Új privát üzeneted érkezett!

Csajok,látom páran gondolkodtok másfél éves kor körül ágyváltáson.szeretném megkérdezni,hogy az átalakíthatós ágy nem volt senkinek, vagy az nem jó semmire?Mert mi olyat vennénk, de most elbizonytalanodtam.
tünci28
 
 
 


Betti, rosszul írtam: a mnyp-ba befogadó nyilatkozat záradékolt példánya kell.

Tünci, nekünk átalakítható van, én a kistesónál is ilyet veszek. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Betti, automatikusan megszűnik a mep-től kapsz egy levelet, amiben erre felhívják a figyelmedet, és küldik a formanyomtatványt a gyed-hez.
Ha jól emlékszem, a családihoz és az anyaságihoz még a kórházban megkaptam a papírokat. Az anyaságit tuti.

Tünci, én nagyon sokáig vígan elvoltam 2000-es méhszájjal, a befektetés szóba sem került. :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 

 
 

Férjemnek be kellett mennie dolgozni, megszállták az éttermet a vendégek... :(

Csajok, tök jól összefoglaltátok a juttatásokat. Még annyit tennék hozzá, hogy magasabb fizunál érdemes csak a szülés napjától kérni a TGYÁS-t, mert akkor a táppénz is elég jó és így 4 héttel tovább jár a több lóvé. Itt a Nővédelmi Kp-ban sportot űznek belőle, hogy 36 hetesen már kiírnak szülési szabira, nekem mindkétszer össze kellett velük vesznem, hogy márpedig én döntöm el, mikor szeretném.
Ja, a másik, ami még eszembe jutott, hogy a GYED igénylésével együtt a mhelyen fizetés nélküli szabit is kell kérni, legalábbis nálunk így volt.
Ezt az osztrák rendszert én is ismerem, sajna a magyarok itt is sokan csalnak, felveszik itt is-ott is az egészet, nem csak a különbözetet. :roll:

Fürtöske, igen, írogattam oda, főként még szülés előtt, aztán egy időben nem pörgött a topik, meg rátaláltam erre a csapatra, akik ráadásul környékbeliek is (na meg nagyon jó fejek :wink: )és maradtam. 2 helyre nincs időm írni a két Csajszim mellett.

Kép
Kép
katinka31
 
 


tünci!
ágy:
mi most veszünk olyat, ami átalakíthatós. azaz rácsos kiságyból heverővé. azért nem vettünk hamarabb, mert kaptunk kölcsön egyet, de a jövő héten vissza kell adni.
mire azt kinövi, 140cm hosszú, addigra már jó lesz neki a sima heverő vagy majd amilyet választ.

nekem 1100 volt a méhszájam a 7. hónaptól. 8. hónapban 1110. feküdtem és kész. de mindig fenyegettek, hogy meg ne mozduljak, mert kórház lesz. és 2 hetente meg volt hogy hetente nézték.
főleg amiatt, mert a vetélés és a Zsófi terhesség között 2 hónap telt el, 6 helyett...
Vendég
 


nyavalygok egy kicsit...
kivagyok egy kicsit. meg kövér mint a disznyó. utálom a hideget, utálom, hogy betegek vagyunk, mert jól elkaptam én is a náthát Zsófitól. HURRÁ!

ti mit csináltok délutánonként?
mi unatkozunk.
ZSófi 5 percenként odahoz egy játékot, játszunk vele 5 percet és megunja.
ma amivel elvolt legelább egy órát, hogy a hasamon ülve ugrált, aztán váltott és a hasamról ülve belehuppant a párnába meg a takaróba az ágyon.
ma csak kb fél órát aludt délután. és kb 4et végigunatkoztunk...
Vendég
 


Anyany, azért az a kövér mint a disznyó elég tág fogalom ám....Szerintem attól még igen csak messze állsz.

Tegnap estére már úgy fájt a derekam, hogy ülni sem tudtam, sőt már délutánra, vettem ezt a pocitartó övet, az jó nagyon, de nyilván a fájdalmon nem segít. Nem tudom majd hétvégén a disznolkodásban mi lesz.

És véletlen rájöttem egy hete, hogy ha reggelire danon aktívia sima joghurtot eszek megbuggyantva búza korpával, akkor másnap reggel sima a wc. Úgyhogy most megtámogatom a Danone gyárat, még 6 hétig biztos, de lehet utána is.

Itt is hideg van és tegnap azt mondta az egyik időjós, hogy ez standart kb február 10-ig.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Nati nagyon édes a képeken, meg ahogy a két lány olvas :lol: :lol:

Az ellátásokat jól kiveséztétek, nem könnyű átlátni az egészet én a magyarorszag.hu-ról szoktam tájékozódni azt még egész jól átlátom.

Betti én féltelek a hétvégi disznóvágástól! Remélem azért a család vigyázni fog rád és nem várják el, hogy fél disznóval a válladon sétálgass a mínusz 10ben!

