Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Editkém! Jó szórakozást mára! Majd írj, hogy milyen volt, gyerekek hogy élvezték!

Melinda! Örülök, hogy jól telt a napotok! Nálunk is mindegy milyen süti van, csak legyen az a lényeg. :lol: Még ha el is rontom a férjem biztos vevő rá.
Bia nem azonos korú a Larával, Ő 5 éves elmúlt, már nagylány. De öröm nézni, ahogy a Lara néz rá, mint egy istennőre, és mindenben utánozza. Mikor ideértek reggel, áhitattal nézett rá, és átölelte és puszit adott a Biának. Mindig felsoroljuk a családot, és a kis drága hangján mondja, hogy mammmaaaaa, pappppaaaa, Kankaaaa (Bianka), Atttiiiiiii (Alfi), annnyaaaaa, appaaaaaaa. Azért írtam így, mert így elnyújtva mondja, meg kell zabálni. :P

Nináááá, hogy tavaszra elindul Dávid. Laura 14 hónaposan indult el, azóta meg sem áll. :shock: De ezt értsd szó szerint. Csak akkor van nyugta, ha alszik. Majd lehet futni utána. De olyan édesek, ahogy totyognak először, aztán gyorsabbra váltanak. És hogy mennyi energia van bennük, hihetetlen.

Na, megyek, lassan szerintem ébred a kisasszony. Tegnap ilyenkor már egy órája fent volt.

Lányok! Nálunk tegnap este 10-kor, -17,1 fok volt! Durrvvvaaa! :shock:

Szép Napot!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu

Sziasztok!

Edit,kiderült végül,mi volt a baja a gyerekeknek?Jázminnak tényleg lehet a foga,de hogy Milus miért nem aludt délután?
Férjed mikor ért haza?Ő amúgy pesten dolgozik?Szegény,tényleg nem tudott sokat pihenni...Jó szórakozást mára,képeket várunk ám!!!

Melinda!Ablakpucoláááás?Ilyen hidegben?Te sem vagy makacs,mi??? :lol: Nekem még az ablakdíszek is fenn vannak... :oops: Azt hiszem ideje lenne már leszedni! :lol:
Jó sokáig fenn voltatok este,de hát néha kell "dorbézolni"! :lol: Reggel hagyott aludni benneteket Dávid?

Móni!Nektek is jól telt akkor a tegnapi nap!Látom,ma már nem kelt olyan korán Laura!Ennek örömére meg Te keltél korán... :lol:
Édesem,ahogy sorolja a családfát,haláli lehet!!! :lol:

A tegnapi szülinapozás jól sikerült,kipurcant mindenki!!! :lol:
Emeletes családi házban laknak sóginőmék,hááát mondanom sem kell,hogy lépcsőztünk egész estig Rolanddal...A végén már olyan fáradt volt,hogy nem bírta felemelni a lábát a lépcsőn.De ez sem volt akadály,mert átváltott négykézlábba!Neeeem makacs a gyermek,áááá,dehogy!Norbi Zolival navigálta a csapatot,Anna a lányokkal szaladgált,úgyhogy mindenki jól érezte magát! :lol:

A mai programunk valahol fénymásoltatni,boltba menni,a kórházba beszaladni barátnőmhöz.Szegénykémnél még mindig nincs meg a baba,és azt mondja,hogy úgy néz ki csak kedden indítják be...Na mindegy,a lényeg,hogy mindketten egészségesek legyenek!!!

Ma még próbálok jönni!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Itt vagyok én is:) Megpróbálok visszaolvasni, hátha…. de annyit írtatok, hogy hideg élelemmel kéne ideülni a gép elé. Fiúk elmentek az élményfürdőbe, mi csajok maradtunk itthon. Rékát most sikerült csak elaltatnom, mert délelőtt szunyált már egyet. Nekem lenne egy halom vasalni valóm, de sajna megvár…

Szóval, hogy mindenkinek válaszoljak, ömlesztve írok mindent, aztán majd belejövök a tempótokba.

Bencus betegsége a mai napig rejtély a dokiknak is. Nekünk meg már édes mindegy, hogy mi is a pontos diagnózis, elég az, hogy fejlődik, okosodik. ahhoz képest, hogy honnan indult, és hogy miket jósoltak. Tesót mindenképpen szerettünk volna, csak korábban nem mertünk belevágni, mert nagyon hittünk a dokiknak, hogy megismétlődik a dolog, és még egyszer ezt az utat nem biztos, hogy végig tudtuk volna csinálni. Aztán egyszer eldöntöttük, hogy kell tesó, és kész. Czeizelnél jártunk már korábban is, így ekkor is hozzá mentünk el, aki elmagyarázta, hogy mivel nincs konkrét genetikai bibi a kezünkben, ezért lényegében ugyanannyi az esély egy beteg babára, mint egy másik kismamának. Ő bíztatott, és az ottani dokihoz kezdtem el járni. Tatabányán semmiképp nem akartam szülni, bár magával a szülészettel semmi gondom. Így kerültem az István kórházba. Ez egy fiatal nő nődoki volt, kedves, lelkiismeretes, elküldött egy csomó vizsgálatra. Mindenhonnan jó eredményekkel jöttünk el. Egyedül az AFP volt magasabb picit, de erre az Istenhegyi úton azt mondták, hogy a jó konyak is több csillagosan a legjobb Aztán a 23. hét körül ez a doki átadott egy kollégájának, mert hogy ők is babát terveztek. Na, ennél a fickónál csak egyszer voltam, mert Rékám közbeszólt. Még a szülészetet sem volt időnk megnézni, mert a 28. héten elfolyt a magzatvíz, és másfél nap fekvés, tüdőérlelő injekció után megszületett Réka. A gyorsaság miatt nem volt lehetőség apás szülésre, illetve a hüvelyi szülésről is lecsúsztam:( 7 és fél hétig voltunk kórházban (SOTE-Péterfy-I.Gyerekklinika). Egészségesen jött haza, mindenféle kora problémát megúszott, nagyon szépen vette az akadályokat. Röviden ennyi, hú, még most, ennyi idő után is kiráz a hideg, ha azokra a napokra gondolok, amikor a kórház és otthon között ingáztunk, mert nem hitték el, hogy a magzatvíz folydogál:(

Edit!
A győri sebészetről én csak jót tudok mondani. Bár már régen voltunk ott, de abszolút pozitív az élmény. Bence 4 hónapos volt mikor műtötték. Egy éjszakát kellett bent maradni, kaptam én is ágyat, nemcsak egy kis széken csücsülve maradhattam. A dokik is és a nővérek is szuperek voltak.

Judit!
Szorítok, hogy minden rendben legyen a babával. szupi, hogy apa is bent lehet:) Milyen volt a cirkusz? Én már nagyon régen tervezem, hogy elmegyünk Bencével. Egyszer megnéztünk egyet itthon, inkább nem is kommentálom.

Móni!
Napközben nagyon ritkán kapcsolom be a gépet, csak ha Réka alszik. Hiába ilyen pici, nagyon hamar rákapott az ízére:) Alma rajongó, és a honlapjukon a videokat kell nézni. Na, de meg is van az eredménye, mert anya, apa, nem után egy új szót is mond: alma:) Annyira édi, megzabálom:) Egyébként eljátszik egyedül is, leginkább a szekrényekből kipakolást élvezi ilyenkor. Az egyik nap a hálónkba suhant be, és kirámolta a fehérneműs fiókomat:( És csak vigyorgott utána, amikor rászóltam. Nagyon résen kell lennem.

Meló: nekem már nagyon-nagyon hiányzik. Kicsit sok volt az itthonlétből. Hogy hova fogok tudni visszamenni, az még a jövő kérdése, mert ennyi év kiesés nem tett jót. Mindenesetre már nagyon vágyok egy kicsit a felnőtt világba. Nálam nagyon függ attól, hogy Bencével miként alakul a sulis lét.

Ha már a torta téma szóba jött. Bencének dinós tortát szeretnék, nincs ötlet hol csinálnak ilyesmit? Néztem egy tortát a neten, de még életembe nem sütöttem, mármint tortát:) Félek, hogy befuccsolnék vele.

Közben hallom, hogy felkelt a leányzó, megint sikerült aludnia 45 percet:( Na, de ezt most elküldöm, ha már én ennyit olvastam, olvassatok Ti is:)

Este próbálok jönni, és képet felrakni a gyerekekről.

Judit
jucis

Jó estét Lányok!

Anna! Édi lehetett Ro, ahogy nem bírta emelni a kis lábát. Arany szíve, tökre lefáradt. De hogy mennyi energia van bennük, hihetetlen. Örülök, hogy jól telt a buli
Lehet, hogy a barátnőd már meg is szült azóta? Ő lenne az, akit egyszer írtál, hogy csatlakozna?

Jucus! Örülök, hogy ideértél! :P Nem semmi kálvária, amin Bencével végig mentetek, viszont nagyon örülök az optimizmusodnak, hogy a lényeg az, hogy okosodik, ügyesedik, igazad van, hogy előre tekintesz és nem vissza. Az meg, hogy Réka ilyen jól vette az akadályok, az csúcs szerintem. Emlékszem, mikor a nővéred mesélte, hogy milyen icipici baba. És lám, már komoly nagylány. Istenem, 28. hétre születni, milyen pindurka lehetett tényleg. Emlékszem Lara a 24. héten voltunk 4D-n, akkor volt 625 g. Akkor derült ki, hogy kislányunk lesz! :P
Ahogy olvasom, benned is mély nyomot hagyott, hogy a hüvelyi szülés nem sikerült. Hát engem nagyon megviselt, még akkor is, ha tudom, hogy mindkettőnknek ez volt a legjobb. De akkor is. Mostmár halványul a szülésem emléke (mármint ami rossz volt benne), de a hiányérzet szerintem mindig megmarad. :cry:

Édi lehet Réka, hogy a 4. szava az alma. :lol: Kis funklub! Larát nem hatja meg az Alma zenekar sem, csakúgy ahogy Halász Judit sem és társai. Talán később. :roll:

Mikor így kipakolnak a fiókból és utána ártatlanul rötyögnek, na akkor kéne szigorúnak lenni, de nem lehet. Le tud venni ez a kis bébinő a lábamról, gondolom Te is így vagy ezzel. Na, azért rászólok, de nem nagyon izgatja, és ahogy vigyorog, háááátttt. Ember legyen a talpán, aki nem bocsát meg. :P

Dínós tortát esetleg kérdezd meg a Jeneiben, Szőlősön. Mi nagyon szeretjük azt a cukit, meg még a Gálában is jó tortákat csinálnak, nem tudom dínós van-e.
Én sem csinálnék a gyerekem szülinapjára tortát. Az úgysem lesz olyan, mint amit egy cukrász csinál. Van, aki erőlködik az ilyesmivel, aztán a végeredmény..... Szerintem nem érdemes, ennyit igazán megérdemel az a kisgyerek, hogy normális tortája legyen, nem? :roll: :P

Gyere, és hozzál képeket, még a hajaddal is lógsz! :wink:

Többiek, gyertek mostmár! Csemeték már az ágyban!

