Új privát üzeneted érkezett!

Melinda
Ahogy írod, kezd tele lenni a gatya. Amennyire várom, hogy már a karjaimba tarthassam a kislányomat, annyira parázok is a szüléstől. Pedig nagyon jó orcosom van, ennyire emberi és kedves orvossal még soha nem találkoztam. Mikor vele beszélgetek azonnal megnyugszom és elfog egy érzés, minden rendben lesz, mert segít majd nekem.
Én ma voltam ctg-n és tényleg annyira széppé teszik a babák a kórházat, olyan édesek és jó látni azt a sok boldog anyukát és apukát, amint a kicsijüket simogatva boldogok és mintha megszűnne körülöttük a világ.
Jaja nemsokára mi is méterekkel a föld felett fogunk majd lebegni:)

ahsoka:
nem vagy egyedül. akár rólam írtad volna azt a pár sort. Mikor mozog akkor én feszengek, mert próbálom megtalálni a mindkettőnknek ideális testhelyzetet, pláne éjszaka (most már legalább 3-szor kell mennem pisilni)
ha meg nem mozog, akkor megijedek, hogy mi lehet vele. De hát neki is kell valamikor pihennie.
Ezek teljesen normális reakciók szerintem.
Már én is számolom vissza a napokat, csak azt nem súgja meg az én kislányom, hogy mennyinél álljak meg. Előbb jön vagy később....de már nagyon várom.

Erika:
Milyen volt a cukorterhelés? Minden simán ment?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Na, én is ma voltam CTG-n de hiába a csokis süti meg a kávé...alig mozgott, tök lusta volt. Minden esetre megcsinálták az UH-t is, ott is és a CTG-n is rendben volt minden...3 kg. a kis cukika. Huhhuu!
Ma már csináltak flowmetriát is (köldökzsinóros vizsgálat UH-val vagy mi). Az is jó lett állítólag, bár nem tudom mit jelentenek a leleten az értékek.

Aztán szépen leküldtek a bőrgyógyászatra...mivel kiújult a gen. herpesem...szóval úgy láttam a dokin, hogy ő bizony már most tudja, hogy nem fog kockáztatni...császározni fog. Persze ezt így még nem jelentette ki, de láttam rajta. :( :( :( Próbálok rá lélekben felkészülni, mármint az egész eléggé lesokkolt, de fontosabb, hogy a picit ne tegyem ki semmi komplikációnak csak azért, hogy "megtapasztaljam a szülés élményét". A lényeg, hogy makkmarci legyen!

Hasmenés elmúlt még tegnap délután/este, doki nem mondott rá semmit, pedig 2x kérdeztem rá...hihetetlen!

Naná, hogy zabszem van nálam is! Engem inkább a gusztustalan kórházi körülmények idegesítenek, meg hogy ott kell lenni olyan sokáig, meg maga a szülés/császár ... és főleg a "nem tudom mi lesz" érzés aggaszt leginkább. De hát csak lesz valahogy...ja, meg hogy ne üvöltsek, meg óbégassak nagyon! :)

Felicitas (és minden más "töltse ki és ajándékot kap") nyomtatvány: telefonszámot/e-mail és "rendes" címet mindig kamut adok meg, ami épp ott eszembe jut. Bár így is előszeretettel hívogatnak, akár vasárnap ebédidőben is.

Az én védőnőm még egy szerencsétlen repi mappát sem tudott adni...máshol meg mindenféle promó cuccal "dobálják" a kismamákat. Na, mindegy.

Azért már nagyon várom a találkozást...gondolom ti is! :)

Üdv. cm
celluxmag

celluxmag

Nem baj, hogy lusti volt a babód, a lényeg, hogy minden eredmény jó lett. Ez a legfontosabb.
Ez a császáros dolog azét még változhat nem? Kaptál valamit erre? Nem mondták, hogy még van idő ezt kikezelni?
Egyébként tényleg az a lényeg, hogy ha bármi apró prboléma van, ami esetleg veszélyeztetné a picúr egészségét, hallgatni kell a dokira, mert a kicsi a legfontosabb.
Te hogy érzed? Előbb jön a babó vagy kihúzzátok a kiírt időpontig?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Igaz én nem szülni készülök, de kívánom,hogy a kórházi állapotok mielőbb változzanak.

Azt különösen sajnálom, mikor itt valaki leírta, hogy semmit sem tudtak neki adni a szülésznők, és ez a meleg.

Szerintem tájékozódjatok, hogy mi van EDA ügyben, a másik fórumon biztos segítenek. Én ugy tudom lehet ezt kérni, csak előre meg kell szervezni!

Szép babavárást

kispatak
Vendég

SZiaszok!
Új vagyok az Uzsokiban - az első babámat a MÁV-ban szültem ami szuper volt. Sajnos elment a dokim onnan és új dokit kell keresnem. Ismeri valaki esetleg Dr. Fábián Istvánt? Állítolag az Uzsokiban vezet szüléseket. Nem találtam róla semmi info-t sehol. Nagyon köszönöm!

hemci

buba*: a családban mindenki úgy várja már, és úgy sürgetik, én meg azt mondom neki, hogy addig jó, míg bent van...minden nappal tovább fejlődik ott.
Néha így, néha úgy érzek...bár inkább az előbb, mint a később szokott erősebb lenni. 29-re vagyok ugye kiírva...azért még maradjon, mert 2 hét sokat számít.
Állítólag a fiúk lusták, a lányok igyekeznek kijönni. Nem tudom, ez megint ilyen népi szájhagyomány, amit mindenki ismer és tud, mint a "hegyes hasad van akkor fiú" meg a "ha savasodsz haja van" meg ilyenek, amitől én személy szerint már a falra mászom. :)

Gen. Herpesre antivirálist szert már nem szedhetek, a homeo bogyókat szedegetem, meg a szokásos egyéb dolgokat, amiket szoktam ilyenkor. Minden azon múlik, hogy amikor szülök mi lesz...az orvosnak kell döntenie. Ha a héten jön, tuti a császár, mert addig nem múlik el. Igazság szerint ennek is, annak is megvan a maga előnye - hátránya.

