Új privát üzeneted érkezett!

Persze akkor nagyon ki voltam ezen bukva, de most már nyugottab vagyok a témában. Minden gyereknek vannak rossz napjai, ami lehet, hogy egy konfliktussal jön ki. Most már elég nagy Olivér is. meg tudja magát védeni. Általábban ha valaki megüti azt mondom neki, hogy mondja meg neki igy nem játszik vele. Nem vagyok annak a hive, "hogy add vissza" Pedig sokszor azt kellene.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Tök jók a hintás képek!
Na és kómaMatyi!:)

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Látom, közben Kriszta is hasonlót írt. Bizony én is azt tanítottam a fiamnak, hogy verekedni nem szabad. Aztán mikor kérdezte, hogy és ha őt verik? Akkor meg azt mondtam te nem kezdheted a verekedést, mert az nem szép dolog, de ha ütnek védd meg magad.
Múltkor mikor bent voltam az oviban felvenni a mikulás műsort, akkor láttam mi megy ott bent. Én nem bírtam ki 3x szóltam rá a fiúkra, hogy ne verekedjenek. Fél perc alatt úgy összepofozkodtak, hogy csak lestem. És köztük volt az enyém is.
Meg kell küzdeniük a hatalmi harcokat, mert addig nem tudnak szépen együtt játszani, míg nincs meg a rangsor. Tudniuk kell ki a főnök.
A lányoknál más a helyzet, vagy csak nem figyeltem eléggé, erről Katinka tud.

Beze: én is csak most hallottam ezt a szót, mint Szösz.

A bölcsivel kapcsolatban Aninak igaza van, aki talpraesett kölök, az tök jól érzi magát ott, aki kis mimóza lelkű, azt meg kikezdik a többiek. Bár itt is igaz a mondás, hogy aki otthon jógyerek, az a bölcsiben a kisfőnök, aki otthon ördögfióka, az a bölcsiben mintagyerek.
Viszont a rossz evő gyerekek is mindent megesznek a bölcsiben, oviban. Látják, hogy a többi gyerek megeszi, így először csak nézik a többieket, aztán már ők is esznek.
Vendég
 

 
 

Ahhha, ezt felejtettem ki, hogy Matyi kómás képe csúcsszuper. Nem akart felülni abban a hintában?
Réka is tök aranyos benne.
Várom, hogy felébredjen a Lujza, megyünk ki sétálni. Levi nincs oviban a héten, tegnap rajta is átment a hányós vírus, már az egész család elkapta, ő volt az utolsó.
Vendég
 


Kriszta: hát én sem hagytam volna szó nélkül, hogy sarokba állítják a fiamat. Kár, hogy apukád volt vele és nem te. Bár lehet, hogy az anyuka így járt jól nem? :twisted:
Az az igazság, hogy itt falun nálunk úgy működik, hogy rászólnak az én gyerekemre, én is rászólok máséra, de büntetni mindenki a sajátját büntesse. Itt mondjuk általában ismerős mindenki, figyeltek Levire, míg Dorcsit szoptattam, vagy én is figyelek máséra, ha az épp a homokozóban vigyáz a kisebbekre és a nagyobbikja az enyémmel játszik. Na ezt jól megmondtam nem? De azért érthető.
Egy dolog nagyon hiányzik, nincs bekerítve a játszótér. Így mindig résen kell lenni, hogy ne szaladjanak ki az útra. A nagyok már tudják, Dorcsival bajban leszek tavasszal.
Vééégre felébredt.
Vendég
 


hello csajszik!

naspi: Dorka is detto ugyanez, mint Miló. Nem is részletezem. Remélem hamar kinőnek a hiszti korból. A múltkor egy másik ismerősnél voltunk, ott is két ksilány van, a kisebbik 1 hónappal idősebb Dorkánál, de jó kis zsufa, és végig kergette Dorkát, mert meg akarta ölelni, Dorka nem hagyta, végig menekült előle. Apa azt mondta, vigyem oda "kiképzésre" a leányzót. :D:D:D:D

Lehet rossz, hogy keveset van gyerekek közt most ebben a téli időszakban, így nem tudja mi az övé, mi az ami másé, ezt még tanulnia kell.

kriszta: de durva, hogy jön ahhoz, hogy sarokba állítsa a fiadat? Nem semmi. Valószínűleg én sem köszönnék nekik.

mancsa: kösz, hogy leírtad a tapasztalataid, majd próbálok belőle meríteni, de a lányok (legalábbis enyim) olyan akaratos, mint egy fiú. Szerintem ő nem lesz az az eljátszokahomokozóban, elbabázok típus. :)

szosz: ne aggódj, Réka nem biztos, hogy ilyen hisztipók lesz, mint Dorka. :) Édi a hintában! :)

beze: örülök, hogy rendeződni látszik az alvás gond. Most el ne kiabáljam Dorka is "csak" 2-3-szor kel éjjelente. De most kapja a viburcolt megint, hogy jön a foga. Nappal nincs gond, sőt fel kell keltenem, mert túlalussza magát. :)

any: Zsófi jókislány! Főleg Dorkához képest. Néha teljsesen meglepődök, hogy itthon elvan, és máshol meg bekattan....
Répa nálunk is menő, borsó nem annyira, inkább az uborka.
Hú, asztalra mászik? Dorka még azt nem csinálja, kivéve a kanapéról a számítógépasztalra, de becsukjuk a szobaajtót, így nem mehet be oda egyedül.

tünci????? gégééé????

