Új privát üzeneted érkezett!

Nono
Vérszegénység, vitaminhiány...ezek mind okozhatnak fáradságot.
Eszel rendesen? Szedsz vitamint?
Nem kövezlek meg a bölcsi miatt, mindenki úgy intézi az életét, ahogy legjobbnak látja. Az én fiaim is voltak daycare-ben, amikor suliba jártam, akkor az volt a megoldás. :)
Remélem hamar túljutsz a depin! :wink: Esetleg visszamennél dolgozni is, ha bejön a bölcsi?

Nálunk is depis az idő, azt ígérik, az elkövetkezendő 3 napban több eső esik majd, mint tavaly egész évben. Még így sem kell gumicsizmát vennem... 8)
Pénteken nem volt suli a fiamnak és hétfőn sem lesz, nem tudom mit csinálok velük, ha tényleg esik...szétszedik a házat. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Köszönöm a bátorítást lányok.

Nagymamából nálunk nem lenne hiány, de én nem veszem igénybe a segítséget. Illetve csak úgy, ha ők jönnek és én is itt vagyok, rosszabb esetben, ha el kell mennem, dokihoz, ide-oda egy rövid időre.
De gyerekek még nagymamánál nem aludtak, talán Zsó egyszer volt 1 órát egyedül anyuméknál.
Ennyi.
Férjemmel kettesben több mint 6 éve sehol.
Megszületett Zsófi és én azóta vagy terhes vagyok vagy szoptatok :lol:
Zsó 25 hónapos koráig szopott akkor már Matyi 5 hónapos volt a pocakomban mire abbahagyta, Matyi 27 hónapos koráig szopott Misi már 3 hónapos volt a pocakomban amikor abbahagyta. Misi most szopizik. Most, hogy itt netezek (fent az emeleten) így is babafigyelővel hallgatom, hogy mikor ébred, lemegyek, visszaszoptatom, aztán alszik egy kicsit. Igy meg egészen addig míg végre én is elszédelgek aludni és odaveszem magam mellé, aztán önkiszolgálóban működik tovább az éjszaka többi része, mert a fene sem fog éjjel óránként kiugrálni az ágyból. Így meg remekül tudok félálomban szoptatni, őszintén megvallva azt sem tudom, hogy szopik-e éjszaka, lehet, hogy nem is, mert mellettem elég nyugton van.

Ja és ez a visszaszopiztatom szex közben is működik :oops:

Apával végre kettesben, gyerek felébred, én berongyolok a hálóba, visszaszopiztatom, aztán kirongyolok apához.
Lánykoromban mindig ilyen romantikáról álmodoztam a plafont nézve. :lol: :lol: :lol:

Na de nem panaszkodom, mert imádom őket, csak néha elszöknék, de tudom, hogy elszökni sem tudnék lelkiismeret furdalás nélkül.

Közben meg ma egész du. rossz kedvem volt, hogyha arra gondoltam, hogy hogyan fogok én visszamenni dolgozni, mi lesz a gyerekekkel az iskolai szünetekben, hogyan fogom szervezni az életemet. Pedig még van erre két évem + a szabik, de már most nyomaszt ha rágondolok.

Hiába na január van és rég kezdődött már a tél. Biztos egy kis téli depresszió.
Ma olyan gyönyörűen sütött a nap, már mentem volna ki a kertbe kapálni.
cukorka
 
 


Cukorka, én a két kezemet összetenném, ha lenne a közelben nagyi, akire rá lehetne bízni a gyerekeket, és nem igényelne külön szervezést bármilyen külön program, és nem kéne bébiszittert fizetni.
Bevallom, én nem tudnám, és nem is akarom magam ennyire alárendelni a gyerekeknek, és annyira jó néha elmenni itthonról és feltöltődve hazajönni, és vidám(abb)an folytatni a mindennapokat. Ez sokszor csak annyi ám, hogy gyerek nélkül eljutok bevásárolni, vagy egy este a barátnőkkel 1 cukiban. Sajnos a férjjel való különprogiban már nekünk is ritkán van részünk, de ha anyukám bevállalja őket, már itthon sem vagyunk! Megkérdezhetem, hogy Ti miért nem veszitek igénybe a nagyikat?

Nono, sajnálom a depit, én is így voltam ahogy Te a fiam után, valahogy éreztem, hogy ez már több annál, minthogy kimerültem a 2 gyerekkel, és hogy éppen tél volt. Elmentem vérvételre, és kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem, valszeg életem végéig szednem kell a gyógyszert, de fényévekkel jobban vagyok. Emlékszem még az is nehezemre esett, hogy reggel kinyissam a szemem, és tiszta depi voltam. :? Most még a 3. gyerekkel végre a szülés utáni depi is kimaradt az életemből, gondolom a hormonpótlásnak köszönhetően! :)

Egcsi, Ti hogyan kerültetek ki Amerikába? Munka miatt mentetek?

Dobok 1 képet a legkisebbről, hátha kedvet kaptok: :D

Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 

 
 

Cukorka, nekünk most nyáron aludtak először házon kívül (nagyinál) a nagyok, és mit mondjak, az első alkalommal még csak nem is hiányoztak. :oops: Persze egyfolytában gondoltam rájuk, naponta többször beszéltünk telefonon, és készenlétben voltunk, hogyha menni kell, akkor megyünk, de pár nap volt csak.
Voltak többször is azóta, és már hiányoznak nagyon ha nincsenek itthon, annyira nagy a csend nélkülük. :D Sztem nekik is jó kicsit elmenni, élvezik a helyzetet, a kényeztetést, meg nekünk is jó. :) Ettől nem vagyunk rossz(abb) szülők, és ettől ugyan úgy szeretjük egymást.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Tegnap meghozták a gyerekeket. Hát...baromi nehéz a hárommal.
És még nem élesben, nem egyedül vagyok velük. Beni féltékeny (ahogy vártuk), szopiknál hatalmas hiszti, ő is szopna, Emi meg babázna Samuval.

Samu éjjel óránként szopott, már zöldl a fejem az álmosságtól. minek zabál ennyit, egy hét alatt 400 grammot hízott... :shock:

Remélem majd belejövök... ugye? :oops:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Tünde
Kihúztak bennünket a "zöldkártya lottón", így kaptunk letelepedési engedélyt. Augusztusban lesz 5 éve, hogy kijöttünk. :D A család néha hiányzik, de amúgy jól elvagyunk. Csatlakozom hozzád, ha közelben lennének a nagyszülők én is igénybe venném a szolgáltatásaikat. 8) Na, nem úgy, mint a sógórnőm, aki ott lakik anyuék lépcsőházában és a gyerekek minden nap órákat anyuéknál vannak, ha nem ott, akkor a másik nagymamánál, ha ott se, akkor a szomszéd vigyáz rájuk.... :shock:
El sem tudom képzelni, hogy a fiaim máshol aludjanak, mint itthon, de nincs is rá kipróbálási lehetőség....talán néhány év múlva, mikor iskolai barátokhoz járnak majd pizsama party-ra. :wink:
Julcsi nagyon szép kiscsaj! Azok a szemek! Egy év múlva talán nekem is lesz már...a kedvem az megvan újabb kistesóhoz. :lol:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Uxi
Persze, hogy belejössz! Mindenki szépen átáll az új menetrendre és minden okés lesz! Ugye háromgyerekesek? 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


uxi drága, ne várj csodákat még csak egy hetes a picurka. Hidd el hamar jobb lesz a 6. hét körül mindig van váltás, akkor már összeszokik a család. Még keményen gyerekágyas vagy, ez nem a vidám percek móka-kacagás ideje. Nem baj ha fáradt vagy ha félsz, ez mindig ilyen akárhányadik a baba, 9 hónapig alakul bennt valami, változik a hormonrendszer aztán egy perc alatt tűnik el a placenta és kell felállnia újra a rendszernek.
Nálatok is hamar újra bootol a rendszer, előbb mint gondolnád és sokkal előbb minthogy elfogyna a tartalékod. Pihenj amennyit csak tudsz az idő mindent megold, a középső gyerkőc lelke is helyreáll lassan, ő is ugyanazon megy át most mint korábban a legnagyobb, ez elkerülhetetlen. Ne aggódj, nemsokára szuper lesz. Újra kell instalálni a rendszertm eltart egy kis ideig de nemsokára szuper lesz.

