Új privát üzeneted érkezett!

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:56-kor.
szonce82
 
 


Halihó mindenkinek.

Szonce:
Valami lehetett tegnap, mert én meg este asszisztáltam a plafonnak alvás helyett....annyira idegesített már, mert olyan fáradt voltam, hogy nem igaz és mégsem tudtam aludni. Ezt utálom, szerintem a gyerekek is ezt érzik.
Majd személyesen meséljetek arról a diagnosztikai központról, érdekel, bár csak 32 vagyok, de szerintem nem korfüggő, hogy az ember egészséges gyermeket szeretne...
Félreértettél, mert én ingyen kaptam végül, mivel babát szeretnénk és ezért is oltattam, csak nem a Boti miatt volt ingyen!!!
Csak én ezelőtt még úgy tudtam, hogy a 2 év alatti gyerekek szüleinek is ingyen jár, mert amikor bejött ez a vírusőrület, akkor olvastam és még ez volt.

Zizi:
Igazad van szerintem is akkor inkább a kombinált a jobb, mert már 16 hetes magzat már "nagy" ha lenne valami gond...jajj ne is gondoljunk erre.

Lányok, én írtózom a vérvételtől, nekem ez volt a legnehezebb a terhességben, hogy lépten nyomon csapolnak...és kérésem ellenére a Jánosban nem fektettek le, igen "segítőkészek" voltak...pedig mindenkinek jobb lett volna.
Ha nem stresszelek annyira ő is könnyebben veszi a vért fekve pedig azt csinál velem amit akar. Ezt sosem fogják fel, mindig vívom a csatát mindenhol, mondjátok meg őszintén miért olyan nagy gond ez??? Nem értem. :shock:

Na lassan lekocogunk Botival a játszira csajozni, van egy barátnőnk, vele talizunk minden nap, mikor nem esik az eső...:-)


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Lányok! Rábukkantam erre: http://www.clarks.co.uk/Firstshoes

Nekem nagyon tetszenek, talán be is tudnám hozni az országba valahogy, kérdés, hogy lenne-e rá kereslet. Ti vennétek ilyen cipőt a kölyöknek? Olyan 5-9eFt körül vannak, ha fontból átszámítom.
jaspis
 
 

 
 

De nagy a csend hétvégén.
szonce82
 
 


Megtöröm a hallgatást. :)

Tegnap délután vendégségben voltunk. Marci egy kicsit meg volt illetődve az idegen helyen, egy negyed órát ücsörgött az ölemben, csak után ment le a padlóra. A vendégeskedést megúsztuk különösebb károkozás nélkül, és pakolni is csak a dohányzóasztalról pakolt le. Viszont aludni nem volt hajlandó, hiába ásítozott, dörgölte a szemét, amint beraktam a babakocsiba, rögtön üvölteni kezdett. Így a tegnapi napot egyetlen alvassál csinálta végig, és a fáradtság ellenére nem is üvöltött, még hazafelé a metrón se, pedig arra számítottam, hogy ott azért már ki fog borulni. Végül 8-kor beájult a kiságyba, amint leért a feje, már aludt is. :)

Hol vannak azok a régi szép idők, mikor a gyerek menet közben aludt a babakocsiban? Nálatok se megy már az idegen helyen alvás?
jaspis
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:56-kor.
szonce82
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:59-kor.
szonce82
 
 


Sziasztok.

Tényleg elég nagy itt a pangás...mindenki alszik? Nekem olyan kómám van tegnap óta, nem tudom talán a havazás van ilyen hatással rám....:-(

Szonce:
A lényeg, hogy akkor be vagytok oltva. Nem volt semmi gond? Nincs mellékhatás meg semmi, karfájdalom?
Szegény Ádám és még nem is tudja, hogy eleinte mennyire nem lesz buli neki, hogy te sikálod a fogát. Boti nincs elragadtatva a fogmosástól, elveszi és rágja a kefét, de azzal meg tönkreteszi csak a fogkeféket...gyakran cserés ezért.
Szerintem ő jobbnak látta, ha fésülködik vele egyet. :-)
Egész picurka fejű bébi fogkefét használj eleinte, mert nagyon érzékeny nekik ott még az íny, meg attól, hogy kibújt még növöget, nehogy azért utálja meg az egészet, mert fáj neki....
Az alvásra nem tudok mit mondani, mostanában Boti is produkál éjjelente felsírást, 1-2x attól függ, de megfigyeltem, hogy mindig akkor amikor olyan programunk van, ahol nagyon bepörgeti magát és kifárad...biztos éjjel dolgozza fel a nap eseményeit. Tegnap éjjel pl. felsírt és elkezdett csuklani...hihetetlen mikre képes...olyan szar lehet félálomban csuklani...:-)

jaspis:
Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos nem fog már nagyon szunyókálni a babakocsiban, még akkor sem ha nagyon fáradt. Annyira kitárult előtte a világ, hogy már minden izgatja a fantáziáját és nem akar lemaradni semmiről...mondhatnék valami vigasztalót is nem? De nem tudok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyre fárasztóbb lesz....


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok lányok!

