Új privát üzeneted érkezett!

Nadine, MMRből ha jól tudom, nincs ismétlő oltás, tehát ha abból valami csinálta, akkor nem bizti, hogy más oltásnál is lenne. A másik amit ilyenkor adnak az meg a HIB, olyat meg már kaptatok elvileg (2, 4, 5 hósan).
Egyébként tényleg a tojásfehérjét szokás itt emlegetni, mert tán abban tenyésztik az oltóanyaghozvalót, vagy valami hasonló. Mindenesetre én felirnám magamnak egy cetlire a dolgot, és azt hozzákapcsoznám a kiskönyvéhez, hogy meg maradjon és szóba jöjjön később, akár évek múlva.
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Mi is elökerülünk néha Kép.

Sofka,
esetleg mi is mennénk, mikor jó?

Norka,
táncolós Jázi Kép nagyon ari, a sörösdobozos sztori meg haláli, itt vigyorgok. Mondanom sem kell, hogy Ankának is vannak hasonló beszólásai, amikor is fetrengünk a nevetéstöl.
Hiszti, az nálunk is van böven. Ha bármi nem úgy történik, ahogy kisasszony elképzeli, ordi van.

Tényleg, akartam kérdezni, hogy ti mit csináltok, amikor a drága gyermek az istennek se csinálja, amit mondotok neki? Vagy juszt is az ellenkezojét? Ha szigorúan szólok, mérgesen nézek, csak kinevet. Egyszer-kétszer fenekére is ütöttem már, de az se zavarja. Pl. valamit ledob, amit szeretném, ha felvenne, de nem teszi, hogy lehet rávenni, hogy megtegye??? Na nem magyarázom tovább, szerintem mindenkinek ismerös a helyzet.

Egyébként semmi különös nincs velünk. Elkezdtem vezetgetni, hááááát... második alkalommal jobb volt, mint az elsö, de ennél többet nem árulok el Kép.
Ankának be nem áll a szája egész nap, mindent utánunk mond, a múltkor egy néni a parkban azt mondta a kutyájának, hogy "Anyád", utána fél órán át hallgathattam a gyerekem szájából, hogy anyád. Aztán nem ismételtük neki, úgyhogy azóta nem mondja, szerencsére.
Tegnap a játszótéren a szomszéd kisfiú megölelte, és együtt elestek, Ankának bekékült a homloka. Hát ilyen a szerelem.

Pár képet is teszek fel:

Kép Kép

Kép Kép

Pussz
Franyó
franyo
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk.
Sajna Dorka beteg, 3nap bölcsi után.
Szombaton estére elég magas volt a láza közel 40 fok, hűtőfürdő, lázkúp, doki azt mondta vírus másnapra kutya baja. Tényleg semmi más baja nem is volt, evett ivott rendesen.
Kedd reggelre kijött a nyelnén valami hólyagok, de kettő is, és elég csunya, még a lehelete is rossz volt szegénynek, láza nem volt már, de azért elmentünk dokihoz, valami ecsetelő löttyöt írtak fel, pépes kaja sokat kell inni, állítólag hétföre mehet bölcsibe.

Járt már így valaki, közelharcot kell vívni, hogy igyon egyen egy kicsit.

Más nincs velünk.
Élmény lesz ez ha így megy a munkahely szempontjából.

Ja már szépen mondjuk kukuríku...olyan édes...
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Magdi!
Köszi a köszöntést!Kép

Sofka!
Én mennék, merre vagytok, dobj meg egy mail-lel légyszi!Kép

Norka!
A holnap du okés!!! MOndjuk 3-fél 4, jó lenne nektek?
Táncoló JaziKép "sajnos Apáé"- duma nagyon édesKép
Hiszti: don't worry! Nálunk ua. a helyzet. Vísítás, morgás, sírás-rívás, ha valamiben megzavarom, megszakítom, elveszem stb. Együttérzek. Egy a gond, hogy már nem mindig jön be, hogy elterelem a figyelmétKép

Manó2!
Jobbulást Dorkának!Kép

Andi!
Mi van Danival, meg Veled jobban vagytok már??

Elli!
Nem hittem, hogy így sikerült Téged megzavarniKép

Franyó!
Nagyon édes Anka! Anyázás jó lehetettKép
Merre vezetsz? Rutinpályán?Kép

Miszike!
Szívesen látunk, itt olyan jó, mert lehet együtt örülni a többiekkel, meg ha bánatos vagy, akkor is van kivel megosztani a publikus részét!
Bármikor szívesen látunk!
Fel a fejjel, remélem mostmár megoldódnak a dolgaitok!
Még jó, hogy Bekivel minden rendbenKép

Nelli!
Mit mondott a dokinéni?
Nálunk már itt van az orkán erejü szél, és már hüvösebb van...Kép

Képzeljétek Ilang az Istennek se dumál, csak a maga kis bableves nyelvén mondja a magáét. Halandzsál folyamatosan, pedig sokat mondókázok neki, meg könyvet is nézegetünk, akkor figyel nagyon de semmi utánzás vagy ilyesmiKép
Vagy korán várom töle a dumcsit? 1 évesen ezek szerint korai lenne?

Na lépek mert büdi van és alvás leszKép

Pussz
Tündér
tündér
 
 


Sziasztok!

Tündér!
Levi sem igazán beszél még, azaz július közepe óta pár szót (akkor volt 19 hónapos). Nem is utánoz, csak halandzsanyelven beszél leginkább. Úgy tudom még nincsenek lemaradva, ráérnek a beszéddel.

Manó2!
Nekünk is volt egy ilyen betegség nemrégen, Levit nem nagyon tudtuk rávenni az evésre és ivásra. Pedig tényleg mindent bevetettünk (cumisüveg, pohár, szívószál, fecskendő, anya bögréje stb.). De szerencsére csak 2 napig tartott és egy pár kortyot sikerült beleimádkozni. Mi kaptunk a dokinénitől egy ecsetelőt, amibe bele kellett mártanunk a cumiját és evés előtt odaadni neki. Állítólag érzéstelenítette a torkát (hólyagos volt) és könnyebb volt nyelnie. Biztos segített, mert volt, hogy Levi direkt kérte, hogy adjak Neki.