EDA - én is azt hallottam, hogy ha valaki kérni akarja, akkor előtte 2 héttel kell szólni, vagy mi. Jópofa dolog. Honnan tudjam előre 2 héttel, hogy mennyire fogom bírni a fájdalmat? Meg egyébként is nonszensz, hogy nem adnak, ha kérsz...na mindegy, látva a helyzetet ott (meg minden egyéb eü. intézményben is) ne lepődünk meg, nem?

Azon tűnődtem ma, hogy milyen lehet has nélkül az élet? Olyan, mintha már egy örökkévalóság óta ekkora lenne... :)

Jó éjt! Üdv. cm
celluxmag

hemci: Ha minden igaz plömi Fábiánnál szült, de én is hozzá járok, csak én nem kértem fel, úgyhogy a szülést csk akkor fogja csinálni, ha éppen ő lesz bent. Én jókat hallottam róla és a személyes tapasztalat is pozitív. Ráadásul a XIII. kerületben van a magánja, tehát elvileg neked az közel is van. (?)

Amúgy én is úgy érzem, hogy nem fogom kihúzni február 16-ig, bár szerintem nálam némi elszámolás is történt, mert nem nagyon vezettem a vérzéseket és csak a második kimaradása után mentem orvoshoz, akkor meg ki emlékszik már rá, hogy mikor volt utoljára... :oops: Úgyhogy én olyan február 5 és 10 közé tippelek. Majd elválik. :)

A fájdalomcsillapító hiánya tényleg elég gázos, bár EDA-t én biztos nem kérnék, esetleg valami gázt, ha nagyon fáj, de tűket ne szurkáljanak a hátamba, épp elég ez a sok vérvétel, már attól is mindig rosszul vagyok. A Margitról hallottam, hogy ott meg kérdezés nélkül mindenkibe nyomják, bár lehet, hogy túlzott az illető. :?: Lehet, hogy fájdalomcsillpítót is vinni kellene magunkkkal... :lol:

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Ma voltam védőnőnél. Nagyon hasznos volt a mostani randink.
Említette a málnalevél teát, hogy hatásos szokot lenni, meg mondta, hogy milyen homeos bogyót vegyek még, és a szülésig szedjem, ha gondolom, meg majd ilyen homeos bogyót is szedjek a tejcsi növelése érdekében, amit már a kórházba is vigyem magammal. Ott úgy is ajánlani fogják, így nem kell férjemet ugráltatni a kórház és a patika között.
Este háromszor ébredtem fel jóslókra, amik egyértelműen azok voltak. Korábban is éreztem hasonlót pár napja, de nem mertem volna megesküdni rá, hogy azok voltak, de az éjjeli három az teljesen biztosan jóslók voltak.
Azt hiszem közeledik az idő (persze tudom ezek még csak apró jelzések, de jelzések)
Kezd egyre nagyobb és több zabszem lenni a fenekemben:)

Kép

Kép
buba*

Hemci:
Én is Fábián Dr.-hoz járok és nála fogok szülni márciusban.
A magánrendelője a 13. ker. Népfürdő utcában van. Oda kell járni havonta egyszer, mert ott csinálja az UH-ot és a vizsgálatokat. Vérvételre és terhesgondozásra pedig az Örsre kellett eddig mindig mennem az SZTK-ba. Fiatal, rendes, szimpatikus doki.

Niki

Kép
lina81

üdv

jaja, nekem is Fábián a dokim, nála szültem.
ha bármi kérdés lenne, inkább pm-ben légyszi, mert nem tudom mikor jutok ide fel, és mennyire tudom visszaolvasni a hozzászólásokat.

Kriszta
plömi

Sziasztok!

Tavaly nyáron még tuti fizetős volt az EDA. Akkor az irták, hogy legalább 1 hóval előtte meg kell szervezni, szerintem most is igy megy.

Más kh-ban ez magától értetődő még csak kérni sem kell!

A császárnál persze más a helyzet, akkor nem kellett fizetni érte!

üdv

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Orsi: biztos én vagyok finnyás, de én a gyümiseknek is sör ízét érzek :roll:
amiket leírtál, hogy aggódsz mozog, nem mozog, hát tisztára így voltam a lányomnál a szülés előtti napokban, megértelek :)

Ildikó: a kórházban csak úgy adták oda, hogy ráírtam az adatokat :(, de úgy látszik, csak én vagyok olyan naiv, hogy ráírtam a frankót, köszi, mostmár okosabb leszek :D

elsijud: üdv a fórumon! úgy látom kb. egyszerre fogunk szülni, csak az én lányom már 5,5 éves :)
szép a kislányod!
meg vagy elégedve a Sztakóval, én egyszer voltam nála uh-n, meglehetősen pokróc stílusa volt :evil: ,meg is fogadtam, hogy többet nem megyek pénteken uh-ra :)

buba: köszi, kibírtam, és úgy tűnik az eredmény is jó :), és egész hamar, 10 körül végeztem, pedig a doktornővel is beszéltem
már jóslóid vannak? nem korai az még?

