Új privát üzeneted érkezett!

She, üdv., gratula Zénóhoz.

Domi, úgy néz ki tetszik neki a pihiszék. Mikor először beletettük, olyan arcot vágott, sosem fogom elfelejteni!!! Remélem, segít majd.

Szerintetek, mennyi dőt szabad egyszerre rezegtetni?

Gabi, részleteznéd nekem ezt a tea+tápszer receptet? Anyu is említette, de nekem bizarrnak tűnt. :shock:

Rita, 40-et evett Zéti? Látod, biztos, akkor csak ennyit kívánt.

Én most hívom majd drnőt, mert tegnap is és ma is Áron a délelőtti kajánál bukott is, meg kb. másfél óra után hányt(szerintem), mert már kicsit olyan túrós volt. Jó nem az edészet, de az én szememnek nagyon sok volt.
Olvastam több helyen, hogy emiatt nem kell még aggódni, de azért megkérdezem.
Tapasztalat?
Vendég

Judy én először csak fele tea-fele vízzel csináltam a tápit, már odáig jutottam, hogy csak teával készítem a tápit.
Teát úgy készítem, hogy kb. fél liter víz 1 filterhez, ez általában elég 1 napra a tápihoz. Így a pocak is rendben, mert simán a teát nem volt hajlandó meginni, én pedig nem voltam hajlandó cukrozni azért, hogy megigya.

Próbáld ki, nálunk bevált, de mint tudjuk, nem minden gyereknél nem minden praktika válik be...

Üdv. Gabi
Vendég

Köszi, lehet, megpróbálom...
Vendég

Judy
tegnap a levlistán én is ugyanezt kérdeztem hogy bukás vagy hányás? A védőnő ma látta a saját szemével is, és mondta hogy bukás. a hányás általában sugárban jön. Az ilyen túrós bukásnak is csak akkor kell jelentőséget tulajdonítani, ha súlyvesztés áll be a babánál. Akkor ezt a Nutri izét adják nekik ami sűríti bent a cuccot és nem bukik annyit.

Ohara ti is azért szeditek ezt a fenti szert (Nutri..)?
Nekem ma mutatta a védőnő, hogy amikor kemény a pocak a széltől hogy masszírozzam óramutató járásával egyező irányba a pocit - pukkantgatott is Dórikám:-) Mindenesetre nem épp simogató mozdulatok voltak. Én valahogy annyira nem tudok keményen hozzányúlni...Pedig ez hatékony lehet ha esetleg fáj a pocója.
A mérlegpara nálam is játszik olykor, mondta ma a nő hogy ne mérjem csak hetente egyszer pucéran.

Domi
én is laktoherbet iszom. Első napokban 1-1,5 litert ittam belőle, akkor rendesen zöld volt a kaki meg lehet fájt is a poci - akkor nem nagyon tudtam megítélni miért sír , még most sem mindig. Azóta minden másnap iszom 4-5 dl-t és a gyerek bírja úgy tűnik, bár sztem amúgysem krónikus hasfájós, kakinál szokott tekeregni általában a kis teste.
Vendég

Sziasztok!

Judy nekem nagyon bukós volt előző fiam...sajnos majdnem 1éves koráig...ami már nem igazán jó!Sajnos nagyon semmit nem tudsz csinálni...én a matracot a fejrésznél magasabbra emeltem,hogy ne tudjon visszabukni....na meg van olyan tápszer ami direkt bukós babáknak való,olyat kaptunk....kicsit jobb lett ezektől!
Vendég

Ezt a fejrésznél megemelést épp most mondta szintén egy barátnőm úgyhogy ezt ha nem javul a helyzet, kipróbálom
Vendég

Sziasztok!

Domi! A táblázathoz az adatokat Milla intézi! De ha olvassa ugyis beírja!

Gabi! Én is Mecsek baby adok már Noelnek! Nekünk bevált, pedig sokan nem dicsérik. Nálunk megissza ezt is simán. Neki mindegy, csak valamivel tömjék a pocakját!!! :D Ja és örülök nagyon , hogy bevált a módszer!! :)

She! De jó hogy jelentkeztél!! Ha tudsz tegyél képeket!!

