Új privát üzeneted érkezett!

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.29 12:16-kor.
szonce82

Reni, Zita, Mulan, krisztacsillag,tatyi, katjja,stb merre vagytok?
szonce82

Szonce

Marci vasárnap volt 9 hónapos. Néha ő is megáll pár másodpercre egyedül, pl. ha két kézzel fogja a poharát ivás közben. Úgy látszik, csak az a lényeg, hogy legyen vmi mindkét kezükben :)
jaspis

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.29 12:16-kor.
szonce82

Hát ez szuper, szonce! :D

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

Köszi a hiányolást Szonce, az az igazság, hogy eléggé el vagyok havazva, csak felületesen olvastam vissza. Továbbra is kimerült vagyok, éjszakáink nem javulnak, eddig én is a fogakra fogtam, dagadt is az ínye, de már lassan egy hónapja. Nem tudom. Azért 12-szer nem keltem még sosem, mostanában 3-4 az átlag, és mindig cici kell neki, én meg nem vagyok elég kitartó, hogy leszoktassam, egyszerűbb megszoptatni, mint hallgatni az ordítást. És egy hete az a legújabb bónusz, hogy hajnal 5-kor már nem is alszik vissza. Mondjuk nappal alszik még 3-4 órát, akkor szoktam én is, de így sem tudom kipihenni magam.
Na bocsi, hogy csak panaszkodni jöttem.

A másik, amivel nagyon el vagyunk foglalva, hogy tavasszal szeretnénk saját házba költözni (ugye most albizunk), és megy a keresés ezerrel. Vagyis most már van egy kiszemelt ház, de még nem hiszem el, amíg le nem szerződtünk az eladóval :D Szóval úgy tűnik nem fogunk unatkozni még pár hónapig :roll:

Egyébként minden oké, Julcsi szépen fejlődik, dumál sokat, minden bababa neki, meg lehet zabálni. Kúszik ezerrel, már néha mászik is, feltérdel, állni még nem tudni. Enni még mindig nem akar, vagyis az érdeklődés megvan, mert mindig követeli magának a kaját, amit mi eszünk, aztán kap belőle, megcsócsálja és kiköpi. Szóval még mindig ciciből lakik jól :?
Tegnap voltunk ringatón káp.megyeren, nem voltak sokan.

A héten volt Julcsi 9 hónapos, rakok pár fotót róla, aztán eltűzök aludni :)

Kép

Kép

És bocsi, hogy csak magunkról írtam :oops: Pocakosoknak drukkolok nagyon!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita!

Hát az éjszakákról már írtam Szoncénak....Remélem te is erőt merítesz az én szenvedéseimről :D ha elolvasod.
Nekem nagy szerencsém volt mert a fiam magától hagyta abba a szopit 6 hónaposan!!!!!!! így nem kellett az elválasztással szenvedni és ez nagy megkönnyebbüés volt nekem....
csézjang

Jó reggelt,

Csézjang,
Úristen, hát nem irigyellek Benneteket a nem alvásos időszakért. Nagyon drukk h most ne így legyen.
Hogy vagy egyébként ?

Zizi,
Meg lehet kérdezni mi az a teherbeesési módszer a barátnődnél ?
Én kedden megyek uh-ra a kombinált részeként aztán gondolom utána valamikor vérvétel.

Borzasztóan sajnálom ezt a megsértődést, egyszerűen érthetetlen, na ebből is látszik, amit múltkor is mondtunk, ha annyira nem akarna gyereket meg jól van egyedül, akkor nem vette volna magára, és hát a többiek szolidaritása, döbbenet.

Szonce,
HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRÁ ! Remélem most valami változik.

Jaspis,
A videjóhoz még azt akartam h a konnektort tessék bedugni :!:

Zita,
Kalapom előtted is megemelem, kitartás. Nem semmi amit csináltok. Julcsi kisasszony javuljon már meg alvásügyileg. Az 5 órai kelés az azért nagyon nem jó.
Drukk drukk h minden úgy legyen ahogy szeretnétek, ha megvan a ház majd mondasz részleteket ? :lol:
Kiccsajod tüneményes.

Pocakosok hol vagytok ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Mi:
Még nem voltam általános vérvételen, laboron, az gáz ? Asszem szólok a dokinak.

Képzeljétek Marci valamelyik nap már a földön is megállt (idáig csak az ágyban és a pelenkázón, persze utóbbin csak felügyelettel) és pont amikor anya négykézláb legót pakol azt látja hogy a gyermeke mögötte két lábon két lépést tesz, erre nagyon boldog anya felugrik, persze erre Marci le is ült.

Tegnap kaptam apától egy kenyérsütőt, jaj olyan régóta szerettem volna, meg egy gofrisütőt is múlt héten, asszem megindulnak majd a kilók :shock:

Tegnap hivatalosan is befejeződött a vizsgaidőszak, 11.45-kor volt még egy vizsgám, hát nem sokat készültem, talán pont annyit mint decemberben, amikor kivágtak. De most übertuti puskáim voltak. Mindenesetre tanár azt mondta hogy nem biztos h elegendő az amit leírunk. Hát én nagyon bízom benne hogy egy kettest megér azért. :roll:

Na ébredezik egyszemke

kubuspace

szonce82 nagyon édesek a képek Ádámról! :D Látom kezd rendeződni az alvási mizéria nálatok! Örülök neki!

Jaspis nagyon aranyos A MArci videó! :D Látom neked is van vele azért dolgod! Hogy rázza a szárírót :shock: :D

Csézjang nálunk is van ébredés éjszaka, de azért mert jön a 6. foga de ilyenkor adok neki cicit és alszik tovább. Ő is jó alvó volt.. úgyhogy reménykedem, hogy ez átmeneti állapot :D

Zita978 a képek fantasztikusak a lányodról!!! Én is így vagyok az éjszakai cicizéssel mert ilyenkor rögtön visszaalszik.. viszont ha annélkül próbálnám visszaaltatni vagy megnyugtatni akkor magához tér és vagy nem alszik vagy kivágja a hisztit.... :roll:

Kubuspace nagyon ügyi Marci az állással! Rendes a férjed a kenyérsütővel és a gofrisütővel! Akkor most már tudsz sütni akár sajtos stanglit is :D

Rólunk tegnap betöltöttük a 11. hónapot. LAssan itt van az 1. születésnap... hihetetlen, hogy milyen gyorsan elrepült az idő :roll: Továbbra is kiegyensúlyozott jókedvű. Fő tápláléka az anyatej... (kíváncsi vagyok a keddi mérlegelésre) Tulajdonképpen igény szerint szoptatom születése óta.. nem figyeltem soha az időt... Egy két lépést már megtesz egyedül lassan, komótosan. Pár napja már guggolásból is felállt kapaszkodás nélkül. Imádja a pici szöszöket, morzsákat felcsipegetni (hiába porszívózok egy nap többször, de ő akkor is talál) Szókincse is bővült már az apát is mondja. Imád pakolni fiókból szekrényből ki be.. kedvence a mosógép ahova belecsempészi az éppen kezében lévő tárgyakat.... VAnnak napok amikor rajtam lóg naphosszat mint egy kis majmocska de van olyan is amikor egész nap játszik és csak egy cicizésre jön oda hozzám :D

Kép

Kép

Kép
millye

Jáspis!

