Itt az elveszett bárányka.
Köszönöm az együttérzést, nyoma sincs a tejkőnek!! (Szó szerint) Remélem örökre messzire elkerül!!!!
Timi,
Nyulasz,
Móni, nekem ugyanezek az aggodalmaim, pont mint nektek!!!
cSak nekem mindhárom megvan..... : roll:
és nekem is az a bajom, hogy NEM csak szopiztatni kell....
Törpi, Én írtam, hogy híztam szoptatás alatt (remélem, már jogos a múltidő!!) nagyon csini, vagy, de tényleg!! A poci meg majd lemegy! (mondom én....) A mókusról viszont lemaradtam... Hol van??????
Tigris, jó lenne, ha maradhatna a kutyus, tényleg édi!
Timi, nálunk is megy ez a szopitípus!
Csak aztán rájön az illető baba, hogy fúj de szőrös lett ez a cici, és elfintorodik!!!
Nyulasz, hogy van az ínyed??? Algoflex mehet, apasztást Vanda elmondta (sajnos megtanultam a mellgyuszik alatt). Viszont fagy. zöldborsó helyett inkább cseresznyemag párnát tegyél rá vagy vizezett és lefagyasztoss vattadarabot, így nem kell rögtön borsólevest főznöd!
Sztem normális ez az idegenektől való félelem, azt olvastam, ilyen tájban kezdődik.
Móni, tényleg figyelj oda, azt olvastam, hogy a szülésutáni depi a 6. hét körül (vagy addig??) alakul ki, főleg császárosoknál...!
Más: ma volt itt a gyerekorvos szurizni, és azt mondja, hogy Ajsika alultáplált.
Megjegyzem nem magától mondta (sőt, azt mondta, milyen szépek a gyerekek), hanem csak a jelenlegi súlyukat kérdezte (mindkettő 4100 gramm), és elégedett volt (csak annyit mondott, hogy Ajsi milyen hosszú a súlyához képest (60 cm). Mikor már menni készült, én mondtam neki, hogy Ajsa az utóbbi hetekben nagyon keveset hízik (kb heti 30 gramm) megjegyzem a tesvére is ekörül hízik, csak ezt nem mondtam neki. Erre mondta, hogy az irtó kevés, minimum havi 500-600 grammot kellene, akár 1 kilót is (ennyit híztak is az első hónapban!), heti 150-et minimum. (Ezt mind én is így tudtam, ez okés) Namost az a kérdésem, hogy ha egy gyerek, aki a 37. hétre született, és egy ikerpár tagja, és 3 hósan 60 cm és 4100 gramm, mosolygós, fejlett, gügyög és kommunikál, majdnem felkönyököl és minden érdekli, alszik rendesen de nem aluszékony, van elég pisis-kakis pelusa, ránézésre nem kövér hanem izmos de tokás és dundiarcú, izmos lábú-mellkasú, az normális súlyú-e (megtanultam itt, hogy ezek fontos szempontok, de gondolom nem ezek a kizárólagos szempontok). Nem lehet, hogy a 3 hónapos kor körüli változásról van csak szó?? (Mondjuk most mentálisan fejlődött sokat) Vagy gyorsabb lett az anyagcseréje? Ja, a legutóbbi hónap alatt 250-300 grammot hízott. Elkeseredtem, hogy ezt mondta az orvos, és most ezen rágódok. AZt mondta, napi hét szopi legyen az 5 helyett. Viszont nekem nem lenne kedvem mély álmából felverni az extra szopi miatt. Ráadásul ugye elvileg az ilyen korú babákat már nem is lenne szabad kelteni......
Két érdekes link (annak, aki szoptat), érdemes végigolvasni!!
http://nol.hu/tud-tech/20100112-altato_az_anyatejben
http://www.ogyei.hu/hu/files/download.php?id=213
Na puszi, várom Apát hogy hozzon kaját, mert semmi ehető nincs itthon!!!!