Új privát üzeneted érkezett!

Kata, korábban elmaradt: Csodaszép család vagytok!!! Én mindig szerettem volna több gyerkőcöt, de örülök, hogy ez a kettő végre összejött, nem akarok hiú ábrándokat kergetni, hogy még egyszer lehet ilyen szerencsém, és újra összejöhet elsőre a lombik. Na meg az anyagi helyzet, ami mostanában súlyt szinte mindenkit... ki tudja, mit hoz a jövő.

Timi, hihetetlen nagyot nőttek a lányok :shock: Csak ámulok és bámulok. Nem emlékszem nálunk mi volt, ahhoz elő kéne szednem a táplálási naplójukat. Na majd holnap.

Zsófi, persze hogy ömlengek, hisz egyre boldogabbá tesznek ezek a mókusok. Ahogy nyiladozik az értelmük, ahogy reagálnak ránk, egyre inkább partnerek. Olyan igazi, kerek családnak érzem magunkat :D

Nyuszi, én is próbálkoztam 5 hósan kanalaztatni, komoly szájzár volt az eredmény. Pár nap sikertelenség után feladtam, vártam egy hónapot. Fél évesen, mikor újra kezdtem, már sokkal nyitottabb volt Míra is a kajára. Bár mi a mai napig mindent sütőtökkel eszünk. Értem én a főzelékeket. Borsót, cukkinit, répát, krumplit, sóskát... csak és kizárólag tökkel. Érdekes ízlésük van :? :?

Csajok, Nyulasz tanácsa nagggyon bejött. Kimondottan meleg az arcocskájuk, mikor behozom őket a teraszról. Pedig nem két percet vannak kinn, mint írtam, hanem napi kétszer másfél-két órát. Persze jól fel vannak öltöztetve, olyan meleg a kis testük, mikor kicsomagolom őket :) Én dokim is a -5 alatti óvatosságot mondta, bár az is elhangzott tőle, hogy amíg a csajok bírják, és nem ébrednek fel arra, hogy fáznak. Azaz akár Szibériába is küldhetem őket aludni :roll: Korábban én is tologattam őket, megvolt a kilométerem, amit nem is bántam, mert boldog voltam, hogy végre alszanak, de aztán dec. elején valahogy úgy jött ki, hogy a teraszon elringattam őket, hatalmasat aludtak, és azóta ez a módi nálunk. Mi lesz ha kinövik a kocsit???? :? :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Gratulálok Tigriskének!
Egészséget és sok boldogságot kívánok!!!!
Végül szép súllyal születtek.

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Törpi,azért ha nem is minden nap,de próbálozunk kicsit a kanalazással.Csak nem tudom milyen előke kellene,lehet vízhatlan kiskabát :lol:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Gratulálok tigriskének!!!! :)
Nyulasz: Rajta vagyok a projekten! :) Kedden-szerdán este nem igazán jött össze!!!
De tegnap........Délelőtt voltunk a neonatológián , vérvételen. Későn értünk haza, megebédeltünk 13,30-kor és a friss levegőn nagyot aludtak. Az uzsonna 16,30-kor volt.
Fürdés után vacsi és alvás. 20,30-kor mind a kettő aludt.
Ilyen is ritkán van!!!! :)

Kata, nyulasz: Láttam tettek fel képeket! Annyira aranyosak !!!

Vagyok ám folyamatosan........de vacakol a gépem........nem mindíg tudok belépni. Sajnos.

vocsi73
 
 


Törpi!
Enyémek meg mindent almával vagy őszibarackkal ettek sokáig... :lol: :lol: :lol:
Van ilyen, majd leszoknak róla.

Manó!
Most nézem a vonalzódat, kb. ugyanannyi korkülönbség van a nagy meg a kicsik közt, mint nálunk. Nagyfiad hogy viseli a "betolakodókat"?

És tegnap olyat röhögtem. Boltos néni rám csodálkozott, hogy hova fogyok. Mondtam neki: 3 gyereket kell szülni 1 nagy+ikrek felosztásban. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vovanda
 
 


Vocsi,na,majd csak alakultok :D Ti a főzelékféléket is úgy vezettétek be,mint a gyümit?3 napig egyféle,kevéssel kezdve?

Miért kellett vv?És a neonatológia?

Vanda,nekem nincs nagy,csak az ikrek,de tőlem is mindenki ezt kérdezi :lol:
Vendég
 


Vanda, Nyulasz: én meg irigykedek, mert én nem fogyok egy grammot sem, amióta itthon vagyunk, márpedig vagy 10-et le kéne adnom. :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Nyugi, le fog menni. Még csak két hónapja szültél. Amúgy engem hülyének szoktak nézni, de én Norbi kajálási módszerére és Réka tornájára esküszöm. Nekem piszokul bejött. Napi 15-20 percet próbálok minden nap tornázni (nem mindig sikerül) és elég látványos az eredménye.
vovanda
 
 


Vanda: jó neked! Norbi kajálása nekem is szimpi volt, amíg ki nem próbáltam, mert én azon kevesek közé tartozom sajna, akik híznak tőle, viszont a tornája bejön Béres A-val kombinálva. Csak ehhez még túl friss a császár, na de majd szép lassan. Ma már tornáztam vagy 10-15 percet, kipróbáltam mit bírok. Nem sokat. :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, én is csak irigykedek. Valahogy sosem volt szükségem fogyókúrára, az akaraterőm kaja szempontjából sosem tartott ki pár napnál tovább, így most kész kín tükörbe néznem. Ahogy mondani szokták; megasszonyosodtam :oops: Egy kis csípő egy kis has... semmi komoly, csak mindenhol egy kis párnácska, ami épp elég az én elkeseredettségemhez. Pedig én nem két hónapja szültem!
Torna? Réka féle? Már tudom mit kérek szülinapomra :roll:

A krémet, meg amit dicsértem, mindig elfelejtettem megírni. De azt írtam, hogy vichy. Azon belül meg "complete action anti-stretch mark cream". Nem tudom, hogy ez segített-e, vagy e nélkül is elhalványodtak volna a csíkok, de nekem anyum javasolta, aki sok-sok évvel a szülései után használta a gyöngyházfényű csíkok eltüntetésére, és működött neki. Hozzáteszem, nem volt nagy pocim nekem, annyira nem volt sok a csík. A krém ára viszont húzós :shock:, azt hiszem írtam, hogy 5-6e Ft. Remélem másnak is segít, ha kipróbálja. Tegyük hozzá, elfogyott az egész tubus, mire változást fedeztem fel.

