Új privát üzeneted érkezett!

Chilike,
Mennyire van nyitva a méhszáj, mi a számod? Tudod az ami általában 3000, az most mi neked? Külső vagy belső van kinyílva?

Szeintem nem feltétlenül érzi meg az ember, nagyon sok kismamát meglep hogy az utolsó hetekben már nyitva van a méhszáj, mert nem érzik hogy kinyílt volna....

Jaj de izgi! Neked már egy hónap múlva max meglesznek a babáid :) Nekem még 2 hónap :)

Mondjuk nem is bánom, kezd kicsit rámjönni a frász, de hát ez természetes.Most már én sem nagyon tudok aludni, iszonyat éberedn alszom, egész éjjel forgolódom, és folyamatosan babás dolgokon jár álmomban az agyam, de mégsem álmodom. Pl. Úristen fel kell kelni a babához, aztán rájövök hogy még nincs is kint a baba, meg hű még ezt kell csinálni meg azt kell csinálni...
Most hogy elkezdjük összerakni a szobáját, már olyan közelinek tűnik, tegnap lefekvés előtt elgondlkodtam rajta, hogy most festés, jövő héten megvesszük a bútoroktat, mire mindent szépen összeszerelünk meg kidekorálunk (falimatrica, kiegészítők), addigra már ott is leszek a 36. héten, amikortól már bármi lehet.
Mondjuk én szinte biztos vagyok benne, hogy időre fog jönni a baba, de akkor is, az utolsó hónap már szeirntem szinte csak a várakozásról szól, az már olyan nehéz lesz előre látom.

Nekem a lábam már rendszeresen begörcsöl, aztán meg izomlázam van, mintha edzettem volna vádlira :) Pedig esténként benyomom a 2 magneb6-ot...
vjulcsi
 
 


Megkezdtem a 32. hetet. Jujjjjj...
vjulcsi
 
 


Chilike! Még jó, hogy simán nem rugtad le a medveölőt! Te jó ég,Chilike! Amazonok gyöngye, vigyázz magadra! Probálj meg feküdni, piheni, már nem sokára jönnek a lányok...

Libuska, nem is kell bent lenni egy kutyának a lakásban, én ezt kb.1.5évig be is tartottam. :lol: Pl. a szüleimnek, komondorra van, ugat ő is saját szorakoztatására éjszakákon, érdekes lenne őt bevini... :lol: :lol: Majd mondom nekik Julcsi tanácsát....

Julcsika: Aranyos vagy, én Tőled tudtam meg ezt a Fórumot, amiért nem lehetek elég hálás.Nem igazán tudtam felvetödő kérdéseimet, megbeszélni mással, mivel nem voltak helyzetben, itt meg úgyanazért a célért, küzdünk, hasonló problémákkal... :wink:
emerenc
 
 

 
 

Julcsika: :D :D Gratulálok a 32.héthez! Egyre izgalmasabb!
emerenc
 
 


jaja csajok, olyan viccesek vagytok :lol: :lol:

Képzeljétek addig gondolkoztam reggel, amig vissza aludtam :lol:
Biztos jól lefárasztottam az agyam. :lol: Pont tegnap meséltem a sogoromnak, hogy kár vitába szállnom, mert beszéd közben elfelejtem az érveimet! :lol: ...igy meg nem győzhetek.
Egyébként mondta apánk a férjemnek, hogy mindent hagyjon rá, mert a terhes nőknek ödémásodik kicsit az agya és nem beszámithatóak, de komolyan mondta :lol: , persze nem előttem :wink:

Mostmár kicsit derűsebben látom a dolgokat, tegnap szinte szomorú voltam a hir hallattán, mára már rájöttem, hogy ezek a természetes dolgok, hogy rövidül a méhnyak meg ilyenek, 34 hetes iker terhes vagyok, volt sok más kismamák körülöttem 1 babával aki már megszült, nekem meg még 2 hetet kell kibirni, hogy ne legyenek koraszülöttek, ne kelljen inkubátor meg ilyesmi, utánna már megnyugodhatunk, persze jó lenne kihúzni a 38 hétig, de ez úgyis csak részben múllik rajtam, én a tőlem telhetőt megteszem utánna meg úgyis a csajok döntik el mikor akarnak megszületni. A 38 hétnél tovább nem lehet húzni, mert már elöregedhet a lepény, igy ott mindenképpen meginditják az iker terhességeket. Csak annyira hihetetlennek és ijesztőnek is tűnt, hogy ennyire "itt a vége" a terhességnek, olyan gyorsan elrepült az idő, még nem is érzem, hogy fel lennék készülve.
Majd meglátjátok, nagyon furcsa érzés.

julcsika
Az a szám 1000.
Hát úgy magyarázta el apánk, hogy az a méhnyak vagy mi 1 újjnyira van megrövidülve. Úgy kell elképzelni, mntha összetennéd a kezed, mintha imádkoznál, olyan "természetesen" a méhnyak, annyira zárt. Nekem meg most olyan, mintha a két középső újjad szembe állitanád egymással, vizszintesen. Gondolom innentől már az van, hogy a két újj elkezd eltávolodni egymástól, akkor nyilik még jobban a méhszáj és a nyomástól megrepedhet a burok. Ahogy apánk kifejezte magát, kipottyanhatnak a gyerekek. :lol: Na azért azt kétlem. :wink:
Figyi julcsi, én azt mondom, hogy most izzibe intézz el mindent amit tudsz, persze pihenj is mellette sokat, de igy a vége felé nagyon felgyorsulnak az események, kell menni ctg-re sokszor, magzatmozgást számolni, plussz labor meg miegymást intézni és lehet, hogy a 40 hétből 38 lesz. Persze úgy legyen ahogy te szeretnéd, de nagyon sokszor szülnek a nők 38 hétre és az utolsó hetekben meg már nem fogsz tudni semmit csinálni, mert mással leszel elfoglalva.Úgyhogy én azt mondom, hogy intézz csak el mindent szép nyugiba, hogy utánna már ne kelljen ezzel foglalkoznod.
Egyébként én/mi sem vagyunk kész, kellene még pár dolog, szóval mégis úgy lett ahogy a férjem mondta, hogy ő megvesz mindent(mindig bejön a szava, ), de már nem is érdekel, utánna úgyis itt lesz egy egész élet, hogy vásárolgassak a csajoknak. :wink:
chilike1
 