Ha van időd, itt egy blog: www.hannamikoltaron.blogspot.com 3 éves a nagy másfél a középső és 1 hós a legkisebb. Itt is voltak/vannak nehézségek de hátha erőt meríthetsz abból h ez most egy nehéz és szép időszak és elmúlik.

Vitamin: a vérképem rendben, nyár végén voltam bár azóta eltelt egy kis idő de szedek béres cseppett, pluszban kalciumot magnéziumot és b6 meg folsavat, ezek jók az idegekre, na és c vitamint. Nem egyszerre nem túlzásba víve de szedek. Sok a saláta, a téli gyümi, alma, banán nari, szval nem az étrend. Simán csak imerültem a sok betegségtől amik voltak azt hiszem. A lányom kezdte aztán a fiam aztán én és mire én is kimásztam már jött a lányom megint. És mikor az egyik jól volt akkor szétkapta a lakást de nem tudtunk kimenni sem mert akkor a másik volt lázas, aztán ha ketten szedték szét a lakást én nem bírtam kimenni a láztól és ez ment oktobertől. Mostmár jobb mint mikor írtam a nyavajgást de azért nem szuper. Várom a tavaszt, az mindig megváltás szokott lenni.

Enyém gyerekek alhatnak a nagyiknál ha akarnak és vállalják őket...csak ritkán vállalják.

Keksz....hihihi ismerős a romantikus, gereket álomba visszaringató vagy a nagyot épp megpisiltető 5 percünk van rá siessünk típusa.....de azért igyekszem másképp is ha nem szól közbe egy tizenkilós csomag. 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Uxi fel a fejjel, lesz ez még jobb is, hidd el! Furcsa is lenne, ha minden zökkenőmentesen alakulna így elsőre, nem? :wink: Meddig van segítséged? Emit viszed most oviba, vagy otthon van Veletek?
Tyűűha, nem semmi Samu gyarapodása, pocakja bírja? Bár a hasfájás 2-3 hetes korban kezdődik.

Egcsi, mi az a zöld kártya lottó? :oops: :roll: Akkor maradhattok, amíg csak akartok?

Nálunk se mindig fenékig tejfel az élet, Zitát ma nem tudtam oviba vinni a hóhelyzet miatt, nálunk csak apa kocsijára jár a téli gumi, elvégre Ő furikázza a legtöbbet a 3 gyereket... :twisted: :evil: :twisted: Ákosnak meg sok lenne hóban gyalogolva 3km, szóval ovi elnapolva. :?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Még a héten van segítségem, utána semmi.

Emit sem tudom oviba vinni, mert csak én tudnám hordani, de most még képtelen vagyok vele fél 9-re odaérni a szomszéd városba, 40 perces macerát végigcsinálni három gyerekkel kétszer egy nap. :?

Bár nappal Benivel nehezebb, éjjel meg Emivel, megosztják 8) .

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


bocs, de nem tudok mostanaban gyakrabban jonni.

Panny csodallak az optimizmusodért és a magabiztossagodért. A hozzaszolasod biztosan sokaknak erot ad.

Egcsi én is kuldofoldon tavol a csaladtol csoportba tartozom és barmit megadnék egy nagymamaért a kozvetlen kozelben. Ugy irigylem azokat, akik néha csak atviszik a gyerekeket vagy a nagyi athivja oket egy palacsintara. Nalunk ilyen sosem volt és nem is lesz... sajnos.

Nagyon ritkan volt ugy, hogy hazamentunk és a szuleimre hagytuk a két gyereket par napra. Pedig meg vagyok gyozodva, hogy a gyerekeknek igenis jot tesz, ha kicsit kimozdulhatnak a szulok mellol.

én is azok kozé sorolnam magam, aki eleinte 1000%-os anya volt, most mar visszaadtam 100%-ra vagy még lejebb. A két fiam kozott masfél év van és az elso félévben nem volt semmi segitségem. Teljesn kivoltam, még ovsomort is kaptam és utana megfogadtam, hogy a gyerekek érdekében szerveznem kell bébisittereket. Most par éve ez megint kicsit visszaszorult, nagyon ritkan jutunk el valahova kettesben és mivel apa sokat utazik én vagyok egyszemélyben az anya, apa, nagyi és a boszorkany is. Annyira nem bizom meg idegenekben, hogy még a munkamat is feladtam és most itthonrol dogozom, hogy ne kelljen a gyerekeket ide-oda dugdosni, mert senki nincs itthon.

Sokaig szoba sem jott, hogy legyen harmadik. aztan 2008-ban véletlenul terhes lettem. Azt a babat 10 hetesen elvesztettem. Valoszinuleg érezte, hogy nem akartuk.. legalabbis akkor nem.
Hemej nagyon sok erot kivanok, remélem hamar tul leszel rajta!!!

Aztan augusztus végén, mint valami isteni sugallat jot az otlet, hogy most azonnal szeretnék egy 3-kat. Azonnal terhes lettem. én is minden terhességemet végigizgultam, ezt meg kulonnosen az elozmények miatt.
Most valahogy a novemberi-decemberi oriasi honvagy és depi utan jobban vagyok, a mult héten voltam a 22. heti UH-n, minden ok, kislanyunk lesz tuti, a két fiu mellé, ujra van kedvem dolgozni is és a gyerekeknek is jot tett a téli szunet, kicsit nyugisabbak, mint a mikor legeloszor irtam. Csak sajna Apa éppen ma utazik el és az elkovetkezendo 3 hétben csak elvétve lesz itthon. Ezt nagyon nehezn viselem én is és a gyerekek is, foleg a nagyobbik fiam.

Sokaknal kozuletek nagyon kozeliek a gyerekek, le a kalappal, én azt hiszem beleoszultem volna, ha a ketto mellé meg jon egy rogton. Cssak azt tudom tanacsolni mindenkinek, hogy ne szégyeljétek a segitséget igénybe venni, foleg a csaladtol, sot ha ok nem ajanljak fel, igenis kérjétek oket, mert senkinek sem tesz jot, ha Anya allandoan faradt, rosszkedvu, kimerult.