Vanda, igen ám, de alma van minden évszakban. Barack meg sütőtök azonban nincsen. Nem tudok annyi helyet biztosítani a mélyhűtőmben, hogy a következő szezonig feltankoljak elegendő mennyiséget :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Ja, és Emma feltérdel, a kúszási technikája pedig már kezd közelíteni a mászáshoz. Lehet, hogy mégsem kell ide gyógytornász, csak lusta a kicsike, és nagy a popija :lol: :lol: :lol: :P

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Lányok,a kérdés mindenkinek szól :oops: a főzelékeket,sütőtököt is úgy kell bevezetni,mint a gyümit?

Törpi,én is ezt a krémet használtam félidőtől.Nekem nem lett csíkom,csak a cicin...na azt meg amúgy sem mutogatnám sehol,főleg most,ahogy kinéz :lol:
Vendég
 


Ja,és ügyes Emma :D
Vendég
 


Törpi!
Nem is muszáj megvárnod a DVD vásárlást. A weblapjukon vannak fent videók, én azokból raktam össze magamnak egy adagot. Bőven elég, Réka DVD-i közül nekem régebbiek vannak meg, az újjal még nem merek kezdeni. Ha akarod, felrakom a linkeket, hogy ne kelljen keresgélned.
Alma: a 6. 18 kilós ládát pusztítjuk... :D

Nyuszi!
Ugyanúgy. Egyszerre csak egyféle összetevő, aztán várj pár napot, hogy van -e gond.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Én most nem én vagyok, hanem a saját férjem, aki itt ülök a gép előtt, mert közben én még a kórházban fekszem. De hát valakinek csak fel kell tennie pár képet...
Én majd jövök, addig is érjétek be velem!
Kép Dremagirls Kép Zita - a legnagyobb óriástörpe Kép Kata - a szépszájú Kép Lilla - a legkisebb tündérke

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!!

Alig van időm jönni, pedig a lánykák nagyon rendesek!!

Először is: Tigriske, gratulálok!!!!! Csodálatosak a lányok, itt olvadoztunk Apával!! És nagyon ügyes voltál! Majd meséld el a részleteket, mindent, ha lesz egy pici időd!!! :D :D :D

Timi, oltás : :cry: Én is mindig sírok a gyerekekkel... :( Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy ha (popsiban mérve) eléri a lázuk a 38-at, akkor kell adni egy fél lázcsill. kúpot. Én felesegesen nem szeretem adni az ilyesmiket, és szerencsére a legmagasabb eddig a 37.7 volt (egyszer Ajsika, most meg Aletta let hőemelkedéses, de másnapra elmúlt). Viszont nyűgösnek nyűgösek voltak, és Ajsi lett olyan, mint Alexa: végtelenül szelíd, kedves és mosolygós lett a szuri utáni napon. Biztos elbágyadt egy kicsit. Ilyenkor több szopit kapnak, illetve tovább hagyom őket a cicin dudlizni.

Zsófi, én úgy érzem, normális, hogy nem egyenletes a súlynövekedés. A múltkor Ajsi egy hét alatt hízott vagy 30 grammot, most meg 3 nap alatt 80-at, pedig semmi sem változott! Meg szerintem az se midegy, hogy csak anyatejet kap-e egy baba, vagy tápit is!!! Tényleg, van itt közületek vki, akinek a babái csak tejcit kapnak/ kaptak???????? Egyébként én már ezt az 5 etetést is alig tudom követni, úgy érzem, egész nap csak szopiznak... :oops: Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 6-szor egyenek (pedig 2 hónapos korukig 6-szor ettek, aztán váltakozva 5-6szor, ahogy kijött a lépés, aztán beállt 5-re). Az ikreseken vagy egy lány egyébként, akinek 1 hónaposak a babái (ők is a 27. hétre születtek, mint a tieid), és ő is csak 5-ször etet egy nap!!! :shock: Na, az azért nagyon kevés sztem!!!

Labkat: Aletta is hasfájós volt kb a 4. héttől a 8. hétig, aztán pár nap alatt elmúlt (ez persze elég volt ahhoz, hogy alkapassuk, ma már csakis kézben ringatva alszik el!!!!). Pedig adtunk neki Gripe Watert, Infacolt, Espumisan cseppet, papaverines oldatot (dokinő írta fel), a rezgőfotelt, sokszor meg is szélcsöveztük (ezt próbáltátok már??), persze váltogattuk a módszereket, aztán elhagytam a szopiteát (sok babának gondot okoz az édeskömény!!!) meg a tejet, meg a narancsot, túrót, szinte mindent, és SEMMI nem használt!!! Aztán a 7. körül elkezdett nagyokat büfizni (ilyenkor már nem használtunk semmit) meg pukizni-rotyizni, és akkor megszűnt szerencsére a dolog. Sokan mondják, hogy sokszor csak az idő oldja meg, és vagy 6 hetes, vagy 3 hós korra / korban elmúlik). Drukkolok nektek!

Nyulasz!! 1000 Ft / nap???? Az igen!!! :shock: Én a babák bőrére a gy.orvos által felírt testápolót használom, nagyon jó!!! Fú, és az arcomra is csodálatos!!!! Nagyon jól hidratál, de nem zsíros, gyorsan beszívódik!!! Nem tudom, hogy íratok fel majd újat, ha elfogyott. :oops: Vasat miért kellett szednie a babáitoknak????? Nekem is kellett terhesség alatt, mert vérszegény voltam, de szülés után pár héttel elhagytam. (Neoferro...stb) Nem tudom, a vas átmegy a tejbe? Mert akkor lehet, hogy kellene még szednem... A gyerekeknél ezt sztem sose nézték (nálatok miért?), úgyhogy nem tudom, rendben vannak-e..... :roll: :( Nem akarom feleslegesn szedni /adni, nehogy bajt okozzon. És a Cebion miért jobb, mint a közönséges C-vit???? Ja, előke nektek:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10158523
:lol: :lol: :lol: (Különben sztem nem rossz ötlet!!)

