Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat és a biztatást.
Jó újra közöttetek lenni! :)

Tündi, Te ilyen gyerekekkel foglalkozol? Köszönöm a tájékoztatásodat, minden információ hasznos a számunkra. Akikhez mi járunk Dévényre, nem így viszonyulnak a Pető-módszerhez és a konduktori tevékenységhez, azért szerencsére nem ennyire drasztikus az álláspontjuk. Szerintük a konduktori foglalkozást később érdemes elkezdeni, 1 éves kor után, és a hypotón babáknak, mint Dávid, inkább először az izmokat kell bemelegíteni, felszabadítani a letapadásból, aztán, ha az már jól működik, arra lehet építeni más módszert is. Tényleg nagyon furcsa, hogy a különböző módszerek ennyire nem férnek meg egymás mellett. Hiszen ha több módszer is jó a gyereknek, akkor miért ne lehetne egyszerre alkalmazni?? Tudom, hogy az orvosok se ismerik el a Dévényt, a Dévény és a Katona-módszer is ellenséges, és nagyon furcsa, hogy titkolózni kell a szülőknek, ha egyszerre több módszert alkalmaznak.
Mi egyelőre a Dévényt használjuk, az hatásos - ezt tudom tanúsítani, aztán később tovább is léphetünk. A Szent Margitos orvos dr. Pál Szabolcs volt.

Lina, várom a privit. Örülök, hogy kezdik kiheverni a gyerekek a lázt, remélem túljutottatok rajta, majdcsak enyhül a köhögés is. Az oldalra majd onnan hasra fordulás nálunk is próbálkozás szinten van, bár sokszor magától majdnem megteszi mind a kettőt egyszerre, csak a nyaka tartja vissza, olyankor kifli alakot vesz fel. Csak rájönnek egyszer a babáink a fordulás nyitjára!

Jimbone, nálatok mi volt a probléma és mikorra jött helyre a kicsi?

Mi ma megkezdtük az I. pszichomotoros tréninget. 40 perces munka, ügyesen próbált egyensúlyozni a labdán és a gördeszkán, nagyon tetszett neki a lepedőben hintázás. A gyakorlatsor végén már sírdogált és kevésbé támasztott a karján, de mit várjunk ilyen intenzív tréning végén egy 5 hónapos gyerektől? Akkor is végigcsináljuk, biztos segíteni fog a mozgásfejlődésben. Most egyelőre 3-szor kell tréningeznünk egy héten, meg mellette forgást és támasztást gyakorlunk. Lina, Nektek mi a feladat otthonra?

A mai napunk nagyon jó volt, babalátogatóba mentünk egy barátnőmékhez, ahol 2 hónapos a pici lány. Egymás mellé tettük a babákat a játszószőnyegre, és olyan édesen konzultáltak egymással babanyelven, hogy nagyokat kacagtunk nekik. Dávid nyújtogatta a kezét a kicsi lány felé, szinte simogatta az arcát és kicsit meghúzta a ruháját. Tündemények voltak, videóra vettük őket. :P A babák jókedve feldobta a napunkat!!!

Jó éjt mindenkinek!
judi79

Judy,
írtam neked privit amikor a topicban jeleztem, és most nézem, hogy nincs sehol, pedig jó hosszú volt. Na majd újraírom.

Éjszakára újra lázas lett mind a két gyerekem. Levi nagyon csúnyán köhög, fulldoklik, alig tudja lenyelni, amit szopizik. Lili szerintem javulóban, csak hát a 40 fokok után belefér némi 38 még.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,remélem hamar helyre jöttök!Gyógypuszák a gyerkőknek!

Judi,igen én a Petőben végeztem konduktor-tanító szakon.
FÉl éves kor körül szokták javasolni elkezdeni a petős módszert.És igen sajnos sok az ellenségeskedés,csak azt nem értem miért :roll: vagyis sejthető...az anyagiak miatt....gondolom én :shock:
Abban igaza van a dévényeseteknek,hogy előbb az izmok letapadását meg kell szüntetni!
Dani nagyon ügyes,hogy szinte végig bírja a 40percet!Gondoljunk bele,még mi felnőttek is elfáradunk 40perc aktív mozgásban.Legalábbis én :oops:
Azt hittem a Margitban konduktor is megnézett benneteket,a dokikat nem ismerem,csak a konduktorokat akik kijárnak szűrni!
Még talán annyi,hogy minden napotok legyen feldobott! :D Tudom,hogy nehéz a sok torna miatt,de próbáld meg játéknak felfogni.Én anno amikorelkezdtem a sulit,minden vágyam az volt,hogy bekerüljek és elsőre fel is vettek.Na de amikor első nap beledobtak a mély vízbe bennünket,és azt semtudtam mit kezdjek egy sérült gyerekkel(iskolaelőkészítőbe kezdtem) na akkor aztán kész voltam.3hónapig tartott még belerázódtam a dolgokba,rengeteget sírtam,pedig nem is a saját gyerekeimről volt szó.És volt egy kislány akivel rengeteget beszélgettem(6éves volt),és ő rádöbbentett sok dologra,de leginkább arra,hogy fogadjam el őket ilyennek,és ne sajnáljam,inkább legyek vidám,hisz az nekik is jobb.És másnaptól komolyan mondom semmi bajom nem volt,és hát imádom őket.
Amiket tudnak adni az fantasztikus.De ezt gondolom nem kell mondanom! :D Na meg a mosolyuk,és a sikerélményük mindennél többet ér :)