 


emerenc
:lol: :lol:
Egyébként én sem gondoltam volna magamról, hogy ilyen kis ügyike vagyok és ilyen jól viselem az egészet. :wink:
Mondjuk valószinűleg amiatt is volt ez, mert a környezetembe szülők, sokkal drasztikusabban adták elő az egészet, mint ahogy én átéltem(szerencsére).
Én úgy vagyok vele, hogy ezek után is bármikor vállalnék gyereket,remélem lesz is még alkalmam rá, hogy szüljek mondjuk egy kisfiút. :lol: Majd meglátjuk, :wink: végülis még most jön a babázós korszak, kiváncsi vagyok az milyen, mert az elbeszélésekből fel vagyok készülve arra, hogy "kibirhatatlanul fárasztó" :lol: :lol: . Mostmég izgalommal várom. :wink:

Hol tartassz? Hányadik napon vagy? Mikor tesztelsz?
Gondolkoztam azon is, hogyha 3-a körül tesztelsz, akkor pont egyidejig kell kibirnunk. Te akkor megcsinálod a pozitiv tesztet és tudatosul benned, hogy babát vársz én meg kibirom addig és akkor befekszem a kórházba, hogy apánk 18-án tudja inditani a szülést.
Na mits szólsz?

julcsi
Ja én is gratuláok ám a 32. héthez.! :wink:
chilike1
 
 


csak egy perce jöttem nem is tudtam visszaolvasni mindent, mert szörnyű éjszakám volt, estére nem volt tejem és egész éjjel üvöltött domika, nem kellett neki a korábbi lefejt és a tápszer sem, így az üres cicin dolgozott egy csomót, majd aztán üvöltött hogy üres....aztán beletápláltunk in. fecskendővel a korábbi lefejt tejem, aztán azt kihányta...szóval eddigi legszörnyűbb éjszakán vagyunk túl... :cry: :cry: :cry:

Chilikém,
nekem is folyatták a magzatvízet, mert nem ment el magától, az nem fájt, de az igen, ahogy Apánk benyomult mert pont fájás közben kellett megvizsgálnia és a fájás is gáz volt nem hiányzott még a vizsgálat is....
1000es méhszáj, megnéztem nekem a 35 héten pontosabban nov. 18án lett 1000es, akkor már volt néhány jóslóm, azok még enyhe mensis görcsök voltak, aztán 10 napra rá már voltak rendes fájásaim így 1100as lett a méhszáj aztán 1 hétre rá megszületett domika, szóval még simán lehet 2-3 heted.

puszi

Kép
rencsi79
 
 


Chilikém,
a vajúdás sajnos nem ez :cry: , de neked nem is lesz olyanod, így ne izgulj miatta.Ha megindulna a dolog nálad, akkor bementek és megcsászároznak, az elején meg olyanok a "fájások" hogy pl. én poénkodtam közben, 3 ujjnyi után durvul be a helyzet, de te közelébe sem fogsz kerülni annak:D , pihenj sokat hogy a lányok még bent maradjanak a 37 hétig. pusszillak

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Julcsi! Na akkor megpróbálom, csak nálunk a rangsor általában apa-kutya-én...Ez csak akkor változik meg néhány percre, ha kikelek magamból... Meg s kaptam a páromtól, hogy a gyerek hülyére fog engem venni.... :lol:
Gyereknevelős könyveket már olvastam, mostmegyek és veszek is ki a könyvtárból még néhényat.

Chili! Akkor pihizz sokat, az a febr. 18 nagyon közel van!De jó, hogy igy meg van az időpont, legalább nem kell ezen izgulni, hogy ugyan mikor jönnek a babák! De izgi!

Hanyika meg tényleg megszült? Kiváncsi vagyok mi lehet velük!

Moncsiga! Kicsi a bors, de erős! :D Egyébként nem nagyon kell emelgetnem a kocsit. Hacsak a kocsin nem tört gazdasági totálkárra, mert akkor rá kell szoknom a vonatra, de segitőkész emberek mindenütt vannak. :D

Jut eszembe remélem jövő héten nem lesz már BKV sztrájk, mert gyalog megyünk Dévaihoz...

Rencsi! Mitől nem volt tejed??? Kimerültség, vagy nem ittál-ettél eleget??? Most mi a helyzet?

Kép
kislibus
 
 


Chili! Még neked akartam irni, hogy keresztlányom úgy születet, hogy anyukája, meg apukája elmentek délelőtt bevásárolni, utána volt jelenésük a dokinál, és a doki már nem is engedte haza, hanem egyből be a kórházba, mert anyira ki volt nyilva a méhszáj, mindebből semmit nem vett észre kersztlányom anyukája. :D

Kép
kislibus
 
 


Rencsikém
De jó, hogy irtál, köszönöm a megnyugtató szavakat :wink:
Jól is jönnek.
Próbáltam a férjemnek ecsetelni, hogy még mennyire nem állok készen, persze ő mondja, hogy dehogynem, úgyis jön amikor jönnie kell, időben, stb.... mondjuk marha rendes , tényleg mindent megcsinál, nagyon készenlétben van, nem is enged kiszállni az ágyból, igy most jól el vagyok kényeztetve :lol: , ágyba kapom a kaját, anyukám mos-vasal, szóval nem panaszkodhatok. :wink:
Nekem kicsit fura ez a helyzet, mert eddig mindig én tettem másokért dolgokat, mostmeg forditva van.
Remélem úgy lesz ahogy mondod és még bennt maradnak a csajszik egy darabig. :wink:

Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz neked. Jó lenne, ha kicsit beállna már valami rendszer. Hogyhogy elapadt a tej? És azóta vissajött már? Biztos azért hányt utánna, már Domika, mert felherghelte magát, szegénykém.
Egyébként múllik már a hasfájása? Te jobban vagy?
Irj mindenképp.,ahogy lesz időd. :wink:
chilike1
 
 


kislibus
Na akkor nem vagyok egyedi eset :lol: :wink:
Neked is azt mondom hogy pár hét múlva már kezdj el összerendezgetni mindent magatok körül, mert utánna már nagyon felgyorsulnak az események. :wink:
chilike1
 
 


Chilike: Ez igy jó is lesz! Akkor innentől indul az óra! :lol:
emerenc
 
 


sziasztok!

á,még egyben vagyunk :)én már egyre türelmetlenebb,mert Patrika nagyon jól érzi magát bent.Ma reggel még apukájával huncutkodott egy kört,úgy,hogy én közben aludtam,ő meg tologatta ki a fenekét,lábát,kezét.
Kár volt a dokinak mondani ezt a hetet,mert így minden nap váárom.
2 napja mosok,főzök,takarítok,ma elmentünk feltölteni a hütőt,de hát semmi nem segít,hogy elinduljon ez a gyerek :)
Csüt.du.án ismét voltunk dokinál,tökéletes volt a szívhang, kértem,hogy nézzük meg uh-on is,mert olyan keveset mocorog,de teljesen jól elvan,szépen lent van,befordulva,de hát még várat magára.
Ha addig semmi,akkor hétfőn megyünk újra ctg-re.

