Új privát üzeneted érkezett!

Ja igen, bébiőr :)
Mindegy, végül megszólalt mikor Pálmi felébredt, de közben vett valaki mást is... :shock:

Zsuzsu,
köszönöm a névnapi köszöntést :)

Kata,
jajj :( Nem irigyellek, szörnyű élmény lehetett :( El se tudom képzelni, hogy Pálmi hogy viselné, ha le lenne kötve a keze és benne lenne a branül és feküdnie kellene :(

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


LKata, te jó ég, szörnyű lehetett, nagyon sajnálom azt a pár napot, amit így megszenvedtetek :cry: Hogy alakult ki gégegyulladás? Az bármikor jöhet vagy van előzmény, fertőzés vagy mi? :shock: Remélem Norbika most már jól van, a képen nem látszik, hogy fogyott volna, de ha igen, majd az ügyes anyukája főz neki sok finomat :wink:

Éva, nagyon jók a képek, nem semmi, mekkorák már a gyerkőcök és hogy te amúgy milyen fiatal vagy, bár annyi vagy, mint én, de neked már 4 utódod van :wink: Meg nem mondanám, ha nem tudnám :lol:

Szöszke
, nem jöttetek játszóba. Mi voltunk.
Nagyon jó volt, Lotti nagyon élvezte, hogy újra ott lehetett, minden játékkal egyszerre játszott, volt rajzolás is, az is bejött, szóval jó volt.

Ma voltunk oltáson, megkapta a 15 hósat (mi csak egyet kaptunk) és a bárányhimlő elleni másodikat. A doki azt mondta, hogy kb. 1 hét múlva belázasodhat, pöttyös lehet, de semmi extra kezelést nem igényel.

Meg is mérték, megint hízott fél kilót, 10700 gramm és 82 cm.
A dokinéninek végig beszélt, elmondott mindent, amit tudott :lol: :o Persze az oltásokig, azokat vállba kapta és nagyon sírt szegényke :cry:

KÉPZELJÉTEK, doki azt kérdezte, próbáltuk-e már a bilit, merthogy szerinte meg kéne próbálni, reggel főleg, hogy beleüljön és abba pisiljen és amikor kakil (nálunk ált. az első kaki a reggeli után van), ráültetni előtte. Bár én azt olvastam, hogy 20-22 hónapos korban tudja tartani a záróizmait tudatosan, de a doki úgy mondta, hogy azért jó, ha már próbáljuk, mert így szokja :shock:
Szerintetek??? Van aki már közületek próbálkozott vele???
Vagy anyukák, akik már tapasztaltak ebben, mikor, hány hónapos korban kezdtétek? Lehet, veszünk egy bilit, doki szerint csak a legegyszerűbbet, semmiképp se éneklős-világítós bilit vegyünk :lol:

Na bocsi, mennem kell, Lottit fürdeti Zoli és mindjárt kijön a kádból, nem is tudom, mi volt még az előző oldalon :oops:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, igen, nem mentünk, mert vizsgaidőszak kellős közepén vagyok. Tegnap is volt egy, holnap is lesz, jövő héten kettő, azután a legdurvább. :(
Ma Auchanoztam Gergővel. De nagyon szeretnék egy állatkerti bérletet, és akkor mennénk játszóházba is. Egyelőre nem tudom, technikailag hogyan keverednék oda. Van autó, csak ott zűrös megállni. Lehetne tömegközlekedéssel is...csak annyira rossz, hogy mostanában sokszor átázik Gergő, nem győzzük ruhával...sokat ficánkol, meg iszik is...és még cipelni kell, mert nem megy...

Bili: én napi szinten foglalkozom a gondolattal, mert a Suttogó azt említi, hogy evés után 20 perccel várható a pisi, kaki, ezért könnyű lenne kipróbálni, hogy bilire vagy wc-re ültetjük. De bevallom, nincs türelmem hozzá. És nálunk nagyon gyakran evés közben megy a rotyogtatás. :D:D

Kép
szöszke
 
 

 
 

Sziasztok!

Nem tudom mi van, de Konsti alig eszik.... :cry: Pár falat, pár kanál...határozottan visszautasítja az ételt. Szerencsére inni iszik, így most több tápszert és kevesebb tejet kap.....
Már arra gondolok, h nálunk ez lett az oltás mellékhatása....

szobatisztaság: mindig ott lebeg a szemem előtt a mondat" meg kell érni rá"-- Úgy tervezem májusban ha már jó idő lesz, kint leveszem a pelust. Remélem lesz módunk sokat a szabadban lenni. Ábel tavaly ugyanígy lett szobatiszta. Vagyis látta, h más kisfiú a fánál pisil.
Nálunk a bilinek nem volt sikere, a wcszűkítőnek igen.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!
Kicsit behavazódtam a tennivalókkal, mostam, vasaltam és Norbika nem igazán van el nélkülem. :? Pisilni se tudok elmenni,
mindíg sír ha csak egy percre is eltűnök. :(
Gondolom ez a kórház miatt van. Pedig reméltem már elfelejtette.
Viszont az étvágya remek, újra eszi a főzelékeket,
darabos dolgokat, kenyeret.... :D
De újdonságok nem izgatják, tegnap palacsintát adtam neki, meg se akarta kóstolni, csak nyomkodta az ujjával :?
Amúgy 20 dkg-ot fogyott, én látom rajta, de ha így fog enni akkor hamar visszaszedi :lol:

Ildi...kérdésedre válaszolva, az a lényeg hogy ez nem fertőzés, bár vírus okozza a gyulladást, hanem a ködös, hideg ídőben elszaporodó virusok támadják meg a gégét.
De cak az lesz ilyen beteg aki hajlamos rá.
Nyomozd ki hogy a családban volt e olyan aki sokat volt gége, torokgyulladásos, kruppos köhögés...
Bronhitis, laryngitis(ha jól írtam).
Sajnos ez bármikor kiújulhat, hiába kezelem ki.
De 4 éves korig kinövik a gyerekek és csak rájuk veszélyes mert az ő ki gégéjük porcos része nagyon be tud szűkülni
és fulladást okoz. :cry: Néha magas láz is kíséri, de nem mindíg.
Legelső tünet:a rekedtség(emlékeztek nálunk is ez volt) , nehéz légzés, horpadó mellkas, hörgő hangok.
De van akinek a náthából lesz ilyen, az inkább légcsőhurut szerű, de az is okoz fulladást.
Mindenesetre a tünetekre figyeljetek! :!:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szobatisztaság:Én még korainak tartom, legalább is a mi esetünkben, amég Norbi non-stop pisil addig nem eröltetem, reggelre mindíg tiszta egymerő pisi a pelusa.
Nem jelzi ha pisil és nem is zavarja a pisis pelus, a kaki is csak ritkán...addig nincs is meg az igénye a szobatisztaságra, nem érett rá. :roll: Nem nevezi meg a cselekményt(hogy pisi, vagy kaki) így nem érti még....szerintem.
Én is május környékén tervezem a szoktatás elkezdését, remélem addigra már felismeri az ingert és érti majd mira jó a bili,
vagy a Wc. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Macianyu...mikor írtál, nem reagáltam, de örömmel olvastam milyen jó nagytesó Zengő! :D Nagyon aranyosak lehetnek.
Ha tudsz hozz majd képet. :D
Remélem a cicigyulladás elmúlt már. Hogy bírod két kicsivel? Segít valaki a háztartásban? :roll:

Marek...hogy vagytok???Remélem kicsit sikerült megnyugodnod az ünnepek után. :(
Tesóprojekt hogy áll???????????

Tercsimama...ti most akartok tesót, vagy el lett halasztva? Amúhy mizu???

Emmalena, Betti, Clau, Sensi, Tücsök, Bangham, Borkaby, Ancsa, Peva, Dalma...és még sorolhatnám mind eltüntek! :cry:
Jelentkezzetek lányok!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Bocsánat,hogy így eltünük de rengeteg dolgom van meg kórházba is voltam.

Kata!Szegények remélem hamar kiheveri Norbi a kórházat!Nálunk Zsófi is hajlamos ilyenre de megtanított a doki kezelni és ha már egy kicsi jele van tudok lépni.Ez olyan kikerülhetetlen dolog de ha megtanulod kezelni nem is olyan vészes. :wink: Ti bele vágtok a tesóprojektbe?

Timi!Öszinte részvétem :cry: :cry: :cry:

Évi!Szuperek a képek!Hihetetlen,hogy már 8évesek az ikrek és Áron is már majdnem 1,5 :D

Zsuzsu!Szerintem egy törvény sem kötelez minket,hogy fizesünk az oltás beadásáért mert akkor miért van,hogy van aki fizet és van aki nem :roll: Oh Zsebi is tartott kaja strájkot elöször kiköpdöste az ételt majd úggy döntöttem na jó akkor nem is próbálkozom egyszer csak beindult és evett.Nálunk láz van az oltás miatt ha hétfőig nem javul a doki látni szeretné mert akkor más is van :? Ábelel mi újság?Óvis néni?

Szobatisztaság:Ez hülyeség,hogy már el kell kezdeni!Tapasztalatból tudom,hogy erre meg kell érni :!: :!: :!: És ha erőltetjük csak nehezebb és magunkal tolunk ki :?Lehet,hogy ha reggel kaja után ráültetjük megszokja de szerintem nem "ésszel" csinálja hanem megszokásból,tudja kaja :arrow: kaki bilibe és kész nem tudatos.Zsófi magától majdnem 3évesen szokott le a pelusról és a Doki azt mondja 3éves korig jó de nem szabad erőltetni! Van olyan ismerősőm akinek a gyereke 3,5évesen még nem volt szobatiszta na az már baj de 15hósan elkezdeni :roll: :roll:

Rólunk:Zsófi 1hete ott alszik az óviba :lol: Így egy kicsit nekem is könnyebb mert most rengeteg szaladgálok a ház miatt és könyebb "csak"1gyerekkel :) Zsebi imádni való bújos és akaratos most már nem hagya magát ha akkar valamit megszerzi :wink: Már nem ragaszkodik a pépes kajához(juhh-juhh)megpróbál villával enni egyedül persze ott ülök és ha kell segítek de nagyon kis ügyes.Nekem kimütötték a bölcseség fogamat 1éjszakát a kórházaba voltam nagyon hiányoztak a csemetéim,még most is fáj de remélem pár nap és elmúlik.Sajnos februárba még lesz egy mütét mert egy kitört fogam gyökere bent van és a doki azt javasolta inkább most mütsük ki mielött beduran :cry:Viszont 2-3hét és költözünk nagyon várjuk :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Szia Kata! :D Na de rég voltál te is! Húúú, sajnálom a fogműtétet!Nagyon rosszul hangzik! :? :(
Igen, nekem is elmagyarázták mik a tünetei és hogy kezeljem ezt a laryngitist, illetve a kruppos köhögést.
Nagyon ügyi Zsófi hogy az oviban alszik már. gondolom tetszik is neki, ugye?Vannak barátai, mesél róla miket csinálnak? :D
Tesóprojekt, picit várunk még, csak pár hónapot szerintem, olyan kicsi még Norbi, félek kiveszi az erőm a terhesség és nem tudok vele úgy foglalkozni majd. De lehet ez hülyeség. :roll:
Addig fogyizok, még csak most kezdem, mert a kórházban nem igen tudtam olyan étkezést kialakítani amit szerettem volna. Bár az idegtől ott is lement egy kg! :roll:

Voltunk a doktornéninél, tiszta a tüdeje és a légcsöve, nem piros a torka. :lol: A köptetőt abba kell hagyni, ha amúgy se köhög.
De még inhalálni kell napi 3x, és nem mehet sok ember közé.
A 15 hós oltást eltoltuk, majd 2 hét mulva kapja.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!!!!!

Hát nagyon keveset irtatok. :(

Kata:biztosan izgi hogy nemsokára költöztök.De jó lehet.Én is egyszer épitkezni szeretnék de olyan drágák a telkek. :D :(
Sajnálom a fogmütétet.Sajnos az én fogaim azok katasztrófák nekem nem is egy van aminek csak a gyökere maradt bent.
:oops: De valahogy mindig elmaradozok a fogorvostól.

Szobatisztaság:ez nálam is nagy kérdés hogy mikor jó neki és hogy hogyan kezdjem el.Én párszor próbáltam fürcsi elött ráültetni és volt is hogy belepisilt de aztán utánna annyiba maradt. :oops: Volt már olyan is hogy jött velem a wcre és velem együtt wczett.Legugolt elém és készitette a csomagot. :D De nem tudom hogy ez azt jelenti e hogy ö már érett rá vagy sem.Hülye vagyok ehhez.

Lenne pár kérdésem:cumiról leszoktatás????Ti mikor hogyan csináljátok majd?Egyedül evés????Mikor hogyan?

