Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Én a teet kivettem a fagyasztóból, felengedett szobahőn és utána melegítettem, szentségtörés, de mikróban.
Pihiszék a világ egyik legjobb találmány ikres anyukáknak. Nekünk volt benne alvás-evés, játék, ringattam benne a kölköket, mikor egyszerre üvöltöttek, szóval főnyeremény és ez nem drága.
vovanda
 
 


Kata! Én még ugyan nem engedtem fel egy csészényit sem, de én meleg vízfürdőben fogom felolvasztani... A mikro minden értékes anyagot kiöl belőle, én úgy hallottam... :roll:

Pihiszék: az enyémek letojták a játékokat, meg a ringatást, meg a rezgést is. A pihiszék szegélyét nézegették, míg el nem unták magugat (elég hamar), aztán ordítottak. Úgyhogy a pihiszék most egy nagy nylonban pihen. Majd előszedem, ha már úgy gondolom, érdekli őket. Szerencse, hogy olyat vettem, ami 18 kg-ig jó (a legtöbb csak 9 kg-ig), és átalakítható csecsemőkortól egészen már járni tudó picik számára is (fotelnek). Ja és összecsukható, sztem ez se mindegy. Ezt vettem: Fisher-Price 2in1 Deluxe, ennek van összecsukható s nem összecsukható változata is. Középáras. Bár most láttam egy pihiszéket 42 ezerért! :shock: Na ehhez képest olcsó.

Hasfájás miatt sztem ne etess kevesebbet, nem ezen múlik!!!! Hagyd annyit enni, amennyit akar, inkább próbálgasd a lehetőségeket, hátha használ!!! (Infacol, Espumisan, Van vmi S betűs is, a gyerekorvos tud írni vmi szert, de vigyázz, mert az egyik fajtájában nyugtató van, ami lehet izgató hatású is. Ez a papaverines oldat. Van még a pihiszék és a Tummy Tub, vmint a legolcsóbb: a ringatás magatokon!)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Kata, pont most néztük a lányok kiskönyvét (holnap megyünk kórházba kontrollra, de minek, úgyse csinálnak semmit :evil: , csak felesleges fertőzéseknek teszem ki a gyereket), és elcsodálkoztunk, hogy 2460g-mal hoztuk haza május 14-én (ápr.28-án született 2210-zel), és május 28-án 3100g volt Emma. Szóval az elején ez normális. Jól is néznénk ki, ha ez továbbra is így menne :lol: :lol:
Pihiszékünk nincs, pedig sokszor nekiduráltam magamat a vásárlásának, aztán mindig elmaradt. Most meg már csoda lenne, ha benne maradnának a sajtkukackáim.
Tegnap hintát próbáltunk ki, na, azt nagyon élvezték. Emma arcáról le sem lehetett törölni a vigyort. Míra meg épp alvás előtt ült bele, majd elaludt benne :) De már írtam korábban asszem, hogy hasfájásra is ajánlják a hintát. Nem tudom, bevált-e.

Tejci, akár Vanda, fagyasztóból elő, hűtőben felolvadt, melegítés melegítővel (egyetlen dolgot nem mikróztam szinte soha, és az az anyatej volt).

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

 
 

Én is most akarok beruházni egy hintára. Gondolkoztam a pihiszéken, de a hinta mégiscsak több ingert ad a picurnak. Nem szeretnék úgy járni mint Rana, hogy nem köti le.

Fagyasztott tejcsivel óvatosan. Nálunk pl 3-ból 3 gyerkőc nem volt hajlandó a felolvasztott tejet meginni. Egyszerűen már nem olyan ízű. Szóval mielőtt ráhagynád valakire a gyerkőcöt fagyasztott tejjel, teszteld, le hogy megissza e egyáltalán.
Egyébként én úgy engedtem ki hogy fagyóból egyből beletettem egy éppen akkor felforrt vízzel teli edénybe és 15 perc alatt meleg lett.

Tigriskének kitartás!
A piciknek pedig gyors gyarapodást! Mondjunk ha ennyit esznek akkor meglesz. :P


MI holnap megyünk oltásra plusz mázsálásra. Remélem megütjük a mércét.

