Sziasztok!!
Kata84!
jó, h jöttél!!!Mielőbbi teljes gyógyulást a fogadnak!!!
Azt hiszem úgy szól a törvény, h kérhető 2 e ft a választható oltások beadatásáért. A szegediekkel beszéltük, a legtöbb rendelőben fizetni kell. Ábel 2008. decemberében kapta a prevenárt, már akkor is fizettünk. Ígérem megtudakolom a törvényt !!!
Köszi kérdésed, Ábel szereti az ovit. Ha rosszalkodik elég annyit mondani, h jó, akkor holnap nem mégy oviba és rögtön jófiú lesz.
Valamit ki kellett találnom a fegyelmezésre....
Az óvónővel nem igazán beszélek, csak annyit ami a legfontosabb. Szerinte nem beszél a gyerek, de ez nem így van. Lehet, h ott nem beszél, vagy inkább nem figyelnek rá. Hiába vannak kevesen, inkább cigizik az óvónő......
Próbálkozik a beszéddel, ismétli a szavakat és ez komoly áttörés. Nagyon örülök, volt idő, amikor attól rettegtem, h nem beszél majd.....
Aranyos lehet Zsebi, ahogy önállóan közlekedik
Zsófinak gratu az oviban alváshoz!!!
Vicky!
Nálunk Ábel még cumizik...
December óta kizárólag alváshoz kapja meg. Az első napokban tiltakozott, mostanra elfogadta.
Én az ész érvek híve vagyok, az Ő nyelvén elmondani mi miért jó. Az eldugás nem hinném, h jó. (az egyik barátnőm úgy szoktatta le 3 évesen az ikerlányait a cumiról, h közeledett a karácsony, készítettek cipősdoboznyi ajándékot kisgyerekeknek. Anyuka azt mondta, azoknak a kicsikinek szükségük van a cumira, mert szegények. ..persze nem ajándékozta el a cumikat, de a lányok elfogadták és nem volt gond).
önálló evés: lehet hagyni próbálkozni, de pld. Konstit nem érdekli. ha érdekli rajta...de annak , h szétdobáljon ételt nem vagyok a híve. Erre is meg kell érni, képesnek kell lenni rá. Ez pedig minden gyermeknél más időpont.
nem vagy hülye!!!!!!! Ha kisétál a wcre, vagy vetkőzik és ráül a bilire, akkor OK. Vagy ha mondja, h .....
L.Kata!
Köszi a kérdésed, az evés-nemevés katasztrófa, már a tápszer is alig kell. Próbálkozom, nem akarom, h kiszáradjon. Láza nincs (37.1 popsiban) de enni nem akar. Kínomban adtam túrórudit azt ette. Paradicsomlevesből 3 babakanál, rakott kelből két falat.
Nem tudom fáj-e valamije, de ha nem javul a helyzet doki lesz belőle.
Éva!
Nekem Áron a hosszabb hajjal babás, a röviddel olyan nagyfiús. Aranyos, de én a babásra szavazok. Persze ha a szemébe lóg, az már nem jó.
Rólunk: katasztrófális éjszakánk volt. Konsti péntek reggel 5-kor kelt, aztán 13 órakkor dőlt ki. Aludt 16 óráig, de közben négyszer sírt fel, de sikerült 10 perces ringatással visszalatatnom.
Este aztán aludni nem akart, ordított. próbáltunk mindent (enni, inni, peluscsere, hasmasszázs, orrszívás...). de semmi hatása. kézben is ordított, az ágyában is. letettük játszani, akkor csendben volt, nevetgélt. 23:30-kor még nem aludt, noha 20: 30-kor szokott. Végül nagy nehezen elaludt, de 2-kor ébredt és 1,5 órán át nyüglődött. Reggel elmentünk bevásárolni, 60%ban sírt.....Itthon játszogatott, enni alig, aludni semmit.......kivagyunk mindketten..........
azért néha csendben van: