Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Beteg lett Betti! :(
Tegnap estére popsiban mérve 39,2 fokos láza lett...
Az a szerencsénk, hogy ez volt az egyetlen tünete - jókedvű volt, mosolygott, játszott, ugyanúgy evett, szóval tényleg csak annyi, hogy tűzforró volt szegénykém.
Ma reggel elvittük a dokihoz: csak azt látta, hogy piros a torka. Vírusos lett.
Ezzel el is dőlt - egy jó darabig nem fogom Ringatóra vinni, tuti ott kapta el (máshol nem voltunk emberek között).
Az esti gyógymód: lázcsillapító kúp, teljes testen hideg vizes borogatás, gyakori szopiztatás. Ezzel kb. 1,5 óra alatt visszament hőemelkedésre a láza. Nagyon jól bírta a borogatást, csak 1x biggyesztett, de apa határozott csörgőrázására el is felejtette, hogy épp sírni készült! :)
Szóval ahhoz képest, amin mostanában itt sok-sok topic-baba keresztülmegy, ez igazán semmiség. :roll:

Kép

Kép
hmbori

Angelita nagyon sajnálom az allergiádat, javul a helyzet vagy nem?
Enyém apa is az lett most a télen a porra, nagyon sajnálom őt, de viszont nagyon idegesít amikor éjjel, meg hajnalban nekiáll trombitálni. Most kezdi el szedni a gyógyszert remélem használ neki.

Szilvi, ez a kutyás sztori nagyon durvasztikus, lehet azért tudtam átélni, mert engem egyszer megtámadott egyszerre 3 németjuhász :cry:

Oui, sajnálom a sz@r napodat, és h én jutottam eszedbe rola :roll:
Vége lehetne nálunk ennek. Le a kalappal h tanulsz most. Miből szakvizsgázol? Na meg azért is le a kalappal h mertetek a férjeddel szakemberhez fordulni, és megoldottátok a problémát.

Adri

Kép

Kép
irdab

Bori ringatóra nem jutottam el Zorávl, mert Ő is mindig elaludt, vagy bekakilt, de nagyon pl az ajtóban, így nem indultam el vele. 5-6 alkalom után letettem rola, h mi oda eljussunk.

Jobbulást Bettinek :roll: , ügyesek voltatok Teapával.
Hogyan csináltad a borogatást?

Zora felkelt, és jelentem 1 órát aludt :lol: . A kis feje tiszta vörös volt, hogy a takaró alatt volt.
Most mennem kell, ennyi tellet ma töllem, bocsánat akinek nem írtam, de az idő hiánya...... :cry: Így is tele van velem az egész oldal :oops:

Ja és hali bebi30.
Írj magadról. Hol szültél, honnan költöztetek fel Bp-re, mennyi idős vagy, milyen a babád, tejciztek? stb
na lépek

Adri

Kép

Kép
irdab

Goldplast :lol: Isten éltessen!!!
Gyere-gyere gyakran, szétröhögés detto!!! :lol: :lol:
Neked napi rovatot adnék valamelyik napilapban..... Simán!!!

Lina :lol: :lol: Éljen-éljen a hasrafordulás!!! Szerinted a tornától indult így be Levi???

Oui :lol: én akkor meg sem szólalok....Remélem, ma jobb napotok van!!! Nálunk mindössze annyi, amint kiakadtam, hogy altatásnál ráléptem egy vinnyogó játékra, és Zsigi azonnal visszanyerte 100%-os éberségét.... :roll: :roll: Egy órámba telt, mire visszaaltattam...

Bebi30 Üdv a csapatban!!! Mesélj egy kicsit magatokról!!! :lol: Kezd mondjuk onnan, hogy szüléstörténet.... :!:

Rilla :lol: Tényleg ilyesző lehet, mikor szegény Kristóf fuldoklik.... :shock: :shock: De az megnyugtató lenne, ha csak a túlszopi miatt van!!! Az legyen a legnagyobb baj, ha sok a tejci!!

Nikó :lol: Az evés néha nálunk is katasztrófa! Zsigi forgolódik mindenfelé, nem szopizik rendesen ----lehet, hogy túl gyakran etetem, vagy az almaevés tett be????????? Nálunk is megy a harapdálás...

Bea :lol: Bimbó leharapásos álom... :roll: :shock: ááááááá!!!

Bori :lol: Szegény Betti :lol: Fene a pofáját annak, aki betegen vitte ringatni a kislurkóját :evil: :evil: Jobban vagytok???

Adri :lol: Végre itt vagy!!!A forduláson ne aggódj, megkérdeztem én is, azt mondta a védőnő, hogy akkor kell elkezdeni aggódni, ha a betöltött 8.hónál sem fordul!! Úgyhogy nyugi!! Főleg, hogy visszafelé simán megy.
Diéta: no comment!! én a hűtőt is fel tudnám zabálni egy-egy szoptatás után......

Tündi :lol: :lol: :lol: Mi majd itt leszünk neked és boldogítunk..... És ha hazajönnek, itthon lesz valami meló????

Rólunk: MEgérkezett a láncocska! én is meglepődtem, hogy milyen hamar postázták! MÁR fel is tettem Zsigire!!!!!

