Sziasztok!!
Alig van időm jönni, pedig a lánykák nagyon rendesek!!
Először is:
Tigriske, gratulálok!!!!! Csodálatosak a lányok, itt olvadoztunk Apával!! És nagyon ügyes voltál! Majd meséld el a részleteket, mindent, ha lesz egy pici időd!!!
Timi, oltás :
Én is mindig sírok a gyerekekkel...
Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy ha (popsiban mérve) eléri a lázuk a 38-at, akkor kell adni egy fél lázcsill. kúpot. Én felesegesen nem szeretem adni az ilyesmiket, és szerencsére a legmagasabb eddig a 37.7 volt (egyszer Ajsika, most meg Aletta let hőemelkedéses, de másnapra elmúlt). Viszont nyűgösnek nyűgösek voltak, és Ajsi lett olyan, mint Alexa: végtelenül szelíd, kedves és mosolygós lett a szuri utáni napon. Biztos elbágyadt egy kicsit. Ilyenkor több szopit kapnak, illetve tovább hagyom őket a cicin dudlizni.
Zsófi, én úgy érzem, normális, hogy nem egyenletes a súlynövekedés. A múltkor Ajsi egy hét alatt hízott vagy 30 grammot, most meg 3 nap alatt 80-at, pedig semmi sem változott! Meg szerintem az se midegy, hogy csak anyatejet kap-e egy baba, vagy tápit is!!! Tényleg, van itt közületek vki, akinek a babái csak tejcit kapnak/ kaptak???????? Egyébként én már ezt az 5 etetést is alig tudom követni, úgy érzem, egész nap csak szopiznak...
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 6-szor egyenek (pedig 2 hónapos korukig 6-szor ettek, aztán váltakozva 5-6szor, ahogy kijött a lépés, aztán beállt 5-re). Az ikreseken vagy egy lány egyébként, akinek 1 hónaposak a babái (ők is a 27. hétre születtek, mint a tieid), és ő is csak 5-ször etet egy nap!!!
Na, az azért nagyon kevés sztem!!!
Labkat: Aletta is hasfájós volt kb a 4. héttől a 8. hétig, aztán pár nap alatt elmúlt (ez persze elég volt ahhoz, hogy alkapassuk, ma már csakis kézben ringatva alszik el!!!!). Pedig adtunk neki Gripe Watert, Infacolt, Espumisan cseppet, papaverines oldatot (dokinő írta fel), a rezgőfotelt, sokszor meg is szélcsöveztük (ezt próbáltátok már??), persze váltogattuk a módszereket, aztán elhagytam a szopiteát (sok babának gondot okoz az édeskömény!!!) meg a tejet, meg a narancsot, túrót, szinte mindent, és SEMMI nem használt!!! Aztán a 7. körül elkezdett nagyokat büfizni (ilyenkor már nem használtunk semmit) meg pukizni-rotyizni, és akkor megszűnt szerencsére a dolog. Sokan mondják, hogy sokszor csak az idő oldja meg, és vagy 6 hetes, vagy 3 hós korra / korban elmúlik). Drukkolok nektek!
Nyulasz!! 1000 Ft / nap???? Az igen!!!
Én a babák bőrére a gy.orvos által felírt testápolót használom, nagyon jó!!! Fú, és az arcomra is csodálatos!!!! Nagyon jól hidratál, de nem zsíros, gyorsan beszívódik!!! Nem tudom, hogy íratok fel majd újat, ha elfogyott.
Vasat miért kellett szednie a babáitoknak????? Nekem is kellett terhesség alatt, mert vérszegény voltam, de szülés után pár héttel elhagytam. (Neoferro...stb) Nem tudom, a vas átmegy a tejbe? Mert akkor lehet, hogy kellene még szednem... A gyerekeknél ezt sztem sose nézték (nálatok miért?), úgyhogy nem tudom, rendben vannak-e.....
Nem akarom feleslegesn szedni /adni, nehogy bajt okozzon. És a Cebion miért jobb, mint a közönséges C-vit???? Ja, előke nektek:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10158523
(Különben sztem nem rossz ötlet!!)
Törpi, a Vichy a fehér csíkokat is eltüntette, vagy csak fehérré változtatta a vöröseket?????? Nekem van pár db a köldököm körül, jó lenne még egyszer az életben haspólót / bikinit felvenni..... Viszonylag jól visszament a hasam amúgy (ha behúzom, nincs is hasam), de azért rá kéne menni egy kis tornával végre, mert különben sose kell majd bikinit felvennem!
Vocsi, te akkor csak 4-szer etetsz egy nap????
Na megyek, mert gőgicsélnek a csajok. Jó éjt!