Fanni erre bulizik az asztalon:

http://www.youtube.com/watch?v=kydptYR3TaQ
nagyon aranyos halgassátok meg. :lol: :lol:



vikcy6
Pákozd
 
 


Kata!Igen Zsófi most nagyon szereti nem tudom köze van-e hozzá de férjemnek új munkája van és több időt van a gyerekekkel ez meg is látszik rajta :wink: Én egy cseppett sem bánom a kis korkülönbséget sőt ha jól álnánk anyagilag már szülném 3.babát.Az eleje nehéz de utána megsokszorozodik az erőd főleg ha megvan a baba.Én úgy látom minél kisebb a korkülönbség annál könyebben veszik az akadájokat a nagy :D És attól nem kell félni,hogy jaja mert akkor nem lesz rá annyi időm ez csak tőled függ,mi pl szoktunk olyat csinálni,hogy Zsófival ketten elmegyünk valahova :wink: :wink: Ez a Csak Csajok programunk és imádja.Zsebi meg élvezi mikor Zsófi óviba van vele vagyok :)

Vikcy!Én 3éves koráig nem akkarom elvenni a cumit,sajnos Zsebi a tipikus második gyerek ha éppen dolgom volt és nyafizott cumi a szájba és csináltam a dolgom ettől Ő totál cumi függő lett :? Zsófi még alvásnál használja de most itt az óvi költözés nem akkarom ezzel is "bolygatni"majd ha már minden elrendeződőtt.Egyedül evés:hát én megmutattam Zsebinek,hogy is kell használni a villát amit nagyon ügyesen csinálta amit nem tudott felszurni megfogta és ráragta aztán a szájába :lol: 8) Kanálal is próbálkozik de az még nem az igazi lgtöbbször a ruhán landol amitől néha idegbajt kapok :oops: :oops: Te már elakarod venni a cumit?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ma olyan édes volt Zsebi az ágyából ki lehet venni 3rácsott így ki be tud mászkálni.Ebédet főztem hallotam Zsófi legozik viszont egy idő után furcsa lett,hogy Zsebi nagyon csöndbe van bemegyek a szobába és látom Zsebi bemászott az ágyába magához huzta a pelusát és aludt egyet :lol: Annyira édes volt mikor kialudta magát kimászott és jött oda hozzám :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Vicky...hogy bírod a fogyókúrát???

Kata..naháát, hogy Zsebi milyen önálló, olyan jó ilyenről olvasni! :D Ez a te érdemed :wink: , jól csináltad régebben az altatást.
Biztos vagyok benne hogy nem ringattad és nem aludt köztetek, igaz?
Szerencsére Norbi is magától elalszik, most újra visszazökkenünk alvás ügyileg.Újra 2x alszik, legalább másfél órát. :lol:
Szóval azt mondod, hogy lesz erőm ugyanannyi 2 gyereke mellett is? :D Csak attól félek mi lesz ha veszélyeztetett leszek megint. :?
Nálunk mindenhol lépcső van, a legangyobb probléma hogy a szobák, nappali a padléstérben vannak, de a konyha lennt. :?
Így Norbit legtöbbször cipelnem kell napi 5-6 alkalommal.
De már felfelé tud menni(mászni), lassan talán kézenfogva lefelé is menni fog. :wink:

Cumileszoktatás...hát én még nem akarom elvenni tőle, pedig ő is nagyon cumis :( Főleg a kórház óta.
Majd talán 2 évesen, remélem addigra csak alváshoz kell neki. Most is ha látom jó kedvű, eljátszik, akkor összeszedem az összes cumit ami heverészik, és felteszem egy magas polcra hogy ő ne lássa, és így sokszor nem is keresi. :lol:

Egyedül evés...háát bevallom ez ügyben még nem léptem. Kellene? :oops: :roll: Néha adok neki egy kanalat, és ő is kevergeti a főzeléket, játszik vele, amég én egy másik kanállal etetem.
Villát még nem adtam neki, félek megszúrja magát vele. :? Bár talán a babavilla, nem szúr.
Kapott egy készletet ami villa, kanál, kés, fém de tompa végű.
Még nem próbáltuk.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Norbi kezdi megkedvelni a halas kajákat, eddig csak a bébi ételben volt nála nyerő, de most én szoktam neki halas
krémeket,pástétomokat készíteni, és kenyérrel eszi. :lol:
Leítram a BABAKONYHA oldalán is(ha valakit érdekel)! :lol:

Zsuzsu...erről jut eszembe, Konsti eszik már????Nem lehet hogy fáj a torka vagy a foga helye??? :roll:

Ja, és Vicky, nagyon aranyos ez a dalocska! Elhiszem hogy Fanni erre rázza! :lol:
Nálunk továbbra is a Paff a bűvös, a vukk, az Alma együttes slágerei a nyerők! :lol:

Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert készülünk a hármas szülinapi zsúrra, amin kb. 35 gyerek lesz!!!

Ma levágtuk Áron haját, olyan, mintha nem is ő lenne!!! Így is aranyos, de szerintem sokkal jobban állt neki a hosszabb haj, de szegénynek már a szemébe lógott és gondoltam megnyírom.

Ilyen volt:

Kép

Kép

És ilyen lett:

Kép

Kép

Kép

És annyira belejöttem, hogy az ikreket is megnyírtam:

Kép

Na most már eldugulok, lassan indulunk termet díszíteni.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Az első képet kétszer tettem fel, pedig ezt akartam:

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!!

Kata84!
jó, h jöttél!!!Mielőbbi teljes gyógyulást a fogadnak!!!

Azt hiszem úgy szól a törvény, h kérhető 2 e ft a választható oltások beadatásáért. A szegediekkel beszéltük, a legtöbb rendelőben fizetni kell. Ábel 2008. decemberében kapta a prevenárt, már akkor is fizettünk. Ígérem megtudakolom a törvényt !!!

Köszi kérdésed, Ábel szereti az ovit. Ha rosszalkodik elég annyit mondani, h jó, akkor holnap nem mégy oviba és rögtön jófiú lesz. :lol: :lol: :lol: Valamit ki kellett találnom a fegyelmezésre....

Az óvónővel nem igazán beszélek, csak annyit ami a legfontosabb. Szerinte nem beszél a gyerek, de ez nem így van. Lehet, h ott nem beszél, vagy inkább nem figyelnek rá. Hiába vannak kevesen, inkább cigizik az óvónő......

