Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Labkat a freemail nekem is folyton lefagy...nem jönnek át levelek...képek...stb!

Ohara : Lustanyu tényleg nagyon jó!!!Nekem barátnőm küldte el a linket,és azóta akárhányszor beszélünk,mindig az ő sztorijai is közte vannak!És azért is tetszik mert kimondja amit sokan nem....mint pl.amikor a parkolóban hisztizett a gyerek,és amikor betelt a pohár,és csúnyát mondot neki-mert végülis magára mondta..(a k. any..at) :lol: ...na én is voltam már így.... :oops: ...és szégyeltem magam...dehát emberek vagyunk,és nincsenek kötélből az idegeink.És lustanyu ezt nem is tagadja! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Domi köszi Megnyugtattál! :)

Esti alvás:
Nekem néha felsír este,főleg amikor lerakom aludni...de nem megyek oda hozzá,csak ezt hallja: sssssssssssssss,ssssssssssssss
Etetés után prdig hajnalban nagy szemekkel nézelődik általában...abban a félhomályban ami van...de lekapcsolom a villanyt(kegyetlenül):)..és őegy hang nélkül elalszik! 8)
Vendég

Domi, jól gyanítod, nem jött át. Próbáld újra! :wink:

Lustanyu tényleg jóóóó, férjemmel is elolvastattam a mikulásos és vásárlós sztorikat, ő is jókat nevetett. Kár hogy nincs több időm rá.
csillag25

hú, de nincs senki............. :shock:
aki itt van, hogyan működik a levlista, Milla felvett, hol induljak el? :?:

KépKép[/url]
domi06

Sziasztok.

Na sikerült átfutni a levlistát! :) DOMI üdv közöttünk, mi még nem "találkoztunk"....

HINTA, PIHISZÉK: hintát néztem, biztos jó, de félő hogy a nagyobb lánykák miatt nem is tudnánk használni. Ezért is néztem pihiszéket. A linket küldöm a levlistára, kiváncsi vagyok a véleményekre!

Szép estét!

Kata
labkat

szia labkat, segíts kérlek, hol találom a levlistát, nem tom hol induljak el? :shock:

KépKép[/url]
domi06

Domi, Millával kell felvenni a kapcsolatot, küldd el neki a mail címedet(privibe), és oda küldi az infokat, meg hogy mit kell tenned. Bevallom, én már nem emlékszem, hogy is volt. :lol:

Keress egy régebbi Milla hozzászólást, és ott üzenj( bocs, ha már ezen túlvagy).
Vendég

judy, ez megvan, Milla felvett, csak épp innen nem értem a többit, hol van a levlista, milyen internetcímen, stb... de akkor zaklatom Millát privibe, mert innen nagyon eltűnt mindenki....

KépKép[/url]
domi06

Domi írtam priviben minden infót a levlistáról! Várunk ott is!

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Domi, a levlista emailen működik. Nézd meg a postaládádat - amit megadtál MIllának , sztem televan:-)
Vendég

Gyermekünk meg 4,5 kg és a dokinő szerint némi túletetés áll a bukások hátterében :shock: 8) merthogy 1,2 kgt hízott 1 hónap alatt
Úgyhogy most ütemezett etetést kell csinálnom 4 óránként lehetőleg és minden étkezés után min. 20 perc sétás büfiztetés.
Vendég

Gio'ia, a túletetés szerintem ránk is igaz, mert mi meg 3080-ra estünk vissza a kórházban és most 5,6 kiló, még kimondani is sok, nem ám cipelni a valagát! :D
persze úgy hogy 170 ml-ket eszik egy evésnél, nem nehéz hízni, és ha leállítanám szopi közben, éktelen ordításba kezd!!! :shock:

El se hiszem mennyit változikmostanában, már 1 órája nézelődik kaja után, illetve már kaja közben is tekeri a fejét, közben hadd ne mondjam a mellemet ez kissé megviseli :evil: , de Ő nagyon elvan....
Ilyen is ritkán van, h Ő ébren van, és van időm teregetni, reggelizni, porszívózni, netezni, most meg úgy néz ki, h pár puki kiharcolása közben bealudt a pihiszékben... :D

KépKép[/url]
domi06

:D Hát akkor hajrá kis dundus gyerekek:-)
Mindenesetre nekem azt mondta hogy a sok bukás is ettől a túlevéstől lehet, meg már savasat is bukik.
Úgyhogy Judy sztem Áron is "csak" bukik és nem hány .
Vendég

Gio, köszi, remélem, igazad van. Ma reggel tuti túlette magát, nem hittem a szememnek, mert igaz bukott egy nagyot, de utána 140-et mutatott a mérleg. Ennyit még nem evett.
( már, ha jó a mérleg )
És az a jó, hogy volt ennyi a cicikben.
De eddig csak 100 körül evett mindig, azért nem gondoltam volna, hogy túleszi magát. Ilyen ki madárétkű lenne??