Asszem te vagy császáros, megmondanád hogy csaszi után mikor láthatom először a babát? rögtön ahogy befoltoztak?Vagy csak pár óra múlva ha már jobban leszek.Ha nme is tudom ellátni azért szeretném látni mert csaszi közben az egy pillanatra megmutatáskor úgysem fogom látni rendesen hogy milyen mert aztán rögtön el is viszik megvizsgálni meg felöltöztetni.

Csajok!

Ja mi a kisfiamnál nem egyszer csak hajnal 4 kor !!!!!! aludtunk el....Ja és 6-kor már keltünk!
Na ezt überelje felül valaki. :D
Most már csak röhögök rajta de akkor egy élő hulla voltam, azt a fáradtságot le se lehet írni......Napközben kicsit aludt azért de én nem tudtam vele, mert sajna én nappal egyszerűen nme tudok aludni akárhogy próbálom.... Úgyhogy ezért most rettegek hogy ez a baba aki 6 hét múlva születik jó alvó lesz-e!!!! Aki ezt nem élte át, el se lehet mesélni azt a fáradtságot, én nem egyszer majdnem elájultam a fürdőszobában, az összeesés határán voltam hiába segített a férjem és anyukám,az édesanya szerepét nem tudják átvenni, igazából csak nálam nyugodott meg a gyerek, meg hát ugye csak én tudtam szoptatni. Mindenkit irigyeltem aki vidáman röhögve és pihenten tologatta a pár hónapos gyerekét mert én tiszta depi voltam már, folyton sírtam..... :cry: szóval mindenekinek megvan a keresztje de én azt mondom hogy inkább legyek hullafáradt de egészséges a gyerekem és ez a lényeg, ilyenkor mindig a beteg gyerekek szüleire gondolokakik mit nme adnának ha csak annyi bajuk lenne hogy nme alszik a gyerekeük, nem???? :?
csézjang

kubu

A felújításkor direkt gyerekbiztos konnektorokat építtetünk be, ezért nincs bedugva.

csézjang

A műtőben röviddel azután, hogy kiszedték, oda hozták egy kicsit a fejemhez, aztán kivitték a szülőszobába, ott fürdették, és az apukája meg is pesztrálhatta.

Miután levittek a szobámba, kértem a szülésznőt, hogy hozza ki, hogy megpróbáljuk mellre tenni. Azt mondta, nem biztos, hogy kiadják a csecsemősök, mert inkubátorba rakták melegedni, mivel a műtőben picit kihűlt. Végül kihozta, kb. egy negyed órát volt nálam, akkor szopott is egy kicsit (megdöbbentő erővel egyébként).
Ezután visszavitték, és legközelebb reggel láttam (ugye este született). Őszintén szólva éjjel azzal voltam elfoglalva, hogy esetleg a baromira elzsibbadt hátamról át tudjak fordulni az oldalamra, hogy tudjak egy kicsit aludni, ami reggelre sikerült végül, úgyhogy nem bánom, hogy nem volt ott velem, mert ugye még a fejemet se emelhettem fel reggelig.

Reggel 6-kor már ki lehet hozni őket, engem akkor állítottak lábra, és közölte a nővér, hogy az a cél, hogy elmenjek a babáért. Mivel 7-re vissza kellett volna úgyis vinni vizitre, meg hát a wc-ig se nagyon tudtam még elmenni, úgy gondoltam, megvárom a párom, és ő majd segít elmenni a csecsemő osztályig. De mivel a köldökzsinórvér leadás miatt későn jött, olyan 1/2 10 körül elbotorkáltam a csecsemő osztályig, és akkor hoztam el. Már csak ő árválkodott ott egyedül. :(

Mint hétfőn kiderült, be lehet telefonálni a csecsemősöknek, hogy hozzák ki a babát... Ezt persze nekem senki nem mondta, pedig biztos, hogy hamarabb nálam lett volna, ha ezt tudom.

Teljesen pucéran én csak akkor láttam először, mikor a hazamenéshez átöltöztettem a "civil" ruhájába.
jaspis

Köszi a bíztatást lányok! Hát az igaz, hogy lehetne sokkal nagyobb gond is, mint hogy éjjel párszor felkel a gyerek. :roll: Csak ha az ember hullafáradt, ez nem jut eszébe.
A hétvégén Apa átvállalta a hajnali keléseket, így most végre tök pihentnek érzem magam. Átmeneti állapot :lol:
Bókokat köszönjük :D

Millye, gratula Andrisnak a 11 hónaphoz! Készülsz már a szülinapra? Jó volt a beszámoló! :) Látom nálatok is megy még a cicizés ezerrel :wink: Hú, azért remélem egyszer majd elkezdenek enni is :roll: Hajrá 6. fogacska!

Kubu, gratula a lezárt vizsgaidőszakhoz! Mikor derül ki az eredmény? Kenyérsütőt én is imádom :wink: Marci nagyon ügyi a lépkedéssel!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Jó reggelt Mindenkinek,

Millye,
Bizony bizony lesz mostmár stanglisütés.
Hihetetlen hogy szalad az idő. Mindjárt szülinap. Aham, nálunk a fürdőkád a kedvenc, oda is egy csomó mindent könnyen be lehet dobni.
Hajrá 6.
Jöhetnél sűrűbben is, de tudom h ilyenkor már nem egyszerű.

Csézjang,
Drukk h tudd meg milyen a jóalvó baba, nagyon bízom benne hogy szerencséd lesz. Húúú tényleg nem lehetett egyszerű az az időszak. Istenem, tényleg le a kalappal előtted.

Jaspis,
Aham, szóval vannak ilyen konnektorok, értem 8) akkor jó.