Október elején kezdjük a bölcsis szoktatást. Már nagyon izgulok Kép. A kóstolgatás jól ment, nagyon élvezte a gyerkőc.
Bécsről senki Kép?
Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Tündér! Neki se tetszett, hogy havonta belázasodik Domcsi. Hétfőn megkapja az agyhártyagyulladás elleni oltást, amiből majd még kap, és kb. 6 hét múlva el kell vinni őt immunvizsgálatra. Teljes vérképet csinálnak.

1 évesen még nem kell beszélni, esetleg mondanak néhány szót: mama, papa, stb. Kb. 1,5-2 évesen kezdenek el normálisan, pár szavas mondatokban beszélni.

Nelli
hnelli
 
 


Tunder
Holnap 1/2 4 Sarkanyvar elott ok???
Jazi is csak kb. 15-16 honaposan kezdett el dumalni "emberi "nyelven....szoval NYUGI! Kép

Norka
norkini
 
 


Tüni,
Igazán segítőkész vagyKép Én egyáltalán nem vagyok otthon a szocpol témában, igazán még nem is állunk úgy, hogy ilyesmivel foglalkozzunk. De érdekelne, hátha

Tündér,
Boldog szülinapot!

Orsoly,
Drukk!
Aztán ünzend meg, ha Botond megérkezett.

Nelli,
Remélem Domcsi jobban van már!

Mókuska,
Jó hogy jelentkeztélKép
KépekKép Milyen nagy már Lili!

Miszike,
Szegénykém, nem lehet könnyű nekedKép Drukkolok!
A rosszkedvet is kiírhatod magadból, hátha az segít egy kicsit. Meg aztán az okos tanácsainkra is számíthatszKép
Az viszont jó, hogy Beki szépen fejlődikKép

Virág,
Picibaba édes lehetKép Roni is hasonó paraméterekkel született.
Mi pénteken megyünk (2 és fél hónapos) babát látogatni. Már nagyon kíváncsi vagyok!

Márti,
Már írom a választKép

Norka,
KépKép
"Sajnos"Kép

Franyó,
Anka nagyon édes, és milyen nagy már!

Maci_2
maci_2
 
 


Turkálásra jövő hét hétfő vagy kedd?
Tündér, ha írsz nekem egy mailt (sofka@freemail.hu) tuti leírom merre lakunk. Különben elfelejtem. Kép

SZájbajra nálunk a nagyon hideg dolgok jöttek be (joghurt, hideg gyümölcs, fagyi).

Oltás-reakcióról érdemes érdeklődni a László kórházban, ott van valamilyen szakizé. A Kismamában benne szokott lenni az elérhetőségük. MArcipánnak egyébként nem az MMRtől, hanme a másiktól pirosodott be a lába már két hósan is. Más gond nem lett.
(MMR-rel csúszunk kicsit, legyengült immunrendszer miatt).

Na megyek, kikapcsolok. Jók legyetek!
sofka
sofka
 
 


Sziasztok Kép
Még modemes a net, csak most soxorpusszantok mindenkit, a betegeknek jobbulást, a dumáskölkökhöz kitartást, hisztisekhez nemkülönben! Abbahagytuk az esti szopit is, már nagyon fájt Kép Félidős vagyok én meg, baba oké, persze faros, megszoktuk Kép De ez még változhat.
Óriáspocisoknak drukk!
Julcsi múltkor egy féléves csecsemőt cirógatott meg puszilt, aki hason feküdt. Idáig oké volt, de aztán az orrához tartotta a kezét, és közölte: "Szimatolja" KépKépKép Anya jól megtanitotta, hogy kell a kutyákkal ismerkedni KépKépKép
Na megyek, jó éjt, majd néha jövök, már megrendeltük az ADSL-t, remélem, hamarosan szélessávon!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


SziasztokKép

Kicsit mazsoláztam erről az oldalről, de már alig látok ki a fejemből Kép

Meghalni sincs időm... olyan jó lenne, ha most egy kis ideig kaphatnék napi pár óra pluszt a 24 mellé...

Lili, Anka és Jázi tündériKép

Betegecskéknek jobbulást!
Holnap jogsit intézek, remélem, belefér az okmányiroda is (ha nem, akkor jövök!)

Jó éjt MindenkinekKép
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok,

Tündér,
Boldog szulinapot! AMikor meglattam azt a 20-as szamot, nekem is elallt a lelegzetem. Kép De aztan rajottem am a csalafintasagra! KépKépKép

Orsoly,
Drukk hegyek! Gyors es fajdalommentes szulest kivanok! Kép Ti is fius csalad lesztek, mint mi? Kép

Norka,
az a "sajnos" szoveg tunderi. Es nagyon edes Jaziboy! Kép

Franyo,
Anka is nagyon kis edes csajszi...
(Azert bevallom, neha osszeszorul a szivem, mikor ilyen helyes kiscsajszikat latok, es nekunk valoszinuleg nem lesz lanyunk..Kép)

Miszike,
jajjj, szegeny! Kép Azert gyere gyakrabban, itt kiontheted a szived! Kép Drukk hegyek, hoyg minden helyrejojjon korulottetek! KépKépKépKép

Nelli,
jobbulast Domcsinak! Mit mond az orvos, szerinte mitol van? En tavaly telen 3 honap betegeskedes utan Ecchinachea-t (immunerosito homeobogyo) adtam ZSombinak, es utana kevesbe betegedett meg. Talan az orvostol erdemes lenne megkerdezni.