Judyka! Én kb fél órát szoktam rezegtetni a széket. Sokszor elalszik benne, aztán kikapcsolom!! A bukás témához nem tudok hozzászólni, Noelnek még soha nem jött vissza semmi. Legalább egy negatív dolgot nem kell megélnie. De én is úgy olvasta, hogy normális amit irtál, hogy késöbb is bukik.
Vendég

Csajok,akinek nem alszik jól a babája ,annak csak ajánlani tudom az Adamo hintát!!!!!!http://www.adamo.hu/
Ajsa folyamatosan alszik benne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mint a bunda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!:
Eszméletlen jó találmány!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Bocs, hogy panaszkodni jövök megint, de kiakasztott a gyerekorvos! Semmire nem ad értelmes választ. A hasfájást már meg sem említettük, mivel multkor sem tudott mást mondani mint espumisan, infacol. A papaverines oldat fel sem merült, a gripe watert is a netről néztem és okosodtam ki vele kapcsolatban. Most a nem kakil a gyerek volt a legfőbb téma, de szinte elengedte a füle mellett, illetve "anyatejes babánál ez normális" válasz jött. Hiába mondtam, hogy 3 naponta is csak laevolacra kakilt és tegnap már arra sem, hiába lázmérőztem, semmi eredmény. Végül úgy kellett kérdeznem, hogy MEDDIG MARADHAT ÍGY, HOGY HÉTFŐN KAKILT UTOLJÁRA???!!! (laevolacra) Válasz: ha holnapra sem kakil vigyem be és kap beöntést! Jött a szokásos szöveg is, nézzem milyen szépen elvan náluk, hogy szereti azt a pózt stb. :evil: Arra sem tudott mit mondani, hogy 24 órából összesen 10 órát ha alszik. "Hát az nem jó" Mit lehet tenni? "Semmit"
A kiakasztó beszólások csak folytatódtak: Fel szoktam venni? Többet kellene vele foglalkozni nappal! Mégis mit gondol, mit csinálok egész nap???!!!!! Tévézek a gyereket meg hagyom ordítnai??? :shock: :x Ringatom, tornáztatom, masszírozom, simogatom.
Aztán megállapította, hogy erőlködik, próbál nyomni... mondom egész reggel és délelőtt így kínylódott, erről beszélek, hogy nem tud kakilni és szenved!

Másik kedvenc kérdésem: Nem eszek sok szárazat? Eszem sok főzeléket meg gyümölcsöt? Persze, eszek kelkáposztafőzeléket, fehérbabot, zöldbabot, zöldborsót, lencsét, sárgaborsót, karfiolt. Ha-ha-ha! Banánt ami fog, narancsot ami citrus... Örülük, ha délután 4-kor be tudok kapni egy szelet kenyeret, mert addig egy percem sincs tőle. 3 napja akarok spenótot csinálni főtt krumplival, de nem jutok hozzá!

Még valami: ott volt a karomban arccal felém babó és láttam, hogy mindjárt sír, már görbült a szája, húzta össze a szemét és elkezdtem ringatni. Erre a kérdés: most minek rázza a gyereket ha nyugodtan van?! :x
HÁT KÖSZI!

Egyébként elég passzív a nő (idős), ült az íróasztal mögött amíg az asszisztense fogta, tornásztatta ő csak egyszer jött oda, megnézte a kutacsát, köldökét és kész. Az asszisztensre is kiakadtam mikor önelégülten mondta, hogy milyen nyugodtan van nála, jön hozzánk masszírozni. :shock: Lehet, hogy jószándékból mondta, de én úgy éreztem, nem nézi ki belőlem, hogy én is masszírozom, tornásztatom stb. ugyhogy meg is mondtam neki, hogy van aki masszírozza, nem az a gond...

Ja, 54 cm-nek mérték (53-mal született) és 3900 grammnak (3060 volt hazajövetelnél, 3350 gr két hete) ha ebből levonom a beleragadt kakit, a bodyt, a pelust...

Szóval rendesen kiakadtam attól, hogy azt gondolják nem törődök a gyerekkel, majdnem bőgtem. :cry: Elérték, hogy szar anyának érzem magam... Azt hiszem keresek másik orvost! :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillag25 2010.01.15 00:40-kor.
csillag25