Lányok, nektek mikor kopogtatott újra piroska?
A nagy fiammal 3 hónap után, de most még semmi jele.

Tündi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Nekem a fagyitejet csak akkor nem fogadták el, mikor már meglehetősen régi, kb.4 hónapnál régebbi volt. Különben nem volt vele gond, bár sok alkalmam nem is volt fagyasztani, általában totál leszívtak :lol:

Piroskával nem tudok szolgálni szoptatás abbahagyása után másfél hónappal sem, sajna valószínű nem is fogok :? PCO-s vagyok, terhesség előtt 2 évig nem is volt. Bár leányálom nélküle minden hónap, csak hát ezért jöttek a csajok nehezen össze. Szóval nem vagyok kompetens az ügyben.

Egy kalappal holnapra.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok,nekem tegnap jött meg.

...nem emlékszem a másik oldalon mit olvastam még tegnap,majd jövök,visszaolvasok valamikor.
Vendég
 


Trix,szerintem nem csak én örülök a képeknek.Nagyon szépek vagytok,milyen huncutul néznek :lol: :lol: :lol: Jó a közös kép is :lol:

Kata,pihiszék nekünk nagyon bejött!

Manó,gyere majd a méretekkel!

...na mostmár tényleg mennem kell.
Vendég
 


Manó: nekem meg ki sem maradt piroska. :(

Éjjel megint keltünk enni. :( Pedig annyira jó volt az a két éjszaka és most nem értem, ha akkor elég volt a kaja, akkor most miért nem.? :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, mi is keltünk. Míra verte fel Emmát. Fél kettőkor :shock: Ha két éjszaka bírt aludni, akkor ma miért nem???? :(

Lányok, sürgős kérdésem lenne; ha egy frissen szült kismamának (császáros) még nem volt tejbelövelése, de előtej már van, szabad-e fejni? Mert valaki azt mondja, hogy igen, valaki, hogy nem. Szerintetek nem lehet fejéssel elkerülni, hogy kőkemény legyen az egész mell, és csak masszírozással induljon meg?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Nem csak hogy lehet, hanem KELL fejni. Főleg akkor, ha nincs vele a baba és nem engedik szoptatni. Ha nem kapja az ingert a cici, egyáltalán nem lesz tej. A masszírozás ló...r, semmit nem ér. Engem ahogy kiengedtek az örzőből, 3 óránként fejtem, második napon volt tejetm.

Piroska: majdnem fél évesek voltak az ikrek, amikor először megjött. Baluval hamarabb, azt hiszem, 4 hónapos kora körül
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.19 20:14-kor.
vovanda
 
 


Kép Lemerevedünk, ha bekapcsol a TV

Kép Angyal és Ördög egyszemélyben - itt épp Angyal

Kép A szeme sem áll jól - Míra

Kép Hagytam unatkozni - megbosszulta

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda :D :D :D :D :D , ja és köszi, ez tényleg gyors volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Itt punnyadok, kölkök alszanak, Dani nem tudott aludni, "érdekes" éjszakánk volt...
Szépek a csajok!
vovanda
 
 


Csajok!
Aki teeti, 1 éves kor után oltasson bárányhimlő ellen. Tudom, hogy egy kalap pénz, de ez valami iszonyat gáz...
vovanda
 
 


Törpi!
Egyetértek Vandával, fejni kell!!!!! Én csak fejtem 1 hónapig! Gyönyörűek a lányok! :lol:

Vanda!
Köszi a kocsi infót. Van bredndon majd lemegyünk a kocsimmal és belepróbáljuk. Igazából ez fog dönteni. Nagyon jók a képek! :lol:

Pihenőszék: nekünk kettő van, egy hauck, abba kb. addig vannak el, amíg a macik ütögetése leköti őket. (10 perc max.) Van egy ősrégi, amit a sógornőmtől kaptam, de abban inkább ülnek, azt Málna szereti.