Beu,
Lorincnek sok sok boldog nevnapot! Kép

Sofka,
mi mennenk, de jelenleg Apajatol fuggunk. En mar nem vezetek, BKV-val meg kicsit korulmenyes. Kép De azert legyszi ird majd meg, mikor lehetne menni, hatha...Kép

Csatlakozom a hisztis es akaratos gyerekkel rendelkezok klubjahoz! Kép En estere teljesen kimerulok, alig varom, hogy az apja vegre hazaerjen, es kicsit atvegye a gyereket. Kép Es nagyon furcsa, mert ZSombi az apjanak jobban szot fogad, kevesebbet is hisztizik neki. Ez nem er! Kép En meg total lemerulok estere, mert direkt rosszalkodik, direkt nem fogad szot, csak azt csinalja, amirol tudja, hoyg nem szabad, ha raszolok, kirohog, ha racsapok a praclijara, akkor meg megjobban kinevet. Kép VAlaki adni valami tuti tippet, mit csinaljak vele???? Kép

Zsombi kulonben egyre batrabb, most mar a jatszoteren is el mer mellolem mozdulni, sot, ha valamit nem engedek neki, akkor hisztibol "vilagga megy". Elmegy a jatszoter tuloldalara, ott viszont megijed, hoyg hol vagyok, es akkor meg azert visit. Kép
Azert azt is leirom, hoyg tegnap egy gyonyoru kislannyal jatszottak a homokozoban, amikor viccesen mondtam nekik, hoyg "en is pisze, te is pisze...", mire ezek a zabalnivaloak osszedugtak az orrukat es piszeztek. Aaaaaaannnyira edesek voltak, a tobbi anyuka is odajott nezni oket. KépKépKépKép

Meg egy kerdes:
Vasarnap a tesomeknal hagytuk ZSombit 3 orara. A tesomek azt javasoltak, hoyg ugy menjunk el, hoyg kilopozunk az ajton, amig a gyerek nem figyel. Nem tudom, szerintetek igy jo ezt csinalni? VAgy el kellett volna bucsuzni ZSombitol, ami tutira siras-rivassal jar, de legalabb nem erzi becsapva magat? Nem tudom, mi a jo megoldas. Kép Ti hoyg szoktatok ezt csinalni?

Jo ejt es koszi,
Gombóc (az igazi, most mar tenyleg gombócnak kinezo Gombóc Kép)
ma kezdtem a 33. hetet Kép
gombóc
 
 


Sziasztok,

Kukkolok am rendesen, de nincs idom irni(olvasni alt. sikerul)

KepekKép, itt minden gyerek tunderi.

Jobbulast a betegeknek!!!
Mi lassan egy hete nyujuk, eppen Apa a soros, termeszetesen neki a legmagasabb a lazaKép

Kismamiknak, jo gombolyodest, illetve lassan mar drukkolhatunk is parukertKép

Gomboc,
En mindig mindent elmodok a gyerekeknek, ugy erzem nem szabad becsapni oket, altalaban mukodikKép

Hiszti,
Hat....belepek a taborbaKépKépKép Figyelem eltereles nalunk sem nyero mar, en elmondom, hogy nem szabad aztan nemes egyszeruseggel ott vagyok a kozelebe, de nem torodom vele, kiscsaj egyre jobban veszi az adast, hogy ertelmetlen a dologKép

Angi
angela2
 
 


Gombóc! Szerintem mindig mond meg a gyerekeknek, hova mentek, de visszajöttök, mire vacsora lesz, stb. Előbb utóbb megszokják, hogy ha elmentek, vissza is jöttök. De amit mondtok, azt tartsátok is be.

Nelli
hnelli
 
 


Gombóc
szerintem is el kell mondani a gyerekeknek, ha elmegyünk. Mert ha csak kiosonsz és később fedezi fel, hogy nem vagytok ott, akkor megijedhet és azt hiheti, talán nem is jöttök vissza, és máskor is félni fog, vajon mikor tűntök el megint. (ezt olvastam valahol, nem magamtól vagyok ilyen okos Kép)

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Írni is akartam, de Zsuzsi éppen most kelt fel, ezért csak egy képet kaptok. Kép
Zsuzsi éppen számítógépezett és így vigyorog, ha rászólok:
Kép
puszi
Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Gombóc!
Én is mindig elmondom Levinek, ha elmegyünk valahova. Elmesélem, hogy most dolgom van, addig a mama vigyáz rá és sietek hozzá haza. Van persze sírás, de állítólag pár perc alatt megnyugszik. Ez nekem szimpatikusabb, mint a becsapás (mert tulajdonképpen az). Szerintem így jobban megbíznak bennünk, mint ha mellébeszélünk.
Egyébként a bölcsiben is megkérdezték, hogy mit szeretnék majd. Mondtam, hogy az egyenes beszédet és azt mondták, hogy szerintük is ez a jobb.

Még nem is írtam, hogy nagyon édesek a csajok Kép. (Magdi Zsuzsija, Norka Jázminja, Franyó Ankája, Mókuska Lilije - remélem nem hagytam ki senkit Kép)

Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Gombóc!

Én mindíg lemondm emmának hoyg ha elmegyek. Illetve nem mindíg, volt kisérlet a kiosonásra, de az eredméyn katasztrófális volt, volt hogy utánam kellett hozni, és volt hogy nem tudták hogy lementamn az alattunk lakóhoz és mire feljöttem Emma hányt a hsiztitől. ha elbúcsúzok től és anyukámmal hagyom akkor van hoyg mondja hogy éni, én is, de aztán semmi baj sincs vele, nem sír, nem keres.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó2,
jobbulást Dorkának! Szegény, milyen gyakran beteg... Kép

Tündér,
az elsö két alkalommal parkolóban meg kis utcákban gyakoroltunk, jövö héten rutinpálya...
Ne aggódj, hogy Ilang nem beszél még, egyévesen korai még. Böven ráér.

Maci2,
múltkor nem is írtam, Roni mennyire szép volt azon a képen!!! Többet is írhatnál magatokról, Roniról...

