Új privát üzeneted érkezett!

de már kéne 5 kilónak lennie Judy? Megnéztem a táblázatban, 3800al született, ugye? Gondolom mire kijöttetek a kórházból Áron is veszített a súlyából vmennyit, úgyhogy még beleférhet hogy nincs 5 kiló, nem? csak kérdezem, mert nem igazán vagyok tisztában hogy mennyi kéne hízni a csemetéknek mondjuk egy hónap alatt.

Ha sűrűbben teszed cicire nem nő az étvágya?
Vendég

Meli,
én szívesen olvasom hogy tök jól vagytok! Sztem mindenkire pozitívan hat ez
Én soxor rájövök - a férjem figyelmeztet, hogy nem kéne paráznom, aggódnom, mert gyermekünk tökéletes és kész. Én meg már egy szájgörbülésre kétségbe tudok esni:-) Valszleg első babásként túlparázom. Mindenesetre pont ezért van szükségünk pozitív és laza tapasztalatokra hogy ne görcsöljünk
Úgyhogy írj ha van időd (lécci-lécci:-) )
Vendég

Nagyon drukkolok Briellnek és a kis Emilinek! Majdnem elsírtam magam, hogy azt olvastam, kórházban vannak. Nem is tudom hogy vészelném át, ha valami ilyesmi történne Zétivel. Már a hasfájása is kikészít, úgy sajnálom, hogy baja van.

Linkelek be én is egy cikket, mely elég hülyeségnek tűnik, tekintve, hogy itt azok a babák, akik felcserélik a napokat, kizárólag szoptatva vannak:

http://velvet.hu/poronty/2010/01/14/a_csecsemok_is_reggeli_kaveval_kezdik_a_napot/

Zéti ma nagyon sokat bukott. Reggel amint letettem a kiságyba, dőlt belőle, de a büfit is jósok bukás kísérte, a hálóingemet is eláztatta. Így ölben aludt 4 órát, úgy nem jött vissza a kaja. Ma kapott Nutriont. Remélem a kis hasa nem fog fájni tőle. Eddig egy étkezés előtt adtam, de akkor is volt bukás, bár kevesebb. Én is refluxra gondoltam, de azt a hasi uh kimutatta volna, így szerencsére nincs ilyen gond. És nem mindennapos, de ha van, ijesztő.

Meli, szerintem is gyere a jó hírekkel is. Nagyon megcsappantunk mióta a babák megszülettek. És szükségünk van a jótanácsokra is. Nem semmi, hogy már hasra fordul a kisfiad!

Pelustéma: nekem minden pelusból kifolyik Zéti jobb combjánál a kaki. Használtam eddig liberot, a Penny saját márkáját (szerintem az is jó, csak elég magas a derékrésze) és a pamperst. Talán az utóbbi a legjobb, bár először nem szerettem, fura volt a libero után, hogy olyan vékony. És az az érdekes, hogy ez újkeletű dolog, eleinte nem volt baj, most meg minden pelussal. Bár most nagyon híg a kakija, eleinte meg nem. Tényleg Judit, nálatok elmúlt a híg kaki? Mi máig nem tudtuk megvizsgáltatni, de a dokinő szerinte nem baj, mert ha valami baci miatt lenne, nem hízna Zéti ilyen szépen.

Tegnap meglepő volt az esténk: 8-12 szunya, szopi, majd ismét 4 óra szunya. 1/2 7-től ébrenlét. A reggel 6-7 órai ébredés után még eddig megpróbáltam visszaaltatni, de ma egyértelmű volt, hogy kipihente magát, ébren akar lenni, így átállok én is arra, hogy ekkor egy kis játék lesz.
Vendég

MIlyen a híg kaki? Úgy értem anyatejes etetésnél mitől lenne sűrű? Mikortól lehet azt mondani hogy hasmenésről van szó?
Az oké hogy vannak benne olykor olyan kis túrószerű vmik, de amúgynem tudom mitől szilárdulna. Hogy van ez?

Pelus: én ma 4x öltöztettem...:-(
Vendég

Most olvasom csak, hogy mi van Briellékkel! Remélem semmi komolyabb, nagyon nagy drukk és imádkozom értük!!!
Nekünk csak akkor fordul elő, hogy pár másodpercig nem vesz levegőt, ha nagyon ordít, tiszta vörös a feje és ilyenkor mintha egy pár pillanatra lefagyna a rendszer... :?

Meli, tök jó, hogy nálatok minden klappol és nyugi senki nem fogja zokon venni a kis mintababa napjainak leírását! :D

Judy, tényleg ilyen jó ez a kapszula? Millának bejött? (Erről sajna lemaradtam) Én is hallottam már róla, akkor egy próbát megér és holnap veszek én is, hátha javul nálunk is a helyzet!