Ja még most fél 9kor is mínusz 12 volt itt :shock:

mi éjszakáztunk keményen 3/4 1től 3ig voltunk fent nem tudom mi baja volt, majd jobb kedvében tartok egy fogvizitet.

Tegnap megkapta a szurit, a prevenar emlékeztetőt nem mert hiánycikk és nem tudni mikor lesz!
10 kiló és 80 centi behúzott nyakkal.

KépKép
winchi
 
 


Winchi: prevenár emlékeztető? Ez nekem új. Dorcsi 1 évesen kapta meg, lehet, hogy akkor csak 1 van? Majd rákérdezek, mert most elbizonytalanodtam. Úgy emlékszem nem mondták, hogy kell mégegy belőle.
Megkaptam a receptes üzidet én is, jól hangzik, majd előszedem este, ha nem alszom el.
Ma szülői lesz az oviban. Olyan furi még azt mondani, hogy szülőire megyek.

Lányok tényleg jól kiveséztétek az ellátásokat, azért leírom én hogy jártam, mikor Dorcsi született, hátha más tanul az én hibámból: szóval mikor Levivel gyesen voltam (ennél kellett a fizetés nélküli szabit kérni a munkáltatótól), akkor született Dorcsi. Kértem a munkáltatót, hogy ha van rá mód, akkor tegyen vissza státuszba, hogy táppénzre menjek terhesen és ne a 24000 ft-ot kapjam, de nem sikerült, drága főnökasszonyom jóvoltából. Na mindegy nem is ez a lényeg, hanem, mikor megszületett Dorcsi, akkor Levi még nem volt 3 éves (1 hónap híján) de senki nem szólt, hogy basszus mondjam le a gyest, mert addig nem kapok tgyást. Munkáltató kitöltötte a tgyás igénylést, el is küldtük, minden rendben volt vele, de halvány lila gőzöm nem volt róla, hogy a gyest le kell mondani. Én azt hittem, hogy ha beadom a tgyás igénylést, akkor automatikusan azt kapom, nem a gyest. Utóbb kiderült, hogy ezt külön kérni kell, mert különben elúszott a pénzed. Ilyen hülye rendszert, biztos 24000 ft-ra tartok igényt nem a 70000-re nem? Férjem totál dühös lett, telefonálgatott, hogy utólag írunk papírt és adják oda a különbözetet, de persze nem ért el semmit. Tök durva, de sem a munkáltatók, sem a MÁK nem lett erről tájékoztatva, legalábbis az ügyintézők csak a vállukat vonogatták, hogy ők ilyenről nem tudnak. Mi meg szívunk.
Mikor ez kiderült, bementem a fehérvári kincstárba lemondani a gyest és közölték, hogy én nem kapok gyest. :shock: :shock: :shock: Így néztem rájuk, hogy mi van, 1 éve gyesen vagyok, jövő hónapban 3 éves a fiam és kapom a pénzt rendszeresen, na de honnan? Aztán kiderült, hogy elkeverték a papírjaimat és a ceglédi kincstártól kapom a pénzt, menjek oda lemondani. 2 hetes babával meg egy 3 évessel. Mondtam, hogy anyátok, ezért elfogadták faxon a lemondást.
Na ez kisregény lett bocsi.

Tünci: hogy van a kisfiú?

Kiságy: nekünk átalakíthatós van. 160-as heverő lesz belőle, most 60-as a pelenkázó része és csak 1 méteres a kiságy. Dorcsi még simán alszik benne, igaz csak így napközben, éjjel ő velünk alszik.
Van egy leesésgátlós heverőnk is, olyan, amit Ani belinkelt múltkor, de az csak a gyerekszobában a meseolvasós kuckó. Levi is velünk alszik még. Néha mondogatja, hogy külön megy, de estére mindig meggondolja magát. Szerintem majd Dorcsival együtt megy külön szobába. Most úgy gondolom, hogy Levi galériaágyat kap, Dorcsié lesz a kis heverő. Nagyon kicsi a gyerekszoba, így vagy emeletes ágyban kell gondolkodnunk, vagy úgy, hogy legyen alatta kuckó, amit később átalakíthatunk íróasztalossá. A rácsos ágy meg megy a sógornőmékhez, ha kérik. Tegnap megtudtam, hogy jön náluk a baba, de ők még nem tudják, hogy mi tudjuk. :wink:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Olvasgatok, csak kicsit magam alatt vagyok, ezért nem jelentkeztem pár napig. Biztos ez a nagy hideg. De most néztem 15 napos előrejelzést, hát nem mostanában lesznek plusszok! Meg a lakásvásárlás, meg hogy mindig ketten vagyunk Rékával. Kicsit most besokalltam. Pedig sokat gondolkozom a kistesón, mert a mh-em megszűnt, nem igazán tudok visszamenni dolgozni, szóval az lenne a legjobb, ha nemsokára lenne kistesó is, és csak utána kellene munkát keresnem. De úgy érzem még nem fér be. Apa alig segít nekem, mindig én pelenkázom, én etetem Rékát, én kelek fel, sétálni is szinte mindig kettesben megyünk, szánkózni is, karácsonyi vásárba is. :(

Kriszti: Sajnálom Lotti lábát. :(

Lara: Hannusnak csak így tovább! :wink:

Anyany: Végül maradtok a mostani albiban?