Cm: megértem, hogy elkeseredtél a lehetséges császártól, de hátha nem kell majd :), persze, ha a baba érdeke azt kívánja
nekem is pozitív lett a gen. herpesz a torcs vizsgálaton, amiben az az érdekes, hogy sosem tapasztaltam semmilyen tünetet, a férjemnek sem volt ilyesmi problémája
ha nem vagyok indiszkrét: Neked klasszikus tüneteid vannak?

Hemci: üdv a fórumon!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

lilijudit
engem is meglepett amikor először éreztem, de rákérdeztem és teljesen normális a 36. héttől.
Semmivel össze nem keverhető ez a jósló. És ma éjjel is volt, igaz ma nem 3 csak 1, de volt. Persze, ezek pont azért jóslók és nem rendes fájások, mert ezek csak jelzik a közelgő szülést, hisz már csak 3,5 hét van hátra, ha kihúzza a kiscsaj a kiírt időpontig.
De nem mindenkinek vannak jóslói. Ismerek olyat, aki második babáját várja, előttem jár 1,5 héttel és sehol semmi neki.

Kép

Kép
buba*

Lehet hülye kérdés, de mellszívót és a cumit is kell ugye sterilizálni?

Kép

Kép
buba*

Természetesen a mellszívót és a cumit is sterilizálni kell. Általában a baba 6 hónapos koráig kell alkalmazni a sterilizálást.

Móni

Kép

Kép
momo73

Elbizonytalanodtam, hogy főzéses sterilizálást alkalmazzak, vagy vegyek serilizálót.
Nézegettem most ezeket a mikrósakat, de vannak fenntartásaim vele. Abba lehet sterilizálni a mellszívót is?
Használt esetleg valaki sterilizálót?

Kép

Kép
buba*

Én Avent mikrós sterilizálót használtam. Kicsi mikrónk van de pont elfért benne és elég sok minden belefér. Avent-es kézi mellszívót használtam, de minden más Avent termék elhelyezhető benne. Kényelmes és gyors. Néha vízkő mentesíteni kell, de nagyon jól használható.

Fogalmam sincs, hogy milyenek lesznek a kórházi körülmények, mert a dokim tegnap azt mondta, hogy a legutolsó tájékoztatás amit kaptak az elmúlt héten az volt, hogy: az átadás január vége és március eleje között várható.
Szerintem benn akárhogy is alakul de egy vízforralóval és egy műanyag dobozzal meg fogom oldani a mellszívó sterilizálását. Hogy ne kelljen a nővérkék kapacitására és jóindulatára bízni a dolgot. Nyaralások alkalmával is ezt a módszert használtuk és jól meg voltunk vele. Plusz lesz forróvíz a szoptatós teához is.

Móni

Kép

Kép
momo73

Én most kedden voltam a kórházban ctg-n és felmerül a június is, mint átadás, annyira el vannak csúszva. És ezt a saját szemeimmel is sajnos tapasztaltam :(

Én ha minden igaz, ma megyek megvenni a kézi mellszívót, nem merek gépit venni, mert jóval drágább és lehet nem is lesz annyi tejem, kezdetnek szerintem elég lesz ez.
Milyen időközönként kell sterilizálni majd a cumit, mellszívót és a cumisüvegeket? Mert ennek még nem néztem utána :?

Kép

Kép
buba*

Ha valaki gondolkozik a baba gondozásával kapcsolatos könyv vásárlásán akkor szeretném ajánlani a következő kiadványt:
GABO kiadó
Dr. Carol Cooper
A baba fejlődése lépésről-lépésre
Tudnivalók és hasznos tanácsok az első három évre
A könyv fejlődési szakaszonként leírja, hogy mi történik a babával, mire kell figyelni...
Én ajándékba kaptam és a mai napig forgatjuk. Kép

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!

buba: igazad van, ez mindenkinél változó lehet :), de már Te is nagyon a célegyenesben vagy
én azért reménykedem, hogy egy kicsit belehúznak a felújításba

persze, a cumit és a mellszívót is sterilizálni kell, szerintem látni fogod, hogy mikor esedékes :)
nekem is volt aventes mikrósom (kölcsön), gyors és praktikus, de én csak akkor veszek, ha sikerül jó áron kifogni a neten, több ezret nem szánok rá :roll:

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Buba,
Én a mellszívót, cumisüveget, tárolókat minden használat után kigőzöltem. Mivel keveset használtuk a cumit ezért amikor nem volt a szájában, de naponta minimum 1x beletettem és pikk-pakk készen volt.

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!

Azokkal, akik már bent töltötték az idejüket, persze nem vtatkozom, de nekem a keddi CTG alkalmával nem tűnt tragikusnak a kórház: a kórtermekbe beláttam, a folyosó rendben volt, a hőmérséklet is. Egy öreg kórház.
Én abban bízom, hogy nem valami front hatására (vagy telihol) szülök, és akkor nem lesz teltház.

Az a két szülésznő, aki a CTG-t csinálta, nagyon szimpatikus és kedves volt, magyaráztak, segítettek. Baba addigra teljesen bealudt, találomra nyomogattam a gombot, amikor max álmában megfordult. De így is jó volt az eredmény szerintük.

Én most voltam szülésfelkészítésen, ahol azt ajánlották, hogy csakis kézi mellszívóm legyen. Gyakorló anyukák is ezt ajánlották. Meg a málnalevét teát mostantól.