Törpi, a Vichy a fehér csíkokat is eltüntette, vagy csak fehérré változtatta a vöröseket?????? Nekem van pár db a köldököm körül, jó lenne még egyszer az életben haspólót / bikinit felvenni..... Viszonylag jól visszament a hasam amúgy (ha behúzom, nincs is hasam), de azért rá kéne menni egy kis tornával végre, mert különben sose kell majd bikinit felvennem! :?

Vocsi, te akkor csak 4-szer etetsz egy nap???? :shock:

Na megyek, mert gőgicsélnek a csajok. Jó éjt!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Először is Tigriske és nem Tigriske,elképesztő milyen szépek a lányok :D :D :D Várjuk majd a részleteket,na meg képeket,még,még,még :D

Rana,nem tudom miért szedünk vasat.Doktornéni szerint hamar kiürülnek a vasraktáraik,így adott nekik.Először nem is adtam be,mert nem küldött minket vv-re,nem értettem mi alapján adja,aztán több ismerőssel beszéltem,bajt nem csinál,így elkezdtük adni.Mondjuk nem szívesen szúratnám meg őket csak emiatt.
2 napra elég egy doboz táp,és 2000-be kerül.Jó húzós.Én 2.5 hós korukig szoptattam kizárólagosan őket,utána kezdtünk esténként pótolni,de akkor még olyan keveset,hogy 3 hét alatt nem fogyott el a táp,oda is adtuk a kutyának.Aztán már délután is kellett pótlás...

Vanda,köszi!

Nekünk katasztrófa ez az éjszaka.2-kor felkelt Noémi.Nem sírt,könyökölt,nézelődött.Kivettem,tisztábaraktam,megetettem,majd pihiszékben próbáltam elringatni.Nem igazán volt álmos.3-kor elaludt,mondom elmegyek wc-re,aztán visszacsempészem az ágyába.Hallom tüsszent egyet.Na,jól fel is ébredt,én kitartóan ringattam,le-le csukódott a szeme. 20 perc múlva hallom Balázs ébren.Bemegyek,könyököl az ágyban.Peluscsere,kaja,majd megint peluscsere,mert kakilt,most a járókában elvan.Közben Noémi elaludt,én meg még itt virrasztok Balázzsal.Hurrá,ikrek! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Tigriske és Nemtigriske :D gyönyörűek a lányok!

Rana: gyermekeink egyformán működnek? :shock: :lol: Alexa azóta is jókislány lett, Hanga viszont elromlott. Mintha szerepet cseréltek volna. Pocakfájás is ugyanúgy ment nálunk, mint nálatok. Amóta rendben vannak nem győzünk nevetni a nagy durrogtatásokon, meg férfiembert megszégyenítő büfiken! :lol:

Nyulasz: nem aludtak volna vissza, ha csak nézelődtek? Nálunk még csak reggel megy a nézelődés, meg a dumálás, aztán visszaalszanak. :D

Képzeljétek! Végigaludtam az éjszakát! :D A lányok és apa nem, de nekem ez olyan jól esett! Pedig úgy egyeztünk meg, hogy éjjel apa kel etetni, hajnalban meg én, de nem engedett, én meg szót fogadtam kivételesen. :oops: :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,jók is azok a végigaludt éjszakák :D Ha szerencsétek van,nemsokára mind alhattok.Enyémek ennyi idősen kezdték kitolni a kelést,elöszőr 4.20,majd 4.50 aztán még tovább :D

Már a múltkor,amikor volt egy ilyen kelés éjjel,akkor megfogadtam,hogy nem próbálom visszaaltatni őket,hanem kajálunk,mert több mint fél órát simogattam akkor Balázst,már úgy tűnt alszik,visszafeküdtem,de 10 perc múlva megint ébren volt.És akkor peluscsere,kaja,majd altatás.Tehát buktam akkor 40 percet. :lol: :lol: :lol:
Bár nem tűnnek éhesnek ilyenkor,azért 120-at fejenként lehúztak.

Milyen volt szuri utáni éjszaka?Adtál végül kúpot?
Vendég
 


Csak Hangának adtam kúpot, mert nagyon fájt a ki lába, de ugyanolyan jó éjszakánk volt. :D Az a helyzet, hogy fél6-6 körül van fürdés-evés és utána csak éjfélkor kelnek. Nem tudom, hogy hogy lehetne kitolni az esti evést, mert mennyivel jobb lenne, ha pl. 10-től aludnák azt a 6 órát!

Éjszaka az a 40 perc rengeteg! :wink: Mi lenne, ha éhesek lennének!
Mi nem altatunk. Lerakjuk őket, jóéjszakát kívánunk és kijövünk, ha valaki nagyon kiabál, akkor bemegyünk, de egyébként maguktól alszanak el.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,ügyik,hogy maguktól elalszanak.Mi hason alszunk,és ha lerakum úgy őket,akkor kibukják a kaját.Mikor kicsik voltak,próbáltuk többször,de mindig ez lett a vége.Ráadásul a pelust a fejük alatt is nagyon összegyűrik olyankor.Nálunk az altatás a pihiszékben van,általában maguktól elalszanak,Noémi ujjszopival,Balázs énekel magának :lol: ,ringatással szoktam rásegíteni.

Lehet a fürdést kéne kitolnotok,mert az nekik a nap vége.Nálunk is.Elötte egy kis szundi,fürdés-evés,és utána jóéjt :D
Vendég
 


Apatigris!
Édes a hármasfogat, gyere csak bátran, hozd a híreket, csak úgy ne járj, mint a pasim. Híradósként kezdte a másik ikresben, aztán jól ottragadt köztünk. D:

Rana!
Nekem 4 hónapig voltak kizárólag anyatejesek, de én fejtem kezdettől.