Sofka,
egyelöre úgy néz ki, jó az idöpont, de én se voltam még nálatok, esetleg küldesz mailt?

Kangi,
de jó, hogy jelentkeztél, és örülök, hogy jól vagytok! Kép

Gombóc,
azt hiszem, itt a topikon sokan meg tudják érteni a szomorúságodat, de ne add fel, hátha mégis lehet harmadik Kép. De ha nem, akkor meg két csúcs pasid lesz, és az sem utolsó! Kép
Zsombi és a kislány Kép, arik lehettek. Nálunk állandóan megy az ölelgetés a szomszéd Zsoltikával, mi lesz itt késöbb...???
A másik kérdésedre már sokan válaszoltak, csatlakozom a többség véleményéhez Kép.

Magdi,
Zsuzsi mekkora nagylány már!!! Nagyon aranyos! Kép

Lányok,
nem válaszoltatok a kérdésemre... Kép Mit lehet csinálni, ha nem fogad szót? (Részletesen ld. feljebb Kép)

Anka tegnapi sztorija:
Jelez a gépem, hogy mail jött, mire a gyerek rohan hozzám, hogy "mél,mél". Ezután, röpke fél óra múlva csipog a telefonom, mire Anka: "esemes". KépKépKép
Jaj, meg az is olyan ari, ahogy fogja a játéktelefonját, és hallom, hogy mondja: Apus, szia, jó-jó, puszi! KépKépKép

Norka,
tegnap meséltem este Apának a sörösdobozos sztorit, Anka azóta sajnosozik Kép!

F.
franyo
 
 


Sziasztok!


Nállunk a helyzet változatlan, Dorka még mindig beteg, reggelre már folyt az orra is és be volt rekedve.
Nem tudom hogy megy a gyerkőc hétfön bölcsibe.
Pedig nincs sok választás, vagy a férjem vigyáz rá!
Nállunk jövö héten indul a nagy hajtás, alig leszek otthon, nem vagyok valami happy.
Most már a héten a 3. nap hogy a párom vigyáz a gyerekre, rendesen le van estére strapálva a párom mi tagadás.

Én is mindig megmondom Dorkának, hogy megyek dolgozni, jó kislány legyen, ma is egész délelött keresett ennek ellenére otthon.

Manó: a krémet valahogy megpróbálom eljuttatni, lehet, hogy csak annyi lesz elötte, hogy itt vagyok gyere le jó?

Most ennyi mert lassan vitorlázok hazafelé.
Sziasztok
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


Sziasztok!

Csak beugrani van időm, meg energiámKép Mindent végigolvastam böcsülettel, magamban válaszoltam is minden feltett kérdésre, de most nézzétek el nekem, hogy leírni már nincs türelmemKép Képeken elálmélkodtam rendesen, csudaszépek ezek a porontyokKép

Én tegnap voltam ctg-n és vizsgálatot is kiharcoltam, mert rosszat sejtettem...eredmény: a bivalyerős jóslók hatására (no meg a két macasúlyzóKép) már 3 centis nyitott méhszájjal flangálok bele a világba, gyerek mélyen lent már beilleszkedve, a doki szerint max 1 hetem van mégKép De azt is mondta, ha én a hétfőre esküszöm, akkor nekem elhisziKép
Na persze hazafelé szabályos fájásaim voltak, de ezt már megszoktam, csak azért húztam a nyakam, hogy a csajok motyója még nincs összerakva, amivel majd anyuméknál sebtiben kidobhatjuk őket a szülés előtt. De hát úgy szép az élet, ha van miért izgulniKép

Most megyek, mert ez az ülő pozíció már elég kényelmetlenKép


Momo
37+4


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Vagyunk mi is, köszi az érdeklődést. Holnaptól bővebben.

Tündér!
Boldog szülinapot!

Miszike! De jó, de jó, hogy megvagy! Csatlakozom a többiekhez: búsúljunk, örüljünk együtt, úgy könnyebb!

Sofka! Elvileg mi is megyünk, de már azt sem tudom, melyik nap mi a program.

Névnapi köszöntéseket köszönjük!

Betegeknek jobbulást!!!

Pussz,
Beu és az ébredező Lőrinc
beu
 
 


MomoKép
HajráKép Gondolom, amúgy sem tudnál szülni némi izgalom nélkülKép

Manó2Kép
Dorkának jobbulást!

FranyóKép
Képek nagyon szuperekKép Nem semmi, milyen kis dumás csajszid vanKép Gergő még csak az alapszavaknál tart, és csak lassan bővíti a szókincsét.

MagdiKép
És ezután a tekintet után még meg tudod őrizni a komolyságodat?Kép Gergő ilyenkor mindig a pislogást veti be, aminek nem lehet ellenállni.

GombócKép
Tuti tippem nincsen, de ha ez megnyugtat, Gergő dettó ilyen. Legrosszabb a játszótéren, mert mindenkitől elszed mindent, ha meg vissza kell adnia, akkor kitör a balhé.

Maci_2Kép
Küldök neked majd vmikor mailt (szerintem még ma este).

Úgy tűnik, hogy Gergő megfázott. Egyelőre még semmi komoly, de mivel még sosem volt beteg (a 3 napos lázat leszámítva), nem tudom, hogy miket kéne neki vennem a gyógyszertárban. Egyelőre csak az orra folyik, meg néha krahácsol. A dokihoz emiatt nem fogom elcipelni. El tudnátok mondani, miket tanácsos beszerezni (orrspray, köptető, stb.)?

Na, megyünk még egyet játszózni.

Pusssssz
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk igaz csak olvasó üzemmodban.
20-án kezdjük a bölcsit Márk már nagyon várja. Remélem akkor is fog neki tetszeni, ha már minden nap jár.

Oltás: Nekem thiomersal allergiam van és az a 15 hónapos oltásban benne van, de csak abban. Nem tudom nem e nektek is az van a gyerköcnél. Igaz nekem most derült ki, igy felnőt korban, de lehet, hogy a gyerköcnek is az van és a többi oltásnál nem jelentkezett semmi. Igaz 6 éves kor alatt nem csinálják meg ezt a fajta allergia vizsgálatot.

Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Gombóc! Még ilyen korban nem nagyon fog szótfogadni. Majd idővel megtanulja, mit lehet, mit nem, de még akkor se fog mindig. Ha nagyobb, jön a büntetés. De most a hisztis korszakban egyetlen eszköz, hogy következetesen nem szabad engedni, amit tiltasz. A játszótéren, közértben, stb. kicsit kellemetlenebb a hisztis gyerek látványa, de akinek volt gyereke, megért, a többi nem számít. A legjobb, ha a hiszti, szófogadatlanság ellenére következetes maradsz.

Tudom, nem sokat mondtam ezzel, de szerintem egyenlőre magyarázni tudsz neki, amit majd folyamatosan elsajátít.

Nelli
hnelli
 
 


Andy
Erre a allergiára majd rákérdezek a doktornőnél, felírtam az anyag nevét.

Ildi
Jó ötlet nyomtatok is egy kis papírt pirossal, hogy az MMR oltásra így reagált és berakom a kiskönyvébe, meg a védőnőnek is adok belőle, hogy tegye a benti kartonjába is.

Tüni
Cebion csepp (c vitamin) Sterimar vagy Fluimar (tengervízpárlat mind a kettő, orrspray) És orrszívás első körben. Ha láz is társul a betegséghez akkor Nurofen vagy Panadol (láz és fájdalomcsillapító). Egyelőre ennyi elég, ha csak megfázott erre javulnia kell.

Gombóc
Az én lányom alkalmi süket, nem hallja meg a "NEM SZABAD! NE CSINÁLD! FEJEZD BE! NE NYÚLJ HOZZÁ!" és egyéb kifejezéseket. Ha meg meggátolom a tevékenyéségt és ő ezt sérelmezi akkor nálunk is a hiszti jön. Én általában nem veszek róla tudomást kimegyek a szobából. Ő persze ordítva jön utánam, de egem ez nem hat meg. Nálunk csak az a baj, hogy a nagymamánál, nagynéniknél ezzel eléri a célját Kép Viszont annyi szerencsénk van még, hogy csak itthon hisztizik áruházban, vagy idegen helyen még nem csinálja, na majd ha több esze lesz Kép

Tényleg lányok! Van valakinek övterelős párnája, ami a terhesség idején jó ha az autóban van? MErt ha lefényképezné, hogy milyen egyáltalán. Mert itt debrecenben nem lehet most kapni, és ha más nem megvarrom magamnak. Zsaninál még nem kellett, még nem volt autó a családban. Na ha valakinek van ilyenje dobjon meg egy képpel és ha lehet egy leírással. Köszi

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


SZóval nekem jobb lenne a hétfő, minél inkább déleleőtt. Aki nem tudja az útvonalat, írjon egy mailt, és megírom.

sofka
sofka
 
 


Nadine
övterelőt lehet kölcsönözni a Mini Manóban, 5000 letétet kell fizetni, de ha visszaviszed ezt az összeget le lehet vásárolni. Tudom, hogy ez Pesten van, de hátha a családból valaki erre jár Kép Vagy hátha nálatok is van ilyen kölcsönzési lehetőség. Egyébként nézd meg a www.minimano.hu-n, ott hirdetik, hátha van róla kép is

Andi
psandi
 
 


MEgnéztem, nincs róla kép Kép akkor menj be egy bababoltba, ahol lehet kapni, és a dobozát nézd meg alaposan Kép
psandi
 
 


manó2!

Hát ha itthon vagyunk akkor Ok, persze, nagyon köszönjük.

Most délelöttönként a bölcsiben vagyunk, szokogatunk.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lőrinc, Adrienn és Ádám nevű gyerkőcöknek boldog névnapot!Kép

Magdi,
KépKép

Franyó,
Telcsiző AnkaKép Kép
Kérdésed (ha nem fogad szót) nagyon jó, csak még a választ nem sikerült megtalálnom rá. Próbálom elmagyarázni miért nem szabad, csak azt tiltom, amit muszáj (pl. veszélyes, fáj...). És próbálok következetes lenni (nem mindig megy). Pl. ha feláll az etetőszékben rászólok, és ha nem ül vissza akkor kiveszem, befejeztük. (Ezzel legalább azt elérem, hogy visszaül ha rászólok.)Alig élek, mert Roni korán kel. Ráadásul 2 emelettel lejjebb lakást újítanak (fúrnak, kalapálnak - panelban tudnám mit - egész nap), ami Ronit nem zavarja az ebéd utáni alvásban, engem viszont annál inkább.

Tüni,
Jelenleg nem működik a levelezésem. Remélem azért megkapom a leveled.

Betegeknek jobbulást! Pocisoknak drukk!

Megyek, mert lassan lefordulok a székről.

Maci_2
maci_2
 
 


Köszi, hogy ilyen aranyosak vagytok Kép. A legfőbb probléma, hogy mindig egyedül vagyok, nincs kire hagyni Bekit, hogy elmenjünk bárhova kettesben a férjemmel, vagy én egyedül barátnőzni, stb. Már nem emlékszem, hogy melyikőtök írta, hogy jó lenne gyerekek nélkül elmenni inni, de ha még áll az ajánlat, rám számíthat!!! Kép Addigra szerzek egy bébisintért! Kép

Momo,
ez nagyon izgi, megy a drukk, hogy kibírd pakolás végéig! Kép

Tündér,
szerintem egy évesen még teljesen normális, hogy csak halandzsáznak. Az bőven elég, ha sokat beszélsz neki, legtöbbször azt sem veszed észre, hogy figyel, de hidd el, jegyzetel Kép. Beki másfél évesen mondott kb. 8 szót, most lassan 19 hós, és most kezdett el utánozni mindent.

