Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sokababások(ill. leendőkKép ), akkor konkrétan kérdeznék. Én attól tartok egy kicsit, hoyg pocakosan hogy emelgetem a tesót- hisz járni fog addigra, de még biztos igényli, hogy cipelgessék, felvegyék. Illetve a babakocsit tesóstul????(pl. lépcsőzés?)

Móki
móki

Móki!

Én mindkét terhességemnél egy kb 12 kg körüli gyereket kellett, hogy emelgessek. Nem volt probléma. A lényeg, hogy ne hirtelenkedj az emelésnél. Ja és, ha veszélyeztetett lennél valamiért, akkor felejtsd el az emelgetést.

Üdv:

Zita
pzita

Ma délután 16.10-kor megszületett Lexie kislánya Laura Alexandra 4050 g-mal és 57 cm-rel. Jól vannak, ha minden igaz, akkor szombaton hazamehetnek.
pzita

Lexie,

nagyon sok gratula, jó babázást.

Judit, Dorka

KépKép
KépKép
ytong

Lexie!

Nagy gratula nektek! Igazán szép méretek! Kép Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Ytong! Na jó így értem, hogy befeküdtél. Azt hittem biztos vagy abban, hogy nem magas a vérnyomásod, és más panaszod nincs.
Tenát megrendeltem, plusz rendeltem hálós bugyit is a patikában, valakitől hallottam hogy az nagyon jól szellőzik, könnyebben gyógyul. (talán itt említette valaki).

Móki! Az ismerősöm aki tavaly szült a Söfiben pont ma mondta, hogy nem adtak akkoriban kórházi betétet. Ez azóta változott?

Hicudzsi! A spinál után képes voltál a babát szoptatni mozdulatlanul, vagy a mozdulatlanul mellett felülni fel lehet, csak mászkálni nem?

Ed! Köszönöm, igyekezni fogok. Nem ugrok a kútba, ha nem sikerül. Kép Kép

Pzita! Mi is ott voltunk a szülőszobán délelőtt, nagyon nézelődtem melyik kismama lehet Lexie. De mindenkinek akkora pocakja volt és mindenki felszerelkezett egy Apával is. Kép Amikor mi ott voltunk 3 szülés és egy császár ment egyszerre. Jó kis fenn forgás volt. Kép

Lexienek! Nagyon nagy gratula, Kép kicsit irigy vagyok ám, hogy túl van rajta. Úgy babáznék már.

Erről jut eszembe sorsot döntöttem. Nem engedem semmiképp sem megindítani. Úgy tűnik a gyerek akkora méreteket öltött, hogy a vége mindenképpen császár lesz. A benntartása (sok fekvés, magnézium, vastabletta) olyan jól sikerült, hogy már egyáltalán nem akar kijönni. Noha az előtejem már teljesen fehér és sűrű lett, úgy gondolom, hogy a babának mégiscsak bent a legjobb. Hetente kétszer megyünk a kórházba, így biztonságban érzem magunk, noha még most is lusta és alig mozog. Bár nagy huncut a kis manó, mert amint megindulunk a szülőszoba felé örült ficánkolásba kezd így mindig tökéletes ctg-t produkál.
A megindításnak ugye az lett volna az értelme, hogy természetes úton tudjam megszülni, amire nagyon vágytam/vágyok. Úgy tűnik erről lecsúsztunk, a császárral kezdek megbarátkozni.
Szép az élet és pont. Kép))
multiplusz