Próbálkozik a beszéddel, ismétli a szavakat és ez komoly áttörés. Nagyon örülök, volt idő, amikor attól rettegtem, h nem beszél majd.....

Aranyos lehet Zsebi, ahogy önállóan közlekedik :lol: :lol: :lol:

Zsófinak gratu az oviban alváshoz!!!

Vicky!
Nálunk Ábel még cumizik... :oops: :oops: December óta kizárólag alváshoz kapja meg. Az első napokban tiltakozott, mostanra elfogadta.
Én az ész érvek híve vagyok, az Ő nyelvén elmondani mi miért jó. Az eldugás nem hinném, h jó. (az egyik barátnőm úgy szoktatta le 3 évesen az ikerlányait a cumiról, h közeledett a karácsony, készítettek cipősdoboznyi ajándékot kisgyerekeknek. Anyuka azt mondta, azoknak a kicsikinek szükségük van a cumira, mert szegények. ..persze nem ajándékozta el a cumikat, de a lányok elfogadták és nem volt gond).

önálló evés: lehet hagyni próbálkozni, de pld. Konstit nem érdekli. ha érdekli rajta...de annak , h szétdobáljon ételt nem vagyok a híve. Erre is meg kell érni, képesnek kell lenni rá. Ez pedig minden gyermeknél más időpont.

nem vagy hülye!!!!!!! Ha kisétál a wcre, vagy vetkőzik és ráül a bilire, akkor OK. Vagy ha mondja, h .....

L.Kata!
Köszi a kérdésed, az evés-nemevés katasztrófa, már a tápszer is alig kell. Próbálkozom, nem akarom, h kiszáradjon. Láza nincs (37.1 popsiban) de enni nem akar. Kínomban adtam túrórudit azt ette. Paradicsomlevesből 3 babakanál, rakott kelből két falat.

Nem tudom fáj-e valamije, de ha nem javul a helyzet doki lesz belőle.

Éva!
Nekem Áron a hosszabb hajjal babás, a röviddel olyan nagyfiús. Aranyos, de én a babásra szavazok. Persze ha a szemébe lóg, az már nem jó.

Rólunk: katasztrófális éjszakánk volt. Konsti péntek reggel 5-kor kelt, aztán 13 órakkor dőlt ki. Aludt 16 óráig, de közben négyszer sírt fel, de sikerült 10 perces ringatással visszalatatnom.
Este aztán aludni nem akart, ordított. próbáltunk mindent (enni, inni, peluscsere, hasmasszázs, orrszívás...). de semmi hatása. kézben is ordított, az ágyában is. letettük játszani, akkor csendben volt, nevetgélt. 23:30-kor még nem aludt, noha 20: 30-kor szokott. Végül nagy nehezen elaludt, de 2-kor ébredt és 1,5 órán át nyüglődött. Reggel elmentünk bevásárolni, 60%ban sírt.....Itthon játszogatott, enni alig, aludni semmit.......kivagyunk mindketten..........

azért néha csendben van:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kata!Köszi :wink: Soha nem altattam egyiket sem,nekem a doki mondta Zsófi első napján otthon,hogy most jól döntsek mert egy életre szól :D Délbe is evés lerakom és van,hogy dumál de egyszer csak csönd belesek és alszik.Figyi nem szabad folyton arra gondolnod,hogy az is olyan nehéz lesz mint Norbival!Nem lesz semmi baj tök jól fogod viselni és lesz egy gyönyörü kislányotok(vagy fiatok) :wink: Én Zsófinál nem is gondoltam a koraszülésre :arrow: Zsebinél mindig azt mondtam jaj csak 37hetet töltsükbe erre 37+2-re született :? :roll: És szerintem sokban hozzá járult,hogy ezen szorongtam :roll:

Zsuzsu!Hát hallod elég szomorú,hogy az óvónő többet van a dohányzoba mint a gyerekekkel foglalkozna :evil: :evil: Szoktak veszekedni a fiúk?

Évi!Szuper lett Áron haja!!!És most nagyon hasonlít az ikrekre.

15hós oltás után Zsebinek a 7-10.napig láza volt :cry: Ezt mondta a Doki ma meg mindha elvágták volna :D

Kullancselenit tervezi valaki beadatni???

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nem tudok most visszaolvasni, csak egyvalamire reagálok, amit láttam, a cumi téma.

Én addig tuti nem veszem el, amíg jönnek a fogai, ha nincs a cumi a szájában, akkor minden mást rág, főleg a felsőjét, amitől csurom víz lesz. Biztosan kell az ínyének a dörzsölés.

Úgyhogy én is csak azután szándékozom majd leszoktatni, ha már nem jönnek a fogacskák, gondolom ez 2-3 éves korig megtörténik. És akkor is fokozatosan fogom, először nappal nem kapja meg, aztán alváshoz.

Persze majd kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz a tervből a valóság :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok!!!

Kösz a válaszokat.

Cumi:hát igen én szeretném leszoktatni róla lehet korai még ahogy titeket olvaslak.Most ott tartunk hogy napközben nem adom oda neki csak a déli meg az esti alváshoz.Néha kéri és mondom neki hogy elvitte a cica.Olyan édes mert van amikor kéri és azt mondom hogy nincs,ö meg mondja hogy cicuka.De nem sir érte.
Az alvásnál még nagyon kell neki de kicsit késöbb elkezdem a nappali alvásnál de semmit nem fogok eröltetni.
Az egyik oka hogy leszoktassam az hogy nagyon sokat dumál és nagyon szépen és nem szeretném ha pöszén beszélne.A másik pedig hogy lehet menni fog bölcsibe és nem szeretném ha cumis lenne ott is.

egyedül evés:
ezt is próbálgatjuk és nagyon szépen megy neki de nem minden alkalommal hagyom neki.Mert nem szeretem ha belenyúl a kajába márpedig elöfordul hogy ö is ráteszi a kanálra a borsót vagy amit éppen talál a tányérban.

Lkata:nem megy most a fogyi. :oops: el is vagyok keseredve.Valamit pedig lépnem kell mert ez igy nem maradhat. :evil:

Kata:aranyos lehetett Zsebi amikor elvonult aludni.Mint egy igazi nagyfiú.

