Új privát üzeneted érkezett!

Alice, hova töltsem még fel? Melyik másikba? Mit nyitottál még?

Ed, be kell lássam, a tejnek elegendőnek kell lennie, mert a gyerek NŐ. Tegnap Ember és tefal közös erövel 5800gr.ra mérték a Kisdedet. (Én nem hiszem el, de voltunk oly balgák h rögtön hazahozatalkor nem mértük le egyböl az itthoni gépen, így nem tudjuk mennyit hazudik tefal.
Talán hétfön elballagunk a gy.rendelöbe és megmérem jó kis huzigálóson.)
Ja, és Ed tegnap este már nem is tudtam a tápot elkészíteni, mert annyit szívott h egyből be is aludt...Most azon tanakodom nem lenne-e gyorsabb a 3-4 körüli etetésre egy gyors tápot nyomni. H ne tartson 3/4 óráig...Hm??
timili

Bocsi, banyek, most nem jelezte a gép h az előző hosszú levelem elment volna.

bocs.
timili

Timili, a Schöpf-is anyukák topicjára gndoltam - és tán ott kéne megvitatni a szülés utáni gyerekneveleséi gondokat is, hiszen ez a topic a szülni készülőké, mint ahogyan előzőleg páran már jelezték is finoman...Kép

Mienkgyerek most hat hetes, éppen megüti a négy és fél kilót, igaz ő nem volt olyan óriásbébi mint a tiéd - és két napja megint ordibátor üzemmódban van sajnos. És mi is sétáltattuk már üvöltve és futólépésben hazafelé... mi is hegyen lakunk...
alice_cs

Timili!

Kezdelek végképp nem érteni. (De előre leszögezem, azt csinálsz, amit akarsz, és semmire nem akarlak rá vagy semmiről nem akarlak lebeszélni.) Emlékeimben az él, hogy a szülés előtt egy leendő anyatigris írt, aki minimum agyonütötte volna azt a csecsemőst, aki bármit teát, tápszert ad az ő leendő babájának. Akkor most miért akarod a tápszert, főleg, hogy az általad leírtakból kiderül, hogy tejed van, a gyerek is nő. Kérdezd csak meg Alízt, hogy mit meg nem adna a lánya, ha nem kellene tápszert is kutyulnia. Ráadásul, ha a cicid kihagyja az éjszakai etetést, meglepő érzések önthetnek el reggelre (baromira tud fájni mikor feszít), háromnapja ezzel küzdök, ugyanis Réka három éjszaka megcsinálta azt, amire mindenki vágyna egy kéthónapostól (aludt reggel hatig). A másik két csemetém 10 ill 12 hónaposan játszotta el ugyanezt. Csak akkor már nem fájt miatta semmi.

Üdv:

Zita
pzita

Timili!

Zitának igaza van. Szerencsére nekünk még nem volt szükségünk tápira, de nem hiszem, hogy a szopizásnál van gyorsabb megoldás. Nekem nem lenne kedvem hajnalban a konyhában bajlodni, a férjemet meg nem ébreszteném fel emiatt. Kincső 6 hós, de még mindig eszik éjszaka. Van, hogy 2* is felébred a foga miatt. De kit érdekel? Hozzá lehet szokni.

Ne legyél lusta éjszaka is szopiztatni!

Nálunk hol van, hol nincs esti hiszti. Türelem, kitartás.
Ja, és a mérleg. Ha van tejed, akkor felesleges állandóan méricskélni. Mi csak az első napokban mértük, aztán szobadísz lett belőle.

Kriszta, szerintem csak a varrás miatt felesleges az eda. Akkor már úgyis mindegy, és csak az jár majd a fejedben, hogy néhány perc és babázhatsz. 9-10 hónapos bébivel szerintem nyugodtan lehet menni, főleg nyáron! Majd beszámolok a horvátországi útról, mert ha minden jól megy, októberben irány Paklenica! Akkor Kincső 8 hós lesz.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Lányok megint csak köszi a...mit is?

Anyatigris már kezd szelidülni, meg sajnos eddig sem voltam egy kitartó tipus - ki tökéletes?- és sajna olyan vagyok h ha rögtön az elején nem megy vmi, akkor hajlamos vagyok feladni...na MOST jött el az idö h ennek ellen kell állni, mert h ugye, itt már nem rólam van szó.

De egyébként, ógytünik tanulékony a szervezetem mert már valóban elég jól bírom 7 óra alvással (persze az is több darabban). Az éjszakai etetés után simán visszaalszom, reggel meg mire végzünk (8-1/29)mr nincs kedvem visszafeküdni félórára. Szerintem egyenlöre a bébi nevel engem és nem fordítva...

De mivel Alice rendreutasított, megyek és megkeresem a S-M. is anyukák topicot és ott folytatom tovább.

(Pedig ma már egyedül (ill. kettesben) voltunk sétálni. Egyik kézben mózes+gyerek másikban kocsiváz. Mindezt utána 2 óráig hegynek föl-le...Naaaagyon jó tréning. kézben állandóan arra gondoltam h lesz igy ereje a legyengült (fenét: petyhüdt!) szervezetemnek tejet termelni...

Na bye! Még felrakok egy pocakot a profilba
timili

Sziasztok,

köszi a gratulációkat, már egy órájaa írom a beszámolót, és sikeresen elszállt, úgyhogy bocsika, de most nincs kedvem újra kezdeni, majd talán később, de úton van.
Egyébként jól vagyunk, Dorka egész nap alszik és szopizik, szinte a szemét még nem is láttuk, annyira nincs fent soha.

Pusza
Judit

KépKép
KépKép
ytong

YTONG
és képeket is ám !Kép
én_aki_vagyok

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy visszajött-e már a szabadságolásról a Maja( szt hiszem így hívják...Kép ), aki a terhestornát tartja a Schöfi-ben? Azt mondta, hogy aug utolsó hetében már talán lesz, de lehet, hogy csak szeptember elején. Nekem eddig egyszer sikerült csak tornára mennem, mert mikor voltam, utána héten mentem én nyaralni, aztán meg mikor hazaértem, akkor a nő ment el...de tetszett a torna. Olyan kis lazítós, levezeti a nap fáradalmait...teljesen ki lehet kapcsolni.
Jár valaki még erre, vagy másféle tornára?
Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra. Kép
Aki tud valami infot, légyszi írja meg, köszi. Kép
Babóca
babóca

Sziasztok,

még mindíg jól vagyunk, csak egyszerűen kedvem nincs netezni, pedig időm rengeteg, egész nap csak alszunk és eszünk, még a gyerekszemét is alig látjuk pelenkázásnál vagy fürdetésnél.

Egyenlőre a képek: http://babanet.hu/album/main.php?album=3299

Majd a beszámoló is érkezik.

Pusza:

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Istenem, de édes ez a Dorka!
Én is megint babázni akarok!!!
Judit!
Már nagyon várom a beszámolót!

Most jut eszembe: az indexen olvastam, hogy a H. Szabolcs doktor az ellene indult büntetőjogi eljárás miatt nem praktizálhat, legfeljebb magánemberként vehet részt a szüléseken, a kismama kívánságára.
Ha jól értettem, itt vannak H. Szabolcsosok, nem? Most akkor mégis dolgozik a Schöpfben? Sőt, ha jól emlékszem, valaki azt írta, hogy előtte az Istvánban volt???
Most akkor mi van?
(Félreértés ne essék: nem a szart akarom kavarni, csak felkeltette az érdeklődésemet.)

Ja, még egy dolog:
Nekem azóta nem hullik a hajam, mióta nem szedem az Elevitet. Nem tom, van-e összefüggés, csak úgy írom, hátha..
Egy vizeletvizsgálatnál derült ki, hogy igencsak fel vagyok töltve vitaminokkal, árványianyagokkal, úgyhogy a doki mondta, esetleg álljak le a vitaminszedéssel.
Közben a hajhullás problémámmal már nem is foglalkoztam, úgy voltam vele, hogy majd csak egyszer elmúlik.

Lehet, hogy okozhatja vitamintúladagolás??

Mackooo
mackooo

Sziasztok!

Új vagyok errefelé, megpróbáltam átrágni magam a legutóbbi hozzászólásokon, de persze rengeteg információt elvesztettem útközben.
12 hetes terhes vagyok, az orvosom dr Kollár Zoltán a Schöpf-Mérei-ben. Kérdésem, van-e valaki, aki hallott/tapasztalt már vele kapcsolatban valamit?
Másrészt, milyen lehetőségek vannak szülés-ügyben (alternatív szülés stb) ott?
Esetleg van a kórháznak valami oldala, ahol van valami könnyen hozzáférhető info? Magamtól sajnos semmi ilyesmit nem találtam...
Előre is köszönöm
lirian

Multiplusz, Lexie!!!

Nem vagytok erre mostanában. Lexie, te talán már a kezedben tartod a babád. A www. index.hu-n most jelent meg egy cikk, miszerint a Herczeg nem vezethet le szülést, csupán a vajúdó kismama mellett lehet ha az kéri. Mit tudtok erről??? Személyesen is meg fogom kérdezni a dokit, de szeretném hallani a tapasztalatot is. A szülészeten egy lélek nem vette ma fel a telefont, így nem tudom megkérdezni.

Ahhh, most látom, hogy Mackoo már megírta!...
Jó lenne tudni az igazságot! Még így a terhesség elején :-(
timi30

Sziasztok!

Olvasgatlak ám benneteket, csak ritkán írokKép

Mackoo, én terhesség alatt szedtem Elevitet, (előtte is), és bár arra készítettek fel, hogy szopi alatt fog a hajam hullani, de a 4-6 hónapban NAGYON hullott a hajam. Megijedtem, hogy elég-e a vitamin, a doki megnyugtatott, hogy igen. Szopi alatt NAPRA pontosan a 3.hónaptól szinte tincsek jöttek.. Már alig hullik, de lassan 6 hónapos a kisfiam. Lehet, hogy elevit, lehet, hogy csak hajlam?Kép Mindenesetre jó, hogy írtad, meggondolandó! (még szerencse, hogy sok hajam van, de bosszantó volt, és kicsit ijesztő ez a menyiség)

Timi30, úgy emlékszem, te ennél az orvosnál szülsz. Szerintem kerek perec kérdezd meg TŐLE, hogy vezet-e szülést. (Mesélhetnék történeteket, amiket hallottam, de szerintem nincs erre szükség. A lényeg, hogy megnyugtasd MAGAD és bízz az orvosodban!! És figyelj arra, hogy minden leleted, vizsgálatod meglegyen, nálam pl. kihagyta a genetikai uh-t, amit kicsit késve, a 22.héten pótoltunk az új dokival, de ha rákérdezel, biztos azonnal megcsinálja. Mellesleg csodálkoztam rajta, hogy itt kötött ki - én is tőle jöttem el a 20.terhességi héten, és direkt nem a MÁVban kerestem dokit, mert kellemetlen lett volna összefutni vele. Na, ilyen az én szerencsémKép

Lirian, a kórházról nem találsz azt hiszem semmit. Alternatív annyiban, hogy vajúdhatsz zuhi alatt, labdán, van bordásfal, kád nincs, azt hiszem mindenkinél fekve lehet szülni, de annyiben konzervatív, hogy azt hiszem minden első szülő nőnél van gátmetszés. (de én ettől féltem legjobban, ill. a gátvarrástól. SEMMIT nem éreztem pl. a gátmetszésből(azt hittem megúsztamKép Varratszedés pedig nem volt, az én dokim felszívódóval varr. De állítólag nem fáj)

Na ennyiKép

Timi30, ha megtudsz valamit a dokiról, kérlek írd meg, akár priviben, a cím a profilomban, nagyon kíváncsi vagyok. köszönöm előre isKép

Pocakosok! Nagyon irigyellek benneteket! Már alig várom, hogy megint pocakot növethessekKép

Móki
móki

Sziasztok!

Mackoo, én nem szedtem vitaminbombát sem a terhesség sem a szoptatás alatt. Kincső kb 3 hós volt, mikor iszonyatosan hullani kezdett a hajam, de most beállt normálisra.