Kép
larianyu

Jó estét mindenki!

Jó volt a mai nap!!!De két gyerekkel IKEA soha többet!!!!!!!!

Na holnap jövök!Mindenkinek jó éjszakát,nyugodt álmokat,és a manóknak is!

Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Megvolt a szombati cirkusz-turnénk. Maga az előadás eléggé vegyes volt, sok fiatal tehetség mutatkozott be, ez volt nekik egy amolyan ugródeszka-lehetőség, állítólag ilyenkor nagyon idefigyel a cirkuszvilág, és ezután keresik fel őket szerződésekkel, ajánlatokkal stb. Volt pár profi produkció, de azért akadtak bénázós, szerencsétlenkedősök is, rajtuk még nagyon látszott az amatőrizmus.
Utána bementünk mi is az Ikeába, ott ebédeltünk, aztán vittük haza a kölcsöngyerekeket Komáromba. Ha már ott jártunk beugrottunk a férjem nagymamájához, a héten lesz a szülinapja, egyúttal őt is felköszöntöttük. Reggel 8-kor indultunk Pestre és végül este fél 8-kor értünk haza! Mi aztán mindig el tudjuk kummantani az egész napot. Hetek óta akkor éjjel aludtam egy normálisat, úgy látszik nekem minden nap ez kéne?! :lol:

Azért elég jól lesimult az agyunk a 3 gyerektől (a miénk ugye 7 éves, a két barátgyerkőc pedig 6 és 10). De a kiscsaj kitesz 3 fiút, szóval nem unatkoztunk. :) Meg is beszéltük az urammal, hogy egyelőre teljesen elég nekünk két gyerek. :)

De édesek, imádnivalóak voltak, élvezték az egész napot. :)

Most gyorsan összekapom a lakást, 9 után jön a védőnő hozzánk, még nem volt itt soha, azt mondja kell egy környezettanulmányt csinálnia, hát, rajtam ne múljon... meg a szülésről akar velem beszélgetni. Hát, kíváncsi vagyok mi bíztatót vagy újat tud mondani. :)))

Hozzátok kijár még babázni a védőnő? Mikor Bence volt baba akkor még Dózsakertben laktunk, ott másik védőnő volt, ő jött lelkesen hetente az elején. Aztán szépen leszokott róla, mondjuk egyáltalán nem bántam, mert a leghülyébb pillanatokban tudott jönni, és nagyon nem voltam kisegítve vele...
Nem tudom mostanában mi a szokás, kijárnak-e, vagy megelégszenek azzal, ha az ember lánya leviszi tanácsadásra?

Terveim szerint jövök még ma, ha elment a védőnő és megfőztem az ebédet. :)

Szép napot, puszi Nektek!

Judit

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Sziasztok!
JJudit!Réka a 28-ik hétre született?Jézusom...De tényleg iszonyatosan ügyesen vette az akadályokat,nem semmi!
Persze hogy az a lényeg Bencusnál,hogy szépen fejlődik!!!Csak kiváncsi voltam(mint mindig,bocsi... :oops: ),hogy kiderült-e valami,miért történtek így a dolgok...Nehéz dolgokon mentetek keresztül mindkét csemetével,de tényleg előre kell nézni,és pozitivan állni mindenhez,mint ahogy Te-Ti is csináljátok!

Alma együttest még nem hallgattunk,de Ronak szereztünk Halász Juditot,nála nem volt sikere egyáltalán.Anna meg kétszer végigcsörögte a dvd-t... :lol:

Dínós tortát kertvárosban a művháznál lévő cukiban is megkérdezhetnéd!Szerintem ott is csinálnak ilyet,bár esküdni nem mernék rá...Az viszont biztos,hogy nagyon finom a tortájuk!!!

Móni!
Nem,nem szült még meg a lányzó,ha minden igaz,ma mégis csinálnak egy indítást,de majd csak később hívom fel,hogy mi újság!Tegnap végül nem mentünk be hozzá,mert itthon volt a férje,és nem tudtuk összehozni úgy a látogatást hogy mindenkinek jó legyen...Majd talán ma...Vagy majd ha meglesz a baba,mondjuk akkor tuti bemegyünk! :lol: Nem Ő volt az akinek ajánlottam a fórumot,Ő még hallgat... :lol:

Edit!
De miéééért? :twisted: Gyere és mesélj! :D

Mai program:posta,autóba akksit nézni Ancinak,és már egy-két dolgot el is felejtettem... :lol: Délután szülöi mk gyűlés,nem tudom mikor fogok hazaérni...Azért igyekszem még jönni!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok csajok!

A dínós tortát én is a Jeneiben ajánlanám.Ott a tulaj fia nagy mestere a marcipánnak.Eszméletlen jól dolgozik.Nézzétek meg a honlapjukon a galériában.Vannak fent torták!!!!Mi is onnan rendeljük a Jázminnak.Pénteken tartjuk,mert akkor tudnak a mamák-papák jönni.

A Campona jó volt.Hamar meg is jártuk.Az IKea felé elaludtak a gyerekek.Én bementem a Decathlonba.Hótaposót nézni magamnak.Itt egyik kínaiban sem találtam a Tescoban egy db 33-as(annyira aprótalpú nem vagyok). :? Hát ott sem.Végül az Auchan előtti üzletsoron volt :D .Nagyon könnyű és nagyon meleg.Volt lehetőségem ma reggel megtapasztalni.Voltam a Pennyben 7-kor.A Decatlonban néztem a futóbringát,Móni!Eszembe jutottál.csak nem volt kibontva.Nekem a fém jobban tetszik meg a fa.Ez pedig műanyag.(De ennek van elől kézvédője és az curva vagány-meg praktikus.)
Na szóval...Gyerekek felkeltek,bementünk az IKEÁba.Még jó hogy a kocsiban nem alszanak annyit. :D Körülnézni nem nagyon tudtunk,de nem is azért mentünk.Apa bármit pakolt volna a kocsiba,nem lehetett,mert a Milán rajta lógott.A kocsiba alig fértünk be.Pedig kombi Mondeo.A babakocsink is jó nagy.(Apa választotta mindegyiket4 :D )
Még bementünk anyukámékhoz.Ott elidőztünk.Kávét szerettem volna inni,de elfelejtettem :? .mire hazaértünk 7 óra volt.Szóval mi is el tudjuk az időt szarni.
Itthon már nem volt kedvem semmit sem csinálni.Most pakolásztam el,ágyneműt szeretnék húzni,meg mosnom kell...mint mindig.

Jucus!A korai szüléshez csak annyit,hogy azt mondják,a lányok szívósabbak.Én egy hónappal jöttem korábban,tesóm másfél.A terheságyi időszakot anyukám a kórházban feküdte ki.Akkor még rakták ki olyan hamar az ember lányát.Aggódott is értem mindkét terhesség alatt,de én végighordtam...De látod,Réka is kemény csajszi lesz!!!!Mekkora súllyal született?Kis pille lehetett...

Anna!Barátosnédnak drukkolok!Minden rendben legyen. :D Már zárlat sincs...

Melinda!Megolt a masszás?Ablakpuci után jár is!!!!Megérdemelted!!!Nekem is kéne ablakot pucolni,de egyelőre annak is örülnék,ha a mosnivaló elfogyna.

Képeket is rakok majd fel!!!

Kellemes napot mára!!!
Edit

KépKép
nagyedit

Kép Anyával Kép Figyel Kép Hóhányó Kép Fáradtak

KépKép
nagyedit

Sziasztok.

Végre újjászületem. :D :D :D Hát csajok már nagyon rám fért egy jó masszírozás. Végül nem a thai masszást választottam hanem az olajost de nagyon jó volt. A hétvégünk okés volt. Ja persze a kicsi fiam elkezdte a hisztis korszakát. Ha valami nem úgy alakul ahogy ő szeretné vagy rászólok hogy nem szabad ( pl. szekrény kipakolás, cserepes virág megszeretgetése ) akkor el kezd hisztizni, a végén hasra is vágja magát. Hiába anya fia. :( Szóval ez az újdonság. Azt csinálom, hogy hagyom, hogy tombolja ki magát és nem húzom fel magam csak nézem hogy mit alkot. Ti hogy kezelitek / kezeltétek ezt a z időszakot?
Én nagyobb voltam mikor a szüleim megunták a tisztijeimet és azt mondták : jól van lányon csak így tovább és ott hagytak. Nekem is az volt a mániám hogy hasra vágtam magam és az öklömmel ütöttem a földet. Akkor kitomboltam magam és attól fogva nem csináltam.

Jucis nem semmi amin keresztül mentetek. Hogy nem hiték el hogy folyik a magzat víz…… hát no comment. Az a lényeg hogy fejlődnek és egyre ügyesebbek. Bár mi is volt , van és lesz bearanyozzák ezek a kis csodák az életünket és ez a lényeg.

Nálunk is: se Alma, se Halász Judit, semmi nem érdekli egyenlőre a Manót. Pár napja a Gumi macira cuppant rá. Ez jól jött mert így tudtam megoldani az ablak mosást. Ő nézte a Gumi macit 2x és én addig gyorsan végeztem. Gáz nem gáz, ami még bejön neki az a Lady Gaga.

Én a - nem tudok szoptatni - időszakot éltem meg nagyon nehezen és a szívem össze szorul a mai nap is mikor halom a barátnőimtől hogy mennyi tejük van. Az egyik barátnőm kislánya már 8 hónapos és még mindig csak szopi van náluk, egy evést sem váltottak ki.

