Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dido!

Úgy döntöttem, hogy sehogy se döntök...:) Csak begyűjtöm az infokat és majd ha lesz elegendő, akkor...úgyis eldől magától. Na nem, azért ennyire nem. Bízoma dokimban (nála születtem), csak sajnos ő Siófokon van, én pécsi vagyok és a műtétet se tudta ő csinálni, mert azonnal mennem kellett a pécsi kórházba.
Tehát a háéten talán eljutok az orvoshoz és döntsön ő.
A kórházban azt mondta egy öregúr (a 10 közül az egyik, aki kapcsolatba lépett velem - iszonyú, ha az embernek nincs saját orvosa a közelben), mármint egy szimpatikus idős orvos, hogy 2 mensit kell megvárni, az én dokim telefonba azt mondta, hármat.

Majd ha megvizsgál, meglátja, milyen szépen meggyógyult a méhem és elfelejti szépen ezt a 3 mensit. Ha meg nem, akkor hiszek neki.

Addig is, hogy lefoglaljam magam, ovu-teszteket fogok csináklni, méregetem az ébredési hőmet és grafikonokat gyártok, hogy megismerjem saját testem folyamatait - amikre eddig nem figyeltem. Mert mindennél jobban szeretnék már egy babát és úgy örültünk neki...

Szerintetek az pozitív jel, ha a műtét után halál-pontosan 1 hónapra megjött a mensim? Remélem az, mert nagyon örültem neki!

Jah, a dokikban való csalódásról tudnék mesélni - vagyis az egészségügyben való csalódásról...engem kismama létemre elzavartak a kórházi ambulanciáról, hogy minek oda mentem, ahol azt se tudják, ki vagyok... nem voltam soha életemben táppénzen, 16 évig dolgoztam akár betegen is. Azt se tudtam, hova menjek, mert Siófok messze volt - éppen havazott és nem tudott senki elvinni. Ez a műtét előtt 2 nappal volt...

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok. Sajnos velem is megtörtént a dolog, bár már kicsit több, mint egy hónapja.

7 hetesen ment el a babónk és mivel missed ab. volt, műteni kellett. Előtte egy héttel kezdtem "barnázni", de az orvos azt mondta, hogy valószínűleg az a vérömleny ürül, amit a baba mellett láttak az első ultrahangon.
Próbáltam nyugodt lenni, de éreztem, hogy valami nem stimmel. Pár nappal később erősebben véreztem, azonnal mentünk a férjemmel a kórházba, ahol megvizsgáltak és - bár még élt a baba - nem sok jóval biztattak. Azt mondták, hogy túl kicsi és a szíve is túl lassan ver.
Két nap múlva uh. kontrollra hívtak, ahol kiderült, hogy az ügyeletes orvosnak volt igaza, már nem dobogott a pici szíve.
Mindez pont a 33. szülinapomon történt.

Másnap reggelre hívott be az orvosom, aki befejezte a terhességet. Lelkileg teljesen a padlón voltam. A műtét éjszakáján a nagymamám is meghalt, így a fájdalom csak erősödött bennem.

Erőt az adott, hogy van már egy gyönyörű, 2 éves kisfiunk, akinek szüksége van ránk, aki csillogó szemekkel bámulta a karácsonyfát és bontogatta az ajándékokat. A napjaim úgy teltek, hogy napközben mosoly-álarc mögül tettem a dolgom, de amikor Bence (a kisfiunk) elaludt, leeresztettem és egy kicsit "meghaltam".
Most már van erőm írni és bekapcsolódni a beszélgetésetekbe, ha nem bánjátok. Sokat segített a lelkem regenerálódásában az, hogy leültem a gép elé és olvastam ezt a fórumot. (Ha jól emlékszem több, mint egy hétig tartott.)

Ma a helyzet úgy áll, hogy 29 nappal a műtét után megjött az első mensim. Ennek nagyon örülök!!! Az orvosom azt javasolta, hogy kettőt várjunk meg, aztán újra próbálkozhatunk. Ezen kívül csináltatott egy Torch-tesztet, ami egy vérvétel, melynek a segítségével szűrnek pár vírust. (Hátha ez okozta a bajt. )Az eredményét még nem tudom, talán a jövő hét elején meglesz.

Köszönöm, hogy meghallgattatok és bocs, hogy ilyen hosszú voltam!!!

Csillagvirág
csillagvirág14
 
 


Szia Csillagvirág!

Egyrészt örülök, hogy nálam újabb felhasználó jött ide - az a helyzet, hogy mióta idejöttem, mindenki eltűnt... Hajlamos vagyok magamra venni :wink: (na jó, nemám...)

Azért is jó, hogy összetalálkoztunk, mert bár én kicsit idősebb vagyok, de mégis mindketten 30 felett. A párom szerint - amikor sikertörténeteket hallok, hogy vetélés után 1-2 hónappal sikerült valakiknek újra teherbe esni, meg kellene mindig kérdeznem, hogy az illető hány éves...mert ugyebár nem mindegy, mennyi idő alatt regenerálódik egy kissé idősebb test.

A két haláleset nagyon durva együtt! Külön-külön se semmi...

Amikor az orvosod javasolta, hogy kettőt várjatok meg, az azt jelentette, hogy ezen kívül kettőt? Vagy ezzel együtt? Az én dokim hármat mond
:cry:

További szép napot!
Vendég
 

 
 

Szia Szleticia!