Uxi biztosan bele fogsz jonni. Az is nehéz volt mikor a 2. jott és mégis belejottél. De ha nagyon nem birod és kialvatlan vagy, akkor probalj valakit magad mellé szervezni. Pl nincs valaki kozleben, aki el tudna vinni a lanyodat oviba, mert mondjuk az o gyereke is odajar? Vagy pl, nekem az is oriasi segitség volt, h; anyam néha eljott és telefozte a melyhutot. Hogy legalabb enni legyen...
s.orsi
 
 


Tünde
A "zöldkártyalottó" egy sorsolás, ahol bizonyos számú letelepedési engedélyt osztanak ki országonként. Ingyenesen lehet beküldeni a jelentkezést az amcsi nagykövetség honlapján van részletesebb info. :) Elvileg végleg maradhatunk, de még mindig kiutasíthatnak, ha valami hülyeséget csinálunk.(pl.terrorcselekmény :roll: )

Orsi
Gratu a kiscsajhoz! :D Nálunk a fiuk között 3 év van és kell is ennyi korkülönbség nekem, hogy minden flottul menjen. Nem tudom mit csináltam volna két gyerekkel kis korkülönbséggel, segítség nélkül. :shock: Egy tündér az én mélyhűtőmet is telefőzhetné, mert főzni azt nem nagyon szeretek. 8)
Férjed magyar? Milyen gyakran utaztok Magyarországra? Inkább a nagyik jönnek hozzátok?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: terrorcselekmény? Max a gyerekeket lehetne terrorizálni ha már kiborítottak! 8) :lol: Nálunk is jó h volt 3 év, kellett.

Lehet h lesz állásom....napolva 3ska. Nem bánom....jól jönne egy kis szünet...aztán majd meglátjuk lesz e valóban munka. :roll:

Ma voltunk előszőr böclsiben. Jó volt, fiam élvezte persze még ott voltam de nagyon kedvesek a gondozónők. 3an voltak és mindegyik ölelgette az összes törpét. Nem is hittem h lehet vki ennyire kedves idegen gyerekkel. Mindegyiket ölelgették. A kaja jó volt, új a hely, szval remélem beválik és nem nonstop betegek lesznek. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Hajrá bölcsi! :D Hajrá munka! :wink: Az én gyerekeim egy éven keresztül felváltva voltak betegek néhány hét szünettel, középfülgyulladás és társai...nem volt egyszerű. Viszont azóta kisebb orrfolyáson kívül semmi! Ez különösen fontos, így Berci nem hiányzik a suliból. :wink:
Inkább a gyerekek terrorizálnak engem... :roll: :lol: Valamelyik nap is meg voltak zizzenve, azt hittem világgá megyek. :shock:
Úgy látom az időjósok nem hazudtak, szakad az eső.... 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Dr_nono!

Nahát, már megint meg kell állapítanom, hogy kicsi a világ. Hanna-Mikolt-Áronékat ismerem, itt laknak nem messze. :)

Még egy vizsgám van, utána gyakrabban tudok jönni.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Egcsi
a férjem francia és csak 2,5 éve élunk Fr.o.ban, de elotte is kulfoldon éltunk, de mi Europaban.
Nalunk is volt egy tél, amikor egészen a tudogyulladasig mindent elkapott foleg a kicsi, akkor 2 évesen, de azota szinte sosem betegek az én gyerekeim sem. Iskolabol ok sem hianyoznak, ami nagy kincs! szerintem ehhez az is hozzajarul, hogy az elso gyerekorvosunk, egy német doki, nagyon jol meggyozott, arrol, hogy nem kell a gyerkocoket allandoan barmilyen kis megfazasnal gyogyszerezni. Antibiotikumot életukben Maté csak egyszer, Alex pedi kétszer kapott. igy hamarabb elérték a kello immunitast és ha megbetegszenek is, viszonylag hamar tulvannak rajta.
és be tudtatok illeszkedni jol, Egcsi?? én nem jartam még arra, a nyaron voltunk Kanadaban és tobbek kozott Ontarioban is, ami ugye elég amerikaias. Mindenki feltunoen kedves és mosolygos volt, de azon gondolkodtam akkor, vajon konnyu-e veluk allando kapcsolatban lenni? A franciakkal oszintén szolva elég nehéz, egy tipikus joléti fogyasztoi tarsadalaom, annak minden elonyével és foleg hatranyaval.

Nono
nekem is jot tett a munka, miutan mindeketten ovisok lettek, hamar kezdtuk az ovit, 2,5 évesen. Utana viszont szomoruan jottem ra, hogy egyszeruen képtelen vagyok minden sajat magammal szemben tamasztott elvarasnak eleget tenni (szuper anya, szuper feleség, mindig mosolygos, stb...) és hamar, kizarasos alapon, a munkat épitettem folyamatosan le, eloszor félmunkaidoben, majd teljesen. szerencsére itthonrol dolgozva is tudok annyit keresni, mint egy félmunkaido allas (kulkerben dolgozom) és nekem ennyi elég. csak az a baj, hogy igy meg néha bezarva érzem magam... na de ne panaszkodjak mar allandoan... biztos, hogy pokol lenne a gyerekeim élete, ha én egy teljes munkaidos allassal a férjem meg az allando jovés menésével sosem lennénk itthon. én ilyen szempontbol konzervativ vagyok, mind a kettonek nem lehet "karriere". remélem senkit nem sértek meg.
s.orsi
 
 


Orsi
Van egy pár magyar ismerős a városban, ők segítettek a kezdetekben. Volt egy jó barátnőm, de sajnos meghalt autóbalesetben 3 éve. :? Azóta nem járok össze nagyon senkivel.
Barátságosak itt az emberek, de felszínesek. (vállvonogatós smilie)
Beilleszkedtünk jól, én már el sem tudnám képzelni, hogy Magyarországon éljek. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Csak nektek!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Ez meg az én gyönyörű lányom szülinapjáról :lol: :lol: :lol: : olyan kevés kép készült!!! Tortás kép meg nincs is. De hát ugye ez van, hogy az idő meg a gyermekszám növekedésével fordított arányosan csökken a képek mennyisége.
Kép

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Megírtam a hozzátok szólásomat, aztán egy béna mozdulattal bezártam az ablakot (természetesen még mielőtt elküldtem volna)-ezért küldöm most csak ezeket a képeket -, úgy, hogy ha kidühöngöm magam, akkor igyekszem rekonstruálni magam 8) 8) 8)

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Húúha, de szép gyerekek, és tiszta anyukájuk!!! :)

Nono, én nem ítéllek el a bölcsi miatt. Amíg 1 gyerekem volt biztos másképpen gondoltam volna, de sztem az én kislányom is tudni fogja, milyen a bölcsi belülről.

Orsi ez olyan jó, hogy eldöntötted legyen 3. baba és össze is jött! Az első kettőnél nálunk is így volt, a 3-at meg nem is kellett gondolnunk, gondolta Ő helyettünk is! :D Grat a kislányhoz!

Uxi én úgy csinálom idén pár reggeli idegösszeroppanás után, hogy a szomszéd néni vigyáz a kicsikre reggelente, kb fél óra alatt megfordulok. Tavaly szülés után 6 hétig apa vitte Zitát oviba, aztán cígöltem mind a hármat, nem is értem, miért. :roll: Bár akkor már március eleje volt, nem januári zimankó. Majd kialakul ám Nálatok is, ne aggódj, sztem az anyukák nagyon leleményesek szervezés kérdésében. Férjed nem tudja elvinni Emit az oviba?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Lehet, hogy megpróbáljuk majd februártól.
Az a baj, hogy az ovi a szomszéd városban van, a férjem meg a másik szomszéd városba (Bpre) jár dolgozni az ellenkező irányba, annak is a másik végére- vonattal.
A kocsi itthon van a gyerek miatt, na meg itt ki sem lehet mozdulni kocsi nélkül. Azt tudja megtenni, hogy reggel 7-re elviszi Emit az oviba, aztán gyorsan leteszi a kocsit, s irány az állomás.
Érte menni viszont nekem kell, mert 5-ig tuti nem ér oda.

