Új privát üzeneted érkezett!

Vanda: hidd el és nagyon irigyellek a nagyszülői hanyagolás miatt! Azért néha jó, hogy közel van az egyik, de amikor kétnaponta jönni akarnak-mert itt laknak a szomszédban- mondván ők babázni akarnak, akkor erősen elkap a költözési vágy! :wink:

Voltunk ma fejlődésneurológián, mindent rendben talált a főo. És Alexa miatt meg lehetek féltékeny! Néhány napja gyakorolgatja a vigyorgást, de nagyon szolídan adja elő. Na, a főonak akkorát vigyorgott teli szájjal, hogy leesett az állunk. 3 hónap múlva megyünk legközelebb.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi,én a vilmoskörtét kanállal adtam,nem cumisüvegből :lol:

Timi,szuper,látod mi ilyenen sem voltunk.

Jajj,nem tudom mi volt még az előző oldalon :oops:


És,ma 5x fordult Noémi hátról-hasra :D És még a kis kezét is szépen kihúzta maga alól...persze én pont fogorvosnál voltam :evil:
Vendég
 


Itt az elveszett bárányka.

Köszönöm az együttérzést, nyoma sincs a tejkőnek!! (Szó szerint) Remélem örökre messzire elkerül!!!! :twisted:

Timi, Nyulasz, Móni, nekem ugyanezek az aggodalmaim, pont mint nektek!!! :lol: cSak nekem mindhárom megvan..... : roll: :( és nekem is az a bajom, hogy NEM csak szopiztatni kell....

Törpi, Én írtam, hogy híztam szoptatás alatt (remélem, már jogos a múltidő!!) nagyon csini, vagy, de tényleg!! A poci meg majd lemegy! (mondom én....) A mókusról viszont lemaradtam... Hol van?????? :roll:

Tigris, jó lenne, ha maradhatna a kutyus, tényleg édi!

Timi, nálunk is megy ez a szopitípus! :lol: Csak aztán rájön az illető baba, hogy fúj de szőrös lett ez a cici, és elfintorodik!!! :lol:

Nyulasz, hogy van az ínyed??? Algoflex mehet, apasztást Vanda elmondta (sajnos megtanultam a mellgyuszik alatt). Viszont fagy. zöldborsó helyett inkább cseresznyemag párnát tegyél rá vagy vizezett és lefagyasztoss vattadarabot, így nem kell rögtön borsólevest főznöd! :wink: :lol: Sztem normális ez az idegenektől való félelem, azt olvastam, ilyen tájban kezdődik.

Móni, tényleg figyelj oda, azt olvastam, hogy a szülésutáni depi a 6. hét körül (vagy addig??) alakul ki, főleg császárosoknál...!

Más: ma volt itt a gyerekorvos szurizni, és azt mondja, hogy Ajsika alultáplált. :shock: Megjegyzem nem magától mondta (sőt, azt mondta, milyen szépek a gyerekek), hanem csak a jelenlegi súlyukat kérdezte (mindkettő 4100 gramm), és elégedett volt (csak annyit mondott, hogy Ajsi milyen hosszú a súlyához képest (60 cm). Mikor már menni készült, én mondtam neki, hogy Ajsa az utóbbi hetekben nagyon keveset hízik (kb heti 30 gramm) megjegyzem a tesvére is ekörül hízik, csak ezt nem mondtam neki. Erre mondta, hogy az irtó kevés, minimum havi 500-600 grammot kellene, akár 1 kilót is (ennyit híztak is az első hónapban!), heti 150-et minimum. (Ezt mind én is így tudtam, ez okés) Namost az a kérdésem, hogy ha egy gyerek, aki a 37. hétre született, és egy ikerpár tagja, és 3 hósan 60 cm és 4100 gramm, mosolygós, fejlett, gügyög és kommunikál, majdnem felkönyököl és minden érdekli, alszik rendesen de nem aluszékony, van elég pisis-kakis pelusa, ránézésre nem kövér hanem izmos de tokás és dundiarcú, izmos lábú-mellkasú, az normális súlyú-e (megtanultam itt, hogy ezek fontos szempontok, de gondolom nem ezek a kizárólagos szempontok). Nem lehet, hogy a 3 hónapos kor körüli változásról van csak szó?? (Mondjuk most mentálisan fejlődött sokat) Vagy gyorsabb lett az anyagcseréje? Ja, a legutóbbi hónap alatt 250-300 grammot hízott. Elkeseredtem, hogy ezt mondta az orvos, és most ezen rágódok. AZt mondta, napi hét szopi legyen az 5 helyett. Viszont nekem nem lenne kedvem mély álmából felverni az extra szopi miatt. Ráadásul ugye elvileg az ilyen korú babákat már nem is lenne szabad kelteni...... :roll:

Két érdekes link (annak, aki szoptat), érdemes végigolvasni!!

http://nol.hu/tud-tech/20100112-altato_az_anyatejben
http://www.ogyei.hu/hu/files/download.php?id=213

Na puszi, várom Apát hogy hozzon kaját, mert semmi ehető nincs itthon!!!! :shock:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

 
 

Nyulasz: gratulálok Noéminek! Nagyon ügyes! De ti nem is lettetek koraszülöttek (ennyire) és a súlyuk is megvolt a babáknak. Nálunk Hanga miatt kell menni, mert nagyon beteg volt, 3 napig lélegeztetőn volt és altatták és annyi cső állt ki belőle, hogy megszámolni sem tudtam. Szóval örülj, hogy nem kell menni!