Multiplusz! Lassan négy éve, hogy az elsőm született akórházban, már akkor is adtak betétet, két éve is, meg az idén is. És az ezen időszakok közt ott szült ismerőseimnek is. Lehet, hogy egy dolgot felejtett el. Kérni. Félre ne érts, nem akarom bántani az ismerősöd. Csak egyszerűen szólni kell. Nem fognak napjában x-szer körbe menni, hogy kér-e valaki.
Bár a kórház kinézete nem első osztályú (Megjegyzem ma voltam életemben először a Heim Pál Gyermekkórházban, az is elég lepukkant.), de azért valami miatt mégis sokan választják. Pár hete az egyik pénteki napon 15 gyerek született, a szülésznők levegőt nem bírtak venni a szülések között, nemhogy pihenni.
Kicsit nehéz a császárral megbarátkozni, tudom. Most Réka születése előtt volt rá 9 hónapom, hogy megbarátkozzam a gondolattal, hogy kb 80 % esélyem van a császárra az előzményeink miatt, de végül is csak az utolsó hétre sikerült. És nehogy majd kevesebbnek érezd magad, mert császárral szülsz. Sokan beleesnek ebbe a hibába. Sajnálom, hogy így az egyéb születés pillanata utáni vágyaitok sem tudnak teljesülni. De azért ne keseredj el, Réka 1,5 órával a születése után már fenn volt nálam a szobában. Persze apukával együtt, mert majdnem mozdulatlanságra ítélve, másképp nehezen bírkóztunk volna meg egymással és a szoptatással.
A MOZDULATLAN=fej nem emelhető fel, picit sem. Egy darabig ez szinte teljes mozdulatlanságot jelent, ugyanis amíg ki nem megy az érzéstelenítés a lábaidból, addig nem is bírsz megmozdulni deréktól lefelé. Utána már ici-picit oldalra bírsz fordulni, de a fejet szigorúan nem szabad felemelni. Ha ezt elfelejtenéd betartani, akkor egy igen erős, szinte semmivel el nem mulasztható fejfájás emlékeztet rá néhány napig.

Fürdetés kezdődik, most megyek. Már így is túl hosszúra nyúltam.

Üdv:

Zita
pzita

Pzita! Lehet hogy tényleg nem kért, ő olyan szerencsétlenke.
Ó a kórházzal semmi gondom, elégedetten nyugtáztam tegnap, hogy a „tiszteletünkre” felújítják kívülről Kép

Igenis kevesebbnek fogom érezni magam, a császár miatt, hazudnék, ha nem ezt mondanám. Próbálok pozitívan gondolni rá és megteremteni a körülményeket, melyek segítségével szép emlék maradhat ez is.
Rossz érzés. Magam alatt vagyok. Nehezen nézzek a férjem szemébe, tudom hogy neki is fáj valahol.
Viszont rettentő boldog is vagyok, hiszen 1-2 hét és találkozom a gyerekemmel (most 36+6). Szerelmes vagyok már a gondolatba is. Ez az ami segít nem át adni magam a depressziónak. Kép
multiplusz

Multiplusz,

tudom, én könnyen beszélek, mert én nem császárral szültem, de nyugodj meg, ha a kezedben fogod tartani a csöppet, akkor már nem lesz semmiféle rossz érzésed, mert annyi örömet fogsz tőle kapni, és nagyon büszke leszel rá.
Egyébként tényleg szólni kell, hozzánk mindíg bejöttek és megkérdezték, hogy van-e valamire szükségünk, akkor lehet szólni, vagy gátkezelésnél (a te esetedben kötözésnél). Ja és nyugodtan kérj fájdalomcsillapítót is ha úgy érzed, hogy szükséged van rá.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Multiplusz, nézd, én is császárral szültem, épp azért, mert még indítás hatására sem indult el Sára.Én is úgy gondoltam, hogy béna vagyok, még szülni sem tudok, de nem így van.Főleg miután hallottam, hogyha olyan korban szülök,amikor még nem volt császár, mindketten ott maradunk.
És ez a lényeg(szerintem), van akinek megy és van akinek nem.És az a csodálatos, hogy az orvosok ilyenkor tudnak segíteni.

Igaza van Juditnak, mikor a kezedben lesz a babád már egyáltalán nem fogsz erre gondolni, sőt nem is szabad.A lényeg, hogy kint van, hogy így vagy úgy, már mindegy.Együtt vagytok.