Chilike,ez nagyon izgi,te is hamarosan találkozol a lányokkal.
Addig is élvezd,hogy kényeztetnek és ágyba kapod a kaját.Minnél tovább vannak bent a lányok,annál erősebbek lesznek.
Csüt.ön este voltunk bent a korházba az új barátnőmnél,aki szerdán adott életet a kisfiának és hát teljesen elvoltunk varázzolva a férjemmel,annyira édes volt a baby,ahogy cuppogott anyukája cicijén majd később a saját kézfején :)
Olyan jó volt a babára nézni,mert csak az járt az eszemben,hogy pár nap múlva nekünk is "ilyenünk" lesz,csak puncis :)így azt hiszem ettől még türelmetlenebb vagyok.

Julcsika,hajrá Szonja szoba festés,szépítgetés.Biztos gyönyörű lesz.

Libuska,ahogy olvasom komoly feladat lesz a kutyi megnevelése ;-)
A babád biztosan már a pocidban megszokja az ugatást.

Ja Chilike azt akartam írni,hogy sztem,ahogy közeledsz a nagy naphoz,érezni fogod,hogy felkészültél ,jöhet bármi,csak már lásd Őket :)

Kép
hanyatka
 
 


Rencsikém,én meg már ezt hittem,hogy napról napra jobban vagytok :( mitől nem volt tejci,lehet tudni?és már van újra?
Jaj már igazán rátok férne,hogy beálljon minden és pihenni is tudj.

Emerenc!Drukkolok Neked!

Julcsi,gratula a megkezdett 32. héthez.

Kislubus,ha nem lennék ennyire távol,simán beugranék hozzád is egy kis takarításra ;-)

Ú,nagyon bekajáltunk,vettünk fagyasztott hamburger pogácsákat meg hozzá zsömit,hasáb burit és megsütöttük,igazi amerikai vacsit dobtunk össze,most meg mozdulni sem bírok :)

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk,Hanyira voltam kiváncsi történt-e valami.. :lol
De látom Patrika még nagyon jólérzii magát..
Chilikém,ne aggódj,olyan jól,strammul kihúztad eddig,pörögtél állandóan(2 babával nem semmi módon),hogy már igenis itt az ideje,h pihenj.Pár hetet kell kihúznod,elhiszem,h nem vagy ilyen,de most ez van.Egyébként én is nagyon nehezen bírtam az utolsó heteket,amikor már nem dolgoztam(én 36.hétig bejártam),sokkal rosszabb volt az itthoni téblábolás,még szerencse nem voltam fekvésre ítélve.Sőt,csinálhattam bármit a fiatalúr elbandázott bennt.. :D
Én 9 nappal hortam :D túl Petit,szerdán 1 ujjnyira voltam nyitva,csüt.mire befektettek,már 2 volt észre sem vettem,nekem még kifejezett jóslóim sem voltak.A buroksepesztés az egyáltalán nem fáj.Nálam vártak még,h aztán beindul-e valami,de nem történt semmi,így elkezdtem kapni az oxytocint.Eleinte én is vigyorogtam,poénkodtunk,h"csak ennyi??",aztán bedurvultak a dolgok,végül "folyamatos"fájások voltak.De te nem ogsz eddig eljutni,pláne ha indítás lesz,(mert kihúzzátok addig!!!!)és nem lesz fájás közbeni vizsgálat sem.
Örülök,h jól vagytok azért,szép nagyok már a lányok!!!
Moncsi,alakulnak a dolgok otthon?
Julcsi,mi van a csípőddel,fájdolgál még?
Kislibus,remélem nem lesz már sztrájk mire mentek Apánkhoz.Kocsitok akkor szervízben van?
Rencsi,sajnálom,h ennyit szenvedtek Domival.Biztos a tejcsi is a fáradságtól ment el..Nagyon nehéz lehet ezt így csinálni,még kicsit több pihenésre lenne szüksége a szervezetednek.
Vigyázzatok magatokra.
Puszi.
Ui:én ma fogászaton voltam,nem volt túl jó élmény,de remélem javul a helyzet már,mert hetek óta panadolon élek.. :cry:

Kép
cs.andi
 
 


Ja!És Bodzi,megkaptam a képeket!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Köszi!!!

Kép
cs.andi
 
 


cs.andi
Igen, igazán az a nehéz, hogy nem elég, hogy itthon vagyok, de még itthon se csinálhatok semmit. Legalább lekötném magam valamivel, mosnék, leszedném a fát, stb :lol: , de pont az az egésznek a lényege, hogy ne legyen súly a méhszájon, szóval a vizszintes testhelyzet a legjobb. Ma nem is nagyon keltem fel, csak enni, meg letusoltam, de holnap a párom igérete szerint reggel megyünk kutyát sétáltatni!!! Juhéj! :lol:
Elméletileg napi negyed/fél órát mehetek sétálni, úgyhogy legalább már ezt kihasználom, hogy ne legyek zizi az itthon léttől.
Holnap jönnek a sogornőmék, úgyhogy remélem az a nap is gyorsan elmegy.
Viszont megfigyeltem magamon,hogy nem tudok sokáig figyelni, emberekre se akik túl hosszan beszélnek hozzám meg filmet se nagyon tudok nézni, mert a végén már nem köti le a figyelmemet csak kalandoznak a gondolataim. :lol:
Köszi, akkor megnyugodtam :wink: , mert nekem azt mesélték, hogy úgy inditották meg egy ismerősőm sz :wink: szülését, hogy felnyúlt neki az orvos és a kezével körkörös mozdulattal leválasztotta a lepényt. Ez kicsit durvának tűnt nekem, tekintettel arra, hogy nekem még méhszáj vizsgálat is nagyon fájt most is legútóbb, pedig nem vagyok egy kényes alkat.
Ha lesz időd mesélj egy picit Petikéről, hogy telnek egy 8 hónapos babával a minden napok? :wink:

hanyatka
Hát ez a Patrika nagyon lusta :lol:
Mondjuk a tesóm is Bak és ő sem egy sietős tipus :lol: :lol:
Fájásaid vannak, vagy valamit érzel?
Neked volt ilyen méhszáj vizsgálatod mostanában vagy ilyentájt amiben most én járok? Kiváncsi lennék, nálad mennyi volt a cervix ? Mondjuk megnyugtató azért, hogy rencsinél is ennyi volt és csak 1 héttel járt előttem(mármint neki a 35.-ik héten volt ennyi, én meg a 34-be járok most)