CJudit ne aggódj mi is eltudjuk lógni az egész napot. Biztos jól elfáradtál . Védőnő hozzánk talán az első hónapban 2 -3 x volt, aztán csak a tanácsadáson találkoztunk. Volt Dávidnak egy egy olyan időszaka hogy nem akart enni rendesen, havonta be vittem megmérni és akkor találkoztunk vele és meg csinálta a szükséges papírmunkáját.

Edit akkor jól éreztétek magatokat. Nekem is valahogy a mosnivaló mindig összegyűl. Karácsony óta az az érzésem hogy mást sem csinálok csak mosok és mosok. :evil:

Ébredezik a pici fiam. Este még jövök.
További szép napot nektek.
Puszi.

Melinda

Kép
dávidbaba

Sziasztok!

A tortáról még annyit,hogy osztom Larianyu véleményét.Mi van ha nem sikerül?Nem éri egy gyerekkel kiszúrni!! :evil: Szoktam tortát sütni,na de nem a gyerekemnek.

Múltkor írtam,hogy a keresztelőre csinálok májas kockát.Mikor vettem elő a receptet,akkor nézem,hogy itt nagy hülyeséget írtam,hogy nem kell bele zsemle.A fél kg májhoz fél kg darált húst,4 tojást,4 zsemlét és fűszereket kell rakni. :oops:

A hisztivel kapcsolatban nincs jó tanács.Nálam elérik az akaratukat vele. :oops: A Milán mániája,hogy nem engedi a kezét fogni.No akkor kiabálok vele.Mert meghallani sem óhajtja,ha szólok neki. :? Tudom,az sem megoldás.

Hozzánk a védőnő kb kéthavonta jár.Van hogy itthon sem vagyunk.Nem izél rajta.Én még egy tanácsadáson sem voltam. :oops: Egy évvel ezelőtt tudtam meg,hogy ilyen van.Havonta egyszer kijön a doki,megnézi rendesen a kölköket,ha vmi gondom-bajom van,neki mondom.A védőnő még nem adott nekem használható tanácsot :? .Nyáron megcsípta a Milán száját a méhecske.A doki nem vette fel,a védőnőt hívtam.Ecetes borogatás.Fasza egy jó tanács,mi?Szájára,az orra alá ecetet egy két éves gyereknek!!!!!Aztán a doki visszahívott,pont ő volt az ügyeleten.Azt mondta,ha nem fulladozik,adjak neki kalciumot,ha fullad vigyem be.Azért ne szúrjuk meg cincióstűvel,hogy ott bent kapja meg ugyanazt,amit én itthon vízzel be tudok adni.Később vettem észre,hogy a száját belül csípte meg.ez a játszón történt.Hessegette maga előtt és berepült a szájába.Majd' szívbajt kaptam.Azt sem tudtam hova vigyem.5 perces séta a házunktól.Toltam a babakocsit,fogtam a Milánt,meg hoztam a motort.A babakocsi tele volt homokozócuccal.Kocsi meg nem volt itthon.Apa nagyon hamar hazaugrott,főleg hogy nem tudtuk akkor mi hogy lesz.Mikor Milus megitta a kalciumot,még vissza akart menni a játszóra,kis szívem. :D Jázmin az egészet csendben tűrte.Asszem van is egy kép a feldagadt szájáról. Kép

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Móni!Elfelejtettem...Hiába,az agyam....Írtad a férjed céges bulijáról a tüneteidet.Nem lealvás,28milliószor hívni...stb.Nekem dettó.És most először volt úgy,hogy egyszer sem hívtam.Úgy letettem a gyerekeket aludni,hogy én is aludtam.Pedig már akkor akartam ágyneműt húzni.Arra kelek,hogy hív telefonon,mert bent hagytam a kulcsot a zárban :? .Éjfél után jött haza.Fél 9-ig aludt másnap.
Nem Pesten dolgozik.Itt Tatabányán,de a cég országos.Azért lett ott tartva.És akik nem akartak hazamenni,ott is aludhattak.

Írjatok!Milán ma nagyon korán lefeküdt aludni.Azt hiszem kimegyünk levegőzni,ha felkeltek.Szépen süt a nap,de tombolnak a mínuszok.

Sziasztok!
Edit

KépKép
nagyedit

Edit Milán jó feldagadt. :shock: Én is szívbajt kaptam volna. Jobb bele nem gondolni hogy nagyobb baj is lehetet volna. :evil: Nekem egyszer a szemöldököm alatt csípet meg egy méhecske. Nem voltam valami szép látvány, úgy néztem ki mintha valaki jól megvert volna.

Nagyon szép napos idő volt ma, de nagyon hideg. Mi ma nem dugtuk ki az orrunkat sehova. Holnaptól ha minden igaz akkor megint havazás.

A torta témához csak annyi hogy nem csak hogy esetleg nem sikerül, de nem is éri meg hogy az ember szinte egy teljes napot eltöltsön vele. Szerintem egészen elfogadható árban vannak és finomak is. :wink: :D

CJudit a Gyémántban van babaúszás minden csütörtökön, mondta nekünk az egyik anyuka vasárnap . A honlapjukon nem írnak róla, az interneten meg ezt találtam:
http://www.24ora.hu/index.php?apps=cikk ... 3&c=770961

Móni eddig igazolatlan távolmaradás. Ez nem megengedett. :twisted: Minden ok?

Timi , Évi, Andi veletek mi újság?

Melinda

Kép
dávidbaba

Melinda: Köszönöm szépen az infókat, megnéztem a cikket. Hát, 2.500 Ft egy alkalom... elég combos. Nem tudom én hol élek, azt hittem ez azért olcsóbb dolog. Ha viszem minden héten kétszer akkor havi 20 ezer? Hát izé... semmi vész, lottózok! :lol:

Edit: Édes szívem, milyen kis hősiesen tűrte a méhcsípést. Elhiszem, hogy megijedtetek, ki ne tette volna? Védőnők meg a tanácsaik... hát ja.
Enyém most előadta, hogy ne tartózkodjon a gyerek a nagyszobában, mert van tévé és számítógép és ez a kettő már elektroszmogot (vagy mi a tyúkomat) képez, és az káros.
Hinnye mondom, ez elég komolyan hangzik. :)
Na mindegy, meghallgatjuk, bólogatunk aztán szent a béke. :)
Hát, szerintem én sem fogok járni tanácsadásra amúgy, ha nem nagyon cseszegetnek érte.
Úgy tervezem, hogy az első hónapra kölcsönzünk mérleget a Móciból, 1.800 Ft/hó, nem egy nagy tétel. Ha minden oké lesz és szépen eszik, gyarapszik akkor nem is fogom méregetni, az 1 hónap elég lesz arra, hogy megnyugtassam magam és utána vissza is viszem.
Bencénél folyton gyomorgörcsöltem emiatt, volt, hogy szopi után kevesebbet mértem mint előtte... na erre nekem ugyan nincs szükségem.
Úgyhogy én majd próbálom azt tartani, hogy ha bajom van majd megyek, ha nem muszáj nem fogok én minden héten ott kummantani. A dokihoz majd úgyis menni kell a kötelező oltások miatt. Igaz nekem máshol lesz a dokim mint a védőnő, mert nem a körzetes Rákóczit választottuk.

Látom jól éreztétek magatok a Tropicariumban, mi is voltunk már párszor. Igaz én is baromi drágának találtam, nem is tudom ki írta még ugyanezt... azért elmennek a fenébe, ennyiért az állatkertbe is bemegy egy család, és azért ott jóval több mindent lát. A fővárosi állatkert akvárium részében ugyanezek megvannak, kivéve a cápát. Hát ezért kell gondolom megfizetni az árat.... mi ott is üdülési csekkből voltunk pár hónapja, még jó, hogy igényeltem tavaly. :)

Torta ügyben én is azon a véleményen vagyok, hogy inkább venni mint sütögetni. Én mondjuk a Stop-ban szoktam, nem tudom ott dinós van-e, sárkányost láttam, azt tudom. Igaz, elég húzósak nekik is az áraik... viszont szerintem finom tortákat sütnek.

Jucus! Hú, ez a 28 hét nem semmi. Nagyon szuper, hogy Réka ilyen jól vette az akadályokat. Én még most is nagyon félek a koraszüléstől, pedig már a 36. hét közepéhez közelítünk, elvileg ilyenkor már nagy baj nem történhet, max. picit kisebb a súlya mint az átlag babáknak. Legalábbis én így tudom. De azért maradjon csak még bent az a bébi, már csak azért is, mert a kora miatt még mindenképp korának kezelnék, és tutira külön osztályra kerülne. Én meg nagyon szeretném, hogy ott legyen velem a minimanó a lehető leghamarabb. :)

Na, befogtam, adok másnak is helyet és lehetőséget. :)

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Sziasztok!

Hú, most fejeztem be a kick-box tornát. Egyszerűen nem tudok máskor normálisan tornázni, viszont a kilóktól nagyon szeretnék megszabadulni, így megvárom, míg csend és nyugalom van körülöttem. Kicsit kipurcantam, hiába öregszem már:)

Köszi a hozzászólásokat torta ügyben. Jól lebeszéltetek a sütésről, bár könnyű volt. Megnéztemsa Jenei cuki oldalát, és a végén nem is dinós torta lesz, hanem kombájnos. Az a másik favorit:)
NÁlunk a Stop kizárva, jó párszor megszívtuk már, hogy nem olyan lett, amilyet kértünk. Tavaly még vissza is kellett vinni. Na, de olyan árak mellett, amivel dolgoznak, legyen már olyan, amit kértünk.

Edit! Igen, a Klinikán is mondták, hogy nagy előny, hogy lányunk lett. Én is végig bent voltam a kórházban vele. Bence szüleimnél lakott. Baromira hiányzott, de ott, akkor így tűnt a legjobbnak. A férjem jött fel mindennap, szüleim cirka kétnaponta, és persze Bencus is nagyon sűrűn jött.
Réka 1310gr és 41 cm volt. És nem ő volt a legkisebb.... 1 kg-ra fogyott le. 3 naposan foghattam meg először, addig is simiztem, de akkor megkaptam kenguruzni. Gondolhatjátok, a fellegekben jártam.