Ja, és kérni tényleg kell, bármit szivesen adtak, betétet, fájdalomcsillapítót, bármit.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

MULTIPLUSZ:
Attól, hogy valaki nem természetes úton szül, attól még ANYA lesz. És ez a legfontosabb. Vonatkozik ez az EDÁ-s szülésekre is. Örüljünk neki, hogy a mai civilizált életünkben lehetőség van arra is, hogy fájdalom nélkül is szülhessünk gyereket, és örüljünk, hogy a mai orvostudomány segítségével komplikáció esetén is egészséges gyerekeink születhetnek. Senki nem lesz mártír attól, hogy úgy szül ahogyan azt a természet kitalálta, és kevesebb (vagy Nuskát idézve béna) sem lesz az, aki segítséggel.
Ne rontsd el a háborgó lelkiismereteddel életed legszebb pillanatait TELJESEN FELESLEGESEN!!! Nem mindegy hogyan születik meg az a baba? A lényeg, hogy egészséges legyen. Semmi más nem fontos!
timi30

Köszönöm Lányok! Sokat jelent nekem a támaszotok. Igazat is adok Nektek. Én is ezt mondanám és gondolnám kívülállóként. Így viszont hazudnék ha azt mondanám, hogy de hepi vagyok és minden szép és jó. Viszont folyamatosan dolgozok érte, hogy tényleg úgy érezzem. És félre ne értsetek, nagyon hálás vagyok az orvostudománynak, hogy így is biztonságban érezhettem magunkat és hálás vagyok a sorsnak, hogy egyáltalán lehet gyermekem. Csak én még túl fiatal (25) vagyok bölcsen gondolkodni és mindent pozitívan átélni, ahogy kell.
Mindenesetre sokat könnyit a helyzeten a ti meglátásaitok. Köszönöm!
multiplusz

Sziasztok!

Multiplusz, nyertem, 23Kép

Léna

nuska

Gratulálok! Kép Éppenhogy! Kép

Képzeljétek nemsokára indulok a söfibe előkészítő tanfolyamra. Hipp-hipp hurrá.
multiplusz

Melyik van ma?

nuska

Lányok! Valaki szült a Ferenczy Miklós dr úrnál?
Köszi: Lili
lilike22

Lexie!!!
Hatalmas gratula ababához!!!!KépKépKépKép

Multiplusz!
Én a lányomat programozott csaszival szültem, Csöppet szintén így fogom. Én is kevésnek éreztemmagam, nagyon hosszú időbe telt mire azt tudtam mondani, hogy: szültem...Kép

A természetes szülés egy folyamat, de ha normálisan működnek a dolgok, a rendesen szült anyukák már másnap ott rohangásznak a folyosón, míg te csak reménykedhetsz, hogy 10 percnél kevesebbe fog telni az, hogy felülsz az ágyban! DE!!! Meg fogod csinálni, hogy igenis felkelsz és száguldozol a piciért a folyosón, szoptatsz és ugyanúgy jössz-mész mint a rendesen szülő anyucik, mert ANYUKA lettél és a legfontosabb a babád lesz! Pedig, te egy nagy hasi műtéten esel majd át.. nézd meg más kórházakban a nagyműtéteseket, hogy mit csinálnak a 2. 3. napon a műtétjük utánKép FekszenekKép De mi csaszis anyukák, próbálkozunk, pelenkázunk, szoptatunk, virrasztunkKép és megpróbálunk egyenesen járni, mert a gyermekünknek szülksége van ránkKép

Különlegesek vagyunkKép (nem különlegesebbek, mint a rendesen szült anyukák akik szintén rendesen megdolgozbnak ababáért!!!)

Mindezzel arra szeretnék utalni, hogy amit ők a szülés alatt és előtt megszenvednek, mi a szülés után éljük át...

PUSZI!!!!!!!!!!!
Emő+Csöpp

(Remélem nem bántottam meg senkit!!!!!!)

hicudzsi

Szia Multiplusz!
Ugyanezt akartam neked írni az előbb, mint Emő, csak nem akartalak megrémiszteni.De tényleg így van.A műtét után fogod érezni, hogy anyuka lettél, mert nincs az a fájdalom, ami meggátol, mert a babád a legfontosabb.
Nekem, pl, az volt a legrosszabb, hogy a második estén, még az örzőben, az utolsó szoptatást ki kellett hagynom, nem vettem el a babát a csecsemőstől, mert rosszul lettem.Ott álltak felettem egy csomóan, és én sírtam, hogy már a második este becsődöltem.Nem az érdekelt, hogy rosszul vagyok, és hogy két orvos, meg a nővér aggódva figyel, hogy a műtét után mi lehetet velem, hanem az, hogy nem vettem el Sárát.Mert anya lettem.Te is az leszel, és tuti megbékélsz magaddal.