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


mancsa: "de a lányok (legalábbis enyim) olyan akaratos, mint egy fiú."
Na ezt jól megmondtam..... szóval az a lényeg, hogy enyém gyerek nagyon akaratos...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! :lol:

Szösz de jó a hintás kép! Nem is tudtam ,hogy a Haleszban is van ilyen! Én itthonra elfogadnék egy ilyen hintát, felnőttet is simán elbír.

Apa fényképezte a kómás képet én nem szoktam így lefényképezni de az apja jót derült a kómás fián :lol:

Hát ahogy olvasom kinek milyen élményei vannak a gyerekekkel, kíváncsi vagyok Matyi meddig fogja majd feszíteni a húrt. Ma elbűvölt mindenkit a postán, gyógyszertárban és a boltban is, aztán meg lehet hogy pár hét múlva írom hogy menekültünk a boltból úgy hisztizett... :oops:

Jól benyeltük a bacit, Matyi alig taknyos de én jó vacakul vagyok apa meg annyira, hogy az orvoshoz is lement és antibiot is kapott.

Csajok elkezdtem újra olvasni, nagyon elkanászodtam nem olvastam, most újra edzésbe hozom magam :lol:

KépKép
winchi
 
 


Ancsi, Lexi is nagyon akaratos, én abban bízom, hogy ha lesz tesó, megérti, hogy nem kaphat meg mindent azonnal. :roll:

Winchi, nem csodálom, hogy Matyi levett mindenkit a lábáról! :D
Mit olvasol? Én most A fattyút Robin Maxwell-től.
Gyógypuszikat küldöm nektek!

Mancsa, tetszik Dorcsi új vonalzója. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Látom sok a beteg, mindenkinek gyógymanókat küldök, jobbulást hamar!Vigyázzatok magatokra, kezdődik az influ járvány újabb rohama.

mindenkinek van vmi személyre szabott mondanivalóm, de annyira émelygek, most csak gyors helyzetjelentés..

Ne haragudjatok ,hogy nem nagyon írtam,azért igyekszem olvasgatni,csak írni nem volt erőm.kb egy hete minden nap iszonyat hányingerem van, sokkal-sokkal rosszabb, mnit az elején, ez nem múlik, hiába hányok, hiába hagyok el bármi kaját..éjjelente hajnalig járkálok a mosdóba öklendezni.
Ma voltam dokinál, valószínű a méhem nyomja az epevezetéket és emiatt van, kell egy sürgős labor,megpróbálok kérni soron kívüli labort, ha nem sikerül, akkor be kell mennem a dokihoz a kórházba és feladják a vért osztályosnak.

A lényeg,hogy bébi jól van, fejméret szerint 28 hetes(bár táblázat szerint 30), lábacska szerint 29, kb 1400 gramm +-10 %. :shock: (hát azért szerintem nem lehet ekora, nem?)Bár örülök neki, minél nagyobb.Fejvégű, ezt éreztem is pár napja, hogy már csak fennt kalimpál,remélem már nem forgolódik.A méhszáj is zárt, jó lenne, minél kevesebbet hányni, nehogy attól nyíljon, de erre nem sok remény van,mármint, hogy nem hányok...

mindenkinek nagy puszi és szuperek a képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Jaj, Tünci, úgy örülök, hogy írtál, már aggódtam érted. Sajnálom a sok hányást. Remélem a vérképed jó, de ha a manó nyomkod azzal nem is tudnak mit csinálni. A nagymamám hányt nagyon sokat a terhessége alatt anyuval, szegény mindig elmesélte, hogy a szülőágyon 2 nyomás között is hányt. Hányáscsillapítót nem is szedhetsz? Gondolod, hogy nyílhat a méhszáj az erőlködéstől? Én egyszer nagyon de nagyon köhögtem terhesség alatt és akkor arra azt mondta a doki, hogy attól ne féljek, hogy ezért nyílhat. Emlékszem úgy köhögtem, hogy jól összeszorítottam a lábaimat, mintha ez segítene. :)
Jobbulást kívánok neked, ha tudsz azért írjál csak annyit, hogy megvagytok.
Jó nagyra növesztetted Kismucit, szerintem igen lehet ekkora, ha gondolod holnap előkeresem az enyémek adatait. Most húzok az ágyba. Nem várok a feleségekre, buzi ismétlések vannak. Jóéjt mindenkinek.
Vendég
 