Mimianyánk :lol: Igencsak ritkán jössz!!!!!!!!!!!!! :oops: :oops:

Na, ébredezünk, megyünk sétálni a méteres hóba........ :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

ilyesztő=ijesztő :oops: :oops: uuuuuppppssz!!!

madaran

Madaran,
szinte biztos vagyok benne, hogy a tornától van, mert előtte hátonfekvésen kívül nem sokmindent csinált Levi. Elmentünk egy Dévényre, meg 8 napja tornázunk itthon, ráadásul nem is teljes erőbedobással a betegség miatt, és máris van eredmény.

Tündi,
annyira foglalkoztat, hogy egy ilyen kis hipoton baba, mint Levi, hogyan fejlődne, ha nem venné senki észre, és semmiféle fejlesztést nem kapna???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Van valakinek olyan járóka, ami kerítéssé is alakítható, variálható, szétszedhető és nincs alja?????? Tapaszalat?????? alá meg tennék habtapit......... vélemény??????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

madaran

Lina :lol: Most már kiváncsi vagyok, milyen gyakorlatokat kell csinálnotok!!??? Lehet, hogy egyet-kettőt bevetnék, csak úgy tornának....
egyébként nem veszik észre sokan, hogy beteg a baba. Egyik ismerősünknél (szintén aug.-ban szült) vak az anyuka, apuka lát, elsőszülött lát, és csak most (5hónapos a kislány) vették észre, hogy a baba nem lát!!!!!!!! AZ oké, hogy az anya nem vette észre, de az apja????????

madaran

Sziasztok lányok!

Linácska, gratulálok a forduláshoz! Én is kíváncsi lennék 1-2 gyakorlatra, bevetném Emmusnál! Mi minden nap forgunk a kanapén, naponta többször hasrateszem (nemtetszése ellenére is), de magától semmi ingerenciája nincs forogni, pedig erős, jár keze-lába, szóval ha nekiveselkedne, biztosan menne neki!

Bori, remélem, már jobban van Bettid és ma már nem megy fel a láza! Mit írt neki a doki? Emma is rekedt egy kicsit, én is konzultálok majd a doktornővel, hogy mi legyen. Más tünete nincs szerencsére.

Oui, én is sajnálom, hogy ilyen peches volt a napod! Ez a telefonlopás nagyon bosszantó és nem csak a telefon értéke miatt :(!

Orsi, köszi az iwiw-es elérhetőséget, csatlakoztam én is a babás klubhoz :)!

Adri,
nálunk szerencsére nem esett csak 1-2 centi hó, nem is hiányzik több! Jó sétát Nektek -remélem, az utat azért takarítják Felétek (nem úgy, mint nálunk!).

Én is Ági vagyok, így köszönöm a névnapi jókívánságokat :). A többi kis és nagy Áginak pedig Boldog Névnapot :)!

Kép
angelita

Adri, allergiám kiszámíthatatlan, egyik nap semmi tünet, másik nap pedig minden előjön -orrfolyás, könnyező szem, viszkető fül... Remélem, férjednek használ a bogyó!

Bebi, üdv itt! Írj magatokról bővebben!

Kép
angelita

S végül egy hatalmas Emma mosoly :)

Kép

Kép
angelita

Angelita akkor neked is nagyon sok boldog névnapot, és bocs h nem tudtam :oops:

Linácska Zorát a fordulásban nagyn ösztönözte az az ásványvízes üveg amit írtam (száraztésztával, meg egy színes gyerek díszpárna, mert azt a lábacskájával is tudta gűrni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Madaran,
Levit forgatni kellett, hasra, majd onnan hátra, mindkét irányban. Hasra úgy, hogy mondjuk a jobb lábát a földre kinyújtva megfogod, a balt a térdénél fixen megfogva behajlítod, és a bal lábánál fogva nagyon lassan elkezded jobbra fordítani, de tényleg lassan, hogy ne te húzd át, hanem ő dolgozzon. Látni fogod, hogy dolgozik a kis hátával. Aztán ha a keze maga alá ragadt, akkor csak a vállánál kell egy kicsit segíteni, hogy ő maga emelje ki. Aztán tovább hátra. Bal kéz jobbra maga alá tesz, jobb láb talpból megtámasztva kicsit a hasa felé felnyom, és így elvileg visszafordul. És ez oda-vissza.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi
Úgy tudom6tudnám szabályozni Kristóf szopizását, hogy folyamatosan mérem...de nem fogom magamat meőríteni ! :shock:
Sajnálom, hogy a Férjed megint elmegy fél évre, biztos nagyon nehéz lesz két gyerekkel ! :( Lesz segítséged ??
Hova megy most a Férjed ?

Sziszka
Mi is megemeltük az ágyat a fej résznél, de így meg mindig lecsúszik Krisi és a paplan alól kell mindig kiszednem....félek, hogy most meg ebben fullad meg, mert vissza nem tud mászni ! :roll:
Remélem gyorsan kinövi ezt a fulladásos korszakát ...

Goldplast
Igen tudomyányosan neveled a kisfiadat ! :D ...kis tudós lesz belőle ! :lol:

Mimi
Ne aggódj Regi súlya miatt, mert 6 hós korra kell csak a súlyukat megduplázniuk...gondolom az meg megvan !??

Linácska
Kristóf a babatali óta már megtanúlt fekvőtámaszozni, szépen emelgeti magát ! :D
Levinek miért kell Sinlacot kapnia ?
Jobbulást a kiskrapeknek ! Ja és gratula a hasraforduláshoz ! :lol:

Oui
Te jó ég mennyi minden történt veled...ez egy évre is sok lenne, nemhogy egy napra !!! Én felrobbannék a helyedben !