Egyszerhasználatos bugyit a DM-ben 650 Ft-ért kapni ötöt.
A popsikrémre, fürdetőre egyebekre nekem a gyógyszertárit javaslták, d ekinek mi jön be. Nálunk ezt a védőnő feliratja a Baba szletése után, bedobja a receptet a postaládába, Apa meg kiváltja, mire hazaérünk.

Azokat kérdem, akik már szültek az Uzsokiban: Fel szabad állni szülni, vagy csak fekve engedik? Már puhatolóztam a dokinál, de rákérdezni még nem mertem. Talán legközelebbi CTG-nél megkérdezem a szülésznőket...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

a kórházzal tényleg semmi gond nincs amúgy. teljesen kibírható a benn töltött idő. a fűtés az nagyjából 2-3 óránként durvul be, mert akkor nagyon felfűtik (kb fél-3/4 órát nagyon durván melegít). mondjuk a pont a kórház "öregsége" miatt van ez a helyzet gondolom.

nálam a szülés konkrétan fekve, vagy felhajtva :) zajlott, a vajúdás történt állva, meg amikor burkot repesztettek. aztán "labdáztam" is picit. viszont a tolófájások, már fekve történtek, láb feltéve a kengyelbe, ráhúztak valami vászon bigyót (pedig tök menő macis zokniban voltam), mondták, hogy fogjam meg a lábamnál a kengyelen valami fémet, amit alig értem el. vagyis csak egy kézzel értem el.

itt van kép a kis pöcsösről, az előbb úgy besz..rt, hogy egy merő csurom trutymó lett. az is aranyos jelenet volt, amikor egyik éjjel a teli pelus szépen az ölemben kötött ki. úgy, ahogy kell, pofával lefelé. :)

Kép

és egy közös. :] egy pöppet nyúzott fejjel.
Kép
plömi

Szia Plömi!

Tök jó rucija van az első képen :) Aranyos nagyon.

Annyit kérdezhetek, hogy van-e gátvédelem, vagy mindenképp végnak?

Köszi

Niki

Kép
lina81

szió!

elvileg gátvédelemmel "szülesztenek", nálam vágni kellett, mert hozzám képest nagy volt a feje, ami beakadt, meg nem tudom mi történt még és jól megrepedtem.
de akikkel én feküdtem a teremben ott mindenkit vágtak, szóval inkább készüljetek, hogy vágnak, aztán ha mégsem, akkor mehet az örömködés.:]
nálam a doki két hét gyógyulást mondott, ez be is jött, az első időszak nagyon durva. hogy normálisan tudok ülni már az olyan csodálatos érzés, hogy na.
viszont felszívódós cérnával varrt a doki, ami király volt, csak amikor az első kipotyogott, megijedtem, mert úgy nézett ki, mint egy kukacka. :?
amiatt írtam, hogy felszívódós, mert volt egy lány, akit kétfélével varrtak, felszívódóssal, és kiszedőssel is.

ja és ha lehet, ne nézzétek meg, mert én megnéztem, és rosszul is lettem a látványtól. még jó, hogy már itthon voltam, és le tudtam roggyanni az ágyra. ölég durván nézett ki.
plömi

Sziasztok! Bocsi az újbóli zavarásért, Tekirollal nem tudjátok mi újság van?
Plömi nagyon helyes a babád.

ha elfogadjátok kéretlen tanácsom én chicco sterilizáló folyadékkal sterilizáltam, tökéletes volt. Nem ment tönkre benne a mellszívó pici műanyag alkatrészei és a bimbóvédőből volt 3, így mindig volt egy tiszta száraz.

Kép
nyafi

Lányok, köszönöm a sterilizálással kapcsolatos hozzászólásotokat!
Plömi,
nagyon édes a babó :) De jó, hogy Te már a karjaidban tarthatod.
kis.csillag,
a málnalevél teát nekem is ajánlották, 2 napja kezdtem el inni, meg holnap elkezdem a homeos bogyót is szedni, remélem segít valamit majd vajúdáskor, meg szüléskor.
Zabszem már rendesen a fenekemben van a szülés miatt.

Kép

Kép
buba*

Nagyok köszönöm Lányok a véleményeket Dr. Fábiánról!!! Találkozom vele és eldöntöm....

A sterilizálás témakörben szeretném halkan bevallani, hogy én a kislányomnál minden eszközt csak egyszer sterilizáltam (egyszerű kifőzéssel). Amikor először használatba vettük. Utána csak nagyon forró vízzel mostam el mindent használat után. Úgy gondoltam hogy a környezetünk tiszta, amennyi mikróba van a környezetben, azzal jobb ha találkozik a baba és erősödik az immunrendszere. Én valahogy furcsának tartom hogy egy mesterségesen steril világot teremtsünk egy baba körül aki egészséges.

Hozzá tartozik a teljes képhez, hogy én szoptattam a babát ami ugye nem lehet nem steril, plussz önmagában erősíti az immunrendszert.

Szerintem az a legfontosabb hogy hallgassunk az ösztöneinkre és csináljuk azt amit mi érzünk helyesnek.

És próbáljuk függetleníteni magunkat attól a sok befolyásoló reklámtól amivel a különböző márkák marketingesei próbálnak a lelkiismeretünkön keresztül minket vásárlásokra kényszeríteni.