Tünci, sajnálom, nagyon rossz lehet. :( Remélem, sikerül hamar elintézned a labort. Kismuci szépen növekszik.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


mire végigolvastam...

tünci!
te jól megszenveded... de az eredménye már ekkora! dejódejó!
nagyon szurkolok ám!
már nem sok van, faágon lógva is... csak növeszgesd a KisMucit!

mancsa!
ez tényleg így van! jó gyerek rossz gyerek!
két unokaöcsém van. az egyik otthon jó volt, semmi baj nem volt vele szinte soha. az oviban meg ő volt a legerősebb. rangsor No1:)
amikor elballagott az oviból az egyik gyerek azt mondta, hogy tavaly az unokaöcsém volt a legerősebb az oviban, mostmár ő a legerősebb.
a másik meg otthon volt kisördög, az oviban meg kisangyal :D

hiszti!
sétálóutca, délelőtt.
csak sétálóutcának gúnyolják, mert mindig tele van autókkal. utálom is rendesen. mert a 84centis gyerek még alig látszik ki a földből. miután a 7. autó ment el mellettünk, ott, ahol elvileg nem is járhat autó, muszáj volt beletenni a babakocsiba. de magamban az összes autós jó édes anyját meg az autósokat is elküldtem olyan helyre, amit kimoderálnának.
sóval a picilány üvöltött, mint akit nyúznak,feszítette magát, én meg közben szépen elmagyaráztam neki. rázta a fejét és kiabált, hogy anya anya séta, kicsit megnyugtattam, de még egy darabig sírdogált.
ez van. előbb utóbb megérti, hogy én nem akarok neki rosszat, és miután tisztáztuk az erőviszonyokat, szót fogad...
de nem vagyok szigorú. szerintem anyumhoz képest, túl engedékeny vagyok...
Vendég
 


a hugom ki van akadva, hogy 57kiló. elvileg 11kilót hízott, 33hetes.
kiröhögtem. hangosan.
én ilyenkor már 15nél tartottam. és még utána felszaladt 7kiló...
de mondjuk elég sokat feküdtem.
Vendég
 


Ani: hugod :arrow: hihihi, valamikor még a suliban én is voltam annyi!
Nekem 65 lenne a cél, de még nagyon messze van. 15-öt le kell adnom.

Ancsi: asszem igazad van, Dorcsi is túltesz Levin sokszor. Sokkal hisztisebb. Mondjuk ő már korán szembesült azzal, hogy a játékok közösek, általában azon vesznek össze. Figyelnem kell, mert van, hogy Levi elveszi amivel Dorka játszik, akkor vissza kell adnia, mindig mondom neki, hogy ne vegye el, az csúnya dolog, várjon egy kicsit és Dorcsi úgyis otthagyja, akkor lehet az övé. De bizony Dorcsinak is mindig az kell, amivel Levi játszik, ilyenkor meg azt hallgatja szegény, hogy adjál neki is egy autót, tudod, hogy csak egy kicsit játszik vele, aztán otthagyja. Ha olyat játszik, amit Dorcsi szétrombol, akkor meg az asztalra költöztetem Levit, ott eddig még biztonságban van ha a többi széket elveszem. Dorcsi meg lent hisztizik, de nem tudok máshogy igazságot tenni. Kiváncsi vagyok, hogy Dorcsi így mit fog csinálni más gyerek játékával, mert Levi edzi rendesen.
Ja és Dorcsi eddig még csak itthon hisztizett.
Tegnap a legújabb tudománya: felállt a hintalóján és állva hintázott, közben fogta a kapaszkodót, nekem meg égnek állt a hajam, mikor megláttam.
Vendég
 


Betti: veled mi újság?
Vendég
 


Tünci! De jó , hogy jelentkeztél! Kitartást kívánok a hányáshoz!

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Én meg reggel voltam vérvételen, 7-re mentem, fél 9-re kerültem sorra....de addig egy kismama sem, mert a nyugdíjas nyanyák simán, odaálltak az ajtó elé és behívás nélkül tódultak be rajta. Párom elvitt, mert csúszott az út, szegény először találkozott az eü rendszerrel itt...8 körül már hangosan morgott és szidta a nyanyákat...nem győztem csittítani. Ha beindul képes komolyan beszólni. :D
De tényleg idegesítő volt már.
Aztán a bal vénámat 5 percig nyösztették, jobbra-balra tű, ki-be, nyomókötés, majd a jobb kezemből sikerült venni vért. :roll:
Jól indult a nap.

Én meg most fordultam át a 7.-ik kilóba, 33. héten, és ki vagyok akadva.... :D :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a konduktortól.30 percig figyelte Hannust ahogy leült egyböl megmondta hogy miért nem megy még

:roll: Kicsit lazábbak az izületei.Meg még a lábánál is megvan a kapaszkodó reflex és amíg az megvan nem fog elindulni.Kicsit mérges voltam magamra is hogy miért nem vittük el elöbb bár ha az orvosra hagyom akkor még most se kellett volna vinni :x

Betti:Nem értem hogy miért engedik be elöbb a nyánykat :evil: Elhiszem hogy a párod is mérges lett.Ne izgulj az a 7 kiló nagyon gyorsan lemegy rólad mire hazajössz a kórházból már csak 1-2 marad majd meglátod :wink:

Tünci:Szép nagy már a Babó :D Szegényem remélem ha lejebb megy a pocid akkor nem lesz hányás.Én gyomorsavtól szenvedtem végig.