Beze: Nagyon cuki az egyéves Lexi! :D És jó a zebra! Nekünk is már megérkezett.

Katinka: A lányok nagyon szépek! Milyen hatalmas szemei vannak Natinak! :shock:

Tünci: Mindig csodálkozom amikor írod, hogy nem fektetik be az embereket a kórházba. Pocakosan engem befektettek, pedig nagyon nem akartam, és úgy kellett hazakönyörögnöm magam, alig engedtek haza, pedig az első két nap kivételével, már csak lázat kellett mérnem, meg gyógyszereket szednem. Bár lehet, hogy azóta ennyit romlott a kórház anyagi helyzete?
És drukkolok barátnőd kisfiának! Hogy vannak?

Nekünk is átalakíthatós kiságyunk van, és pont a napokban gondolkodtam, hogy ezzel az a baj, hogy nincs leesésgátló része. De aztán körülnéztem a neten, és lehet kapni, külön felszerelős leesésgátlókat. Az ikeás nem is olyan drága.

Babazenét honnan tudnám letölteni? Tud valaki segíteni?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Anyany, a kövér disznó szerintem vastag túlzás, nem gondolod? Jobbulást nektek, mennek a gyógypuszik!

Mancsa, 2 ellátás valóban nem jár egyidejűleg, de nem értem, nekünk miért kellene ezt a kisujjunkból kiszopni? A hivatalokkal az az általános tapasztalatom, hogy inkább mindent visszaadnak, csak ne kelljen az ügyeddel foglalkozni, vagyis mindent kitalálnak, hogy ez meg az nem jó. :evil:
Prevenarból 2 oltás kell.
Sóginődéknek halk gratula. :)

Winchi, behúzott nyakkal? Ez aranyos. :lol: Hú, nem irigylem az éjszakátokat...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Dorcsi utoljára 10 kiló 30 deka és 74 cm volt. Tegnap a foga miatt keltünk hajnali 4-kor, de végre áttörte az ínyét a 6. fog, már napok óta lila volt neki. Tegnap egész nap nyügi volt, de most éjjel normálisan aludt.
Matyinak hány foga van?

Ja és a tegnapihoz még: én is februári vagyok és úúútálom a hideget. Mikor még bejártam Pestre dolgozni vonattal, 3 vastag pamutharisnyát húztam magamra, erre a nadrágot még felrángattam, + zokni, pulcsik, nagykabát, sapka, a kolléganőim meg röhögtek, mikor nekiálltam átöltözni, ők már kávéztak én még mindig a harisnyáimat húzkodtam.

Dorcsival szombat óta nem voltam kint, akkor vittem az ügyeletre, még antibiotikumot szed. Amíg szívom az orrát, meg köhög, addig nem akarom kivinni ilyen buzi hidegben.

Katinka, te kérdezted mennyi cebiont kap? Reggel 15 este 10 cseppet adok neki, mikor beteg.
Vendég
 


Beze: mindenképpen 2 oltás kell? Akkor is ha 1 éves múlt, mikor megkapta?
Köszi a gratulációt, várom mikor mondják majd el, de itt faluhelyen nem lehet sokáig titkolni, ha védőnőhöz jársz.

Szösz: igen, tök jó leesésgátlókat kapni. Ne legyél szomorú, inkább gyere és írjál, mi meghallgatunk.

Megyek az oviba Leviért. Látszik, hogy ma nem kellett főznöm? A takarítást is letudtam tegnap, bár az már meg sem látszik.
Vendég
 


Köszi az ággyal kapcsolatos válaszokat, akkor megnyugodtam, maradunk a kombinált, átalakíthatósnál.

Szösz, nagyon sajnálom a rossz hangulatot, nagyon megértelek..néha gondolok ilyesmikre, mi lesz, ohgy lesz, meg tényleg mindig küszködik az ember vmi nehézséggel, igazából az élet egyetlen területén sem érzek biztonságot....

...............
.............
.........

De a Kicsifiú stabil, küzd, hisz túlélt már annyi mindent.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.01.27 12:27-kor.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, ez borzasztó, nagyon megdöbbentem! :shock: Nem is tudom, mit mondjak... :cry: :cry: :cry:

Szösz, köszönjük. :wink: Én megértelek teljesen, bár hozzád képest én nagyon jó helyzetben vagyok, apa nagyon sokat foglalkozik Lexivel, 1 szavam se lehet. Különben azt hiszem, még én se tervezném a kistesót! Próbáltál beszélni vele? A férjemből kiindulva, ő csak abból ért, amit megmondok neki, magától nem talál ki semmit... :?