Látom, hogy nem él annyira ez a topik, de azért remélem, hogy nem maradok egyedül. Olyan jó lenne másokkal megosztani a gondolataimat! (Persze nagyon örülök, hogy Te itt vagy!!!! :) )

A dokim össz. 2 menstruációt mondott, úgyhogy elvileg egy hónap múlva már próbálkozhatunk is. Tudom, hogy vannak, akik 3 mensit javasolnak, de én bízom az orvosomban! A múlt heti amúgy nagyon erős volt a megszokottakhoz képest, de sok helyen olvastam, hogy ez így természetes.
Az orvosommal azt is megbeszéltük, hogy ha sikerül teherbe esnem, akkor azonnal felkeresem és felír Utrogestant, hogy egy kicsit kívülről is megtámogassuk a terhességet. Remélem nem kell sokat várni a babóra! (Annak idején a kisfiam a 2. hónapban összejött, az Angyalkánk pedig már az elsőben!!!)
Most próbálok sokat pihenni, bár munka mellett nem könnyű, és hát itt van Bence is. Sok családi programot igyekszünk szervezni, ill. néha csak kettesben lógunk meg. (Ilyenkor Anyukám vigyáz a gyerkőcre.) Hétvégén pl. uszodába megyünk, ahol a Szauna-világban fogom kényeztetni magam! Már nagyon várom!!!

Még egyszer örülök, hogy itt vagy!

Szép estét!
csillagvirág
csillagvirág14
 
 


Sziasztok!

Én nem sűrűn írtam ide, mi most kezdjük a probálkozást 2 mensi után, ha gondoljátok írjatok én itt vagyok:)

Nekem nov 17.én ment el a babám 8 hetese. Én egy hónapig padlón voltam azt mondtam nekem nem kell másik gyerek, még egyszer nem akarom átélni ezt. Ma már erősebb bennem a vágy hogy legyen megint egy kisbabám, még ha félek is néha jobban néha kevésbé. Akkor nem hittem volna de csitul a bánat. Van egy 17 hónapos kisfiam miatta sem hagyhattam el magam, de ahogy irta csillagvirág én is reggel felragasztottam a mosolyt a számra és este sírtam, mikor már senki nem látott. Mert a férjem szemében mindig is erős voltam és nem tudott mit kezdeni a bánatommal. Mellettem állt de inkább csak megijesztettem. Félt hogy depis leszek.


Sokáig volt hogy voltak jobb napok egymás után mikor jol voltam és egyszercsak jött valami ami miatt megint rossz volt. De aztán ezek is ritkultak. Őszintén magam is meglepődöm hogy igy 2 hónap után ennyire jol vagyok lelkileg. Persze most hogy elkezdtük mindjárt az előző babámmal álmodtam, többet gondolok rá, gondolom eddig elnyomtam kicsit magamba, de tudtam hogy ez lesz és tudtam rá számitani. Nem könnyű, most optimista fázisomba vagyok, tuti lesz mikor félni fogok , előjönne majd dolgokm de beszéltem pár batárral (körülöttem mnidenkinek volt vetélése:S) és megerősitettek abban hogy a félelem nem fog elmulni ha 5 évet várunk is. Kitartás és irjátok ki magatokbol ami bánt. Én pl otthon naplot vezettem, nekem segit ez a terápia:)

Bocsi ha hosszú voltam.
Mesi

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok, bár hála égnek én most a "követendő példa" útját járom, mert a 2. mensi után mint írtam nem jött aztán több! És hogy szletíciát is megnyugtassan, én 30 éves vagyok. Tehát nem csak 20 év körül regenerálódunk gyorsan...

Az első mensi a vetélés (19. heti szülés) után nekem is nagyobb volt, és még véres darabok is jöttek belőlem, a második se volt standard... És a harmadik már nem jött. Én a 20. hétig nem "vettem komolyan" ezt a terhességet, mert nem akartam megint átélni egy gyászt... :-(

De mostanra tényleg mindenkit bíztatok, hogy ne várjon túl sokáig. Ha minden rendben van ott bent, akkor hamar jöhet újra a baba. Ha meg sajnos más gond is van, akkor gyógyszeres támogatás kell, és keressetek olyan orvost, aki ezt támogatja, és mindent megtesz azért, hogy hamar teherbe eshessetek, és meg is maradjanak azok a babák!!!!
melike30
Győr
 
 


Msi: Ahogy olvasom, pont egy hónappal jársz előttünk a "történésekben". Az én vetélésem december 14-én volt, s én is hajszál pontosan olyan érzelmi hullámzásban élek (éltem), ahogy Te.
Én sem gondoltam, hogy ilyen hamar tudok újra mosolyogni, azt meg pláne nem, hogy teljes optimizmussal várom a következő hónapot, amikor elkezdhetünk próbálkozni.
Nekem az is segített, hogy újra dolgozom a gyerkőc mellett. (Igazából szeptember óta, csak decemberben hagytam ki 3 hetet.) Ezzel teljesen kitöltöm a napjaimat. A munka eltereli a gondolataimat, a kisfiam pedig beragyogja a vele töltött időt. Ma pl. húztam a szánkón a kertben és nagyon élvezte! Ez a kacaj, mosoly az, amiért érdemes élni!

csillagvirág
csillagvirág14
 
 


sziasztok!

sajnos új vagyok itt. bár olvastalak már titeket az elmúlt napokban, hetekben.

dec. 27-én teszteltem pozitívat, aztán jan. 10-én elkezdtem vérezni, 12-én küretet végeztek nálam az I. klinikán! :( nagyon szerettünk volna kisbabát, vagyis kistestvért, de úgy néz ki, hogy a szervezetem még nem készült fel eléggé.

ráadásul ma kaptam egy levelet a klinikáról, amiben ez áll:

"Szövettani vizsgálati eredménye elkészült, mely további sürgős vizsgálatokat tesz szükségessé, melynek érdekében kérem haladéktalanul keresse fel ambulanciánkat/kezelőorvosát!"

persze hívtam egyből a dokimat, aki műtött is, kikérdezte, hogy mennyi volt a HCG hormonom a terhesség alatt, és, valamit mondott méhen kívüli terhességről, meg, hogy hétfőn menjek be reggel egy újabb HCG vérvételre...

most egész hétvégén stresszelek, bár a dokim hanglejtése nem volt éppen aggasztó, de ez a kommunikáció! ki vagyunk rajta akadva rendesen!

ne haragudjatok, hogy így idepofátlankodok, de hátha meg tudtok nyugtatni kicsit, ha már valakivel volt ilyesmi! :( nagyon el vagyok keseredve!

sophie27
 
 


Sziasztok!

