogatók, a végén már bejárkáltak, meg a benti folyósón álltak, benyúkáltak a kocsiba, és ezt nem hagyhatták.
Ezt a pár napot így ki kell bírni, nem lesz gond, nekem a lényeg, hogy a szülésnél ott lehessen a férjem, semmi más nem érdekel, ide nekem az oroszlánt is!
Ami még nekem új infó volt, hogy most már a szülés utáni 2 órás megfigyelés alatt sem lehet enni, inni. Mikor Bencét szültem, akkor még lehetett, emlékszem, hogy egyben lehúztam egy literes narancslét.
Szombaton töltöm be a 37. hetet, és lépünk át a 38-ba, úgyhogy azt mondta Rita, hogy ha mostantól bármikor beindulna, már nem fognak bekötni infúziót, nem fogják próbálni visszatartani.
Felelevenítettük az első szülésemet, hogy hogyan is indult, számítván arra, hogy majd most is így lesz (ha-ha). Mondta, hogy megpróbálkozunk gátvédelemmel, persze majd az adott szituáció dönti el, hogy lehetséges-e.
Az NST eredményem amúgy teljesen rendben volt, mocorgott is éppen a drágám, úgyhogy mindenki igen boldog volt.
Szombaton megyünk be, bevisz minket a szülőszobába, és akkor csinál újra NST-t is. Kedden meg majd dokihoz.
No, nagyjából ennyi történt. Amúgy tök jól vagyok, minden jel arra utal, hogy maradok még itt pár hétig Nektek.
Lehet éljenezni.
Megyek, bebújok az ágyikóba, hátha ma nem hajnali 3-ig forgolódok, hanem csak mondjuk 2-ig.
Jó éjszakát Mindenkinek!