Puszi, Léna

nuska

Hicu, nálad, mennyi van a 2 babó közt?
Ez lemaradt az előbb.
Mert nekem is ugyi császár volt, és, hogy mennyi idő után mered a következőt bevállalni.
Puszi

nuska

MUltiplussz,
va az indexen egy öserősöm, 23 éves, most fogja MEGSZÜLNI az első babáját valószinüleg CSÁSZÁRRAL.

Merthogy toxémiája van az istenadtának. Maga a terhessége is egy horror: kezdődött azzal, hogy kiderült, veseköve van, de erre nem kaphat mást csak Algopirint, (volt már neked veseköved?) aztán infartusgyanúval vitték be, amiről kiderítették, hogy mellhártyagyulladás - de semmiféle kezelésre nem reagál, a mai napig szúr az egész mellkasa, (görcsöl a veséje...) már azt vizsgálgatják, nem egy bordája tört-e el esetleg valamiképp, mindenesetre az orvosok ezzel se tudnak semmit kezdeni. Jópár hónapja vizesedik, és a valaha karcsú lányból a terhesség harmadik trimeszerére egy meglehetősen gömbölyded tepsiszájú, és a legnagyobb jóindulattal sem kivánatosnak nevezhető "gyerekváró burok" lett. Most éppen benn fekszik, és arra vár, hogy bármelyik pillanatban - a baba állapotától függően - császárral kikapják a gyereket - hacsaknem történik vaami csoda, hogy a szülés esetleg magától is megindul.

Namármost szerinted ő nem jó anya, csak azért, mert esetleg nem hüelyi úton szült?

Mennyivel többet nyujt egy normál terhesség végén némi fájdalmas görcsökkel kisért kinyomási folyamat az anyaság állapotához, mint a fent említett, aki (én mint kétszeresen hüvelyi úton szült tanusíthatom) sokkal de sokkal többet szenvedett meg ezért a gyerekért?????

Tudod, a szülés az nem RÓLAD szól, bármilyen fájdalmas is ez. A szülésnek az a lényege, hogy egy új életet adunk a világnak (persze közben főleg magunknak, mert gyereket szülni a legtiszteletreméltóbb önzés ezen a világon, az ember végülis a hallhatatlanságot ostromolja, ha utódot hoz létre, de félre a nagy szavakkal...) és ha te ezt császárral teszed, akkor legalább annyira tiszteletreméltó ANYA leszel, mint bárki más, akinek egyszerűen szerencséje volt..

Kívánom neked, hogy mire meghallod az első gyereked sírását, már régen felejtsd el ezeket a buta gondolatokat, és kívánom, hogy szép egészséges kisbabád szülessen akár császárral akár nem császárral... mert ez végső soron MINDEGY!!!

(Aki meg nem ezt mondja, azzal ne állj többet szóba, mert hülyebunkóparaszt és kész.)
alice_cs

Nuska!
Dudu 7 hónapos volt amikor Csöpp bejelentkezettKép
Tehát nem egészen 16 hónap lesz közöttükKép
Kicsit korai, de ahogy hallottam, utánaolvastam a két császárműtét között kell eltelni a 12 hónapnak!
Kicsit későbbre terveztük, Édua egyéves szülinapja utánra, de most nagyon örülök neki, hogy így lettKép Olyan jó újra érezni odabentről egy babó mocorgásátKép
Tegnap bent voltam a Schöpfibe és olyan nosztalgiám lett és annyira boldog voltam hogy újra átélhetemKép

hicudzsi

Sziasztok Kismamak! Szia LILI! 28 eves vagyok,18 hetes baboval a pocakomba.10 eve jarok Ferenczy Mikloshoz igy en is a Schop-Mereibe szeretnek szulni,bar sok mindent hallottam es lattam a korhazba,jot es kevesbe jot is;megis fontosabbnak tartom az orvos szemelyet es tapasztalatat.Egy percig sem gondolkoztam azon,hogy a szuleshez mas orvost valasszak.Biztos vagyok benne,hogy jo dokit valasztottunk! Minden jot!
Vendég

Ui:Gratulalok minden babohoz!Szivesen olvasgatlak benneteket.Sok erot adtok a varakozassal teli hetekben.
Vendég

