Sziasztok!
Nagyon köszönöm a sok gratulációt, nagyon jól esik.
Kubu jól írta, Szuromi dokival szültünk. Eddig is azt mondtam, hogy ilyen doki még 1 nincs Magyarországon, de ez a kórházban töltött hét maximálisan meggyőzött róla, hogy semmi pénzért nem cserélném le! Minden nap legalább egyszer megnézett, szülés után naponta 2x bejött (ha nem talát épp a szobámban, akkor addig járt vissza, amíg nem találkoztunk). Az én szülésemmel egy időben 2 másik szülése is volt, az egyik ugyanúgy beindított, mint az enyém és mindhármunknak nagyobb esélye volt császárra, mégis mindannyian megszültük természetes módon a babáinkat.
Szóval igazi szuperdoki!
Egyébként Kubu, én is szoktam kenyeret sütni, a páromtól 2 éve kaptam a kenyérsütőt, egy Hausert. Én nem veszek keveréket, hanem magam szoktam bekeverni a tésztát, magokkal (len, napraforgó, tökmag, mák), vagy sült hagymával és kalácsot is szoktam sütni benne. Máskor inkább én dagasztok és bagettet készítek, mikor mihez van kedvem.
Segítségem van, a párom itthon van velem, jön a barátnőm, vasal, babázik, segít, amiben kell, meg Anyu is segít vásárlásban, gyógyszertárba elmegy. Minden nap jön valaki. Én egyébként már az első nap itthon nekiálltam levest főzni, tényleg nincs semmi gond nálam fizikailag, a szülés utáni délután simán segítség nélkül mászkáltam, csak az EDA miatt fájt irtózatosan a derekam, amíg ki nem vették.
Csézjang, a legfrissebb tapasztalatok: a csecsemősök adnak cukros vizet a babáknak, de nem mondják el,hogy add neki, meg kell kérdezni. Ha szükséges, adnak tápszert a babának, csak be kell menni hozzájuk és kérni. Ha kérdésed van, menj, kérdezz, segítenek, de magától egyik sem fog odamenni hozzád. Kórházi mellszívóval nem találkoztam, de nálam volt saját. Bármit kell sterilizálni, csak beviszed, fél óra múlva mehetsz érte. Bármikor betolhatod a babádat és bármikor elhozhatod reggel 6 és este 10 között, kivéve a reggeli vizitet 7- kb. 1/2 9-ig és az esti fürdetést, 7- kb. 9-ig, de ha éjjel mégis úgy döntesz, hogy beviszed a kicsit, akkor is beveszik, nem küldenek vissza vele. Velem egész nap kint volt Bogi, de mindhárom éjszaka beadtam, inkább próbáltam aludni.
A császáros kismamák közül volt, aki egész jól mozgott, de olyan is akadt, aki még a 3. napon is alig bírt járni. A műtét után ne emeld meg a fejed 12 óráig és igyál sokat! A fejfájást csak így úszod meg. Adnak fájdalomcsillapítót. Bár nincs sok nekik, a császárosok mindenképp kapnak, de amikor nekem kellett, akkor a nővérke azért kerített a szülőszobáról. Tényleg segítenek, amiben csak tudnak, de pl. ágyneműt nem tudnak cserélni, ha újat szeretnél, mert nincs elég. Én még sosem voltam kórházban, de elég elkeserítő, hogy milyen körülmények között működnek. Időnként eltűnnek, mert tényleg kevesen vannak, de ha kicsit türelmes vagy, azért el lehet csípni őket. Szuromi pedig reggel és délután biztosan ellenőriz, hogy minden rendben van-e.
Ha belefér és van üres fizetős szoba, érdemes oda kérned magad, mert akkor nem kell a folyosón mászkálni a közös wc-re és zuhanyzóba. Ha tudod, azt kerüld el. Nekem bejött a 2 ágyas szoba, legalább volt kivel beszélgetni és nagyon kedves szobatársam volt, segített is sokat. Ha nem sikerül, vagy nem fér bele, akkor domestos törlőkendőt vigyél mindenképp a wc-hez és egy flakon domestost a zuhanyzóhoz. Már az is valami, ha csak belelocsolod a zuhanytálcába.
Most ennyi belőlem, megyek kicsit ejtőzni.
Kati