Regen irtam, sajnos keves az idom, dolgozom, meg aztan a terhessegtol allandoan faradt vagyok, napi 10-11 ora alvas sem eleg neha.... (Persze ez nem panaszkodas, azert orulok). Eddig minden rendben, most vagyok kb a 10. heten.

Csak gondoltam gyorsan irok Sophie-nak: En pathologus vagyok (szovettannal foglalkozo orvos), es talan sikerul kicsit megnyugtatnom teged.
Altalaban 2 dolgot jelenthet a surgos uzenet:

1. Ha nem talalnak mehlepeny- vagy magzati szoveteket, akkor az utalhat mehen kivuli terhessegre, ilyenkor kotelesseguk teged berendelni es megvizsgalni, hcg-t merni, stb. Mivel mar jo hosszu ido eltelt a kuret ota, ha nincsenek egyeb tuneteid (hasfajas, verzes), akkor ennek szerintem kicsi a valoszinusege. Csinalhatsz otthon is megegy terhessegi tesztet, ha minden rendben akkor annak mostanra mar negativnak kell lennie.

2. Ha koros elvaltozasokat latnak a magzatbolyhokon (mola terhesseg, uszokterhesseg), az is tovabbi utokovetest igenyel, de szinten nem a vilag vege, csak jobban oda kell figyelni hogy ne maradjanak lepenyreszek a mehben, amik ott tovabb tudnanak szaporodni.

Valoszinuleg nalad az elobbirol lehetett szo, de szivbol remelem, hogy nincs es nem lesz semmi baj.

Udv,

Pocak
pocak75
 
 


jajj Pocak, nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan írtál. tényleg nagyon örülök ennek a hsz-nek.

persze, az ember csak stresszel, szóval ez egy nagyon gáz formája annak, hogy behívjanak további vizsgálatra!

szerencsére tüneteim nincsenek, én is remélem, hogy semmi komoly nem lesz belőle!

neked boldog és minden problémától mentes babavásárt! ;)

sophie27
 
 


Sziasztok :-)

Én is hasonló cipoben járok, Karácsonykor vesztettuk el a babát, épp Szenteste :-(, szóval lassan 1 hónapja. Most jott meg a mensim, nagyon érosen és ´már 3. napja de még mindig gorcsolok és erosen vérzek... Talán ez normális ilyenkor. Nekunk 3 hónap szunetet tanácsoltak, de én még mindig nem vagyok biztos abban, hogy mindjárt beleugrunk-e a dologba :-( majd meglátom ha eltelik a 3 hónap, hogy fogom érezni... Normális ez? Tobbnyire alig várják, hogy újra babások legyenek, nálam nem egészen igy van, de ez talán individuális mindenkinél...talán ido kell hozzá.
Én még nem voltam a szovettani eredményért,(azt mondták 3 hét) nekem a doki azt mondta, hogy a vetélés oka ott nem tisztázódik, csak papíron leírják hogy elhalt a magzat...de ok nincs feltuntetve. Pontosan mire ad választ a szovettani vizsgálat? Hogy beteg volt-e a baba??? Ha tudja valaki légyszi írjátok meg koszi!
Olvasgatlak benneteket, majd jelentkezem, addig is mindenkinek kitartást és minden jót kívánok!!!

Kép
eva28
 
 


Sziasztok!

Nem semmi, hogy ennyien vagyunk, akiknek közel 1 időben történt a vetélés. Nekem dec. 15.
Én azok közé tartozom, akik alig várják, hogy lehessen próbálkozni. Pl. a Tesco-ban szoktunk vásárolni, most éppen iszonyat babaruha leárazások vannak: hát ilyenkor azért eltörik a mécses, megszakad az ember szíve...
De ez tényleg egyéni, hogy ki hogy érez: hamar akar-e másikat, vagy szüksége van némi időre.

Visszatérve: amikor én kórházba kerültem, mondták a nővérek, hogy aznap én vagyok a negyedik!!!! Szerintem volt valami a levegőben.

Fel a fejjel lányok, tényleg előre kell nézni. Az a baj, hogy nekem ez annyira ssikerült, hogy már abba őrülök bele, hogy ikor telik le a várakozási idő.

De nagyon jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt, ha az ember nem is ír, de olvagatni is jó... erőt adunk egymásnak.

Szép hétvégét Mindenkinek!
Vendég
 


sziasztok!

én ma megcsináltam egy tesztet a biztonság kedvéért, ami persze negatív lett. így gondolom, hogy a méhen kívüliség kizárva... várom a hétfőt, hogy megkapjam a papírt. igazából nagyon sokat kattogok a témán, mert nem tiszta, hogy most akkor mi is volt. bár van egy olyan érzésem, hogy erre senki sem fog tudni választ adni! :S csak megtörténik, és remélem, hogy nem törvényszerű, hogy ezentúl ez lesz az általános! főleg, hogy mondjuk nálam már volt egy terhesség, meg egy problémamentes szülés, stb. így szerintem is a lényeg, hogy előre kell nézni, aztán lesz, ahogy lesz. de legjobb, ha az ember nem rágódik. mondom ezt magamnak is... :S

mindenkinek kitartást, tényleg nagyon igazságtalan olykor az élet! :(

sophie27
 
 


Sziasztok!