Móki, igazad van! Bár én most még úgy érzem, hogy egy kicsit korai lenne a pocak.

Lirian, szeintem olvass vissza, a régi hozzászólások között mindent megtalálsz. Ha nincs arra időd, kérdezz, valaki biztos válaszolni fog.

Judit, jó hallani rólatok. Szépek vagytok!

Éav, rólatok nincs kép? Mizujs veletek?

Jó éjt mindenkinek!

A 6 hónapos Kincső:
Kép
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Lirian, most jutott eszembe, hogy a szüléselőkészítő előadások között mintha lett volna egy, ami az alternatív szülésről szólt. Ott kérdezni is tudsz, de lehet, hogy anélkül is választ kapsz a kérdéseidreKép

Móki
móki

Sziasztok!

Megérkeztek a jósló fájások, tegnap voltam Szabolcsnál, szerinte még max két hét. Tehát a 38-39 hét mezsgyéjén jön a manóka Kép
Ti mit tudtok a jósló fájásokról? Az mennyivel a szülés előtt normális?
Be akart fektetni egy kivizsgálásra, de én inkább az ambuláns ellátást választottam, nagyon idegenkedem a máshol alvástól. Itthon is nehéz, hát még ott. Inkább bejárok mindennap.
Már nagyon várom. Szörnyen szenvedek a folyamatos fekvéstől, a semmit se tevéstől. A baba alig akar mozogni, ilyenkor meg az agyam kezdene pánikolni, de próbálom visszaszorítani, hogy a babát ne stresszeljem! Kész a babaszoba, olyan szép lett, a nap nagy részét ott töltöm, legszívesebben belefeküdnék az ágyikójába is.
Lexieről (nem vagyok biztos benne, hogy róla beszélt a Szabolcs) tegnap azt hallottam a váróban, hogy még egyben vannak és nagyon jól vannak.

Szabolcsról. Olvastam az indexet én is és némileg félreérthetően van megfogalmazva.
Tehát a botrány után a MÁV-ból az Szt Imrébe került át, kb januártól júniusig volt ott, nem hivatalosan.
„de szülő pácienseinek vajúdásánál jelen lehet, és jelen is szokott lenni mint magánember, amennyiben a kismamának ez kifejezett kérése”
ő orvosként volt ott az ügyeletes orvosok mellett nem hivatalosan, annyira volt ott hivatalos egy szülésnél, mint egy apuka, de a szülést ő vezette le, ha kértük.
A Schöpfibe viszont teljesen egyenrangú orvosként helyezkedett el, ügyel, rendel, stb.. Az eljárás ellene ugyanis már olyan szinten bizonyítottan alaptalanná vált júniusban, hogy újra praktizálhatott, a január-júniusi intervallum kényszermegoldás volt.

Timi30! Én az összes pletykától, eljárástól függetlenítettem magam. Számomra ő egy nagyon szimpatikus ember, nagyon korrekten viselkedik velem. Teljesen megbízom benne, ha nem így lenne, lehetne ő akármilyen sztár, nem szeretném rábízni magam. Mint ahogy tudom, hogy ha ott lesz a férjem olyan biztonságot, sugározz majd nekünk, hogy bármit elviselek, és örömként próbálom majd átélni az egész szülést minden kellemetlenségével, fájdalmával és csodálatos eredményével együtt.
Mi elég sok mindent kérvényeztünk, amiben a kórház nem akart partner lenni, de Szabolcs egy pillanatig nem akart meggyőzni arról, hogy ne akarjam, inkább segített összeszedni a gondolataim és megoldást találni. Például a szülés után én szeretném, ha az első 6 órát a mellkasomon töltené a baba, vagy hogy hagyják rajta a magzatmázat, stb. Ezek persze a férjem és az én bogaraim, eddig mindenki lehülyézett érte, beleértve a nagymamikat is Kép , de ez a mi babánk, a mi szülészünk, a mi orvosunkkal. Innentől mondhatnak rá bármit, engem hidegen hagy, ő a tökéletes partner a mi szülésünkhöz!
Igyekeztem tárgyilagosan írni róla, ha nem sikerült, bocsánat! Kép

Kincső mosolya mindig elvarázsol egy kicsit. Nagyon kis helyes!
multiplusz

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat, üdítő változatosság a máshol tapasztalt napokon át húzódó (már-már ellenséges) hallgatáshoz képest.

Ma megyek ultrahangra, remélem minden rendben lesz, és kicsit kitérhetünk olyan kérdésekre is, amik bennem felmerültek...

Multiplusz, biztos butát kérdezek, de miben van jelentősége a babán hagyott magzatmáznak? és az első 6 óra érzelmi jelentősséggel bír?

Mióta babát várok, olyan, mintha egy teljesen ismeretlen vilába csöppentem volna, nagyon nehezen igazodom el a dolgok között Kép

Köszönöm még egyszer!

Lir
lirian

Lirian, Videókazit visztek? Lesz felvétel? Gyere, mesélj, kérdezz nyugodtan. Ha én nem is tudok válaszolni mindenre, de a többiek biztos.

Multiplusz, hajrá! Én már nem emlékszem, hogy mikor jöttek az első jósló fájások, de azt tuti, hogy szülés előtt 1 nappal már voltak enyhe görcsök (túl sokat dolgoztam, nem volt időm-erőm erre figyelni).

Lányok, mi lenne, ha egy fotóalbumban gyüjtögetnénk a Söfis babák fotóit? Volt régebben egy táblicsku. Az album könnyen elérhető lenne.
A régi táblicsku - adatokat lehet küldeni!
<!--attachment: bab_k-105115.doc*mime_msword.gif*application/msword*131.6**bab%e1k%2edoc --><center><pre>
Kép
babák.doc (131.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

No most lépek a netről, inkább tanulgatok, amíg a leányzó alszik.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Lirian! A magzatmáz óvja az első kiszáradástól illetve azt szeretnénk, ha szülés után minél kevesebbet macerálnák. Az első mosdatást általában gyorsan, de durván szokták végezni. Majd megmosdatjuk mi később, ép elég trauma neki kijönni a meleg, puha, sötét, vizes közegből, ahol hallja az anyai szívverést. Itt világosság és hideg van, lármázik mindenki mindenfele, ja és még a tüdőt is használni kell. Az első 6 órának is az lenne a lényege, hogy tovább hallja a megszokott ritmust, hangot. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a párom és az én dilim. Még nem találtunk olyan embert, aki normálisnak tartott volna ezért. Illetve sok helyen így csinálják, főleg a külföldi ismerőseimtől hallottam ezekről és 1-2 szakkönyv említi.