Mindenkinek további boldog babavárást kívánok!!! :-)))

hemci

Na végre sikerült eldöntenem, maradok a régi jól bevált sterilizálásnál és nem veszek semmilyen sterilizáló gépezetet.
Kérdés:
Milyen edényt vegyek hozzá? A régi típusú fehér zománcosat, vagy lehet ezekben az újfajta edényekben (ami nekem is van ilyen króm szinű üvegfedeles edény) szóval melyik a jobb vagy teljesen mindegy a célnak bármelyik megfelel?

Kép

Kép
buba*

Én régi fajta, zománcost vettem, egy 15 cm átmérőjű, 10 cm magas és egy 23 cm átmérőjű, 8 cm magas edényt, de inkább a széleset használtam, abban kényelmesen elfekszik a nagyobb cumisüveg is.
De szerintem használhatod a fémet is, csak olyat, amiben nem főztél még ételt.

Plömi, nagyon helyesek vagytok! :D

Ma megyek a dokihoz délután, remélem minden rendben lesz és uh-t is csinál, már épp itt lenne az ideje. Azt hiszem a 30. hét körül van egy kötelező uh. szűrés.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

köszi ági, ma meg is akarom venni ezt is.
Igen, a 30. héten van egy kötelező uh. majd írj, hogy mit mondott a dokid.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ági! Asszem 28/30. héten van a kötelező uhu, pont beleférsz! :) Én is 29+5 naposan voltam. :)
Mi volt a dokinál?

Hemci! Üdv itt! :)
Én az elején elkezdtem a napi sterilizálást (mellszívót csak, mert nálam sem volt gond a tejcivel), de nem sokáig bírtam. :oops: Néha azért kifőztem, de én is a forró vizes elmosást használtam, illetve a Nyafi által említett sterilizáló folyadékot.

Nyafi! :D Köszi, megvagyok, ari vagy, hogy drukkolsz, meg gondolsz ránk. :)
A héten többet görcsizgettem, de erre valszeg egy "kis" családi stressz miatt került sor. :? Ma már jobb volt a helyzet. :)

Niki! Szerintem a gátvédelem a dokitól függ, vele kell beszélni róla elsőként, azután szülésznővel. Nekem doki anno mondta, hogy azért általában vágnak. Mondjuk én el is fogadtam.

Plömi! Nagyon édesek vagytok! :D

Dm-ben milyen részlegen kell keresni ezt az eldobható bugyit? Én még nem láttam ott, igaz, nagyon nem is hajtottam rá. :roll:

Móni! Vízforralónál mire gondolsz? Erre a merülőforraló szerűségre?
Én már csak abban reménykedem, hogy ne pont akkor adják át a kórházat, amikor bent vagyunk, akkor már inkább kibírom a mostani állapotban. :D

Erika! Nekem pozitív volt a tapasztalatom Sztakóval, vérnyomi probléma miatt feküdtem bent 37 hetesen és a a főigazgató vagy főfőfődoki vagy ki (Tiba) Mmeg akarta birizgálni a babámat, hogy nem akar-e már kibújni. A Sztakó védett meg minket, pedig nem is az ő kismamája voltam. Szóval nekem azóta szimbi! :D

Buba! Nem csodálom a zabszemet! :D Én most kezdek aggódni meg kapkodni fűhöz-fához. :)

CM! Has nélkül az élet? :D Én most kezdem csak felfogni, hogy van hasam. :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Tegnap volt babakelengye bemutató a Mini Manóban a Nagy Lajos-on. Volt pár kismama, közületek volt valaki? Volt egy-két érdekes dolog, amit elmondtak, pl. ott is van 5 db-os eldobható bugyi 600-ért. Eredetileg 1 órásnak hirdették az előadást, végül 2 és fél órán keresztül tartott, kicsit fárasztó volt a végére, de azért kivártam. Holnap lehet, hogy megveszem a bugyit is.

Ma a védőnőm odaadta a felicitasos bónuszos csomagot, holnap azt is kiváltom. (Mini Manóban azt is lehet.)
Megkaptam az első receptcsomagot is, holnap pakoljuk össze apával a kórházi pakkot. :D
Ja, és ma volt az utolsó vérvétel, csak ne kellene mindenhova gyalog menni... :?

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Kissé "összedőlt" a lakás az utolsó hetekben...hát jellemző: a kiságyat át kellett helyezni, mert mögötte elindult a falon a penész, úgyhogy oda a szeptemberi falfestés egy része (reparálás megtörtént), aztán másnap zárlatos lett a falban egy vezeték, tehát nekiindult és kigyulladt (nem is volt PC-m sem), aztán ugye a herpesz, ami mégsem múlik olyan gyorsan...szóval jön és most csőstül.

Vadul kommunikálok a gyermekkel, hogy még ne...még ne...még jó ott neki bent.

Én nem tudom milyen az a jóslófájás...néha kicsit fájdogál a hasam alul, mintha meg akarna jönni, de nem vészes...ez volna az? Néha "csipked" ahogy anyukám mondja...nyilallgat. Vagy ez volna az?

lilijudit: nekem nem is csináltak TORCH-ot, pedig mindig elmondtam, hogy nekem sajnos kiújuló herpeszem van és nem csak hordozom, meg is jelenik...biztos ezért nem csináltak. Többször is kint volt a terhesség alatt, az utolsó trimeszterben viszont nem és azt gondoltam megúszom...na nem így lett. A homeo bogyó nem használ jelenleg...vagyis úgy tűnik.

Mikrós sterilizáló: deszt. vízzel fogom használni és így elvben majd nem kell vízkőmentesíteni.

Mellszívó: nekem azt mondták, hogy ha kézit szerzek, akkor rövid időn belül ínhüvely-gyulladásom lesz...hát minden esetre én egy barátnőmét fogom használni, ami elektromos.