35 éves vagyok és az első gyermekemet várom, aki kisfiú lesz. Május végén fogok szülni a János kórházban, Dr. Skriba Eszternél.
A véleményetekre és tapasztalataitokra vagyok kíváncsi! Ajánljátok ezt a kórházat vagy sem?

Éppen most olvastam elég rossz dolgokat :( http://velvet.hu/poronty/2009/09/11/a_j ... a_tesznek/

Manna
manna74
 
 


Szia manna74!

Üdv itt! :)

Én is elolvastam azt a cikket, szerintem nem ír annyira rossz dolgokat. Összevetve a személyes tapasztalataimmal, kb. stimmel is minden.

Én teljesen meg voltam elégedve a kórházzal, az orvosokkal és a nővérekkel is! Csak ajánlani tudom, de azért hallgasd meg mások véleményét is!

Viszont szerintem hamar döntened kell, mert már nincs olyan messze május vége.
(Egyébként az én kislányom is május végén született. :) )

Kérdezz nyugodtan!

Kép


Lilypie First Birthday tickers
zizi27
 
 


----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 16:01-kor.
szonce82
 
 


sziasztok,

mostanában mi sem alszunk túl sokat,persze mindig azt mondjuk hogy a foga..de persze még sehol semmi ... :)
mindig azzal nyugtatom magam hogy majd ha nagyobb lesz nem lesz ilyen gond..de most úgytünik ez csak ábránd az alapján amit írtok..
:)

zizi:remélem rendeződik a helyzet a barátnővel, de nem igazán értem mi a baja..sajnos az én barátnőimmel sem felhőtlen a viszony most bár igazi sértődés szerencsére nincsen..de nagyon más mint régen..
viszont gratulálok a babátváró barátnődnek :)
remélem azóta jobban vagy már,vagy esetleg már rendeződött is a dolog.

manna74:szia,gratulálok a picihez!
a kórházat én is ajánlani tudom csak. én júniusban szültem ott és a következőt is ott szeretném majd :) ahogy már írták,tényleg függ minden a szülésznőtől,dokitól is. a dokidat én nem ismerem,de biztos minden rendben lesz!! :)
a cikkel kapcsolatban:a gátvédelemről én azt hallottam a szülésznőmtől h szülésznőfüggő a dolog. a hazaengedés nálunk nagyon gyorsan ment,nem kellett várnunk igazán semmire.

mennem kell,éhes az "apróság" :)
mulan
 
 


Sziasztok lányok!


Nagyon rég jártam erre bocsánat...volna egy fontos kérdésem! most voltam uh-n ahol megállapították hogy 30 hetes 0 napos vagyok éppen és a baba súlya 1360 gramm. Ezen eléggé kiakadtam mert az első gyerekem ilyenkor már sokkal nagyobb volt és a könyvek is azt írják hogy a 30.héten már másfél kiló a magzat.

Légyszi nyugtassatok meg, illetve írjátok le nektek hány grammvolt a baba 30 hetesen???? A dokim szerint minden oké, de én nem értem miért ilyen kicsi a súlya....Nektek hogy volt 30 hetesen???????Leírnátok a babáitok adatait? Köszönöm!!!!!!!


Manna!

Én a BMC-be jártam dr.Skriba Eszterhez, nekem nem volt nagyon szimpi de sokan nagyon dicsérik, úgy vettem észre hogy nagyon hangulatember, velem kedves volt, de volt amikor eléggé rossz napja volt szerintem mert nem valami kedvesen beszélt velem és ez szarul esett, de azt nem tudtam hogy szülni is lehet nála, azt hittem hogy csak a meddőségi központbn dolgozik.
Amúgy hálisten én csak 4 szer voltam nála, mert időközben spontán összejött a baba pont mielőtt kezdtük volna az első inszemet!:)Én a Szuromi dokihoz járok, nála szülök, őt imádom, Skribáról nem sokat tudok, de a női nőgyógyászokat alapból nem kedvelem már jártam régebben háromnál, de egyik se jött be.

A János kórházról nekem eddig csak jó véleményem van bár még nem szültem ott, / de most ott fogok/viszont több barátnőm szült ott és meg voltak elégedve, pedig régebben elég rossz híre volt. Csupán a csecsemősökre haragszik mindenki, de nekem személyes tapasztalatom még nincs velük csak barátnőim meséltek róla és nem túl jókat....Na mindegy, de a dokik állítólag nagyon profik és kedvesek a Jánosban!
csézjang
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 16:03-kor.
szonce82
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 16:03-kor.
szonce82
 
 


Csézjang:
Nyugi, nyugi!!!
Semmi gond nincs a gyerekkel hidd el...én nem mondogatom a gyerek paramétereit, mert nekem megababám született és ez nem lenne számodra iránymutató, ráadásul az én drága orvosom pont lesza.ta ezt a méregetést, ennek is köszönhetem a meglepetést a szülésnél...
Azt is vedd bele, hogy ez becsült súly, simán lehet akár másfél kiló is pont...ez csak iránymutató. Ha meg picurka lesz, könnyebb megszülni, no para!!!!!!! Én örülnék, ha a második ennyi lenne :-) a 30. héten!!

Megnéztem az érdekesség kedvéért, de nekem a 32. héten mért egy becsültet és az 2500 gramm volt, szóval erről ennyit. :-)

Csézjang jó az a 1360 gramm. Amúgy is, ennyivel születnek már iker gyerkőcök, miért vagy úgy megijedve, neked meg még 10 heted van!!!!!!