Gombóc,
nem lehetne látni rólad és a Gombóc-pocidról egy képet? Kép (Ez persze a többi pocisra is vonatkozik!!!)

Norka,
nekem azért nem tűnik fel, hogy épp ordítós korszakba értek a gyerekeink, mert Beki születésétől kezdve akaratos és ordítós. Jázi meg kis angyalka volt, amennyire visszaemlékszem. Talán csak nagy a kontraszt neked, nem?

Nelli,
én úgy tudom, hogy 3 éves kor körül jó elkapni azt a korszakot, amikor minden cselekvésedet utánozzák, és itt kell bevezetni a pici házimunkát. De ezt csak olvastam, az idősebb gyerkőccel rendelkezőket kéne megkérdezni. Azt nem írják, hogy ez milyen mértékű "segítés" legyen, nyilván nem helyetted végzi el az egészet.

Babafényképek nagyon arik, hihetetlenül megnőttek a csöppségek!

Pusz
Miszike
miszike
 
 


Hogy milyen "idős" kismamáink vannak! További jó pocakosodást!

Egész héten főiskolára járok, bár a fő tevékenységem az egyetemen letett hasonló vizsgáim elismertetéseKép Olyan jó egyedül elmenni itthonról, és olyan jó hazajönniKép

Csatlakozom a hisztis gyerekek táboráhozKép Julka túltesz minden eddigi gyerekemen. Vagy csak fiatalabb voltam a nagyoknál?Kép Gyógyírt még most sem tudok. Ja, és Julka hisztijét néha tudomásul kell vennem pl. a járólapos helyiségekben, mert annyira dobálja magát, hogy szétveri a fejét.

Julka állathangokon +BABÁn kívül még semmit sem mond, viszont nagyon bonyolult dolgokat is megért. És fantasztikus a kézügyességeKép Bezzeg a nagyobbik lányomtól milyen jól jönne 5 perc csend!Kép

Nagyok meg a háztartási segítség: fordítottan arányos az éveik számával. Pedig már volt olyan kb. 6-7 évesen, hogy boldogan végigporszívózták a házat. Most nagy irgum-burgumra rendet csinálnak saját szobájukban, + megterítik az asztalt + berakják az edényt a mosogatógépbe, mert ha nem, akkor vendéglőnek néznek, és a kiszolgálásért fizetnek 20 ft-t a zsebpénzükbőlKép

GombócKép MINDIG mondd meg, hogy elmész, hová, és valami konkrétumhoz kösd a hazaérkezésedet. Tényleg rosszabb elmenni, van 1-2 perc bömbi, sőt Julka már öltözéskor ragad rám, de mire kiérek a kapun, már elhallgat.

Urszila+a ma már 17 hónapos Julka
urszila
 
 


sziasztok,

Most csak gyorsan, emlekezetbol, mert ma is kipurcantam Kép

Momo,
aztiiii, de mar tenyleg veghajrazol! Kép Varjuk am a hireket! KépKépKép

Miszike,
nnna, ez nalunk is nagy gond. MArmint hogy igazabol nincs kire hagyni a gyerkocot. Kép Igy en apajanal harcoltam ki egy kis kimenot, ilyenkor o a felvigyazo, meg neha neha anyukamat csalogatjuk be BP-re. Es most eloszor vasarnap a hugomek vigyaztak ZSombira. CSunyan hangzik, de nalunk ki kell Apajanal harcolni a kimenot, mert mint pasi gyakran megfeledkezik arrol, hoyg nem csak jogai vannak, hanem kotelessegei is, ill. nekem is vannak jogaim. Kép
En dobtam fel a gyerek nelkuli sorozest, en meg mindig benne vagyok, legfeljebb majd alkoholmentest iszom. Kép HA jol emlekszem, Zulu es PsAndi is tamogatta az otletet. Kép

Koszi a valaszokat az otthagyas temaban. Ezentul nem engedek a csaladi nyomasnak es nem osonunk el csondben, koszones nelkul. Kép

Hiszti.
Azert jo olvasni, hogy nem csak en szivok..Kép (Bocsi...Kép) Igyekszem kovetkezetes lenni, de neha nem megy. Kép De ezentul jobban figyelek erre is! KépKépKép

Ma Apaja vett egy uj digifenykepezot a regi elromlott helyett! MAjd gyozzetek csak leloni, amikro pakolom fel a kepeket! Kép

Holnap este valaki nem tervezi hogy kilatogat a Varba a Borfesztivalra? Mi megyunk (na, az vicces lesz, hogy ekkora pocakkal mit csinalok ott, de majd belenyalakodok mindenki poharaba Kép), es ha valaki meg tervezi, akkor ott talalkozhatnank! KépKépKépKép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Urszila,
ez a vendeglonek nezes otlet nagyon tetszik. Elmentettem kesobbi felhasznalasra...Kép

Miszike,
A profilomban vagy egy kep, bar azota ZSombi huncutabb, az en hasam meg nagyobb lett. Kép

Nelli,
ZSombi imad porszivozni (marmint rangatja a porszivot), es kissepruvel jatszani. En hagyom neki es mindig elmondom, hoyg nagyobb korara se felejtse el ezt a haziassagat! Kép De szerintem 4-5 evesen meg csak jatszosdibol erdemes hazimunkat csinaltatni veluk, kiveve a sajat jatekok, szoba osszepakolasat. Emlekeim szerint 10 ev korul voltam eloszor igazan hadrafoghato. Kép

Gombóc
gombóc
 
 


Urszila!
Fősuli???!!! Mit fogsz tanulni????
Ildi

Ildi
pildi
 
 


SziasztokKép

Nem tudom, Zsombi mennyit hagy írni, visszaolvasni megint csak kutyafuttában tudnék.