Még lenne kérdésem remélem nem bánjátok hogy ennyit kérdezgetek. :oops:

Szoval:alvás Fanni nagyon nyugtalanul alszik minden éjjel sokszor felkel és forgolódik.A kiságyból mindig kikéreckedik mellém,de ott is mászik álmába jobra balra már elöfordult hogy leesett az ágyról hála égnek alacsony nagyon az ágy na de akkor is.Addig mászkált össze vissza amig álmában leesett.Szerintetek mitöl lehet ez?????Mert nem hiszem hogy a fogától.Mért nem alszik nyugodtan?



vikcy6
Pákozd
 
 


Zsuzsu:sajnálom a szörnyü éjszakát.Remélem a mai jobb lesz.



vikcy6
Pákozd
 
 


sziasztok

eloszor is koszonom a vigasztaló szavakat.

kata: nagyon sajnállom Norbikát de jó,hogy legalább vele lehettél a kórházban.nagyon aranyossak a fotók és nem is látszik, hogy a fiad fogyott

vikcy: aranyos lehetett a lányod, amikor mondta a szurit :lol:

éva: a te fiad is. neked és a gyerekeknek jobbulást.

bili: mi még ki se próbáltuk.szerintem még felesleges,meg kell rá érni, én még túl korainak tartom.sot én bili helyett mindjárt a wc-re akarom szoktatni

kata84: sajnállom a kórházat,lényeg,hogy túl vagy rajta és tobbet már nem fog kinozni. a koltozéshez gratulálok
én nem figim beadatni a kullancs ellenit, hacsak a novérke nem ajánlja

cumi leszoktatás: szerencsére ebben nem lesz részem, mert fiam 1,5hńapossan elhagyta. engem anyum úgy szoktatott le, hogy elvette tolem a cumit és bedobta a kacsákhoz és mondta, hogy megette a kacsa, nincs tobbé cumi, de hogy hány éves voltam arra nem emlékszem :roll:

vicky: fiamnak nem jott be ez a zene. most lady gaga nála a befutó :wink:

éva: helyessek igy is a fiaid, bár szerintem hajjal aranyosabbak :lol:

zsuzsu:sajnállom a szornyu éjszakátokat, remélem tegnap már jobb volt

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Éva, nagyon fickósak lettek a fiúk!! :D
Milyen volt a zsúr??

Cumi: nálunk nem téma, nem volt cumija soha. :)
Zsuzsu, hát igen, leleményesnek kell lenni a cumi elvétel ügyben. Vannak durvább megoldások, pl. középső unokatesómtól (6 évesen) vették el, a cumit az apja bedobta a kályhába. De célszerűbb valamit kitalálni, hogy önszántából váljon meg tőle a gyerek. Nagyon jó, amit írtál (kell a szegény gyerekeknek). Cicizésről való leszoktatásnál hallottam, hogy "te már nagyfiú vagy, és a nagyfiúk már nem ciciznek", stb...

Bili, én is inkább rögtön wc-re szeretném szoktatni, bár nekem annak idején volt bilim. A pisi nem nagyon zavarja, csak ha átázott, viszont ha bekakil, odajön hozzám, és próbálja felhívni magára a figyelmet. Ez nagyon jó jel.

Vikcy: az egyedül evés alatt a kanállal tányérból egyedül evésre gondolsz, ugye?
Arra még tuti, nem érett meg Gergő...majd ha a manuális készségek már ott állnak, akkor mehet a dolog. Nem szeretjük a maszatolást. Viszont nem evőeszközzel nagyon jól eszik már egyedül. Persze a pépeset nem, mert az továbbra is mi pakolgatjuk a szájába, de az összes többit egyedül.
Fanni rossz alvása annyi mindentől lehet: eddig hogy aludt? Mióta csinálja ezt? Változott-e valami a napirendjében? Nem éhes? Nem szomjas? Kap-e új ételt, nem fáj-e tőle a pocija? Elég programmal fárasztod napközben? Napközbeni alvása rendben van-e? (Ha Gergő túlpörög és nem alszik napközben, volt, hogy csak 1x20 percet, és katasztrofális lett az éjszakánk...)stb

Kata84, gyógyulj meg! Irigyellek a költözés miatt! Mármint az új ház miatt. :wink:
Kullancs által terjesztett betegségek ellen egyelőre nem oltunk. Utánaolvastam, elég hosszadalmas (3 oltás), kb 5 ezer Ft-ra jön ki +beadatás, ahol kérnek érte, és nem nagyon járunk olyan helyekre, ahol valós veszély volna...

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
egy kérdéssel jöttem, hátha tudtok segíteni. :roll:
Norbikánál a fitymaszűkület kezd gondot okozni. :( Úgy veszem észre semmit nem javul hiába huzogatom fürdés, közben. :roll:
Most már a picit piros is neki a vége és attól tartok alámegy a vizelet is, e miatt kellemetlen szagú is. :(
Tegnap a férjemmel kicsit megszadiztuk, megpróbáltuk letörölgetni neki aloe first -el, mert az jó a gyulladásra is.
Szerintetek elvigyem urológushoz?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!
Szerintem kérdezd meg a gyerekorvost először. Én elvittem Mátét és megmutattam neki, hogy nem nagyon megy ez a fütyi húzogatás. Ő mondta, hogy most már nem tépik fel a fiúknak. 3-4 éves kor alatt az urológusok sem nyúlnak hozzá. Sőt ha valamit műteni kell, azt 6-7 éves kor körül teszik, valami nagyon kíméletes módszerrel. Mondta, hogy ne aggódjak már nincs szadizás, mint régen.

Azt javasolta, hogy ha úgy látom, hogy piros, vagy gyulladt vagy ilyesmi, vagy csak fertőtlenítés ként kenjek neki oda betadine oldatot. Amennyire lehet húzogassuk és kész. Majd ha már nem lesz pelenkás, akkor többször lehet vele foglalkozni most elég ennyi.

Én hiszek neki. Így is teszünk. A betadine oldat használata óta nem volt gond vele.

Egyébként ártani nem ártasz vele, ha elviszed, lehet okosabbat tud mondani, vagy megnyugtatót! :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


JA egyébként sziasztok, életjel! :wink: :lol:

Cumizás: én még nem gondolkodtam a dolgon. Alváshoz használjuk csak, meg ha álmos már. Ha elkezd beszélni, akkor rászólok, hogy cumival a szádban anya nem érti mit beszélsz. Aranyos, mert kiveszi és hozza. Aztán van, hogy így sem értem! :lol:
Barátnőm kislánya 3 éves és még alváshoz használja a cumit. Szerintem nem gond. Napközben úgy sem használja, mert már ciki az oviban! :wink:

Bili: Mi már szóban és ruhában nagyon tudjuk. Mondja, hogy biii és piii. Azaz bilibe pisilni kell. Meg már ruhástól rá is ült. Pucéran meg jó messze szalad! :lol: Szerintem korai!