Védőnő: hozzánk egyik sem járt túl sűrűn. A két gyerkőc között költöztünk nagyobb kéglibe. Bencusnál jól jött volna a nagyobb támogatás, de végül is már akkor is volt net, leszedtem minden infot innen.
Hú, nálunk mindenkét gyerek elektroszmogban játszik.......

Judit! Biztos, szépen kihúzod még ezt a pár hetet! És minden okés lesz Veletek.

Próbálok felrakni képet a gyerekekről. Rólam nem nagyon készül:) Na, jó, lehet, hogy majd legközelebb, mert még nem fejtettem meg a titkot. VAgy csak késő van már nekem ehhez???
jucis

Kép

Kép

Próbálkozom újra, nemtom, milyen lesz.
jucis

Nem vagyunk ennyire foltosak:) Úgy látszik,nagyon lekicsinyítettem őket.)
jucis

Sziasztok!

CJudit! Örülök, hogy azért jól sikerült a cirkuszosdi, még ha volt néhány amatőrke is. Elhiszem, hogy lesimult az agyatok, azért nem lehet semmi 3 gyerekkel végigcsinálni egy ilyen napot, főleg ennyi idős pocakosan. Én kb. a 33 héttől elég nyűgi voltam. Na, mindent megcsináltam, csatangoltam meg minden, de azért akkor már terhes volt a terhesség. De a vége, hááááát, az hihetetlen. Mikor az utolsó két hétben akkorát nőtt a hasam :P . Tök jó volt. Rengeteg pocakos képem van, és nagyon szembetűnő a méretnövekedés. De emlékszem, hogy a 34. héten voltunk színházban, és bizony úgy bedagadtak a bokáim mire vége lett, hogy alig bírtam felállni, mert a combom is tök lezsibbadt. Aztán voltunk a barátainknál, kb. 36 hetesen, na akkor megmondtam, hogy én míg meg nem szülök már nem megyek sehová ilyen társasági eseményekre, mert egész este ülni, annyi volt nekem. Na, nem is mentünk, de mióta Lara megvan azóta se sűrűn. :P

A védőnő témát kb. 2 oldallal ezelőtt veséztük ki. Esetleg olvass vissza, ott mindenki írt "élményeket". Röviden annyi, hogy pl. nálunk itt falun, nagy "divat" kijárni. Első két hónapban hetente jött, aztán havonta, Lara egy éves kora óta pedig kb. kéthavonta. Éppen holnap lesz két hete, hogy itt volt. Mostmár nem jön márciusig tutira, mert mondta, hogy vár minket a két éves státuszra. Egyébként egy éves koráig minden hónapban vinnem kellett méretzkedni, aztán már csak a kötelező oltások előtt. Nekem sem egy helyen van a védőnő meg a doki, mert mi dokihoz Oroszlányba járunk, a védőnő meg itt van a faluban. Én mondjuk azt szerettem, hogy havonta vittem leméretni, mert így tudtam, hogy mikor mennyit gyarapodott, mindig tök kíváncsi voltam. Mi is a Móciból kölcsönöztünk mérleget, akkor még asszem 1.500,-Ft volt, meg 10 E a kaució. De egy hónap után visszavittem, mert Lara teljesen tápszeres lett, úgyhogy már nem méregettem, mindig tudtam, hogy mennyit evett.

Te jány, ezen az elektroszmogon én akkorát röhögtem. Mondjuk lehet, hogy hülye vagyok, vagy tudatlan, de ez már vicc szerintem. Akkor az én gyerekem curva sok szmogot szívott. Nálunk egész nap megy a tévé, különben már megkattantam volna szerintem, na és a laptop is be van kapcsolva, és itt játszik körülötte. Eddig semmi baja, hál Istennek. :P Jajjjjj, engem annyira irritálnak ezek a felfújt dolgok. :twisted:

Anna! Annád csörgésén is jót röhögtem. Édi lehetett. Mi is itt majomkodtunk múlt héten, énekeltük apával a Halász Juditot, mint a fába szorult féreg, oszt a Laura itt hagyott minket mint a cart. :roll:
Nem tudom, hogy a kertvárosi művháznál levő cuki melyik, esetleg a Gesztire gondolsz? Mondjuk az ott a valamikori spárnál van, na ott is jó sütikék vannak, szerintem a tortájuk is finom lehet. Igazad van! Ha meg nem arra gondoltál, akkor is igazad van! :lol: Érdemes több helyen megnézni. Na, Jucus, itt vannak az ötletek, járd körül a témát aztán tájékoztass minket! :P
Mamának lemerült az akksi? Fasza, jó kis kiadás megint.
Annyáááám, Te szülői mk tag vagy? És az milyen az? :lol:

Edit! Örülök, hogy tetszett a Tropicarium. Mondjuk tényleg hamar lehet végezni, ezért is kiakasztó a jegyár! :twisted: Na, mindegy.
Tökre megértelek, hogy IKEA-ba gyereket? Neeeeeeeeem. Én ott szeretek elszütymörögni, ezt nézni, azt venni, de gyerekkel ez megoldhatatlan, legalábbis az enyémmel, hacsak, hacsak, nem babakocsiban van. De hát már nagylány. :P Mondjuk elnézelődik, de aztán csak menni akar. Mikor Karácsony előtt voltunk, akkor nem is vittük, és milyen jól tettük. Elég volt a sok barmot kerülgetni, nem még a gyerekre is figyelni. Tök szeretünk ott kajálni, de akkor ez is elmaradt, mert majdnem a lépcsőnél volt a sor, akik az ebédre vártak az étteremben. :shock: Úgyhogy az Auchanos étteremben ettünk kínait.
Én még futóbicót csak műanyagot láttam, se fémet se fát. Nekem tökre bejön ez a műanyag, mert könnyű mint a pille, és tényleg nagyon menci a kézvédője. Még vita tárgya, hogy akkor most milyen járgányt is vegyünk a nőcinek. Majdcsak kiderül március 6-ig. :P
Képeid tök jók, a hóhányós a kedvencem. Édes kicsi Milán milyen kis dagadt lett a pofija. Elhiszem, hogy megijedtél. Ugyebár nem tudja az ember, hogy allergiás-e a gyerek a csípésre vagy sem és nagy baj lehet belőle. :roll:
Egyszer, még dózsakertben laktunk, Alfikám belelépett egy darázsba, miközben apukám sétáltatta. Na, hívott fater melóban, hogy a kutya belelépett a darázsba, és utána egy tapodtat nem ment, se tűűűűled-se hozzád. Szegény papa cipelte végig Dózsakerten, meg fel a 4-re. :lol: Na, isgyu picsu, nyomás, kocsiba be, irány haza. Rohantam fel a Kalciumért, irány át anyuékhoz. Belenyomtam a kutya szájába fecskendővel, és mondtam, ha bármit észlel, azonnal hívjon. Vissza melóba. Nem hívott, Alfikám túlélte hál Istennek a kalandot, de mire mentem érte este, anyukám beborogatta a lábát. Édes kincsem úgy jött elém mint egy hadirokkant, nagy buci lábiján. Azt hittem megzabálom. Szóval ilyen kalandunk volt a darázzsal.
Azért az ecetes borogatás valóban jó vicc. Még én is utálom a szagát, nemhogy egy gyerek. :evil:

Akkor ezek szerint Te is fejlődőképes vagy, ami a Zurad utáni telefonálgatást illeti. Hát hiába, telnek az évek, aztán az ember lánya, már nem telefonálgat annyit. :lol: Na, ez csak vicc volt, de Én is tényleg letettem a gyereket, aztán úgy elaludtam, mint a tök. Egyszercsak jött be az Ember az ajtón, aztán meg ott termett az ágyban mellettem. :wink:

Melinda! Jóvanna', itt vagyok. :P Igaz elmaradtam egy kicsit, de sok dolgom volt ma.

A masszázs elhiszem, hogy jól esett megfáradt testednek, én csütörtökön megyek! :wink:

Hiszti esetén van, amikor simán elnézem és ott hagyom, van amikor felemelem a hangom, de ez kb. a 10. rászólás után van. Az én idegállapotomtól is függ, hogy hogyan reagálok rá. :oops:
De ez is el fog múlni, ez tartsa bennünk a lelket.

Jaaaaaa, a szülés körülményeinek alakulása után már csak az volt elkeserítőbb, hogy csak 3 hétig szoptattam, pótlással azt is. Deeee, mostmár bizton kijelentem, hogy nem bánom. Akkor megviselt. De szerintem semmivel sem rosszabb a tápszer, és nem is kényelmetlenebb, legalábbis az én tapasztalatom szerint. Szerintem az nem normális dolog, hogy 8 hónaposan csak anyatejet iszik a gyerek. De hát mindenki maga tudja, hogy mit hogy csinál. Tehát Én ezért sosem irigyeltem senkit, sőt....
Nagyon sok Larával egykorú gyerekről olvastam, mikor kb. 1 évesek voltak, hogy még mindig szopiznak, éjjel többször is. :shock: Hát köcciiiiii. Most gondoljatok, amit akartok Rólam, de azért én szeretek pihenni is. Mert az is kell, hogy a gyerek anyja pihent legyen, ne egy zombi, mert sajnos sok ilyet olvastam, Larával egykorú gyerekek fórumáról.
Persze, Melinda félre ne érts, megértem, hogy mi a Te problémád, és elhiszem, hogy Téged ez érzékenyen érint. Nem vagyunk egyformák. Mindenesetre először szembesülni vele, hogy na, erre sem vagyok képes, nagyon-nagyon szar volt. De mostmár így kerek minden, ahogy van. :lol:

És akkor most a magyarázat, eddigi távolmaradásom okára. Ma elindultunk a mínuszokban, busszal a munkahelyemre. Volt néhány elintézni valóm. Utána mentünk a Biáért az oviba, utána anyukámhoz, mindezt busszal. De Laura nagyon élvezte, mondom én, hogy imádja a buszokat. :lol:
Aztán ebéd után alvás és játszottak a csajok, kihasználták az utolsó délutánt, mert holnap viszi az apukája haza a Biát és csak jövő hét végén megy újra a mamához.
Aztán jött értünk apa, itthon szokásos esti rutin, most meg háromnegyed órája írok! :roll: :P

Majd még benézek, de lehet, amíg írtam, addig még más is írt! :wink:

Ha nem jönnék mégsem :oops: , Mindenkinek nyugodalmas jóéjszakát!

