Új privát üzeneted érkezett!

Szia Rita!

Nekem is az tetszik jobban, csak annak meg nincs kivehető pálcája.Nem tudom, az mennyire fontos, hogy ki tudjon mászni, csak láttam ,hogy van, akinél már olyan önálló a baba.bár lehet, hogy ezt a férjem könnyen megoldaná, egy fűrésszel!:)

Betti, hol vagy ma,

és Gégéé?????????????????

Most nem vagytok, lehet megpróbálok aludni,még nem voltam ennyire fáradt mostanában.
tünci28
 
 
 


az előző oldalt már javítottam. Az alsó van és a fiókos felsőt venném. Amúgy ha ki akar már mászni akkor leszeded a rácsot és IKEA-ban 2600ért lehet leesésgátlót venni. Jobb mint szétfűrészelni, később pedig eladható, elég strapabírók.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Tünci, örülök a jó híreknek, Kismuci nagyon szépen nő! Megértelek teljesen, én is gondolkodtam azon, mi lesz, ha esetleg a kistesóval is feküdnöm kell. De bízom benne, hogy nem lesz rá szükség!

Szösz, Réka nagyon édes, az alvós nagyon tuti!
Az én férjem 34 éves.

Anyany, Zsófi pozitúrája csúcs! Lexit nem fényképeztem le, de régebben rendszeresen úgy aludt, hogy a lábai között volt a feje. :shock:

Ancsi, nagyon sokat változott Dorka, nagyon cuki ő is! Az elbújós tetszett e legjobban. Én nem találtam volna meg. :lol:
Én nem felejtettem el a fájdalmat, szerintem soha nem is fogom, de ennek ellenére szeretnék még szülni, és megint természetes úton. Bár nagyon örülnék a gátvédelemnek. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 

 
 

Én is vagyok, csak kellett ma dolgoznom itthonról, meg a lakók találtak meg mindenféle problémával, ügyintézéssel, panasszal.

Szomszédasszonyéknak átalakíthatós az ágy, és az ugrott most be, hogy ő is azt mondta, hogy a fiókja nagyon mély, nem látja mi van hátul, de szeretik egyébként.

Piszokul fáj a hátam, megtornáztatom kicsit.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci! nekünk az alsó van, fehérben. Nagyon elégedett vagyok vele. Igaz a komód elosztása tényleg fura, de rengeteg mindent elnyel. Én a hátsó felnyitható részében a pelenkákat, popsitörlőket tárolom. De néha a kinőtt ruhákat nyeli el.
az elülső polcos részében pedig pont elférnek a naponta használt ruhák.

Az ágyneműtartó fiókokat a párom megerősítette még néhány csavarral, így tökéletesen működik.
A kivehető rácsokat eddig nem használtuk, bár a Nyanyó egyszer alvás helyett kiügyeskedte őket.
bende
 
 


szerintem ez a pelenkázókomód olyan elosztású mint a mienk. az első fele a kinyitható ajtós, ott vannak a polcok, a hátsó fele, pedig felülről nyitható, ott nincsen polc, az ,,egyterű,,-
bende
 
 


Keddtől Grace klinika. Nem ismétlés. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok Csajok!!

bocsi, mostanában nem írtam, Milán lebetegedett, takonykór, de már egy hete benne van, láza nem volt, meg csak az elején köhögött jobban a lecsurgó váladéktól, vizes orrfolyás..pfff, nna de már jobban van, így az elmúlt napokban se olvasni, se írni nem volt erőm, délután meg aludtam, mikor lefektettem, v filmet néztem :twisted: Lara megfertőzött, így töltögetek le filmeket és azt nézem esténként, ha már moziba nem jutunk el, és a tv-ben sincs semmi, pedig fizetünk rá nem keveset

Szösz: még te kérdezted a bebét...igen, megszűnt, bár az új baby tv-t is nézi a Miló, csak azt sajnálom, h magyarul nincsen adás :(

édesek a kiscsajok, egytől-egyig :lol:

Katinka: én meg mostanában a lányos cuccoktól vagyok elolvadva, néha látok olyan édi-bébi cuccot, h kedvem lenne egy csajszihoz is :oops: :lol:
nna persze nem most :lol:

Milán is imád kint lenni, már mikor öltöztetem, menne és horpasztja az ajtót, h gyerünk már, anya siess már, majd a feljövetel kész hiszti, úgy kell trükközzek és vhogy felcsaljam, h közben ne legyen ordítás. ált. fogócskázok vele, v célirányosan bújócskázunk araszolva a bejárat felé, de sokszor egyet előre és kettőt hátra fele haladunk :lol:

Kép
naspolyácska
 
 


Betti: ha táppénzen vagy, mképp a szülés napjától vedd ki a tgyást, mert annyival meghosszabbodik a tgyás, a táppénz a legtöbb, majd a tgyás, mert az nincs maximalizálva, mint a gyed. nekem mindent a mtatóm intézett, bevittem a papírokat meg a születésit, amit majd a kincstár visszaküld neked rájegyzéssal, h milyen ellátásban mikortól részesülsz. nekem a gyedes ig.lőlapot is postán küldték ki, amivel bementem a melóhelyre ott kitöltttünk, a többit ők intézték.