Sophie: Hááát, nem semmi az a levél, amit kaptál a kórházból! Én is halálra lennék rémülve. Kitartást kívánok Neked erre a fél napra, aztán majd oszd meg velünk kérlek, hogy miért kellett olyan sürgősen visszamenned!

AZ én szövettanomért ezen a héten kell majd mennem, nálunk 6 hét után van eredmény. Szerintem -és az orvosom szerint is - az ég világon semmi nem fog kiderülni belőle.

Szletícia: Hozzád hasonlóan én is abba a táborba tartozom, aki már alig bírja kivárni, hogy újra próbálkozhasson a gyermekvállalással. Úgy számlálom a napokat, mint egy kisgyermek karácsony előtt!
Persze azokat is megértem, akiknek idő kell a testi, de legfőképp lelki regenerálódáshoz. Ezt mindenki maga tudja!

Eva: Nagyon sajnálom a történteket! Ha gondolod gyere gyakrabban és írd ki magadból a bánatod! Nekem rengeteget segített ez az oldal. Mint már korábban írtam, talán egy hétig is olvasgattam, s jó volt látni, hogy mennyi "sorstársunknak" született azóta egészséges gyermeke!

Szép napot mindenkinek!
csillagvirág14
 
 


sziasztok!

Csillag, köszi, nagyon kedves a figyelmességed!

Pocaknak igaza volt természetesen! az első variáció volt... mivel a mintában nem találtak magzati szöveteket, ezért feltételezték, hogy méhen kívüli terhes lehetek, de szerencsére a HCG hormonom 0, így a terhesség kizárható!

most 2 mensit megvárunk, aztán lehet próbálkozni! nagyon nagyon be vagyok sózva! tényleg nagyon várom már azt az időszakot!

egyébként neked volt küreted után? mikor próbálkozhattok? egyébként arra vonatkozólag, hogy mi lehetett a baj, természetesen nem kaptam választ, hiszen az orvosom szerint, a szervezet, a természet szerencsére okosabb, mint az orvosok, így biztosan így kellett történnie! nem lett volna egészséges. de én is így gondolom!

remélem, hogy mindenkinek valóra válik az álma! mégpedig olyan hamar, ahogyan azt szeretné!

sophie27
 
 


Sophie!

Orulok, hogy minden rendben van, tenyleg nagyon korai lehetett meg a terhesseg ahhoz, hogy barmi okosat lehessen mondani az okarol.
Sajnos a szovettan pedig csak az esetek eleg kis reszeben tud valaszt adni a miertre. Mondhatom en is rettenetesen csalodott voltam, mikor a 18 hetes vetelesem okat sem a szovettan sem a kromoszoma-vizsgalat, sem egyeb laborvizsgalatok nem tudtak pontosan kimutatni. Pedig igazan mindent megtettem es megtettek az orvosok is ugy erzem. Most aztan izgulhatok, hogy minden rendben legyen...

Egyebkent 1. trimeszteri vetelesnel a szovettannak leginkabb az a szerepe hogy dokumentalja a mehen beluli terhesseget (es ezzel kizarja a mehen kivulit), es a ritka mola terhesseget (koros magzatboholy-szaporodas) is meg lehet allapitani igy. Genetikai vizsgalatot is lehet elvileg vegezni, ha talalnak magzati szoveteket, de azt nem vegzik rutinszeruen. Nagy valoszinuseggel ha genetikai elterest talalnanak is, az is csak egyszeri veletlen, es szinte minimalis az eselye az ismetlodesnek.

Remelem nem lett tul unalmas. Egyebkent van egy nagyon jo angol nyelvu oldal vetelesekrol, akit erdekel, en nagyon sok hasznos tanacsot olvastam itt: http://pregnancyloss.info/

Puszi,

Pocak
pocak75
 
 


Sziasztok!

Eva 28!
Első időben én ne akartam hallani sem arról hogy még egyszer nekikezdjünk, azt se hittem az első hetekben hogy valaha mosolygok majd és tudok róla beszélni, és főleg nem hittem el ha valaki azt mondta hogy két három hónap múlva jobb lesz, nem fog annyira fájni. Nem értettem hogy lehet hogy mások azonnal másik babát akarnak én meg nem, mindenki máshogy dolgozza fel. De már mosolygok, próbálkozunk, nem mondom hogy nem jut eszembe a kisbabánk, de már nincs az az őrült fájdalom.

Nekem az első mensim bővebb volt, de nem görcsöltem, mondjuk előtte se soha. A második már rendes volt csak 26 napra jött meg:S gondolom a palástfűtea miatt, kiváncsi vagyok mi lesz most, meg jön-e:) vagy hány napra. valaki iszik ilyen teákat?

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Pocak, nem, egyáltalán nem volt unalmas! sajnos nem tudok úgy angolul, pedig érdekelne az oldal! de azért köszi a linket!

Msi, én nem próbáltam még ilyen teákat, de lehet, hogy megpróbálkozom vele... jó lenne, ha rendeződne a ciklusom és nem kellene sokat várni babóra! :)

egyébként ezt ugyanúgy ízesítheted, mint a normál teákat? vagy Te hogy iszod és hol szerzed be?

sophie27
 
 


Sziasztok!

A teákról van némi infom!!

A cickafark teát a peteérés előtt kell inni (lehet kombinálni - hasznos a fogamzás szempontjából - körömvirággal, kamillával és citromfűvel) majd a peteérés után a cickafarkot a keverékben palástfűvel lehet helyettesíteni.

Egyébként szólóban is jó mindkettő, de lényeg, hogy a megfelelő időszakban kell inni.

Én a Herbáriában szereztem be, de bármilyen gyógynövény boltban lehet kapni. Az viszont fontos, hogy kerüljétek a filteres változatot, rendes ömlesztett verzióban vegyétek.