Kép
larianyu

Jucis nem semmi ilyenkor kick- boksz torna. :shock: De bizony a karcsúságért meg kell szenvedni. :wink:
Nagyon helyesek a gyerekek. :D
Próbáld 500 x 500 méretre lekicsinyíteni a képeket,ez a méret jó szokott lenni.

Melinda

Kép
dávidbaba

Apa éjszakás, a kis tökös elfoglalta helyét a franciaágyban. Imádom mikor velem alszik, tudom puszilgatni anélkül hogy majdnem beesek a kiságyba . Mondjuk azt már kevésbé díjazom hogy elkezdet forgolódni és néha jól oldalba rúg. De nem baj…. megéri. :wink:

Móni jó van na….csak fura volt hogy nem voltál. :twisted: Azért nem annyira gáz ez a szoptatós dolog. Csak egy ici picit, ahhoz képest ami az elején volt most már ez édes kevés. Valóban jó pár átaludt éjszakáim voltak, az biztos hogy a tápszernek köszönhetően. :D :D :D Ebben a rohadt hidegben én nem teszem ki a lábam. Bár holnap a fiúk fodrászkodnak, muszáj lesz. :evil:

CJudit Dávid koraszülött és nem került egy másik osztályra. Csak akkor kerülnek le a kicsik az intenzívre ha valami gond velük. Persze hogy a manód odabent marad amíg kell és minden rendben lesz. Baba- úszás ára ….. hát igen, nem olcsó. :( Ez nekünk kimaradt, de nem bánom. Most bepótoljuk apával.

Elektroszmog??? – ez tényleg jó. :D :D :D Dávid kezdetek óta tv és számítógép közelben van, itt alszik- játszik és kutya baja. A mi védőnők nem mondott semmi ilyen hülyeséget,sőt megjegyezte hogy milyen jó hogy a kicsi ágya a mi ágyunk mellet van. Szerintem csak bele akart kötni valamibe. :evil:
Lehet hogy nem jól csinálom de még nincs szívem átvinni a kisszobába. Nyáron tervezem de majd meglátjuk hogy alakul.

Megyek alukálni, Dávid reggel kíméletlenül ébreszteni fog . Ráadásul le kell foglalnom amivel csak tudom hogy a Zuram tudjon aludni.
Jó éjt mindenkinek.

Melinda

Kép
dávidbaba

Ezt még megmutatom nektek. Ha valamiért ki megyek a szobából mikor vissza megyek és reklám megy, van hogy így találom a drágaságomat. :roll:
Kép

Melinda

Kép
dávidbaba

Melinda: De ééééééédes! Nagyon érdekelte a Normaflore. :)

Elektroszmog ügyében meg... hát első gondolatom az volt, hogy de jó, hogy a férjem nincs itthon, mert tutira nem állta volna meg szó nélkül. :)
Amúgy olyan kis rendes, nem kötekedős ez a néni, de hogy ezt honnan szedte... hát ez lesz az utolsó szempont, ami alapján dönteni fogunk, hogy melyik szobában aludjon a pici....

Ez kb. olyan mint a Felicitas féle várandósoknak szóló könyvben olvastam (ezt is a védőnőtől kaptam), hogy a várandós nő ne álljon mikró közelében és ne használjon mobiltelefont. Azt hiszem valahol ennél a résznél csuktam be... :)

Jóéjt mindenkinek, nekem is menni kéne, de az én uram is éjszakás, és ilyenkor olyan nehezen akaródzik egyedül ágyba bújni...

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Jó reggelt!

Nem mentünk le tegnap.Jázminka sokáig aludt.5-kor kelt fel.És akkot már nem is sütött a nap,hidegebb is volt.Bent maradtunk.

Kikészültetek a nem szoptatástól?Én a fejéstől készültem ki.Erre nem voltam felkészülve.Rengeteg baba a közelemben és egyik anyukát sem láttam mellet fejni.Rengetek tejem volt.A kórházban csak a doki szólt,hogy ezt fejni kell.Hazajöttünk,szoptattam,kb 35 perc,majd kifejtem a melleimet,az 50-60perc volt a kettő.Ha csak az egyiket fejtem,fájt.Mindkettőt ki kellett. Lemértem, elcsomagoltam, felírtam, lefagyasztottam, és cirka egy órám maradt a következő etetésig. :? És éjjel is fejnem kellett!!!!!ÁÁÁÁÁÁ!!!!4 hónapig!!!!!Lefejtem annyit,hogy a Milánnak nem kellett tápszert adni,miután nem szopizott.Úgy kikészültem a fejéstől,hogy a Jázminnál csak annyit fejtem,amennyit éppen muszáj.Hamar átaludta a kisasszony az éjszakát (2 és fél hónap),ami este 7-8-tól reggel 9-ig jelentett,két hónapra rá el is apadt a tejem.Fejve nem is volt annyi...Tápszert kapott és a hozzátáplálás is hamar megvolt.Mindent megeszik a mai napig.Sokan mondták,ugye milyen intim a szoptatás,és milyen jó érzés.Hát én csak kötelességnek éreztem,és nekem nem volt csodálatos.Kövezzen meg aki akar!!!!!!

A második terhességem nekem hisztisebb volt,mint az első.Sokkal többet nyekeregtem.Milánt sem volt kedvem kivinni levegőzni.Anyukám hordta le,a terhesség utolsó két hetében ott laktam náluk,hogy legalább kimenjek én is az udvarra.Nem tudom milyen lenne egy harmadik terhesség....Három gyereket én sem vállaltam volna be.De Judit nagyon nagy energiát kapott a zárlat feloldásától!!!!!

Elektroszmogot nekünk a doki mondta,hogy vannak újszülöttek,akiket nyugtalanít.Nem alszanak nyugodtan tv,számítógép mellett.Mondjuk a mikro elé én sem tenném a gyereket.de hogy szerencsétlen ne nézze a tv-t.Én nem vagyok nagy tévés,de a Milán az.Eleinte csak reklám,mostanában mesét is néz.Vannak dogok,amiket nem lehet elkerülni.Pl sógornőm nem adott a kislányának fél évvel ezelőtt azt a kukoricapuffancsot,mert ki tudja miből van,most eszi a Luca két pofára.Mitől védte meg?Milán a kóláért rajong.Mi itthon nem iszunk kólát,ha vendég van csak akkor.Nem fogom azt mondani,hogy én iszok,te ne.Megiszik másfél decit,aztán jól van.Ha előtte van ,nem fog érte ácsingózni.A Mekis sajtburgert és fagyit is szereti.Én is!!!

Dávidbaba,hogy szívja magába a reklámot.A reklám színesebb,hangosabb és nem nagy történet.Azért rajonghatnak érte.De ennyire!!!!!Imádnivaló az a kép!!!!!!

A babúszást mi is szerettük volna.De valahogy,mikor sor került volna rá,nem vittük,és nem az ára miatt.Nem hinném,hogy lemarad vmiről ha nem bébiként tanul meg úszni.A vizet szeretheti.5 évesen meg már megtanítható úszni.Én a betegségektől féltettem.Strandra sem vittük még soha.Olyan kis érzékeny bőre van.Csak a Balatonban fürdött eddig.De ott jó sokat!!!!Ideje lenne elvinni ide a Gyémántba lassan.És most akciósak a jegyek is,azt néztem a honlapjukon.

Móni!Milán is imádja a buszt.Egy évesen ült először rajta.És az előtte ülő fekete hajú nőnek a haját simogatta végig!!!!!!A fekete nők a gyengéi. :shock:
Ha a keresőbe beütöd a futóbringa szót rengeteget ad ki.A Brendon honlapján fa van,a Hervisben alu.A műanyagra kíváncsi lettem volna,hogy mekkora.Aminek 40cm-en van az ülésmagassága,az nagy még nekünk.Ígértek nekünk egyet tavaszra,kíváncsi vagyok az mekkora lesz.Azért is jó ha ezzel mennek,mert ha rendes bicójuk lesz nem is kell rá pótkerék!! :D És milyen vagány,ha már picinek kér keréken teker!!!!Mi a gyerekekkel nagyon sokat bicóztunk gyereküléssel.Na annak a vásárlása is nagy show volt.Beszólt a nő a Móciban,aki a babakocsi részen van.Gondolom tudja mindenki,mekkora arca van.Hogy ezt csak egy évig tudjuk használni.de tudta,hogy terhes vagyok,mert mondtam neki.Mert babakocsifellépőt is akkor kerestem.Ott is hagytam,hogy nem kell törnie magát,majd megvesszük máshol.Köszönjük.Csak lesett.Megtanulhatta volna már,hogy terhes nővel ne packázzon!!!! :twisted: És megvettük Kossuth kertben a bicós boltban.Direkt olyan picit akartam,hogy a Jázminnal is lehessen használni korán.Nagyot meg adott barátnőm kölcsön. :D Jó kis móka ez a bicózás.A gyerekek élvezik!Még nyaralni is levittük a Balcsira egyszer a bringákat,pedig terhes voltam.De jól esett a mozgás!

Jucus!Le a kalappal.Te teszel is a kilók ellen! :D Én csak siránkozok.De nem mozdítom a seggem.Remélem ezt a vírust elkapom tőled!!!! :D :D :D

Írjatok ám.Most bekapcsolom a mosógépet,de még jövök!!!!!

Sziasztok!Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!!!

A tortáról még annyit,hogy mi a Stopból SOHA!Ott sosem adnak frisset.Tesóm ott dolgozott. :? milán névadójára is onnan volt Micimacis.Kár volt.A Jenei volt a szülinapos tortája.Az milliószor frissebb volt,olcsóbban.A Jázmin keresztelőjére 3600-ért sütötték.Annyi a 16 szeletes annál a csajnál akit írtam.A marcipános drágább mindenhol.
Milán 2. szülinapján több kiadásunk volt,és ő tűzoltósat szeretett volna.Így lecsokizott téglalap alakú tortája volt,krémből volt az út,és azon ment a tűzoltóautó. :D Minden gyereknek tetszett.Bár menetiránnyal szemben haladt.Férjem rögötn kiszúrta! :shock: Azt mondtam a gyerekek úgysem veszik észre.Unokanővérem kisfia meg is fordította! :D
Jázminnak marcipános lesz,rózsaszín.Holnap megyek át a Jeneibe.