Bebi
Üdv. közöttünk !! :D
Az én kisfiam még sem nem űl, sem nem kúszik, de szerintem ez még nem is elvárás tőlük !

Nikó
Szerintem vidd ki Grétit a levegőre, nálunk ez mindig bejön, ha nyügi Kristóf !

Dbea
Remélem tud nektek segíteni a doktorbácsi ! Majd meséld el mi volt !

Irdab
Nálunk is hatalmas hó van, legalább 20 cm és még mindig szakad ! :shock: ...asszem ma nem lesz babakocsizás vagy sítalpakat szerelek a babakocsira ! :lol:
Ügyesen aludt Zora ! :D

Hmbori
Jobbulást Bettinek !! ..nked meg kitartást, biztos nem lehet most könnyű ! :(

Madaran
Teszel fel képet Zsigiről a láncocskában ? :D

Kép
Kép
rilla_

Köszönjük a jobbulás-kívánásokat! Már jobban vagyunk - remélem, így is marad!
Irdab, a borogatás: hideg vízes textil pelust borítottam Bettire, a nyakától a talpáig. Természetesen nem tetszett neki, de apa bohóckodása elterelte a figyelmét. Kb. 10x ismételtük, nagyon hősiesen viselte Betti is, így mi is. (Bár nekem azért könny szökött a szemembe, amikor elkezdtük a borogatást, de szerencsére Betti (!!!) nyugtatott meg engem, ahelyett, hogy fordítva lett volna... :roll: )

Kis- és nagy-Ágik, boldog névnapot mindegyikőtöknek!!! :)

Kép

Kép
hmbori

Angelita
Tündéri az Emma mosoly...én is keresek egyet Krisiről ! :lol:

Kép
Kép
rilla_

Nagyon ügyes vagy Bori! Én ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy 32 évesen anyává értem e, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnék a helyzet magaslatán tudnék e maradni, de úgy érzem nem :roll:
De hála az égnek nálunk még nem volt láz.....

Zsizsa Ágijának is boldog névnapot :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép Kép

Kép
Kép
rilla_

Rilla,
Levi refluxos, ezért kell a Sinlac, hogy besűrítsük a kaját. Amúgy mostanra kezd javulni, meg gyógyszert is kapott rá, szóval alakul. Mivel nagyon megszerette a Sinlacot, ezért most már vacsira azt adok neki egy egész 180g-os adagot. Így alszik hajnal 2-ig :lol:

Irdab,
na ezen én is sokat gondolkodtam, hogy nem érzem még magam olyan igazi anyának. Pedig 2 gyerekem is van. De tuti, hogy a helyzet magaslatán van az ember, ha szükséges, ez biztos. (Talán a hányástakarításhoz nem nőttem fel eléggé -már bocs-, de ehhez szerintem nem is fogok :oops: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Emmus is jó húsban van és nagyon édes:)

Én is rakok két képet aztán megyek sétálni a -3Cban, meg a hóba:

Kép Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép

Angelita ezt még neked akartam felrakni, h Zora nem csak a hajamba kapaszkodik, de a bőrünkbe is, itt apa arcába épp. Szegény apa :roll:
Mondjuk szegény én is :roll:

Kristóf nagyon hóditóan mosolyog, szépséges.
Közben be is makkázot, + az előszobábol hoztam vissza, kikúszott.
Na megyek sétálni

Adri

Kép

Kép
irdab

Linácska ezt a hányás dolgot séta közben megpróbálom megemészteni, mert ebbe még bele sem gondoltam :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Én is Ági vagyok, úgyhogy köszi a köszöntéseket.

Minden kis baba nagyon aranyos.

Kitartást mindenkinek, és jobbulást.

Nekem is egy picit folyik az orrom, remélem a kicsiknek nem lesz semmi bajuk.

Tündi: Én is teszvesz függő vagyok, de most már kezdem visszafogni magam. Egész nap el tudnám nézegetni.

Forgás: Réka eddig 1-2-szer átfordult de nem rendszeres, inkább véletlen volt. Réka inkább hasizomból szeretne felülni
:shock:

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Hát nem egyszerű a helyzet, pedig azt hittem, hogy elmegyünk és hipp-hopp minden megoldódik, de sajnos nem ez a helyzet :?

A lényeg, hogy semmilyen fertőzés nincsen. A gond az, hogy Marci lecsúszik valamilyen módon a mellemről, így nem megfelelően kapja be a cicimet, ezért a nyelvével hozzányomja a szájpadlásához, amivel az egyik tejcsatornát elzárja. Szoptatás után a doktornő látta is, hogy a mellbimbóm ellaposodott a nyomástól. Ezért fáj az egész, meg így el is záródik az egyik tejcsatorna, ami ki is sebesedett, és emiatt csomósodik a mellem, mert onnan nem jön ki a tej :shock:
Úgyhogy semmi kence, gyógyszer, Marcit kell rávenni, hogy nagyobbra tátsa a száját és jobban bekapja, amit be kell, és magától elmúlik.
Hát őszintén szólva nem tudom, hogy hogyan fog ez megoldódni. Elméletben megvan, hogy mit kellene csinálni, de amikor ott van az ember és csillagokat lát a fájdalomtól, ráadásul egy éhesen nyammogó gyermek cuppog a melle előtt, igen nehéz az elméletileg kialakított praktikákat bevetni és nekiállni kísérletezni.
Szóval nem kis aggodalommal tekintek a jövőnk felé, mert már rettegek minden szoptatástól, annyira fáj.