Szia Ilonana!
Én is pont a 18. hétnél tartok :-)
Igazából és már a Schöfiben szültem a kislányomat, aki 2.5 éves, de akinél szültem már nem vállal szülést. A kórházhoz ragaszkodom, de a Ferenczi dr urat csak az uh-kon láttam, és ismertem meg.
Kedden 14.-én megyek ismét uh-ra.
Lili
lilike22

En is kedden megyek Uh-ra :-).Sajnos mire ma telefonaltam mar nem tudtak infot adni az AFP-re vonatkozolag,de kedden ugyis minden kiderul... Szombaton meg 4D-re is megyek;biztos ami biztos a Praxis-ba. Kellemes hetveget! Ilona
Vendég

Sziasztok!

csak egy gyors kérdésem lenne a már rutinosakhoz Kép
Hétfőn megyek UH-ra, nyaki redő vizsgálatra...
Tudtok nekem erről valamit mondani?
Van valami helyesnek nevezhető érték, vagy csak közlik, hogy vagy nem, vagy mi fog történni?

Köszönöm
Lir
lirian

Sziasztok Mindenkinek.
Érdeklődni szeretnék ,hogy Arnold dr.-nál szült-e valaki? Illetve vár -e valaki babát karácsony és új év Között? Esetleg tudtok ajánlani szülésznőt? Előre is köszönöm.
Szonjaa
szonjaa

Szia Lirian! A 12. heti Uh-on nekem 1 mm volt a nyaki redo,de hozza tette a doki,hogy 3 mm felett mar nem jo illetve akkor tovabb kuldenek. Egyebkent meg a vizfejuseget is kizarjak ilyenkor. Mindent kozolni fog veled a doki ami a papiron esetleg nem is lenne vilagos! Ne aggodj feleslegesen!
Vendég

Ilonana!

Hányra mész? hova? A genetikai résznél kell várakoznos? Nekem telefonon azt mondták.
Jaa..és 1 körül kell mennem.
Lili
lilike22

Sziasztok!

Multiplusz, van szüléselőkészítő előadásfüzeted, hogy mik lesznek? És mikor vannak az előadások? Ha van beírnád? Előre is köszönöm!

Móki
móki

Szia Lili! 9.30-ra megyek.A korhazba kell mennem es a foldszinten van,elotte a kis ablaknal jelenkezz be, hogy ott vagy,tajkartyaval.
Vendég

Hé, Móki, nem is mondtad a szigeten, hogy már aktuális a szülésfelkészítőKépKép

Cupa, Léna

nuska

Jaj Léna, olllyan vicces vagyKép
Múltkor a nagy szervezkedésben lemaradtunk az első előadásról, ráadásul a kedvenc tartotta. Valamikor pótolni kell! Kép Nem ám valami fontos ról lemaradunk!!Kép Várom, hogy csatlakozzKép Kép

Mellesleg hány sorozatot indítanak egy évben? Kettőt? Akkor a köv.re mindenképp benevezekKép Nehogy lekéssek valamiről.Kép

A barátnőm febr. elején szül, gondoltam, ha erre járok, utánaérdeklődöm, de úgy tűnik ő is lemaradt a nevezetesrőlKép

pusza,
Móki
móki

Szia Lili!

Én is egy idősebb dokihoz (Potyondi) járok, ő sem vállalt már szülést, nekem ő ajánlotta Ferenczit. Sajnos mindkét szülésem úgy alakult, hogy végül nem Ferenczinél szültem. De amig jártam hozzá, és az UH-n szimpi volt.
Polka
polka3

Sziasztok.soha nam jártam még a Schöpf.-iben.ha minden igaz ott fogok szülni és jó sokat fogok ott feküdni. három babát várok.Ilyen kilátásokal milyen a hely? Kibírható?Zozo.
Vendég

Szia Zozo!