Most mennem kell mosogatni míg Hannus alszik aztán jövök visszaolvasok.
Vendég
 


Még egy gyors kérdés volt valaki rab szigeten loparba nyaralni :?: :?: :?:
Vendég
 


Sziasztok!

Tünci nagyon sajnálom a hánykolódást! Valami gyógyszert szedhetsz rá? Vagy homeós bogyót?

Lara még mindig van kapaszkodó reflexe Hannusnak? És mit lehet tenni? Mit javasoltak? Vagy csak várni kell?

Betti az a hét kiló semmi, az tényleg csak a pocak :wink:

http://www.libri.hu/konyv/az-orvosdoktor.html

Ezt olvasom most régebben olvastam már egyszer de most újra felelvenítem, mert nem emlékszem már rá.

Egy órát sétált Matyi a hóban, az udvaron meg az utcán, kutyáztunk, macskáztunk erre most meg nem alszik hanem dorbézol a kiságyban. :shock:

KépKép
winchi
 
 


Beze rákerestem a könyvre amit olvasol az is nagyon jó lehet :wink:

Ja a következő könyv amit kivettem a könyvtárból és várja, hogy elolvassam,ez lesz:

http://www.libri.hu/konyv/a-kunde.html

KépKép
winchi
 
 


Winchi:Igen van még neki de már nem mindig most már ha játszunk akkor megáll kapaszkodás nélkül ,de eddig csak az ágyon csinálta meg tegnap a fürdőkádba most már egyre tovább birja.
Adtak Hannusnak egy pici sámlit elöször ráült aztán ráállt kapaszkodva de olyan óvatosan még nagyon fél úgyhogy ilyeneket kell gyakorolni vele mert amit régebb óta csinál abba nagyon magabiztos de az új dolgoktól fél.
Meg a fitball labdára kell ültetni,rugózni-ezt nagyon szereti.Meg tornásztatni kell bicikli lábemelés meg ilyenek meg a talpát kell még tornásztatni.Úgyhogy most itthon ilyeneket csinálunk és jövő hét pénteken vissza kell menni és ott is csinálnak fejlesztést.De az a jó hogy nem eröltetik ha valamit nem akar azt nem kell csinálni neki,de amúgy mindent csinált tetszik neki a sok új dolog.


Nagyon szép helyeken jártatok :D :D :D :D Kómás Matyi irtó édi :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok :)

Lara :) Sajnálom Hannust, de a sógornőm kislánya is éppen így van, mint Hannus, és szépen lassan de helyre fog jönni.Ő mondjuk oxigénhiányos lett picit szüléskor.

Férjem volt még az exével Rab szigeten Loparban, de már kb.5 éve.
Miért kérdezed?Valami infót szeretnél róla?

Tünci :) Sajnálom a hányást, sajnos vannak kismamik, akik a terhesség alatt egészen a végéig hánynak! :? Kitartást és vigyázz magadra! :)
UH kép nincs a piciről?Nevetek van már?

Winchi :) Te mikor szültél?

És akkor képek Marciról
Kép Kép Kép Kép Kép
Ezek még január elejiek, amikor anyuéknál voltunk
Vendég
 


Lara, jó, hogy megvan az oka a járásnak és az is, hogy kezelhető.
A célirányos fejlesztés sokat fog javítani rajta.

Engem kézilabda eb súlyt. Délután 5-től este 11-ig vannak a meccsek, amit a televízió persze közvetít is. És csak jövő hét végén lesz a döntő....Esténként száműzöm magam a hálószobába, Barátok közt most kimarad, de még egy filmre sincs a leghalványabb esélyem sem. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Fürtöske:Nagyon helyes a kisfiad :D :D :D Akkor te közel laksz hozzánk :D :D Mi veszprémbe lakunk.
Loparba szeretnénk menni nyáron :D
Hannus nem lett oxigénhiányos meg ő eddig mindent időbe csinált kivéve az elindulást igazából nekem nem tünt fel ez a kapaszkodó reflex :oops: láttam hogy mikor áll néha picit behajlítja a lábujját de csak néha én nem gondoltam hogy ez a baj na meg a lazább izület.Persze aki ezzel foglalkozik ő látja.
A sógornőd kislánya mennyi idős?
A második vonalzód a peteérést jelzi?szeretnétek kistesót?
Vendég
 


Remélem Hannusnak segítenek a tornázások ha élvezi akkor az már fél siker szerintem, szépen rá lehet vele vezetni a járásra :wink:

Fürtöske Micsoda szőke herceged van :lol: Én október 16án szültem Matyit, csak egy kicsit idősebb mint Marci :wink:

Betti részvétem a kézilabda EB miatt :lol:

KépKép
winchi
 
 


lara!
ezt tanultuk is anno a fősulin. amíg a kapaszkodóreflex megvan, addig nem tud járni, pont azért, mert behajlítja a lábujjait. kapaszkodva lépeget amúgy?
és a célzott fejlesztés meg csak jó.
aztán meg majd szaladj utána és érd utol! :D

ZSófi is először mindig óvatoskodik, aztán egyszercsak sikerül, aztán már bátrabb.

nyáron sétáltunk a főutcán a macskakövön, szabályosan félt rajta. hajolva, óvatosan, icipici lépésekkel ment, aztán a 7. vagy 8. alkalommal már szaladt, én meg utána a babakocsival. :D

fürtske!
Marci csodaédes szőke herceg!

betti!
az egészségügy romokban, bár tudom hogy ez senkit sem vigasztal. a nyanyák nagy része meg azért jár orvoshoz, mert ott nincsenek egyedül. de ha meg nem szabadulnak gyorsan, akkor ki vannak akadva.
én is úgy utálom őket...

az én párom a harmadik nyanyánál már kiakadt volna, és kiosztja őket. pláne, hogy én meg szédelegtem végig, mert alacsony a vérnyomásom.
Vendég
 


Köszönöm a dicséreteket :)

Lara :) igen, szertnénk kistesót, csak sajna Marci most hogy idősödik, még inkjább cicifüggő lett :? nem tudom, mikorra lesz ebből leszokás, addig meg ugye a teherbe esésnek is kisebb az esélye, főleg nálam, aki nem egy könnyen-teherbeesős-fajta :? :lol:
Sógornőm kislánya másfél éves, és csak most kezdett el menni-felállni.
szóval még idősebb, mint Hannus. :wink: Ők Dévény-tornára járnak.Ők fehérváriak.

Betti :) és a sportot is űzöd, vagy csak nézni szereted?
Vendég
 


Any, hogy álltok az alb.kereséssel?Van vmi jó?
Szerintem a gellért lakóparkban sok "gáz" család lakik...

Winchi, jaj, nosztalgiáztam, pár éve voltam Pécsett, lenyűgöző volt, nekem nagy élmény, mint nyáron Szeged!!!

Lara,és ezt a kapaszkodó reflexet, hogy kell megszüntetni??Vagy mit kell csinálni majd?
Érdekes h a laza izületek gondok okozhatnak, én mai napig(na jó most nem), de mindkét lábam bokánál nyakba tudom akasztani..mindig ezzel kápráztattam el a tornatanárom, ha fel akart küldeni a kötélre, amit úútáltam..

Gégéé, hol tetszik lenni??????

Hettuli, Bende Ti is írjatok ám!

Ancsi, képzeld egy ismerősőmnél tök véletlenül rádakadtam iwiwen és csak akkor esett le ,hogy honnan vagy ismerős, amikor megláttam a kislánykád nevét...:)

Betti, hja, nálunk meg afrika kupa van....

El kellett volna mennem a házidokihoz, de akkora hó maradt az utcán, nem mertem sétálni..amilyen szerencsétlen vagyok, elesnék.

Reggel annyira bosszankodtam, Katinka képzeld úgy elmerültem Az idők végezetéig-ben, ohgy lemaradtam egy teszvesz aukcióról, pedig azért keltem korán, dupláját is megadtam volna a cuccért, de mire felocsúdtam a könyvből, már vége volt...hp Tünci... :evil:

Volt végülis találkozó hétfőn?

Jaffa is eltűnt, Bende mondta ,h betegeskednek.

Tegnap néztem műsort a családi napközi kontra bölcsi témáról.Van vki, aki a csal.napköziben gondolkodik eselteg???

Mancsa, igen, örülnék, ha kikeresed a méreteket..jó ,tudom,h hülyeség hasonlítgatni, dehát ilyen lüke anyuci vagyok.:)

Úgy csinálgatnék már apróságokat, de még nem szabad elbízni magamat, még sok hét kell.De ugyanakkor most érzem a hatását a három hónapja tartó fekvésnek, ma minden csontom fáj,nyögök, mint egy öregasszony..és tudom, hogy kellene mozogni, de még mindig nem merek.

uh képet már nem is kértem, mert az utolsó kettőre is már csak a buksija fért rá, erre meg már az sem.4d-re sajnos nem jutottunk el, így is már olyan kínos mindig kérni vkit, hogy autóztasson.Pedig megnyugtató lett volna, ha körüljárják alaposan, mert azért valljuk meg, elég felületesek a kórházi kötelező uh-k..

Fürtöske, üdv itt, gyere sokat!!!Szép Kishercegetek van!Fél családom palotai. :wink:

Csináltam pocakfotót, mindjárt megnézem, h sikerült.

Betti, Te is tegyél újat!