Kata nagyon tutik a képek és gyönyörű a családod!!!
Vendég

De aranyosak vagytok,tökjó,h nem gondoltok rólam "rosszat",mert nekem minden jó(ami azért nem úgy van)de valószínű,h csak én vagyok nagyon pozitív és optimista :lol:

Kaki nálunk is kifolyik néha,ritkán,de előfordul.Pamperst szoktam veni,de most a libero volt akciós,így az van most,ez is beválik,nem vészesen folyik ki.Gergő elképesztően sokat eszik,így sokat is kakil,napi 6x is akár :lol:

És tegnap meg akartuk mérni,mert mindig szombaton szoktuk és nem tudtuk...mert konyhamérlegünk csak 5 kilóig mér :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ezek szerint tobb annál.3400-al született,3200-al hoztuk haza :shock: :shock:

Holnap teszek fotókat is!!!!

Ezek a linkek jók!!!Jót nevettem...

Jóccaka

Kép Kép
meli1118

Azta Meli!! A kis bélpoklos:-) Nagyon jóétvágya van.
Várjuk a fotókat!! Bár én meg szoktam lesni akit lehet iwiwen is.:-)
Vendég

Meli, szerintem mindenki nagyon várja a képeket!

Gio: Zétinek először sűrűbb, darabos kakija volt. Majd az első reggeli széklete híg volt, de annyira, hogy a pelus fel is szívja. Ma már ott tartunk, hogy csak napi 2-3 kakis pelus van az eddigi, minden pelus teli van helyett, az is szinte felszívódik. De ezt nem tekintem hasmenésnek, mert az állag változott, de ugye ritkult és csökkent a mennyiésg. És a hasa is azóta nem fáj, szóval valami pozitív dolog okozta,, csak fura még mindig számomra.

Zéti tegnap este 8-kor kajcsizott. Szépen elvolt a játékaival, viszont későn kaptam észbe, hogy altatni kellene, hiába van még kipattanva a kis szeme, és csacsorászik, így 11-ig nem sikerült elaltatni, pedig már minden pózt végigsírt. Na onnantól meg azt vártam, mikor ébred, hisz már messze volt a 8 órai vacsi. Hajnali 4-kor már úgy ébresztettem, hogy egyen picit, és aggódni kezdtem persze, hogyhogy kibírta kaja nélkül 8 órán át. Azután már 7-kor kelt enni, szóval nincs baj az étvágyával, lehet, hogy készül átaludni az éjszakát? Ha igen, érdekelne a tapasztalt anyukák tanácsa: este lefejjem majd a tejem, vagy ne. Hagyjam, hogy átálljon arra a szervezetem, hogy nincs éjjel szopi? Ha ez utóbbi, akkor vissza tud majd állni a szervezetem jelenlegi ritmusra, ha mégis így fogja igényelni Zéti?
Vendég

Maki a tegnap esti mázsálásnál 5,7 kiló volt. :shock: És még mindig nem igazán michelin-baba, vannak ugyan hurkácskák, de egész arányos, mert a hossza se semmi. A nálam két héttel később szült barátnőm meg áthozta a 68-as ruháit, mert számítása szerint azt kb. 4-5 hónap múlva fogják hordani, itt meg most kell. :lol: Egy hisztisebb nap után úgy érzem, leszakad a kezem. Ugyanis az elmúlt napokban arra is ráérzett a szentem, hogy a rabszolgákat legjobban üvöltéssel lehet mozgásra sarkallni, és ezzel élni is szokott, akkor is, ha amúgy minden rendben van nála. Szóval az én eddig tündéri kis csemetém megtanult hisztizni. :roll: És hiába mondom neki, hogy nem túl hiteles, ha egyik pillanatban liluló fejjel üvölt, hihetetlen szenvedéssel az arcán, a másikban teli szájjal vigyorog, a harmadikban meg megint jön a szegény megkínzott gyermek, valahogy nem hallgat az észérvekre. :lol:

/
lemonsong

Briellnek kitartás, és remélem, minél hamarabb hazakerülnek. Épp valamelyik nap gondolkoztam azon, hogy mennyire jó a csapat, aránylag sokan vagyunk, és apróságoktól eltekintve egészséges, gyönyörű babák születtek gondmentes terhességek után... Ha ezt már hamarabb írtam volna, akkor azt mondanám most, hogy elkiabáltam... DE én biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz Emivel, 1-2 hónap múlva már csak rossz emlék lesz ez a pár nap.

Meli gyere sűrűbben, hozd a pozitív dolgokat, Pumival együtt Ti vagytok a pozitív példák :)

Kapszulás tapasztalatok engem is érdekelnek nagyon, de most egyelőre Kicsi teaösszeállítását akarom kipróbálni. Már vegyítik a hozzávalókat :)

Összességében összeteszem a két kezem, hogy ennyire nyugodt a mi fiunk is :) aki a héten már 8 hetes lesz... Hihetetlen, mennyire röpül az idő... Annyiban pedig könnyebb dolgom van, mint a többségnek, hogy 2 nagyobb gyerek van itthon, akik főleg hétvégén, szinte egész napra lekötik Zalánt, így szinte csak az ellátásával kell foglalkoznom. A kisember pedig nagy mosolyokkal jutalmazza a vele foglalkozókat :) pedig pár napja írtam, hogy el vagyunk maradva mosolyilag.

Anyukák másnál is előfordul, hogy tiszta piros pötty a gyerek, vagy csak nálunk? Engem jobban zavar, mint őt, de kíváncsi vagyok a tapasztaltak ötleteire és véleményére, hogy mitől lehet, és mivel lehet kenegetni.