Ízesíteni jobb ha nem fogjátok, mert azt olvastam, hogy esetleg a mézet viseli el, a cukorral volt vmi probléma, de nem emlékszem.
Egyébként általános nézet, hogy a gyógyteákat natúrban kell inni.

Adag: napi 2-3 csésze - elkortyolgatva.

Hát én ennyit tudok.

Ja és van ilyen, hogy barátcserje kapszula - én ezt most keresem, az is nagyon jó. Annak is van teája, de az nem jó, mert a hatóanyagát az alkohol oldja ki, így a tea nem túl hatásos.

Üdv mindekinek és szép napot!

Letti
Vendég
 


Letti, köszi az infókat! amúgy a barátcserje a ciklust rendezi? vagy mire jó? azt bármikor lehet szedni? PÉ előtt, után!?

sophie27
 
 


Úgy tudom, azt végig. de írd be a google - ba és találsz róla sokmindent. Ezt még én is csak most kezdem körüljárni...:)
Vendég
 


Sophie: Örülök, hogy minden rendben!

Nekem is volt küret, mivel a vérezgetés ellenére nem ment el a babó. Az orvosom azt javasolta, hogy várjunk 2 mensit. A következő kb. 2 hét múlva esedékes, utána már bele is lendülünk a dologba! :)
Most sajnos "rápihenünk" a köv. hónapra, mert tegnap estére a férjem belázasodott, alig van hangja, folyik az orra......Nem tudom Nálatok ez hogy zajlik, de ő ilyenkor úgy tesz, mintha egy világ omlott volna össze. Várja, hogy ápolgassam, takargassam, iszogatja a kisfiamnak felírt gyógynövénykivonatot. Persze orvoshoz nem megy el! (Pedig azért nyugodtabb lennék, ha meghallgattatná a tüdejét.)
Igazából a kisfiam kapta el a betegséget az Anyukámtól, de ők már gyógyulgatnak. Bence már csak náthás és kicsit köhög, láza szerencsére nincs. Ő aztán tovább adta a vírust Apának, s én csak remélni tudom, hogy kimaradok a sorból.


A cickafark-palástfű teákat ebben a hónapban én is elkezdtem, bár még nem tudom, hogy milyen a hatásuk. A menstruáció első napjától 14 napig cickafark teát ittam, most pedig palástfüvet. Én is olvastam a barátcserje kapszuláról, van akinek bevált és meghozta a várva várt gyermekáldást.

A szövettanomért és a vérvétel eredményéért csütörtökön megyek, majd megírom, hogy mit mondtak.

Szép estét Mindenkinek!
Csillagvirág
csillagvirág14
 
 


Sziasztok!

Én a cickafark teát a mensi elmulta után ittam kb a 14. napig aztán a palástfű teár (amiből úgy olvastam max 2 csészével lehet inni) és ízesités nélkül, elvileg egy nagyon pici mézet lehet belerakni de semmi mást mert a hatóanyagok elvesznek. De mindezt én is úgy tudtam meg hogy neten hozzáolvastam. Mármost ne lepődjetek meg azon ha ellentmondásokat találtok. pl a cickafark: lehet e mensi alatt inni vagy nem, találtam 1000 választ hogy igen és másik ezret hogy nem:S egy netes szakértőnek írtam, ő azt mondta hogy mensi után kell inni....de gondolom más szakértő meg az hogy lehet alatta is.

Viszont a barátcserjével az a bibi hogy terhesek nem szedhetik , tulajdonképpen a ciklust hozza helyre. De mindenki olvasson széles körben utána, hátha és is rossz oldalon olvastam.

Csilllagvirág
Az én uram is pont ilyen, talán kicsit rosszabb:) egy enyhe nátha és már ágynak esik, halálán van, csak megfejeli egy kis (na jó nagy) hipohondersággal, azaz nátha = h1n1 minimum, ha én vagyok náthás jobb ha elköltözök itthonról:) néha csodálkozom hogy aludhatok mellette egyáltalán este:D de lehet csak nem mer szolni;)

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Msi, férjed! :D nem semmi! milyen kedves tőle, hogy szívhatsz egy levegőt vele a hálótokban! :)

köszi az infókat... én most azt olvastam, hogy van egy könyv, lehet, hogy meg is nézem a könyvtárban, gyógynövények nőknek a címe... hátha az is jókat ír!

Csillag, jobbulást nálatok is apának! remélem, hogy téged elkerül a kórság! :( aztán a szövettan+vv eredményt mindenképpen hozzd!

nekünk is 2 mensit kell megvárni, csak sajnos nekem még a műtét óta (12én volt), nem jött meg... pedig nagyon szeretnék még idén szülni!

na meg a másik parám, hogy most úgy gondolom, hogy amikor nekiállhatunk próbálkozni, rögvest össze is jön, és már előre félek a csalódástól, pedig annyira úgy érzem, hogy nem szabadna késlekedni... 2008 után, 2010 lett volna a mi évünk, ha nem történik meg a baj! :(

ráadásul még a 3 hét sem telt el a műtét óta, és addig szextilalom van... :S

sophie27
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a szövettani eredményemért és ahogy azt sejtettem, semmire nem adott magyarázatot. Mindenesetre azt mondta az orvos, hogy ez egy negatív lelet, ami bebizonyította, hogy tényleg terhes voltam, s a mintában szabályos placenta darabok volta. Azt is mondta, hogy szedjek megint magzatvédő vitamint, (ezt egyébként már másfél hete szedem) illetve ha újra teherbe esek, akkor feltétlenül minél hamarabb írassam fel az Utrogestant, ami egy természetes hormonkészítmény (progeszteron) és segít "megtámogatni+ a terhességet.
Nektek is mondtak ilyet?

A vérvétel eredmény még sajnos nincs meg, talán a jövő héten.