Igazságszerint történt valami, amitől tegnap megijedtem, és azt hittem , hogy elindult a szülés(készülődtem és magamnak csináltam a fazonom, mert a párom nem volt itthon, véletlenül elvágtam magam, de nem éreztem, csak azt láttam a zuhany alatt, hogy vérzek alulról, nagyon rémisztő volt, azonnal sirva fakadtam, megijedtem, hogy még abszolút nem vagyok kész), aztán apánknál ahogy beszélgettünk még jobban tudatosult bennem, hogy készülnöm kell lelkileg arra, hogy már nemsokára találkozok a babáimmal. Olyan hirtelen ért az egész dolog, lehet kicsit hülye vagyok, de valahogy azt hittem, hogy még úgy ráérek és nem is gondoltam bele, hogy már milyen közel van az idő. De mindegy, mert azóta sokat gondolkozom és készülök rá, sőt azt hiszem belül tényleg készen állok csak még ki akarom húzni legalább február elejéig. :wink:
Drukkolok , hogy Patrika kicsit sürgesse meg magát :lol:
chilike1
 
 


Andikam, koszi a visszajelzest!:D
Libus! Te megkaptad???????
Chilike! Minden rendben lesz!!!!
Rencsike! Szegenykem! Remelem, hamarosan rendzodik ez az egesz! Tartsatok ki!!!
Moncsika! Minden rendben???
Meli???
Julcsi???
Tessek hirt adni!:D
Hajra Patrika!!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok aranyoskáim. :lol:

Hírek rólam:hát mi is beindultunk.Rendbe kell szedni a leendő babaszobát.Tudom nekem még sok időm van de szépen apránként minden megcsinálunk.Ma éppen selejteztem a régi ruhákat.Vettünk tegnap csillárt,micimackós szőnyeget meg függönyt.Azt is megvarrtam szépre,méretre.Szépen leszigeteljük a hidegebb falat majd kifestjük.Időbe fog telni az biztos.

chilike:pihenjél csak,tudod most használd ki az idődet erre!
Rencsike:jaj,nagyon sajnálom,hogy ennyit szenvedtek! Remélem minden jól alakul!
bodzim:itt vagyok csak most ritkábban megint.Sok a teendő. :lol:
hanyatka:Patrikán üzenem hogy most már bújjon ki!!!

Kép
Kép
melánia
 
 


Sziasztok!

Andi! Igen, a kocsi szervizben, nem is tudják mikorra lesz kész, biztositóval is egyezkednek. Közben az aksit lehúzta a hátsó ajtó kp-i zárja, ami ugye folyamaosan zárna be, csak az ajtó törése miatt nem tud, de az energiát meg leveszi. Szóval valószinűleg azt is cserélni kell...

Hanyatka! Hát pedig, ha átjönnél takaritani, biztos beindulna tőle Patrika!!! Itt takaritani való állandóan van!!! :lol:
De azért csak ovatosan, nehogy úgy járj, mint keresztlányom anyukája, hogy észre sem vette, hogy mennyire nyitva a máhszája! Még a cuccaiért sem mehetett haza, anyukája vitte utánuk! :)
Kutyut nem tudom meg lehet-e egyáltalán nevelni...

Chili! Akkor azt a fél órányi sétát tényleg használd ki, remélem jól fog esni! A lényok érkezésére meg biztos készen vagy, szerintem inkább a szüléstől tartassz nem??? Ezt érzem a soraidból! Rémtörténeteke meg ne tessék meghallgatni, szerintem az ismerősőd nagyon félre érthetet valamit, mert szülést nem lehet úgy beinditani, ahogy leirtad. Az elején, még fel sem férne az orvos keze... A méhszájat szokták igy elmaszirozni, mert az nagyritkán előfordul, hogy a baba túl gyorsan jön, de a méhszáj még nem tünt el, és ha ilyenkor halad át rajta a baba feje, akkor a méhszáj megsérül. ezért massziroza el az orvos, még mielőtt áthalad rajta a baba feje. Ha pedig a lepény nem válik le a baba megszületése után, azt sem kézzel választják le, hanem viszik az anyukát a műtőbe és altatásban törtnéik a leválasztás... De ezek téged ismét csak nem érintenek, max. egy-két fájást fogsz tapasztalni az egészből, aztán megkapod az érzéstelenitőt, a műtőben kiemelik a babákat és a lepényeket (amiből semmit nem érzel) utána összevarrnak és kész. Legfeljebb majd másnap lesz kellemetlen felkelni, ahhoz mindenképp kérj segitséget (ha ne adnak maguktól, bár szoktak), ne akarj amazont játtszani friss császárheggel! Szóval ne aggódj, az erős idegzetüeknek javasolt jelenetekből ezúttal kimaradsz, ki tudja, talán a fiadnál majd... :wink: :D
Én már most készülődök! Van mellszivóm, melltartóbetétem, at tárolók, 13 db bady, egy rugi és két zokni! :lol:
Muszály is vagyok előbb készülni, mert áprilisban cserélve lesznek az ablakok, munkálatok lesznek a kertben is, ami valószinűleg kitolódik májusra majd (ahogy a férjem "ej, ráérünk arra még" természetét ismerem). Szoval előre kell gondolnom a dolgok beszerzésére, mert amikor ezeket kéne intézni, akkor nem lesz rá idő...Igy is lehet, hogy jún. 4-én lesz kész az ablak, 5-én összerakjuk a kiságyat, 6-án meg megyünk szülni...

Bodza! Jaj, nem néztem emilt azóta, de most megnézem!

Melania! Nem szülünk olyan skára, pikk-pakk itt lesz az... Látod, Chili is csak most ocsúdik fel! Mivel szigetelitek a falat? Kintről, vagy bentről szigeteltek?

Ercsikati! Mi újság, megint régen irtál!

Julcsi! Veled mi újság? Derekad? Tudod mi volt nekem még jó? Hogy nem totál lapos sarkú cipőben járok, hanem kb. 4 cm-esben.

Kép
kislibus
 
 


Félidő örömére a babám valami újféle mozgással örvendeztet meg. Mintha bukfencezne a kasamban. Csudaklassz! :D

Kép
kislibus
 
 


Bodzi Megkaptam! rá is vetem magam iziben! :wink:

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Megint annyit írtatok,nem is tudom hirtelen kinek,mire reagáljak! :)

Bodzika, írtam!
Kislibus, Melike nagyon jól csináljátok! Ne várjatok addig, mint én, aztán nem bírtam kiélvezni a vásárlást. :cry:
Andi! Még nem is írtam,milyen cukifalat képeket tettél föl Petikédről! Gyönyörű, édes kispasi!
Hanyatkám, nem csuklasz? Én annyit emlegetlek, hogy csak na! Már anyósom is naponta többször kérdezi, hogy megszületett-e Patrika.
:lol:

Rencsikém, ha pihensz kicsit,remélem visszajön a tejecske!