kiságy: nekünk kölcsön kiságyunk van, egybe pelenkázóval, ami átalakítható sima ággyá, de én még tuti h benne hagyom a rácsosban a Milót, mert ha sima ágyban aludna, bmikor, ha felébred, kisétálna hozzánk, éjjel, hajnalban és akkor már nem aludna vissza. így is van, h fé 6-kor ő úgy dönt, h kész, ő kialudta magát :shock: , ha szerencsém van, visszaalszik, ha nem akkor magunk közé vesszük és ott gajdászik, amíg meg nem unja és el nem alszik ismét :lol:

Kép
naspolyácska
 
 


ancsi!
nekem is van stepperem. nem jó semmire sem, csak a térdemet készíti ki.
az ugribugrihoz meg helyem nincsen.
meg a hullahopp karikához sem, pedig az jó, régen használtam...

tünci!
jók ezek e kiságyak, mondjuk nekem komód nélküli kellene, mert nem férnénk tőle.
szerintem felesleges a kivehető pálca, jobb a leesésgátló, ha már akkora a gyerek, hogy felérje ésszel, mikor kell aludni menni.
Vendég
 


Kismamikák: örülök, h jól vagytok összességében, a babák is szépen fejlődnek, ne idegeskedjetek, minden rendben lesz, már alig várom a képeket és a szüléstörténetet :lol:

és igen, most már rá kell hangolódni a születésre, a fészekrakó ösztön már beindult :lol:
nekem anno a dokim azt mondta, h éljem meg a terhességet és élvezzem azt ki minden csodájával együtt, hiszen ez egy csodálatos állapot :wink: persze, tudom, h nektek mennyivel nehezebb és meg is értelek benneteket, h aggódtok, de ha csak néha, egy-egy pillanat erejéig el tudjátok feledni a múltban történteket és a kis Csodátoknak örülni tudtok ott a pocakotokban, higgyétek el, ő mindenért kárpótol majd benneteket!!

Kép
naspolyácska
 
 


Jó reggelt!
Hát igen, szülés.....jövő hétre megnéztem a naptárt és bírtam még korábban, hogy h1n1. Apát még mindig nem engedik be a szülőszobára, ha nincs beoltva 10 nappal előtte.
Férjem ott akar lenni, az ő álláspontja, hogy nézünk kórházat, ahol ez nem előírás és a közelben van....
Egyébként nem értem a klinikát, a kórházi dolgozók nagy százaléka nem oltatta be magát, ők körülöttem lehetnek, a saját férjem nem.
Jövő héten kell találjunk megoldást majd valamit erre, mert én is szeretném, ha ott lenne.

Tegnap néztem az ATV-n a hőmérő Havas műsort, a gyerekvállalásról volt szó.
Hogy MO-n a legalacsonyabb a részmunkaidő és távmunka lehetősége. Hollandiában pl van olyan hogy 4 órában, apa, 4 órában anya dolgozik egy nap. Csak hát ott megélnek belőle. Érdekes dolgokat fogalmaztak meg az ott lévő kutatók. Rossz volt hallani, hogy milyen állapot van nálunk morálisan is, hogy egyre jobban elfogadott a gyermektelenség ténye, már nem sajnálkoznak rajta, hanem lassan életforma lesz, és itt nem az eü okok miatti gyermektelenségre gondoltak.
Engem sem vennének vissza részmunkaidőbe, de még ha igen is, talán lenne 40 ezer a nettóm?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Holnap ilyenkor már pörkölődik a malacka farka.....
Tök korán kell kelni, hogy beérjünk.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Tünci, nagyon örülök, hogy minden rendben Veled és Kismucival! :D Gondoltam Rád tegnap, főleg, hogy voltunk a mhelyeden, vasalót nézni, azt kérek szülinapomra. Barátaink felvásároltak anno egypár 10e Ft-os utalványt 8e-ért, egyet veszünk tőlük, így megvehetem olcsóbban, amire vágyom. Elég háklis vagyok vasalóügyben.

Naspi, Milónak jobbulást! Jaj, emiatt is vége lehetne már a télnek, ez a sok takonykór... :roll:

Any, az nagyon jó ár lett volna az elliptikusért tényleg. Zsófi nagyon helyes, azok a szemek, hihetetlen. :D Nati is mindig ráfekszik a takaróra meg az alvóállatokra.

Szösz, először hirtelen azt hittem Natiról tettél fel képet, neki is ilyen overallja van. :wink: Nagyon édes Réka, az alvós kép szuper. Krémet Nati is kent magára valamelyik nap, de rendes volt, csak a kezére és ügyesen dörzsölgette össze őket. Azért Rékáét nen lehetett semmi eltakarítani. :roll:

Bende, de jó, hogy jöttél! :D Tényleg energiabomba vagy. :wink:

Ancsi, Dorka tényleg sokat változott, nagyon szép! :D Kis huncutka, látom, Te sem unatkozol napközben mellette. :lol:
Ja, a Halász Judit filmnél én megnyugodtam, hogy nem csak én szoktam bőgni a koncerten, hanem mások is. Eddig ahányszor voltunk, mindig kijöttek a könnyeim, amikor megjelent a színpadon, Lili meg ült az ölemben.