Evés: Én józan korlátok között hagyom a maszatolást, kanállal, villával evést. Darabosat tömi váltott kézzel, kanalas meg folyik mellé. Addig, amíg próbálkozik hagyom, ha kezd disznólkodni, akkor én etetem és kész. Van ám hiszti belőle néha. Ha éhes akkor nem. Valahogy lassan, de alakul.

Kép
bettike
Eger
 
 


Mi jól vagyunk. Hihetetlenül beindult a beszédfejlődés. Napi több szóval gyarapszik a használt szavak tára. Ami tetszik neki már ismétli is. :lol:

Éva! Áron nagyon nagyfiús lett a rövid hajjal. Jóval idősebnek néz most ki a koránál. A hosszú hajjal meg tényleg olyan babás volt!
Buli?

Timi! Nálunk is lady gaga most a sztár! Halász Judittal együtt! Érdekes párosítás! :roll:

Egyébként olvasni olvasok, csak írni nem nagyon jutok! Azért követem ám a kis csapatunkat! Mert pikk-pakk és már 1,5 éves lesz a banda!

:shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
bettike
Eger
 
 


Vicky! Kérdés jó! Máté is sokszor úgy alszik, hogy többet megy álmában, mint fekszik. Nem tudom. Lehet, hogy azért, mert áttértünk 1 alvásra? Mindegy, most visszatérünk a kettőre. Hátha! :shock: :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike

Jó, hogy jelentkeztél!!
Ügyes Máté a beszéd miatt!! Áron is olyan, mint egy papagáj, amit mondunk neki egyből mondja vissza :lol:

Köszi, a buli jól sikerült, hoztam egy pár képet, beszéljenek azok:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Még jövök....

Kép

Kép
éva75
 
 


És a tegnapi fürdőzés is nagyon jól sikerült, arról is hoztam egy pár képet, hogy velünk legyen tele a topik :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Hosszú volt a nap, elfáradtunk:
Kép

Kép

Kép

Kép

Lora van a kék labdában!!!!!
Kép

Kép

Kép

Bedugulok

Kép

Kép
éva75
 
 


Kata

De édes lehetett Zsebi, ahogy egyedül elment aludni :lol: Áron szerintem sosem fog egyedül elaludni, (még mindig cicin alszik :roll: )
Remélem, már jobban van a fogad!!! Hogy áll a házatok?

Szobatisztaság: szerintem is agyban kell megérniük a szobatisztaságra, nálunk mind a három nagynál így volt, Lora 2évesen, az ikrek 2,5 és 3 évesen lettek szobatiszták, ők mondták, hogy most már nem fognak bepisilni- kakilni és így is lett.

Zsuzsu
Eszik már Konsti? Biztos nincs baj, csak most ilyen időszaka van, előfordul, hogy Áron sem akar enni, de aztán megjön az étvágya és bepótolja.
Nagyon édes a hintás kép!!

Cumi: Áron pár hónapja magától leszokott róla, egyszer csak nem akarta bekapni és ha nyomta a szájába, mindig kiköpte, pedig azelőtt nagy cumifüggő volt, így megoldott egy gondunkat.

Lkata
Szerintem is mutasd meg az orvosnak a kukit. Nálunk Ádámnak kb. 3 évesen a sérvműtétjével együtt rántották fel a kukiját, mert kicsit le volt nőve.

Na, most már elég belőlem.... Lora gépezni akar.

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva...nagyon klassz képeket hoztál. Örülök hogy jó volt a buli! :wink:
A fürcsi is szupi lehetett! Ti sokat jártok ugye? Ez olyan jó program, főleg hogy apa is veletek van! :lol:
Bár gondolom máshogy nem is menne, ennyi gyerekkel :wink:
Nincs hiszti ilyenkor, ha mindenki máshol fürödne, vagy mást csinálna?Olyan összhang van a képeken, látszik hogy jó tesók! :lol:

Bettike...végre, már téged is emlegettelek multkor, képet is hozhatnál a nagy 16 hónapos fiadról! :lol:
Nem semmi hogy így beszél már. :shock: :D Ügyes!
Norbi nem kapkodja el.

Figymás-válaszokat köszi, holnap felhívom a doktornőt, és megkérdezem mit tanácsol? :roll:
De kipróbálom ma este ezt a Betadine-t is.
Felénk úgy tudom 2 éves korban megcsinálják a kukit! :shock: Ezért meglepődtem ezen a 3-4 éves koron.

Norbi kapott egy benti cipőt :D remélem jó lesz mert nem túl magas szárú. A kenguruban volt leárazva, csak 1600 ft volt. :D
Kép
Ja, és még ha megengeditek: :oops: :lol:
Kép
Kép
ilyen tortát csináltam tegnap:
Kép

Na, jó befejezem, bocsi! :oops: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata, a mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy 2 éves korukig nem bántják a kisfiúk kukiját. Nálunk sem stimmel, mi várunk...bár én fürdés közben szoktam neki macerálni, amire a férjem megjegyezte, hogy ne éljek vissza a helyzetemmel. :D:D Pedig tényleg csak lazítgatni akartam Gergőnek, sajnos nem sok sikerrel.
Norbika meggyógyult már?

Éva, ez annyira szuper ötlet volt...a tornatermesdi!!! Gyerekkoromban nem is tudom, mit adtam volna érte, ha ilyen helyeken lettek volna a zsúrok!!! Így viszont mindig másnál, meg nálunk törtük a poharakat véletlenül az izgágáskodásban. :?
Hogy szelektáltatok, hogy kiket hívtok meg gyerekek közül?
És a fürdős képek! Micsoda gyönyörű család!

Bettike, milyen ügyes Máté a beszédben. :) És a bii, pii. Nem semmi. :)

Gergő meg mostanában azt csinálja, hogy a mobiltelefonunkat megkaparintja (pl. ha töltőn van), a füléhez emeli (általában fordítva), és azt "mondja": áááóóó. Gondoljuk, hogy a hállllóóóóó-t utánozza. :D:D Volt úgy, hogy azt vettük észre, hogy ott a fülén a telefon és babanyelven szövegel bele, meg vihorászik. :D:D NNNNa, így nézhetünk ki, amikor telefonálunk.

Kép
szöszke
 
 


Norbika, torta, gyönyörű!!!

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!!