Szonce:
Tetszett a rögtönzött statisztikád!! :-)
Miért keserítettelek el? Ne már, nem akartam!!!
A találkozó nálunk esetleg jövő hét végén nekünk jó lenne, nem tudom ti hogy álltok. Ezen a héten képzeld free hétvégénk lesz apával, Boti megy a nagyiékhoz (szüleimhez)....tudom most mit gondolsz....hova kívánsz :-)

Lányok egy jó tanács, ha véletlen moziba mennétek, a Törvénytisztelő Polgár c. filmet ne nézzétek meg, nem az érzékeny anyuciknak való én kijöttem, mert tök kiborultam rajta...:-(
Nagyon durva film. Persze ha valaki ezt szereti :-)

Hol vannak a többiek?

millye:
hasfájós babának mit ajánlanál homeóból, egyik barátnőm nemrég szült és pocifájós a baba!!!??? Köszi.

jáspis:
a cipők egyébként nagyon szupi vagányak!!! Szerintem az egészséges és aranyos kiscipők, 10 ezer alatt jó biznisz lehet...én elájulok a 16 ezer Ft-os cipőktől...nem is veszem meg.
Egyenlőre a Deichmann cipőket vesszük, a Bobby és a Baren Schuhe-t az is kb 5-7 ezer körül van.
Szóval jó ötletnek tartom.

Kubu:
Haza jöttetek már? Nem csak hétvégére mentetek???

Reni:
Mizu? Újabb tali valamikor.



SZilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szonce, Silverlion!

Olyan aranyosak vagytok, igen megnyugtattatok.
A doki is azt mondta hogy ez egy becsült súly, ami több is és kevesebb is lehet, csak nekem azért volt fura mert a kisfiam sokkal nagyobb volt már ebben a korban/ ja és mivel ez a baba is fiú lesz ezért lepődtem meg hogy ő meg sokkal kisebb pedig ugyanúgy szedem vele is az elevitet.../de az is igaz hogy még sok hét van hátra és lehet hogy egyáltalán nem is fog kis súllyal születni, de az sem baj ha nem lesz nagy csak egészséges legyen, az már nem érdekel ha 2.80-al születne esetleg ha teljesen egészséges.
Első babám 3 és fél kilóval született, és ebben a korban / 30.hetesen /már madjnem 2 kiló volt!!!!!, úgyhogy remélem nincs baj ezzel a bébivel, már paráztatom magam hogy nehogy valami méhen belüli retardáció legyen vagy ilyesmi....Bár az is igaz hogy két testvér testalkata sem ugyanolyan, én vékony kicsi vagyok, férjem meg 110 kg és 190 cm és lehet hogy ez a kisfiú az én alkatomat örökli? Mert az első kisfiam tiszta férjem. Hát ez is lehet, nem?
Amúgy ez tényleg érdekes mert lánytesóm és férje is nagyon vékony és a kisfiuk csak 2.70-kg-val született,/ de teljesen egészségesen/ a bátyám és felesége ők magasak és ducibbak és 4 kg-val született a babájuk, szóval asszem ez is összefügghet.NEM???
Most parázhatok ezen még 4 hétig mert akkor kell mennem a következő 34 hetes uh-ra. A doki édes volt, letiltotta hogy nézegessem az első kisfiam terhes leleteit és összehasonlítsam a mostanival, mert ezekből az adatokból nem lehet következtetéseket levonni, hisz nincs két egyforma magzat, és fejlődési ütem.Tudom igaza van, de hát nem álltam és megnéztem, na nem kellett volna.... :?

Csajok, a Jánosban adnak hálóinget vagy sajátban lehetek? Nekem császárom lesz de ez kórházi hálóingben történik, vagy meztelenül vagy hogyan? És műtét után felöltöztet valaki?Bocs ha hülyeségeket kérdezek de az előző szülésem hüvelyi volt és másik kórházban, és fogalmam sincs itt mi a szokás. Ja és babaruhákat vinni kell vagy amíg bent vagy kórházit adnak rájuk????
csézjang
 
 


Köszönöm a megnyugtatást! :D

Skriba doktornőt az előző nőgyógyászom ajánlotta (ő már sajnos nem vállal szüléseket :( ), maszekban járok hozzá. Eddig még nagyon kedves és rendes volt, remélem, ezután sem változik a helyzet!

Konkrét kérdéseim most nincsenek, de minden érdekel!!!
Ha eszetekbe jut bármi, amiről úgy gondoljátok, hogy hasznos lehet, osszátok meg velem! :roll:

Illetve most eszembe jutott egy dolog...
Keddenként 5 órától van a Jánosban a szülésfelkészítő.
Keddenként 5 órától van a Maros u.-i rendelőben a terhes torna.
Szerintetek járjak most tornázni és majd a vége felé a felkészítőre vagy fordítva?
Szeretnék mindenképpen elmenni a szülésfelkészítőkre, mert azt hallottam, hogy nagyon hasznos dolgokat mondanak.

Manna
manna74
 
 


Manna!