Csak ennyit szerettem volna.

Edit

KépKép
nagyedit

Sehol senki?
Hol vagytok?
Andi,Évi,Timi!!!!!!!!!!Gyertek elő.És Mónitól sem ezt szoktuk :twisted: !

Edit

KépKép
nagyedit

Halilalipapi!

Na Editkém itt vagyok! Bocsi-bocsi. Hanyagolom nagyon a témát mostanában, mi? :oops: Na, nem direkt. Megint a mamánál vagyunk, mert bejöttem a hiper-mega-szuper pelusakció miatt Tbányára. Sehol nincs már 5-ös. :twisted: Talán hétfőn a Fő téri DM-ben. Na, mindegy.
Jó sokat írtál! Komolyan mondom egy csomó mindenben, mintha a saját szavaimat hallanám. Ez teccik! :P

Na, azért átlendültem ám a szoptatás témán elég hamar, csak az első felismerés volt aggasztó, de aztán rájöttem, hogy szuperül elleszünk mi a tápival. Azóta már tápszer nagykövet lehetnék. :P
A mellfejésről annyit, hogy kaptam kölcsön mellszívót a sógornőmtől. És hiába fejtem vele, nem jött a tej. :roll: Apa felrohant a patikába vett egy oridzsit, 15 rongyért. Hazahozta, szívtuk, szívtuk....., nem a mellszívóval volt gond. :shock: Azóta áll a szekrényben, 3-szor volt használva. Még nem adtam el, hátha....

Egyetértek Veled a táplálkozási szokásokban is. Mi is adunk néha pár korty szénsavasat a Larának, hogy rájöjjön, az nem is olyan jó, mert "csíp". Már előre mondja, "cííííííp". De meg kell tapasztalja szerintem. Akkor már nem is fogja érdekelni többet. Ez az én meglátásom, és ha másnak nem, engem az sem zavar. Minél jobban tiltasz valamit, szerintem annál inkább nem éred el a várt hatást. Persze kellenek korlátok, de kellenek tapasztalatok is. Úgyhogy enyémgyerek is imádja a mekis krumplit, de kb. egy hónapban kétszer veszünk, tehát nem gondolom, hogy curva nagy baja lenne tőle. Reggelenkét iszik pár kortyot az én teámból, ami ugyebár felnőtt tea, és semmi baja tőle. Ugyanígy kiskanállal belenyúlhat a kávémba is, és még itt van, úgyhogy.....
Hogy a kukoricapelyhes sztorinak tényleg mi értelme, nem tudom. Én azon mosolyogtam magamban, pedig még nem volt gyerekem, hogy az egyik ismerősünk nem adott a gyereknek abból amit főzött, mert ki tudja mi van a zöldségben, stb. De amikor terhes volt, akkor is evett, és hát nem a csúcsminőségű kajákat. Akkor most mi van? Bírom az ilyen lábrázásokat, csak fölösleges. Eltelt egy hónap és a gyereke már ugyanazt ette amit ők. Érdekes, rájött, hogy a bébiétel, főleg, ha márkás, nagyon drága. Na meg ette a gyerek a ki tudja miből levő krémtúrót, mindent. De mikor az enyém 14 hósan már nem akart tápszert inni, csodálkozva nézett, hogy tápszeeeeer? Ennyi idősen. Mondom igen, tele van vitaminnal, a pofámba mondta, hogy Moncsi te hülye vagy. Mondom szerintem kettőnk közül nem én vagyok a hülye, de mindegy. :lol:

Babaúszásról dettó ugyanaz a véleményem mint Neked. Egyszer már kifejtettem. Mondjuk Én meg sem tehetem, hogy elhordjam, de nem is akartam. Minek? Majd megtanul úszni, ha eljön az ideje, mi is megtanultunk, de imádja a vizet, hadd pancsizzon.

Na, majd utánanézek a másmilyen futóbrinyának is. Egyébként a bicóvásárlással nekem is van egy sztorim. 8 hónapos terhes voltam, mikor az Zuram úgy döntött, nekünk bicó kell. Meg is rendelte, de felhívott, hogy jöjjek be a városba, menjek el Bánhidára a bicó boltba, és mondjam, hogy én az ő felesége vagyok, fogják tudni, hogy mit mutassanak. Oki, bejöttem, inkább betolattam a boltba, mondták, hogy azt mondta a férjem, hogy ki kell próbálnom a bicót. Mondom oki, ide nekem az oroszlánt is, én felülök rá, de valaki utána szedjen le. :lol: Nem beszélve az alsó fertályamról, ami addigra már igencsak érzékeny volt. :shock: Na mindegy, felpróbáltam magam a biciklire, tetszett, apa jött, fizetett, sokat, nagyon sokat, én meg csak kamilláztam, hogy tutira kell-e ez nekünk. De kellett. Azóta teljes felszerelésünk van, Larának is. Otthonról tudok feltenni majd bicós-vagánycsajos képet. Majd rakok este. :wink:
Egyébként szerintem is tök vagányak, ha alig látszik ki a földből és tekeri a kétkerekűt, megzabálom.

Tök jó a sztori a Milán szülinapi tortájáról. Még jóhogy a gyerekek mindent észrevesznek. Ezek a csimoták ilyenek. De olyan kis okosak.

Jucus! Eeeeeeeeeez, igen. Kick-box torna, nem semmi csaj vagy. Én is csak siránkozom, hogy nagy a valagam, de nem teszek ellene semmit, csak bízom a jósorsomban. Na de jön a tavasz, lehet majd bicózni. :wink:

Elhiszem, hogy a fellegekben jártál, amikor megfoghattad Rékát. Istenem, milyen jó, hogy minden rendben alakult. Mikor én szültem egy napon szült velem egy csaj, egy szobába is kerültünk. 25. hetes terhes volt, ikerfiúkat várt. Az egyiknek beszorult a feje a kismedencéjébe, azonnal császározni kellett. 700 és 750 g-osak voltak a fiúk. Rögtön a PIC-re kerültek természetesen. Az egyikük két naposan meghalt, a Dávid. A másikat Gábornak nevezték el a Talmácsi után, mert rajongtak érte. Mivel vallásosak voltak, még ott a kórházban megkereszteltették a gyerekeket. Nagyon erősnek tűnt az a lány, pedig minden nap újabb és újabb rossz híreket kapott. A gyerekek sorba kapták az agyvérzéseket. És a sors fintora, hogy ömlött a teje, míg én kínlódtam, hogy szoptatni tudjam a Laurát. Nem tudom mi lett Dáviddal, remélem minden rendben velük.

Melinda! Minimanód zabálnivaló. Édesem, hogy nézi a tévét. Lara is imádja a reklámokat, már részleteket mond belőle. A kedvence az ice-ice pingvin. :lol:
Elhiszem, hogy imádod puszilgatni, én napközben szoktam, este hagyom aludni! :wink:

Kép
larianyu

Sziasztok!
Hogy mennyit tudtok írni...
Kicsit vagyok csak,mert ma Annának lesz szülői,és még hajat is kéne mosnom!

Annyira mondjátok ezt a futóbiciklit,rá fogok keresni!Milyen kortól ajánlják,azt tudja valaki?

Torta:a Stopból NEEEE!!!Anna első tortája onnan volt,de hogy az milyen száraz volt...És milyen drága!!! :evil: Soha többet nem rendelek onnan,az biztos.Azóta meg keresgéljük az "igazit",Jeneit még nem próbáltuk,de a kertvárosit (Móni,köszi a Geszti az!!! :lol: bár már más lett a nevük,nem?) már többször is,úgyhogy egyenlőre maradunk náluk.Nagyon finom,árban korrektek,és friss!Sütni egyszer sütöttem tortát,akkor is bőgtem a végére az idegtől,pedig nem is szülinapra csináltam,hanem farsangira Norbinak a suliba...Egyenlőre lemondok a tortasütésről! :lol:

Enyém férj is éjszakás! :lol: Annyira nem szeretem,hogy egyedül alszom,sokkal többször ébredek éjjel,mint mikor itthon van velem...Meg még a délutánost sem csípem,mondtam már? :lol: De a reggeles sem jobb... :twisted:

Edit!
Arany Milusnak hogy feldagadt a szája!Nem csodálom,hogy megijedtél!Méghogy ecetes borogatás javasol a védőnő,hol él ez?!?Vissza akart menni utána a játszóra Milán,édes szívem!
Én ugyan meg nem kövezlek a szoptatás-fejés megutálása miatt!Rolandot annyira szívta a semmit,hogy fájt...Ebben semmi intimitás nincs,már a talpam is görcsben volt,mikor tettem volna rá cicire a gyereket... :shock: Persze,kapott pótlást is.
Annánál meg szoptattam(kemény 20-akat),fejtem (kemény 10-eket,már ha jött valami),ugye előtte-utána mértem,hogy mennyit szívott,aztán adtam a pótlást tápszerből.Szóval nekem ugyanannyi időm elment a semmire,mint Neked arra,hogy legalább a fagyasztóba tudtál tejcit pakolni...Amit lefejtem,este kapta meg kb. egy adag tápszer helyett.
Norbi meg két hét után tiszta tápis lett,mert vele még annyi tejem sem volt,mint a két kisebbnél...
Bár egy kicsit elkanyarodtam a témától,de egy szónak is száz a vége,teljesen megértem az érzéseidet a szoptatással kapcsolatban!

Melinda!Nagyon édes Dávid,ahogy bűvöli a tévét!!!

Móni,a spár ott van a művháztól nem messze... :oops: Alig egy picit arrébb! :lol: Bennem valamiért a művház maradt meg,nem a spár! :lol: Hogy mi az szmk-tag,és mi a dolga?Nem tudom.... :oops: Eddig sikerült magam kihúzni mindenből! :lol: De komolyra fordítva,valami olyasmi a dolgunk,hogy közvetítsünk szülők-óvonők között,meg áramoltassuk az információt...Sok időt ezzel nem tudok tölteni a 3 gyerek mellett,ezt meg is mondtam mikor elvállaltam(mert senki sem akarja ám elvállalni!!! :twisted: ),de azért igyekszem!
Alfi és a darázs...Jujj!Még jó,hogy így megúszta a kutty!