Üdv. Gabi
Vendég

Rita, a kaki nem nagyon változott, bár azért annyira nem híg. Még mindig van, hogy vagy zöld, vagy rendes barnás-sárgás.
Mivel negatív lett a tenyésztés, ezzel most nem foglalkozunk, azaz a drnő ezt mondta.
Sajnálom Zéti bukásait, na ez az amit én nem értek, hogy szegénykéim buknak egy csomót, nincs rá magyarázat, mert a miénk néha a normálistól messze esik... és az UH nálunk is negatív volt. Remélem, nem tévedés.
Zéti mikkel játszik? Áron figyelmét eddig a pihiszék és a szőnyeg lógó biszbaszai keltették fel, utóbbit még nem éri el.

Meli, sztem is gyere a jó kis pozitív élményekkel, én csak a tejre vagyok irigyirigyirigy! :lol:

Gabi, de jó neked, a kis segítségek biztos sokat levsznek rólad.

Lemon, 5.7 kiló, aztaaa...Hiszti, nálunk is felmerült már a gyanú :lol:

Giolehet, a gyakrabban-kevesebbet elv jó, de van amikor nappal is alszik 3 órát, ha hagynám, többet is.
Vendég

Ja, pöttyök voltak/vannak. Lesz is. Meleg, tejci, allargia, ezeket mondta a doki, és h. nem kell semmit tenni vele. Elmúlik. Ha a pofiján van. Ha mindenhol, akkor lehet mosószer, öblítő, babaolaj...
Vendég

Hali!!!

Köszi,Judy,tudom,h mindent ki is próbáltál,de megkérdezem(lehet fölöslegesen)h iszol eleget????Én napi kb.1 l tejet iszok,eddig csak 2dl,majd 3dl,aztán 5 dl.Most,h látom nem érzékeny rá,merek bátrabban inni.Meg megiszok éjjel kb.egy üveg ásványvizet és nappal is ennyit,meg egy kancsó teát,az kb.1,5 l.Ez össz kb.5 l folyadék és nem számolom a levest,gyümölcsöt.A múlt héten egy délután dolgom volt,mentem sokat,K volt itthon Gergővel és alig ittam.Gergő így délután 4-től este 9-ig lógott rajtam folyamatosan és láthatóan azért,mert nem lakott jól.Én ha nem iszom ennyit,akkor nincs elég.

Csajok,állatira bejön nálunk a játszószőnyeg!!!!!!Tegnap egy órát bámulta a csüngő kutyust,most fél órája beszél egy zsiráfhoz....olyan jó,többet tudok Dénessel is játszani,Gergő meg ott van mellettünk,hallja a hangunkat,részt vesz a család életében.Úgy örülök...

Kata,ez a tandemszopi állati.És hogy bírod ebben a pózban akár fél órát????Vagy a fiúk gyorsabban esznek???

O'hara,nálunka csúcs alvás az akkor volt,amikor ébren töltött egy egész délutánt.Elaludt 9-kor és csak 4-kor ébredt....persze én is aggódtam már,de fölöslegesen.

Lemon,enyém Gergely michelin,mert ő nem hosszú,de széles :lol: :lol: szerintem védőnő kiakad,ha legközelebb beszélünk.

Kérdés:espumizant,vagy infacolt vegyek?Nem kell minden nap,de néha olyan mohó,h láthatóan szenved,mire visszajön a böff.Veszem ma,legyen itthon,csak nem tudom,melyiket...

Ma reggelre kifolyt a pisi :evil: :evil: most vennem kell éjszakára nagyobb pelust,3-ast.Pedig hajnalban kicseréltem neki...

Leírom totálszar éjszakánkat,ha nem bánjátok....Apa is én is készek vagyunk....
De ezt előbb elküldöm...el ne szálljon...

Kép Kép
meli1118

Sziasztok
Vagyok én is ám.

Meli
Én a Joelnek és most a Joakimnek is Infacolt adok, de valakinek nem jó csak az Espumisan, ki kell próbálni. Az Infacolt én eleinte minden evés előtt adtam egy olyan "szippantásnyit" (felszívós pipettája van), de most már inkább csak este felé adok neki, napközben csak akkor adok, ha látom, hogy nyűgösebb a pukik miatt.

manocskak

Rakok előbb pár fotót,ezek tegnap készültek.

Kép

Nagyon jól tartja már a fejét...

Kép

Itt jól látszik,milyen hatalmas.Dénes 3 hónaposan volt ekkora...

Kép

Kép

Imádják egymást.