Rana: ahogy írtál Ajsáról szerintem semmi baj azzal, hogy nem hízik hurkásra! Egészséges, semmi baja, majd megint beindul a hízás. Nekem mondta a dokink, hogy majd megáll a hízás és lesz olyan, hogy 10 dkg-ot sem híznak, ez természetes. Szóval, amíg van elég pisis, kakis pelus, meg vidám baba, addíg nem aggódj ezen!

Babáim éppen most ájultak be a játszószőnyegen. Annyira édesek voltak! Alexa felfedezte, hogy ha a kezével hadonászik, akkor mozognak a játékok, aztán felfedezték egymást Hangával! :shock: Így nézték egymást, aztán elkezdtek dumálni és le nem vették a szemüket egymásról, na meg a kezükkel is próbáltak a másikhoz érni. Hangának sikerült is rácuppannia Alexa kezére egy pillanatra. Nagyon murisak! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Dani élete első igazi mosolyát a bébiszitterünk kapta. Azóta is dúl a szerelem. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyuszi!
Ügyi a kiscsaj. :D

Rana!
Nekem Réka iszonyat lassan hízik. 1 évesen 7 kiló, 3 hónaposan kerek 4 kiló volt. Szóval szerintem ha nem kér több kaját és jó a kedve, akkor felesleges tömni. Vannak ilyen gyerekek.
Ja, és a legfontosabb: NEM SZABAD ŐKET EGYMÁSHOZ MÉRNI!!!! Nekem is időbe telt, amíg megszoktam a két zabagép pasi mellett, hogy a lányom alig hízik, de most már csúnyán nézek és ugrok, ha valaki kifejti, hogy jé, a kisfiú mennyivel nagyobb.
Mennyivel születtek a lányok (hossz és súly)? És ti a pároddal milyen alkatúak vagytok? Magas-vékony? Vagy ki ilyen a családban (nagyszülők-dédszülők, tesód)? Meg érdemes lenne megkérdezni a két nagymamát, hogy te meg a párod milyen tempóban híztatok anno. Szóval nem lehet táblázatot húzni a gyerekre.
vovanda
 
 


Tigriske!
Én minden nap miattad (is) jövök ide!!Mindig annyira izgulok,nehogy történjen valami,míg dolgozom!!!!Hajrá!Holnap doki után jelentkezz!!!

Nyuszi!
Nagyon ügyes Noémi!!!
Mi a HA-s táptól "sipoltunk"!!És nem is rögtön,hanem 10hó után. Semmi más tünet nem volt,csak az az érdekes levegővétel.Aztán meg alvásnál elkezdtek horkolni (Beni-Marci duóban 10hósan :shock: :shock: :shock: ) Ahogy szójás tápot kaptak,megszünt.
Ha pár napon belül nem alakul semmerre ez a dolog,kérdezz rá a dokitoknál!

Rana!
Én éjszaka tuti nem kelteném őket!!!!Max. 5helyett 6kajcsi, ha valahogy a napotokba be tudod illeszteni. De annyira okésnak tűnik minden,hogy még várnék.Hátha ez csak egy jelen állapot és 1hónap múlva mást mondasz.Ha rágörcsölsz az etetésre,lehet,hogy pont az ellenkezőjét váltod ki!! hagyd őket a maguk ritmusában fejlődni és akkor lesztek mindannyian nyugodtak!

Kép

Kép
edit73
 
 


Timi, Vanda, köszönöm a megnyugtatást! :D Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy bukik a kiscsaj rendszeresen. Nem olyan rémületesen sokat, sőt, naponta kb egyszer vagy kétszer csak, de lehet hogy emiatt (is) hízik lassabban. De persze ezt majd megválszolja az idő, mert lehet,hogy egy hónap múlva, vagy egy vagy 10 évesen behozza a lemaradást. Én mondjuk nem bánnám, ha később nem lenne gondja az "alakjával," az apja úgyis szupermodellnek szánja. :lol: :lol: :lol: Amúgy mi nem vagyunk soványak, de ha nem zabálnánk most annyit, sztem pont ideálisan néznénk ki. :lol: :lol: :lol:

Tényleg Nyulasz, ügyi a baba!!!!!!!! Én már nagyon várom ezt a forgást, meg a felkönyökölést!