Nyuszi!
Hadd könyököljön. 8) Én még a kisebb nyöszikre se megyek, csak ha tényleg sírás van.
vovanda
 
 


Vanda,én sem mindig megyek azonnal,de nem igazán alszanak akkor vissza.Igaz ilyen havonta 1-2-szer van csak.Viszont elkezd mocorogni,míg keresztbefordul,kilóg a keze,feje nekifeszül az ágynak,és már moccanni sem bír.Mivel még a mozgás nem annyira megy,így beragadt állapotban van.Ezért szoktam bemenni,és látom totál ébren van. :lol:

Gondolom ha már biztosan mozognak,akkor visszafekszik úgy,ahogy kényelmes neki. :roll:
Vendég
 


Tigriske és nem Tigriske!
Nagyon -nagyon édesek a lányok!!!! Kívánom,hogy minél hamarabb legyetek otthon mindannyian!!!

Nálunk sajnos Kolos vérszegény (vért is kapott a kórházban) így Neki adni KELL a vasat.

Nyulasz!
Szerintem nem jó ötlet este kivinni a járókába. Nagyon rafkósok ezek a picik (ha egyszer kiveszed játszani este, akkor máskor is ki akar majd menni) és hát meg kell tanulniuk, hogy éjszaka alvás van. Különben még sok hosszú ébren töltött éjszakáitok lesznek.
Jah én pelenkázni sem szoktam éjszaka, csak ha kaki van, azért hogy minél kevesebb inger érje őket.

Rana!
Nekem kicsit kevésnek tűnik a napi 5 etetés. Nekem 5,5 és 6 kg-osak a babóim, de napi 6 alá nem adom a szopit, de igénylik is. Tegnap Hunor (kisebb) 5x evett csak majd fél 9-kor letettem aludni, de 10 percenként felsírt. Ez ment egy órán át, aztán adtam még neki tejcsit és utána már szépen elaludt. Tehát kevés volt az aznapi 5 evés.

Enyémek csak anyatejet kapnak. Se víz, se tea, se tápszer. Remélem még 3 hónapig ez így is marad.

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Rana!
Enyémek 6 hónapos korig voltak csak anyatejesek, igaz női tejet is kaptak, 1x naponta. Azóta van tápszer és hozzátápi.
Ikreseket nincs időm-erőm olvasni. 27 hétre született ikreket 5-ször etet? És 1 hónaposan már otthon vannak? Csodababák lehetnek, mi 3 hónapig kórházban voltunk, szóval ezt nem értem.
teljesen normális, hogy így megy a csajok súlya. nekünk is így volt. nem ment 2 napig, aztá meg 100gr-ot. Ezért sem szabad mindennap mérni. Szépen fejlődnek a Babáid és ez a lényeg.

Na most cak ennyi Málna baby itt tekereg az ölembe és veri az asztalt. Ja képzeljétek a legújabb: youtube-on az itt van a gumimacit kell nézni, rázza rá magát, kacag hozzá. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Manó,ja,igazad van,nem is szoktam a járókába rakni ilyenkor őket,csak gondoltam hamarabb elfárad,mint a pihiszékben. :roll:

Régen én sem pelenkáztam őket éjjel,de most hogy nagyobbak,meg tovább alszanak,egyszer már átázott Balázs pelusa,így inkább kicserélem.
Vendég
 


Vanda!
Egész jól viseli a nagy a kicsiket. Puszilgatja ölelgeti Őket.
Mikor már a pockomban voltak, már akkor nagyon kötődött hozzájuk. Alig várta hogy megszülessenek. :D Szóval jól elvannak. Most már azt várja, hogy mikor fognak tudni mászni, hogy játszhassanak. :P
Nálatok hogy viselte?

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Tigriske, Dreamgirls, és kedves újdonsült nagycsaládos Apuka! Gyönyörű szép ez a három csajszi! És nem is tűnnek kicsinek :roll: Hamarosan itthon lesztek, és valóban, már csak apának lesz ideje jelentéseket adni nekünk rólatok :lol: Nem ám!
Gratulálunk!!! És várunk vissza!

Rana, anyumnak már ki voltak fehéredve a csíkok, és azokat tüntette el neki. Én nem vártam meg, hogy kifehéredjen, hanem szülés után azonnal ezzel kezdtem el kenni, és a pirosság elhalványodott, fehér nem is lett.

Timi, Rana, nem tudom emlékeztek-e, mit írtam anno a lányaimról. Volt egy mintababám, úgy hívták Míra. Letettem a kiságyba, egyedül elaludt, nem sírt, csak ha oka volt, türelmesen kivárta Emmát... Aztán volt egy hasfájós Emmám, aki állandóan nyüszített, nyögdécselt, akarnok volt, zabagép... És 3 hónaposan elmúlt a hasfájóssága. És megtörtént a szerepcsere. Van egy nyugodt, békés, türelmes Emmám (csak éjszaka ha felkel, nem akar visszaaludni), valamint van egy hisztiző, akaratos - de roppant ügyes és jóalvó Mírám. Ismerős???? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Nyulasz, ha végre ki tudjátok váltani a tápikat kajára vége lesz ennek a pénznyelő időszaknak. Nem sok van már hátra, kitartást kívánok a pénztárcátoknak :lol: :oops:

Zsófi, édes lehet Málna, ahogy riszál, és dobol. Zenész lesz belőle???? :lol: :lol:

Manó, olyan jó olvasni ilyet, olyan szívmelengető lehet, ahogy törődik a kicsikkel a nagy :) Csak szopi? :shock: Szép teljesítmény! Kívánom, hogy tényleg maradjon így!