Minden Áginak boldog névnapot!!! Nem is tudtam, hogy ennyi Ágink van :lol:

Kép

Kép
dbea

Lányok, volt valaki 4 hónaposan csípőszűrésen?

Kép

Kép
dbea

Sziasztok:

Nagyon édesek a babák! Milyen nagyok már nagyon rohan az idő.
Voltunk sétálni és volt itt védőnéni is azt mondta ez nem fájdalmas sírás, unatkozik Gréti és így akarja felhívni magára a figyelmet. Szuper legyek határozott na persze csak nem bírom hallgatni a sírását. Egyenlőre csak tápszert kap a gyümölcsök után sokat sírt és húzta a lábát így majdcsak 5 hó végén fogja elkezdeni kostolgatni őket. A sok bukás miatt javasolta dr.néni , hogy kezdjük el de nem ér annyit.
Nem tudom, hogy ki írta a babaúszás jótékony hatását a gyengén záruló gyomorszájra de érdekelne, hogy tényleg használ-e.

Szeretnék venni neki egy másik pihiszéket ugyanis ami most van abból majdnem kiesett.
Ami érdekelne az a fisher Price Delux ha valakinek vagy ismerősének van eladó akkor érdekelne.

Köszönöm a hasznos tanácsokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nikó 2010.01.21 15:12-kor.
nikó

Ágiknak boldog névnapot!

Madaran :lol: :oops:
Olvasok,de mire ide is válaszolnék felkel a Regi.
Bár a mamanetes társaság behalni látszik,vagyis nem a társaság,hanem maga a mamanet :cry:
Így már csak itt dumcsizok az Érdi csajokkal,de velük annyira intenzíven,hogy néha csak kapkodom a fejem.Hála égnek nagyon jó társaság jött össze itt Érden a babanetes topikban.Rendszeresen talizunk progikat csinálunk..

Na akkor ,hogy ne legyek szótlan..

A Regi is mára hőemcsis lett.Most alukál,nem adtam még neki semmit,de 38alatt nem is szeretnék...de majd meglátom,hogyan alakul a nap további része.
Tuti vírus mert hétfőn a Szabinak volt majd 39 a láza másnapra meg semmi baja nem volt,csak enyhe taknyosság,tegnap a párom taknyolt ma már én is.

Oszt hétvégén megtartottuk a Szabi szülinapját.2felvonásos volt szombat,vasárnap mert nem fértünk volna el annyian a kecóban :lol:
Az írásom alatt a www-re klikkelve van egy rahedli kép.Nem teszegetek be egyenként képeket,ott meg lehet nézni ömlesztve az összeset :lol:

Aztán a Regivel kell mennünk koraiba mert neki is van enyhe izomtónús elosztási zavara és kicsit féloldalas is.
Kedden voltunk neurológusnál.Hála égnek semmi helyrehozhatatlan,és nem is vészes a dolog.Valószínű itthoni fejlesztéssel korrigálható a dolog.
Most első blikkre kaptunk feladatokat és a nő azt mondta,hogy egyenlőre úgy látja,hogy a mászással kúszással korrigálni fogja önmagát a Regi..
De kell a kezén mászatni,mintha talicskázna,csak a hasa alatt kell fogni,jobbra balra görgetni a kezét lábát össze fogva,lejtős helyen fejjel lefele mászásra ösztönözni.Szóval semmi kivitelezhetetlen...ja és a tenyerét masszírozni stimulálni..pl fogkefével rücskös labdával.

Rilla!
Persze,hogy megduplázta a Regi a súlyát.Most kb 6,500körül lehet és 2900-el született..
Én nem aggódok,viszont szembe kellett állnom nekem is a begyöpösödött nézettel.
Sajnos a védőnőnk az egyetlen aki nem akad ki rajta de neki 4gyereke van.
Az összes többi szaki rázta a fejét,hogy a heti 10dkg az kevés.Én meg mindig mondom,hogy miért lenne kevés???
Amúgy is!!!Mi még sokat kendőzünk és legalább nem 9kilót kell cipelnem :lol:
Mellsleg kiszámoltam,ha havi kb fél kilót hízik a Regi akkor 1évesen 9-10kiló lesz az meg teljesen átlag.. :lol:

mimi12

Juj tényleg csajok!!
Nekem is van egy felesleges pihenő székem.Kék sárga,a Szabi használta..4000ft ért oda adnám(8000 volt a tescoban)
Mi kaptunk a húgomtól és a szomszédtól is így jelenleg 3db pihiszékünk van :lol:
ez volna az(a képen a Szabi van :lol: )
Kép

mimi12

Angelita, Ádibaba :lol: :lol: Nektek is Boldog névnapot!!!!!!

A gyerkőcök írtó édesek!!!!!!!!4 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cukorfalatok!!!! Tényleg rengeteget változnak, de mégis tök jól meg lehet ismerni mindenkit.

Adri :lol: A száraztésztás üveg nálunk is nyerő!!! Tegnap kipróbáltam... ÉÉdes Zora is naggyon!!!

Linácska :lol: hú, jó lassan vagy 3x el kellett olvasnom, mire megértettem a gyakorlatot! Szuper! vÉgül is hasonlóan szoktuk csinálni, csak én szerintem túl sokat segítek neki...