Timi, a játszószőnyeget hova teszed?? A földre??? Nekünk van két kicsi játszószőnyegünk, de nem üzemeltem még be őket, mert még úgyse tudják értékelni a lógó játékokat (A pihenőfotelben is csak nézik őket, de a pihiszék támlájának a szegélye még mindig jobban érdekli őket, mint a játékok)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Edit, így is van éjszakai etetés (álometetés, azaz nem keltjük fel őket. Gyakran észre sem veszik, hogy felkeltek. Félálomban viszont tök jó ütemben, nyugodtan nagy mennyiségeket nyakalnak be, mert nem fickándoznak, csapkodnak vagy nézelődnek, és nem is rágják a cicit, ahogy néha napközben!!) :!: Szóval ezzel együtt van 5 etetés, nem nagyon tudom elképzelni, hogy nappal sűrítsük, így is 3-4 órára esznek, mi meg ketten Apával semmi mást nem tudunk csinálni, csak velük foglalkozunk. Nagy szerencse, hogy Apa ilyen rugalmasan dolgozik (gyakorlatilag akkor, amikor akar), nem tudom, mit csinálnék egyedül, ha ő nem lenne (itthon). Egy-egy fél vagy teljes nap még elmegy, de akkor teljesen kizsigerelem magam. Biztos béna vagyok. :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Tigriske,várunk a doki után :D Én is nagyon izgulok miattatok :D Kutyus marad?

Rana,szerintem se aggódj!Amiket leírtál az alapján teljesen rendben vagytok szerintem.És egy súlyban vannak?

Boldog 3.hót :D Mi ebben a korban kezdtük őket többet hasaltatani,és 2 nap alatt gyönyörűen könyököltek.Persze addig volt nemtetszés :lol:

Most már nem is tudom háton tartani Noémit,tegnap óta,hogy megtanult fordulni egyből a hasára fordul :lol:

Mi a játszószőnyeget habtapira tettük a földre,illetve pakolgatom,mert amúgy a pihiszék van rajta,meg én ülök rá,amikor etetem őket.Aztán elpakolom róla a pihiszékeket,és ráteszem a szőnyeget.Végül milyen lett?

ínyem jobb,majd egy gyökérkezelés fog kelleni az egyik fogamra,de nem tudtam időpontot kérni,mert apa térdét műtik valamikor,és csak 20-án derül ki mikor.Na mindegy,most lement a gyulladás.

Timi,perzse,bár súly szerint mi is korák vagyunk.Bár lehet inkább a benn töltött hetek számítanak.
Vendég
 


Edit,a HA-s táptól? :shock: Na ez lett volna az utolsó,amire gondolok :roll:
Vendég
 


Rana!
Nyugi, belejössz majd, nem vagy béna. Én meglengetem a kalapom azok előtt, akiknek első körben születnek ikrei. Zéró babás rutinnal baromi nehéz még egy gyerek is.
A játszószőnyeget nyugodtan izzítsd be, enyémek 2 hónaposan kerültek le a földre, és ha mást nem, nézegették a játékokat, én meg tudtam mást is csinálni mellettük.
vovanda
 
 


Rana: először habtapira tettem a földre, aztán amikor leültem hozzájuk, nekem hidegnek tűnt, úgyhogy most a kinyitott kanapén van. Nyugodtan használd, lehet, hogy az újdonság fel fogja kelteni a figyelmüket! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok,
eleinte mi is a kinyitott kanapén voltunk, aztán mikor elkezdődtek a mozgolódások, megelőzvén az akrobatikus ugrásokat, költöztünk le a földre. Most 3 összeragasztott polifom képezi a játszóbirodalmat. Néha én is arra gondolok, hogy hideg nekik, de aztán látom keresztfiamat, aki a járólapon és a parkettán trappol. Harisnya, rugi, tappancsos zokni, vagy kötött cipőcske, felül meg hosszú ujjú body plusz még egy pamut felső. Kétlem, hogy fáznának :lol:

Nyulasz, remélem nem lesz 20-ig semmi gáz a fogaddal. Apának ez még mindig az előbbi műtét folytatása? Most meddig kell nélkülöznöd?
De ügyes Noémi :shock: Na innen már jön az ugrásszerű fejlődés. Kúszás, mászás... hamarosan állni fog :P

Rana, volt, hogy én is segítséghegyekkel tudtam csak túlélni a napokat (nálunk apa sajna csak 5 után landol itthon). Lesz ez könnyebb is. Mióta a lányok két nagyot alszanak (van hogy kétszer másfél, két órát), azóta igazán nincs szükségem arra, hogy valaki itt legyen még velem. Az etetés kanalazva már sokkal egyszerűbb, mint a szopizáskori etetés, a maradék időben meg tök jól eljátszanak egyedül, ha nem, meg beülök hozzájuk a "ketrecbe", és mászókának használnak. A hajhullásom alább maradt, így most ők ritkítják. Szerintük sok van :? De csak hozzájuk képest :lol:

Timi, mikor nekem először észrevették egymást... hát én kis híján elsírtam magam a boldogságtól. Szinte túlcsordultam, annyira jó volt nézni, hallgatni, ahogy egymásnak gügyögtek, vigyorogtak. Ez annyira jó!!!!!!! Édes kis csajaid vannak! :P

Edit, valóban, HA-s tápszer? Hát most én is dobtam egy hátast :shock: De én dokim nem hajlandó mást felírni. Vagy ez a szójás cucc is jó, ha allergia-esélyesek vagyunk?