Iker unokatesók jól vannak, vagyis a beteg kislány nagyjából változatlanul, de rendületlenül gyakorolja a járást, bárcsak láthatná is, merre megy, akkor azért biztosan jobban menne neki. :( Tesója meg nagyon várja a kisöcsit.

Betti, azért nagyon vigyázz magatokra holnap!

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok Lányok!

Megkaptuk ma az oltást, a védőnő tegnap telefonált, hogy ma reggel vigyem be. Hát volt nagy sírás, pityergés. Hazáig ordított a babakocsiban. Azzal mentünk, mert nem mertem kimenni az utcánkban autóval, tiszta korcsolyapálya van. Megkérdeztem a meningo szurit, egy hónap múlva megkapjuk, fel is írta a doktornő. Szegény Dorkámnak nagyon fájhat a lába. Mielőtt mentünk mondtam neki, hogy lesz szúnyog csipi, és hazáig mondogatta, hogy csipi, csipi, nem is engedte beborogatni, remélem nem lesz baja, majd estére megpróbálom. Most alszik, kapott nurofent, nem akartam germicidet dugdosni a popsijába...
11,5 kg, a hosszát nem sikerült megmérni, mert nem volt hajlandó lefeküdni a mérő-re. :)

Képzeljétek a védőnő teljesen el volt ájulva, hogy Dorka mennyit beszél, és mondtam neki, hogy egyedül eszik kanállal (persze fele az előkébe megy, meg a földre, de azért ügyeskedik), iszik pohárból. Azt mondja, majdnem fél évvel előrébb vagyunk, ezt kb. 2 évesen kéne tennie. Persze nem egyformák a gyerekek, így a fejlődésük sem. De azért persze én nagyon büszke vagyok a manómra, ne kövezzetek meg érte... :)

katinka: hát nem vagy egyedül ezzel a pityergéssel, megnyugtatlak.... :)
Milyen vasalót kapsz? Nekem is kéne majd egy új, most philips van, de nem vagyok elájulva tőle...

tünci: jók a kiságyak. Nekünk külön van a pelenkázó komód, úgy csináltattuk, és tényleg jó sok mindent elnyel, nem is gondolja az ember, mennyi holmija van egy kis törpének. :) Kiságyunk még apáé volt, elég strapabíró, nem vettünk újat. Talán majd a kistesónak, ha Dorka nem vigyáz rá annyira. Majd ha ezt kinövi, akkor meg kap kisheverőt. Én is úgy vagyok vele, jobb, ha nem tud kimászni még belőle, mert megszökik az alvás elől. :)
Tehenes kép: hát igen, nagy huncut a csajszi! :)

betti: holnap vigyázz ám magatokra nagyon. Öltözz fel jó melegen.
Remélem találtok olyan kórházat, ahol apa is bennt lehet. Nekem sokat jelentett, hogy ott lehetett. Igen, a gyerekvállalás nehéz ügy. Lassan azt veszem észre, hogy már a körülöttünk lévő összes országban könnyebb lesz a megélhetés. Nem értem a politikusaink miért csodálkoznak azon, hogy nem mernek a mai fiatalok gyereket vállalni...

naspi: de jó, hogy jöttél. Remélem Miló hamar rendbejön. Na, igen tényleg ezért is vége lehetne már a hidegnek. Grrr
Miló a meningo szuritól volt olyan rosszul a múltkor? Remélem nálunk nem lesz gáz...
A kinntről becsalogatás nekem is nehéz. Nagyon szeret sétálni, persze más irányba, mint amerre én akarok menni, és már a kezem sem akarja megfogni. Igen önálló a kisasszony. :)

beze: szívből kívánom neked, hogy természetes úton sikerüljön a következő baba, és ne legyen semmi gond, és komplikáció, én nagyon szorítok nektek. Köszönjük a képdicsit. :) Nő, mint a gomba. :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok !

jaj, olyan jó híreim vannak!!!!telefonált a barátnőm,levették a babáját a lélegeztetőről,már sipapon van(ez egy sajátlégzés segítő orrbaizé) és két napja kapja a tejcit és már 5 ml az adagja!!!!Hát én örömömben majdnem kiugrottam a bőrömből!Azért a drukkok még jól jönnek!!Eddig nagyon jól drukkoltunk!!!

Ancsi,Dorka nagyon ügyes!!!

Betti, vigyázz magadra holnap, nagyon hideg lesz megint,de biztos nem lesz olyan rossz,mert ha nem lenne kedved akkor gondolom,hogy nem mennél!

Megnéztem az időjárás előrejelzést,még két éhtig ilyen hideg lesz,meg hó,meg jég.
mindenki vigyázzon a csontjaira,csemetéire!

Uram kiv. itthon van egész hétvégén,ezért nem nagyon jövök!