Beze, vmi hírek pocakosodás ügyben?

Kriszti, basszus, sarokba állítja más gyerekét vki..anyám, mik vannak..én meg attól félek, ohgy itt nem lehet majd ismerkedni, amikor elviszi az ember a babát a játszótérre, pedig tök jó van, a csajok a megmondhatói, h tök üres mindig...

Vki más kisetó projekttel??????Betti akár egy hónap múlva már szülhet is,kell a kismami utánpótlás is..

Bocsi, most kicsit sok lettem.Kivételesen nem háborog a gyomrom, gyorsan kihasználom.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Anyany:Látod csak neked kellett volna megnézni Hannust :wink: Csak néha hajlítja be a lábujját ezért nem gondoltam hogy az baj :oops: Kapaszkodva már 1 éves kora óta megy nagyon sokat.Ablak mellett asztal mellett.Jaj én már úgy szaladnék utánna.

Fürtöske:Akkor hajrá kistesó nekem van egy jó pár ismerősöm aki szopi mellett lett terhes.Hannusnak a dévény tornát nem javasolták rákérdeztem.

Winchi:Én is nagyon remélem hogy segíteni fog
:wink:

Betti:Hogy fogod kibírni barátok közt nélkül :?: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Mancsa: jó ez a vonalzó, tök jó vidám! :D

Beze: készülődtök már? Megérkezett a zebra?

Tünci: szegényke, most még ez is! Na de kitartás, mindjárt itt a március! Örülök, hogy kismuci szépen növöget, erős kislegény lesz! :D A magneB6-ot szeded most is? Mert a b6 vitamin jó a hányingerre is. Bár lehet, hogy neked nem elég. Nekem elég volt

Lara: Na akkor kiderült, hogy mégsem a lustaság az oka. De kicsit tornáztatjátok, és elindul Hannus is! :D De jó, hogy már a nyarat tervezed! Akkor mégsem korfu lesz? Én Olaszo-ba terveztem, hogy megyünk, de mivel most lakásvásárlás a terv, a külföldi nyaralás biztosan elmarad. :( Van viszont még üdülési csekkünk, majd pár napra elmegyünk abból itthon.

Fürtöske: Marciról már megismerlek!:wink:

Anyany: Hogyhogy ilyet tanultál a suliban? Mármint a babókról?

Várom már a tavaszt, de a mai hónak nagyon örültem! Végre szép, és nem rögtön olvad! Voltunk is szánkózni, nagyon tetszett Rékának majd mindjárt teszek képeket is!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tünci:Kerestem neked Hannus méreteket én elég sürűn jártam dokihoz :oops:
28-ik hét 1140gr
31-ik hét 1800 gr
33-ik hét 2190gr
35-ik hét 2660 gr
36-ik hét 2700 gr(itt már aggódtam hogy nem hizik)
37-ik hét 3120 gr
38-ik hét a születési súly 3300 gr

Laza izületet úgy vette észre ahogy leült.Mindjárt keresek róla képet.
Igazából a kapszkodó reflexet hogy lehet megszüntetni azt nem mondták,szerintem annak magától kell elmúlni segíteni lehet a gyakorlatokkal.

Anyany:Te tudsz erröl valamit?
Vendég
 


Szösz:Igen korfu volt az első választás de nem merek Hannussal olyan messzire menni aztán majd meglátjuk de szerintem marad horvát.Tegyük hozzá ha nálunk is házvásárlás lesz akkor nem megyünk.Nekem is van még üdülési csekkem meg mminden hónapba váltok eurót azt teszem félre a nyaralásra mert ha ft marad akkor elfogy :oops:
Vendég
 


Hannus igy ül le és ez utal a laza izületre Kép
Vendég
 


Szösz,igen, azt mondta, h plusszban szedjek b6-ot.most megettem két szilvát,de már érezem,hogy visszaköszön. :?


Lara, köszi az adatokat,tényleg jó sűrű..engem most megint egy hónapra hvott,pedig azt hittem már 3 hetente fog..ezek szerint nem húz le.. :D
Nahát,én pontosan így szerettem ülni,mindig is,be a sarkak közé,pont az előbb beszéltem anyuval,azt mondja van egy régi kép rólam, ahol így alszom, csak még hátra is dőlők.. :roll:

fölteszem az egy hónappal ezelőtti,meg a mostani képet is, szerintem nődögél a pocak.. :)