Tényleg, mikor álljak neki kifertőtleníteni? És utána hogy tegyem el, hogy steril maradjon? Vagy közvetlen használat előtt kell fertőtleníteni?

Fertőtlenítés: Neomagnolt gondoltam a bútorokra, pelenkázóra, stb. (feloldani és spriccelni virág spriccelőből), de olyan drága, hogy azt hittem elájulok mikor valami 900 Ft-ot mondtak 10 db-ra a gyógyszertárban. A Chicco nagy üveges sterilizáló folyadék jobban megéri akkor már - persze van olcsóbb a DM-ben, ami erre (is) jó.
Az a Sany...valami zöld flakonos spriccelős. Rá volt írva, hogy még a H1N1 vírust is elpusztítja...komoly! :) És "csak" 7-800 Ft.

A DM-ben a kidobós bugyi a betétes részlegen van és valami Jassa vagy mi a neve (DM saját márkája). Elnézést névben nem vagyok a toppon. :)

Ha minden igaz, a hétvégén megcsináljuk a nagytakarítást, és összepakolom a kórházi cumót, aztán hadd szóljon...! :)

Most olvastam - szoptatás téma - hogy már a 37. héttől érdemes edzeni a bimbókat: finom kefével dörzsölgetni, hideg vízzel mosogatni, frottír törölközővel is lehet dörzsizni meg szárítgatni és az utsó héten már lehet kenegetni azokkal a speckó mellápolós krémekkel.

plömi: gratula, nagyon nagyon szép a kismanó! :)

Jó éjt, üdv. mindenkinek! CM
celluxmag

A csütörtöki babakelengye bemutatón volt szó a sterilizálásról is, ott a pasi azt mondta, hogy bár nagyon sokan viszik a Chicco sterilizáló folyadékot, ő személy szerint nem ajánlja, mert igazából higított hypo van benne. Már állítólag ki is akarták paterolni a boltból, de nem olyan egyszerű. Mindazonáltal azt is mondta, hogy az első gyereknél ők is ezt használták, és nem lett tőle semmi baja, csak elmondta, hogy mit gondol. A neomagnolt ő jobbnak gondolta a sterilizáláshoz is. Azt is mondta, hogy a kifőzésnek egy baja van, hogy a víz keménysége miatt állítólag gyorsan bevízkövesednek a cumik, üvegek és nem túl guszta. De gondolom desztillált vízzel ilyen probléma nincs.
A bimbóedzésről még valamelyik őszi felkészítő előadáson volt szó, talán éppen én kérdeztem rá, ott azt mondta az előadó, hogy szerinte tök fölösleges, csak plusz fájdalom és nem is biztos, hogy működik.
A mellszívónál azért szokták inkább a kézit ajánlani, mert állítólag kíméletesebb, sokan vannak, akik nem is bírják az elektromosat. De ha nem kellett venni, akkor először az is jó lesz, aztán, ha mégsem, még mindig vehettek egy kézit.

Erről jut eszembe, az én mellbimbóm mostanában állati száraz, és folyton hámlik. Minden fürdés után kenegetnem kell babaolajjal a pocakommal együtt. Ha kimard, rögtön visszaszárad. Ez normális?

Jóslófájás: Mintha pár napja éjszaka nekem is lett volna, vagyis nekem olyan volt, mint a menstruációs görcsök, amikor az ember legszívesebben kicsire összegörnyed és úgy marad.

Nekünk elvileg most van hátra 4 hét, de én szeretném ha olyan 2 és fél-3 hét múlva megindulna a dolog! :D

Kép
ahsoka

Jó reggelt!

CM! Jááááááááááj! Ha nem akarsz előbb megszülni, nehogy dörzsölgesd a mellbimbót! :D Legalábbis én meg ezt a változatot hallottam, hogy beindíthatja a szülést, mert oxitocint termel a szülés körüli időszakban... Ki tudja, hol az igazság :?:

DM-es infot köszi! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

A málnalevél tea mire jó? Sokszor olvastam, hogy iszogatják szülés előtt álló kismamák. Illetve, milyen homeós bogyókat szedtek?
Ha tudtok olyat, amivel akár csak 1-2 % eséllyel csökkenthetem a gátmetszés valószínűségét, ne habozzatok megosztani, mert a szikétől nagyon félek. :(
Nekem is szoktak lenni ilyen menstruációs görcs-szerű fájdalmaim, leginkább a hasam alján. Nektek ezek meddig tartanak? Nekem volt olyan, hogy 10-15 percen keresztül is, és persze, éjszaka, hogy nehogy aludni tudjak.
Nálatok a család hogy viseli? Én azt érzem, hogy nálunk én vagyok a legnyugodtabb, ami azért aggasztó, mert ha bepánikolok, kire számítsak? Bár, a férjem eddig olyannak ismerem, aki épp akkor tud nyugodt maradni, ha arra valóban szükség van.

(Ábel nagyon édes :) )

Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Nekem fogalmam sincs róla, milyen lehet a fájás vagy a jósló fájás, de azt ígérték, meg fogom ismerni :wink:

Nekem már össze van készítve a kórházi csomag - a gyerek apja azt mondta, az igazi para lenne, ha neki kellene összekészíteni...
Egy dolog nincs még benne (na jó, kettő): pelus és popsikendő. Azt mondták a barátnőim, hogy vigyek magammal valamennyit, mert örülnek neki a kórházban, meg ott is lehet velem, amikor kint van a baba, és nem kell elgyalogolni érte. Mindenesetre: a Libero.hu oldalon találtam kinyomtatható kupont, amivel 400 Ft/csomag kedvezményt adnak a DM-ben. Úgyis kell pelus (kórházban vagy otthon), használjátok!