Kép Kép
meli1118

Dórinak is van pár pöttye az arcán, gondolom ez a tejkiütés, nem?
hát én nem tudom akkor megállapítani hogy mi a hasmenés, mert annyira nem darabos a kaki, de a pelus azért nem szívja fel.nálunk februárban lesz vmikor hasi uhu.
éjjel megint átázott a pelus:( meg a matrac is pisis lett. de mégis most töltött legtöbb időt a kiságyban a gyermek:) a kis igénytelen maca
:D
nálunk is soxor alszik még velünk, mostanság szeretném majd azért visszaszoktatni a kiságyába, ugyanakkor a sok bukás miatt még van bennem aggódás.
És leszálltam a mérlegtémáról. Néha megmérem kíváncsiságból, de nem fogom magam stresszelni. Hetente egyszer megnézzük pucéran van-e gyarapodás és kész.
Meli
tündérek a kölyköcskék. Zabálnivalóak mondhatnám! A kicsi már így élvezi a játszószőnyeget? Én most ütöttem le egy babatornáztatót a szőnyegünkhöz, kíváncsi vagyok Dóri mikor mutat érdeklődést mert a zenélő forgót nagy ívben lesz...ja 8)
Judy
nálunk is így van, tegnap alig lehetett felsimogatni fürdésre, már gondolkodtam, hogy inkább hagyni kéne. Az apja hasán sztem az éjszakát is átaludná, teljesen kész vagyok attól az összhangtól amit együtt képviselnek, már-már féltékeny vagyok, hogy nekem jut a sírós Dóri, apának meg a szuszi-mosolygós :shock: 8)
Vendég

Köszi,Manócskák!!!
Akkor veszek előbb infacolt.

Na,az éjjel....

Úgy kezdem,h Dénes és Kálmán egész délután kinn voltak az udvaron.2,5 órát játszott,csúszdázott D a hidegben és nagyon élvezte.De nem evett,nem ivott semmit,amikro bejöttek bezabált és megivott egy csomó vizet.Este pisilt is sokat,de nem volt ez szokatlan.
Aztán megfürdettünk,Gergő 8-kor aludt el,D 9-kor.Mi megnéztünk egy helyszínelőket és aludtunk el kb.10-kor.Gergő fél egykor kelt,evett,aludt.Eddig jó.

2.09-éktelen hangon vonyít,szinte visít Lara a lányunk az udvaron.Gyorsan felrázom K-t,h mi lehet a kutya baja??!?!?Kinézett a teraszra,valahová beszorult,de már a kerítésnél keringett és iszonyú mérgesen ugatott nagy mély,hangos öblös hangján.Ami persze felverte a környék összes kutyáját és mind egyszerre rákezdett.Biztosan macska.Nagy nehezen visszaludtunk.Kis idő múlva hallom szomszédom éktelen üvöltését:Fifi azonnal takarodj a helyedre!!!!!!!!!!

3.10-Dénes kiabál.Anya,anya,gyere!!!!Próbáltam nem meghallani,azt hittem,csak álmodik.5 perc után gyanús lett,ráadásul G is nyöszörög.Gyorsan átmegyek D-hez,mi a baj?Elfogyott a vize és pisilnie kell.Na hajrá.Hozok újabb flakon vizet,kihámozom a hálózsákból és hallom,h G nyüsszög.Magamban fohászkodok G-hez,h csak ne kezdjen el sírni,mert akkor D be akar menni hozzá és totál el van cseszve az éjszaka.D pisilt,ivott(biztos a vacsora is sós volt kicsit,ezért vedelt ennyit)visszafeküdt.

Ekkor már fél 4 volt,gondoltam ha már úgyis ébren vagyok kiveszem az addigra visszaszenderedett Gergőt és megszoptatom,mert bal mellem már úgyis készült felrobbanni.Kiveszem,átpelenkázom,megetetem.Nagy böff,alvás...ÉLJEN!!!mehetek aludni...

Nagy kínok közt elalszom 4 körül,mert persze az álom kiment a szememből.

4.20.K-t ébreszti az óra....

6.20.Gergő megéhezett....pedig nem szokott....de persze,ma igen....Murphy:ha az egyik gyerek problémás,akkor aznap mind az lesz...halál kómásan felkelek,telenyomom ismét tejjel.

visszafekszem.

6.45-K hazajött,h kirakja a szemetet,ma jönnek a kukások.

6.55-kukások megjöttek.Üvölt az egyik a másiknak:Józsi vazze,ne maraggyá má le!!!!!!!!

7.45-hozzák a mellettünk lévő iskolába a kölkeiket a szülők,mindenki iszony hangosan csapja be a kocsija ajtaját
:twisted: :twisted: és mind a mi házunk előtt parkol.

9 óra.Gyerekek egyszerre ébrednek.Mindenki éhes és nagyon kell pisilnie....még szerencse,hogy ma Dénes egész nap anyósoméknál időzik.Lehet meg is halnék.... :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118

Meli, de édesek, G. majd ' kicsattan... nagyon cuki. Jó tesók :lol:

Köszi, igen iszok, bár nem 5 litert. Tejet nem ihatok, mert Áron valszeg nem bírja. Azóta normalizálódott a hasfájás( bár még van, de nem horror), mióta teljesen kiiktattam a tejes dolgokat.
Vizet, teát, gyümölcsöt én is eszek, bár az almát is visszább kell vennem, mert lehet, hülyeség, de mintha attól sok sava lenne, mert mikor több almát ettem, akkor produkálta a sok , nagy bukást, hányást. Most hétvégén semmi ilyen nem volt :D
Vendég

Hát, ez így leírva vicces, gondolom élesben nem volt az:-)))bár, addig jó, míg nem betegség miatt kell éjszakázni. :shock:

Azért ennek is megvan a szép oldala, 2 gyönyörű gyermek, férj, kutya, kertesház...helyszínelők,.... és egy szupi Anyu. Mi kell még? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Dóri tipikus lányka!!!Apja gyöngye,anyának meg jut a meló :lol: Szerintem a játszószőnyeg elsősorban azért jön be Gergőnek,mert ott van velünk közben.A kiságyában ő sem érdeklődik a lógósok iránt,inkább bealszik.De mivel ott játszunk a földön,ő is ott fekszik,így tetszik neki.Vagy nem tudom...
Ez a babatornáztató jó??Nekünk nem volt még,de már nem is veszek,így is annyi mindent kell majd eladni.Épp készülök iwire feltenni,hogy van jópár eladó ruhánk...