Altatás? :shock: Én nem is emlékszem, mikor szúrtam el ezt a dolgot, de nekünk este kézben alszanak el. Na jó, ha Míra nagyon fáradt és kézben már szunyál, és miközben lerakom felébred, akkor ott szoktam hagyni, hacsak nem ordít, ilyenkor ügyesen elalszik 5 perc dumálás után. Emma ez esetben nehézkes. Ő este műsorozik. Nappal kisangyal. Ha nem akar aludni, visít az apjával, hogy hagyja békén, ne akarja elaltatni. Pedig előtte fél5-5-kor kel, fürdés előtt már majd szét esik, olyan fáradt, majd pancsi után felébred, és kezdődik a program. Nem akar enni, nem akar aludni, 9, fél 10 előtt nem is hajlandó álomra hajtani a fejét. Ezalatt viszont meg kell valahogy etetni, különben 11-12 körül kel, mert hát éhes maradt. Persze végül, mikor apát már kikészítette, átveszem, és bájos, iszonyú hangos dünnyögések közepette (ez lenne az ének, Nyuszi?) álomba dúdolja magát. Tetszetős kis esti program. Emma - más néven Jakyll & Hyde :lol: :lol: :lol:
Napközben meg a babakocsiban 2 perc huzigálás után már alszanak is. Mi lesz ha kinövik a kocsit? Hol fognak ezek aludni???? :shock: :shock: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda, nagyon megköszönném, ha átküldenéd a Réka linket. Én olyan béna vagyok az ilyen keresgélések terén. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Jézusom, Manó, most esik le :idea: Van egy ismerősöm, akinek az ikreit Hunornak és Kolosnak hívják. Valamint neki is van egy idősebb fia is. Na ő már nem Imi :lol:
És nem vagy egyedül ezzel a dologgal. Nemrég tudtam meg, hogy a lányok előtt fél évvel született Zalaegerszegen egy ikerpár, akiket Emmának és Mírának hívnak. Tudom, nem nagy csoda, hogy valakinek ugyanaz a név tetszik, de hogy egy ikerpárt ugyanúgy hívjanak, szerintem nem mindennapi dolog :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Manó!
Terhesen annyira nem izgatta, valahogy nagyon virtuális volt neki a babák a pocakban. Annyit megértett, hogy anyára vigyázni kell. Aztán 18 napot voltunk kórházban, ezalatt kétszer tudott bejönni hozzám, féltem, hogy dráma lesz. Nem lett. Az ikreket első pillanattól imádja, játszik velük, vigyáz rájuk, minimális keretek között féltékeny, de azt sem az ikreken "veri el". Szóval mázlim va.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.18 20:29-kor.
vovanda
 
 


sziasztok
Lányok Mondjátok el a titkot mitől van/volt annyi tejetek, hogy csak az, elég volt a babáknak
Eszem a more milk plus kapszulát, de semmi változás,

Mi kezdettől adjuk a tápszert, és éjszaka meg csak azt kapnak
és fogalmam sincs mi a jobb, ha fejem, vagy ha ciciből esznek

Én 30 percnél tovább nem hagyom őket szopizni, mert teljesen kiáztatják és nagyon tud fájni, és ennyi idő alatt 20 ml-t sikerül nekik enni, de most kb 60-70 ml az adagjuk

Móni
KépKép
reunion
 
 


Ez az altatás dolog érdekes. Nálunk apa altatja a nagyon én pedig a két kicsit. Hát mondanom se kell, hogy a kézben altatás kizárva, mert hát nem tudom mind a kettőt kézbe venni...
Talán erre mondják hogy a szükség nagy úr.
Nálunk szépen megtanultak az ágyikóban aludni. (szerencsénkre át is alusszák az éjszakákat, 6 körül kelnek)
Viszont nekünk nincs napirendünk. :oops: Cici is akkor van, mikor Ők szeretnék. Van hogy 5 óra is eltelik két etetés között, van hogy 1,5 óra múlva cicit kérnek. :roll:
Fürdetni is délben szoktam... Este már egyszerűen nem férne bele.
Vanda, Kata, Ti hogy csináljátok?

Törpilla!
Nem semmi, hogy még egy ilyen névkombinációval rendelkező ikerpár. :shock:

Csíkok:
Nekem szó szerint hegek (2 nagy babám volt, meg totál lapos hasról indultam) maradtak a pocakomon. Szerintetek arra is jó a krém???
Nem tudom mit fogok tudni csinálni velük, de most nagyon csúnya. Engem nagyon zavar.

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Törpi, akkor van remény, hogy eltűnnek a csíkok?? (Az enyémek egyáltalán nem vészesek, és már most kezdenek fehéredni maguktól, de ugye az ember mindig többet akar.... :roll: )

Móni, sztem hagyd őket a cicin nyugodtan tovább (még ha fáj is. Helyes a mellretételed??). Nekem mindenki azt mondja, hogy milyen nagy mázli, hogy van tejem, és ilyen sok (tényleg jó lenne, ha ez így maradna legalább még 3 hónapig). Sztem teszek is érte, mert tápi elfelejtve, ha akarnak vagy látom, hogy éhesek maradtak, akkor egy órát is cicin vannak. Az a fontos, hogy minél többször és több ideig tedd a cicire vagy hagyd a cicin őket. Ha éhesek maradnak, akkor várj egy pár percet, és akkor termelődik még tej! Ha nem esznek, csak dudlizgatnak, akkor is maradjanak cicin, (vagy fejjél), mert az a fontos, hogy minéltöbbször érje inger a cicidet (még ha nem is jön ilyenkor a cici). Én megvettem az összes szopiteát, és felváltva iszom őket (már nem olyan sokat, mint eleinte) Sok mézet egyél, elég fehérjét, elég (de nem túl sok szénhidrátot, pl krumplit).
És itt a többi praktika: http://2008gyerkoc.freeblog.hu/archives ... praktikak/
meg itt : http://www.ikresek.hu/modules.php?name= ... opic&t=225
Állítólag, ha teljesen el is apad a tej, még vissza lehet hozni!!!!
Itt meg kérdezni is lehet: http://www.ikresek.hu/modules.php?name= ... opic&t=226
de ez utóbbiakhoz regisztrálnod kell.