Üdv.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Ti milyen betétet vettetek a szülés utáni időre? Tena lady exrta vagy super kell?

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

limi:
Nekem a gyógyszertáros nő azt mondta, hogy felesleges extra méretet venni. Ő normált ajánlott, állítólag bőven elég. Ő személy szerint a legkisebbet használta és az is elég volt. Remélem, tényleg elég lesz a normál, mert én abból vettem egy csomaggal.

Niki

Kép
lina81

Szia Dolli!

Nem merülős vízforraló. Nekem egy kicsi 1 literes "kannás" vízforralóm van, ezeréves Tefal. Ezzel nincs sok macera, csak bedugom, felöntöm és 1 percen belül kész a lobogó forróvíz. Ehhez viszek egy olyan műanyag dobozt aminek van fedele és bírja a forróvizet, abba majd leforrázom amit kell.

Móni

Kép

Kép
momo73

Melinda
- Málnalevél tea fellazítja a kismedence izomzatát,
- a bél simaizomzatával együtt a méh simaizomzata is rendszeres ingereket kap, ezzel magyarázzák a málnalevéltea méhkontrakciókat kiváltó hatását,
- megkönnyíti a vajúdást
Napi két bögrével

Homeos bogyó:

Caulophyllum : Idő előtti burokrepedés, fájásgyengeség esetén segíti a méhnyak tágulását. Kitolási szakaszban erősíti a gyengülő, leálló fájást.
3*5 bogyó

Urtica urens:
Ez egy tejserkentésre szolgáló homeopátiás készítmény, növeli az anyatejtermelést.
Ezt már a kórházban is ajánlani fogják, én már kiváltottam, hogy ne kelljen utólag a férjemnek berohannia vele.

kis.csillag
A jósló fájást semmivel nem lehet összetéveszteni.
Mint mikor meg akarna jönni mindjárt, és fáj a derekad meg a pocakod kicsit mintha görcsölne. Ez általában max. 1 percig tart, és ha felkelsz sétálni akkor elmúlik. Ha már nem fog erre sem elmúlni na az már nem jósló, az már az igazi.

CM:
Nem semmi mik történnek veletek. Ez már jóból is sok lenne.
Tényleg ne dörzsölgesd, ha nem akarsz hamarabb szülni a kelleténél.

Ahsoka:
Én is szeretném, ha 2és fél 3 hét múlva a kislányom úgy döntene, végre szeretné megismerni a szüleit:)

limi:
Tena betétet vettem én is, a 4 cseppeset.
De szerintem ez nagyon változó. Van akinek jó a gyengébb, van akinek, meg kelle az erősebb, ezt szervezet és szülés válogatja.

[/b]

Kép

Kép
buba*

Hali lányok!

Én a Tena helyett megint a SeniLady-t fogom venni, nekem kellett a super méret.

Melinda, az nem szike a gátmetszésnél, hanem egy bazi nagy olló! Na nem akarlak elrémiszteni, de tényleg jókora! :P :D Egyébként meg nem is érzed, mert akkor vágnak, amikor épp nyomsz.
Ja, én úgy tudom, hogy gyógyszertárban kapható sima mandulaolajjal történő masszás sokat segít. Azért kell egy kis idő neki, így szülés előtt egy-két hónappal már érdemes elkezdeni.
Hát, próba szerencse. :D
Azt hiszem első gyereknél mindig vágnak, többediknél nem mindig szükséges, de ez tényleg genetika függő, kinek-milyenek a szövetei.

Tegnap a dokinál minden rendben volt. Tényleg csinált uh-t is. BPD:78mm és kb. 1350g a súlya és tényleg fiú. :D
A cukorterhelést megismételjük két hét múlva, addig mindenképp vissza kell fognom magam.
Ja, érdekes, de az ő mérlegük szerint csak 20 dkg-t híztam egy hónap alatt (itthoni mérlegen kb. 1 kilót). Szóval eddig összesen "csak" 3-4 kg-t (a legnagyobb rosszindulattal is csak 5-öt) szedtem fel. Hát ez jó, nagyon örülök neki. :D :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Plömi: nagyon édes Ábel!

Ági: nekem 29. héten kell uh-ra mennem, Neked volt, mit mondott a doki?

Dolli: próbáld nem stresszelni magad! és igen, különözőek a benyomások, én azért elkerülném ezt a dokit :)

Cm: nem semmi, mi minden történik :?
nekem azt mondta a dokim, hogy mindenkinek csinálják a torcs-ot, és ha van benne pozitív, akkor egy idő után megismétlik
bár a lányomnál nem emlékszem, hogy lett volna :roll:

Melinda: én is tartottam a gátmetszéstől, de hidd el akkor azt már nem érzed, én csak a nyisszantás hangját hallottam :shock: , amúgy még mindig jobb, ha vágják, mintha reped

Ildikó: a lányomnál adtak a kórházban olyan betétet, mint régen volt az a fajta eldobható pelenka, amihez kellett gumibugyi , egy-két nap múlva én már simát (talán alwayst) használtam

az uzsokiban nem adnak?

vett Valaki pihenőszéket, vagy babahintát? mi a különbség köztük? :oops: köszi :)
nekünk Lilivel volt egy felhúzhatós hintánk, nagyon jó szolgálatot tett, már az első időkben is :), azóta is imád hintázni :D