Kép Kép
meli1118

Gio, a forgót Áron is lesz...ja, csak a hangja jó neki, kb 1 percig.
Vendég

Judy,édes vagy!!!!De közel sem vagyok én szuper anyu,kérdezd csak D-t,amikro rácsapok a meztelen seggére,mert már a könyörgés,üvöltés nem hat és fél órája grasszál meztelenül vizesen fürdés után :lol: na,de ne a szélsőségeket említsem...

Értem,akkor iszol eleget.Akkor viszont tényleg alkati kérdés.Ez az alma-dolog érdekes.Lehet benne valami.Citrusféléket is azért nem szabad.Tegnap viszont megettem egy egész ananászt és olyan jól esettt.Elvileg az is savasít,de azt írják,h tejszaporításra ajánlják.De nálatok előbb ki kell próbálni,nem okoz-e hasfájást.

Kép Kép
meli1118

Meli
ez a babatornáztató az ami a játszószőnyeg felett lóg - tehát nektek is van:-)
NEm tudom miért hívják így. Nos nekünk a szőnyeghez ez nincs ezért vettem külön a vaterán.
Nos igen. Apa gyöngye. Így is hívja a férjem: Gyöngy. Meg Csirke:) Mert az a hang ami kijön olykor a torkán....elképesztő :D
Ez olyan filmbeillő éjszaka volt!
Ahogy Judy is nagyon frappánsan megfogalmazta: minden adott, nagyon szép család vagytok!

Judy
nekem is szokott savat csinálni az alma ha többet eszem, mondjuk nem is nagyon szeretem, úgyhogy ez reális hogy akkor a babának is okozhat gondolom. Az infacolon már én is gondolkodom, mert látom olykor hogy mennyire küzd Dóri a kaki kitolásval. Viszont nem sír közben csak erőlködik és ez meg lehet természetes mechanizmus, nem? Van úgy hogy a felnőttek is erőlködnek :) De azért vésztartalékként szerintem beszerzem
Vendég

Milyen gyümölcsöt szoktatok enni? RÁjöttem én nem is eszem gyümölcsöt, mert nem tudom mi az amit lehet. Narancsot nem, a banán is puffasztó, nem? A gyümölcslevekről is elég vegyeseket olvasok...Már teljesen megőrülök néha a mitlehetmitnemtől. A férjem mondta hogy ne foglalkozzak vele, egyek mindent és majd kiderül ha nem bír vmit, de szerinte az ő vasgyomrát örökölte, így mindent bír :shock: Fő az önbizalom ugye :oops: :)
Vendég

Meli, olyan jó látni, hogy nemcsak nekem van óriásbébim! :lol: :lol: Nagyon gyönyörű mindkét fiad!

/
lemonsong

Gio, én sem tudom...
Múlt héten ittam baracklevet, elég sokat, és szerintem az sem volt jó, mert fájt többet a hasa.
Egy banánnal bepróbálkoztam, mert azon kívül csak nari volt itthon, azt meg nem lehet..
És ananászt mi is vettünk, imádom. Azértisennifogokbelőle!!
Vendég

Amiket én eszek:ananász tegnap először,de rendszeres lesz.Alma.Néha banán,de turmixnak inkább.befőttek,amiket én raktam el:meggy,szőlő,barack.Nagyjából ennyi....

Kép Kép
meli1118

Halihó!

Én most ültem le elsőre a mai napon! :shock:
Reggel óta etetem ketteskét és hármaskát felváltva....de igazából örülök neki,mert így hamarabb tellik a nap! :D Még gombát is tudtam kirántani(elötte panírozni) magamnak+ketteskének! 8)
Megyek iszok gyorsan egy tejeskávét! 8) 8) 8)
Vendég

Tulip, tejeskávé, hmmm...
Hétvégén leültünk a Pólus-ban kv-zni, megengedtem magamnak egy koffeinmentes lazát. De legalább a feeling megvolt.

Te nagyon ügyi vagy, tök jó az "aláírásod"!!!