Köszönöm a jókívánságokat, amit Apának küldtél Sophie. Mentségére legyen mondva az, hogy nagyon nehéz neki így dolgoznia. Egy nagyvárosban élünk és a helyi színház zenekarában játszik fúvós hangszeren és a héten eddig 2 délelőtt volt próbájuk, 3 este pedig előadás. A hétvégén se pihenhet, mert Pestre mennek koncertezni, vasárnap pedig dupla előadás lesz. A zenekari tagoknak nincs helyettesük, tehát nem igazán mehetnek táppénzre.

Sophie, látom Te is abba a táborba tartozol akik minél hamarabb szeretnének újra babát! :)
Én is így érzek! Furcsa, de már a kórházban is azon sajnálkoztam magamban, hogy milyen lassan fog eltelni ez a 2 hónap. Most viszont, hogy közeledik az idő amikor élesben lehet szerelmeskedni, már van bennem egy kis félsz. De úgy gondolom, hogy ez mindaddig bennem lesz, amíg a kezemben nem tarthatom a kistesót!

Csillagvirág
csillagvirág14
 
 


CSillag!

Én az előző babánál is kaptam Utrot, sajnos nem segített ,de nem ezen múlt nálam. Nekem is van itthon egy dobozzal ahogy pozitivat tesztelek már rakom is fel. Mert nekem hüvelybe kell rakni, neked a szájon át kell használni?

Amúgy a palástfűtea is kb erre hat, terheséget segít megtartani. Elvileg, de hogy mennyire hát...

Hát nekem jövőhéten szombat körül nem kéne megjönnie, de nem nagyon hiszem hogy összejött, érzem hogy idegbeteg vagyok megint:( (sajna nekem mensi előtt egy héttel kijön, hogy feszült vagyok, mindenkit megrugdosnék:S szegény uram mindig tudja mikor jön meg:((() + semi olyan érzésem nincs mit az első két babánál vol, ott valahogy tudtam, magamba meg nem akarom belebeszélni hogy összejött...De hát nem is számoltam rá nagyon szóval ,majd legközelebb:) csak lazán:D

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sophie!

Hát nekünk 4 hetet mondtak a sex tilalomra, nem bírtuk ki...meg is lett az eredménye, próbáljátok meg kibírni (oldjátok meg máshogy:D) annyira sebezhető a szervezet műtét után. pedig én nem is voltam soha olyan aki könnyen összeszed valamit és mégis...na nem ragozom érted...:)

Mesi

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Msi: Nekem nincs itthon Utro-m, azt mondta a dokim, hogy ha pozitív lesz a tesztem, azonnal keressem fel és felírja. Arról nem beszéltünk, hogy szájon át bevehetőt vagy kúpot ír fel. Majd meglátjuk.

Nekem a műtét után két hét múlva volt kontroll, viszont kb. egy hónap telt el, mire újra képes voltam összebújni Apával. Nekem lelki okokból nem ment volna hamarabb.
Engem annyira megviseltek a történtek, hogy a műtét után 2 hétig minden nap azzal álmodtam, hogy kórházban vagyok vagy terhes vagyok. Pedig az orvosom mindent megtett azért, hogy minél kíméletesebben járjanak el. (Pl. egyágyas szobát kaptam, előre tettek a műtendők listáján, a betegfelvételnél sem kellett sorban állnom....) Szóval hálás köszönet neki!
csillagvirág14
 
 


Hát jól eltűnt mindenki! Lehet, hogy keresnem kell egy másik topikot?

A vérvételem eredménye megvan, nem mutat olyat, amire nem számítottam. Azt tudtam, hogy rubeolás már voltam gyerekkoromban, úgyhogy az ellen védve vagyok, cytomegalovírus fertőzésen is estem már át, de kiderült, hogy nem mostanában (friss fertőzésnél fejlődési rendellenességet okozna a magzatban). A toxoplazma az egyetlen, ami negatív lett, tehát vigyázni kell, nehogy elkapjam, ha megint terhes leszek. (Ezt főleg macskáktól, házi kedvencektől lehet "beszerezni", nekem most nincs ilyen és nem is tervezzük, szóval ettől nem félek.)

Szép estét mindenkinek!
csillagvirág14
 
 


Üdvözlök Mindenkit!

Már régóta olvasgatom a Babanet fórumot, de csak most regisztráltam. Ezt a topikot is most olvasom előszőr, és ha nem gond (hacsak tényleg nem tűnik el mindenki) én is csatlakoznék, mivel a témában én is érintett vagyok.
Az én történetem szerencsésen végződött, röviden egyelőre annyi, hogy 2008 decemberében volt egy spontán vetélésem (7. hetesen). Utána 2 hónapot kellett várni, majd az első "éles bevetés" rögtön sikerrel járt, tavaly novemberben a 40. héten megszületett a kislányom. Mivel nekem a vetélést nagy valószínűséggel az alacsony progeszteronszint okozta- a progeszteron az a hormon, ami a ciklus második felében termelődik, elősegíti a fogantatást és a megfelelő beágyazódást, illetve az 1. harmadban a terhesség fennmaradását-amint pozitív lett a teszt, rögtön el kellett kezdenem az Utrogestánt, amit egészen a 13. hétig kellett szedni, amíg a méhlepény ki nem alakult.
Na ahhoz képest, hogy azt mondtam, rövid leszek, elég hosszúra sikerült a történet :D
Tehát: csak bíztatni tudok Mindenkit, az első időszak valóban nagyon nehéz, de mindig van remény!

További szép estét Mindenkinek!
Viki
viktim
 
 


Sziasztok !

Szerintem nem véletlenül mondják a dokik, hogy 3 hónapot ki kell várni a vetélés után, mert nem csak a testnek, a léleknek is szüksége van a regenerálódásra.