Nem tudom a Jánosban hogy van szülésfelkészítő és hol / a lányok biztos tudják itt a fórumon/de én az Istvánban voltam az első gyerekemmel és nagy csalódás volt mert semmi újat nem tudtunk meg a férjemmel, úgyhogy asszem most kihagyom, ha csak tényleg nem valami érdekes, pl: engem a császár téma érdekelne, de azt meg a barátnőm elmondja mert neki az volt a Jánosban szóval ezen én is filózom hogy van-e értelme...

Én egyáltalán nem terhes tornáztam mert lusta dög voltam
/ vagyok / pedig azt is elterveztem de hát belustultam és inkább itthon pihiztem és tévéztem, lusta dög vagyok!!!!! :D
csézjang
 
 


Én is lusta dög vagyok! :( :D
Éppen ezért határoztam el, hogy azt a heti 1 órát nem hagyom ki.
Ma esedékes a dolog, de egyelőre semmi kedvem menni! :)
Azt is elhatároztam, hogy úszni fogok, de az elején nem lehetett, most pedig már én lustultam el...

A Jánosban tuti van felkészítő! 6 témakör van és bármelyikre el lehet menni. Van a császárról is!

Szülésfelkészítő tanfolyam tematikája:
1. Vajúdás, szülés
2. Relaxáció, légzés a vajúdás alatt
3. Az újszülött
4. Szoptatás
5. Gyermekágy, császármetszés
6. Hazamenetel, első napok otthon

Manna
manna74
 
 


Manna!

És be kell jelentkezni vagy csak elmész és meghallgatod? És hol melyik emelet melyik teremben van? Valakinek szólni kelle előre vagy csak megjelenni kedden 17.00 órára? Ja és honnan lehet tudni melyik kedden melyik téma lesz???Mert engem csak a csaszi érdekel, persze ha épp ráérek meg a férjem is....
csézjang
 
 


Csézjang!

Csak elmész és kész!
Hívd fel őket és kérdezd meg, hogy mikor lesz a császárról szó vagy hogy éppen hol tartanak.

http://kismamaruha.net/magazin/szulesze ... -tanfolyam

Manna
manna74
 
 


Manna!


hol van az auditórium ahol tartják és ki tartja? Melyik doki? Vagy szülésznő?
csézjang
 
 


Csak ezt a nagyon rossz képet találtam, de a térképen a felső harmadnál középen van egy különálló (előadó?) épület.
Azt hallottam, hogy a vezető szülésznő tartja, de még nem voltam soha, így igazából semmit nem tudok. :)
http://golyahaz.f4.hu/Janos-Korhaz-Szul ... folyam.pdf

Manna
manna74
 
 


Köszi majd utána nézek meg megkérdezem a császáros barátnőmet hogy ő volt-e és érdemes-e szerinte elmenni.Amúgy nem lenne rossz.Te melyikre mennél?
csézjang
 
 


Én? Mindegyikre! :lol:

Manna
manna74
 
 


Sziasztok !
vagyok csak nem tudok visszaolvasni, ígérem hajnalban pótlom és jööööövök :-)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 16:04-kor.
szonce82
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 16:04-kor.
szonce82
 
 


Én mindenképpen a tornát választanám, nagyon hasznos, segít a lustulás és tunyulás és elnehezedés ellen. Én jártam heti 2x is, és biztos, hogy a szülésnél is segített már csak az állóképesség miatt is. :-)
Szerintem a felkészítőről meg azt kell meghallgatni amiről a legkevesebbet tudsz. Én a szülést nem nézném meg, mert ott szüléseket mutatnak felvételről és erre nincs szükség látni, meg ilyet a neten is megnézhetsz ha akarsz. Mindenkinek más a szülése, miért jó, hogy megnézel egy x ember szülését...mitől leszel okosabb???
Szerintem az újszülött és a szoptatás lehet rész lehet hasznos.
Légzéstechnikát és relaxációt tanítottak a terhestornán nekem...szóval...rátok van bízva mit választotok :-)
Bocs a hosszú okfejtés miatt.

Szonce:
Oké, rendben, majd mindenképpen jelezz akkor.
Szerintem jó ötlet Ádám szállásolása nyáron 1 hétre. Ez a gyereknek is kell, ha elfogadod a tanácsomat, igenis kell, hogy el tudjon lenni a nagyszüleivel. Jó ha anyás-apás, de azért vannak határok és ez a ti érdeketek is. Hidd el, hogy az első aggódás után szuper lesz!!! A gyerek visszazökken ám a mindennapokba a mamáék után, tehát nem tudják talán annyira elrontani...
Na jó nem okoskodok tovább, apát meg majd meggyőzöm, ha itt lesztek...:-)

Kubu:
Nem tudsz aludni hajnalonként???
:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


csézjang, nekem nem tervezett császárom volt, ezért kaptam hálóinget. De maga a műtét meztelenül, letakarva zajlik (ahogy szonce is írta), utána jó ideig meztelenül, takaró alatt feküdtem a szobában. Végül meg már a saját hálóingembe öltöztettek fel.