Zita,
Örülök az átmeneti állapotnak :D legyen állandó. Eredmény remélem 1-2 napon belül, jó lenne ha sikerülne, remélem nem szívózik majd a tanár.
Ha van egy-két jól bevált recepted akkor megosztod velem ?

fog: az normális h nekünk hátul felül jobb oldalt jön a leguccsó fog ?????? ma jobban szemrevételezem, tegnap láttam a kis csücskét.
mi jól vagyunk, Marci hétvégén hihetetlen apás, hétköznap csak én, de hétvége nagyon apáé. :D :D

kubuspace

Jáspis!

Arra gondoltam hogy nekem az is jó ha a férjem tud csinálni az újszülöttről fotókat rögtön csaszi után, mert nekem az is elég,ha ott meg tudom nézni a kis drágámat csak lássam, / úgyis saját magammal leszek elfoglalva műtét után.../.
Amúgy csak azért kérdeztem hogy mikor hozzák ki mert addig fog furdalni a kíváncsiság hogy egészséges-e????? Hisz csaszikor csak egy pillanatra mutatják meg. Egyébként ezt csaszi közben mondják is hogy egészséges????? Mert engem csak ez érdekel, addig nem nyugszom meg amíg nem látom és hallom hogy öt ujja van mindenhol meg ilyesmi! :D

Ja 6 héttel a szülés előtt még mindig nem tudjuk a nevét!!!!!! :D

Csajok!

Hülye kérdés de lehet vinni a kórházba a babának tápszert??? Vagy megölnek ilyenért?/ mert az Istvánban megöltek volna ezért.../
Csak ezért kérdem mert alig volt tejem az elsőnél is.Vagy adnak neki tápot a csecsemősök? Cumisüveget se lehet vinni ugye? És kézi fejőt???Vagy gépit lehet ott használni? Vgy nem muszáj? Mert az Istvánban kötelező volt mindekinek használni a gépit!!!!!!Használtam is de így is csak 20-30 ml-ket tudtam fejni, a babám meg ordított szegény az éhségtől. :roll: Ez itt hogy van??????
csézjang

A szülésfelkészítőn külön felhívták a figyelmünket rá, hogy vigyük be a saját fejőt. Én a kórházival nem is találkoztam. Cumisüveget vigyél, nekünk nem volt (akkor még azt gondoltam, az én gyerekemnek sose lesz), kaptunk kincstárit, de csúnyán néztek.

Cukros vizet adnak a gyereknek az első napokban, amíg be nem indul a tej. Be van készítve a cumisüvegben is a kis kosárkájába, és mondták, hogy sűrűn itassuk, mert akkor kevésbé sárgul be.

Császér közben csak odadugták a pofiját az arcomhoz, be volt takargatva egy lepedőbe, a kezét és a fejét láttam csak. De apuka meg tud rajta számolni mindent, fürdetés közben. :)
jaspis

Jáspis!

Ha viszek cumisüveget azt hol lehet fertőtleníteni? A csecssemősök megteszik ha kérem vagy van arra külön hely?

Ja és hol fejjek? Mert ha tolonganak be a látogatók valahogy nincs kedvem ezzel kínlódnom, tök ciki/ az Istvánban erre külön helyiség volt ott nem volt ciki mert csak mi szerencsétlenkedő csajok voltunk ott :D /
A WC-ben csak nem akarok bemenni fejni a babámnak, az olyan prosztó.... :?

Egyébként ezekben segítenek a csecsemősök? Mert múltkor amikor bent voltam, mondta egy nemrég szült csak a kórteremben csaj hogy semmit nem mondtak neki, azt se tudta mit lehet és mit nem. Vagy ezeket is elmondják a szülésfelkészítőn???? Lehet hogy oda kellene mennem?
csézjang

Sziasztok Lányok!

Hát, múlt kedd óta nem vagyok többé pocakos! :)

Azért tűntünk el annyira, mert a múlt előtti pénteken nem engedett haza a dokim a vizsgálatról. Nagyon megijesztett, irtó hosszan nézte az ultrahangot és egyre idegesebb lett. Azt mondta, nem működik rendesen a méhlepény, idő előtt elkezdett öregedni. Hát, mondhatom, összedőlt a világ. Ráadésul a baba 1 hete nem nőtt semmit, 2470 grammot számolt a gép. Befektettek egy 5 ágyas szobába, rámkötöttek egy infúziót, amit aztán minden nap megismételtek, aztán otthagytak a szobában, én meg ott pityeregtem. A párom elszaladt a kórházi csomagomért, mert az persze nem volt velünk. A nővérke nagyon aranyos volt, szerzett nekem ebédet, a doki pedig elrendelt napi 3 CTG-t és reggelente ultrahangot. 4-en voltunk a szobában, magyon szimpik voltak a többiek, sokat hülyéskedtünk, nevetgéltünk.
A nővérkék nagyon kedvesek, bár sokszor előfordult, hogy nem találtunk senkit, amikor szükség lett volna rá. Elég túlterheltek, de tényleg nagyon segítőkészek és kedvesek voltak.
A CTG-t a szülőszobán nézték, a szülésznők mind nagyon figyelmesek voltak. Többször előfordult, hogy a pici szíve belassult, az elég ijesztő volt, de aztán mindig visszaállt szerencsére. Az egyik szülésznő és az orvosom is azt mondták, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy megúszom a császárt. Aztán hétfőn bemutattak a profnak és döntöttek, kedd reggel megindítják a szülést. Én annyira feldobott voltam! És végre egész jól aludtam éjszaka.

Kedden reggel elindították a szülést, nem sokkal később érkezett a párom is a szülőszobára. Teltház volt, így engem egy másik kismamával egy szülőszobába tettek az elején, aztán később mentünk át egy másik szülőszobára, amikor az már felszabadult. Eleinte nem voltak erős fájdalmaim, de a burokrepesztés után annyira felerősödtek, hogy a légzésre sem tudtam figyelni. Hiába döntöttem el előre, hogy nem kérek fájdalomcsillapítást, mégis kértem az epidurált. Miután bekötötték, 20 perc múlva megvolt a baba gátmetszés nélkül, 2 pici sebbel a hüvelyben. Összesen 4 óra alatt jött ki, 2450 grammal és 48 cm-rel született Bogi 19-én 12.16-kor. :)

Átkértem magam egy kétágyas fizetős szobába, mert már elég volt a közös wcből és zuhanyzóból. Az tényleg gáz, de a 2 ágyas szoba saját fürdőszobával nagyon rendben volt.