Mancsa, igen, mindenképpen 2 kell.

Dorcsinak jobbulást!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


áh,ne haragudjatok, nincs itt ennek helye, ki is törlöm, mert csöpög az indulattól..de a haragomat a félelmem táplálja..félek ,ha bármi gond van, nem a lehető legjobb, hanem a lehető legolcsóbb ellátást kajuk..

Ne haragudjatok, jobb, ha most befogom a szám, inkább nem hergelek senkit. :cry:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, én lemaradtam, már csak a pöttyöket látom. :shock: De örülök, hogy a kicsifiú jól van. Anyukája is?
Meg látom, holnap mész uh-ra? Bár az a 29h kicsit fura! :roll: :lol:

Beze: Nem a beszéléssel van a baj, hanem sosincs itthon apa, mert dolgozik, ha itthon van akkor meg fáradt. Most meg éppen meg van fázva, azért pihen, mikor itthon van. Egyébként mindig van valami nyavalyája, hiába vén ember! :roll:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Nem is írtam, hogy voltunk a múlt héten méreckedni. Réka 14 hónaposan, még nem érte el a 8 kg-ot! :roll: Pontosan 7,95 kg. Ici pici kicsilány! :D Én másfél évesen voltam 9 kg (akkor háromszoroztam meg a súlyomat, amit egyébként 1 éves korra illene), Réka szerintem nem lesz másfél évesen ennyi, pedig kicsit nagyobb súllyal született, mint én! :roll:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szösz,29 hét,csak nem fért ki....:)

érdekes ám ez az elvárt kilo,meg háromszoros súly.tök alkati.most gondolj bele,ha én megháromszorozom a születési súlyom egy éves koromra,akkor úgy 14.5 kilo kellett volna legyek 12 hónaposan... :roll:
tünci28
 
 
 


hja,és anyuka holnap reggel menjen szépen haza,felesleges bennt maradni,látogassa a babát...csak zárójelben jegyzem meg,nagy hasi műtét,nem a bikinivonalas császár..dehát olyan drááááága az ágy.... :twisted:
tünci28
 
 
 


szosz: Réka tényleg ici-pici kicsilány. Olyan mint te. :) Legalább nem kell 12-13 kilót hurcolnod naponta. :)

tünci: én is lemaradtam, csak a pöttyöket látom, de remélem jól van a babuci, anyuci is. Tényleg felháborító, hogy fizetjük a rengeteg tb-t és az ellátás.....na hagyjuk...

betti: gyed-hez annyit, hogy nekem a munkahelyemen szóltak, hogy lejár ekkor és ekkor a tgyás, és menyjek be töltsem ki a papírokat, és igénylik a gyed-et. Nekem tb. kifizetőhely a munkáltatóm, így nem volt gond, nagyon korrektek.
Igen, és hát gyes az meg egy kalap sz@r semmire nem elég, nekem is ezért kell visszamennem dolgozni sajnos, ha Dorka betölti a 2-t.
Tgyás-t én a születésétől igényeltem, több, mint a gyed.

Bocsi lányok, most csak ennyi voltam, mert voltunk boltban, megfagytunk, kicsit átmelegszem...

18 hós oltást ma megint nem kapjuk meg, mert beteg a védőnő, azt mondta, majd szól, ha menyjünk. Amúgy sem volt kedvem.

Febr. 10-ig még tart a jégverem???? GRRRRRRRRRRRRRR de utálom!!! :roll:

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Matyi kicsinek kapta a prevenart ezért kellene az emlékeztető.

Mancsa de jó akkor a családba jön az újabb babó! :wink:

Szösz teljesen megértelek, én is teljesen le vagyok zsibbadva!

Megtartottam a fogvizitet és nagy valószínűséggel a nem alvás oka a beduzzadt felső őrlő és ha jól láttam az egyik szemfogánál meg van picit hasadva az ínye.

Matyinak 11 foga van kint,a védőnő szerint jól belehúztunk ahoz képest, hogy 10 hónaposan jött az első.

Nálam már beindult a tavaszvárás, ezt csináltam a bejárati ajtónk felé, próbálom elűzni a hideget vele :twisted:
Kép

KépKép
winchi
 
 


tünci: nem írom le mit gondolok, mert kimoderálnak, de szégyelljék magukat! Most a legjobb helye pedig ott lenne az anyukának a babája mellett! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Tünci hát ez tényleg kiakasztó!
Pont a héten műtötték ismerősünk anyukáját köldöksérvvel, az is nagyműtétnek számít és 8 napig bent tartják a szent Imrében! De egy pici baba mellől hess haza anyuka :evil:

Réka picuri de ha Szösz te is ilyen kicsi voltál akkor ne várjunk tőle sok kilót! Képzeld el ha egy 12 kilós husimusit kéne emlegetned :wink:
Van ismerősöm aki olyan vékony alkat mint te viszont a kisfia meg egy szumóbírkózóra hasonlít, nekem olyan fura volt a párosítás... Jobb ez így, hogy alkatban illik hozzád Réka :lol:

KépKép
winchi
 
 


winchi,de szép lett!!!én meg csak fekszem itt,szégyelljem magam!!!!! :oops:
tünci28
 
 
 


winchi: tényleg jól belhúztatok, nekünk még csak 8 fog van, és Dorka másfél éves, most jön a 10-11. mi is kinlódunk éjjelente, tuti a fog miatt... már az egyik csücske nálunk is látszik. Én is várom már a tavaszt, de még azt hiszem egy ideig várhatunk. Szép lett az alkotásod, kicsit feldobott engem is. :)
Már várom a hóvirágokat, a nárciszokat, a tulipánokat.....áááááá legyen tavasz már!!!!

Kitaláltam valamit! Mindenki tegyen fel egy tavaszi képet! Hátha jobb kedvünk lesz!

Kép

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Mancsa, olvastam, amit írtál és józan paraszti ésszel próbálok gondolkodni, de csak felhúztam magam.

A Tgyásra az egyik gyerek, a gyesre pedig a másik gyerek miatt lettél volna jogosult, ha én mint állampolgár, abból is a naivabb fajta gondolkodom.
Ok, hogy egy gyerek esetében egy ellátás, de azért már ha kettő van, akkor abban az időszakban, ami jár az egyes gyereknek, kapják már meg!
Hát mi a büdös.....-ért fizetünk tényleg ilyen sok pénzt adó, meg tb formán. Vagy két gyermek olcsóbban kijön, mint egy? :shock:
És akkor azt mondják a reggeli műsorban, hogy valamit ki kell találni a születések fellendítésére, mert kevesen vagyunk, a nyugdíjas meg sok. Jól ki van ez találva.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Eszedbe ne jusson szégyelni magad! Ez csak egy kis dísz a lakásba, te pedig életed fő művét gyártod hónapok óta :lol: :wink:

most olvasol valamit? A rosszullétek csendesedtek?

KépKép
winchi
 
 


tünci: egyáltalán nem kell szégyenkezned!!!!!!!!!!!
Neked most az a dolgod, hogy feküdj, és vigyázz Kismucira!!!!! Majd ha már megszületik lesz dolgod bőven, és néha majd azt kívánod, bárcsak feküdhetnél egy kicsit!!! :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Hóóóóóvirág :lol:

Betti igen az állam szerint olcsóbb két gyerek mint egy :evil: én ezen akkor akadtam ki amikor megkérdeztem, hogyha Matyi két éves kora előtt jönne a kistesó akkor a mostani gyedemből számolnák a tgyást meg a második gyedet ami ugye kevesebb lenne mint a mostani. Vagyis kevesebb gyed, több családi, két gyerekre kb ugyanannyi pénz mint az elsőre...
Sajnos ezt mi nem tudtuk bevállalni ez az egyik indok, hogy várunk a tesóval a másik az amit Szösz is ír, én nem vagyok még felkészülve egy újabb nemalvásos sorozatra, segítségem pedig senki nincsen.

KépKép
winchi
 
 


hááátttt :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
én már novvember vége óta a májust várom...
jobban szeretek itthon bugyiban flangálni, mint 2 pulcsiban, meg vastag naciban vacogva.
süt a nap, megnéztem a met.hut-t meg egy másik oldalt is. hát irtó hideg van.
nem is megyün sehova. +5fokról álmodtam...


winchi!
szép az ablakdíszed!

mancsa!
ez udnorító, amit csináltak. gusztustalan, ami itt van Magyarországon.
Vendég
 


még egy dolog.
tudom, hogy ez magánügye mindenkinek, de lesz ez a szavazás.
kire érdemes most?
bár nem szoktam szavazni...
Vendég
 


Tünci: ebből én is kimaradtam, de én is nagyon örülök, hogy a kisfiú jól van. Sokat gondolok rá.