Puszik

KépKépKép
tünci28
 
 
 


tünci: de jó, nagyon boldog vagyok, akkor még szorítunk tovább, kell a segítség nekik. Ha már kap tejcit is az nagyon jó, attól erősödik igazán! Puszi nekik!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Tünci, jaj de jó hírek! :D Akkor továbbra is ugyanígy szorítunk, ha már eddig is ilyen hatásos volt!
Jó hétvégét Nektek akkor, Férjecskézzél csak! :)

Ancsi, legyél is büszke az ügyes kis-nagylányodra! 8) Natinak a meningo oltástól egyáltalán semmi baja nem lett, még a lábikóját sem fájlalta.
Vasaló: nekem Braun van, most egy Bosch márkájút néztem ki, de még a Philipsekkel szemezgettem, jó, hogy írod, hogy nem szeretted. Nekem a legfontosabb, hogy ne legyen nehéz, a kis gizda karjaimhoz, így a Tefalok pl. szóba se jöhettek, marha nehezek. Remélem, jól választottam, majd 2 hét múlva beszámolok.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Tünci, ugy örülök a jó hirnek!!! :)

A képek fantasztikusok! Nem semmi mit tudnak produkálni. :D
Krémes sztorink nekünk is volt. Olivér fél doboz sudocranot kent el az ágy karfájára.
Most megyek itt a Papa.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Hát kedvem az nincs menni holnap, de nálunk ez nem így működik.

Délután vettünk az Obiban egy polcot, gardrób állvány inkább. Összeszereltük az urammal, be a kis helyiségbe, így délután már rakodtam rá.
Ki is fáradtam. Rácsodálkozok magamra mostanában, olyan vagyok, mint egy medve. Állandóan aludnék, ha meg ebédelek, kész is vagyok. Annyira kell figyelnem, hogy mit eszek ebédre, mert utána az egész délutánom el van szúrva, mint a holdkóros. Könnyűket szabad csak inkább.

Nagyon örülök Tünci a barátnődnek, nagyon szorítottam nekik!

Én ma olyan jót sétáltam a hidegben, mentem a pszicho dokimhoz, kifejezetten jól esett, hogy csíp a levegő. Bár mire odaértem nem éreztem, hogy folyik az orrom...ciki. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


óó,Betti,neked nincs okod szégyellni a fáradtságot,kb fél év alatt csináltam annyit ,mnit Te egy héten..:)
én tegnap annyira kivoltam csak annyitól,hogy bementem a városba,hogy még majdnem bőgtem is..szarra se vagyok már való,csak Kismucinövesztésre,de csak ez számít..máskülönben állandóan rámkiabál az uram,ha már arrébb rakok vmit a lakásban..én tévézek,Ő meg porszívózott,teregetett,fürdőt sikált,most mosogat..(halkan káromkodik hozzá...),már várom ,hogy viszonozzam,azért sokat tett ő is értünk.

ma olyan jó minden,ma nyugodt vagyok,olyan régen nem volt ez .

KépKépKép
tünci28
 
 
 


tünci!
örülök, hogy a pici baba jól van!
nagoyn jó, ha segítenek!
ma a férjemet rá akartam venni, hogy jöjjön ki velünk sétálni.
de végül egy alkura futotta. elmosogatott, és felporszívózott, csak ne kelljen kijönnie...
meg amióta Zsófi nagoybb, sokat segít körülötte is.
pelenkázza, altatja, fürdeti, meg tudom kérni mindig valamire, bár néha lázad...
én meg örülök, hogy addig sem a számítógép előtt ül.

katinka!
nekem moulinex vasalóm van. lehetne kicsit neagyobb teljesítményű, de így is szépen vasal.
Vendég
 


Tünci, ha nem kellene feküdnöd, biztos, hogy téged sem lehetne lelőni.
Azért ennyi idő fekvés mindenkit kikészítene, de majd lesz még tavasszal rohangálás, ne aggódj! :D

Férjem már nagyon várja, hogy lehessen sétálni Attila fiával, azt mondta, ő fogja tologatni.
Remélem megmarad a lelkesedése, mert akkor esetleg nekem is lesz időm itthon ezt-azt tenni venni majd. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Ancsi, nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! Dorka nagyon ügyes, igenis joggal vagy rá büszke. :D Puszi neki az oltás helyére.

Tünci, nagyon jó hírek, nagyon örülök!!! Drukkok mennek természetesen tovább.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tünci ezek óriási hírek, nagyon ügyes a kicsifiú, csak így tovább!!!! :wink:

Ancsi teljes joggal vagy büszke Dorkára! Amikor nekem Matyit dicsérik akkor kicsit megnyugodok, hogy talán akkor nem löktem el a gyerek nevelését :lol:

Képzeljétek tegnap délután elsétáltunk apa elé, Matyi szépen kézenfogva kb 600 métert sétált velem! Egyszer sem akarta, hogy vegyem fel mindenhol leellenőriztük hol milyen kutya lakik de visszafelé már apa hozta :lol:

Ma megyünk elvileg Újvárosba, remélem nem csúsznak az utak!

KépKép
winchi
 
 


Elmaradt a disznótor!
Tegnap este szólt anyum, hogy valami van és nem lesz, pontosan nem értettem a problémát, de majd valamikor 3-4 hét múlva.
Na én meg már azt nyilván ki fogom hagyni.
De azért nem fogunk ma sem unalomban tengődni, felszabaduló energiánk a kiságy összerakására és a gyerekszoba felesleges dolgainak kiürítésére fordítódik majd, mert a költözés óta az az a szoba, ahová úgysem megy be senki és minden befér, az ajtót rá lehet csukni....ebből lesz ma reményeim szerint babaszoba. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


sziasztok!