A csecsemősök tényleg nem a legkedvesebbek, de azért amikor valamit kértem vagy kérdeztem, mindig segítettek. A tejem 3. nap kezdett végre beindulni, Bogi sem sárgult be nagyon, szóval pénteken hazaengedtek. Amíg kicsit sárga volt, addig azért aggódtam, de legalább olyan kis csendes volt. Mostanra beindult a tejem rendesen, 40-50 grammot eszik Bogi 3 óránként, időnként többet, és utána még 60-80 ml-t fejek. Irtózat. Leálltam már minden tejserkentővel, mert annyira feszülnek a melleim. Tegnap délután annyira sírt, hogy nem tudtam vele mit kezdeni. Teljesen kikészített, megvolt az első kiborulásom. Még ma is elég sírós vagyok. Elég strapás ez az első néhány nap, de olyan szépséges a kis tündérkém! :)

És tessék, végre én is tudok képet feltölteni. Íme Bogi: Kép

Kép
katjja

kattja, gratulálok!!! :D Gyönyörű ez a kislány! Sok-sok boldogságot hozzá!

kubu, a barátnőmnél azért javasolták az amniot, mert a spermákat biopsziával kellett kinyerni. De azóta voltak genetikai tanácsadáson, ahol egy nagyon profi doktornő azt mondta nekik, hogy minden oké, nem kell a hasbaszuri. Úgy örülnek/örülünk!

csézjang, a cumikat fertőtlenítik a csecsemősök. Külön fejő helység viszont nincs.

zita, nagyon veled érzek az éjszakai kelések miatt! Flóra, amilyen szuper alvó volt 6,5 hónapos koráig, most olyan rosszul alszik. És az a legújabb, hogy hangosan bömbölve ébred és képtelenség megynyugatani máshogy, mint cicivel. Eddig simán el lehetett ringatni, néha egy cumi is elég volt a szájába, de most semmi nem segít, csak a szopi.
Ma meg már nappal is csak cicin tudott elaludni. Egyre gázabb a helyzet..

millye, nagy gratula a 11 hónaphoz!

Szerintetek nagy gáz, hogy Flóra 2 nap múlva 8 hónapos lesz és még mindig semmi mást nem csinál a forgáson kívül? A reumatológus doktornő mondta, hogy lassú lesz a mozgásfejlődése. Na de ennyire?
Köszi!

Kép

zizi27

Zizi!

Én csak nyugtatni tudlak, mert nálunk ugyanez volt, aztán a kisfiam 15 hónaposan úgy gondolta hogy elindul járni, azóta már 5 éves és pont úgy fut mint a többiek, de emlékszem régen én is ki voltam akadva hogy még nem áll és nem jár, holott már minden ennyi idősnek sokkal előrébb volt a mozgása.
Hálisten nekünk magától megoldódott, sztem csak kicsit lassabb volt a mozgásfejlődése a kisfiamnak. Esetleg kérdezd meg a védőnőt vagy a gyerekorvost, de még kicsit várhatsz is, engem sem érdekelt ki mit mond, én vártam és igazam volt, de ha félsz inkább kérdezz meg egy szakembert. Remélem kicsit megnyugtattalak. :wink:
csézjang

Zizi, Julcsi is csak kb egy hónapja kezdett kúszni, addig tök jól elvolt a forgással. Most már kezd belehúzni, mászás, feltérdelés, felülés... Szóval szerintem se aggódj, ha te úgy látod, hogy Flóra egészséges. Biztos van fejlődés a mozgásában napról napra, csak nem olyan látványos, hm? :wink: Sajnálom, hogy nálatok sem jó az alváshelyzet.

Kattja, Bogi csodaszép baba! Gratulálok!

Kubu, milyen kenyérsütőt kaptál? Az enyém moulinex, annak a használati utasításában vannak receptek, én abból a parasztkenyeret szoktam (ha gondolod, leírom majd). Vagy pedig a sparban szoktam venni kenyérlisztet (Abomill, félbarna vagy rozsos), ahhoz csak víz és só kell. Ja, és én egy kis vágott dióval szoktam megbolondítani, nyami. Egy baja van, gyorsan fogy :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Katjja

Gratulálok a csodaszép Bogihoz, és a gyors, könnyű szüléshez!

És köszönjük, hogy megosztottad velünk a történeted. :)

Nem tudom, normál szülés után mennyire fáradt az ember, gondolom akkor is nagyon. Nekem császár után az első 3 hét volt embertelül nehéz, mert akkor még fizikailag nem voltam jól, és estére annyira elfáradtam, hogy a sírás szélén dőltem ágyba mindig.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha egy kicsit összeszeded magad fizikailag, sokkal jobb lesz a helyzet, kitartás! :)
jaspis

Katjja:
Gratulálok nagyon szép a kislányod. Kitartást és pihenj amikor csak tudsz! Neked ki a dokid?!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

-------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.29 12:17-kor.
szonce82

Morgen,

Csézjang,
Tudom teljesen más szitu, mert én simán szültem, de amíg Marci nem volt velem, elvitték dokinénihez, inkubátor stb. addig a dokimat aki éppen foltozott 25 milliószor megkérdeztem hogy de ugye minden rendben van vele, és megvan minden ujja ? és a két szeme ? és emlékszem nem nyitotta ki a szemét amikor visszahozták meg sírt és én tökre paráztam hogy nem fog látni, és mondja a párom is hogy nyugodjak már meg, mert amikor kibújt akkor abban a pillanatban nyitva voltak a szemei :D
Legalább egy-két névötlet ?

Úristen, nekem nagyon fura az István sokmindenben.
Vittünk saját cumisüveget, meg fejőt. Láttam a kórházit is, néha húzták vonták a csajok ide-oda. Az egyébként hogy működik ? Van valami külön feltét rá ? vagy ott fertőtleníti mindenki magának ?
Lehet nem ártana megkérdezned a tápszert, de szerintem adnak bent.
Fertőtlenítést mi úgy oldottuk meg h minden napra másik cumisüveget kaptam apától.

Tény szülésfelkészítőn valószínűleg több infót kapsz mint a kórházban, de ha kérdezel a kórházban (ha lesz energiád) akkor tutira segítenek.

kubuspace

Katjja,
Annyira tudtam !!!!!!!!!!!!!!!!!
Én abban bíztam h a férjed bejelentkezik.
Jaj istenem ezek a hormonok, persze hogy sírok.
Nagyon ügyesen viselkedtél, örülök hogy ilyen gyors szülésed volt.
GYÖNYÖRŰ A KISLÁNYOTOK. GRATULÁLUNK.

Bogi isten hozott közöttünk. Nagyon boldog életet kívánunk Nektek.

