Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

3,5 éves szültem az uzsokiban a lányom és akkor szülés után lezuhanyoztam és engedték, hogy Lactacyd intim mosakodjak. Sőt, nagyon megdicsértek, hogy azt vittem. Szóval azzal nyugodtan lehet.
A gyógyszeres lemosást, pedig megkédezték, hogy kéri-e valaki és akkor egyik vizsgálóban megcsinálták.

Az aloe first spray-t sokan dicsérik. Én tuti, hogy viszek.

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

A súlygyarapodásról szeretnék kérdezni! Én ma is megdicsérte magam, mert sokszor keveset eszem, sokat iszom, sok gyümölcsöt eszem stb. Ráadásul szzinte csak a hasam nőtt, azon kívül a másik két púp fölötte :oops:
Mégis, ha azt olvasom, hogy 6-8kilót vagy a testsúly 15%-át szabadott volna fölszedni.... Én már 14 kilónál tartok, hátra van még 3 hét...

Ti foglalkoztok ezzel? Hagyjam a fenébe? Van derekam, hátulól még mindig nem látszik semmi. Elégedjek meg ezzel?

Azt is hallottam, hogy azt nem fogom leadni, amit az első trimeszterben szedtem fel (0) vagy a szoptatás alatt. Jó lenne elhinni, hogy ez mind lemegy majd!

Jó Neked, Plömi, hogy azt az édes babát már a kezedben tarthatod!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Szerintem ne foglalkozz vele! Utálom a könyveket ebből a szempontból, csak idegesítik az embert!
Ha jól nézel ki, nincs rajtad extra hájréteg, ne aggódj a 14 kg miatt!
Egyébként nem kezdesz vizesedni? Nekem szülés előtt pár héttel már nem volt bokám... :? Na az is jó pár kiló.
Én bizony szoptatás alatt híztam, na mondjuk akkor nem is nagyon foglalkoztam azzal, hogy fogyjak, nekem a gyerek ellátása volt a lényeg. Viszont szoptatás után sem fogytam... akkor már gyanakodnom kellett volna... Aztán ugye most kistesónál derült ki a pajzsmirigy alulműködés.
Szóval, ha szoptatás után sem indulnak meg a kilók, érdemes azt kivizsgáltatni.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Köszi, Ági! Megnyugtatsz.

A barátaim is azt mondják, alig látszik rajtam a terhesség: szerintük is csak a baba van.
Csak olyan érdekes, hogy mindenki azt mondja, kicsi a pocakom, én meg tudom, hogy a baba nagy benne. Igaz, elég magas vagyok, így elfér. De azért mégis... az a 14 kiló.

Nem vizesedem, nincsenek visszereim. Csak kicsit nehezen mozgok. Lehajolni - tudom, amúgy sem szabad - pl már nem tudok.

Amúgy - Baba szerintem most segít is, mert alig hagy enni. Tényleg csak kicsiket ehetek egyszerre, mert egyszerűen nem fér el több.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kiscsillag
szerintem se foglalkozz ezzel. A legfontosabb, hogy sűrűn, de keveset egyél ne pedig egyszerre sokat. De ahogy írod, a bab ezt nem is hagyja.
Én egész terhességem alatt úgy álltam ehhez a kilós dologhoz, hogy nem érdekel mennyi jön fel rám, amit megkívántam ettem, persze nem ájulásig.
Ha megkívánta a szervezetem, akor leküldtem a kiscsajnak és most 3 héttel szülés előtt 10,5 kilónál tartok.
Valószinű nálad is csak pocakra ment az a pár kiló és onnan meg úgy is lecsusszan majd.
Én nem vagyok híve annak, hogy vonjuk meg magunktól azt amit a szervezetünk kíván. Pláne meg most, amikor terhesek vagyunk.
Szóval szerintem ne foglalkozz vele.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Orsi: írták már a többiek is, papír wc ülőke DM :)

Ági: igen, gondolom, hogy semmi extra az uh, de azért mindig jó látni a babócát :)
meg is vizsgált a dokid? mert nekem mondta a doktornő, hogy meg fogja nézni, hogy áll a méhszáj
köszi a linket, jól néz ki :)

tudom ajánlani a tesco-s intim mosakodót, legalább olyan jó, mint a lactacyd, csak olcsóbb jóval :)

súlyhoz hozzá sem merek szólni, én sajnos jelentős túlsúllyal indultam :oops: , igaz, ebben azért közrejátszik a 11 lombikos hormonkezelés is :cry: , most mínusz 4 kilónál tartok, aminek nagyon örülök

most láttam a cora újságban, hogy lesz Chicco kézi mellszívó 5000.- -ért, 21-től, nem ismerem, de elég baráti árnak tűnik

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika, persze méhszájvizsgálat is van, kb. havonta mindenképp megvizsgál a doki. Ezt muszáj ellenőrizni.

Lányok, nekem egyre gyakrabban készül beleállni a görcs a vádlimba... tudom, calcium kéne rá... :? Sajna mindig kimarad valami, amit nem szedek be.
Pajzsmirigy bogyó, Elevit, gyomorsav álló vastabletta, na meg ugye a calcium pezsgőtabletta... kaja közben, kaja előtt, kaja után x idővel lehet csak bevenni, mindegyiknél más... én ezt már nem bírom követni... :oops: :?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Szia Ági,

Én Magne B6-ot szedek a lábgörcsök miatt. A védőnő javasolta, de ezt a 35-36 hét környékén abba kell majd hagyni, mert utána fájásgyengeség lehet tőle.

Móni

Kép

Kép
momo73

Én is ezt hallottam a magneB6-ról.
Nem is javasolják, hogy a 36. héttől szedje az ember.