Chilike! Nekem első perctől 2000 volt a méhszáj,most jól betojtam, hogy vajon nekem mekkora lehet most. Ezért önkéntes fekvőkúrára ítéltem magam. Szegényem, én is így besokkoltam Apánknál a múltkor, hogy teljesen leblokkoltam, semmit nem kérdeztem meg.
Neked mikor kell menned az első CTG-re? (nekem febr.3.)
Kell mozgást számolnod? Ez két babánál hogyan néz ki?
Én holnaptól számolok. Egyelőre nem tudom, hogy fogom csinálni. Hogy lehet órákon keresztül számolni? Én mindig elfelejtem, hol tartottam. Lehet, hogy a reggeli-ebéd-vacsora utáni egy órás fekvés alatti számlálást fogom alkalmazni. Neked nem mondott Apánk valami kivitelezhető módszert?
Szegényem,képzelem, hogy megrémülhettél a vér látványától! Rám is hullámokban jönnek a rémületek. Egyszer úgy érzem, minden rendben van/lesz, máskor teljesen pánikba esek, hogy úúúúristeeeen! mi lesz-hogy lesz!
Ma a harmatos lelkem omlott össze, mert teljesen belelovaltam magam, hogy Petim most csak a baba miatt szeret, babusgat ennyire és ha kinn lesz a baba milyen rosszul fog esni, hogy akkor majd senki sem fog törődni velem. Természetesen zokogtam, mintha a világ dőlt volna össze...

Gyakorlatilag mindent megvettem a babának, ki is mostam, már csak vasalni kell. Már csak autósülés és légzésfigyelő kell. Meg a kenőcék a kórházba. Az én felszerelésem még elég hiányos. A jövő héten erre fogok ráállni.

Annyira izgulok mit fog mondani pénteken Apánk!

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok!

Velünk is minden renndben. A hétvégén rengeteg mindent cisnáltam, az egész házat kitakarítottam, ami nem volt semmi, plusz mostam 3-at,főztem, festettük a babaszobát, létrán egyensúlyoztam, ma meg még vendégek is voltak. Szóval kidolgoztam magam, és most ezt nagyon nem értem, de kevésbé fáj a csípőm. Egész jól tudok mozogni, lehet, hogy meg kellett terhelnem?

Moncsika, Chilike,
Pihenjetek sokat!

Libus, Meli
Jól teszitek hogy vásárolgattaok, sosem lehet tudni, az utolsó hetek hogy alakulnak.

Chilike,
Én is szeretnék most már minden elintézni 2-3 héten belül... a jövő héten orvosokhoz kell mászkálnom (bőrgyogyi, ortppédus, urológus), utána következő héten el kell intéznem hivatalosan ügyeket (APEH, TB). Közben megvesszük a bababútort, összeszereljük, befejezzük a festést (csak az első réteg készült el), és nagyjából készen is állunk.
vjulcsi
 
 


Sziasztok!

Moncsiga, Julcsi! De fura, hogy ennyire készállapotban vagytok már!!! Nemrég lettetek babásak... :)

Moncsiga! Ilyen butaságokat nem szabad gondolni, Peti akkor is türelmes lesz veled és szeretni, meg kényeztetni fog, ha megszültél. Reméljük Nimródka nem merit ki titeket majd túlságosan! Remélem jövő héten mindent be tudsz szerezni!

Julcsi! Te jó, ég, nekem ezt még olvasni is sok volt!!! :lol: Egyszerre ennyi mindent megcsinálni! Én a napi mosás-mososgatás-főzés-mosogatás után már ki vagyok mint a liba.... Mondjuk igy tényleg pikk-pak készen lesztek mindennel! Ügyik vagytok!
Örülök, hogy jobb a csipőd!

Kép
kislibus
 
 


Libus,
Hát igen, visszajött az energiám, talán ettől a gyönyörű időtől... sokkal jobban bírom ezt a szép hóesést, hideget, mint az enyhébb időt.
Meg sokat számít, hogy nem fáj a csípőm, már gondolkodom rajta, hogy elviszem a majmokat sétálni délután. Mondjuk a család ki fog akadni rajta, az tuti...

Moncsika,
Az jutott még eszembe, hogy tényleg ne gondolj butaságokat, ha teheted (rám éjjel jönnek mostanában 4 óra felé mindenféle negatív gondolatok, általában 6-ig el is vagyok velük). Engem pl. szerintem most sem hord úgy a tenyerén a férjem, mint téged :) Most is én főzök, takarítok, minden nap megcsinálom neki a meleg vacsit, a kávéját, stb. Persze bizonyos dolgokat már ő csinál... Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy örülj neki, hogy most kényeztetnek, és biztos vagyok benne, hogy ha meglesz Nimród, ez még csak fokozódni fog. Ugyan most sokszor nagyon 'sajnáljuk' magunkat, hogy már nehezebb dolgokat megcsinálni, de ez szerintem inkább csak fokozódni fog miután megszülettek a babák.
vjulcsi
 
 


Julcsi! Neked jólnevelt kutyuid vannak, vidd csak őket bátran! :D
Én a hétvégén kédeztem a férjemet, hogy nem visszül-e el a mi majmunkat sétálni, de persze nem volt kedve... Naná, mikor még őt is ráncigálja, ha a már emlitett husky mellett megyünk el. Marára csipik ám egymást...

Na, most, hogy nincs kocsi és nem tudni lesz-e, megnéztem, hogy ha gyalog kell menni, mivel járok joban, Kistarcsával, vagy a Jánossal? És azt kell látni, hogy az egyébként sokkal közelebbi Kistarcsai kórházba olyan macerás bejutni... Ugyanannyi időbe telik, node nem ám az út miatt, hanem az átszállásokra kell várni 20-30p-eket...
No most légy okos kicsi halak....

Kép
kislibus
 
 


sziasztok,

Moncsika,aranyosak vagytok,hogy emlegettek :) Hát a mi kis drágánk nagyon ráérős,de sztem tudom kitől örökölte ;-)
Hétvégén is voltak fájásaim,leginkább az éjszakai pipik után van erősebb,de egyáltalán nem az aminek lennie kellene már :)

Örvendek,hogy ilyen ügyik vagytok és már 1-2 dolog maradt a listán.
Viszont ezt a hülyesét,hogy Petid a baba miatt szeret és kényeztet,azonnal felejtsd el.
Egyszerűen ők ilyen aranyosak és szeretnek és utána még jobban fognak,hidd el ;-)Tessék ennek örülni ;-)
Én is úgy elvagyok kényeztetve,kiszolgálva,de élvezem és boldog vagyok.

Chilike,sajnos itt nem igazán írogatják a méhszájat a kiskönyvbe,így nem tudom neked megnézni.
Ma újra megyünk dokihoz és ha megvizsgál,akkor megkérdezem,hogy itt mi a hylezet ezzel,de eddig nem hiszem,hogy nyítva voltam,mert soha nem mondta,csak múlt hétfőn.
Mint írtam fájásaim vannak,de ezek még nem az igaziak,nem is rendszeresek,meg nem tartanak sokáig.