Pihenj amennyit csak tudsz, persze gyere majd ha időd engedi és van kedved. És ne feledd bármi kérdésed van és ha tudunk szívesen segítünk. Van segítséged ? Párod otthon ?

kubuspace

Zizi,
Örülök h minden rendben van barátnőéknél.
Sajnálom a rossz éjszakákat.
Mozgás: próbáltok közösen, játékosan tornázni ? Van egy jó könyvem azt csak ajánlani tudom. Ha érdekel, megírom a címét (most nem is tudom mert Marcinál van bent, ő meg még alszik).

Zita,
Orion 8) remélem nem fog felrobbanni, sajnos nincsenek receptek, és most olvastam a fórumokon hogy sokan panaszkodnak erre. Egyébként mi is kész lisztet vettünk amihez csak vizet kellett adni. Hát az első két adag izibe elfogyott. :lol:
Ha lesz majd időd elküldöd nekem a receptet, előre is köszönöm.

Ma megyek Jánosba uh-ra 14.20-ra, remélem minden rendben lesz.

kubuspace

Szilvi,
Szuromi András Katjja dokija. ha jól emlékszem

kubuspace

Sziasztok!

Nagyon köszi a sok nyugtatást és tanácsot mozgás-ügyben! Úgy döntöttem, hogy kicsit még várunk (max. 2 hetet), de ha utána sincs változás, akkor keresünk egy szakembert. Addig meg kipróbálok minden házipraktikát. Mondjuk eddig is próbálkoztam, de most jobban utána megyek, hogy mit lehetne csinálni.

kubu, nagyon örülnék a könyv címének.

szonce, dehogy bántottál meg. Nagyon köszönöm, hogy leírtad a ti eseteteket!

zita, a receptnek én is nagyon örülnék! Még tavaly karácsonyra kaptam egy kenyérsütőt, de valahogy nem lettek annyira finomak a kenyerek vele, mint számítottam rá.
Mondjuk én a kovászos barnakenyerekért vagyok oda, azt meg jó macerás elkészíteni.

Ti mentek ki mostanában ebben a hidegben?

Kép

zizi27

Zizi,

még mindig alszik :-) de majd jövök a könyv címével.

Kénytelenek vagyunk menni, most is ha megyek uh-ra Marcit vinnem kell, Le a garázsba, (5 perc tőlünk) mondjuk páromnak mondhattam volna reggel h hozza fel az autót. na mindegy. aztán be a párom munkahelyére, gyerek lepasszol, irány kórház.

de kérdésedre válaszolna: én szoktam sétálni, jól bebugyolálom aztán irány ki .-)))

kubuspace

Kubu!

Nagyon köszi amiket leírtál, sokat segített. A kórházi fejő az Istvánban valami brutál nagy ősrégi szerkezet, és a csecsemősök segítettek beállítani a szíváserősséget ami néha elég durván fájt, de az igaz, hogy azzal aztán tényleg szuperul lehetett fejni, nem maradt semmi a mellben, nem gyulladt be a cici ha azt használtuk. Aztán a csecsemősök külön poháárkába rakták a neveddel ellátva a tejcsidet hogy ha kell a babádnak akkor abból adjanak, de nekem sajna így is kevés volt, viszont az volt a borzasztó hogy se tápot se cukrosvizet nem adtak, hiába ordított a gyerekem mert ott ez nem szokás, így a 3.napra úgy kiszáradt a gyerekem hogy a gyerekorvos még madjnem velem kiabált hogy miért hagyom kiszáradni. Bőgtem mint állat.
Na azt hittem kiakadok ettől hiszen nem tehettem róla hogy nincs több tejem és szóltam is mindig a csecsemősöknek akiknek mindössze annyi volt a válasza hogy szoptatni kell, szóval én az Istvánban a szülés utáni napokban egész nap sírtam a tehetelen dühtől ami nem rajtam múlt...Aztán ezért mert nem adtak neki enni hiába kértem tök kiszáradt a babám/ látszott a kutacsán is/ azonnal elvitték inkubátorba a 3.napon mert be is sárgult és még 3 napot bent kellett maradnom vele, na soha többet ilyen élményt, ezért választottam most a János Kórházat, remélem ez normálisabb kórház.
Hangsúlyozom hogy a szülés gyönyörű élmény volt az Istvánban, az orvosom is szuper volt, de ami utána jött azt nem akartam újra átélni.... Ráadásul első gyerekesként sokkszerű volt az élmény....

Katja!

Csodaszép a kislányod, ja az én dokim is dr.Szuromi András :D .
Én is sokat sírtam az elején amikor napokig bőgött szegény gyerekem és senki se tudta hogy miért, még a csecsemősök is értetlenül néztek, / bár nem nagyon segítettek / annyira sz@r volt.
Ja én sem akartam epidurált, de aztán burokrepesztés és oxitocin után egy kicsit megváltozott a véleményem hogy azonnal szúrják be az EDA-t mielőtt meghalok! :lol:
Na onnantól már jó volt, de így is 12 óra kínlódás után született meg a 3.5 kg-os kisfiam. Na most kíváncsi vagyok a császárnál milyen élményeim lesznek, mert a hüvelyit már tudom és hát naggyonnnnn durvvaaaaa........Remélem a csaszi ehhez képest csak jobb lehet, bár majd utána tudok csak erről nyilatkozni ha már átéltem. :D

Zizi!

Én a kisfiamat mindig kivittem már pár hónapos korától a levegőre, még novemberben is a szakadó hóban aludt melegen bebugyolálva a babakocsiban a kertünkben és csak a piros kis arcocskája látszott ki. :D
A mai napig egy nagyon egészséges stramm kisgyerek, 5 év alatt szinte egyszer sem volt beteg, nem úgy mint tesóm kislánya akit soha nem visz ki a hidegbe és bent a panelben ülnek a 27 fokos lakásban, nem hiszi el nekem hogy ez tök egészségtelen a gyereknek, hát beteg is mindig szegény....
csézjang

sziasztok,

köszönjük a hiányolást :)

katjja: GRATULÁLOK BOGIHOZ!!!! Tüneményes!!! :)

millye:gratula 11 hónaphoz! hihhetetlen hogy mindjárt 1 ÉVES lesz :)

szonce:Ádám is milyen nagy már! olyan nehéz elhinni hogy így szalad az idő...