Most vagyunk a 37. hétben és holnap lesz a következő ctg vizsgálat a kórházban no meg a kötelező vérvétel.
Szerdán meg a dokim magánrendelőjében lesz ultrahang.
Ez lesz az utolsó uh? vagy számítsak még rá, hogy behív a magánrendelőbe?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

A sterilizálással kapcs. nekem is ez a parám: most akkor csináljam meg előtte, vagy majd ott, de ott hogyan? Ha megcsinálom előtte, akkor miben tároljam? Ahhggrrr!

Kilók: hahaha...én 20 kg-nál tartok és 48-49-ről indultam. Alacsony is vagyok, meg vékony a csontom is, mindenki azt mondja, nem is látszik az a 20-as. Háááát azért a combi elég durva méreteket ölt.
Engem nem érdekel, hogy őszinte legyek. Mostanra már iszonyat durván vizesedem, a fejem mint egy vízilóé, a lábam felismerhetetlen. Úgyhogy ennek is betudom ezt. A hasam óóóóóóóriási, a 37. heti UH-n a kis fütykös több, mint 3 kg volt, szóval nem egy apróság.

De kérdem én: hát nem az a legjobb az egészben, hogy 1000xesen érzem az ízeket és egy egyszerű sajtos kenyér is olyan, mintha Gordon Ramsay 5*-os kajáját enném? Nekem ez olyan gyönyör, hogy csak na! Nincs lelkifurdalásom, mert nem eszem 10 krémest meg 8 dobostortát egy nap...normálisan eszem, nem nassolok, vagy csak egészségeseket (aszalt gyümi, stb.), így sikerült és kész.

Lányok köszi az infót a mellbimbó edzéssel kapcsolatban. Hozzá sem nyúlok! :)

Tegnap este először volt valószínűleg jósló fájásom. Ettől viszont nem kicsit ijedtem meg. Most realizálódott, hogy mennyire durva lesz a szülés. Vagy hát még most sem, de az igen, hogy most már bármikor indulás van...

38. hétnél vagyok, holnap CTG meg gondolom méhszáj vizsgálat. Akkor majd többet tudok, illetve megbeszéljük a dokival mi legyen a herpesz ügyemmel...persze még mindig nem múlt el...miért is múlt volna, nehogy már jól érezzem magam!

buba*: igen, úgy tudom a hivatalos utolsó UH a 37. héten van, ha nem muszáj, nem lesz több

Magne B6-ról én is ezt hallottam: 36. hét után már NE!

Megint hó, megint csúszik! Csak óvatosan!

Üdv. CM
celluxmag

Sterilizálással kapcsolatban én úgy döntöttem, hogy beviszem a kórházba a mellszívót (szükség esetére), persze előtte megkérdezem, hogy van-e lehetőség sterilizálásra. Holnap úgy is mennem kell ctg-re, majd ott rákérdezek.
Inkább legyen ott, mint hogy szükség legyen rá és itthon heverjen.

cm: ha ilyen nagyon vizesedsz, akkor a kilók jó része tuti csak víz, ami meg gyorsan le is csusszan, ha megszületik a kicsi.
Jósló:
Nekem már pár napja esténkét vannak jóslóim. Kétszer-háromszor szoktam érezni. Hát mit mondja, nem kellemes érzés, főleg meg erre ébredni és ha belegondolunk ez még csak "simogatás" a szüléshez képest.
Szóval a zabszem továbbra is ott van a fenekemben.
Jó lenne nem túlhordani a kiscsajszit. Remélem ő is így gondolja.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy emlékszem, láttam az Uzsokiban egy kiírást azzal kapcsolatban, hogy mikor sterilizálják a dolgokat, ha jól emlékszem, valamikor estefele le kell adni, reggelre adják vissza, és napközben forró vízzel kell elmosni.
Mindegy is, nem ez a lényeg, hanem hogy ezek szerint sterilizálnak, ha van rá igény.
Ha arra jártok, az elsőn, a CTG vizsgáló környékén láttam a kiírást, a falra kitéve. És nagyon remélem, hogy jól emlékszem.
Én úgy döntöttem, hogy nem veszek és viszek be mellszívót, hanem, ha szükség lesz rá, a férjem vesz nekem. :) Szegény, biztos imádni fogja. :D
Melinda

Kép
urbanmelinda

Ági!
A bazi nagy olló jól esett, mostmár, hogy tudom, sokkal jobban érzem magam. :shock: Komolyan, felröhögtem, mikor olvastam. Kevésbé félek a szikétől, hisz a bazi nagy olló sokkal rosszabb. :D
urbanmelinda

Sziasztok!
Ma volt az első NST, szerencsére végül jól sikeült, bár először úgy nézett ki, hogy sétálgatás lesz belőle. Feküdni kellett az ágyon és hiába ittam előtte egy kis mérsékelt koffeines kávét, meg ettem Kinder Pinguit, a babóka úgy aludt, mint a tej. 15 perc után szóltam a nővérkének, hogy ez így nem lesz jó, inkább ülni szeretnék, mert úgy mozgékonyabb szokott lenni. Úgyhogy felültünk és utána tényleg beindult. Végül 26 perc után kapcsoltak le, így márt volt értékelhető rész is. :D
A doki viszont lehet hogy piikel rám kicsit, mert nem őt választottam, mert rákérdeztem az utolsó uh-ra és azt mondta, hogy ha nála lennék magánba akkor csinálna még egyet, de így nem kell, majd ha időre nem bújik ki a baba, akkor utána esetleg. :shock:
Vagy csak túlspirázom? A terhesgondozós néni viszont előbbre hozta az időpontomat 16-ról 8.-ra. Ez jó, én is 8.-a körülre számoltam. :)
Doki bácsi azt is mondta, hogy a méhszáj már lazul, de a baba feje még nagyon magasan van. Hát ennyi történt ma.