Nekem eddig nagyon szimpatikus ez a kórház, de nem akarom elkiabálni...Kép
Én Decemberben fogok ott szülni, ha minden igaz.
Vannak fizetős különszobák, 1-2-és 3 ágyasak, ezeknek 2-3 szobánként külön fürdőjük, mosdójuk van. Barátnőm is itt szült 1,5 éve, nem panaszkodott a helyre.
A síma szobák 3-4-5 ágyasak, illetve 1 db van ami 7 ágyas, legalábbis ezt az infót adták a kórházban, mikor kérdeztem.
De lehet időpontot kérni telefonon, és akkor egy szülésznő körbevezet, megmutat mindent. Kép
A szülőszobák állítólag 2 éve lettek teljesen felújítva, több milliós szülőágyak vannak benne.
Szerintem jó hely lehet, és biztos kibírható lesz.
Gratulálok a 3 babához! Kép
Babóca
babóca

Köszi Babóca.Azt nem tudod véletlenül,hogy a fizetősbe csak szülés után v. már előtte is lehet menni?Bár nekem tuti sokba kerülne ha előtte megyek.Amúgy szegedi vagyok nem is igazán a kórháztól félek hanem a távolságtól és az egyedülléttől,de azt mondták, hogy a babák érdekében jobban járok ott mint itthon.Zozo
Vendég

Szia Zozo!

Én úgy tudom, hogy már elQtte is lehet.
Az biztos, hogy itt tutira jó kezekben lesznek a babáid.És az orvosod ilyenkor elkísérhet?

Léna

nuska

Szia Zozo, gratulálok a három babához egyszerre! Kép

Biztosan lehet előre is lefoglalni a fizetős szobákat, de én azt hiszem, hogy ezt nem fogjátok bírni anyagilag, a hármas terheseket - tudtommal - már a szülés előtt hetekkel befektetik érthető okokból.
Ha viszont nem fizetősbe fekszel, akkor szerelkezz fel rádióval, keresztrejtvényekkel, könyvekkel és egyebekkel, mert amúgy a normál szobákban se tévé, se semmi nincsen. Sőt, vigyél magaddal otthonról kispárnát és minden egyebet amit az ágybéli fekvéshez komfortosnak találsz.

Biztosan jó helyen leszel, mert nagyon messziről is hozzák ide a korababákat - márpedig hármas ikerterhességnél szinte biztosra vehető, hogy nem tudod kihordani a 9 hónapot. Sok erőt és kitartást kívánok, pihenj jó sokat, előre is aludd ki magad alaposan amíg tudod.
alice_cs

Köszönöm az infókat nagyon jó pozitív dolgokat hallani,olvasni.Öszintén megmondom féltem egy kicsit és nem is tudtam, hogy menjek v. maradjak Szegeden de már ezek után nem gondolkodom tovább.Ha minden igaz.A dokim is ott lesz a szülésnél.Most a Nyírő Gy.-be járok dokihoz.2 hetente később,majd hetente, csak minnél tovább bírjuk így együtt a babákkal és "szabad lábon".Szegény apucit sajnálom,mert ha én Pesten leszek minden a nyakába fog szakadni. A babacuccok vásárlása is.amíg nem születnek meg semmit sem merek venni szó szerint semmit csak nézelődök és írom a listát, hogy mi kell majd.remélem bírni fog vele.
Zozo
Vendég

Köszönöm az infókat.Mostmár nem gondolkodom rajta,hogy menjek v. maradjak Szegeden.A doki ha minden igaz ott lesz a szülésnél .azt mondta.Most A Nyírőbe járok dokihoz 2 hetente, később majd hetente.remélem, hogy sokáig fogjuk együtt bírni a babákkal és "kórház mentesen".Persze ha menni kell akkor megyünk.
Most vagyunk 15 hetesek tehát még van időnk.
Apucit sajnálom, mert neki kell majd vásárolni, Ha megszülettek a babák. Semmink sincs még.
Remélem bírni fogja, szerintem majd bérel egy kamiont.
Zozo
Vendég

Sziasztok!

Zozo, gratulálok a 3 babóhoz!
Van egy 7 ágyas nem fizetős, nem tudom meg lehet-e beszélni, hogy odakerülj. Ott van külön fürdő wc-vel, mert a közös WC a folyosón , hát... Kibírható, de azért érdemes rákérdezni a 7 ágyasraKép

Móki
móki

Sziasztok!