Manócskák, Gio, Domi, nagyon jó súlyban vannak babóitok, csak győzzétek cipelni. Áron most olyan 5100 körül van, lehet vele kondizni.
Vendég

Judy
gratulálok a súlyhoz és a kajához is :shock: És lám beindult a tejcsi is az igénnyel, ez tök jóóó!
Vendég

Köszi, nektek is gratula, és jó, hogy a védőnőd így meg tud nyugtatni.
Vendég

ez a gyerekorvos volt.
Jah, és simán azt mondta a végén, hogy 5ezer ft lesz....MOndjuk itt volt majdnem egy órát, de azért rendesen elképedtem ennek az árán
Vendég

Wow, 5 ezer, jó, hogy lehet kapni!!
De a lényeg, hogy rendben vagytok.
Vendég

tényleg nem gyenge, 5 rongy.. :shock:
én meg félve mondtam ki 3000 ft-ot hogy magánba kezeltem beteget..... :?

KépKép[/url]
domi06

Én csak 2000 adtam, mikor kijött, de nem volt itt, csak negyed órát-20 percet. És nem kérte...
Vendég

Mennyi pénzt megspórolok az itteni gyerekorvoson :) itt nincs házhoz kijárás :(

Judy enyém gyerek a 50 körüli szopi után 130 tápszert is megeszik az utóbbi napokban... Tudomásul kell venni, 2 hónap körül tartunk, és ez csak egyre több lesz :) Majd amikor arról írogatunk ősz hajszálakkal, hogy mennyi rántottszeletet képesek a fiúk/lányok megenni :)

Gabi
Vendég

Rántott szelet, hmmm, most megkívántam.... :)
Remélem a husi után is ezt az eégedett mosolyt kapjuk majd... :lol:

KépKép[/url]
domi06

Gabi, most nézem, ti már rögtön 2 hónaposak vagytok, jaj, illetve Zalán :lol:
Gratula!

Én nem szeretek panírozni, ez a legutáltabb konyhaművelet nálam.
Persze azért szoktam, de akkor mindent. Gomba, sajt, husi,karfiol...
És akkor lehet szellőztetni....
Vendég

Legközelebb mi is megyünk inkább a rendelőbe...Nyócker ide vagy oda, mert ez nagyon drága.
De most örülök hogy nem kellett berongyolni. Viszont ez a nézzük az órát úgy etessünk nekem nem tudom hogy fog menni, mert egyrészt nem értek vele egyt, másrészt 4 óra kimaradás után még mohóbban eszik és mégtöbbet fuldoklik a nagy nyelésekben
Vendég

Judy a 2 hónaphoz ti is nagyon közelítetek, hiszen a két kis kópé között csak 5 nap van :)

Panírozni én is utálok, nem is szoktam. De a mamáktól rendszerint ilyen kajákat kérek, mert nem csak a rántott szeletet, hanem a rántott karfiolt/gombát/sajtot... stb. is szeretjük.

Gabi
Vendég

Gio,miénk is 5-öt kér...de én most amíg ilyen sok az influenzás beteg inkább kicsengetem,mert nem akarok összeszedni 2 gyerekkel semmilyen kórságot.Meg eleve 2 gyerekkel beérni télvíz ideján anorákos kínlódós elindulásokkal időre a tanácsadásra képtelenség.Marad tavaszig a pénzkidobás....
ez mekkora baromság,már bocsi.Az én gyerekem van,h óránként eszik és van,h 4 órát alszik.Tehát a dokitok szerint ha már 3,5 órája evett és sír és véresre szívja a nyakad,akkor még fél órát hagyd üvölteni???Vagy mi???

Ne haragudjatok,de ezeken én kiakadok.Dénes szopizott állandóan az első 3 hónapban,de ezt szó szerint kell érteni,nappal állandóan evett.Aztán ahogy kinyílt az értelme,már érdekelte más is.1,5 éves kora óta napi 5x eszik mindig ugyanakkor reggelizünk,ebédelünk,vacsorázunk.Tízórai,uzsonna esetleges,de az is rendszeres azért. ez ki fog alakulni.Én Gergőt is úgy etetem,ahog ykéri.Pl.tegnap este már üvöltött,mert jól volt lakva,kiköpte a mellem,de nem tudott elaludni,nézelődött volna.Elkezdtem susogni a fülébe és 3 perc múlva aludt.De ha enni kért volna még,akkor azt adok neki.Ha bukik,az azért is lehet,mert még gyenge és kicsi,ez is meg fog változni.