Illetve beruháztam a WC ülőke papírra; jobb ha van... :wink:

Jóslóim nekem eddig 2x voltak éjszaka kb 5-6 napja. Először elég hosszan, második éjjel csak 3 vagy 4 volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ahsoka 2010.01.18 20:08-kor.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sterilizálás: Holnap én is megyek ctg-re, megnézem azt a kiírást. Is. Mert én a szülésznőkkel is szeretnék beszélni arról, mi hogyan történik. Végülis: ők lesznek ott velünk, a doki elvileg csak a fináléra jön.
Kilók: én 66-ról indultam, jó magas is vagyok, és akinek mondom a 14 kilót, hitetlenkedik. Úgyhogy én is megpróbálok nem törődni és majd leadni.

Lábgörcsök: nekem 1-2 hete már nincs, de előtte site minden éjjel talpra szökkentem. Én calcium sandozt ittam, C vitaminosat, mert az másért is jó. Viszont engem nem állítottak le a Magne B6-ról, talán a paráim miatt, de ezt is megkérdezem.

Utolsó uh: én olyat olvastam a protokollban, hogy a 36. héten van uh, utána a 39. héten, amikor nézik a méhlepény állapotát meg flowmetriát - bármi is az.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Sterilizálnak az uzsokiban. Leadod a tisztítandó dolgaid és megcsinálják. Ráírják a neved stb. Sőt a lefejt tejet is tárolják hűtőben 1 napig, aztán kiöntik, ha nem itatod meg a babucival.

Ma voltam terheléses vércukron. Igaz nálam több mindent néztek (ellenanyag, pajzsmirigy).

Nem tudjátok mikor lehet menni az eredményért?

Évi

Kép

Kép
varva

Kis csillag: Ez az, én is úgy tudtam hogy a 36-37. héten van az utolsó UH, azon nézik, hogy kb mekkora babára lehet számítani. :?:

Kép
ahsoka

Ahsoka, nekem óriásbabám lesz :shock: Azt mondták, ha végig bent marad, akár 3800 g is lehet.

Mellszívó, WC ülőke... csupa fontos holmi, de akkora már a kórházi csomagom!
A barátnőm azt mondta, olyan ez mint egy nyaralás: viszünk egy csomó holmit, amit majd használatlan hozunk haza. Mondjuk nem ez a kettő lesz az valószinűleg :wink:
A legfontosabb csomagot úgysem táskában visszük, viszont hordozóban hozzuk haza! :P Én már várom. Bár megeszéltem Babával, hogy a héten még maradjon, ahol van, utána jöhet. Addig még iszom málnalevél teát, és hátha elolvad a hó is...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

A mélnalevél teát mikortól ajánlott inni?

Holnapután megyek a dokihoz, majd megérdeklődöm én is, hogy mit tud az új részleg átadásáról.

Niki

Kép
lina81

lina81
málnalevél teát már a 36 héttől lehet inni.
Én ma voltam ctg-n a kórházban. Továbbra sincs látványos előrehaladás, és még kb. időpontot sem nagyon tudnak, mert akkora a csúszás.

ahsoka, kis.csillag:
köszi az infót. Én ugyebár holnap du. megyek uh-ra. a magánrendelőjébe a dokimnak, de azt nem tudtam, hogy lesz még egy uh. 39.héten is. Basszus ebben a hónapban már voltam két hete a dokimnál, az 10.000-be fájt, holnap lesz még uh. is, így a holnapi vizsgálattal együtt 15.000-be kerül minden, az már 25.000 csak ebben a hónapban a dokimnak és még lesz egy uh???? Még plusz 15.000.
Neeeemáááárrrrr.
Komolyan a kislányomért bármi pénzt kiadok, de nem sok ez egy kicsit? vagy csak nekem tűnik annak?

Kép

Kép
buba*

Amit még elfelejtettem megkérdezni, hogy ezt az utsó vizsgálatot a 39. héten a flowmetriát hol végzik? a magánrendelőben vagy a kórházban?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Én is voltam ma CTG-n az SZTK-ban, minden OK, a kis pasi nagyon ügyes volt, szépen ficánkolt. Na de aztán...mentem vizsgálatra is!

Most már hivatalos: császár lesz. Annyira ki vagyok bukva! :( Egész délelőtt bőgtem. Szegény kis bébi, gondolom azt sem tudta mi van, hogy anya hasa folyton rázkódik. :(

A doki azt mondta, hogy benne van a protokollban, amennyiben a 36. héten kijön a herpes genitalis, akkor nincs mese, császár és kész. Persze megértem, mert én sem akarok kockáztatni, csak reménykedtem, mert hát azért már leszálló ágban van (de még mindig kint), és ha jövő héten megyek szülni, addigra elmúlik szerintem. Persze ott van az a bizonyos "talán", na ez az amit senki nem akar kockáztatni. És persze én sem...csak szerettem volna ÉREZNI...tudjátok.

Úgyhogy délután meg elküldött EKG-ra, meg holnap aneszteziológushoz is. Tehát azt javasolta, hogy akkor jövő hétre lőjük be az időpontot. Na ez aggaszt a legjobban: mi mondjuk meg neki, mikor kell kijönnie...

Igen, erre meg azt mondta a doki, hogy jobb, ha egy felkészült team csinál egy ilyen műtétet, mint ha mondjuk csak beesek és úgy kell összehalászni a csapatot...ebben is van igazság. De annyira természetellenes nekem ez az egész.

Csütörtökön megyek megint CTG-re (nem tudom minek...a 38. héttől akkor ezek szerint már 2x kell járni), na mindegy akkor beszéljük meg a részleteket.

Sajnos ez van. :(

buba*: nekem a 37. heti UH-val együtt nézték a flowmetriát (asszem ez a köldökben lévő valamilyen áramlást figyeli vagy mi, hát ez nem sok hírértékkel bírt gondolom).
És igen...a "költekezéssel" kapcsolatban igazad van, jól érzed. :(

Hó elolvad, állítólag holnaptól melegedés.