Szerintem hasznos volt a szülésfelkészítő. Kérdezni is lehet a végén.

szonce, megértelek téged és a párodat is a nagyszülőkhöz adás kérdésében. Egy csomószor érzem én is, hogy de jó lenne pár óra kettesben a férjemmel, de ugyanakkor tök nehezen tudnék megválni Flórától, meg félek is, hogy hogy bírná nélkülem.
Bár a nyár még messze van, addigra Ádám is nagy fiú lesz, biztos jobban bír majd egy hosszabb távollétet.

millye, kriszta hol vagytok? Rég nem írtatok.

Kép


Lilypie First Birthday tickers
zizi27
 
 


csézjang
A császár mesztelenül történik, ill. hát letakargatnak mindenféle leplekkel hozzá. Én ugye vajúdtam előtte, ahoz kaptam hálóinget, de amikor vittek a műtőbe, le kellett venni, és már a beteghordó kocsit is csak egy lepedővel voltam letakarva.

Arra készülj fel, hogy a műtőben nagyon-nagyon hideg van. Elég perverz testhelyzetben helyeznek el a műtőasztalon, és ami engem nagyon meglepett, hogy a hüvelyemet is kitömték valamivel hozzá.

Utána amikor áttettek megint a beteghordó ágyra, ott volt egy kb. félbe hajtott lepedő, amit deréktól lefelé rám csavartak. Ebben raktak át az ágyba, és betakartak. A nővér azt mondta, hogy reggelig így hagy (este 1/2 6-kor kezdődött a műtét), hogy lássa, reggelig mennyit vérzek. Reggel 6-kor állítottak fel, előtte kivette a nővér a katétert, kicsit megtörölgette az alfelem, és adott rám bugyit. Arra már nem emlékszem, hogy a hálóing felvételében segített-e, de biztosan, mert nem hiszem, hogy egyedül ment volna.

Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok.
jaspis
 
 


bocs, meztelenül :oops:
jaspis
 
 


Silverlion az egésznapom nekem is ilyen.. aztán mégis előfordulnak balesetek.... valamelyik nap a kilós liszt zacskóját sikerült pillanatok alatt kiharapnia és minden csupa fehér lett.... 2 napja az ecettel került közelebbi kapcsolatba... tegnap a naptejbe nyalt bele.. és úgy hogy pár lépésre vagyok tőle. Amióta rájött hogy nyílnak a tusfürdők meg ezek a felpattintós üvegek azóta simán kinyitja a fogával... de nem tudok mindent a plafonra tenni.... a tisztítószereket meg vegyszereket elpakoltam... :roll: A hasfájásra a legjobb a Chamomilla 15CH naponta 2-5x5 bogyó. Először ezt próbálja ki. Nekünk ez vált be. A vérvétellel kapcsolatban. Nálunk itt helyben megcsinálták a vérvételt fekvő állapotban és nem kellett bemennem A Jánosba csak egyszer amikor az AFP-t csinálták. Szóval nekünk a helyi orvosi rendelőben leveszik sorban állás nélkül és ha akarod akkor fekve....

Tatyi1983 remélem már nem stresszelsz illetve hat a homeós bogyó! :roll: A képek csuda helyesek!

Kubuspace gratulálok a csöppséghez! Nem készült kép róla?

Szonce82 sajnálom a rossz éjszakákat. Lehet a foga miatt sirdogál nem? A fiam is akkor nyűgösebb amikor jöna foga és elfelejtek neki Chamomillát adni :roll:

Jaspis én nem ismerem ezeket a cipőket, de nagyon jól néznek ki. Mindenesetre próba nélkül nem vennék cipőt mert hiába tudod a méretet ha nem tudod rápróbálni. A fiam rüsztje magas és erős és nem mindig jó rá a cipő ami méretileg jó lenne :roll: Mi ritkán alszunk máshol sőőőt mondhatni csak amikor nyaraltunk akkor aludtunk máshol és akkor egész éjszaka forgolódott a fiam szóval nem tudom, hogy hogy aludna idegen helyen....

manna74 én teljesen meg voltam elégedve a kórházzal. A szülésznő is rendes volt meg a doki is és a nővérek is. DE nem vagyunk egyformák :roll: nem mindenkinek jön be a János kórház... attól is függ kinél szül az ember. Én nem ismerem Dr. Skriba Esztert így nem tudok véleményt mondani róla.... Én ajánlom a kórházat mert ha lesz még egy babám biztos ott fogok szülni mert nekem nagyon szép szülésem volt.

Csézjang majd előkeresem a papírt mert fejből nem tudom pontosan, de olyan 1600-1800 gramm között volt a fiam. Szerintem ne parázz mert az UH nem olyan pontos!

Zizi27 köszi a hiányolást! VAgyok csak a fiam betölti a napomat :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Na visszaolvasok, jó sokat írtatok,

Szilvi,
Édes lehetett a hátpaskolós-kakás eset illetve a játszótér is, hát igen, akik nem tudják még azok elhűlve nézik csak a szitut.
Akkor lehet h én zavarodtam össze amikor kérdezted az oltásokat.
Tehát: nekem H1N1 3000,- (lentebb pont írom h lehetett volna ingyen is, ha máshova megyek)
Meningo: 2000 a gyógyi, de állítólag a dokker is kér érte pénzt (1-2.000 Ft.), nálunk ilyen nem volt.
Jelentem hajnali alvással sokszor van gondom, úgy érzem h kialudtam magam és csak forgolódok az ágyban.