Manó, és a tieid mekkora súllyal születtek?? Kezd idegesíteni, hogy az enyémek ilyen "kicsik". Illetve nem kicsik, mert ha így haladnak, 6 hós korukra pont megduplázzák a súlyukat, de mégiscsak idegesít, hogy nem mi forgjuk megdönteni az anyatejes hízási rekordot! Lehet, hogy ahhoz tényleg többször (több ideig??? Néha 50 percet esznek!) kellene szopiztatni? Ti akkor gondolom esztek vagy 7-szer naponta, jól gondolom? De sztem az alvás ugyanolyan fontos, mint az evés, hiszen ilyenkor fejlődik az agyacskájuk, ilyenkor épül be a tápanyag, stb....

Zsófi, lehet, hogy nem egy hónaposak akkor hanem egy HETESEK, de normál időre születtek? Lehet, hogy keverek két lányt? De azt tudom, hogy nagyon megdöbbentem. Az ikreseken meg lehet keresni, a hsz kb egy-két hetes lehet.... :roll: :oops:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Nyulasz: mi is hason alszunk! :wink: Lerakom őket a kiságyba és szundi van. Alexa időnként felkiabál, de ha nem ugrom rá, akkor el is alszik szépen. Bevallom, amikor bepróbálkoznak, én nem hagyom magam, tűnjék is ez bármilyen gonoszságnak. Volt már, hogy rájuk csuktam az ajtót. :oops:

Vanda: köszi, én is válogatni fogok a kínzatások között! :wink:

Törpi: nem semmi azért ez a névkombináció, mármint, hogy többeknél is van ugyanaz. :shock:

Csíkok: nekem nem volt még akkor sem, amikor bementem a műtőbe, aztán haza már úgy jöttem, hogy van néhány csík a hasamon. Engem nagyon zavar, de az még jobban, hogy lóg a bőröm-meg a hájam is egy csöppet. Remélem valamennyire a szövetek regenerálódnak még, mert nyáron jó lenne strandra menni, meg fürdőruhát felvenni, de jelen állapotomban még itthon sem vennék fel. A tükröket is igyekszem kerülni, mert nagyon elkeserít a látvány. :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana köszönöm gyűjtögetem a jótanácsokat

Na még mindig nem teljes a kábel felszerelésem , de már van egy telefonos képem ez még a műtőasztalon készült
balon Laura, jobbon Réka,
hát már itt is látszik ki töri mindig valami rosszaságban a fejét
de akkor még nem sejtettük
A karácsonyi sapi a kórház ajándéka volt

Kép

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni!
Én kezdettől fejtem, mert korák voltak, Dani borzalmas szopóreflexszel (alig volt, a cumit se nagyon akarta szívni), Réka meg hamar fáradt. Szigorúan 3 óránként fejtem éjjel-nappal, tehát 8szor egy nap, így volt elég kb. 3 hós korukig, aztán kaptunk anyatejgyűjtős tejet pótlásnak, végül amikor 4 hónaposak lettek, feladtam a fejést, mert állandóan tejcsatorna-elzáródással kínlódtam, folyamatosan fájt a mellem.
És csinik a csajok!

Manó!
A nagy igényli az altatást, az ikreknek egy ideje elég egymás társasága. Berakjuk őket, puszi, és kijövünk. Ezt ők maguknak alakították így, egyébként az elején én altattam a nagyot, párom az ikreket, amelyik bömbölt, azt ölben, aztán szépen abbahagyták és 3 hós koruk óta stabilan végigalusszák az éjszakát, alig kell velük éjszakázni.
Napirend: 18 napot voltunk kórházban, az ottani rendhez igazodni kellett, így 3 óránkénti evésre beállva jöttünk haza, ezt igyekeztünk nem elrontani. Amúgy alapból a fürdés ideje volt először fix, aztán amikor elkezdtünk kanalazni, annak lett fix helye és lassan kialakult.

Csíkok: vannak. Meg kicsit megnyúlt a bőröm, azon már csak a szike segítene, de egy 3 centis bőrdarab miatt nem fekszem kés alá. Amúgy rendszeres tornával nagyon sokat lehet javítani a megnyúlt bőrön, a csíkok meg elég hosszú idő alatt fehérednek ki teljesen, szóval türelem. Ja, és ne akarjatok hirtelen visszafogyni, azt a bőr már nem fogja tudni követni. Lassan, fokozatosan, havi 3 kilónál semmiképpen sem többet, hogy legyen ideje a bőrnek visszahúzódni.
vovanda
 
 


Rana!
Mindegy is, sajnos nincs időm ott is olvasni. Még mindig van egy vizsgám, tanulnom is kéne...

Napirend: ahogy Vandáék mi is igyekeztünk tartani a kórházban kialakított napirendet. Ennyivel könnyebb, ha az ember többet van bent. De pl. én meg is etetem mindig mindkettőt, nem kérdezem éhes-e, legfeljebb kevesebbet eszik. :lol:

Móni!
Kórházban én 2 óránként fejtem, minden szoptatás után. (Két órnként mehettünk fél órára a babákhoz, utána fejtünk, legalább ment az idő) Igazán akkor indult be atejem, amikor Málna elkezdett rendesen szopni. Szopiteát iszom, de a lényeg a sok folyadék, napi 2-3 l a minimum, de inkább több kéne, mondjuk nekem csak ennyi csúszik le. Reggel megcsinálom a teát, azt iszom napközben, este meg két alkoholmentes sört, az nagyon jó, észreveszem a mennyiségen, ha nem iszom.

Tigrisapa!
gyönyörűűűek a lányok, főleg azon a képen, ahol mindhárman rajt vannak! :lol:

Altatás: nálunk is hason alszanak, hálózsákban, így nehezebben tudnak elmászni, bár a takaró alól így is kicsavarnak. A múltkor Matykó az ágy sarkában sírdogált, mert egyik irányba se tudta letenni a fejét, úgy odamászott, arccal a lepedőnek feküdt. :lol: Szóval altatás nincs, evés, böfi, majd jóéjszakát. Max. cumit kell adni még pár perc múlva, vagy Málnanak kettőt énekelni úgy, hogy simizem a fejét.