Elhiszem,hogy megrémültél a vértől :( de legközelebb bízd a párodra a szőrtelenítést.

Szombaton este én is újra puccba vágtam magam,de hát...:(
Nem gondoltam volna,hogy megérjük a betöltött 39. hetet.

Uh,Libuska,akkor elég macerás a Kistarcsaiba bejutni :(
Este olvastam az indexen,hogy vége a sztrájknak.
Mikor mentek Apánkhoz?

Rencsike,van már újra tejecske?hogy vagytok?

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok Mamik, Babik!

Rencsi!

Mi van Veletek! Folyamatosan kéne konzultálni dokival, vagy a védőnővel!
Jelentkezzetek!!!!!!!!!!!!!!!

Sajo
sajo
 
 


Hanyika,
Nagyon izgulok értetek! Most voltam sétálni, és azon morfondíroztam közben, hogy vajon már bent vagy a kórházban, csak még nem volt időd sms-t küldeni?
De ezek szerint nem. De most már tényleg nagyon hamarosan jönnie kell Patrinak! :)
Drukkolok :)
vjulcsi
 
 


Na vagyok én is. :wink:
Átköltöztünk egy másik szobába, igy nem kell lépcsőznöm és gyakorlatilag egész nap fekszem, néha be is alszom és látványosan le vagyok lassulva :lol: :lol:
Igaz tegnap voltak nálunk is a sogornőmék, igy gyorsabban elment a nap, mostmeg nemsokára elmegyünk kicsit levegőzni, mert megint ez a kritikus 3.napom :lol: , innentől szoktam bezizzeni. :lol:

moncsika
Úgy látszik nem vagyok egyedi eset, mert a te fejedben is ugyanazok járnak, mint az enyémbe. :wink:

Babamozgás: nekem mától kell számolnom, de nagyon nem egyszerű. A mindig eleven babáim meg sem akarnak mozdulni, igaz néha kitolják a hasam erre arra(azt mondta apánk, hogy az is beleszámit), de az az igazi mozgás, amikor úszkálnak, meg simiznek belülről, az nem volt sok ma. Az egyik még hagyán, mert az még most az ebéd után egész jól beindult, de a másikat itt noszogatom, hogy kelljen fel és produkáljon valamit a maminak. Nekem külön kell irnom a babákat, minimum 10 mozgás/napnak kell lennie, de 20 felett nem kell irni csak nyilat tenni a 20 szám mellé. Én is elfelejtem egyébként, hogy reggeli után mennyi volt meg ilyesmi, de próbálom felirni mindig, bár igy elég nehéz, hogy közben fekszem. Arról nem is beszélve, hogy amióta számolnom kell azóta stresszelem magam emiatt, pedig ezelőtt nem is érdekelt, mert mozogtak csomót, de nem figyeltem igy, hogy reggeli után mennyit, stb. Azt mondta apánk, hogyha nem mozognak kaja után, semmi telefon, azonnal irány a János, mert elöregedhet a lepény és nem táplálja a babákat. Gondolhatod!!!
Én 25. -én hétfőn megyek előszőr ctg-re , ma akartam időpontot kérni, de csak 12-ig vannak, úgyhogy majd holnap hivom újra őket. A második időpont 9-e lenne, de akkor már valószinűleg bennt leszek a Jánosba, szóval azt nem is hiszem, hogy kérnem kell oda időpontot. Apánkhoz 3.-án megyek legközelebb, de már alig várom.
Egyébként azóta átgondoltam a dolgokat és úgy vagyok vele, hogyha beindul a szüés, úgyse tudok mit csinálni, legalább maguktól akarnak kijönni a babák, ha meg nem akkor meg kivárjuk a végét, legalább szépen fejlődnek bennt. Úgyhogy ezen már nem stresszelem magam, most ez a számolgatás jobban idegesit.

Készits össze mindent a kórházba, hogyha indulni kell legalább azon ne kelljen izgulni. Én 2 csomagot csináltam egyiket majd csak utánnam hozzák be, ha megszülettek a babák. Én 2 ágyasba szeretnék kerülni, jó lenne, ha te lennél a szobatársam. :wink: Na mit szólsz? :lol:
chilike1
 
 


Ja és nekünk is csak ezek hiányoznak, a bébihordozó meg az egyik babának légzésfigyelő. A kocsit én kinntről hozatom, meg az őssejtet kell még elintéznem(ti levetetitek?)
Én még szeretnék 1 járókát is, mert különben nem tudok lejönni az emeletről, igy meg napközben lehoznám a csajokat és tudnék tenni-venni, mégis szem előtt lennének. Meg ágynemű huzatot kell még vennem. Én nem szeretem a nettes vásárlást, mert nem tudom azt kapom-e amit várok, de lehet hogy mégis igy fogok megvenni ezt-azt.

Hasleszoritóról van valakinek valami véleménye?
Én szeretnék venni, mert jó lenne, ha lemenne a hasam, szülés után, csak nem tudom, hogy ezt szülés után rögtön lehet-e hordani...

Ja és az érzelmi hullámokon én már túl vagyok.
Eddig csak a babákra figyeltem, valószinűleg ezért is volt szarabb a férjemnek, hogy eddig ő volt a "number one" mostmeg kicsit háttérbe szoritottam, most viszont úgy vagyok vele, hogy ő iránta öntenek el az érzelmek, szerencsére mindig oda tudok bújni hozzá, igy nem szenvedek hiányt. :wink: Én attól nem félek, hogy engem nem fog annyira szeretni, sőőt talán kicsit úgy is vagyok vele, hogy inkább a gyerekeinket szeresse jobban, mint engem, de ő hajthatatlan és engem szeret :lol: (persze biztos majd, ha megszületnek a csajok ez változni fog. :wink: )
chilike1
 
 


Rencsikem! Mi a helyzet a tejcivel? Veled? Domik evett es benne is maradt azota? Mit tudtal vegul adni???
Koszi a kedves reakciot a fotokra!!! Puszikak!!!
Irtam valaszt, de itt is irom, h a hintalo es a baba a kedvenc kariaji.:-) A babat eteti, oltozteti, puszilgatja, simogatja es pusziltatja mas babakkal+allatkakkal. :lol: Ami erdekes volt, h soha nem latott meg cumisuveget, mert a Baratai mind 2ev koruliek vagy nagyobbak, aki kisebb, Neki sincs, megis azonnal benyomta a babaja szajaba a c.uveget, ami a babaval volt csomagolva, amint megkapta. :D
Kis elelmes.
Anyukak! Nem tudom, el merjunk-e menni Ausztriaba a Baratainkkal+kiscsirkekkel, egy szupi babas helyre, a virusok miatt, sokaktol hallottam, h ilyesmi helyeken lettek pl.Rotasak...
Szerintetek?
Patri-Hanyi! Rajtatok a topik szeme.:D

Kép
bodza2005
 
 


Chililany! Jo lenne, ha sikerulne Moncsival lennetek!!! :D
Ugyes vagy, h igy elkeszitettel mindent es jo, ahogy gondolkozol. Ez a beszed!!! Mi levetettuk az ossejtet.
Julcsika! Orulok, h ilyen virgonc lettel es nem faj a csipod sem!!!