Ejj, jöjjön már a tavasz, akkor már talán ez is könnyebb lesz. Nem kell hatszáz réteg ruha minden gyerekre.
Még sosem vártam ennyire, hogy tavasz legyen :oops: :mrgreen:.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Fanetta
Nagyon szépek a gyerekeid! :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Uxi hát nálunk is ez volt, Zita kb 3/4 7-re bent volt az oviba, én nagyon sajnáltam, de szerencsére Ő élvezte, hogy APAISTEN viszi. :D Persze nekem is kelni kellett, reggeli-öltözés... délután meg 2 gyerekkel könnyebb készülni. Hol laktok?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


fanetta:szép kinderek! komolyan!

Munka: az az igazság h imádok anyának lenni, nem is volt eddig gond ez azóta van h folyamatosan betegek....ill a lánykám. 3 napot volt de már tiszta takony.....előtte 2 hétig nem....így iszonyat nehéz...ő beteg aztán Márk aztán én és nincs egy nap (!) amikor mindenki egészséges, menni sehova nem lehet csak itthon, nincs babaklub meg miegymás...szval így nehéz. Remélem helyreáll a béke ill az egészség és elmúlik ez a nyomortanya. Jó a bölcsi. Imádja a fiam. Csak jóüt tudok mondani, minden új, minden szép és kicsi cspoik vannak és 3 dada jut 12 gyerekre így egész jó, midnenki ölelgeti őket. Szval szuper. Én is tök jól érzem magam...hehehe tök gáz...beszélgetek a dadákkal az anyukákkal, akik épp beszoktatnak, segítek a kicsik körül....szval tök jó...degáz... :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


[quote="zitaanyu"] írta:zitaanyuSztem nekik is jó kicsit elmenni, élvezik a helyzetet, a kényeztetést, meg nekünk is jó. :) Ettől nem vagyunk rossz(abb) szülők, és ettől ugyan úgy szeretjük egymást.

Naná!!!!!!!! Teljes mértékben egyetértünk!!!!!!!!!!!!!

Nono: te lükefi, mér' gáz az, hogy te jól érzed magad??? :shock: A bölcsis témához annyit, hogy egy kiegyensúlyozott(abb) anya a legfontosabb: és ha ehhez a bölcsit is igénybe kell venni, akkor rajta.
Aki meg a 24 órából 24-et tud nyugodt, kiegyensúlyozott lenni x kölökkel a nyakában, annak is hajrá.

Uxi: én is már most nagyon várom a nem 100 réteges időjárást!!! Hajaj: mi lesz itt egy pár hónap múlva!!! Lehet, hogy elsőbbségit írok Időapónak!!!!!
Nekem a kerület 2 végéből kell begyűjteni az aprónépet: vinni ketten visszük őket kétfele, de a begyűjtés tényleg nem egyszerű: egyet öltöztet, visz, aztán egyet vetkőztet, kettőt öltöztet: na és ez lesz ugye mindez csak, gyök alatt a köbön –hihi :D :shock: :D :lol: :shock:

Zitaanyu: nem rossz a szomszéd nénis ötleted!!! Egyáltalán!

Köszi a bókokat!!!! Elárulok nektek egy titkot: még kicsi voltam, amikor elhatároztam, hogy ha lányom lesz, akkor az gyönyörű lesz :!: :roll: :!: 8) , és szeplő nélküli (mert engem akkor rettenetesen zavartak a szeplőim, és talán nem hangsúlyozták eleget, hogy ezekkel együtt is szép vagyok). Gondolom egyáltalán nem vagyok elfogult, de a lányom tényleg gyönyörűnek sikerült 8): most már csak egy kis ész is mellé, és minden tökéletes –hihi.
És persze rengeteget mondom is neki, hogy milyen szép és csinos, na meg okos is: hogy egy pozitív önképe legyen -olykor tartunk téningeket, és hihetetlen, hogy a középiskolás lányoknak mennyire hamis a testképe, negatív az önképe - ez fokozottabban ösztönöz, hogy a lányom másfele próbáljam formálni.

De a fiúkban mit kell erősíteni??? Azt má nem tom annyira, mert még sosem voltam fiú!!! Hogy erősek és bátrak??

Orsi: nincs ebben semmi sértő!! Tényleg nehéz lenne összehangolni 2 teljes órás melót a kölkökkel!!!!
Ja és kérünk vonalzót, hogy napirenden lehessünk!!!!!

Uxi: egy kis idő múlva szuperül koordinálod majd a "kis" nagy családodat!!!!! Szokatlan helyzet, idő kell, amíg megtanulod!!!! Szóval adj időt magatoknak ez egymásrahangolódásban! És fog az menni!!!! (kérlek, pár hónap múlva figyelmeztess ugyanerre engem is!!! :D :D :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2010.01.20 09:50-kor.

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


A második képen a jobb oldali "nagyfiú", Fannim annyit emlegetett Richárdja: ez lenne már az ovis szerelem???? :shock:

Zitaanyu: nagyon jóó a rugihoz passzoló partedlis kép!!!!

Hemej: sok-sok-sok erőt neked, az átvészeléshez!!!!!

És még valami mindenkihez: a képetek alá tegyétek fel a helységet, mert olyan jaóóó lenne nekem, ha ránézésre el tudnálak helyezni titeket valahová. Jaóóóóóó????

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Csak a térkép kedvéért :wink: : Dunakeszin lakunk, Emi Fótra jár oviba, a férjem meg Bp-n dolgozik.
Ennél már csak az lesz jobb, ha én meg majd egyszer Vácon, vagy Gödön fogok munkát kapni, ki tudja? :P

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Köszönöm az együtt érzö szavakat!Aranyosak vagytok negyon megviselt de nem hagyhatom el maga a fiúknak szükségük van rám.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej
 
 


Hali!

Egész hétvégén sz@rakodott a gép :evil:

Egcsi!

Akkor ti itthonról pályáztatok a letelepedési zöld kártya lottóra és utána mentetek ki?(csak már tervben volt h majd kimentek)Vagy már eleve kint voltatok és úgy húzták ki a neveteket?Bocsi,csak nem értem :oops: :roll:


Nono!

Ne szabadkozz a bölcsi miatt...mások vagyunk,mások az értékrendek is,mások az élethelyzetek is......csak te tudod hogy mi jó nektek vagy a kisfiadnak,ehhez senkinek semmi köze!
Klassz h ilyen kis csoportok vannak...itt Gödöllőn annyi a gyerek hogy 30-an vannak egy csoportba(teljesen vegyes életkorral) és 2 gondozónő :shock: :shock:

Uxi!

Hát sajna ismerős a szitu...nekem is egymagam kellett és kell a mai napig is megoldanom az itthonról eljutást..és mostmár a suliba időben ott is kell lenni..nem érünk rá 9 körül belibbeni az oviba mint eddig :roll: Amikor megszületett Olika pár hétig szomszédok,anyuék vitték a Márkot oviba,Krizsike itthon volt..aztán beindult a mókuskerék és azóta én.Hazafelé kicsit jobb már a szitu mert Krizsit és Márkot általában apa gardírozza haza a különórákról...gáz lenne ha a nyüzsgő Olikával ott kéne dekkolnunk
:shock:
Hidd csak el..bele fogsz te is jönni...pár hét és úgy fog menni mint a karikacsapás.
Ja ezt az öltözködést én is utálom :evil: jó lesz tavasszal,sokkal könyebb lesz az elindulás is.

Fanetta!