KépKép
zsófikukac
 
 


Ja és még annyit, hogy nálunk is volt próbálkozás altatáskor, de nem vettem ki őket, kicsit sírtak, amjd elaludtak, két-három ilyen nap után már nem próbálkoztak.

KépKép
zsófikukac
 
 


Tej: irigylem azokat, akinek van elég! Én bármilyen praktikát próbáltam is nem lett több, sőt inkább kevesebb. a homeós bogyótól majdnem elapadt, a teáktól fájt a babák pocakja és tejem sem volt tőle több, ha napi 5 liter folyadékot benyeltem max. pisilni jártam 5 percenként. A more milket szedve megörültem, mert duplája lett a mennyiség, de ahogy elkezdtem csökkenteni máris visszaállt a minimumra. A kórházban én is 3 óránkét fejtem, aztán itthon is próbáltam, de rájöttem, hogy úgy is annyi van, ha naponta csak 3x fejek. Szóval ez genetika, sajnos ezt örököltem anyutól. :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, Móni, még ezt találtam:
http://www.kismamablog.hu/babazas/szoptatas/keves-a-tej
Sztem mindenkinek más módszer jön be.
Móni, irigyellek, hogy odatették a babákat a fejedhez császár után. Én az egyik babát nem is láttam, a másikat meg csak sebtiben, mert már el is viharzottak velük (pedig semmi bajuk nem volt, korababák se voltak!) :(

Amúgy most, hogy Zsófi mondja: én is iszom néha a Karamalz-ot (a Rossmannban a legolcsóbb!), és én is észreveszem a mennyiségbeli különbséget! :shock:
És sztem ne hagyjátok abba a szoptatást (már ha akarjátok, hogy legyen tejci)! Nagyon-nagyon kevés az a nő, akinek nem tud szoptatni (pl akinek nincs vagy csak nagyon kevés a tejmirigye!), és állítólag nincs olyan, hogy vki "genetikailag" nem tud szoptatni (esetleg csak akkor, ha az az eset áll fenn, hogy nem örökölt tejmirigyeket!!).

3 hónapos korukban a ti babáitok hány ml-t ettek etetésenként???????? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Móni,nagyon édes a fotó a csajokról :D

Rana,mi kb 80 és 100 milit ettünk 3 hósan.Noémi most se sokkal többet.
Vendég
 


Lányok,vettem chamomilla 15-öt,meg viburcol vagy mia neve kúpot.Ezeket mikor,és hogyan kell adni? :roll:
Vendég
 


Rana: amiket a linken ír, mindent próbáltam, az összebújáson át a szaporító fejésig. Ittam én is a karamalzt és egyéb alkoholmentes söröket, eszem-iszom rendesen. Szóval tényleg mindent kipróbáltam. Nekem bedurranva sem volt a mellem, talán 1x a szülés másnapján éjjel, de az sem biztos, mert nem éreztem azt, hogy most fog szétdurranni, csak kicsit feszült. Ja és az egész terhesség alatt és utána is még sokáig szentül hittem, hogy én aztán kizárólag szoptatni fogok legalább 6 hónapos korukig, mert annyi tejem lesz. A hozzáállásom megvolt, úgy néz ki csak tejmirigyem nincs annyi. Ez van, ezen már nem kesergek, tápszeren is felnőnek babák. :wink:

Nyulasz: barátnőmék eszik a chamomillát és nagyon bejött nekik, ma megkérdezem, ha addíg nem kapsz választ.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,köszi.

Szerintem ez a tejdolog genetika is.Biztos van,akinek lenne,de nem elég kitartó,de olyan is van,aki mindent megtenne,hogy szoptathasson,és mégsem sikerül.

Kereslet-kínálat is olyan,van aki nyolc gyereket is képes lenne etetni,van akinek egyre is alig jut.Barátnőmnek a 11 hónapos fia mellett aki tápot még sosem kapott,még mindig rengeteg a teje,fejni is csak annyit szokott a másik ciciből,hogy szét ne durranjon,unokatesóm meg már mindent bevetett,és mégsem szaporodik a teje.

Persze a mai világban,az az "anya",aki természetes úton szül,és 6 hónapig kizárólag szoptat :evil:
És én is agyonstresszeltem magam,hogy tápot kell adni a gyerekeknek,végigbőgtem az első cumisüveges etetést,car anyának éreztem magam,de éhesen mégsem maradhatnak a gyerekek.Amikor másfél órán keresztül cibálták este a cicit,és csak sírtak rajta,megkérdezte a férjem,hogy meddig kínzom még őket...borzasztóan esett,de igaza volt.Egyszerűen nem volt már elég a tej,pedig 2.5 hónapig elég volt,kétóránként ettek sokszor,szinte egész nap etettem,csináltunk igény szerinti napot is,de az még rosszabb volt.Persze elkezdtem hajnalban fejni,hogy estére az legyen a pótlás,de csak csökkent a mennyiség,már az sem volt elég.Aztán jöt,hogy nem fogadják el az üveget,csak ha azzal kezdek,mert akkor nagyon éhesek,így meg kellett fordítanom az etetést,táp-cici volt a menet,persze úgy meg nem ürítették ki rendesen a cicit,amitől még kevesebb lett.De aki ikrekkel meg tudja csinálni,hogy tápot ad,szoptat,és utána még fej is,na le a kalappal elötte.Nekem ez már nem ment.A jó tanácsok,minnél többet vannak a cicin annál több lesz sem működött,ha hamar kerültek újra cicire,akkor még kevesebb volt.