Szösz: én végig tök bizonytalan voltam, mikor a kistesót terveztük, hiszen addig Leviről szólt minden. Nem voltam benne biztos, hogy hogyan lehet 2-t szeretni, meg annyi de annyi kérdés volt bennem, hogy anyagilag hogy fogjuk bírni, hogy nem megyek vissza dolgozni, hiszen így a gyedem ugyanannyi, mint Levivel volt. Lelkileg gyötörtem magam, hogy nem lesz annyi időm Levire, meg hogy nem fog szeretni, mert a kicsivel foglalkozom, meg még sokmindennel, csak már nem is jut eszembe. Aztán minden megoldódik ám. :wink:
Nekem szerencsére a férjem 8 órában dolgozik, igaz 3 műszakban, de mindegyikben van jó és rossz is. Mostanában bekapcsolódik a gyerekek ellátásában, de eddig nem volt rá jellemző. Ha megkértem segített, de ha nem szóltam késő estig elmolyolt kint az udvaron.
Mondjuk nekem anyu és anyósom is lelkesen várja, hogy segíthessen a gyerekek körül. Az elején, mikor elkezdtem tornázni járni és az uramnak kellett volna vigyázni a gyerekekre, inkább szóltam anyunak is, hogy segítsen be neki, így nyugodtabb voltam, hogy bírnak velük. Akkor is lement a garázsba, hogy anyu úgyis itt van és elvan velük.
Most pár hete vettem észre apán, hogy szó nélkül besegít este a fürdetésbe, vacsiztatásba. Mióta esténként valamelyikünk átmegy egy kicsit beszélgetni a papával, a másikunk a gyerekekkel marad. Ő eddig is mondta, hogy gyerekekkel itthon lenni nem heverészés, de most fogta fel , hogy igazán benne van.
Amikor beteg, akkor meg szerintem minden férfi a halálán van nem? Múltkor mikor lázas lett beduzzadtak a nyirokmirigyei, na hát már temette magát, mert biztos, hogy rákos. Ha a feje fáj, akkor agydaganata van. Vagy csak az én férjem ilyen?

Na mennem kell, felébredt Dorcsi.
Vendég
 


igen,most nem annyira van hányinger,inkább csak este,sokkal jobb az étvágyam is.

annyi tervem van pedig,úgy csinálnék már ezt,azt.ősszel elmaradt a virágültetés,ezt majd ,ha már tudok mozogni a műtét után,idén szeretném pótolni.meg a lakásba szeretnék új függönyöket.és már szeretnék babaruhát pakolni,meg dolgokat venni.most akartam beváltani a babakupont is,erre bezárt a regio toys...

nézegetem az ágyakat,van három,nem tudok dönteni,ha megjön a férjem kitaláljuk és holnap megrendelném.

meg sokat gondolk arra,milyen lesz a babával..néha elképzelem milyen lesz megölelni,puszilgatni,fürdetni..még a nemalvás,meg az ilyesmik eszembe se jutottak... :shock:
tünci28
 
 
 


Lassan olyan lesz, mint Kínában, ahol egy gyermek fölött te fizetsz az államnak....

Betti
Kép
betti0412
 
 


Any,én nem szégyellem:szélsőjobb.ez van,a többinek már adtunk esélyt eleget.
akárkire is de KELL szavazni,nem szabad vállat rángatni.és mindenki szavazzon meggyőződés szerint,ne azért ,mert apu,meg anyu is erre,arra....

én is várom a jó időt,már nagyon szertnék sétálgatni a napsütésben,ennyi hónap után..

Kistesó:úgy irigylem ezt,nekünk már biztosan nem lesz több,pedig mindig nagy családról álmodtunk.
tünci28
 
 
 


Nekem lassan a nemalvós időszakok is eszembe jutnak, jó arra is felkészülni kicsit.
Segítségem nekem sem lesz, 60-60 km a nagyszülők, anyu dolgozik még, azt meg hogy itt aludjon valaki mikor mindkét szobánk foglalt nem szeretném.
Kaját az első két hónapban rendelem menüstől, nem fogok főzni és lehet keresek egy nőt, aki vasal, vagy egy héten egyszer eljön porszívózni. Eleinte.
Lehet, hogy eretnekség, de elkezdtem nézelődni kicsit vigyázó néni után is, mert tényleg nem lesz itt senki, hogyha mondjuk egy két óra kell, ha nagyobb lesz már, valakit meg tudjak kérni, hogy vigyázzon rá.
De ha csak nagyobb lesz.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Ami viszont még nagyon foglalkoztat 6 héttel a vége előtt, az a szülés. Egyre többször forog a fejemben, de mindig elnyomom. Egy könyvecskét a menetéről elolvastam, de nem is akarok többet.
Nem akarom magam rágerjeszteni, hogy így meg úgy lesz, mert úgysem úgy lesz. De motoszol a fejemben rendesen, előjön a még normálisnak mondható félelem érzetem.
Még emlékszem a másikra. Mikor azt hittem szétszakad a testem. Arra még nagyon is jól emlékszem.

Betti
Kép
betti0412
 
 


tünci: türelem, türelem, látod már hányadik kockában ül Kismuci? Hamarosan te is pakolgathatod a ruhácskákat, és vasalhatod, moshatod a kis holmijait, és nemsokára puszilgathatod, dédelgetheted, sétáltathatod. Tudom, hogy lassan telik az idő, és nehéz így kivárni, főleg neked, de kitartás!!
Örülök, hogy csökkent a hányingered. Remélem már nem tér vissza.

any: én is szívesebben flangálnék egy bugyiban itthon. Szavazás: hát nem is tudom, egyik kutya, másik eb. Mindegyik ígérget ezt-azt. Ki tudja mi a jó nekünk. Szerintem mindegy. Bár, ha azt nézem, hogy az MSZP elég rendesen belnyúlt a családi pótlékban, gyed-et, gyes-t módosított, a Fidesz kormány azért ezt nem piszkálta, de azért nekik is vannak balf@....ságaik. A kicsi pártok meg úgysem kapnak annyi szavazatot, hogy kormányra kerüljenek....