Kati,
Hogy vagytok fogilag ?
Orvos, hmmm, reméljük h csak rossz napja volt. Ha meg nem, akkor tényleg lehet váltani.
Ne stresszelj, vigyázz magadra.
Kitartás, rövidesen úgyis költöztök.
Képek isteniek.
Képet kérek a hiányolt kenyérsütőről, nem tudom elképzelni h milyen. Lécci lécci.

Szilvi, Szonce, Zizi,
Kombinált teszt. Marcinál is megcsináltattuk. Dokim csinálta az uh-t a vérvételt is ő intézte és a sejtbankon keresztül kiküldték UK-ba a vért és jött az eredmény. Most is ezt fogjuk csinálni, kedden du megyek a Jánosba uh-ra, hozzá természetesen. Aztán a kombi teszt eredményének ismeretében döntünk a továbbiakról.
Emlékeztek még rá hogy mennyit fizettetek ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


Szonce,
Oltás, hát ez az, nekem is ingyenes lett volna ha kismama oltóközpontba megyek ! De mivel mi 31-én döntöttünk h elmegyünk és ilyenről nem is tudtunk h létezik (valahogy nem volt világos az ántsz holnap, én nem láttam rajta) így mentünk a legközelebbihez. No comment.
Fogmosás :D

Jaspis,
Húúú de jó a cipők, mondjuk nekünk nem kell mert vettem teszveszen elsőlépés (csak kocsicipőként használt) cipőt és még nagy és nem is használjuk 8) Az 5.000 ft még ok 9 már picit sok szerintem.
Hát igen, változnak a dolgok, az én fiam pl. tegnap egész napos csavargás után, még este 9-kor sem volt hajlandó aludni. ÁÁÁÁ nehéz volt.

Cipőhöz raknék pár linket
http://tehogyan.hu/milyen_a_jo-cipo
http://www.szupercipo.hu/termek_ar.htm
http://www.supy.hu/webshop.html

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


Manna,
Szia közöttünk. Skriba Eszter ? nem is tudtam h lehet nála szülni. A cikket nem olvastam még, de én ajánlom a kórházat. Nagyon is. Dokik nagyon jók, nővérek, szülésznők dettó. A csecsemősökkel meg tudni kell megtalálni a hangot :D

Zizi,
Barátnős helyzet változott ?

Csézjang,
Na végre, hogy jelentkeztél ! Megnézem a papírjaimat, de csak később. Marci szobájában vannak bent és ő még alszik.

Millye,
Nincs fotóm, sajnos Marcinál is alig volt 1-2. De majd kérek, talán a Jánosban ad.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


Akartam mondani hogy rendelek egy csajtól Libero pelust 3300/100 db, a férje hozza Ausztriából őket, van comfort is és up and go bármilyen méretben.
Ha legközelebb lesz ilyen lehetőség szóljak ? érdekel Benneteket ?
persze ha megkapom a csomagot teszek fel képeket a pelusokról.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


na röviden az út ki-vissza (kint minden oké volt, arról azért nem írok :D )

péntek 4.30 ébresztő gyors pancsi öltözés, gyerekem bármikor ébresztem mosolyogva kel fel, egyszerűen ez egy csoda,
6.30-kor indultnk szépen haladtunk minden oké volt, nagy távolságok esetén a cél mindig az h addig megyünk amíg Marci fel nem ébred, szóval Ausztriában álltunk meg először, coffeeshop, kávéztünk, Marci bevágott egy desszertet, (de kár is volt) ja meg peluscsere, ugyanis úgy összepisilte magát h komplett új szettet kellett ráadni.

na szóval autóba beülünk, irány tovább, én még elől ültem apa mellett, szóval megyünk vagy 10 percet gyerek sugárban kihányt mindent, na ezt azért fehér kárpitnál nem részletezném, satufék, kihúzódunk, leállósáv, kiugrok, megtöröl, irány tovább következő kiállóig, persze -7 fok outside.
oké gyerek pulcsi, naci, harinnya, lekap, másik ráad, ezt félig pléd alatt, utána ülést kitöröl, kibélel alul-felül mert masszív hányás mindehol, apa öklendez mert nem bírja ezt a szagot, innentől én hátul ültem, gyerek tök jól van, beburkol 3 zsemlét, teázik minden oké.
tényleg szépen haladtunk, apa fáradt, én átveszem a vezetést, 3 km-t nem vezettem, baleset, 2 órát álltunk a pályán, azt hittem felrobbanok. Oké addig apa gyerekkel hátul játszott. Majd vezettem talán 150 km-t.

vasárnap 5.30-kor ébredtünk, 6.30-kor indultunk, szakadó esőben, persze éjszaka havazott, úgyhogy ez nagyon lesokkolt minket. Én tökre megdöbbentem hogy reggel 8-kor még tök sötét van kint, jó persze nyugatra voltunk eléggé, de akkor is.
szóval az esős havas úton apa vezetett, majd 200 km után átvettem a vezetést, nem hazudok 10 km-t nem vezettem és belerohantunk a hóba, megszüntek a sávok, azt láttuk h középen hol a választó, és ennyi, mindenki libasorban és jöttünk 30-40-50-60 attól függ, akkora pelyhekben esett, álomszép volt, minden gyönyörű fehér és tényleg mintha a mesében lettünk volna. Megálltunk többször pihenni, Marcit mindenhol imádták, annyi kávéhoz, kapcsihoz járó kekszet kapott a csajoktól az autópálya melletti kávézókban. Majdnem Bécsig jöttünk így, aztán elállt, majd Bábolna környékén újra szakadó hóban jöttünk, de látom hétfő reggelre ide is megérkezett.