Hinta: nekünk nagyon-nagyon bejött az adamo babahinta. Imádják. Ha rúgkapálnak, saját magukat hintáztatják, erre rá is jöttek, na és hamar elalszanak benne. Egy baja van, hogy csak 1 van belőle... :lol:
Majd teszek képet róla délután, most húzok tanulni, alvás van.

manó!
Nekem 6 és fél hónap után jött meg! Pedig endóm van, elkerülhetett volna még. :evil:

KépKép
zsófikukac
 
 


Törpi: dettó úgy csináltam a fejést, mint Vanda, volt is tej akkor. :)

Zsófi: adamot én is nézegettem, aztán valahogy elmaradt a vásárlás, pedig biztos nagyon jó, ahogy írod is.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok
Ma nagyon jól indult a napom, megkaptuk az Államkincstártól a határozatokat, és a pénzt is utalták :lol: micsoda gyors ügyintézés (kecskeméti)
pedig múlt héten csütörtökön adtam fel a kérelmeket
és ráadásul a családi potlékot decemberre is megkaptuk, amire nem is számítottam mert hogy 26-án születtek a lányok

ja és ma kipróbáltuk hogy letettük őket és otthagytuk aludjanak mert már a fejünkre nőttek és nagyon erős hiszti volt minden alvás előtt
kb 15 percig sirtak aztán most alvás van

és mégegy jó hír ma reggel 80 ml-t fejtem, és előtte is utána is még szoptattam is de lekopogom, a remény hal meg utoljára

íén is gondoltam a pihiszékre, hogy venni kellene mert ha egyedül leszek, akkor nem tudom mi lesz ha mindketten egyszerre mérgelődnek remélem szeretni fogják

na most mennem kell majd még jövök és hozok én is képeket

Móni
KépKép
reunion
 
 


Megjöttünk!

61cm-esek és 5,5 6 kg-ot nyomnak. Azt mondta a doktornő, hogy híznak rendesen.
Viszont hason fekve még nem támasztják ki magukat. Kaptunk még egy hónap haladékot, ha akkor sem akkor elküld valamilyen tornára.
Meg elvileg már meg kellene tartaniuk a csörgőt ha a kezükbe adjuk, de Ők még nem tartják.
Remélem azért nincs velük semmi gond.

jaj sírás van, mennem kell

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Vanda,szépek vagytok :lol: Jajj,azok a pöttyök :shock: szegénykém,és még viszket is gondolom.

Törpi,a varázsdobozt nálunk is bámulják,na jó,csak ritkán :lol: Szépek a lányok,akkor is ha néha ördögfiókák :lol: és csinos a ruci is :D

Manó,mi is 3 hónaposan kezdtünk támasztani,addig útáltak hason,kb akkortól tettük őket nagyon sokat hasra ébren,és 3-4 nap alatt belejöttek.
Vendég
 


Sziasztok!

Végre nem nyügik a srácok :D bár mi annál inkább :( de nem akarok senkit ezzel terhelni...

TEJ: hát mivel nekem lassan jön össze a kívánt mennyiség, hát örülök, hogy egy etetésnyi össze jött. Ez csak vésztartalék, amit lehet fel se használnak, mert igyekszem majd indulás előtt szoptatni. Egy óra alatt - max másfél - megjárjuk, szóval lehet nem is kell majd felhasználni. De azért jó tudni, hogy van, ha kell lefagyasztva. Viszont, ha nagyon megéheznek, meg kell hogy egyék, mert nem lesz más! Kiengedni nem akarok, meg tesztelni, akkor megy majd élesbe a dolog! De ez van, vagy megeszik, vagy kivárnak. Végülis nem leszünk el sokáig!

PIHISZÉK: szerintetek melyik a jobb??? Elég egy egyszerű, amihez nincs játszó ív - vagy mi - és nem is rezegtethető, vagy inkább egy olyat érdemes nézni, ami rezegtet és játékokkal is szolgál???
Igazán nem akarok kettőt venni, mert annyira nem vagyunk most elengedve - gazdasági válság tudjátok... De egy is jól jönne, ha a srácok tutira szeretnék, pl amíg az egyiket fogom, mert nyugtalan, bele tudjam tenni a másikat, aki szórakoztatásra vágyik...
A hintáról amúgy nem hallottam jókat. Túl gyors, meg hangos és hasonlók. Inkább saját kezükkel lökik, akiknek van.... No és irtó drága!