CSillag
tökéletes anyuka vagy! Aki viszont energiáinak végét járja.
Mindenképp enned kéne rendesen szívem. Én bele szoktam rakni babakocsiba Dórit, kitolom a konyhába és úgy főzök. Elég kapkodva, de csak sikerül, és így ha sír, keresi a cumit vagy bármi, kéznél van. Vagy ha van pihiszéked, vagy kendőd és akkor tudsz mozogni, tenni-venni a lakásba, hm?
Ja, nem okoskodásból írom!! Félre ne érts, nálam ez vált be hogy kajálni tudjak. Mert így hogy anyu ittvolt, ezt nagyon belémverte, hogy rendesen kell enni a tejcsi miatt. És ma a védőnő is ezt tolta- hát igyekszik az ember de olykor oly nehéz valóban-
Az orvosváltás kitűnő 5let, ilyenkor a dokinak meg kéne nyugtatnia az anyukát és megoldástechnikákat javasolni.
A súlya miatt se aggódj, mert a ruha-pelus max 20 dkg,tehát gyarapodott biztosan a kicsikétek
Vendég

Gio: köszi, nem okoskodásnak veszem. :wink: Ha nyugodtan lenne a kocsiban, akkor a szobában is ellenne, mert egyenlőre nem engem hiányol (azt mondják ez 3 hónapos kortól kezdődik, hogy ha kikerülsz a látóteréből akkor sír) hanem fáj a pocija, bántja a puki stb. és emiatt hajszárítózom, ringatom.
Rendeltünk pihiszéket, attól sokat remélek, bárcsak már itt lenne... ha segítene a pukigondján akkor van esély rá, hogy tudjak tőle valamit is csinálni.
Tudom, hogy ennem kellene rendes kajákat, ezután ez lesz az első a nyugodt percekben, hagyom a teregetést, mosogatást stb.
csillag25

Csillag: Én a helyedben azonnal lecserélném a gyerekorvost!Szerencsére lehet szabadon választani,ezért nyugodtan válthatsz gyerekorvost!!Én is ezt tettem!
Én nem is értem,miért dolgozik gyerekorvosként egy ilyen b..kó :evil: :!: :!: :!:
Ne törődj vele,tényleg jó anya vagy,nem csak úgy mondjuk,hidd el!!!
Vendég

Köszi Tulip! Épp azt beszéltük apával, hogy mostanában olyan türelmes vagyok a babával, ha egész nap sírdogál, akkor is szépen szólok hozzá még éjfélkor is. Régebben 1-2 hete volt, hogy idegesen vettem ki a kiságyból éjjel, hogy "mi van már megint?" de most nagyon figyelek rá, babusgatom, szeretgetem biztos ezért is esett olyan rosszul a gyerekorvos reagálása...

Lányok, valakit érdekel dm-es kuponfüzetből C&A babaruha (92-es méretig) 50 %-os kupon? Nálunk se közel, se távol ilyen üzlet, de ha valaki felhasználná szivesen elküldeném postán.
csillag25

Úgy néz ki elalszik a kis kincsünk -ha nem jön csuklás vagy egyéb ébresztő funkció- ugyhogy én is megyek pihizni. Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!
csillag25

Csillag,
válassz másik orvost mert ez egy paraszt.
Nem érdemes elbagatellizálni a dolgokat, lehet hogy egy normális doki 2 perc alatt megmondja, mit tegyél, hogy rendbe jöjjenek a dolgok.
Én is fel fogom ma hívni az én dokimat, mert réka kb. egy hete szopás felénél elkezd ordítani. :shock: A triviális indokokat már kizártam, hátha a doki mond valami okosat.

Kép
apkata

Kata, most már tuti hogy váltok. Nem ér annyit az egész, hogy ilyen állapotban jöjjek haza a vizsgálatokról és ilyen emlékek maradjanak a gyerkőccel kapcsolatban. Elég lesz az oltások miatti sírás-rívás, nem kell hogy anyuka is bőgjön...

Nem lehet, hogy elfogy a tejcsi? Tudom hülye kérdés ezt már biztos kizártad. Nekem is volt ilyen ordítás, fejrángatás én arra gondoltam, hogy az elején megy a szájába rendesen, aztán meg már jobban dolgozni kell a nedűért és türelmetlenkedik a drága, hogy nem csak "tátani kell a száját". :shock: :D

Tegnap este is volt hasonló, ki is köpte és én megállapítottam, hogy ebben már nincs tej. Áttettem a másik cicire, hát ha maradt benne előző szopiról és mikor nagyokat nyelt belőle akkor jöttem rá, hogy rossz cicire tettem és azért fogyott ki olyan hamar, mert előtte is abból evett. :oops: :lol: Hát igen, ha már laza a mell, nincs bedurranva el tudja téveszteni az ember lánya melyik következik... :)
csillag25