Üdv. CM
celluxmag

CM:
Sajnálom, hogy így alakult és még a választás lehetősége sincs meg, hogy eldöntsd hogyan szeretnél szülni, de a pici a legfontosabb most.
Most azt kell tenned, amit a doki mond, hogy megóvd az esetleges bajtól a kicsit.
Elhiszem, hogy nagyon nehéz ezt feldolgozni, pláne meg azt, hogy még az időpontot is nektek kell megadni, de ezzel is csak téged és a babát védi a doki.
Ne keseredj el, most csak használd ki az utolsó 2in1 érzést, mert ilyen közel a kisfiaddal soha többé nem lehettek egymáshoz.
És csak gondolj bele, nemsokára már babázhatsz:):) de jó...de jó:)

Kíváncsi vagyok, mert nekem ma volt ctg-m, holnap megyek a magánrendelőjébe és ott csinál ultrahangot, hogy nekem egyúttal néz-e flowmetriát.
De erről majd holnap tudok beszámolni. Jó lesz már látni a kislányomat, mert 7 hete nem láttam. Nem tudom hény centi, nem tudom hány kiló, csak azt érzem, hogy jól van és lakberendez még mindig.

Kérdés:
Szokott valakinek olyan érzése lenni, mintha a szeméremcsont mindjárt szétrepedne? Nekem pár napja egyfolytában ilyen érzésem van. Olyan feszítő érzés.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

De sokat írtatok az elmúlt napokban... én el voltam havazva munkával meg egyébbel így csak vmennyire olvasgattalak benneteket. De már csak 2-3, aztán vége, elegem is kezd lenni nagyon a munkából...

CM: sajnálom h programozni kell és császár az esélyes, de lényeg h a baba rendben legyen! Fel a fejjel!!!!

Évi: én is ma voltam terhelésesen :), de du. elfelejtettem benézni, h van -e eredmény, most nem mondták, hogy mikor van kész, így én is tudatlan vagyok. :shock: Na majd holnap...

Buba: durvák ezek a költségek, tényleg... én ezért maradtam inkább az sztk-nál, így is szép megterhelés lesz a szülés utáni összeg, főleg hogy még fürdőszobát is felújítunk februárban, arra is elmegy egy rakás pénz...

Niki: jó, ha új infót hozol az átadásról! Hátha... :wink: Ha nem lesz kész ápr. elejére sem, lehet, hogy inkább keresek másik dokit és kórházat, már ha ez egyáltalán kivitelezhető az utolsó pill-ban... :shock:

Jó tudni, h a magnéziumot nem ajánlják végig! Igaz, a dokim most se ajánlja, de én azért szedek egy keveset meg kalciumot is, nagyon hajlamos vagyok görcsökre és iszonyúan utálom őket....

Kis.csillag: sztem ne aggódj a súlyod miatt, nem oly vészes az a 14 kg, főleg, ha nem is látszik... Én Mátéval 20-at szedtem fel, de túléltem, igaz, le nem fogytam teljesen.. hehe. Most 6 kg-nál tartok a 6. hónap végefelé. Egyelőre büszke vagyok magmra. :)

Erika, hogy vagytok? Választott név tartja magát? :wink: Mi most a Gergő mellett voksoltunk, mert Máté is annak indult, így bízom benne, hogy ha nem is ez lesz a végleges, megtaláljuk helyette az igazit a végefelé, pont mint régen. :lol:

Barátnőmnek most született meg tegnap az első kisfia, olyan jó neki! :) Ő Gergely lett, így ha mégis marad nálunk a Gergő név, akkor remélhetőleg két Gergő fog majd együtt pajtáskodni a későbbiekben! :lol:

Plömi, ti hogy vagytok? Nagyon édes a kép, rakj még fel többet Ábelről!

Vigyázzatok magatokra, üdv, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Ági: háát, engem már jó rég nem vizsgált meg a doki, annyira nem hiányzik :lol:

mondta, hogy szedjek kalciumot D vitaminnal együtt, mert az segíti a felszívódást, sajnos a patikában csak calcium d sandozt tudtak adni, lehet, hogy hasznos, de nagyon rossz :!: , szerintem hőstett meginni :shock: , remélem, ha elfogy találok helyette mást

Orsi: sajnos el tudom képzelni, hogy a doki "besértődött", nem túl intelligens hozzáállás :twisted: , próbálj meg túllépni rajta

Buba: ez nagyon durva, amit az anyagiakról írtál :cry: , kár, hogy a dokikban nincs annyi empátia, vagy nem tudom mi, hogy amikor ilyen sűrűn kell menni, akkor ne kelljen mindig fizetni
persze, az ember a gyerekétől nem sajnálja, de 100 x inkább Rá költené

nekem is szokott feszíteni a szeméremcsontom (a lányommal ilyet nem éreztem), nem túl jó érzés, gondolom a tágulás miatt van

Cm: nagyon sajnálom, megértem, hogy csalódott vagy, de biztos ki fog derülni, hogy ennek így kellett lennie
furcsa lehet, hogy Nektek kell megmondani a dátumot, viszont a dokinak is igaza van, jobb nem kockáztatni

pár nap és a kezedben tartod a kisbabádat, ez hihetetlenül jó! :)

azért írd meg, hogy mikor lesz a nagy nap, hogy szoríthassunk!

Kriszta: köszönjük jól vagyunk! Ti is? igen, Bálint a befutó, Lili révén már mindenki tudja is :)
Gergő nekem is tetszik, csak már van a családban

fürdőfelújítás: az szép meló :? , mi ilyen nagy dolgokat nem tervezünk már, csak ami adódik, hétvégén a Férjem wc tartályt cserélt, mert megadta magát

meddig dolgozol még?