Ed! Nekem már vasárnap óta vannak ezek a fájások, remélem nem tart sokáig. Elég kellemetlen, amikor szépen eltervezem, hogy mennyi mindent fogok csinálni, de közbe jön egy ilyen roham és padlót fogok. Tegnap is ki kellett dobnom a kenyér tésztát mert túl kelt mire sütőbe gyúrtam volna Kép

Ja igen. A Szabolcs beírta a mentősöknek a kiskönyvem végébe, hogy hova vigyenek, egy kicsit megkönnyebbültem.

Nekem nagyon tetszik ez a tábla ötlet. Hamarosan lesz belevalóm! Kép
multiplusz

Ismét köszönöm a válaszokat Kép

Ed: nem tudom, hogy vigyek-e, ez ugyanis nem a 'normál' ultrahang-vizsgálat, amit asszisztensek csinálnak, hanem az orvos mondta, hogy csinál egyet, mert volt az elején két hét, amikor eléggé nem tudtuk, hogy most van-e baba, vagy sem.
Azóta volt egy hüvelyi ultrahang, ahol egészségesnek találták a kicsit, ez két hete volt.
Néha fogalmam sincs mire gondol az orvos, amikor mond valamit Kép Úgy értem, ez már vagy a negyedik ultrahang lesz az elejétől fogva, pedig még csak a 12. hét. Ez vajon végig így lesz?
Na mindegy... szóval fogalmam sincs, azt hiszem, azért viszek kazettát, hátha Kép
Múltkor is, majdnem lemaradtam a képről, mert fogalmam se volt, hogy lehet kérni... az asszisztens meg úgy nézett rám, mintha a marsról jöttem volna...
Gőzöm sincs hogy fogom ezt végigcsinálni, olyan, mintha most tanulnék járni Kép
lirian

Sziasztok UjMamák!
Én szerintem a magzatmázas babát leöblítik vizzel, h ha valami más is van rajta, az lekerüljön, egyébként meg rajta hagyják a maradék "krémet". Szerintem csak az elsö estétöl mossák fürdetövel...Ez a mázmaradék egyébként nagyon jót tesz a börének.
Mellesleg nekem normál szülésem volt, 3-4 cm-t kellett összevarrni, és így is a szülés után kb. 1 órával kaptam meg a picit. Utána (ez reggel 9 körül volt) egész nap együtt lehettünk, (én bolond - hasonló elvek alapján mint MULTIPLUSZ éjszaka is magamnál tartottam a bébit elsö este, aztán másnap éjszaka kénytelen voltam leadni, mert az óriási kimerültségtöl - ugye nem aludtam kb. 36 órája- hajnali 2-kor a 32 fokos éjszakában hidegrázásroham tört rám-
Csak megemlítettem.
A picik egyébként meglepöen jól érzik magukat a csecsemöosztályon, mint azt párszor - éjszakai bagoly lévén, meg barátkoztam is a csecsemösökkel- szeméyesen is konstatáltam.
timili

Sziasztiok!

Lirian, mindenképp vigyél kazit, s az elején szólj a dokinak!Kép Szerintem mindenki így érez különben az első babánál, semmit nem tud, mintha kínaiul beszélnének néhaKép Nyugodtan kérdezzKép A dokit is, ne légy szégyenlős, hisz azért van!Kép

Multi, de jó!!!! Legközelebbi bejelentkezés már babahír lesz fényképpel? Nekem is voltak anno jóslófájásaim, 2 nap is - mint utólag kiderültKép -, én, aki szintén nagyon rutinos voltam ezügyben, totál pánikban elkönyveltem, hogy a szülés előtt biztos jól felfáztamKép, és az fájdogálKép. A kis felfázásom rá 3 napra születettKép

Ed, hogyan jutok ki a Margitszigeti talihelyre? Villamos és busz a Népligettől? Köszi!

Móki
móki

Persze-persze a vízzel öblítést mi se hagynánk ki, csak a kefével, szivaccsal történő máz ledörgölést.

Lirian! Én mindig vittem kazit és hol lehetet, hol nem. Az igazi csúcs a 30 hetes 4D volt. Jó lett volna 20 hetesen is, de elég drága ahhoz, hogy csak egyszer vegyük igénybe. Kép
Én is nagyon elveszett voltam és ez így természetes, de ebbe is belejössz , mint minden másba. Bár felfognám ezt magam is, elég nehéz a várakozás. Jöjjön már, úgy várom! Kép

Móki! Mindenhova menetfelszereléssel megyünk és ha szülünk akkor a férjem beírja majd nektek az eredményt Kép
Bár a baba érdekében én még húznám két hétig, de ha felőlem a ma este tökéletes lenne Kép
multiplusz

Sziasztok Lányok!