zizi,zita: keléseket nagyon átérezzük.. mi is csilliószor kelünk Lilihez, vagyis leginkább én, mert apának előjött a lumbágója,így itthon van és csak feküdni tud... :S szóval én ugrálok éjszaka..
nálunk egy dologgal lehet vissza altatni kb.. ha közénk fektetem,illetve rámborul és elalszik.. :) kis ravasz...ahogy közelítek az ágya felé és tenném le...nyitja a szemét,sírni kezd...újra felveszem kicsit mászkálunk,v lerogyok a mi ágyunkra...ilyenkor volt párszor hogy eldőltem vele együtt a fáradtságtól és úgy aludtunk több órát keresztbe az ágyunkon..:) érdekes h akkor jól aludt..
persze nem szeretném erre rá szoktatni..de amikor már kb semmit nem aludtunk... :s hát nem tudom mi a megoldás..

jaj,tényleg képzlejétek és lejjebb tesszük az ágyát is,mert fel tud állni benne.. :) ülésbe nehez küzdi fel magát,de aztán... :)
amúgy kúszni csak hátrafele kúszik továbbra is, de térdelésbe már maga alá huzza a lábait és úgy próbál előre csúszni :) szóval valahogy mindneből egy kicsit csinál csak..
de ez az állás...nagy sláger a kádban is mindig állni kell, öltözni is csak úgy szeret... :)

futok főzni valamit apának.

sziasztok!
:)
mulan

Közkívánatra a kenyér receptek, kiírni lusta lennék, lefotóztam inkább a könyvet :D A programok leírását is felteszem, mert az biztos minden kenyérsütőnél más.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
zita978

Szóval én a parasztkenyeret szoktam úgy hogy rozsliszt helyett is sima teljes kiörlésűt rakok. És vágott dióval bolondítom.

Mi is szoktunk sétálni, de minden nap nem visz rá a lélek, kb kétnaponta van kint Julcsi mostanában. A babakocsiban ő max fél órát tud aludni, talán azért mert abban nem hason alszik. :roll: Julcsi egyébként a kiságyában szeret legjobban aludni. A mi ágyunkban felpörög. Esetleg még autóban tud jót aludni, az változó.

Kubu, mi volt az uh-n?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Halihó Zita:
Általában melyik ringatóra jártok csütörtökönként?
Lehet nekünk most a 11.15-ös a jó.
Kubu 14.20-ra megy UH-ra....:-)
Most van neki a tarkóredő vizsgálat nem? Ahogy a korából nézem....?

Zizi:
Mi mindennap megyünk sétálni, persze Boti már nagyobb, de ez nem számít, felöltöztetem rendesen, de csak annyira, hogy járni még tudjon :-), aztán indulás a játszóra meg babakocsizni is szoktunk, mert lusta ám Boti. :-) Olyan jó viszont, mikor hazajövünk, piros a kis pofija olyan egészséges színű lesz az arcbőre. Arról nem is beszélve, hogy rengeteget alszik utána...a jó levegő kiszívja. Szóval ha nem esik az eső, akkor szerintem érdemes neked is menni vele....

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zita978 igen, készülök a szülinapra! :D Apa is valamiben sumákol... de nem árulja el, hogy mi az. Ebben az évben 2 jeles esemény történik. Az egyik a fiam 1 éves születésnapja a másik a lányom 18. születésnapja :D Igen.. a fiam is nagy cicista :D

Kubuspace na igen.. jöhetnék sűrűbben is.. csak egy izgő mozgó mindenre felmászó gyerek mellett nehezebb.. meg csinálom a videó összeállítást is a szülinapjára... fényképeket videókat válogatok :D Jó sütögetést!! :wink: A fiam is imádja apaistent :D HA hazajön az apja akkor tátott szájjal nézi és nyújtja kezét. Tegnap apa odaadta neki az új focicipőjét ő meg bőszen cipelte mindenhova apa hatalmas cipőjét :D

Csézjang ha úgy látják a csecsemősök, hogy éhes akkor megetetik, de egyébként cukros vizet adnak neki. Mellszívót érdemes bevinni, de van bent gép is. Cumisüveget is vigyél mert abba teszik a vizet neki. :wink:

Katjja hatalmas gratuláció a kislányodhoz!! NAgyon szép baba!!! :D

Zizi27 esetleg pár játékos mondókával és gyakorlattal ösztökélhetnéd a mozgását hátha egy kicsit felgyorsul neki. Egyébként szerintem még nem gáz mert minden baba más és más! Én ki szoktam vinni a fiamat, de nagyon felöltöztettem.

Szonce82 bizony repül az idő.... na de ennyire? :D

mulan nagyon ügyi a babád az állással!!! :D Akkor nálatok is kezdődik az az idő, hogy csak állva lehet öltöztetni pelenkázni? Nem egyszerű..én mindig rohanok utána a pelenkával mert képes lelépni pucéran :D

Rólunk: ma voltunk a védőnőnél. A fiam 10 kiló és 24 deka. 79 cm. Pár kép...

pár napos talpacska

Kép

11 hónapos talpacska

Kép

pancsolós

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Lányok én alkalmatlan lennék erre a kenyérsütésre...így is mindig utolsó pillanatban rohangálok kenyérért...szerintem sütni is akkor állnék neki, mikor már mindenki éhen hal és kiderül, hogy nincs kenyér...szóval akkor várni röpke 3 órát vagy többet....én maradok kenyérvásárló.
Mondjuk azért jó is ez, mert akik allergiások azoknak ez szupi, hogy meg tudja sütni úgy, hogy tudja mi van benne ténylegesen....mellesleg anyósom is süti a kenyeret, csak azt vettem észre, hogy már másnaposan nekem nem ízlett az övé...míg a bolit jó akkor is...nem tudom miért.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Millye, ezek a talpacskák! :o Pelenkázás nálunk is közelharc :lol:

Szilvi, nagyon nem tudom, mert ma pl 9-kor már túl volt Julcsi a délelőtti alvásán, tegnap viszont csak 10-kor. Ha nem kel túl korán, akkor nekünk is jó a 11.15, de ha előbb kel, akkor addigra már elfárad. Nagyon nehéz így bármit is tervezni így, hogy minden napunk másképp van :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 nálunk a pelenkacsere az egyik legösszetettebb szülői feladat közé tartozik... egyszerűbb ha apa is itthon van és ő eltereli a figyelmét.. vagy ha szerencsénk van akkor reklám megy a tv-ben mert akkor tud egyedül mozdulatlan maradni :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok gratulációt, nagyon jól esik.

Kubu jól írta, Szuromi dokival szültünk. Eddig is azt mondtam, hogy ilyen doki még 1 nincs Magyarországon, de ez a kórházban töltött hét maximálisan meggyőzött róla, hogy semmi pénzért nem cserélném le! Minden nap legalább egyszer megnézett, szülés után naponta 2x bejött (ha nem talát épp a szobámban, akkor addig járt vissza, amíg nem találkoztunk). Az én szülésemmel egy időben 2 másik szülése is volt, az egyik ugyanúgy beindított, mint az enyém és mindhármunknak nagyobb esélye volt császárra, mégis mindannyian megszültük természetes módon a babáinkat. :) Szóval igazi szuperdoki!