Nekem október végén volt a 2. vetélésem, a november-december-január első napjai azzal teltek nálam, hogy minden szabadidőmben csak ezzel a témával foglalkoztam, minden a neten fellelhető szakirodalmat, hozzászólást elolvastam ...., fórumoztam, átestem a kivizsgálásokon, netes orvosoknak is elküldtem a leleteimet.... Szóval kiveséztem ezt a témát, a leleteim jók lettek, okosabb a sok olvasástól nem lettem, de lenyugodtam.

Az elmúlt 4 hétben észrevétlenül, de visszazökkentem a régi kerékvágásba, nem is gondoltam egyszer sem a vetélésre. Ez nem volt tudatos, csak így jössz ... épp ma gondolkodtam el ezen. Felszabadultan és optimistán élem újra az életem és ez jó.

Biztos lesz majd megint lelki hullámvölgyem, de most úgy érzem, hogy testileg, lelkileg felkészültem újra az anyaságra és nem görcsölök rá a témára.

Ennek az állapotnak az elérését kívánom én is mindenkinek !

És bízom benne, hogy jövő ilyenkor, küldözgetjük egymásnak az egészségesen született gyerkőceink képeit. :-)

Sziasztok !
pagi77
 
 


Nagyon egyetértek Veled Pagi! Én is ugyanazt tettem a két hónap alatt, mint Te és nekem is rendben vannak a leleteim.

Most abban reménykedem, hogy minket is hamarosan meglátogat a gólya és születhet még egészséges gyermekünk!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok!

Hát kb. én is a netet bújtam folyton és nekem is kb 2 hónap alatt rázódott helyre a lelkem. Már én is készen állok egy projektre, vagyis más el is kezdtük de ez a hónap nem jött össze, de új hónap új remény:)

Mesi

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, olvasgatlak benneteket. Érdekes, hogy van ilyen - és olyan eset is, valahogy azt látom, nem lehet logikát találni abban, hogy ki vetél el másodszor és mitől.

Nekem is azzal telnek a napjaimnak a szabad percei, hogy böngészem a tudományt. Ettől a dokim teljesen kiakad mindig, mert nem tartja helyesnek az interneten való tájékozódást. Ők 6 évig tanulták a szakmát minimum, szerinte nem lehet ilyen-olyan írásokból teljesen okosan látni.

De ha egyszer olyan megnyugtató tud lenni, nem? Inkább, mint hogy az ember beledőljön a kardjába szerintem...
Vendég
 


Sziasztok!!

Iszonat boldogg vagyok: tegnap a dokim hivatalosan is megengedte, hogy újra próbálkozzunk - azt mondta, másodszor semmi baj nem lesz.

Bárcsak a próféta szólna belőle.
Vendég
 


Örülök a jó hírnek, csak hajrá!!!!

Mi is most kezdhetünk újra próbálkozni! :wink:

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Akkor drukkoljunk egymásnak!!!!!!!

hajrááááááááááááááááááááááá
Vendég
 


Csillagvirág, te figyeled a peteérésed?
Pl. hőmérőzés, vagy ovulációs teszt?
Vendég
 


Nem nézek semmit, reménykedem a legjobbakban. Próbálok nem görcsölni a témára, meg most amúgy is mosolygós kedvem van, úgyhogy remélem hamar sikerülni fog!

Lehet, hogy hülyének néztek, de sokszor kapom magam azon, hogy vezetés közben csak vigyorgok ki a fejemből. :lol: OPTIMISTA VAGYOK!!!!!!!!!!!!

(Egyébként a kisfiam a 2. hónapban összejött, az Angyalkánk pedig az elsőben. :wink: )

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok!

Hajráááááááá!:))))))))))))

Drukkolok mindenkinek (no meg magamnak is)!!!!!!!!!!!!

Én is pont ezen gondolkoztam hogy hogy lehetek ennyire optimista, nem görcsölök, nem félek (eddig kopkopkop), első hónap nem jött össze de nem agyalok rajta, így már hivatalosan is kivártuk a 3 mensit. Remélem ez sokáig tart még.:))))) Vagy csak jön a tavasz?;)

Mesi

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sziasztok,

Most, hogy mondta a doki, hogy rá lehet cuppanni a projektre, valahogy én is megnyugodtam. Szerintem az volt bennem, hogy lehet, hogy még hónapokat kell várni a próbálkozással.

De így, hogy már lehet, teljesen más feeling.

csillag, szerintem nem baj, ha mosolyogsz ki a fejedből. Ilyenkor az emberek visszamosolyognak rád. Ritka, ha valaki alapból mosolyog, de nagyon hasznos. Szerintem tavasznak híre sincs. Itt Pécsett 30 cm hó esett az éjjel.

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok,

mennyien járunk egy cipőben .... Boldog Valentin napot mindenkinek ;-) és drukkoljunk egymásnak, hogy ezúttal mindenkinél minden rendben legyen !

Ági
pagi77
 
 


Sziasztok!

Utólag is boldog Valentin napot MIndenkinek!

Remélem, jól telt, szerelemben!

Igen, én is egyetértek: drukkoljunk egymásnak!

Szép napot!
Vendég
 


Sziasztok!

Én már írtam ide régebb 2007-ben is..sajna most is aktuális :( :( Anno 2007-ben egy vírus miatt kellett elvetetni az akko 6 hetes magzatot mert az élettel összeegyeztethetetlen volt...a lényeg hogy képzeljétek nekem meg se jött a mensim a műtéét után és ismét baba volt a pocimban aki makk egészséges és jövő hónapban lesz 2 éves :wink: Az én dokim azt vallja hogy csak a 4-5 hetet kell kivárni amíg a műtété után újra bezárul a méhszáj...többet fölösleges ha nem áll a háttérben valami komoly indok.Azt mondja a könyvekben leírt 3 vagy 6 hónap csak a protokoll.