Betti: Azért a babaszoba rendberakása, szerintem egy jobb program, mint a disznótor! :wink:

Ancsi: Legyél is büszke Dorkára, nagyon ügyes!

Réka még mindig nem mond semmit. Kicsit szomorú vagyok. De majd csak fog...

Katinka: Nekem Philips van, én szeretem... Csak hogy könnyebb legyen a választás. :lol:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Jó hírek a pici fiúról! Úgy örülök, ez nagyon jó!

Betti: legalább nem fagyoskodsz a disznótoron ebben a bazi nagy hóban. A babaszobát fotózd ám nekünk! :wink: Persze téged is kérünk bele.

Tünci: viszonozod férjednek amint a kezébe rakod a fiacskáját. :wink:

Ancsi: hát persze, hogy megértünk, büszke lehetsz Dorkára nagyon. Emlékszem nekem is mindig ezt mondták Levire, hogy sokkal-sokkal előrébb van mint kellene. Hát nekem úgy dagadt a májam. Most meg csak lesek Dorcsinál, mert ő is ügyes ám, csak nálam Levi magasra tette a mércét, és bújom a könyveket, de nincs lemaradva hanem ő halad normális ütemben. Levi 15 hónaposan mondatokban beszélt. Dorcsi minden nap meglep egy új szóval, aztán nem mondja többet, inkább halandzsázik.
Remélem az oltás miatt nem lázasodik be Dorka, puszi neki.

Naspi: sajnálom, hogy Miló is beteg volt, nálunk is tombolt a takonykór. Most már teljesen meggyógyult? Nálunk Levi rendben van, Dorcsinak még mindig szívom az orrát.

Winchi: ti kikeveredtetek belőle? Ügyes Matyi, hogy ennyit sétált. Dorcsi is sétálós, de Levi még most is sokszor cipelteti magát. Ha Dorcsit felkötöm a hátamra, akkor azt mondja őt vegyem fel előre, mondtam neki, már csak az hiányzik. Ha babakocsival viszem a kicsit, akkor a nyakamba ül.

Megyek, kiabál a szobában a lujza, nem sokat aludt...
Vendég
 


Helló :lol:

Annyira szép idő van,legszívesebben egész nap kinnt lennék,macskáztam,kutyáztam, totyogtam a hóban,annnnnnyia jóóóóóó.aki tudja most vigye ki a gyerkőcöket,se hideg nincs ,se szél, csak a csodálatos hó,ha nem lennék ilyen nyámnyila már hócsatáznánk az urammal,azért ,így ismegdobálom!!!Egyfolytában azt beszélgetjük,hogy jövő ilyenkor kinnt hempergünk egész nap a babával, biztos visít majd örömében!!!!Évek óta nem láttam ilyen szép havat,napot!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Hát én nem tudom hogy hol van hó.....de itt, ahol én lakok tiszta száraz minden. Még semmi nem esett az égből ma.

Kész vagyok, úgy nézünk ki, mint a költözéskor..ennyi szemetet. Basszus. Áll halomban a cucc még a kisszobában, de könyörtelen vagyok. A kukások biztos örülnek neki majd.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Én most jöttem be, havat lapátoltam bő félórán át, olyan jólesett. Tényleg szupi az idő, bár mi ma Lilivel mozit terveztünk, Nati addig nagyszülőzik, mert apánk dolgozik. Reméelm, holnap is tudunk még egy nagyot havazni családilag.

Tünci, örülök, hogy ilyen jókedvű vagy, nagyon jó olvasni a soraidat! :D

Az én Natim is szeret sétálni, csak nem arra, amerre mi szeretnénk. Szerintem tavasszal már nem nagyon marad majd meg a kocsiban. És Lili nálunk is lustibb, szerintem ha tehetné, így 5 évesen is simán tologattatná a popsiját. :lol:

Betti, azért ez tényleg mégiscsak sokkal jobb program, bár a pakolásért azért nem irigyellek. De az eredmény majd mindenért kárpótol. :)

Szösz, Nati se mond szinte semmit, gyakorlatilag a hinta-palinta van meg a Lili, mostanában már az anaanaana se nagyon megy. Ja, meg a nyamnyamnyam, ha kér vmi kaját, ilyenkor meg lehet zabálni. Lili is 18 hónaposan kezdett el rohamosan szavakat mondani, addig csak pár szót, a barátnőm 3 hónappal idősebb kislánya meg már mondatokat mondott akkor. Most meg egymás szavába vágva csacsognak. :wink:

Winchi, fürdőzni mente(te)k Újvárosba? Elindultatok ebben a nagy hóban?

Köszi Lányok a vasalós infokat, mivel a boschról se jót, se rosszat nem mondtatok, annál maradok, mozi után meg is vesszük.

További szépséges téli hétvégét Nektek! 8)

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Betti azért jobb így, hogy megúszod a disznólkodást! :wink: Azért a pakolással is óvatosan!

Tünci szerintem a férfiak csak halkan káromkodva tudnak mosogatni, legalábbis én a családban még csak ilyet láttam :lol:

Katinka jó mozizást! Mit néztek meg?