JJudit!
Nem vagyunk ennyire foltosak... :lol: Ezen jót kuncogtam!!! :lol: Nagyon jók a képek!Kick-box torna?Este???Hát,emelem kalapom előtted!!!Én még csak pakolom a lemezt jobbra-balra,csak sajna ettől még nem fogyok... :lol: Lehet,hogy nem elég intenzíven csinálom??? :lol:

Barátnőm végre megszült!Nemtom pontosan mekkora paraméterekkel jött világra,de mindketten jól vannak!A neve Áron Gellért lett.Úgy örülök nekik!
Most megyek,készülődnöm kell!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Jaj, még a koraszülöttes sztorihoz annyit, hogy másnap már ott voltak a Fókusztól, hogy beszéljenek az anyukával. Nem nyilatkozott. De vajon honnan tudták, hogy jönni kell? :evil:

Kép
larianyu

Szijjjaaaaaa Ancsi!

Jaja, lehet, hogy már nem is Geszti, de jó sütik vannak. A művház nekem kicsit odébb van, de ezen nem veszünk össze. :lol:
Jót röhögtem, hogy a talpad is görcsbe rándult, de ismerem az érzést. :cry: Édes Larám is szívta a cicit, ha kivettem a szájából sírt. Pedig nem jött abból jóformán semmi. Csak jó volt anyán lógni. :roll: Olyan pici volt, Istenem.

Teee! Ez az információáramoltatás is jó. Ez mennyi energiát felemészthet. :P Ez kábé olyan mint a lemez intenzív pakolása! :P

Gratu a barátnődnek, majd írd meg a paramétereket. De a neve, appáám, Gellért. :shock: Nekem is voltak ötleteim, de ez mindenen túlmegy. Na, de nekik tetszik és ez a lényeg. Jó egészséget kívánok nekik!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Anna!Barátnődnek jó egészséget,no és persze a babának is!!!!
Ezt a futóbringát kb 2 éves kortól lehet használni.Az én gyerekem elég mini,neki sok nagy belőle! :D

Móni!Hál' Istennek,hogy élsz!Már nem tudtam mi a baj?Nem tudom mi lesz ha esetleg nyaralunk.Mennyit kell visszaolvasnom és nem lesznek-é elvonási tüneteim. :D
Nekem a férjem állandóan új bicót akar venni.Mikor anno megjelentek a montik én akkor kaptam.5.osztályos voltam.Még az van meg,semmi baja.Neki (uramnak) én vettem egyet.Nem tudott róla.Meglepi volt.Betettem az albérlet közepére,mikor jött haza,elbújtam és azt lestem mit szól.Kb mint egy ovisnak,úgy felderült az arca.Annyira örült neki.Sokat használjuk.Fagyizni szoktunk járni bicóval.Amit leadok,azt "visszanyalom" magamra!Te gondolom tavasztól őszig azzal mész a postára,mi?Vagy ha csak ott a faluban mész valahová....IRIGYKEDEM MOST!

Na még írjatok!CJudit!!!Minden oké?

Edit

KépKép
nagyedit

Kép Első próbán

KépKép
nagyedit

Az utolsó nyáron nem is készült fénykép :oops: .Ez a kisebbik ülés,amit előre kell szerelni.

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Bocsika,hogy eltüntem,de a lányom tönkre tette a gépen a billentyüzetet,és nehezen szereltem össze...
nagyon sokat írtatok és kevés az idöm,de próbálok hozzá szólni..
Szoptatás:lányomnál nem volt elég tejcsim a kezdetektől és tápszerrel pótoltam,most tudok szoptatni,de kivagyok tőle...hát igen a fejéstől...én nem fejek sokat mert nem marad annyi hogy le tudjam fagyasztani,de a tápszeres etetés könnyebb volt,tényleg akkor volt ideje az embernek...meg a gyerköc is nyugodtabb volt...Éjjel csak egyszer kelek fel etetni,remélem ezt elfogjuk hagyni és átalussza az éjszakát...

Tortát a párom süt,de nem ilyen figurásat,hanem mondjuk dobostortát...oltári fincsi volt és jobb mint a bolti...
Jucis: én ismerlek téged látásból,a Dózsába jártál suliba,ugye?
na most ennyi fért bele mert lányom zenét akar hallgatni a gépen...majd jelentkezem...
anda-vivibaba

Sziasztok, jó estét!

Edit! Ne irigykedj, mert nem járok bicóval. Akkor talán nem lenne ekkora valagam. Nekem még kicsit fóbiám van a nagy forgalomtól, tehát kizárt, hogy én olyan úton bicózzak, ahol autók is mennek. :P Na mondjuk itt a faluban el tudnék pötyögni, de még a gyereket is apa vitte csak, mert azért én jobban féltem annál, hogy magam mögé ültessem. Lehet, hogy hülye vagyok, de ez van. Ez a kocsival kapcsolatban sose jutott eszembe, hogy ne üljön mellettem, mögöttem a gyerek. Érdekes. Egyébként sem hagynám kint sehol ezt a bicót, ahhoz túl értékes, bár vettünk rá biciklizárat is, de azért inkább nem, az ördög nem alszik. Viszont elhatároztam, hogy tavasztól fogunk bicózni. Férjem műveli heti többszöri alkalommal, de én eddig nem mentem vele. Na, most majd fogunk a Larával. Persze csak barátságos útvonalakon, nem a Turulhoz, meg durva hegyi utakra, mert nekem erre van csak kapacitásom.

Na, teszek fel képet az én kerékpárbajnokomról, menetfelszerelés próba közben!

Kép

Kép
larianyu

Jó estét!

Nagggggyonnn vagány a Lari!!!!! :D Hallod-e Mónika!Ha Kecskéden a Posta előtt lelakatolod a drótszamaradat,nem tartom valószínűnek,hogy ellopják.Azt írtad múltkor ott sosincs sor.Hamar végeznél.A kisboltban dettó.Nem város.Tökéletes hely tinik nevelésére.Hamarabb meghallod mit ivott a gyereked a helyi késdobálóban,minthogy hazaérne.Nem is csinálnak akkora hülyeségeket,mint a városban.Na elkalandoztam.....Szóval,nem hiszem,hogy Kecskéden elkötik a bringát! :D Nálunk a férjem nem szeret velem bicózni,mert én előre tervezett úton megyek és abban nincs emelkedő.Inkább kerülök,mert lusta vagyok tekerni.Ő bezzeg...Tarjánba akart egyszer menni bicajjal.Na nem engedtem!!!!!Mi van,ha a szerpentinen történik vele vmi?Fő úton én sem tekernék.Tényleg veszélyes.Főleg gyerekkel!

Judit!Nem jelentkeztél!!!!Nincs gond ugye?Vagy még mindig a tripla gyerekeket pihened? :shock: Vagy a szülőin vagy te is.JELENTKEZZ,HOGY NINCS GOND!

Timi!Te is!!!!!!!

Jó éjt mindenkinek!!!

KépKép
nagyedit

Még vmi Móni!

A férjem itt totózik,hogy milyen kocsi van a háttérben.Már a fellni 5 lyukas felfogatásától a tükör formáján át minden apró részletet megfigyelt,de nem jön rá.Segítesz neki?Tudom,hogy a gyerek a lényeg a képen,de hát férfi...
Köszi!
Edit

KépKép
nagyedit

Sziasztok!

Itt minden rendben jól vagyunk.

Ma pizzát sütöttem, először csináltam magam a tésztáját, és tök jól sikerült, úgyhogy most nagyon büszke vagyok magamra. 8)

A suliban ma találták ki, hogy holnap szülőit tartanának, még jó, hogy pont itthon lesz a férjem, úgy imádom, hogy mindenről egy nappal korábban tudnak csak szólni...
Gondolom majd a farsangról is két nappal előtte szólnak, aztán találjál még szabad jelmezt arra a napra.... a hajam égnek áll tőlük, komolyan.
Na mindegy, nem mérgelődök emiatt.

Szép estét, jó éjszakát Mindenkinek!

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Tipp: Ford Mondeo? :)

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Edit!

Köszi a dicsit. Az igaz, hogy sosincs sor, nade, nade. Ééééén eddig lusta voltam bicózni. A kisboltba meg nem járok. Egy héten egyszer vásárolok a városban. Szóval lehet igazad van, de én paranoiás vagyok.
Szerintem is jobb egy kisközösség gyermek nevelésére, nade azért beba.....na, ha a Lara a kocsmában kötne ki. :twisted: Tudom, hogy általánosságban írtad, de úgy beleképzeltem a lányomat a kocsmába, és nyílt a kés a zsebemben. Na, az alkoholizálást nem komázom. :P De különben igazad van, itt mindenki tud mindent, legalábbis azt hiszi. Mondjuk én elhatárolom magam azért, de így gyerekkel ha sétálok, néha beszélgetek. Mert a Lara mellett senki nem tud elmenni szó nélkül, mert mindenkire ráköszön. :P

Képzeld, egyszer még szerelmünk hajnalán én Szegeden voltam edzőtáborban. Laci meg lejött utánam biciklivel. Egyszercsak egy délutáni edzésen azt mondja az edzőm, odanézz Móni ki van itt. És ez a majom ott állt az ajtóban és vigyorgott. Hazafelé már vonattal jött, azóta is emlegeti, hogy az Alföld curva szép, csak nem bicóval. :lol: Na, ez kábé 17 éve volt. Na de akkor apa is még 75 kg volt, most meg 105. :P (Najó, akkor én is 50 kg voltam, most meg 85 :roll: ).
Fiatalság, bolondság.

Kép
larianyu

Edit!

Opel Omega. Az enyém meg Peugeot 505-ös, 24 éves. Imádom. Mindkettőt.

Kép
larianyu

Nem Ford Mondeo.A díszcsík a peugeut 406-on ugyanolyan,de ez nem 406-os.A régi mondeok kerekét 4 csavar fogja.Meg azon más a tükör és az ajtó....Megőrülök a Zuramtól Móni!!!!Hol vagy ilyenkor?

Örülj,hogy szóltak Judit!!!! :D Ha nem mennél el,sem lehetne egy szavuk sem!!!!

KépKép
nagyedit

Köszi ,Móni!
Most meg azon izél,hogy egy Omega kifogott rajta.
Köszi

Szegedig bicózott????Honnan?Akkor még a szomszédos faluban lakott? :D Ki hinné hogy igaz volt,mi?

