Sziasztok!
Bettica!
Nekünk volt fóka alakú zenélő bilink. Nem javaslom, ugyanis amikor feláll a gyerek a biliről, akkor ahogy lép előre, borítja is ki, mert még nem tudja átlépni a fóka fejét.
Ezért jobbak a sima, egyszerű, mezei bilik.
Szerintem az a lényeg, h. ne erőltessétek.
Nálunk anyuék próbálkoztak a leültetjük a bilire és mesélünk neki típusú rászoktatással, de nem vált be.
De lehet, h. nektek be fog.
Mi először a macit pisiltettük időnként, aztán, amikor a gyereket kezdte érdekelni a dolog, akkor ő pisiltette meg az állatokat, végül ő is hajlandó volt ráülni.
Amikor aztán bele is pisilt, akkor nagyon örültünk, hogyúgymondjam látványosan.
Együtt vittük ki és öntöttük a wc-be.
Jutalomnak nálunk az elszívóventillátor ill. a vízóra megtekintése vált be, mert a kölyköt éppen a forgó dolgok érdekelték. De szerintem a wc illatosító megnyomása, vagy az, ha a wc tartályba tesztek olyan kékítő vackot és ő húzhatja le, az is megfelelő motiváció lehet (ha vannak még bevált ötletek, írjátok le, mert egyenlőre még fogalmam nincs, h. a leányt mivel fogjuk rávenni, szóval minden ötlet jöhet!).
Aztán később a pisinek kicsit kevésbé örültünk, mint a kakinak és csak kakinál lehetett megnyomni az elszívót, úgyhogy onnantól a kaki lett a fő bilicél, így hamar elértük, h. az is a bilibe kerüljön.
Aztán vettünk a Lidl-ben wc szűkítővel kombinált wc deszkát és pillanatok alatt rászokott, mert a nagyok oda kakilnak.
Szóval nálunk zökkenőmentes volt a dolog.
Kíváncsi leszek, h. Fruzsinál mi lesz majd.
Szerintem, ha kitartóan hurcolod vissza, akkor előbb abbahagyja a kijárkálást, mint ha időnként hagyod veletek aludni. Kitartás!
De miért kellett levenni az ágy oldalát?
Nálunk ezt úgy oldottuk meg, h. amikor a hematóma miatt nem emelhettem a gyereket, akkor az ágy oldalának két felső csavarját bennhagytuk, a két alsót kivettük, így felnyitható lett és napközben csak ráhajtottuk az ágy tetejére. Így a gyerek nappal ki-be tudott mászni, a délutáni alvás idejére és éjszakára viszont egy pántra varrt hátizsákcsattal lent be tudtam zárni az oldalát és akkor nem tudott kijönni.
Annyira megszokta, h. éjjel nincs kimászkálás, h. azóta sem jön ki az immáron új 140X70-es sima ágyából sem, amíg én be nem megyek reggel.