Na megyek mosogatni,emrt itt kezdtem a napot.Apa nem volt itthon,így megtehettem :oops: :oops:

Kép
Kép
tundi24

Csajok,
micsoda felfedezést tettem: mindig is tudtam, hogy a babák "szagra mennek", na de ennyire....
Éjszaka nem tudtam letenni Levit, csak rajtam aludt, ha letettem kb. 6 perc múlva fent volt, csúnyán köhögött...
Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve alá tettem a használt pizsamafelsőmet. Az alját lebukta Levi, így újat vettem fel, de a tetejének még nem volt semmi baja. A lényeg, hajnal 3-tól reggel 7:15-ig aludt Levi egy szó nélkül. A kis arcába gyűrte a pizsi ujját, és úgy aludt. Most fél 9-kor visszaaludt, megint aláraktam, kb. egy fél órája felébredt, nézelődött az ágyban, de nem vettük ki. Aztán megint visszaaludt, szintén magához gyűrve a pizsit. Olyan édi :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Linácska,
milyen jó, hogy eszedbe jutott ez a pizsis ötlet :)! Remélem, ma már mindkét gyerkőc jobban lesz, nem lázasodnak be!

Tegnap Emma nagyon kis nyűgike volt, szerintem sok volt neki az alma-sütőtök kombináció, így visszatértünk az almalére, plusz kisebb adagokra.

Nálunk most mosolyszünet van Emma Apával: írtátok, hogy egyik Apának az edzés, a másiknak a számítógépes játékok, stb. a hobbija, hát az én férjemnek az alvás! A tegnapi napot gyakorlatilag átaludta, pedig nem éjszakás... Már nem is tudom, mit mondjak neki, mert már ezerszer volt emiatt konfliktus itthon, de képtelen megváltozni, nameg nem is akar! Így tegnap persze nem jutottunk el Anyósomékhoz, mára halasztódott a program.

Lányok, sütőtökpürét fagyasztott már le valaki? Én most eltettem 3 adagot, de fogalmam sincs, milyen állagú lesz kiolvasztás után! Tavaszra gondoltam, amikor már nincs szezonja...

Kép
angelita

Sziasztok!

Nahát, úgy tűnik, valami mégsincs olyan jó hatással Betti bőrére, mint kéne - tele lett apró piros pöttyöcskékkel. Úgyhogy most teszteljük, hogy a fürdőolajtól, vagy a kencétől lett ilyen!? :( Ahhoz képest, hogy csak segíteni akartam rajta, úgy tűnik, csak rontottam a helyzetén... Remélem, pár napon belül rendbe jön a bőre és se pöttyös nem lesz, se száraz!

Linacska, további jobbulást a gyerkőcöknek! Nekem nagyon az a gyanúm, hogy Lili az usziban szedett össze valamit! :(

Judi79, kitartást a tornákhoz! És mielőbbi javulást Dávidnak!

Jimbone, gratula Donát első fogacskájához!!!

Kép

Kép
hmbori

Bori,nekünk egy Bazis C nevű kencénk van.Ezt a gyógy tárban csinálták a Lipobase Repair helyett,mert azt már nem gyártják.És hipp-hopp,egyik napról a másikra helyrejött Zsombi arca.
De van a Lipobase-nak vmi úgy kencéje,reklámozzák is,de azt nem ismerem.Esetleg olvass utána,mert csecsemőkortól hirdetik.
Majd mutatok egy képet Luca arcáról,hogy miylen volt kicsinek.A Lipobase helyrehozta.

Angelita,hát nehéz kérdés.Sztem mindegyik apával van vmi gond...Nálunk most jó időszak van szerencsére,de néha...inkább nem is részletezem,mert nálunk a haverok a baj :?

Lina,jajj de édi lehet Levi!:) Na majd egyszer kipróbálom már én is :wink: Képet,képet! :D

Kép
Kép
tundi24

Ime a kép: Kép

Élőben még csúnyább volt :(

Kép
Kép
tundi24

Hmbori,
szerintem nem az uszi, mert az nem két hét után jönne ki. Inkább az óvoda. Ha kell, ha nem beviszik a beteg gyerekeket. Ok, hogy én könnyen beszélek, itthon vagyok, más szülő meg dolgozik, de akkor sem kellene.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Látom nagyon hétvége van :lol:

Tőlünk most mentek el Anyukámék, itt voltak Marci napot köszönteni. Jól sikerült a napunk, finomat ebédeltünk (a férjem főzött), és még Marci is aludt :lol:
Voltunk kint sétálni, nagyon hideg van!!!

Linácska: ügyi vagy a pizsivel :lol: :lol: :lol:

Tündi: hű, nagyon csúnya volt Luca arca... Még jó, hogy elmulasztotta az a krém amit írtál.

Bori: nekünk gyógyszertári kevert krémünk van.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Én is jó régen jártam.... :oops: de ha van időm megpróbálok sürübben jönni.

Lina jobbulást nektek .

Judi ..nem semmi de nagyon jó,hogy időben elkezdtétek..kitartást :P

Röviden róluk:
Az ujjam már jobban van holnap veszik ki az utsó varratott mert múlthét hétfőn a csavart szedték ki..már a vége felé közeledek..utána gyógytorna..csak azon legyek már túl...

