Winchi: prevenár emlékeztető? Ez nekem új. Dorcsi 1 évesen kapta meg, lehet, hogy akkor csak 1 van? Majd rákérdezek, mert most elbizonytalanodtam. Úgy emlékszem nem mondták, hogy kell mégegy belőle.
Megkaptam a receptes üzidet én is, jól hangzik, majd előszedem este, ha nem alszom el.
Ma szülői lesz az oviban. Olyan furi még azt mondani, hogy szülőire megyek.
Lányok tényleg jól kiveséztétek az ellátásokat, azért leírom én hogy jártam, mikor Dorcsi született, hátha más tanul az én hibámból: szóval mikor Levivel gyesen voltam (ennél kellett a fizetés nélküli szabit kérni a munkáltatótól), akkor született Dorcsi. Kértem a munkáltatót, hogy ha van rá mód, akkor tegyen vissza státuszba, hogy táppénzre menjek terhesen és ne a 24000 ft-ot kapjam, de nem sikerült, drága főnökasszonyom jóvoltából. Na mindegy nem is ez a lényeg, hanem, mikor megszületett Dorcsi, akkor Levi még nem volt 3 éves (1 hónap híján) de senki nem szólt, hogy basszus mondjam le a gyest, mert addig nem kapok tgyást. Munkáltató kitöltötte a tgyás igénylést, el is küldtük, minden rendben volt vele, de halvány lila gőzöm nem volt róla, hogy a gyest le kell mondani. Én azt hittem, hogy ha beadom a tgyás igénylést, akkor automatikusan azt kapom, nem a gyest. Utóbb kiderült, hogy ezt külön kérni kell, mert különben elúszott a pénzed. Ilyen hülye rendszert, biztos 24000 ft-ra tartok igényt nem a 70000-re nem? Férjem totál dühös lett, telefonálgatott, hogy utólag írunk papírt és adják oda a különbözetet, de persze nem ért el semmit. Tök durva, de sem a munkáltatók, sem a MÁK nem lett erről tájékoztatva, legalábbis az ügyintézők csak a vállukat vonogatták, hogy ők ilyenről nem tudnak. Mi meg szívunk.
Mikor ez kiderült, bementem a fehérvári kincstárba lemondani a gyest és közölték, hogy én nem kapok gyest.
Így néztem rájuk, hogy mi van, 1 éve gyesen vagyok, jövő hónapban 3 éves a fiam és kapom a pénzt rendszeresen, na de honnan? Aztán kiderült, hogy elkeverték a papírjaimat és a ceglédi kincstártól kapom a pénzt, menjek oda lemondani. 2 hetes babával meg egy 3 évessel. Mondtam, hogy anyátok, ezért elfogadták faxon a lemondást.
Na ez kisregény lett bocsi.
Tünci: hogy van a kisfiú?
Kiságy: nekünk átalakíthatós van. 160-as heverő lesz belőle, most 60-as a pelenkázó része és csak 1 méteres a kiságy. Dorcsi még simán alszik benne, igaz csak így napközben, éjjel ő velünk alszik.
Van egy leesésgátlós heverőnk is, olyan, amit Ani belinkelt múltkor, de az csak a gyerekszobában a meseolvasós kuckó. Levi is velünk alszik még. Néha mondogatja, hogy külön megy, de estére mindig meggondolja magát. Szerintem majd Dorcsival együtt megy külön szobába. Most úgy gondolom, hogy Levi galériaágyat kap, Dorcsié lesz a kis heverő. Nagyon kicsi a gyerekszoba, így vagy emeletes ágyban kell gondolkodnunk, vagy úgy, hogy legyen alatta kuckó, amit később átalakíthatunk íróasztalossá. A rácsos ágy meg megy a sógornőmékhez, ha kérik. Tegnap megtudtam, hogy jön náluk a baba, de ők még nem tudják, hogy mi tudjuk.