Látom hiányoltatok és nagyon jól esik, hogy gondoltok rám.
Azért nem nagyon vagyok, mert apuci 3 hónapos külföldi munka után múlt héten jött haza és rengeteg a bepótolni valónk. Hihetetlen boldogok vagyunk, úgyhogy most ezzel telnek a napjaink.
Kislányunk egyelőre nem sok jelét adja, hogy kíváncsi lenne a kinti világra. Nagyon jól érzi magát idebent. Továbbra is rengeteget mocorog.
Vasárnap voltunk CTG- n, ahol fájásokat nem mutatott a gép, csak a sok izgést- mozgást.
ma pedig beszéltem Szabolccsal is és csütörtökön megmutatjuk magunkat neki. Kváncsi vagyok ő mit lát. Az a vicces, hogy mindenki (köztük én is) azt hitte, hogy kislányunk előbb fog megszületni, csak a doki bácsink volt az, aki a szeptembert mondta és neki van igaza.
Engem egyébként teljesen hidegen hagynak a róla szóló hírek. Egyrészt mert én maximálisan meg vagyok vele elégedve, ezért nem is váltottam még akkor sem, amikor ugye nem volt ilyen biztos a helyzete mint most. Másrészt mert tudom, hogy a hírek egyrésze nem az igazságot tükrözi és az egész ügy mozgatórugója az irigység és szakmai féltékenység. Csak az bosszant, hogy egy jó és elhivatott orvossal ezt teszik. Szörnyű belegondolni, hogy mit érezhet ő és ráadásul mennyi ideig, hiszen ezek a perek általában évekig elhúzódnak. És le a kalappal előtte, hogy a páciensei semmit nem éreznek ebből, mert ő ugyanolyan nyugodt és kiegyensúlyozott. Én is próbáltam tárgyilagos lenni, de ez lehet, hogy nem sikerült, hiszen kicsit mégiscsak elfogult vagyok, mert velünk mindig nagyon rendes és alapos volt:-)

Multi, hol tart a bébitek becsült súlya? Továbbra is úgy tűnik olyan nagy lesz?
A miénk is ha jól számolom már a 4 kilót meghaladhatta, hiszen több, mint 2 hete volt 3,5.
Honnan gondolod, hogy rólam beszéltek a váróban a dokinál?

épp most mondom a páromnak, hogy ezek a nick nevek elég viccesek, mert ezek szerint mindenki tudja, hogy melyik mögött ki van. nem mintha titkot csinálnék belőle:-)
lexie

Sziasztok!

Mi is vagyunk csak kissé fáradtan! Judit nagy nagy gratula Nektek!
Gyönyörű baba Dorka!Kép
Pont a házassági évfordulónkon született!

Timili, nagyon tetszett a nagyfiad!Kép

Babóca, nekem az otthoni torna nagyon bejött, így a terhesség alatt nem is híztam sokat bezzeg most hogy abbahagytam.

Lirian, ne aggódj az elején mindenki kezdő. Én is nagyon keveset tudtam és sokat segített a babaneten a rendelő. Mindenféle problémát írnak válasszal. Nagyon jó!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

sziasztok!

Megint emlegettem Billi bácsit a mikrofostól. Az angyalát elszállt minden.

Móki, a másik topikba írtam a választ, oda jobban illik.

Lirian, majd belerázódsz a dolgokba. Figyeld meg, visszasírod majd ezt az időt, mint itt mindannyian. Ha jól emlékszem, akkor 3 kötelező uh van még (18.28.36.héten).

Hali, Barbi! Vége a pihenésnek?

Lexie, legtöbbször.

Multi, nekem jól jött, hogy egy kicsit egyedül lehettem a szobában (másik 2 anyukával) szülés után. Úgy kivoltam, mint még soha. Persze a bébi hiányzott, de nagyon.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Multiplusz!

Szurkolok neked több dolog miatt is. Ez egyik maga a szülés. A másik, hogy sikerüljön a saját terveid szerint a babával való találkozás és első néhány óra. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem, ahhoz, hogy ez utóbbi összejöjjön, azért érdemes lenne a gyerekgyógyász főorvossal beszélned, hogy ebből mi megvalósítható, és mely feltételek teljesülése mellett. És hogy biztosítható, hogy ezen elhatározásotokat ne húzza keresztül az éppen ügyeletes gyerekorvos, vagy valamelyik csecsemős. Másképp azt hiszem kevés lesz az orvosotok, ahhoz, hogy ez minden részletében így legyen. Az pedig nem lenne jó, ha utólag emiatt rossz szájízzel emlékeznétek életetek legszebb pillanataira.

Lirian!

UH. Általában csinálnak egyet a terhesség megállapításakor. Aztán egy következőt a 12. hét környékén. Ekkor csinálják az úgynevezett nyaki redő vizsgálatot, azaz megmérik a baba tarkóredőjénak vastagságát, amiből következtetéseket lehet levonni bizonyos betegséggel kapcsolatban. Aztán a 16. héten leveszik az AFP-re a vért, és mikor megvan az eredménye, akkor utána a 18. héten van egy nagyon alapos ultrahang. Ez után nagy átlagban még két UH szokott lenni a 28. ill 38. héten, de ez már orvosa is válogatja.

Lexie!

Örülök, hogy így összejött, hogy a baba megvárta az apukáját, és még néhány napot úgy is tudtok tölteni, hogy csak ti ketten vagytok, és utána együtt élhetitek át a gyermeketek érkezését.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Igaz, hogy nem írtam még ide, de bízom a segítségetekben.
Én is a Schömpf Mérei kórházba járok Arnold főorvosúrhoz. Igaz még nem vagyok terhes, bár már nagyon szeretnék. Sajnos problémáim vannak. Jelenleg pajzsirigy problémával kezelnek.
Múlt héten ellopták a telefonomat és benne volt Arnold főorvosúr mobil száma. Olyan hülye vagyok, hogy csak ott volt meg.
Kérlek titeket, hogy aki ismeri ezt a számot küldje el a privát e-mail címemre.
Köszönöm.
lydly@freemail.hu
lydly

Sziasztok!
MULTI: Az ember mindig tudja, érzi, ha jól dönt. Te is jól döntöttél. Azok a "hülyeségek", amiket szeretnél, egyáltalán nem hülyeségek. Állj a sarkadra és érd el, hogy minden úgy történjen, ahogy te szeretnéd. Sajnálom, hogy anno én nyúl voltam és nem érhettem el mindazt amit terveztem. Fontos, hogy a párod is harcoljon az érdekeitekért a legfontosabb pillanatokban, ugyanis lesz, amikor te már képtelen leszel rá. A Herczeg - ha a párod elég "tökös" lesz a megfelelő pillanatokban - teljesíteni fogja a különleges kéréseiteket. Ez biztos.

LEXIE: Én is megyek a Szabolcshoz csütörtökön, igaz csak beugrom a keddi laborleleteimért. Ha valakinek az ajtóban a pocakja fordul előbb, az biztosan te leszel :-) Én meg az, akinek fél perc után visít a lánya, hogy menjünk már.