mancsa: ez tényleg duva... a ceglédi kincstártól? Na, ezek mekkora szerencsétlenek már. Én már azon is kiakadtam, mikor az anyasági támogatás igényéséhez is oda kellett hurcolnom a MÁK-hoz a pár napos csecsemőt, mert ugye otthon nem hagyhattam, mivel 50 km-re lakunk Fehérvártól. Még jó, hogy nyár volt, nem kellett fagyoskodni.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Anyany, csatlakozok Tüncihez választásban, én már az Eu választáson is őket támogattam, csak azért mert tele a hócipőm sok mindennel.
Most április 11-ig a csillagokat is lehozzák nekünk, ha kell, csak szavazz rám, tejjel-mézzel folyó kánaán lesz, nem emelünk, ááá, mi? mit? ugyan dehogy! meg visszaadjuk, annyi lesz a fizetésetek, hogy ihaj, hát még a nyugdíj.....
Szerintem a két nagy párt közül az egyik kutya másik eb. Hogy ez harmadik is olyan lesz gyanítom, idővel. De az is lehet, hogy otthon maradok majd babázni és nem fog érdekelni az egész.

Betti
Kép
betti0412
 
 


betti: már az is nagy segítség lesz, ha rendeled a kaját, és nem kell főznöd. Az elején még sokat alszanak a babók, akkor még több mindent lehet tőlük csinálni, persze, ha már anyuka is jól van. Nem eretnekség, ha találsz valakit, aki majd vigyázhat rá. Az jó dolog, csak megbízható legyen. Megértem, hogy félsz a szüléstől. Én is féltem, pedig nem volt tapasztalatom sem. Csak mindig azt mondogattam magamban, hogy sikerülni fog, ügyes leszek, kibírom, és utána meg már kezemben tarthatom a manócskámat, akit annyira várok.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


tünci: igen, a másik kettő már kapott lehetőséget a változtatásra, de meg lehet nézni miket változtattak....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


na, megyek lassan, legalább felmosok mert ma nem sok mindent csináltam. Eddig napi kétszer szoktunk levegőzni Dorkával, de nekem ma már nincs kedvem vacorogni. De legalább süt a nap, legalábbis itt Cecén.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ancis, tudom én is, hogy ügyes leszek, remélem. Csak hát már gondolkodok előre.
Szeretnék magamon babával is könnyíteni, nálunk elég sok étterem főz menüt, ki is szállítják, és igazából még olcsóbban jövök ki, ha nem főzök minden nap. Férjem nem tud főzni, valamit meg csak enni kellene. Utána majd beáll ez, attól is függ milyen lesz Attila, nyűgös, jól alvó stb. Meglátjuk.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Hogy ti mennyit írtatok, mire én ezt bepötyögtem.

Képzeljétek felébredt Dorcsi és síkítva szaladt be a szobába, HEEEVVIIIII, így hívja Levit és kivételesen nem zavarta ki, hogy ne nyúljon a játékához, hanem együtt játszanak. Édesek.

Betti: aha, csak egy gyerekre jár a juttatás, örüljünk, hogy a családit kettőre kapjuk. De én szerencsés vagyok, unokatesómnál 1 év korkülönbség van a 2 lány között, mindkettő pelenkás. Náluk a családi a pelenkára elég.

Winchi: tök ügyes vagy, nekem jó kedvem lett tőle.

Ancsi: én inkább keresek képet a mieinkből, emlékszem van olyan, mikor Levi ibolyát szed, majd azt rakom fel, mert még mindig nem tudok linkelni. :oops:
Nagyon várom én is a tavaszt, hogy 1 pulcsiban ki lehessen menni...

Nálunk itt bent jó meleg van, 25 fok. Papa rakja a kazánt nekünk.

Tünci: hazaküldik az anyukát? Ezt nem hiszem el. Szegény van olyan állapotban, hogy kiharcoljon magának egy ágyat?

Ani: én eddig elmentem szavazni, de most gondolkozom, hogy nem megyek el. Tök mindegy kire szavazok, mindig mi szívunk.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Ancsi:Itt vannak a tavaszváró képek :D Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Laraaaaa,tulipán ,imádom,imádom,imádom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ide egy marék tulipánhagymával!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tünci28
 
 
 


tünci!
én is arrafelé kezdek kacsingatni.
a tervek meg még várhatnak.eleinte úgyis örülsz, ha fel tudsz kelni megszoptatni, meg két szopi között alhatsz egy kicsit.
ZSófi mindig azt csinálta, hogy evés után rögtön bealudt. utána kb fél órával fájt a hasa és üvöltött egy órát, utána még audt másfelet, de mire én is elaludtam volna, újra etetni keleltt.
ja és a hasfájáskor repülőztetni meg ringatni kellett, meg ölelgetni, meg hagyni, hogy bújjon.