azt tudom h az egyik haverunk is kint volt frankfurtban, ő 12-kor indult haza, és bécsig gyönyörű vizes úton jött, gondolom addigra letakarították mindenhol a havat, ellenben ő itthon alig tudott menni a nagy éjszakai havazás miatt.

de itthon vagyunk, épen és ez a lényeg :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


Csézjang,
megnéztem a papírokat, nem volt soha súly írva. sorry.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


Sziasztok!

Jáspis!

Tök jó hogy leírtad ezeket, egyébként milyen az a perverz póz? Mármint nőgyógyászati székbe kell a lábakat szétrakni? Vagy csak feküdni egyenes lábbal? és nem féltél a hátba szuritól? Én attól rettegek. Ja és ugye a katétert csak azután rakják be miután megkapod a hátba szurit, mert ismerősömnek előtte rakták be és tök fájt neki, na azt nem szeretném....
Igen hallottam hogy tök hideg van a műtőben meg a spináltól is remegnek a műtöttek, ami csak 1-2 óra múlik el...Hát ez nem lehet túl jó. Egyébként maga a műtét csak pár perc?Gyorsan kiemelik a babát?

Csajok!

Ezen már én is gondolkodtam hogy nagyszülőknek ledobom 1 hétre nyáron a kisfiamat, de egyszerűen nem visz rá a szívem pedig már 5 éves lesz de még 3 napnál többet nem töltött nélkülem, néha jó lenne kettesben a férjemmel, de ugyanakkor meg úgy fáj a szívem ha nincs velem... :? Picit fosok attól is hogyha szüléskor kórházban leszek, biztos tök fogok neki hiányozni mert olyan anyás...Na mindegy majd csak valahogy túléli azt a 3-4 napot.
csézjang
 
 


Kubuspace,

Azért köszi. Nem lehetett semmi az utazásotok.... :)
csézjang
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.29 12:16-kor.
szonce82
 
 


kubu, nem semmi utazás. Jó, hogy Marci így bírja a hosszú utakat. Nálunk én sem bírom, nemhogy a gyerek. :)
szonce82
 
 


-------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:50-kor.
szonce82
 
 


Úgy néz ki, hogy át fogják tenni a tornát egy másik időpontra, hogy ne ugyanakkor legyen, mint a szülésfelkészítő a Jánosban...

Elég elrettentően hangzik ez a császár...
Nem tudom, hogy én hogy fogok szülni, de kezdek félni! :oops:

Manna
manna74
 
 


csézjang

A műtőben nem nőgyógyászati vizsgáló van, valami asztalszerű dolog. Én úgy emlékszem, hogy kisterpeszben volt a lábam nyújtva, és a csípőm meg volt emelve, tehát a lábaim kicsit lefelé álltak. A bal kezem volt 90 fokban kinyújtva, azon voltak vmi kütyük.

Én is remegtem, már attól kezdve, hogy felraktak a műtőasztalra, és utána még jó sokáig tartott. Ez tényleg nagyon vacak volt.

A katétert nekem a műtőben rakták fel, már az érzéstelenítés után. Azt még a vajúdóban megkaptam, és mikor elzsibbadtam, akkor vittek át a műtőbe.

Eredetileg még a vajúdáshoz kaptam epidurált, mert elvileg a méhszáj tágulását is segíti (nekem ez a funkciója sajnos nem működött). Kétszert szúrtak meg, mert elsőre nem sikerült, de egyáltalán nem fájt. Egy kis idegen test érzés volt, amikor beszúrták a tűt a csigolyák közé.

Engem fél 6-kor vittek be a műtőbe, Marci 17:52-kor született. Nekem az sokkal több időnek tűnt, amíg utána kitakarították a méhem és összevarrtak. A párom most azt mondta, hogy 1/4 7 - 1/2 7 között hoztak ki a műtőből.

manna74

Én is nagyon nehezen hittem el, hogy nem fogok félni majd ott, de tényleg így volt. :) Én reggel 1/2 5-kor ébredtem arra, hogy fájásaim vannak, akkor már 5 percesek voltak, de nem túl erősek. Délután 2-kor kaptam meg az epidurált, akkor már nagyon-nagyon fáradt voltam, és nagyon jó volt, hogy tudtam egy óra hosszát szunyókálni. Délután már inkább az zavart, hogy miért nem történik semmi, miért nem jutunk előrébb semmivel. Amikor közölték, hogy császár lesz, akkor sem féltem, csak nagyon-nagyon csalódott voltam, mert azt gondoltam, hogy egy eseménytelen terhesség után majd kevés orvosi segítséggel, szépen ügyesen megszülöm a fiam. De délután ötkor már nagyon örültem, hogy végre kint lesz Marci, és történik valami, pedig az epidurál után már nem is éreztem a fájásokat. Szóval nyugi, csak előre parázik az ember, ott már nem. :D

Kubu
Köszi a cipős linkeket.