Csindi:Szerntem az anyukák csak ilyen gyerköcről álmodnak :P :P csak akkor sír,ha már "késik "a kajcsi.Forog ezerrel ,gögicsél,egész nap nevet...ez számomra elképzelhetetlen volt mert Noli ennek az ellentéte volt ő egész nap "balhézott".
Noli:mg mindig imád oviba járni :P ami nem mindig van jó hatással rá..a h@lyeség ragadós......a többi gyerköctöl...

Mennem kell fürdés,vacsi...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Sajnos nem tudok túl gyakran jönni, de most itt vagyok és ezt az utolsó oldalt végig olvastam.

Judi: elég nagy erő van bened hogy mindezt végig tudod csinálni :!: Gatulálok a kitartásodhoz, igazán példa mutató :!:

Lina: sajnálom hogy a gyerekek betegek voltak :!:

Jimbone: nektek már hány fogacska jött ki?

Magunkról egy kicsit: Hajnus se nagyon mozgolódik azóta sem hogy utoljára írtam. Oldalra fordul és ha van kedve akkor hasra is, vissza még nem tud. Mostanában nagyon dörzsöli az ínyét szerintem hamarosan kijön az első fogacskája, felül :!:
A héten csütörtökön voltunk az első babauszin. Nem kellett felébresztenem Hajnust mert magától felkelt 3/4 7-kor mintha tudtaa volna hogy megyünk valahová. A vízben nagyon jól érezte magát, igazából én úgy vettem észre hogy nem is nagyon érdekli hogy hol van, elnézelődött és ennyi :roll: "Úsás" után pedig 2 óra hosszát aludt, úgy efáradt :lol:

Megpróbálok majd sűrűben jönni :wink:
Sziasztok
Vendég

Judy :lol: Kitartást kívánok Nektek. Ha már most ilyen sokat változott, akkor biztosan nem lesz semmi baj! De TÜndével értek egyet, a Petőbe mindenképpen nézzetek el!!!!!!!!!!!!!

Zsigi: nálunk is megtört a jég. Tegnap átfordult hasról hátra, jól meg is lepődött. Ma is sikerült, sőt, mindkét irányba!!
és: kijöttek az első fogacskák. Egyszerre kettő alul!!! Nagyon édi, tegnap du. vettem észre. Már egy idejel reszelte egy rágókával, és most ott vannak :wink:
ja, és mi is kóstoltatjuk az almát, hááááát, egyelőre nagyon fanyalog, de azért lecsusszant ma 3 kanállal már...... :wink: :wink:

Linácska :lol: Remélem ma jobban voltatok!!!!

Adri :lol: hol vagy már??? Sikerült Zorát átszoktatni a másik szobába??? Megy ezerrel az almaevés???

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Csak gyorsban, ki kell írnom az idegemet :twisted: , hogy törjön le a keze annak aki ma hajnalban a bbkocsi tárolóból ellopta a bundazsákomat és 4 db takarót, kb 20 e ft érték. És zárva volt a tároló, elég szabványkulcsal nyílik :twisted:
De örülhetek, mert a bbkocsit ott hagyta :twisted:
Ma a kocsi csomagtárolójában van a bbkocsi, holnap meg a szomszéd ház garázsába kerül le (szüleim garázsa).
Így holnap vehetek egy újabb bundazsákot, takarókat, és mei tei ben kell majd Zorát mindig lehoznom, a szomszéd házig, mivel ennyi mindent nem tudok fel-le cipelni a negyedikre, és Zora meg 7960 g (elöbb mértük).
De azt se bánom ha a vacsoráját nyeli férre és megfullad :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Anna Zora bokákol az almapürétől, sütőtöktől, baracktól (ezekkel próbálkoztunk eddig). Nem is tudom mi tévő legyek?Szerinted/szerintetek?
Enyém gyereknek csak az anyja teje kell :roll:

Gratula a fogacskákhoz, a milyenk is kibújhatna mert most is isdzonyat ordítás volt.
És elromlott a gyerekem, már este sem alszik :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, szerintem hagyd a hozzátáplálást egy kicsit. Ha jól látom, Zora még 6 hós sincs:). Nem mindegyik baba szeretne ugyanakkor elkezdeni anyatejen kívül mást is enni. Nem tudom eddig evett-e mást, ha igen, és most romlott el a helyzet, lehet, hogy a foga jön. Ha nem, akkor egyszerűen még nem kell neki. Van olyan baba is, aki 8 hónapig semmi mást nem eszik, csak anyatejet! Persze ha nem gyarapszik, az más, de úgy látom, hogy Zora egész jó súlyban van. (Később mikor mozognak, még az is előfordulhat, hogy nem gyarapszik egy ideig, mert "lemozogja" amit megeszik).

Linácska, az én Zorám is beteg, múlt hét óta, de még holnap sem tudom oviba vinni, csúnyán köhög. Nálunk is volt olyan az oviban, hogy anyuka lazán mesélte délután, mikor jött a gyerekért, hogy hát igen, reggel hőemelkedése volt a gyereknek, de ő azért behozta :shock:

Kép
Kép
Kép
oui

Adri: mi az hogy bokákol??? Én is nagyon mérges lennék, ha ellopnák a holmijainkat :evil: :evil: Ki az az elvetemült, aki ellopja egy gyerek bundazsákját???

Lányok, ennyi idősen mennyit szoktak hízni a gyerekek? Azt tudom, hogy lelassul, de mennyire? Marci az elmúlt két hétben 80-80 grammokat hízott.