Kép
bodza2005
 
 


Hanyatka,én azt hittem már,h eltűntél,talán történt vmi...de Patrika hawaiiozik bennt..(igaza is van,a hóesést majd jövőre jobban fogja élvezni :lol: Apropó kinnt esik a hó??)
Chilike,kitartás,örülök,h"megbékéltél"sorsoddal :lol: ,jó lesz ma kicsit sétálni(csak vigyázz a hóban)A mozgást próbáld annyira"nem direkt"figyelni,bár neked 2 babával ez is érdekes lehet..nem is tudom,h tudod követni,nem csoda,h belezavarodik az ember..
Én használtam hasleszorítót(a kórházban nam javasolták),nekem nagyon jó volt,mert annyira üresnek éreztem magam belülről,húzott a hasam,megkellett szokni,h nincs a gyerkőc a hasamba,máshol volt a súlypont,az meg úgy"összefogott".Nekem anyukám mondta,hogy használjam,de igazán anyósom ismét kedves beszólása tette be a kaput ezügyben(is),mivel szülés után MÁSNAP közölte,hogy de szép nagy maradt a hasad.. :evil: :x Köszi......kisebb gondom is nagyobb volt annál...
De hogy császár után,hogy lehet-e,azt nem tudom,kérdezd majd meg Apánkat,vagy hátha a császáros lányoknak van vmi tapasztalata.
Moncsika,ne légy negatív!!A férjed ugyanúgy(ha nem jobban)fog szeretni,miután életet adsz a kisfiatoknak..az hogy meg ilyenkor"szeretethiányod"van,meg ilyen buta gondolatok jutnak eszedbe,tök normális..
Puszi mindenkinek.

Kép
cs.andi
 
 


julcsika

Hát most mondjam azt, hogy kicsit irigyellek :lol:
Szerintem aki nem ilyen tipus, mint mi az azt hiheti, hogy hülyék vagyunk :lol: , pedig én is imádok tenni-venni, haladni a dolgokkal, az olyan jó érzéssel tölt el. Igy nagyon nehéz fekésre itélni magam, hogy közben energiám nekem is lenne, tennivalóról nem is beszélve(mondjuk én mindig kitalálok magamnak valamit, ha nincs dolgom akkor is). Ráadásul a család próbál segiteni, de nagyon nehéz megállnom, hogy ne szóljak rá az emberekre, ha valamit nem úgy csinálnak ahogy én szeretem.Persze próbálok kedves lenni azért és nem keresni a hibát másokba, elvégre értem csinálják. :wink:
Szóval szerintem teljesen jól csinálod , haladj csak szépen addig amig időben vagy. :wink:

Biztos nem hanyagol el a párod, csak most érzékenyebb az ember. Néha nekem is van olyan érzésem, hogy többet várok el és úgy érzem kevesebbet kapok, de én megpróbálok ezzel most nem foglalkozni, majd ha ismét reálisan látom a dolgokat (hormon mentesen :lol: ) akkor gondolkozom el rajta, ha még mindig igy érzem.

kislibus
Jah, ez az ismerősöm napról-napra lefáraszt a hülye sztorijaival, már csak mosolygok rajta. Most a legújabb ötlete, hogy hülyeség a gyerekeket angolul tanitani már az oviban(szerintem abszolút nem hülyeség, sőt minnél több dolgot meg kell nekik mutatni, nem lehet tudni mi iránt lesz érdeklődése később), szerinte mire felnő a gyerek elfelejt beszélni, úgy mint mi oroszul. Hát mi oroszul 6.-tól tanultunk, mellesleg utáltam, használni se tudtuk, úgyhogy össze se lehet hasonlitani az angolal. Kerseztfiam már az oviba is tanult angolul, kis mondókákat,, versikéket , most másodikos és nagyon kis ügyes, bátran meg mer szólalni, nem fél, hogy valamit rosszul mond, szóval sztem hasznos, de mindegy. Ja persze táncolni meg modellnek meg beiratná a gyereket, mert az marha hasznos(mármint az ismerősöm) :lol:

Esetleg nem tudnátok lerakni pénzt taxira?
Mert azért az elég gáz, ha beindul a szülés vagy valami van, hogy még az átszállásokra vártok, nem?
Vagy valamit félreolvastam?
Na jól van, gyújtsd csak a babacuccokat :wink:
Pont most olvastam egy születéstörténetet , amiben irta a kismama, hogy kértek tőle fiú nevet is a szülőszobán, pedig végig kislányt vártak, nem is tudott kisfiú nevet mondani.Mondtam is a férjemnek, ha nálunk az egyik kisfiú lenne, akkor is rózsaszinbe járatnám :lol: mert nincs semmilyesn semleges ruhánk, csak csajosakat vettünk.

Ja és igent mondott a párom, arra, hogy bejön-e velem a szülésre. :lol:
Persze csak a fejemhez vagy a paraván mögé vagy nem is tudom, hova engedik be császárnál, de tökre örülök neki, legalább nem leszek egyedül. :wink:
chilike1
 
 


Libusgyerek! Drukkolok, h siman eljuss a Janosba, sztrajkok nelkul. Ha pihenni szeretnetek, mert nem kocsival jottok es a vonat kesobb indul vissza, nyugodtan gyertek fel hozzank. Ezt a tobbieknek is irom, ha ugy alakul, h ez van legkozelebb es jol jonne, szeretettel varunk Benneteket is!!! Kozel lakunk hozza /I.ker./.
Annyira izgulok, 22-en ELSO Szulinap /szombaton unnepeljuk/. :D

Kép
bodza2005
 
 


hanyatka
Húú hát én se sok embert ismerek aki kihúzza a 40.hétig. Gondolom már nagyon készen állsz. :lol:
Melcsinek a fürdést meg a szexet javasolta apánk, amikor Marcika nem akart előbújni, igaz nekik nem nagyon használt, de legalább a férje örült! :lol: :wink:

Igen, általában a férjem csinálja, de most pont nem volt itthon nekem még készülni kellett , mert már indulni kellett volna, de most majd kihagyom. :wink:
chilike1
 
 


Bodzus,nekem a fa alatt ücsörgős képek tetszettek nagyon!!!
Ehez az utazáshoz nem tudok hozzászólni,sztem mindenhol benne van a pakliban,h bármit össze lehet szedni.Sógornőmék voltak Flórával 1 évesen"wellnesselni"(aminek sok értelme nem volt,mert gyakorlatilag ugyanazt csinálták mint itthon,csak máshol..)Nem használtak ki semmit,mondjuk ez az ő tempójukat ismerve nem csodálom..(egyébként imádom őket!!)de marha lassúak,és körülményesek,na szóval a lényeg,nem volt gond.
Mondjuk nálunk Peti is bevan oltva Rota ellen,szerencsére itt állja az önkormányzat,meg a bárányhimlőt és a hpv-t is nagyobb korban.
Szóval sztem menjetek,biztos jó lesz!!!!!