LIRIAN: Nyugi, mindenki könyvből meg hallomásból tanul terhesnek lenni és szülni az első babával.
timi30

Sziasztok Kép

Voltunk tegnap ultrahangon újra.
Most behívtam a papát is, találkozzon kicsi gyerekével.
Eddig annyira bizonytalan volt minden, hogy nem is mertem bemutatni őket egymásnak, csak a hasfalamon keresztül érintkeztek Kép

Most (úgy tűnik) minden rendben van, 13.-n megyek az általatok is említett nyaki redő ultrahangra. Közben még védőnő, most fogom megkapni a terheskönyvet...

Annyira bizonytalan volt minden az elején, hogy még mindig aggódom, ahelyett, hogy csak örülnék a kicsinek Kép

Remélem, ez 13-val elmúlik, és a továbbiak is rendben lesznek.

Köszönöm az eddigi segítséget nektek Kép

Lir
lirian

Lydly,
nem lenne a legegyszerűbb felhívni a kórházat? Biztosan megadják neked az elveszett telefonszámot.

Én szívesen megadnám, csak nem tudom - de én ezt tenném...
alice_cs

???? !!!!!írjam
redna

Lydly!

Telcsiszám ment a privátodba!

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok,

íme az ígért beszámoló:
hétfőn be kellett feküdni 160-as vérnyomással (amit szerintünk az aszisztens rosszul mért, mert felfújódott a karbizgentyű és nem akart leengedni, majd a kedves asszisztens újból rányomott a startra...). Jó nincs mit tenni, feküdjünk be. Este 5 percesek (de nem fájás, inkább keményedés)+ két újnyi méhszáj,Mindenki azt hitte éjjel szülünk. De nem az én kislányom nem akart még megszületni, így szépen végigaludtuk az éjszakát 6-ig. (persze én dühöngtem reggel, hogy ebből még ma sem lesz gyerek és miért nem lehet békében hagyni, majd kijön ő ha akar, bentmaradni úgy sem fog)
Fél hatkor fürdés közben rámkopog a doki, hogy le kéne menni a szülőszobára megvár. Kérdezem:
-Miért?
-Burkot repesztünk!
-Családnak nem kéne szólni?- kérdem én.
-Ráérünk -jött a válasz.
Jó 7-kor burok repesztés (jobb mint az oxitocin), fél nyolckor 5 percesek, de már rendes menstruációs fájások. Közben a szülésznő megérkezik, jó akkor beöntés, borotválás, gyors telcsi családnak, jöhetnek. Már jönnek az 1 percesek, hú begyorsultunk, szülésznő kapkod, doki jön vizsgálat. Persze fájás alatt, és míg én csendben tűröm a fájásokat, a vizsgálatot már nem, így az egész Bakács tér engem hallgat.Pont ekkor érkezik meg az apuka és a nagymama, úgyhogy a kocsiból kiszállva ők is ezt a "gyönyört" hallgatják. (persze mind a ketten gondolkodnak, hogy ne szálljanak-e vissza inkább és várják meg az újabb telefont, hogy megvagyunk.)
De utána csönd volt, és amire felért apuka, már a tolófájások jöttek. (hozzáteszem a félpercesek voltak a legborzasztóbbak)Persze idő nem volt labdázgatni, doki bácsi jött,
-nyomjon anyuka, nyomjon. Első levegő nem sikerült, most jobban, jó ez már jó. Most feküdjünk oldalra.-doki el.
Két fájás, szólok, hogy kint a feje. Szülésznő rohan, doki vissza.
-Nyomjon anyuka (első nyomás fájdalom csillapító, második, vágá és kint a feje, harmadik nem kellett, kicsúszott, amire a doki kimondta, hogy na még egyet.)Szóval két és negyed óra múlva megszületett Dorka.

A köldökzsinór rövid volt, úgyhogy el kellett vágni, utána tudták csak a pocimra rakni. 10/10-es apgarunk volt, és nagy fekete hajunk, mint ahogy látszik a képeken.

Engem is rendbe raktak, utána visszahozták a manót, rögtön cicire raktam és ő egyből tudta, hogy mit kell csinálnia. A tejcim meg is indult második nap este. Mostanra már visszanyerte a születési súlyát.

Szóval gyönyörű és felejthetetlen élmény volt, alig várom, hogy jöjjön a következő.

Mindenkinek hasonlóan könnyű és gyors szülést kívánok, illetve jó babázást és sok boldogságot.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Persze a gratulációkat sem felejtem el megköszönni. Szóval köszönjük szépen.

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Judit, jó volt olvasni rólatok!

Lányok, olvassátok el, ha tudtok, gyertek!
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/103992.html?1094242018

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Lexie! Remélem most már kettőben vagytok, azért nem írsz. A nevedet az e-mailedből tudom és a ctg közben a Szabolcs és a szülésznő egy hasonló nevűről ejtet pár szót, pontosabban azt, hogy szept. első hetére már nagyon várható, de mint írtam nem biztos, hogy rólad esett szó. Lehet névrokon is.
A baba nem tudom hol tart, de közelebb van már a 4-hez mint a 3-hoz az biztos. Ma vagyunk (az én naptáram szerint, Szabolcs 1 héttel többet számol nekem) 36 hetesek.

Ed! Mindenki azt mondja, hogy nagyon ki leszek és nem lesz energiám a babával lenni folyamatosan. Én el is hiszem, de meg akarom próbálni, ha megy, megy; ha nem, nem.

Pzita! Timi30! Köszönöm nagyon jól estek a szavaitok, a biztatásotok! Akartunk beszélni a gyerekgyógyásszal, de Szabolcs felajánlotta, hogy elintézi.

