Sziasztok!
CJudit! Örülök, hogy azért jól sikerült a cirkuszosdi, még ha volt néhány amatőrke is. Elhiszem, hogy lesimult az agyatok, azért nem lehet semmi 3 gyerekkel végigcsinálni egy ilyen napot, főleg ennyi idős pocakosan. Én kb. a 33 héttől elég nyűgi voltam. Na, mindent megcsináltam, csatangoltam meg minden, de azért akkor már terhes volt a terhesség. De a vége, hááááát, az hihetetlen. Mikor az utolsó két hétben akkorát nőtt a hasam
. Tök jó volt. Rengeteg pocakos képem van, és nagyon szembetűnő a méretnövekedés. De emlékszem, hogy a 34. héten voltunk színházban, és bizony úgy bedagadtak a bokáim mire vége lett, hogy alig bírtam felállni, mert a combom is tök lezsibbadt. Aztán voltunk a barátainknál, kb. 36 hetesen, na akkor megmondtam, hogy én míg meg nem szülök már nem megyek sehová ilyen társasági eseményekre, mert egész este ülni, annyi volt nekem. Na, nem is mentünk, de mióta Lara megvan azóta se sűrűn.
A védőnő témát kb. 2 oldallal ezelőtt veséztük ki. Esetleg olvass vissza, ott mindenki írt "élményeket". Röviden annyi, hogy pl. nálunk itt falun, nagy "divat" kijárni. Első két hónapban hetente jött, aztán havonta, Lara egy éves kora óta pedig kb. kéthavonta. Éppen holnap lesz két hete, hogy itt volt. Mostmár nem jön márciusig tutira, mert mondta, hogy vár minket a két éves státuszra. Egyébként egy éves koráig minden hónapban vinnem kellett méretzkedni, aztán már csak a kötelező oltások előtt. Nekem sem egy helyen van a védőnő meg a doki, mert mi dokihoz Oroszlányba járunk, a védőnő meg itt van a faluban. Én mondjuk azt szerettem, hogy havonta vittem leméretni, mert így tudtam, hogy mikor mennyit gyarapodott, mindig tök kíváncsi voltam. Mi is a Móciból kölcsönöztünk mérleget, akkor még asszem 1.500,-Ft volt, meg 10 E a kaució. De egy hónap után visszavittem, mert Lara teljesen tápszeres lett, úgyhogy már nem méregettem, mindig tudtam, hogy mennyit evett.
Te jány, ezen az elektroszmogon én akkorát röhögtem. Mondjuk lehet, hogy hülye vagyok, vagy tudatlan, de ez már vicc szerintem. Akkor az én gyerekem curva sok szmogot szívott. Nálunk egész nap megy a tévé, különben már megkattantam volna szerintem, na és a laptop is be van kapcsolva, és itt játszik körülötte. Eddig semmi baja, hál Istennek.
Jajjjjj, engem annyira irritálnak ezek a felfújt dolgok.
Anna! Annád csörgésén is jót röhögtem. Édi lehetett. Mi is itt majomkodtunk múlt héten, énekeltük apával a Halász Juditot, mint a fába szorult féreg, oszt a Laura itt hagyott minket mint a cart.
Nem tudom, hogy a kertvárosi művháznál levő cuki melyik, esetleg a Gesztire gondolsz? Mondjuk az ott a valamikori spárnál van, na ott is jó sütikék vannak, szerintem a tortájuk is finom lehet. Igazad van! Ha meg nem arra gondoltál, akkor is igazad van!
Érdemes több helyen megnézni. Na, Jucus, itt vannak az ötletek, járd körül a témát aztán tájékoztass minket!
Mamának lemerült az akksi? Fasza, jó kis kiadás megint.
Annyáááám, Te szülői mk tag vagy? És az milyen az?
Edit! Örülök, hogy tetszett a Tropicarium. Mondjuk tényleg hamar lehet végezni, ezért is kiakasztó a jegyár!
Na, mindegy.
Tökre megértelek, hogy IKEA-ba gyereket? Neeeeeeeeem. Én ott szeretek elszütymörögni, ezt nézni, azt venni, de gyerekkel ez megoldhatatlan, legalábbis az enyémmel, hacsak, hacsak, nem babakocsiban van. De hát már nagylány.
Mondjuk elnézelődik, de aztán csak menni akar. Mikor Karácsony előtt voltunk, akkor nem is vittük, és milyen jól tettük. Elég volt a sok barmot kerülgetni, nem még a gyerekre is figyelni. Tök szeretünk ott kajálni, de akkor ez is elmaradt, mert majdnem a lépcsőnél volt a sor, akik az ebédre vártak az étteremben.
Úgyhogy az Auchanos étteremben ettünk kínait.