Mindjárt mi is 2 hósak leszünk.Jön az első szuri...ajjaajaj,aztán lassan fogzunk...vége a jó világnak :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118

Meli
nálunk nagyon sok a bukás, ezért javasolta a 4 órát.
Vendég

Szval én is igény szerint szoptattam, de olykor a szívbaj jött rám, tegnap is pl. amikor egyfolytában jön vissza minden :-( Később meg az a túrós állagú- és a nyelvén is látszik a tejlepedék, ami attól van ami visszaszivárog és nem attól ami bemegy. Szval reflux, csak mivel szépen gyarapszik - sőt a túletetett kategória ,ami sztem hülyeség..mindegy - egyelőre ilyen alternatív módszerekkel próbáljuk rendbetenni mint ágyemelés, böfiztetés sétálva hosszan és 4 óránkénti evés. Annyira nem tudom tartani mondjuk, mert ha nagyon cuppog akkor igenis meg fogom etetni...persze nem tudom ezzel ártok e ennek a refluxnak...
Á , nehéz ez
Vendég

Ágyemelés:

Nem értek hozzá, és biztos így a jó, ha mindenki ezt mondja,
de...
Nem rossz az, ha mégis visszajön neki valami és amiatt fulladozna, vagy esetleg félrenyeli?
Mert vízszintesen legalább oldaltfekve kifolyik a száján.

Szerintetek?

Egyébként ti hogy döntöttétek meg?
Nekönk kombiágy van, és a rács is fix, mert csavarral rögzített. Max. a matracot tudjuk megemelni, de hogyan?
Ha aláteszek pl. egy összehajtott pokrócot, nem süpped-hajlik be a babó súlya miatt?
Vendég

MI könyvet tervezünk alátenni. De tök jogos amit írsz, legalábbis számomra.
MOndjuk nálunk eleve a mi ágyunkba kéne megoldani, mert amíg ez bukásőrület van ottalszik velünk hogy tudjam figyelni, ha kell. - oké, tudom paramami vagyok, dehát ez van...
Ma du. ugyan nem nagyon tudtam tartani a 4 órákat, de csak 1 ciciből etettem és 100akat sem evett, mikor belealudt már nem raktam vissza a mellre. ennek ellenére az előbb megint feljött olyan túrós neki :-(
Úgy sajnálom mert ez savas és biztos tök irritálja a nyelőcsövet. Muszáj lesz tartani a 4 órát, hogy legyen ideje emészteni :-(
Vendég

Hú csajok, akkor enyém gyerek nagyon alultáplált a maga 3840 grammjával! :oops: 3060 volt mikor hazajöttünk a kórházból... de mivel megeszi a napi 600-at, nem mondott semmit a dokinő. Igaz nem tudom hova teszi, mert nem is kakil (na jó most már laevolaccal igen) és nem is hízik. :shock: Viszont itt már egy-két csaj is lehúzta, majd mondom a kispasinak, hogy le van maradva, a lányok lenyomnák őt. :lol:

Judyka, nekünk azt javasolta a dokinő az ágy fejvégének lába alá tegyünk könyveket, ne a rácshoz/matrachoz mert attól csak meghajlik stb. és a légzésfigyelő sem működne rendeltetésszerűen.
csillag25

Csillag
dehogy alultáplált! Nem is úgy néz ki:-) Édes, formás gyermeketek van!

4 óránként etettem ma, ágy vége felemelve, 15 perces sétás büfizetetés, ami alatt nem büfizik, hanem beájul és édesdeden alszik. A cicijeim nem tudom minek köszönhetően belódultak mint állat. Gyerek jóllakik egyből. AZt hittem ilyenkor már nem lehetnek csomósak a mellek, de tegnap este az egyik már becsomósodott úgy be volt durranva. Úgyhogy üdvözlöm magam a fejés világában...ki tudnám hagyni, főleg kézivel
Vendég

Manócskák eddig sikerült titkolnod, mennyire szépek a kisebbik fiaid :) Hozzál még több képet, annyira jó látni őket :) Joel nagyon tündéri a 2 fogával :)

Gabi
Vendég

Manocskák, nagyon szépek vagytok!!