Ytong! Megnéztem a képeket, nagyon szépek vagytok. Gratulálok. Nem semmi szülés. Bár nem értem miért hagytad magad befektetni. Neked is az Ági volt a szülésznőd? Nekem ő készíti a ctg-t és egyik nap a férjemmel azon viccelődöt, hogy szívesen mér nekem nagyobbat, hogy bent tartsanak, ha férjem esetleg szeretne 1-2 szabad estét. Tök röhej. A férjem jól nevelten, higgadtan megköszönte és elutasította a számomra inkább felháborító, mint vicces ajánlatot.
Amúgy nagyon kedvesnek látszott eddig. Na mindegy be tudom a fáradtságának. Szerintetek is, ha a Szabolcs folyamatosan hozzá küld ctg-re akkor valószínűleg nála fogunk szülni, nem?

Annyira nehéz ez a várakozás. Már alig kapok levegőt, a baba úgy szeret a tüdőmbe helyezkedni. A Kismama újságon nevettem azt írja, ha nehezen kapok levegőt vegyek egy nagyobbat, kösz! Kép
Lányok nem tudtok ajánlani nekem valami jó nagy méretben kapható betétet? Eddig tampont használtam és fogalmam sincs melyik márkát vegyem. 10 éve vettem utoljára, de akkor mindig nagyon kidörzsölt és felhólyagosodtam tőle.

Mi a különbség a spinális és az EDA között? Illetve reális leírást szeretnék kapni arról, hogy milyen a beadása? A barátnőm halálra rémítet, hogy mennyire fáj. Azt gondolom túlzott. Tapasztalatok?
Ez ugye jól gondolom, hogy egy szúrás a gerincbe a megfelelő helyre egy vékony tűvel? A pillanat műve csupán? Aztán nem érzek semmit? Azt se hogy nyomjak?
multiplusz

Sziasztok, szia Multi!

...hát sajna én még mindig 2in1 jelentkezem. eddig nem voltam türelmetlen, de most már kezdek nagyon azzá válni. a mai nap a fordulópont a türelmem illetőleg. ehhez hozzájárul az is, hogy egész nap csörög a telefonom, hogy mi van már, ha nem veszem fel, vagy kikapcsolom, akkor meg mindenki azt hiszi szülünk, ha lemegyek az utcára, a szomszédok és ismerősök a fejüket fogják, hogy még mindig nem...? szóval ez nagyon idegesítő.
aha! így már értem, hogy sikerült beazonosítani.
múltkor meg a kórházban (azt hiszem) Ági szülésznőnek voltam átadva és ő is mondta, hogy szokta olvasni a fórumot és a hozzászólásomat. akkor is meglepődtem, hogy honnan lehet tudni, hogy én vagyok az? főleg, hogy elég keveset írok. de persze nem nehéz beazonosítani, hiszen nem is csinálok titkot belőle.
egyébként nekem eddig az összes szülésznő nagyon aranyosnak tűnt, de Andival meg abszolút meg vagyok elégedve. nagyon kedves is és aranyos, de ami a legfontosabb, hogy alapos. ja és nálam nagyon fontos szempont, hogy a választottjaimat bármikor el tudjam érni. nekem ez nagyon megnyugtató. és ez így van Andinál is, Szabolcsnál is. volt már hogy nem tudták felvenni a telefont, de akkor mindig visszahívtak.

nálunk a helyzet a következő:
csütörtökön voltunk doki bácsinál, akkor egy ujjnyira volt nyitva a méhszáj. mondta, hogy kell még egy- két nap, hétvégén, max. e hét elején szülünk. hát már jó lenne...
a vizsgálat egy cseppet sem fájt, aminek nagyon örültem, mert az előző baromi kellemetlen volt (persze tök zárt és kemény méhszáj volt még akkor). a kislányunk becsült súlya 4000 gramm (+/- 500 gr), de minden okés.
ma pedig bent voltunk a koriban ctg- n és az is rendben volt. de csak egy árva fájást mutatott.
van már hogy elgondolkodom, nem lehet, hogy álterhes vagyok?:-)

Ági akkor neked nem is választott szülésznőd, csak hozzá kld Szabolcs? Mert ha így van, akkor szerintem nem feltétlen jelenti azt, hogy nála szültök. legfeljebb ha épp bent lesz.
a betétet miért kérdezed? a szülés előttre/utánra közvetlen? én felszerelkeztem mindenféle méretből. tisztasági betét, Libresse normál és Tena Lady (ez az inkontinenciásoknak van, de azt hiszem talán ez a legnagyobb).

most épp egy csomószor jöttek valami furcsa fájdalmak (mint mondjuk menzi előtt, csak erősebben) és a hasam olyan kemény, mint a kő. de a szitu elég vicces:
itt ülök a gép előtt és 5- 10 percenként összegörnyedek, fújtatok, párom fekszik mellettem az ágyon és mosolyogva mondja, hogy "jól van Cicám, csak így tovább":-)
örül, mert azt hiszi, hogy ez már valami haladás a cél felé.
én viszont nem tudom eldönteni mi ez és attól tartok, hogy ha nem elég egyértelmű a jel (pl. magzatvíz el), akkor nem ismerem fel.

az EDA beadása szerintem nem lehet olyan vészes nagy fájdalom, de biztos mindenkinél más. (valakinek az infúzió is szörnyű fájdalom)

regényem befejezve...
lexie

Sziasztok,

Milti,

köszönjük a gratulációkat. Azért feküdtem be, mertha azt mondják nekem, hogy ez az én érdekem meg a gyereké, akkor nem kezdek el vitatkozni a dokival. Másrészt elég vészesen viszkedtem már kb. egy hete, már véresre kapartam magam, úgyhogy kétszeresen is toxémia gyanús voltam.

betét:
én is a tena-t ha ajánlom, de nekem pl. elég volt a maxi is belőle, nem kell szerintem az inkontitnenciás, mert az majdnem akkora mint egy pelenka.

Érzéstelenítés:
amit én tudok róla, a spinált mélyebbre szúrják, hogy teljes érzéstelenítést érjenek el, mert az EDA-nál valamennyi fájdalmat érzel, hogy tudd, mikor kell nyomnod. Azt nem tudom ,mennyire fáj vagy nem fáj, de szerintem nem nagyon fogsz tudni ezzel foglalkozni, mert a szülési fájdalmakkal leszel elfoglalva, de ezt inkább olyan írja, akinek van benne tapasztalata. Mindenesetre nem árt bebiztosítani magad szerintem.
Egyébként tényleg a gerincbe szúrják, bent hagynak egy csövet, amivel tudsz mozogni és folyamatosan kapod a löttyöt, de ha jól tudom akkor a tolófájásoknál kissebb az adag. Ja és még annyi, hogy vagy 5 perceseknél, vagy 2-2,5 ujjnyinál adják be utoljára, különben lecsúsztál róla.