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Flowmetria (Babafalva.hu)
"Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével (ún. Doppler készülékkel). A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik. Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a méhlepény elégtelen működésének gyanúja, pl. a magzat mérete jelentősen elmarad attól, amit a terhesség kora alapján várnánk, vagy az anya terhességi toxémiában szenved. A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik."

egy másik:

http://www.timmermann.hu/index.php?m=magzati_diagnosztika_ultrahang&PHPSESSID=9f319e21db0c4c409adca50615b5ec8c#flowmetria

Cm:sajnálom, hogy programozni kell. Majd a következőt simán megszülöd, most koncentrálj arra, hogy nemsokára megölelheted a bébid! Nagyon jó lesz! :D A dátumot mindenképp írd meg, hogy szoríthassunk!

Erika, azért jó lenne, ha a dokid néha megvizsgálna, fontos tudni, milyen állapotban van a méhszáj. Bár inkább az utolsó trimeszterben van gyakoribb vizsgálat. Na, majd néhány hét múlva... :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Én ez találtam a 39. hét vizsgálatáról:
"Ultrahangos súlybecslés, a lepényi működés ellenőrzése, a lepény ultrahangos képe, a magzatvíz mennyisége és a köldökzsinór-artéria ellenőrzése ún. áramlásvizsgálat segítségével.

A többi vizsgálat egyezik az előző heti vizsgálatokkal. A méhnyak állapota alapján javaslatot tehetünk programszülés irányába."

Nem kérdetem rá a dokimnál, hogy lesz-e ilyen - elfelejtettem. Nekem CTG után a méhszáj állapotát nézi, más most nincs.

Anyagiak: jó drága orvost találtál buba! Nekem az első babám, így nincs tapasztalatom, meg eddig SZTK-ba jártam "egyéb" nőgyógyászati vizsgálatra. Csak Babának választottam orvost - ez mégis más, meg öreg is vagok, kell, hogy vigyázzanak ránk. Viszont a CTG utáni vizsgálatokért nekem már nem kell fizetnem, azok benne vannak a szülési honoráriumban (néha úgy gondolom, az nekünk járna :lol: ). Viszont az alkalmankénti vizsgálat sem ilyen sok nálam, pedig azt gondoltam, nem olcsó a doki. Egyre jobban kedvelem :)

CM: sajnálom én is, hogy programozni kell, de biztos ez a biztonságos.

Magne B6: erre viszont rákérdeztem, így mostantól én is csak akkor szedek be, ha beparázom. Bár Baba jót tesz - mocorog, egy ritmusban alszunk, jó, hogy nem kell dolgozni menni (bocs), sétálok vele meg barátnőzöm: mitől paráznék?

Fürdőt felújítani jó! Én minden felújítást vagy építkezést imádok. Bár ezt most nem magam csináltam, csak a festésbe kontárkodtam bele. Viszont még nem fürödtem a kádban: mire kész lettem, már nem ajánlották, úgyhogy alig várom, hogy kipróbáljam!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Na voltam ma dokinál.
Nézett flowmetriát, ami teljesen jó eredményt mutat. Megnézte a méhlepényt, ami szintén megfelelő állapotú.
49-50 cm és 2700-2800 gramm körüli a súlya.
No a szeméremcsont fájdalmamra is megvan a magyarázat. Teljesen lent van a buksija és az fejt ki ilyen nyomást.
Bár zárt a méhszáj, de mondta, hogy most már elkezdett puhulni.
Szóval lassan-lassan elkezd majd nyílni a méhszáj is.
És ahogy célozgatott lehet nem fogjuk a kiírt időpontig kihúzni.
Annyit mondott még, hogy a magzatvíz picit csökkent, de még a határértéken belül van.
Teszem hozzá ennek nagyon örülnék, ha pár nappal hamarabb jönne a baba, mert nem szeretném túlhordani.

Szerencsére mivel mindent rendben talált,nem kell mennem hozzá jövő héten, csak a kötelező ctg-re a kórházba.
Annyira megnyugtatott, mondta, hogy bármi van csörögjek és ha nincs bent akkor pattan az autóba és jön is a kórházba.

Kórház infó:
Annyit mondott, hogy talán március végén már átadásra kerül.

Szép estét mindenkinek.

Kép

Kép
buba*

Tudjátok, lehet hogy kicsit túlspiráztam a doki-dolgot. Ha az utolsó uh csak a 39. héten esedékes, akkor lehet, hogy azért nem adott még beutalót, mert most már úgyis minden héten találkozunk. Amíg öltöztem a kis szobában, anyum beszélgetett vele és azt mondta, hogy ő nem érezte, hogy flegmább lenne vagy ilyesmi. Viszont a hormonok miatt én meg egyre érzékenyebb vagyok, lehet, hogy azért éreztem lekezelőnek a dokit. Ma is elbőgtem magam, amikor a tesóm nem tudott lejönni a vásárlás után segíteni a cipekedésben. (Persze azért ez nem menti őt sem, de emiatt bőgni...) :oops: Tuti a hormonok!
Nekem is lazul a méhszáj (hétfői értéke 2100 volt) de a baba még nagyon magasan van. Tényleg, azt megérzem vagy meglátom ha leszáll a hasam? A könyvek szerint a felső részem nem fog annyira nyomódni, de nekem eddig sem nyomódott. :roll:
CM: szerintem ne foglalkozz a dologgal, a lényeg, hogy a babóval minden oké legyen. :wink: Nekem van egy ismerősöm, aki annyira félt a hüvelyes szüléstől, hogy ő kérte a császárt mindkét gyereknél! (Mondjuk ilyet tutira nem lehet minden orvosnál és minden kórházban csinálni, de neki sikerült.)