Sajna Marci étvágya sem az igazi, amit onnan gondolok, hogy tegnapra megint becsomósodott a mellem. Gondolom maradt még benne tej, amit nem szívott ki :shock: Megint borogatok, küzdök a csomók ellen.

Volt már valakinek olyan két szoptatás alatt megfájdult a mellbimbója és két hét alatt sem múlt el a fájdalom??? Nekem szilveszter óta annyira fáj, hogy szoptatások alatt csillagokat látok a fájdalomtól :cry: Már próbáltam a Garmastant, Bepanthent, hordok megint melltartóbetétet, mert megőrülök, ha bármi is hozzáér, és védővel szoptatok, de nem javul a helyzet.

Marci tegnap 6520 gramm volt.

Kép

Kép
dbea

jimbone:gratula a fogakhoz!
Dévény tornát hogy viseli Donát? Remélem gyorsan rendbe jön!

madaran: Örülök, hogy Zsigi átfordul, és a fogacskához is gratulálok!

lina: remélem már sokkal jobban vannak a gyerköcök! Gyógypuszikat küldök nekik!

irdab: sajnálom, hogy ilyen emberek vannak és elvitték a cuccokat! :cry: Hogy lehet valaki ilyen, hogy egy picibaba holmiját lopja el! Alapjáraton bosszant ha valaki lop, de ha egy picibaba dolgait lopja el az még jobban felháborít! :twisted:

oui: Zorának is jobbulást kívánok!

judy: jó hogy itt vagy újra! Kívánom hogy hamar helyrejöjjön a kismanód! Nagyon erős és ügyes anyuci vagy!

Dominika: két napja sikerült négykézlábra állnia, azóta is egy párszor csinálta! tegnap hasról hátra sikerült! Dominika is "elromlott" Ha ott vagyok vele elvan jól, de ha csak egyet lépek hisztizik! De most bedöglött a mosógépem mindennap muszáj kézzel mosnom, és alvásidő alatt mindent nem tudok elvégezni! Úgyhogy rohangászok egész nap fel- alá a lakásban! Próbálom lekötni miközben én is csinálom a dolgomat! Kicsit kivagyok!

kovisziszka

dbea: szerintem ne izgulj a hízás miatt! Most nagyon ficánkolos korszakukat élik a babák, és ilyenkor szerintem nem tudnak annyit hízni! De ha nagyon aggaszt, beszélj a dokiddal, hogy megnyugodj! Eszik már valamit tejcin kívűl Marci?

Én is találtam éjjel egy csomót a cicimben, de nem fáj! Viszont a bimbóm az iszonyatosan fáj! Szétrágja a kiscsajszi, és néha játszik is vele, tegnap is összeharapta és utána húzta el a fejét! Na rászóltam ,hogy ezt nem kéne csinálni, fáj anyucinak! na persze huncutul vigyorgott!

kovisziszka

Azt hiszem Dominika cirkuszi akrobatának készül! :lol: Most nem négykézlábra áll, hanem szétteszi a lábait és lábújhegyen megtámasztja magát, a popóját az égnek emeli, a feje meg lefelé! Ezt hason! elég viccesen néz ki! :lol: Az előbb hirtelen leengedte magát, rendesen meglepődött! Azt hittem sírni fog, én meg sem mertem mukkanni, nehogy sírjon!
Tündi: Te konduktorként erre mit mondasz? Normális, hogy ilyeneket csinál, hasrafordulás helyett? A két tesó a nagykönyv szerinti sorrendben csinálta a dolgokat! Dominika teljesen más!

kovisziszka

Sziasztok lányok!

Kicsit nálunk is összejöttek a dolgok most... Az új hiper-szuper autósülés azzal 'mutatkozott be', hogy eltört egy rugója. Írtam a forgalmazónak, remélem, hamar rendezik az ügyet, a legjobb lenne ha kicserélnék az egészet! Ráadásul a neten rendeltem, a cég Pesten, szóval ez pluszban nehezíti az ügyintézést. Eddig semmilyen neten rendelt cuccossal nem volt semmi gondom.
A másik, hogy a vízóránk szerint kb. annyit fogasztunk, mint négy háztartás összesen, jöttek is ellenőrizni, de csak megint leolvasták, aztán jónapot. Most kértük az óra cseréjét, remélem, hamar intézkednek!
Emmus éjszaka fél 1-től 2-ig 'szórakoztatott', bevetettem mindent, hogy ne sírjon (kakiltunk, az orrát kitisztítottam, evett), aztán végül elaludt és utána szerencsére 7-ig húzta a lóbőrt.
Na, jól kipanaszkodtam magam -remélem, nem bánjátok!

Adri, tényleg durva, hogy ellopták szegény Zora ruháját, takaróit! Babakocsira ezek szerint nem volt 'szüksége', még jó, hogy legalább azt ott hagyta!
Először szerintem levekkel próbálkozz (almalé pl.), ne rögtön pürével. Ha nem ízlik neki, akkor pár napig pihentesd a témát.

Szilvi,
irtó édes lehet Dominika, biztosan jókat nevettek a próbálkozásain :)!

Most megyek, vár egy halom babaruha a vasalódeszkán. Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Jimbone én abban a kerületben lakom :P Mit szeretnél tudni?

MEgjöttem az utsó varratszedésről is már a hócipőm tele van ..voltam utána mágnesen és gyógytornán.. :roll: heti 2× kell járnom hétfő és csütörtök ..február végéig...ezek normálisak????Hogy még,hogy fogom csinálni gőzőm sincs....