Vanda, egy év, mire a régi leszek? :shock: Pedig az sem volt kirakatbavaló :oops:

Amúgy egyre inkább látom, hogy Emma utál cumizni. A szopiról is ő szokott le előbb, most meg a reggeli és esti tápszerezés kész kínlódás. Több fajta tápszert is próbáltam (mind ha-s, ami tudom keserű, bár a nestlé éjszakaija nem az, és akkor sem volt jobb a helyzet). Ha hajnalban kel enni, és még félálomban van, max akkor hajlandó egy kicsit normálisabban cumizni, és nem csapkodni magát össze vissza. Tanácstalan vagyok, mit tegyek. Adjam a tápszert pohárból? :roll: :oops: Vagy ne tápszert kapjon már? De még csak 8és fél hónaposak :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi,most a térdét műtik,elvileg egynapos sebészeten.Majd 20-án kiderül. :roll: Aztán a másik térdét is később :?
Hát,a kaja-cumi gondokhoz nem igazán tudok hozzászólni,megszenvedtük,de most már megy.Mitől,azt én sem tudom :roll: Azt se tudom,hogy fontos-e nektek a tápi :roll: Doki mit mond?Vagy ezt még nem kérdezted?

Enyémek is nagyokat nevetnek egymásra,annyira jó látni. :D

Hoztam nektek két harisnyás képet :D

Kép
Kép
Vendég
 


Törpi!
Az éjszakai táp bazi sűrű, nehezen jön, lehet hogy az nem tetszett (enyémek sem szerették). Szerintem tegyél egy próbát sima táppal, nekem az első kanál barack után soha többé nem voltak hajlandók a HA-st meginni. Rájöttek, hogy sz@r íze van.

Nyuszi!
Irtó nagyon lettek. Repül az idő, még most születtek... :D
vovanda
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de nem olvastam vissza. Most jöttem meg a dokitól és csak a táskámért, mert be kell feküdnöm magas vérnyomás miatt. Lehet, hogy holnap vagy holnapután meglesz a császár is, de az is lehet, hogy csak 25-én (mivel Ő jövő héten síelni megy).
Jelentkezem ha kint vannak a csajok.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Egy kérdéssel kezdenék? Már szoptattam ugyan két csajt, de hát a fiúk úgy tűnik érzékenyebbek. Bálint a citrusfélékre, Gergő talán a tejre, vagy mindkettőre. Ti nem isztok, vagy ittatok egyáltalán tejet, ettetek tejterméket szopi alatt??? Én azért nem hagynám ki teljesen. Már az is elég rossz, hogy a mandarinról le kell mondanom, hogy nyugodtan aludjanak az aprók!

Tigriske: ha beindul a szülés, napokig vissza is tarthatják, lást példámat! Szóval akkor is elég adni még egy szurit... szerintem!
Egyébként köszönöm kérdésedet jól vagyunk, csak Gergő baromira követelőző. Kis "terrorista" - ha jól emélxem TIMI hívta így kicsi Alexát :D

Törpi: én híztam szopi alatt Johival, és most is már van plusz 2kg rajtam :( de hát ez van. Enni muszáj, hogy legyen tej, és ha sokmindent nem lehet, akkor csak az a kevés szénhidrát marad :( De a hatodik héttől tervezek napi 10 perc tornát. Eleinte csak tizet, már ha sikerül beiktatni. A hasam egyébként nekem is nagyobb maradt, mint a lányokkal... Egyébként mi az a csoda krém???

Vanda: ez nagyon megható volt. Végig bőgtem az egészet. :) Szépek vagytok!!! Most jól jött, mert így sikerül egy kissé szebbnek látni a nehezebb pillanatokat is!