Csillag, nem lehet, mer kombiágy, és dőlne vele a pelenkázó, meg minden...

Gio, de jó neked, hogy annyi tejcsid van, bár most nekem is jobb egy hajszállal, de fejni nem tudok...
Vendég

Gio, nekünk is rendre beszunyál büfiztetés közben. :oops: Éjszaka és hajnalban is bekábult a vállamon, hát én nem maceráltam tovább, betettem a kiságyba és aludt tovább. :D Nem bukott, nem csuklott, persze azért nem akarok ebből rendszert csinálni, de van amikor egyszerűen nem hajlandó büfizni. :shock:

Manócskák, nagyon aranyosak a gyerkőcök! :)

Judyka, akkor nem tudom hogyan lehetne megoldani. Még így is olyan hülyén néz ki a sima ágy is, hogy mikor belépek a szobába és hirtelen ránézek, rohannék oda, hogy "dől az ágy"... :x Ja és már kétszer találtam meg a babát lecsúszva a fejvégnél lévő rácsvédő végénél (kb. kiságy közepe), keze kint a rácson. Pedig annyira nem lejt és nem is csúszik, egyszerűen letornázza magát. Félek, hogy beakasztja a kezét aztán megijed, megfeszíti és fájni fog neki. Kár, hogy nem körben van az ágyon a védő. :roll:

Ahogy olvastam a levlistán Ti is megjártátok a hadak útját Áronnal. Ráadásul nem elég a maga baja az embernek, ahogy "kedvesen" segítenek neki... :roll:
csillag25

Csillag
mennyire emeltétek meg az ágyat? Nekünk azt mondta a doki épphogy. MOndjuk egy Háború és Béke kötetvastagsággal. Szval nálunk pl. alig látszik hogy meg van emelve, de mégis lejt picit.
Vendég

Judit, szerintem az az elv, hogy ha magasabban van a feje, mint a pocakja, kevesebb áramlik visszafelé.

Csillag, Zéti is az ágy végében köt ki, de nem a megemelés miatt, mivel 1 hetes kora óta meg van emelve a feje, és csak két hete csúszik le. 1 hete pedig már meg is fordul szinte keresztbe a kiságyban. Szerintem Pistibence is csak mozgékonyabb lett, én ennek csak örülök. Én a fejvédőt a kiságy végébe szereltem fel, mivel fent nem mocorog annyit, hogy megüsse magát. Mire leküzdi magát és keresztbe fordul a kiságyba, tuti annyit csapkod, hogy én is féltem megüti magát. Jó ötlet is volt, mert két reggelre is rátapadt a fejvédőre. Ja és én a lábacskáit is féltettem, hogy ahogy csúszik le, megüti a kiságy végében.

Ja, mi két Rejtő Jenős vaskos könyvvel emeltük meg. Az kb. akkora mint a Háború és béke.
Vendég

Azt értem, hogy kevesebb áramlik visszafelé, de valami mégis, mi van, ha az a kevesebb okoz galibát?
Én egyenlőre kihagyom ezt, ha durvul, akkor kiötlünk valamit a megemeléshez.
Vendég

Gio, nekünk 20 cm-t mondott a doki, de nincs annyival megemelve, kb. 15 cm.

O'hara, akkor én is örülök, hogy fejlődik a picúr és kis izgő-mozgó alkatrész lett. :wink:
csillag25

Manócskák gyere majd. tényleg te a levlistára nem szoktál írni?

Judit, szerintem a megemlés nem okoz gondot. Simán kifolyik aminek ki kell folynia. És kevesebbet szörcsög Zéti, ami valószínűleg azért van, mert így az orrocskájához nem megy fel a tej. Bukni így is bukik az ágyban Zéti, azért mondom, hogy ami ki akar jönni, az kijön, nem téved cigányútra. De hogy mennyit ér a megemelés, mennyit bukna anélkül nem tudom, mert mi már azóta döntjük, hogy a bukás elkezdődött volna. Ja, és a kórházban is azt mondták, ha bukik a baba, emeljük kicsit meg a fejét.
Vendég

Húúúú de rég voltam itt!!!!!
De látom nincs is az a nagy pöri!

Manócskák! Millával kéne priviben konzultálnod levlista ügyben!
Vendég

Csak egy hello-t dobok, vajon ki látja? :lol:
Vendég

Tényleg behalt a fórum, mindenki levlistán nyomul. :D
csillag25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?