MENSI: nekem lányoknál is eltérő volt. Verus születése után 6 hónap nyugtom volt. A köv szülés után rögtön megjött :( Most már volt valami enyhe cucc, de gondolom ez még csak a tisztulás. Bár furi volt, mert jobbára sárgás-barnás szín mellett újra megjelent némi pirosas - csak egy napig!

VANDA: Pöttyös Dani igazán jól viseli az állapotot :) Egyébként a torta lehet nem épp cukrászdai minőség, de biztos egészségesebb hozzávalókat tartalmaz :D
Mi Veránk holnap lesz 4 éves, bár most nem lesz időnk sütni, így marad az Auchanos torta, De általában én is mindenkinek magam sütöm a tortákat!

MÓNI: már kaptál CSP-t??? Mi még azt nem, csak az anyaságit kaptuk meg :x

Kata
labkat
 
 


Most ezt találtam. Szerintem elég jó ár, mert a neten a legolcsóbb is 14300 + szállítási költség. Szerintetek ez milyen???

http://www.teszvesz.hu/show_item.php?it ... %C3%ADtani.

Kata
labkat
 
 


http://www.teszvesz.hu/item894760429_fi ... ek_uj.html

Még ezt találtam. Melyik a jobb???

Kata
labkat
 
 


Na hoztam a képet a hintáról, Málna alszik benne kb. 2-2,5 hónapos a kép, már nagyobb ám! :lol:
Kép

www.adamo.hu

Ja és Kati!
Nálunk Matyi nem ette a fagyasztott tejet, Málna igen. A csavar a dologban, hogy mi kaptunk női tejet, ha sokat, akkor fagyasztottam na és azt Matykó is megette! :shock: :roll: :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Nyuszi!
Viszket és fáj is. Szegénykém nagyon szenved. Talán tegnap tetőzött, ma már úgy láttam, nem jött újabb pötty.

Kata!
A másodikra szavazok. És legyen rajta játék, enyémek már 2 hónaposan próbálták ütögetni. Mondjuk nekünk csak a játékhíd volt rajta extra, semmi rezgő meg egyéb funkció nem volt, ha kellett, mi ringattuk őket, úgy is nagyon jó volt. Réka sokat aludt benne. Ha meg nagyon sírtak és egyedül voltam velük, akkor két lábbal lötyögtettem a két széket.

Zsófi!
Édes a szundibaba. Jópofa ez a kuckó.
vovanda
 
 


Vanda! Ez tényleg durva!!! :shock:

Kata! Nekünk a második van, nagyon jó (leszámítva, hogy a gyerekeket nem érdekli! :lol: ) Van játékhídja (levehető), csecsemőkortól is használható (teljesen hátra lehet dönteni a támlát.) Bár a másikat nem tudtam megnyitni.

Zsófi, én is gondolkodom hintán. Ezt befúrtátok a mennyezetbe, vagy állványt is vettetek? Nekem azért bizarr, hogy egyetlen csavar tartaná a gyereket is meg a hintát is... Meg az azállvány is olyan megbízhatatlannak tűnik...

Törpi, terhesség előtt és alatt szedtél metet?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Törpi, nagyon édesek a lányok.
vanda , gyógyuljatok meg mihamarabb. csak Dani bárányhimlős?

Kata: nekünk az első van / a zebrás /......a csajok nagyon szeretik. Egész sokáig elvannak benne.

mano: szép nagyok a srácok. biztos nincs semmi baj ! csak lustik.

Kép
Kép

vocsi73
 
 


Vocsi!
Balun már átment, oltás mellett, 2 nap volt az egész. Rékán még semmi, de tuti elkapja.

Kata!
Neked akartam még tegnap: hasfájásnál be lehet próbálkozni a 2-3 óránkéti szoptatással, van baba, akinek bevált.
A papaverines szirup nagyon jó, nekünk is volt, de csínján kell vele bánni, van egy enyhe nyugtató hatása, szóval mi is csak végső esetben adtuk.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Vanda,akkor reméljük rosszabb már nem lesz,és lassan elmúlnak a pötyik...szegénykém :?