Irdabtudod... száradjon le a keze tőből :twisted: :twisted:

Nálunk fogacska terén semmi, de olyan mint a csiga ,olyan nyálas
:lol:

Oui nektek is jobbulást.

Múlthét csütörtökön este elmentünk színházba a Rómeó és Júliára,nagyon jó volt :P végre kimozdultunk..igaz mostanában szerintem elég sűrűn megyünk el ,ahhoz képest,hogy Nolit 1 éves koráig senkire sem biztam rá 5 percet se....Szombaton megyünk Lajosmizsére a Tanyacsárdába :P :P :P alig várom..na ott már elég rég voltam..még pocakosan

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sajnos mindig csak olvasóban vagyok, mert iszonyatosak a napjaim. Máté nem alszik, órákig szenvedünk, beviszem mind a kettőt, egymást hergelik....nem alszanak, sírnak vagy nevetnek.
Nekem meg még mindig fáj a hátam. Ma megyünk megnézetni, mert attól félek, hogy nem csak simán meghúztam, hanem a gerincem ismét, csak most más helyen is.
Nagyon félek a röntgentől...remélem nem lesz gond.

Sajnálom a sok babánál a fejlődéslemaradást. Nagyon ügyesek vagytok, hog ymindent megtesztek a tökéletes gyógyulásért. Szerencsére ha jól olvasom, akkor tornával mindenkinél helyrehozható. Tényleg elég fáradalmas lehet mindig járni a kórházba, tornára és még otthon is szenveszteni őket, de legalább nem kell tehetetlenül nézni, hogy nem megy nekik és tudjátok, hogy segítetek rajta.

Apa elment dolgozni 7végente, hogy növeljük a családi kasszát, 7köznap meg suliban van, így ilyen car gerinccel és két nem alvóval....hát....már sokszor csak azért nem sírok, mert akkor még jobban fáj a hátam.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Piroska, BOLDOG NÉVNAPOT! Gyere gyakrabban, ne csak a másik topicba írogass! :wink:

Madaran, gratula az átforduláshoz és a fogacskákhoz! Micsoda dömping, dőzsölhetsz az újdonságokban! :D

Irdab, sajnálom, hogy így jártatok! :( Tényleg az a legnagyobb szerencse, hogy a babakocsi megmaradt, azért az nagyobb érvágás lett volna nektek! Biztos a többi cuccot pl. egy hátizsákban ki tudta csempészni, de a bbkocsit nem tudta!
Mesélj már a Ringatóról, voltatok már?
Ja, és szerintem se erőltesd a kajákat, pihentesd egy kicsit a témát, aztán próbáld újból!

Oui, jobbulást Zorának! Remélem, Mira nem fogja elkapni!!!

Jimbone, nov. közepe óta nem volt oviban Áron??? :shock: Akkor biztos elszokott már tőle! Majd mesélj, hogy bírta!?

Dbea, nyugi, normális, hogy néha kevesebbet híznak a babák. Betti is legutóbb csak 80g-ot hízott egy hét alatt, de volt már olyan is, hogy csak 50-et! :shock: :( Sajnálom, hogy Marci most ilyen "lustácska", és ezzel így megkínoz Téged! Borogass rendületlenül, nehogy begyulladjon!!!

Kovisziszka, grat a kis akrobatához! :D Nagyon aranyos lehet ezekkel a mutatványaival.

Angelita, jajjjjajjjj, ez az ülés! :evil: :evil: Kívánom, hogy sikerüljön egy másikra kicserélni!!!
A vízzel kapcsolatban pedig nem lehet, hogy valahol szivárog a víz? Nekünk is volt olyan, hogy a kazántól pár centire valahogy szétjött egy cső, és a melegvíz (!!!) ömlött. Nézzetek körül, nehogy Ti is így járjatok! Persze jó esetben tényleg csak a vízórával van baj.

És lányok, nem fogjátok kitalálni: Betti megint elaludt a torna előtt! Már nem is tudom, sírjak vagy nevessek!? :lol: :( Rendben, megadom magam, nem fogom erőltetni ezt a tornát. Viszont beterveztem holnapra egy Ringatót (ez nem nálunk van, hanem a szomszéd városban), elvileg apa is tud jönni ( :lol: ), 9:30-tól van, addig még tuti nem fog elaludni a picikém! Leaglábbis remélem!

És elérkezett a mi hetünk: pénteken megtörténik az almakóstoló! Arra gondoltam, hogy addig odaadom Bettinek a kanalat, amivel majd próbálom etetni, hogy ismerkedjen vele, esetleg magától be is vegye a szájába. Szerintetek ez teljesen agyament ötlet és értelmetlen???

Kép

Kép
hmbori

Bori: szerintem jó ötlet, én is ezt tervezem, de nekünk ez még messze van :lol:

Erről jut eszembe: ha akarjátok, csinálhatok féléves tablót a babákról! :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Én is nagyon rég voltam, de mindig olvaslak titeket, csak az írásra már nem jut idő...

