2010.01.21 16:32
Szerző: f.marti
Hat nem is tudom hol kezdjem, nem akarom, hogy az jojjon le belole en teljesen hibatlan vagyok...Az utobbi idoben rengeteget veszekedtunk...vagy inkabb veszekedett, mert en tobbnyire hallgattam...Elegedetlen volt, semmi sem tetszett neki az utobbi idoben, azt mondta rossz anya meg haziasszony vagyok, elhanyagolom a haztartast, nem tartok ki mellette,(itthon volt egesz nap, de nem segitett be a hazimunkaba egesz nap vagy aludt, vagy szmitogepezett...) ha egyutt beszelgetunk egy velemenyen vagyok vele de ha mar tarsasagba vagyunk akkor mar a masik velemenyet osztom...Nos van benne valami, mert mikor vele voltam feltem, tudtam, hogy vagy fel ejszakai kimagyarazas lesz a dologbol vagy veszekedes, csapkodas stb...Mar a vegen pofozas is volt.. Aztan augusztusba vagy 50x felpofozott meg a parnaval csapta a fejem, azt hittem leszakad a nyakamrol..Mar egy jo ideje naponta tobszor vegig kellett hallgassam, hogy szidja anyumat, azt elismetelte tobbszor, hogy dogolne meg mar az a venasszony, szo szerint...Batyam toketlen, noverem ba...tlan, (bocs a kifejezesert) ilyen jelzokkel illette oket...
A szexualis eletunkre is haragudott, hogy en sosem kezdemenyezek, hat hulla faradtan nem is volt kedvem sosem, megvallom oszinten...Azt allitotta, hogy sosem olelem meg, sosem adok neki puszit, pedig ez nem volt igaz...
Ideges volt, hogy jovunk Angliaba es hogy lesz, hogy kap munkat, tanult angolul, de vegul abbahagyta ejszaka internetezett, nappal aludt a gyerekeket meg alig tudtam csititgatni, hogy ne zajongjanak mert ha felebredt akor sapkazta oket..AAA, kesz idegolo volt ez az egesz..Na de vegul ide kijottunk es itt meg meg sem erkeztunk rendesen mar kezdte az elegedetlenseget, hogy Zsuzsi (a noverem itt Angliaba)miert nem jon mar utanunk a repterre, mert milyen nehez 3 gyerekkel ra varni, a lakasban meg nem tetszett, hogy miert ezt a szobat adta nekunk Zsuzsi, mert nem a masikat...stb..stb...
Aztan teltek a hetek es nem talat munkat, stressz nehezedett ra,persze engem sem hagyott erintetlen, ugyebar csak arra o sosem gondolt...mar nagyon ideges voltam ahanyszor kinyitotta a szajat mindig valamiert neheztelt.Egy szombat este vacsorat adtam a tarsasagnak es Anett epp abban a periodusban volt, hogy felfedezte a hangjat es gyakorolta is, ha valamit el akart erni addig abba nem hagyta az eeeeee-getest amig meg nem kapta. Nekem fel sem tunt, hogy ez zavarja, el voltam foglalva a kaja keszitessel, kiszolgalassal, o meg felidegelte magat hogy miert nem csinalok valamit a leanykaval,ne mind nyekeregjen, hogy mindent utana engedek, kenyeztetem..Parszor becsapta a huto ajtot, aztan elment tv-zni..Ejjel bejott hozzam, mert kulon szobaban aludtunk, hogy ot ne zavarja Anett, meg mas okok miatt is, hogy ne zavarjon Anett senkit a lakok kozul, mert koran keltek, dolgozni meg ejjelesek voltak stb...egy agyba aludtunk Anettel, ha sirt rogton tudjam megnyugtatni...Na, akkor bejott es kihivott a konyhaba, hogy beszelgessunk, joforman o akarta elmondani amit kigondolt aztan elkezdett pofozni, majd okollel csapkodni a fejem, komolyan mondom csillagokat lattam mint a rajzfilmekbe, aztan hasba utott, Anett felsirt, bekuldott, hogy hallgattassam el, majd gondolt egyet bejott es ott is utni kezdett, hogy raestem Anettre, majd a hajamtol fogva kirancigalt az agybol es a foldon huzva kihuzott a konyhaba, ujabb utesek kovetkeztek, aztan megint mar nem emlekszem pontosan, de azt tudom, hogy kezemet a fejem ele tettem, hogy valamennyire vedjem az uteseket...Azt mondtam neki, hagyja abba, mert meg fel kell neveljem a gyerekeket, ne tegyen nyomorekka, erre o ki ment a konyhaba , kihuzta a fiokot es kidobta a foldre a tartalmat, azt mondta, melyik kes kell, hogy megoljem magam, szerintem rosszul ertette amit mondtam...