Csillag, én sem okoskodni akarok, de ha csak napi 10 órát alszik, akkor valószínűleg egy idő után már pusztán azért is nyűgös, mert fáradt. Legalábbis nálunk, ha már semmi nem használ, és kézben is ordít, a túlpörgöttség szokott lenni az ok. Csak azért írom, mert mi piszok nehezen jöttünk rá, hogy mi baja lehet, mikor már minden mást kizártunk, és nem használt már a ringatás sem. Nálunk az vált be, hogy ilyenkor leteszem hasra az ágyába, odaülök mellé, simogatom a hátát, és akármilyen repedtfazék hangon ordít (mert ilyenkor már nem igazán sír, inkább dühöng :lol:), kivárom azt az 5-10 percet míg beájul. Ilyenkor utána 4-5 órát alszik egyhuzamban, és utána olyan mint akit kicseréltek, tök mosolygós és nyugis.

Egyébként is arra jutottam, hogy jobb eleve az ágyában elaltatni a gyereket kis simizéssel meg énekléssel meg ilyenekkel, mint kézben és utána, mikor bealudt bekommandózni az ágyába, mert sokkal nyugisabban ébred. És ha felriad alvás közben, akkor sem kezd el nyűglődni, hanem szépen visszaalszik, valószínűleg azért, mert nem idegesíti, hogy nem ott aludt el ahol utána felébredt. Persze lehet, hogy másnál ez nem működik, csak mint tippet írom, mert nekünk sokat segített. :)

/
lemonsong

Nálunk valahogy azt vettük észre hogy az esetek 90%ában szívesebben durmol hason a kicsike.
Most éjjel is egyszer ébredt f2kor, bezabált - azért írom így mert nemnormális módon mohó...Hiába szeretném bevezetni hogy amikor véletlenül megpihen a cicin böfiztetem, akkor reklamál és nem büfizik azért sem:-) ENnek áraként a szopcsi után majd egy órát nyűglődik a szelektől - nekem a hasmasszírozás bevált eddig, mert kijön a puki és a kaki is általában. lényeg hogy utána hason bealszik, mit bealszik : beájul:)
Mostmár aki csak jön megjegyzik hogy milyen jógyerek :shock: 8) Remélem így is marad.
Mindenesetre mondta a védőnő hogyha nagyon tekereg, akkor olykor rá lehet még segíteni Infacollal a pukira. Úgy láttam ezt többen használjátok is.

Tudjátok kiről hallottunk már rég szintén? Tücsökbogár. Merre vagy? Hogy vagytok?
Vendég

csillag,
sajnos (hál istennek) nem a tejhiány az oka, mert
- mindig lecsekkolom és még bőven van tej a ciciben, majd szét durrannak sokszor, alig várom hogy szopizza még
- ha átteszem a másikra, ami még dugig van, akkor sem fogadja el, csak kifeszíti magát és ordít.
Ráadásul tudom, hogy imád enni szegénykém, olyan lendülettel veti rá magát mindig a cicire! :D (lehet hogy ez a baj??...)
van hogy megnyugszik, és folytatja az evést, van úgy, hogy eszik és utána kezd el sírni, és van hogy már nem is hajlandó enni tovább.
Eddig szerencsére pont ma még nem jelentkezett ez az idegesítő jelenség. :lol:

Kép
apkata

Kata
lehet az van mint nálunk. mohó a kicsike és megfájdul a pocak a nagy nyelések következtében
Vendég

én is ettől tartok!!
hogy lehet egy kisbabát rávenni hogy lassabban nyeljen?? 8)
Sokszor levegőt sem vesz, egy decit 10 mp alatt bepuszil... :shock:

Kép
apkata

Igen-igen:-) Nálunk is ez van, utána egy órán keresztük próbálom rávenni büfire, de ő inkább bukik, köhécsel - a szívbajt hozva rám:-) és ha még éhes is, akkor meg kis méregzsákként cuppog mindenen:-)

A védőnő azt mondta 5 percenként büfiztessem...Háát. ez nem mindig sikerül. :roll: Lényeg hogy ne veszítsen a súlyából, a többi macera meg ugye minket terhel ami ezzel jár
Vendég

Csillag, sztem is válts dokit, de minimum nézesd meg másikkal is. És ne hagyd magad, igenis jól csinálsz mindent.