Kata84!
Az oviban a dohányzó az ovi előtt az utcán van 8) Elvileg onnan látja a gyerekeket, de természetesen a dadussal vannak a csoportban.

veszekedés: ha Konsti lerombolja Ábel építményét, akkor van heveskedés, de ebben nagyon szigorú vagyok. Tilos bántani a másikat! Konsti hajtépésben profi....
Nálatok??

Kullancs elleni szuri: egyenlőre úgy érzem nem adatjuk be, ahogy eddig sem. Nem járunk kirándulni olyan helyre.

láz: én is hallottam, h ilyen formában jön ki az oltási reakció. Az a fontos, h láztalan Zsebi.

Vicky!
Esetleg a szobahőmérséklet, páratartalom??????? Kényelmes a ruházata???? Pocak? Fogzás???

Konsti is sokat forgolódik, koppan, de különösebben nem zavaró. Gyakran kell betakarni, de visszaalszik.

Kérdezz bátran, ha tudunk segítünk, elmondjuk a véleményünk, tapasztalatunk!!!!!!!

L.Kata!
Én sem vinném urologushoz. Ha gyulladt krémezni, ebben a gyerekorvos segít.

Naggggggggyon tetszik a torta. Én azt hittem csak a tévében mutogatnak ilyet :lol: :lol: .... (van egy sorozat a FEM 3 csatornán , tortacsodák abban látok csodaszép dolgokat...)

Éva!
Szupik a bulizós képek. Ez olyan "retrós".. :lol: :lol:
Tetszik, h sokat jártok el családilag, sok élményel gyarapodnak a gyerekek!!!


RÓlunk:
Az biztos, h ahol tesó van, ott gyorsabb a beszédfejlődés...Konsti szivacs....és Ábel is.....egymást ösztönzik.

Köszi az együttérzést, 2 nap, 2éjjel volt gond Konsti alvásával. Lehetett ez az oltás mellékhatása. Enni továbbra is hullámzó.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Szöszke
Áron teljesen ugyanezt csinálja a telefonnal, ő is hablatyol bele a maga nyelvén és nagyokat nevetgél közben, mi is mindig nevetünk, hogy ezt láthatja tőlünk. :lol:
Köszönöm a dicsérő szavakat a családom nevében is. :roll:
A bulira a meghívottak listáját a gyerekek írták meg, a barátaik jöttek el, akikkel jóban vannak az osztályból.

Zsuzsu
Igen, nekem is a gyerekkori farsangok jutottak eszembe a szombati buliról.
Együtt érzek veled, Áron ma hajnal fél4-ig nem volt hajlandó elaludni, egyfolytában csak kiabálta:"Anya-Anya", már azt hittem megőrülök, de aztán egyszer csak köztünk végre elaludt, attól félek a füle fáj, mert hőemelkedése is volt és nyúlkál a füléhez, lehet, hogy bele ment a víz a fürdőzésnél vasárnap.? Ma elviszem az orvoshoz, majd ott kiderül.

Lkata
Nagyon édes Norbika a képeken! A tortád meseszép! Meg kérdezhetem, hogy mennyiért csinálsz egy ilyen tortát?
A kiscipő szuper!! Egy ismerősöm szólt tegnap, aki a deichmanban dolgozik, hogy nagyon nagy leárazások vannak náluk. pl. elephanten csizmák 990Ft-ért stb. Be kéne nézni.

Közben Áron egy picit lehányt, remélem, ez csak a reggeliből jött vissza és nem beteg lesz. :(

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép



vikcy6
Pákozd
 
 


Sziasztok!!!!!

Raktam egy két képet nektek a tegnapi meg a mai szánkózásról.A barátnöm kislányával van Fanni egy hónappal idöseb Fanninál. :lol:
Olyan édik. :D

Fanni két napja katasztrófálisan alszik.Óránként kiaál anya anya.És csak forgolódik.Holna lesz 8. napja hogy megkapta az oltást.Remélem nem lesz lázas. :?
Nem tudom mi lehet az alvásával.Sosem volt jó alvó egyébként.Még sosem aludt egész éjjel.De most látszik hogy kinlódik.

Köszi amiket irtatok.Nem tudom mi lehet.Ma mindent kipróbálok.



vikcy6
Pákozd
 
 


Vikcy
Nagyon helyesek a lányok!!!
Tudom, nem vigasztal, de nálunk ugyanez volt éjszaka :cry:

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Aranyosak a képek mindenkiröl!!!

Éva:na hogy van Áron?voltatok a dokinál?



vikcy6
Pákozd
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, de mostanában csak olvasó üzemmódban, az is csak 3-4 naponta. Az ünnepek óta áttért Balázs a napközbeni 1 alvásra, így még kevesebb időm van. Ha meg ébren van képtelenség gépezni, nem is kapcsolom be, felesleges, mert azon nyomban itt van és a billentyűt és az egeret akarja nyomogatni. Ilyenkor semmi mással nem lehet lekötni .
Mivel utoljára az ünnepek előtt voltam valamikor így BUÉK!!! Remélem az ünnepek jól teltek mindenkinek. Mi Debrecenben voltunk anyósoméknál egészen jan.1-ig. Ott voltak párom bátyjáék is, ott két gyerek van már. A nagyobbikkal (2,5 éves) tök jól eljátszott Balázs, a pici fél éves, így ő még nem tudott részt venni a játékban.

Említettem, hogy egyet alszik már csak napközben Balázs. Az ünnepek alatt átállt a reggeli 7-es ébredésre, így csak ebéd után lehet letenni aludni. Ünnepek előtt általában 6-kor kelt mindig, és 10-fél 11kor már ki volt bukva a fáradtságtól, így aludt egyet délelőtt és délután is 4-5 óra felé. Éjszaka is kopp-kopp-kopp jól alszik. Este leteszem 8 körül és reggelig egy mukk nélkül alszik. Van persze amikor felriad valamire (fogfájás, rossz álom, szomjas),de két puszi és ölelés/ itatás után már fekszik is maga vissza az ágyba és alszik is tovább. Hál istennek ehhez hozzászoktattuk, hogy ilyenkor nem kell kivenni az ágyból, hanem maga fekszik vissza aludni. Az utóbbi napokban megint 6kor ébred, nem tudom miért, így 11kor dől ki és ilyenkor csak bízom benne, hogy jó sokat alszik, mert ha pl 1 felé ébred, akkor már nem fér bele, hogy délután is még letegyem aludni, de este 8-ig meg nem bírja ki….