Rilla :lol: De ééédes Kristófod!!! na, nálunk működött a séta a hóban. Kicsit lassan haladtunk, de azért az emberek többsége eltakarította a háza előtt, úgyhogy a kertes részen kolbászoltunk egy órát. Viszont be kellett húznom a tetejét, mert beesett volna a hó, így meg nem látta a fákat szegény... :roll:
Majd teszek láncos képet. Azóta rajta van, nem vettem észre, hogy zavarná.

Dbea :lol: Nem akarok okoskodni, de ha szoptatásnál egy mellből két irányban is szoptatnál, máshogy venné a szájába!! én ezt szoktam csinálni, amikor úgy érzem, hogy valahol nem szopizta rendesen ki...

Mimi :lol: Szabidnak boldog szülinapot!! Nektek meg jobbulást!!! A diétát csináljátok még?? Hatásos???

nem válaszoltatok: van valakinek babakerítéses fajáróka???, Milyen???

na, megyek, mert felébredt!!!

a

madaran

Zora és Krisi is nagyon tündéri- jó, hogy tettetek fel képeket :)!
Nagyon tetszik Zora epres felsője :)!

A névnapi jókívánságokat köszönöm szépen!

Anna, nekem sajnos nincs ilyen kerítésem, de nem tartom rossz ötletnek! Mobilabb, mint egy fajáróka, mégis biztonságban tudhatod benne a gyereket, ha valami miatt ki kell menned a szobából.
Mi a múlt héten vettünk szivacspuzzle-t, de még nem bontottam ki, majd a hétvégén meglátjuk, hogy tetszik Emmusnak. Ha a földön lesz, nagyobb mozgástérben, akkor hátha kedvet kap a mozgáshoz, forgáshoz.

A gyerekorvost nem tudtam elérni, helyettesítés van, de Emma Apával hozatok Cebion cseppet, azzal nem árthatok, ugye?? (Rekedt Emma, de szerencsére nem vészesen.)

Kép
angelita

Angelita:

Mi is cebiont kaptunk meg mellé a Ca-Kid Kalcium szirupot ebből kap napi 1X 2-2,5 ml-it. Azt mondta dr.néni amíg ilyen náthás időszak van kapja minden nap- Lassan elhagyjuk már.
nikó

Angelita, Nikóhoz hasonlóan nekünk is Cebiont kell adnunk Bettinek. Amíg beteg, addig 2 x 6 cseppet. Ez tul.képp. C-vitamin, amit nem lehet túladagolni, mert amit nem tud a szervezet feldolgozni, az kiürül. Úgyhogy jó ötlet, hogy Emmusnak adtok belőle! :)

Kép

Kép
hmbori

Kipurcantam a sétában, 3 órát toltam a bbkocsit a hóban.

Linácska, hogy csiáljak 1 kanálnyi Sinlacot?
Ma azt hiszem kipróbáljuk este?
Vagy cuclisüvegből adjam neki? És abba hogyan csináljam?

Zora megfordult hasról hátra végre, de a feje a laminálto koppant, volt nagy sírás a meglepődéstől :lol:

ádibaba akkor neked is nagyon boldog névnapot kívánok.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
miért akarsz egy kanálnyi Sinlacot csinálni???? Kipróbálás miatt? Mert ezt nem úgy kell bevezetni, mint a rendes kaját, 0 allergén van benne, ha ízlik Zorának, mehet egy egész adag is akár.
Sinlacból egy adag, az 150ml víz, bele vagy 6 evőkanál Sinlac pép. Én már tudom, hogy ez milyen állagú. Ha egy kanálnyit akarsz, akkor mondjuk vegyél elő, egy kis 10ml-es gyógyszeres adagolót, tegyél bele kevés vizet, meg mondjuk egy kiskanál Sinlacot.
Üvegből is adhatod, de akkor hígabbra kell csinálni, hogy kijöjjön belőle.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Voltunk a gyógytornásznál délután. Levi 30 percig még talán élvezte is, mosolygott, gőgicsélt, aztán elfáradt, és a maradék 10 percet végigsírta. Azt mondta a néni, hogy nagyon látványos a fejlődése, még múlt héten azt mondta, hogy jó ötlet, hogy látja neurológus, most azt mondja, hogy lesz egy felesleges utunk Pestre :lol: És ha így halad, és ilyen szépen reagál a tornára, akár 6 hónapos korára behozhatja a lemaradását. Olyan fura volt látni, hogy már négykézlábra állították, és meg tudta tartani magát, egy hete meg gyakorlatilag feküdt a hátán.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Mindjárt olvasok vissza! :) Kicsit elmaradtam. :oops:

Tündi: A Story-t, a Hot-ot és a Best-et is meg szoktam venni. :D Más káros szenvedélyem nincs szóval remélem, hogy ez a heti 600 forint nem okoz majd gondot a későbbiekben sem. :D

Bebi: Üdv itt közöttünk!

Linácska: Gratulálok Levinek!!! Ez szuper hír! :)

Na aztán majd még jövök a többivel is. :)

Ja, igen, én a múltkor is írtam már, hogy Zsizsa nagyon régen volt. Remélem minden rendben van velük.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Ágiknak NAGYON BOLDOG névnapot!!!

Oui: Hihetetlen, hogy egy nap alatt mennyi rossz történt veled... :( Remélhetőleg ezzel most egy évre le is tudta veled a sors a rossz dolgokat!