Aztan a vegen oda jott es elmondatta velem vagy 3x, hogy miert kaptam ki...mert en mellette nem alltam ki sosem(mindig is vedtem amikor az emberek rosszat mondtak rola), hogy nem nyujtottam neki megfelelo csaladi hatteret es emiatt o sosem tudott megallni a munkahelyein,(huszon valahanu munkahelye volt eddig, ha nem tobb, leghosszabb ido egy munkahelyen masfel ev...) en tettem ot lelki nyomorekka, es haza megyunk es en fogom eltartani ot meg a 3 gyereket mert o keptelen a munkara miattam...stb...stb...
Ezeket mind akkor csinalta amikor az egyik lako epp szabadsagon volt otthon Magyarorszagon, tesom ejszakas volt...En annyira meg voltam remulve, hogy felhivtam tesomat telefonon, persze nem mertem mondani semmit, csak nyitva hagytam a telefont, tesom meg visszahivott, de erre mar o is reagalt, kikapta a telefont a kezembol es azt mondta nincs semmi baj, nyugodjon meg, aztan kiszedte a telefon aksijat....
Osszeszedte a kiboritott fiok tartalmat es odajott hozzam,mondott megint, sirt, hogy en tonkretettem idegileg, aztan elmondatta vagy 3x, hogy miert kaptam ki........aztan megolelt....Annyira sokkolva voltam gepiesen engedelmeskedtem, beleegyeztem mindenbe...Buntudatot ebresztett bennem, hogy en vagyok a hibas mindenert....
Reggel amikor hazajott tesom latta, hogy megsincs minden rendbe, akart beszelni vele, de o aludt.Fel akarta ebreszteni, en mondtam, hogy ne hagyja laudni, hatha nem lesz ideges, ha kialussza magat...Aztan tesom elment lefekudt es este kerult sor a beszelgetesre..Inkabb ordibalasra, konyorgesre, terdenallva konyorgott, hogy talajunk valami megoldast erre a helyzetre, en megigertem, hogy minden eromet osszeszedem es megvaltozom de o igerje meg, hogy nem fog verekedni. Nem igerte meg, azt mondta, hogy nem igerheti, mert en hozom ki belole a verekedest...
Nos en alapbol csendes termeszet vagyok mindig is utaltam a veszekedest, hangoskodast.....
Vegul azt mondta, koszivuek vagyunk es latja nem jut semmire, haza megy es meg ne probaljak haza menni, semmi kozom a lakashoz....
Este probaltam meg beszelni vele, hogy mindent megprobalok, valtozni fogok, haza megyunk, de azt mondta MAR KESO...
Akkor ejjel be kellett menjen tesom dolgozni, feltem, konyorogtem vigyen magaval a gyerekekkel es valahogy elleszunk a kocsiban...annyira feltem tole...Vegul megigertette Palival, hogy nem fog bantani..Azt mondt Pali neki, nyugodjon meg, mert mar koztunk mindennek vege....
Ejszaka a Zsuzsi szobajaba aludtunk Anettel, marmint aludtunk volna, ha nem feltem volna. Szornyu ejszaka volt, minden egyes kis neszre a szivem vadul kalapalt,majd kiugrott helyebol...Valahogy reggel lett, semmit sem aludtam szinte, elvittem a fiukat a suliba tesom vart az utcan mondta, valamit tenni kellene, ez nem normalis dolog, hogy igy felunk Palitol,el kellene menni a rendorsegre kerdezzuk meg mit lehet tenni ilyen esetben, mert nem vagyunk biztonsagba...Hosszas gyozkodes utan vele mentem..Ott elmondtuk miert jottunk,tanacsert, de lattak rajtam a nyomokat, kek foltokat es nem engedtek el, azt mondtak ez nem maradhat ennyibe, be kell vigyek Palit is kihalgatni..Kertek irjak irasos vallomast, nem tettem, nem akartam rosszat Palinak.Konyorogtunk, ne vigyek el Palit, nem akarjuk meg rosszabbitani a helyzetet. A rendorsegen vegig bogtem es azon aggodtam, hogy vajon mi van vele, van-e mit egyen? stb...Este kiengedtek, mivel nem tettem feljelentest...
2 ejszaka idegenek hazaban aludtunk o meg a Zsuzsi lakasan, feltunk es felek tole ....azt a verest nem szeretnem meg egyszer atelni !Neha az volt az erzesem, hogy nem tudja hol a hatar, nem tudja kontrolalni magat es egy rosszul iranyitott mozdulat ....vegzetes is lehet. Persze amint bevallotta, tudta jol, hogy hol kell usson, hogy nenagyon hagyjon nyomot a veres,elore kitervelt volt az egesz.
Mindjart 2 honap telt el azota, Anett 1 eves szulinapjara semmit sem irt,sem karacsonyra, sem ujevre semmit nem mondott a fiuknak...Nekunk azt mondta ne keressuk, ne zaklassuk, mert igy jobb neki is meg nekunk is. O dontott igy...