Én még futóbicót csak műanyagot láttam, se fémet se fát. Nekem tökre bejön ez a műanyag, mert könnyű mint a pille, és tényleg nagyon menci a kézvédője. Még vita tárgya, hogy akkor most milyen járgányt is vegyünk a nőcinek. Majdcsak kiderül március 6-ig.
Képeid tök jók, a hóhányós a kedvencem. Édes kicsi Milán milyen kis dagadt lett a pofija. Elhiszem, hogy megijedtél. Ugyebár nem tudja az ember, hogy allergiás-e a gyerek a csípésre vagy sem és nagy baj lehet belőle.
Egyszer, még dózsakertben laktunk, Alfikám belelépett egy darázsba, miközben apukám sétáltatta. Na, hívott fater melóban, hogy a kutya belelépett a darázsba, és utána egy tapodtat nem ment, se tűűűűled-se hozzád. Szegény papa cipelte végig Dózsakerten, meg fel a 4-re.
Na, isgyu picsu, nyomás, kocsiba be, irány haza. Rohantam fel a Kalciumért, irány át anyuékhoz. Belenyomtam a kutya szájába fecskendővel, és mondtam, ha bármit észlel, azonnal hívjon. Vissza melóba. Nem hívott, Alfikám túlélte hál Istennek a kalandot, de mire mentem érte este, anyukám beborogatta a lábát. Édes kincsem úgy jött elém mint egy hadirokkant, nagy buci lábiján. Azt hittem megzabálom. Szóval ilyen kalandunk volt a darázzsal.
Azért az ecetes borogatás valóban jó vicc. Még én is utálom a szagát, nemhogy egy gyerek.
Akkor ezek szerint Te is fejlődőképes vagy, ami a Zurad utáni telefonálgatást illeti. Hát hiába, telnek az évek, aztán az ember lánya, már nem telefonálgat annyit.
Na, ez csak vicc volt, de Én is tényleg letettem a gyereket, aztán úgy elaludtam, mint a tök. Egyszercsak jött be az Ember az ajtón, aztán meg ott termett az ágyban mellettem.
Melinda! Jóvanna', itt vagyok.
Igaz elmaradtam egy kicsit, de sok dolgom volt ma.
A masszázs elhiszem, hogy jól esett megfáradt testednek, én csütörtökön megyek!
Hiszti esetén van, amikor simán elnézem és ott hagyom, van amikor felemelem a hangom, de ez kb. a 10. rászólás után van. Az én idegállapotomtól is függ, hogy hogyan reagálok rá.
De ez is el fog múlni, ez tartsa bennünk a lelket.
Jaaaaaa, a szülés körülményeinek alakulása után már csak az volt elkeserítőbb, hogy csak 3 hétig szoptattam, pótlással azt is. Deeee, mostmár bizton kijelentem, hogy nem bánom. Akkor megviselt. De szerintem semmivel sem rosszabb a tápszer, és nem is kényelmetlenebb, legalábbis az én tapasztalatom szerint. Szerintem az nem normális dolog, hogy 8 hónaposan csak anyatejet iszik a gyerek. De hát mindenki maga tudja, hogy mit hogy csinál. Tehát Én ezért sosem irigyeltem senkit, sőt....
Nagyon sok Larával egykorú gyerekről olvastam, mikor kb. 1 évesek voltak, hogy még mindig szopiznak, éjjel többször is.
Hát köcciiiiii. Most gondoljatok, amit akartok Rólam, de azért én szeretek pihenni is. Mert az is kell, hogy a gyerek anyja pihent legyen, ne egy zombi, mert sajnos sok ilyet olvastam, Larával egykorú gyerekek fórumáról.
Persze, Melinda félre ne érts, megértem, hogy mi a Te problémád, és elhiszem, hogy Téged ez érzékenyen érint. Nem vagyunk egyformák. Mindenesetre először szembesülni vele, hogy na, erre sem vagyok képes, nagyon-nagyon szar volt. De mostmár így kerek minden, ahogy van.
És akkor most a magyarázat, eddigi távolmaradásom okára. Ma elindultunk a mínuszokban, busszal a munkahelyemre. Volt néhány elintézni valóm. Utána mentünk a Biáért az oviba, utána anyukámhoz, mindezt busszal. De Laura nagyon élvezte, mondom én, hogy imádja a buszokat.
Aztán ebéd után alvás és játszottak a csajok, kihasználták az utolsó délutánt, mert holnap viszi az apukája haza a Biát és csak jövő hét végén megy újra a mamához.
Aztán jött értünk apa, itthon szokásos esti rutin, most meg háromnegyed órája írok!
Majd még benézek, de lehet, amíg írtam, addig még más is írt!
Ha nem jönnék mégsem
, Mindenkinek nyugodalmas jóéjszakát!