Na,befejezem,mert már százszor leírtam ezeket a gondolataimat nektek.
Vendég
 


Nyulasz: hát igen! Szerintem ezek a praktikák is csak azoknál jönnek be, akiknek egyébként is van tejük bőven. Én nem stresszelem magam a tápszer miatt. Már a PIC-en is azt kaptak, amikor még nem volt elég, aztán volt néhány nap, amíg elég volt nekik amit fejtem. Amikor elkezdhettem a szoptatást akkor 1-2 napig kicsit több volt, de aztán visszaállt és azóta sem tudok többet lefejni. Ha szopiznak, ők max. 10-el többet szívnak ki, mint amennyit én lefejek és persze cibálják már a végén, mert egy cseppel sincs több. A gyerekorvos így is azt mondja, hogy le a kalappal, hogy fejek amennyit bírok és azt odaadom nekik, mert a legtöbben azt csinálják, ahogy bejön a tápszer felhagynak a fejéssel mert sok vele a macera. Hát tény, hogy nekem sem mindíg jön össze akkor fejni, amikor szeretnék, de amíg jön ez a kevés, azt odaadom nekik. Ettől nem hiszem, hogy car anya lennék és egyikőnk sem az, mert amíg vidám, kiegyensúlyozott, csillogó szemű babáink vannak, addíg mi vagyunk a legjobbak! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigriske férje :D EZ nagyon édes bejelentkezés volt!!! Gratulálok nektek, csodaszépek a lányok!

Reunion: Szintén csoda szépek vagytok!

Most csak ennyire futotta, talán altatás után még vissza tudok ugrani más témákban is....

Kata
labkat
 
 


TÖRPI: azért egyszer talán még lehet babátok, akár megint egy ikerpár és máris kész a nagycsalád :)

Tegnap megvolt az első teraszos levegőzés - most még csak 15 perc. Bálint hatalmasat aludt, Gergő viszont tüntetőleg ordított. Jó lenne, ha már csak napi két alvás lenne fixen.

VANDA: én is remélem, hogy 4 gyerek mellett leszek még vékony!

Amúgy hassal hogy álltok? Nekem föleg a kórházban, rengeteg striám lett :( Bár sokat laposodott, de lóg :( Lesz ez valaha jobb, avagy mit tehetek a jobb kinézetért? Ez még persze csak eszmefuttatás, de idővel mocorognék, tennék az ügy érdekében, már ha érdemes! (Látom TIMI téged is izgat ez a has dolog)

Innen tölthettek le tornákat :)

http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/06 ... -perc.html

Rana: úgy tűnik nálunk se válik be a diéta. Gergő így is nehezen pukizik, Bálint mondjuk nagy nyögések árán, de pukizik.

Altatás nálunk is elég gáz, de a hasfájás miatt. Sokszor letesszük őket, és a hasfájás miatt felsírnak. Éjjel én ezért nem nagyon tudom őket az ágyukba visszarakni, így velem alszanak a nagy ágy közepén. Remélem idővel ha a hasfájás már múlóban lesz, jobban le tudom majd tenni őket.

Na eddig jutottam, Bálint ébred...

Kata
labkat
 
 


Mégsem ébredt Bálint :D

Szóval altatáshoz vissza térve, napközben simán jókat alszanak az ágyukban, de éjjel nem megy. Én is olyan hulla vagyok, hogy egyik éjjel, amikor sikeresen becsempésztük Gergőt az ágyba, és fel kellett kelnem hozzá, akkor úgy meginogtam a gyerekkel a kezemben... Szóval a fáradtság miatt is tartok attól, hogy elejtem őket! Bár most éjjel pl Bálintot szoptattam ülve az ágyban, és elaludtam közben... Aztán arra ébredtem, hogy szegény gyerek feje lóg a lábamról le, mert a karom már nem tartja... :(
Sajna nem megy sokszor a tandem szopi, és így hogy egymás után kelnek, baromi keveset tudok aludni. 1-3/4 órákat egyhuzamban, és ezt kb 3-4 alkalommal! De hát gondolom van ezzel más is így.

Szoptatós teát amúgy hallottam, hogy puffaszthatja a babákat. Hát azt nem szívesen hagynám már el. Így is eléggé rossz, hogy nem tudok vátozatosan kajálni :( Hiányzik a finom mandarin, és az a napi egy doboz joghurt vacsorára :( Na azért túró rudit szoktam bedobni néha.

Altatásban egyébként még a hasfájás miatt az is a rossz, hogy ha nem tudom őket egyszerre szoptatni, akkor van hogy mire az egyik elalszik, ébred a másik, borzasztó hasfájással, és felordítja azt, aki már aludna. Aztán az azért ordít, mert fáradt. Álatalában fürdetés után 10-11-ig ez zajlik ( 6 után fürdetünk).

Kata
labkat
 
 


No akkor VANDA van esély, hogy azért még összébb fog húzódni a hasam??? Én amúgy egész nap egy pamut hasszorítóban vagyok, ami azért annyira nem feszes, hogy fájjon, de arra pont jó, hogy összetartja kissé a hasamat. Kis melleim lévén most kb akkora a hasam, mint a mellem. Úgy 10-13 cm-re emelkedik ki... De igazán tényleg jó lenne, ha bőröm állaga javulna. Így most olyan fidres fodros petyhüdt, de én se feküdnék kés alá!!!

Altatáshoz még annyit, hogy nálunk Gergő alszik hason. NEki úgy tetszik. De persze légzésfigyelővel. Bálint meg jobbára oldalt. Neki annyira nem jön be a hason alvás! De képes feltornázni magát az ágy végéig, és múltkor sirdogált, mire nézem, hogy a feje teljesen hátra volt hajtva, és arca bele tolódott a fölötte lévő fejvédőbe. :shock: Nagyon sajtkukac. De hát a méhemben is folyton pörgött :D

Szoptatás: talán már írtam, de szerintem ez azért tényleg genetikai is lehet. Persze persze, akarni is kell, de azért volt ismerősöm, aki még SNS nevű eszközt is vett, ami a bimbó mellé helyzett kis cső, melyből folyik a tápi, de így szopizva a baba ingerli a tejtermelést. Mégsem lett teje az illetőnek. Szóval RANA, sajnos vannak bizony emberek, akiknek bármit tesznek, nem segít, de igen, vannak akik meg le is sz...ják az egészet!!!
Véleményem szerint szoptatás mindenek előtt, de ha nincs, hát hálásak lehetünk, hogy vannak tápik, amikkel lehet pótolni! És attól nem rosszabb anya valaki, ha nem szoptat kizárólag 6 hónapos koráig... na értetek... Ez kif. neked NYULASZ :)

Kata
labkat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?