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Én is gondolkodtam a betéteken, végül Tena Extrát vettem (a Tesco-ban ez volt a legnagyobb), meg volt Tesco-s gyermekágyas betét, de az akkora volt, mint egy vágódeszka, úgyhogy inkább hanyagoltam. Ha nem lesz elég, a családdal majd hozatok be. A Tenában azt hiszem 10 db van.
Az uzsokis listára van írva aranyérre kúp vagy krém. Az tényleg kell, úgy értem, ha eddig nem volt vele gond, a szüléskor még lehet? Vagy adnak a kórházban, ha mégsem viszek?
WC ülőke papírt hol lehet kapni? Sima wc-papír jó helyette?
Amit viszont lefelejtettek a listáról, de a felkészítőn mondták, hogy ha lehet, vigyünk: kis éjjeli fény, hogy ne kelljen sokat matatni az éjszakás nővérnek, amikor jön ellenőrizni a babát.

Szerintetek a szülés után lehet intim lemosót használni, vagy mivel kell ilyenkor tisztítani az érzékeny részeket? Nem hiszem hogy a sima szappan vagy tusfürdő jót tenne, mert több helyen ezeket már a terhesség alatt sem ajánlják.

Ági: 30 hét alatt 5 kiló?! Ez nagyon jó! Én már a 17. kilónál tartok úgy, hogy naponta tornázok is! :?

Ti próbálkoztok a gimnasztikai labdával? Én a múlt héten kaptam kölcsön egyet és nagyon jó! Olyan kényelmes, hogy amikor felállok róla és leülök az ágyra vagy egy székre, teljesen keménynek tűnik.

Kép
ahsoka

Erika! Az uh. a szokásos szűrővizsgálatról szól, méreteket néz a doki, a csontjait ellenőrzi, minden megvan-e.
Én már nagyon vártam, mert "ezer éve" nem láttam a csemetémet... :D

Papír WC ülőkét dm-ben, rossmannban, de még sima boltban is láttam. Ez gyorsabb megoldás a wc papír rakosgatása helyett, főleg amikor megitatják veled a hashajtó lötyit... na akkor futás van és nem érsz rá papírt pakolgatni... 8) :D

Szülés után csak sima vízzel kell mosakodni, én vittem még Aloe First spray-t, nagyon jól esett. Hűsít és segíti a hegesedést is.
Aztán később Contractubex géllel kell kenegetni a heget. Nekem a férjem csinálta (persze egyedül is megoldható) nagyon ügyes volt. 8)

A gimnasztika labda nekem is jól szokott esni, egész más a testtartásom, ha rajta ülök. Vajúdásnál is nagyon jó volt. Ráültem, a férjem meg tartott hátulról.

Nekünk pihenőszékünk van. Egész jól elvan benne a gyerkőc, ide-oda vihetem benne a még pici babát. Nekünk még etetőszékként is működött. Járókánk nem is lesz, úgyse férne el sehol.
Valami ilyesmi van nekünk, csak persze régebbi típus:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/7338?storetype=store&store=25&pageno=1

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ja, Orsi, nekem már induláskor volt kb. 15 kg feleslegem és nagyon féltem, ha most ugyanannyit szedek fel, mint Zsófival, akkor nagyon-nagyon gurulni fogok... szóval most próbálok vigyázni, de kenyérfaló családom mellett elég nehéz...
Szerintem ne aggódj, le fognak menni azok a kilók! Eleve kb. 8 kiló mínusszal mész haza a kórházból. :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

WC ülőke papírt én is a DM-ben vettem egy-kétszáz Ft-ért, szóval nem kerül sokba és kényelmesebb is, mint rakosgatni a wc papírt.
Ez egyébként azon a részlegen van, ahol a wc papírok is.

sterilizállással kapcsolatban még csak annyi kérdésem lenne, hogy mikor kell sterilizálnia cumikat, meg a mellszívót?
Mármint tudom, hogy használat előtt, de ha be akarom vinni mindkettőt akkor mikor kezdjem el? Ha mondju kma megcsinálom hogyan tudom úgy tárolni, hogy az steril is maradjon?

Kép

Kép
buba*

Én úgy emlékszem, hogy a felkészítőn mintha mondták volna, hogy a nővérkék kisterilizálják a mellszívót, mert van aki nem is visz be, hanem ott vesz a kórházi boltban, ha kell. Azért előtte én is kifőzöm itthon, főleg, hogy használtan vettük, de szerintem a kórházban is kifertőtlenítik.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Akinek nem volt aranyere, sajnos annak is lehet!

Nagyon jó kenőcs a Doxiproct - azt meg kell kérdezni patikában, hogy gyerekágyas használhatja-e, vagy ajánlanak mást. Kupot nem tudom, több fajta létezik meg kell kérdezni, mit ajánl a patikus ilyen esetben. A kh-ban lehet nem adnak ilyesmit, fenti kenőcs sem tul olcsó mulatság - sajnos.

Ülőke: tényleg mindenki DM-t irta eddig.

Éjjeli fény: mobilon nincs ilyen, az enyémen igen!

Lemosó: ebben szerintem a megszült lányok (tavalyiak) biztos tudnak segíteni.

Valamikor régen a gátat minden nap jöttek ápolni (ágytál és leöntötték valamilyen gyógyszeres vizzel) - nem tudom létezik-e még ilyesmi. Az akkor nagyon jó volt. Szerintem a szülésznő vagy az orvosotok biztos megmondja manapság mi az eljárás ilyenkor.

Szép babavárást

kispatak
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?