Mi végül inkább itthon maradtunk, ilyen időben nem ültünk autóba. Nagyvenyimre megyünk majd ismerőshöz meg Újvárosba vásárolni.

KépKép
winchi
 
 


Hahóó!

Itt is esett a hó, de most meg valami esőféle hull, és már olvad is ami eddig leesett. Szerencsére Dorka nem lázasodott be, remélem ma este sem fog. Mondjuk enni nagyon nem akar, de ezt most a fogának tudom be.

Képzeljétek, tegnap énekelgettünk, háp-háp jönnek a kacsák...
Apa mondta, hogy a végén hagyjam abba, kíváncsi, hogy tudja-e a Dorka a folytatást.... "hű de éhes, hű de szomjas ez a ...."
És erre mondta, hogy tájszaszág! Meg kell zabálni.
Minden versszaknak az utolsó szavát mondja, de a "tyúkjai közt a kukurikú" helyett tojást mond. Úgy látszik szerinte a tyúkokhoz a tojás illik jobban. :)

Lányok: ne aggódjatok, biztosan a ti babáitok is hamar fognak majd beszélni. Van aki ezt tanulja gyorsabban, van aki azt. Dorka szerintem később kezdett el járni. Amúgy meg olyan locsi-fecsi, mint az anyja.... :)

tünci: de örülök, hogy ilyen jó kedved van! Igen, szép a hóesés. És ne mondj ilyeneket, hogy semmire sem vagy jó. Pár hét, és majd azt fogod írni, hogy milyen nagyot sétáltatok Kismucival, és mennyi mindent csináltál aznap. :)

betti: akkor most megúsztad a disznótort. Csak óvatosan a pakolászással. Ha kész a szoba tegyél majd fel képet!

katinka: mit néztek a moziban? Tegnap megnéztem dvd-n a hercegnő és a békát. Szerintem tök aranyos. Lehet Lilinek is tetszene. Séta nálunk is ilyen, nem arra jön, amerre én szeretnék. :)

mancsa: elképzeltelek elöl Levivel, hátul Dorcsival. :) :):):)

Köszi csajok, akkor nem vagyok túl elfogult. Dehát az anyai szívem ugyebár....

lara: neked akartam még írni, hogy tegnap találkoztam Mariettával a védőbe, de úgy elszalad, várta kint a férje, meg a Csabika, pedig beszélgettem volna vele pár szót. Nem láttam, hogy nő-e már a pocija, mert a kabát már rajta volt. Hogy vagytok?

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


winch: pont most akartam kérdezni, hogy fürdőzni mentek-e. De akkor ezek szerint elmaradt...
Jó rondák az utak, legalábbis erre felénk. Jó, hogy nem indultatok el.

Kedden lesz a Mentalista új részekkel, ha valaki kedveli. Én szoktam nézni.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Nem úsztam meg, holnap lesz disznótor. Most szólt anyum. Tök jó.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok Lányok!

Betti:Pedig már úgy örültem hogy megúsztad a disznótort :(
Nagyon vigyázz magadra!Kapunk majd képet a szobáról meg rólad? :D

Tünci:Nagyon örülök hogy jól van a pici fiú meg már tejcit is kap :D jaj de jó :D
Itt is esett a hó :D Annyira örülök neki hogy jó kedved van :D majd jövőre bepótoljátok a hempergést. :wink:

Katinka:Nekem bosch vasalóm van Anyútól kaptam 4 éve én nagyon szeretem.Tök jó hogy csináltok külön programot Lilivel :D Mit néztek meg?

Winchi:Mi sem mentünk inkább sehova ma,meg apa dolgozott :cry: most ért haza.Matyi nagyon ügyi hogy ennyit sétál :D :D :D

Ancsi:Dorka nagyon kis ügyes :D :D :D :D Még szép hogy büszke vagy rá :D :D :D Jól vagyunk köszönjük szépen :D Tegnap voltunk konduktornál meg lett dicsérve a Manó hogy mennyit beszél.Kapott egy köteg kártyát amin állatok voltak és mindegyiknek mondta a nevét.Bari paci kukori cica...mikor rugózni kellett akkor meg mondta hogy gyí gyí paita :D olyan édes imádom szinte egész nap beszél mint Dorka :D

Az iwiwen láttam képet Mariettáról ott már szép nagy pocója van meg ha jól láttam kisfiú lesz.Majd irok neki.

Naspi:Nagyon ügyik vagytok a letöltéssel :D Bocsi hogy megfertőztelek :oops:
Vendég
 


Tisztára úgy érzem, mintha nem is ebben az országban laknék. Pislogva néztem a híradót, hogy milyen hó van! Nálunk egy miliméter nem esett. Csont száraz minden. Hogy lehet?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Jó volt a mozi, a Hercegnő és a békát néztük, aranyos volt tényleg. Mondjuk Lilinek több, mint másfél órát ülni egy helyben azért elég sok, de csak a vége előtt kb. 20 perccel kérdezte meg, hogy mikor lesz vége. Mondjuk a voodoo-s szellemek elég ijesztőek voltak...
Meg még shoppingoltunk is kicsit, igazi csajos program volt.