Úgy látom, ma én érek rá a legjobban, eddig :shock:
Be kéne festeni a hajam, de annak nem állok neki így, hogy egyedül vagyok Manóval.
Briell-ékről nincs hír?
Vendég

Judy ráadásul a kávé isteni finom! 8)
Öcsém küldte amerikából,annak a híres amerikai fánkos cégnek a kávéja...na ezt jólmegmondtam!Sokkal jobb mint az itteniek,ennek isteni zamata van,és nem olyan kesernyés mint az itteniek!
Anyum meg vaníliás-fahéjast küldött be...na az viszont borzalmas!Az illata nagyon jó,de az ízeeee! :roll:

Az "aláírásom" : nem ügyi vagyok,hanem kiváncsi :lol: ,kipróbáltam és sikerült! :D Amúgy nagyon könnyű csinálni! :D
Vendég

Igen látom, glitterfly, én a blingee-t próbáltam, azon csillogós micsodákat lehet tenni a képre. Akkor is kell hozzá ügyesség, sztem...
A kv fincsi lehet :P
Vendég

Ezen is van olyan,hogy csillogós kép!De az nekem nem annyira jön be!

Meli most nézem a képeket!-nagyon szépek a fiuk!:)
Vendég

Sziasztok!

Ma elvittük gyerekorvos magánrendelésre manót, hát ha pénzért rendesen megnézik. Jól megvizsgálta a dokinéni, áttapizta a hasát, meghallgatta stb. Úgy éreztem végre valaki foglalkozik velünk. Írt beutalót vérvételre, vizeletvizsgálatra, hasi uh-ra is adott volna papírt, de arra sokat kellene várni, így javasolta a magánuh-t.

Tanácsok:
Ágyvéget emeljük meg akkor is ha nem bukik, mert lehet hogy nem jön ki csak a nyelőcsövében megy fel és az zavarja.
Minden etetésnél adjunk espumisant vagy infacolt (eddig is így volt), naponta adjunk laevolacot (eddig 3 naponta adtunk) nem lehet hozzászokni, nincs mellékhatása, a hőmérőzést felejtsük el.
Tornáztassuk minden tisztába tételnél, levegőztessük naponta kint! akár több órát is -mondjuk 3 órát több részletben- nem ablak előtt. Na ez nem így volt, ha esett azért nem mentünk, ha hideg volt azért nem stb. de kifejezetten ajánlotta a napi több óra kintlétet. Kihangsúlyozta, hogy nem üzletekbe bemenni egyrészt bemelegszik, másrészt a bacik/vírusok miatt.

Adott kölcsön mérleget, hogy 24 órán keresztül mérjem szopi előtt után, aztán majd kitaláljuk hogy elég-nem elég-hogy gyarapszik.
A fél óra olykor 40 perces szopikat indokolatlanul hosszúnak találta, egy újszülött is 30 perc alatt jóllakik, neki már 15-20 perc alatt meg kell kajálnia, utána csak cumizik és pihen. Azt mondta ha nem hiszem majd mérjem meg 15 perc után mikor megpihen, aztán a fél óra végén és látni fogom, hogy az már csak cumizás.

Egyébként még mindig sárgának találta picit és valami fertőzésre is gyanakszik, a lépét és a máját is nagyobbnak érezte. :cry:
Lelkemre kötötte, hogy uh-n mondjam el az elhúzódó sárgaságot, a székelési nehézséget és a nagyobbnak tűnő lépet meg májat.
A leletekkel menjünk vissza hozzá csütörtökön, ha uh még nem lesz akkor is.

Szóval reggel neomagnolos lemosás után pisizacsi ragasztási hadművelet, majd szopi, aztán mehetünk vérvételre, 11-kor az ortopédiára van időpontunk csípőszűrésre és ha tudunk délután még ultrahangra is befizetünk.
Még szerencse, hogy kitaláltam ezt a magánrendelésre elvitelt (és pont ma) mert apa főnöke már így is ki van akadva a szabi miatt -pedig a születése után is csak 2 hetet volt itthon a tervezett 1 hónap helyett- legalább így egy nap alatt meglesz a vérvétel meg az ortopédia.

Hát nem vagyok boldog, de legalább már elindultunk valamerre és nem csak azt halljuk, hogy milyen jól elvan az asszisztensnő kezében...
csillag25

Csillag,
nagyon rendi vagy hogy ilyen részletesen leírtad!
Szerintem nagyon hasznos.
És milyen ügyesek vagytok hogy nem hagytátok annyiban!
Hát sajnos szomorú, de ez van: csak pénzért foglalkoznak az emberrel.
Majd számolj be az eredményekről!!
pusza

Kép
apkata

Sziasztok.

Csillag
Kívánom, hogy ne legyen semmi komoly baja a picurnak.
Mi is most van, hogy 2 éve doki váltottunk, mert aki itt van a faluban doki, hát inkább hagy ne mondjam.
Mikor úgy éreztem, hogy babás vagyok közben jól fel is voltam fázva, elmentem hozzá, írt fel gyógyszert és elküldött laborba (vér vizelet vizsg.), de említettem neki, hogy lehet, hogy babás vagyok.
A párom elment a gyógyszertárba, hogy kiváltsa a gyógyszereket, de előtte megkérdezte, ha esetleg babás lennék szedhetem-e ezeket, erre a gyógyszerésznő azt mondta, csak akkor, ha meggyőződtünk arról, hogy babás vagyok-e vagy sem, mert ha igen akkor nem szabad szednem. Szép mi?
De akkor még nem voltam babás.
A nagy fiamnak is vannak állandó gyógyszerei amit szedni kell, felhívjuk, hogy kellene a recept, jó közli, menjek le és odaadják.
Le is megyek a receptért erre az asszisztens közli, hogy várjam ki a soromat, mire sorra kerülök, még csak akkor írja meg a doki a receptet amit kértem. Ezért is váltottunk, hogy miért üljek végig ennyi beteg ember közöttük csak ha recept kell. (másnak aki bekopogott rögtön oda is adták amit kér).
Akihez most járunk egy tündéri doki néni, sajnálom, hogy nem őp hozzá mentünk már amikor ide jöttünk.