Kata,nekünk a hintán 8 fokozat van,mi általában a 4-sen használjuk,ez nem gyors.És nagyon szeretik,ráadásul jót tesz a hintázás az egyensúlyérzéknek.

Vocsi,micsoda érdeklődéssel nézik a játékokat :lol: Cukik nagyon!

Zsófi,édesen szundít benne Málna.Még beleférnek?Hány kilóig jó?
Vendég
 


Rana!
A plafonba van fúrva. Gerendába kell fúrni, akkor még Téged is elbír! :wink: Ez azért jó, mert hintázik minden irányban és fel le is a rúgó miatt. nagyon jót tesz az agy fejlődésének, mi ezért is vettük meg.

Nyulasz!
Igen, beleférnek, de már kilógatjuk a lábukat.ahogy kilóg a lábuk rúgkapálnak és saját maguk mozgásba hozzák a hintát, imádják. ha már tudnak ülni, akkor pedig át lehet szerelni és ülve tudnak benne hintázni. 15 kg-ig lehet használni. Ezen a linken van róla sok fotó:
http://www.adamo.hu/index.php?page=gallery&area=gal
és leírás róla:
http://www.adamo.hu/index.php?page=menu&id=2

KépKép
zsófikukac
 
 


Matykó így alszik benne:
Kép

és kilóg a lóláb:
Kép

KépKép
zsófikukac
 
 


Köszi a tanácsokat lányok!

Nekem mindkettő PIHISZÉK tetszik, de szerintem az ára miatt az elsőre szavazunk... :? Főleg hogy Vocsi lánykái is elvannak benne. Aranyosak nagyon VOCSI :)

VANDA: most Griepe Watert vetetek anyuékkal, remélem az bejön, lányokkal használtuk

Kata
labkat
 
 


Nagyon klafa ez a hinta, de alányok szétszednék!

Kata
labkat
 
 


Kata!
Balum beleült a hivatalosan 9 kilóig terhelhető pihenőszékbe is. Jelentem: a szék kibírta. :D
vovanda
 
 


hihi,lóláb :lol: édes nagyon.És jópofa a hinta,főleg,hogy ilyen sokáig lehet használni.

Ma Balázs is átfordult hátról-hasra,de őt nagyon kell motiválni érte.Még kicsit küzdelmes,nagy a feneke :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Nézegetem az etetőszékeket,de nem bírok megbarátkozni velük,olyan nagyok.Most találtam egyet,ami nem túl nagy,viszont nem állítható a magassága,a támlája 3 pozícióban dönthető,de nem az egész ülőrész,ez nem tudom mennyire gáz így.Néztem a brendonban ilyen árban abc design van,vagy van a top rider,ez többet tud,uygan annyiért,de ez megint nagy.

Beteszem a linket,aki esetleg hallott róla jót vagy rosszat,írja meg léci.
http://elefani.eu/shop_artdet.php?shop_ ... mek_838668

http://elefani.eu/shop_artdet.php?shop_ ... mek_249292

ami még tetszetne,az ez:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_525091

De ezt nem tudtam élőben megnézni,és nem is igazán tudok rohangálni napokig...
Vendég
 


Nyuszi!
A Chiccoról jókat hallottam, nekem is az volt a kettes számú jelölt.
vovanda
 
 


Köszi Vanda.Csak nem tudom mennyire gáz-e,hogy csak a támla döl,nem az egész ülőfelület.6 hónapos kórtól írja.Ja,és mennyire lehet kihasználni a magasság állítását?Mert ennek nem lehet állítani :roll:
Vendég
 


Nyuszi!
A magasság állításának annyiból van jelentősége, hogy egyrészt be tudod lőni úgy a széket, hogy ne szakadjon le a derekad etetés közben, meg amikor nagyobb a gyerek és a nagy asztal mellé tolod a széket, be lehet ahhoz is állítani. Érdemes lemérni az asztalotok magasságát, lehet, hogy pont jó lesz.
vovanda
 
 


Oké,köszi.
Vendég
 


Nyulasz, nekünk is a kettes számú van, a gondom csak az vele, hogy olyan hosszú egyenlőre az ülőfelülete, hogy nem a térdhajlatuknál van a vége, így lecsúsznak benne. De ha nagyobbak lesznek már, akkor tök jó lesz nekik. Anyósomnál Ikeás van, abban úgy ülnek, mint a cövek. De mozognak is benne össze-vissza, így néha majdnem a torkukon köt ki a kanál, mert belehajolnak. De később az meg nem is lenne jó, hamar kinövik szerintem.