Vocsi és TIMI: szépek a csajok! :)

Nyulasz: jók a harisnyás fotók :D

én is hoztam fotókat
Kép Vera és Johi
Kép Bálint szopi után
Kép A nagy család

Kata
labkat
 
 


Tigriske,rettenetesen szorítunk :D ...táska nélkül mentél a dokihoz? :roll: Én már a 32.héttől mindig vittem :lol: Várjuk a hiradózást rólatok,csak ügyesen,dehát tuti az leszel,hisz eddig is az voltál!Bár lehet már nem olvasod ezeket a sorokat,gondolok rátok!!!Nemsokára anyuci leszel :D

Kata,én nagyon minimális tejet ittam,a kávémba tettem,meg esetleg kakaóscsigához egy deci,és ennyi.Tejterméket sem nagyon ettem.
Nálunk csak kétszer volt hasfájás,egyszer megittam egy doboz narancslevet,amit egyébként nem is igazán szoktam,csak még a kórházba hozták be,aztán itthon megittam,na volt is hasfájás,utána tudtam csak meg,hogy azt nem igazán lehet.Egyszer meg a mazsolás krémtúró lehetett a ludas :roll:

Nagyon szépek vagytok,csajok is,fiúk is :D Mekkora család lettetek :lol:
Vendég
 


Tigris!
Mennek a drukkok!!!

Kata!
Fel a fejjel. Ügyi leszel, meglátod! Nekünk az első 3 hónap volt húzós, azóta egyre jobb, már ha leszámítom, hogy folyton rámolnak. Legutóbb a fehérneműs fiókomat cuccolták ki. :oops: :lol:
Tornát nyugodtan, én 4 hetesen kezdtem, először csak kicsit, utána már belehúztam. Napi 20 percet próbálok beiktatni, szerencsére van eredmény is.
Tej: én alapból nem vagyok nagy tejivó. Meg én az a mázlis kategória voltam, akinek inni kellett, hogy tej legyen és nem enni. Szóval én mindig fogytam szopi alatt.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsban én is,nem olvastam vissza.

Tigriske!
Hajrá!Mennek a drukkok! :lol:

Kép

Kép
edit73
 
 


Tirgiske: nagyon drukkolok!

Kata: naponta max. 2 dl tej, vagy egyéb tejtermék. Legalábbis nekem mindenki ezt mondta. Én sem vagyok nagy tejivó, de sajtot eszem, meg időnként kefírt. Nincs tőle gondjuk a lányoknak. Mellesleg a káposztát is bírják és minden egyebet, ami elvileg tilos. :wink: Szép család vagytok!

Megyünk ma oltásra, úgy sajnálom őket már most! :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,mi is ma megyünk oltásra.

Boldog 2.hónapot :D
Vendég
 


sziasztok
Lányok egy gyors kérdés
Az anyasági támogatásos kérelmen lehet valahol jelölni azt hogy ikrek, vagy a dátumból rájönnek
és 1 papíron kell ugye benyújtani?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: nekem az orvos ráírta a kérelemre, hogy ikrek.

Nyulasz: köszi! Ti már 5 hónaposak is elmúltatok! :shock:

Túléltük az oltást, a szívem szakadt meg értük, de csak addíg sírtak, amíg szuri volt. :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

MEGSZÜLETTEK TIGRISKE KISLÁNYAI:

Reggel 8-kor írt, hogy ma meglesz a császár, és 10:37-kor jött az üzi, hogy megszülettek a lányok!

Zita 2100g és 49cm
Kata 1900g és 44cm
Lilla 1500g és 43cm

GRATULÁLOK ITT IS NEKIK :)

Kata
labkat
 
 


Tigriske: hatalmas gratula! Nagyon szép méretek! Mielőbbi erősödést és gyarapodást kívánok!

Kata: köszi a híreket!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


MÓNI: nekem a születési anyakönyvi kivonaton rá volt írva megjegyzésként, hogy ikrek. Aztán mivel az melléklet volt, én a támogatás igényléshez nem adtam be!

TIMI: már két hónaposak??? De telik az idő. Gratula! Mi is lassan 1 hónaposak leszünk :shock:

Na akkor a napi 2dl tejet délelőtt megiszom, és ennyi! Remélem 3. hónappal el is múlik az érzékenység a pociból és ehetek, ihatok amit akarok.

Kata
labkat
 
 


Kata: a lányok is eleinte pocakfájósak voltak a Gripe Water nagyon jó volt rá.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigriske,Isten hozta a Lányokat!Sok boldgságot,tejcsit,mielöbbi hazamenetelt! :D :D :D Szép súlyok lettek :D

Hú,én már nem emlékszem hogy volt az anyaságinál :roll: de duplát kaptam,az tuti.22-én meg már gyedet kell igényelnem :shock:

Timi,nálunkis voolt sírás...de hamar megnyugszanak.Bitony,már elmúltunk 5 hósak :D

Kata,köszi a hiradózást :D Tényleg mindjárt 1 hósak lesztek :D

Vocsi,próbáltátok a fürdés elötti alvást?Bejött?


Lányok,rákérdeztem meddig kell a vasat adni,napi 5 cseppet kapnak,és azt mondta 1 éves korukig :shock: vv nem volt,tehát csak úgy kapják,tudom nem árt,csak macera.Tényleg 1 éves korukig kell?