Én egy videót hoztam nektek: http://www.youtube.com/user/kcsernai#p/ ... 5tGQ5RkL5Y

Itt már elég fáradt volt Marci, azért is nyekereg a végén. De a fő tanulság az, hogy tényleg csak agyban kéne rájönnie végre, hogy tud egyedül állni, mert ha ezzel a produkcióval nem dől fel, akkor megállni is meg tudna kapaszkodás nélkül.
jaspis
 
 


Szonce,
Úristen az borzasztó, annyiszor kelni.
Figy nincs meleg, hideg ? eleget eszik este ? hálózsák ? lehet h azt utálja ? páratartalom ?
Édesek a képek.

Manna,
Na ez jó hír h lehet változik az időpont.
Ne félj minden rendben lesz.

Jaspis,
Videjó isteni.

Többiek merre vagytok ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace
 
 


Szonce!

Csak hogy kicsit megnyugtassalak, az én fiam a születésétől fogva 2 azaz kettő!!!!! éves koráig vagy ezerszer kelt fel éjjel, na jó nem ezerszer de kb: 10-12 szer minden egyes éjszaka, és mi már olyan fáradtak voltunk a férjemmel hogy azt hittük megőrülünk, aztán ahogy elmúlt 2 éves, mintha elvágták volna, most 5 éves lesz tavasszal és úgy alszik mint a bunda 2 éves kora óta , szuper alvó lett/ szerintem most alussza ki azt az elmaradt 2 évet :D /.

Ezért egy kicsit parázok hogy nehogy ennél a babánál is ugyenez legyen mert ha előlröl kell kezdeni, tuti megőrülök, én mindig eszméletlenül irigyeltem azokat az anyukákat akik folyton azzal dicsekszenek hogy az ő gyerekük milyen szuper mert már 6 hetesen végig alussza az éjszakát.....Hát mi nagyon megszenvedtünk ezzel, remélem most majd másképp lesz, és alvósabb lesz a kistesó ha márciusban megszületik!
Amúgy a kisfiamnál elelinte én is mindig ráfogtam valamire hogy: most biztos hasfájós, most biztos fáradt, most biztos jön a foga...aztán rájöttem hogy szerintem semmi köze ehhez, azt hiszem inkább idegrenszeri érzékenység lehet a háttérben, ezt olvastam is valahol, és a fiamra ez igaz is, nagyon kis érzelmes gyerek, igazi kis kópé de minden apróságra érzékeny és mindenre odafigyel azt hiszem rám ütött ebben. Hát nincs két egyforma gyerek.
,A szomszéd csaj a házban meg örült hogy de szuperül alszik a 6 hónapos kisfia, mire most másfél éves és egyáltalán nem alszik éjjel hanem vagy 10 szer felkel.Szóval ha kezdetben jól alszik még az sem biztos hogy így marad!!!!Hát nekünk pont fordítva volt, sokáig nem aludt, de azóta mint a bunda hálisten.

Jáspis!


Hát én tök rettegek a császártól, a gondolat hogy felvágják a hasam és ébren vagyok közben teljesen elborzaszt.....Jobb lenne ha aludnék és semmit nem éreznék és hallanék az egészből, de tudom hogy az a babának nem jó így hát túl kell lépnem a
félememen.... :(
csézjang
 
 


Sziasztok!

Szonce, tényleg nehéz lehet nektek, hogy ennyiszer kell kelnetek. Minden tiszteletem a tiétek (bár tudom, hogy jobban örülnétek vlmi használható tanácsnak, de olyanom sajnos nincs).
Flóra is többször ébred, mint eddig. Nappal sokkal álmosabb, de a kiságyában nem alszik jól. Babakocsiban lehúz akár másfél órát is egyben, de ha az ágyában alszik 25 perc múlva felébred. Nem értem én ezt.

csézjang, megértem, hogy félsz. Avval tudlak csak bíztatni, hogy ha alszol császár közben, akkor pont lemaradsz a baba első pillanatairól. Velem ez történt és fájt is kicsit a szívem miatta. Viszont a remegést én sem úsztam meg, a műtét után kb. két órán keresztül reszkettem az ágyamban.
Szóval fel a fejjel, tuti minden rendben lesz! :)

kubu, tényleg elég meredekre sikerült az autózás. Ügyesek vagytok, hogy ilyen klasszul vettétek az akadályokat.

A barátnőm, akiről meséltem, hogy lombikkal lett terhes, hasonló dilemma előtt áll, mint ti. Bár ő még nem múlt el 35, olyan módszerrel esett teherbe, hogy ahhoz mindenképpen javasolják az amniot. Szegények tök nem tudják, hogy mit csináljanak. A 12. heti uh-n minden rendben volt, de azért elmennek genetikai tanácsadásra meg kombinált tesztre is.

Sajnos a többi barátnőmmel nem jöttek helyre a dolgok. Hárman közülök halálosan meg vannak rám sértődve, hárman meg teljesen értetlenül állunk a helyzet előtt. Hét ez van...

Kép


Lilypie First Birthday tickers
zizi27
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?