Rana, metformin származékra gondolsz? Sajna nem írt fel senki nekem azt, mert a cukorterhelés a terhesség előtt teljesen jó értékű volt. De már gondoltam rá, hogy most újra elmegyek, nem is árt egy kontroll, mert ugye a terhesség alatt magas lett a cukor értékem. Hátha most már felírnának, és működhetnék "rendesen".

Vanda, nem tudom, tudsz-e segíteni, de megkérdezlek azért. A lányok lassan 9 hónaposak lesznek, a reggeli és az esti tápszeren kívül eddig 3szor ettek szilárdat. Most elkezdtem vacsit is adni nekik, hátha így kibírják éjszakai kelés nélkül. Hát, több-kevesebb sikerrel. De szerintem ez így sok is nekik, de nem tud jobban kijönni a délutáni alvás miatt. A napunk:
7-8 körül reggeli tápszer (kb 150ml)
9:30-10:00 körül már tízóraiznak gyümit
10:30-11:00 körül mennek aludni kb. fél egyig.
13:00-13:30-kor ebédelnek, majd játék....
15:00-15:30 körül már elviszem őket délutáni alvásra, amiből nem ébrednek meg korábban, mint fél5, 5. Így nem is tudok nekik korábban uzsonnát adni, ami általában tejpép kevés gyümivel.
Így elég húzósnak tartom, hogy 7 körül már vacsizzanak és a 8 órás fürdés után 1/4 9-kor még tápot is igyanak lefekvés előtt. Nem csoda, ha néha Emma nem is kéri. Míránál működik a dolog, és ő 50%-os sikerrel át is alussza az éjszakákat, de attól félek Emmának ez így sok. Mit változtassak? Hogy lenne ez jó?

Nem tudom, ki mennyire fog megrökönyödni, de én pénteken délután elmentem itthonról apával, nagyi, nagypapi, dédi vette át a műszakot a lányoknál, és szombat délután jöttünk haza :oops: Iszonyúan hiányoztak, de tudtam, hogy jó kezekben vannak, akárhányszor hazatelefonáltam vidám rikkantgatásokat hallottam, és mikor hazaértem (épp aludtak), és felébredtek, piszkosul nem voltak meghatva, hogy hazaértünk. Ezek olyan jól érezték magukat a nagyszülőkkel, hogy meg is feledkeztek rólunk. Kicsit rosszul is esett, hogy őszinte legyek, de azt hiszem ennek örülnöm kéne inkább. Így már tudom, hogy ha nem is gyakran, de néha kiruccanhatunk apával, és a lányok nem sínylik meg. Lehet, hogy korainak tűnik, de szüleim tanácsolták, hogy most kezdjük el, nehogy később már ne tudjuk megtenni, mert nem lesznek hozzászokva, hogy ők fektetik, altatják őket, és reggel is ők fogadják az ébredésüket. De a magam nyugalma miatt, nem hiszem, hogy sokszor lesz ilyen :?
Ja, és egy hatalmas adag elismerést zsebeltem be, hogy én nap mint nap egyedül csinálom ezt végig, amit ők hárman vezényeltek le. Ez szerintem szól mindannyiunknak :D :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Az ebédet meg az uzsit próbáld picit előbbre hozni, ha nem megy, akkor annyira ügyelj, hogy az uzsonnánál meg a vacsinál vedd picit vissza az adagot. Ha ennél a két kajánál nem tömik fullra a pocakjukat, le fog csúszni a táp. Mi 6-7 között ébredünk, akkor táp, fél 9-9 körül tízórai, utána szunya. Dél-fél 1 az ebéd, 3 körül uzsi, utána megyünk a nagytesóért (levegőn vannak, megéheznek), 5 körül vacsi, 7-fél 8 fele táp és szunya. Nekem 1-2 óránál többet egyszerre ritkán alszanak, így hamar fekszenek este, de alvás van.
Azt meg jól tettétek, hogy leléptetek. Ne legyen emiatt bűntudatod. Én még csak nem is nagyszülőkre hagyom őket itt, hanem a szitterre, ha megyünk valahova. Egyáltalán nem baj, ha megszokják.