Betti: hajrá-hajrá almakóstoló! Én is várni fogok pont 6 hónapos koráig, most úgy tervezem... Itt No-ban a D-vitamint kiskanállal kell adni a babáknak: egy kicsi tablettáról van szó, amit egy kiskanál vízben vagy anyatejben fel kell oldani, és azt odaadni neki minden nap. Így Dani kb. 1 hetes kora óta ismeri a kanalat. Nincs vele semmi gond, de azért oda kell figyelni: először kihörpöli, aztán fintorog, aztán jön kifele - na ekkor kell résen lenni, és ottmaradni a kiskanállal, hogy abba folyjon vissza. Aztán szépen újra megkínálni, és másodikra már általában megeszi. Én a végén még lefele fordítva bedugom a szájába az üres kisknalat, és jól le is szokta szopogatni. Nem csodálom, mert édes a cucc, szerintem szereti, csak az első pillanat szokta mindig meglepni.
Én úgy olvastam, hogy akkor érdemes a hozzátáplálást elkezdeni, ha már "befele" megy a kanálról a cucc és nem kifele. Én Dani teljesítményét még nem értékelem így :), ezért nem is sietek a hozzátáplálással. Igaz, még messze vagyunk a 6 hónaptól (ha időre született volna, akkor is még csak 3 napja múlt volna 5 hós).

Kovisziszka: nagyon édi lehet a kis akrobatád! Egy képet nem dobsz? Jaj te szegény, pont amikor ilyen nehezen álltok anyagilag, akkor döglik be a mosógép is. :evil: Remélem a férjednél jól alakul lassan a munka-téma.

Dbea: nekem az első 8 hétben nagyon sokat fájt a mellbimbóm, és 5 mellgyulladásom is volt. Aztán ez a két dolog egyszerre múlt el, és én meg vagyok győződve róla, hogy a mellgyulladások a bimbó sebe miatt voltak. Szóval vigyázz nagyon a tisztaságra, nehogy kapj valami felszálló fertőzést! (Mellesleg nekem végül úgy múlt el az egész mizéria, hogy 3-4 napig SEMMIT nem kentem rá, addig meg lanolin, antibakteriális gél, stb, stb....) :shock:

Irdab: tolvaj :evil: :evil: :evil:

Angelita: ülés :( :(

Anna: grat a fogacskához és aforgáshoz! Valaki kérdezte már: nem szenvedett a fogával előtte egyáltalán?

Dani sem nagyon forog még, bár tegnapelőtt kétszer hasról hátra fordult, viszont azóta semmi. Hátonfekvésből oldalra próbálja magát lendítgetni, de az sem az igazi még. Hasonfekvésben rögtön kúszni próbál, de sok haladást nem ér el vele szegénykém - viszont nagyon édi ilyenkor. :)

Mi tegnap megnéztük az Avatart - tényleg vicces élmény ez a 3d mozi. Danit a nagyapjára bíztuk, aki itt van most nálunk pár napot vendégségben. Persze én állandóan a telefonomat lestem közben, hogy nem hív-e, nincs-e valami baj. De nem volt. :) MEg ahogy elindultunk a kocsival, 1 perc múlva már hívtam az apósomat, hogy újabb dolgokat kössek a lelkére. Amikor megérkeztünk a moziba, akkor is, szóval kicsit már elege lehetett belőlem. :) :) :)

Küldök képet Daniról: nagyon jól bírta a kocsiutat Mo-ra és vissza, itt lehet látni, hogyan:

Kép

Kép
bikmakk

bori: nem agyament ötlet! nyugodtan add oda a kanalat Bettinek, fog neki tetszeni nagyon! Csak ne ijedj meg, egy párszor fog öklendezni, mert megpróbálják ám ledugni! én mindig oda teszem a kezem, hogy idejében el tudjam venni, ha látom, hogxy nagyon megy befelé a kanál!
Dominika imádja az almát, meg az alma- sárgabarack variációt! most vettem répát, főzök ma neki és rakok is el
anetto: át tudom érezni a helyzeted! én is bőgni tudnék néha, mint a csacsi! De most még az sem megy!
na lelépek, mert kézzel kell mosnom! ez6t baromira élvezem, mert fáj a hátam baloldalon nagyon, és sokszor zsibbad is! kérek most már időpontot dokihoz, mert tök betojok, néha annyira rossz

bim-bam: színház: irigy-irigy érte!

kovisziszka

Jimbone: A XVIII. keruletben lakik Bim-bam is meg en is. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orew 2010.01.18 14:57-kor.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Dbea: Nem is gondoltam, hogy valaki megnezi majd az uj kepeket Zararol iwiw-en. :) Koszonjuk a dicseretet! :wink:

Orew

orew

No es mindjart megprobalok reagalni tovabb, csak egy kis ido kell, mert hetvegen nem nagyon jartam errefele, szoval van mit bepotolni. :)

Orew

orew

Piroska, Boldog Névnapot kívánok Neked! :)

Lányok, mi az iwiw-es klub neve, hogy találom meg? Én még nem csatlakoztam :(!

Anna, gratulálok a fogacskákhoz és a forduláshoz :)!

Bori, nem tudom, mi lehet a vízzel, de figyelni fogjuk! Már kaptam is választ a Mivíztől: ha kicserélik, azt potom 20e Ft-ért teszik, de be is vizsgáltathatjuk a mérőt, ez 26800 Ft és csak akkor kell kifizetnünk, ha jó az óra. Oké, hogy többet mosok Emmus miatt, na de azért nem ennyivel... (Kb. 40 köbméter fogyasztás 2 hónapra...)

Anett, remélem, semmi komoly nincs a hátaddal! Írj majd, mi volt a röntgenen!