Tündi: Én nem tudom, hogy hogyan viselném, ha Davidnek is mennie kéne valahova messzire, ennyi időre dolgozni. Mondjuk Ő csak tavaly áprilisban tudott ideköltözni, és előtte decembertől márciusig nem is találkoztunk, szóval át tudom érezni, hogy milyen lehet amikor nem lehettek együtt. Mindenesetre le a kalappal előtted, hogy két kicsi gyerekkel is végig tudod ezt csinálni!

Madaran: Sajnos én is így vagyok az evéssel... Főleg szoptatás után. Szerintem életemben nem voltam még annyit és annyira éhes mint az elmúlt 5 hónapban. Mondjuk nekem ezt még megtoldja az unalom is, hogy folyton itthon vagyunk. El nem tudom mondani mennyire várom már amikor végre jön a jó idő és lehet többet menni mindenfelé!

Angelita: Zara is csimpaszkodik! Reggel általában arra ébredek, hogy belekapaszkodik az arcomba és persze a hajamat is elkapja se perc alatt, ha éppen úgy tartja kedve. :)
Emma is nagyon ügyesen tartja a fejét, ezen a képen meg az sem látszik, hogy nem szeret hason lenni, hiszen édesen mosolyog. :)

Zara is harapdál. Sokszor úgy néz ki, hogy már a fél mellemet beszívta, ez már önmagában fájdalmas, de ő még megdobja a dolgot azzal, hogy az ínyével jó erősen összeszorítja...

Rilla: Kristóf is nagyon kis helyes legényke! Hihetetlen ez a 340milis adag! :shock: :lol:

Irdab: Zara sem alszik sokat, mondjuk én nem stresszelem magam ezen. Azért szerintem ha mindennap kint vagytok 3 órát és azt végig alussza akkor nem lehet annyira kimerült, de mondjuk ezt te látod rajta jobban. :)
Zara most egy pár napja alszik 2 órát egyhuzamban, de csak egyszer, a többi alvása KB 30-40 perces és egyre ritkulnak ezek is.
Nagyon édes Zora kis huncut mosolya!!!

Bori, Mimi: Kívánom, hogy egyik babácska se legyen sokáig beteg és hogy ne legyen semmi komoly betegség!

Orew

orew

Dbea: Ne haragudj, mit mondtál, hogy mikor is mennétek az úszásra? (Nektek megvan a papírotok a háziorvostól, hogy mehet Marci?)
Mi végül a 9 órakor kezdődőre megyünk majd szerintem.

Orew

orew

Ja és tényleg, Te is és a párod is megy majd az úszásra?
Nálunk ez problémás, mert David éjszakásként dolgozik és nem tud 2 óra alvással el lenni egésznap. :?
Viszont nem tudom, hogy az átöltözést pl hogy lehet ott megoldani egyedül... :? Ki vigyáz addig a gyerekre?

Orew

orew

Helló Csajok!

Ágik Boldog Névnapot!

Köszönöm a kedves fogadtatást :)

Goldplast: tetszett a rugis írásod :)

linácska: gratula Levinek a hasraforduláshoz!

dbea: mi voltunk 4 hónapos csípőszűrésen a Karolina úton.

Bori, Mimi: jobbulást a gyerkőcöknek.

Akkor most kicsit írok bővebben magunkról:

Pécsről költöztünk fel, először Pestre majd Budára. Meló miatt jöttünk fel, meg itt több a lehetőség sok szempontból. 30 éves vagyok, szociológiából diplomáztam (azon kívül mindenhol dolgoztam :) Albertfalván lakunk Noémivel és a férjemmel. Nagyon örülök, h rátok találtam. Jó sorstársakkal dumálni, tapasztalatot cserélni :) Sajnos Noémi már nem hajlandó szopizni, így cumisüvegből kapja az anyatejcsit meg a Beba tápot. Emellett a védőnő javaslatára gyümölcslevet és gyümölcspépet is kap 1 hónap óta. Közületek valaki ad már a babának ilyeneket? Mennyit és mikor szoktátok adni? Azt mondták lassan jöhetnek a főzelékek. szerintetek ez nem túl korai? Egyébként Noémi szépen fejlődik: hasról hátra és hátról hasra fordul, 65 és fél cm, 7170 gramm.

A fogzás hogy szokott kezdődni, mert már 1 hónapja nyálzik rendesen de még semmi ínyduzzadás....?
bebi30

Orew,
nem tudom, ott milyen az uszi, nálunk úgy van, hogy anyukáknak van egy öltöző, zárható szekrény, stb, ott én átöltözöm fürdőruhára. A gyereknek be van téve egy járóka, Levi addig abban fekszik, meg az overállt ott levetem róla. Aztán a medencetérben van a gyerekeknek pelenkázó, ahol őket lehet öltöztetni. Visszafele anyuka magára tesz egy törcsit, vagy köntöst, felöltözteti a gyereket, és utána vissza az öltözőbe, gyerek a járókába, anyuka felöltözik.

Bebi,
az én kisfiam is kap már gyümölcsöket, nem sokat, de kap. Főzelékeket eddig kiköpdöste.
Én most arra szeretnék átállni, hogy éjszaka szopi, reggel szopi, tízórai gyümölcs+szopi (később egy adag gyümi), ebédre főzelék+szopi (később csak főzelék), elővacsora Sinlac, lefekvés előtt szopi.

Amúgy ezt a 6-7 óra között Sinlac dolgot két napja csináljuk, kb. fél 9-kor alszik el Levi, 2-kor kel egyszer enni, és utána reggel fél 8-8-ig alszik. Így azért viselhető.