Rólunk: Zsombi, mint a tűzvész. Mindent megért és amire megkérjük, megcsinálja. Még a játékokat is elpakolja, igaz, utána rögtön szétpakolKép. Szókincset már meg sem próbáljuk megszámolni, annyi mindent mond (még hogy a fiúk később kezdenek beszélni, ha-ha-ha). Már kezdi, hogy "menj innen", pedig akkor is írni fogok Nektek!

Szandinak még mindig tetszik a suli, már kezdenek csinálni is valamit. Eddig csak piros csillagai vannak (osztottak már feketét is). Zeneiskolába fog járni, egyelőre szolfézsra, ha lesz kedve, jövőre tanulhat fuvolát (NorkaKép). Tegnap volt a meghallgatás, hallottuk a többieket is, én el voltam szédülve, milyen jó hangja és ritmusérzéke van a lányomnak (nem anyjára ütöttKép). Viszont nem csak én voltam elájulva, hanem a felvételiztető tanár isKép

Láttam, hogy a hiszti a téma. Szandiból kiindulva szerintem gyerekfüggő a dolog. Sajna Szandi még mindig nagyon hisztis, akár tudomást veszünk róla, akár nem. Zsombi is nagyon tudja már, hogy kell csinálni, próbálom nem észrevenni, viszont vasárnap úgy belelendült, hogy hasravágta magát a járdán Kép. Már alig látszik a nyoma. De együtt bőgtünk.

Urszila
Fősuli?Kép

Momo
Hétfő? Akkor mennek a drukkokKépKép

Gombóc
33 hét, hogy telik az idő!
Én is mennék Veletek sörözni Kép(igaz, nem vagyok nagy sörivó).
Nálunk el vagyok engedve gyerkőc-nélküli programokra, viszont ha Apával szeretnénk kettesben lenni, akkor anyósomékhoz ki kell vinni a gyerkőcöket, na erre még szántam rá magam.

Úgy érzem, mennem kell (ilyenkor egyből érzem a szagokatKép), utána indulunk a Múzeum krt-ra kottáért...

További szép napot Mindenkinek és jó hétvégét!Kép
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Nem vagyok szerencsés mostanában. Dorka 4 napja jár oviba, de már összeszedett egy náthát, és átadta Domcsinak is. Éjszaka végig fönnvoltam, mert Domcsi sirdogált.
Küldjetek nekem légyszi pozitív energiát, mert a negatívokból már elég volt.

Urszila! Csodállak, hogy gyerek mellett tudsz tanulni. Nekem is frissítenem kellene ismereteimet, de nem lenne egyszerű.

Nelli
hnelli
 
 


NelliKép
Gyerkőcöknek gyors gyógyulást, neked meg addig is sok energiátKépKépKépKép++++++++++++++

Maci_2Kép
Küldtem neked mailt.

Tüni
tüni
 
 


Tüni! Köszi. Domcsi most már lázas is, így délután mehetünk a dokihoz.

Nelli
hnelli
 
 


Jobbulást mindenkinek!
(Nálunk mára a nagyfiam lett lázas, takonykóros az allergiája mellé, amiben a legnagyobb baj az, hogy előbb utóbb begyűjti tőle Ancsi)
Hiszti: Látom Szandi sporttársnő is ringbe szállt, de az én Bálintom a 11 évével abszolút behozhatatlan előnyben van. Ő még a mai napig hisztis olykor.Kép

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Most jöttünk a dokitól. Felsőlégúti hurutja van Domcsinak. Csak lázat kell csillapítani, és cebion cseppet adni.
Annyira üvölt az orrszívásnál, hogy nem tudok vele mit kezdeni. Hihetetlen. Azt hittem, hogy a nagyobbik lányomnál nem lesz rosszabb.

Ildi! És még csak most jön a kamaszkor. Mi lesz akkor?

Nelli
hnelli
 
 


Sziasztok!

Ildi!
Akkor én űberelek, a Niki a 13 évével is szokott hisztizni.

Minden betegnek jobbulást.

puszi

Magdi
gallainémagdi
 
 


Hali Csajok!

Végre emberi időben értem a gép elé, így megtalálom a billentyűket isKép

Hogy a hisztire tromfoljak, én már 30 is elmúltam, ozt mégis megyKép. Csak nehezen viselem el...
Viccet félretéve, nálunk szerencsére mindkettőnél müxik, hogy irány a szoba, és ha elmúlt kijöhet. Mondjuk nálunk ilyen téren eléggé vasszigor van, mert nekem feláll a szőr a hátamon, és a gyerkőcnek nem kell bizonygatnom, hogy eltökélt vagyokKép.

Szegény kis és nagy betegeskedőknek mielőbbi jobbulást! Mi szerencsére még tartjuk magunkat, annak ellenére, hogy az oviban már beindult a zsepiszezon...

Nagyfiam boldog ovis, nem szabad korán menni érte, mert jáccani akar az udvaron uzsi utánKép. Azért este még bizonytalan a másnapi oviba menést illetőenKép. Tegnap szülőin is voltam, szmk elnök lettem, varrogathatonk a manóknak köténykét (festéshez meg más koszolós alkotáshoz), meg terítőket, párnákat stb... Tök jó ovónénieink vannak, még a szülőknek is szerveznek progikat, pl. bográcsozástKép

Körmélre nem sok válasz érkezett, 3 pocaklakós frissmami küldött adatokat... Momotól és Orsolytól (mivel már csak kisideig kell drukkolnunk a kibújásigKép) egyepenész elfogadom a tényleges adatokatKép is!

Gombóc, én már iciripiciri korukban elmagyaráztam, hogy elmegyek, de visszajövök. Az elején volt sírás, de 2-3 perc múlva vége volt, mostanra már szinte fel se veszik, szia anya és kész. Mondjuk én a suli miatt 5 hónaposan vezettem be a hosszú távolléteket...