KépKép
nagyedit

Jót röhögtem a férjeden. Dettó mint az enyém. Szerintem Ők is el tudnának fórumozni. Ha filmet nézünk és csak a kocsi belseje látszik még, már akkor mondja, hogy ez ilyen meg olyan kocsi. Hát ez van, őket ez érdekli.

Kép
larianyu

Na, hali!

Tbányáról ment Tiszafüredre, kerékpárostalálkozóra, és onnan jött tovább Szegedre. :shock: :P
Hája, még Ő se 38 éves volt akkor. Egyébként igaz, bárkit megkérdezhetsz a környezetemben, meg a régi csapattársaim közül! :P Mindenki csak így nézett: :shock: :shock: :shock:

Na, megint jót röhögtem, hogy egy Omega kifogott rajta, hát ez van!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Már megint szatyorban élek. Láttam én, hogy valaki írta már, talán Melinda, hogy nem volt apás szettjük és adtak, milyen jó fejek voltak a kórházban. De akkor le sem esett mi a tököm ez az apás szett.
Erre ma mondja egy barátnőm, hogy kérnek ilyet az apás szülésekhez.
Már bocs, hogy nincs más témám csak a szülés, de már nincs nap, hogy ne gondolnék erre...
Bencénél még tök nem kértek ilyet, kapott apuka egy köpenyt, vittünk papucsot aztán csókolom.

Na, még jó, hogy kiderült, nem ám emiatt nem engednek be minket. Bár engem azért csak beengednek. :)

Ezért lett volna jó, ha tartanak szülőszoba-látogatást, de ugye ez a járvány mindent keresztül húzott.

Körkérdés: Szerintetek hol lehet ilyet kapni? Patikában is, vagy csak gyógyászati segédeszköz boltokban? Nagyon drága lehet? Mert árulnak vaterán bontatlant, nem tudom megéri-e onnan postaköltséggel megrendelni. Ott kb. 1.500 lenne postaköltséggel együtt.

No, eldugultam mára. :)

Judit
Kép
Kép
cinderella_

Jó reggelt!

CJudit! Én nem itt szültem, de hallottam már, hogy van ilyen. Szerintem hívd fel a kórház melletti patikát, ott biztos van, mert ugyebár nekik az csak jó, ha van (Hunyadi Patika), és kérdezd meg az árát. Vagy ha ott nincs, mondják meg, hogy hol lehet kapni.
Pesten is elég volt a Zuramnak a zöld köpeny, meg a lábára az a cipővédő. Ide Tbányára betörtek az új idők, új szelei....... :P

Egyébként most néztem a hőmérőt, itt -14,1 fokot mutat. Háátt, naon hideg van. Ma itthon leszünk, összerántom kicsit a lakást, mert szalad. Paradicsomos húsgombóc lesz krumplival.

Kép
larianyu

Szép jó reggelt!

Judit!Mi Komáromban (Szőnyben) kaptunk apa-szerelést. Hallottam,hogy itt Tatabányán vinni kell.Szerintem,ha mész legközelebb,kérdezd meg a dokit!Most már úgy is gyakrabban fogsz menni az NST miatt.Nehogymá' a ruha miatt csússzatok le.
Nem baj,ha csak a szülésről tudsz beszélni :D .Most neked ez a legfontosabb.Nem szoktál álmodban szülni menni?Azért még van egy hónapod!Még ne akarj menni!
Bence mi szeretne lenni farsangon?Beszéltetek már róla?Nálunk egyszer az egész osztály cirkusznak öltözött.Az ofő volt a porondmester :D .
Nálunk annak idején kellett bevinni süteményt farsangkor.Ha anyukámnak egy nappal előtte szóltam volna,tuti nem csinált volna semmit!
A pizzatésztát én is itthon sütöm.A boltit nem is szeretem egyáltalán.ügyi vagy,hogy sikere volt!

Móni!Köszi,hogy jól aludt a férjem.Nem tudom mi lett volna,ha nem tudja meg még tegnap este mi az a kocsi a háttérben.Amúgy teljesen mindegy nekem,csak a tankja tele legyen!!! :D :D :D Bár sokat babakocsiztam a Milánnal anno.Nem ijedek meg kocsi nélkül.Egyszer kimentünk a mamához Környére vonattal,az is nagyon tetszett neki.
A késdobálóst csak jelképesen írtam.Persze,ha Lari nem azt látja otthon,hogy apa piázik a haverokkal,anya likőrözget a barinőkkel,valószínű ő sem fog inni.De majd lesz,hogy a barátnőivel kikéredzkedik.És ki fog próbálni egysmást.Naaaa!Arról tudni fogsz.Nem kell a helyiekkel bratyiznod hozzá!Aranyos lehet Lari,ahogy köszöntget.Hiába....Ő kecskédi jány!
Ebből a szempontból laknék falun.Azért figyelnek a másikra.Egyre többet dícséred a fludat,még a végén kiköltözünk! :D :D :D (Nehezemre esne!)

Megyek ma Postára,és megrendelem kiscicusom tortáját.Holnap egy éves,de mi pénteken tartjuk!

Legyen szép napotok!
Edit

KépKép
nagyedit

A tortát nem a Postán rendelem haha :D !Szőlősön!

KépKép
nagyedit

Edit!

Engem apa meg szokott lepni teli tankkal! :P Csípem a fejét! Akkor ha felhívom telón, hogy valaki megtankolta a kocsit, azt mondja tök komolyan, tényleg?, ki volt? Olyan lökött, de szeretem. :oops: :P

Gyertek nyugodtan, szeretettel várunk benneteket! Hidd el nem rossz a falusi lét! :P Persze kisgyerekkel nincs annyi sétalehetőség például, de ha csavarogni akarok, meg nézelődni, akkor bemegyek Dózsába anyuékhoz és ott mászkálunk. Mindent el lehet itt is intézni, kivéve mondjuk a vásárlást, kocsival bármi megoldható. Mondjuk Kecskéd annyira szerencsés helyen van, hogy a tömegközlekedés is nagyon jó.
De mondd már, hol van még Kecsin kívül ennyi buszmegálló, két vasúti megállóhely és repülőtér egyszerre? Ide még repülővel is lehet jönni. :P :P :P

Már nagyon kivi vagyok a tortára, amit megrendelsz a Postán! :lol:

Szép napot!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Hú, Ti aztán tudtok termelni, egy napot nem jöttem, és máris kis regényt olvashatok vissza.

Judit! Teljesen természetes, hogy a szülés a témád. Szerintem itt ezt mindenki megérti. Én úgy tudom, hogy a Hunyadi Patikában tudsz venni apás szettet. ott érdemes megkérdezni.
szülői előtt egy nappal szólni???? Nem mondom, biztos, valami s.o.s téma lehet, ha ennyire későn szólnak.

Melinda! Nagyon tuti a tévés kép Dávidról:) Hiába a nem lehet elég korán kezdeni... Szerintem ők már ebbe nőnek bele, teljesen természetes dolog lesz nekik a számítógép is. Bence lassan jobban ért hozzá, mint én:)
Mi Rékát augusztusban költöztettük át a gyerekszobába. Hú, furcsa volt nagyon, kellett pár nap, míg megszokom. Neki szerencsére nem okozott gondot. Olyan jó esténként rájuk nézni, ahogy szusziznak:)

Móni! Nagyon édes a bicajos képen Lara! Vagány nagyon, ahogy csücsül a székben:)
Én már lehet, hogy tekerni sem tudnék. Na, jó az még csak-csak menne, de az egyensúly. Bár azt mondják, a bicózást nem lehet elfelejteni. Nemtom, én lehet, inkább nem próbálnám ki:)

Szoptatás téma: én bánom, hogy erről is lemaradtam. Mindig is irigyeltem azokat, akik hosszú hónapokig tudják szoptatni babájukat, és tényleg csak 6 hónapos korban kezdik el a hozzátápit. A cici mindig ott van, megfelelő a hőmérséklet, a sterilitásra sem kell figyelni. Szóval, szerintem egyszerűbb. Persze a tápinak is van előnye: főleg a szabadság. Hiszen egy szopis baba mellől sokkal macerásabb eljönni.
Én bánom, hogy nem élhettem át. Rékát sokáig nem lehetett szoptatni, aztán itthon még néhány hétig próbálkoztunk, de mikor már nagyobb lett az adagja, pótolni kellett.
A fejésben is volt részem. Miután megszületett ugye más dolgom sem volt, csak hogy három óránként fejjek. Először kézivel, aztán béreltem egy kórházi gépit (úgy néztem ki mint egy fejős tehén, mert két mellszívó része volt:), aztán itthon vettem egy elektromosat. Utólag látom, hogy ezt kellett volna a legelején megvenni. Mi nagyon sokat fagyasztottunk le, amit én napközben lefejtem, férjem este hazahozta, Anyum pedig bezacskózta. Ezek aztán jól jöttek később:)
De ha már itt tartunk: Réka ugye 16 hós. MÉg reggel , este tápszerezünk. Nem tudom, mikor próbálkozzak a tejjel. Főzibe már kapta, nem lett tőle baja, de még annyira lecsúzik neki a tápszer, hogy nem akarnék váltani. A dokink szerint úgy adjak neki tejet, hogy felforralom, és bele cukor. BRRRR nekem legalább is:(

Edit! Tetszett a szülinapos torta sztori, mármint a menetiránnyal szemben közlekedő autó. HIába a gyerekek mindent észrevesznek:) Stop-ról ugyanez a véleményem, tényleg pórul jártunk már sokszor. És drága is:( Na, de ha a tesód ott dolgozott, akkor meg főleg tudja, hogy mennek ott a dolgok.

Anna! Gratula barátnődnek! Egészséget és tejcit nekik!!!
Enyim férj nem szakba jár. Hú, nem is tudom, hogyan bírnám ki:( NÉha-néha tényleg ritkán be kell ugrania éjszaka. azokat sem bírom, nem szeretek egyedül aludni:(

Andi! Igen, a Dózsába jártam, még valamikor időszámításunk előtt:) Nekem is ismerős voltál.

Most már befejezem. Van egy halom ruhám, amit fel akarok rakni a netre már napok óta. Ha valakinek esetleg kislány érkezik a családba, akkor szóljon bátran. Komolyan mint egy turi-butik:)

Judit
jucis

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?