mi is nagy családról álmodtunk, régen én 4 gyereket szerettem volna. de max lesz még egy, mert jó, ha van tesója az ember gyerekének.
persze nekünk anyagi okaink vannak...

betti!
jó is az, ha valaki átveszi a gyereket néha. 1-2óra...
nekem nem jött össze. pénzünk nem volt rá.
szerencsére a férjem mosogatott, kaját csinált, meg porszívózott az elején.
ha össze tudtam szedni magam annyira, akkor felmostam.
ja ebédet meg a totalfood főzte az első 2 hónapban.

a szülés: ez más szülés lesz. és ha a baba a kezedben lesz már, a többi nem is fog számítani.
Vendég
 


Sziasztok!

Voltunk ma dokinál, mert tegnap nem várták ki a sorukat apáék, 35-en :shock: voltak előttük, megszámolta. A mi dokink szabin, ilyenkor a másik doki a saját idejében lát el két körzetet. Ma "csak" 1 és negyed órát vártunk, a doki tök ingerült volt, kiabált is Lilivel (nem szereti, ha pálcikával nének a szájába, a dokinénink csak világítani szokott, ők meg elég erőszakosak voltak), nem írtak fel egy gyógyszert, amit kértem, de legalább Lili tüdeje tiszta. TB ellátás, hurrá. :evil: Még jó, hogy Natit nem vittem el...

Tünci, tényleg felháborító, hogy az Anyukát hazaküldik. :evil: Ezt komolyan nem hiszem el, áh, inkább nem is írok semmit...

Mancsa, a Te sztorid sem semmi :roll: , még jó, hogy a mhelyem tb kifizetőhely és még az ügyintézővel is jóban vagyok. Én már a kórházból szóltam, hogy megszületett Nati és már kezdte is intézni a dolgokat.
Köszi a cebionos infot, én ennyit nem mertem adni Natinak. :oops:

Depi nálam is van rendesen, most apa is jól belehúzott a munkába, kimenni sem lehet, elég gáz egész nap a 4 fal között. :? Legalább ma a nap süt. :)

Winchi, ügyi vagy nagyon, szépek a díszek, a tavasz helyében én jönnék. :wink:

Ancsi, és a 9. fogacskával mi lesz??? :lol: Mi is ugyanitt tartunk egyébként, szerintem ebbe a náthába is belejátszanak a rágófogak.

Szösz, Réka teljesen Lili alkat, ő sem volt 8 kiló ennyi idősen, másfél évesen mondjuk már elérte a 9 kilót, fél év alatt több, mint 1 kg-ot hízott a kiskönyv szerint. Mondjuk ez elég furi... Na persze most sem egy díjbirkózó alkat. :wink:
Ja, ha nagyon uncsiztok, szólj ám, aztán ha épp nem betegeskedünk, valahogy összefuthatunk. Meg arra is gondoltam, hogy kisebb talit nálunk is lehetne csinálni, 5-6 bébi simán elfér a nappaliban anyukástul. Csak ugye nem vagyunk épp a belvárosban.

Megyek, hasznossá teszem magam, Nati alszik, Lili meg nagymamázik.

Ja, még szerettem volna valamit. Vettünk pár új főzőedényt és párat leselejteztünk. Nincs bajuk, múlt héten még abban főztem, rozsdamentesek üvegfedővel. Nincs szívem kidobni őket, valakinek biztosan jól jönne, nincs ötletetek esetleg?

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Annyit írtatok :D

Szösz:Neked küldtem egy privit :wink:

Tünci:Teljesen ki vagyok rajt akadva hogy hazaküldik az Anyukát :evil: Ők fehérváron laknak amúgy?Örülök hogy a pici jól van :D
Nekünk is átalakíthatós a kiságyunk és nagyon jó mert kényelmesen elfér benn a Hannus késöbb meg nem kell ágyat venni csak egy leesésgátlót.
Ne szomorkodj emlékszel hogy azt írtad októberbe hogy de jó lenne ha már január lenne?Na most már pár nap múlva február az meg úgyis rövid.Nemsokára ültetheted a virágokat :wink:

Winchi:Ügyi vagy :D :D :D Remélem ezzel elűzöd a hideget :D

Betti:Jól teszed ha rendelsz ebédet.
Nekem a védönő azt javasolta szülés elött,Ha baba alszik kapcsoljam ki a telefont kapucsengőt hogy ne zavarjanak és aludjak én is.Hát én ezt is tettem :oops: Főleg hogy Hannus az első 3 hónapba hajnali 3 elött nem aludt el :shock: Az én munkahelyem is tb kifizető hely igy kaptam levelet mikor lejárt a tgyás bementem aláírtam és kész.

Mancsa:Jaj de édesek a gyerekek :D :D :D Tesóféltékenység nem volt mikor hazamentetek a kórházból?
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?