Kép
ahsoka

Csak egy kérdés
mikor csinálta az ultrahangot a doki és mondta, meg láttuk is, hogy a babó feje már nagyon lent van és szinte teljesen "beékelődött" a megfelelő pozícióba a kis buksijával, felkészülve a születésre, nem nagyon tudta megmérni a kicsi fejét. Mondta, hogy nem látható túl jól, mert annyira lent van már.
Volt ilyen valakinél közületek????
Remélem minden rendben van a kicsi fejecskéjével.
Azért most kicsit megijedtem nehogy baj legyen vele, de azt mondta volna a dokim. De mindent rendben talált.
Kicsit túlaggódom tudom, de félek, nehogy baj legyen.
Volt ilyen valakinél, hogy az utsó hetekben már a kis buksija nem látszódott túl jól? Látta a kicsi szemét, de megmérni nem tudta pontosan.

Kép

Kép
buba*

Legutóbbi uh-on azt mondta, tökéletesen fejlődik a kis agya és szépen fejlődik a kicsi buksija.
Lehet túlreagálom ezt az egészet és tényleg csak már nagyon lent van a kicsi buksija, emiatt nem tudta pontosan megmérni?

Kép

Kép
buba*

Andi! Igen, túlaggódod magad és igen, azért nem tudta lemérni a doki a bébi fejét, mert jól beékelődött. Nyugi! :D :wink: Legalább nem amiatt kell aggódnod, hogy "basszus, mindjárt szülök és a gyerek feje még irányba se állt".
Szóval ne aggódj, minden rendben van! Felkészült, hogy kibújjon, jó helyen van már!

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági, ebben teljesen igazad van. Tényleg jobb, hogy nem kell azon izgulni, hogy sikerül-e a kicsi fejének beékelődnie időben.
A dokim tegnap beírt a kiskönyvemben a heti kötelező ctg-n kívül egy időpontot amikor mennem kell a magánrendelőjébe vizazsgálatra február 3-ra. De tett mellé egy aprócska kis megjegyzést, hogy lehet arra már nem kerül sor.
Kíváncsi leszek mikor fog megszületni.
Anya velem anno ugyan így 12-re volt kiírva és 4-én születtem meg. Hát kíváncsi leszek, mert én is 12-re vagyok kiírva a kislányommal, hogy ő is követi-e anyuját ebben:)

Kép

Kép
buba*

Fú, az már csak két hét! Kíváncsi vagyok tényleg követni fog-e téged. Izgi. :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Igen, mi is tegnap számolgattunk férjemmel hazafelé jövet.
Kezd izgalmassá válni a dolog:)
De nagyon rendes a dokim. Képzeld tegnap úgy köszöntünk el egymástól, ha beindulna a szülés, azonnal kórház, csörögjek neki és ha nem lenne bent, azonnal indul majd.
Mondtam is neki, hogy ez nekem nagyon sokat jelent és bízom benne. Mind szakmailag, mind pedig emberileg. Erre ő annyit mondott: "én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a bizalom, amit iránta táplálok" mindvégig megmaradjon"
Hát nemr endes?
Ez olyan megnyugvást adott nekem.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Olyan jó olvasni, hogy mindenki készül a nagy eseményre, ráadásul elég sok fórum tag fog szülni februárban.

Andi, ne aggódj! Egészséges, szép babát fogsz szülni, és ráadásul lehet, hogy a szülinapodon. :)

Alma, megvan már a nagy nap időpontja? Mindenben van valami jó. Próbálj meg a császárra is így gondolni, keresd meg az előnyét, és csak ezt észben tartani.

Orsi, tuti, hogy érzékenyebbek vagyunk mostanság. A férjem is megerősített ebben. Néha előfordul, hogy olyan megjegyzéstől sírva fakadok, amin máskor nevetek. :cry:

Nekem nagyon hamar megfájdul a hasam alja, ha sétálok, vagy ha állok. Jócskán húzza le a hasam a bébi.
Ti bírjátok a nagy pocakot?

Niki, rendben talált mindent a dokid? Mit mondott az új részleg átadásáról?

Jó készülődést kívánok mindenkinek, akiknek közeleg a szülés ideje. Szorítok nektek!

Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Limi

én tegnap voltam a dokimnál és azt mondta, hogy a legutolsó infót amit kaptak az március végi átadást tartalmaz.
De ki tudja. Nagyon csúsznak, de én szorítok, hogy bár Te elejére vagy kiírva, de történhetnek még csodák. Hátha Te már ott szülhetsz.

Nekem mostanában a hasam keményedik, meg vannak jóslók is, meg most már egy ideje nagyon nyomja a fejecskéjével a csontomat, ami miatt nem kényelmes már a gyaloglás és a sok ideig talpon állás.
Mondta is tegnap, hogy szépen beékelődött a kicsi buksija. Érzem is :D

Kép

Kép
buba*

Hát Andi, tényleg rendes a dokid. Ez szerintem neki is sokat számít, hogy az anyuka is bízzon benne és ő ezért mindent megtesz.

Ez a március végi átadás nem túl bíztató... főleg, hogy akkor szülnék... :? Felőlem áttolhatnak bent létem alatt az új részlegbe... :P De azért jobb lenne, ha már előbb kész lenne.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Igen, nagyon megvagyok vele elégedve.

Kérdésem lenne.
Sajnos addig húztam a dolgokat, hogy sajnos lemaradtam az ilyen szülésfelkészítőről.
Szüléskor a szülésznő majd mondani fogja mikor hogyan vegyem a levegőt? Vagy az anyai ösztön nem fog cserben hagyni?