Zozo! Gratula ahárom babóhozKép

Szerintem ha előbb befektetnek te másik emeleten lezsel... azt hiszem a veszélyeztetettek (a hármasikres mami annak számít ha jól tudom) máshol vannak, mint a "sima" mamikKép

hicudzsi

Hát ezt már én sem bírom tovább, muszáj bekapcsolódnom Kép !
Zozo!
Én is gratula!
Megkérdezhetem, hogy sikerült a három baba? És mik a kilátások, mennyi ideig tudod hordani őket?
Ez nem semmi!
Épp ma tűnődtem rajta, hogy milyen érdekes lenne, ha hármas ikreink születnének következő terhességre, úgyis négy gyereket akarunk. Két terhességgel letudnám.
Na jó, bocs, ez kicsit hülyeség volt, tudom.

Igazából a kérdésedhez (hogy mennyire bírható a kórházi bentlét) nem tudok annyira hozzászólni, mert én csak a szülés utáni pár napot töltöttem bent.
Viszont az jutott eszembe, hogy uh-vizsgálatra várakozva sokszor láttam olyan kismamikat, akik bent feküdtek, pl. ikerterhesség miatt. Az én dokim, Kósa doki nagy gyerekvarázsló, szóval neki szerintem gyakran vannak ilyen páciensei, mivel a problémásabb esetekre eleve jobban odafigyelnek és mesterséges megtermékenyítésnél gyakoribb az ikerterhesség. Tehát őket általában előbb befektetik.
Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha megpróbálnál valahogy összeismerkedni egy-két Kósa pácienssel?
Ők már biztosan nagyon tapasztaltak ez ügyben.

Persze lehet, hogy hülye ötlet.

Mackoo
mackooo

Szia Zozo!

Köszöntelek én is itt közötünk. Gratulálok a három babóhoz, és még egy kicsit pluszba is örülök neked, mert bő négy évvel ezelőtt még én is szegedi voltam.

A hosszú kórházi tartózkodáshoz kitartást tudok, csak neked kívánni. Ha bírjátok anyagilag, akkor akár az egész bentlétedet is töltheted fizetősben, de ez a trigeminiknél nagyon sok idő szokott lenni. Általában a másodikon szokott lenni az ikres mamák (még pocakos ikresek) főhadiszálássa. Volt olyan, hogy az egyik szobában a négy kismamához 10 pocaklakó tartozott. Úgyhogy ha nem mégy fizetősbe, akkor nagy a valószínűsége, hogy "sorstársakkal" raknak egy szobába. Mindenesetre olvasnivalóval, rejtvénnyel szerelkezz fel rendesen.

Üdv:

Zita
pzita

Köszönök minden inót :-)
De látjátok, mennyire telhetetlen vagyok? Újabb kérdésem van :-)
Ismeritek-e Dr. Szabó Györgyöt???? Őt ajánlották még a Ferenczin kívűl, és igyekszem minden infót begyűjteni Róla is.
Tanácstalan vagyok, de szerdán lépek a 19. hétbe, ésé úgy gondolom, félidőtől már ahoz kéne árni akinél szülök majd. Na de KINÉL fogok szülni????
Lili
lilike22

Lili!

Ha esetleg szavazást nyitnál, hogy kinél szülj, akkor én egy szavazatot tennék Ferenczi doktorra. Részemről, ha az én dokimmal bármi történne, akkor ő azon kevesek egyike, akihez teljes bizalommal tudnék fordulni. Ferenczy doktornál szült barátnőm e-mail címét nem tenném ide ki az internetre, úgyhogy kérlek, hogy küldj egy e-mail-t a profilomban található címemre.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Zita!

Szavazás? Ez jó... én dr nőnél szültem, ezért ez a "sok" pasi-kétségem :-)))
E-mail ment Neked a címemmel.
Lili
lilike22

Sziasztok!

10 hetes baba van a pockomba és én is a Scöpf Méreit választottam.Azon belül Dr Horváth-ot.Csak az a fura hogy már a terhesgondozásért is kér pénzt..Ez máshol is igy van????
pocokanya

Szia Pocokanya,gratu a babádhozKép Igen ez így van, bár az említett orvost nem ismerem, de nálunk így volt.
Pontosabban úgy, hogy a vizsgálatok a magánrendelőben voltak, ezért fizettem, ami viszont a kórházba(uh, ctg)azért nem kellett.

Puszi, Léna

nuska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?