És a jelen...aug.1.én volt egy missed-ab-om 9 hetesen..nem alakult ki szívhang..aztán egy mensi után megint terhes lettem(hál'Istennek nálunk ez nagyon könnyen ment mindig)és ismét missed ab lett a vége és ismét azért mert nem volt szívhang..később mindkét szövettani eredméynből kiderült hogy egy baci okozta ami ellen már túl vagyunk apával egy elég kemény antibiotikumos kúrán.Ja és beállok a sorba csajok mert nekem is dec.14-én volt a missed ab műtéten a SOTE II-n.

Mi múlt héten kezdtük el újra a próbálkozást...múlt héten volt a pé-m(én LH-zok,hőmérözök)de tegnap elkezdtem maszatolni a 6.dpo-n...sztem meg akar jönni csak fura h ilyen hamar :shock: :shock:

Szleti!

A te neved ismerős az LH-s topicból(EHCS) :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Panni.

Igen, jól látod, ott is vagyok...:) Az ember keresi a lehetőséget, a lelki túlélésnek a módját. Én itt megtaláltam, mindenhol nagyon rendesek a lányok... És mivel mindenki 1 cipőben jár, ezért mindenki figyel mindenkire.

Ez tetszik.

Sajnálom a 2 missed ab-dat! Nagyon rossz egy élmény... Én nem vagyok egy gyenge nő, de megfogott nagyon - és nem is csak utána, hanem hetekkel később jött ki belőlem.

De most, hogy találtam egy modernebb felfogású dokit (és megengedte, hogy próbálkozzunk) teljesen más szívben látom a világot.

Az a baj (visszatérve a toppic-ra), hogy ez itt egy kicsit kezd kihalni - valaki néha idejön, aztán el is tűnik. A másikban állandóbbak a résztvevők - bár ott is pangás van 2 napja..:)
Vendég
 


Panny: A műtétem után végigolvastam ezt az egész beszélgetést, úgyhogy emlékszem arra, amit régebben írtál. (Nekem ez a topik segített a talpra állásban.)
Sajnálom azt amin keresztül mentél, remélem most már minden rendben lesz.
A mostani maszatolás nem lehet, hogy a beágyazódás miatt van? Az előző terhességemnél nekem is volt, ráadásul 5 napig! Én is azt hittem, hogy meg fog jönni! Bár azt nem tudom, hogy hányadik napon voltam, mert én nem szoktam nézni a peteérést.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Panni: nekem is volt maszatolásom Olivérrel. Én is el voltam már keseredve, hogy no akkor ez a hónap elúszott, aztán tessék. Itt rohangál az én "elúszott hónapom" körülöttem! :lol: Nagyon szurkolok neked, hogy összejöjjön a pici lány. És jó hallani felőled, már rég nem jártál közöttünk.

Kitartást lányok! A várakozás a legnehezebb, de azért nem vagytok egyedül. Szerintem a másik topikból is sokan olvasnak titeket, hogy ha kell, válaszoljanak a kérdésekre. Csak hát a mindennapokhoz már nem nagyon tudunk (én biztosan nem) hozzászólni.

Kép
wruska
 
 


Wruska!

Sajna nincs időm annyi helyre írni,de tegnap átolvastam a másik topicot is..olvastam hogy írtál a bölcsiről és hogy meg vagy elégedve,közel van stb...szuper lesz!!
Egyik nap írok már oda is :wink:

Csillagvirág!

Végigolvastad az egész topicot eddig??Le a kalappal :wink:

Nekem is erőd adott/ad ez a topic!!

Szlet!

Én is eklég erős csaj vok,átmentem már egy-két dolgon de engem is padlóra tett ez a két vetélés 5 hónapon belül...de nem volt időm sokat keseregni,legalábbis látványosan nem, mert a srácaimnak 100% anyukára van szükségük és muszáj volt hamar talpra állnom!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


sziasztok!

hát én sem járok erre túl gyakran, pedig nagyon jó ez a topik! sajnos a tárgya nagyon szomorú, de az tényleg jó, hogy sokan vagyunk, és tudjuk egymást bíztatni!

nekem jan. 12-én volt a műszeres befejezésem, és csak most, 5 hétre rá jött meg... holnap hívom a dokim, mennem kell kontrollra, aztán mi is ráállunk a babaprojectre! én nem bírok már magammal. nagyon szeretnék újra pocakos lenni, és természetesen egy egészséges babával! mindenkinek kívánom, hogy nagyon hamar teljesüljön a vágya/álma!

persze azért kikérem a dokim véleményét, ha a kontrollon talál valami gondot, egyértelmű, hogy nem megyek bele semmiféle hazárdírozásba, de egyébként!? miért ne!? nem hiszem, hogy nekünk ilyen pikk-pakk összejönne, így próbálok nem is rágörcsölni! ;)

egyébként mi jól vagyunk, testileg, lelkileg, szerencsére nagyon jól fel tudtuk dolgozni a történteket, már amennyire ezt fel lehet, ezért sem bírok már magammal!

most megyek, de azért én olvaslak ám Benneteket minden nap!

kitartást mindenkinek!

sophie27
 
 


Szia Zsófi!

Sajnálom, hogy Te is keresztül mentél mindazokon a kínokon, mint itt olyan sokan.

Az nagyon jó, hogy ennyire pozitívan nézel a jövőbe! Én is ezt teszem!!!! Nekem megvolt a dokim által javasolt 2 mensim, úgyhogy már próbálkozunk! Először azt gondoltam, hogy eközben majd görcsölni fogok azon, hogy mi lesz, ha újra megtörténik ez a szörnyűség, de most csak arra tudok gondolni, hogy ezúttal minden rendben lesz!!!!

Vigyázz magadra És csak előre nézz!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?