Én Áront ma viszem dokihoz, baromira zavar ez a sok bukás, ami sztem hányás. Tegnap, esti evés után szegény még öklendezett is, vagyis olyan volt.
Nem tudom, hülyeség-e reflux-ra gondolni, mert akkor uh-n lett volna nyoma, nem?
Be fogom fejezni a neten való kutakodást, mert csak stresszelem magam.

Igen, Tücsök is régen volt, meg Gabicika is. Bár ő iwiw-en rakosgatja a képeket rendesen. :lol:

Kezd kijönni, hogy a lányok tényleg nyugisabbak, a fiúk a pocakfájósak, nem?
Vendég

Kata, akkor tényleg mohó lehet a kicsike. :D Annyi levegőt benyel az elején, hogy bántja a pociját ahogy Gio is írja. Nálunk is van ilyen, rendesen hallani ahogy nyeli a levegőt, olyankor simogatom a buksiját és mondogatom neki, hogy nem kell sietni drágám, mind a tiéd. :lol: Nem hiszem, hogy sokat használ, de próbálkozok. :)

Gio, nálunk is ellustulja olykor a büfiket, aztán persze jön a bukás ami egyrészt hideg és nedves vagyis nem jó benne elaludni este, másrészt paráztatja anyát (szintén), hogy most fuldoklik benne, köhécsel, nyeldes...

Lemon, köszi a tippet, nem fogom elfelejteni. :wink:
Amin nagyon meglepődök, hogy Pistibence nem szeret hason lenni. Én imádok úgy aludni és mindig úgy képzeltem a babó is majd úgy fog pucsítani, de nem. Egyszerűen nem marad meg hason, pedig a pocifájás miatt is jó lenne. :shock:

Na megyek, mert most csönd van, tudnék esetleg főzni, ehelyett itt lógok. :oops: Most melyik ujjam harapjam meg? :)

Késő, már nyekereg...
csillag25

Még gyorsan annyit, hogy megoldottuk a problémát. Önhatalmúlag adtunk még laevolacot (apával megbeszéltük, mi vállaljuk a felelősséget, mivel a dokinő semmit nem mondott csak hogy biztos lesz kaki mire hazaérünk...) és este 10-re megvolt a nagy rotty. :D Így nem megyünk ma beöntésre!
Egy gyógyszerész válaszát olvastam itt a neten, hogy 1 éves korig ő is adta folyamatosan a gyerekének -nem okoz problémát- aztán a hozzátáplálással meg is oldódtak a kakigondok. Fenntartó adagnak 5ml van írva, mi ennyit 3 naponta adtunk és volt is termés, most kipróbáljuk a napi rendszeres 1-2 ml-t, reméljük visszaáll a napi kaki.

Judyka, sajnálom Áront, majd írd meg mit mondott a doki.
Nekünk akkor bukik sokat picur mikor már 3 napja bent van a kaki és nincs hely a kajcsinak. Meg persze ha nem büfizik, elkezd csuklani és az kinyomja. :(
csillag25

3/4 hétre adtak időpontot, 6-tól rendel a doki. Kérdeztem, nem lehetne-e előbb, mert 6 hetes a baba, ne másszak már vele "este".
Mondják, miért nem hívtam ki a dokit, mondom, mert ő mondta, hogy vigyem le a gyereket. :?
Na, mindegy.

Nektek szopinál milyen hangokat ad csöppötök?

Áron befelé sípol, kifelé hörög, mindezt szopi közben, persze nem végig, csak mikor már fárad...gondolom.
Remélem, ez nem baj, már nem tudom...
Vendég

Nálunk időről időre változik milyen hangot hallat szopcsi közben Dóri, mostanság rendesen kommentálja a szopcsit, hangokat ad ki:-)
És ő is sokat bukik sajna, de én nem gondolnám hogy hányás, bár a neten való olvasgatás miatt én is gondoltam már refluxra, de azérse hagyom hogy eluralkodjanak ilyen gondolatok rajtam... :wink:
Vendég

Hát, én már csak ilyen aggódós vagyok. Lehet, nem kéne, mert Áron, ha nem is rohamosan, de azért gyarapodik.

Most orrszívóztam először a porszívóval, eddig nem volt ok, a pumpás elég volt. Hát, ez tök jó, és balhé sem volt, biztos érezte, hogy jobb neki...ja, persze...
Vendég

Valaki írta, hogy kiváltott valami csomagot, az mi volt???
Vendég

Judy,
ha sípol, én azt olvastam, akkor levegőt nyel, amitől aztán fáj a pocak.