Kép Kép
tünci28
 
 
 


lara!
azt túlzás, hogy értek hozzá, csak tanultam erről is.
tanári szak, biológiából is tanultuk, meg pedagógia-pszichológiából.
nem túl mélyen, de emlékszem.
utánanézek, van itt egy könyvem!
Vendég
 


tünci!
nagyon sokat nőtt a pocid!
és még mindig tök csinos vagy!
Vendég
 


Lara mi voltunk Rabon. Kempingben jó pár éve. Gyerekkel szerintem a legjobb hely! Homokos a part és nagyon nagyon lassan mélyül. És hihetelen meleg volt, pedig csak június közepén voltunk. De ez a kemping srtandja. Voltam már 3 helyen is horvátba, de nekem ez jött be a legjobban.
Örülök, hogy kiderült mi áll a háttérbe Hannusnál. Most igy azért könnyebb lesz, hogy az ember tud segiteni.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Any, köszi:) és amúgy nem csak ez az egy ruhám van ám, de mindig ugyanabban fotózom.. :oops:
A két kép között most nincs súlygyarapodás, mert az elmúlt 4 hétben nem jött fel semmi, emiatt a hányás miatt, mondja a dokim, h 13-14-et engedélyez, h most jó, h kb 9-10 kilonál járok..mondom neki:bízik benne, h már csak 4-5 kilot hízok,Mire:Persze.Mire én:Legalább vki bízik, mert én nem... :lol:

Meg olyan jó volt hallani egy volt kolleganőmtől,amikor mondtam neki, h mennyi:Jaj, Tünci, az nagyon kevés, jaj, az nagyon... :lol: :lol: :lol:

Ez a rosszullétes dolog egyébként pont ezért idegesít, egyrészt nem jó az erőlködés, mert begörcsölhet a pocak, másrészt,annak ellenére, h van tartalékom, azért csak kéne hízni nem?Félek, hogy babucim nem kap elég kaját... :cry:
tünci28
 
 
 


Tünci: Ezen ne aggódj! A babuci elveszi ami neki kell! :D Nekem nem volt tartalékom mégis diétára fogtak. Én összesen híztam 13 kg-ot, az első 24 hétben 9-et, utána jött a diéta, utána már csak 4-et. És Réka 3230g-gal született! :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tünci, a kilók is másként oszlanak el, mondtad, hogy vizesedsz, az is nyom a súlyban és az nem zsír. Baba megkap mindent ne aggódj.

Fürtöske, hát ez az, nem én nézem a kézit, hanem az uram, aki játszotta is meg mostmár hivatalos, bizonyítványos edzője is....tehát vér profi, nem hobbis.

Na most jelentettem be, hogy én tornáznék, erre mondta, hogy szó nem lehet, ő most kézit néz. Mondom én erre, hogy felkészültem, mert az újság szerint 8.00kor lesz meccs, tehát addig enyém a nappali....igen ám, de ismétlés van! Ismétlés! Amit tegnap megnézett! :D Tornára csak 18.45-től 20.00-ig kerülhet sor. Kérem mi szigorú szabályok szerint élünk ám itthon. :D

Lara, barátok közt, hát igen.... :D
Valaki mondja már meg, hogy most a Zsófi lefújta az esküvőt vagy nem? De lehet, hogy az rtlmost.hu-n vissza tudom ám nézni! :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti:Nem fújta le az esküvőt mert épp költözött volna mikor a Zsolt beállított a Szabival és elmondta hogy ő volt.Aztán Zsolt kirúgta a Szabit.

Tünci:Ne aggódj a baba szépen fejlődik.Nagyon csini vagy :D :D :D :D :D Nekem azért kellett sokat menni mert hamar öregedett a méhlepény meg magas volt a vérnyomásom.

Kriszti:nincs képed loparról?Olivér már volt veletek?
Mi is voltunk már horvátba de ott sziklás volt az isztrián.Meg voltunk zadar mellett ott homokos volt de téglával feltöltötték :roll:

Anyany:Köszi szépen aranyos vagy :D
Vendég
 


Lara, köszi! Meg vagyok mentve. Majd felkérlek helyszíni tudósítómnak.

Viszont kezdődik a téli olimpia! Korcsolya! Imádom!
Bár a múltkori olimpiát ágyból néztem végig, rossz emlékeim vannak, akkor voltam Franciskával kórházban és utána fekvés végig, így minden versenyszámot megnéztem....

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci nagyon szépen gömbölyödik a pocakod!!!!! :lol: :wink:

Lara ha így ül le a gyerek akkor lazák az izületei? Mert akkor Matyinak is lazák, sokszor ül így. Mondjuk ő sem siette el az elindulást...

Ma kettesben vagyunk Matyival, apa sokáig dolgozik :cry:

Voltunk kint délután is egy órát, akkor hisztizett amikor sötétedéskor behoztam

Betti akkor ráfér apukára egy síró kis csomag aki nem óramű pontosággal működik és majd nem csak a meccsek szünetében reklamál :lol: :wink:

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Lara, örülök, hogy kiderül, mi lehet a gond, szerintem tuti pár héten belül elindul! Ne hibáztasd magad, időben vagytok bőven, hamarosan szaladni fogsz Hannus után, meglátod! :wink:

Tünci, gyönyörűen gömbölyödik az a pocak, nagyon csinos vagy!!! Köszönöm kérdésed, tuti akkor leszek babás, amikor ti már vígan fogtok babázni, kistesó nem sieti el az érkezését. :roll:
Kismuci mindent megkap, emiatt tényleg ne aggódj!