Daninak bárányhimlő közepette orvul kinőtt 4 foga. Nem csoda, hogy nyűgös volt.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Jelentem, két napja mintha jobbak lennének a napok. A fiúk esznek és alszanak. Talán segít, ha nem etetem őket túl sokat? Egyébként 4200g Gergő és Bálint 3630g - épp mint egy hete Gergő volt! 50-60dkg-okat híznak hetente :) eddig legalábbis.

A pihiszéket ma megrendeltem, és holnap fizetem. Remélem a héten meg is érkezik. Végül az olcsóbbnál maradtunk!

Nyulasz: nekem legjobban az egyes számú tetszi, bár nyilatkozni nem nagyon tudok, mert nekünk egy egyszerű Auchanos "fapados" db van, kaptuk ajándékba, és nekem az is teljesen tökéletes volt! 4 éve kb 7000Huf körül vették anyuék.

Törpi: szerintem nem gáz, hogy leléptetek pároddal, már majdnem 9 hónaposak :) Bár mi még egy gyerkőctől sem voltunk túl távol. Nálunk épp ez a gond! Max vacsorázni mentünk el, vagy a barátokhoz a közelbe. Most idén először lesz az, hogy a férjem és valamelyik nagyszülő meggy a csajokkal nyaralni, én meg itthon maradok a srácokkal. Kiváncsi vagyok hogy lesznek majd el. Bár én őszintén szivesen lennék végre kis családommal is csak együtt, nagyszülők nélkül - még ha áldás is a segítség itthon a házon belül - de mégis úgy lenne az igazi, ha külön élnénk!

Szép napot

Cupp

Kata
labkat
 
 


Kata!
Szerintem nyáron már simán viheted a fiúkat is. Az enyémek 7 hónaposak voltak, amikor nyaraltunk, semmi gáz nem volt. Ettek-nézelődtek-aludtak. Baluval valamelyikünk elhancúrozott, ő is nagyon élvezte.
Jelzem: Füzesgyarnaton voltunk. A szállodának saját medencéi vannak, a strandra se mentünk át, pedig ott volt a szomszédban. Így nem volt gond, ha fel kellett szaladni valamiért a szobába, nekem meg valami iszonyat jó volt, hogy nem főztem-mostam stb. Miniknek vittünk tápot meg egy halom üveges babakaját, tök jó volt.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Hát el vagyok maradva rendesen!! Ez a munka-gyereknevelés-háztartás logisztika még nem igazán megy nekünk,vannak erős döccenők a dologban.

Tigriske!
Nagy-nagy gratula a gyönyörűségekhez!!! Na és a szoptatáshoz is!!Egy igazán frankó csaj vagy!!! Otthon is minden menni fog flottul!!!Remélem,lassan készülődtök hazafelé! :lol: :wink:

Kata!
Véleményem ugyanaz,mint Vandának.Szerintem nyugodtan mehettek nyaralni. Szerintem -főképp most - a lányaidnak rád van szükségük.Nektek meg egy kis együtt töltött időre a pároddal és a gyerekekkel.Ha anyagilag megengedhetitek,a család menjen nyaralni és ne a nagyi!!
Mi májusiak vagyunk,így első nyáron nem voltunk nyaralni.De 15hósak voltak a fiúk,amikro elmentünk velük 6-osban és nagyon élmény volt mindenkinek. Mi Somogyban voltunk egy falusi fogadóban (Mese-ház) és nagyon szuper volt.

Törpi!
Nagy-nagy gratula neked!!! Ogenis menjetek el apával annyiszor ahámyszor megenegdhetitek magatoknak!!! nagyon hiányoztál a gyerekeknek-hidd el-de ők ezt még nem tudják úgy kifejezni. és igenis szükségük van a gyerekeknek is ezekre a távollétekre,szülőmentes napokra.És milyen jó ez a nagyszülőknek!! Hidd el,kell ez!!! Bármelyik pszichológust megkérdeznél erről,csak támogatni tudna ebben.