Szép képek!Na látod,ezért kell nekem egy lyányka is :wink:

Krizsikét tegnap egy óvodai baleset érte..az egyik kislány a hócsuszka élével véletlen odavágott Krizsike szájához és a szája felett szétnyílt a hús :roll: Már a sebészetről hívtak fel az óvónők..gyorsan rohantam én is...nem kellett végül varrni,csak egy speckó tapasszal leragasztották ami összehúzza ott a bőrt.Ma voltunk kontrollon egész szép már neki.

Mi meg szedjük apával rendületlenül a gyogyikat....a bélflóránknak már annyi :shock: de a cél érdekében kibírjuk hősiesen :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


f.marti, ott a pocsolyán túl!!!! remélem azért nem írsz mostanság, mert nagyon jól megy a dolgod!!!!!

És Bangham!!!! Mi ez a rejtőzködő üzemmód???????

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Utánanéztem, hogy ebbe a 14 oldalba, hány ember fér bele. És képzeljétek csak: ilyen sok!!!!
(Nono: te megnyitottad a topikot, aztán törölted magad, majd újra regisztráltál???? mééér????)

1 asiye
2 bangham
3 boeske
4 chlarissa
5 csipike 09
6 csobakka
7 cukorka
8 datolya
9 dettus
10 ditta76
11 ditta76
12 dr_nono
13 egcsi
14 ettike
15 f.marti
16 fanetta
17 gigili83
18 hemej
19 honey32
20 Ikverus
21 jamina
22 kristy
23 laki
24 lara
25 mmanya
26 nmarya
27 panny
28 pattogobolha
29 pókica
30 s.orsi
31 uxi
32 xsara
33 zitaanyu

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


fanetta: az nem én nono voltam. van egy pár nono a topikban és meg is jegyeztem h hej de sok a nono. Régen nono27 voltam aztán szétesett a régi topikom, tudod sok tyúk nem fért el a baromfiudvarban és kiregeltem, aztán pár hónap múlva visszatértem de nem volt már szabad a nono27 és egy csomó nono foglalt volt így mikor a topik társak elkezdtek drnono nak hívni tekintve h végig drukkolták a vizsgám, amúgy nem szerettem ezt a nevet de rám ragadt. Azóta vagyok dr nono.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


visszanéztem...érdekes nem sok különbség van köztem meg a másik között talán scak annyi h neki 2 lánya van. Kicsit más korkülönbséggel. Hmm, akár én is lehettem volna. volt már bajom belőle h vki rám emlékeztető családot alapított magának és azzal netelt....aztán meg rájöttem h azért hasonlít rám ennyire mert a családom egyik tagja volt...így férkőzött a közelembe h megtudjon ezt azt pluszban aztán meg kiforgatta és visszamondta. Ezért jöttem el anno a családinetről. Nagyon nagy balhé volt itthon h ez mire volt jó meg miegymás. Szval azóta óvatosabb vagyok mit mondok, írok nyílt fórumokon. Azért sincsenek a gyerekek nevei a vonalzón, meg képeket sem teszek soha nyíltba (már). Szval volt már bajom belőle. De asszem talán épp panny fóruma is zártba költözött mert ott is sok családtag visszaélt a netre kiírt infókkal. De lehet h az a decemberi topik volt 2008ban...nem is tom már.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


panny: anyum jól beijesztett.....elment egy barátnőjéhez aki asztrológiával is foglalkozik és közölte vele h ha nekem 3. gyerekem lesz borzasztó nehéz lesz.....na kösz. Ez látszik a sorsomból....amikor az ember amúgyis bizonytalan hej de úvára nem jönnek jól ezek az elszólások. Mondtam h kettővel is gáz segítség nélkül és épp ezért adtam bölcsibe h szusszanjak. És ha 2 hét után nem tetszik neki kiveszem. Eddig simán ment, otthagytam már ma 1 órára nem sírt csak sztrájkolt, nem engedett magához oda senkit, ücsörgött, könyvet nézegetett közben. Mikor megjöttem pityergett és aztán ment játszani és a köv 2 órában le sem tojt. Sőt ma már verekedett is ami azt mutatja h kezdi "otthon" érezni magát. erőfitogtat...vagymi. Ha nem vinnék el a szüleid a gyerekeket is ilyen sok babát akarnál? Nem hiányzik soha h felnőttek között legyél h ha taliztok ne az legyen a kérdés na és a gyerekek? h más téma is legyen? Teljesen kielégít az anyaás? Gondolom igen ha gyúrtok 4eskére. És biztos más h sokszor van más progid mint a gyerekek, mert van aki vigyázzon rájuk. Nálunk már kettőt sem vállalnak be csak ha én v apa is odamegy a nagyikhoz. Így a másiknak jut szusszanás de ez is ritkaság....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Hat, erre a fanettara nem lehet nem reagalni! :lol: Igazad van, rejtozkodo uzemmodban voltam, mert olvasgattalak, csak hat az iras... :roll: :oops: Amugy mar mi is a pocsolyan tul, marcsak a terkep kedveert is! :wink:

Uxi!
Gratulalok az uj jovevenyhez, kitartast az uj helyzethez, ahogy fanetta is mondta nehany honap mulva szuksegunk lesz a biztatasodra :wink:

Panny!
Nagyon sajnalom, de latom nagyon optimista csajszi vagy! Jo uton vagytok, de tesztek is valamit azert, h lanyotok legyen? Csak mert nekem is harom fiam lesz... Ha valaki biztositana, h negyedikre lany lesz el tudnam kepzelnio az elkepzelhetetlent :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Nono!

Ne zavartasd magad a bolcsi miatt, pontosabban a velemenyezesek miatt! ha itt nem lenne olyan draga a bolcsi biztosan adnam Mkit es Zsolti is ment volna. Mindketto gyuerek (szerencsere) az a tipus, akinek igenis szuksege van ra, h mashol, massal elsosorban gyerekekkel is legyen anyjatol tavol. Zsoltinal vegul az lett, h otthon, Erdelyben 2 es ferl eves kora elott felvettek az oviba es egyaltalan nem volt korai. Azelott egesz nyaron kerdezte, h mikor kezdodik mar az ovi, a beszoktatast pedig meg hirbol sem ismertuk :wink:
Nekunk sincs sok segitsegunk, foleg ha kint vagyunk, akkor semmi. Szerencsere nekem nem volt idom fontolgatni, mert a jozan esz egyertelmuen ellenezte volna a harmadikat. Hatha nektek is beugrik :wink: (nem kivanok semmi rosszat, felre ne erts!)

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Fanetta
Én mindig azt mondoma fiaimnak, hogy ügyesek és okosak. Ja, és jóképűek is. :D

Panny
Voltunk kint Amcsiban egy ideig látogatóban, de otthonról pályáztunk, de igazából nem számítottam rá, hogy ki is húznak bennünket, :D

Nono
Nem kell ahhoz asztrológusnak lenni, hogy az ember lánya tudja 3 gyerekkel nehéz, segítség nélkül. :roll: Különben sem hiszek az asztrológiában. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono!