Ma nem leszek, megyünk Pestre neurológiára.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt/már akinek jó :cry: :? /
A tegnapi mosott rongynál is mosott rongyosabb vagyok :roll: :? .
Nem tudom mivan szerintetek???????????

Tegnap azért kérdeztem a sinlacot Linácskától, mert az 5 órai szopi után Zora tiszta ideges volt meg ingerült, és sírt nagyon, de aztán megnyugodott. Nem tudtam eldönteni, h éhes maradt, vagy fáradt, vagy a foga fájhat.

(Csináltam sinlacot 75-25 ml arányban, kanálal adtam. 3 kanálal evett meg belőle, utánna leszívott)

Na szóval gyerekem aludt éjfélik, cicizett, és utánna 3 óránként kérte a cicit. Ez 3 napja van így. És elötte 4-5 óákat aludt egyben, meg este/éjel egyből el is aludt. És nappal is 4 óránként eszik.

Most a kaja elött mindjárt lemérem, de szerintetek apad a tejem?
Tiszta ideg vagyok, mert ha igen mit adok neki?????!!!!
Mondjuk ha éhes megeszi a tápit?! Azt sem tudja mi az a cumisüveg meg szívni kell azt.... :roll: Kanalazás sem megy még!
Mert idáig nem evett meg semit a tejcsin kívül.

Szerintetek most mi baja lehet, mi tévő legyek?

Adri

Kép

Kép
irdab

Uszizáshoz sok sikrt mindenkinek, remélem élvezni fogják anyukák és babák is!

Pletykaújság: apa nekem is régebben hozott minden héten, reggelibevásárlás során szombat reggel, de most már azt mondta neki, inkább ne vegyen semmit, mert úgy érzem, meglágyul az agyam:). De a gyerekezés elején én is sok ilyet olvastam :oops:

Azt hiszem, Madaran kérdezte: jogi szakvizsgámra tanulok, de így hogy az egész család beteg, elég lasssan megy...

Bori, jobbulást Bettinek!

(És köszi az együttérzést a szerencsétlen napommal kapcsolatban. Már kicsit megnyugodtam.)

Kép
Kép
Kép
oui

oui én kérdeztem a szakvizsgát :lol: Nagyon szép kereszneved van!

Na 80 ml evett reggelire Zora. De megnyomom a cicimet jön belöle, szóval nem kért többet, de este, meg az 5 órás szopinál semmi nem jött belöle, csutira kiszívta.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Csak jelentekezem,hogy mindne oké velünk,csak vendégjárás van nálunk.Mindig jön vki,ma is délelőtt,du meg mi megyünk.Este leülök és visszaolvasok.reagálok.

De gyorsban....

Lina,minden oké lesz a neurológián!!!És nagyon ügyi Levi!!!

Adri,lehet,hogy fogyogat a tejcsikéd,próbáld meg szaporítani,többször cicire tennio zorát,de ha éhes el fogja fogadni majd a tápit üvegből is.Nálunk is megitta Zsombi amikor éhes volt.amikor meg nem kiklökte egyből oldalra! :) Úgyhogy tudják ők,hogy mi a pálya :D

Üdv köztünk Bebi! :)

Ágiknak útolag is nagyon sok boldog névnapot!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Borzalmas éjszakánk volt.Szegény Regi egész éjszaka lázas volt.Adtam neki lázcsillapítót de 38alá nem ment azzal sem...Viszont most reggel elkezdett magától lemenni a láza,mindenféle lázcsillapítás nélkül.
Éjszaka alig aludtam,a Regi egész éjszaka hozzám volt bújva,ha megmozdultam felébredt szegény.
Amúgy tiszta takony és én is...

Adri!
Lehet jön a foga Zorának és azért eszik másképp,vagy növekedés ugrása van és most tornássza fel a neki kellő tejmennyiséget.
Szerintem ne aggodj ezen.Én spec nem is nézem hány óránként eszik a Regi.Van,hogy kibír 4-5órát,van hogy 1óra múlva kér..
Éjszaka is hasonló.Viszont lehet front van,mert ő is az utólsó pár éjszakát végig bulizta.
Tegnap előtt pl felébredt 1/2 23h.-kor és 30percet játszott
:lol:

Lina!
Nekem sem mondott sok újat a neurológus.De inkább lássák feleslegesen a gyereket,mint majd a suliban legyen elmaradása.

mimi12

Sziasztok

DBea mi voltunk 4 hósan orthopédián, akkor került le rólunk a terpesznadrág.
Most meg 6 hósan szemészetre készülünk. Sok a szemüveges a családban ezért már most visszük ellenőrzésre.