Egyébként Kubu, én is szoktam kenyeret sütni, a páromtól 2 éve kaptam a kenyérsütőt, egy Hausert. Én nem veszek keveréket, hanem magam szoktam bekeverni a tésztát, magokkal (len, napraforgó, tökmag, mák), vagy sült hagymával és kalácsot is szoktam sütni benne. Máskor inkább én dagasztok és bagettet készítek, mikor mihez van kedvem.
Segítségem van, a párom itthon van velem, jön a barátnőm, vasal, babázik, segít, amiben kell, meg Anyu is segít vásárlásban, gyógyszertárba elmegy. Minden nap jön valaki. Én egyébként már az első nap itthon nekiálltam levest főzni, tényleg nincs semmi gond nálam fizikailag, a szülés utáni délután simán segítség nélkül mászkáltam, csak az EDA miatt fájt irtózatosan a derekam, amíg ki nem vették.

Csézjang, a legfrissebb tapasztalatok: a csecsemősök adnak cukros vizet a babáknak, de nem mondják el,hogy add neki, meg kell kérdezni. Ha szükséges, adnak tápszert a babának, csak be kell menni hozzájuk és kérni. Ha kérdésed van, menj, kérdezz, segítenek, de magától egyik sem fog odamenni hozzád. Kórházi mellszívóval nem találkoztam, de nálam volt saját. Bármit kell sterilizálni, csak beviszed, fél óra múlva mehetsz érte. Bármikor betolhatod a babádat és bármikor elhozhatod reggel 6 és este 10 között, kivéve a reggeli vizitet 7- kb. 1/2 9-ig és az esti fürdetést, 7- kb. 9-ig, de ha éjjel mégis úgy döntesz, hogy beviszed a kicsit, akkor is beveszik, nem küldenek vissza vele. Velem egész nap kint volt Bogi, de mindhárom éjszaka beadtam, inkább próbáltam aludni.

A császáros kismamák közül volt, aki egész jól mozgott, de olyan is akadt, aki még a 3. napon is alig bírt járni. A műtét után ne emeld meg a fejed 12 óráig és igyál sokat! A fejfájást csak így úszod meg. Adnak fájdalomcsillapítót. Bár nincs sok nekik, a császárosok mindenképp kapnak, de amikor nekem kellett, akkor a nővérke azért kerített a szülőszobáról. Tényleg segítenek, amiben csak tudnak, de pl. ágyneműt nem tudnak cserélni, ha újat szeretnél, mert nincs elég. Én még sosem voltam kórházban, de elég elkeserítő, hogy milyen körülmények között működnek. Időnként eltűnnek, mert tényleg kevesen vannak, de ha kicsit türelmes vagy, azért el lehet csípni őket. Szuromi pedig reggel és délután biztosan ellenőriz, hogy minden rendben van-e.

Ha belefér és van üres fizetős szoba, érdemes oda kérned magad, mert akkor nem kell a folyosón mászkálni a közös wc-re és zuhanyzóba. Ha tudod, azt kerüld el. Nekem bejött a 2 ágyas szoba, legalább volt kivel beszélgetni és nagyon kedves szobatársam volt, segített is sokat. Ha nem sikerül, vagy nem fér bele, akkor domestos törlőkendőt vigyél mindenképp a wc-hez és egy flakon domestost a zuhanyzóhoz. Már az is valami, ha csak belelocsolod a zuhanytálcába.

Most ennyi belőlem, megyek kicsit ejtőzni. :)

Kati
katjja

kubu: mi volt az uh-n?

millye:nagyon jók a képek :) zabálni való talpacska és egy jóképű fiatalember :D
hú akkor ebben az évben igazán nagy események elé néztek :) apa biztos vmi izgi dologban sántikál :)

nálunk a pelenkázás most kezd kicsit nehezebben menni..de én azthittem késöbb jobb lesz!!!!!!!!!!! most mééégsem?? :)

mi is szoktunk amúgy kenyeret sütni,de én az 1órás programot szoktam használni... :) nem bírom ki azt a 3,5órát.. :) vagy azok finomabbak?

zita: kipróbáljuk azt a bizonyos kenyeret mi is :) köszönjük a recpeteket :)
mulan

Katjja örülök, hogy ennyire meg vagy elégedve Szuromi dokival! Ő nagyon homeopátia párti. gondolom ez is szimpatikus volt benne ugye? Te is szedtél homeopátiás bogyókat szülés előtt és alatt illetve után?

Mulan Óóóó nehogy azt hidd hogy egyszerűbb lesz ha nagyobb lesz :D Majd szaladgálhatsz utána :D vagy beveted az énektudásodat hogy eltereld a figyelmét :D

Kisfiam hintázik:

http://www.youtube.com/watch?v=k6bipzQrLHA

Kép

Kép

Kép
millye

semmit nem olvasok vissza, majd holnap hajnalban, de ezt nézzétek :-)

Kép

kubuspace

millye:
Nem semmi a gyermek, kissé ijesztő volt a kilengése...sokkal dinamikusabb, mint Boti, szóval már értem miért nem érsz rá :-) !!!

Kubu:
...háááát most mit is mondjak, tiszta anyja vagy tiszta apja???
:lol:
Mindenesetre gratulálok, most már azért nem csak suttogva...:-)
minden oké volt akkor ezek szerint.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Katjja,
nagyon gratulálok! Örülök, hogy minden rendben ment. Nagyon édes Bogi!
Az EDA helyét én néha még most is érzem. Mondjuk nekem négyszer szúrtak :)

Csézjang,
én a kórházi mellszívót használtam, bár volt sajátom, de az kézi volt és semmit sem ért. Viszont a kórházi elég jó. Egy igazi ipari mellszívó :) A tejet a szobában lévő hűtőben tudtam tárolni. Én 1 ágyasban voltam, de ha jól emlékszem az 5 ágyasban is volt hűtő. Fertőtleníttetni bármit lehet, bár nekem volt olyan, hogy elkeveredett a cumisüveg, vagy mellszívó tartozéka. Cumisüveget vigyél, legalább kettőt.

Kubu,
annyira jó látni a képet :)

Millye,
nem irigyellek, bár magamat sem. Szerintem ugyanazzal küzdünk most :) Nekem is alig van időm mostanság.

Szonce,
nálatok milyen lesz a szülinap? Készültök már nagyon?