Kép
angelita

Bori, a D vitamint Te hogy adod Bettinek, nem kanállal? Ha még nem ismeri a kanalat, akkor tényleg jó ötlet megismertetni vele a kajcsi előtt :).

Bikmakk, milyen autósülésetek van? Nagyon kényelmesnek látszik! Dani szép nagyfiú :)!

Mozi, színház: már nekem is nagyon hiányzik! Most szombatra mi is megcélzunk egy mozit :)!

Kép
angelita

Tényleg Bikmakk, mindig elfelejtem... hogy tetszettek a fali dekorok?
Vendég

Angelita:
Maxi Cosi Cabriofix 0-13 kg.
Ez még a kisbaba-kategória, nem az, amiről az elmúlt héten beszéltetek... De nem is igazán értem, nálunk még szó sincs arról, hogy Dani kinőné, pedig ő sem egy kicsi gyerek.
Most voltunk a 4 hós oltáson, 7345 g, 66 cm.

Csilla:
nagyon tetszenek, az van a falon a háló-babaszobában és a fürdőben is. :)

Kép
bikmakk

Piroska boldog névnapot kívánunk :P :P [/b]

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Piroska: BOLDOG NÉVNAPOT!

Angelita: Ülés... :(

Irdab: :(:(:(

Orew

orew

Madaran: Zsigi milyen kis ügyes, hogy neki kezdett a fordulgatásnak! :)
Zarának még nem jön a foga, legalábbis nem látszik semmi és nem is nyűgösködik emiatt, bár azt mondta a doki, hogy ettől még jöhetne éppen. :)

Angelita: Remélem megoldódik ez a vízfogyaztásos probléma minél hamarabb.

Irdab: Szerintem se erőltesd a hozzátáplálást még. Elvileg az lenne a legjobb, ha csak 6 hónapos korában kezdenél neki!

Bikmakk: Akárhány képet raksz fel Daniról mindig meg kell állíptanom, hogy nagyon helyes kisfiú!!! :) Igazi jóképű fiú már most! :) Biztos szívtipró lesz majd!

Orew

orew

Bim-bam,
üdv Lajosmizsén :lol:

Bori,
nyugodtan adj Betti kezében kanalat. A BabyBruin-nak van olyan kanala, hogy 3 van egybecsomagolva, különböző méretűek, A közepe valami szines (kék, narancssárga...), de a széle végig sárga gumi. Na azzal nem tud nagyon kárt tenni magában. Én olyat adok Levi kezébe, én meg síma Babylove-sal etetem.

Levinél tegnap kint volt a doktorbácsi, sajnos ő is felülfertőződött, és gégehurutja, hörghurutja lett hangszál érintettséggel. Úgyhogy bármennyire is húzni szerettem volna, megkapta élete első antibiotikumját, mert nagyon felszínesen vette már a levegőt.
Lilivel ma mentünk vissza a fülészetre, szerencsére ő szépen gyógyul.

Piroska,
sok boldog névnapot kívánok neked!

Hajnal 3 óta nem alszom, Levi sikítozott, nem aludt, nem kapott levegőt. Na most megint kezdte. Végül bekentem a fogát, és most alszik. Hátha beválik. Pedig nem tűnt fel, hogy annyira jönne neki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Orew, köszi :)
(Mellesleg én is oda vagyok Zaráért. Valakinek mutattam is, hogy nézze meg, milyen édes kislány. Azt mondta, hogy hasonlít kicsit Danira. Lehet, hogy ezért bukunk ennyire egymás gyerekére. :))

De azért hozzáteszem, hogy az összes babakép, amiket eddig feltettetek, lányok, ennivaló, úgyhogy mégmégmég!

Piroska: boldog névnapot!

Linácska: sajnálom Levit, de milyen jó, hogy legalább Lili jobban lesz. Reméljük az antibigyó hamar segít.

Kép
bikmakk

Bikmakk: Egyetértek! Minden babácska egy tünemény! :)

Orew

orew

Linácska: Ez nagyon rosszul hangzik, hogy Levi ennyire nincs jól. :( Nagyon drukkolok, hogy hamar meggyógyuljon szegény fiúcska!

Orew

orew

Bori: Örülök, hogy leírtad ezt az ötletedet, mert nekem lehet, hogy nem is jutott volna eszembe, de most már én is így fogom csinálni, hogy megmutatom pár nappal a hozzátáplálás előtt Zarának a kanalat. Bár ő annyira figyeli amikor eszünk, hogy meglepődnék, ha egyáltalán nem éretené majd a dolgot amikor ott tartunk már. Én teljesen be vagyok már sózva, hogy végre neki is főzhetek majd. Imádok főzni! :)

Orew

orew

Megjöttünk a Heim Pálból. Hogy ott milyen tömegnyomor van, valami borzasztó :shock:

Végre megnézte egy bőrgyógyász Marcit. Hát ekcémás, most már tuti, viszont jó hír, hogy nem feltétlen a tejes dolgoktól, lehet, hogy már születése óta ilyen a bőre, csak van egy-két dolog, ami felerősíti. Amit tanácsoltak, hogy minden fürdés után és reggel kenjük a bőrét testápolóval (gyógyszertárival), ha esetleg újra előjönne kaptunk ekcéma krémet, de kicsit gyengébbet, mint amit a gyerekorvos kapott.
Legkorábban egy évesen lehet menni allergiavizsgálatra, addig nem érdemes, mert nem fognak tudni kimutatni semmit.
Azt mondták, hogy lehet eszegetnem mindent, figyeljük, hogy esetleg van-e kapcsolat a tünetek erősödése és az ételek között.