Irdab cseppet se biztos, hogy azért sír Zora mert éhes, fájhat innye is, vagy csak kitalált valamit és nem tudja megcsinálni. Livi például mióta megszületett hason aludt igazán jól. Amikor megtanult hasról hátra fordulni, akkor ha leraktam aludni rögtön felkapta a fejét és elkezdett nézelődni és hátára fordulni. Addig aludt csak amig ölemben volt. Így elkezdtem hátára lerakni, így aludt 20-30 perceket de utána fordult volna ezért felkelt és nyöszörgött nappal ilyenkor vissza se bírtam altatni, de éjjel szerencsére ilynekor ha segítettem neki fordulni, akkor aludt tovább. De így is volt jó pár nap amikor 2 óránként felkalt annyira hogy csak szopizva aludt vissza. Most megtanult magától hasra fordulni ha nem rakok rá sok takarót így megint alszik éjjel egyszer 5-6 ótát is egyben. Livi ha itthon vagyunk nappal sokszor eszik 2 óránként 5 perceket, de ha ügyintézünk, akkro simán kibír 2 étekzés között akár 5 órát is. Igaz ügyintézni én mindig kendőben viszem és közös kabátban vagyunk. Gyed intézéskor simán evett 9 kor és 13 órára értünk haza minden gond nélkül. Paráztam azért, hogy nem fogja bírni.
Ha séta közbe Zora kibír 3 órát akkor nem hiszem hogy apadna a tejed, bízz magadban. Lehet hogy Zorának is csak érdekesebb a külvilág és fél hogy lemarad valamiről ezért eszik csak annyit hogy éhség érzete elmuljon. Mint mikor mi bekapunk egy almát vagy egy fél szelet kenyeret vagy iszunk valami cukros lét, két étkezés között. Ahogy nőnek el fogják ezt is hagyni.
Fogról akartam még írni, Livi van hogy nagyon sír iylenkor nekunk dentinox gél segít. Orvos szerint nem jönn még foga. De saját tapasztalatom, hoyg nekem bölcsesség fogam majd 1 évig jött és volt amikor nagyon bírt fájni innyem, aztán volt hogy hetekig semmi bajom nem volt. LEhetséges hogy picurok is valami ilyet érezhetnek.

Kostolgatást mi is elkezdtük, egyenlőre csak levekkel. Almaléből 10 ml az adagja a hölgynek tej előtt is. Tej után el se fogadja. Őszibarack léből 20-30 ml hajlandó megenni-inni de azt us csak tej előtt, és ha előtte sok órát nem evett.
Tényleg ti mennyire bíztok abba, hogy semmi vegyszer nincs a boltban vett friss gyümölcsben? Igaz amit mondanak és a bió téynleg bió, hogy ami gyümölcsöt gombaölövel kezelnek kivülről, hogy az mosással és hámozással maradéktalanul eltávolitunk?
Sajnos nekünk nincs kertünk kénytelenek vagyunk boltra hagyatkozni. Ja majd ha lesz friss répa arra figyelni kell hogy abba valami nagyon felhalmoziduk és ezért csak módjával szabab adni a babáknak, akár meg is mérgezhetjük őket. Legalábbis 92-ben ezt mondta védőnő.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!

Minden Áginak Boldog névnapot :P

Babáknak jobbulást :P

Rilla ez az 5 nap nem lehetett semmi :cry: de azért nem könnyű egy anyatejes babánál csökkenteni a hamit..nállunk ez esélytelen lenne mert ha csak 180-eszik akkor úgy övölt mint egy kismalac...,hogy kevés volt...

Sütöttem tortát a szülinapomra tegnap etettek rosszat ..na ez az volt.Mascarponés tortát akartam a netről nyomtattam ki de ez ehetetlen volt...Valakinek valami jó bevált recije véletlenül :?: :?: :?:

Lina..hétvégén hal napok lesznek a Tanyacsárdába..hát apának ekkora mázlija legyen...imádja a halat..én már nem vagyok annyira oda érte.. :?

Csillusnak a hízása :6500 gramm most a leányzó én nem tartom kevésnek mert szép formás kiegyensúlyozott baba aki minden nap kakil és 5-6 pisil ennyi és kész a védőnő csesztett,hogy kevés de nem érdekel..Noli is ilyen volt és csúpa erő és izom :P

Felkelt ..

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Köszi Lányok a tanácsokat, Kenderike neked meg különösen a bíztatást.
A fogát tutti érzi, mert ha már ráharap valami játékára van h visít.
Használom a dentinox gélt de szerintem nem sokat ér.
Mondjuk a súlya alapján nem kellenne aggódnom, de nem szeretném ha éhes maradna.
És olyan tanácstalannak érzem maga, első baba, én meg tiszta paramami vagyok.
Szeretnék mindent megtenni, hogy neki a legjobb legyen. 8 l folyadékot nyomok le egy nap, többre nem vagyok képes. :oops:
Nah meg ha nem muszály nem adnék inkább tápit.
Kenderike milyen ez a kabát?

Bim-bam nagyon sok boldog szülinapot.
Én olyan édességzabáló lettem tuti a te tortádat is el tudnám pusztítani, küld légipostán.

Adri

Kép

Kép
irdab

Nálunk is érdekesen alakul a kajakérdés, estefelé én is kevésnek érzem a tejem. Kevés, vagy már kevesebb energia/tápérték van benne? Végül is 6 hónapos lassan, rengeteget mozog-pörög-forog-jár-keze-lába. Éjjel is többször ébred és szopik.
Én is bevetettem a Sinlacot este, ettől kicsit nyugalmasabb az éjszaka, de nem sokkal :) Ébred szinte óránként, de van, hogy kitornázik egy hatalmas pukit és alszik tovább. Ha nem megy, kicsit segítek neki. Enni csak egyszer szokott 4 körül, de ez a gyakori ébredés taccsra tesz!

Sajnos mi jövő héten megyünk a kórházba, és ott nem fogok tudni szoptatni. Nem tudom hogy alakul majd, mert se tápot, se gyümölcsöt nem eszik még. És a szoptatós anyuka csak egy támla nélküli széken üldögélhet a gyereke mellett. Botrány ez a mai egészségügy!

Akartam még valamit, de elfelejtettem :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?