Nagyon hiszel az asztrológiában?Én meg-meg hallgatom de nagyon nem adok rá...nekem is megjósolta nemrég egy jósnő(poénból odamentem amikor egy rendezvényen voltunk a kastályban)hogy 4 fiam lesz..ettől mi még hajtunk a csajszira :wink:

Kérdéseidre a válaszok:ha nem tudna anyu ennyit segíteni talán nem lenne ennyi gyerekünk..de a fene se tdja mi lenne akkor HA... :roll: :wink: .Miért ne lennék én soha felnőttek között?Ezt nem értem :roll: :roll: Azt gondolják az emberek azokról akiknek sok gyereke van hogy nem járnak felnőttek közé és nem tudnak másról beszélni csak a gyerekekről????Nonokám,nehogy már te is ilyen sztereotípiákkal gyere...bocsi de ezektől az előítéletektől a falra tudok mászni :evil: :evil: Először is nemrég végzetem a fősulin,szal sokat voltam felnőttek között,egyátalán nem tudtam se a kismamaságot,se a gyerekeimet élvezni rendesen mert folyton tanulnom kellet(távoktatásra jártam ahol minden hónapban van vizsga nem csak vizsagidőszakban)sokat kellett lepasszolni a nagyokat.Most élvezem nagyon hogy nem kell a tanuláson,a vizsgákon görcsölni és 100% anyukájuk tudok lenni...tudok az elsős fiammal sokat foglalkozni ami nekem nagyon fontos!!Járok heti 2x aerobicra emberek közé,talizok a barinőmmel hetente legalább 1x(igaz neki is most született meg a 3.babája és főként a babák a téma :wink: de ez egyátalán nem zavar...azért vannak más témáink is :wink: )Azt kell mondjam elég pörgős társadalmi életet élek így is..most vasárnap pl.egy Eperjes Károly estre megyek.Rendsezeresen járunk színházba mert az unokatesóm zenész az Oeprett színházba meg még egyéb színházakba,járunk havi 1x moziba.Egyátalán enm hiányzik hogy hulla fáradtan este 5-6-7- körül érjek haza és csak kutyafuttába találkozzak a srácokkal,ne legyen rendes vacsi..stb...hogy ne tudjak a sulis fiammal tanulni..mert látom hogy a szomszédasszonyom(barinőm is egyben)ezt csinálja..semmire sincs ideje..a kislánya aki a fiam osztálytársa a legrosszabb pl.írásból mert nincs idejük vele csak hétvégén gyakorolni..nem tudják őt különórákra hordani mert nincs aki elvigye...ő az utcsó a napköziben..hát sztem ennél nekem itthon jobb...ki tudom elégíteni a gyerekeim,a férjem igényeit és az enyémeket.Dolgozhatom majd még eleget..semmiről nem maradok le..most a gyerekek az elsők,ha nagyobbak lesznek könnyebb lesz nekem is melózni.
És hát van mit tennem itthon is...ekkora házon meg ennyi gyerek mellett mindig akad mit tenni:)

Amúgy ha úgy vesszük Olika is "bölcsis"..tesómnak van egy családi napközije és hetente 2x ott szokott lenni Olika amikor anyu is besegít a tesómnak.Vele egykorú gyerekek vannak 6-an...neki meg előny hogy ott van az imádott nagyi és még közösségben is van..szal ez így szuepr.

Moni!

Igen gyúrunk a lányra speckósan a Czeizel módszerrel(peteérés előtt kell 3 nappal utoljára akciózni ahhoz h lyányka legyen :wink:)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panni,

hu micsoda kigyensulyozott életetek van! igy meg is értem, hogy ennyire optimista tudsz lenni! én is ugy érzem, hogy raérek még dolgozni eleget, fontos nekem is, ahogy leirtad, hogy legyen vacsora, ido a gyerekekre, stb. Nekunk csak a kettesben szorakozason esik elég nagy csorba. 3 évente kultoztunk, miota ismerem a férjem, a barataink nagy része szétszorva a vilagban. ezért szo szerint irigylem azokat, mint pl a tesomék is, akik egy helyben tudtak maradni és a barati kor szilard alapokon all. ugy latom ti is ehhez a csoporthoz tartoztok.

én a lanyrol ugy tudom, hogy 3 nappal elotte vagy utana. de nem peteéréskor kell egyutt lenni. Nekunk utana volt (véletlenul) és be is jott. Drukkolok nektek is! Akinek négy gyereke van és tudnak ilyen nagy, osszetarto csaladban élni, mint ti, azok mind azt mondjak, szuper!

Nono,

én babonas vagyok és ezért soha nem is mertem magamnak josoltatni, horoszkopokat sem olvasok. Ha téged is zavar az asztrologia, akkor inkabb mar a mondat elso felében allitsd le a tanacsokat, hogy ne legyen utana min ragodni.

Egcsi

na ez nagyon amerikasan hangzott, de igazad van a pozitiv énkép kialakitasaban a gyerekeknél. rajtam néha elhatalmasodik azért a turelmetlenség, de az esetek nagy tobbségében én is sokat dicsérem a gyerekeket, van is miért. :) elfogult anya vagyok
s.orsi
 
 


Orsi!

Na azért nem mindig fenékig tejfel az élet nálunk se :wink: de igyekszünk mindig túllendülni a hullámvölgyeken minden téren.Az összetartó család az működik az én részemről főleg...anyu mindig azt mondja hogy ő is ezt kapta,ő is ezt látta és neki is természetes higy ezt adja ő is tovább,és nagyon bízik benne hogymajd én is így állok az unokákhoz,a gyerekekhez ha saját családjuk lesz.Vannak olyan nagymamák akiknek teher az unoka és mindenféle kifogásokat találnak hogy miért nem vigyáznak pl. az unokára vagy ilyenek...mi is ismerünk ilyeneket...én ezt el se tudom képzelni :shock: Az én anyukám nyugdíjas és mellette még két állása van mert a rohadt lóvémiatt muszáj és ezek mellett segít nekünk ennyit..de ez neki egyátalán nem áldozat..egyszerűen imád velük lenni mindig..nem csak akkor amikor nincs velük gond,amikor nagyon már..anyura akár betegen is rá lehet bízni bármelyikat is mert szueprnagyi :wink: Tesóm gyerekei is szoktak vele lenni..van hogy az 5 egyszerre és simán el van velük :wink:
Na a férjem családja már más tészta :evil: Elég annyit elárulnom hogy az anyóssal 2 éve már nem beszélünk egyátalán..após elmegy(új családja van)hozzájuk havi 1x megyünk,de ők se vigyáznak a srácokra soha.
A baráti körünk tényleg fix ahogy írtad te is.

És ki ne lenne elfogult anya :wink: én is az vok :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Mire jönnék, hogy hozzá is szóljak, felébredt a minizabagépem.
Úhhogy majd legközelebb.

De azért annyit elújságolok, hogy végre most először éjjel 3 órát aludt egyben. :D Fél 9-fél 12-ig bírta, utána szokásos kétórázás...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nem baj Nono!!! Igaz, hogy te vagy eddig az egyetlen nono akit ismerek, de a te Nonoságod nekem teccik!!!!
(azért elég gáz lehetett az a sztori!!!! bár nekem még mindig nehéz elhinnem, hogy képes valaki ilyensmire -azt aztán pláne nem tudom elképzelni, hogy a képekkel hogyan lehet visszaélni :shock: :shock: :shock: )

Még valami: ha egyik ovis, másik bölcsis, akkor azért könnyebb menedzselni egy fokkal a családot egy harmadik esetén is (szerintem). És amíg a kicsi kicsi, adog sok fele lehet vele menni, mert jól elvan ő bárhol (nekem legalább is ez a tapasztalatom), lehet vele emberek közé járni, programot csinálni délelőttökre, ha kedved van. Én pl. olykor bandázom a babanetes csajokkal (kökökkel vagy anélkül), néha "kocsmázuk" esténként (ilyenkor az az apjukkal vannak a gyerekek), na és persze olykor rá tudjuk hagyni a őket a fiam keresztszüleire, vagy 1-2 gyermektelen barátnőmre. És gyakran jönnek át barátaink este 8-9-re: miután a gyerekeket ágyba tesszük, éjjel 1,2,3,4-ig nyomjuk a kártyapartikat.


