Sziasztok!
Zsófi! Üdv köztünk!
Nekem van dokim, így a doki nélküliségről nem tudok infoval szolgálni, anno nem volt szülésznőválasztás hivatalosan, de valahogy meg lehetett oldani talán, ha az adott szülésznő abban a hónapban épp a szülőszobára volt beosztva…. De nem akarok butaságot írni. Lehet, hogy érdemes lenne bemenni a kórházba és beszélni szülésznőkkel, hogy is működik ez. Egyébként minden szülésznőt nagyon kedvesnek és hozzáértőnek ismertem meg.
Buba! Mizujs a cicusoddal? Jobban van?
Levegővétel… Nekem anno azt mondták, hogy nem maradok le semmiről, hogy nem jártam szülésfelkészítő foglalkozásos tornára, jógára, a szülőszobán úgyis segítenek, mikor mit csinálj. Ha belegondolok, anyukám és a nagyim korában nem is voltak ilyenek, mégis megszülettünk. Sőt még korábban azt sem mondták őseinknek, hogyan vegyék a levegőt, úgyhogy szerintem is higgy magadban és a babádban, hogy menni fog, és menni fog!
És ahogy leírod, nagyon jó kezekben vagy dokiügyileg, úgyhogy nyugi, minden rendben lesz!
Nagyon szép méretű a pocaklakód!
Mondjuk az anyagi része… tyűűűűűűha!
Alma! Hogy vagy? Van már időpontod? Sajnálom, hogy így alakult, de a baba mindenekelőtt!
Nem mondom, hogy egyszerű a felépülés utána, de a bébike a legjobb fájdalomcsillapító. Nekem anno ezt mondták, és valóban így is volt. Amikor mellettem volt, nem foglalkoztam a fájdalmakkal.
Nálunk február 12-én derül ki, hogy megpróbálhatjuk-e a normál utat vagy nem. Mondjuk én is csalódott lennék, ha nem, de ha mindkettőnk érdeke azt szolgálja, akkor nincs mit tenni. Mondjuk amit én szeretnék, az az, hogy induljon meg magától a szülés, és utána császározhatnak, ha úgy alakul, de a babának is jobb állítólag, mert akkor az azt jelzi, hogy valóban felkészült a kinti létre. Ezért drukkolok a kiscsajnak, hogy jelentkezzen a kiírtnál hamarabb, ne húzzuk a dolgot márciusig.
Én belőttem egy február 18-i időpontot magunknak.
Ildikó! Hát én nagyon nehezen bírom már a lányzót, tegnapom pl iszonyat gáz volt, pedig tényleg nem hajtom túl magam, sőt. Semmittevés van. De így is pár perc talponlét elég és iszonyat befeszül a pocak, pedig mostanában már jobb volt. Sőt az ülést sem bírom, a fekvés meg pláne. Háton a derekam zsibog, jobb oldalon fekve a kereszt vagy milyen csontomat nyomja, balon nagyjából jó, de akkor meg elzsibbad az egész karom 10 per után, és feltápászkodáskor a szeméremcsontom hasogat. Szóval nyűgös vagyok nagyon!
Niki! Tyű de ügyes babód van! Szépen növesztgeted a pociban!
Én is a 36. héttől tudom a málnalevélteát. Jövő héten szeretnék bejutni a kórházba kicsit informálódni, akkor rákérdezek erre is.
Orsi! Én bőgős vagyok a hormonok miatt, de nem kicsit. És tök mindegy, hogy jó vagy rossz dolog történik éppen, minden apróság megvisel. Tegnap éjjel sírva ébredtem, hogy nem akarom itt hagyni a fiamat arra a 4-6 napra, amíg kórházban vagyok. Szóval nem egyszerű így már a vége.
Előbbre hozták a dátumot? Pedig gondoltam együtt megyünk szülni, mert hogy én is korábban szeretnék.
Erika! Most nézem a vonalzódat, szép kerek 100 nap van hátra.
Kiscsillag! Nekm is nagy babát jósoltak, és tök átlagos 3450-nel jött világra. Az uh gépek 500 (!) g-t is tévedhetnek, ha jól tudom!
Évi! Milyen lett a cukrod?
Lábgörcs. Engem időszakonként elkap és akkor éjjel nagyon sűrűn és durván beleáll. Aztán jobb lesz kicsit. Calciumot nem iszom, azt igyekszem tejtermékekből megoldani. Magnéziumot szedek még brutál adagban, kedden rákérdezek a dokinál, hogy azt mikor és hogyan hagyhatom el, nem akarom, hogy amiatt legyen fájásgyengeségem.
Ági! Ezekkel a bogyó szedésekkel én is így vagyok, olyan nehéz tartani, hogy melyiket mikor kéne szedni. Pláne, mikor falási rohamom van és egész nap nassolnék.
Na eleget jártattam a szám, további szép hétvégét mindenkinek!
Dolli