manocskak

Csillag, Ez már tök jól hangzik, h ennyire részletesen foglalkozik a dolgokkal!!! :D Bár annyit hozzátennék, hogy mi sokszor 1 órát is szopizunk, és én többször megnézem mérleggel, h hol tart, és valóban az óra végére szopizza le az adagját, mint 2 ismerősömnél szintén, álmodozó típus, szóval az a fél óra nem tudom, miért sok???? :shock:

Nem akarom elkiabálni, de mintha kevesebbet fájna a pocink, és gyógyszer nélkül, úgyhogy nem adok többet neki semmit, csak mecsek babateát, mert attól jókat pukizik Dominik.

Lányok, olyan hihetetlen sokat változtunk ebben a pár napban, Domi össze-vissza mosolyog, minden alkalommal, ha dumálok neki mosollyal jutalmazza! :D :D :D JA, ÉS MÁR HANGGAL, kacarászik......
A tegnapi fürcsinél meg olyanokat rugdosott a lábával, csak úgy fröcskölt a víz mindenfele, annyira aranyos volt, ahogyan élvezte.... :lol:
Tegnap utolsó szopi után letettem aludni, pár perc múlva hallom nagyon beszél, bemegyek a szobába, látom, h ezerrel magyaráz a játékoknak az ágy fölött, és kacarászik, majd behaltam tőle!
Aztán egyik pillanatról a másikra el szakad a cérna, és kiabál, de ilyen dolgai után felőlem kiabálhat néha.... :D

KépKép[/url]
domi06

Ja, és arra jöttem rá, ha egy baba hasfájós, akkor olykor fáj mindentől a hasa, olykor meg bármit megehetek, pl utsó pár napom, és az ég világon semmi baja nincs....
Szóval én azt eszem, amit kívánok, persze mindent mértékkel Domi miatt.....

KépKép[/url]
domi06

Briell, nagyon sajnálom ami veled történik, borzasztó lehet ezt megélni, sok pozitív energiát küldök, remélem segít..... :cry:

KépKép[/url]
domi06

Csillag remélem kiderül, hogy semmi komoly baj nincs.
Jó, hogy írtad levegőztetést, akkor bátran kint merem hagyni kisemberünket ebben a hidegben is, hogyha bealszik babakocsiban. Eddig nagyon sietősre fogtam behozatalt, pedig napok kérdése, és már 2 hónapos :o

Domi kb. 2 hétig rendszeresen adtam infacolt, utána kb. 2 hétig tartott, hogy nem.. Most ismét adom, tegnap este nagyon ordított szegényem, nagyon fájt a hasa. Átéreztem, az állandó hasfájós babák szüleinek kétségbeesését, borzasztó volt az a 2 óra :( Pukizott egy párat, azóta ismélt mosolyog és magyaráz.

Manócskák melyik nap lesz műtéted?
Vendég

m&g, én lemaradtam kicsit a hétvégén, mert Horvátban voltunk, miért műtenek???

KépKép[/url]
domi06

Meli, gyönyörűek és nagyon édesek együtt a fiúk!

Domi, de jó, hogy már kacag Domi! Zéti még csak hangtalanul mosolyog, és az sem olyan gyakori, mint nektek, már úgy várom, hogy bármikor odamegyek hozzá, mosollyal fogadjon. Olyan gyönyörű a mosolya, elolvadok!

Judit, Zéti a forgó-zenélőjét szereti nagyon. Ha nincs bekapcsolva, ha beteszem az ágyba, meglátja, egyből jár keze, lába, mosolyog, és egy idő után beszél nekik. Valamint levettem a fejvédőt és a baldachint, így tud nézelődni a szobában, az is leköti. Elvan a pihiszékben is, de abba nem teszem be sűrűn, mert nem állítható a háta, így van hogy napokig nem használjuk, akkor vesszük elő, ha nagyon nyűgös, hátha attól megnyugszik. A szőnyeg érdekesmód annyira nem érdekli, mint a körforgója.

Meli, szerettem volna kérdezni, hogy valami különleges módon tornáztatod, vagy játszol Gergővel, hogy írtad, hogy hasrafordul? Mgától nagyon korai hogy erre ráájött nem?

Zéti ma reggelre úgy beindult, hogy már nem csak a szokásos ágy végében kötött ki, hanem szinte teljesen keresztbe fordult a kiságyon.