Kép

Kép
edit73
 
 


Kata: mi is megyünk a lányokkal nyaralni.

Edit: hát nem lehet most könnyű neked!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Huh. Egész nap senki sem járt erre? Mi megjártuk ma ismét a szemészetet, 1 hónap múlva megyünk legközelebb, minden rendben velük. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Örülök, hogy rendben van a szemük!!!

Törpi!
Ezt én is megéltem, egyzser anyáék fektették le őket, mert Pestre mentünk épületgépész bálba még decemberben. Éjjel jöttünk is haza. Egyszer pedig velük keltek, mert reggel 8-kor volt a vizsgám, 5-kor indultunk pestre. És a többi vizsgámnál is ők vigyáznak rájuk, sosem örülnek, vagy ilyesmi, ha hazaérünk. De bztos, hogy így is hiányzok nekik. Most pl. anya etette őket és végig mindkettő engem nézett meretten.... :lol: Ha már nem lesz tejem mi is elmegyünk, ha másért nem, hát hogy nyugodtan aludhassak, tv-hessek, stb....

Múltkor beszéltünk a kacagásról- ma Matykó is rendes babahangon kacagott, nem olyan idétlenül, mint eddig.

Küzdünk a fogakkal, Málna iszonyat nyűgös, néha egetrengetően felsír, de még nem jött ki egy se....

Edit!
Nem irigyellek, 4 gyerek, munka, háztartás, de szuper csajszi vagy, megoldod!!!

Nyulasz!
Szerintem fontos, hogy állítható legyen a magassága, Neked kényelmesebb. Én imádom az etetőszéket, okos volt ki kitalálta.

Ma daráltam zabpelyhet a gyümijükbe, ízlett nekik.

Na lépek, kint levegőznek, kihasználom a csöndet és tanulok, péneteken vizsga, utolsó a félévre. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Én voltam erre,csak nem írtam :lol:

...agyam nulla,hiába olvasom,egyszerűen nem marad semmi a fejemben.

Pussz csajok.
Vendég
 


Ja,persze,Timi örülök,hogy semmi gond a szemükkel!

Zsófi,ja,még gondolkodom erősen a széken,legyen olcsó is,meg jó is :lol:

Fogak :evil:

Ma mi is nyügik vagyunk,és még egy órát sem aludtak egyben.
Ja,ettől is,meg a széknézegetéstől is nulla az agyam már.Megyek is,jók legyetek!
Vendég
 


Sziasztok!

Én is olvasgatok néha. Nálunk semmi különös, egyszer fenn, egyszer lenn, azaz normál kerékvágás! :)

Törpi, csodálom, hogy sikerült a lombik. Velem metformint szedettek a 13.hétig, pedig a cukrom mindig is okés volt, az inzulinom volt egy hangyányit magasabb, de simán értékhatáron belül. No mindegy, a lényeg az eredmény: ez a két csodálatos, puha kis lény! :D

Manó, nekünk se tolják még fel magukat (illetve szopipárnán, majdnem vízszintes helyzetben, amikor büfiztetem őket, akkor igen!!!), talán ez az eredménye az eddigi játszószőnyegezés hiányának... :roll: De már előszedtük a kicsit, és ami késik, nem múlik! (Nyulasz: a nagy j.szőnyeg még nem jött meg, állítólag február vége! :shock: Mert meghalt a tulaj. :shock: ) Amúgy átfordulnak az oldalukról a hátukra, Aletta pedig a hátáról az oldalára is (olyan édes: hátán fekve felemeli a kezeit és a lábait, majd azok segítségével eldől oldalra. Jó kis technika!!). Ha felhúzom őket, Aletta emeli a fejét is. (Ajsának egy kicsit nagyobb és nehezebbva fejecskéje, remélem csak ezért nem emeli még..)

Az ínyük alatt mintha fehérlene vmi, és hatalmas nyálhabokat fújogatnak. Lehet hogy már mozgolódnak a fogcsíráik, vagy ez még korai????
:roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?