Lara, Hannus is milyen kis ügyeske, hogy ennyi mindent mond már. :D Megvettem a vasalót (bosch), de majd csak a szülinapomon kapom meg, már kívácsi vagyok nagyon.

Betti, kitartást akkor a holnapi disznótorhoz! Tényleg furi, hogy nálatok nem esett hó. :roll: Állítólag éjjel még újra esni fog, háth az elér hozzátok is.

Megyek filmet nézni, Pippa Lee négy élete, Anyukám töltötte le.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


betti!
csak óvatosan!
vigyázz nagyon magatokra!
szorítok, hogy hamar túllegyetek rajta!

katinka!
elloptam az ötletedet, és megnéztem ezt a filmet.
egész jó, olyan fura, de teljes.
meg megnéztem egy másikat is amíg a csajszim meg az apja aludtak délután. az időutazó feleségét.
az is jó volt, de valahogy hiányzott a befejezés.

és képzeljétek.
6 éve nem rajzoltam. ma sikerült. csak formák meg árnyékok. körökből, de rajzoltam.
annak idején amikor költöztünk, elhoztam két vázlatfüzetet, alig volt benne valami. olyan jó volt elővenni egy kicsit.
Vendég
 


Sziasztok!

Any, nem tudtál aludni? Én se, mert Lexi felébresztett, de ágyban maradtam.
Jó neked, hogy tudsz rajzolni, nekem nem megy...

Itt tegnap este 8 óta esik, jó sok hó van. Bentről tetszik. :wink:

Betti, nálatok esik? Vigyázz magatokra!

Lara, nagyon ügyes Hannus! :D Mi még alig beszélünk...

Tünci, jó volt olvasni a soraidat! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Disznótornak mára vége. Reggelre itt is esett a hó, de nem vészes.
Nagyapám 80 éves, szeptemberben kapott agyi trombózist, egy hétig kórház, infúzió stb...de jól helyrejött, ma délelőtt, csak azt hallottam egyszer csak, hogy párom kérdezi, tata jól van, hallja, tata...de már vezettük is be a szobába, már rohantam a vizes törölközőért, meg anyunak azonnal, hogy hívja a mentőket. Mire kiértek már tudott beszélni, de volt egy két perc, mikor azt hittem itt a vége.
Elvitték a kórházba, telefonáltunk utána, nem is engedik haza, megint egy hét infúzió.
Úgyhogy a disznót beleraktuk a fagyasztóba főképp, de szinte semmit nem csináltunk, amit szoktunk, most délután átmennek anyuék, visznek ruhát neki, meg tájékozódnak, bár csak szerintem a holnapi vizit után lesz valami épkézláb orvos ott.
80 évesen még nagyon marhára kell ám a disznótor, hajaj! :roll:

Betti
Kép
betti0412
 
 


ÁÁÁ,Betti, a francba..hát ez nem kellett volna szegénykémnek.Csak nem elsz semmi komoly, de azért mégse kellene ez már az Ő korukban, mért nem tudják élvezni nyugodtan, amilyük van és pihennének jól megérdemelten..az én papám is, amíg tolószékbe nem került még a járókerettel is kiment csakazértis a kertbe kapálni..nem tudom hányszor szedtem össze a földről.. :roll:

Te hogy bírtad?

any, de jó, hogy csináltál vmi olyat ami ilyen nosztalgiás örömet okozott!!!

Katinka most töltjük a Pippást, remélem jó lesz! :wink:

Képzeljétek olvasok egy könyvet, eddig halogattam,mindig a terhességi kornak megfelelőt olvastam, az a címe, hogy A baba memoárja..nna, ez egy vidámságos, baba szemszögéből a születés kezdetekor indul..az első 50 oldalt végigbőgtem, mit bőgtem, zokogtam..mert olyan szomorú, ahogy küzdött a szopival..hát komolyan, én hülye vagyok már.. :lol: Képzelhetitek, ahogy hüppögök, jön az uram ,hogy Atyaég, mi van??? 8)

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Betti, jobbulást papádnak!

Tünci, bizony, a szopit mamának, babának is tanulnia kell. Jó lehet a könyv.

Tündérkénk állva ment ma 5 lépcsőfokot fel a lépcsőn, kapaszkodva a korlátba, apja meg utána. Olyan büszke vagyok rá! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Tatám jól van, viszonylag, anyut nemrég Hívtam, de a doki azt mondja nem engedi haza, csak pénteken, 5 infúziót megint fel kell vegyen, meg mikor átértek vele a mentősök, furán állt a szája megint, így nem engedik haza.
Tünci, dehát 80 évesen még bírunk ám mindent! Hát hogyne! Még megy, vagyis csak azt hisszük.
De tökre várta, meg imádja csinálni....meg szerintem már izgatott is volt, hogy mi lesz ma és ezzel együtt már sok volt.
Én jól bírtam, a reggelit, vagyis ebédet inkább én csináltam, mert annyi lélekjelenlétem volt, hogy gyorsan leoltottam a tüzeket a kaják alatt, mikor láttam, hogy baj van, így ebéd lett, aztán még elmosogattunk hugimmal, de igazán most sem paprikás, sem hurka, sem kolbásztöltés, se májas, se disznósajt. A hurkán kívül mindent én szoktam tatával kavarni, tölteni, fűszerezni, de most ma nem csináltunk semmit, mert majd ha kiengedik, mama addig lefagyaszt mindent. Végül is, ami maradt nem sok, mert a darabolások, válogatások megvoltak, le is daráltunk mindent, ezt már lassan-szépen elvégzik ők. De nem kell ezt már nekik erőltetni.