Lányok nekem a dokinő azt tanácsolta, hogy minden nap tegyem hasra fordítva Zétit kis ideig, tegyek elé színes játékokat, hogy kezdje tartani a fejét. mert a 3 hós vizsgálaton azt nézik majd. Hát a fejét tartja is szépen, és pár pillanatig ki is nyomja magát. Valamint megvettem az Anya taníts engem c. könyvet, amiben pedig azt javasolják, hogy minden nap tegyük oldalra, és elérhető távolságba tegyünk játékokat. Gondolom ebből jön majd, hogy tegyük távolabb a játékot, hátha átfordul érte a hasára. Zétit még a mellé letett játékok nem érdeklik, csak azok amiket zörgetünk, vagy ami csipog. Szóval ez nem működik még, de azért próbálgatom. Ja, és este megvolt az első masszázsunk, hát imádta! Én meg őt!

Csillag, nem is tudom örüljek vagy ne a kivizsgálásnak. Talán inkább mégis örülök, mert végre foglalkoznak a hasfájásotokkal, és nagyon drukkolok, hogy semmi komolyat, nehezen kezelhető dolgot ne találjanak. Viszont jöjjenek rá mi a gond, és kis kezeléssel remélem hamrosan már semmi fájdalma nem lesz a csöppségeteknek.
Vendég

O'hara, ez nálunk is nagyon új még, h hanggal mosolyog, meg maga, h folyton mosolyog az is, 2 napja, mintha kicserélték volna, de persze az a gyanúm, h Ő nagyon mosolygos kiskrapek, csak épp a hasfájás nem engedi kibontakozni, az utóbbi 2 nap meg jóval kevesebbet fájt a hasa....
Meg koraérők is vagyunk szerintem, mert 5 naposan már hason felemelte a fejét meg még forgatta is, mert hogy mi hason alszunk, háton nem szeret...
Szóval türelem, biztos a te kis angyalkád is egyik pillanatról a másikra elkezdi.... :D

Ja, amúgy a hasrafordulást úgy lehet gyakorolni, hoyg lepedőre ráfekteted, a lepedőt ki kell feszíteni a fejénél -lábánál, majd így a lepedőt kifeszítve éppen kicsit megemelni, hogy a baba hát-és oldalfekvés között legyen( a fejnél kicsit magasabbra emelni), itt megállni, a baba pár mp múlva elkezd kézzel-lábbal dolgozni, míg hasra nem fordul......

Gyógytornász vagyok, ha a nyak erősítésére is szeretne valaki gyakorlatot, szóljon....

KépKép[/url]
domi06

Domi, a nyaka Zétinek is elég erős, szépen tartja. De ilyen gyakorlatokat leírhatnál még. Pl. engem érdekelne, hogy lehet a csípőjét tornásztatni, hogy elkerüljük a terpeszpelust. Zéti az egyik lábát még gyakran tartja magzati póz szerűen. Szóval, ha ölben van, kicsit befelé fordítja sokszor az egyiket, mint amikor még pocakban volt. És büfinél is, ha ülünk, akkor ugyanezt a lábát inkább felhúzza, míg a másikat lógatva kinyújtja.
Vendég

O'hara, a csípőnél a lényeg, hogy hátára fektetve normál esetben egy babánál ha a hashoz feltolod a térdeit, majd oldalra terpeszbe kiviszed a lábait, akkor a térdeknek le kell érniük a pelenkázóra (így autómatikusan kifele is fordul a láb ugye) , ha nem megy odáig le, akkor valószínű, h kicsit meg van rövidülve az izom, mivel kevés helye volt a pociban, a legjobb, ha átmaszírozod csipő körül az izmokat ( van olyan, h zsályakrém, ezzel masszíroztam annó a gyereklinikán a babákat, nagyon jó izomlazító, majd átmozgatod (tehát térdek hajlítva, fel a pocakhoz, majd terpeszbe, és finoman nyomod lefelé, ahol nem megy tovább tartsd meg tovább lefelé, érezni fogod, h lazul és pár mp múlva tovább megy....

KépKép[/url]
domi06

Domi
Nekem is lenne 1 kérdésem, a doki néni azt mondta, hogy a Joakimnek egy kicsit le van tapadva a csípője és tornásztassam. Én úgy tornásztatom (nem feszegetve), hogy a térdét behajlítva kör-körös mozdulatokkal, az jó vagy másként kellene csinálnom?

manocskak

Domi jajjj de jóóó. Van egy saját gyógytornásza a fórumnak :)
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire jó a társaság :)

Üdv. Gabi
Vendég

Manócskák, tökéletes, u.a, mint amit O'haránál írtam, feszegetni tényleg nem kell, nyak ha tényleg finoman nyomod le és megtartod, akkor szépen nyúlik az izom, természetesen fájdalmat nem okozunk a babának!!!
A körzéssel meg szépen ki lehet alakítani a csípőizületi vápát, ahová a combcsont illeszkedik!!!

KépKép[/url]
domi06

Tényleg tök jó, hogy van egy "saját" gyógytornászunk!!!!
Akkor kérdezek én is, de én arról, hogy milyen tornagyakorlatokat lehet csinálni (csaszi után). Vagy igazából mindent lehet? Már túl vagyok a hatodik héten, ezért gondolnám, hogy lassan lehetne valami hasizom erősítő dolgot csinálni...lehet Domi?
tedorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?