KépKép[/url]
domi06

Tudod Csillag, néha én is nagyon elkeseredek, mert sok babás barátnő van a közelünkben, és mind annyival nyugisabb baba,nem éprtem mi mért bömbölünk ennyit, és olykor ez nagyon bánt....
én is azon gondolkodom, h mit rontok el... :cry:

KépKép[/url]
domi06

Judy
meg van fázva kicsi Áron?
Egyébként én is mantraként mondogatom magamnak a pozitív mondatokat mert pl. amikor nem alszom éjjel másnap egész álló nap aggódom vmin. Ha alszik azon, ha sír azon...Ha sokat eszik azon...De hiszem hogy ettől vagyunk anyák.

Domi
biztos hogy nem rontasz el semmi és csodás anyuka vagy!
Vendég

Sziasztok!

Nagy a csend... hétvége van...

Nálunk minden ok., de irigykedve olvasom, hogy milyen mosolygós, kacagós gyermekeitek vannak :) én gyerekem sajna, még nem mosolyog... de halvány remény van, hogy fog, ugyanis ma reggel amint meglátta a fejvédőt a kiságyba, hatalmas vigyort láttam az arcán :) Azóta reménykedve várjuk apával, hogy talán minket is megörvendeztet majd egy hasonlóval.

Üdv. Gabi
[/b]
Vendég

Nah, itten vagyok!!

Gabi, fog még rengeteget mosolyogni Zalán. Egyenlőre mi is lessük, és imádjuk, ha sikerül elkapni.

Doki: Nincs baj, a sok utólagos bukás reflux-gyanút váltott ki a drnőnél, de semmi mással nem tudja alátámasztani, ezért azt mondta, várjunk.
Súly rendben, minden más rsndben, úgyhogy amíg eszik, gyarapodik, addig ne addódjak.
Bizti ami bizti, adta ezt a Nutrilont, hát, remélem, ki sem kell nyitni, nem tetszik.

Domi, sztem is tuti jó Anyuci vagy te is, mint itt mindenki :lol:

Gio, nekem is pozitívabban kéne hozzáállni, de félek, nehogy akkor meg túllazázzam. Bár erre nem látok most esélyt:-)
Tök jó, hogy Dóri ennyit eszik, Áronnak most 6 hetesen van napi 650 körül. Úgyhogy ne aggódj!
Vendég

Sziasztok lányok!
Jól eltűntem megint, na de most alszik a drágám apukán így jut egy kis időm a fórumra is!
Látom (az utolsó oldalt visszaolvasva) máshol sem könnyebb az élet mint nálunk!
Csillag, az orvosotok tényleg idióta! Hogy lehet egy aggódó anyukával így beszélni! Szerinte, ha nem foglalkoznál vele, akkor elvitted volna egyáltalán orvoshoz?? ennyit róla.... Szuper anyuci vagy és nagyon sok kitarást nektek!

Judyka, Áron bébi szerintem nem hány csak bukik, mert az tényleg komoly sugárba jön ki (ismerős babánál láttam ilyet). Szóval igaza van a dokinak, próbálj nem görcsölni rajta, rendben lesz minden a kiskrapekkal!

Gio, nekem nagyokat cuppog szopi közben manócska, az is nagyon édi! :D Én sajna nem tudom hogy mennyit eszik babám mert olyan szar mérleget vettünk, hogy összevissza mutat mindenfélét.... De biztos eleget, ha kakil pisil és nem ordít óránként, legalánbb is remélem.. :?

Gabi, a mosolyra szerintem sem kell már sokat várni, aztán meg úgy vigyorog majd mint a vadalma, ha meglát titeket! :wink:

Lányok kéne egy ksi segítség! aki tápszerezik légysz adjon tanácsot! Úgy veszem észre, hogy egy ciciből már legtöbbször nem eszik eleget Noel és sokszor éhes még. Szóval amíg van tejem mindenképp szoptatok , de lehet, hogy adok neki tápszer kiegészítést. Meddig áll el, ha megcsinálod?? Mennyivel kajcsi előtt szoktátok elkészíteni? Nekem olyan körülményesnek tűnik az elkészítése... :? Az esti kajcsit valószínűleg megpróbáljuk tápival hátha tovább alszik vele.. Szerintetek????
Vendég