Betti, az rtlmost-on nagyon sokszor nem lehet megnézni a műsorokat, mert leáll, aztán vagy újraindul, vagy nem. Nekem meg ehhez nincs türelmem. :oops: Így inkább élőben nézem a barátokat.
Amit írtál, tipikus az eü-re, bár a laborosnak is lehetett volna annyi esze, hogy a kismamákat behívja, és nem foglalkozik a többivel addig!

Szösz, igen, tegnap, a nő, akitől rendeltem, nagyon korrekt és kedves volt, arról is tájékoztatott, hogy 1 nappal később jön a csomag, és még elnézést is kért emiatt.

Fürti, Marci nagyon édes! Szőke herceg! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Tünci: 28. héten 1500 gr volt Dorcsi kb. 38.héten született 3840-nel.
Levinél nem tudom, ő nagyon el volt számolva, 3 időpontra voltam kiírva.

Lara: jó, hogy kiderült mi a bibi. Én is tanultam erről, de én úgy tudom ez a reflex a járás elkezdődésével múlik el. Vagyis ahogy megtalálja az egyensúlyát el fog indulni. Azt tanultam gyógypedből, hogy nem szabad vezetgetni, mert akkor később indul el, mert nem kell neki egyedül menni, mégis eléri a célját. Mondjuk én mindkettőt vezetgettem.
Gondolom a konduktor ellátott egyensúlyfejlesztő játékos feladatokkal, így nem okoskodok bele.
Amúgy Levi is így ült. Sőt Levi simán spárgázik.

Betti: basszus nem igaz, hogy nem tudják előre behívni a kismamákat. Vagy kiírni legalább, hogy a kismamák ne álljanak sorba, hanem menjenek be. Eb-t most nézi az urad utoljára nyugodtan. :lol:

Fürtöske: ez a kölök igen jól sikerült. Nagyon cuki. Használ a borostyán lánc?
Nálunk úgy tűnik ha leveszem pár napra akkor gyorsan kijön pár fog. Szerintetek van ilyen?

Tünci még neked: szépen növöget a pocid és tök jó ötlet, hogy ugyanabban a ruciban fotózol, így látszik legjobban a különbség.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMegyek, mert apa kidőlt a gyerekeket meg altatni kell.
Vendég
 


Sajna nincs képem, vagyis egy kivételével, de azon be vagyok ásva a homokba :) sokminden nem látszik. Még 2000-ben voltunk, Oli még tervbe sem volt. De mikor 3 éves volt, voltunk vele is, de sziklás részen. Szegény hát megkapta a kiképzést. Az út 7-8 órás volt. Odafele és visszafele is volt egy mélypont, mikor már nem birta sehogy. De tök sok pihenő volt a pálya mellett, játszótérrel. Esténként sokáig fent volt velünk. De sok kisgyerekest láttam babakocsival az éjszakába, még mi is vittük általában abba aludt el, aztán mikor vissza értünk a szállásra meg átraktuk az ágyba. Mikor hazaértünk 2 napig szinte csak aludt. :)

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


lara!
ZSófi úgy indult el, hogy már megálllt egyedül, aztán szaladt volna az egyik kisbarátnő után. 2 lépés. utána anyuméknál vezetgetve lett. először két kézzel, de hajolni kellett amit én utáltam, mert amúgy is hátfájós vagyok. úgyhogy csak az egyik kezét fogtuk. utána már csak úgy volt hajlandó, nem két kézzel.
aztán meg felállt a terasz közepén, és egy olyan játékkal játszott, ami ha megnyomta, elindult. 6 lépés, 10 lépés.
aztán anyósnál üvöltve rohant utánam, amikor anyós megpuszilgatta. :D

sajnos nem talátam semmit, ami itt nem lett volna leírva.

mekkora most Hannus? magasságra meg kilóra?
Vendég
 


Képzeljétek Hannus ment 4 lépést :D :D :D :D :D :D én annyira de annyira boldog vagyok.És lennt a szőnyegen ment utánna vagy fél órát ezt gyakorolta aztán Apa hazajött és neki is megmutatta :D

Kriszti:Még azt szeretném kérdezni hogy a kompnál sokat kellett várni?Azt olvastam hogy nem szabad szombaton menni.

Anyany:Köszi szépen.Remélem hogy ez majd napról napra jobb lesz és bátrabb :wink: Hannust nem lehet vezetni nem hagyja.

Mancsa:Azt mondta a konduktor hogy ettöl nem lesz semmi gondja Hannusnak csak valószinü hogy lazább az izület meg néha még kapaszkodó reflex van azért indul el késöbb de azért erre majd jövő héten rákérdezek mégegyszer.

Beze:Remélem igy lesz :wink:

Betti:Én csak a 2-ik részt látom a barátok köztböl mert a jóban rosszbant is nézem :oops:

Winchi:Akkor kitartást az estéhez nálunk is Apa csak fürdetésre ért haza tegnap is meg ma is :(
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?