Zizi,
csütörtökön majd megadom a dévényes számát, itt van nem messze. Mi voltunk nála, nagyon szimpatikus és tényleg csak akkor kell járni, ha gond van. Feleslegesen nem kínozza a gyerekeket. Egyszer érdemes neki megmutatni, abból baj nem lehet.

Szilvi,
akkor csütörtökön jöttök ti is, ugye?

Mulan,
osztom Millye véleményét. A pelenkázást, öltöztetést felejtsd el. Nálunk is rémálom.

Rólunk,
Benivel minden rendben. Az éjszakák hol jobbak, hol rosszabbak. A cicizés már csak lefekvéshez kell, illetve akkor, ha este megriad. Eszik mindent, csak nem tud egy helyben ülni, emiatt még mindig műsorozunk a kajához. Kibújt a 3. foga. Egész nap rohanok utána. Még nem jár, de kapaszkodva bárhová eljut. Terrorizálja a nyulunkat és a tengerimalacot :) A lakásban katasztrófa közeli állapotok vannak. Mindenhol játék, kiflicsücsök, kölesgolyó. Január óta állandóan jövünk-megyünk, aminek nagyon örül, csak néha én nem bírom energiával (öltöztetés, elindulás minimum 1 óra). Nagyon jól ki tudja fejezni magát, szinte mindig megértem, hogy mit szeretne, csak nem biztos, hogy én is ugyanazt szeretném :) A NEM percenként negyvenszer hagyja el a számát :)
Mindjárt szülinap, nagyon gyorsan eltelt ez az egy év...

Reni

Kép

Kép
b.reni

Jó reggelt,

Zizi,
Ne haragudj, elfelejtettem, most kiírtam papírra és ha ébred uraság rohanok és megnézem a könyv címét.

Csézjang,
Oké oké, elhiszem h a szüléses résszel minden rendben volt az Istvánban. De az tényleg borzasztó hozzáállás, amit a szülés utáni időszakban leművelnek ott. Nem minden anyuka egyforma, van, akinek már első pillanattól rengeteg teje van, örülök neki tényleg, de mások, mint Te is, akiknek kevés nem hiszem h így ilyen helyzetnek kellene hogy kitéve legyenek főleg a nővérek által, ez ismételten csak egy stressz helyzet ami nem a tejtermelést segíti.
Borzasztó.

Mulan,
Jó hogy tudtál jönni.
Apának jobbulást.
Lili a kis stréber, tudják ők h mi a jó nekik :lol:
Mi is 3,5 órásat próbáltunk még, majd összehasonlítom egyszer az egyórás progival és elmondom h melyik is a jobb :lol: :lol:

Zita,
Örök háló a receptekért. Tündér vagy.

Millye,
Húúú már 18 éves a lányod is. Tényleg.
Tény, én is ilyenkor vagyok aktív, mert utána elkezdődik az amortizáljuk le a lakást, őszítsük meg anyát program, és kedvtől függően azért ez du 1-ig eltart. Ajajajaj. Nem egyszerű.
Szépek a méreteitek, nagyon picivel tér el Marciétól. Nálunk két hónapja nem változik a súly, rengeteget eszik és még többet rohangál. 10.700 körül van, habár mindig amikor felveszem úgy érzem h min 15 kg.
Édesek a képek. Úúúúúúúúúúú videjó, kemény :shock: :lol:

Szilvi,
Való igaz elő kell készülni időben a kenyérre, de nálunk én még jó kenyeret boltban nem ettem, ezért döntöttünk úgy hogy veszünk sütőt. Azon kiakadok h szombat délután az intersparban már nincs zsemle, szóval brutál. És még jó pékség sincs itt.
2 alkalommal sütöttünk idáig, az első kenyeret vasárnap, abból még tegnap este is ettünk, olyan mintha friss lett volna, a második tegnap este készült, hááát isteni finom lett.

Kattja,
Nagyon örülök hogy ilyen véleménnyel vagy a dokidról. Rengeteget jelent.
Mondom én hogy hős vagy, nagyon ügyi csajszi. És tényleg jó hogy ennyi mindenkire számíthatsz.
Hogy vagytok ? Bogi hercegnő ? Apa gondolom szerelmes :lol: ))

Reni,
Kitartást, jobb nem lesz :roll: 8) :shock: :lol:
A legszebb pillanatok azok amikor még alsznak a manók, gondolom Te is így vagy ezzel, és végre leülhet az ember, vagy éppen összeszedi a kölesgolyót, a kiflicsücsköt, a játékokat, a ledobált könyveket, dvd-ket, vizes palackokat stb. stb.

kubuspace

szóval elléptem a jánosba, 5 percet megvárakoztatott a doki, 14.20-ra mentem, 25-kor hívott be, és 3.05-ig uhuzott. Jó mi ??? (főleg h 20 percenként jönnek a betegek hozzá) Nem találta a szívhangot és a nyakiredőt, ugyanis törp mintha küldetésnek érezte volna h elbújjon. De minden rendben volt, imádom az orvosomban hogy tart ameddig tart, amíg megnyugtatóan meg nem találta amit keres nem fejezi be az uh-t. szóval CRL 69 mm FL 9,5 mm stb. stb. stb. most nézem majd az adatokat, hogy megfelelnek e a korának :-) minden más normális és szabályos.

a héten még megpróbálok elmenni az istenhegyire is, úgy döntöttem viszem Marcit magammal, hiszen úgyis csak egy vérvétel aztán amíg elkészül az eredmény addig sétálunk törppel egy kicsit.
Azért csak vérvétel mert a kombinált egyik felét az UH-t a dokim tegnap megcsinálta és csak a vérvétel kell.

illetve végre megyek vérvételre is Jánosba, még nem tudom h bevállalom e hogy Marcival vagy nélküle, ezen gondolkozom még.

kubuspace

Zizi,
Babamóka a könyv címe.
teszvesz v vaterán vettem
http://www.vatera.hu/listings/index.php ... m%F3ka&c=0

de ha gondolod szívesen kölcsönadom.

kubuspace

hmmm csak egyszer akartam elküldeni de elment 2x, ezért ezt a második üzit átírom,
na törp ébredezik,
KEZDŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐDIK A NAP

kubuspace

Csajok!

Akartam is kérdezni hogy mi a véleményetek a János kórházi fizetős szobákról? Egy van vagy több? És hány ágyasok?És mennyibe kerül egy éjszaka? És lehet úgy kérni hogy pl:2 éjszakát oda kérsz, a többit meg a rendesbe???????Ja ott bent van a wc ugye????? :roll:
csézjang

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?