Vasárnap ettem tojást, semmi hatása nem volt Marcira :lol: :lol: Hurrá, hurrá, a tojás maradhat!!!

Egyébként ha valakit érdekel, itt nagyon hasznos infók vannak: www.atopiaiskola.hu

Szombaton megyünk usziba!!! Mi a kilencórásira tudunk menni, jön akkor valaki a KÖSZI-be??

Bea

Kép

Kép
dbea

Dbea: Lehet, hogy mi is akkor megyunk majd az usziba. En is nagyon szeretnek mar most szombaton menni. :)
Remelem osszefutunk! :)

Orew

orew

Piroska: utólag is boldog névnapot kívánok!

Linácska: kitartást a beteg gyerekekhez, remélem hamar meggyógyulnak!!

Kép

Kép
dbea

Dbea,
most már nem olyan vészes, Levi még köhög, meg szopin kívül nem nagyon eszik, de jól van.

Hozzátáplálás: azt hiszem igaza volt a gaszroenteorológusnak, hogy bár szopis babának fél éves koráig nem adunk mást, de egy-egy kanállal érdemes kóstoltatni, mert vért fogunk izzadni. Hát nálunk ez bejött. Amit 4 hónapos kora körül megkóstoltattam, Sinlac, őszibarack, alma, az jöhet, viszont minden mást kiköpdös. Pedig az anyatejes krumplipüré szerintem még édes is, de az sem kellett. Répa szintén mehet a kukába. A répa, barack, almalevét legaláb Lili megitta :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Mi ez a nagy pangás itt? :shock:

Bim-bam, kitartást a kezelésekhez! Ez már a vége, utána minden úgy lesz, mintha mi sem történt volna!

Anettoo, mit mondtak a hátadra? Remélem, semmi komoly! Mielőbbi jobbulást!

Dbea, én örülnék a féléves tablónak! Nem tudom, a többiek mit szólnak?
Sajnálom, hogy Marcus ekcémás - de ezek szerint, ha odafigyeltek, akkor teljesen tünetmentes lehet!

Bikmakk, Angelita, nálunk a D-vitamin kis üvegcsében van, aminek a teteje lecsavarható csöpögtető. Így könnyű beadni a napi 2 cseppet, viszont ezért még nem találkozott kiskanállal Betti!

Bikmakk, nagyon kis tüneményes Dani! Milyen jó, hogy bírja a hosszú utat! Milyen volt újra egy kicsit itthon lenni?

Kovisziszka, szegény Te, ezzel a kézi mosással! Sajnos így megtapasztalhatod, milyen volt a régi időkben, mosógép nélkül élni! (De legalább a koszos pelenkákat nem kell mosnod! :wink: ) Jobbulást a Te hátadnak is!

Linácska, szegény Levi - jobbulást neki is! Majd ettől az antibigyótól hipp-hopp rendbejön - reméljük! De micsoda pech, hogy a fogától is pont most nyűglődik, jól összejött minden! Milyen jó, hogy legalább Lili már jobban van.
Hát igen, türelem az kell az új kaják bevezetéséhez...

Dbea, orew, jó babauszit szombatra - irígy-irígy!!!

Két hírem van:
1) voltunk Ringatón. Hááát, nekem nem annyira jött be, Betti elnézelődött közben, néha vigyorgott is. Majd meglátjuk, megyünk-e máskor is - egyelőre ki kell pihennem ezt a mait! :lol:
2) odaadtam két kanalat is Bettinek ismerkedésre - egyből tudta, hogy mire való! :lol: :lol: Igaz, néha a nyelét dugdosta a szájába... Megállapítottam, hogy az üres kanáltól fintorog - kiváncsi vagyok, az alma majd javít-e a helyzeten? :lol: Lehet, hogy csalódott volt, hogy üres és nincs benne semmilyen finomság!? :lol:
(Amúgy ma rossz passzban vagyunk, már 3x kellett tetőtől talpig átöltöztetnem a pelusos balesetek miatt... Mintha kezdők lennénk... :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
hmbori

sziasztok!
hát, most a változatosság kedvéért én sem nagyon tudok visszaolvasni, csak gyorsan helyzetjelentek:
- a mai napunk katasztrófa volt. Zsiginek oldalt alul is jön a foga és egész nap kínlódtunk. én barom meg halogattam a borostyánláncot, csak most fogom megrendelni interneten...A gyógyszertárba meg képtelen voltam elmenni, úgyhogy ecsetelőnk sincs. Ti mit használtok rá? Vény nélkül lehet kapni???
-éjjel aludt ugyan, de napközben csak egyszer dél körül egy órácskát, egyébként csak negyed órákat... :roll: :shock:
most aludt be, már hulla volt szegénykém... :? Kiváncsi vagyok, milyen éjszakánk lesz...... :roll: :?

majd ha tudok, jövök ám és olvasok..... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Micsoda pangás van itt megint... :(

Ma levittem megint méretni Zarát, 6350 gramm, tehát 300 grammot hízott két hét alatt, de a doki most sem elégedett. Szerinte ez nem elég. Én csak azt nem értem miért kéne, hogy Zara is olyan nagyon husi legyen mint a többi baba akiknek ráadásul a többsége tápszeres.
David sem volt soha kövér, még kicsinek sem, és én is nagyon vékony voltam kicsi koromban. :(

Orew

orew

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?