Meg rákérdeztem meddig kell HA-s táp,azt is egy éves korukig mondta.Most a kettest írta fel.2 napra elég egy doboz,jó lenne olcsóbbra váltani,de mikor és milyenre?Azért napi 1000 forint a tápra,hát nem olcsó :evil:

Andival,T-pk-val vajon mi lehet?Trix is régen volt.Igazolatlant kaptok,lányok!
Vendég
 


Ja,már akartalak kérdezni titeket is,Noéminek vannak a hátán a válla környékén száraz pirosas foltok,olyan 5forintos nagyságúak kettő,meg a karján is.Valami ekcéma szerű,nem nagyon csúnya,most dokinéni azt mondta kenjem sudocrémmel,vagy babe testápolóval.Mindkettő van itthon.Valakinek volt ilyen?
Vendég
 


Timi: azt mi is használtuk a lányoknál. Most még nincs itthon csak infacol meg espumisan. Azt még nem nyitottuk ki. Na de ha diétázok, akkor végülis lehet hogy nem is fog fájni a hasuk.

Nyulasz: mi nem szedünk vasat! Max nekem kellene, de nagyon nem szedem, mert bedugulok tőle. Még a Gravidát szedem...

Apropó vitaminok. Nekem a védőnő sárgaság miatt ajánlotta, hogy adjak a srácoknak napi 3-4 csepp cebiont. Ti ilyenről hallottatok már? Most adom, de nem minden nap. Meg hát én is azt nyelem, mert az átmegy az anyatejen. Lányok is azt kapják. De baromi drága az is...

Kata
labkat
 
 


Noémi 5.8 és 63 cm,Balázs 8!!! kiló,és 70 cm.

Kata,arról meg én nem hallottam.Ja,vasat is csak 2.5 hós koruktól kapnak,mert a doki szerint kiürül hamar a vasraktár,és ezért kell.Nem túl meggyöző nekem ez a doki,azért kérdezgetlek titeket.Persze ide csak akkor megyünk ha nincs semmi gond,beteg gyereket nem bíznék rá :roll: Unokatesómék most nyitottak egy gyerekrendelőt,csak nekünk elég messze van,de ha baj lenne,akkor inkább utazunk.
Vendég
 


Tigriske, gratulálok!!! Nagyon szép nagyok a lányok. Remélem hamar haza tudtok jönni, és mesélsz nekünk.
Te voltál az utolsó kismamánk, akiért szoríthattunk :( Innentől már csak babázunk :P

Nyulasz, Mírának vannak ilyen kisebb foltnyi érdességek a bőrén, bár nekünk nem piros. A védőnőm ugyanazt a tanácsot adta, amit Te kaptál.
És milyen oltás van 5 hósan???? Emlékeim szerint nekünk 4 hónaposan volt az utsó. Vagy már ennyire rosszul emlékszem? Igaz, mintha fényévekkel ezelőtt lett volna :oops:

Kata, cebion nekünk is van, még nem adtam a lányoknak, de barátnőm állandóan adja a kislányának, egy kanálba anyatejbe keverve, mert baromi keserű állítólag. Én nem adtam a csajoknak, de napi 1000mg-ot szedtem, plusz az Elevitet még szülés után fél évig. Tejet én egyáltalán nem ittam, de ez sem segített Emmán. (megjegyzem semmi más sem) Bár azt hiszem ott a hatalmas mennyiséggel volt a baj, amit egy-egy szopi alkalmával benyakalt, nem pedig a minőséggel.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Óriási gratula Esztinek a 3 kislányhoz!
Sok boldogságot, jó egészséget, kitartást és sok tejcsit kívánok!

puszi Bea

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Kata: nálunk a diéta semmit sem segített.

Nyulasz: vasat mi sem szedünk, szó sem volt róla. Ha tudsz valami olcsóbb tápot, vagy váltotok és beválik, akkor kérek beszámolót! Mi is HA-at eszünk, még receptre is húzós. Persze amíg ez kell, addíg ezt adom, de azért jó lenne valami olcsóbb!

Lánykáimat nagyon megviselte az oltás, szegénykéim, amióta hazajöttünk egyfolytában sírnak nagyon keservesen és még evés közben is. Felváltva vígasztalok meg ringatok a hordozóban. Most elaludtak, de még álmukban is fel-fel sírnak. Megszakad a szívem, már az én könnyem is potyog néha. :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,adjál nekik nyugodtan lázcsillapító kúpot.Felet.

Törpi,prevenár.

...na majd jövök még...
Vendég
 


Nyulasz: mondta a kúpot a védőnő is, de ha nem lázasok, akkor nem szívesen adnék. Most alszanak és egy ideje csend van, de estére lehet, hogy adni fogok, hogy tudjanak aludni (meg én is :oops: )

Ja, és Alexa 4 kiló fölött van! :D Egészen pontosan 4020g! :D
Hanga 4460g, 1836-al és 2380-al születtek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigriskének hatalmas gratula!!!