És szintén csatlakozom a nehezen alvók csoportjába... Főleg délelőtt és este 8-9 után alig bírjuk elaltatni... Szinte minden reggel ez megy. Nem tudom miért. Ha úgy tűnik, hogy elaludt akkor is újra kezdi a nyűglődést feszengést. Ha el is bóbiskol és az ágyába teszem, akkor is 15-20 perc múlva felébred és kezdődik elölről az egész. Szerintetek miért van ez?? Néha reggel meg este amikor 11 vagy éjfélkor még mindig nyűglődik és sír már nehezen bírom...
Vendég

Anna! Irtam a levlistára!
Vendég

Anna! Én azt tapasztaltam Zétinél, hogy nem szabad hagyni, hogy túl sokáig ébren legyen (max. 1,5 óra, de inkább kevesebb), mert utána nem bír a fáradtságtól elaludni, illetve folyton felriad. Ha kell, "erőszakkal" kell elaltatni, hiába nyűglődik az alvó pózban, 1-2 perc, és már tapad is le a szeme, és hamarosan szunya. Én, ha nem tudtam letenni, mert folyton felriadt, egy alvás erejéig ölben hagytam aludni. Akkor kipihente magát, és tovább nem volt gond. Szerencsére (lekopogom) nálunk ez a gond már múlté, de kb. két hétig az esti fürdéstől éjfélig virrasztottunk, és róttuk Zétivel a köröket.

Gabi, a mi picúrkánk is elsősorban a zenélő körforgót örvendezteti meg a mosolyával és a gügyögéssel. Aztán, ha sokat beszélünk hozzá, nagy mosolyok közepette, a mosolyunk rá is ráragad. Olyankor még jobban imádom, olyan édes azzal a fogatlan kis szájával!
Vendég

Réka! Nagyon boldog születésnapot kívánok!!! :D
Vendég

Szia Anna, jó, hogy jöttél.

A Suttogó szerint tisztán refluxra utalnak a tünetek, még a cincogó hang is szopi közben. Mindenesetre tegnap topszar nap volt.
Délután semmit nem evett. Azt hittem, ha hazaérünk a vásárlásból, sétából, rámugrik majd az éhségtől, de nem. Ehelyett fél 5 kor evett keveset, majd fürdés után. Utána éjfélig megint keserves ordítás, alvás 5-is, és új nap indul.....
Kezdek kiborulni, szegény megint annyit sír.
Vendég

Nálunk éjfél előtt fürdés-kaja után van némi esély az alvásra, de ha leszáll az igazi sötétéj és elüti a 2órát a vekker Dóri élete élénk fordulatotvesz és pörög soxor 4ig. Úgy mint ahogy Anna is írja. 10 perc nyugi, már majdnem bealszom és akkor rázendít. Kis vámpírlány
Vendég

Sziasztok!

Csak azért jöttem, mert BRIELL írt sms-t, hogy kórházban vannak :(

Kicsi Emi babának beriasztott a légzésfigyelő, igaz vett utána levegőt, de nagyon nehezen tudták felébreszteni!

Remélem csak a légzésfigyelő vacakol!!!

Pussza

Kata
labkat

:-(:(
Jaj, nagy drukk és sok ima a kisédesnek.
Kata, Te tudod mi volt Emivel a gond? Ugyanez a nem vett levegőt probléma volt születése után is?
Vendég

Briell :( remélem semmi komoly....gondolunk rátok,hogy mihamarabb egészségesen mehessetek haza!!!!!
Vendég

Gio: Szülés után is azért tartották bent Emit, mert volt hogy nem vett levegőt. Gondolom nekik azért kell ilyen komolyan venni egy-egy riasztást. Nekünk is volt ilyen, és ha tényleg mélyen alszik a baba, nehéz ám felébreszteni... Akkor is, ha nem volt vele probléma korábban... Szóval lehet hogy nincs gond, de gondolom azért ilyen esetben én is jobban aggódnék!

Tulip: de jó ez a vonalzós idézet...

Egyébként néztem ám a fotókat iwiw-en. Nagyon édesek a babák :) Tetszenek Gio azok a képek, ahol a kis Dórival vagy, és a szokásos teli fogsoros mosollyal virítasz mellette :D
... és annyira szép Sári baba is :)
... Olgánál a Zizus kép tetszett nagyon, persze Hubus is csuda helyes.
... és Csodáltam Tulip Ajsikáját :)

Kata
labkat

Jézusom, szegénykéim, Emilinek nagy drukk, és az anyukájának is. Mihamarabb kerüljetek haza!!
Vendég

Sziasztok!!!