Oh, mennem kell, megleptek egy illatozó, gözölgő fürdővelKépKép, Mert megérdemlemKép

Na pusssz
Zsófi

ui.: várom a méleket
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Olvasom itt mosolyogva, hogy többen is panaszkodtok a hisztire és a szófogadatlanságraKép
Hát az én drága kislányom sem piskóta, ezen a héten ő volt a "játszótér réme"Kép vagy inkábbKép
Eddig tényleg olyan jószivü volt viszont mostanában olyan akaratos. Az egyik nap kölcsönkapott egy babakocsit amit persze onnantól kezdve senkinek sem lehetett megközeliteni mert akkor rákiabált a másik gyerekre és eltolta. Már olyan fiuk sem mertek vele szembeszállni akik 3 hónappal idősebbek és nemrég még rájuk mondtuk milyen agressziv gyerekek!
Persze én meg már szégyelltem magam a hisztije miatt aztán apa is mondta, hogy ilyenkor pakoljunk és jöjjünk haza. Ez elég nagy bünti neki hiszen imád a játszin lenni.
Másnap persze ugy indultunk, hogy vittük a saját babakocsit, babát és elmagyaráztam, hogy ha valaki szeretne vele játszani oda kell adni és nem hisztizhet mert azonnal jövünk haza. Lehet, hogy ez hatott-nem tudom, de ha próbálkozott figyelmeztettem és azonnal megszelidült. Harmadnap már az vitte el a babakocsiját aki akarta.
Egyébként ő sem mindig fogad szót, sőt néha visszafelesel. A multkor meg éppen mosdattam a székre állitva és olyan gyorsan le akart jönni, hogy majdnem fejest esett. Gyorsan megszidtam, hogy nem szabad ilyent csinálni erre rámütött!
Mondom ezt meg hogy gondolod?! Erre odajött és átölelte a lábam! Lehet rá haragudni?KépKépKép

Na megyek mert még ki kellene teregetnem a ruhákat.
Pocakosoknak kitartást!

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok

Sofka,
titkon terveztem, hogy megnézlek nagyobb(odó) hassal, de a hétfő délelőttöm pont nagyon foglalt
Kép Hát, ez sajna kimarad.

Hm...nem is tudom, le merjem-e írni, de én szoktam surranni.Mármint el, Kevintől. Alkalmanként.Nem akkor, amikor bébiszitty vigyáz rá, akkor nem lehet, tudja, hogy elmegyek, lóg rajtam. De pl ha anyukáméknál belemerül a játékba, és én haza akarok jönni (szemben lakunk) akkor muszáj, mert különben mindig jönne velem. Ha meg nem lát, elvan imádott nagyijával és a húgommal, akibe szabályosan szerelmes. Meg pl ha átszaladok valamiért, amikor ott van, tuti jönni akar vissza velem, még akkor is, ha addig nem akart, meg tökjól eljátszott. Meglát, és hiszti, csimpaszkodás, semmisemjó. Szóval így és ezért, de én szokok surranni. Akkor ilyenkor becsapom...?Kép

Hiszti: újkeletű dolog, új "élmény" nekem is. Új a módszerem is: van egy "hisztifotel" (ami tulképpen a exszopi-és dédelgetőfotel is a szobájában), amikor belevág a hisztibe (mert ugye nem minden nyavajgás vagy sírás hiszti) akkor elmagyarázom neki, hogy oké, lehet, csak nem itt, megyünk a hisztifotelbe. És beviszem, beleültetem. Kimegyek. Aztán 1-2 percenként benézek: van, hogy már mászik le, és mutogatja a játékait vagy a könyvét. Amikor nem múlt a hiszti, mellé is ültem a földre, és vártam. Egyszer csak megunja, és lemászik, akkor pár percet vagy bújik, vagy mesélni kell neki a könyvéből, de megnyugszik. Ezt 3 napja csinálom, és egész jól beválik. És a lényeg: én is megnyugszom tőle.
Igazából Beu adta az ötletet, amikor mesélte, hogy Lőrincet a foteljába küldi "szégyellni magátKép" ami általában persze abban merül ki, hogy Lőrinc beül és kiszáll a fotelből, általában vigyorogvaKép Vagy valami ilyesmi, igaz, Beu?Kép

Na, most ennyire futotta, de legalább végigolvastam a terméstKép
Sziasztok
Elli
ellimami
 
 


Ja, és a lényegKép

"Ekkora lesz, ha megnövök!"Kép
Kép

És életem két legjobb pasija:
Kép

E
ellimami
 
 


Elli! Ez a hisztifotel jó ötlet. Nálunk gondolkozó szék volt. Meg persze a szobafogság.

Domcsit éjjel 2 órán keresztül láztalanítottam. Baromi magas lett most is. Este pedig beborogattam vizes lepedőbe, és úgy, ahogy volt, a pelenkázón elaludt. Már annyira kivolt.
Most nincs láza, csak folyik az orra, és nyűgös. Remélem, már nem jön vissza a magas láz.

Ma van a 6. és az 5. házassági évfordulónk. 6. a polgári, 5. a templomi. Pont a terrortámadás napján.

Nelli
hnelli
 
 


Elli hisztifotel jó.

Tényleg, más is írta, hogy nem ok a hétfő. Kedd?

sofka(akinek már megint fáj a feje)
sofka
 
 


SziasztokKép

Sehol senki???

Elli
Hiszti-fotelKép És az utcán?
Képek királyakKépKép

Nelli
Jobbulást Domcsinak!!!
Gratula a házassági évfordulóhozKép

Sofka
Talira lehet még jelentkezni?Kép Kedd nekünk is jó lenne...
Nem tudod, mitől fájhat a fejed? Nekem gyakran attól, hogy nem iszok eleget (vizetKép), este meg attól, hogy kimaradt az ebéd.
Gyors fejfájás-mentességet kívánok!

Zsombit nem tudom bölcsibe adni, mert nem vagyunk áll. lakosok a IV. kerületben. Másutt is ez a divat?

Egyedül vagyok itthon, a lakás ragyog. Megyek Szegedre esküvőre + utána csajbuliKép

Talán még jövök...
PusziKép
Toffi
toffifee
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?