Nyuszi: mi baromi rövidideig szedtünk vasat, egyik kölköm sem bírta.
Tászer: ha lenyomják a HA-st, akkor írass Milupa Pregomint, az olcsóbb.

Timi!
Éjszakára nyugodtan adj nekik kúpot. Legalább alszotok.
vovanda
 
 


Timi: nagyon sajnálom, hogy sírnak :( Tényleg adj nekik kúpot, ha nem javul a helyzet. Amúgy nagyon szépen gyarapodtatok! :)

Cebion nem keserű, csak savanyú... Én belecsepegtetem a srácok szájába, bár védőnő szerint kanálban vízzel higgítsam. De így is úgy is kinyomják egy részét. Azt hiszem nem is nagyon adom már tovább, mert Bálint pociját szerintem megviseli. Gravidát amúgy szedek, ha eszembe jut. :roll: és néha vasat is, mint terhesség előtt napi két szem neoferofolgamma (így egyben kötőjel nélkül). :D Ja és Cebiont én napi 30-at is benyalok! Az sem valami sok, csak kb 150-es C-nek felel meg!

Kata
labkat
 
 


Tényleg TIMI: babakocsival jártok már sétálni? Hogy vált be ha igen? Mi még nem voltunk levegőn :roll: Max szellőztetek. Pedig mennék már, de olyan vacak idő van mindig!

Kata
labkat
 
 


Isten hozta Tigriske kislányait, gyönyörű méretek!!!!

Timi!
Én mindig adok fél kúpot oltás után, fájdalomcsillapító is van benne, nem is szokott gond lenni. :wink: Nagyon szép szúlyuk van!

Törpi!
Olyan szépen írsz a lányokról, nagyon jó volt olvasni! :wink: :lol:

Nyulasz!
Mi szedünk/tünk vasat, de IGAZOLT vashiány miatt. Az enyémek olyan vérszegények voltak, hogy az uccsó vérvételen a kórházban annak drukkoltunk, hogy emiatt jöhessünk. Málna 79-es, Matykó 83-as hemoglobinnal jött haza! Mi most kezdjük csökkenteni, igaz vv nem megyünk, dokinéni nem akarja emiatt szuratni őket, de jól megy a súlyuk, esznek rendesen, jókedvűek, szép a színük és mindig zöld a kakijuk, ami azt jelenti, hogy nem szívódik fel.
Vilmoskörtéhez mit szóltak? Matykónak megtekerte a hasát, pukizott nagyokat és sírdogált tőle...
Miért akarod elapasztani a tejed?
örülj neki, hogy nem kell fejlődésneurológiára járnotok, nem voltatok korababák. Mi minden szar..a járunk, de szerencsére mindenhol minden ok.

Rana!
Hát tényleg nem sok a hízásotok, de biztos minden ok. Nekem kevésnek tűnik a napi 5 etetés 3 hónaposan, mi még 6-szor eszünk. Igaz én napközben etetem őket 3 óránként, éjszaka meg alvás van.

Kata!
Én minden nap adok cebiont, szájukba csöpögtetem, érdekes, hogy annak ellenére, hogy keserű cuppogtatva eszik. Nem is voltak betegek. Kop-kop. Szerintem nem ártasz vele, főleg így télen.

Nálunk Málna teljes szopisztrájkban van, csak hajnalban és reggel hajlandó szopni, a délután kajcit már neki is fejem. Így 3-szor esznek tejet, 2-szer tápit, plusz a főzelék, gyümölcs, tejpép. Néha olyan érzésem van egész nap eszünk. :lol: Tavaszig mindenképp szeretnék még nekik tejet is adni. Igaz az elején is fejéssel tartottam a tejet (1hónaposak voltak mikor próbálkoztunk szopival, de 1 kilósan nem igazán ment nekik) és szépen ment.

KépKép
zsófikukac
 
 


Nekünk tápi és tejpép is megy közgyógyra. Szerencse a szerencsétlenségben... 1500 gr alatt emelt családi pótlék és közgyógy is jár.

KépKép
zsófikukac
 
 


Vanda,de olyat,amit nem kell iratni,mikortól adhatok nekik?

Timi,na akkor ti is dupláztátok a születési súlyt 2 hónapos korukra :D

Zsófi,azért apasztok,mert már csak 20 milik jöttek le,aztán jött az ínygyulladás,corsidol,meg algoflex,és már nem olvastam utána,hogy lehet-e.Az a kevés tej is amit kaptak sokszor a csapba ment,mert sosem esznek ugyanannyit,így mindig kicsit többet csinálok,és sokszor borogatom ki a csapba,mert nem eszik meg mindet.Karácsony elött kezdtem ezt a fejés dolgot,mert Balázs már egyáltalán nem akart cicizni,Noémi meg végre elkezdett üvegből enni.Akkor még 80-kat le tudtam fejni/cici,reggel-este,de nagyon megcsappant a mennyiség,szerintem ha most nem hagyom abba,akkor is max 1 hét,és már nincs is.Bár lehet,ha napközben is többször fejnék,akkor menne :oops:

Nekünk is zöld a kaki,az azt jelenti,hogy nem szívódik fel?