Brielléknek nagy erőt és kitartást kívánok.Irtózatosan nehéz lehet....

Olvasok ám minden nap,de ritkán írok,egyrészt,mert kevés az időm,másrészt,mert mindig csak jókat tudnék és úgy érzem,mindenkinek sok a baja,én ne bomlasszak....velünk egyenlőre tényleg jól működik minden,néha én is kiakadok persze,ha keveset alszom(eddig egyszer kellett 3x felkelnem)amúgy csak 1x2x szopizik éjjel.Dénes hisztis néha,de kezdi megérteni,h mi a stájsz,nem minden úgy van,ahogy ő kigondolja.Gergő eszik,hízik sokat,tejem sok van.Sokat nevet,ha segítem a kezét,akkor hasra fordul és játszószőnyegen magyaráz a maciknak,Dénesre állandóan vigyorog,ha szopizik és D a közelébe jön,akkor elengedi a cicit és teliszájjal ráröhög...D imádja,állandóan szeretgeti és ő mondja,h addig ne csináljunk mást,amíg Gegrő jól nem lakik,stb.
A héten állatkertben is jártunk Jászberényben,nagyon jó volt,igaz hideg,de G végigaludta,nekünk meg jót tett egy kis séta.
Szóval minden jól alakul,még sütni,főzni is bőven jut időm,alig várjuk a jó időt,h mehessünk kirándulni,meg ha dokim rábólint jövő héten eljárunk uszodába.Tejem dől,ha tehetem nem fejek,h ne legyen túl sok,de sokszor(most is már 3 órája alszik)nagyon feszül és eláztatok egy halom melltartóbetétet.

Tényleg mindenkinek csak azt tudom kívánni,h erős és kitartó legyen,szerencsére nem tudtam meg egyik fiamnál sem,milyen a hasfájás és a nyűglődés hosszú távon....no de ne aggódjatok,Dénes fogzása midnen erőm felemésztette,ha ez így lesz,felíratkozok a klubblistára....próbáljatok sokat pihenni nappal és akkro könnyebb lesz.Anyukám mindig azt mondta és meg is fogadtam:a babát nem érdekli,h milyen tiszta a lakás és meg van-e mosva a hajad.Ő csak egy kipihent,türelmes anyát akar.És milyen igaz.Szóval,ha van egy kis időtök dőljetek le mosogatás helyett....

Kép Kép
meli1118

Nekünk is volt már besípolás, többször is, és olyan is, ami után tényleg nagyon nehéz volt felébreszteni, tehát valószínűleg nem is téves riasztás volt. Akkor éjszaka már nem is bírtam aludni, úgy megijedtem. De már kb. két hete nem volt szerencsére. Remélem Emilinél minden rendben lesz!!!

/
lemonsong

köszi Labkat ,nagyon kedves vagy! :D Nekem meg a dupla szopis kép tetszik rólatok! :wink:

Meli,jó hallani felőled!Örülök,hogy jól vagytok,így tovább!Rakhatnál fel képet is a picurról!

Írtam már nektek ezt az oldalcímet? :
http://lustanyu.blog.nlcafe.hu/index.ph ... &m=2008-12

Nagggyon jóóóóó!Én nem nagyon szeretek olvasni,de ezt nem bírom abbahagyni!Annyit nevetek rajta! :lol: :lol: :lol:

Filmből pedig ajánlom a Csúf igazság címűt!Na az is nagyon jó!Párommal szétröhögtük rajta magunkat!Rég láttam ilyen jó vígjátékot! :lol:
Vendég

Tulip, aranyos amit linkeltél....
mi most készülünk megnézni a Hová tűntek Morganék? c. filmet, nem tudom, mi lesz belőle.
Csúf igazságot láttuk, jó volt.

Meli, úgy irigyellek, hogy ennyi tejed van, holnap készülök venni More Milk-et, Millának bejött....

Nekünk még nem jelzett a figyelőke, bár nem régóta alszik Áron a helyén, illetve párszor az elején elfelejtettem kikapcsolni...na, akkor sípolt.

Ma elég jól vagyunk, a tegnaphoz képest, de Áron nem eszik rendesen, 3 óránál tovább nem hagyom még, mert 100-110-et eszik, 4 óránként az kevés lenne, úgy, hogy éjjel 1x kel, azaz hajnalban.
És még nincs 5 kiló, csak ruciban:-(((
Hogyan lehetne fokozni az étvágyát?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?