Kép
cs.andi
 
 


Chilike! En is porgos vagyok es a 40.heten is maszkaltam meg, pedig akkor mar az inkabb vicces cammogas volt. :D Nekem is volt haslesz.,de nem volt turemem hozza. Az felejthetetlen, h a Parod Veled van!!!!!:D Mi videora is vettunk mindent. Csodas volt az egesz, felejthetetlen. Nekem Babcit rogton oda is adtak es szopizott is azonnal. Ezt en a szulesznomnek koszonhetem.

Kép
bodza2005
 
 


Hú,tényleg lassan Esztiszülinap!!!!!
Chilike,a fennt említett módszerek+lépcsőzés,takarítás nekem sem váltak be.. :lol:
Megyek,megébredt a fiatalúr..(kemény 40 percet bírta.. :shock: )

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok!
Most nem nagyon akarok ide írni, amíg nem történik velem is meg a csoda, de CHILIKÉnek akartam íyrni, hogy február 18.-án délután 6 után lép a Halak jegyébe a Nap ,előtte Vízöntőben jár. Ja és a Hold aznap a kosban lesz, ami elég akaratos ,céltudatossá tesz, nem túl érzelgős a kos Holdú. Esetleg ha Dévai vár szom batig akkor már a bikában a Hold és akkor apához passzolnának nagyon :)))
miciona
 
 


Andika! De cukor vagy! Koszi a velemenyt!!
Te a meningo ellenit is beadattad?

Kép
bodza2005
 
 


Egyszerre alukaltak a kis dragasagaink Andim! :D
Mi meg nyomjuk. :lol:

Kép
bodza2005
 
 


Szia Micikejosnonk!:D Ok, de azonnal gyere, amint megtudod!!! ;-)

Kép
bodza2005
 
 


bodzika
JUUUJJJJ! Előre is BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!!
Na mit sütsz végülis?


cs.andi
Köszi, akkor én is veszek hasleszoritót, mert én is igy gondolkozom, mint te. :wink:
pusz
chilike1
 
 


Szia MICI!!!!!
Csak bekukkoltál.. :lol:
Bodzus,azt nem kaptuk meg,nem javasoltákkülönAaztmondták a pneumoc(nekem csak""menőmanókókkusz")fontosabb.
ényleg,döntöttél sütiügyben?Lesz"nagy"buli?

Kép
cs.andi
 
 


micike
De jó., hogy jöttél. Igaz olvasom a másikat is néha, de mindig lemaradok, nem tudom kivel mi van. Azt tudom, hogy voltál apánkál és nem tudtál kezdeni, mert (szerinted), nem volt elég a tűsző, ugye, jól emlékszem? :wink:
Köszi az infókat, nagyon rendes vay.
Én is gondolkoztam már rajta, anyum vizöntő, apu halak, apuval jobb a kapcsolatom, anyu nagyon független és nem az az odabújó tipus. Mondtam is a páromnak, hogy jó lenne várni szombatig, (én csak abból indultam ki, hogy 20.-a után halak van), de szerinte ez csak neveltetés kérdése. Hát nem tudom majd meglátjuk, ha eljutunk odáig, egyenőre számolom a napokat visszafelé :lol: , pont mint beültikor. :wink:
chilike1
 
 


Sziasztok!

Chilike,
Nem azt mondtam hanyagol a párom, sőt! :) Szerencsére nem. De nálunk most is ő az első a sorban, csak ezt akartam érzékeltetni, nem a baba. Mondjuk én nem is voltam olyan a várandósság alatt eddig, hogy túl sokat beszélek a babáról... szóval nálunk nem sokat változott a helyzet ilyen téren. Mivel én itthon vagyok, ő meg dolgozik, ezért természetes, hogy megfőzöm minden nap, amit éppen megkíván, csinálok neki édességet majdnem minden nap, mert nagyon édesszájú... amíg bírom, addig csinálom, én is élvezem hogy most tudok rá koncentrálni (a munka helyett). Mivel én szerencsére elég jól vagyok (kopp-kopp), ezért nem kell talán annyira vigyázni rám, vagy kiszolgálni, érted mire gondolok. De isten ments hogy hanyagoljon, egyáltan nem szerencsére.
Persze aztán nagy kérdés, hogy mi lesz ha meglesz a baba, mert akkor közel sem fogok tudni ennyit figyelni rá, mindennap végighallgatni mi volt az új munkahelyen, finomakat csinálni... szerintem az lesz a nehezebb időszak. Na de majd akkor a nagyszülők besegítenek.

Na most jól rámhoztad a frászt a mozgással! Szonjus egyáltalán nem szokott minden kaja után mozogni. Pl. most vacsiztam, és egyáltalán nem mozgott, ma még nagyon keveset mocorgott amúgy is. Neked meg azonnal Jánosba kell menned, ha nem mozog kaja után.... jézusom, remélem, hogy nálunk minden rendben van!

Bodzuskám,
Ne haragudj h nem reagáltam a leveledre. Megkaptam a fotókat, és meg is néztem, gyönyörűek! Eszti olyan mint egy gyönyörá játékbaba, annyira szép kis formás, szép arcú. És nagyon csinos volt karácsonykor :)
Azóta megint nem tudok bemenni a levelezésembe sajnos :(

Micike,
Örülök, hogy azért olvasol minket rendszeresen :) Kell az utánpótlás, remélem pár hét múlva már nem csak úgy kukkantgatsz be stikában! :)

Ja a papás szülés: nálunk is az lesz, és megyünk is Petivel majd most szülőpozíciós foglalkozásra, ahol gyakoroljuk majd együtt a vajúdásos testhelyzeteket, légzést, meg hogy Peti mit tud nekem segíteni. Nagyon szeretne bejönni, és ennek úgy örülök! :) Még a várandósság elején erről picit másképp gondolkoztam, de egyre inkább érzem, mekkora szükségem lesz rá akkor és ott :)
vjulcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?