[quote]N írta:em kell ahhoz asztrológusnak lenni, hogy az ember lánya tudja 3 gyerekkel nehéz, segítség nélkül.
- Egycsi: hogy te mennyire beletenyereltél!!!!!!!!!!!!!!!! Nono, te ezt nem így gondolod????:lol: :lol: :lol: (érdekes, de az én fejemben egy gondviselésben hívő Nonokép van -de persze tévedhetek is akár)
Elmehetnél te is asztrológusnak Egcsi!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És már a gyerek nélküli pároknak is hihetően megjósolhatod, hogy olykor lesznek nekik is nehéz pillanataik!!! A gyerekeseknél meg nem kell mást tenned, mint fokozni a nehézségek jövendölését!!!! És marhára beletrafálsz :lol: :lol: :lol:

Bangham: és meddig maradtok???

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Hát Lányok, én ugyan asztrológus vagyok :D :D de a 3 gyerekesek cáfoljanak meg: a 3. gyerek születése közel nem volt akkora "megrázkódtatás", mint a 2. gyerek születése. Sztem óriási különbség, hogy 1 mellé jön még 1, van 2 mellé még 1, nem tudom, mennyire vagyok érthető. Legalábbis kisgyerekeknél, mint nálunk.
Gondolom Uxi Te még nem így látod, de majd kíváncsi leszek a véleményedre 2 hónap múlva.

Nono nem engem kérdeztél, de azért leírom, :mrgreen: hogy nagyrészt u.úgy gondolom, mint Panny, valamint a társadalmi(bb) életemet én is délelőttönként élem, mint Fanetta. Mondjuk ma éppen barátnős kimenős estém lett volna, de a hülye hóhelyzet miatt lemondom, mi eléggé a város szélén lakunk, inkább maradok itthon és nem autózok.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok innen a pocsolyan tulrol :D

fanetta:
koszi az erdeklodest!Nagyon szepek a gyerekeid!

na megprobalok visszaolvasni...van mit....

Ikverus:
udv itt!Edesek a gyerkoceid!

Fanetta:neked is udv foldim!Melyik varosbol vagy? :wink:

Pokica:
neked is udv itt!Esgratula harmadik picurodhoz!!!

Hemej:
udv nekd is!
Nagyon sajnalom ami veletek tortent!!!!Sok erot kivanok nektek!!!! :(
Mi azthiszem ismerjuk egymast a 2008 decemberi kismamis topikba irogattal ha jol emlekszem...

Panny:
neked is sok erot es kitartast!Sajnalom a veszitest!De ahogy latom nem adod fel!Eros csajszi vagy!!!

Ettike:
neked is udv!

Egcsi, Dettus , Bangham , Zitaanyu, S.Orsi , Ditta ,Kristy Cukorka nektek is udv!

Egcsi:
jelenleg csak munkat keresek itt, meg nem dolgozom sajnos..
Latom a vonalzos kerdesed mar megvalaszolta mas... :D

Bangham:
nyugodtan kerdezz, ha tudok valaszolok :)

Uxi:
Hatalmas Gratula Samuel Gaborhoz!!!

Na ezt gyorsan elkuldom amig van idom, bocsika ha valakit kihagytam!!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Nos akkor rolunk, hat meg semmi sehol, apjuk azota sem jelentkezett..2 honap telt el azota...
Azt mondta anyosomnak, hogy mindenkinek jobb igy...
Hat ez o...
Majd leirom bovebben az egesz sztoryt, remelem senkit sem fogok untatni vele...csak hagyja a kis balerinam...