Már dumál ezerrel. Valamikor már volt téma, hogy beszéljünk e idegen nyelven a gyerekkel. Én úgy döntöttem, hogy csak németül beszélek hozzá, mindent megért, bármit is mondok neki, de a szavak amiket már érthetően mond, azok mind magyarul hangzanak el: baba, mama, papa, anya, apa, labda, kaki, kuki, hinta, néni, hoppá, nyam-nyam, ezt egyébként csak akkor mondja, ha éhes és mutat az etetőszékre, ill. amikor már eszi a kajcsit és ízlik neki.

Már mutat magára, ha megkérdezzük ki a Balázs, mutat apára, mutat anyára, ha kérdezzük, hogy hol van apa ill. anya. És ha megkérdezzük hány éves mutatja a hüvelykujjával, hogy 1, és mond is hozzá egy eins vagy egy-hez hasonlító halandzsát, ezeket persze én ugyanúgy németül kérdezem tőle és akkor is szépen "válaszol". De egyébként is ha valahol számokat lát, el kezdi "pörgetni" az ujjait, mint aki számol. Ez onnan eredhet,hogy a nyolcadikon lakunk és a liftben mindig mutatom neki a kijelzőn látható számot az ujjaimmal. Meg amikor melegítem a kaját a mikróban, akkor is számolok az ujjaimmal hangosan, hogy hány mp-ig melegítem.

Nem tudom, hogy utoljára írtam e, de már dec. közepe óta megy szépen magától. Valamikor nov. vége felé tette meg az első saját lépéseit, majd ezután rohamosan fejlődött. Na, amikor rájött, hogy neki milyen "képessége" is lett, azóta fel-alá jár a lakásban, ha lehuppan a popójára, már kel is fel és megy tovább. Van, hogy elindul egy vagy két játékkal a kezében és meg sem áll addig míg el nem fárad. Észrevettem, hogy amióta jár maga is, azóta még jobban lefoglalja magát játszással. Fogja a kicsi kocsit és "végigberreg" vele a lakáson, végig a falon vagy a földön tolva a kocsit. De persze amikor pont valamit kéne csinálnom pl a konyhában, akkor persze ott nyűglődik a lábamnál.....

Múlt héten voltunk mi is a 15 hós kontrollon, 9,3 kg és 77 cm, ha utoljára jól mérték, akkor 1,4 kg-t hízott 3 hónap alatt és nőtt 6 cm-t. De az én mérésem alapján 1 kg-t hízott ez idő alatt. Mindegy, én meg vagyok elégedve a súlyával.

cumi: nálunk is u.a a helyzet mit Bettikénél. Mi is már csak az alvásnál használjuk, meg amikor fáradt és indulunk aludni. Napközben már régóta nem használja. Ébredés után is, ha már úgy látom, hogy felesleges, hogy a szájában van, akkor megkérem, hogy adja oda a cumit és ilyenkor fogja és a kezembe nyomja. Meg Balázs is ilyenkor már nyomja a dumát és én is úgy kérem a cumit, hogy cumival a szájában nem értem, hogy mit mond, ezért adja oda nekem.

bili: ha Balázson múlna, ő szerintem órákig csücsülne a kakijában. Mostanában elég nehézkes a pelenkázás. Mondván nem ér ő arra rá, hogy pelenkáztassam.

LKata: nem semmi miken mentetek keresztül Norbika betegsége miatt. Remélem most már minden rendben van!!! Fitymaszűkület miatt nem tudok semmit mondani. Eddig emlékszem mindig megnézte a doki neki, hogy oké e , de nem emlékszem, hogy múlt héten amikor voltunk megnézte e. De eddig amikor nézte nem volt gond.

egyedül evés: Balázsnak már nagyon régóta adok evés közben kanalat a kezébe. Már próbálgatja is szakszerűen használni, ilyenkor megtapsolom, hogy érezze, hogy jó az amit csinál. Pohárból is iszogat már, de ilyenkor egy papírtörlőt teszek az állához, mert akkor jópárszor öltöztetnem kellene naponta.

Éva: jók lettek a frizurák. Áron nem ficánkolt miközben nyírtad a haját? Jó lehetett a szülinapi zsúr, na meg a fürdőzés.

Kata84: a kullancsellenit én még nem tervezem beadatni. Annyi oltást kap mostanában, hogy nem akarom még ezzel is nyaggatni. Múlt héten kapta a kötelezőt és a prevenár emlékeztetőt. 1 hónap múlva kapja az első bárányhimlő ellenit, majd utána valamikor a másodikat.

Na most eldugulok, jó sokat írtam. Majd jövök képekkel is.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Bocsi de ezt még muszáj megmutatnom. :oops:
Kép



vikcy6
Pákozd
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Clau
Jó, hogy jöttél!!! Igazán büszkék lehettek Balázsra, nagyon édes és okos kisfiú!!!!

Vicky
Voltunk orvosnál, a bal füle be van gyulladva, valószínűleg a fürdőben ment tele valami jó kis bacis vízzel. :cry: Kapott antibiotikumos fülcseppet, remélem segít.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Clau...nagyon helyes pasi Balázs, és olvasom milyen ügyes! :lol:

Húúúú, ez ennyi volt bőgés van majd máskor!
Bocsi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Kutyafuttában végigolvastam, de már nem is tudom mik voltak :oops:

Rohanásban vagyok, csak annyit akartam elmesélni, hogy Pálmi 1-2 napja már néha megállogat kapaszkodás nélkül, és tesz 1-2 lépést, majd lehuppan. Szóval szerintem hamarosan járunk! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sz.veronika, nálunk ugyanez van!! :D:D Ma a legtovább 10 másodpercig állt elengedett kézzel, épp egy kartont cibált szét, és annyira belefeledkezett, hogy elfelejtett kapaszkodni. Közben szépen előre hátra egyensúlyozott. :D És egy-két lépés is volt már, de erre még van 1,5 hónapja Gergőnek a mozgásos doki szerint.

Clau nagyon ügyes Balázs!

Vikcy, milyen helyes Fanni a sapijában! A barátnőd kislányával nem civakodnak?

Ma
4 órás vizsgám volt...utána meg két zárótanításon elnököltem, úgyhogy agyilag zokni vagyok. :? a férjem tök jól bírt Gergővel. :D

Kép
szöszke
 
 


Éva, jobbulást Áronnak! :?

Kép
szöszke
 
 



Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
csúcs cuki a telefonálás! :)

Na akkor mozgásügyileg kb. egyformán haladunk! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?