Beze.....honnan indulnak a maratoni futók ugye? :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Most van a kézilabda EB döntő! Felszabadulnak a délutánok holnaptól! :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti: jobbulást a papádnak. Szegénykém, olyan lehet, mint az én papám, tavaly belebetegedett, mikor mondtuk neki, hogy már nem lesz disznó. 77 évesen még kertet kapál, tyúkjai vannak, kacsákat töm, a nyulakról már lebeszéltük, de azt is nehezen hagyta abba.
Remélem nem lesz gond a papáddal.

Tünci: a te papádnak sem lehet egyszerű tolószékben. Ahogy írod ő is az az örökmozgó típus, hogy viselte, hogy ülésre kényszerült?
Olyan jó volt olvasni, hogy felszabadult, jókedvvel írtál. :wink:

Ani: tudsz rajzolni, de jó irigyellek. Nekem nem megy, pedig Levi nyúz, mindig jön, hogy rajzoljak neki egy jegesmedvét pl, vagy akármit, hát nem nagyon megy, de próbálkozom.

Nem tudom mikor kapcsolják ki a netünket, múlt héten elküldtem a levelet, gondolom nem sietik el, addig is tudnak számlázni.
Vendég
 


betti!
jobbulást a papádnak!


az én nagymamám is ilyen, meg tatám is ilyen volt.
mamám is 73éves, és tavaly mivel nem volt kedve megvárni, hogy segítsenek neki, behordta talicskával a szenet a helyére az udvarról.
meg beveti a krumplit a kertbe, meg gazol, meg gyomlál, meg mindent csinál.
végigdolgozták az életüket, nehéz nekik megállni, hogy egyszercsak ne csinálják a megszokott dolgokat.

mancsa!
az túlzás, hogy tudok rajzolni, egy időben tanultam, de nem veszek mindent észre rendesen, meg kb 1000 vonallal rajzolok meg olyan dolgot, amit egy vonallal is meg lehetne. :)
mi is szoktunk néha rajzolni Zsófival.
virágot, meg fát, de azok nem olyanok. csak pár vonal meg firka.
meg igazából kellene egy olyan asztal is, aminél tud majd rajzolni...
de megvan az ágya Zsófinak, ez elég lesz februári beruházásnak.
teszveszeltem, matraccal együtt.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát nem tudom, mikor fogok tudni elaludni! Délután szédültem ittam egy fél kávét (többet nem mertem, nehogy este szopi után Réka ne tudjon elaludni), aztán pár óra múlva még jobban szédültem, megmértem a vérnyomásomat: 80/48! :shock: :shock: :shock: Ezután ittam még egy kávét, erősebbet, mert már nagyon lábra sem tudtam állni,és még hátra volt az esti Réka-program. Most már jól vagyok,és jó éber! Réka szerencsére el tudott aludni, remélem, ha éjszaka felkel szopizni, utána is elfog. Bár lehet,hogy a tejcibe addigra fog érni a koffein?

Úgy látszik a papák mindenhol ilyenek.... Az enyém Parkinson kór miatt már alig tudott járni, a házból kb. 10 éve nem mozdult ki, de a kertbe minden nap lement, a vége felé már négykézláb veteményezett, de akkor is csinálta! Idén a szüreten, is totyogott még szegényke a járó kerettel, és mondta mindenkinek mit hogyan kell. A kórházban az utolsó napjaiban is arról beszélt, hogy mi legyen a szőlővel, meg a borral... :cry: :cry: :cry:

Milyen ügyes Hannus is, meg Dorka is a beszéddel, csak ámulok! :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Reggel mit adtok inni a babáknak? Arra gondoltam, hogy lassan le kellene szokni a reggeli szopiról, de akkor valami kellene helyette. Vettem Junior tejitalt, kipróbáltuk, de utálja Réka.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Betti! Jobbulást a Papának.
Ez nálunk is igy van Apukám 75 éves és mindent csinál. Szeptemberbe leesett a diófáról. Nagyon megsérült. Miközben csúszott, kereste a kapszkodót és a drótkeritést markolta meg. Szóval nagyon súlyos volt. Kicsit össze szedta magát utánna és vissza ment összeszedni a diót. :shock: De szerencsétlen fekve szedegette. Hazajött, nagyon rosszul nézett ki, de ugye orvoshoz ő ugyan nem megy. De jöttek a tesómék és elvitték a sürgősségire. Úgy éreztem magam, mintha megfordultak volna a szerepek. Ő volt a dacos gyerek én meg a magabiztos felnőtt. Sokszor olyan rossz látni, hogy már nem bir annyit. Mióta Anyu elment azóta " öregedett " meg. :(

Szösz: mi kakaózunk. Eddig tejet kapott, pár napja hagyott eg ykicsit az üvegbe, akkor raktam neki bele nestqiket. Izlet neki nagyon

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?