Vilmoskörtét eszegették,Balázsnak úgyahogy bejött,Noémi szinte semmit nem akar kanállal enni.Nem vettem észre,hogy gondot okozott volna.Holnap sütőtökpürét próbálunk,kiváncsi leszek.

Persze,örülök,hogy nem kell velük mindenfelé járkálni,nem is azért mondtam :oops: Még jó,hogy nálatok is rendben van minden.

Én gondolkodtam éjszakára kúpon,de nem tudom,csak egy prevenárt kaptak,hogy adjak-e.
Vendég
 


Tigriske: GRATULÁLOK A LÁNYOKHOZ

Hűű itt olvasgatom a kaja dolgokat,
én nem igazán tudom még megfigyelni mi jó és mi nem a csajoknak, de pl. napi 5-6 narancs vagy mandarin nekem is lecsúszik, amúgy egyáltalán nincs étvágyam max. ebédelek azt is kutyafuttában mert tuti hogy egyikük akkor sír fel igazából folyadékot sem túl sokat

Hát mitől is lenne így tejem? Én reggel tudok 60 ml-t lefejni, aztán minden etetés előtt még max 20-20 ml-t tudok nekik adni a többi tápszer 50-60 ml
Na megyek ,mert Laura sír

Móni
KépKép
reunion
 
 


Hanga megkapta a kúpot, Alexa meg jóságszérumot is kaphatott, mert most mintha kicserélték volna.

Kata: mi hamar elkezdtük a sétát és ha nem fúj orkános szél és nem szakad az eső, akkor mi mindíg megyünk babakocsizni. Egész jó kocsi, én szeretem, csak alacsonyan van nekem a tolókat, kicsit görnyednem kell, meg belerúgok alul a fékkarba (vagy mibe). Egyébként egész jó. Mi már 1-1,5 órákat sétálunk. Hatalmasakat alszanak kint. Csak a kocsiba nagyon nehezen tudjuk berakni, úgyhogy hamar le fogjuk cserélni egy esernyőre csukhatóra, mert sokat megyünk autóval és egyedül nekem nagyon nehéz ki-be tenni. Hiába kicsi az autó, de a babakocsit olcsóbb lecserélni! :wink:

Vanda: írok privit!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz!
Persze, tudom, hogy nem azért írtad, örülök, hogy Nektek nem kell menni, tudod hogy drukkoltam végig!!! :wink:
Málna a múlkor a prevanartól másnapra belázasodott. De egy fél kúp levitte a lázt, egész nap aludt és szegény nagyon nyűgös volt. Álmában is sokszor felsírt.
Sütőtököt nálunk szeretik nagyon. Majd belejön Noémi is a kanalazásba. Nálunk a szilva és az őszibarack a sláger, de szeretik a kajszibarackot is. Almát nem nagyon kapnak, max főzelékbe, mert Matykót megfogja.
Így már értem a tejcsit, csak lemaradtam. A lényeg, hogy mostanáig kaptak. A fejéssel való tejfenttartáshoz 3 óránként fejni kell napközben.

Timi!
Jó sokat sétáltok, nekünk azt mondta adoktornéni, hogy ilyen hidegben ne legyünk kint fél-3/4 óránál többet egyszerre. :roll:

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi: nem tudom, nekünk meg azt mondta a dokibácsi, hogy -5 felett menjünk, amennyit jól esik és már mindjárt az elején noszogatott, hogy minél előbb szokjuk a friss levegőhöz. Ahány orvos annyi vélemény. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi!
Sima 1es tápot már nyugodtan adhatod, azt adják recept nélkül is. Mi most a DM saját márkás tápját isszuk, illetve valami miatt most nem lehet kapni, de kölkök isszák, nincs vele gond.
vovanda
 
 


Vanda,köszi.Szerintem még ebben a hónapban adom a HA-st,és fél éves koruktól váltunk.

Zsófi,tudom,hogy drukkoltál :wink: Én is nektek :D

Végül kaptak kúpot.De jól vannak nagyon.Annyit nevetnek már egymásra,mi meg rajtuk :lol:

Törpivel már beszéltük,de hátha segítség,0 fok alatt kenjétek be a pofijukat egy kis popsikrémmel.Melegen is tartja,és nem is szárítja ki a hideg.
Vendég
 


Hű micsoda jó hírek!

Tigriske!
Gratula!Isten hozta a csajok ebben a világban!!!Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!!!

Kép

Kép
edit73
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?