Kép

Kép
buba*

Engem alapból nem tájékoztattak, hogy vegyem a levegőt, de figyelni biztos figyelt, mert amikor elkezdtem "rosszul" lélegezni, akkor rám szólt.
Én sem voltam felkészítőn, vajúdás alatt próbáltam nyugodtan, mélyen lélegezni, folyamatosan azt tartottam a fejemben, hogy KELL az oxigén nekem is és a babának is. Így ment jó sokáig. Talán a fájások tetőfokán vettem kicsit szuszogósabbra a témát... :P
Kitolásnál (itt azért mondják már mikor, hogyan nyomj) meg bent tartod a levegőt, nyomsz, amíg a fájás tart. Nem árt közben levegőt cserélni, hisz ki bírja az egész tolófájás alatt visszatartani a levegőjét? Szóval gyors kilégzés, nagy levegő kicsit hátratartott fejjel, aztán újra nyom... Fájások között pedig nyugodt légzés.
A lényeg, hogy nem szabad parázni, kapkodni a levegőt. Koncentrálj a bébire, képzeld el milyen szűkös helyen kell kipréselnie magát, ahhoz pedig oxigénre van szüksége.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

De jó, hogy ezeket leírtad!
Olvasgattam ma azt a könyvet, amit anno a védőnő adott, abban is írnak mikor hogyan vegyem a levegőt. Remélem kölcsönösen segítjük majd egymást a kislányommal.

Ma megyek átvenni a Felicitas ingyenes csomagot.
Ahogy néztem van benne tejcsitartó is.

Kép

Kép
buba*

Én voltam szülésfelkészítőn, de nem a kórházban. A légzésről nem sok szó esett, de az mondta a lány, hogy majd a szülésznők úgyis segítenek.
Ami szerintem a fájdalom-légzés kapcsolatban fontos: ha fáj, enedd el ami úgy lehetséges, hogy nagyot sóhajtasz. Nem szabad összehúzni magad, megfeszülni, hanem el kell engedni. Ez minden fájdalomra igaz! Próbáld meg arra hangolni magad, hogy majd így csinálod, és akkor nem kell majd gondolkodnd rajta, hanem jön a nagy sóhaj (kilégzés) a megfelelő pillanatban.

Szerinte a szülésznő lesz ott velünk végig, ő lélegeztet, itat, gátmaszázst végez. Mondjuk nekem azt ajánlotta, fogadjak valakit, de elvileg az ott lévő is a mi segítőnk.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Az igaz, a szülésznő ott van, bár nálunk néha eltűnt. Jött-ment intézte a dolgát. Mondjuk én a férjemmel vajúdtam, így nem voltam egyedül, a szülésznő meg gyakran jött ellenőrizni, hogy haladunk.
Én akkor sem, most sem fogadok szülésznőt, remélem az épp bent dolgozóval is meg tudom beszélni a gátmasszázsos dolgot. Sajna Zsófinál nagyot kellett vágni és ezt most nem szeretném... :?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Hazaérkeztem a dokitól. Szerencsére minden rendben van, behozta a lemaradást is :) 1 hónap alatta 1 kg-ot hízott, úgyhogy most kb. 2 kg.

A kórházátadást meg sem kellett kéredzenm szinte azzal kezdte magától, hogy most úgy néz ki március vége - április eleje a várható időpont :(
De hátha még belehúznak és sikerül előbb. Én ebben bízom.

Niki

Kép
lina81

Én sem fogadtam szülésznőt, remélem jót fogok majd ki.

A cicánkat tegnap kórházba kellett vinni, sajnos szombatig bent is tartják, meg kellett műteni, mert húgyköve volt és hatalmas fájdalmai.
Szerencsére időben elvittük és tudtak rajta segíteni.
De most parázok rendesen.
Ő eddig soha nem érintkezett más állatokkal, csak a lakásban volt, még utcára sem ment, most meg bent van egy hatalmas ketrecben, abban a helyiségben rajta kívül van még jó pár kutya is akik lábadoznak.
De a para része az az, hogy félek nehogy ott összeszedjen valami betegséget, amit hazahoz és pont a finisben kapjak el tőle valamit.
Nagyon kultúrál, tiszta kórház, de amiből eszik pl. nem tudom mennyire fertőtlenítették le mielőtt adtak neki belőle.
Szóval megy a para rendesen, mert eddig a toxoplazmát sikerült elkerülni, de most parázok így a finisben.

Kép

Kép
buba*

Buba, ne aggódj, a cica jó helyen van.
Nekem a kutyám volt annakidején kórházban, és nem érdekelték a szomszéd cicák: a saját lábadozásával volt elfoglalva.
És egy ilyen kórház tiszta: nagyon figyelnek rá a keresztfertőzések miatt.

Az előbb írtam egy bejegyzést, ami elszállt. Megpróbálom újra, most rövidebben:
A lényeg, hogy ha még nem tettétek meg, fotóztassátok le magatokat pocakkal. Szép kismama ruhába, fehérneműben. Soha ilyen szépek nem leszünk - na jó, a következő babával.
Háromgyerekes barátnőm mondta, hogy ő kihagyta... Kár...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
remélem igazad lesz és ott azért rendesen fertőtlenítenek még az etetőtálkát is.
Eddig tudtam, hogy nem lehet baj, mert lakáson kívül ő nem jár így nem szedhet össze semmit, de most azért félek.
De remélem csak túlaggódom és nem kap el semmit, amivel a babának árthat, mert azt soha nem bocsájtom meg magamnak.
Jó nagy keresztet vettem a vállamra. De imádom ezt kis szőrcsomót is, úgy hozzánk nőtt.

Én is gondolkoztam, sőt meg is említettem férjemnek, hogy lehetne pár képet csinálni, mert jó lesz visszanézni majd idővel.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Segítsetek kérlek nekem. Tanácstalan vagyok.
Első gyerekemet egy másik kórházban szültem, sajnos az orvosom külföldre ment és mivel zuglói vagyok itt szeretnék szülni. Mit tehetek? voltam az Örsön, de oylan fura így orvos nélkül. arra gondoltam nem választok dokit, hiszen minek is fizetnék azért, hogy egyvalakit x ember dícsér x meg szid én meg nem ismerem.
De szülésznő jó lenne, talán. ilyet lehet ott?

Meséljetek, ha vagytok olyanok, akiknek nincs dokijuk, illetve akórházi protokollról. Meg a dokikról

nagyon köszönöm

zsófi

lolka_zs

Sziasztok!