Én egyébként a Fehérfi Krisztivel szültem és a Kósánál. És ha lesz következő akkor ismét velük fogok szülni. Nem tudom hogy fogom valaha is meghálálni nekik, vagy meg tudom -e valaha is egyáltalán. Ezzel persze nem a többi orvost és szülésznőt akarom "lehúzni". Egyébként velem mindenki nagyon kedves volt, és még a csecsemősőkkel is meg voltunk elégedve.

Mindenkinek legalább olyan könnyű szülést kívánok mint amilyen a miénk volt.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Szia!

Szabolcs azt mondta akkor hívjam, ha ötpercenként fél percig tartó fájás (görcs, keményedés) van. Ilyen össze-vissza jósló fájásaim már vannak jó egy hete.
Én holnap megyek reggel, lehet hogy ép akcióban lesztek? Kép
A betétet a szülés utánra kérdezem. Ez a TENA hol kapható? Gyógyszertárban?

Szerintem minket meg fog indítani, mert nagyon nődögél a babuci és kezd veszélyes lenni az egészségemre. Ebből gondolom, hogy olyan időpontra hív, amikor nyugi van és a kedvelt szülésznője van jelen. Legalábbis biztos kedveli, ha mindig hozzá küld.

Nagyon sok kitartást kívánok Nektek és gyönyörű szülést.
multiplusz

Lexie!

Szurkolok! Lehet hogy igaza van a párodnak, és ez már tényleg haladás a cél felé.

Mindent bele! Most az a jó, hogy biztosan Te leszel az aki átszakítja a célszalagot.

Üdv:

Zita
pzita

Multi,

gyószertárban kapható, és javaslom a bugyiját is, egy csomgban kettő van, ez ilyen rövidnaci szerű hálós cucc, kényelmesebb mint a rendes bugyi.

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Lexie, lehet, hogy már babázol????Kép nagyon szorítunk!

Multi, én sima(ill. ultra) szárnyasbetétet használtam, hogy a bugyim széle ne legyen véres, és még a kórházi gigavastagot ráraktam, így nem ázott átKép
Azt hittem sokáig tart az erős vérzés, de csak 2-3 nap volt, utána elég volt a betét, 1 hét múlva én tisztasági betéttel szaladgáltam (néha semmi sem volt rajta).

Judit, olyan jó olvasni, hogy ilyen gyönyörűnek maradt meg a szülés!Kép Nekem is ilyen "szerencsém" volt. Szép befejezése a pocakoságnak, és egy szép kezdete az anyaságnak, és a babák kinti életénekKép

Jó éjt!!!

Móki
móki

Sziasztok!
Akivel még nem találkoztam, elmondom, hogy tavaly okt. 30-án szültem a Schöpfben császárral, és jövő február 20-ára vagyok kiírva a következő babánkkalKépDr. Szőnyi az orvosom és Szabó Tündi a szülésznőmKép

A spinál egyáltalán nem fáj!!! Semmit nem érzel szinte!Egy erős nyomás és ennyi, utána elkezd forrósodni a lábad majd elzsibbad!

Én még 24 órát feküdtem spinál után, de állítólag már van 8 órás spinál is, ami nekem hatalmas megkönnyebbülés!!!Kép Nem bírnék ki megint 24 órát mozdulatlanul!!!:S
Holnap megyek vérvételre.:SKép hú de nem szeretemKép
Puszi!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok!

Emő, én is a Szőnyi - Tündike párosnál szültem, és a következő(ke)t is náluk tervezzükKép Csuda jó páros!Kép

Látom, jó kicsi lesz a korkülönbség a két csemetéd között. Mi is így tervezzük , de itt-ott azért felmerül a kérdés, úgy kivitelezés szempontjából, hogy nem kéne-e kicsit többet várni. ( Mi akkorra gondoltuk a tesó"indítást", mikor Andris 8-9 hónapos lesz. Elválasztani akkor sem szeretném. Ha megy a dolog, OK, ha nem, akkor 1-2 hónap még belefér, de annál többet nem szeretnénk várni. Osztán mikor is akar jönni az a csemete, az a jövő titkaKép ) Jó, jó, nem könnyű két mini manóval, de kérlek nyugtass meg (majd), hogy nagyobb a füstje mint a lángja az aggódásnak, és SIMA ÜGYKép .

Pusza,

Móki
móki

Móki!

Ha akarod, én is megnyugtathatlak. Nálunk az első kettő közt 19 hónap volt. Most a második és a harmadik között meg 24 hónap. Túlélhető a dolog. Legalábbis eddig úgy tűnik.

Üdv:

Zita
pzita

szisztok!

Multi, úgy legyen, drukkolunk! Nekem pl elég volt az ultra méretű betét is.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Én csak normál méretű szárnyas Carefree betéttel szerelkeztem fel a szülés utánra, az elég volt. A kórházban pedig végig azt a nagyot használtam, amit ott adtak.
Az én két csemetém között 20 hónap van. Hát, elég húzós a kettővel egyszerre, pedig hetente egyszer jön az anyósom és segít. A főzés nagyon rázós, ha egyszerre kell két gyereket altatnom (a nagyobb csak akkor hajlandó elaludni, ha mellé fekszem), és ha egyszerre ordít mind a kettő, akkor nagy a hangzavar. A legtöbb házimunka (vagy a netezés) csak akkor megy, ha mind a kettő alszik. Kicsit fárasztó, főelg, amig az ember nem pihente ki a szülést. Én ráadásul császáros is voltam.
De túl lehet élni, és tündéri a két gyerek. A féltékenység pl. egyáltalán nem olyan szörnyű.

Polka
polka3

Sziasztok!

Lányok! Lexie ma már tuti babázni fog. Délelőtt már a szülőszobán volt.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?