Sziasztok!
Kissé "összedőlt" a lakás az utolsó hetekben...hát jellemző: a kiságyat át kellett helyezni, mert mögötte elindult a falon a penész, úgyhogy oda a szeptemberi falfestés egy része (reparálás megtörtént), aztán másnap zárlatos lett a falban egy vezeték, tehát nekiindult és kigyulladt (nem is volt PC-m sem), aztán ugye a herpesz, ami mégsem múlik olyan gyorsan...szóval jön és most csőstül.
Vadul kommunikálok a gyermekkel, hogy még ne...még ne...még jó ott neki bent.
Én nem tudom milyen az a jóslófájás...néha kicsit fájdogál a hasam alul, mintha meg akarna jönni, de nem vészes...ez volna az? Néha "csipked" ahogy anyukám mondja...nyilallgat. Vagy ez volna az?
lilijudit: nekem nem is csináltak TORCH-ot, pedig mindig elmondtam, hogy nekem sajnos kiújuló herpeszem van és nem csak hordozom, meg is jelenik...biztos ezért nem csináltak. Többször is kint volt a terhesség alatt, az utolsó trimeszterben viszont nem és azt gondoltam megúszom...na nem így lett. A homeo bogyó nem használ jelenleg...vagyis úgy tűnik.
Mikrós sterilizáló: deszt. vízzel fogom használni és így elvben majd nem kell vízkőmentesíteni.
Mellszívó: nekem azt mondták, hogy ha kézit szerzek, akkor rövid időn belül ínhüvely-gyulladásom lesz...hát minden esetre én egy barátnőmét fogom használni, ami elektromos.
Tényleg, mikor álljak neki kifertőtleníteni? És utána hogy tegyem el, hogy steril maradjon? Vagy közvetlen használat előtt kell fertőtleníteni?
Fertőtlenítés: Neomagnolt gondoltam a bútorokra, pelenkázóra, stb. (feloldani és spriccelni virág spriccelőből), de olyan drága, hogy azt hittem elájulok mikor valami 900 Ft-ot mondtak 10 db-ra a gyógyszertárban. A Chicco nagy üveges sterilizáló folyadék jobban megéri akkor már - persze van olcsóbb a DM-ben, ami erre (is) jó.
Az a Sany...valami zöld flakonos spriccelős. Rá volt írva, hogy még a H1N1 vírust is elpusztítja...komoly!
És "csak" 7-800 Ft.
A DM-ben a kidobós bugyi a betétes részlegen van és valami Jassa vagy mi a neve (DM saját márkája). Elnézést névben nem vagyok a toppon.
Ha minden igaz, a hétvégén megcsináljuk a nagytakarítást, és összepakolom a kórházi cumót, aztán hadd szóljon...!
Most olvastam - szoptatás téma - hogy már a 37. héttől érdemes edzeni a bimbókat: finom kefével dörzsölgetni, hideg vízzel mosogatni, frottír törölközővel is lehet dörzsizni meg szárítgatni és az utsó héten már lehet kenegetni azokkal a speckó mellápolós krémekkel.
plömi: gratula, nagyon nagyon szép a kismanó!
Jó éjt, üdv. mindenkinek! CM