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Hat nem is tudom hol kezdjem, nem akarom, hogy az jojjon le belole en teljesen hibatlan vagyok...Az utobbi idoben rengeteget veszekedtunk...vagy inkabb veszekedett, mert en tobbnyire hallgattam...Elegedetlen volt, semmi sem tetszett neki az utobbi idoben, azt mondta rossz anya meg haziasszony vagyok, elhanyagolom a haztartast, nem tartok ki mellette,(itthon volt egesz nap, de nem segitett be a hazimunkaba egesz nap vagy aludt, vagy szmitogepezett...) ha egyutt beszelgetunk egy velemenyen vagyok vele de ha mar tarsasagba vagyunk akkor mar a masik velemenyet osztom...Nos van benne valami, mert mikor vele voltam feltem, tudtam, hogy vagy fel ejszakai kimagyarazas lesz a dologbol vagy veszekedes, csapkodas stb...Mar a vegen pofozas is volt.. Aztan augusztusba vagy 50x felpofozott meg a parnaval csapta a fejem, azt hittem leszakad a nyakamrol..Mar egy jo ideje naponta tobszor vegig kellett hallgassam, hogy szidja anyumat, azt elismetelte tobbszor, hogy dogolne meg mar az a venasszony, szo szerint...Batyam toketlen, noverem ba...tlan, (bocs a kifejezesert) ilyen jelzokkel illette oket...
A szexualis eletunkre is haragudott, hogy en sosem kezdemenyezek, hat hulla faradtan nem is volt kedvem sosem, megvallom oszinten...Azt allitotta, hogy sosem olelem meg, sosem adok neki puszit, pedig ez nem volt igaz...
Ideges volt, hogy jovunk Angliaba es hogy lesz, hogy kap munkat, tanult angolul, de vegul abbahagyta ejszaka internetezett, nappal aludt a gyerekeket meg alig tudtam csititgatni, hogy ne zajongjanak mert ha felebredt akor sapkazta oket..AAA, kesz idegolo volt ez az egesz..Na de vegul ide kijottunk es itt meg meg sem erkeztunk rendesen mar kezdte az elegedetlenseget, hogy Zsuzsi (a noverem itt Angliaba)miert nem jon mar utanunk a repterre, mert milyen nehez 3 gyerekkel ra varni, a lakasban meg nem tetszett, hogy miert ezt a szobat adta nekunk Zsuzsi, mert nem a masikat...stb..stb...
Aztan teltek a hetek es nem talat munkat, stressz nehezedett ra,persze engem sem hagyott erintetlen, ugyebar csak arra o sosem gondolt...mar nagyon ideges voltam ahanyszor kinyitotta a szajat mindig valamiert neheztelt.Egy szombat este vacsorat adtam a tarsasagnak es Anett epp abban a periodusban volt, hogy felfedezte a hangjat es gyakorolta is, ha valamit el akart erni addig abba nem hagyta az eeeeee-getest amig meg nem kapta. Nekem fel sem tunt, hogy ez zavarja, el voltam foglalva a kaja keszitessel, kiszolgalassal, o meg felidegelte magat hogy miert nem csinalok valamit a leanykaval,ne mind nyekeregjen, hogy mindent utana engedek, kenyeztetem..Parszor becsapta a huto ajtot, aztan elment tv-zni..Ejjel bejott hozzam, mert kulon szobaban aludtunk, hogy ot ne zavarja Anett, meg mas okok miatt is, hogy ne zavarjon Anett senkit a lakok kozul, mert koran keltek, dolgozni meg ejjelesek voltak stb...egy agyba aludtunk Anettel, ha sirt rogton tudjam megnyugtatni...Na, akkor bejott es kihivott a konyhaba, hogy beszelgessunk, joforman o akarta elmondani amit kigondolt aztan elkezdett pofozni, majd okollel csapkodni a fejem, komolyan mondom csillagokat lattam mint a rajzfilmekbe, aztan hasba utott, Anett felsirt, bekuldott, hogy hallgattassam el, majd gondolt egyet bejott es ott is utni kezdett, hogy raestem Anettre, majd a hajamtol fogva kirancigalt az agybol es a foldon huzva kihuzott a konyhaba, ujabb utesek kovetkeztek, aztan megint mar nem emlekszem pontosan, de azt tudom, hogy kezemet a fejem ele tettem, hogy valamennyire vedjem az uteseket...Azt mondtam neki, hagyja abba, mert meg fel kell neveljem a gyerekeket, ne tegyen nyomorekka, erre o ki ment a konyhaba , kihuzta a fiokot es kidobta a foldre a tartalmat, azt mondta, melyik kes kell, hogy megoljem magam, szerintem rosszul ertette amit mondtam...
Aztan a vegen oda jott es elmondatta velem vagy 3x, hogy miert kaptam ki...mert en mellette nem alltam ki sosem(mindig is vedtem amikor az emberek rosszat mondtak rola), hogy nem nyujtottam neki megfelelo csaladi hatteret es emiatt o sosem tudott megallni a munkahelyein,(huszon valahanu munkahelye volt eddig, ha nem tobb, leghosszabb ido egy munkahelyen masfel ev...) en tettem ot lelki nyomorekka, es haza megyunk es en fogom eltartani ot meg a 3 gyereket mert o keptelen a munkara miattam...stb...stb...
Ezeket mind akkor csinalta amikor az egyik lako epp szabadsagon volt otthon Magyarorszagon, tesom ejszakas volt...En annyira meg voltam remulve, hogy felhivtam tesomat telefonon, persze nem mertem mondani semmit, csak nyitva hagytam a telefont, tesom meg visszahivott, de erre mar o is reagalt, kikapta a telefont a kezembol es azt mondta nincs semmi baj, nyugodjon meg, aztan kiszedte a telefon aksijat....
Osszeszedte a kiboritott fiok tartalmat es odajott hozzam,mondott megint, sirt, hogy en tonkretettem idegileg, aztan elmondatta vagy 3x, hogy miert kaptam ki........aztan megolelt....Annyira sokkolva voltam gepiesen engedelmeskedtem, beleegyeztem mindenbe...Buntudatot ebresztett bennem, hogy en vagyok a hibas mindenert....
Reggel amikor hazajott tesom latta, hogy megsincs minden rendbe, akart beszelni vele, de o aludt.Fel akarta ebreszteni, en mondtam, hogy ne hagyja laudni, hatha nem lesz ideges, ha kialussza magat...Aztan tesom elment lefekudt es este kerult sor a beszelgetesre..Inkabb ordibalasra, konyorgesre, terdenallva konyorgott, hogy talajunk valami megoldast erre a helyzetre, en megigertem, hogy minden eromet osszeszedem es megvaltozom de o igerje meg, hogy nem fog verekedni. Nem igerte meg, azt mondta, hogy nem igerheti, mert en hozom ki belole a verekedest...
Nos en alapbol csendes termeszet vagyok mindig is utaltam a veszekedest, hangoskodast.....
Vegul azt mondta, koszivuek vagyunk es latja nem jut semmire, haza megy es meg ne probaljak haza menni, semmi kozom a lakashoz....
Este probaltam meg beszelni vele, hogy mindent megprobalok, valtozni fogok, haza megyunk, de azt mondta MAR KESO...
Akkor ejjel be kellett menjen tesom dolgozni, feltem, konyorogtem vigyen magaval a gyerekekkel es valahogy elleszunk a kocsiban...annyira feltem tole...Vegul megigertette Palival, hogy nem fog bantani..Azt mondt Pali neki, nyugodjon meg, mert mar koztunk mindennek vege....
Ejszaka a Zsuzsi szobajaba aludtunk Anettel, marmint aludtunk volna, ha nem feltem volna. Szornyu ejszaka volt, minden egyes kis neszre a szivem vadul kalapalt,majd kiugrott helyebol...Valahogy reggel lett, semmit sem aludtam szinte, elvittem a fiukat a suliba tesom vart az utcan mondta, valamit tenni kellene, ez nem normalis dolog, hogy igy felunk Palitol,el kellene menni a rendorsegre kerdezzuk meg mit lehet tenni ilyen esetben, mert nem vagyunk biztonsagba...Hosszas gyozkodes utan vele mentem..Ott elmondtuk miert jottunk,tanacsert, de lattak rajtam a nyomokat, kek foltokat es nem engedtek el, azt mondtak ez nem maradhat ennyibe, be kell vigyek Palit is kihalgatni..Kertek irjak irasos vallomast, nem tettem, nem akartam rosszat Palinak.Konyorogtunk, ne vigyek el Palit, nem akarjuk meg rosszabbitani a helyzetet. A rendorsegen vegig bogtem es azon aggodtam, hogy vajon mi van vele, van-e mit egyen? stb...Este kiengedtek, mivel nem tettem feljelentest...
2 ejszaka idegenek hazaban aludtunk o meg a Zsuzsi lakasan, feltunk es felek tole ....azt a verest nem szeretnem meg egyszer atelni !Neha az volt az erzesem, hogy nem tudja hol a hatar, nem tudja kontrolalni magat es egy rosszul iranyitott mozdulat ....vegzetes is lehet. Persze amint bevallotta, tudta jol, hogy hol kell usson, hogy nenagyon hagyjon nyomot a veres,elore kitervelt volt az egesz.
Mindjart 2 honap telt el azota, Anett 1 eves szulinapjara semmit sem irt,sem karacsonyra, sem ujevre semmit nem mondott a fiuknak...Nekunk azt mondta ne keressuk, ne zaklassuk, mert igy jobb neki is meg nekunk is. O dontott igy...

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


[quote="zitaanyu"]
Gondolom Uxi Te még nem így látod, de majd kíváncsi leszek a véleményedre 2 hónap múlva.
[quote]

Már most emg tudom válaszolni a kérdést: nekem a legnagyobb megrázkódtatás az első gyerek születése volt.
Ahhoz képest a többi már sétagalopp. Legalábbis gondolom most is az lesz majd, ha belejövünk, most még csak galopp :mrgreen: .

Azt a szenveést, kínlódást, amit Emivel levágtam az első két hónapban, nem tudtam azóta sem überelni.
(3 hétig nem tudtam ülni és mozogni sem nagyon a gátsebem miatt, a szopi egy kínlódás volt, gennyesre rágta a melleimet, rettegtem minden alkalomtól, mellette tápis is volt, hét hónapig fejtem, mint az állat, napi 3 órában+tápoztam, szétaggódtam magam mindenen... és hát az előtte lévő fene nagy szabadság után rájöttem, mekkora kötöttség egy gyerek :roll: .)

Most csak szimplán kialvatlan vagyok, de tkp már megszoktam, csak most még kialvatalnabb vagyok, mit szoktam. Na ezt jólmegaszontam. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Márti, ezt még olvasni is rossz volt, nemhogy átélni. :(
Lehet jobb is nektek így, hogy elment, talán nyugtotok lesz. Ki tudja, milyen veszélyt jelentett volna? :evil: :evil:


Az itthoni lakás egyébként kié, az övé?
Csak mert ha közös, akkor igenis megillet titeket a részed.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi:
azt ajandekba kapta a lakast nagymamajatol...

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?