Zsófi! Üdv köztünk! :)
Nekem van dokim, így a doki nélküliségről nem tudok infoval szolgálni, anno nem volt szülésznőválasztás hivatalosan, de valahogy meg lehetett oldani talán, ha az adott szülésznő abban a hónapban épp a szülőszobára volt beosztva…. De nem akarok butaságot írni. Lehet, hogy érdemes lenne bemenni a kórházba és beszélni szülésznőkkel, hogy is működik ez. Egyébként minden szülésznőt nagyon kedvesnek és hozzáértőnek ismertem meg. :wink:

Buba! Mizujs a cicusoddal? Jobban van?
Levegővétel… Nekem anno azt mondták, hogy nem maradok le semmiről, hogy nem jártam szülésfelkészítő foglalkozásos tornára, jógára, a szülőszobán úgyis segítenek, mikor mit csinálj. Ha belegondolok, anyukám és a nagyim korában nem is voltak ilyenek, mégis megszülettünk. Sőt még korábban azt sem mondták őseinknek, hogyan vegyék a levegőt, úgyhogy szerintem is higgy magadban és a babádban, hogy menni fog, és menni fog! :wink:
És ahogy leírod, nagyon jó kezekben vagy dokiügyileg, úgyhogy nyugi, minden rendben lesz! :D Nagyon szép méretű a pocaklakód! :D
Mondjuk az anyagi része… tyűűűűűűha!

Alma! Hogy vagy? Van már időpontod? Sajnálom, hogy így alakult, de a baba mindenekelőtt! :wink: Nem mondom, hogy egyszerű a felépülés utána, de a bébike a legjobb fájdalomcsillapító. Nekem anno ezt mondták, és valóban így is volt. Amikor mellettem volt, nem foglalkoztam a fájdalmakkal.
Nálunk február 12-én derül ki, hogy megpróbálhatjuk-e a normál utat vagy nem. Mondjuk én is csalódott lennék, ha nem, de ha mindkettőnk érdeke azt szolgálja, akkor nincs mit tenni. Mondjuk amit én szeretnék, az az, hogy induljon meg magától a szülés, és utána császározhatnak, ha úgy alakul, de a babának is jobb állítólag, mert akkor az azt jelzi, hogy valóban felkészült a kinti létre. Ezért drukkolok a kiscsajnak, hogy jelentkezzen a kiírtnál hamarabb, ne húzzuk a dolgot márciusig. :) Én belőttem egy február 18-i időpontot magunknak. :wink:

Ildikó! Hát én nagyon nehezen bírom már a lányzót, tegnapom pl iszonyat gáz volt, pedig tényleg nem hajtom túl magam, sőt. Semmittevés van. De így is pár perc talponlét elég és iszonyat befeszül a pocak, pedig mostanában már jobb volt. Sőt az ülést sem bírom, a fekvés meg pláne. Háton a derekam zsibog, jobb oldalon fekve a kereszt vagy milyen csontomat nyomja, balon nagyjából jó, de akkor meg elzsibbad az egész karom 10 per után, és feltápászkodáskor a szeméremcsontom hasogat. Szóval nyűgös vagyok nagyon! :lol:

Niki! Tyű de ügyes babód van! Szépen növesztgeted a pociban! :D Én is a 36. héttől tudom a málnalevélteát. Jövő héten szeretnék bejutni a kórházba kicsit informálódni, akkor rákérdezek erre is.

Orsi! Én bőgős vagyok a hormonok miatt, de nem kicsit. És tök mindegy, hogy jó vagy rossz dolog történik éppen, minden apróság megvisel. Tegnap éjjel sírva ébredtem, hogy nem akarom itt hagyni a fiamat arra a 4-6 napra, amíg kórházban vagyok. Szóval nem egyszerű így már a vége.
Előbbre hozták a dátumot? Pedig gondoltam együtt megyünk szülni, mert hogy én is korábban szeretnék. :)

Erika! Most nézem a vonalzódat, szép kerek 100 nap van hátra. :)

Kiscsillag! Nekm is nagy babát jósoltak, és tök átlagos 3450-nel jött világra. Az uh gépek 500 (!) g-t is tévedhetnek, ha jól tudom!

Évi! Milyen lett a cukrod?

Lábgörcs. Engem időszakonként elkap és akkor éjjel nagyon sűrűn és durván beleáll. Aztán jobb lesz kicsit. Calciumot nem iszom, azt igyekszem tejtermékekből megoldani. Magnéziumot szedek még brutál adagban, kedden rákérdezek a dokinál, hogy azt mikor és hogyan hagyhatom el, nem akarom, hogy amiatt legyen fájásgyengeségem.

Ági! Ezekkel a bogyó szedésekkel én is így vagyok, olyan nehéz tartani, hogy melyiket mikor kéne szedni. Pláne, mikor falási rohamom van és egész nap nassolnék. :oops:

Na eleget jártattam a szám, további szép hétvégét mindenkinek! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Buba:
Sajnálom, hogy a cicát műteni kellett. Hogy van? Remélem, már jobban! A mi kutyáinkat is műtötték régebben. A lányt "csak" ivartalanították a fiúnak, viszont volt egy kis dganat a lábán és azt vették le+ivartalanították. Mi is alig vártuk, hogy vihessük őket haza. Mondjuk őket még a műtét napján hazaengedték, de így is rossz volt nagyon az a pár óra.

Zsófi:
Sajnos én sem tudok érdemi információval szolgálni neked, mert nekem is van választott dokim Ő mondjuk rendel az Örsön is az SZTK-ban, Dr. Fábián.

Dolli:
Várom majd a híreket a kórházról. Kíváncsi vagyok javult-e a helyzet 1 hát alatt.

Lábgörcs: fura, de nálam ez akkor volt inkább jellemző, mikor nem voltam terhes. Terhesség alatt csak az elején tapasztaltam párszor, de azóta (lekopogom) nem nagyon fordult elő :)

Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?